Digidexo.com

piercing I leppe tannproblemer

Lip Piercing Forholdsregler

Lip Piercing Forholdsregler


Oral piercing, inkludert leppe og tunge smykker, er en populær form for kroppsmodifikasjon. De er trygge når utført av en dyktig piercer og omsorg riktig. Imidlertid kan en dårlig gjort eller dårlig vedlikeholdt leppe piercing presse seg ut av huden, opprette en skjemmende arr, eller skade tenner og tannkjøtt vev. Noen piercinger kan også føre til livstruende infeksjoner. Tar de riktige forholdsregler før og etter får en leppe piercing øker sjansen for en trygg, attraktiv modifisering.

Piercer Selection

Konsesjonskrav og håndheving for piercers varierer betydelig fra stat til stat, legger mye av byrden av utvalget på kunden. Velge bare en piercer som har lang erfaring med piercing i munnen, bruker trygge og sterile prosedyrer, og kan forklare piercing prosessen i detalj. Unngå ekstremt billig piercers eller noen som synes uvillig til å svare på spørsmål, som disse personene ikke kan ha den erfaring som trengs for å gjøre en god jobb. Piercers bør bruke bare instrumenter pre-forseglet i sterile pakker.

Ettervern

Riktig etterbehandling reduserer risikoen for smitte eller piercing avvisning. Etter piercing prosedyren, kan leppene være hoven, sår og enda litt mørbanket. Rengjør området et par ganger per dag ved hjelp av et alkoholfritt anti-bakteriell eller anti-mikrobiell munnen skyll. Noen piercers også gi råd skylling med en mild løsning av havsalt, som dreper bakterier. Rene leppe piercing med vann eller anti-mikrobielle skyllinger etter hvert måltid. Kjøpe en ny tannbørste for å redusere risikoen for innføring av bakterier fra den gamle. Slike ren is chips for de første dagene hvis hevelse er et problem. Røyker ikke, tygge tyggis, tygger på gjenstander, kysse eller delta i oral seksuell kontakt før piercing har grodd. La smykker i til enhver tid å holde piercing fra healing over, og unngå å berøre området.

Smykker Selection

Velge riktig smykker kan gjøre en betydelig forskjell i kvaliteten på helbredet piercing. Ifølge American Family Lege, de fleste piercere bruke kirurgisk rustfritt stål smykker for første piercing. Dette materialet fører sjelden allergiske reaksjoner hos sensitive personer. Sette inn andre smykker etter at piercing har grodd kan indusere reaksjoner, men. Unngå rustfritt stål ikke merket som "kirurgisk", som det kan inneholde nikkel. Noen gullsmykker min også inneholde denne irriterende metall. Niob og titan smykker kan også anvendes i innledende piercing eller etter helbredelse. Disse to materialene er lettere enn stål og sjelden forårsake en allergisk reaksjon, noe som gjør dem til et utmerket valg for leppe piercing.

Betraktninger

Selv velholdte leppe piercinger kan forårsake skade på tenner og tannkjøtt. Press fra baksiden av leppe piercing kan oppmuntre til at tannkjøttet trekker seg tilbake eller bli infisert. Leppe piercing kan også chip tennene, spesielt når ofte rørt eller flyttet med fingrene eller tungen. Noen mennesker velger en type senket piercing kalles en dermal anchor å redusere disse risikoene. Denne piercing er mer kostbart og vanskelig å plassere, men har ingen tilbake til skade tennene.

Dental risiko forbundet med Piercing

Dental risiko forbundet med Piercing


Tannleger i økende grad se en rekke personer for problemer i forbindelse med orale piercinger. Leppe og tunge piercinger forårsake tannproblemer som strekker seg fra tannkjøtt skader og chipped tenner til mye mer alvorlige forhold, for eksempel blod infeksjoner som fører til døden. Tannleger er bekymret for at mange unge mennesker er uvitende om farene og langsiktige skader som piercinger forårsake.

Chipping

Tongue smykker er vanligvis i barbell stil. En rett stang går gjennom tungen med en dekorativ tapp på tungen overflate og en liten tapp under tungen til å holde den på plass. Personer med en vektstang tunge piercing er i fare for chipping og cracking sine fortennene. Dette skyldes tungen bevegelse, og det faktum at mange mennesker med piercinger har en tendens til å spille med dem ved å klikke på dem mot tennene. I noen tilfeller, tenner er brutt. Dental Health sier at mens reparasjon med kroner og fyllinger er et alternativ, holde piercing i kan også skade reparasjoner. De fleste barbell tungen smykker er laget av metall, som er tøff på tannemaljen. En litt tryggere løsning er akryl barbell smykker.

Tannkjøttet og Gaps

Tunge og leppe piercinger øke risikoen for tannkjøttsykdom. Selv leppe piercing vanligvis ikke føre til tannskader, gnir metallet mot de eksterne tannkjøtt. Tungen piercing gni de indre tannkjøttet og forårsake den samme type skade. Denne skaden noen ganger krever tyggegummi kirurgi. En studie ved University of Buffalo oppdaget at personer med tunge piercinger risikerer å utvikle mellomrom mellom fortennene. Dette er forårsaket av å spille med stud og presser den hardt mot baksiden av fortennene.

Svelging og infeksjons

Det er fare for svelging piercing. Spille med stud og naturlig tungen bevegelse kan løsne feste. Det er en risiko for kvelning og i noen tilfeller, kan vektstang sette seg fast i lungene. Dental Health peker også på at det finnes en rekke store blodårer som forbinder tungen til hjernen og at piercinger kan føre til infeksjoner i blodet som reiser til andre organer, inkludert hjernen.

Nerve Damage

Etter å ha gjennomboret tungen er fare i seg selv. Hvis en stor blodåre i tungen er skadet under piercing, vil det kreve kirurgi for å reparere den. Det kan også føre til betydelig blodtap. Nerveskader er en annen risiko. Tungen er full av nerver og skade på noen av dem er uopprettelig. Det kan føre til at tungen til å miste alle sine funksjoner. Tunge piercinger er også assosiert med tannpine, eller nervesmerter. Men tannleger sier at når en piercing årsaker nervesmerter, er det vanskelig å gi tilstrekkelig smertelindring, og smerter kan bli langvarig.

Leppe & Palate Informasjon

Leppe-og ganespalte er fødselsskader som oppstår når taket av munnen eller leppe vev ikke vokser sammen eller danne riktig under utviklingen av fosteret. Leppe-og gane kan oppstå separat eller sammen, og de kan forekomme på hver side av et barns munn eller begge sider. Denne tilstanden kan behandles med rekonstruktiv kirurgi.

Leppespalte

En leppespalte er tydelig av en smal åpning i huden av et barns overleppe som går til bunnen av nesen. Det er en tilstand som kan detekteres i løpet av en prenatal ultralyd. Ifølge Kids Health, er leppespalte mer vanlig blant gutter enn jenter. Leppespalte endrer sitt utseende, noe som kan resultere i selvfølelse problemer. Det har ofte blitt omtalt som hareskår.

Ganespalte

En ganespalte er et gap mellom et barns nesehulen og taket av munnen hennes. Det kan løpe fra forsiden til baksiden av ganen eller kan være bare en delvis spalten. Ifølge Kids Health, er denne tilstanden mer utbredt blant jenter, og i mange tilfeller de ikke har en leppespalte sammen med det.

Årsaker

Ifølge Kids Health, er årsaken til leppe-eller ganespalte ikke kjent, men det er antatt at det kan være påvirket av genetiske og miljømessige forhold. Miljøfaktorer kan inkludere sykdommer, legemidler og anvendelse av tobakk eller alkohol under graviditet. Det er en høyere risiko for at barnet skal bli født med en kløft hvis du har en familie historie av tilstanden, eller hvis du har andre barn som ble født med kløfter.

Komplikasjoner

Komplikasjoner av leppe-eller ganespalte inkluderer hørselstap, talefeil og mellomøret infeksjoner. Fordi kløften kan hindre barnets Eustachian rør fra drenering væske fra sin mellomøret riktig, kan væske akkumuleres og utvikle seg til en infeksjon. Det kan være tannproblemer også, inkludert manglende tenner, misdannede eller ford tenner, hulrom eller ekstra tenner. Fôring et spedbarn med en leppe-eller ganespalte kan også være vanskelig. Spesialutstyr og brystvortene er tilgjengelig for å hjelpe med dette problemet.

Behandling

Behandling for leppe-eller ganen er rekonstruktiv kirurgi, og i noen tilfeller, til plastisk kirurgi for å hjelpe med barnets utseende. Det tar vanligvis sted mellom tre og seks måneders alder for leppe-og mellom ni og 14 måneder for ganespalte. Behandling og kirurgiske teamet kan innebære en otolaryngologist (øre, nese og hals lege), en kjevekirurg, en plastisk kirurg, en kjeveortoped, en tannlege, en audiograf, en sykepleier koordinator, en tale patolog og en psykolog. Disse spesialistene vil overvåke barnets utvikling, inkludert de områdene av tale, hørsel, ernæring, emosjonell tilstand og tannhelse.

Betraktninger

Dental arbeid og orthodontia kan være nødvendig for justeringen av barns tenner og å ivareta hull i tennene. Han kan også trenge tale terapi å utvikle sine kommunikasjonsferdigheter. Du kan forvente at barnet skal ha emosjonelle og sosiale problemer på grunn av sitt utseende. Hvis du har et barn med disse problemene, kan du finne psykologisk rådgivning er nødvendig for emosjonell støtte. Den ganespalte Foundation tilbyr informasjon og utdanning om leppe-og ganespalte.

Hjelp for Really Tørre sprukne og sprukne lepper

Hjelp for Really Tørre sprukne og sprukne lepper


Tørre forhold, irritanter, sol og vindeksponering og kalde temperaturer kan føre til at leppene til å tørke ut, sprekke og bli chapped. Sprukne lepper føre til ubehag og er skjemmende under leppestift. Selv tørre, sprukne, sprukne lepper kan signalisere en underliggende medisinsk problem, mesteparten av tiden du kan forebygge og behandle denne tilstanden hjemme.

Hydration

En tørr kroppen fører til tørr hud og tørre lepper. Drikke seks til åtte glass vann hver dag, spesielt i tørre årstider eller i kalde vintermånedene når en kjører ovn tørker inneluft. Bor hydrert inne bidrar til å hindre og behandle de eksterne tørrhetssymptomer som sprukne lepper.

Unngå alkohol, koffein og sukkerholdige drikker som kan forårsake hydration tap. Hvis du røyker eller tygge tobakk, stopp. Sett en luftfukter i rommet der du sover for å legge fuktighet til luften.

Over-the-counter behandling

Over-the-counter leppe behandlinger som inneholder bivoks og / eller petrolatum behandle sprukne lepper og beskytte dem fra ytterligere chapping. Påfør leppebehandling som trengs når leppene er chapped. Påfør leppepomade før du går ut i kald luft for å beskytte leppene mot virkningene av kulde og vind. Bruk en leppepomade som inneholder solkrem om sommeren eller når du er utsatt for sollys for å forhindre solbrenthet, noe som kan føre til tørre, sprukne, sprukne lepper.

Andre rettsmidler

Du kan bli fristet til å berolige dine lepper ved å slikke dem, men det kan gjøre problemet verre. Fordi bakterier, virus og andre mikrober kan gå inn i huden gjennom dine tørre, sprukne lepper, og holde spytt på området fukter dem slik at bakteriene kan vokse, kan slikker leppene forårsake en infeksjon. Hvis du har en infeksjon, spør en lege å foreskrive aktuell eller oral medisin.

Hold kosmetikk og andre hudprodukter unna leppene til å avgjøre om du har en allergi som forårsaker irritasjon. I noen tilfeller kan tannproblemer forårsake vedvarende sprukne lepper. Hvis du bruker en dermatologisk medisiner på ansiktet ditt, kan du be legen din om det kan være årsaken til problemet. Hvis medisinen fører til at sprukne lepper, spør om det er en erstatning hun kan foreskrive. Se en lege eller tannlege hvis sprukne lepper ikke gå bort med grunnleggende omsorg.

Hvordan Desinfiser en Lip Piercing

Hvordan Desinfiser en Lip Piercing


Piercing dateres tilbake til de gamle kulturer av romerne, egypterne og grekerne, der de ble brukt som gruppe symboler og å skremme bort onde ånder. I dag, piercinger tjener først og fremst som dekorative. Piercinger i ulike områder av kroppen ta ulike lengder tid å helbrede og må tas vare på riktig måte for å unngå smitte. Leppe piercing krever to til tre måneder å lege. Riktig pleie og rensetiltak sikre såret forårsaket under piercing prosess leges uten infeksjon.

Bruksanvisning

•  Vask hendene med antibakteriell såpe før rengjøring og desinfisering leppe piercing. Siden bakterier og bakterier kan overføres fra hendene, som resulterer i infeksjon i piercing såret, er det viktig at hendene er rene hver gang du berører piercing eller området rundt den.

Fukt en bomullsdott med vann og påfør en liten dråpe av antibakteriell såpe. Forsiktig vaske leppe ring smykker med såpe for å fjerne eventuelle crusty ting eller tørket blod. Ikke prøv å fjerne skorpedannelse eller skorper fra leppen da dette kan forårsake blødninger. Bruk en annen våt bomullsdott å skylle leppe ring.

Rens leppe piercing med saltvannsoppløsning. Det er trygt å sprute saltvann direkte på piercing såret eller du kan DAB den på med en bomullspinne. Tørk området ved å klappe den forsiktig med et papirhåndkle.

Skyll munnen med antibakteriell, alkoholfritt munnvann i 30 til 60 sekunder etter å ha spist å skylle matrester ut av piercing såret og holde det rent.

Tips og advarsler

 • Bli kvitt din gamle tannbørste og kjøpe en ny en for bruk etter å få leppe gjennomboret. Tannbørster er yngleplasser for bakterier som kan forårsake infeksjon i piercing.
 • Rense og desinfisere boret området 1-6 ganger hver dag frem til piercing er helt leget.

Leppe Nummenhet Årsaker

Leppe Nummenhet Årsaker


Leppe nummenhet er ofte referert til som leppe parestesier, som er betegnelsen som brukes for å beskrive noen unormal følelse i leppene, inkludert nummenhet og kribling. Det finnes en rekke allergiske reaksjoner som kan forårsake prikking eller bedøvende følelse i munnen, men leppen nummenhet er strengt tatt ikke er forårsaket av en allergisk respons. Forhold som forårsaker symptomer på leppe nummenhet variere i alvorlighetsgrad. I artikkelen som følger, vil flere forhold som forårsaker leppe nummenhet eller parestesier bli diskutert.

Hyperventilering

Hyperventilering er du puster tungt og raskt. Det er vanligvis brakt videre av angst eller en stressende situasjon. Når du hyperventilerer, du mister en stor mengde karbondioksid fra blodet, som igjen kan føre til ytterligere følelser av angst. Et vanlig symptom på hyperventilering er prikking eller nummenhet i hender, føtter og lepper. Et anfall av svimmelhet vil da oppstå, noen ganger etterfulgt av tetani eller smertefull muskelrykninger.

Perifer nevropati

Sensoriske nerveskader, eller perifer nevropati, kan føre til symptomer på nummenhet, prikking, klyping eller smerte. Ofte, når en person har nevropati, kan begynne nummenhet i føttene, og bevege seg opp til benene, noe som gjør det vanskelig å gå og balanse. De unormale sensasjoner er vanligvis forstørret om natten mens du prøver å sove. Perifer nevropati er en svært vanlig sykdom, og rammer rundt 20 millioner mennesker i USA alene. I 30 prosent av tilfellene av perifer neuropati, er diabetes den skyldige.

Hypokalsemi

Hypokalsemi er forårsaket av lave nivåer av kalsium i blodet, og kan være et resultat av flere underliggende sykdommer, eller resultatet av viss bruks medikament. I alle fall, kan hypokalsemi bli en alvorlig tilstand hvis den ikke behandles av lege. Det er mange forskjellige symptomer assosiert med denne lidelsen, inkludert tetani, Parasthesias av lepper og tunge, verkende muskler og muskelspasmer. Diagnostiske tester som blod kalsium og fosfatnivåer kan utføres av leger for å diagnostisere hypokalsemi hos en pasient.

Raynauds fenomen

Denne lidelsen er preget av sammentrekning, eller innsnevring, av blodårene i fingre, tær, nese og ører. Denne innsnevring av blodårer, kalt vasospastiske angrep, kan forårsake kramper, prikking og smerter i de berørte områdene. Under en vasospasme, huden kan svinge svært hvit eller blå som oksygen i kroppen avtar. Raynauds fenomen kan være et resultat av andre sykdommer så som sklerodermi eller lupus. Den kriblende eller numbing opplevelser kan påvirke hender og føtter, nese, øreflipper og lepper.

Ciguatera Poisoning

Ciguatera forgiftning er forårsaket av inntak av en tropisk Fiskearter som er forurenset med ciguatoxins produsert av dinoflagellater, som er bitte små planter som mindre fisk lever av. Som livsløpet fortsetter, vil større fisk spiser disse forurenset mindre fisk. Som toksinet beveger seg opp i næringskjeden, blir det mer konsentrert; derfor større tropiske rev fisk har den høyeste konsentrasjonen av ciguatoxins i deres system. Symptomer inkluderer nummen lepper og tunge, kvalme og oppkast, svimmelhet og til og med hallusinasjoner. Ciguatera forgiftning er sjelden, påvirker færre enn 200.000 mennesker i USA befolkningen.

Hva er årsakene til kribling rundt lepper og munn?

En kriblende følelse (parestesier) rundt leppene kan tyde på en rekke mulige forhold, for eksempel en allergisk reaksjon, oral herpes, hypokalsemi eller hypoparathyroidism. Prikking av munnen din kan tyde på en rekke forhold.

Allergisk reaksjon

Prikking lepper kan indikere en allergisk reaksjon. Dette kan være en reaksjon på en del av dine ansiktsvask, fuktighetskrem, tannkrem, kosmetikk eller duft.

Prodromal Herpes Symptomer

Herpes simplex virus forårsaker oral herpes (forkjølelsessår), som ofte blir etterfulgt av en prodrom, en periode med parestesier (kløe eller prikking) rundt leppene og munnen.

Hypokalsemi

Hypokalsemi er preget av forminskede nivåer av kalsium i blodet. Kribling i leppene er ett av symptomene.

Hypoparathyroidisme

Hypoparathyroidisme er en tilstand der dine biskjoldkjertlene ikke produserer tilstrekkelige mengder av parathyroid hormoner. Disse hormonene er nødvendig for riktig regulering av kroppens kalsiumnivå.

Mouth Prikking

Parestesier rundt munnen kan ha mange årsaker, for eksempel leukemi, anemi, svulst i spyttkjertelen, soppinfeksjon i munnen, matallergier, hypotyreose, medisinering reaksjoner, vitaminmangel, cøliaki, Guillain-Barre syndrom og kreft i munnhulen.

Typer Leppe & ganespalte

Leppe-og ganespalte er to former for medfødte misdannelser som påvirker strukturene i ansiktet og / eller munn. Hver av disse feilene kommer i varierende typer eller grader av alvorlighetsgrad.

Fakta

Betegnelsen "kløft" refererer til ufullstendig lukking av en gitt struktur i løpet av kroppsutvikling ifølge mars Dimes Foundation. Kløfter kan påvirke leppe-eller ganespalte separat, eller vises i begge strukturer samtidig.

Typer

Hareskår variere i alvorlighetsgrad, fra små hakk i overleppen til hull som strekker seg fra leppen hele veien til bunnen av nesen, bemerker March of Dimes Foundation. I noen tilfeller kan de også omfatte strukturer av den øvre tyggegummi.

Doble kløfter

Leppespalte feil kan oppstå på den ene siden av overleppen eller på begge sider, melder March of Dimes Foundation.

Ganespalte Typer

Ganespalte defekter kan påvirke enten den bløte ganen på baksiden av munnen, eller fortsette frem til å inkludere den harde ganen foran munnen, bemerker March of Dimes Foundation. Som med hareskår, kan mangelen påvirke den ene eller begge sider av munnen.

Betraktninger

The Mayo Clinic rapporterer at noen bløte gane kløfter ikke kan oppdages før senere i livet.

Hvordan behandle en hoven leppe på Child

Barn i sin natur er utsatt for ulykker, spesielt cut knær og "fett" hovne lepper. Lips er ekstremt følsomme og reagerer raskt for å såre eller skade. De fleste hovne lepper på barn ser mye verre enn de faktisk er, og foreldre bør prøve å holde seg rolig og samtidig gi riktig behandling. Hevelsen vil gå ned av seg selv etter et par dager, men det er et par måter å redusere betennelser og smerter, beroligende barnet i prosessen. Det er viktig å merke seg at hovne lepper om et barn kan være et tegn på en allergisk reaksjon, så start med å bestemme hvordan barnet fikk hoven leppe.

Hvordan behandle en hoven leppe på Child

•  En av de første tingene å gjøre når barnet ditt kommer til deg med en hoven leppe er å bruke isen til området for å stoppe hevelse. Pakk noen isbiter i et kjøkkenhåndkle eller klut i ansiktet, heller enn å bruke direkte. Du kan også gi barnet en Popsicle; noe kaldt i kontakt med leppen vil fungere. Dersom barnet er svært ung, har en kald bitering.

Hvis hoven leppe er også blødning, tørke blod av med en klut. For å unngå smitte, bruke en antibakteriell tørk å rense området.

Hvis barnet ditt ser ut til å være smerter fra hoven leppe, gi ham en dose av ibuprofen eller paracetamol for ubehag.

Prøv å bruke en te-pose til leppen for å bidra til å redusere hevelse. Suge en te-pose i kaldt vann i noen minutter før du plasserer det på leppen.

Påfør en liten mengde vaselin til leppene. Som huden på leppe og området rundt stigninger, kan det bli tett og sår. Vaseline kan hjelpe fukte området og gjør det være mindre smertefull.

Hvis hoven leppe ikke var forårsaket av traumer og er ledsaget av rødhet og kløe, så er det sannsynligvis en allergisk reaksjon. Gi barnet et antihistamin som Benadryl og ring din barnelege for å få råd. Dersom hevelsen skyldes sår, har barnet sannsynligvis en virusinfeksjon og bør sees av barnelege.

Hint

 • Å ha en hoven leppe kan gjøre det vanskelig å spise, så prøv lage puré mat før hevelsen har gitt seg.
 • Prøv å ha barnet drikke gjennom et sugerør; dette vil være mye mer behagelig, og det vil ikke være noen kontakt med sår leppe.
 • Hvis blødningen ikke synes å være å stoppe og kuttet ser ganske dypt, så masker kan være nødvendig. Ring barnelege.
 • Sjekk alltid inne i barnets munn for å sikre at det er ingen løs, sprukket eller manglende tenner.
 • Hvis barnets leppe ble skadet i et fall, være oppmerksom på muligheten for hjernerystelse. Hvis du har mistanke om en hjernerystelse, ring din barnelege.

Hvordan kurere sprukne lepper i Toddlers

Tørr luft kan føre til sprukne lepper i småbarn. Småbarn som opplever sprukne lepper ofte reagere med å slikke sine lepper. Selv om dette gir midlertidig lindring, faktisk gjør det tilstanden verre, tørke ut leppene enda mer, og ofte forårsaker sprekker og blødende lepper. Du kan ikke være i stand til å stoppe barnet fra å slikke leppene, men det er ting du kan gjøre for å kurere sprukne lepper.

Hvordan kurere sprukne lepper i Toddlers

•  Påfør leppepomader med kakaosmør og / eller bivoks til pjokk lepper.

Påfør petrolatum til pjokk lepper.

Gi din pjokk et multivitamintilskudd daglig. De ekstra vitaminer vil hjelpe med healing.

Tilby pjokk mer vann.

Legg til en luftfukter til ditt hjem eller i rommet av pjokk.

6. Påfør en hydrokortison krem til pjokk sprukne lepper. Dette reduserer inflammasjon og kan anvendes i forbindelse med en leppebalsam eller petrolatum.

Påfør en resept styrke salve som heter 1-2-3 salve eller Rosen salve: 10 cc Burrow Solution, 20 g Aquaphor og 30 cc av sinkoksid lim. En farmasøyt kan blande dette for deg.

Hvordan håndtere Øvre øre piercing infeksjoner

Hvordan håndtere Øvre øre piercing infeksjoner


Øvre øre piercing er ikke anbefalt av de fleste leger. Fordi du piercing brusk healing vil være treg og utsatt for infeksjon.

Hvordan håndtere Øvre øre piercing infeksjoner

•  Vurder om du er villig til å akseptere risikoen for en helix piercing. Det er mange menn og kvinner med øvre øret piercinger som har grodd skikkelig, men det blir sagt at prosedyren er motet av de fleste leger på grunn av risikoen for infeksjon. Husk at risiko og hvis du har hatt en øvre øre piercing du trenger å overvåke for infeksjon.

Velg en salong som bruker en autoklav å desinfisere piercing verktøy hvis du velger å ha noen piercing gjort. Øvre øre piercing infeksjoner er mye vanskeligere å behandle ifølge leger. Den vanligste årsaken, har en bakterie som heter Pseudomonas aeruginosa selv blitt funnet i desinfeksjonsmiddel som brukes i noen piercing salonger. Alltid spørre om salongen sin desinfiserende prosedyrer hvis vurderer å ha en øvre øre piercing gjort. Overvåk pierca øret tett. Du vil naturligvis ha litt rødhet rundt piercing i noen dager etter inngrepet, men hvis du plutselig ser den øvre delen av øret begynner å svelle og bli rød gå til en lege umiddelbart.

Få rask legehjelp hvis du har en infisert øvre øre piercing. Ikke nøl med å få til en lege. En ØNH, eller øre-nese-hals lege er et godt valg. En god ENT vil være i stand til å løse problemet, og gi de riktige antibiotika eller kombinasjoner av antibiotika. Noen allmennleger kan ikke være kjent med Pseudomonas aeruginosa og kan forskrive feil antibiotika. For eksempel, er en Pseudomonas aeruginosa anaerobe gram-negative bakterier som kan til overleve i dieseldrivstoffet. Hvis feil antibiotikum er gitt, for eksempel en som bare dreper gram positive bakterier, vil infeksjonen bare forverres. En annen mindre sannsynlig årsak til infeksjon, og langt mer alvorlig, er MRSA eller Meticillin Resistent Staphylococcus aureus og dette er en annen grunn ønsker å komme til en lege så snart som mulig. MRSA er vanskelig å behandle og tidlig påvisning av både den og Pseudomonas aeruginosa, kan hjelpe hastighet utvinning.

Hint

 • Piercing øvre øret er farlig.

Remedy for Spedbarn sprukne lepper

Sprukket eller sprukken hud på leppene kan være en hyppig forekomst hos spedbarn. Spedbarn er utsatt for denne tilstanden hver gang det er en endring i værforholdene. Sprukne eller sprukken hud kan også skje når det er en mangel på enkelte vitaminer i kroppen, som et resultat av dehydrering, på grunn av noen medikamenter eller allergener, eller når barnet har pusteproblemer eller søvnapné, som krever ham til å puste gjennom munnen.

Måter å behandle

Behandling av denne relativt ukomplisert tilstand hos spedbarn er en utfordring. Dette gjelder spesielt med midler i form av lokale anvendelser, siden spedbarn er tilbøyelige til å slikke sine lepper, som gjør bruk av topiske midler mindre effektive, og til og med farlige til tider. Som et resultat av farene forbundet med små spedbarn slikker sine lepper, kan bruk av aktuelle behandlinger som chapstick ikke være tilrådelig. Vanlig unflavored lip balm brukes om natten etter at barnet sover og ikke utsatt for slikking kan være tilrådelig, under veiledning av barnelege, men generelt andre metoder bør prøves først som ikke bærer risikoen for utilsiktet inntak. Ett av disse tiltakene innebærer å holde barnet hydrert, noe som betyr eller et barn seks måneder eller eldre, noe som gjør at barnet drikker nok vann.

Forebygging Sprukne Lips

Det er flere andre nyttige skritt å ta for å bøte sprukne lepper, som dekker barnets lepper, spesielt om vinteren. Dette kan forhindre at vinden på leppene og chapping dem. Du kan også dekke babyer munnen når du er ute i solen ved hjelp av et lett skjerf eller et annet objekt for å unngå solbrenthet. En annen idé for å holde fuktigheten i leppene er å vaske barnets lepper med kaldt vann i minst 10 til 20 ganger om dagen i ca 30 sekunder hver gang. Når barnet går i dvale, kan vaselin brukes, så det tørker raskt. Når brukes om natten, vil barnet ditt ikke har en sjanse til å slikke det. Du kan også bruke en avfukter i stedet der barnet sover eller tilbringer mesteparten av sin tid for å rette sprukne og sprukne lepper.

Naturlig rettsmidler

Du kan også være i stand til å behandle sprukne og sprukne lepper ved å supplere ditt barns kosthold med vitamin E eller ringblomst, som begge kan administreres oralt. Andre nyttige tilskudd inkluderer bruk av kamille, eller anvendelsen av rå agurk. Disse kan ha en avkjølende effekt på leppene.

Nose Piercing infeksjon

Nose Piercing infeksjon


Piercinger, inkludert nese piercinger, kan være mer sannsynlig å bli smittet enn øreflippen piercinger, fastslår Iowa Department of Public Health. Nese piercing er en økt risiko for infeksjon på grunn av bakterier som forekommer naturlig i neseborene; Men dette betyr ikke at hver nese piercing vil bli smittet.

Årsak

Staphylococcus aureus, eller staph, er en bakterie som kan forårsake infeksjon. Det er tilstede i neseborene på ca 25 til 30 prosent av befolkningen, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Denne bakterien, sammen med andre, kan forårsake en infeksjon i et nesebor piercing.

Time Frame

Det tar et nesebor piercing alt fra to måneder til åtte måneder å helbrede. Neseryggen heals i omtrent 8 til 10 uker, sier Center for Unge kvinners helse. For neseboret, tar healing to til fire måneder, og nasal septum helbreder innen seks til åtte måneder. I løpet av denne tiden, er infeksjon mer sannsynlig enn en gang på nese helbreder.

Symptomer

En infisert nese piercing vil være smertefullt. Det kan synes rødt og muligens hoven, sier FamilyDoctor.org. I noen tilfeller kan piercing begynner å sive puss eller drenere væske som kan være foul smelling. Umiddelbart etter at du får din piercing, kan området være litt rødt eller rosa, og kan gjøre litt vondt, men ekstrem smerte og / eller misfarging er ikke normalt. I noen tilfeller kan en allergisk reaksjon på smykker ligne symptomer på infeksjon.

Forebygging

Ved å besøke en piercing butikk som er ren og følger sanitære prosedyrer, kan du minimere risikoen for å få en nese piercing infeksjon. Personen som tar hull i nesen bør bruke hansker og bruke en enkelt bruker nål eller en nål som er tatt ut av en autoklav desinfiserende enhet. FamilyDoctor.org sier at piercing våpen ikke bør brukes til å gjøre noen piercinger bortsett fra ørene, så hvis butikken du besøker får en piercing pistol å pierce nesen din, finne en annen butikk. I tillegg må du følge ettervern instruksjonene fra personen som gjennomborer nesen. Dette vil omfatte vanlige rengjøring og muligens anvendelsen av noen antibakterielle produkter.

Behandlinger

En tur til legen er i orden hvis du tror du har en infisert nese piercing. I noen tilfeller kan en mild infeksjon behandles med kompresser, over-the-counter antibiotika eller soaks. Noen mer alvorlige infeksjoner kan kreve enten muntlig eller aktuelle antibiotika. Uavhengig av alvorlighetsgraden av infeksjonen, bør du holde smykker i piercing fordi det hjelper infeksjonen å drenere og hindre en abscess fra forming.

Hvordan helbrede en infeksjon i en navle piercing

Hvordan helbrede en infeksjon i en navle piercing


En navle piercing, også referert til som en navle piercing, er en populær type kropp ornamenter. Kroppen piercing leges relativt raskt, kan sammenlignes med den tiden det tar for et øre piercing å gro. Men hvis du ikke klarer å rense piercing riktig eller fordype kroppen i vannet snart etter å få en piercing, kan din navle piercing bli infisert. Infeksjon er preget av hevelse, rødhet og noen ganger gul-grønnaktig puss.

Hvordan helbrede en infeksjon i en navle piercing

Hvordan helbrede en infeksjon i en navle piercing

•  Hold smykker i. Uansett hvor sår den infiserte navle piercing er, bør du aldri fjerne ringen. Piercinger som ikke klarer å helbrede lukke opp ekstremt raskt, og du kan ikke være i stand til å sette ringen inn igjen. Hvis piercing lukkes, kan det resultere i en under-hudinfeksjon kalt en abscess.

Lag en saltvannsløsning og tilsett to dråper peroxide. Skyve opp din navle piercing, rengjøre ringen med en Q-tip med saltvannsløsning. Husk å unngå å få løsningen inn i piercing fordi saltvann vil tørke ut piercing.

Ta en varm dusj og roter ringen side til side og opp og ned for å fjerne eventuelle bakterier buildup. Mens han fortsatt i dusjen, rengjør du forsiktig boret området med mild såpe.

Tørk piercing ved å forsiktig klappe den med et papirhåndkle. Lett bruke antibiotisk salve til det infiserte området og la det trekke inn.

Hint

 • Husk å vaske hendene grundig før rengjøring eller tar på piercing.
 • Unngå klut materiale ved rengjøring av piercing. Klut kan havnen bakterier og ulempe på smykker, forårsaker skade.

Leppe Herpes Symptomer

Leppe herpes er også kjent som munnsår eller munnherpes. De er forårsaket av herpes simplex virus. De ser ut som en liten, smertefulle, væskefylt blister eller gruppe av små blemmer på leppen eller rundt munnen. Huden rundt blemme er ofte sår, rød og hoven. Blemmer kan åpne, lekker en klar væske, og deretter tørke opp og streikebryter over etter noen dager. Healing Tiden kan variere fra noen dager til to uker, men 10 dager er gjennomsnittlig --- de vanligvis leges uten arrdannelse.

Identifikasjon

Forkjølelsessår utvikler i etapper. Symptomene kan variere. Ofte er det en ømhet, prikking, kløe, svie, tørrhet, økt følsomhet, eller smerte på eller rundt munnen. Det kan synes å komme fra en liten hard eller hot spot. Dette kalles prodome. Du kan føle disse symptomene noen timer før blemmer eller enda en til to dager før. Små barn noen ganger sikle før den kalde sår er synlig. I denne fasen viruset er flyttet til overflaten nerveceller og vil vises 12-36 timer senere.
Spot kan rødme og en blemme eller klynge av små blemmer vises. Blemme bryter vanligvis åpne før det tørker opp, oser en klar væske. Blemme vil da danne en gul skorpe. Det skjer vanligvis uten arrdannelse.
Symptomene kan være alvorlige i den første episoden (kjent som "primær" angrep), og kan omfatte feber, hovne kjertler, blødende tannkjøtt, hodepine, sår hals eller mange smertefulle sår (e) rundt munnen.

Betraktninger

Når du har herpes simplex virus det aldri går bort. Det ligger latent i nervecellene i huden nær det opprinnelige området, og kan reaktiveres ved et svekket immunforsvar, soleksponering, menstruasjon, traumer til huden, stress, forkjølelse eller feber (dette er grunnen leppe herpes kalles feber blemmer).
Stress oppfordrer herpes virus på flere måter. Den bruker opp din tilførsel av B og C-vitaminer, som svekker immunforsvaret samt forsurende kroppens pH og senke lysin nivåer.

Misforståelse

Forkjølelsessår er smittsomt. Men canker sår er ikke smittsom. De er lignende sår på bløtvevet på innsiden av kinnene eller tungen.

Væsken inne blemmer er svært smittsomt, og det er mulig å overføre smitten til et annet sted så vær forsiktig med tannbørste, leppepomade eller leppestift. Hvis du har en kald sår, unngå å dele personlig pleie-produkter med andre.
Men er nesten umulig å fange en kald sår fra et håndkle, vaskeklut, eller barberhøvel.
En munns vises noen ganger opp til tre uker etter eksponering mot herpes virus.
Selv leppe herpes vises oftest, de kan vises på ansiktet nær munn, nese, hake eller til og med fingrene.
De fleste mennesker bærer dette viruset. Det skjuler vanligvis sovende i cellene i din nerve ganglia bak øret.

Forebygging / løsning

Forkjølelsessår klare seg på egen hånd og sjelden trenger en lege omsorg. Imidlertid kan en lege foreskrive medisiner som kan forkorte varigheten av et utbrudd. Reseptbelagte medisiner inkluderer piller som Valtrex og Famvir og kremer som Zovirax og Denavir. Abreva er en over-the-counter medisiner som forkorter varigheten av et utbrudd. Starte medisinering så snart som mulig --- selv i prodome scenen --- at den kalde sår fra utviklingsland.
Du kosthold kan styrke eller svekke immunsystemet. Den kalde sår aktivitet påvirkes av forholdet mellom to vanlige aminosyrer, lysin og arginin. Øke lysin i kosten kan hindre eller sterkt redusere utbrudd. Lysin sulter cellen av arginin det er behov for å reprodusere.
Lysin er funnet i fisk, biff, kylling, meieriprodukter, egg, epler, pærer. mango, aprikos og sommer squash. Du kan også ta lysin kapsler for å bidra til å balansere din lysin inntaket. Lysin kapsler er ofte funnet i helsekostbutikker i 500 mg. kapsler. Ta 3-8 kapsler daglig under et utbrudd. For å forebygge forkjølelsessår, ta en vedlikeholdsdose på en eller to kapsler daglig
Foods høy i arginin inkluderer alle typer sjokolade, nøtter og frø, inkludert peanøtter og soyabønner, skalldyr, havre og hvitt mel, druer, appelsiner, mandariner, løk, erter, brokkoli og squash.

Advarsel

Noen mennesker har viruset, men ikke får munnsår. De har ingen symptomer.
Et svekket immunsystem fra kjemoterapi kan la deg utsatt for munnsår. Hvis utbruddet er alvorlig, kontakt lege.

Forebygging / løsning

Viruset kan spres med infisert spytt så unngå kyssing eller deling av en spise eller drikke redskap.
En lege kan forskrive medisiner som kan forkorte varigheten av et utbrudd.
De fleste har vært utsatt for herpes simplex. Så hva som forårsaker et utbrudd? Et svekket immunforsvar og stress.

Ear Piercing Brusk infeksjon

Ear Piercing Brusk infeksjon


Piercing i øret brusk er en vanlig form for kroppen stas. Piercinger kan gjøres ved hjelp av en piercing "gun" eller med en sterilisert nål på en piercing eller tatovering salong. Piercing kan bli infisert, spesielt hvis man ikke passer på å holde området rent og irritasjon fritt. Imidlertid kan infeksjonen behandles, og piercing kan fortsatt helbrede med ingen langsiktige negative effekter. Infeksjon av hud og brusken på øret kalles perichondritis.

Piercing Guns

Bruken av et "våpen" for piercing er traumatisk til omgivende vev, og skaper en større mulighet for infeksjon. Piercing våpen er ikke grundig rengjort mellom hver bruk, og er ofte drevet av utrente eller uerfarne piercere. Piercing våpen bør unngås, spesielt for brusk piercinger, for den langsiktige helsen til piercing og den enkelte.

Needle Piercing

Piercinger gjennomført på en piercing salon av en utdannet eller erfaren piercer bruker en ekstremt skarp, hul nål. Nålene er sterilt, og anerkjente piercere vil bære sterile hansker og ta alle nødvendige forholdsregler for å unngå forurensning. Smerten forbundet med nål piercinger er også mindre enn en piercing pistol.

Initial infeksjonsrisiko

Initial risiko for infeksjon oppstår under og umiddelbart etter piercing. Alt utstyr som brukes bør steriliseres. Bruk av skitne eller sterile nåler har en liten, men alvorlig risiko for hepatitt eller bakteriell infeksjon. Alle nåler bør åpnes fra steril emballasje foran den personen som blir gjennomboret. Området blir gjennomboret bør rengjøres med isopropanol.

Smittefare etter piercing

Brusk piercinger generelt ta opptil seks måneder å leges helt. I løpet av denne tiden, irritasjon - fra klær, sterke såper, eller fysiske traumer - kan dramatisk påvirke helbredelse tid og åpne piercing for infeksjon. Sårhet, hevelse og rødhet kan følge infeksjon.

Behandling for infeksjon

Hvis skikkelig tendens til og tatt vare på, betyr infeksjon ikke bety å måtte den fjerne piercing. Rengjør piercing området tre til fire ganger daglig ved hjelp av en saltløsning av uionisert salt og varmt vann. Roter metall smykker for tilstrekkelig rengjøring. I sjeldne tilfeller vil en og annen tørke ned med hydrogen peroxide forhindre etter piercing infeksjon.

Alvorlig Piercing infeksjon

Risikoen for alvorlig infeksjon er mulig, men sjelden. Hepatitt kan bekreftes ved hjelp av en blodprøve; mistanke om hepatitt infeksjon bør undersøkes umiddelbart. Selv i tilfelle av alvorlig bakteriell infeksjon - nødvendigantibiotikabehandling - deformasjon av brusken kan fremdeles forekomme, men det er sannsynlig å være noen langtids forgreninger.

Hvordan behandle en Bellly Button Piercing

Hvordan behandle en Bellly Button Piercing


En navle eller navle piercing accessorizes kroppen mye på samme måte som et par øredobber pryder ørene. Selv om du kjøper en navle piercing med vilje, er det fortsatt betraktet som en punktering sår. Når den ikke er tatt vare på riktig måte, kan området av piercing bli smittet og smertefull. Behandle din navle piercing er enkelt å gjøre, og ved å følge daglig etter omsorg prosedyrer, kan du sikre såret leges uten infeksjon eller smerte.

Bruksanvisning

•  Vask hendene med antibakteriell såpe og tørk dem med et rent håndkle før tending til navlen piercing. Dette hindrer overføring av bakterier fra hånden til piercing såret.

Vask boret området av navlen med antibakteriell såpe. Omhyggelig rent rundt endene av navle ring. Skyll området med varmt vann. Fukt en bomullsdott med varmt vann og tørk forsiktig av ringen for å fjerne eventuelle crusty materiale fra overflaten. Ikke forstyrr skorper eller crustiness rundt piercing selv som det kan føre til irritasjon og blødning.

Squirt kommersielle saltløsning over navle piercing å ytterligere rense og sterilisere den. Forsiktig klapp området tørt med et papir håndkle for å unngå å overføre bakterier fra badehåndklær.

Kjole i løstsittende klær og unngå waistbands som går direkte over navle piercing. Det er viktig å sørge for at klær er ikke gni seg mot piercing eller at piercing ikke får snagged på tettsittende klær.

Hint

 • Rengjør navlen piercing to ganger per dag før det er grodd.
 • Unngå bruk av antibakterielle salver på navle piercing. I stedet for å forebygge infeksjon, salver disse kan felle skadelige bakterier på sårstedet.

Ideer for Soft Måltider for folk med tannproblemer

Ideer for Soft Måltider for folk med tannproblemer


Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, tannråte påvirker barn mer enn noen annen kronisk sykdom, og en tredel av voksne har ubehandlet tannråte og én av sju har tannkjøttsykdom. Dårlig tannhelse Grenser mat alternativer, noe som gjør det vanskelig å tilberede og spise en balansert og variert kosthold. Imidlertid kan apparater som en food prosessor, kjøttkvern eller blender bidra til å skape sunne og næringsrike myke måltider.

Frokost

Havregryn, eggerøre eller kokte egg, kremen av hvete og havregrøt er myk mat å spise til frokost. Du kan også innlemme frukt i kostholdet ditt ved å lage en mango frukt smoothie. I en blender, kan du kombinere en fersk eller frossen banan, en halv kopp hver av frossen mango og ananas, en kopp appelsinjuice og seks oz med vanlig eller vanilje yoghurt. Blande inntil blandingen er glatt eller har nådd den ønskede konsistens.

Lunsj

Hummus og brun ris er en rask og sunt måltid å spise til lunsj. Du kan forberede hummus ved å kombinere en 15 oz kan av kikerter, også kjent som kikerter, to hakket hvitløkfedd, en ts malt spisskummen, en ss olivenolje og en halv ts sort pepper i en food prosessor. Bland ingrediensene til en jevn røre. Andre alternativer for lunsj inkluderer moden avokado, tunfisk, peanøttsmør smørbrød, pasta med tomatsaus eller grønnsak eller tomatsuppe.

Middag

Myke måltider til middag kan inneholde kjøtt som bakt fisk eller kjøttdeig. Serveres med kokte grønnsaker som spinat, grønne erter, grønnkål og korn, makaroni og ost eller potetmos. Belgfrukter eller bønner og linser skape myke måltider som gir både fiber og proteiner. For eksempel, svarte bønner og ris er et næringsrikt måltid som inneholder løk, hvitløk, tomater, mais, spisskummen og koriander. Den inneholder 307 kalorier, 15 g protein og 12 g fiber.

Snacks og Desserter

I stedet for å unngå snacks og desserter, spise myke alternativer som eplemos, yoghurt, en banan eller appelsin og iskrem, frossen yoghurt, pudding eller sauser, hhv. Du kan lage din egen eplemos i 10 minutter ved hjelp av et eple corer, sitronsaft, sukker og kanel. I tillegg kan lage paier til dessert gi en mulighet til å spise hardere frukt som fersken eller epler.

Tips

For å skape sunne myke måltider, planlegge fremover. Hold oversikt over alle de mat tilberedt slik at du kan kombinere dem på ulike måter i løpet av uken. Innlemming myke mat alternativer som en del av familiens samlede kostholdet kan eliminere ekstra mat forberedelse og gi en mulighet for de med tannproblemer å spise med hele familien.

Hvordan bli kvitt Piercing Scars

Hvordan bli kvitt Piercing Scars


Piercing arr kan være en påminnelse om ungdommelig ubetenksomhet, eller noen ganger en piercing kan bli smittet og må fjernes. Det er viktig å hindre forårsaker en infeksjon som sannsynligvis vil arr ved å følge din piercer retninger. Ofte vil dette inkluderer ikke berøre boret området med skitne hender. Når et arr forekommer, ta skritt for å bli kvitt den skremmer så snart som mulig for å oppnå en høyere suksessrate enn en gammel arr.

Bruksanvisning

•  Undersøk piercing hullet etter tegn på en infeksjon. Infiserte piercinger kan blø, hovne opp, utstråler puss eller har rødhet rundt piercing hullet. Hvis du tror du har en infeksjon, kan du gå til legen din eller nærmeste legevakt. Forlenge medisinsk infeksjon kan forårsake alvorlige problemer som kan føre til døden.

Melding arret hvis den har produsert en keloid arr to ganger om dagen i morgen og før sengetid med rene hender. En keloid arr er en oppbygging av arrvev som vanligvis er av farge fra resten av huden din. Bruk antibakteriell såpe for å vaske hands.To hjelpe deg melding, DAB en liten mengde fuktighetskrem på fingrene og flytte over keloid i en sirkulær måte.

Påfør vitamin E til arret og området rundt. Vitamin E hjelpemidler i helbredelse huden vev. Mens hjemme, pause åpne en kapsel og søke på forsiden og baksiden av redd området.

Påfør en over disk kjemisk peeling fra ditt lokale apotek. Over disk kjemisk peeling inneholder salisylsyre eller glykolsyre, som eksfolierer eller tar av døde lag av huden som kan gjøre arret mer fremtredende. Vanligvis organiske versjoner av kjemisk peeling inneholder sitrus syrer som løser det øverste laget av død hud. Du kan finne kjemisk peeling i hudpleie midtgangen. Følg retningen på kjemisk peeling boksen.

Leaving kjemisk peeling i ansiktet ditt for lengre perioder kan føre til kjemiske brannsår som kan resultere i å skremme. Gjenta kjemisk peeling etter seks uker eller i henhold til hvor ofte kjemisk peeling boksen antyder.

Fukte arret ditt med en fuktighetskrem som inneholder silikon. Silikon er et smøremiddel som er verdsatt for sin evne til å frastøte smuss. Bruk fuktighetskrem om morgenen og om kvelden. Hvis du er svett eller arbeider utenfor, gni fuktighetskrem en gang i løpet av dagen.

Ta 500 mg vitamin C, 15 mg sink og opptil 2000 mg av beta-caratene å hjelpe kroppen helbrede arret. Hold av regimet i flere uker, men spør legen din hvis du tar noen reseptbelagte legemidler.

Tips og advarsler

 • Løstsittende klær for å unngå å forårsake friksjon til redd området. Jo mer friksjon desto vanskeligere vil det være å bli kvitt arr.
 • Unngå soling arret ditt, fordi solen kan føre til arr å misfarges. Bruk en solkrem med solfaktor 45 når du går utenfor.

Leppe hudproblemer

Huden på leppene kan være spesielt tynn og følsom, utsatt for irritasjon og eksponeringsproblemer. Folk som tilbringer mye tid utendørs eller i tøffe miljøer kan være mer sannsynlig å ha leppe hudproblemer enn andre. Her er noen av de vanligste leppe hudsykdommer.

Hovne lepper

Lepper kan hovne opp hvis de har en allergisk reaksjon på en medisin eller til mat.

Irritasjon

Irritasjon inkluderer chapping, peeling og rødhet, som forekommer hyppigst i hjørnene av munnen.

Misfarging

Huden på leppene kan bli misfarget på grunn av medisiner, soleksponering eller aldring.

Munnsår

Munnsår kan inkludere canker sår og herpes blemmer. Forkjølelsessår vanligvis skje på toppen av leppene, og canker sår kan skje rett på innsiden av munnen.

Skade fra solen

Lip solskader kan vises fra overdreven soling og kan gjøre leppene ser ut til å ha et utslett og til å bli fast og sprakk.