Digidexo.com

symptomer når nyrene svikter

Tegn og symptomer på Svake Nyrene

Tegn og symptomer på Svake Nyrene


Tilstanden kalles svake nyrer (en eufemisme for kronisk nyresykdom) er treg, kontinuerlig fremgang for nyreskade. En av grunnene til at svake nyrer er en slik bekymring er at de viser ofte lite eller ingen symptomer tidlig. Når symptomene begynner å vise, er det viktig å fange dem for å unngå ytterligere skade på nyre-eller til og med total nyresvikt.

Hypertensjon

Blodtrykket er svært viktig for nyre helse. Nyrene bruke blodtrykk som et verktøy for å filtrere urenheter fra blodet. De er også viktige sunt blodtrykk ved å frigjøre hormoner. Hypertensjon eller høyt blodtrykk, er en stor rød flagg når det kommer til nyreskade. Dette skyldes at hypertensjon kan begge være forårsaket av svake nyrer eller føre til svake nyrene i en ellers frisk person. I mange tilfeller er hypertensjon den første og bare tegn på svak nyrer.

Uremia

Uremia er den høye konsentrasjonen av urea i blod. Urea er et avfall som produseres når proteiner brytes ned. Normalt vil nyrene fjerne urea fra blodet og bruke den til å lage urin, skiller ut det fra kroppen. Når nyrene er svake, kan de ikke være i stand til å filtrere nok urea ut av blodet og urea begynner å bygge opp. Urea er giftig, og overskytende urea kan føre til at hjernen og hjertet til å slå.

Væskeretensjon

Et annet tegn på svak nyrer er væskeretensjon. Også kalt ødem, væskeretensjon er opphoping av væske i unormale områder av kroppen, som ekstremiteter. Sterke, friske nyrer fjerne overflødig vann fra blodet og bruke den til å lage urin. Når vannet ikke er fjernet, finner det andre steder å gå, som anklene eller fingrene. I noen tilfeller kan svake nyrer også føre til ødem i ansiktet.

Anemi

Anemi betyr at det er en lav forekomst av oksygen i blodet. Oksygen er nødvendig av hver eneste celle i kroppen din for selv de mest grunnleggende fungerende evner. Røde blodlegemer transporterer oksygen til alle deler av kroppen din ved hjelp av sirkulasjonssystemet. Friske nyrer frigi hormoner som utløser produksjonen av røde blodlegemer. Svake nyrene ikke slipper nok eller noe av det hormon, forårsaker et lavt antall røde blodlegemer. Den resulterende anemi kan gjøre at du føler ukarakteristisk svak eller sliten.

Hematuria

Hematuria er tilstedeværelsen av blod i urinen. Svake nyrer har problemer med å filtrere urenheter og overflødig vann fra blodet samtidig som proteiner og næringsstoffer til å forbli. Hvis nyrene er svake, kan blod passere gjennom filtreringssystem, blande med urinen. Faktisk, kan eventuelle endringer i urinen være et tegn på svake nyrer. Det inkluderer mørk, grumsete eller spesielt stinkende urin.

Nyre Faliure Symptomer

Nyresvikt er en tilstand hvor nyrene enten gradvis eller plutselig mister sin evne til å fungere, som påvirker filtrering av avfall og forårsaker en nesten toksisitet av blodet. Diabetes, høyt blodtrykk og nyresykdom er hovedårsakene til denne tilstanden. Men uansett hva som har forårsaket nyrene å svikte, er det en rekke symptomer som kan indikere deres tap i funksjon.

Urin Endringer

En av de første tingene du kan legge merke til når lider av nyresvikt er en nedgang eller opphør i mengden urin du produserer hver dag. Det kan også føre til at urinen blir skyet, disig eller mørkere enn normalt.

Hevelse

Ofte følger med denne endringen i vannlating er en viss hevelse i føttene og anklene samt bena.

Digestive Endringer

Mange mennesker med nyresvikt erfaring noen grad av kvalme, oppkast og tap av appetitt, nemlig i saker som er kronisk i naturen. For andre, avføring endringer i farge og konsistens, blir mørkt og tjæreaktig.

Luftveis Endringer

Det er også vanlig for noen som lider av nyresvikt å oppleve en kortpustethet. Dette er ofte ledsaget av en følelse av tretthet, svakhet eller tretthet.

Kognitive endringer

Nyresvikt kan også lokke fram en endring i kognitive evner, spørre episoder av forvirring eller usikkerhet. Noen ganger kan det føre til at noen rastløshet og selv søvnløshet.

Pain

Det er også fullt mulig at nyresvikt kan gi smerter å utvikle i brystet eller mid-to-korsryggen samt noen muskel kramper i andre deler av kroppen eller vedvarende hodepine.

Hvordan gjenkjenne symptomer på nyresykdom

Hvordan gjenkjenne symptomer på nyresykdom


Det er mange mennesker som lever med nyresykdom, men vet ikke det. De tidlige varseltegn er veldig subtil, men hvis du vet hvordan å gjenkjenne symptomer på nyresykdom du kan begynne behandlingen før det blir et mer alvorlig problem. Les videre for å lære å gjenkjenne symptomer på nyresykdom.

Hvordan gjenkjenne symptomer på nyresykdom

Merk hvis du har noen endringer i vannlating vaner. Du kan ofte ha trang til å urinere, men når du går på do, skjer det ingenting.

Kontroller om urinen er skummende, sprudlende, veldig blek eller mørkere enn vanlig. Du kan også ha blod i urinen din, i så fall bør du oppsøke lege umiddelbart.

Se om du har noen merkelige hevelse i ankler, føtter, ben eller hender. Når nyrene begynner å svikte, er de ikke i stand til å fjerne ekstra væske, som starter å bygge opp i andre deler av kroppen din.

Legg merke til om dine søvnvaner endres. Som nyrene svikter, det er mindre oksygen i blodet enn normalt. Dette kalles anemi og forårsaker tretthet.

Merk Hvis du har problemer med å konsentrere seg eller oppleve anfall av svimmelhet. Den anemi forårsaket av nyresykdom betyr mindre blod strømmer til hjernen din.

Se om du ofte føler deg kvalm. Opphoping av avfall i blodet vil føre til kvalme og oppkast. Du vil også oppleve kløe på grunn av tilstedeværelsen av avfall i venene.

Taste matvarer du kjenner godt. Nyresykdom kan gjøre ting smaker annerledes. Du kan ha en jern-aktig smak i munnen eller veldig dårlig ånde.

Gå opp et sett med trapper. Hvis du oppdager at du alltid er andpusten, selv når du ikke gjør fysisk trening, kan det være på grunn av nyresykdom. En oppsamling av væske i lungene og et lavt oksygen teller i blodet vil føre til dette symptomet.

Kontroller for overflødig smerter i ryggen eller siden. Ofte den siden med den plagede nyre vil bli sår. Noen typer nyresykdom kan produsere smertefulle cyster på nyrene.

Hint

  • Det finnes en rekke andre tilstander som kan føre til symptomer som ligner de som er forbundet med nyresykdom. Pass på at du ser en lege å avgjøre om nyresykdom forårsaker symptomene dine.
  • Snakk med venner og familie om nyresykdom. Mange mennesker lære å gjenkjenne symptomer på det først etter at de har levd med sykdommen i noen tid.

Polycystisk nyresykdom symptomer

Polycystisk nyresykdom symptomer


Polycystisk nyresykdom, eller PKD, er en sykdom som har genetiske årsaker, noe som betyr at det er gått gjennom genene fra foreldre til barn. Sykdommen har fått navnet sitt fra de mange cyster som klynger seg sammen på nyrene. Disse cyster ikke er ondartede, men de er fylt med fluidum. Med denne sykdommen, kan cyster vokse i andre deler av kroppen din, så vel som bukspyttkjertelen eller leveren. Cyster forstyrre normal funksjon og arbeidet i nyrene, og på et tidspunkt, kan det bli for mye, og nyrene kan svikte. Det er mange symptomer assosiert med denne sykdommen.

Nyre Symptomer

Fordi nyren kan være dekket i cyster, kan dette føre til at størrelsen av nyrene til å bli utvidet. De kan også være så stor som en fotball. Nyre infeksjoner og UVI (urinveisinfeksjoner) er ikke uvanlig hvis du har polycystisk nyresykdom. Du kan også lider av nyrestein. Når du tisser, kan du oppdager blod i urinen; du kan ha hyppigere oppfordrer til å urinere om natten også.

Kardiovaskulære symptomer

Cystene er fylt med væske, og som de vokser større med mer og mer flytende, kan de legge press på nyrenes blodkar, som kan i sin tur føre til høyt blodtrykk. Målingene kan bli svært høy, og bli kritisk, så det er viktig at du holder en daglig oversikt over blodtrykket opplesninger hvis du lider av denne sykdommen. Hjerteklaffene kan påvirkes også, noen ganger fører til mitralklaffprolaps.

Andre symptomer

Andre symptomer er hodepine og utvidelse av mageområdet. Du kan ha mye smerte, selv spasmer, i mageområdet, samt din flanke området. Denne smerten kan være forårsaket av blødning eller blodpropp eller steiner. Størrelsen på nyrene kan også forårsake mye smerte i ryggen eller sidene. Du kan føle deg trøtt hele tiden og har smerter i leddene.

Potensiell

Polycystisk nyresykdom har potensial til å utvikle seg til noe som er livstruende. Nyresvikt er, selvfølgelig, en svært reell mulighet, men PKD kan også føre til forstørrelse av ditt hjerte og en aneurisme i hjernen din, samt aortaaneurisme. Hvis blodtrykket ditt stiger for høyt, kan du være i faresonen for å utvikle et hjerneslag. Hvis du er gravid, kan du få en tilstand som kalles pre-eklampsi, som har å gjøre med høyt blodtrykk. Komplikasjoner kan også oppstå i kolon, forårsaker diverticulosis eller brokk.

Diagnose

For å diagnostisere deg, vil legen vurdere symptomene dine og gjøre det skikkelig testing i henhold til de symptomene du beskriver, og at han ser. Han kan gjøre en urinprøve, som trolig vil vise mengder protein eller blod i urinen. En komplett blodprosent kan gjøres. Ultralyd vil vise bilder av nyrene dine, så vil en CT scan eller en MR, magnetisk resonans imaging. Han kan også bestille genetiske tester.

Tegn og symptomer på nyreproblemer

Det finnes mer enn 26 millioner amerikanere med kronisk nyresykdom. Globale myndigheter insisterer det er på vei til epidemien status. Folk flest er ennå uvitende othey utvikler et problem før sykdommen tar full effekt. Forstå tegn og symptomer på en nyre problem kan hjelpe deg med å angripe sykdommen tidlig.

Begynnelse

Kronisk nyresykdom er diagnostisert når en person lider gradvis og ofte permanent tap av nyrefunksjonen over en periode på måneder eller år. Nyrene svekkes, med minsket evne til å behandle avfall. Mens en rekke lidelser føre til CKD, i to av tre tilfeller er det et resultat av diabetes og høyt blodtrykk. Som CKD skrider frem, kan det føre til nyresvikt, krever enten dialyse eller behov for en transplantasjon. Tegn og symptomer på en nyre problem er mangfoldig.

Urin

En endring i vannlating vaner kan være en av de tegn eller symptomer på nyreproblemer. Enkeltpersoner ofte merke et økt behov for å urinere i løpet av natten. I noen tilfeller kan strømning være mye større enn normalt, mens det i andre, hva som føles som et presserende behov for å gå, kan resultere i noe mer enn noen få dråper. Urin kan være skummende eller sprudlende, skyet, blek eller smykket med dråper av blod. Enkelte individer kan se fargen mørkere enormt, med tung blod inkludering. Dette mørkere nyanse er vanligvis tilstede når strømmen av urin er svært liten, eller behovet for å avlaste selv forekommer mindre hyppig.

Hevelse

Vann oppbevaring øker i kroppen som nyrene svikter i arbeidet med å riktig behandle væske; dette fører til føttene, ankler, ben, hender og ansikt å svelle. I første omgang vil pasientene merke en problemer med montering i sko, og poser og hevelse vil oppstå rundt øynene, spesielt om morgenen.

Bad Breath

En metallisk smak ofte oppstår, noen ganger ledsaget av pust som lukter ammoniakk. Dette er et resultat av en opphoping av et avfall som kalles uremia i blodet. I tillegg til tap av matlyst, kan matvarer smaker annerledes, og noen mennesker mister interessen i å spise bestemte elementer som kjøttprodukter.

Tretthet / Anemi

Nyrene produsere et hormon som ber kroppen for å bygge de røde blodlegemene som er nødvendige for å bære oksygen gjennom hele systemet. Når nyrene mislykkes, er dette hormonet reduseres, og transport av energi-styrke oksygen er begrenset, slik at hjernen og muskler til dekket raskt. Denne tilstanden kalles anemi. Følelse av svimmelhet og en manglende evne til å konsentrere seg er forbundet med anemi, som hjernen ikke er i stand til å motta mengden av oksygen den trenger for å fungere. Kortpustethet oppstår som et resultat av både anemi og en oppsamling av væske i lungene relatert til manglende evne til å regulere vann i kroppen. Anemi fører også frysninger og en følelse av å være kald hele tiden.

Andre symptomer

Den økte avfall i blodet fører til flere tegn og symptomer på en nyre problem, som tørr hud, utslett og tunge kløe. Noen pasienter sier de kan føle kløe dypt ned i beinet med ingen mengde skrape lindrende følelse. Økte giftstoffer i kroppen også resultere i vanlig kvalme og oppkast som systemet prøver andre måter å kvitte seg med giftstoffer. Økte smerter i bena, flankene eller ryggen kan være som kommer fra de berørte nyrene og ofte er et tegn på en bestemt type nyre lidelse som kalles polycystisk nyresykdom

Ulike Symptomer på nyresvikt

Jobben av nyrene er å fjerne overskudd av salt og væske fra kroppen og eliminere avfall fra blodet. Når nyrene er syke og ikke lenger fungerer som de skal, de begynner å svikte. To typer nyresykdom finnes: akutt og kronisk. Akutt sykdom er plutselige svikt i nyrene med hurtig innsettende symptomer, mens en rekke medisinske tilstander føre til kronisk nyresykdom, som blir gradvis verre over tid, ifølge National Institutes of Health. Til slutt, både akutt og kronisk nyresykdom føre til nyresvikt.

Ødem

Ødem, eller hevelse, utvikler ofte i hele kroppen som et resultat av nyresvikt, ifølge University of Maryland Medical Center. Hevelsen utvikler fordi kroppen beholder væske når nyrene ikke fungerer normalt. Hevelse kan utvikle seg i føtter og ankler eller generaliseres i hele kroppen.

Tap av appetitt

Folk opplever nyresvikt ofte opplever et tap av matlyst som avfall begynne å bygge opp i kroppen fordi organene ikke fungerer som de skal, ifølge medicinenet. Apati og tretthet kan også utvikle seg når dette skjer.

Urinering Endringer

Folk opplever nyresvikt kan også oppleve en rekke endringer i sine normale vannlating vaner, ifølge University of Maryland Medical Center. For eksempel, noen mennesker urinere mindre enn vanlig eller opphøre urinering helt. Andre kan oppleve overdreven vannlating om natten.

Rapid Breathing

Som nyrene svikter, kan de ikke regulere mengden av syre i kroppen, i henhold til medicinenet. Dette kan føre til rask pust fordi lungene prøve å gjøre dette arbeidet ved å eliminere karbondioksid. I tillegg, kan væsken akkumuleres i lungene, forårsaker hurtig pust og muligens kongestiv hjertesvikt.

Pain

Nyresvikt kan også føre til smerter i flankene, ifølge University of Maryland Medical Center. Smerte er vanligvis følte nær nyrene, i ryggen regionen mellom hoftene og brystkassen.

Gastrointestinale betingelser

Nyresvikt kan føre til en rekke gastrointestinale tilstander, inkludert kvalme og oppkast og blodig diaré, ifølge MayoClinic.com. Anfall av kvalme og oppkast kan vare i flere dager.

Svakhet

Når nyrene begynner å svikte, folk oppleve svakhet og tretthet fordi anemi utvikler, ifølge medicinenet. Anemi, som er en forutsetning at resultatene fra et lavt antall røde blodlegemer, utvikler fordi nyrene ikke er stimulerende benmarg produksjon.

Tap av Feeling

Mennesker hvor nyrene svikter kan også oppleve et tap av følelse, oftest i hender og føtter, ifølge University of Maryland Medical Center.

Symptomer på toksisk sjokksyndrom

Toksisk sjokksyndrom (TSS) er en sjelden tilstand som oppstår når en bakteriell infeksjon kommer ut av kontroll, og kommer inn i blodstrømmen. TSS er ofte forårsaket av staph eller strep bakterier. Hvem som helst kan utvikle toksisk sjokk-syndrom, men tilstanden er oftest assosiert med langvarig tampong bruk og prevensjon svamp bruk hos kvinner. Risiko for TSS er økt når en hudinfeksjon eller operasjonssåret er til stede. TSS kommer plutselig og kan føre til organsvikt og død, hvis den ikke behandles raskt.

Feber og muskelsmerter

Personer med TSS vil plutselig utvikle en høy feber, og noen kan ha medfølgende frysninger. De kan også oppleve muskelsmerter og hodepine.

Hudsymptomer

En solbrenthet lignende utslett kan vises på håndflatene og fotsålene. Etter flere dager, vil utslett føre til at huden på føttene og hendene til å skrelle. TSS kan føre til at øynene blir røde. Munn og svelg kan vises rødt.

Magesyke

Personer med TSS kan ha kvalme. De kan oppleve diaré og oppkast. Noen mennesker kan bli dehydrert på grunn av overdreven diaré og oppkast.

Andre symptomer

TSS kan forårsake hypotensjon, som er lavere enn normalt blodtrykk. Dessuten kan det oppstå forvirring. Personer med TSS kan ha anfall, og organsvikt kan føre til. De vanligst berørte organer er nyrer, lever og hjerte.

Diagnose og behandling

En lege kan teste blod og urin for en strep eller staph infeksjon. Kulturer kan tas fra halsen, cervix og vagina. Behandling for TSS krever vanligvis sykehusinnleggelse og et kurs av sterke antibiotika. Medisiner kan være nødvendig for å holde blodtrykket på et normalt nivå, og for å unngå dehydrering. I noen tilfeller kan nyrene svikte, slik at behovet for dialyse.

Redusert nyrefunksjon Symptomer

Nedsatt nyrefunksjon er en livstruende tilstand hvis det ødelegger nyrene til et punkt der de ikke lenger er i stand til å filtrere avfall og biprodukter ut av kroppen. Ifølge National Kidney Foundation, nyrene også produsere vitamin D, som er viktig for opptaket av kalsium. Røde blodceller og hormoner som regulerer blodtrykket er også produsert av nyrene.

Fravær av symptomer

Ifølge Mayo Clinic, de fleste vil ikke merke noen symptomer på nyresvikt symptomer før nyrene jobber på mindre enn 25 prosent av normal mengde. I noen tilfeller vil du ikke merke noen symptomer før skaden er uopprettelig. Dette er fordi nyrene kan tilpasse seg den mindre funksjon og kompensere deretter.

Innledende Symptomer

MedlinePlus rapporterer at hodepine, tretthet, hyppige hikke, kløe, kvalme og uforklarlig vekttap er sannsynlig å være de første merkbare symptomer på nedsatt nyrefunksjon. Alle disse symptomene er forbundet med en rekke forhold. Det faktum gjør det vanskelig å diagnostisere redusert nyrefunksjon ved symptomer alene.

Påfølgende Symptomer

Som nyrefunksjonen fortsetter å synke, andre symptomer manifest. Disse symptomene inkluderer tap av følelse i ekstremiteter, kramper, muskelkramper, sterk tørste ledsaget av redusert vannlating, blod i oppkast eller avføring, og blødninger og blåmerker lett. Hvis noen av disse symptomene er til stede, må du kontakte lege eller dra til legevakten umiddelbart. Ved dette punktet, er tiden av kjernen for å stoppe nyrene fra sviktende.

Mindre vanlige symptomer

Det er noen symptomer på avtagende nyrefunksjon som kan bli avdekket. Fordi nyrene filtrere avfall fra kroppen og kontroll urinmengde, er vannretensjon mulig. Dette manifesterer seg som uforklarlig hevelse i øyne, hender og føtter, noen ganger strekker seg til beinet. Halitosis, uforklarlig uro, høyt blodtrykk, og endringer i hudfarge og negler er noen andre symptomer på avtagende nyrefunksjon.

Tester for å Slå Symptomer inn en diagnose

Siden de fleste symptomer på avtagende funksjon kan peke til en rekke forhold, vil en lege bestille et batteri av tester for å gjøre en sikker diagnose. Han vil se for protein og / eller blod i urinen, som blir detektert av en urinanalyse. Hvis det er positivt for blod og / eller protein, vil labben går gjennom andre tester som inkluderer en test for blodureanitrogen nivåer, som, i henhold til National Kidney Foundation, som øker nyrefunksjonen reduseres. Kreatinin nivåer vil også bli kontrollert. Derfra kan legen bestille en serie av bilde tester på buken. Disse inkluderer CT, røntgen, MRI og ultralydundersøkelser.

Tegn og symptomer på en Giftig Nyre

Giftig nyre, også referert til som nefrotoksisitet, er en tilstand som oppstår når eksponering for aristolochic syre forårsaker personskade eller skade på nyrene. Aristolochic Syre er en kjemisk sies å ha anti-inflammatorisk egenskaper som har blitt brukt i ulike urter og urteblandinger, i henhold til American Association of Oriental Medicine. Hvis nyreskader er mild, kan pasienten ikke opplever noen symptomer eller bare noen få, og tegn på tilstanden kan bare dukke opp i blod-og urinprøver. Dersom nyreskader er alvorlig, kan flere symptomer være til stede, og nyresvikt ofte forekommer.

Urin Signs

Nyrene bidra til å skylle ut giftstoffer gjennom urinen, så når de ikke fungerer som de skal, for eksempel på grunn av giftig nyre, kan visse urin symptomer være til stede. Ifølge feil diagnose, disse inkluderer proteinuri og enzymuria. Enzymuria er en tilstand der det er enzymer som er tilstede i urin. Proteinuri er en tilstand i hvilken store mengder av protein utskilles i urinen.

Blod Signs

Det finnes flere forskjellige blod tegn på giftig nyre. Disse inkluderer økt blod-urea nivåer, økte nivåer av elektrolytter i blodet, økt blod-hydrogen ion nivå, økt blodtrykk og anemi, sier feil diagnose. Anemi oppstår når antallet av røde blodlegemer som er tilstede i blodet nedsettes.

Nyre Signs

Giftig nyre påvirker nyrene, så det er visse tegn og symptomer eksklusive til nyrene. Ifølge feil diagnose, disse inkluderer nyreskader, tubulær nekrose og nyre dysfunksjon. Nyreskader er rett og slett skade påvirker nyrene. Nyre dysfunksjon oppstår når nyrene ikke fungerer på sitt optimale nivå. Tubulær nekrose er en tilstand der nyrenes tubulære celler blir skadet på grunn av nyre vev får mindre oksygen enn de trenger for å fungere normalt. Tubulær nekrose slutt fører til akutt nyresvikt, ifølge Medline Plus, som kan føre til redusert urinmengde, væskeretensjon, kvalme, tretthet og forvirring.

Ubalanser og Fatigue

Vann ubalanse, elektrolyttforstyrrelser og tretthet er også tegn til giftige nyre. Disse tre tegnene oppstår som et resultat av nyrene ikke fungerer som den skal. En vann ubalanse oppstår når kroppens natriumkonsentrasjonen er enten for lavt eller for høyt, ifølge Discovery Health. Når mengden av vann i kroppen enten øker eller avtar, kan en elektrolytt ubalanse oppstå. Disse ubalansene kan føre til muskelkramper, tørst, irritabilitet, endringer i hjertefrekvensen og blodtrykket og beslag.

Giftig nyre kan også føre til tretthet. Når en person er trøtt de pleier å ha en mangel på både motivasjon og energi, sier MedlinePlus. De kan også oppleve apati og tretthet.

Symptomer på en sviktende Galleblæren

Symptomer på en sviktende Galleblæren


Galleblæren svikt oppstår når galleblæren ikke klarer å tømme helt eller riktig. Denne betingelse er vanligvis en forløper til galleblæresykdom, som når gallestein utvikle seg. En sviktende galleblæren kan også henvise til en galleblæren som allerede har gallestein, er betent eller har rett og slett sluttet å fungere. Vanlige symptomer varierer fra mild, sporadiske smerter til sterke smerter og oppkast.

Galle Pain

Gallesmerter er et vanlig symptom på galleblæren svikt. Det er ikke en konstant smerte, og kan forekomme flere ganger i året, eller så lite som én gang hvert fem eller ti år. Smerten vises i midten til høyre del av øvre del av magen. Det begynner vanligvis som en jevn smerte og kan flytte til øvre del av ryggen. Det kan være mild eller smertefullt. I mer smertefulle tilfeller kan kvalme oppstå. Ingenting hjelper smerten, som kan vare i alt fra én til fem eller flere timer. Det er vanlig for gallesmerter å skje i midten av natten, flere timer etter å ha spist middag.

Betennelse

Betennelse av galleblæren oppstår når kanalen er blokkert. Det ligner på biliær smerte, men mer alvorlig. Det er vanligvis følte i øvre høyre del av magen, er pågående og alvorlig, og forverres når du tegner et pust. Smerten stråler vanligvis til ryggen, skulderbladene eller venstre side. Noen mennesker kan oppleve feber, frysninger og oppkast. Smertene kan vare i dager. Betennelse i galleblæren er sjelden, og rammer i gjennomsnitt to prosent av personer med sviktende gallbladders. Umiddelbart søke lege hvis du har disse symptomene.

Kronisk Cholecystitis

Hvis galleblæren er sviktende fordi det utvikler kronisk kolecystitt, vil du lider av følgende symptomer: kvalme, smerter i magen og kronisk diaré, som betyr at du har fem til ti løs avføring hver dag i minimum tre måneder. Kronisk kolecystitt er når galleblæren utvikler gallestein og en liten betennelse.

Choledocholithiasis

Hvis du har en svikt i galleblæren på grunn choledocholithiasis, betyr det at du har gallestein i galleveiene. Symptomer inkluderer gulfarging hud, mørk urin, feber og frysninger, kvalme og oppkast, rask hjerterytme og sterke smerter i øvre høyre del av magen. Hvis du har disse symptomene, kontakt lege umiddelbart.

Misforståelse

Det er en vanlig misforståelse at fordøyelsesproblemer som halsbrann og oppblåsthet er relatert til galleblæren problemer. I virkeligheten, disse er mye mer sannsynlig å være forårsaket av magesår eller gastrointestinal problemer.

Hvordan vite når du trenger nyredialyse

Hvordan vite når du trenger nyredialyse


Når nyrene svikter, kan det hende du trenger å avhenge av dialyse for å holde deg i live og fungerer. Dialyse er en prosedyre som artifically fjerner visse avfall produkter fra kroppen når nyrene ikke klarer å gjøre dette filtrering på egenhånd. Det hjelper også å holde blodtrykket under kontroll. Hvis du er våken for visse symptomer og arbeide med legen din, vil du vite om du trenger nyre dialyse for å opprettholde din helse.

Hvordan vite når du trenger nyredialyse

•  Vurdere dine risikofaktorer for nyresykdom. Hvis du er en voksen over 18 år og diabetes, høyt blodtrykk, eller nyresykdom har vært vanlig blant familiemedlemmer, kan du være i faresonen for å utvikle disse forholdene selv. Hvis du gjør det, og de kommer til slutten stadier, vil du trenger dialyse.

Hvis du finner ut at du har risikofaktorer, har en nyre Tidlig Evaluering Program (KEEP) screening. Ifølge National Kidney Foundation, består dette gratis screening av tre tester som skal måle nyrefunksjonen din. Stiftelsen har en database som gjør det mulig å finne en screening område i nærheten av hjemmet ditt.

Hvis du oppdager at det kan være et problem, bør du oppsøke lege for en grundig evaluering av nyrefunksjonen. Normalt blir det nødvendig når du har mistet 85 til 90 prosent av din naturlige nyrefunksjon. The National Kidney Foundation sier at dette skjer vanligvis når du er i slutten stadium nyresvikt, selv om enkelte andre forhold kan kreve midlertidig dialyse.

Hold styr på symptomer som kan tyde på en forverring av problemet. Selv om legen din bestemmer at du ikke trenger dialyse, som kan endre seg dersom nyrefunksjonen reduseres over tid. Vær på vakt for magesmerter, dehydrering og svimmelhet. Du kan også utvikle en gulaktig hudfarge.

Hint

  • Hvis du har nyresvikt, men det har ikke nådd et kritisk stadium som krever dialyse, kan legen behandle det med medisiner som fosfatbindemidler. Du kan også bli bedt om å unngå å ta i overflødig væske, salt og protein for å unngå akselerer dine nyreproblemer.

Kronisk nyresvikt Prognose

Ifølge National Kidney Foundation, en av fire amerikanere lider av kronisk nyresykdom. Som nyrene begynner å svikte, toksiner bygge opp i legemet, å påvirke andre organer i kroppen. Komplett nyresvikt er en livstruende tilstand, så umiddelbar diagnose og behandling er nødvendig.

Hva er kronisk nyresvikt?

Kronisk nyresvikt er en jevn forverring av nyrefunksjoner over en tidsperiode, antydet ved et høyt opphoping av giftstoffer i blod. Hvis nyrene ikke kan fungere, kan de ikke filtrere giftstoffer ut av mat og væsker vi forbruker. Derfor, toksiner begynner å bygge seg opp i kroppen.

Hvordan nyrene arbeid?

Når kroppen bruker maten vi spiser og væsker vi drikker, nyre filtre, eller nephrons, kast av giftstoffer som urin. Når nyrene er friske, de hjelper kroppen til å fungere ved å stimulere røde blodceller og slippe hormoner som bidrar til å regulere vekst og blodtrykk.

Hva er symptomer på kronisk nyresykdom?

Nyresvikt er en ekstremt farlig tilstand. Ubehandlet, kan det føre til døden. Noen av symptomene inkluderer høyt blodtrykk, kvalme, smerter i nyrene (korsryggen) eller lavere brystkasse, væskeansamlinger i bena og føttene, mental forvirring og ekstrem trøtthet. Se en lege umiddelbart hvis du opplever disse symptomene.

Hva som forårsaker kronisk nyresykdom?

Kronisk nyresykdom oppstår når nyrene er skadet. Sykdommer, slik som høyt blodtrykk, diabetes og nyreinfeksjoner, kan føre til kronisk nyresvikt. Miljøforhold som bly forgiftning eller langvarig bruk av visse medisiner som ibuprofen og NSAIDs kan også forårsake langsiktig skade på nyrene.

Hvilke tester brukes for å diagnostisere kronisk nyresvikt?

Det er mange tester for å identifisere og bestemme behandling av nyresvikt. Du vil sannsynligvis ha flere tester i løpet av behandlingen. Du bør forvente å ha blod trekkes for en komplett blodprosent, eller CBC. Fra denne test kan leger se nivåene av kreatinin, en god indikator på nyrefunksjonen. Ditt blod urea nitrogen, eller BUN, måler mengden av nitrogen i blodet fra avfall. Som nyrene svikter, vil både kreatinin og Bolle nivå stige. Leger kan også ringe for en urinanalyse eller samle en 24-timers urinprøve for å studere hvor mye urin nyrene dine produserer. Hvis legene mistenker nyrestein eller annet problem, kan du gjennomgå en nyre ultralyd.

Hvordan er kronisk nyresvikt behandlet?

Du må kanskje gå på dialyse for å hjelpe nyrene dine gjøre jobben de er ment å gjøre. Dialyse er en livreddende medisinsk prosedyre som i utgangspunktet utfører de samme oppgaver som nyrer, rense kroppen for giftstoffer.
En nyretransplantasjon kan også være et alternativ.
Hvis disse giftstoffer ikke blir fjernet, kan de påvirke andre organer, inkludert hjerte og hjerne. Ubehandlet, nyresvikt forårsaker død.

Årsaker til en ikke-fungerende nyre

Blodet er nøye filtrert av to bønneformede organer i korsryggen kalt nyrer. Nyrene er sofistikerte siler som gjenvinne næringsstoffer og bidra til å eliminere overflødig avløpsvann. Nyre feil kan resultere i fullstendig svikt av disse små organer, som er uunnværlige for kroppen. Vel, i det minste en av dem er uunnværlig. Kroppen kan fungere helt utmerket med bare én nyre. Det er mange faktorer som kan føre til nyre funksjonsfeil, inkludert kosthold, skader og genetisk disposisjon for andre sykdommer som diabetes.

Kronisk nyresykdom

En rekke forhold som skade nyrene er inkludert under én paraply som kronisk nyresykdom. Dette kan være forårsaket av diabetes, høyt blodtrykk, og andre lidelser. Ifølge National Kidney Foundation, har en kronisk nyresykdom øker en persons risiko for å få andre hjerte og kar sykdommer. Avfall bygger seg opp til et høyt nivå, og blodet blir giftig. Dette kan føre til svake bein, nerveskader og anemi. Kronisk nyresykdom kan holdes i sjakk med tidlig diagnostisering og behandling, men kan føre til nyresvikt hvis den forblir ubehandlet.

Nyrestein

En annen feilfunksjon i nyrene kalles nyrestein. The National Kidney Foundation anslår at nesten en million amerikanere i året, for det meste menn, blir påvirket av nyrestein. Dette er harde masser dannet fra krystallisert kalsium oksalat. Disse kan variere i størrelse fra en klype salt til en golfball. Denne feilfunksjon av nyrene kan være forårsaket av kroniske urinveisinfeksjoner, for lite væskeinntak, visse medisiner, eller en urinveis blokkering. Dette kan være svært smertefullt, men sjelden fører til absolutt nyresvikt. Noen mennesker kan ikke vise gjenkjennelige symptomer, men nyrestein kan være ledsaget av intens smerte, blodig urin, og problemer med vannlating. Leger kan diagnostisere nyrestein, og anerkjenne deres størrelse og plassering ved hjelp av X-Ray teknikker. Selv om nitti prosent av nyrestein vil passere av seg selv, kan ikke-invasiv behandling inkluderer økt væskeinntak, endringer i kosthold og medisinering.

Diabetisk nefropati

Diabetes er den mest vanlige årsaken til nyresvikt i USA. Nyrene kan bli skadet over tid av det høye nivået av blodsukker hos diabetikere. Nyreskader på grunn av diabetes kalles diabetisk nefropati, og en tidlig varsling tegn er små mengder protein i urinen. Det kan være svært få symptomer på diabetisk nefropati, og det kan ta år å utvikle. Noen diabetikere utvikler ikke nyreproblemer i mer enn femten-tjue år. Høyt blodtrykk er en viktig faktor i utviklingen av nyrefeil hos diabetespasienter. Familiehistorie er en av de viktigste faktorene i å øke sjansene for diabetisk nefropati. Når du arbeider med diabetes og høyt blodtrykk, kan en farlig syklus av stigende blodtrykk selv forverre allerede eksisterende nyre forhold.

Glomerulære sykdommer

Glomeruli er små enheter innenfor nyrene som filtrerer blodet, skille avfall, næringsstoffer, og overflødig vann. Mange feil i nyrene involvere glomeruli, og er sammen klassifisert som glomerulær sykdommer. Disse sykdommene forstyrre kroppens fjerning av avfall, og i noen tilfeller tillater de røde blodlegemer til å lekke ut i urinen. Når dette skjer, mister blod dens kapasitet til å absorbere ekstra væske, slik at væsken til å akkumulere i ansiktet, ansiktet og andre ekstremiteter. Glomerulære sykdommer kan være forårsaket av en infeksjon eller et medikament giftig for nyrene. Andre sykdommer som diabetes eller lupus kan også resultere i glomerulær sykdommer.

Ektopisk nyre

Ektopiske nyrer er fødselsskader som potensielt kan føre til nyrene svikter. Under fosterutviklingen, nyrene utvikle seg som små knopper inne i bekkenet. Etter hvert som de utvikles, de gradvis beveger seg til en høyere posisjon i nærheten av baksiden av brystkasse. Noen ganger kan en eller begge av nyrene danner i en unormal stilling, ikke å gjøre den komplette klatre fra bekkenet regionen. Forskere anslår at dette skjer bare én gang i hver tusen fødsler. Selv i de fleste tilfeller av ektopiske nyrer, er bare en av nyrene ut av sted og har liten effekt på nyrefunksjonen. Men i noen tilfeller er ektopisk nyre plassert på en måte som fører til at blæren til å strømme tilbake til nyrene, en tilstand som kalles vesicoureteral tilbakeløp. Unormal urin flyt kan bli en forløper til en rekke andre nyre funksjonsfeil, så vel.

Nyresvikt

Når nyrene slutter å fungere godt nok til å leve og funksjon, dette kalles nyresvikt. Dialyse eller nyretransplantasjon er de eneste gjenværende alternativer for en pasient som lider av nyresvikt. Det finnes to typer nyresvikt: akutt nyresvikt og terminal nyresykdom. I akutt nyresvikt (ARF) nyrene mister funksjonen ganske raskt. Dette kan være forårsaket av skader fra skader, stort blodtap, og noen dårlige reaksjoner på medisiner. Denne type nyresvikt kan forbedres, men hvis skaden er omfattende, kan nyresvikt være permanent. Permanent nyresvikt kalles terminal nyresykdom (ESRD). Diabetes og høyt blodtrykk er de viktigste årsakene til ESRD, men noen tilfeller skyldes genetiske avvik, personskader, og medisinske bivirkninger. De eneste vellykkede alternativer til nyresvikt er nyretransplantasjoner og dialyse. Bestemme hvilken behandling som er best vil ta tid og nøye medisinsk konsultasjon. En nyretransplantasjon er når en sunn ureter og nyre fra noen andre er plassert inn i kroppen. Dette kan innebære å vente flere måneder eller år til en kompatibel donor er funnet. Dialyse er en medisinsk fremgangsmåte som anvender en maskin og spesiell væske for å rense blodet. Dette kan være en ubehagelig og tidskrevende prosess. De fleste pasienter foretrekker en nyretransplantasjon i løpet av dialyse regime.

Hva gjør du for en Forstørret Nyre

Nyrene er organer som fungerer som et filter for å fjerne avfall i blodet og slå den inn i urin. Bortsett fra urinveisinfeksjoner, det er mer komplekse lidelser som kan føre til at nyrene for å forstørre. Slike lidelser omfatter nyre dysplasi, polycystisk nyresykdom, og ervervet cystisk nyresykdom. Disse lidelser kan være alvorlige og kreve medisinsk behandling.

Nyre dysplasi

Nyre dysplasi oppstår når en nyre - eller i sjeldne tilfeller, begge deler - utvikle unormalt, på grunn av cyster som vokser på dem i stedet for vanlig nyrevevet. Dette fører til det berørte området for å bli forstørret. Nyre dysplasi er eksklusivt for babyer og utvikler seg mens barnet er i mors liv. Det kan påvises gjennom en ultralyd. Lidelsen vanligvis ikke utgjøre et problem; faktisk, kan en baby vanligvis fungere med bare én arbeider nyre. I mer alvorlige tilfeller kan sykdommen påvirke begge nyrer. Det er sjelden at en baby vil overleve i livmoren hvis dette skjer. Men babyer som overlever hele svangerskapet med denne tilstanden er underlagt motta en transplantasjon nesten umiddelbart etter fødselen.

De fleste barn med nyre dysplasi av én nyre trenger ikke å gjennomgå noen behandling, spesielt hvis de ikke viser noen symptomer, som magesmerter og høyt blodtrykk. Imidlertid, hvis symptomer utvikler og vedvarer, så nyrene kan trenge å bli fjernet.

Polycystisk nyresykdom

Polycystisk nyresykdom forårsaker utvidelsen av nyrene som følge av flere cyster utviklings på dem. Lidelsen er genetisk; et barn har en i to sjanse for å utvikle sykdommen hvis genet er tilstede i en av foreldrene.

Polycystisk nyresykdom er forskjellig fra nyre dysplasi i at det ikke utelukkende skje i løpet av en barnets utvikling. Faktisk, selv om polycystisk nyresykdom kan utvikle seg i barn, er de fleste av tilfellene funnet hos middelaldrende voksne. Ett av 1000 personer i USA er berørt av denne nyresykdom.
Symptomer kan ikke utvikle i flere år, og kan omfatte høyt blodtrykk, tretthet, overdreven vannlating, leddsmerter og magesmerter. I milde tilfeller, kan blodtrykket medisiner bli brukt til å behandle symptomer på polycystisk nyresykdom. I mer alvorlige tilfeller der cyster bli smertefullt og kanskje infisert, er cystene drenert, eller nyrene fjernes helt.

Ervervet Cystisk Nyresyke

Hos personer som har ervervet cystisk nyresykdom, masser av cyster føre til at nyrene til å vises forstørret. Imidlertid avviker det fra polycystisk nyresykdom ved at det er resultatet av en allerede eksisterende nyresykdom. Ervervet cystisk nyresykdom rammer både voksne og barn, og vanligvis utvikler seg når nyrene svikter.

Ingen symptomer er erfarne med ervervet cystisk nyresykdom. Faktisk, cyster er tilnærmet ufarlig og er plukket opp gjennom MRI, ultralyder og katt skanninger. Hvis cystene blir infisert, blir de behandlet med antibiotika. Spesielt store cyster er drenert gjennom en nåler settes i magen. Kirurgi er sjelden brukes til å fjerne cyster. Lidelsen forsvinner når den enkelte har en nyretransplantasjon.

Hva er behandlinger for nyrepasienter?

Nyrene skille fysisk avfall og overflødig væske gjennom produksjon av urin. Når nyrene fungere riktig, er de i stand til å opprettholde en stabil balanse av kjemikalier og regulere salt, kalium og en vanlig syreinnhold. Nyrene produserer hormoner, og hvis det er en ubalanse, kan det påvirke hele kroppen og funksjon av andre organer. Hormoner produsert i nyrene bidra til å stimulere produksjon av hemoglobin, opprettholde et sunt blodtrykk og styre metabolismen av kroppen.

Symptomer på nyreproblemer

Kronisk nyre-problemer kan ha et bredt spekter av virkninger på kroppen, men disse har en tendens til å begynne etter at skaden har allerede tatt sin gang. Tegn på at nyrefunksjonen kan svekkes inkluderer endring i vannlating, oppblåsthet eller hevelse, utmattelse, endring i appetitt og vekt, kvalme eller oppkast, endringer i søvnmønster, hodepine og kognitiv svikt.

Dietary Endringer for nyrepasienter

Et balansert kosthold er viktig for noen som har lav nyrefunksjonen. Dersom en eller begge nyrene er svekket, kroppen kan ikke fjerne overflødig vann, salt og kalium som trenger å være begrenset i ens kosthold. Høyt kalium matvarer inneholder bananer, aprikos og salterstatninger. Avtagende protein og natrium forbruk vil hjelpe bremse utviklingen av nyreproblemer, og også kontrollere blodtrykket.

Medisinering

Medisiner som kan være foreskrevet for lav nyrefunksjonen inkluderer fosfor medisiner, kosttilskudd eller erytropoietin for produksjon av røde blodceller og blodtrykket medisinering. Blodtrykket medikamenter blir brukt til å redusere progresjonen av nyreskader som et resultat av høyt blodtrykk. Slike medisiner kan inkludere hemmere, blokkere, diuretika, betablokkere, kalsiumblokkere og vasodilatorer. Det er vanlig å prøve flere typer medisiner før du finner den rette. Jern utskifting medisiner tas fordi når nyrene svikter, har de ikke produserer nok med erytropoietin, noe som er et protein som stimulerer benmarg til å produsere røde blodceller. Dessverre, kan bruk av medisiner ikke reversere effekten av nyresykdom, men det kan bidra til å redusere symptomer og komplikasjoner, mens hindre ytterligere skade.

Herbal rettsmidler for nyrepasienter

Selv om alternative behandlinger for nyresvikt har vist lovende i å hjelpe redusere symptomer, har ingen langtidsstudier er gjennomført med hensyn til deres suksess. Noen naturmidler kan være farlig for nyrepasienter så det er viktig å bruke forsiktighet hvis du har tenkt å prøve naturmidler.

Nyredialyse

Hvis nyrene svikter, er behandling fokusert på dialyse eller nyre erstatning. Hensikten med dialyse er å filtrere avfalls og rense kroppen. Det er to typer av dialyse for tiden tilgjengelige, inkludert hemodialyse og peritoneal dialyse. Hemodialyse fjerner vann og salt, og er ment å balansere avfallsprodukt. I dette system, strømmer blodet gjennom maskinen og blir filtrert for å trekke ut urenheter. For å få tilgang til blodkar for hemodialyse, kobler en kirurg en stor arterie og vene for å tolerere nålestikk nødvendige for dialyse. I noen tilfeller, blir et kateter satt inn i en del av kroppen, og blir stående i noen uker til en persons tilstand kan stabiliseres. Peritoneal dialyse er når slimhinnen i bukhulen via et kateter, som brukes til å redusere mengden av avfall og skape en balanse av elektrolytter. Den dialyseløsningen frigjøres i kateteret og igjen i magen, og blir deretter tømt etter noen timer.

Transplantasjoner for nyrepasienter

Nyretransplantasjoner kan komme fra beslektede eller nonrelated givere. En pasient skal testes for å se om hun er en god kandidat for en nyretransplantasjon, som innbefatter en evaluering av immunsystemet. Transplantasjon krever ofte en ukes opphold på sykehuset. Mottakere av en donor nyre må ta immundempende for resten av sitt liv, slik at kroppen ikke avviser nyrene.

Alternativ til nyredialyse

Når nyrene ikke klarer å fungere skikkelig, kan dialyse skal gjennomføres. Dialyse innebærer bruk av en maskin for å utføre noen av funksjonene til nyren, slik som å fjerne blodet fra avfall og overflødig væske, som kontrollerer blodtrykket og å gjenopprette og opprettholde nivået av elektrolytter i kroppen. Selv om effektive, noen ganger et alternativ er foretrukket å bekostning og smerte assosiert med fremgangsmåten. Dessverre, det eneste alternativet til nyre dialyse er en nyretransplantasjon.

Bakgrunn

Den primære årsaken til omgår nyredialyse er svikt i nyrene, noe som fører til siste stadium nyresvikt (ESRF). Dette kan skje gjennom en rekke årsaker, inkludert høyt blodtrykk og diabetes. Tidlige stadier av nyresvikt presenterer med få symptomer, og tegn på svikt vises kanskje ikke før nyrene fungerer på mindre enn tjuefem prosent kapasitet. ESRF oppstår når nyrene fungere på mindre enn femten prosent kapasitet. Når symptomer oppstår, de vanligvis inkluderer influensalignende symptomer som tretthet og kvalme, muskelkramper, redusert urinmengde og appetitt, gulsott (gulfarging av huden), anemi, mørk urin og søvnvansker, blant andre. Hvis du opplever noen av disse symptomene, bør du kontakte lege umiddelbart.

Kirurgi

Den eneste effektivt alternativ til dialyse er en nyretransplantasjon, som er den foretrukne metode for behandling når du er ellers en frisk person. En vellykket transplantasjon er avhengig av en rekke faktorer, inkludert den samme blodtype, antistoffer og celleoverflateproteiner. Gitt den relative mangelen på tilgjengelige nyrer for transplantasjon, den samsvarer best mulig samsvarer med disse kriteriene er vanligvis søkt. En tett kamp og egnet donor nyre kommer vanligvis fra et søsken, men hvis du ikke har noen søsken, kan en annen nær slektning blod vise seg å være en passende match. I det tilfelle at en levende donor er utilgjengelig, nyre fra et kadaver, såfremt det en passende match, kan brukes.

Transplantasjon kirurgi vanligvis varer ca 3 timer. Hvis din nåværende nyrer er ikke den direkte kilde til høyt blodtrykk, vil de ikke bli fjernet, og den nye nyren vil bli plassert i magen. Når det, vil den være koblet til blodkar som finnes i den nedre del av buken og urinleder, som er røret som forbinder blæren og nyrene, vil bli kirurgisk kobles til blæren. Tiden brukt utvinne er ca 3 til 5 dager, med ekstra overvåking for de neste ukene. Nyrene vanligvis begynner å produsere urin umiddelbart, selv om dette kan ta i overkant av et par uker.

Etter kirurgi

Etter operasjonen er det alltid risiko for kroppen din, spesielt immunforsvaret, avvise det nye organet. For å hindre at dette skjer, vil legen forskrive Immuno-suppressants, som trenger å bli tatt for resten av livet ditt. Som et resultat av den nylig svekket immunsystem, kan det bli svært utsatt for andre forhold. Legen din kan deretter foreskrive en rekke antibiotika eller antivirale medisiner for å hindre at dette skjer. Mulige bivirkninger av immun-suppressants inkluderer vektøkning, hirsutisme (overdreven ansikts hår vekst) og mage problemer. Til slutt, vil du også trenger å følge en restriktiv diett som innebærer begrensning av saltinntaket og telle kalorier.

Fysiske tegn på avansert nyresvikt

Avansert nyre eller nyresvikt er den siste fasen av kronisk nyresykdom, nødvendiggjør dialyse eller nyretransplantasjon. Mange er ikke klar over at et problem har utviklet før den fysiske manifestasjonen av avansert nyresvikt. Med kunnskap om varselsymptomer og tidlig behandling, men kan du være i stand til å unngå de mest alvorlige konsekvensene av denne sykdommen.

Origin

Selv om kronisk nyresykdom (CKD) kan utvikle blant alle demografi, folk med ubehandlet hypertensjon, diabetes, fedme og en familiehistorie med nyresykdom er høyest risiko. Frekvensen av CKD er også forhøyet blant indianere, afrikansk-amerikanere, Stillehavsøyene, latinamerikanere og eldre.

CKD oppstår når en person lider av en gradvis og vanligvis permanent tap av nyrefunksjon over tid. Nyrene er over-beskattet, og er ute av stand til på riktig måte å behandle flytende avfall og utføre andre viktige funksjoner, inkludert regulering av nivåer av kalsium, natrium, fosfor og kalium i blodet.

Topp 10 fysiske tegn

De vanligste fysiske tegn på avansert nyresvikt er hevelse, endringer i vannlating, tretthet og anemi, oppkast og kvalme, kortpustethet, smerter i ben og rygg, svimmelhet og konsentrasjonsvansker, frysninger, dårlig eller "metallisk ånde og kløe og utslett.

Hevelse

Vann fyller kroppen når nyrene, ute av stand til å skikkelig behandle væsker, føre bena, ankler og ansikt til å hovne opp. Du kan legge merke til problemer med å få sko på som normalt passform og hevelser rundt øynene, spesielt om morgenen. Denne tilstanden --- kjent som ødem --- er en av de viktigste fysiske tegn på avansert nyresvikt.

Urinering

Du kan merke en endring i vannlating mønstre, inkludert et økt behov for å urinere i løpet av natten, selv om dette kan også være et symptom på prostata, blære og andre helsemessige bekymringer. Noen ganger strømmen av urin vil være mye større enn vanlig, mens andre ganger det som føles som et akutt behov for å urinere kan resultere i ikke mer enn noen få dråper. Urinen kan være sprudlende eller skummende, skyet, blek eller blandet med spor av blod. Noen mennesker vil se fargen mørkere når tyngre konsentrasjoner av blod er til stede.

Tretthet og anemi

Nyrene produserer et hormon som kalles erytropoietin som oppmuntrer kroppen til å bygge oksygenbærende røde blodceller. Som nyrene svikte, vil transport av oksygen behersket, forårsaker hjernen og muskler til dekket, og anemi kan resultere. Svimmelhet og mangel på konsentrasjon er biprodukter av hjernens manglende evne til å fungere skikkelig med reduserte oksygennivåer. Kortpustethet er også knyttet til både anemi og en opphoping av væske i lungene, og frysninger og en følelse av å være kald er flere symptomer på blodmangel.

Metallic Breath

En fysisk tegn på avansert nyresvikt kan omfatte en metallisk smak i munnen ledsaget av pust som lukter ammoniakk. Dette er et symptom på økt avfall, kalt uremia, i blodet. Dette kan være ledsaget av et tap av matlyst, og matvarer kan smake forskjellig og noen individer kan føle tilbøyelig til å unngå inntak av kjøtt.

Andre tegn

Tørr hud, utslett og tunge kløe er tegn på overdreven avfall som sirkulerer i blodet. Du kan oppleve en konstant kløe sensasjon som føles som om den går til beinet. Forhøyede nivåer av toksiner i kroppen også forårsake kvalme og oppkast som systemet beveger panisk å fjerne akkumulerte giftstoff. Økte smerter i bena, flankene eller ryggen kan være knyttet til ødelagte nyrer og ofte er et tegn på en bestemt type nyre lidelse som kalles polycystisk nyresykdom.

Kronisk nyresvikt

Kronisk nyresvikt


Nyrene har mange viktige kroppsfunksjoner som fjerning av avfall, urinproduksjon og elektrolytt regulering. Personer med visse underliggende forhold kan ha en gradvis reduksjon av riktig nyre funksjon over tid. Denne nedgangen i nyrene evne til å gjøre jobben sin ordentlig er kjent som kronisk nyresvikt. Dine prognose og behandling alternativene avhenger av hvor raskt du identifisere nyresvikt. Selv om du ikke kan reversere skader, riktig behandling stabiliserer ofte tilstanden og reduserer sjansene for terminal nyresvikt.

Definisjon

Sunne, velfungerende nyrer er nødvendig å sikre at overskytende avfall akkumuleres ikke og flyt i hele kroppen vår. Nyrene slipper avfall som urea i de nedre deler av urinveiene. Hvis nyrene begynner å svikte, til nyrene evne behandle og skille ut avfalls avtar. Avfall oppbygging kan føre til mer alvorlige tilstander som hjertesykdom, leversvikt og immunsystem lidelser. Jo lenger du lar nyrene å svikte og avfall for å bygge opp, jo mer sannsynlig er det å kjøre inn store komplikasjoner. Venstre ubehandlet, kronisk nyresvikt kan bli så alvorlig at du vil trenge en nyretransplantasjon.

Årsaker

Folk trenger ikke bare utvikle eller "fange" kronisk nyresvikt. Snarere er kronisk nyresvikt et symptom av en større forstyrrelse. Diabetes og høyt blodtrykk er to av de mest fremtredende årsakene til kronisk nyresvikt. Andre årsaker inkluderer hyppige nyre infeksjoner, langvarig eksponering for høye nivåer av bly eller karbontetraklorid, støttet opp urin vannføring på grunn av hindringer som svulster eller nyrestein, nyre arterie stenose og Alport syndrom.

Symptomer

I første omgang vil kronisk nyresvikt ikke gi noen perceivable symptomer. Men som din nyre funksjon reduseres til rundt 75 prosent, kan du begynne å legge merke til problemer. I begynnelsen kan symptomer inkluderer hikke, hodepine, kløe, hyppig utmattelse, mangel på styrke, kvalme og vekttap. Som nyrene fortsette å mislykkes, vil symptomene blir mer alvorlige. Du kan legge merke til blod-farget oppkast, konstant tørst, redusert urinproduksjon, unormalt mørk urin, ankelen hevelse, anemi og / eller humørforstyrrelser. Hvis du merker noen av disse symptomene, kan du besøke en lege umiddelbart for evaluering. Du kan også ha atypiske symptomer så sørg for å fortelle legen din noe som du har lagt merke utenom det vanlige.

Behandling

Behandling vil angripe noen forskjellige fronter. Leger vil samtidig prøve å behandle den underliggende tilstand som forårsaker din nyresvikt og også symptomer som følge av nyresvikt. Legen vil anbefale livsstil og kosthold endringer, sammen med tilstanden-spesifikke medisiner. Andre endringer i kostholdet vil bidra til å hindre ytterligere skade nyrene også. Begrensninger på protein forbruk, elektrolytter, natrium, kalium og fosfor er vanlige kostanbefalinger for personer med kronisk nyresvikt. Dersom nyresvikt utvikler seg langt nok, kan det hende du trenger å gjennomgå en dialyse diett for å filtrere avfall fra kroppen din. I de mest alvorlige tilfeller kan du trenge en nyretransplantasjon.

Forebygging / løsning

Hvis du har noen forhold som du vet kan føre til nyresvikt snakke med legen din om hva du kan gjøre for å beskytte nyrene. Mange av de kostanbefalinger som bidrar til å bremse utviklingen av nyresvikt vil også bidra til å hindre det. Diabetikere bør ikke vakle fra legens retningslinjer og personer med hypertensjon må begrense natrium i kostholdet. Daglig mosjon vil også bidra til å holde nyrene friske. Begrense mengden av kvikksølv og bly i kostholdet ditt, og unngå eksponering for giftstoffer eller løsemidler som karbontetraklorid. I tillegg avstå fra narkotika-og alkoholmisbruk, og begge kan øke sjansene dine for kronisk nyresvikt.

Hva er symptomene på nyresykdom?

Nyresykdom vil normalt ikke viser noen symptomer før den har avansert. Nyresykdom fører til nyresvikt. Nyresvikt kan være dødelig. Alle symptomer bør tas på alvor.

Endringer i vannlating

Nyresykdom kan føre til endringer i vannlating, inkludert frekvens og farge. Urin kan også virke sprudlende eller skummende.

Hevelse

En pasients hele kroppen kan begynne å svelle som nyrene svikter. Ekstremiteter er normalt den første til å svelle, og vil vise den mest hevelse.

Breath / smaksendringer

Pasienter kan ha en metallisk smak i munnen når nyrene begynner å svikte. Pasienter kan også klage over dårlig ånde.

Føler Cold

Nyresykdom kan føre til anemi, som vil gjøre pasienter føler kaldt hele tiden.

Pain

Noen pasienter klager over smerte i ryggen eller på siden som svarer til den påvirkede nyre.

Kortpustethet

Kortpustethet kan være et symptom på nyresykdom på to måter. Overflødig væske buildup kan føre til væske i lungene, og anemi gjør det vanskeligere for blodet å frakte oksygen til organene.

Virkningene av protein på Kidney

Nyrene fungerer som et filter som forhindrer at for mye proteinet fra å bli kastet ut gjennom urinen. Når urinen inneholder en unormal mengde protein, det er en tilstand som kalles proteinuri. Dette kan være en indikasjon på en "stille" nyresykdom.

Fakta

Tidlig oppdagelse og behandling av proteinuri kan redusere progresjon av nyresykdom, som noen kan føre til kronisk nyresykdom og muligens ende nyresykdom, der nyrene svikter helt.

Symptomer

I proteinuri, ingen tegn eller symptomer er til stede i de tidlige stadier. Men som tilstanden utvikler seg, kan ødem (hevelse) i ansiktet, magen, føtter og hender oppstå. Urin som vises skummende kan inneholde store mengder protein.

Diagnose

Urinanalyse brukes til å bestemme og måle mengden av albumin (viktigste protein i blodet) i urinen, og sammenligne den mengde kreatinin (avfallsprodukt av normal muskelnedbryting) i urinen. En prøve inneholdende mer enn 30 mg albumin for hvert gram av kreatinin er en første tegn på avtagende nyrefunksjon.

Risiko

Personer med diabetes, høyt blodtrykk eller en familiehistorie med nyresykdom er i faresonen for proteinuri. I USA, den ledende årsaken til end-stage renal sykdom er diabetes. Hvis høyt blodtrykk ikke er kontrollert, kan det utvikle seg til nyresvikt.

Advarsel

Regelmessig bruk av over-the-counter smerte medisiner som ibuprofen og misbruk av gaten narkotika som heroin kan føre til protein lekkasjer og nyreskader. AIDS og HIV er også vanlige årsaker til tunge protein tap i urinen, og nyresvikt.