Digidexo.com

kan radon skape høyt blodtrykk

Vekttap piller som kan tas med høyt blodtrykk

Bare fordi en vekt-tap pille annonserer at det er "naturlig" betyr ikke nødvendigvis at det er trygt, spesielt hvis du har høyt blodtrykk. Fordi disse vekttap piller ikke er regulert av US Food and Drug Administration, kan de bli markedsført med lite bevis for å støtte opp om sine helsepåstander og lite forskning på sine bivirkninger.

Konsultere legen din

Hvis du har høyt blodtrykk, bør du kontakte legen din før du tar noen vekttap piller. Ikke taler i generelle vendinger: Fordi de er svært forskjellige, bringe i selve vekt-tap supplement, slik at hun kan gi deg råd om det er trygt å ta den, eller hvis den pillen inneholder ingredienser som kan øke blodtrykket eller samhandle med noen medisiner du tar.

Orlistat

Orlistat er markedsført som Xenical (resept) og Alli (over the counter). Den styrer mengden fett som absorberes inn i kroppen din gjennom fordøyelseskanalen, bidrar til å redusere kaloriinntaket. Selv om det regnes som trygt å ta med hensyn til blodtrykket, kan det føre til fordøyelsesproblemer hos noen pasienter.

Vann piller

Vann piller --- også kjent som diuretika --- kan bidra til å forhindre oppblåsthet og gi kortsiktig vekttap, som de føre til at kroppen til å kaste overflødig væske. Noen leger fore dem som en innledende behandling for høyt blodtrykk, da de ikke forårsaker bivirkninger som mange blodtrykket medisiner kan forårsake.

En studie publisert i desember 2002 utgaven av "The Journal of American Medical Association" viste at diuretika var bedre på å senke det systoliske blodtrykket lesing enn mange nyere medisiner. Det bør bemerkes imidlertid at deres utvidet bruk kan være taxing på nyrene, så ta kontakt med legen din før du bruker dem over disk.

Generelt Vekt-Loss Råd

Hvis du er overvektig, kan Shedding overskytende pounds bidra til å senke blodtrykket. Ifølge Mayo Clinic, kan miste enda 5 til 10 prosent av kroppsvekten over et år føre til betydelige forbedringer i blodtrykket og triglyserid og insulin nivåer. Selv om du kan se kortsiktige resultater ved bruk av slankepiller, vil vekttapet være midlertidig hvis du ikke endre spise-og mosjonsvaner og brenne mer kalorier hver dag enn du forbruker.

Hvorfor fleste piller er kontraindisert

Vær oppmerksom på at mange vekttap piller virker ved å akselerere stoffskiftet slik at kroppen din forbrenner flere kalorier. Men dette skaper en forhøyet puls, som igjen kan øke blodtrykket.

Hvordan kan jeg kontrollere høyt blodtrykk uten å få vekt?

Kontrollere høyt blodtrykk, eller høyt blodtrykk, er avgjørende for god helse. Tross alt, kan ikke å få blodtrykket til normalt nivå føre til en rekke problemer, inkludert hjerneslag, hjerteinfarkt og nyresykdom. Mange mennesker tar medisiner for å få deres hypertensjon under kontroll; Men noen av disse medikamentene føre til vektøkning, som igjen vil kjøre opp blodtrykk, forårsaker en ond sirkel.

Fysisk Assessment

Det beste stedet å begynne er med en full fysisk vurdering av din generelle helse, inkludert eventuelle andre underliggende sykdommer eller tilstander som kan være medvirkende til din hypertensjon. Har legen din gjøre en full fysisk og blod workup så du har en base. Deretter bør du og legen din legge ut en plan for å få høyt blodtrykk under kontroll raskt for å unngå å forårsake ytterligere skade på hjertet eller andre vitale organer. Denne planen bør fokusere på vekttap, hvis det er en del av problemet, og inkluderer en måte å få høyt blodtrykk under kontroll uten å få noe mer vekt. Still så mange spørsmål som du trenger for å sikre at du har en full forståelse av tilstanden din.

Kosthold og trening

Regelmessig mosjon og et sunt kosthold er nøkkelen til å kontrollere høyt blodtrykk, mens hindre ytterligere vektøkning. Det er viktig å komme i en god kardiovaskulær trening på minst 30 minutter, tre til fire ganger per uke. Oppnå dette ved å gå, jogge eller bli med et treningsstudio. Fysisk aktivitet er hoved katalysator for å kontrollere blodtrykket og unngå vektøkning på samme tid. Videre følger en diett høy i grønnsaker, frukt, korn og protein, og samtidig unngå sukker, mettet fett, store mengder av natrium og bearbeidet mat. Jo mer sunt kosthold og jo oftere du trener, jo lettere vil det være å kontrollere høyt blodtrykk og unngå ytterligere vektøkning.

Medisiner

Mange medisiner kan være foreskrevet for å kontrollere høyt blodtrykk. Men med mange av disse medisiner alternativer, kan uønskede bivirkninger oppstår, og mens de er vanligvis milde, noen kan inkludere vektøkning. I tillegg til å holde seg med en streng diett og mosjon regime, også nøye overvåke bivirkninger og rapportere noen, slik som vektøkning, til legen din. Dette vil gjøre ham i stand til å bytte medisiner til et annet merke som kan ha færre bivirkninger.

Kan Tension føre til høyt blodtrykk?

Definere Tension

Du hører det hele tiden: Noen er under mye press og spenning, og alle deres venner og kollegaer begynner fleiper om blodtrykk skyte gjennom taket. Jada, kan det være bare tuller rundt, men det er noen kjerne av visdom i deres fleiper. Stress og spenning kan bidra til høyt blodtrykk. Heldigvis er det lett å forhindre eller kontrollere.

Tension kan negativt påvirke sirkulasjonen i kroppen. Fysisk spenning som å sitte eller stå i en stilling for en lengre periode eller mentale spenninger fra å jobbe under en frist øker spenningen i hele kroppen din. At spenningen fører kroppen din til å reagere på den måten vil umiddelbart avlaste spenningen, om det hjelper noen få minutter fra nå eller ikke. Faktisk, de handlingene du ta for å løse opp spenninger midlertidig kan faktisk forverre effektene av spenning senere.

Fysisk og mental spenning

Fysisk spenning som kjører eller står på en teller kan sette kroppen i dårlig holdning. På grunn av innholdet av hva du gjør, kan du ende opp med å holde en god stund. At spenningen kan begrense eller helt avskåret sirkulasjon, noe som betyr at kroppen kan ikke riktig mate musklene. Dette gjelder spesielt i bena, som musklene som brukes i sittende eller stående ofte påvirke blodårene som fører til bena når de er spent. Dette øker blodtrykket som sirkulasjonssystemet sliter med å fungere skikkelig.

Tension på jobb for eksempel en tung arbeidsbelastning eller et komplisert prosjekt kan føre til at kroppen til å overdrive sin naturlige reaksjon på stress, ofte kalt "fight or flight"-modus. Den "fight or flight"-modus er en økt tilstand av bevissthet hvor kroppen forbereder seg på å bokstavelig talt kjempe for å overleve eller løpe for harde livet. Blod er viderekoblet fra ekstremiteter, fordøyelse stopper, blodtrykket stiger og hjernen går inn i overdrive. I små doser, er "fight or flight" respons ikke skadelig. Våre moderne, høy-stress livsstil holde oss i modus for flere timer per dag, skjønt, betyr forhøyet blodtrykk blir normen for oss.

Livsstil og spenning

Vår livsstil har mye å gjøre med våre spenningsnivået, og vår blodtrykk. Faktisk, noen av aktivitetene som vi tror bidra til å redusere våre spenningsnivået kan faktisk øke vår blodtrykk. Røyking er ofte brukt av noen som et mini-break, eller en godbit etter en oppgave er fullført. Fritt, men bidrar faktisk til høyt blodtrykk ved å sulte kroppen av oksygen det er behov for, og bidrar til tap av elastisitet i blodårene, og forårsaker de samme blodårene trekker seg sammen, noe som reduserer sirkulasjon i hele kroppen. Koffein, som ofte brukes som en stress-symptombehandling, er faktisk en stimulerende. De langsiktige effektene fra koffein inntak inkluderer nervøsitet, forhøyet puls og økt blodtrykk.

Lindrende Tension

Få nok hvile. Søvn er hvordan kroppen vår komme seg, nullstille og forberede seg til neste dag. Søvn hjelper også frigjøre spenninger i kroppen vår, senker blodtrykket og reparerer skadet vev, å få oss klar for alt som kommer vår vei. Finne andre måter å frigjøre spenninger. Mosjon, spise riktig, selv bare stå opp for et par minutter hver time kan hjelpe kroppen din å takle spenning. Også vurdere å lære noen enkle selvmassasjeteknikker. Bare noen få minutter av selv-massasje på templer eller skuldre kan løse opp spenninger, slik at du kan refokusere deg selv på din oppgave. Et annet enkelt triks er å gjennomføre en appelsin. Skrap skallet og lukte sitrus duft av appelsin. Begge disse enkle trinn kan bidra til å redusere spenningsnivået og senke blodtrykket.

For å unngå spenninger senere, prøver å planlegge når du vet at du vil stå overfor spente situasjoner nedover veien. Mentalt øve dine handlinger, planlegge for jevnlige pauser, og pakk sunne snacks og en lett lunsj. Med fokus på de avslappende aktiviteter du har planlagt for at kvelden kan hjelpe deg å komme gjennom din spenning og holde deg rolig hele dagen.

Hva kan føre til høyt blodtrykk?

Høyt blodtrykk har mange årsaker, blant annet røyking, fedme, nyresykdom, hjertesykdom, visse medisiner og noen ganger angst. Ettersom det er mange årsaker, er riktig diagnose viktig i å detektere og behandle dem.

Funksjoner

Årsaker til høyt blodtrykk har mange funksjoner. For eksempel kan funksjoner i nyresykdom inkluderer urin problemer og hevelse i ankler; hjertesykdom kan funksjonen brystsmerter, svimmelhet, tretthet og pustevansker; og funksjoner i fedme kan inkludere treghet, kortpustethet, tretthet og leddsmerter.

Identifikasjon

Identifisere årsaker til høyt blodtrykk inkluderer en fullstendig fysisk undersøkelse som kan inkludere blodprøver, røntgen, urinprøve og hjertefunksjon testing.

Time Frame

Den enkelte må varsle sin lege så snart han opplever symptomer på årsaker til høyt blodtrykk, som kan inkludere kortpustethet, tretthet, svimmelhet, urin symptomer eller hodepine.

Misforståelse

En vanlig misforståelse av hva som kan forårsake høyt blodtrykk er at høyt trykk i øyet forbundet med glaukom kan føre til det. Det er ingen forbindelse mellom de to betingelser.

Teorier / Spekulasjoner

Det er spekulert i at en tilstand som kalles "hvit frakk angst" kan forårsake midlertidig høyt blodtrykk. Dette fenomenet er treffende navnet fordi når pasienten ser sin hvite frakk sterk lege, blir han engstelig og derfor går hans blodtrykket opp.

Hvor kan du finne Kilder til radon?

Hvor kan du finne Kilder til radon?


Radon er en usynlig gass som kan forårsake kreft i høye konsentrasjoner. Gassen forekommer naturlig i hele landet, og ifølge Environmental Protection Agency, er radon eksponering den ledende årsak til lungekreft blant ikke-røykere. Å vite hvor radon er sannsynlig å bli funnet kan hjelpe med å velge testing nettsteder effektivt.

Radon I hjem gjennom Soil Eksponering

Radon genereres når uran og thorium i grunn degrade.The høyeste nivåene av disse elementene finnes i jordsmonn inneholdende granitt eller skifer. Som radon er tyngre enn luft, når den slippes, akkumuleres det i de laveste nivåene i hjemmet, for eksempel kjellere og gjennomgå mellomrom. Testing er nødvendig for å avgjøre bolig nivåer, og Environmental Protection Agency anbefaler å ta tiltak for å redusere eksponeringen når en konsentrasjon større enn 4 pCi / L er funnet.

Radon I hjem gjennom Water Eksponering

Grunnvannet som passerer gjennom lag av stein eller granitt kan inneholde høye nivåer av radon. Gassen løses opp i vannet som den unnslipper bergarten. Beboere vil bli utsatt for radon når vannet bringes i kontakt med luft. Hvis en brønn er gravd i et område med høy grunnvannskonsentrasjoner, kan radon bli levert gjennom dusjer, produsert damp når matlaging, og når vanning plener eller avlinger. Noen radon også forblir i vannet i seg selv, noe som fører til økt risiko for magekreft gjennom forbruk. EPA antyder at radonkonsentrasjoner i vannet være lavere enn 4000 pCi / l, noe som vil bidra til omtrent 0,3 pCi / l mot 4 pCi / l anbefalte maksimale innendørs nivå når den slippes ut i luften. Dersom et høyt nivå av radon er funnet, kan den senkes ved hjelp av en spesiell filtreringssystem.

Radon Eksponering Fra Mines

Farene ved radon ble først oppdaget ved å studere dens effekter på gruvearbeidere. I begynnelsen av det sekstende århundre, den østerrikske legen Paracelsus beskrev en sløse sykdom som rammet gruvearbeidere kalt mala metallorum, som senere ble identifisert som lungekreft. Fordi gruvearbeidere er omgitt av flere tonn med stein, kan eksponeringer i forurensede områder nå så høyt som 25.000 pCi / L. Gruvearbeidere som arbeider direkte med uran står overfor en enda høyere risiko.

Mens vifter er nå på plass for å redusere radonnivåene, konsentrasjoner er fortsatt høyere i gruver enn i de fleste hjem. Rådgivning offentligheten om disse økte radonverdier og deres risiko blir stadig viktigere, som alternative healere er fremme gruver som et alternativ terapi for å redusere symptomer på leddsmerter, ledende leddgikt å organisere turer i håp om å finne lettelse. Terapien er foreløpig kun tilgjengelig i fire gruver i en region som grenser Montana og Colorado, hvor nivåene av radon er testet på mer enn 1100 pCi / L.

Symptomer på lavt blodtrykk hos eldre

Symptomer på lavt blodtrykk hos eldre


Lavt blodtrykk (hypotensjon) er et vanlig problem for mange mennesker. The Mayo Clinic definerer lavt blodtrykk som å være på eller under 90/60. Det kan føre til en hel rekke symptomer, men kan være spesielt vanskelig for eldre fordi det setter dem på en økt risiko for fall. Det kan også ta en fysisk toll på en eldre person som allerede er i dårlig helse.

Svimmelhet / Svimmelhet

Svimmelhet er et vanlig tegn på lavt blodtrykk hos eldre. Mange eldre mennesker ofte får ør når de står opp fra sittende eller liggende stilling. Faktisk The Mayo Clinic rapporterer at blodtrykksfall etter stående skjer først og fremst hos personer i alderen 65 år og eldre. Dette kan være svært farlig, spesielt hvis personen ikke har noe å bidra stødig dem eller noen til å ta dem hvis de faller.

Kvalme

Kvalme oppstår ofte under episoder med lavt blodtrykk og vanligvis skjer i tillegg til svimmelhet eller hotheadedness. Mange ganger kvalme forårsaket av den plutselige fall i blodtrykket, men det kan også være forårsaket av svimmelhet. Kvalme og oppkast kan også føre til dehydrering som er kjent for å forårsake lavt blodtrykk. For en eldre person, kan kvalme føre til ytterligere problemer slik som redusert appetitt og vekttap.

Besvimelse

Besvimelse eller synkope er et vanlig problem i aldrende mennesker. Faktisk, en tilstand som kalles ortostatisk hypotensjon, som er forårsaket av en blodtrykksfall når du står opp, er en problematisk hendelse for noen eldre. Nettsiden for AGS Foundation rapporterer at besvimelse er sett dobbelt så ofte hos voksne 70 år og eldre og tre til fire ganger så ofte hos voksne 80 og eldre enn i noen yngre voksne. Plutselig besvimelse er farlig for alle. Imidlertid, på grunn av den eldre ha skrøpelig hud og ben, kan det resultere i en alvorlig, ødeleggende skade eller død for en eldre person.

Mangel på konsentrasjon

Når en persons blodtrykket er i stadig synker, er det et tap av blod til hjernen. Dette kan føre til at en eldre person til å ikke være i stand til å fokusere eller har problemer med å konsentrere seg om noe. De kan også bli stadig glemsom og kan selv ha problemer med å huske enkle daglige oppgaver. Familiemedlemmer kan tro at roten årsaken til denne oppførselen er demens når det kan være noe helt annet.

Depresjon

Det antas at depresjon kan være et symptom på lavt blodtrykk. Studier har vist at mange depresjon lider har også problemer med lavt blodtrykk. Det er foreslått av noen i det medisinske fellesskapet som lavt blodtrykk fører til apati og manglende ønske om å gjøre noe. Dette kan igjen skape en følelse av depresjon. Imidlertid er forskning på det nøyaktige forhold mellom lavt blodtrykk og depresjon fortsatt i dets tidlige stadier.

Viktigheten av diastolisk blodtrykk Reading

I en blodtrykksmåling, er det diastoliske lesing antall lavere (nederst). Det representerer en tid når hjertet er i ro og påfylling etter å skape trykk i venene fra pumpe ut blod (systolisk nummer). Det er viktig å forstå blodtrykksavlesninger for å unngå de ofte alvorlige helseproblemer som kan oppstå ved høyt blodtrykk.

Tolke tallene

En diastolisk lesning av 80 mmHg (millimeter kvikksølv) eller lavere regnes som normalt. Prehypertensjon merkes med en diastolisk lesning av 80-89 mmHg, mens hypertensjon (høyt blodtrykk) er angitt med et diastolisk lesning av 90 mmHg eller over.

High Blood Pressure

Det er viktig å få blodtrykket kontrolleres årlig eller oftere hvis det er oppdaget høyt blodtrykk. Høyt blodtrykk øker sterkt risikoen for hjerteanfall og slag, så det er viktig å opprettholde en sunn blodtrykksmåling.

Nyresyke

En høy avlesning diastolisk kan også være et tegn på nyresykdom. Normalt nyrene skille mer natriumklorid (salt) som større mengder er absorbert inn i kroppen. Når nyrene ikke kan holde mengden av mineraler i kroppen balansert, det er høyere trykk i arteriene grunn av redusert blodstrøm.

Lav diastolisk Reading

En alvorlig lav lesing, eller plutselig senking av det diastoliske nummer kan være en indikasjon på at kroppen ikke kan få en riktig mengde næringsstoffer og oksygen. Lavt blodtrykk kan være et tegn på hjertesykdom, blodtap, infeksjoner, graviditet og dehydrering.

Diastolisk dysfunksjon

I noen mennesker, hjertet kontrakter normalt, men ikke resten normalt. Dette fører til diastolisk dysfunksjon der de nedre hjertekamrene (ventriklene) ikke slappe av og føre til en økning i trykket, og et overløp av blod går til lungene.

Forebygging / løsning

For å senke blodtrykket, kan legene be pasienter til å gå ned i vekt; redusere deres inntak av mettet fett, kolesterol og salt; og redusere alkoholforbruket.

Hvordan Umiddelbart lavere blodtrykk

Det er mange trinn og tips for å hjelpe deg med å redusere blodtrykket, og mange av dem begynner å vise umiddelbare resultater i løpet av noen timer eller dager. Blodtrykket må umiddelbart senkes før mange medisinske prosedyrer kan gjennomføres. Umiddelbar blodtrykkssenkende legemidler, matvarer og teknikker arbeid på midlertidig basis, så det er viktig å iverksette tiltak for å senke blodtrykket på en mer permanent basis også.

Hvordan Umiddelbart lavere blodtrykk

•  Ta en foreskrevet dose av Toprol hvis den er tilgjengelig. Hvis blodtrykket ditt er ekstremt høy, gå til lege og diskutere Toprol. Legen bør vurdere din helseregistre og gi deg en fysisk evaluering for å finne ut om økning i blodtrykket er et symptom på et viktigere problem enn stress eller dårlige matvaner.

Hold dose av Toprol under tungen til den er oppløst. Nippe til en kopp vann for å hjelpe Toprol oppløses, hvis munnen er tørr. Toprol bør ikke brukes hver dag for å redusere høyt blodtrykk. Kronisk høyt blodtrykk bør behandles med livsstil og kosthold endringer, og ikke med raske løsninger som doser av Toprol.

praktisere yoga teknikker og beveger seg til umiddelbart redusere blodtrykket. Pusting og bevegelsesteknikker av yoga utvide veggene i blodårene og gjør blodet beveger seg gjennom lettere, og dermed skape lavere blodtrykk.

Reduser stress. Stress er en av de viktigste årsakene til midlertidige toppene i blodtrykket, så reduserer stress vil hjelpe til umiddelbare lavere blodtrykk nivåer. Prøv forskjellige stress relief teknikker som dype pusteøvelser og unngå stressende situasjoner. Hvis arbeidet er en betydelig kilde til stress, prøv å snakke med sjefen din eller på jakt etter en jobb du vil nyte som tilbyr en mindre stressende miljø.

Delta i aktiviteter som reduserer stressnivået. Mosjon og hobbyer er påvist måter å redusere stress og lavere blodtrykk. Ta ting enkelt og få riktig hvile, og omgi deg med folk du er komfortabel med, snarere enn folk som gjør deg nervøs, som nervøsitet øker også blodtrykket.

Unngå stoffer som skaper høyt blodtrykk. Slutte å røyke eller begrense mengden du røyker, og blodtrykket senkes nesten umiddelbart og fortsette å senke lenger du unngå å bruke tobakksprodukter.

Hvor høyt går systolisk blodtrykk Gå opp under trening?

Systolisk blodtrykk

Systolisk blodtrykk er betegnelsen på blodtrykket på sitt maksimale nivå som blod overspenning gjennom blodårene, pumpes av hjertet. Jo høyere systolisk blodtrykk reisende, som blir lest som millimeter kvikksølv (mm Hg) i blodet, jo mer trykket som utøves på veggene av blodkarene ved blodet blir presset gjennom i det hver takt av hjertet. Når fluidtrykket først ble undersøkt, ble det tatt prøver i forhold til hvor stort trykk en kolonne av en millimeter kvikksølv høy skaper, slik dag blodtrykk fremdeles er representert i kvikksølv måling. Systoliske trykket er direkte forbundet med hvor hardt hjertet må jobbe, noe som fører til svært spesifikke reaksjoner når trener - spesielt aerobic øvelser utviklet for å fungere hjertet selv.

I løpet av de første minuttene av øvelsen musklene trenger mer energi, trenger blodet mer oksygen og lungene arbeide hardere for å få tilgang til mer luft til dette formålet. Hjertet, i sin tur, må for å pumpe blodet raskere og vanskeligere å nå de muskler så snart som mulig. Dette fører til en plutselig og kraftig økning i systolisk blodtrykk og blod "pounds" gjennom blodårene til å distribuere så mye oksygen som det kan.

Treningseffekt

Men dette økt tilstand flater ut etter de første treningsminuttene som kroppen blir vant til nye nivåer av energi den trenger for å operere mens du trener. Når hjertet og lungene har møtt den opprinnelige, skarp behovet for oksygen og blodstrøm, de slutter å virke så hardt for resten av øvelsen. De fortsatt jobbe hardere enn vanlig, og systolisk trykk vil fortsatt være høyere enn vanlig, men ikke på nivåene opprinnelig nødvendig. Jo lenger hjertet og lungene arbeid på dette vedvarende høyere nivå, jo mer vil de bli akklimatisert til arbeidet og vokse seg sterkere. Når oppgaven er utført, er det en hvileperiode, hvor blodtrykket vil falle, noen ganger i flere timer, som kroppen og kommer seg ikke lenger er behov for den økte blodstrømmen.

Nivåer

Hvor høyt systolisk blodtrykk går opp i løpet av de første minuttene av trening avhenger ikke bare den personen, men også på atmosfæriske forhold (tynnere luft betyr at kroppen må jobbe hardere for å få nødvendig oksygen) og hvilken type trening som blir gjort. Vanligvis faller systoliske trykket mellom 160 og 250 mmHg ved sitt høyeste, med de fleste topp på rundt 200 med 250 å være sjeldne. En 120 mmHg lesing anses ganske normalt, mens nivå så høyt som 140 vanligvis indikerer blodtrykk problemer, men disse nivåene er konstant og ikke viser det samme som toppene av systolisk trykk. Problemer oppstår vanligvis så høye nivåer fortsetter, ikke når blodtrykket stiger for en kort tid for å oppfylle krav til kroppen.

Hvordan å unngå matvarer som forårsaker høyt blodtrykk

Hvordan å unngå matvarer som forårsaker høyt blodtrykk


Hva vi spiser kan føre til lavt blodtrykk og høyt blodtrykk. Det er viktig å unngå matvarer som forårsaker høyt blodtrykk. Høyt blodtrykk medisin er nødvendig for de som er anbefalt av leger. Mange ganger vil legen anbefale en bestemt diett i tillegg. Andre årsaker til høyt blodtrykk kan være skjoldbrusk dysfunksjon, graviditet, nyresykdom, svulster, og fedme. Hypertensjon kan for hjertet å pumpe raskere. Dessuten har prevensjon blitt sagt å øke høyt blodtrykk.

Alvorlig høyt blodtrykk symptomer kan være svimmelhet, hodepine, neseblødning. Høyt blodtrykk symptomer vanligvis ikke skje før de har blitt svært alvorlig eller livstruende. Det er viktig å få checkups fra legen din, fordi noen ganger du kanskje ikke egentlig vet om du har høyt blodtrykk eller ikke. Minst kan du være klar over hvordan å senke blodtrykket, og de tingene som forårsaker høyt blodtrykk.

Hvordan å unngå matvarer som forårsaker høyt blodtrykk

•  Spis mat lave i natrium. Natrium er en av de viktigste faktorene i høyt blodtrykk. Sjekk ditt inntak av salt, og være klar over mat med høyt natrium. Kroppen din trenger noen natrium. Ifølge mayclinic, 77% av natrium inntak kommer fra bearbeidet og tilberedt mat. Det er ikke alltid hvorvidt du legger salt til måltider. Mesteparten av natrium kommer fra maten selv. Se etter for maten du spiser, og høy mengde natrium i dem. Den anbefalte om natrium per dag er mellom 1500 til 2400 milligram. Legen din kan gi deg en bedre grense, i henhold til din helse. I stedet for å strø faktiske salt på prisen, er et godt alternativ havsalt.

Unngå å drikke mye alkohol. Hvis du kutter ryggen drikking, kan du senke blodtrykket med 2 til 4 millimeter mm hg, ifølge studier. Alkohol er høy i kalorier og åpenbart har ganske mange helserisiko involvert. Alkohol kan hjelpe attributt til vektøkning, som forårsaker høyt blodtrykk. Moderat drikking er greit. Men hvis du er en alkoholiker, vel, da er det ganske åpenbart at blodtrykket blir høyere.

Kaffe og koffein kan føre til høyt blodtrykk. Koffein kan føre til mer adrenalin, noe som kan øke høyt blodtrykk. Høye mengder koffein som kaffe, og soda kan føre til en økning i høyt blodtrykk. Begrens bruken. For eksempel vil en drink koffein per dag ikke være en dårlig idé. Du velger, cola eller kaffe. Koffein, når begrenset, er greit for din helse. Koffein er sentralstimulerende midler som øker aktiviteten i kroppen din. Som forårsaker høyt blodtrykk. Når du blir sint, for eksempel, skaper det mer aktivitet og øker blodtrykket også. Unngå de røde oksen energidrikker også. Det er naturlige måter og sunnere måter å få mer energi. Sleeping 8 timer og drikker mer vann.

Unngå mat med høyt sukker. Mange bearbeidet mat inneholder sukker. For mye sukker gir oss for mye glukose. Kroppen din kan bli insulinresistent. Ifølge studier, er sukker og salt, den mest fordelaktige i å forårsake høyt blodtrykk. Naturlig sukker fra frukt eller grønnsaker er greit. Sukker kan være bra for helsen din, men akkurat som alt annet du ikke ønsker å misbruke den.

Hva er årsakene til forhøyet blodtrykk?

En blodtrykksmåling måler hvor mye press blod steder på blodårene under sirkulasjon. En blodtrykkstest leser ett tall over den andre og leses som en brøk. Den øverste nummeret (systolisk) leser den høyeste mengden kraft plassert på blodårene. Den nederste tallet (diastolisk) måler den laveste mengden kraft plassert på blodårene. Vedvarende forhøyet blodtrykk (hypertensjon) kan føre til hjerneslag, hjerteinfarkt, hjertesvikt og aneurisme.

Fedme

Overvektige personer er fem ganger mer sannsynlig at lider av høyt blodtrykk. Den overvektige kroppen fører til at hjertet til å jobbe hardere for å utføre enkle oppgaver. Den langvarig forhøyet puls, kombinert med dårlig kosthold og mangel på mosjon, legger et enormt press på hjerte og blodkar.

Sodium Toxicity

En diett høy i natrium kan føre til forhøyet blodtrykk. Overskudd av natrium i systemet fører blodet til å bli tunge og legger større kraft på blodkar.

Genetikk

En familiehistorie med hypertensjon øker oddsen for en person som lider av høyt blodtrykk. Som de fleste sykdommer, stammer høyt blodtrykk fra en kombinasjon av arv og miljø.

Age

Høy alder kan være en årsak til høyt blodtrykk. Blodårene stive med alderen. Når blodårene blir stive, må blodet pumpes med større kraft gjennom legemet, og skaper forhøyet blodtrykk.

Stress

Langvarig stress blir en faktor i hypertensjon. Stress får kroppen til å frigi hormoner kortisol og adrenalin. Disse hormonene heve hjertefrekvensen, og konsekvent forhøyet puls legger stort trykk på blodårene.

Grunner for lavt blodtrykk

Lav blodtrykket oppstår når det systoliske blodtrykket avlesningen er mindre enn 90 millimeter og det diastoliske avlesningen er mindre enn 60 millimeter. Lavt blodtrykk, ofte referert til som hypotensjon, ikke er publisert så mye som høyt blodtrykk, men den har mange årsaker og mulige farer.

Deyhdration og lavt blodtrykk

Blodtrykket kan falle raskt når kroppen blir dehydrert. Kraftig oppkast, diaré og utstrakt svetting kan føre til at dehydrering, spesielt når rehydrering ikke følger.

Moderat eller alvorlig blødning

Tap av blod som følge av skader, operasjoner, sår og svulster kan også forårsake blodtrykket å slippe.

Hjertesykdom og lavt blodtrykk

Svekkelsen av hjertemuskulaturen eller betennelse i hjerteposen kan føre til lavt blodtrykk, og en langsom hjerterytme kan også være ansvarlig for hypotensjon.

Medisiner og blodtrykk

Mange hjerte medisiner som er foreskrevet, inkludert de som er gitt for hypertensjon, kan være ansvarlig for ekstrem senking av blodtrykket. Medisiner for høyt blodtrykk må reguleres på en jevnlig basis.

Allergiske Reaksjoner

Blodtrykket kan falle plutselig fra spesifikke allergiske reaksjoner på medisiner, for eksempel penicillin. Allergi mot peanøtter, skalldyr og bistikk kan skape svært lavt blodtrykk.

Hvordan å behandle høyt blodtrykk med sjokolade

Hvordan å behandle høyt blodtrykk med sjokolade


Du har sannsynligvis motstå disse cravings hver dag. Når du går forbi godteri midtgangen i en butikk eller bensinstasjon eller passere automaten på jobb, har du sannsynligvis nekte deg selv som deilig, søt sjokolade. Som det viser seg, kan gi inn det craving være det sunneste du kan gjøre for deg selv. Nye studier viser at sjokolade kan faktisk senke høyt blodtrykk, og enkelte leger er selv anbefale at pasienter med høyt blodtrykk legge sjokolade til kostholdet sammen med andre medisinske behandlinger.

Bruksanvisning

•  Arbeid med legen din for å finne ut hvor alvorlig høyt blodtrykk er. Hvis du har farlig høyt blodtrykk da denne behandlingen kan ikke være noe for deg. Legen din kan forskrive dramatisk kosthold og medisinske tiltak som du bør følge til punkt og prikke. Men hvis blodtrykket er en mindre vesentlig problem, men kunne stå for å være lavere, da sjokolade kan være en del av svaret for deg.

Spis bare mørk sjokolade. Bare mørk sjokolade fører kroppen din til å skape høyere nivåer av forbindelser som induserer lavere blodtrykk. Hvit sjokolade har ingen effekt den ene eller den andre, og melkesjokolade kan faktisk gjøre ting verre.

Drikk vann, ikke melk. Drikker en iskald, kaldt glass melk kan gjøre sjokolade gå ned lett, men det vil faktisk negere de positive effektene. Hold deg til vann i opptil en halv time etter å ha spist sjokoladen din.

Spis sjokolade i moderate mengder. Ikke bruk denne nye forskningen som en unnskyldning for å sluke ned en hel boks med sjokolade eller at £ 2 sjokolade bunny at du fikk til påske. Forskere er uenige om hvor mye sjokolade du bør spise. Noen studier brukt en middels sjokolade bar mens andre brukte mindre mengder. Spør legen din for en anbefaling personlig for deg.

Sett kalorier stedet for å legge dem. For å forhindre at nye "behandling" fra noe som resulterer i pakking på pounds, må du erstatte noen andre kalorier med kalorier fra sjokolade bar. For eksempel, hvis du er vant til å spise dessert med middag, kan det hende du må slutte at for å få sjokolade bar til lunsj.

Tips og advarsler

  • Arbeid alltid med legen din for å behandle høyt blodtrykk. Aldri endre medisineringen eller behandling planer uten legens godkjennelse.

Lavt blodtrykk Forklart

Lavt blodtrykk Forklart


En normal blodtrykk lesing er når systolisk blodtrykk er nær 120 mm Hg og diastolisk blodtrykk leser 80 mm Hg. Systoliske trykket, det øverste nummeret i blodtrykksmåling, er hvor mye press hjertet ditt genererer når pumpe blod gjennom blodårene dine til resten av ditt hjerte. Det diastoliske trykket, det nederste tallet, refererer til mengden av trykket i blodårene dine når hjertet er i ro mellom beats. Lav blodtrykket, eller hypotensjon, oppstår når blodtrykket i løpet av og etter hvert hjerteslag er mye lavere enn vanlig.

Farene ved lavt blodtrykk

Ifølge Mayo Clinic.com, når systolisk blodtrykk fall ned til 90 mm Hg og diastolisk blodtrykk til 60 mm Hg, regnes det som farlig lavt. Blodtrykk opplesninger og symptomene vil variere med hver person. Når blodtrykket er meget lavt det fratar hjernen av oksygen og i sin tur kan føre til skade på hjertet og hjernen.

Årsaker

Det er flere årsaker til lavt blodtrykk. Noen foreskrevet medikamenter som betablokkere, medisiner for Parkinsons sykdom og trisykliske antidepressiva, kan føre til lavt blodtrykk. Legen din kan justere dosen din hvis dette er tilfelle. Over-the-counter medisiner kan også være den skyldige i å senke blodtrykket. Alvorlige hjertelidelser kan være ansvarlig for et fall i blodtrykket. I løpet av de første 24 ukene av svangerskapet, er det vanlig at blodtrykket å slippe, ifølge American Heart Association nettside. I sjeldne tilfeller svært premature babyer kan bli født med lavt blodtrykk.

Symptomer

Hvis du føler deg veldig svimmel eller faktisk svak, kan det være du har lavt blodtrykk. Du har kanskje tåkesyn og føler deg syk til magen. Hvis du føler deg deprimert uten noen spesiell grunn, kan dette også være et symptom. Mange andre enn lavt blodtrykk plager kan forårsake disse symptomene. Det er best å ta kontakt med legen din.

Mat og drikke

Mat og drikke spiller en viktig rolle i å regulere blodtrykket. Prøv å øke din drikking av vann for å unngå dehydrering som det kunne øke blodvolumet. Følge et sunt kosthold som er rikt på frukt, grønnsaker, korn og protein. Spis små low-carb måltider, som kan bidra til å forhindre blodtrykket faller raskt.

Natrium og lavt blodtrykk

Natrium (salt) er ganske godt kjent for å øke blodtrykket, og det kan anvendes på en vellykket måte til behandling av lavt blodtrykk, sier MayoClinic.com. Salt bør ikke brukes tilfeldig til du snakke med din lege, fordi for mye natrium kan føre til hjerteproblemer. Soyasaus er et flott alternativ, og har et høyt natrium innhold.

Andre Solutions

MayoClinic.com tilbyr noen forslag som er nyttige i å lindre symptomer på lavt blodtrykk. Når du endrer din posisjon, enten stående eller sittende, bevege seg veldig sakte. Før du får ut av sengen om morgenen, ta flere dype åndedrag. Sov med hodet litt hevet, da dette kan bidra til å bekjempe virkningene av tyngdekraften.

Høyt blodtrykk og nyre infeksjoner

Høyt blodtrykk og nyre infeksjoner


Blodtrykket og helsen til nyrene dine henger sammen. Nyrene må blod for å lette filtreringen og for å frigjøre hormoner som kan benyttes til å opprettholde sunn blodtrykk. Derfor kan høyt blodtrykk føre til nyre problemer, akkurat som nyre problemer kan øke blodtrykket.

Pyleonephritis

Pyleonephritis er en type urinveisinfeksjon som rammer nyrene og urinleder. Den infeksjonen er forårsaket av bakterier som finnes på huden, i tarmkanalen, eller i avføringen. Når disse bakteriene kolonisere urinveiene, vanligvis gjennom urinrøret, kan de forårsake irritasjon og betennelse. Som infeksjonen utvikler seg, beveger det seg gjennom urinrøret til blæren og til slutt til nyrene. Ubehandlet pyleonephritis kan føre til nedsatt nyrefunksjon, nyresykdom og til slutt total nyresvikt.

Hypertensjon

Blodtrykket er kraften blodet setter på veggene i blodårene dine og vener som det sirkulerer gjennom kroppen. Hypertensjon er et annet ord for høyt blodtrykk. Trening og kosthold spiller en stor rolle i å redusere eller forårsaker hypertensjon. Hypertensjon kan også være forårsaket av visse underliggende sykdommer, blant annet diabetes og hjertefeil. Venstre ubehandlet, høyt blodtrykk kan føre til alvorlige hjerte, hjerne og blodsykdommer.

Effekter av Hypertension på nyre-funksjon

Hypertensjon er farlig å nyrene. Ifølge Mayo Clinic, er høyt blodtrykk No.1 årsaken til nyresykdom. Hver av nyrene har sin egen nyrearterien og nyrevenen. Hver nyre inneholder også et intrikat nett av blodårer som filtrerer blodet. Hypertensjon svekker og kan til slutt ødelegge blodkar. Det kan også føre til en aneurisme i nyrene - en bule som utvikler seg i en svekket blodåre veggen. Hypertensjon kan gjøre deg mer utsatt for å utvikle nyre infeksjoner. Syke nyrene er mer sannsynlig å bli smittet av bakterier som har kolonisert urinveiene.

Effekter av Pyleonephritis på blodtrykket

På den annen side kan nyre infeksjoner føre til hypertensjon. Hvis nyre infeksjon er lov til å forverres, kan du utvikle nyresykdom over tid. En av nyrer 'oppgaver er å frigjøre et hormon som kalles renin når de oppdager lavt blodtrykk. Renin fører til at blodkarene seg sammen, noe som gjør blodtrykket stiger. Nyrer som er skadet eller syke av infeksjon ikke fungere skikkelig. De kan ikke være i stand til å nøyaktig bedømme blodtrykket og kan slippe for mye renin, forårsaker hypertensjon.

Forebygging

Forebygging er alltid bedre enn behandling. Opprettholde et sunt kosthold og har en øvelse rutine. Ikke bare kan du forhindre hypertensjon med et godt kosthold og mosjon, men du også kan styrke immunforsvaret, gi nyrene en bedre sjanse til å bekjempe infeksjoner. Få hyppige legekontroller og diskutere eventuelle symptomer med helsepersonell. Denne måten du og din helsepersonell kan fange hypertensjon eller nyre infeksjoner med en gang.

Kan vekttap Årsak Hypotensjon?

Du har sikkert hørt mye om de helsemessige problemer forbundet med hypertensjon (høyt blodtrykk), men mange mennesker er uvitende om årsakene og virkningene av hypotensjon, også kjent som lavt blodtrykk. "Blodtrykket er kraften av blodet presser mot veggene i blodårene dine ... blodtrykket er høyest når hjertet slår, pumpe blodet", ifølge National Institutes of Health. "Når hjertet er i ro, mellom beats, blodtrykket faller."

Årsaker til Hypotensjon

Ifølge den nasjonale hjerte, lunge og blod Institute, "faktorer eller forhold som forstyrrer kroppens evne til å kontrollere blodtrykket årsak hypotensjon." Forhold som kan forårsake lavt blodtrykk inkluderer hjerteproblemer, graviditet, skjoldbrusk problemer, dehydrering, tap av blod, alvorlige infeksjoner, allergiske reaksjoner, og pankreatitt.

Visse medisiner kan også forårsake hypotensjon. Disse medikamentene er diuretika, antidepressiva, alfa og betablokkere, nitrater, ACE-hemmere, Viagra, og visse medisiner som brukes til å behandle Parkinsons sykdom.

Det er ingen bevis for at vekttap fører direkte hypotensjon, selv om mangel på riktige næringsstoffer i ditt kosthold og dehydrering forårsaket av ekstrem fysisk aktivitet kan føre til lavt blodtrykk. Hvis du har opplevd vekttap på grunn av overdreven trening og endringer i kostholdet ditt, som kan spille en rolle i hypotensjon.

Mens slanking, er viktige vitaminer og næringsstoffer ofte ofret når eliminere visse matvarer. "Mangel på vitaminer B-12 og folat kan føre til anemi, en tilstand der kroppen ikke produserer nok røde blodceller, forårsaker lavt blodtrykk", sier Mayo Clinic.

Dehydrering fra trener kan også føre til lavt blodtrykk. "Dehydrering oppstår når kroppen mister mer vann enn det tar på. Du kan bli dehydrert hvis du ikke drikker nok væske, eller hvis du svetter mye under fysisk aktivitet," i henhold til nasjonale hjerte, lunge og blod Institute.

Hvordan å minske bivirkninger av blodtrykk medisiner

Høyt blodtrykk kan være en alvorlig tilstand hvis den ikke behandles riktig. Høyt blodtrykk medisiner kan bidra til å redde livet ditt, men noen kan ha plagsomme bivirkninger. Ved å arbeide med din lege og farmasøyt, kan du lære hvordan du kan redusere bivirkninger av høyt blodtrykk medisinering.

Hvordan å minske bivirkninger av blodtrykk medisiner

Be legen din om å ta kaliumtilskudd eller spise mer mat med kalium dersom du bruker diuretika, noe som kan føre til tretthet, kramper eller svakhet.

Innse at hvis du er en diabetiker, kan diuretika for høyt blodtrykk heve blodsukkernivået, men dette kan administreres gjennom kosten eller enkle narkotika endringer gjort av legen din.

Innse at med noen medikamenter som perifere adrenerge hemmere (reserpin), kan du føle deg svak eller svimmel når du står opp eller endre posisjoner. Hvis du oppdager denne bivirkningen, sitte eller ligge for en liten stund. Kontakt legen din hvis problemet vedvarer.

Fortell legen din dersom du opplever mareritt, søvnløshet eller depresjon når du tar perifere adrenerge hemmere; du bør slutte medisinen. Disse type legemidler kan forårsake andre bivirkninger som diaré eller halsbrann som kan administreres ved å justere dosen.

Vent noen bieffekter som er bare litt plagsom. Det tar tid for kroppen å venne seg til en ny medisin. Husk at legen anser at fordelene ved blodtrykket stoffet oppveier risikoen.

Be legen om å la deg prøve ut en annen narkotika hvis bivirkningene blir for mye for deg å ta med så mange typer narkotika å velge mellom, kan du være i stand til å finne en blodtrykksmedisin som vellykket senker blodtrykket med færre bivirkninger.

Hint

  • Aldri stoppe eller endre dosering av blodtrykket medisiner uten legens tillatelse.

Slik Lavere blodtrykk ved Healthy Eating

Slik Lavere blodtrykk ved Healthy Eating


Høyt blodtrykk er kjent som silent killer. Det er den fjerde ledende sykdom ansvarlig for død i Amerika. Du kan redusere blodtrykket ved å spise sunt. dette er hvordan.

Slik Lavere blodtrykk ved Healthy Eating

Kan senkes en høyt blodtrykk ved å spise sunt. Mange matvarer vi spiser vil bidra til å senke blodtrykket. Men først bør du unngå visse typer mat.

Unngå natrium og raffinert eller bearbeidet mat med natrium lagt på ernæring etiketten. Kroppen vår trenger natrium. Problemet er at vi har altfor mye i våre dietter. Selv om du ikke legger til salt til mat de høye nivåer av natrium i bearbeidet mat vil føre oss til å ha for høyt blodtrykk.

•  Den mengde natrium har vi i våre organer er høy bare når vi ikke får en nødvendig mengde av kalium. Din bør ha minst 5 ganger så mye kalsium som natrium daglig i dine dietter. De fleste amerikanere har to ganger mer natrium i sine dietter. Dette er årsaken til den høye forekomsten av høyt blodtrykk, diabetes, fedme (natrium cuases kroppen din til å holde på vann) og mange andre sykdommer. Et kosthold rikt på frukt og grønnsaker kan enkelt produsere en ratio på 100: 1 kalium kalsium fordi all frukt og grønnsaker har en ratio på minst 50: 1.

Drikk masse vann og få regelmessig fysisk trening. Disse aktivitetene kan hjelpe deg å redusere blodtrykket og gå ned i vekt. Overvekt er også en årsak eller symptom på høyt blodtrykk, dens en gjennomsnittlig sirkel.

Ta en god multivitamin og se legen din regelmessig.

Hint

  • Unngå Natrium
  • Spis frisk frukt og rå grønnsaker
  • Drikk rikelig med vann
  • Regelmessig fysisk trening
  • Ta en god multivitamin
  • Se legen din regelmessig
  • lytte til legen din

Om Natural blodtrykk medisiner

En person tar en blodtrykket medisiner er vanligvis å gjøre det for å holde blodtrykket i sjakk. De fleste mennesker har en tendens til å bruke en reseptbelagte medisiner, som er virkelig prøvd-og-sann metode for behandling, i tillegg til en endring i livsstil til naturlig lavere blodtrykk gjennom kosthold og mosjon. Når en person har utviklet høyt blodtrykk eller hypertensjon er det noen naturlige medisiner, et begrep som brukes løst, som kan bidra til å senke blodtrykket til et mer sunt nivå under 120 tallet systolisk (toppen nummer) og under 80 diastolisk (nederst nummer ).

Folic Acid

En av de vanligste naturlige blod medisiner som folk har brukt i dag er folsyre. Hva folsyre gjør det, i henhold til American Heart Association, er å redusere nivået av en bestemt aminosyre i blodet kalt homocystein. Når det er for mye av denne aminosyre i en persons blod, noe som kan skje på grunn av diett og genetikk, kan den begynne å skade arterier samt forårsake hjertesykdom.

CoQ10

Q10 er et enzym som forekommer naturlig i kroppen vår, men kan faktisk bli tatt i et supplement form. Foreløpig har FDA (Food and Drug Administration) ikke evaluert sin sikkerhet eller effekt, men studier har vist at en økning i Q10, også kjent som koenzym Q10 eller vitamin Q10, kan redusere en persons systolisk blodtrykk. Det ville imidlertid være mer effektiv i mennesker som er prehypertensive, siden det bare reduserer en persons blodtrykket ved et ganske lite antall.

Hawthorn Supplement

Denne medisinen er strengt en urte supplement, men fortsatt brukes som en vanlig naturlig behandling for hypertensjon eller høyt blodtrykk. Noe innenfor denne urten synes å ha en effekt på det diastoliske blodtrykket, så det kan være effektivt å behandle en person som har en diastolisk trykk over 80. Igjen har dette produktet ikke er godkjent av FDA for å behandle prehypertension eller hypertensjon.

Kalsium

I noen individer, har et daglig tilskudd av kalsium vist en forbedring i personens systolisk blodtrykk. Selvfølgelig, det nasjonale hjerte, lunge og blod Institute anbefaler at en person bør få henne kalsium gjennom naturlig kosthold over et supplement, men begge har vist seg å hjelpe til med blodtrykket.

Magnesium og Kalium

Sammen med kalsium, har både magnesium og kalium også vist noen fordel å forbedre en persons blodtrykket eller opprettholde en persons sunt blodtrykk. Begge næringsstoffer faktisk fungerer i å redusere en person systolisk og diastolisk blodtrykk. Denne reduksjonen var ikke i stor grad, så det ville være av bedre bruk for folk som er prehypertensive.

Urte medisiner for å senke høyt blodtrykk

Hvis blodtrykket ditt er ikke høy nok til å være i faresonen, og hvis du jobber med kosthold og livsstil endringer for å få det ned, ved hjelp av noen urte rettsmidler kan være verdt et forsøk. Noen av disse urter fungere som blodfortynnende, så de bør ikke brukes hvis du er på blodfortynnende medisiner uten å snakke med legen din først. Disse også er ikke raske reparasjoner, og kan ta flere dager til flere uker før du ser resultater.

Hvitløk

Forskning publisert i en utgave 2005 av "American Family Physician" indikerte at det å spise ett fedd hvitløk hver dag kan senke høyt blodtrykk.

Hawthorn

En studie publisert i "The British Journal of General Practice" viste at hagtorn senker høyt blodtrykk hos personer med type 2 diabetes. Hagtorn ser ut til å utvide blodårene og styrke hjertets pumpeevne.

Rauwolfia serpentina

En bok av Kee Chang Huang kalt "The Pharmacology av kinesiske urter" siterer en 1999 kinesisk studie som viser at Rauwolfia serpentina kan raskt og betydelig lavere blodtrykk.

Ayurvediske Betraktninger

Ayurvedisk medisin visninger rauwolfia serpentina som et midlertidig inngrep tiltak. Livsstil og kosthold endringer, sammen med hagtorn tilskudd, er mer effektiv som langtidsbehandling.

Arjuna

En 1997 studie i "Indian Heart Journal" indikerer at Arjuna kan senke høyt blodtrykk ved å styrke et svekket hjerte.