Digidexo.com

klargjering laparoskopisk ooforektomi

Bivirkninger av ooforektomi

Ooforektomi er en operasjon for å fjerne en kvinnes eggstokker. Eggstokkene er den delen av en kvinnes kropp som holder og slipper egg å bli befruktet. Eggstokkene inneholder også en kvinnes kjønnshormoner.

Grunner til å ha en ooforektomi

Den arvet genet BRAC1 eller BRAC2 indikerer en økt risiko for eggstokkreft og gjør deg til en kandidat for en ooforektomi. Brystkreftpasienter er kandidater for ooforektomi grunn av koblingen mellom eggstokkreft og brystkreft. Kvinner med alvorlig endometriose vil ofte ha sine eggstokkene fjernet.

Grunner til ikke å ha en ooforektomi

Hvis en kvinne har eggstokkene fjernes før overgangsalderen, vil hun trenge hormonbehandling, spesielt østrogenbehandling for å redusere overgangsalder symptomer. Kvinner som har sine eggstokkene fjernet mangler østrogen og er deretter ved en økning risiko for å utvikle "benskjørhet" eller osteoporose. Studier har funnet at kvinner som holder sine eggstokkene inntil 65 år er sannsynlig å leve lenger enn de som ikke gjør det.

Kirurgi

Det finnes to metoder for denne operasjonen. Den laparoskopisk prosedyren innebærer et lite innsnitt i nærheten av navlen, og innsetting av en laparoskop, et verktøy som gjør det mulig for legen å se inne i kroppen. Andre små snitt er gjort der legen bruker små verktøy for å fjerne og trekke ut eggstokkene. Med abdominal snitt prosedyren, gjør legen et snitt på kjønnshår linje enten horisontalt eller vertikalt, trekker hverandre magemusklene, fjerner eggstokkene og lukker snittet.

Bivirkninger av ooforektomi

Kjente bivirkninger av en ooforektomi inkludere endringer i sexlyst, hetetokter, menopause symptomer, depresjon, anestesi reaksjon, blødninger, blodpropp, blodpropp i bena, mulig skade til tilknyttede organer og infeksjon.

Hva øker mine risikoen for bivirkninger?

Mens bivirkninger kan skje med hvem som helst, pasienter som er overvektige, som lider av diabetes eller som røyker har større risiko for bivirkninger.

Hvordan behandle Gass Pain Etter laparoskopisk galleblæren kirurgi

Noen grad av smerte er normalt etter laparoskopisk kirurgi galleblæren, en minimalt invasiv prosedyre hvor galleblæren fjernes gjennom flere små abdominal innsnitt. Mye av smerte etter fremgangsmåten er på grunn av gassen. Smertestillende medikamenter leveres etter behov, alt fra narkotiske smertestillende for de mest alvorlige smerter til over-the-counter smertestillende medisiner for den minst alvorlige. Det er også livsstil justeringer som kan gjøres for å minimere effekten av gass mens du helbrede fra operasjonen.

Hvordan behandle Gass Pain Etter laparoskopisk galleblæren kirurgi

Limit ekstra gass inn kroppen din når du svelger. Tygg maten sakte og forsiktig, og ikke svelge drikkevarer. Ikke svelg før munnen er lukket.

Unngå mat som er kjent for å skape ekstra gass i kroppen din. Noen eksempler er brokkoli, mais, kål, bønner, melkeprodukter og kullsyreholdige drikker. Begrens inntaket av disse matvarene for å avlaste overflødig gass buildup mens fordøyelseskanalen gjenoppretter fra kirurgi.

Ta en kort spasertur for å hjelpe gassen gå gjennom fordøyelseskanalen og redusere den resulterende smerte. Walking også hjelper kroppen å absorbere overflødig gass som gjenstår etter operasjonen. Korte turer rundt hjemmet er tilstrekkelig. Hard trening og lange turer er ikke anbefales.

Spør legen din om du kan ta over-the-counter antacida. Disse produktene er tatt før spising kan stoppe gass fra reiser til tarmen og eliminere tilsvarende smerte.

Kontakt legen din hvis gass smertene vedvarer etter å ha passert gass, eller hvis det fortsetter i flere dager i forbindelse med feber, vedvarende halsbrann, diaré, forstoppelse, kvalme eller oppkast. Disse symptomene kan være tegn på post-kirurgi komplikasjoner som en blokkert galle duct.

Instrumenter som brukes i laparoskopisk Kolecystektomi

Instrumenter som brukes i laparoskopisk Kolecystektomi


En normalt fungerende galleblære tjener til å lagre galle produsert av leveren. Når det er overskudd av kolesterol i gallen, gallestein kan forekomme. Jackson Siegelbaum Gastroenterology sier at dette er en svært vanlig medisinsk problem som fører til en av de hyppigst utførte operasjoner i USA.

Definisjon

The Center for bukspyttkjertelen og gallesykdommer beskriver en laparoskopisk kolecystektomi som en minimal invasiv måte å fjerne galleblæren. Små snitt er gjort i magen og holdt åpen av plast porter. Disse portene brukes til å introdusere instrumenter og kameraer inn i magen.

Funksjoner

Kameraet (kalt en laparoskop) er plassert i enden av en lang, fleksibel slange og er vanligvis satt inn gjennom et snitt i nærheten av navlen. Bildet overført til en skjerm legen klokker under operasjonen. Andre spesielt konstruert instrumenter er satt inn gjennom de andre snitt, som kan omfatte skalpeller eller klemmer. Disse spesielle instrumentene er lang og tynn for å nå gjennom portene til galleblæren.

Betraktninger

Ifølge nettstedet medicinenet, åpen kirurgi for å fjerne galleblæren innebærer en 5 til 8 tommers snitt i buken. Denne større snitt krever en lengre gjenvinning enn de flere små snitt av den prosedyre laparoskopisk og vanligvis er mer smertefulle. Sykehusopphold er også kortere med laparoskopiske inngrep (vanligvis bare over natten), som fører til lavere medisinske kostnader for deg.

Hvordan gjenopprette fra laparoskopisk hysterektomi

Hysterektomier er den nest vanligste kirurgi utført i amerikanske kvinner, ifølge Mayo Clinic (etter keisersnitt levering). Den vanligste årsaken til en hysterektomi er fjerning av livmor fibroids, men kreft, endometriose, tung vaginal blødning og livmor prolaps kan også behandles ved hysterektomi. Laparoskopiske hysterektomier utføres gjennom et lite snitt i buken. En kirurgen et lite rør med en lys og kamera på en ende, som kalles en laparoskop, gjennom snittet. Dette gjør det mulig for kirurgen å se den kirurgiske området på en skjerm. Livmoren fjernes deretter gjennom vagina.

Bruksanvisning

•  Få nok hvile for å oppmuntre healing og redusere smerte og blødning. Ikke delta i noen tunge løft eller anstrengende trening før legen din gir deg tillatelse til å gjøre det. Selv om snittet er ganske liten, har dine indre organer gjennomgått en betydelig mengde av traumer og krever tid å gjenopprette.

Påfør isposer til mageområdet for å redusere hevelse og ubehag. Dette bør gjøres i 20 minutter om gangen, flere ganger hver dag, for de første dagene etter operasjonen.

Hold abdominal snitt tørke til helbredelse er fullført og dine Stingene fjernes. Avhengig av hvor mange masker du har mottatt, kan du få lov til å fjerne dressinger innen ett eller to dager. Ta svamp bad under utvinning periode i stedet for bad eller dusj.

Unngå å ha sex i flere uker etter operasjonen, og ikke douche eller bruke tamponger. Legen din vil fortelle deg når du kan begynne å ha sex igjen ved oppfølging avtale, i henhold til American College of Fødselsleger og gynekologer.

Ta smertestillende midler for å lette din ubehag. Hvis over-the-counter smertestillende medikamenter ikke er tilstrekkelig, kan legen forskrive en narkotiske smertestillende medikamenter. Ikke ta aspirin uten først å rådføre deg med legen din, da det kan gjøre blødninger og blåmerker verre.

gjenoppta normale aktiviteter i to uker, med mindre annet er instruert av legen din. Mindre restriksjoner på ditt aktivitetsnivå kan være på plass for en måned eller lenger, ifølge Mayo Clinic. Sjekk dine kirurgiske utslipp papirer eller snakke med legen for begrensninger som er spesifikke for inngrepet.

Informer legen din umiddelbart hvis du får symptomer på infeksjon eller andre komplikasjoner. Feber, frysninger, heaving blødning, rødhet eller utflod fra snittet, sterke smerter, kortpustethet, brystsmerter og problemer med vannlating er alle symptomer som krever øyeblikkelig legehjelp under utvinning perioden.

Hvor å Feilfri Laparoskopiske Instruments

Hvor å Feilfri Laparoskopiske Instruments


Laparoskopiske instrumenter brukes i operasjoner som anses som minimal invasiv. Instrumentene brukes til flere formål, blant annet som skjæring og fatte vev. Laparoskopiske instrumenter må rengjøres før de blir satt i en autoklav maskin (en maskin som steriliserer utstyr med intens varme). Denne oppgaven kan være skremmende fordi spesiell er nødvendig. Slike instrumenter er skjøre, og kan lett brytes.

Bruksanvisning

Rengjøring

•  Sett på et par gummihansker. Ifølge Instrumental til pasientbehandling, bør du ta dine instrumenter og suge dem i en enzymatisk løsning i minst fem minutter. Du må kanskje suge instrumentene lenger når det er stor rusk stede.

•  Ta ut instrumentene og skyll dem i avionisert vann. Deionisert vann er vann som ikke inneholder ioner.

Bruk en myk-stritter kratt pensel for å starte rengjøringen av overflater av instrumenter. Få i mellom sprekker å grundig rense ut rusk. Små-stritter børster fungerer best for å få inn mellom sprekker.

Når du er ferdig skrubbing, bruker deionisert vann for å skylle instrumentene. Bruk enzymatisk løsning for å skylle ut rusk fra vanskelig å nå flekker. Du kan bruke en sprøyte fylt med enzymatisk renere å tvinge ut rusk.

Plasser instrumentene i en ultrasoniske rense maskinen for å fullføre fjerningen rusk. Instrumenter bør agitert i fem minutter i vann som er ikke varmere enn 122 grader Fahrenheit.

Plasser instrumentene i et instrument vaskemaskin som anvist av produsentens vaskeanvisningen. La dine instrumenter til helt tørre før autoklave.

Smør instrumentene i et vannløselig glidemiddel før dine instrumenter skal autoklaveres. Ifølge B & H Surgical: "laparoskopisk Reference Guide", instrumenter som er prepped for autoklave bør gjøres så ved 270 grader Fahrenheit i opptil 10 minutter.

La dine instrumenter lufttørke. Når de er tørre, lagre instrumentene på et tørt sted og holde dem borte fra fuktighet.

Tips og advarsler

  • Rengjør instrumentene så snart du er ferdig med en prosedyre, som gjør rengjøringen enklere.
  • Når instrumentene blir rengjort, sette tippe vakter på endene for å beskytte dem.
  • Bruk aldri stålull eller stålbørster for å rengjøre laparoskopiske instrumenter. Dette vil lage riper i overflaten.

Vaginal Vs. Laparoskopisk hysterektomi

Vaginal Vs.  Laparoskopisk hysterektomi


Data fra Centers for Disease Control and Prevention avslører at over 3 millioner kvinner opplevd en hysterektomi mellom 2000 og 2004. Vaginal hysterektomi og laparoskopisk hysterektomi er to av metodene legene bruker for å utføre denne felles reproduktive kirurgi.

Fakta

Vaginal hysterektomi er fjerning av livmoren gjennom skjeden. Laparoskopisk hysterektomi oppstår når legen gjør små snitt i magen og fjerner livmor i små biter gjennom disse snittene.

Time Frame

Ifølge American Congress of Fødselsleger og Gynekologer (ACOG), er restitusjonstid for en laparoskopisk kirurgi vanligvis kortere enn den tiden det tar for deg å gjenopprette fra vaginal kirurgi.

Identifikasjon

Siden den bruker en laparoscope, et lite kamera på enden av et rør, kan laparoskopisk hysterektomi legen din for å se din livmor og andre abdominale organer; vaginal hysterektomier ikke.

Effekter

Siden det er utført gjennom skjeden din, betyr en vaginal hysterektomi produsere ingen synlige arr. En laparoskopisk hysterektomi, på den annen side, resulterer i små arr på magen.

Betraktninger

Ifølge ACOG, vil legen bruke resultatene av en bekken eksamen og vurdere årsaken til operasjonen før anbefale en bestemt type hysterektomi kirurgi.

Laparoskopisk brokk reparasjon

En abdominal brokk oppstår når innsiden lag av magemuskelen blir revet eller danne en bule. Dette resulterer i svekkelse av disse musklene, som gjør slimhinnen i magen for å presse gjennom, og skaper en boble eller sac. Mens brokk kan være ganske smertefullt, det er en minimal invasiv alternativ når det kommer til brokk reparasjon kjent som laparoskopisk brokk reparasjon.

Teknikk

Laparoskopisk reparasjon kirurgi begynner med kirurgen lage ett snitt under navlen og ytterligere to snitt i nedre del av magen området. Et lite teleskop og kamera er satt inn i snitt gjort under navlen og overfører bildene til en video monitor. Bukhulen blir så oppblåst med karbondioksidgass for å tillate god plass for kirurgen å se rundt og arbeid.

Når feilen er funnet at svakt område av abdomen er forsterket med et nett laget av det samme kunststoff som maskene er laget av. Den mesh fungerer som en patch og er sikret enten ved masker, stifter titan stifter eller vevslim og er ment å bo i etter at operasjonen er fullført. Plasteret dekker feil og lukker opp eventuelle åpne sår. Dette patching metoden har vist seg å redusere sjansen for en tilbakevendende brokk.

Ved fullføring av lapping, er karbondioksidgassen slippes ut og kameraet fjernet. Pasienten blir deretter sendt til et gjenvinningsrommet og slippes ut så snart de er i stand til å gå.

Kandidater

Ikke alle pasienter er i stand til å gjennomgå laparoskopisk kirurgi for å reparere brokk. Defekten må være svært store, og de må være i en posisjon som gjør det mulig for plassering av maskene plaster som ikke vil forstyrre omkringliggende vev eller tarm. CT-skanning kan finne ut om de romlige kravene er oppfylt.

Anestesi

Kandidat for operasjon må være i stand til å bli satt under anestesi. I laparoskopisk brokk kirurgi, er pasienten gitt generell, spinal eller regional anestesi.

Utvinning

I de fleste tilfeller av laparoskopisk brokk kirurgi, pasienter tilbringe en eller to netter på sykehuset. Smerter under utvinning er vanligvis enkel å håndtere med orale analgetika og er på sitt verste i løpet av de første 24 timene etter operasjonen. Det er vanlig for folk som har gjennomgått denne type kirurgi for å gjenoppta normal aktivitet i bare et spørsmål om flere dager til to uker. Faktisk blir aktiv så snart som mulig er sterkt anbefalt så hjelpe på å forhindre komplikasjoner som lungebetennelse, trombose og lungeemboli. Det er ingen diett begrensninger er forbundet med denne metoden for reparasjon.

Komplikasjoner

Som med en hvilken som helst operasjon, er det komplikasjoner som kan oppstå i løpet av eller etter at prosedyren er fullført. Under operasjonen kan det være en sjanse for skade på blære, tarm og omliggende blodkar og nerver. Det er ikke uvanlig for en pasient å oppleve problemer med vannlating etter denne operasjonen, og kan kreve et kateter.

Laparoskopisk galleblæren kirurgi og Recovery

Kirurgi kan være en skremmende utsiktene for enhver pasient. De fleste pasienter frykter ikke bare kirurgi, men utvinning også. Mange operasjoner i dag, inkludert galleblæren kirurgi, utføres laparoskopisk.

Symptomer

Galleblæren kirurgi kan være nødvendig hvis du har gallestein eller hvis galleblæren ikke fungerer som den skal. Det første symptomet at de fleste pasienter merker er smerte, vanligvis i øvre høyre del av magen rett under brystkasse. Du kan også oppleve kvalme og oppkast. Disse symptomene er verre etter inntak av et fettrikt måltid.

Funksjon

Under laparoskopisk kirurgi, vil kirurgen lage tre eller fire små snitt i magen. En laparoskop, som er en tynn tente rør som gjør det mulig for kirurgen å se innsiden man uten å gjøre et stort innsnitt, er satt inn i et av innsnittene. Medisinske instrumenter som gir kirurgen å holde, klippe og fjerne galleblæren er satt inn i de andre snittene.

Fordeler

De fleste laparoskopiske operasjoner er gjort på poliklinisk basis. Laparoskopisk kirurgi har mindre risiko for komplikasjoner. Dessuten er utvinningen lettere og den totale kostnaden av operasjonen er mindre, siden det ikke er noe lengre sykehusopphold.

Risiko

Laparoskopisk galleblæren kirurgi er utført under narkose. Det er risiko forbundet med anestesi som reaksjoner på bedøvelse. Som alle operasjoner, den største risikoen forbundet med laparoskopisk galleblæren kirurgi er det risiko for infeksjon. Det er også fare for skade på tilstøtende organer.

Utvinning

Du kan vanligvis gå hjem fra sykehuset samme dag eller neste dag. Du vil få medisin for å hjelpe administrere din smerte. Du kan vanligvis fortsette et normalt kosthold umiddelbart. Du kan gjenoppta de fleste av dine vanlige aktiviteter i løpet av to til tre dager etter operasjonen.

Laparoskopisk bariatric kirurgi Vs. Åpen Bariatric Surgery

Pasienter som anses sykelig overvektige (minst 100 pounds overvektig med en kroppsmasseindeks på 35 eller høyere) ofte til fedme, også kjent som gastric bypass, kirurgi som en livreddende alternativ for å forbedre vekttap. Mens det er ulike typer fedmekirurgi, alle former mål å restrukturere fordøyelsessystemet for å forbedre vekttap. I tillegg til de fremgangsmåter, er det to fremgangsmåter: laparoskopisk og åpen kirurgi. Fordelene og ulempene ved hver ofte avhenge av pasienten og hans eller hennes unike behov.

Innsnitt: Åpen prosedyre

Den opprinnelige tilnærming til fedmekirurgi, åpen kirurgi, innebærer å gjøre et snitt som starter på pasientens brystbenet og slutter litt over navlen. Kirurgen åpner deretter snittet for å få tilgang til magen og tarmene. Denne typen tilnærming er også kjent som den "tradisjonelle" tilnærmingen som det ble utviklet før kirurgiske instrumenter ble oppfunnet for å navigere mindre snitt, ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer.

Snittene: Laparoskopiske

Til sammenligning bruker en laparoskopisk prosedyre 5:56 snitt som er 12:59-og-en-halv tomme åpninger som en kirurg setter en tent rør med et kamera på enden (kjent som en laparoscope) og kirurgiske instrumenter for å tilgang magen, ifølge Cleveland Clinic.

Recovery Periode

Fordi laparoskopisk kirurgi benytter mindre snitt enn åpen kirurgi, utvinning tid ansett kortere. Mens sykehusoppholdet kan variere basert på en rekke faktorer, inkludert pasientens helse og fedme nivå, er det typisk sykehusopphold for en laparoskopisk prosedyre én til tre dager, ifølge Cleveland Clinic. Pasienter kan også ha behov for å være borte fra jobben i opptil fire uker. Relativt, er gjennomsnittlig liggetid for en åpen fedme prosedyre om seks dager, ifølge Dartmouth-Hitchcock Medical Center i Lebanon, New Hampshire. Utvinning perioden kan være alt fra fem til syv uker.

Kvalifiserte Pasienter

Ifølge Cleveland Clinic, mer enn 95 prosent av overvektige pasienter gjennomgår laparoskopiske prosedyrer, mest på grunn av de forkortede utvinning ganger. De resterende pasientene kan ikke anses som gode kandidater for laparoskopisk kirurgi hvis de er ekstremt overvektige, har gjennomgått tidligere kirurgi på magen eller har medisinske komplikasjoner, for eksempel behovet for å fjerne galleblæren i tillegg, ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer.

Long-Term

I tillegg til en kortere liggetid, laparoskopiske kirurgiske pasienter opplever mindre smerte etter kirurgi og mindre arrdannelse sammenlignet med åpen kirurgi, i henhold til Docshop.com. Begge prosedyrer imidlertid dele lignende langsiktige resultater etter kirurgisk utvinning perioden; mengden av vekttap bør ikke bli påvirket av den type kirurgisk tilnærming benyttes.

Laparoskopisk galleblæren fjernes

Leger kan anbefale fjerning av galleblæren dersom den inneholder gallestein eller hvis organet ikke fungerer som den skal, ifølge National Institutes of Health. Tradisjonell åpen galleblæren fjerning krever et stort snitt i buken. Men mer vanlig leger bruke en laparoskopisk prosedyre som er mindre invasiv og involverer flere mindre snitt og bruk av en liten lysende rør som gjør det mulig for kirurgen å se gjennom bruk av et lite kamera for å fjerne organet.

Forberedelse

Informere legen din om eventuelle medisiner eller kosttilskudd du kan ta før operasjonen, så du må kanskje slutte å ta dem midlertidig. Hvis legen foreslår det, kan du også trenger å rense kolon før operasjonen.
Du bør ikke spise eller drikke noe etter midnatt dagen før operasjonen, og du kan ha blitt instruert av legen din for å ta visse medisiner som fører opp til operasjonen nå, ifølge National Institutes of Health.

Prosedyre

Etter at du er bedøvet med anestesi, vil kirurgen gjøre galleblæren fjernes ved å sette laparoscope inn et lite snitt i navlen. Legen vil da kunne se din galleblæren på en TV-skjerm, og vil fullføre fjerningen ved å sette inn virkemidler i tre andre små snitt gjort i høyre øvre del av magen. Galleblæren blir trukket ut gjennom en av disse innsnitt, i henhold til FamilyDoctor.org.

Fordelene ved laparoskopisk kirurgi

Du vil være i stand til å komme tilbake i arbeid raskere etter en laparoskopisk prosedyre versus en åpen fjerning. Snittene er mye mindre og ikke krever kirurgen å kutte noen av magemusklene, og derfor arrdannelse og sårhet under utvinning er mye mildere, ifølge FamilyDoctor.org.
Planlegger å gå hjem den dagen eller dagen etter operasjonen, selv om det er mulig at kirurgen kan ha å velge åpen kirurgi under prosedyren hvis det er noen komplikasjoner. Dette ville kreve flere dagers restitusjon på sykehuset.
Du vil sannsynligvis bli foreskrevet smertestillende medikamenter, men du kan regne med å være tilbake til normal funksjon i løpet av få dager, og tilbake til en nonstrenuous jobb innen en uke. Søke legens råd om din spesifikke yrke.

Komplikasjoner

Komplikasjoner for laparoskopisk galleblæren fjerning kan omfatte blødning, infeksjon i gallegangen eller skade på tarmen eller blodkar fra innsetting av kirurgiske instrumenter. Disse komplikasjonene er sjeldne, skjønt.
Pasienter som har hatt operasjon rundt galleblæren området før eller som blør lett kan ikke være egnet for denne type kirurgi og kan trenge den åpen prosedyre. Legen din vil kunne fortelle deg om du er en god kandidat.

Instrumenter og utstyr for en laparoskopisk Appendektomi

Instrumenter og utstyr for en laparoskopisk Appendektomi


Blindtarmbetennelse, eller betennelse i vedlegg, kan kreve enten en åpen eller laparoskopisk appendektomi. Laparoskopisk metoden er en minimal invasiv kirurgisk teknikk som krever tre eller fire små abdominal innsnitt, etterfulgt av innsetting av mikroskopiske kameraer og kirurgiske instrumenter. Den første laparoskopisk appendektomi ble utført i 1981. I dag er det en vanlig behandling for akutt blindtarmbetennelse.

Trokarer

En trocar er en kraftig pekte aksel som vanligvis har en tre-sided punkt. I laparoskopiske appendectomies, kirurger bruker tre trokarer å lage porter (eller snitt) for kirurgiske instrumenter og den mikroskopiske kameraet. Disse trokarer tiltaket 5-12mm, 5-11mm og 5mm.

Kirurgen bruker trokarer å skape havner i øvre høyre kvadrant av abdomen (RUQ), sub-umbilical posisjon, og den supra-kjønnshår posisjon.

Virkemidler for å forbedre Kirurgisk Viewing

Laparoskopisk teknikk bruker tre virkemidler for å forbedre kirurgens visning av bukhulen uten å gjøre store snitt:

Insufflatoren

Veress nål

Laparoscope

Den Veress nålen pumper karbondioksid fra innblåsnings inn i bukhulen for å øke mengden av operasjonsrommet, og laparoskop gir kirurgen med et stort bilde av det kirurgiske plass.

Kirurgiske instrumenter

Fjerne tillegget krever skape mesenteriske vinduer og knop med følgende instrumenter:

5mm claw grasper

5mm dolphin-nose grasper

Endo GIA™ 30 with cartridges (white/blue)

Etter kirurgen skaper et mesenteriske vindu med delfin-nese grasper, bruker hun Endo GIA ™ for å bryte vedlegget.

Gjenfinning av Severed Vedlegg

Etter kutte tillegget, bruker kirurgen Endo Catch ™ 10mm for å hente den.

Kirurgen setter Endo Catch ™ i det RUQ trokar port, og bruker en grasper å plassere tillegget inn i Endo Catch ™ og fjerne det fra bukhulen.

Hvordan de skal overleve en ooforektomi

Ooforektomi er kirurgisk fjerning av eggstokkene. Det er oftest utført når kreft er mistenkt i eggstokkene eller livmoren. Nesten halvparten av alle hysterectomies bære fjerning av eggstokkene. Følg disse trinnene for å lære hvordan de skal overleve en ooforektomi.

Bruksanvisning

•  Vit at du vil oppleve overgangsalder etter en ooforektomi. Hvis du ikke har gått gjennom overgangsalderen ennå, så oophorectomy kan være et sjokk for systemet.

Merk at hvis du er i nærheten av overgangsalder eller er postmenopausal, kan en oophorectomy være lettere for deg følelsesmessig og fysisk. En menopausal kvinne har allerede opplevd mange år med fallende østrogennivå, som har tillatt henne kroppen tid til å justere.

Forstå at hvis du er premenopausale og kreft er ikke funnet under operasjonen, vil legen din sannsynligvis foreskrive hormoner for deg. Du bør undersøke fordelene av naturlige bioidentical hormoner kontra syntetiske hormoner fordi de fleste leger vil foreskrive syntetisk.

Innse at hvis kreft er funnet etter din eggstokk fjerning, legen din vil sannsynligvis ikke foreskrive hormon erstatning for deg. Det er fordi dagens studier på sikkerheten til hormon erstatning etter kreft kirurgi er motstridende og kontroversielt. Men hvis legen din ikke vil foreskrive hormoner for deg, men du likevel ønsker å bruke dem, finne leger som vil foreskrive naturlige hormoner for deg.

Erkjenne at en ooforektomi, avhengig av dine individuelle omstendigheter, trenger ikke alltid å bli utført gjennom en abdominal snitt. Noen kirurger er mer dyktige i å utføre vaginal oophorectomies.

Tips og advarsler

  • Be om anbefalinger for å finne din kirurg.
  • Finne online støttegrupper for å hjelpe deg å håndtere din ooforektomi.

Laparoskopisk Supracervical Hysterektomi Graviditet Risiko

Laparoskopisk Supracervical Hysterektomi Graviditet Risiko


Laparoskopisk supracervical hysterektomi refererer til prosedyren for delsum hysterektomi ved hjelp av laparoskopiske instrumenter. Som supracervical hysterektomi innebærer forlater cervix inne i kroppen og bare fjerning av livmoren, har det en viss risiko for kvinner som gjennomgår prosedyren i forhold til fremtidige sykdommer og svangerskap. Men graviditet risikoer er slank som en kvinne er usannsynlig å bli gravid og bære etter fjerning av livmoren hennes.

Hva er laparoskopisk hysterektomi?

Hysterektomi er en vanlig kirurgisk prosedyre for fjerning av livmoren hos kvinner. Den tradisjonelle metoden for hysterektomi innebærer kirurgi gjennom et abdominalt innsnitt eller via vagina. Laparoskopisk supracervical hysterektomi, derimot, er en ikke-invasiv prosedyre som tillater leger å fjerne livmoren ved hjelp av et teleskop for å vise organ og skjære den løs fra kroppen. Et minutt snitt over skjeden blir så brukt til å fjerne den.

Hva er forskjellen mellom Hysterektomi og Supracervical Hysterektomi?

Normal hysterektomi refererer til total hysterektomi som innebærer fjerning av livmor, eggstokker og livmorhalsen. Supracervical hysterektomi forlater cervix i kroppen. Det er en god del uenighet blant leger om mer effektiv prosedyre og fordelene og / eller bivirkninger av å forlate livmorhalsen i kroppen. En systematisk gjennomgang av Lethaby A, Ivanova V, og Johnson N tittelen "Total versus delsum hysterektomi for godartede gynekologiske tilstander" publisert i Cochrane Database of Systematic Anmeldelser 2006 fant ingen signifikant helse forskjell mellom de to sakene.

Hva er de tilhørende risiko?

Tradisjonell supracervical hysterektomi ble betraktet som en mer risikabel prosedyre som det var invasiv og gjennomført muligheten for skade på andre organer, inkludert eggstokker og livmorhalsen. Laparoskopisk supracervical hysterektomi anses tryggere i forhold til disse skadene. Men en studie av leger Resad Pasic, Jeremy Scobee, og Blair Tolar og publisert i februar 2004 utgaven av Journal of American Association of Gynekologisk Laparoscopists fant at supracervical hysterektomi øker risikoen for graviditet utenfor livmoren. Mens den totale prosentandelen av forekomst av ektopisk eller vanlig graviditet er svært lav etter supracervical hysterektomi, er det høyere sammenlignet med total hysterektomi.

Hva er sjansene for å bli gravid?

Graviditet er generelt ansett fjern etter en hysterektomi som livmor har blitt fjernet. Imidlertid ikke laparoskopisk supracervical hysterektomi ikke fjerne eggstokkene eller egglederen og så eksisterer det en svært lav risiko for kvinner å bli gravid selv etter hysterektomi. Prosedyren også ikke fører til overgangsalder hos kvinner, som regnes for å være en annen risikofaktor mot mulig unnfangelse og graviditet.

Hvem bør velge laparoskopisk Supracervical Hysterektomi?

Avgjørelsen om hvorvidt du trenger en hysterektomi og metoden for hysterektomi bør ideelt sett være overlatt til kvinnen og hennes lege. Det har vært argumenter for og mot kvinner som gjennomgår en hysterektomi og enda mer på metoden for hysterektomi. Dr. JM Ayoubi og kolleger publiserte en studie i desember 2003 utgaven av European Journal of Obstetrics & Gynecology og Reproductive Biology der de fant at laparoskopisk hysterektomi tendens til å ha en mildere effekt på kvinners seksualitet enn andre metoder.

Men det er ikke tilrådelig for kvinner som er barnløs og ønsker å gjennomgå hysterektomi bare for å redusere bekkensmerter eller urinveisproblemer. Slike kvinner bør helst søke alternative behandlinger som en hysterektomi vil helt eliminere sjansene for graviditet i fremtiden.
.

Instrumenter som brukes for en laparoskopisk Appendektomi

Instrumenter som brukes for en laparoskopisk Appendektomi


Vedlegget er en liten pose festet til tykktarmen. Det tjener ingen hensikt, og når det blir betent eller infisert må den fjernes. En laparoskopisk kirurg vil gjøre tre eller fire små snitt, mellom en fjerdedel av en tomme og en halv tomme lang, i magen. En liten teleskopiske kamera er satt inn, som sender et forstørret bilde av bukhulen til en TV-skjerm. Kirurgen bruker det bildet for å finne og fjerne tillegget.

Trokarer og kanyler

Trokarer brukes til å lage snittene. De er meget skarpe instrumenter,

vanligvis med tre poeng. Trokaren er festet til en kanyle. En kanyle er et smalt rør som er satt inn i kroppens hulrom. Instrumenter vil bli plassert i bukhulen via kanyle i løpet av operasjonen.

Inne i magen

En insufflator brukes til å pumpe karbondioksidgass i bukhulen. Dette fører til at for å utvide buken, slik at kirurgen mer plass til å arbeide. En laparoskop blir så innsatt. Det er et veldig lite videokamera med et teleskop som gjør at kirurgen å se inne i bukhulen.

Fjerne vedlegg

Claw graspers og delfin nese graspers brukes til å løfte vedlegg og skille den fra omkringliggende vev. En Endo GIA verktøy kutter samtidig og stifter tillegget. Ett av graspers plasserer avkuttede vedlegg inn i en liten pose som fjernes gjennom et av snittene.

Laparoskopisk Vekttap Kirurgi

Laparoskopisk vekttap kirurgi er et alternativ til tradisjonell bariatrisk kirurgi hvor et stort snitt i buken. Laparoskopisk tilnærming innebærer å skape mindre snitt og bruk av instrumenter og kamerautstyr til bandet magen.

Betydning

Betydningen av laparoskopisk vekttap kirurgi i forhold til tradisjonell fedmekirurgi er at det reduserer postoperative komplikasjoner og utvinning tid. Gjenopprettingstiden er ca en uke i motsetning til seks uker for åpen prosedyre.

Typer

Laparoskopisk vekttap kirurgi eller Lap-Band kirurgi er en minimal invasiv prosedyre der Lap-Band er plassert rundt magen via en laparoscope, noe som gjør magen mindre.

Funksjon

Funksjonen av laparoskopisk vekttap kirurgi er å utforme en mindre mage ved banding det slik at det har en mindre kapasitet for mat, noe som åpner for hurtig vekttap.

Advarsler

Laparoskopisk vekttap kirurgi er ikke uten risiko. Bandet kan skli og erodere i magen. Komplikasjoner er oppkast, vanskeligheter med å svelge, oppblåsthet, forstoppelse, magekatarr og magesår.

Time Frame

Laparoskopisk vekttap kirurgi krever pasienten å gjennomgå ca fem på seks bandet justeringer i det første året, etterfulgt av 3-4 årlig etter det.

Diett for laparoskopisk justerbar gastrisk banding

Laparoskopisk justerbar gastric banding, mer kjent som "fanget bandet 'kirurgi, er en prosedyre som plasserer en plast, justerbart bånd rundt øvre del av magen slik at magen har bare en liten mengde mat. Dette fører til at du føler deg mett mye raskere og dermed til å spise mindre. Før og etter operasjonen, er det viktig å følge en spesiell diett. Innlegg kirurgi, spiser for mye for tidlig kan føre til oppkast, noe som kan føre til at bandet å skli.

Pre-Op Diet

To uker før Lap Band kirurgi, har en pasient til å følge en pre-op kosthold. Den pre-op kosthold er viktig fordi en pasient trenger å miste fett fra rundt magen. Del av pre-op diett består av å drikke en høy protein pulver kalt Myocel. Myocel er blandet med vann, skummet melk, eller fettfattig yoghurt. Begrense matvarer som brød, pasta, smør, fet og stekt mat. Spis frukt og grønnsaker, yoghurt, havregryn, og magert kjøtt eller fisk. En normal pre-op diett kun bestå av 800-1200 kalorier om dagen. Legen din vil instruere deg på en skikkelig pre-op kosthold.

Post-Op Diet: Begynn med væsker

Umiddelbart etter operasjonen, er isbiter eller en slurk vann gitt til en pasient og ikke noe mer. En dag etter operasjonen en pasient kan forbruke mer væsker som vann og klare buljonger. For en til to uker etter operasjonen, er en diett av klare buljonger eller supper, vann, skummet melk, fruktjuice og popsicles gitt. Vær forsiktig med å drikke for mye væske, fordi dette kan føre til kvalme og oppkast. Slutte å spise når du begynner å føle en full følelse.

Most Foods

Når magen har tilpasset seg væske, kan du begynne å spise most mat - vanligvis tre til fire uker etter operasjonen. Most mat har en litt mer tekstur og bør ha konsistensen av babymat. Spise most mat med høyt protein først som uten skinn fisk og kylling. Gradvis innlemme most frukt og grønnsaker. Andre most mat som du kan ha i denne fasen er potetmos, erter, fettfattig yoghurt eller pudding.

Myke Foods

Når magen har justert til most mat, kan du deretter prøve myk mat, rundt fem uker etter operasjonen. Myke matvarer inneholder mørt kjøtt som fisk og bakken kalkun, kokte gulrøtter og eple saus. Noen ganger magen ikke justere til myk mat dette snart, og du kan oppleve kvalme og oppkast. Hvis brekning inntreffer, bytte tilbake til en flytende diett umiddelbart og deretter sakte legge myke matvarer tilbake til kosthold.

Solid Foods

Når myk mat tolereres, kan du begynne å spise fast føde. Unngå å spise for mye mat eller mat som er tykk. Spise for mye mat eller biter av mat kan føre til blokkering i magen posen stikkontakt. Tygge mat grundig og ta små biter for å hindre blokkering av posen uttaket. Spise fast mat høyt på protein, men lite fett som skinn fjørfe, egg og magert kjøtt. Frukt og grønnsaker kan spises, men unngå tørr frukt, druer og ananas. Asparges, mais, og rabarbra er noen ganger ikke er godt tolerert, og bør unngås. Sørg for at du spiser tre måltider om dagen, og at de inneholder tilstrekkelig næringsstoffer fordi magen vil bare holde to gram av mat på en gang.

Andre regler å følge

Ikke drikk væsker måltid samtidig. Væsker vil sende mat på gjennom magen, noe som opphever formålet med runde band. Ikke snack mellom måltidene. Unngå mat med høyt fett og sukker. Holde seg unna matvarer som er svært høy i fiber; de kan forårsake smertefulle oppblåsthet og gass. Drikk rikelig med vann i løpet av dagen før du spiser. Hold deg til væsker som er lav i kalorier.

Galleblæren fjerning Ved hjelp av en laparoskopisk metode

Galleblæreoperasjon forekommer cirka 50.000 ganger hvert år i USA, noe som gjør den til en av de mest vanlige operasjoner. Galleblæren ligger under leveren og lagrer galle. Når du spiser fet mat, klemmer galleblæren galle gjennom kanaler for å hjelpe på fordøyelsen. I mange enkeltpersoner, gallestein, vanligvis laget av kolesterol dannes i galleblæren. De normalt føre til noe problem med mindre de seg fast i en kanal. Dette fører til mye smerte. Mens alternative behandlinger som kosthold er tilgjengelig, er den langsiktige løsningen til galleblæren problemer ofte laparoskopisk kirurgi.

Hvem er en kandidat?

Laparoskopisk kirurgi er den standard metode for behandling av symptomatisk galleblæren problemer. Det er noen situasjoner der en lege kan velge en annen behandling. Disse vil inkludere pasienter som er gravide, som ikke tåler narkose eller som har hjerte- og lungesykdom. I tillegg kan pasienter som har hatt tidligere abdominal kirurgi ikke være kandidater for laparoskopisk kirurgi.

Slik fungerer det

Et tubelike instrument som kalles en kanyle føres inn i området av navlen. Da en laparoskop, en liten forstørrelses koblet til et kamera, er satt inn i kanylen. Dette gjør at kirurgen å se galleblæren. Vanligvis tre små snitt er gjort i buken. Kanyler er også innført gjennom disse innsnitt, og tillate kirurgen å skille galleblæren fra de andre organer og fjerne den gjennom en av åpningene.

Single-Port Surgery

Dr. Kristi Harold, direktør ved Mayo Clinic insisjoner Surgery Center, nylig preformed den første single-port laparoskopisk kirurgi. Hun brukte fleksible instrumenter gjennom en enkel port i navlen. Dr. Harold indikerte at kravene til single-port laparoskopisk kirurgi er de samme som for standard laparoskopisk kirurgi. I tillegg har denne type kirurgi en raskere bedring og etterlater ingen synlige arr.

Risiko

Generelt er denne operasjonen betraktes som relativt trygge. Men ingen kirurgi er uten risiko. Standard risiko forbundet med alle kirurgi er knyttet til anestesi og infeksjon. I tillegg kan blot klumper dannes. Den mest alvorlige risikoen vanligvis forbundet med galleblæren fjerning er skade på gallegangen. Nicking eller kutte feil gallegang kan føre til alvorlige problemer, og kan kreve ytterligere kirurgi. Tilstedeværelsen av gulsott etter operasjonen er et symptom på at du bør informere legen din umiddelbart. Andre organer i magen området kan bli skadet også.

Komplikasjoner fra laparoskopisk brokk reparasjon

Komplikasjoner fra laparoskopisk brokk reparasjon


Brokk kan oppstå i lysken (lyske) og i navlen (umbilical). Noen brokk er utført ved hjelp av små snitt og en liten telescopelike instrument kalt en laparoscope. Denne prosedyren innebærer ofte en raskere retur til normal aktivitet, men noen komplikasjoner er mulig.

Blødning og infeksjon

Infeksjon og store blødninger, de viktigste komplikasjoner av alle kirurgi, er uvanlig med laparoskopisk brokk reparasjon, ifølge Society of American Gastrointestinal og endoskopisk kirurger. Tegn på infeksjon er feber, økende smerte og kvalme.

Blodpropper

Dyp venetrombose, eller en blodpropp i en stor blodåre, kan oppstå på grunn av laparoskopisk brokk reparasjon. Behandling er avgjørende for å hindre blodpropp fra større og fra å bryte løs og reiser til lungene.

Problemer med vannlating

Problemer med vannlating etter laparoskopisk brokk reparasjon kan nødvendiggjøre en midlertidig kateter i urinblæren.

Smerte

Smerte eller nummenhet i lysken etter lyske laparoskopisk brokk reparasjon kan somle i opptil ett år, ifølge Bupa Health Care. Hvis smertene resultatene fra en irritert nerve eller hvis du opplever pungen eller testikkel hevelse, kan du kreve ytterligere kirurgi.

Væske buildup

Blod eller væske kan bygge opp i rommet hvor brokk var plassert, selv om dette er sjelden. Hvis tilstanden løser ikke på egen hånd, på behandling drenere væske er nødvendig.

Interiøret Injury

Fare for skade på indre strukturer under laparoskopisk brokk reparasjon er svak, som nevnt av Society of American Gastrointestinal og endoskopisk kirurger. Hvis den forekommer, mest sannsynlig involverer skade urinblære, tarm, nerver, blodkar eller sperm rør som fører til testikkel.

Tradisjonell Vs. Laparoskopisk brokk kirurgi

Tradisjonell Vs.  Laparoskopisk brokk kirurgi


Brokk operasjoner kan utføres som laparoskopisk eller åpen prosedyrer. Disse operasjoner oppnå samme enden men varierer i teknikk, kostnader og utvinning tid.

Prosedyre

Laparoskopiske prosedyrer utnytte små kutt i magen og innsetting av en slange med et kamera festet til enden. Åpne prosedyrer innebære kutte i magen og sette fortrengt del inn i sin rette plass.

Utvinning

Utvinningen fra minimalt invasive laparoskopiske prosedyrer er omtrent en til to uker, mens åpen kirurgi utvinning ta fire til seks uker, ifølge WebMD.

Kandidater

Mens laparoskopiske prosedyrer er å foretrekke for mange grunner, ikke alle er en kandidat. Ifølge Dartmouth-Hitchcock Medical Center nettsted, kan du kreve åpen kirurgi hvis du er overvektig, har arrvev fra en annen abdominal kirurgi, har hatt en infeksjon på stedet av din brokk, har blødningsforstyrrelser, er gravid eller har lungeproblemer .

Arrdannelse

Laparoskopiske prosedyrer bruke en rekke svært små kutt, sammenlignet med åpne operasjoner, som gjør større snitt. Åpne prosedyrer har en større sjanse for arrdannelse.

Residiv

Ifølge WebMD, begge operasjoner har like stor risiko for et tilbakevendende brokk - mellom ett og 10 av hver 100 prosedyrer.

Kostnad

Åpne prosedyrer koster mindre, sier WebMD, som laparoskopisk operasjon tar lengre tid og syssels kostbar teknologi.

Komplikasjoner av laparoskopisk galleblæren kirurgi

Galleblæreoperasjon, også kjent som cholecystektomi, er den mest vanlige operasjon utført i Nord-Amerika. Mer enn en halv million mennesker i USA og ca 50.000 i Canada har sine gallbladders fjernet hvert år. Laparoskopisk kolecystektomi har nå erstattet åpen kolecystektomi som første-valg muligheten til galleblæren fjernes.

Hvordan Galleblæren Works

Galleblæren er plassert under den høyre side av leveren. Galleblæren samler galle, som produseres i leveren. Galleblæren presser galle i tynntarmen når maten er spist; mer galle er sluppet med fet mat. Galle reiser gjennom trange galleganger i tynntarmen. Gallestein er små harde masser av kolesterol og gallesalter som dannes i galleblæren. Smerte oppstår når en gallestein blokkerer flyten av galle i kanalen.

Laparoskopisk kirurgi

Narkose, skaper kirurgen fire små åpninger i magen. Kanyler, tynne rørlign instrumenter, er satt inn i åpningene. En laparoskop, som er lik et lite teleskop med et kamera, er satt inn i kanylen. Kameraene gjør at kirurgen å se et forstørret bilde av galleblæren på en TV-skjerm. Kirurgen skiller nøye galleblæren og fjerner det gjennom en åpning. I tillegg, hvis steinene er i den felles gallegang, kan kirurgen fjerne dem også.

Redusere Komplikasjoner

Den viktigste aspektet av å sikre en vellykket laparoskopisk galleblæren kirurgi er ekspertisen til kirurgen. The National Institute of Health (NIH) har sluttet laparoskopisk kirurgi som en trygg kirurgisk behandling, og bemerker at det er lik i effekt til den tradisjonelle åpen kirurgi. Men, advarer det at det skal kun utføres av erfarne kirurger.

Forlatt laparoskopisk kirurgi

Flere faktorer kan føre til en kirurg for å bestemme seg for å forlate laparoskopisk kirurgi og gjennomføre tradisjonell åpen kirurgi. Abdominal peritoneal voksn er et slikt problem. Tilstedeværelsen av koldbrann, også vil nødvendiggjøre en bryter. Situasjoner hvor utsikten er skjult vil føre til en endring, så vel; dette er mer utbredt hos overvektige pasienter. En bryter for å åpne kirurgi er ikke teknisk betraktet som en komplikasjon i litteraturen.

Skade på Bile Duct

Skjæring eller nicking feil gallegang er den vanligste alvorlige feil. Gallegangene er meget tynne, små kanaler som er nær hverandre. Siden hver persons anatomi er annerledes, er det avgjørende at kirurgen ordentlig identifiserer og kutter de riktige. Konsekvensen av å skjære eller sammenpressing feil er at gallen vil sive inn i bukhulen og forgifte pasienten. Avhengig av alvorligheten av skaden, kan ytterligere operasjoner være nødvendig å korrigere denne komplikasjon. Symptomene kan i utgangspunktet presentere seg når pasienten indikerer at han ikke føler seg bra. Gulsott kan også være et symptom. Smerte og pustevansker etter hvert kan oppstå, som kan døden hvis venstre ubehandlet.

Kreft

To typer kreft er mer utbredt hos personer som har hatt sin galleblæren fjernet. Den første er tykktarmskreft. Hos mange pasienter konstant drypping av galle forårsaker irritasjon av tykktarmen. Dette forårsaker diaré og langtidseffekt av alt dette irritasjon er tykktarmskreft. Denne type kreft oppstår vanligvis på høyre side av colon.

En annen studie fra University of Southern California har vist at pasienter som hadde en kolecystektomi var på et betydelig høyere risiko for kreft i bukspyttkjertelen.

Andre komplikasjoner

Som alle operasjoner, har laparoskopisk kirurgi potensial for komplikasjoner fra anestesi og infeksjoner. Det kan være blødninger, lungebetennelse, blodpropp og hjerteproblemer. Opp til 40 prosent av pasientene klager over noen form for gastrointestinal smerte måneder og kanskje år etter operasjonen. Disse symptomene er kronisk diaré, overflødig tarmgass og en konstant smerte i øvre høyre del av magen