Digidexo.com

rabies pre vaksine

Kjennetegn på Rabies

Kjennetegn på Rabies


Rabies er en potensielt dødelig virus som angriper nervesystemet. Viruset tilhører familien Rhabdoviridae og har en meget distinkt kuleform når sett under et mikroskop. Ville dyr primært bære viruset, og det er vanligvis overført av en bit. Kommer i kontakt med kroppsvæsker og vev fra infiserte dyr er en annen mulig kilde til overføring av infeksjonen. Flaggermus, coyoter, rev, vaskebjørn og stinkdyr er de mest sannsynlige dyr å overføre rabies. Vaksinering av dyr og unngå ukjente og ville dyr er de beste måtene å forebygge spredning av rabies.

Animal Symptomer

De dominerende karakteristikker av rabies som er mest observer er klassifisert i to former: rasende og lammelse. Egenskapene til et dyr med den rasende skjemaet vil være overfølsomhet for lyd og bevegelse, tiltrekning til støy, stirrer intenst, in-koordinasjon, aggresjon, voldelige angrep, manglende evne til å svelge og plutselig kollaps. Med den lamme form for rabies, kan dyret vise svakhet, sikling, in-koordinasjon, gjesping og redusert følelse. Inkubasjonen for rabies er mengden av tid mellom infeksjon av viruset og utbruddet av symptomer. Den gjennomsnittelige inkuberings-perioden er 30 til 60 dager.

Menneske Symptomer

Hos mennesker, de tidlige symptomer på rabies er uspesifikke og kan være feber, myalgi og hodepine. Sykdommen utvikler seg deretter og nevrologiske symptomer, blant annet angst, forvirring, delvis lammelse, søvnløshet, uro og vannskrekk. Til dags dato er det ingen kjent kur for rabies når den har nådd hjernen. På dette stadiet begynner den forårsaker anfall etterfulgt av lammelser, koma, forvirring og til slutt død.

Behandling

Hvis du er bitt, rense såret grundig med såpevann. Gå til legevakten eller se familien din lege. Behandlingen inkluderer rabies immunglobulin (RIG) skudd, antibiotika og rabies-vaksine. Vaksinen gis i en serie på fem skudd etter en innledende dose RIG. Serien av skudd er gitt i løpet av en måned, og anses å være en post-eksponering forebyggende. Et menneske rabies vaksine anbefales for folk som arbeider med dyr som dyrepassere, dyrefolk og kenneler.

Historien om poliovaksine

Historien om poliovaksine


Polioepidemier har forkrøplet og drept mennesker --- meste barn --- siden før nedtegnet historie. I verste --- paralytisk polio --- viruset kommer inn i sentralnervesystemet, og kan føre til alvorlige lammelser og pusteproblemer. Før Jonas Salk utviklet en vellykket vaksine, om lag 25.000 barn i USA utviklet paralytisk polio hvert år.

Pre-vaksine

Michael Underwood, en britisk lege, skrev den første kliniske beskrivelse av polio i 1789. I 1840 Jacob von Heine skrev en artikkel som beskrev sykdommen og bemerket at det syntes å involvere ryggmargen. I Vermont, 132 tilfeller av polio i 1894 forårsaket den første epidemi av sykdommen i USA. I 1908, to østerrikske leger identifisert den poliovirus. I 1916 skjedde et annet stort utbrudd i USA. Isolasjon og karantene var de eneste måtene offentlige helsemyndigheter hadde av å svare på viruset.

Utvikling

Arbeidet med å utvikle en vaksine mot polio-viruset hadde to leger, Maurice Brodie og John Kollmer, til racing mot hverandre være den første til å introdusere det. De 1935 utprøving av vaksiner forårsaket noen tilfeller av polio, noen som viste seg å være dødelig. I 1835, president Franklin Roosevelt, en overlevende av polio, etablerte National Foundation for Infantil Lammelse og i 1938, Eddie Canter innførte begrepet March of Dimes å oppfordre amerikanerne til å støtte stiftelsen.

Behandling

En behandling for polio ble utviklet av Søster Elizabeth Kenny of Australia. Prosedyren involvert hot-pakking og strekker lemmer herjet av sykdommen. I 1942, det første Sister Kenny Institute åpnet og Kennys behandling protokollen ble standard for polio. Til tross for behandling protokollen, infeksjon var fortsatt frodig og omfattende epidemier fortsatte å komme.

Jonas Salk

Jonas Salk akseptert en stilling ved medisinsk laboratorium grunnlagt av Sarah Mellon vitenskapelige grunnlag i 1947, og året etter laboratoriet ble tildelt et stipend for en poliovirus skrive prosjekt. Salk brukes vev kultur for å dyrke og jobbe med viruset. Av 1952, hadde vist en versjon av Salk vaksine, ved hjelp av en drept poliovirus vellykket i små forsøk. Men i 1953 var det 35 000 nye tilfeller av polio i USA.

Suksess

I 1954 ble Salk vaksiner testet i massive forsøk sponset av Utsmykkingsfondet for Infantil Lammelse. Mer enn 1,8 millioner barn --- kalt polio Pionerer --- tok vaksinen, tok placebo eller tok ingen av delene. Suksessen av forsøkene ble kunngjort på en pressekonferanse i 1955 og etter 1957, etter masse immunisering begynte, har USA bare 5.600 nye tilfeller. I 1962 kom den Sabin oral vaksine i bruk og med 1964, var det bare 121 nye tilfeller av polio rapportert i USA. I 1979, den siste tilfelle av opprinnelig polio skjedde i USA. Siden da har alle tilfeller vært vaksine-relaterte eller har blitt hentet inn fra et annet fylke. På verdensbasis er det seks land der polio fortsetter å infisere mennesker. I 2005 var det 105 tilfeller i Nigeria og Sudan.

Hva skjer hvis noen med Rabies Gets Pre-eksponering?

Hvordan Rabies Works

Den rabies virus overføres fra spyttet hos et infisert pattedyr inn i blod eller slimhinne (for eksempel, øyne, munn, nese) av et humant offer. Viruset deretter vandrer inn i de perifere nerver på infeksjonsstedet og reiser opp gjennom det sentrale nervesystemet inn i hjernen. Som varer fra 1 til 3 måneder (selv opp til flere år i noen tilfeller), er dette migrasjon mot hjernen som kalles "Inkubasjon" perioden. I løpet av denne tiden, multipliseres viruset raskt for å skape en dødelig virusmengden i kroppen. Mens multiplisere, er viruset patologisk inaktive og ikke forårsaker noen symptomer.

Når i hjernen, begynner rabies virus angriper legemet, signaliserer starten av "akutt" periode. Etter denne periode har begynt, er sykdommen terminalen. Til dags dato, er det bare fem dokumenterte tilfeller der pasienter har overlevd den akutte perioden. Dessverre, hver pasient led alvorlig psykisk utviklingshemning som resultat.

Pre-Eksponering vs Post-Eksponerings Behandlinger

Den pre-eksponering vaksine for rabies er egentlig bare en forenklet versjon av etter eksponering behandling. Gitt til utsatte grupper som veterinærer, biomedisinske forskningslaboratorium teknikere, dyr kontroll offiserer og personer som reiser til utviklings-verdens nasjoner, består pre-eksponering behandling for rabies av tre doser av rabies vaksine injisert i armen. Vaksinen hjelper blodet utvikle antistoffer for viruset.

Den etter eksponering Behandlingen består av fire vaksinasjons skudd gitt på 1., 3., 7. og 14. dager siden infeksjon. I tillegg er en dose av "rabies immunglobulin" administrert til infeksjonsstedet så raskt som mulig - selv før vaksinasjon. I motsetning til vaksiner (som forårsaker legemet for å lage antistoffer), er rabies-immunglobulin hovedsak en blodtransfusjon som inneholder konsentrerte nivåer av rabies-antistoffer. På denne måten kan de transplanterte antistoffer begynner å angripe de lokale virus umiddelbart.

Pre-eksponering behandling etter Unknowing Exposure

Nøkkelen til bekjempelse av rabies er å bygge opp nok antistoffer for å ødelegge viruset i løpet av inkubasjonsperioden. I forhold til den tid det tar for kroppen for å produsere antistoffer, er inkubasjonstiden for rabies betydelig lengre. Som sådan, det er ingen dokumenterte tilfeller av en umiddelbart (og skal) administrert etter eksponering behandling unnlate å redde en pasient fra akutt rabies. Hvis, derimot, ble en person bitt av en infisert bat, ignorerte skaden og deretter fikk en rutine pre-eksponering vaksine en måned senere, en av tre utfall kan skje.

Mulig utfall # 1: Ingen Akutt Periode

Forutsatt at inkubasjonstiden for denne infeksjon varte i 3 måneder eller mer, vil personens legeme har minst 7 uker utviklet rabies antistoffer. Hvis han var heldig, ville antistoffene tørke ut virus før den akutte fasen kan begynne. Pasienten kom til å leve et normalt liv, helt uvitende om hvor smalt han unnslapp en pinefull død.

Mulig utfall # 2: Akutt periode, etterfulgt av Survival

Dersom legemet ikke kan produsere nok antistoffer til å fullstendig tørke ut viruset mellom vaksinasjon og slutten av inkubasjonsperioden, vil pasienten angi den akutte periode med en relativt liten virusmengde. Antistoffene slutt ødelegge alle rabies virus, men ikke før alvorlig skade på vev ble gjort. Som et resultat, ville pasienten overleve, men med uopprettelig skade hjernen.

Mulig utfall # 3: Akutt periode, Følg By Death

Hvis enten kroppen ikke kan produsere nok antistoffer eller viruset multiplisert for raskt, vil virusmengde ved utbruddet av den akutte perioden være uoverkommelig. Viruset ville angripe og hjernen vil hovne opp ukontrollert, noe som fører til anfall, hallusinasjoner, feber, spasmer og død.

Rabies Vaksinering Shots

Rabies Vaksinering Shots


Rabies er forårsaket av et virus som overføres gjennom bitt av dyr som allerede har blitt smittet. Sykdommen forårsaker betennelse i hjernen og er ekstremt dødelig. Den rabies-vaksine, laget fra en inaktiv rabiesvirus, blir brukt til å hindre fremtidig rabiesinfeksjon og for å forebygge sykdommen fra å utvikle hos mennesker og dyr som har vært utsatt for viruset.

Statistikk

I USA, er rabies en ekstremt sjelden sykdom hos mennesker. Det er alltid dødelig, men det har vært bare 55 dokumenterte tilfeller i USA from1990 til 2009. I mindre utviklede deler av verden, men er rabies mer vanlig. Over hele verden, i gjennomsnitt 55.000 mennesker dør av rabies hvert år, ifølge Centers for Disease Control and Prevention.

Symptomer

Ofre vanligvis ikke opplever symptomer for de første to til 12 uker etter kontrahering rabies virus. Etter den tid, kjent som inkubasjonstiden, pasienter begynner å oppleve influensalignende symptomer har feber, hodepine og smerter. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, pasienter utvikler mer alvorlige symptomer som anfall og hallusinasjoner. Sykdommen til slutt fører til koma og død. Dersom rabies-vaksine ikke blir administrert for å hindre utvikling av sykdommen i løpet av 48 timer etter første kontakt med viruset, er rabies alltid dødelig.

Forebygging

Rabies-vaksine er vanligvis administreres som et forebyggende tiltak for mennesker som regelmessig kommer i kontakt med sykdommen. Folk spesielt utsatt er de som arbeider med eller rundt dyr og forskere som studerer og håndtere sykdommen. CDC tyder på at det forebyggende vaksine gis i tre doser, én uke i avstand fra hverandre.

Rabies vaksine kan også gis etter at noen har blitt bitt av et vilt dyr. Hvis offeret ikke ble som tidligere er vaksinert, foreslår CDC at rabies vaksinen gis i fire doser. Dersom pasienten har blitt vaksinert, foreslår CDC bare to doser. Den første dose av vaksinen bør gis senest 48 timer etter den første kontakten.

Side Effects

Mens bivirkninger av rabies vaksine er sjeldne, noen få mennesker opplever milde til moderate bivirkninger. Den mest vanlige rapportert til CDC er hodepine, smerter, kvalme og kløe på eller rundt injeksjonspunktet. Mer alvorlige symptomer inkluderer feber, utslett og leddsmerter.

Vaksiner for aminals

Pattedyr er de eneste dyrene som står i fare for rabies. Fremgangsmåten for dyret vaksinasjon er lik prosedyren for human vaksine. Alle pattedyr holdt som kjæledyr bør vaksineres så snart som mulig etter fødselen. Dyr bør være kontinuerlig vaksinert hele livet for å sikre immunisering. Hvis et kjæledyr som tidligere er vaksinert blir bitt av et dyr infisert med rabies, bør kjæledyret får en ny dose av vaksinen umiddelbart. Hvis kjæledyret aldri har blitt vaksinert, kan det være nødvendig å bli holdt isolert i seks måneder.

Rabies vaksine bivirkninger

Rabies er en alvorlig og vanligvis dødelig virussykdom. Mennesker vanligvis får sykdommen når bitt av en infisert dyr. Personer med risiko for å pådra rabies, som veterinærer, dyre handlers, bønder og myggfelle kan være lurt å vurdere å bli vaksinert. Noen bivirkninger er ganske vanlig med vaksinen, men de fleste er milde.

De fleste vanlige bivirkninger

De vanligste bivirkningene forbundet med rabies vaksine er kløe, rødhet, ømhet og hevelse på injeksjonsstedet. Ifølge US Centers for Disease Control (CDC), opp til 74 prosent av mennesker har minst ett av disse reaksjonene.

Andre bivirkninger

Andre vanlige bivirkninger er magesmerter, kvalme, hodepine, svimmelhet og muskelsmerter. Opp til 40 prosent av mennesker har i det minste ett av disse bivirkninger.

Mindre vanlige bivirkninger

Andre mulige, men mindre vanlige rabies vaksine bivirkninger omfatter frysninger, lavgradig feber, trøtthet, generelle kroppen ubehag, elveblest, leddsmerter og svakhet.

Sjelden bivirkning

Svært sjelden, folk som får rabies vaksine utvikle en sykdom som ligner på Guillain-Barré syndrom, med det viktigste symptomet være muskelsvakhet. CDC sier at disse menneskene har også en fullstendig gjenoppretting.

Allergisk reaksjon

En annen sjelden mulighet er en alvorlig reaksjon på skudd. Tegn er utslett eller elveblest, kløe, pustevansker, problemer med å svelge, heshet, og ansikts eller munnen hevelse.

Hva er behandlingen for menneskelig Rabies?

Rabies er en virus mange er klar over. Men hvor godt gjør man egentlig vet rabies utover populære medie skildringer? Fakta om rabies kan overraske deg.

Årsaker

Den vanligste årsak til rabies hos mennesker er en bit fra en infisert dyr. Dyr som oftest overføre sykdommen i USA er flaggermus, stinkdyr, coyoter, rever og vaskebjørn, selv om noe pattedyr kan kontrakten og overføre sykdommen.

Symptomer

Symptomer bare skje i de avanserte stadier av infeksjon, vanligvis bare dager før døden, og kan omfatte hodepine, uro, angst, forvirring, problemer med å svelge, overflødig spytt, hallusinasjoner, søvnløshet og delvis lammelse. Når symptomene vises, er det for sent for behandling.

Dødeligheten

Rabies, når venstre ubehandlet, er nesten alltid dødelig hos mennesker. Rabies dreper 55.000 mennesker i året på verdensbasis.

Behandling

Behandling for rabies begynner med rask førstehjelp. Såret bør grundig renset med såpe og et virus drap cleanser. Etterpå, innebærer den vanligste behandlingen en engangs injeksjon av rabies-immunglobulin (HRIG), og en serie av rabies vaksiner, vanligvis seks injeksjoner over en periode på 28 dager.

Forebygging

Den beste måten å forebygge rabies er å vaksinere dine kjæledyr, så de kan ikke kontrakt sykdommen og gi det videre til deg. Også de med høy risiko for å bli bitt av en rabid dyr (for eksempel veterinærer) kan få en pre-eksponering vaksinasjon.

Botemidler for Rabies

Rabies har lenge vært styrt av omfattende vaksinasjonsprotokoller på en stor skala. Tilfeller er ganske sjelden, men når eksponeringen forekommer, bør det bli sett på som en alvorlig medisinsk nødstilfelle; unnlatelse av å behandle en eksponering er ofte dødelig. Behandling er tilgjengelig, imidlertid, og bør følges fullt.

Post Exposure

Når de utsettes for rabies-virus, er tidspunktet for kjernen. Ifølge Centers for Disease Control, grundig rengjøring av såret eller bite fra infiserte dyr dramatisk reduserer sannsynligheten for å pådra viruset. Å rense såret, straks kjøre den under rennende vann for å fjerne alle spor av spytt eller blod. Bruk såpe og vann til å vaske området. En povidon-jodløsning, hvis tilgjengelig, er enda bedre, da dets antiseptiske egenskaper vil bedre rense såret. Povidon-jod er tilgjengelig på de fleste apoteker og i mange pre-laget førstehjelp kits, som kan kjøpes over disk. Skrubb området i minst 5 minutter.
Det neste trinnet er å administrere en dose av menneskelig rabies-immunglobulin (RIG). RIG er kroppens naturlige immunforsvar mot den angripende virus. RIG er tilgjengelig i de fleste akuttmottak og bør administreres så snart etter eksponering som mulig for å hindre at viruset fra å ta tak i kroppen. Den store dose av RIG holder viruset i sjakk mens kroppen monterer sitt eget immunrespons ved hjelp av vaksiner.
Det siste trinn etter eksponering er å motta flere doser av rabies-vaksine --- ved 0, 3, 7, 14 og 28 dager etter eksponering. Motta disse vaksinene sikrer at kroppen fortsetter å aktivt bygge antistoffer mot viruset, slik at alle spor av det er ødelagt av de stimulerte antistoffer. Det er viktig å gi den første rabies vaksine dosen så snart som mulig etter eksponering for å tillate legemet å begynne å montere en respons til viruset. Vanligvis rengjøring eksponeringen området, som får RIG og motta vaksinedoser er nok til å avverge virus. Nøkkelen er å hindre virus fra å ta tak; Når dette inntreffer, er det vanligvis dødelig.

Forebygging

Den beste behandling mot rabies er forebygging. Selv om de rapporterte tilfeller i ditt område er lav eller null, vaksinere husdyr og familiehunder er fortsatt en god idé. Husdyr og husdyr har en langt høyere sjanse for å støte på et vilt dyr som potensielt har sykdommen, som disse dyrene kan tilbringe mye tid utendørs. Folk som bor i områder med høy risiko med mange rapporterte tilfeller av rabies bør vurdere å bli vaksinert seg. Hvis du er usikker på risikonivået i ditt område, ta kontakt med CDC. Dette byrået holder styr på alle rapporterte tilfeller og kan bestemme din personlige risiko basert på plassering og dine aktiviteter som kan bringe deg i kontakt med sykdommen.

Rabies Immunoglobulin Effektivitet

Rabies Immunoglobulin Effektivitet


Rabies virus er et potensielt dødelig virus som er gjennomført i et dyr vert og overføres gjennom en matbit eller annen kontakt som gjør at viruset å gå inn i blodbanen. En del av det anbefalt behandling er en dose av immunoglobulin, som har en høy effektivitet i å stoppe spredningen av rabies-virus hos mennesker når det brukes sammen med et rabies-vaksine.

Menneskelig Rabies immunglobulin

Humant immunoglobulin rabiesprofylakse er anbefalt som første behandling etter eksponering for rabies-virus, etterfulgt av fem doser av rabies-vaksine det neste måned. Menneskelig rabies immunglobulin er ikke anbefalt til bruk som en pre-eksponering profylakse.

Hvor er Immunoglobulin Gitt?

Humant immunoglobulin rabies er tilført på sårstedet, med balansen av medikamentet injisert intramuskulært i pasienten.

Immunoglobulin Substitute

Fordi menneskelig rabies immunglobulin kan være en mangelvare, et alternativ anbefalt av noen helsemyndighetene er hest (hest) rabies immunglobulin.

Når man skal bruke Immunoglobulin?

Menneskelig rabies immunglobulin skal gis på samme dag som den første rabies vaksine dose. Hvis ikke er tilgjengelig, kan den immunoglobulin bli gitt opp til 7 dager etter den første vaksinedosen.

Kategori

Verdens helseorganisasjon anbefaler å bruke menneskelige rabies immunoglobulin bare for kategori III kontakt, som er definert som å ha bitt eller riper fra den infiserte transportør.

Alternativ behandling og forebygging for Rabies

Rabies er en dødelig, hjerne-angriper viruset spres til mennesker gjennom spytt av en infisert dyr. Ifølge Mayo Clinic, som ble utsatt for rabies viruset i USA typisk kontrakt det gjennom bitt av en flaggermus, coyote, rev, vaskebjørn eller skunk. Rabies er ofte overføres til mennesker ved løshunder bare i Afrika og Sørøst-Asia, der rabies viruset er mer utbredt og vanskeligere å behandle og forebygge.

Rabies Treatment

Det amerikanske Food and Drug Administration melder at 55.000 mennesker dør på verdensbasis hvert år fra rabiesvirus. I USA, bare én eller to personer dør hvert år av rabies. Det er i stor grad på grunn av tilgjengeligheten av behandling og vaksiner.

Hvis du har blitt bitt av et dyr kjent eller mistenkt for å være infisert med rabies virus bør du vaske såret grundig med varmt vann og såpe, deretter umiddelbart søke legehjelp. Legen din vil trolig behandle deg med rabies immunglobulin og rabies vaksine. Rabies immunglobulin er et hurtigvirkende løsning injisert nær dyret bite å lage antistoffer som bidrar til å beskytte kroppen mot rabies virus før kroppen er i stand til å produsere antistoffer naturlig. Rabiesvaksinen består av en serie på seks rabies skudd i armen din over en periode på 28 dager som kan identifisere rabies virus og bekjempe det, og dermed hindre rabies virus fra forbikjøring deg, ifølge Mayo Clinic. Disse behandlingene, administrert umiddelbart etter eksponering, er kjent som posteksponeringsprofylakse, eller PEP. Rabies immunglobulin administreres kun som en del av posteksponeringsprofylakse og er ikke gitt for å hindre rabies.

Den posteksponeringsprofylakse behandlinger av rabies immunglobulin og rabies vaksine er de eneste behandlinger tilgjengelig for rabies. Det er ingen andre alternative behandlinger. Rabies kan ikke behandles med alternativ medisin, hjem rettsmidler eller over-the-counter medisiner. Døden er sannsynlig å skje i løpet av noen dager hvis rabies ikke er riktig behandlet. Ifølge FDA, rabiesvaksiners lykkes nesten 100 prosent av tiden når det søkes behandling umiddelbart.

Rabies Forebygging

US Centers for Disease Control and Prevention, eller CDC, rapporterer at 90 prosent av rabies tilfeller i USA forekommer hos ville dyr som flaggermus, rev, vaskebjørn og stinkdyr. Unngå disse og andre ville dyr. Ville dyr eksponert for rabies virus kan virke vennlig og uredd av dere, som ikke er normalt. Aldri nærme seg eller engasjere dem. Hvis du se ville eller forvillede dyr roaming rundt eller oppfører seg uberegnelig, rapportere dem til politi eller et dyr kontroll byrå umiddelbart.

Det er mulig for kjæledyret å være infisert med rabies virus og overføre det til deg. Snakk med din veterinær om å få hunder, katter og dyr som er vaksinert mot rabies. Aldri la kjæledyr komme i kontakt med ville dyr. Kaniner og andre dyr som ikke kan vaksineres bør holdes i bur eller lukket i området når du er utendørs.

Aldri mate eller la mat for ville dyr. Alltid forsegle søppelsekker og søppeldunker tett for å unngå å tiltrekke ville eller forvillede dyr. CDC advarer mot å fôre kjæledyrene ute og FDA råder deg til ikke å forlate pet food utenfor over natten.

Hvis du planlegger å reise utenlands, spesielt til Afrika eller Sørøst-Asia, snakk med legen din om hvorvidt det er nødvendig å få en pre-eksponering rabies vaksine. Til slutt, alltid ta riktige forholdsregler når camping eller fotturer for å minimere risikoen for eksponering for ville dyr.

Hvor lenge etter Eksponering for Rabies Må Mennesker vaksineres?

Rabies er et virus som er vanligst spres til mennesker via bitt av en infisert dyr. Dyrene oftest plaget med rabies i USA er flaggermus, stinkdyr, coyoter og vaskebjørn. I utviklings og den tredje verden, er en rabies-smittet bite mest sannsynlig å komme fra løshunder. Selve viruset forårsaker akutt encefalitt hos alle pattedyr, og sperring behandling, er nesten alltid dødelig.

Pre-Exposure Rabies Vaksinasjon

For det første er det viktig å merke seg at rabiesvaksine er definert som en forhånds-eksponeringsbehandling. Det er to typer vaksiner som er tilgjengelige i USA, og begge er utviklet ved hjelp av den inaktive, eller drept, formen av viruset. Begge typer er ansett like sikker og effektiv. Vaksinen er oftest gitt til de som anses å ha høyere risiko for å pådra viruset, som veterinærer, internasjonale reisende, Dyretemmere og andre som aktiviteter ofte bringe dem i kontakt med potensielt rabiate dyr. Den pre-eksponering vaksinasjon består av en serie på tre til fem skudd i deltamuskelen av armen. Selv om du har blitt vaksinert, hvis du mistenker at du har vært utsatt for rabies må du oppsøke lege umiddelbart.

Posteksponerings Rabies Treatment

Folk som har fått rabies vaksiner er ikke immune mot viruset. De er fortsatt nødvendig å motta ytterligere to doser av vaksine, en umiddelbart etter eksponering for viruset, og de andre tre dager senere. Dem som ikke har blitt vaksinert før eksponering er nødvendig for å motta en dose av immunglobulin og en dose av vaksinen så snart som mulig etter at det mistenkte infeksjon. Påfølgende doser av vaksinen blir så gitt på dag tre, sju, 14 og 28. Også, en viktig komponent av øyeblikkelig etter eksponering rabies behandling består av grundig rensing av såret med såpe og vann eller, hvis tilgjengelig, en virucid middel slik som en oppløsning av providine-jod.

The Bottom Line

Ikke nøl med å søke behandling hvis du mistenker at du har blitt infisert med rabies. Selv om posteksponeringsbehandling er ansett som en medisinsk haster, i motsetning til et medisinsk nødstilfelle, bør du ikke utsette beslutningen om å oppsøke lege. Selv om rabies-viruset kan ha en variabel inkubasjonstid, alt fra noen dager til over et år, er det viktig å få behandling før utviklingen av symptomer, det vil si, feber, hodepine, forvirring, angst, problemer med å svelge, delvis lammelse , søvnløshet og mye spytt. Når symptomene har begynt å utvikle, er prognosen for å overleve rabies veldig slank.

Beskrivelse av Rabies

Rabies er en sykdom som forårsaker betennelse i hjernen hos varmblodige dyr. Det er vanligvis overføres ved bitt av en infisert dyr, og er nesten alltid dødelig hvis den forblir ubehandlet.

Årsak

Rabies er forårsaket av virus i Lyssavirus slekten. Når den infiserer i kroppen, vil det raskt inn i sentralnervesystemet og inn i hjernen. De spyttkjertler fra et infisert individ inneholder høye konsentrasjoner av viruset.

Symptomer

En pasient smittet med rabies viser vanligvis influensalignende symptomer innen to til 12 uker, men inkubasjonstiden kan kreve opptil to år. Rabies er nesten alltid dødelig innen 10 dager etter utbruddet av symptomene.

Diagnose

En presumptiv diagnose av rabies krever flere tester på blod, spytt og spinalvæskeprøver. En definitiv diagnose er vanligvis utført obduksjon, siden det krever hjernevev.

Forebygging

En pre-eksponering immunisering for mennesker har vært tilgjengelig siden 1967. En vaksine kalt V-RG har vært brukt siden 1987 for å hindre vilt utbrudd av rabies.

Behandlinger

Behandlingen for rabies i USA er en enkelt dose av humant immunoglobulin rabies, etterfulgt av fire rabiesvaksiners løpet av de neste 14 dager.

Behavioral Symptomer på Rabies hos mennesker

Rabies er en sykdom som vanligvis finnes i dyr og noen ganger leid inn av mennesker. Mennesker generelt utvikle sykdommen når bitt av en infisert dyr. Men ytterligere to metoder for sammentrekning inkluderer puste inn luften av en hule bebodd av infiserte flaggermus og mottar organer fra en donor med rabies. Når en person er smittet med rabies, opplever de en rekke fysiske symptomer og atferdsmessige symptomer. Mange av de merkelige atferd som skyldes lider av rabies er forårsaket reaksjoner på alvorlige fysiske plager.

Hva er rabies?

Rabies er en infeksjon som påvirker sentralnervesystemet. Selv om det er forebygges gjennom vaksiner og unngå infiserte dyr, kan det være fatalt når infeksjon setter i. Ifølge Department of Health, symptomer oftest vises innen 12 uker etter smitte.

Første symptomene

I første omgang mennesker infisert erfaring en pause, der ingen symptomer. Ifølge Helse Scout, kan dette vare fra 30 til 50 dager. Dette etterfølges vanligvis av både fysiske og atferdsmessige symptomer. De fysiske symptomene er nedsatt matlyst, tretthet, hodepine og feber. Noen atferdsmessige symptomer er irritabilitet, søvnløshet og til og med depresjon. I tillegg lider av rabies ofte føler deg rastløs og har en merkelig følsomhet for lys, lyd og temperaturendringer.

Progressive symptomer

Etter opplever de første tegn på sykdommen, vil flere symptomer oppstå som nervesystemet er skadet. De atferdsendringer kan omfatte overfølsomhet, hyperaktivitet, forvirring og hallusinasjoner. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, kan de som blir smittet også oppleve kramper og merkelige episoder av spenning.

Hydrophobia

En unik symptom på rabies hos mennesker er vannskrekk. Dette er et alvorlig symptom oppleves av den infiserte når de prøver å svelge. Det innebærer en rekke svært smertefulle hals spasmer. Det kan se ut som en frykt for vann fordi selv synet av vann kan forårsake vannskrekk. Dermed kan det bli vurdert både en fysisk og atferds indikator på rabies.

Forebygging / løsning

På grunn av alvoret av rabies, er forebygging viktig. Tre typer rabiesvaksiners eksisterer, inkludert menneskelige diploid celle vaksine; rabies vaksine adsorbert, og renset chick embryo cellekultur. Det er vaksiner for de som allerede er utsatt for viruset og vaksiner utformet for pre-eksponering eller forebygging. Ifølge National Institute for Allergy og smittsomme sykdommer når symptomene vises i en smittet person eneste behandlingsalternativ er å gjøre pasienten komfortabel fordi de vil til slutt dø av infeksjonen. Dette er grunnen til at det er viktig å oppsøke lege umiddelbart hvis det er enda en mulighet for at et menneske har vært utsatt for rabies virus. De fleste leger vil ta forebyggende tiltak og gi behandling, er enda en pasient ikke sikker på om de har vært utsatt for.

Rabies Treatment for Animals

Rabies Treatment for Animals


Rabies er en virusinfeksjon som overføres av spytt fra bit av et infisert dyr. På grunn av at viruset har en meget variabel inkubasjonsperiode, kan det være til stede i dyr uten ytre tegn på infeksjon. Hunder, katter, vaskebjørn, flaggermus og andre dyr - både ville og tamme - kan bære og overføre rabies virus. Når symptomer manifest, er rabies uhelbredelig og dødelig. Pre-eksponering immunisering kan forebygge smitte. Umiddelbare post-eksponering isolasjon er det eneste alternativet - bortsett fra dødshjelp - for ikke-vaksinerte dyr.

Pre-Exposure Treatment

Den mest effektive og sikreste behandling for rabies er for et dyr å gjennomgå pre-eksponering behandling. Vaksinasjoner er billig og allment tilgjengelig i Nord-Amerika. I Asia og Afrika, der rabies er mer vanlig, vaksiner er også tilgjengelig for å hindre smitte mellom dyr. Rabies vaksinasjon er svært effektivt for å forhindre infeksjon.

Vaksinasjon Protocol

Alle hunder i Amerika er nødvendig for å bli vaksinert, men ikke alle stater mandat rabiesvaksine for katter. Vaksinasjonsfremgangsmåten angir at den første dosen administreres til et dyr i en alder av 3 måneder, og igjen i en alder av 1 år. 2 år, kan treårige rabies vaksiner brukes.

Animal Eksponering

Umiddelbar euthanization anbefales for alle ikke-vaksinerte dyr som kan ha blitt utsatt for rabies. Post-mortem vev testing brukes til å bekrefte rabies eksponering. Eksponering for rabies antas å oppstå når et kjæledyr er ripete, bitt eller angrepet av et annet dyr - med flaggermus - som ikke kan bli testet for viruset. Hvis motstanders dyr kan bli fanget og testet, kan deretter ytterligere behandlingstrinn tas.

Ikke-Eutanasi alternativer

Hvis eutanasi ikke brukes, må dyrene være plassert - i minst seks måneder - i streng isolasjon for observasjon. Hvis et kjæledyr har en utløpt eller out-of-date rabies vaksine før eksponering, bør kjæledyret umiddelbart vurderes av en veterinær eller dyr omsorg spesialist. Dyr med før, up-to-date rabies vaksiner er isolert i 45 dager.

Viktigheten av Vaksinasjon

Rabies er en dødelig nevrologisk virus og en stor helsetrusselen. Vaksinasjoner er nødvendig for å bevare både individuelle dyrenes helse og samfunnet helse og sikkerhet. Mens posteksponerings behandlinger for mennesker er tilgjengelige, post-eksponerings tjenester for dyr er egentlig ikke-eksisterende. Den eneste virkelig levedyktig alternativ er å vaksinere dyr mot rabies virus.

Tverrgående myelitt & influensa vaksine

Tverrgående myelitt & influensa vaksine


Tverrgående myelitt, eller TM, påvirker nerver i ryggmargen, forårsaker svakhet i ben, armer rygg, nummenhet og tap av funksjon. Selv om ikke bevist, mange mennesker tror influensa vaksine er en mulig årsak til noen tilfeller av TM.

Hva er transvers myelitt?

Tverrgående myelitt er en nevrologisk tilstand som oppstår når det er en betennelse i myelin nervefibrene i ryggmargen. Ifølge The transvers myelitt Association, er mulige årsaker til TM antas å omfatte virusinfeksjoner, unormale immunreaksjoner, bakterielle hudinfeksjoner og noen vaksiner, inkludert vannkopper, rabies og influensa.

Flu Vaccine og TM

Ingen bevist medisinsk koblingen finnes for å koble til de fleste influensavaksiner og TM. Anekdotiske bevis eksisterer, derimot, inkludert en 14 oktober 2008 artikkel publisert i Kansas nyheter og værmelding på en kvinne som ble diagnostisert med TM fire dager etter å ha mottatt en influensa skutt.

1976 svineinfluensavaksinen og TM

En dom at 1976 svineinfluensa vaksinen var en årsaksfaktor i et tilfelle av TM ble stadfestet av en amerikansk domstol i en 1 mai 1984 appell. US District Court for District of Utah funnet for saksøker, Verlin G. Unthank, som påstått kontrahering TM som en "direkte og andreplassen resultat av svineinfluensavaksinering."

Symptomer på TM

Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag (ninds), symptomer på TM inkluderer smerter i korsryggen, muskelsvakhet og uvanlige opplevelser i tær og føtter, som fører til tap av ryggmargen funksjon og lammelser. Hvis du utvikler disse symptomene, bør du oppsøke lege.

Behandling

Behandlingen er utviklet for å administrere og lette symptomer; kortikosteroider kan være foreskrevet for å redusere betennelse. Hvile og fysioterapi anbefales for å opprettholde kroppens styrke og funksjon, ifølge The transvers myelitt Association.

Om Rabies

Rabies er en dødelig virus vanligvis overføres til mennesker når bitt av en infisert dyr. Rabies har blitt stadig mer sjelden i den utviklede verden på grunn av rabies vaksiner for dyr, men i ubebygde land løshunder fortsatt noen ganger smitte til mennesker. Rabies er vanskelig å behandle, og det er nesten alltid dødelig når en person har begynt å vise symptomer på infeksjonen. Umiddelbar medisinsk behandling er det beste løpet av behandlingen.

Forebygging

Den beste måten å forhindre rabies, er å vaksinere dyr mot virus. Kjæledyr som hunder og katter, så vel som dyr kan vaksineres. Andre tips for å unngå rabies infeksjoner inkluderer bor borte fra bortkommen eller ukjente dyr og ikke la kjæledyrene streife vill.

Transmission

Enhver pattedyr kan overføre rabies til et annet pattedyr, inkludert mennesker. Viruset spres gjennom spytt som kommer inn et sår fra å bli bitt. I sjeldne tilfeller kan viruset spres når en infisert dyr slikker en persons øyne eller munn, slik at viruset å komme inn gjennom slimhinnene.

Symptomer

Rabies ikke generelt forårsake noen symptomer før sykdommen har nådd et punkt der det er botemiddel og dødelig. Personer med rabies vil generelt oppleve feber, søvnløshet, hodepine, hallusinasjoner, problemer med å svelge, angst, forvirring, frykt for vann og mye spytt. Symptomene blir verre som infeksjonen utvikler seg. Igjen, når folk begynner opplever symptomer, er det lite som kan gjøres for å redde dem.

Behandling

Den beste behandlingen for rabies er å umiddelbart rense huden påvirkes av et dyr bite og søke akutt legehjelp hvis dyret er rabiat eller deres status er ukjent. Mennesker bitt av rabid dyr får et skudd nær bite å hindre at viruset sprer seg og får en serie av rabies vaksiner i løpet av fire uker for å hjelpe kroppen bekjempe infeksjonen.

Forekomst

I USA, har bare 36 rabies tilfeller blitt rapportert siden 1980, og de fleste av disse infeksjonene var fra flaggermus. Til tross for det lave antallet faktiske tilfeller, titusenvis av mennesker hvert år får behandling for å forebygge rabies etter å ha blitt bitt av en infisert eller muligens infisert dyr.

Rabies Vaksinasjon Informasjon

Rabies Vaksinasjon Informasjon


Rabies vaksiner anbefales for personer som arbeider i høyrisiko yrker, som for eksempel Dyretemmere, veterinærer og noen laboratorieansatte. I tillegg til alle som kan være i fare på grunn kontakt med vaskebjørn, stinkdyr, flaggermus, katter, hunder eller andre dyr som kan ha rabies. I USA, er kjæledyr pålagt ved lov å bli vaksinert for rabies.

Administrasjon

Det er flere merker av rabies vaksine i USA. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, kan reaksjoner varierer blant merkevarer. Legen din kan gi deg råd om de forskjellige merker og deres effekter. Rabies vaksine er laget med drept virus, derfor det ikke kan forårsake rabies. Det gis i deltamuskelen (overarmen på skulderen) og er gitt i en serie på tre til fem injeksjoner.

Bivirkninger / Sikkerhet

Bivirkninger er vanligvis milde. I de fleste tilfeller, effektene er problemer på injeksjonsstedet som kløe, rødhet og smerter. Selv sjeldnere, er det reaksjoner av kvalme, muskelsmerter, magesmerter, feber, svimmelhet, mageproblemer og hodepine. Det er sjelden at noen alvorlige reaksjoner oppstå med rabies vaksine. Rabiesvaksiners er effektive og trygge, selv for gravide. Du bør ikke få vaksinen når du ikke er godt.

Reiser

Hvis du planlegger å reise utenfor USA, kan det være lurt å vurdere en rabiesvaksine. Mange andre land har problemer med rabies, særlig Afrika, Asia, Mellom-Amerika og Sør-Amerika. Dog rabies er vanlig i disse landene, og få behandling kan være vanskelig. Mens du er ute og reiser, unngå kontakt med katter, hunder og andre dyr.

Post-Eksponering

Hvis du har vært utsatt for rabies og har aldri blitt vaksinert, vil din første injeksjon være rabies immunglobulin. Dette gir deg umiddelbar beskyttelse for en kort periode, fordi det er et blodprodukt med antistoffer for rabies. Det administreres i nærheten av området av såret. Etter at injeksjonen, vil du motta en rabiesvaksine serien, med det første skuddet raskt etter eksponering. De ekstra injeksjoner er gitt på dag tre, syv og 14, etter det første skuddet.

Beskyttelse

Hvis du har blitt vaksinert mot rabies og utsatt for det, må du likevel få ekstra vaksiner. Du vil motta ytterligere to doser. Den første vil bli administrert umiddelbart etter bit og den andre dose tre dager. Ved å være vaksinert, eliminerer du behovet for injeksjon av rabies immunglobulin hvis du blir utsatt, og antall vaksinasjoner som trengs er redusert.

Expert Insight

Rabiesvaksinen anbefales for personer som har en høy risiko for eksponering, og for de som har vært utsatt for rabies, av Centers for Disease Control and Prevention (CDC), American Academy of Pediatrics (AAP) og American Thoracic Society.

Pet Vaksiner

Alle hunder er pålagt ved lov i USA for å ha rabies vaksiner. Vanligvis får hunden sin første vaksinasjon på tre til seks måneder gammel som beskytter ham i ett år. Etter hans ett år booster, vil han få en vaksinasjon hvert tredje år. Noen stater krever vaksiner hvert år. Ta kontakt med din veterinær om lovene i staten. De fleste stater krever også at katter skal vaksineres for rabies også. Kattunger er vanligvis først vaksinert mellom åtte og 12 uker, og deretter etter ett år. Avhengig av din tilstand, katten din bør få en booster skutt hver to til tre år. Ta kontakt med din veterinær om rabies vaksiner for andre enn hunder og katter kjæledyr.

Historien om Vaksiner

Historien om Vaksiner


Ankomsten av inoculations endret effekten som en gang-dødelige sykdommer hadde på den menneskelige befolkning. Inokulering er avledet fra det latinske ordet "inoculare", som betyr "å pode", og innebærer å tvinge kroppen til å motstå infeksjoner ved å innføre det til små mengder av visse sykdommer.

Tidlig historie

Før 200 f.Kr. folk begynte å komme til den erkjennelse at visse sykdommer aldri smittet den samme personen etter en full gjenoppretting. Som et resultat av denne observasjon, begynte de første inokulasjoner rundt denne gang i Kina, Afrika og India, men praksis ikke var utbredt i Europa inntil det 18. århundre.

Lady Mary Wortley Montague

Kopper var den første sykdommen som folk begynte å bevisst smitte seg selv med. Lady Mary Wortley Montague, en engelsk Aristocrat og kopper overlevende, var klar over vaksiner som blir gjort i andre deler av verden. Hun ble en talsmann for de inoculations selv om engelske leger på den tiden var det ikke. I 1717 brukte hun sin posisjon og makt og beordret ambassaden legen å vaksinere sine barn. Barna ble vellykket vaksinert mot kopper og praksisen ble mer utbredt etter sine prosedyrer.

Edward Jenner

I 1796, lege Edward Jenner klødde huden av en 8 år gammel gutt og infisert barnet med en cowpox virus, en mindre alvorlig infeksjon av kopper. Som et resultat, gjorde gutten ikke kontrakt kopper. Selv ikke den første til å vaksinere, Jenner sin inoculations var de første vitenskapelige forsøk gjort for å kontrollere sykdommen. På grunn av Jenner innsats, av tidlig 1800-tallet vaksinasjon hadde nådd de fleste europeiske land.

Sprøyte sprøyte

I 1885, forsker Louis Pasteur injisert en gutt smittet med rabies med nylig tilgjengelig sprøyte sprøyte. Det var effektivt, og vaksinasjoner tok en annen gigantisk sprang fremover. Fra august 2010, er den sprøyten fortsatt den mest brukte administrerer metoden.

Sikkerhetshensyn

Med et mer effektivt middel for å administrere vaksinen, soldater under første verdenskrig ble vaksinert for difteri. Under andre verdenskrig ble de vaksinert for tyfus og stivkrampe. Mange soldater ble også vaksinert for gulfeber, og det ble senere oppdaget at vaksinasjon forårsaket noen av dem til kontrakt Hepatitt B. Denne utviklingen førte til flere sikkerhetsregler og kliniske studier før en vaksine ble gitt ut til publikum.

Jonas Salk og Modern Day Forskning

Den største medisinske testen i historien involvert Jonas Salk døde poliovirus blir injisert i hundretusener av barn. Denne 1954 test vist seg effektiv og var et stort skritt i utrydding av polio virus.

I 2010 er det vaksiner for røde hunder, hepatitt, rabies, rotovirus og mer. Vaksinene administreres av sprøyten, oralt eller ved inhalering. Når-dødelige sykdommer har blitt fullstendig utryddet og en rekke andre helseproblemer vært unngått. Men forskning utført av National Institute of Child Health and Human Development indikerer at MMR vaksinen kan forårsake autisme hos utsatte barn.

Behandling for rabies Symptomer

Behandling for rabies Symptomer


Rabies er forårsaket av et virus som spres gjennom spytt, vanligvis ved et bitt fra en infisert dyr. Flaggermus, vaskebjørn, stinkdyr, coyoter og rev oftest bære sykdommen. Disse dyrene kan spre viruset til deg eller dine kjæledyr. Rabies påvirker sentralnervesystemet, og symptomatisk rabies er dødelig. Selv om det ikke er noen behandling når symptomene vises, vaksiner effektivt hindre infeksjon hos mennesker og dyr.

Hva er Rabies

Rabies er dødelig infeksjon av sentralnervesystemet. Det spres gjennom spytt av smittede dyr, vanligvis ved en matbit. Etter inn i kroppen, går rabies virus en formørkelse fase, ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Under formørkelse fase, der ingen tegn eller symptomer, penetrerer viruset de perifere nerver. Viruset fortsetter å formere seg, kommer inn i sentralnervesystemet og symptomene begynner å vises. Inkubasjonstiden, perioden mellom eksponering og tiden symptomene begynner, kan vare fra noen dager opp til flere år, selv om det vanligvis varer i en til tre måneder. En vaksine er effektiv hvis den er gitt mens viruset er i formørkelse fase. Når symptomene vises, er behandling ineffektiv. Rabies er dødelig, med bare seks overlevende noensinne rapportert (CDC) etter at symptomene dukket opp.

Rabies Symptomer

Rabies har ingen ytre tegn eller symptomer før sykdommen er i de senere stadier. De tidligste tegnene er generelle og inkluderer feber, hodepine og sykdomsfølelse (CDC). Etter hvert som sykdommen utvikler seg, nevrologiske symptomer som søvnløshet, forvirring, angst og frykt for vann (vannskrekk) vises. Andre symptomer inkluderer vanskeligheter med å svelge, overdreven spytt og hallusinasjoner (Mayo Clinic). Delvis lammelse oppstår i den siste fasen av sykdommen. Døden inntreffer i løpet av dager etter at symptomene først vises (CDC).

Behandling for Rabies

Det er ingen behandling for rabies etter symptomer. Den eneste behandling er en serie av vaksiner som må administreres så snart som mulig etter eksponering og før symptomene viser seg. Det har vært rapporter om rabies virus som forekommer i alle som har fått vaksinen. Vaksinen består av to deler (Mayo Clinic). Den første injeksjon, administreres så nær som mulig til området av bittet, hindrer viruset infiserer kroppen. Den andre delen av vaksine er en serie på seks injeksjoner gitt over en 28-dagers periode. Disse injeksjoner gis i armen. Vaksinen stimulerer den naturlige immunforsvaret i kroppen til å gjenkjenne og bekjempe rabies virus. Fordi rabies er et dødelig sykdom, blir vaksinen administrert mindre motstanders Dyret er kjent for å være infisert. Rabies status motstanders dyr bestemmes enten av en 10-dagers karantene eller, hvis det var et vilt dyr og ble fanget, ved å teste hjernevev. Hvis det er noen tvil om rabies status av dyret, er vaksinen gitt.

Forebygging

Du kan minimere risikoen for eksponering for rabies ved å ta skikkelig vare på kjæledyrene og ved å unngå møter med ville dyr, særlig flaggermus, stinkdyr og vaskebjørn (Mayo Clinic). Sørg for å holde deg oppdatert med eventuelle kjæledyr vaksiner. Holde kjæledyr inne, og når de er utenfor, ikke la dem samhandle med ville dyr. Rapport forvillede dyr og aldri nærme ville dyr. Forsegle ditt hjem for å hindre flaggermus komme inn.

Symptomer i kjæledyr

Rabies infeksjon i hunder og katter har symptomer som ligner på dem man ser hos mennesker. Hunder vil miste sin appetitt, skum i munnen og viser atferdsendringer. I senere stadier, vil hundene lider av muskelspasmer, kramper, aggresjon og forvirring. Sykdommen ender i lammelse og død. Katter vil ha en uberegnelig feber og vil handle nervøs og ønsker å være alene. Katter som lider senere stadier av rabies vil sikle overdrevet, har problemer med å puste og bli irritabel, sint, rastløs og til slutt lammet før han døde. Det finnes ingen behandling for rabies i kjæledyr unntatt for forebyggende vaksinasjon.

Tegn og symptomer på menneskelig Rabies

Tegn og symptomer på menneskelig Rabies


Rabies er et virus som kan spre seg til et menneske som har blitt bitt av en infisert dyr. Menneskelig rabies-smitte i USA er relativt sjelden fordi behandling og vaksiner er lett tilgjengelig. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, er rabies mest sannsynlig å infisere ville dyr som vaskebjørn, coyoter, flaggermus og stinkdyr. Hvis du blir bitt av noe vilt dyr, er det viktig at du er testet for rabies. Symptomer utvikler ikke før sykdommen når sin endelige og tragisk slutt.

Primære symptomer

Det er mulig for at viruset skal forbli asymptomatisk i opptil ett år etter infeksjon. Den tidligste symptom på rabies er ofte en kriblende følelse rundt bittet. Du kan utvikle en trekning i området rundt bittet som infeksjonen sprer seg til musklene dine. Utvikling av disse symptomene markerer slutten av inkuberingsperioden.

Sekundære symptomer

Når inkubasjonstiden slutter, går rabies smitte prodromal fase. Som rabies virus spres gjennom systemet ditt, vil du utvikle mer synlige symptomer, og noen av dem - for eksempel muskelsmerter, sår hals og feber - ligne influensa. I denne fasen, kan du bli ekstremt følsom for lyder og lys.

Endelige Symptomer

Den siste fasen av rabies kalles akutt nevrologisk perioden. I denne fasen har den virusinfiserte sentralnervesystemet. Du kan begynne å føle seg engstelig og selv utviser voldelig atferd. Andre nevrologiske symptomer inkluderer hallusinasjoner og depresjon. Dette er også når du vil vise symptom oftest assosiert med rabies: vannskrekk eller frykt for vann. I tilfelle av rabies, refererer galskap skumdannelse ved utløpet. Dette er forårsaket av den manglende evne til å svelge, og kjeven lammelse. Spyttet bygger seg opp i munnen, og vises skummende. Prognosen på dette punktet er svært dårlig. De fleste pasientene dør innen en uke etter at den akutte nevrologiske periode begynner, fra hjertestans. Andre pasienter blir lammet, skli inn i koma og dø.

Diagnose

Rabies infeksjon kan ikke bli diagnostisert før primære symptomer. Hvis du har blitt bitt av et vilt dyr og stiller symptomer, er kroppen din produserer rabies antistoffer. Legen vil bestille en blodprøve for å identifisere disse antistoffene for å bekrefte diagnosen.

Behandling

Noen bitt av et vilt dyr bør få en rabiesvaksine. Det er et lite vindu av tid mellom bittet og infeksjonen utbruddet når en rabiesvaksine vil hindre at sykdommen utvikler seg. Dessverre, kan en person som viser symptomer og har en bekreftet rabies diagnose ikke bli kurert. Legen vil behandle symptomene når de oppstår. Når symptomene på rabies er åpenbar, er det nesten alltid dødelig sykdom.

Forebygging

Aldri nærme seg et vilt dyr uansett hvor liten. Lær barna å holde en trygg avstand mellom seg selv og noen dyr de kan støte på. Beskytt husdyr fra å bli smittet ved å ha dem vaksinert. Hus kjæledyr som ikke mottar en rabiesvaksine kan bli smittet hvis de blir bitt av en infisert dyr. Når kjæledyret ditt er infisert, vil han utvikle de samme symptomene på raseri som ville menneskelig og kan angripe deg. Hvis du bor i et område som har rapportert tilfeller av menneskelig rabies, skal du motta den rabiesvaksine.

Rabies Sikkerhetstips

Rabies Sikkerhetstips


Rabies hos mennesker er vanligvis dødelig uten behandling, noe som gjør det viktig å vite hvordan du kan forhindre å komme i kontakt med en operatør dyr. Ved å observere visse sikkerhetstiltak, kan en person i stor grad redusere sjansene for å pådra denne forferdelige sykdommen.

Time Frame

Alle som observerer et nattlig skapning som en flaggermus, skunk eller vaskebjørn vandrende rundt på dagtid bør unngå skapningen. Dette er ofte et tegn på rabies lidelse.

Advarsel

Flaggermus er nummer 1 årsaken rabies hos mennesker i USA. Alle som møter en flaggermus på bakken på dagtid, eller når som helst for den saks skyld, bør holde seg unna dyret.

Forebygging / løsning

Ved å holde sine kjæledyr "rabies vaksiner up-to-date, kan hundeeiere hindre sine kostnader fra kontrahering rabies fra bitt av rabiate ville dyr. Inside kjæledyr trenger vaksiner så vel som de tillatt utendørs.

Betraktninger

Noen som har et kjæledyr angrepet og bitt av et vilt dyr bør umiddelbart ta kjæledyret til en veterinær og rapportere hendelsen til lokale dyr kontroll myndigheter.

Potensiell

Alle søppelkasser burde ha sikret lokk på dem, og pet mat containere bør ikke stå ute om natten; dette vil redusere potensialet for en rabiat dyr fra å komme inn i hagen din.

Typer

Folk bør gjøre seg kjent med advarselen tegn på rabies, som inkluderer ukoordinerte bevegelser i et dyr, sikling som kjevemusklene lider lammelse, og vanligvis milde dyr snu utad aggressive.