Digidexo.com

sekundær diabetes

Årsaker Sekundær Diabetes Mellitus

Fysiske årsaker

Sekundær diabetes er sjeldne, utgjør mindre enn 2 prosent av rapporterte tilfeller av diabetes. De mest vanlige former for diabetes er type 1 og type 2 diabetes, og alle typer av diabetes er et resultat av kroppens manglende evne til å bryte ned insulin. Sekundær diabetes er noen ganger forveksles med type 2-diabetes og skylden på familiens historie eller fedme. Type 2-diabetes, men er ikke forårsaket av eksterne faktorer, og sekundær diabetes.

Disse eksterne faktorene omfatter hypertyreose, Cushings syndrom, cystisk fibrose, hemokromatose eller annen skade gjort til bukspyttkjertelen, hepatitt C, fatty leversykdom, cøliaki, alkoholisme og kreft i bukspyttkjertel, lever, lunger, tarmer eller mage.

Narkotika Årsaker

Utenfor sykdommer er ikke den eneste årsak til sekundær diabetes. Narkotika tatt for å lindre sykdommer kan også føre til sekundær diabetes, for eksempel de som er tatt for høyt blodtrykk, betablokkere, diuretika, immunsystem suppressants, noen hormon erstatninger som steroider og østrogen, p-piller, antipsykotika, antidepressiva, og antiseizure, HIV og kjemoterapi narkotika. Enhver av disse medikamenter kan påvirke kroppens evne til å produsere insulin riktig og føre til sekundære diabetes.

Operasjoner

Sekundære diabetes kan også være forårsaket av kroppens reaksjon på visse operasjoner. Enhver operasjon som involverer bukspyttkjertelen løper en høy risiko for å forårsake sekundær diabetes, som gjør fjerning av testiklene. Strålingsterapi for behandling av kreft kan også forårsake sekundær diabetes.

Hva er sekundær diabetes?

Diabetes er karakterisert ved skader på kroppens evne til å regulere glukose og insulin. Glukose er sukker i kroppen ekstrakter fra mat til energi og insulin er hormonet ansvarlig for å levere glukose til cellene. Sekundær diabetes er navnet anvendt når tilstanden av diabetes oppstår som et resultat av en annen sykdom eller faktor.

Mulige årsaker

Sekundær diabetes kan være forårsaket av pankreatitt, en endokrin lidelse som akromegali, Knusing syndrom, en genetisk mutasjon eller en miljøfaktor som et legemiddel eller alkohol.

Varighet

Sekundære diabetes kan være midlertidig i noen tilfeller, men det kan også utvikle seg som en kronisk tilstand i alvorlige tilfeller, som for eksempel videregående diabetes som følge av total pancreatectomy.

Symptomer

Symptomer på utbruddet av sekundær diabetes inkluderer økt urinering, uforklarlig vekttap, ekstrem tørste, sen sårtilheling, nummenhet og prikking i føttene og hyppige infeksjoner.

Diagnose

Sekundær diabetes er diagnostisert akkurat som alle andre former for diabetes, ved hjelp av en glukosetest.

Relief

Sekundære diabetes kan kureres ved å behandle årsaken til lidelsen. Hvis det er et resultat av en forstyrrelse uhelbredelig, vil diabetes må kontrolleres ved hjelp av diett, mosjon og insulinbehandling.

Sekundær forebygging for Diabetes

Sekundær forebygging av diabetes tar et skritt utenfor samfunnet bevissthet innsats og utdannelse fokus for primær forebyggende medisin. Målet med sekundær forebygging, er å minimere virkningen av en sykdom på pasienten når den har blitt etablert. Nøkkelen til suksessen er tidlig diagnose og utdanne de med tidlige stadier av sykdommen på hvordan du justerer livsstil eller hvor du skal søke behandling for å slå diabetes.

Early Detection

Å få ord ut til de menneskene som er i faresonen, slik at de vil delta i diabetes screening er et viktig første skritt i sekundær diabetes forebygging. Gå til en lege for å bli undersøkt for diabetes hvis du faller inn i en av høyrisikogrupper. For type en diabetes, årsakene er stort sett ukjent, men de med en historie av sykdom i familien oppfordres til å bli vist regelmessig. Type to diabetes risikogrupper omfatter folk som er overvektige, inaktive, har en familiehistorie med type to diabetes, er over 45 år, har hatt svangerskapsdiabetes under svangerskapet, har blitt diagnostisert med polycystisk ovariesyndrom eller de som er av afrikansk amerikansk, asiatisk-amerikansk, indiansk eller latinamerikansk avstamning, ifølge Mayo Clinic.
Hvis legen tester blodsukkeret og bestemmer at du kan ha diabetes eller pre-diabetes, vil de henvise deg til videre testing og prøve å hjelpe deg i å få tilstanden under kontroll før det har negative effekter på livet ditt.

Diet Modification

For de som er i stand til å fange diabetes i en tidlig fase, en av de første livsstilsendringer som vil bli anbefalt er kosthold modifisering. Hold pre-måltid blodsukker mellom 70 og 130, og prøv å ikke la det klatre utover 180 etter et måltid, ifølge National Diabetes Information Clearinghouse. For å oppnå dette, for middels til store menn og kvinner som ønsker å gå ned i vekt, spise mellom 1600 og 2000 kalorier. Den daglige måltidsplan bør sikte på å inneholde åtte porsjoner av stivelse, fire grønnsaker, tre frukt, to melker, 05:56 gram kjøtt og opptil fire fett og søtsaker, ifølge National Diabetes Information Clearinghouse.

Livsstil Modifikasjon

Livsstil endringen er like viktig i å kontrollere og kanskje reversere effektene av diabetes.
Ifølge The Journal of American College of Nutrition, folk som opprettholder en aktiv livsstil gjennom arbeid, trening eller annen fysisk aktivitet utvikler nedsatt glukosetoleranse og skriv to diabetes sjeldnere enn de som ikke gjør det. Aktiv livsstil også fremme vekttap, som er nøkkelen i forebygging av diabetes.

Andre viktige endringer i livsstil for de som er i risiko for diabetes inkluderer røykeslutt og innta store mengder alkohol, ifølge Journal of American College of Nutrition.

Diabetes i babyer

Diabetes i babyer


En diagnose av diabetes hos spedbarn kan være skremmende og sjokkerende for foreldrene, men å forstå sykdommen og arbeide med legen din for å lage en plan for å håndtere det kan lindre angst og redusere barnets risiko for å utvikle komplikasjoner.

Type

De fleste babyer med diabetes har type 1 diabetes, en autoimmun lidelse der kroppen angriper bukspyttkjertelen 'insulinproduserende celler.

Årsak

Årsaken til type 1 diabetes er ikke fullstendig forstått; mens det ser ut til å være en genetisk kobling, de fleste babyer diagnostisert med type 1 diabetes har ingen historie av sykdom i familien.

Signs

Tegn på diabetes inkluderer økt tørste og appetitt, hyppig vannlating, overdreven våte bleier, konstant eller tilbakevendende bleie utslett, fussiness, plutselig vekttap og pust som lukter fruktig eller søtt.

Sekundær diabetes

Spedbarn kan også bli påvirket av sekundær diabetes, som er diabetes som oppstår på grunn av en annen medisinsk tilstand. Infant diabetes kan resultere fra Down syndrom, Klinefelters syndrom, Turners syndrom, leprechaunism eller en pancreatectomy.

Behandling

Behandling for diabetes hos spedbarn vil omfatte daglig overvåkning av blodsukkeret, vanlig insulin injeksjoner, og en spesiell diett.

Hva er metastatisk karsinoide svulster?

Karsinoide svulster også referert til som nevroendokrine svulster, opprinnelse i hormonproduserende cellene i organer. Selv om de kan stamme fra hvilket som helst sted i kroppen, de primære avreise er mage-tarmkanalen og lungene. Metastatiske karsinoide svulster er karsinoide svulster som har metastasized, eller spredt, til nærliggende muskelvev og lymfeknuter eller fjerne organer som lever og bein.

Diagnose

Karsinoide svulster er svært langsom vekst, og kan være til stede i mange år uten å forårsake symptomer. De fleste svulster er funnet ved et uhell under urelaterte prosedyrer. Som et resultat, har metastase typisk allerede skjedd, noe som gjør det vanskelig å bestemme utgangspunktet. Laboratorieprøver, biopsier, øvre endoskopier, endoskopiske ultralydundersøkelser, bein skanner, røntgen, CAT skanner, MRI, OctreoScans og PET skanner er prosedyrer som brukes til å diagnostisere svulster, avgjøre om metastasering har oppstått, og å etablere et behandlingsforløp.

Statistikk

Antallet personer diagnostisert med en karsinoid svulst hvert år i USA er anslått til å være mellom 11.000 og 12.000, ifølge American Society of Clinical Oncology. Gjennomsnittlig fem-års overlevelse er estimert til å være mellom 70 prosent og 80 prosent. De fem-års overlevelse for lokaliserte karsinoid sykdom er anslått til å være om lag 93 prosent. Avansert fjernmetastaser drastisk reduserer den samlede fem-års overlevelse på mellom 20 prosent og 30 prosent.

Risikofaktorer

Forskere har ikke vært i stand til å knytte karsinoide svulster med noen definitive årsaker eller unødvendige risikofaktorer. Et par faktorer som synes å påvirke en persons sjanse for å utvikle en karsinoid svulst inkluderer familiehistorie med multippel endokrin neoplasi, rase og kjønn (African American menn har større risiko), alder (gjennomsnittlig diagnose alder er 40-65) og andre magevilkår at skade magen og redusere syreproduksjon.

Symptomer

Symptomer på en karsinoid svulst vanligvis vises kun etter at svulsten har spredning. Gastrointestinale karsinoide svulst symptomer kan omfatte flushing, diaré, magesmerter, astma, utslett, hjertesykdom, intestinal blødning, pellagra og melena. Lung karsinoid svulst symptomer kan innbefatte hoste, tungpustethet og post-obstruktiv lungebetennelse. Alle disse symptomene kan tilskrives ikke-kreft medisinske tilstander, alltid konsultere legen din om eventuelle problemer du opplever.

Komplikasjoner

Folk som har hatt en karsinoid svulst i lang tid kan utvikle Karsinoid syndrom, som kjennetegnes av flushing, svette, diaré, pustebesvær, pipende pust eller astmalignende symptomer, rask hjerterytme, hjerte knurrer, uforklarlig vektøkning, svakhet, sekundær diabetes, økt kropp og ansiktshår, høyt blodtrykk og nevrose. Karsinoid krise oppstår når alle disse symptomene skje på samme tid, og er livstruende. Forbundet med stress, kjemoterapi og anestesi, er det mulig å behandle og selv kan forebygges med oktreotid, et medikament for å øke lavt blodtrykk og styre produksjonen av hormoner.

Behandling

Faktorer som bestemmer løpet av behandling for en karsinoid svulst inkluderer tumor størrelse og plassering, grad av metastasering og den generelle helsen til pasienten. Basert på disse faktorene, vil en lege bestemme den mest effektive løpet av handlingen. Behandlingstilbud kan omfatte kirurgi, strålebehandling, kjemoterapi, immunterapi og målrettet terapi.

Primær, Sekundær & tertiær Forebygging av diabetes

Diabetes er preget av problemer med blodsukkeret, og det kan føre til alvorlige komplikasjoner hvis venstre ubehandlet. Diabetes kan ta en toll på omtrent hver eneste del av kroppen din. Med litt arbeid, kan du forhindre mange av de mest alvorlige diabetes komplikasjoner eller avverge sykdommen helt. Det er tre stadier av diabetes forebygging, som hver sparker i for folk på ulike stadier av sykdommen: primære, sekundære og tertiære

Kategorier og risikofaktorer

Pasienter med diabetes har problemer med å produsere eller effektivt ved hjelp av insulin i kroppen. Det er tre hovedkategorier av diabetes. Type 1 eller insulinavhengig diabetes, vanligvis slår barn, at de må ha daglige injeksjoner av insulin for å holde seg i live. Type 2 diabetes treffer som regel voksne eldre enn 40 år og ofte ikke krever dem til å ha insulinsprøyter.

De som er i faresonen for å utvikle type 1 diabetes vanligvis har familie og miljømessige faktorer som spiller inn i utviklingen av sykdommen. Rick faktorer for type 2 diabetes inkluderer å være eldre enn 40, overvekt, ikke trener, har høyere enn normalt blodsukkernivå, og de med en familie historie av diabetes.

Noen kvinner utvikler den tredje kategorien, svangerskapsdiabetes, under graviditet. Svangerskapsdiabetes forsvinner vanligvis etter at svangerskapet er over, og kan forebygges med de primære forebyggende metoder.

Primær forebygging

Primærforebygging starter før du er diagnostisert med diabetes. Det fokuserer på de som har høy risiko for å utvikle diabetes. The International Diabetes Federation sier det er ingen bevis som viser type 1 diabetes å være forebygges, men at å forebygge type 2 diabetes kan være mulig gjennom noen enkle endringer i livsstil.

Hvis du har noen av de risikofaktorene som er nevnt ovenfor, starter primærforebygging hjemme ved å se kosthold og trening. Unngå sukkerholdig snacks og høy carb matvarer. Hvis du er overvektig, fokusere på å miste noen få pounds. Ifølge Mayo Clinic, mister bare fem prosent av kroppsvekten din reduserer risikoen for å utvikle diabetes.

Sekundær forebygging

Sekundær forebygging starter når diabetes er fanget tidlig i sykdomsforløpet. The International Diabetes Federation sier at hvis du ser på blodsukkernivået når du først diagnostisert, vil du redusere behovet for mer seriøs behandling nedover veien.

Sjekk blodsukkeret etter hvert måltid. Det finnes en rekke blodsukker skjermer, noe som gjør det enkelt å gjøre dette hjemme. Fortsett å unngå sukkerholdig og høy carb matvarer og se din del størrelser. Kalori beløpene varierer fra person til person, avhengig av størrelse og om du prøver å gå ned i vekt. En kostholdsekspert vil hjelpe deg å finne ut hvor mange kalorier du bør få i hvert måltid.

Tertiær forebygging

Tertiær forebygging fokuserer på å forebygge alvorlige komplikasjoner hos diabetikere som har hatt sykdommen i lang tid. Alvorlige komplikasjoner omfatter alt fra glaukom, til fotproblemer, hudproblemer, hjertesykdommer.

The US Department of Health and Human Services sier holde blodsukkeret, blodtrykk og kolesterol i normalområdet reduserer alvorlige komplikasjoner. Også holde tritt med regelmessig fot eksamener, synsundersøkelser og HbA1C tester. HbA1C testene måler blodsukkernivået i trinn på tremåneders.

Årsaker til sekundær hypertensjon

Sekundær hypertensjon, også kjent som sekundært høyt blodtrykk, er en plutselig tilstand karakterisert ved en forhøyelse i blodtrykket. Mens både primær hypertensjon og sekundær hypertensjon har de samme grunnleggende effekter på kroppen din, årsakene til hver er forskjellige. Primær hypertensjon er vanligvis på grunn av ting som kosthold, vekt og arvelighet; spesifikke årsaker til sekundær hypertensjon er mer mangfoldig.

Nyrer

En av de mest vanlige årsaker til sekundær hypertensjon er en sykdom i nyrene. Dette kan være på grunn av et avbrudd eller blokkering, noe som påvirker filtrering i nyrene. En reduksjon i nyrefunksjon er et tegn avfall som finnes i blodet ikke blir effektivt fjernet. Som i sin tur kan føre til en økning i blodtrykket. Denne tilstanden er funnet i diabetes, glomerulær sykdom, polycystisk nyresykdom og hydronefrose.

Kjertel

En annen vanlig årsak til sekundær hypertensjon kan være et problem kjertel. En tumor, skade eller betennelse kan føre til en nippel for å produsere eller frigjøre en unormal mengde av et hormon (adrenalin, aldosteron, parathormon eller noradrenalin) i kroppen. Disse hormonene kan føre til en topp eller en vedvarende økning i blodtrykket. Kjertel forhold kjent for å be forhøyet blodtrykk inkluderer: hypotyreose, hypertyreose, aldosteronisme, hyperparatyreoidisme og pheochromocytoma.

Genetikk

På samme måte som primær hypertensjon kan være forårsaket av en genetisk predisposisjon for tilstanden, så kan for sekundær hypertensjon. En person kan bli født med en begrenset eller innsnevret arterielle systemet, får hjertet til å arbeide raskere enn normalt, noe som øker blodtrykket.

Medisiner

Noen ganger medikamenter kan øke blodtrykket og føre til sekundær hypertensjon. Cushings syndrom (hump mellom skuldrene, oppblåst side, strekkmerker) er forårsaket av kroppen blir utsatt for hormonet kortisol over en lang tid. Tar en oral medisinering kortikosteroid kan føre til Cushings syndrom, ifølge Mayo Clinic. Et av resultatene av Cushings syndrom er en økning i blodtrykket.

Graviditet

Graviditet kan føre til sekundær hypertensjon, også kjent som graviditet induserte hypertensjon, preeklampsi eller toxemia. Det er mer vanlig i førstegangsfødende, ekstremt unge mødre, eldre mødre og flere fødsler.

Søvnforstyrrelser

Søvnapné kan også føre til sekundær hypertensjon, ifølge Mayo Clinic, takket være en reduksjon i oksygen i blodet.

Introduksjon til diabetes og koronar hjertesykdom

Mange sekundære sykdommer skyldes diabetes, og en av de mest alvorlige er hjertesykdom. Hvis du har diabetes, er du dobbelt så stor sjanse for å lide et hjerteinfarkt enn en person som ikke gjør det. Det er flere faktorer som bidrar til utvikling av koronar hjertesykdom hos diabetikere, og det er viktig å forstå dem for å redusere dem.

Blodsukkeret og fettavleiringer

Personer med diabetes har problemer med å kontrollere blodsukkeret, og høye glukosenivåer over tid permisjon fettavleiringer i blodårene som bygger opp. Hvis venstre ukontrollert, kan fettavleiringer akkumulere og begrense blodstrømmen i arteriene eller tette dem helt, som fører til utvikling av hjertesykdom og risikoen for hjerteinfarkt. Så å holde blodsukkernivået i sjakk er viktig.

High Blood Pressure

Hvis du har diabetes, er det en god sjanse for at du har høyt blodtrykk. Høyt blodtrykk tvinger hjertet til å jobbe hardere for å pumpe blod og legger vekt på blodårene. Over tid, kan det skade hjertet og blodårene, og la deg mer utsatt for hjerteinfarkt eller slag, så det er viktig å holde blodtrykket under kontroll.

Sentral fedme

Hvis du har diabetes og er overvektig, kan din overvekt bidra til utvikling av hjertesykdom. Risikoen er spesielt høy hvis du har sentral fedme, som er definert som en mann med en midje måling mer enn 40 inches eller en kvinne med en midje som måler mer enn 35 inches, ifølge Nartional Diabtes Information Clearinghouse. Hvis du har sentral fedme, har du en type magefett som produserer store mengder av dårlig kolesterol, som bygger seg opp i blodårene og fører til hjertesykdom.

Mini-Strokes

Som diabetiker, har du økt risiko for å lide forbigående iskemisk attakk (TIA), også kjent som mini-slag. Tegn på mini-slag omfatter plutselig svakhet, dobbelt syn, blindhet i ett eller begge øyne og alvorlig hodepine. Det er viktig å få rask behandling for TIA fordi forlate dem ubehandlet kan øke risikoen for å utvikle hjertesykdom.

Forebyggende tiltak

Det beste du kan gjøre for å forebygge hjertesykdom er å leve et sunt liv og kontrollere blodsukkernivået. Du bør spise sunn mat som er lav i fett og kolesterol og følge og mosjon regime for å holde vekten nede. Det er også viktig å unngå å røyke og drikke alkohol. Og det er viktig å ta medisiner for å kontrollere problemer som høyt blodtrykk og høyt kolesterol. Du kan ikke bli kvitt diabetes, men du kan kontrollere den og begrense skaden den kan påføre.

Hvordan Kalibrer One Touch Ultra Diabetes Monitor

Et individ med diabetes må sjekke sin blodsukkernivået flere ganger om dagen. En maskin en diabetiker kan bruke til å sjekke hans blod sukker er One Touch Ultra. Som med andre blodsukkermålere, må du kanskje kalibrere enheten enten før første gangs bruk eller hvis det begynner å svikte. Kalibrering av One Touch Ultra er en ganske enkel prosedyre som bare tar et par minutter å fullføre.

Hvordan Kalibrer One Touch Ultra Diabetes Monitor

Finn koden på siden av strimmelen beholderen. Du vil finne ordet "Code" på etiketten med en rekke skrevet under ordet. Dette er koden du trenger for å kalibrere måleren.

Slå av apparatet. Sett en ren teststrimmel i apparatet, med pilen peker innover. Skyv stripe helt inn til den stopper. Vær forsiktig så du ikke bøyer stripe.

Vent tre streker å blinke over skjermen.

Trykk på "C" knappen på skjermen etter de tre streker. Fortsett å trykke på C-knappen til tallet på skjermen stemmer overens med kodenummeret på strimmelen flaske. Siden antallet på skjermen går opp med én hver gang du trykker på knappen, kan dette ta litt tid.

Vent tre sekunder eller til en "teardrop" vises. Når det ikonet blinker på skjermen, har One Touch Ultra kalibrert og er klar til bruk.

Hint

  • Hvis et tall vises på skjermen når du plasserer teststrimmelen inn i skjermen, har det allerede blitt kalibrert. Hvis nummeret på skjermen ikke stemmer overens med kodenummer for strimlene, trykk på "C"-knappen til to tall kamp. Hvis "teardrop"-ikonet ikke vises på skjermen i noen sekunder etter at du har matchet nummeret på skjermen med kodenummeret, er skjermen fungerer som den skal. Ring kundeservice på (800) 227-8862.

Om Diabetic blodsukkernivået

Om Diabetic blodsukkernivået


Menneskekroppen er laget for å produsere insulin under fordøyelsen som bryter ned sukker kommer inn vårt blod stream. Dette insulin produseres daglig etter hvert måltid og vi sannsynligvis ikke gi den mye tanke. Som diabetes utvikler kroppens evne til å produsere insulin bremser ned og sukker bygger seg opp i blodet og dermed forårsaker høyt blodsukkernivå og mange andre symptomer som følger med diabetes. Tidlig påvisning er nødvendig for å hindre skader på vitale organer forårsaket av vedvarende høyt blodsukker.

Funksjon

Glukose eller blodsukker nivå representerer mengden av sukker som er tilstede i kroppen din. Blodsukkernivået er vanligvis lavest om morgenen eller etter en 8 til 10 time raskt. Dette er den beste tid for diabetikere for å kontrollere det sukker. Etter måltider blodsukkeret vil stige med noen få gram og gå tilbake til normal innen et par timer. Hos personer med diabetes blodsukkernivået vil holde seg forhøyet etter måltider med mindre insulin er tatt for å hjelpe kroppen prosessen sukker som de fordøye. Når kroppen er behandlingen av sukker normalt en blodsukker lesing bør være mellom 80 og 110. Når diabetes blir først diagnostiseres at nivået kan nå 600 eller høyere.

Behandling

Styre diabetes er den eneste behandling, er det ingen kur som foreløpig for kronisk sykdom. Ved hjelp av riktig kosthold, mosjon, helsestell, og foreskrevne medisiner er det mulig å unngå de fleste av kortsiktige og langsiktige problemer knyttet til diabetes. Den eneste måten å vite om du er i kontroll av din diabetes er å overvåke blodsukkernivået; Dette bør gjøres så ofte som legen anbefaler. Legen din vil spesifisere hva som er et akseptabelt område eller mål rekkevidde og sannsynligvis har du holde en dagbok. For de fleste diabetikere andre bekymring når sukker nivåer er under kontroll er å ikke la dem bli for lavt og dermed gjør skikkelig overvåking og sporing enda mer avgjørende. Tar medisiner alene uten å gjøre en livsstilsendring setter diabetikere har høyere risiko for å oppleve pigger og faller i løpet av dagen. Dette vil føre til at du føler deg mye verre og lider symptomer som økt tretthet, tap av hukommelse eller evne til å fokusere, tåkesyn og svimmelhet.

Advarsel

Hvis ubehandlet eller ukontrollert høyt blodsukker fra diabetes kan føre til høyt blodtrykk, høyt kolesterol, koronarsykdom, pankreatitt, cystisk fibrose, nevropati, tap av syn og fettlever. Noen mennesker er mer utsatt for å utvikle diabetes basert på genetiske egenskaper disse gruppene omfatte personer som lider av fedme, personer med en familie historie av sykdommen, latinamerikanere, indianere, afro-karibisk og Stillehavsøyene. Symptomer på diabetes inkluderer hyppig vannlating, sterk tørste, økt appetitt, hurtig vekttap og tretthet.

Betraktninger

Vanlige blodsukker screenings anbefales etter 50 år og regelmessig for folk som faller inn i høyrisikogruppen nevnt ovenfor. Det er et par av ulike prosesser for screening blodsukkernivået. Noen ganger før du tar blod en urinprøve vil bli testet for å se etter sukker i urinen. Det er vanlig for diabetikere å ha sukker tilstede i det urin fordi kroppen ikke er behandlingen av sukkeret og det utskilles som avfall. Sekund til en urin analyse ville være en blod uavgjort. De blodprøver normalt gjøres etter en 8 til 10 time fort når blodsukkernivået bør være på det laveste. En annen type test innebærer å måtte drikke sukkerholdig væske og deretter vente et par timer for å ha blod trekkes, viser denne testen hvis kroppen din er i stand til å behandle alle av sukkeret du nettopp inntatt. Legen vil anbefale testene som er best i henhold til dine symptomer, alder og andre sykdommer du måtte ha.

Forebygging

Kontrollere blodsukkeret krever en forpliktelse. Alt hvitt sukker og hvitt mel bør byttes ut med sammalt hvete og honning. Fiber bør spises daglig. Få utdannet om glykemisk indeks, lære hvilke matvarer har en høy indeks og som har en lav, og spise mer mat som har en lavere indeks. Hvis det er mulig ha en ernæringsfysiolog som en del av din medisinske tilbydere og finne en lege i ditt område som spesialiserer seg på diabetes. Det er støtte grupper, magasiner, kokebøker, nettsteder og ernæring rådgivning tilgjengelig for diabetikere. Diabetes kan være en ødeleggende sykdom, ta kontroll over blodsukkeret ikke la blodsukkeret ta kontroll over deg!

Hvorfor er Diabetes er en risikofaktor for hypertensjon?

Diabetes kan være en risikofaktor for hypertensjon. Diabetisk nefropati, som er nyreskader, er ofte årsaken til hypertensjon hos personer med diabetes.

Betydning

Ifølge University of Maryland Medical Center, er nyresykdom den ledende årsak til sekundær hypertensjon. Nyresykdom ofte oppstår som en komplikasjon av diabetes.

Effekter

Diabetisk nefropati skader nyre blodårer og forstyrrer nyrenes evne til å filtrere blodet. Med tiden kan nyrene svikter helt.

Betraktninger

Ifølge National Institutes of Health, er det ukjent nøyaktig hvordan diabetes fører nefropati. Det er mistanke om at langvarige høye nivåer av blodsukker er den sannsynlige årsaken.

Risiko

The National Institutes of Health hevder at visse mennesker har økt risiko for diabetisk nefropati. Disse menneskene er de av American Indian, afrikansk-amerikanske og spanske avstamning. Også de som utviklet type 1 diabetes før fylte 20 år er en større risiko sammen med de som røyker og har ukontrollerte blodsukker nivåer.

Behandling

Diabetisk nefropati kan behandles med diabetiske medikamenter og blodtrykk medisiner. Til slutt, kan dialyse være nødvendig.

Hvordan å trøste en pasient med diabetes

Hvis du kjenner en venn, pasient eller elsket en som har blitt diagnostisert med diabetes, kan det hende du føler ansvar for å trøste dem som de står overfor en stor ny utfordring. Denne personens liv vil bli forandret for alltid, men alt er ikke tapt; er det flere måter du kan trøste en pasient med diabetes.

Hvordan å trøste en pasient med diabetes

•  Fortell pasienten hvor vanlig diabetes er. Han er ikke lider av en sjelden, untreatable sykdom; en ny person er diagnostisert med diabetes hvert 20 sekund. Selv om diabetes er en svært alvorlig tilstand, er han ikke alene.

Snakk om de mange måter som diabetes kan behandles. Med regelmessig mosjon, riktig kosthold, og jevn insulininjeksjoner, kan diabetes kontrolleres. Selv om det krever aktsomhet og årvåkenhet, informere pasienten om at diabetes er ikke en dødsdom. Hun kan selv være i stand til å bære en insulin posen, en ganske moderne enhet som regelmessig og automatisk injiserer insulin. Denne teknologien gjør diabetes en svært overkommelig tilstand.

Minn pasienten at det er et bredt nettverk av diabetes støttegrupper tilgjengelig. Mange diabetes pasienter er i stand til å leve med sin sykdom takket være konstant, bekrefter støtte fra jevnaldrende. Det er støtte grupper og kompetansesentre i alle 50 delstater.

skille fakta fra fiksjon. Ved å avskaffe myter om diabetes, kan du hjelpe pasienten innse fakta av sin sykdom. For eksempel er det ofte tenkt at diabetikere kan bare spise en håndfull av spesielle diabetiker matvarer. Dette er usanne; diabetikere kan skape mangfoldige, deilige dietter som er lav i sukker og fett. Selv søtsaker kan nytes i moderate mengder. Noen mener at diabetikere har svakere immunforsvar, og er dermed utsatt for å fange infeksjoner eller andre sykdommer; dette er en myte. Minn pasienten at hans diabetes ikke gjøre dem mer sannsynlig å si, ta en vanlig forkjølelse.

Hvordan Stopp Diabetic Foot Pain

Om lag 25 prosent av personer med diabetes utvikler fot-relaterte problemer som resulterer i smerter. De viktigste årsakene til smerte er dårlig sirkulasjon og nevropati, og de kan av og til være så alvorlig at det blir uutholdelig å gå. Med riktig pleie kan du bidra til å forhindre og behandle diabetiker foten smerte.

Bruksanvisning

Suge føttene i varmt vann i 20 til 30 minutter. Ikke bruk varmt vann fordi det kan tørke ut dine føtter.

Hold føttene hevet så mye som mulig for å øke blodgjennomstrømningen. For eksempel, rekvisitt føttene på en fotskammel mens du ser TV. Vifte med tærne hele dagen for å øke blodsirkulasjonen.

Masser føttene i minst 10 minutter per dag. Bruk en rullende massasje spesielt laget for føttene. Disse er tilgjengelig på de fleste apotek.

Ta ibuprofen eller acetylsalisylsyre for å lindre smerten. Ikke overskrid den anbefalte doseringen.

Bruk polstrede sko som ikke er stramt. Sko laget for folk med diabetes er tilgjengelig på mange skobutikkene. De har ekstra polstring og er bredere enn vanlige sko.

Ikke kryss bena i lange perioder av gangen. Dette bremser drastisk blodtilførselen til føttene.

Avstå fra røyking og unngå sekundær røyk. Sigarettrøyk hemmer blodstrømmen.

Ikke gå med trange bukser, undertøy, sko eller sokker. Enhver artikkel av klær som begrenser blodstrømmen kan føre foten smerte.

9. Tren regelmessig. Kardiovaskulær trening og vekt trening øker blodstrømmen gjennom hele kroppen. Svømming og sykling er gode øvelser fordi de plasserer en minimal mengde stress på føttene.

FreeStyle Flash Diabetes Testing Instruksjoner

FreeStyle Flash blodsukkermåler er fra Abbott, en ledende produsent av diabetes-testing meter. Den har en liten utvalgsstørrelse kravet om bare 0,3 mL. Det er bakgrunnsbelyst, med fire programmerbare alarmer, testing lesing i bare syv sekunder, og seks områder av tilgjengelige testing alternativer. Testresultatene kan lastes ned på en PC eller med CoPilot PC FreeStyle data management system. Det vil holde 250 resultater i minnet. FreeStyle Flash er enkel å bruke og lett for de nye til diabetes.

Før testen

Sørg for at din testområde er rengjøres grundig med en alkohol prep pad og lov til å tørke helt. Testing med FreeStyle Flash blodsukkermåler kan gjøres på en av seks steder: hånd, fingertuppene, lår, kalver, overarm eller underarm.

Under testen

Ha en stripe klar for skjermen og sørge for at skjermen er i orden. Sett teststrimmelen inn i skjermen og den vil slå seg på, klar til å lese blodprøven. Vær advart om at hvis du ikke gir blodprøven i to minutter skjermen slår seg av, og du må inn igjen en ren strimmel.

Ved hjelp av en lansett, må du gjøre en liten stikk til din testwebområdet og trekke en liten blodprøve for å sette på testing stripe. Maskinen piper når den er ferdig med å ta blod inn i strimmelen. Det vil telle ned mens den leser av blodprøve og deretter piper igjen når du er ferdig.

Etter testen

Etter denne siste pip skjermen vil vise blodsukkerresultatet i måle mengde mg / dl. Skriv ned dette nummeret i din loggbok (hvis du holder en loggbok av dine blodsukkermålinger). Hvis skjermen er å lese "LO" eller "HI" blodsukkeret er for lavt eller for høyt til å gi en faktisk resultat. Hvis en av disse viser, gjør en ny test, og hvis du får samme resultat, ringe legen din umiddelbart. For FreeStyle Flash blodsukkermåler, en lesning av "LO" betyr at blodsukkeret er under 20 mg / dl og en lesning av "HI" er over 500 mg / dl.

Ta testing stripe ut av skjermen og kaste bort. Skjermen vil slå seg av på egen hånd; det er ikke behov for å slå den av. Det er nå klar for den neste blodglukoseavlesningen.

Faktaark om Type 2 Diabetes

Faktaark om Type 2 Diabetes


Type 2 diabetes er en kronisk progressiv sykdom hvor kroppen enten ikke produserer insulin, ikke effektivt bruke insulin eller produserer en utilstrekkelig mengde insulin for å hjelpe kroppen få energi inn i cellene.

Betydning

Verdens helseorganisasjon sier at 90 prosent av de estimerte 171 millioner diabetikere i verden er type 2 diabetikere. En diabetiker dør hvert 10. sekund, ifølge WHO.

Årsaker

Selv om genetikk kan spille en rolle i en persons predisposisjon for type 2-diabetes, ifølge American Diabetes Association, spiller fedme stor rolle i de som blir diabetiker.

Symptomer

Symptomer på type 2 diabetes inkluderer økt tørste, økt sult, økt vannlating, vekttap, en følelse av svakhet og tåkete syn.

Behandling

Type 2 diabetes kan behandles med oral medisiner og insulin injeksjoner, men den primære behandling er kosthold og mosjon, noe som kan bidra til å reversere sykdommen.

Advarsel

Ubehandlet type 2 diabetes kan føre til hjertesykdom, nyresykdom, høyt blodtrykk, hjerneslag, nerveskader og dårlig tilheling av sår. Den ADA anbefaler at hvis du har noen symptomer på diabetes, ser du helsepersonell umiddelbart.

Hvordan beregne Bolus Insulin for Diabetes

Type 1 diabetes er en komplisert sykdom som krever lider å overvåke deres kosthold og trening, samt stole på syntetisk opprettet insulin for å redusere blodsukkernivået. Finne riktig insulindosen for måltider, og å korrigere høye blodsukkernivå, trenger ikke å være forvirrende: Du kan beregne de riktige dosene ved hjelp av noen enkle formler.

Hvordan beregne Bolus Insulin for Diabetes

•  Bestem din basal, eller bakgrunn, insulindose. Start med å beregne din totale daglige insulindose. Basal insulindosen er vanligvis 40 til 50 prosent av din totale daglige insulindose. En enkel formel for å regne ut din totale daglige insulindosen er å dele kroppsvekten din med fire. Noter dette nummeret. Basal insulindose vil være halvparten så mange. Basal insulindosen vil bli levert av insulinpumpen i løpet av dagen.

Bruk en blodsukker testing meter og testing strips for å fastslå din gjeldende blodsukkernivå. Sett inn en testing stripe i måleren til å drive den på. Stikk fingeren for å få en prøve dråpe blod. Vent til måleren til å blinke "Apply blod" og bruke blodprøven til stripen da. Etter noen sekunder vil apparatet gi deg din nåværende blodsukker. Å vite din nåværende blodsukker er viktig å riktig beregne din bolus insulindosen.

Beregn din dose karbohydrat dekning. Vanligvis vil en enhet av hurtigvirkende insulin motvirke mellom 12 og 15 g karbohydrater. Totalt antall karbohydrater for måltidet. Dele det tallet med de gram karbohydrater motvirket av en enhet av hurtigvirkende insulin for å finne din dose karbohydrat dekning.

Bestem din høyt blodsukker korreksjon dose dersom blodsukkernivået var utenfor målområdet når du testet den i trinn 2. Vanligvis vil en enhet av hurtigvirkende insulin reduserer blodsukkernivået med 50. Finn den høyt blodsukker korreksjon dosere ved å trekke målet blodsukker fra din nåværende blodsukker. Dele det tallet med 50 for å finne din høyt blodsukker korreksjon dose.

Legg inn din dose karbohydrat dekning til høyt blodsukker korreksjon dose. Etter å legge disse dosene, administrere din bolus insulindose gjennom insulinpumpen.

Hint

  • Insulinfølsomhet varierer med den enkelte, slik at du kan oppleve at kroppen din trenger mer eller mindre insulin enn det som er anbefalt i denne artikkelen.
  • Informasjonen i denne artikkelen er ikke en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning. Hvis du har spørsmål om din diabetes behandling, ta kontakt med legen din.

Diabetes og degenerative joint sykdom

Degenerative leddsykdom (DJD), ellers kjent som slitasjegikt, er hovedsakelig forårsaket av betennelse og eventuelt sammenbrudd eller tap av brusk i leddene. Selv om denne tilstanden er vanligvis knyttet til aldring, er det ofte observert blant personer med diabetes.

Nature

DJD er en langsom progresjon-sykdom som ofte påvirker hendene, kne, hofte og andre vektbærende leddene i kroppen. Primær artrose, eller primær DJD, er for det meste relatert til aldring, som fører til at protein makeup av brusk å utarte.

Effekter av Diabetes

Selv sekundære DJD resultater fra gjentatte traumer eller kirurgi, hormonsykdommer og medfødte misdannelser, er diabetes den vanligste årsaken til denne tilstanden.

Risikoer med Diabetes

Ifølge livestrong.com, voksne diagnostisert med type 2 diabetes har høyere risiko for å utvikle DJD. Forekomsten av diabetes er parallelt med utbredelsen av fedme. Som begge forholdene forverres, risikoen for å utvikle DJD øker.

Impact til Befolkning

En studie publisert av Centers for Disease Control (CDC) og forebygging konkluderer med at halvparten av alle voksne med diabetes lider noen form for leddgikt. Av de 46 millioner mennesker som lider leddgikt, 26 millioner av dem er diabetiker.

Konklusjon

Sammenhengen mellom diabetes og degenerative leddsykdom er uavhengig av alder, kjønn og body mass index.

Annen informasjon

Avsnitt 1.04 av Social Security Disability listeføring av nedskrivninger inkluderer slitasjegikt, ellers kjent som degenerative joint sykdom, som et krav for uførhet. Funksjonshemming Bestemmelse Services er byrået som godkjenner eller avslår slike krav.

Hvordan Beregn Mage Diabetes

Den MAGE (Mean Amplitude av glykemisk Utflukter) er en vanlig mål på volatiliteten i blodsukkernivået, en indikasjon på nivået av nivået på kontroll av diabetes. MAGE brukes vanligvis med kontinuerlig blodsukkerapparater, som gir blodsukkernivå målinger hvert 10. sekund. Det er imidlertid publisert medisinske studier der MAGE algoritmen brukes med en mye mindre sett med data, vanligvis sju til ti opplesninger per dag fordelt over to dager.

Hvordan Beregn Mage Diabetes

Bestem MAGE +/-

Bruk en kontinuerlig blodsukkermåler, og registrere alle målinger over en 24-timers periode. Alternativt kan du bruke en normal blodsukkerapparat og rekord minst 10 målinger per dag, med lik hverandre, i to dager.

Beregn standardavviket av alle blodsukkermålinger tatt. Dette oppnås best med en datamaskin og regnearkprogram, men kan utføres med en kalkulator. Se Ressurser for mer informasjon om beregning av standardavvik.

For hver glukose lesing, beregne forskjellen fra forrige måling, og ta opp dette resultatet. Hvis avlesningen er høyere enn foregående lesing, vil dette være en positiv (+) endring, og hvis avlesningen er lavere enn den forrige, vil dette være en negativ (-) endring. Når du er ferdig, vil du ha en forskjell resultat for hver lesning bortsett fra den første.

Sammenlign hvert resultat beregnet i trinn 3 mot standard avvik beregnet i trinn 2. For dette trinnet, ignorere +/- tegnene, og bare vurdere omfanget av nummeret. Kast fra videre betraktning av alle data, hvor størrelsen av differansen (Trinn 3) er mindre enn standardavviket.

Beregn aritmetisk gjennomsnitt (gjennomsnitt) av forskjellene (trinn 3) som ikke ble eliminert fra vurdering i trinn 2. Gjennomsnittet er beregnet ved å summere alle forskjellene og dividere med antall datapunkter vurderes.

Hint

  • Den MAGE + indeksen, som bare regner overganger der blodsukker har økt fra året lesing, kan beregnes ved bare vurderer blodsukker overganger høyere enn forrige måling.
  • Den MAGE- indeksen, som bare regner overganger der blodsukkeret har sunket over den forrige lesing, kan beregnes ved bare vurderer blodsukker overganger lavere enn forrige måling.
  • Følg alle nødvendige biohazard forholdsregler når du arbeider med menneskeblod.
  • Aldri dele glukose overvåking og prøvetakingsutstyr med andre.
  • Mage tester og all diabetes testing, behandling og diagnoser bør kun utføres under ledelse av kvalifisert medisinsk personell.

Hvor kommer Diabetes kommer fra?

Det er flere mulige kilder til diabetes, avhengig av typen av diabetes, som er en sykdom hvor kroppen ikke kan produsere insulin riktig og derfor maten kan ikke bli omgjort til energi. Type 1 diabetes er når en mangel på insulin er produsert av kroppen. Type 2 diabetes er når insulinet i kroppen ikke fungerer optimalt eller ikke klarer å bli stimulert.

Statistikk

Ifølge American Diabetes Association, 23 millioner i USA har diabetes, og ca 1/3 av diabetikere er uvitende om at de ikke kan produsere insulin riktig. En ekstra 57 millioner har pre-diabetes som setter dem i fare for å utvikle type 2 diabetes. Ubestemte og ubehandlede diabetes kan skade organer, slik som hjerte, øyne, nyrer og bukspyttkjertel.

Autoimmune

Autoimmune sykdommer ofte påvirke funksjonen i bukspyttkjertelen som den menneskelige kroppen begynner å angripe seg selv. Dette kan senke funksjon av bukspyttkjertelen og redusere dens evne til å behandle insulin. Hvis du er mistenkt for å ha type 1 diabetes, kan en lege vurdere muligheten for en autoimmun sykdom og overvåke dine symptomer nøye for endringer.

Blood Pressure

De som har høyt blodtrykk enten har udiagnostisert diabetes eller det kan spille en rolle i utviklingen av sykdommen. Fellerisikofaktorer, som for eksempel dårlig ernæring og mangel på mosjon kan til slutt redusere en persons blodtrykk og hennes risiko for å utvikle diabetes.

Diet

Kosthold kan være en medvirkende faktor i at en person utvikler diabetes. Hvis en person er allerede i faresonen, kan et høyt sukker eller høy fett kosthold øke hans sjanser til å ha diabetes. Ved å senke fettinnholdet, redusere alkoholforbruket og redusere sukkerinnholdet, har kroppen evnen til å behandle næringsstoffer riktig og bukspyttkjertelen og andre organer er ikke satt under ytterligere press.

Arvelighet

Både type 1 og type 2 diabetes har sterke genetiske koblinger. Hvis det er en familiehistorie med diabetes, det øker sjansene for andre familiemedlemmer utvikler diabetes. Ifølge American Diabetes Association, kan en familiehistorie med diabetes øke predisposisjon for sykdommen, men det er også en sekundær faktor, slik som miljø som bidrar til risikoen for diabetes.

Vekt

De som er overvektige har blitt funnet å ha høyere risiko for å utvikle diabetes. Hvis du har en Body Mass Index som er 20 prosent over hva gjennomsnittet er for din høyde, vekt og alder, det øker risikofaktor. Å miste vekt kan bidra til å redusere blodsukkernivået samtidig som det gir insentiv til å kutte ned på søtsaker og fet mat. Å spise regelmessige måltider med mindre porsjoner vil hjelpe både vekt og blodsukker.

Medisinering

Noen medisiner eller rusmidler, som for eksempel steroider kan øke blodsukkeret i kroppen. Diuretika redusere funksjon av pankreas og kan øke en persons sårbarhet for diabetes. Redusere avhengigheten av slike medisiner sammen kan redusere sjansen for å ha diabetes. Men hvis disse stoffene brukes regelmessig, skader på bukspyttkjertelen og dens effekter på evnen til å produsere insulin normalt kan være permanent.

Aloe Vera Gel og Diabetes

Aloe Vera Gel og Diabetes


Diabetes er en tilstand som påvirker kroppens evne til å bruke glukose avledet fra matvarer. Diabetes forårsaker overskudd av glukose for å hope seg opp i blodet og fører til en rekke helseproblemer. Diabetes behandling inkluderer vanligvis muntlig eller injisert medisiner, overvåking av blodsukkernivået, og sunt kosthold og mosjonsvaner. Noen diabetikere krever insulinbehandling eller organtransplantasjoner. Forskning på naturlige alternativer har avdekket muligheten for aloe vera som behandling for diabetes, ifølge University of Maryland Medical Center.

Aloe Vera

Aloe er en høy, kjøttfull plante med et tykt stoff som finnes inni bladene. Aloe har en lang historie med bruk, og fortsatt har sin plass i dag som en av de mest brukte urtene i USA. Vanlige bruksområder for aloe inkluderer tilfeller av diabetes, forstoppelse, brannsår og andre hudsykdommer. Tilgjengelige former inkluderer kapsler og tabletter, juice, gel eller aktuelle salver som kremer og lotions. Mange kosmetiske produkter inneholder aloe som en ingrediens.

Blood Glucose

Nesten en fjerdedel av diabetikere bruke planter til å behandle deres tilstand. Blant disse er aloe vera den mest brukte i behandling av høyt blodsukkernivå, ifølge Wilkes University. En studie 1999 avdekket 10 eksempler i vitenskapelig litteratur som aloe reduserte både blodsukker og blod lipid nivåer. Mer forskning er nødvendig for å klart definere nytten av aloe i behandling av diabetes, ifølge University of Maryland.

Hjertesykdom

Effekten av aloe på hjertet helse beviser viktig for diabetikere, som ofte lider av hjertekomplikasjoner som tilstanden utvikler seg. Aloe senker total serum kolesterol, triglyserider og low-density lipoproteiner, som demonstrert i en 12-ukers studie av 60 pasienter i 2004, ifølge Wilkes University.

Dosering

Kliniske studier forsker aloe bruk i type 2 diabetes har brukt 1 ss. av aloe juice to ganger om dagen, i henhold til University of Michigan. Diabetes er en alvorlig tilstand og dårlig ledelse resulterer i livstruende sykdom og sekundære forhold. Av denne grunn bør behandle diabetes med aloe bli igangsatt kun under veiledning av legen din.

Interaksjoner

Aloe vera samhandler med noen reseptbelagte medisiner, i noen tilfeller forsterke effekten av medisinen. Glibenklamid, som er et medikament som vanligvis brukes i diabetes, samvirker med aloe på en slik måte for å senke blodsukkerkontroll og triglyseridnivåer i blod. Kombinere aloe med diuretika og noen hjerte medisiner kan potensielt føre til farlig lavt kaliumnivå. Alltid legen din før du legger noen resept, over-the-counter eller naturlige medisiner til din daglige diett.