Digidexo.com

spondylitt prognose

Prognose for ankyloserende spondylitt

Bekhterevs sykdom er en progressiv sykdom også referert til som revmatoid sykdom. Det er en kronisk inflammatorisk sykdom som primært påvirker ryggraden og tilbake, men kan spre seg til leddene, leddbånd og organer i kroppen. Ifølge sykdom Association of America, personer som har testet positivt for HLA-B27 genet har en høyere risiko for å utvikle Bekhterevs sykdom. Hvis et familiemedlem har blitt diagnostisert med Bekhterevs sykdom, har en individuell en høyere risiko for å utvikle sykdommen.

Fakta

Ifølge sykdom Association of America, 300.000 amerikanere har Bekhterevs, eller revmatoid, spondylitt. Bekhterevs sykdom forekommer oftere hos menn enn hos kvinner. Fem prosent av spondylitt tilfeller er diagnostisert i løpet av barndommen. Flertallet av spondylitt tilfellene er diagnostisert hos personer mellom 16 og 35. Sykdommen begynner ofte å manifestere i hofter, knær og føtter før du går videre til ryggraden. Knoklene av ryggraden, hofter, brystkasse, bryst, skuldre og knær kan smelte sammen over en periode på flere år. Liket av en person diagnostisert med Bekhterevs sykdom kan bli stiv som sykdommen utvikler seg.

Symptomer

Utbruddet, symptomer, progresjon, alvorlighetsgrad og prognose for Bekhterevs sykdom varierer sterkt mellom individer diagnostisert med sykdommen. Innledende symptomer er smerte og stivhet i leddene eller baksiden. Smerte og stivhet fremgangen til andre ledd som knær og skuldre. Feber, kan tap av matlyst, tretthet, generell sykdomsfølelse, kroppssmerter og øyebetennelse oppstå i avanserte tilfeller av Bekhterevs sykdom.

Behandling

Bekhterevs, eller revmatoid er spondylitt symptomer forvaltes av medisiner som ikke-steroide antiinflammatoriske midler (NSAIDs), sykdomsmodifiser antirheumatoidic legemidler (DMARDs), tumornekrosefaktor (TNF) blokkere og kortikosteroider. Fysioterapi er gunstig for noen individer som ikke er i avanserte stadier. Joint-erstatning kirurgi bringer lindring til personer med leddene har smeltet sammen. Spinal kirurgi skjer sjelden. Når det forekommer, må den være utført av meget erfarne kirurger i den slags kirurgi.

Prognose

Det finnes ingen kur for Bekhterevs sykdom. Svært få personer diagnostisert med sykdom, vil bli sterkt deaktivert av sykdommen. Smertebehandling, fysioterapi og emosjonell støtte aktivere personer med Bekhterevs sykdom å takle sykdommen og de fysiske misdannelser som måtte følge av det.

Betraktninger

Personer med Bekhterevs sykdom kontroll symptomene gjennom medisinering og fysioterapi. Kontrollerende kroppen mekanikk, dype pusteøvelser, sove på en hard madrass, opprettholde riktig holdning og trene daglig lindre symptomene. Utføre øvelser for å styrke nakke og ryggmuskler er effektive i å forebygge stivhet. Personer med diagnosen Bekhterevs sykdom er i stand til å leve normale, aktive liv.

Psoriasis artritt Prognose & Komplikasjoner

Psoriasisartritt forårsaker hevelse, stivhet og smerte. Denne formen for leddgikt påvirker noen mennesker med psoriasis, en inflammatorisk hudsykdom. Begge forholdene er et resultat av immunsystemet angriper friskt vev. I de fleste tilfeller, synes først psoriasis og artritt følger.

Prognose

Psoriasisartritt kan ikke kureres og vanligvis forverres over tid. Behandling tar sikte på å kontrollere symptomer og komplikasjoner, forebygge leddskader og treg progresjon. Uten riktig behandling og trening, kan denne tilstanden bli invalidiserende. Perioder med fakkel-ups og remisjon er vanlig. Faktorer som påvirker progresjon inkluderer omfanget av psoriasis, sterk familie historie, å være kvinne og utvikle sykdommen før fylte 20 år.

Komplikasjoner

Daktylitt er preget av hovne fingre og tær som ligner pølser. Hevelse i tærne kan gjøre det vanskelig å finne riktig montering sko. En podiatrist kan være i stand til å hjelpe hevelse i denne area.The viktigste behandlingen innebærer å behandle den underliggende tilstanden.

Entesopati er en fot tilstand som forårsaker smerte der sener og leddbånd møte beinet; det er mest vanlig i hæl og fotsåle.

Sykdom inflames leddene som ligger mellom ryggvirvlene av ryggraden og leddene funnet mellom ryggraden og bekkenet. Denne tilstanden deler mange av de samme behandlingene som psoriasisartritt.

Medisiner

NSAIDs (ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler) behandle smerte, hevelse og stivhet om morgenen. De er tilgjengelige i over-the-counter og reseptbelagte styrke. Vanlige OTC merkevarer inkluderer Advil, Motrin og Aleve.

Kortikosteroider tilbyr rask lindring av smerter og betennelser. De er et godt valg hvis tilstanden er mild og du trenger lindring fra periodiske flare-ups. Denne behandlingen er ikke akseptabelt hvis tilstanden er mer alvorlig eller hyppig siden langsiktig, kan hyppig bruk ha alvorlige bivirkninger.

Sykdomsmodifiserende antirevmatiske legemidler (DMARDs) ikke bare behandle smerter og betennelser, men minske omfanget av leddskader i psoriasisartritt. Metotreksat er den mest brukte DMARD.

Immuosuppressants holde immunsystem fra feilaktig angripe friske vevet. De omfatter Sandimmune, Neoral og Imuran.

Hvis tilstanden er mer alvorlig, TNF-alfa-hemmere er en passende behandling. Disse medikamentene blokkere dannelsen av tumornekrosefaktor (TNF), et protein som er ansvarlig for å forårsake betennelse i psoriatisk artritt. Ofte foreskrevet medisiner for denne tilstanden omfatter Humira og Enbrel.

Kirurgi

Kirurgi er sjelden for psoriasisartritt, men det kan være aktuelt i enkelte tilfeller. Ulike prosedyrer behandle smerter og bedre bevegelighet. Legen din vil bestemme den riktige fremgangsmåten for din situasjon. Kirurgi er en mulighet hvis du har utviklet sykdom; kombinasjonen av denne tilstanden med psoriasisartritt kan forårsake betydelig smerte og leddskader.

Fysioterapi

Hvis du utvikler sykdom, kan fysioterapi hjelpe deg. Fordeler inkluderer smertelindring og bedre styrke og fleksibilitet. En fysioterapeut kan vise deg spenner-of-motion og stretching øvelser og pusteteknikker for å bedre lungekapasitet.

Sykdom kan påvirke din holdning og få deg til å bøye seg fremover. Læring riktig sove og vandre stillinger og rygg og mageøvelser kan hjelpe til med holdningsproblemer.

Self-Care

Trening er det viktigste egenomsorg tiltak. Regelmessig trening lindrer smerte, stivhet og tretthet assosiert med psoriasisartritt. Legen din kan foreslå en passende, effektiv diett.

Miste overflødig vekt; det setter unødig press på ledd og påvirker energi og mobilitet.

Varme og kalde applikasjoner lette smerter. Du kan bruke isposer, pakker med frosne grønnsaker, varmeputer og selv varme bad og dusj.

Hvis du har spondylitt, slutte å røyke. Denne tilstanden kan påvirke bevegelsen av brystkassen, forårsaker pustevansker. Røyking forverrer lunge- og pusteproblemer.

Spondylitt hos barn

Spondylitt hos barn


Leddsmerter og stivhet i ryggen er de markører for sykdom hos barn. Men svært ofte, voksne minimere disse symptomene eller ignorere dem helt. Som et resultat, meget ofte, barn med denne tilstanden ikke er diagnostisert til voksen alder. Det er anslått at det finnes om lag 500 000 diagnostiserte tilfeller av sykdom hos barn. Imidlertid er det også mistanke om at de virkelige antall av personer med denne tilstanden er betydelig høyere på grunn av ubestemte tilfeller.

Omtrent

Ifølge Lucille Packard Children Hospital of Stanford University Medical Center, spondylitt hos barn er en progressiv form for leddgikt påvirker ryggraden der muskler, sener og leddbånd feste til ryggraden. Barn ofte klager over smerter og stivhet i ryggen med denne tilstanden. Forskere mener at sykdom hos barn er forårsaket av en genetisk abnormalitet på kromosom 6. Som et resultat, kan sykdom bli overlevert fra generasjon til generasjon. Personer med denne tilstanden er ofte gjenstand for å gå til mange forskjellige leger før du mottar en korrekt diagnose.

Symptomer

Den sykdom Association of America indikerer at det er flere karakteristiske symptomer på sykdom hos barn. Disse inkluderer følgende: pågående eller tilbakevendende leddsmerter, spesielt i nakke eller rygg, smerter i og rundt knærne, bunnen av føtter og ankler, smerter og stivhet som er verre i morgen, smerte og stivhet som blir bedre med trening og blir verre uten trening, og hevelser i ledd eller andre steder i kroppen, spesielt hvor leddbånd festes til kroppen, slik som akillessenen.

Diagnose

Sykdom hos barn er diagnostisert utnytte røntgen, senkning (sed sats eller SR) og påvisning av HLA-B27 antigen, i henhold til Lucille Packard Children Hospital. X-stråler benyttes til å undersøke utviklingen av ryggraden, virvler og store leddene i kroppen. ESR-testen er en blodprøve som måler tiden det tar for blodet å bosette seg i bunnen av et reagensrør. HLA-B27 antigen er hjelper kroppen bekjempe bakterier og andre fremmedlegemer; nærværet av dette antigen kan være en indikator for en autoimmun forstyrrelse.

Behandlinger

Ifølge Lucille Packard Children Hospital, er målet for behandling for sykdom hos barn for å lindre smerte og gi rom for en relativt normalt liv. Det finnes ingen kur for sykdom, som et resultat i første omgang pasienter kan være foreskrevet ikke-steroide anti-inflammatoriske (NSAID) medisiner for å håndtere smerter og betennelser. Andre behandlinger inkluderer kortvarig bruk av kortikosteroider for å redusere betennelse, fysioterapi og trening. Andre anbefalinger omfatter riktig holdning for å styrke musklene i rygg og emosjonell støtte til barnet.

Prognose

Ifølge Lucille Packard Children Hospital, er prognosen av sykdom hos barn avhengig av flere faktorer. Disse faktorene inkluderer den generelle helsen til barnet ved tidspunktet for diagnose, graden av tilstanden og toleranse for spesifikke medikamenter. Som nevnt tidligere, er det ikke uvanlig for barn å se flere forskjellige leger før endelig blir diagnostisert av en ryggrad spesialist eller revmatolog. Når barn klager over smerter og stivhet, kan foreldrene sette det ned til voksesmerter. Imidlertid bør smerter som fortsetter i flere uker løses ved å gå til en barnerevmatolog.

Prognose for Nocturnal Beslag

Prognose for Nocturnal Beslag


En nattlig pågripelse er en form for epileptisk anfall som oppstår om natten mens en pasient sover. Disse anfallene bør vurderes av en lege og kan håndteres med behandling.

Symptomer

Ifølge University of Michigan Sleep Disorders Center, kan nattlige anfall lider vekke flere ganger i løpet av natten og erfaring unormal atferd eller bevegelser under søvn inkludert voldelige ben og arm bevegelser, tunge biting og urinlekkasje. Noen pasienter med nattlige anfall også oppleve epileptiske anfall i løpet av dagen, mens andre bare har anfall om natten.

Medisinsk hjelp

Pasienter som utvikler nattlige anfall bør se en lege eller nevrolog som er spesialist i søvnforstyrrelser.

Sleep Study

Individuelle nattlige anfall pasienter kan gjennomgå en søvn studie hvor pasienten sover overnatter på en søvnspesialist kontor. Spesialisten bruker videoovervåkning for å lære om de spesifikke atferd som pasienten viser mens du sover.

Medisinering Prognose

Mange pasienter kan kontrollere sine nattlige anfall med medisiner som antikonvulsia, i henhold til Johns Hopkins Children Center.

Sleep Forbedring Prognose

Nattlige anfall er mer sannsynlig å skje i løpet av lyset ikke-REM faser av søvnen, eller faser uten raske øyebevegelser, som rapportert av University of Maryland Medical Center. Søvnspesialister kan hjelpe pasienter forbedre søvnkvaliteten med søvnhygiene forbedringer og andre metoder som kan redusere sannsynligheten for nattlige anfall.

Prognose av en klemt Livmorhals Nerve

Prognose av en klemt Livmorhals Nerve


En klem cervical nerve, også kjent som cervical radikulopati, kan påvirke flere deler av de øvre ekstremiteter, fra skuldrene ned til fingrene. Smerter, nummenhet, svakhet og prikking kan alle følge av denne tilstanden.

Hva er Cervical radikulopati?

Cervical radikulopati er en entrapment eller klemming av nerve som strekker seg ut fra mellom nakkevirvler, som reiser fra halsen og ned en hel arm.

Symptomer

Pasienter med cervikal radikulopati opplever smerte reiser nedover hele armen, med opprinnelse i nakken. Noen ganger vil prikking og nummenhet være til stede også.

Behandling

Bortsett fra resultatene av en cervikal foraminotomy, hvor åpningen av den cervikale plass er forstørret for å tillate frigjøring av en klemt cervical nerve, foretrekker mange pasienter ikke-kirurgiske tilnærminger først. Noen av disse metodene er kiropraktikk, epidural injeksjoner og fysioterapi.

Prognose

Når klem eller fanget nerve slippes, symptomene har en tendens til å forsvinne. Derfor, hvis man gjennomgår noen form for behandling, enten kirurgisk eller ikke, er prognosen generelt ganske bra.

Expert Insight

Ifølge Jenice Robinson, MD, assisterende professor i nevrologi ved Penn State School of Medicine, 90 prosent av pasienter som gjennomgår noen form behandling for livmorhals radikulopati er asymptomatiske ved sin oppfølging avtale.

Spondylitt & Diet

Sykdom er en kronisk og progressiv sykdom i betennelse som påvirker leddene i ryggen og underkroppen. Hvis venstre ubehandlet, kan sykdom føre til utvikling av en pukkelrygg, som enkeltpersoner vil hele tiden bøye seg for å avlaste presset ut av sine ledd, lindre smerten. Mens sykdom kan behandles med betennelsesdempende medisiner, til en alternativ rute forbedre symptomer på sykdom er gjennom å kontrollere kostholdet ditt.

Spondylitt

Mens leger er usikker på hvorfor sykdom oppstår, genetikk ser ut til å spille noen rolle, som sykdommen rammer flere menn enn kvinner, med en historie med sykdom i familien øker risikoen for å utvikle sykdommen. Symptomer på sykdom normalt begynner å utvikle seg mellom 20 og 40, men barn yngre enn 10 er tidvis påvirket. Symptomene inkluderer hæl smerter, manglende evne til å ekspandere brystet og et begrenset bevegelsesområde i hele rygg og hofter.

Sykdom og kosthold

Som sykdommer av inflammasjon, kan diett spille en rolle i å øke eller redusere frekvens og alvorlighetsgrad av symptomer. Det er mange matvarer som er inflammatorisk eller anti-inflammatorisk av natur, og en riktig diett for sykdom vil virke til å redusere inntaket av den tidligere samtidig maksimere inntak av den sistnevnte, noe som resulterer i en nettobalanse redusert betennelse og forbedret livskvalitet.

Spondylitt Diet

Den sykdom Association of America anbefaler en diett som er rik på både kalsium og vitamin D, da disse kan bidra til å styrke bein. Som personer med sykdom allerede har en økt risiko for osteoporose, er dette en viktig komponent til kostholdet. Utover det, konsumere en diett som er rik på grønnsaker, frukt og helkorn. Begrens inntak av mettet (animalsk) fett, sukker, kolesterol og salt. Begrens inntaket av alkohol, og drikker minst åtte til ti glass vann per dag for å holde seg hydrert.

Fordeler

Utover å bidra til å dempe tilfeller av betennelse, og dermed redusere alvorlighetsgraden av symptomene, er dette en godt avrundet kosthold som har en rekke andre kjente helsemessige fordeler. Som det er høy i frukt og grønnsaker samtidig er lav i mettet fett og salt, kan den nevnte diett også bidra til å kutte risikoen for å utvikle hjerteproblemer eller kreft, ifølge American Heart Association og American Cancer Society, henholdsvis.

Kosttilskudd

Utover å følge den foreslåtte kosthold, også vurdere å supplere med fiskeolje (omega-3 fettsyrer) for å lindre symptomene dine ytterligere. Ifølge Yahoo Health, kan fiskeolje være fordelaktig for personer med spondylitt, som det har vist seg å dempe betennelse. Best av alt, er fiskeolje relativt billig. Mellom 5 og 10 g tas daglig skal produsere en merkbar effekt på tilstanden din.

Klinisk Prognose av osteosarkom Disease

Osteosarkom (også kalt osteogen sarkom) er en kreft i bein som vanligvis påvirker de store knokler i arm eller ben. The University of Maryland Marlene og Stewart Greenebaum Cancer Center sier osteosarkom rammer om lag fire i 1 million mennesker i USA hvert år, oftest utvikler hos ungdom. Osteosarkom er rapportert mye oftere hos menn enn hos kvinner. Prognosen for osteosarkom er vesentlig forbedret de siste tiårene.

Årsaker og risikofaktorer

Ingen vet sikkert hva som forårsaker osteosarkom, men det er antatt at ungdom som er høyere enn gjennomsnittet, og går gjennom svært raske vekst spruter er mer utsatt for sykdom enn andre tenåringer. The National Cancer Institute sier i barn og tenåringer svulster vanligvis dannes i beina rundt kneet.

Når diagnostisert hos voksne, er osteosarkom ofte knyttet til faktorer som høy-fett diett, alkoholforbruk, røyking og stillesittende livsstil.

Symptomer og Diagnose

The National Cancer Institute (NCI) sier vanligste symptomene på osteosarkom er smerter og hevelse i et ben eller i et bein region som aldri fullt avtar. Andre tegn er halting dersom svulsten er i beinet og et beinbrudd som er forverret av et vanlig hverdagslig bevegelse.

Når osteosarkom er mistanke om en ortopedisk onkolog kan fjerne en del av problemet (biopsi) fra mistenkelige området. Den vevsprøve blir undersøkt under et mikroskop av en patolog som vil fastslå om noen kreftceller er til stede.

Behandling

Behandlingsmulighetene for osteosarkom vil avhenge av fasen og plassering av tumoren og den generelle helse og alder på pasienten.

Standard behandling inkluderer kjemoterapi behandling for å krympe svulsten før operasjonen. Operasjonen vil da fjerne det som er igjen av svulsten. I de fleste tilfeller svulsten kan med hell tatt ut under operasjonen samtidig bevare de syke limb.This er kjent som lem-berging kirurgi.

Kjemoterapi behandling gis vanligvis igjen kort tid etter operasjonen.

Samlet prognose

Ekstraordinære fremskritt er gjort i behandling av osteosarkom i løpet av de siste tre tiårene. Den eneste behandlingen tilgjengelig i 1960 var amputasjon og ikke mer enn 20 prosent av pasientene overlevde over 2 år etter diagnose.

Ifølge data fra National Cancer Data Base of American College of Surgeons den generelle 5-års overlevelse i dag for osteosarkom er ca 54 prosent.

Metastatisk VS uten metastaser Prognose

NCI sier at dersom svulsten er funnet på ett sted og har ikke spredning (spredning til andre deler av kroppen) vaksinen er 65 til 75 prosent. Ifølge American Cancer Society (ACS) når pasienter responderer godt på kjemoterapi andelen hopper til 80 til 90 prosent.

ACS sier 5-års overlevelse for pasienter med kreft har allerede spredning (spread) på tidspunktet for deres diagnose er om lag 30 prosent.

Prognose for supraspinatus tendinitt

The National Institute of Heath sier supraspinatus tendinitt (også kjent som rotator cuff senebetennelse) er en betennelse i sener i skulderen. Noen form for skade eller irritasjon kan føre til skade på din rotator cuff muskler eller sener. Prognosen for rotator cuff senebetennelse er veldig bra og mindre kirurgi er nødvendig fullstendig gjenoppretting tar vanligvis en et par uker på de fleste.

Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, dine rotator cuff muskler og sener bidra til å holde ballen av øvre arm ben festet i skulderen socket.

En rotator cuff skade kan skyldes et fall, tunge løft eller overhead arm bevegelser som er nødvendige for aktiviteter som svømming, vektløfting, pitching en baseball eller plassere elementer på høye hyller.

Personer over 40 år er mer utsatt for rotator cuff skader.

Symptomer

Symptomer på rotator cuff senebetennelse er smerter, spesielt når du beveger armen. Smerten kan være verre om natten. Du kan også finne det utfordrende å heve armen om hodet eksempel når gre håret eller mens du forsøker å forstå et element sitter på en høy skrinlegge.

Behandling

I de fleste tilfeller, isposer, hvile og over-the-counter (OTC)-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) som aspirin, ibuprofen (Advil, Motrin, andre) vil den enkle ubehag forbundet med rotator cuff tendinitt.

Hvis smertene er mer alvorlig, kan legen injisere kortikosteroid som også vil bidra til å redusere betennelse.

Hvis kortison og hjem rettsmidler mislykkes, kan legen utføre artroskopisk kirurgi. Operasjonen skaper ekstra rom for sene i skulderen din.

Recovery

Generelt, folk gjør en fullstendig gjenoppretting etter hjemme terapi og noen ganger steroidinjeksjoner

Når diagnosen tidlig, bør rotator cuff tendinitt rydde opp i 1-3 ukers tid ved å justere dine daglige aktiviteter som vil huse og skjemme bort din midlertidig deaktivert skulder.

Innen én måned, skal du skadet skulderen være fullt funksjonelle.

Kirurgi Prognose

Hvis artroskopisk kirurgi ble utført, vil det være seks til tolv uker før du vil være i stand til å gjenoppta sport eller aktiviteter som krever fysisk anstrengelse av skulderen din.

For pasienter som lider av senebetennelse og et bein anspore (en benete vekst dannet på normal bein), er kirurgi nesten alltid i stand til fullt ut å ta med skulderen tilbake til sine pre-skade evner.

Skrumplever Liver Prognose

Cirrhose er klassifisert som arrdannelse av leveren som oppstår etter langvarig leverskade. Etter nok skade, er leveren ute av stand til å helbrede seg selv og slutter å fungere. Hvis venstre ubehandlet, er prognosen for mennesker med skrumplever ganske dårlig.

Identifikasjon

Hvis fanget tidlig nok, kan skade på leveren forårsaket av skrumplever minimeres og prognosen kan være positivt. Oftest innebærer behandling avstå fra å drikke alkohol; hvis hepatitt er årsaken, kan medisiner være foreskrevet.

Advarsel

Alvorlig skrumplever kan forårsake leversvikt. Hvis leveren slutter å fungere, kan pasienten må gjennomgå en levertransplantasjon for å overleve. Ifølge Merck, etter hjertesykdom og kreft, er cirrhose den tredje mest vanlige dødsårsaken i aldersgruppen fra 45 til 65.

Effekter

Andre komplikasjoner av skrumplever inkluderer mer hyppige infeksjoner, leverkreft, underernæring og press plassert på venene som bringer blodet til leveren.

Typer

Cirrhose kan være forårsaket av en rekke faktorer, inkludert sykdom, alkoholisme, parasitter og fettoppbygning. Prognose kan bli sterkt berørt hvis årsaken til skaden er identifisert og umiddelbart utbedret.

Forebygging / løsning

Flere livsstilsvalg kan forhindre skrumplever, for eksempel moderere din vekt, dempe alkoholinntak og sørger for at du ikke kontrakt sykdommer som hepatitt som påvirker leveren.

Fatty Liver Prognose

Fatty Liver Prognose


Fatty leversykdom er preget av en opphopning av triglyserider, en type fett i levercellene. Dette kan ikke forårsake noen symptomer eller kan forlate pasienter føler seg utmattet og med mild magen nød. Behandlingen og prognose er i stor grad avhengig av den underliggende årsaken til tilstanden.

Årsaker

De vanligste årsakene til fatty leversykdom i USA er alkoholisme, eksponering for giftstoffer, narkotika og metabolske forhold (for eksempel insulinresistens).

Generelt Prognose

I og for seg selv, betyr fatty leversykdom ikke utgjør et alvorlig helseproblem. Å ha økt fett i levercellene ikke er normal, men generelt føre til ytterligere skade på leveren.

Komplikasjoner

Hvis fettleversykdom som forårsaker inflammasjon, er det imidlertid alvorlige konsekvenser for å forlate tilstand ubehandlet. Betennelse i leveren kan føre til arrdannelse (fibrose), cirrhose og irreversible skader på leveren.

Alvorlige former for fatty leversykdom

Andre former for fatty leversykdom, spesielt alkoholfri Steatohepatitis og alkoholiker Steatohepatitis, kan skape betydelig leverskade hvis den forblir ubehandlet. Dette kan føre til levercirrhose (karakterisert ved alvorlig arrdannelse) og leversvikt.

Behandling

Behandling i stor grad avhenger av den underliggende årsaken. Hvis for eksempel alkohol som forårsaker fettlever, avstå fra en hvilken som helst alkohol kan vanligvis reversere tilstanden og føre til at fettet å avlede innenfor omtrent seks uker.

Prognose av kronisk Lyme sykdom

Lyme sykdom er en flåttbåren sykdom forårsaket av Borrelia burgdorferi, som overføres av hjort flått. Ifølge National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), begrepet kronisk Lyme Disease (SAN) beskriver langsiktige Lyme pasienter med uspesifikke symptomer. CLD representerer pasienter med sent stadium Lyme sykdom som kan ha noen aktiv infeksjon (remisjon), men fortsetter å lide utbredte smerter, tretthet og nevrologiske symptomer. The Centers for Disease Control (CDC) har ennå ikke fullt ut anerkjenner kronisk Lyme sykdom som en sykdom, men studier pågår.

Symptomer

Symptomer inkluderer et varemerke blinken utslett ved bittstedet i noen tilfeller. Pasienter opplever ekstrem tretthet, leddsmerter og muskelsmerter, hodepine, feber, Bells parese (unilateral ansikts lammelse), og hovne lymfeknuter. I senere stadier, nummenhet i ekstremiteter, oppstår utbredte smerter, og konsentrasjonsvansker og sove.

Sykdomsprogresjon

Den tidlige fasen ofte manifesterer med utslett og influensalignende symptomer. I løpet av noen få uker, sprer infeksjonen til andre deler av kroppen. Hvis ubehandlet, det utvikler seg til sent stadium med mer alvorlige komplikasjoner som leddgikt (kalt Lyme artritt) og nevrologiske symptomer. Selv etter behandling noen pasienter fortsatt opplever Lyme artritt, tretthet og nevrologiske symptomer. Utover sent stadium, kan kronisk Lyme pasienter tilbakefall til aktiv infeksjon eller opplever symptomer uten aktiv infeksjon.

Behandling

Standard behandling er muntlig med doksycyklin eller amoxicillin. Tidlig behandling varer i 2 til 4 uker. For senere stadier, er den første måneden noen ganger fulgt opp med en ytterligere fire-ukers behandling med antibiotika. I sene stadier og alvorlige tilfeller, er intravenøs antibiotikabehandling initieres hvis oral behandling er ineffektiv.

Sent stadium Komplikasjoner

Hvis sent stadium symptomene vedvarer utover 6 måneder, blir saken behandlet kronisk. Coinfections med andre flåttbåren bakterier kan høyne symptomer og øke antibiotikaresistens. Alvorlighetsgrad av tidlige symptomer, behandlingsform, og pasientens etterlevelse også bidra til komplikasjoner som hjerte blokkering, beslag, og hjernehinnebetennelse.

Prognoser og tilbakefall

Mens tidlig behandling kan stoppe infeksjonen og løse symptomer, dette er ikke alltid tilfelle. Jo lenger infeksjonen er ubehandlet det høyere sannsynlighet for komplikasjoner vedvarer. Når skade oppstår, blir symptomlindring det beste alternativet; symptomer bør ikke forverres hvis behandlingen er vellykket. Blodprøver er ikke alltid pålitelig på dette stadiet, noe som gjør sykdommen vanskelig å spore. Ernæringsmessige, holistisk, og tradisjonelle vestlige teknikker kan alle bidra til å gjenopprette fysisk balanse.

Nedsatt nyrefunksjon Prognose

Nedsatt nyrefunksjon Prognose


Nedsatt nyrefunksjon eller nyresykdom, er en tilstand som reduserer nyre funksjon og svekker kroppens evne til å skille ut overflødig væske og avfallsstoffer. De fleste tilfeller av sykdommen er forårsaket av hypertensjon eller diabetes og nyresykdom vanligvis utvikler seg langsomt.

Prognose

Ifølge US National Library of Medicine, er nyresvikt ikke kureres, men symptomene kan kontrolleres med behandling. Pasienter med denne tilstanden kan kreve behandling gjennom hele livet.

Tidlige symptomer

Nyresykdom pasienter kan oppleve tretthet, hodepine og tørr kløende hud. Uventet vekttap, tap av matlyst og kvalme kan forekomme med denne lidelsen.

Avanserte Symptomer

Pasienter kan utvikle lett blødninger og blåmerker, overdreven tørste og nervesystemet som konsentrasjonsvansker, tretthet og forvirring som nyresvikt forverres.

Behandling

Leger kan foreskrive medisiner for å hjelpe nyresykdom pasienter kontrollere blodtrykk, blodsukker eller kolesterol. Leger kan foreskrive en spesiell diett som begrenser pasientens inntak av væske, proteiner og elektrolytter.

End Stage Nyresyke

Pasienter med nyreinsuffisiens er sannsynlig å utvikle sluttstadium nyresykdom dersom de ikke får behandling for deres nyresykdom. Personer med slutten scenen nyre sykdom har mindre enn 10 prosent av normal nyre funksjon.

End Stage Prognose

Sluttstadiet nyresykdom pasienter vil dø fra oppbygging av overflødig avfall og væske i kroppen hvis de ikke får nyre dialysebehandling eller nyretransplantasjon.

Prognose for irritabel tarm syndrom

IBS fører enten forstoppelse eller diaré. Andre symptomer er vanligvis forårsaket av disse forholdene. Gass og oppblåsthet er felles for alle typer av IBS.

Symptomer

Den forstoppelse eller diaré forårsaket av IBS generelt fører til de andre symptomene. Gass og oppblåsthet er felles for alle typer av IBS. Kvalme og kramper er også mulig. Hemorroider kan også utvikle, vanligvis med forstoppelse dominerende IBS.

Angst

Mange mennesker opplever angst over bekymringer om å ha en ulykke eller ikke har tilgang til eget bad. Dette skaper problemer når du arbeider eller reiser. Anti-angst medisin og psykologisk har vist seg å være effektive.

Depresjon

Siden IBS kan gjøre sosiale utflukter og måltider vanskelig og ubehagelig, kan mange mennesker med IBS hoppe sosiale arrangementer. Over tid kan depresjon utvikle seg på grunn trekning fra sosiale situasjoner og vanskeligheten med å takle IBS. Igjen, har anti-depressiva og psykologisk rådgivning vist lovende resultater.

Outlook

Kontrollere kosthold og stress gjør at mange personer med IBS å takle ganske godt. De vanligvis ikke opplever symptomer som ofte eller alvorlig når disse to faktorene er kontrollert.

Prognose

Selv om det ikke er noen kur for IBS, er medikamenter som behandler symptomene. Ernæringsfysiologer, leger og psykologer kan hjelpe mennesker med IBS utvikle en diett og strategi for å håndtere angst og depresjon.

Koronarsykdom Prognose

Koronar arteriesykdom oppstår når arteriene som overfører blod til hjertet blir smalere på grunn av kolesterol og plakk i veggene. Når arteriene ikke effektivt kan forsyne hjertemuskelen med blod, fører det anginasmerter, hjerteinfarkt, svakhet i hjertet eller endringer i normal hjerterytme. Koronarsykdom forekommer hos både menn og kvinner og er den primære dødsårsaken i USA.

Faktorer som påvirker prognose

Mange mennesker vil bli diagnostisert med koronarsykdom, men prognosen for den enkelte, avhenger av hvilken type blokkering, alvorlighetsgrad og omsorg gitt for å minske risikoen for alvorlig skade på hjertet. Tilstanden kan ofte styres basert på omfanget av blokkering, behandling og pasientens evne til å følge en sunn livsstil som begrenser ytterligere skade.

Redusere risiko Gjennom Livsstil

En sunn livsstil er en av de viktigste faktorene som bidrar til et vellykket resultat for koronarsykdom. Blant anbefalingene er å slutte å røyke, spise lite fett, sunn mat, miste overflødig vekt, opprettholde et sunt blodtrykk og kolesterol, trening etter evne og lære å håndtere stress. Siden hjerte-og karsykdommer øker risikoen forbundet med influensa, leger ofte anbefaler en årlig influensavaksine for pasientene.

Angina (brystsmerter)

Mangelen på tilstrekkelig blodstrøm, spesielt under fysisk aktivitet eller følelsesmessig stress kan forårsake brystsmerter og kortpustethet. Tilstanden, som kalles angina, vanligvis går bort etter stopp stressende aktivitet selv om folk er i tvil, bør de antar et hjerteinfarkt, og ringe 911. Prognosen for angina på grunn av utilstrekkelig blodstrøm avhenger av alvorlighetsgraden. Ved mild, kan det behandles med medikamenter som nitrogylcerin eller lave doser av aspirin. Mer alvorlige tilfeller kan utvikle seg til alvorlige forhold.

Potensial for hjerteinfarkt

Hvis en blodpropp blokkerer arterien helt, kan det føre til et hjerteinfarkt, permanent skade på hjertet. Selv om prognosen for mennesker som når en thrilleren raskt har blitt mye bedre det siste tiåret, kan døden fortsatt føre som er grunnen til tidlig diagnose og behandling for koronarsykdom er viktig.

Hjertesvikt & Arytmi

Selv om redusert blodstrøm til hjertet ikke forårsaker et hjerteinfarkt, kan det svekke hjertemuskelen, og føre til hjertesvikt hvor hjertet ikke har styrke til å pumpe blodet skikkelig i hele kroppen. Eller, kan hjertet gå inn arytmi der slår den seg uberegnelig, for fort eller for sakte. Den enkelte vil oppleve kortpustethet og tretthet.

Dødelighet

I USA er koronarsykdom den ledende morder av både menn og kvinner. Imidlertid avtar individets risiko med vellykket behandling.

Forbedre Prognose

Tidlig diagnose og behandling kan bedre prognosen for personer med koronarsykdom. For angina eller en mindre blokkering, medisiner og endringer i livsstil indikert ovenfor kan begrense ytterligere skade. I alvorlige forhold, kirurgisk behandling som angioplastikk og stenter som åpner arterien kan hjelpe blodet flyte mer fritt. Koronar bypass kirurgi kan lage en bypass for arterien som gjør at blodet å strømme til hjertet. Se legen din og ta sine anbefalinger for testing og livsstil problemer.

Hjerte Blokkering behandling og prognose

Koronarsykdom (hjerte blokkering) er forårsaket av en opphoping av materialer som sakte tette arterier og kutte av blodtilførselen til hjertet. Ofte vil det dukke opp som brystsmerter eller kortpustethet. Med moderne medisin, leger har funnet nye måter å heve livskvaliteten for mennesker berørt av tilstanden.

Angioplastikk

En av de viktigste måtene å behandle hjerte blokkering, eller koronarsykdom, er å sette inn en liten ballong i den tette delen av arterien. Da ballongen blåses opp for å utvide arterien og øke blodsirkulasjonen. Angioplastikk alene noen ganger er ikke nok til å ta vare på hjertet blokkering fullt.

Stenter

Stenter ofte brukes i kombinasjon med angioplasti for å bidra til å holde arterien åpen etter at ballongen er fjernet. En stent er et lite metall spiral som er satt inn på det punktet der arterien smalner. Den stent holder arterien fra å vende tilbake til sin lukkede tilstand, en tilstand som kalles restenose. Stenter kan settes i enten bart eller med et belegg av medisinering.

Prognose

Riktig behandling avhenger av årsaken til blokkeringen. Kirurgiske prosedyrer som angioplastikk og stentene er ikke alltid nødvendig. Noen ganger endrer din diett eller livsstil, eller gi opp vaner som å drikke alkohol og røyke, kan snu og tillate deg å leve et langt og normalt liv. Når er pålagt kirurgiske alternativer, må kosthold og livsstil endringer gjøres for å holde de friske arterier sunt. Ting som en lege vil gi deg råd tar med å opprettholde en sunn vekt, ser på kolesterol, trene regelmessig og kontrollere pre-eksisterende forhold, for eksempel høyt blodtrykk og diabetes.

Short-Term Prognose for koronar hjertesykdom

Koronar hjertesykdom er den ledende dødsårsaken i USA for både menn og kvinner, ifølge Mayo Clinic. Også kjent som koronarsykdom, oppstår det når det er en innsnevring av de små blodårene som forsyner blod og oksygen til hjertet. Denne innsnevring kan føre til begrenset blodstrøm, og føre til muskel-og vevskade, sammen med koronar hjertesykdom. Tidlig oppdagelse og behandling er viktig for en positiv prognose.

Årsaker

Åreforkalkning er den viktigste årsaken til koronar hjertesykdom. Når plakk bygger seg opp på veggene i blodårene, fører det dem til å begrense. Når blodårene begynner å begrense, er blodstrømmen begrenset og påvirker kroppens evne til å flytte blod gjennom hjertet. Denne begrensningen er hva som forårsaker noen av de viktigste symptomene på koronar hjertesykdom.

Risikofaktorer

Det er mange risikofaktorer forbundet med koronar hjertesykdom. Livsstil atferd som øker sjansene for å utvikle koronar hjertesykdom er: røyking, en stillesittende livsstil, fedme, dårlig kosthold og alkohol / rusmisbruk. Arvelige faktorer spiller også en rolle som gjør at diabetes, høyt blodtrykk, høyt kolesterol og en rekke andre eksisterende forhold. Vanligvis menn i 40-årene er i kategorien høy risiko, mens kvinner har en høyere risiko for å utvikle forholdene etter menopause.

Symptomer

Symptomer på koronar hjertesykdom inkluderer: brystsmerter og ubehag, også kjent som angina, kortpustethet, og tretthet med anstrengelse. Hvis du opplever noen av disse symptomene, må du kontakte lege umiddelbart. Tidlig påvisning av koronar hjertesykdom er nøkkelen til evnen til å kunne behandle og behandle tilstanden.

Behandlinger

Når koronar hjertesykdom har blitt diagnostisert, vil legen gi deg behandlingsalternativer. For tidlig stadium koronar hjertesykdom, livsstilsendringer, sammen med daglige doser av aspirin, anbefales å bremse utviklingen av sykdommen. Andre endringer inkluderer å redusere saltinntaket, spise et sunt kosthold, røykeslutt og regelmessig mosjon. Det er også viktig å kontrollere blodsukkeret ditt, hvis du er diabetiker. For avansert koronar hjertesykdom, kirurgi kan anbefales. Kirurgiske alternativer kan inkludere angioplasti, hvor en stent er satt inn for å holde fartøyet åpne eller bypass-kirurgi.

Prognose

Korttids prognose for koronar hjertesykdom avhenger av alvorligheten av tilstanden og den fasen der det ble oppdaget. Hvis fanget tidlig, kan endringer i livsstil være nok til å holde sykdommen i sjakk. Dersom disse endringene blir gjennomført, kan sykdommen styres uten kirurgi og videre progresjon. For de med mer avanserte tilfeller, hvor operasjonen er anbefalt, er prognosen Korttids basert på personens evne til å komme seg etter en så stor operasjon.

Omfattende koronarsykdom Prognose

Som en ledende dødsårsaken globalt, er det vanskelig å si at prognosen for omfattende koronarsykdom er høy. Mye avhenger av den enkeltes vilje til å vedta en sunnere livsstil, spesielt som en aldre.

Identifikasjon

Koronar arteriell sykdom (CAD) er en blokkering av arterier som fører til hjertet. Dette tilstopping oppstår som en opphopning av fettavleiringer, kjent som plakk, smalner arterier og begrenser blodstrømmen.

Betydning

Verdens helseorganisasjon rapporterer at hjerte-og karsykdommer (CVD) er den fremste dødsårsaken i verden hevder 17,1 millioner liv årlig. CAD er den vanligste formen for hjerte-og karsykdom.

Prognose

Enkeltpersoner og deres ulike helseproblemer er unike slik prognose for utvinningen vil variere. "Noen mennesker kan opprettholde et sunt liv ved å endre sitt kosthold, røykeslutt, og tar medisiner nøyaktig slik legen foreskriver," i henhold til University of Maryland Medical Center. "Andre kan trenge medisinske prosedyrer som angioplastikk eller kirurgi."

Time Frame

Alder er en høvding faktor i dødeligheten av koronarsykdom. "Over 83 prosent av folk som dør av koronar hjertesykdom er 65 år eller eldre," sier American Heart Association.

Sex

Hanner oppleve en høyere rate av hjerteinfarkt enn kvinner. Kvinner vanligvis utvikle CAD 15 år senere enn menn med 39 prosent av kvinner dør av CAD mot 31 prosent av mennene i henhold til University of Southern California Keck School of Medicine.

Triple Vessel Heart Disease & Prognose

Leger anslår hjertet vil slå rundt tre milliarder ganger i en gjennomsnittlig levetid. Det er avhengig av store blodårer (koronararteriene) å forsyne blodet, oksygen og næringsstoffer den trenger. Hjerter reagerer dårlig på skader i sine arterier. Livsstilsendringer og andre medisinske behandlinger kan forbedre hjerte helse, selv for pasienter diagnostisert med multi-kar sykdom.

Koronarsykdom

Den gjennomsnittlige Hjertet slår 100.000 ganger per dag. Den beveger seg rundt 2000 liter blod hver dag --- tilsvarende én million fat i en 70-års levetid. Aterosklerose, innsnevring av en arterie på grunn av plakk, kan redusere blodstrømmen i koronararteriene og la hjertet kjører på mindre enn topp ytelse. I trippel fartøy koronarsykdom (CAD), tre av de fire arterier fôring hjertet er berørt.

Plakk og Artery Damage

Sammen med essensielle næringsstoffer og oksygen, blodet strømmer gjennom arteriene bærer mikroskopiske kolesterol plakk og annet mobilnettet avfall. I en sunn arterie, de indre veggene er glatte og blod hastigheter langs fritt. En skadet blodåreveggen kan ulempe plaketter som de jag etter. Som flere plaketter komme sammen og klumper seg sammen med de andre, smalner arterien. Fritt, høyt blodtrykk, høyt kolesterol og diabetes kan skade arterier, noe som gjør dem utsatt for plakk. Alder, kjønn og familiens historie er også faktorer å vurdere.

Symptomer

Når innsnevring er liten, kan det ikke være noen symptomer. Som innskudd fortsette å akkumulere og frata hjertet av oksygen-beriket blod, kan kortpustethet, tretthet eller brystsmerter oppstår. Fullstendig blokkering av en koronararterie kan forårsake et hjerteinfarkt. Pasienter har også beskrevet tyngde, brenning, tetthet og trykk følelse i overkroppen med CAD. Kvinner er mer sannsynlig å ha kvalme, halsbrann eller magesmerter enn menn.

Behandling

Medisinsk behandling gjennom streng kontroll av kolesterol, blodtrykk, diabetes og andre mulige bidragsytere er avgjørende. Mer alvorlige tilfeller kan kreve ballong angioplastikk. Dette innebærer threading en liten kateter gjennom arterien til den møter den "tette". En ballong på spissen av kateteret deretter åpnes og bryter opp plakk. Noen ganger kan en stent er nødvendig, i hovedsak en liten metall bur som holder arterien åpen. Kirurgi med koronar bypass kan være det beste alternativet for vesentlig eller multi-kar sykdom. De skadede arteriene blir "forbigått" og nye podet. Grafts vanligvis kommer fra deler av beinet arterier.

Prognose

Omfanget av sykdommen, antall arterier berørt og generelle helsen til pasienten påvirkninger behandlingsresultatene. Vilje til å slutte å røyke, spise et sunt kosthold og ellers endre negative vaner øker sjansene for en god prognose. En pasientens evne til å følge medisinske råd vil også bestemme utvinning tid fra prosedyrer som for eksempel koronar bypass. En pasient kan noen ganger begynne med medisiner, men trenger andre, mer invasiv behandling som angioplastikk eller bypass-operasjon senere.

Stage 3 Livmorhalskreft Prognose

Stage 3 Livmorhalskreft Prognose


Kreft oppstår når celler deler seg ukontrollert og invadere andre organer. Ifølge National Cancer Institute, er livmorhalskreft ansvarlig for mer enn 4000 dødsfall i USA. Å måle spredningen og prognose for livmorhalskreft, er en iscenesettelse system brukt basert på spredning av livmorhalskreft. Utviklingen av sykdommen, hvor lenge pasienten vil leve, er i stor grad avhengig av stadium av kreft på hvilken behandling startes.

Kreft

Kreft er en ukontrollert proliferasjon av celler. Som cellene fortsetter å dele, de avbryte normal funksjon av vev og organer i nærheten. Det er mange årsaker til kreft, men noen årsaker er ukjent. Kjente årsaker inkluderer genetiske mutasjoner fra kjemiske, radiologiske og biologiske eksponeringer. Biologiske eksponeringer inkluderer virusinfeksjoner. Ifølge National Cancer Institute, to typer av humant papillomavirus infeksjoner står for mer enn 70 prosent av alle livmorhalskrefttilfeller.

Livmorhalskreft

Ifølge National Cancer Institute, i 2007 mer enn 11.000 kvinner i USA ble diagnostisert med kreft i livmorhalsen, den delen av livmoren som kommer i kontakt med den øverste enden av skjeden. En del av diagnostisering av livmorhalskreft er iscenesettelse, eller gradering, spredning av kreft.

Kreft Stages

Staging livmorhalskreft hjelper i behandling og prognose av livmorhalskreft. Iscenesettelsen er gjort ved å se på kreftceller og hvorvidt de har spredd seg. I fase 0, kun de øverste lag av celler i livmorhalsen er kreft. På trinn 1, er kreft minimal synlig, men det har ikke spredd seg utover livmorhalsen. På trinn 2, har kreftcellene spre seg utenfor livmorhalsen til nærliggende vev i skjeden eller livmoren. Ved stadium 3, har kreftcellene, nå en fast masse som kalles en svulst, spredning til bekken regioner, mange ganger blokkerer flyten av urin fra nyrene til blæren. I stadium 4, har kreft spredning til andre organer eller vev i kroppen.

Prognose

Prognosen for kreft er gitt ved fem-års overlevelse. Det vil si, hvilken prosentandel av pasienter med en type kreft vil overleve i fem år med adekvat behandling? Ettersom fasen tallet øker, avtar overlevelse. På scenen 0 til 1, overlevelse er høyere enn 95 prosent. På trinn 2, overlevelse er om lag 75 prosent. Ved stadium 3, overlevelse slippe til om lag 50 prosent. Ved stadium 4, overlevelse er under 30 prosent.

Betraktninger

Ifølge American Cancer Society, vil om lag 50 prosent av kvinner med stadium tre livmorhalskreft overleve mer enn fem år, gitt riktig behandling. Dette er gjennomsnittlige resultater sett i overlevelse studier gjort av ulike forskere og lagt frem av det amerikanske Joint Committee on Cancer. Fordi alle reagerer på behandling annerledes, og kreft på ethvert stadium kan slå eller plasseres i remisjon (dvalen), må prognoser gis av helsepersonell på et sak-til-sak basis.

Prognose av katarakt

Rundt 20 millioner amerikanere over 40 år har opplevd minst en katarakt, ifølge en rapport fra US Centers for Disease Control and Prevention. Den samlede prognose for grå stær er veldig bra, så de kan enkelt fjernes med kirurgi; men mange pasienter utvikler en annen sekundær katarakt senere i livet.

Identifikasjon

En katarakt er en gradvis uklarhet i øyet linse som fører til en nedgang i skarphet og farge oppfatning av synet ditt.

Kirurgi

For å fjerne grå stær, leger utnytte et kirurgisk inngrep for å fjerne den ødelagte linsen og erstatte den med en ny, syntetisk linse. Operasjonen er rutine og vanligvis utføres på poliklinisk basis.

Risiko for kirurgi

Etter operasjonen kan din visjon forbli skyet i inntil tre måneder. Mer alvorlige komplikasjoner av katarakt kirurgi inkluderer øyeinfeksjoner og netthinneavløsning, men disse effektene forekommer i bare 1 prosent av pasientene, ifølge University of Maryland Medical Center.

Sekundære Katarakt

Rundt 30 prosent av pasienter som gjennomgår kataraktkirurgi utvikle en sekundær katarakt eller bakre kapsel opasifisering, ifølge University of Maryland Medical Center. Dette skjer når erstatning linsen blir regn på en måte lik den første katarakt.

Behandling

For sekundær grå stær, leger vanligvis ansette en laser behandling kjent som YAG capsulotomy. Med YAG, risikoen er det samme som tradisjonelle katarakt kirurgi, men forekommer i to prosent av pasientene snarere enn en prosent, rapporterer University of Maryland Medical Center.

Betraktninger

Uten kirurgisk fjerning, vil grå stær stadig forverres og til slutt føre til blindhet. Faktisk, ubehandlede grå stær er den ledende årsak til blindhet i hele verden, US Centers for Disease Control and Prevention rapporterer.