Digidexo.com

skoliose i voksen alder

Fysisk Utvikling av ung voksen alder

Fysisk Utvikling av ung voksen alder


Ung voksen alder er generelt ansett å skje mellom 20 og 40, i motsetning til midten alder, som oppstår mellom 40 og 65 år. Ifølge US Census Bureau, 23,7 prosent av befolkningen var mellom 18 og 35 i 2001 og 6,9 prosent var i alderen 20 og 24.

I Prime of Life

Ung voksen alder er den sunneste tiden av livet for de fleste individer, ifølge Carole Lium Edelman og Carol Lynn mandle, forfatterne av "Health Promotion Gjennom hele levetiden." Menn oppnå full høyde og vekst med ca 21, mens kvinner oppnå dette ved ca 17. Muskelstyrke og fingerferdighet topp mellom 25 og 30, mens indre organer og kroppens systemer er ved full modenhet, fungerer på topp. Unge voksne besøke sine leger og er innlagt på sykehus mindre enn på noen annen fase av livet; selv forkjølelse er mindre vanlig på denne tiden.

Fertilitet

Fruktbarhet topper i ung voksen alder. Forutsatt at de er friske og er med friske, fruktbare partnere, kvinner engasjert i ubeskyttet sex har en 50 prosent sjanse for å oppnå graviditet i alderen 19 og 26 i en gitt menstruasjonssyklusen, mens kvinner i alderen 27 og 34 har en 40 prosent sjanse for graviditet gitt de samme forhold og de mellom 35 og 39 har en 30 prosent sjanse. Hvis det oppstår fruktbarhet problemer som ung voksen, de er vanligvis på grunn av lavt antall spermier og blokkerte eggledere.

Faktorer

Livsstilsvalg begynne å påvirke fysisk helse og optimal utvikling i ung voksen alder. Kosthold, fedme, mosjon nivåer, røyking og rusmisbruk er eksempler på slike følge livsstil valg som kan avgjøre om en ung voksen når full fysisk utviklingspotensial. Inntekt og utdanningsnivå har en tendens til å påvirke den generelle helsetilstand på dette stadiet og minoriteter er mer sannsynlig å være mindre sunt i stor grad skyldes statistisk lavere kvalitet helsetjenester. Sosiale relasjoner, spesielt ekteskap, er knyttet til bedre fysisk og psykisk helse i ung voksen alder.

Spesifikke Helse Bekymringer

Spesifikke helsemessige forhold eller hendelser kan drastisk påvirke generelle helse, optimal fysisk utvikling og overlevelse som ung voksen. De viktigste årsakene til dødsfall, fra den mest vanlige til mindre vanlig, er ulykker, kreft, hjertesykdom, selvmord, AIDS og drap. Helsearbeiderne i denne fasen av livet fokus på å optimalisere pasientens helse gjennom gode helsevaner (for eksempel trening og kosthold) og gjenkjenne tidlige tegn på kronisk eller svekkende sykdommer.

Tegn på aldring

Tegn på aldring begynner å vises i en ung voksen er 30-tallet. Rynker, slapp hud og grå eller tynt hår er noen av de mer merkbare kosmetiske indikasjoner på stadig eldre. Fleksibilitet begynner å synke og muskelstyrke reduseres med rundt 10 prosent per år mellom 30 og 60. Manuell behendighet begynner også å falle i midten av 30-tallet. Imidlertid kan livsstil påvirke denne aldringsprosessen; en passe 40-åring kan utkonkurrere en stillesittende 20-åring.

Symptomer og prognose av kronisk voksen alder Astma

Voksen-utbruddet astma er astma diagnosen i noen over 20 år gammel. De fleste som har voksen-utbruddet astma har også allergi. Det er sett oftere hos kvinner enn menn.

Symptomer

Symptomer på voksen-utbruddet astma inkluderer kortpustethet, piping mens puste og hoste.

Hvem får det

Overvektige mennesker, folk med allergier, kvinner på østrogen, kvinner under graviditet eller overgangsalder og røykere er mer sannsynlig å utvikle voksen-utbruddet astma.

Forskjeller

Mens barneastma kommer og går, er voksen-utbruddet astma kronisk. Vanligvis mennesker med tilstanden må ta medisiner daglig.

Behandling

Mens det er ingen kur for voksen-utbruddet astma, en rekke medisiner og behandlinger er tilgjengelig for å kontrollere symptomene. Tar bronkodilatorer og rusmidler som Tylenol vil bidra til å bekjempe astma og gi rom for et mer normalt liv.

Prognose

Selv om voksen alder er kronisk astma, alvorlighetsgraden og prognosen varierer fra person til person. Finne måter å begrense angrep og overvåking symptomer er en god måte å stoppe tilstanden fra forverring.

Botemidler for skoliose

Botemidler for skoliose


Scoliosis er en tilstand i hvilken ryggraden har en unormal krumning. Det er vanligvis diagnostisert i barndommen, selv om det noen ganger dukker opp i voksen alder. Dette skjer vanligvis når det ikke ble diagnostisert eller behandlet i pasientens ungdom. Skoliose rammer jenter oftere enn gutter, og det har en tendens til å kjøre i familier. Den eksakte årsaken er ukjent, men det finnes flere behandlingsalternativer.

Overvåking

Flertallet av barn med skoliose bare har mild kurvatur og ikke trenger behandling. De rett og slett trenger å bli overvåket for å sørge for at deres tilstand ikke bli verre. Checkups er vanligvis gjøres hver 4-6 måneder, mens et barn er økende. Så lenge den krumning forblir på mindre enn 20 grader, vil barnet ikke trenger å bli behandlet.

Milwaukee Brace

Bukseseler er en vanlig behandling for barn med skoliose som har en kurve i sine ryggraden mellom 25 og 40 grader. Bukseseler gjør faktisk ikke kurere skoliose. Deres formål er å beholde dagens kurvatur fra å bli verre. En type spenne, kalt Milwaukee Brace, passer over hele torso, med en halsring som har hviler på baksiden av hodet og haken. Ifølge Mayo Clinic, ble Milwaukee Bukseseler gang brukt for alle typer av krumning forårsaket av skoliose, men de blir sjelden brukt lenger. Deres eneste nåværende bruk er for øvre ryggraden kurver.

Low Profile Brace

Den mest brukte spenne for behandling skoliose er lavprofil-spenne, også referert til som den underarm spenne eller den thoracolumbosacral ortosen. The Mayo Clinic sier at det er laget av plast og har contures som bekrefter til pasientens kropp. Det går under armene og rundt brystkassen, korsryggen og hoftene. Det er nesten usynlig når slitt under brukerens klær fordi det passer kroppen så tett.

Kirurgi

Barn med en kurve som er større enn 40 til 50 grader vil mest sannsynlig trenger kirurgi for å behandle sine skoliose. Som tannregulering, er kirurgi ikke en kur, men det holder tilstanden fra forverring. Ifølge Mayo Clinic, er den vanlige metoden for å smelte pasientens ryggvirvler langs kurven. Dette gjøres ved å forbinde minst to ryggvirvler med nytt ben, ved hjelp av implanterte skruer, tråder, metallstenger eller kroker som holder ryggvirvlene sammen som de gro. Over tid vil de smelte sammen slik at kurven ikke vil forverres. Implantatene blir stående på plass, da de gir ekstra støtte til det behandlede området. De kan også sette kraft på ryggraden som bidrar til å kurere noen av krumningen over tid.

Andre Cures

The National Institutes of Health (NIH) sier at annen behandling for skoliose inkluderer kiropraktisk manipulasjon, kosttilskudd og elektrisk stimulering. Men ingen av disse har vist seg å kurere skoliose eller stoppe sin progresjon. Trening er en annen behandling som ikke har noen direkte effekt på skoliose. Imidlertid anbefaler NIH øvelse for å hjelpe pasienter opprettholde god helse og en følelse av velvære.

Skoliose Behandling for eldre

Skoliose Behandling for eldre


Du kan utvikle skoliose som barn, tenåring eller senere i livet. Med denne tilstanden, det er en unormal kurve til ryggraden som ofte blir verre når du blir eldre. Som et resultat, kan eldre voksne har flere symptomer. Behandling kan redusere disse og selv gjenopprette normal spinal justering.

Skoliose

Selv vanlige pigger ikke er helt rett, er skoliose preget av side-til-side kurver forårsaker ryggrad til å se mer ut som en C eller en S. Ifølge skoliose Research Society, ofte årsaken er ukjent og ikke vanligvis knyttet til holdning, bærer vaner, eller sportslige aktiviteter.

Scoliosos i eldre voksne

Voksen alder skoliose påvirker mer av ryggraden, inkludert halsen, i henhold til skoliose Research Society. Som individer alder, kan skoliose føre til nevrologiske problemer. Den "Journal of Bone og Joint Surgery" rapporterer at skoliose ofte følger osteomalasi (bein oppmykning) eller osteoporose (bein tap).

Muskel Omskolering

Både fysioterapi og kjernen styrke kan bidra til å forbedre skoliose. Stramme muskler og ubalanser trekke på ryggraden overdriver kurver. Arbeid med en fysioterapeut eller ta fasthetsklasser er utformet i eldre voksne å omskolere muskler.

Rest, medisinering, og kirurgi

Eldre mennesker trenger for å unngå eller endre aktiviteter som forverrer skoliose symptomer som smerte. Noen kan trenge smertestillende medikamenter for å lindre symptomer. Andre med alvorlig skoliose (mer enn 50 grader eller mer av krumning) kan vurdere kirurgi, men risikoen vil øke etter hvert som du alder.

Chiropractic

Kiropraktisk behandling er et annet alternativ. Det er spesielt nyttig hvis det er på grunn av muskel, felles problemstillinger og andre underliggende tilstander som artrose. Det er milde non-force teknikker som kan brukes på eldre voksne med stor suksess.

Forebygging av skoliose

Skoliose er en unaturlig krumning av ryggraden som kan være forårsaket av en degenerative joint tilstand. Den faktiske årsaken til skoliose er ukjent. Den går i familier, og hvis det ikke er detektert eller behandles i barndommen, vil graden av ryggraden krumning øker i voksen alder.

Forebygging

Siden årsaken til skoliose er ukjent, er det ingen hindring av tilstanden. Hvis det oppdages skoliose tidlig nok, kan det bli styrt og kontrollert.

Symptomer

Symptomer på skoliose inkluderer ujevn hofter, midje eller skuldrene. Skjev på den ene siden, tretthet eller å ha en fremtredende skulderblad er også symptomer.

Helsen

Voksende barn bør ha kurvatur sine ryggraden kontrolleres minst to ganger i året.

Bukseseler

Bukseseler er ofte brukt på barn som har tilstanden. Tannregulering vil ikke kurere skoliose, men de kan hindre ytterligere krumning av ryggraden.

Kirurgi

Kirurgi kan gjøres for å hindre ytterligere krumning av ryggraden. Vanligvis er dette for å smelte vertebra langs kurven.

Skoliose Spine utretting Øvelser

Skoliose er en misdannelse i ryggraden som bevirker at virvlene til å bøye for langt til venstre eller høyre. Vanligvis er det også en overdreven innover (lordose) eller utover (kyfose) kurve til ryggraden i tillegg. Skoliose vanligvis rammer barn yngre enn 10, men kan fortsette inn i voksen alder. Visse øvelser antas å være effektive i å rette spinal kurvatur.

Lavere & Middle Tilbake Øvinger

Disse øvelsene er laget for å styrke omliggende muskler og leddbånd, noe som kan bidra til å stabilisere ryggraden. Hold hver bevegelse for opptil fem sekunder. Gjør 10 repetisjoner av hver øvelse tre til fire dager per uke.

Ligg på ryggen, ta med knærne opp og press korsryggen i gulvet. Dette forsøk på å rette ut ryggen ved å styrke muskler og leddbånd i korsryggen.

Holde knærne støttet opp, spenne føttene og løft korsryggen og baken opp fra gulvet. Hold denne bevegelsen, og deretter slappe av. Denne øvelsen bygger støtte musklene mellom nedre og midtre rygg, et område av svakhet for de som har skoliose.

Også prøve å vri kroppen din sakte mot venstre og høyre, snu både hodet og skuldrene om 90 grader.

Yoga øvelser

Yoga øvelser kan styrke musklene rundt ryggsøylen og bidra til å redusere noen av kurvene. Du kan gjøre disse i sammenheng med de andre øvelsene, eller på egenhånd.

Plasser begge underarmene på bordet om selv med hoftene. Slapp av og la korsryggen arch naturlig for et par minutter. Dette bidrar til langstrakte ryggraden og korrigere noen av krumningen.

Sitte i en stol og sakte vri kroppen mot høyre. Gjenta bevegelsen mot venstre. Gjør 10 repetisjoner.

Utvidet Tabell: Knel på et teppe, spenne hendene og flytte høyre ben tilbake så langt du kan. Prøv å løfte venstre arm opp og balansere deg selv. Gjenta denne bevegelse på den andre siden.

The Crocodile: Ligg på magen, legg haken i begge hender og støtte deg opp på albuene. Slapp av, deretter gjenta et par ganger til.

Nedadgående Facing Dog: Med hendene på gulvet og hodet ned, løft din høyre fot opp og strekke hoften så langt opp som mulig.

Står frem Fold: Stå med føttene skulder bredde hverandre. Sakte knebøy ned med albuene utvidet utover og hendene presset sammen. Hold denne posisjonen i to minutter, deretter slappe av.

Øvre Tilbake Øvinger

Øvre rygg øvelser kan bidra til riktige høyere kurver av skoliose.

Sitte i en stol. Med albuene sammen foran, flytter begge armene bakover (som en fotball målet innlegget) og strekke øvre rygg og trapezius muskler.

Knele på en benk med ett ben, plukke opp en lys dumbbell og løft det opp og ned med høyre hånd. Gjenta bevegelsen på andre siden.

Alternative skoliose Behandlinger

Behandlingen for alvorlig skoliose, eller krumning av ryggraden, tradisjonelt har vært kirurgi. The Harrington stang som ble satt inn i spines av ungdom fra 1960 inn i 1980 må vike for fremskritt som inkluderer midlertidige stenger, elektrisk stimulering og laser behandlinger. Flere behandlinger har mest lovende som alternativer til kirurgi.

Betraktninger

Selv om ingen alternativ behandling har matchet konsekvent suksess kirurgi har hatt, de som er oppført her tilbyr smertelindring hos noen pasienter selv uten total justering. Siden operasjonen fortsetter å være risikabelt i voksen alder, ligger faren i å utsette operasjonen til etter 50 år, når det ikke lenger anbefalt unntatt i tilfeller som er livstruende.

Yoga

Yoga tilbyr hva er ansett som de mest fordelaktige øvelser for skoliose pasienter. Disse øvelsene er laget for å justere ryggraden, med bevegelse tidsbestemt til å puste for å bidra til å utvikle muskler for støtte. Med Postures som gir lindring gjennom stretching, noen yoga øvelser er spesielt effektiv for personer med skoliose. Disse inkluderer rygg og buk vendinger sammen med felles befriende serien, liggende kneet brystet vri, krokodille vri og passive tilbake bue. The head-to-knee posere hjelper justere ryggraden, mens det ene beinet opp / ene benet ut positur er også nyttig. For mer informasjon les "Back Care Basics: En Legens Gentle Program for rygg- og nakkesmerter" av Mary Pullig Schatz, MD og Mukunda Stiles er "Strukturell Yoga Therapy:. Tilpasning til den enkelte"

Chiropractic

I kiropraktikk medisin, kroppen struktur manipulert i et forsøk på å lindre smerte. Skoliose pasienter behandles med justeringer av ryggraden som kiropraktor prøver å korrigere gjennom manipulasjon en tilstand som kalles ryggvirvel subluksasjon, hvor en ryggvirvel skifter sin posisjon i forhold til de andre. Med kiropraktisk behandling, er spinal justeringer noen ganger forsøkt sammen med støtteøvelser, holdning endringer eller korrigerende hæl heiser i sko for å kompensere for en kortere etappe. Den yngre pasient og mer milde tilfelle, er det mer sannsynlig at manipulerende behandling for å stanse krumn fremdrift.

Osteopatisk

Osteopati er avhengig av muskelskjelett og manipulasjon for å vende tilbake til pasienten for helsen. Før osteopatisk manipulasjon behandlingen begynner, utøveren observerer ofte pasientens holdning mens du sitter, bøyer det ene kneet, balansere på ett ben, og forsøker å røre tærne uten å bøye knærne. Under behandlinger, blir manipulering gjort etter behov til forskjellige deler av kroppen, inkludert hodet, bekken, brystkassen og magen. Hodevekter og skuldervekter blir noen ganger brukt til å returnere til legemet som vanlig en stilling som mulig. Andre oppgaver kan være foreskrevet for å forsterke behandling eller en spenne anbefalt i alvorlige tilfeller.

Dokumentasjon

Vanskeligheten med alternative behandlinger for alvorlige tilfeller av skoliose er at det ikke er tilstrekkelig dokumentasjon til å spore effektiviteten av behandlingen. Uten avgjørende langsiktig bevis fra kontrollerte studier, har ingen alternativ terapi vært så vellykket som kirurgi har til å stoppe progressiv skoliose. Det er nok anekdotiske rapporter om lettelse i milde tilfeller, men for å gjøre alternativer verdt å undersøke.

Hvorfor Skoliose oppstå?

Hvorfor Skoliose oppstå?

Introduksjon

Skoliose er en vanlig medisinsk tilstand som involverer kurvet av ryggraden til en form som ligner på en "C" eller en "S". De fleste tilfeller av skoliose er diagnostisert i løpet av barndommen eller tidlig tenårene. Uten riktig behandling og ledelse, kan tilstanden bli veldig smertefullt i voksen alder. Skoliose oppstår for tre hovedgrunner. Det kan enten være medfødt, degenerative eller et symptom på en mer alvorlig tilstand.

Medfødt

I de fleste tilfeller er skoliose medfødt. Dette betyr at det er ble forårsaket av en abnormitet som utviklet seg i livmoren før fødselen. Disse avvik kan nevnes et sommerfuglvirvler, blokkerte ryggvirvler, overgangsvirvler, hemivertebrae og ryggmargsbrokk.

Sekundær Symptom

Skoliose kan også oppstå som et sekundært symptom på en annen medisinsk lidelse. De mest vanlige lidelser som Skoliose kan oppstå mellom er cerebral parese eller spinal muskelatrofi. Imidlertid kan det også forekomme som et sekundært symptom i nevrofibromatose, en rygg brokk eller Marfans syndrom.

Degenerativ

Degenerativ skoliose oppstår etter dramatisk bein sammenbrudd eller degenerasjon. Dette kan skje under en bilulykke, eller andre traumatisk ulykke som påkaller nok kraft til å gjøre massive bein eller ryggskader. Det kan også skyldes ryggoperasjon hvis beina er ikke i stand til å helbrede riktig. Det kan også skje naturlig gjennom bein tynning på grunn av osteoporose.

Hvordan komme over en identitetskrise som voksen

Hvordan komme over en identitetskrise som voksen


En identitet krise oppstår ofte når det skjer noe som rister din følelse av hvem du er. Identitetskriser er vanlig hos ungdom som har behov for å prøve på mange identiteter før du oppdager hvem de egentlig er, men de har også regelmessig oppstå i voksen alder. Noen faktorer som kan fremkalle en identitetskrise i en voksen inkluderer jobb tap, barn å forlate hjemmet, og utroskap.

Hvordan komme over en identitetskrise som voksen

Revurder livet ditt. Se på hvilke ressurser du har og hva evner du har. Bare fordi din situasjon kan ha endret betyr ikke at du har mistet alt, og minner deg selv om hva du har hjelper deg å finne ut hvem du er.

godta endringene som har skjedd. Etter en stor endring som fører deg til å stille spørsmål identiteten din, kan du bli fylt med en trang til å gå tilbake til slik livet var. Selv om dette er en normal reaksjon, akseptere at det er umulig, og innse at det er på tide å bevege seg fremover.

Utforsk dine andre interesser. For eksempel kan en tapt jobb være rask du trenger å utforske andre profesjonelle muligheter.

Snakk det ut. En identitetskrise kan la deg følelsen tapt og drift, slik at folk du kjenner og stoler på, forankre deg. Snakk med dine venner og familie og sprette ideer på dem, og la dem trøste deg. En identitetskrise er grovt, så åpner deg til de kjære som er der for deg.

Oppsøke profesjonell hjelp om nødvendig. En identitetskrise kan alvorlig forstyrre livet ditt, og en utenforstående observatør kan være i stand til å gi deg den innsikten du trenger for å løse problemet.

Grunner for voksen seng Wetting

Grunner for voksen seng Wetting


Voksen sengevæting, eller nattlig enurese, oppstår når du ufrivillig sengevætere om natten. Ifølge National Association for Continence, minst to prosent av voksne lider av denne tilstanden. De fleste individer som utvikler primær nattlig enurese (barndom sengevæting) vokser denne tilstanden. Sekundær enurese, eller når voksne begynner å ha nattlig enurese, er en tilstand som bør sjekkes av en lege, da det kan være en underliggende årsak som diabetes eller kreft.

Genetikk

Genetikk kan spille en rolle i sjansene for å ha nattlig enurese. Det er ikke nødvendigvis en faktor i mange mennesker, men ifølge National Association for Continence, hvis et barn har begge foreldre som sengevætere i barndommen, deres sjanse for å tisse i sengen økt med 77 prosent. Tisse i sengen som barn kan også bli en faktor senere i voksen alder.

Alkohol

Når du drikker alkohol, et hormon (vasopressin) som produseres i kroppen din reduseres. Som et resultat, vil du begynne å legge merke til at du må annullere mer. Ettersom blæren begynner å fylle seg, vil den trenge å bli tømt på et høyere nivå. Hvis du faller inn i en dyp søvn eller ikke klarer å vekke lett å gjøre det til toalettet i tide, kan det føre til sengevæting.

Diabetes

Kroppen vår produserer et hormon som kalles antidiuretics eller ADH, som forteller våre nyrer når vi trenger å redusere produksjonen av urin. Mer av dette hormonet blir produsert om natten for å redusere mengden av urin. Hvis du har type II diabetes, blir dette hormonet unormal, noe som kan føre til en overdreven mengde urin for å bli opprettet. Noen ganger legemet kan gjøre hormon, men nyrene ikke behandler informasjonen, og en strøm av urin finner sted.

Liten blære

Ideen om å ha en liten blære betyr ikke at blæren er faktisk liten, men at kapasiteten på blæren er liten. Din funksjonell blærekapasitet kan bare holde så mye urin. Dersom beløpet overstiger kapasiteten du er i stand til å holde, kan musklene i blæren ikke slappe av, som deretter fører deg til å urinere mer.

Medisiner

The National Association for Continence sier at psykiatriske medisiner (tioridazin, klozapin) kan føre til nattlige enuresis. Nattlig enurese vanligvis er en bivirkning av medisinen, og skiftende medikamenter kan vanligvis reversere tilstanden.

Andre årsaker

Andre årsaker til sengevæting er urinveisinfeksjoner, nyrestein, prostataforstørrelse og søvnapné. Noen ganger angst eller emosjonelle forstyrrelser kan også føre til sengevæting, men i disse tilfellene, gjør symptomene ikke vare. Blærekreft kan også føre til sengevæting. Hvis du opplever sengevæting, er det viktig å søke legehjelp for å få testet i tilfelle årsaken kan være noe så alvorlig som kreft.

Behandling

Minimere mengden av væske du drikke før du går til sengs kan bidra til å redusere mengden av væske i blæren. Begrense mengden alkohol eller koffein kan også hjelpe. Du kan også prøve blærevolum trening, hvor du drikker svært små mengder væske og avstå fra vannlating i minst opptil tre timer. Dette vil bidra til å øke funksjonell blærekapasitet. Hvis du er en dyp sovende, noen ganger å sette en alarm for å vekke deg midt på natten for å late vannet kan også bidra til å redusere sjansene for sengevæting.

Hva er tegn og symptomer på voksen seng-wetters?

Mens ansett som et problem forbundet primært med barn, kan sengevæting påvirke voksne også. Voksen sengevæting er vanligvis et tegn på en underliggende fysisk eller psykisk helsetilstand, som krever behandling for kjerneproblemet før sengevæting kan være riktig adressert. I noen tilfeller kan også voksne lider av inkontinens under dagtid timer i tillegg, avhengig av typen av tilstanden.

Identifikasjon

Voksen sengevæting er preget av en manglende evne til å inneholde trang til å urinere mens du sover. Ifølge National Association for Continence (NAFC), 2 prosent av alle voksne sliter med dette problemet. Mens "sengevæting" er den mest brukte betegnelsen, det offisielle navnet på denne lidelsen er nattlig enurese. Den kan deles opp i to underkategorier: vedvarende primær nattlig enurese, som starter i barndommen og ikke løser seg selv etter den tid pasienten har kommet inn i voksenlivet og voksen angrep sekundær enurese, som er sengevæting som starter i voksen alder.

Genetiske årsaker

Årsaker til voksen sengevæting inkluderer arvelighet lenker, som de som har foreldre med sengevæting problemer er mer sannsynlig at lider av sengevæting også, som et resultat av en abnormitet av ADH, eller antidiuretisk hormon, som gjør at nyrene til produserer mindre urin i løpet av natten. I voksen seng-wetters, kan dette hormonet ikke sende de korrekte signaler til hjernen, noe som resulterer i den samme mengde av urin som produseres i løpet av natte timer som i løpet av dagen. Ifølge NAFC, har en person med to sengevæting foreldre en 77 prosent sjanse for også å ha voksen sengevæting problemer, og en person med en forelder med sengevæting problemer har en 40 prosent sjanse for å bli rammet av tilstanden.

Underliggende sykdom

Mayo Clinic nevner tallrike mulige underliggende sykdommer som kan forårsake voksen seng-fukting, inkludert type 2-diabetes (som er assosiert med ubalanse av ADH), søvn apnea, prostata-og blærekreft, urinveisinfeksjon og nevrologiske lidelser. Andre mulige årsaker inkluderer emosjonell / angstlidelser og visse medisiner, særlig søvn hjelpemidler som hjelper deg til å sove dypere enn du er vant til. Å løse sengevæting, bør den underliggende årsaken rettes for å hjelpe kroppen din begynne å fungere normalt igjen.

Midlertidige løsninger

En permanent løsning på voksen sengevæting er å løse den underliggende helsetilstand forårsaker denne handlingen. Men i mellomtiden, er det flere grep du kan ta --- eller hjelpe en elsket en å ta --- å avstå fra å tisse i sengen. Disse inkluderer bruk av voksne disponibel truser, pads for undertøy eller større pads for sengen. Du kan også stille inn en alarm for å våkne opp om natten for å bruke badet til å minimere sjansene for å tisse i sengen.

Medisinske behandlinger

Medisin alternativer for å behandle voksen seng-fukting er Desmopressin, som etterligner ADH hormon, og imipramin, som er et anti-depressivt som kan brukes for å redusere nattetid bed-fukting (imidlertid NAFC advarer at på grunn av de bivirkninger som er forbundet med denne medisinen, bør det være en siste utvei). Andre legemidler som brukes til å behandle dette problemet inkluderer Darifenacin, som behandler overaktiv blære; Oxybutynin, som slapper av musklene i blæren; og trospium klorid, noe som reduserer en ustabil blære.

Alder for Crohns sykdom

Crohns sykdom - en form for inflammatorisk tarmsykdom (IBD) - kan påvirke enhver del av fordøyelseskanalen. Selv om de fleste mennesker er diagnostisert innen en viss tidsramme, kan det slå folk i alle aldre.

Typisk debutalder

Denne tilstanden har en tendens til å utvikle hos yngre mennesker. Den typiske alder av diagnose faller mellom 20 og 30, i henhold til de Mayo Clinic.

Tenåringer og barn

Selv om folk flest er diagnostisert i tidlig voksen alder, de under 20 står for 30 prosent av personer med denne tilstanden.

Age of diagnoser og sykdoms Kjennetegn

The National Institutes of Health gjennomført undersøkelser for å fastslå forskjeller i sykdoms mellom dem diagnostisert før fylte 20 og de som er diagnostisert etter 40. Funn tyder de diagnostisert før fylte 20 hadde en større forekomst av familiens historie, mer involvering av tynntarmen, mer arrvev , og en høyere rate av kirurgi. De over 40 hadde mer betennelse og problemer med deres kolon (tykktarmen).

Tidlig diagnose og utvikling

Hvis du er diagnostisert før fylte 20, kan denne tilstanden påvirker vekst, forsinke puberteten, og forårsake svake bein.

Slektstreet

The National Institutes of Health forskning på familieforbindelser indikerer at selv om mange foreldre med Crohns sykdom ble diagnostisert senere i livet enn sine barn, er søsken ofte diagnostisert på samme alder.

Ear infeksjon behandling for en voksen

En ørebetennelse er et generelt begrep som brukes for å beskrive betennelse, smerte og ubehag i øret. Selv om en vanlig barndom lidelse, en blokkering i mellomøret, kjent som auditiv tube, kan føre til bakterier for å bygge opp og bli infisert. Voksne sjelden lider av denne formen for infeksjon. Men svømmer øre, noe som påvirker øregangen, forekommer oftere i voksen alder.

Diagnostisering Problem

Ifølge Mayo Clinic, kan svømmer øre oppstår når bakterier kommer i øregangen fra et svømmebasseng, innsjø eller hav. Du kan også få svømmer øre ved å sette en forurenset gjenstand i øret eller med bare en ripe i kanalen. Det er viktig å vite at svømmer øre er ikke begrenset til svømmere - hvem som helst kan utvikle denne tilstanden. Ikke nøl med å ha øret undersøkt av legen din. Utsettelse av behandlingen vil sette deg i fare for å utvikle alvorlige komplikasjoner.
Symptomer på en øreinfeksjon er kløe og rødhet i kanalen, ubehag eller smerte, eller en luktfri væske drenering fra øret. Tegn på at infeksjonen har kommet er overflødig væske drenering, pus, forverring smerte, en følelse av press og problemer med hørselen.

Behandling av en øreinfeksjon

For svømmer øre, anbefaler Mayo Clinic holde ørene rene og fri for rusk --- som sand fra stranden eller smuss fra hagen din. Hvis du føler at du har irriterende ørevoks buildup, kan legen bruke en suge verktøy for å fjerne eventuelle utslipp og flaked hud. Øret vil ikke absorbere medisiner hvis det er for mye buildup. Legen din kan forskrive en sur løsning som speiler den normale syrlig og antibakteriell miljø øret. En resept steroid vil bidra til å redusere betennelse. Antibiotika brukes til å bekjempe infeksjonen, og en soppdrepende stoffet vil drepe sopp.

Forebygging

Mens du har en øreinfeksjon, vil du ønsker å unngå å fly og svømming. Dersom øret slippe utflod, avstå fra å bruke ørepropper og spør legen din om det er greit å bruke høreapparatet. Du bør aldri sette inn et objekt inn i øregangen. Ikke bare kan det ødelegge den skjøre strukturen i mellomøret, men det kan også innføre bakterier som vil forsterke en eksisterende tilstand. Etter bading og dusjing, holde ørene tørre ved å forsiktig swabbing med et håndkle eller bomull. Hvis du føler deg vann i øret, tips hodet til siden og forsiktig bob den opp og ned til du kjenner at vannet utgivelsen. Den beste måten å unngå irriterende kjemikalier som hårfarge og hårspray fra å komme inn i ørene er ved å sette bomullsdotter i øregangen.

Resultatene etter alder en Normal Hørselstest

Resultatene etter alder en Normal Hørselstest


Evalueringer for hørsel, som de fleste medisinske vurderingene, har det som regnes som en sunn eller "normal" rekkevidde. Hvis en persons hørsel, uavhengig av alder, faller innenfor det normale området, videre testing vanligvis ikke er nødvendig. I noen tilfeller hørselstestresultater kan varsle en spesialist av andre øret forhold, selv når resultatene vises normalt. Alder må tas i betraktning når visse deler av en hørselstest.

Range

Hørselstestresultater er registrert på et audiogram. En hørselstest bestemmer mykeste nivået du kan høre frekvenser av menneskelig tale på. Et audiogram diagram har frekvenser øverst (250Hz til 6,000Hz). Langs venstre side er tall som representerer desibel (20dB til + 120dB). En normal hørevidde er mellom -20 og 25 desibel.

Ungdom

Jo yngre du er, jo nærmere -20dB hørselen din skal være. Ideelt sett bør hørsel forbli akutt gjennom hele ungdomstiden og inn i tidlig voksen alder. Hvis en ung barnets hørsel er på + 20dB eller + 25dB, bør videre testing gjøres. En øre-nese-hals lege kan sjekke barnets midtre og indre ører, bihuler og hjerne.

20-årene og 30-årene

Unge voksne opplever støy-indusert hørselsskader takket være personlige musikk-og mediespillere og tilpassede bilstereoanlegg. Ungdommer i 20-årene kan ha støy-indusert hørselstap. Imidlertid er utvalget for normal hørsel samme 20dB til + 25dB. Som ung voksen, hvis du rutinemessig utsatt for høye lyder, bør du ha årlige hørselstester.

Baby Boomers og Beyond

Jo eldre du blir, jo mer sannsynlig er det å oppleve noen aldersrelatert hørselstap. Noen mennesker aldri falle ut av en normal spekter av hørsel. Men ved 50 år vil du sannsynligvis teste rundt + 15dB til + 25dB på en hørselstest.

Etter 50 år bør du ha årlige hørselstester. Raskt progredierende hørselstap påvirker eldre individer. Reseptbelagte legemidler og andre medisinske forhold er de viktigste årsakene til raskt utvikle hørselstap.

Screenings

En rutinemessig nyfødt hørselsscreening er utført av en høring screener eller sykepleier på sykehuset. Testen ser for svar å høres stimuli. Screening er bestått eller ikke bestått. Eldre barn får rutinemessig hørselsundersøkelser ved skolen. Skole høre screenings er også bestått eller ikke bestått. Hvis et spedbarn eller barn svikter en hørselsscreening, han henvist til en pediatrisk audiograf.

Slik unngår Voksen Hulrom

De fleste av oss forbinder hulrom til barndommen tannlege besøk hvor vi ble behandlet på en liten leke i bytte for ikke chomping på tannlege hånd. Den triste sannheten er at hulrom kan komme på deg ofte i alle aldre når riktig behandling er ikke tatt. Her vil du lære hvordan du kan forebygge hull i voksen alder!

Bruksanvisning

Slik unngår Voksen Hulrom

•  Puss tennene først i morgen med en fluortannkrem som er godkjent av ADA. Du tror kanskje dette er dumt å pusse før frokost. Det er viktig. Bruk en elektrisk børste når det er mulig.

Floss, gurgle og pusse tennene igjen etter du har selv frokost. Sørg for at du har hatt dine fylles av hva du ønsker å spise på morgenen før du pusser.

Trekk deg og bruk en tannpirker som en dental hakke når du er ferdig med å spise på en restaurant. Når ingen andre er i toalett, kjøre tuppen av tannpirker langs toppen av tennene dine, og pass på å fjerne plakk. Skyll den bort i vasken og fortsett rundt tennene. Skylle munnen etterpå.

Tygg en sukker-gratis anti-hulrom tyggis etter et måltid hvis det ikke er tid for tannpuss og tygge den etter hver matbit. Det er en trygg idé å tygge opp til tre stykker om dagen, men holde alt med måte.

Brush igjen når du er ferdig med lunsj. Å ha en reise pakke med tannbørste og tannkrem er ideell for post-lunch rengjøring.

Kjør tungen langs tennene dine når du ikke har andre mulige alternativet for rensing av tennene dine. Det kan være en fin ting. Spyttet kan hjelpe slaget skaden gjort av plakk og bakterier.

Rengjør tennene dine når du er ferdig å spise for natten. Bruk tann hakke og floss på tennene som første del av prosessen.

Puss tennene tjue ganger i hver del av munnen. Sørg for å kjøre penselen over foran, bunn og sider. Swish vannet rundt og spytte ut tannkremen.

Gurgle og skyll i et helt minutt ved hjelp av anti-hulrom munnvann. Spytte ut munnvann helt og du er ferdig med din tannpleie praksis for dagen. Starter igjen i morgen, og husk å følge disse reglene for tannpleie hver dag når det er mulig.

Hint

  • Drikk brus gjennom et sugerør hvis du må drikke det. Som hindrer den i å komme i kontakt med tennene.
  • Stash flere tannpirkere i lommene på vesken slik at du alltid har en måte å fjerne plakk på farten.
  • Hold en av disse miniatyr reise versjoner av tannbørste, tannkrem og munnvann i bilen eller vesken. Det er alltid bra å ha på farten!
  • Hardere bust betyr ikke nødvendigvis at det renser mer grundig. Du bør være sikker på å justere seighet på tannbørsten din til følsomhet og behovene til munnen.
  • Ikke pusse tennene for mange ganger på en dag. Over-børsting kan være skadelig for tennene også. Hold det på tre til fire ganger om dagen.
  • Unngå drikker om natten, bortsett fra vann, etter at du har børstet tennene.

Psykologiske effekter av voksen-Onset Diabetes

Voksen angrep diabetes, også referert til som type 2 diabetes, er en tilstand der kroppen ikke lenger reagerer skikkelig til effekten av insulin, et hormon som hjelper konvertere glukose til brukbar energi. Administrerende diabetes krever drastiske endringer i livsstil som å endre kosthold og vedta en jevn øvelse diett. Facing disse endringene kan være skremmende og selv ta en toll på en persons mentale helse.

Voksen-Onset Diabetes

Insulin er et hormon som produseres av bukspyttkjertelen som fjerner glukose fra blodet og overfører den inn i cellene, hvor den brukes til energi. I voksen alder (type 2) diabetes, enten kroppen produserer for lite insulin for å administrere blodsukkernivået, eller kroppen ikke lenger reagerer på insulin. Resultatet er en opphoping av glukose i blodet som må forvaltes gjennom nøye hensyn til kosthold og mosjon, eller, hvis det ikke er tilstrekkelig for å kontrollere blodsukkeret, kan medisiner eller insulin injeksjoner være nødvendig. Voksen angrep diabetes oppstår vanligvis hos personer eldre enn 45 år, selv om det kan skje når som helst. Folk som er overvektige, fysisk inaktive eller har en familiehistorie med diabetes har økt risiko for å utvikle diabetes. I tillegg, de som har en tilstand som kalles prediabetes, som er en forhøyet blodsukkernivå som ikke er høyt nok til å oppfylle kriteriene for diabetes, er også økt risiko for tilstanden.

Psykologiske effekter

Voksne nylig diagnostisert med diabetes må vende endre sin livsstil mens de justere til å leve med en kronisk tilstand. Fordi vekt og fysisk aktivitet er to risikofaktorer for voksen angrep diabetes, diagnostisering fører ofte følelser av skyld, skam og sinne. En diabetes diagnose kan bli sett på som et symbol på svakhet for ikke å opprettholde en sunn vekt og aktivitetsnivå. Pasienter kan klandre sine familier for å tillate dem å fortsette usunne vaner. Diabetes er også assosiert med humørsvingninger som insulin nivåer svinge. Pasienter kan gjøre utslett beslutninger eller frigjøre følelsesmessige utbrudd og senere glemme hendelsen. Pasientene er ofte uvitende om deres følelsesmessig ustabilitet.

Depresjon

Som med alle kronisk sykdom, er diabetes forbundet med depresjon. Skyld og selvbebreidelse for diabetes er ofte grunnlaget for depresjon, som kan variere fra litt nedstemthet til alvorlig depresjon. Stresset av overfor en livslang tilstand forbindelser pasientens følelse av depresjon, pluss stresset stimulerer insulinproduksjonen og kan forstyrre effekten av medisiner.

Kognitive effekter

Voksen-utbruddet diabetes har vært knyttet til nedsatt kognitiv funksjon. En kanadisk studie publisert i tidsskriftet "Nevro" konkluderte med at personer med diabetes hadde vanskeligheter med visse typer oppgaver, når pasientene ble sammenlignet med voksne som ikke har diabetes. Den svekket resultatene var uavhengig av alder, noe som tyder på at nedgangen i funksjon skjedde kort tid etter at diabetes utvikles.

Psykologisk effekt på behandling

De psykologiske aspektene ved diabetes direkte påvirke samsvar med behandlingsanbefalinger. Dette skaper bare en nedadgående spiral som dårlig kontrollert diabetes kan forverre de psykologiske effektene. Pasienter som er sint kanskje også i fornektelse og nekter å godta diagnosen og nødvendige endringer i livsstil. Pasienter som er deprimerte har en tendens til å forsømme sine medisiner eller ikke følge råd om behandling.

Hvordan kan jeg hjelpe en voksen barnet med sine Major depresjon?

Dealing med depresjon er vanskelig for alle involverte. Det er like vanskelig for de kjære på personen lidelse med alvorlig depresjon fordi ikke bare gjøre deres handlinger påvirker dem, men de føler seg hjelpeløs og ganger og vet ikke hva jeg skal gjøre for å bedre situasjonen. Major depresjon er ikke en uvanlig sykdom i tidlig voksen barndom. Mens det er vanskelig å vite hvor du skal begynne, er det noen grep du kan ta for å hjelpe.

Depresjon

I tidlig voksen alder, er det mange faktorer som kan bidra til depresjon. Det er flere stressfaktorer i livet, og de kan ikke alltid kjøre med noen for å snakke om sine følelser. Årsakene til depresjon kan variere fra overgrep, traumer eller andre spesifikke Lifen erfaringer. Årsaken til alvorlig depresjon kan også være biologisk. Hvis du finner din voksen barnet har problemer med å sove, er humørsyk, er vedvarende trist eller har mistet interessen for ting han eller hun en gang likte, han eller hun kan være deprimert.

Alternativer

Mens noen ganger den personen som lider med depresjon eller alvorlig depresjon kan i utgangspunktet bekjempe hjelp fra de rundt ham eller henne, er det viktig å ikke bli frustrert og føre til mer stress. Være tilgjengelig for å snakke med dem. Hvis de har problemer med å snakke med deg, som ikke er uvanlig, kan det være lurt å ta med en psykiater inn i bildet. Mange ganger er det mye lettere å åpne opp for noen som ikke er involvert direkte. Gjør en avtale med en lege og ta din voksen barnet til besøket. På dette punktet må du være støttende, men ikke påtrengende fordi store depresjoner later mennesker med følelser av verdiløshet, tomhet og skyldfølelse.

Hvis en lege foreskriver terapi eller medisiner, være der for å bidra til å gjøre avtaler, og sikre de delta samt ta sine medisiner regelmessig. Oppmuntre barnet til å komme ut og gjøre ting de liker, støtte noen interesser de har, og prøve å få dem til å reignite sine lidenskaper. Hvis barnet ditt noen gang snakker om eller sier de ønsker å begå selvmord, bli med dem og snakke dem gjennom den. La dem få sine følelser ute og ikke vær redd for å spørre direkte spørsmål. Sørg for å ha en hjelpetelefon på fil i tilfelle kriser.

Kan du utvikle allergi som voksen?

Du husker kanskje en ubekymret barndom fri for allergiske reaksjoner, men nå lider av allergi som voksen. Det er mulig at noe har endret seg til å gjøre deg allergisk mot ting du en gang elsket. Å vite hva symptomene er typisk i de ulike allergier, så vel som noen av årsakene, er avgjørende for å beskytte deg selv fra irritasjon eller verre. Som med enhver medisinsk tilstand, hvis du mistenker at du har en "voksen-utbruddet allergisk reaksjon", bør du snakke med en lege som er spesialist på allergi så snart som mulig.

Årsaker

Voksen-angrep allergi dekker et bredt spekter av allergiske reaksjoner som spontant oppstår etter puberteten. Noen ganger er disse endringene faller sammen med hormonelle endringer (for eksempel graviditet), men andre ganger de skjer uten synlige forutsetning ("ut av det blå"). Voksen angrep allergi er ofte forbundet med mat, men ikke alltid.

Matallergi

Den vanligste allergi som voksne utvikler er mat-basert. I utgangspunktet har kroppens immunsystem plutselig forvirret mat med et giftig inntrenger, og er over-reagerer på tilstedeværelsen av en gang-trygge matvarer. Mat-baserte allergi inkluderer bær, nøtter, belgfrukter, hvete, melk og honning. Disse allergi kan være spesielt farlig, ettersom de kan manifestere mellom ett måltid og det neste, og gradvis bli verre, noen ganger resulterer i anafylaksi, som kan være dødelig.

Pollen Allergi

Noen allergi mot pollen som manifesterer i voksen alder er et resultat av skiftende steder; noen mennesker som aldri har vært utsatt for visse pollen allergener har ingen innebygd forsvar eller motstand mot dem, noe som resulterer i en allergisk reaksjon. Disse symptomene er vanligvis karakterisert som en hevelse og / eller kløe av slimhinner i øyne, nese, svelg og munn.

Materialer Allergi

Noen materialer allergier, for eksempel latex, kan utvikle seg spontant i voksen alder. Latex er en gummi-basert materiale som brukes i undersøkelseshansker og kondomer. Allergiske reaksjoner på lateks omfatter mild til moderat utslett, kløe og andre hudirritasjoner, eller kan bli mer alvorlige, noe som resulterer i anafylaksi, i noen tilfeller. Andre materialer omfatter nikkel, kolofonium, thiruram og noen anti-oksiderende kjemikalier som brukes i lotions og kremer.

Forebygging / løsning

Det er ingen hindring av spontant genererte allergier, men når allergier manifeste, er det mulig å minske deres virkninger. For eksempel er voksen angrep pollen allergi vanligvis kontrollert med over-the-counter eller reseptbelagte allergi medisiner. På den annen side, med noen allergier slik som til mat eller materiale, er det generelt anbefalt at pasienten unngå å bruke produkter som inneholder (eller kan ha blitt utsatt for) den aktuelle allergen. For eksempel bør folk med peanut allergi unngå å spise bearbeidede produkt på det samme utstyret som ble brukt til å behandle peanøtter eller andre belgfrukter.

Vektige barn og voksen koronar hjertesykdom

Vektige barn og voksen koronar hjertesykdom


Studier har etablert en sammenheng mellom overvektige barn og voksen koronar hjertesykdom. Overvektige barn har også en økt sjanse for å utvikle alvorlige medisinske tilstander som diabetes og høyt blodtrykk, som begge er kjent for å øke oddsen for å utvikle hjertesykdom senere i livet.

Funksjoner

Et klassifiseringssystem kjent som kroppsmasseindeks, eller BMI, sammenkroppsvekten til et individ mot nasjonale gjennomsnitt. Et barn med en BMI rating på 95 prosent eller høyere, noe som betyr at hans vekt er høyere enn 95 prosent av alle barn av samme kjønn og aldersgruppe, er klassifisert som overvektige. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, om lag 19 prosent av barn i USA faller inn i obese kategorien. Fedme, sammen med de helsemessige forhold som ofte følger den, kan øke risikoen for å utvikle voksen koronar hjertesykdom. Koronar hjertesykdom oppstår når fettmaterialer akkumuleres i blodårene som fører til hjertet. Dette begrenser blodstrømmen til hjertet, noe som kan resultere i hjerteinfarkt eller hjertesvikt.

Betydning

En 2007 studie publisert i New England Journal of Medicine trakk en direkte kobling mellom barndommen fedme og utvikling av koronar hjertesykdom i voksen alder. Studien, som gjennomgikk medisinske registreringer av mer enn 276 000 skolebarn født i Danmark mellom 1930 og 1976 konkluderte med at personer med høy barndom BMI fra besøkende var mer sannsynlig å utvikle koronar hjertesykdom som voksne enn de med lavere BMI rating.

Betraktninger

Fedme hos barn ofte resultater fra en kombinasjon av høy-fett, kaloririk kosthold og lite fysisk aktivitet. I tillegg til å øke risikoen for fremtidige hjerteproblemer, kan inaktivitet og overspising bidrar til utvikling av alvorlige tilstander som diabetes, høyt blodtrykk og høye nivåer av dårlig kolesterol, som alle også øke oddsen for å utvikle koronar hjertesykdom.

Forebygging / løsning

Childhood fedme kan forebygges eller korrigeres med et sunt kosthold og tilstrekkelig fysisk aktivitet, selv om leger også noen ganger anbefale kirurgi eller reseptbelagte vekttap medisiner for å bekjempe denne tilstanden. En familie lege bør finne det beste løpet av handlingen for å sikkert og effektivt håndtere et barns vekt. Voksne kan redusere deres risiko for å utvikle koronar hjertesykdom gjennom kosthold og mosjon, og ved å unngå risikofaktorer som røyking sigaretter og spise mat med høyt natrium. Koronar hjertesykdom kan behandles med kirurgi, medisinering, endringer i spisevaner og mosjons, eller en hvilken som helst kombinasjon av de ovennevnte.

Advarsel

Ifølge det amerikanske National Library of Medicine, den ledende årsak til blant både menn og kvinner død i USA er hjertesykdom. I tillegg til å øke risikoen for hjerteproblemer, vektige også kan bidra til utvikling av andre alvorlige medisinske tilstander som leversykdom og respiratoriske lidelser.

Hvordan vite om du har voksen ADD eller ADHD

Hvordan vite om du har voksen ADD eller ADHD


Mange mennesker har en stereotyp oppfatning av hva en person med ADHD (ADD) ser slik ut: hyperaktiv, høyt, impulsive, for mye energi samlet, over alt. ADD og ADHD er ikke bare en barndom lidelse som symptomer på verre i voksen alder. I tillegg har mange voksne inn i voksenlivet uten skikkelig diagnose eller behandling. Voksne med ADD eller ADHD sliter med å håndtere daglige presset, som stressfaktorer øker med alderen. Her er noen tegn på Adult ADD eller ADHD.

Bruksanvisning

Mange barn vokser til voksne med ADD eller ADHD. Problemene bo med barnet inn i voksenlivet. ADD og ADHD ikke nødvendigvis gå bort som om personen vokste sykdommen. I tillegg ble det mange voksne aldri diagnostisert eller behandlet for denne lidelsen.

voksne med ADD / ADHD sliter daglig med selvregulering, som inkluderer: oppmerksomhet, impulser, administrerende snakker enhver handling og følelser.

Hvis du har problemer: å holde fokus, få eller bor organisert, starte og fullføre arbeid eller en oppgave, obsessive tenkning, angst, depresjon, tvangsmessig atferd, styring av tid, forvaltning av penger, og vanskeligheter med å huske eller fullføre de tingene i ditt daglige liv, så du kan ha voksen ADD eller ADHD.

I tillegg, som en voksen kan du se problemer med å håndtere i en eller flere av dine livsområder: arbeid, hjem, familie, relasjoner, helse og økonomi. Du kan selv se vanskeligheter med å håndtere i alle områder.

Adult ADD eller ADHD kan også ha tegn på avhengighet som: gambling, drikking, narkotika, sex, internett for å nevne noen.

Mange voksne er diagnostisert med angstlidelser, stemningslidelser, inkludert depresjon eller bipolare lidelser.

Hvis du tror du kan ha voksen ADD eller ADHD, se profesjonell hjelp. Uttaler til en psykiater kan hjelpe deg med å diagnostisere problemet. I tillegg er det medisiner som kan hjelpe. Hvis en psykiater foreskriver medisiner ta det som anvist. Ikke endre uten å konsultere legen.

Du kan også se en terapeut for å hjelpe deg å finne måter å administrere dine livsområder bedre. Husk at du fortjener å føle seg lykkelig og nyte livet. Du kan være fornøyd med riktig hjelp.

Tips og advarsler

  • søker profesjonell hjelp kan være et stort skritt i å føle seg bedre