Digidexo.com

hva er cortical cyste

Hva er uterinfibroid Cyster?

Uterin fibroid cyster er noncancerous tumorer som vokser i eller rundt uterus. Livmor fibroids er en vanlig medisinsk klage, som forekommer hos opptil 80 prosent av kvinner i en alder av 50, ifølge womenshealth.gov. Flertallet av tilfellene oppstår hos kvinner i 40-årene og 50-årene.

Hva er Fibroids?

Livmor fibroid cyster er også kjent medisinsk som leiomyom eller myom. De er muskuløse, godartede svulster som vokser i livmorslimhinnen. Livmor fibroids kan vises som en eller flere vekster, er runde og avlange i utseende, og varierer i størrelse. En livmor fibroid kan være så stor som en grapefrukt, men i sjeldne tilfeller kan det vokse enda større.

Årsaker

Det er ingen kjente årsaker til livmor fibroid cyster, men ifølge womenshealth.gov, har sine forekomster vært knyttet til genetikk og hormonelle ubalanser i østrogen og progesteron. Også ifølge womenshealth.gov, det er ikke noen klare indikasjoner på hvordan de slutter å vokse, eller hvordan å krympe dem, selv om området sier at hormoner bidra direkte til sin vekst. Disse cyster synes å vokse raskt hos kvinner som har dem under svangerskapet, og krympe i årene frem til overgangsalderen

Symptomer

Symptomer på livmor fibroid cyster er kraftige blødninger, infertilitet (dette er sjelden), forstørret abdomen, hyppig vannlating, smerter ved samleie, metthetsfølelse i magen, og anemi (forårsaket av kraftig blødning). Men noen kvinner med livmor fibroid cyster har ingen symptomer i det hele tatt.

Diagnose

Å starte diagnostisering prosessen, kan legen din foreslå en bekken eksamen, som vil vise om en klumpete, uregelmessig formet, eller forstørrede livmoren er til stede. Denne diagnosen alene er vanligvis nok, men i visse tilfeller fibroids kan være vanskelig å føle seg ut. Da en transvaginal ultralyd anvendes for å bekrefte tilstedeværelse av fibroider. I tillegg til disse undersøkelsene, kan en endometriebiopsi være nødvendig for å utelukke kreft.

Behandling

Behandling avhenger av alder, helse, alvorlighetsgrad av symptomer og fibroid type. Enkelte kvinner kan bare trenger å ha sine livmor fibroids overvåkes av bekken eksamener eller ultralydundersøkelser. Behandlingstilbud omfatter bruk av p-piller for å kontrollere blødning, jerntilskudd for å lindre anemi, ibuprofen eller Naprosyn for kramper og smerte. Noen kvinner kan trenge å ta hormonbehandling eller p-piller for å regulere hormonelle ubalanser.

Hva skyldes godartede cyster?

Cyster i leveren er vanlig og kan også være tilstede ved fødselen. Generelt sett, lever cyster viser ingen åpen symptomer og er godartet i naturen. I noen tilfeller kan lever cyster bli forstørret eller infisert, og vil deretter presentere visse medisinske problemer. Imidlertid synes det samlede resultatet om cyster i leveren for å være en av et lavt nivå av bekymring for eventuelle langtidseffekt eller reduksjon i levealderen.

Typer

Ifølge Cleveland Clinic er det flere typer cyster som kan bli funnet på leveren. Den vanligste kalles en hepatisk cyste, som ganske enkelt er en boble som har utviklet seg på leveren. Disse er vanligvis liten og kan være tom eller inneholder fluid. Hydatid cyster utvikle seg på grunn av tilstedeværelsen av larver av parasitten Echinococcus i leveren. I sjeldne tilfeller kan neoplastiske cyster utvikle seg på leveren, men disse er assosiert med cyster på eggstokkene og vanligvis ikke kommer i leveren.

Årsaker

Leverlever cyster er generelt ansett for å være medfødt i naturen. Den aksepterte hypotesen om deres opprinnelse er at små svulster (microhamartomas) som utviklet seg langs galletreet (galle duct) har blitt utvidet og fyll med galle, forårsaker cyster å vokse. Abscesser kan også utvikle seg på leveren fra bakteriell eller amøbisk vekst i intestinal traktater som beveger seg til leveren. Selv om disse kan bli problematisk, de er oftere godartet i naturen.

Symptomer

De fleste enkle lever cyster vil ikke påvise noen påviselige symptomer, med mindre de vokser i størrelse eller antall. Merkbare symptomer kan utvikle seg i disse forholdene, inkludert en vag følelse av ubehag eller svak smerte i området, en følelse av fylde eller for å bli mett uten å ha spist og av og til kvalme eller oppkast. Hvis en lever cyste vokser stort nok, kan det føre til at luftveissymptomer oppstår.

Diagnose

Ifølge UPMC Liver Cancer Center grunn av asymptomatisk natur fleste godartede cyster, er de generelt ikke blir oppdaget før en undersøkelse er gjennomført i forbindelse med unormalt i funksjon av leveren eller magesmerter. Lever cyster kan også bli oppdaget av ultralyd imaging tester. I tilfeller hvor usikkerhet er til stede når det gjelder statusen av en påvist cyste (s), kan en biopsi av leveren vev pålegges å avgjøre hvorvidt cyste er godartet eller ondartet.

Behandling

Med mindre lever cyster er funnet å være problematisk på grunn av smerter eller unormal nyrefunksjon, er kirurgisk fjerning vanligvis ikke indisert. Endringer i kostholdet kan bli anbefalt å støtte kroppens immunforsvar, noe som vil hjelpe leveren i behandlingen av blod og opprettholde sunne ernæringsmessige nivåer. Reduksjon av fettholdige næringsmidler er antatt å være fordelaktig for riktig leverfunksjonen. Disse kan inkludere meieriprodukter, stekt mat og matvarer som kan inneholde steroider eller hormoner.

Spørsmål å spørre en lege om ovarian Cyste fjerning

Eggstokkene er en del av den kvinnelige reproduktive system, som finnes i nedre del av magen. Koblet av egglederne til livmoren, eggstokkene er egg-produserende kjertler i den kvinnelige. Cyster funnet på eggstokken kan kreve fjerning, men de fleste kvinner har en rekke spørsmål om slik behandling. Forstå det grunnleggende på ovarial cyste fjerning kan bidra til å fjerne noe av frykten oppleves av kvinner som står overfor behandlingen.

Er det godartet eller ondartet?

En cyste kan være ufarlig eller farlig, avhengig av hva slags det er. En godartet cyste er ikke farlig, og er relativt vanlig hos kvinner. Noen kvinner utvikler cyster som forsvinner i løpet av to eller tre perioder, mens andre opplever cyster som kan vokse og forårsake smerter i magen. Legen din må ta en prøve av cyste å avgjøre om det er ondartet (kreft) eller ufarlig.

Hvilken type prosedyren er involvert?

To vanlige prosedyrer for cyste fjerning brukes i dag. Den ene er en laparoskopisk tilnærming, som innebærer bruk av en lang, tynn slange med et kamera festet til en ende. Laparoscope er i stand til å vise den nøyaktige plasseringen og størrelsen på cyste gjennom et lite snitt normalt gjort under navlen, som gjør det mulig for kirurgen å fjerne det med minst mulig vevsskade mulig. Den annen teknikk innebærer det som kalles åpen abdominal kirurgi, hvor et større innsnitt er gjort i den nedre del av magen, gjennom alle hud og muskelvev lag, for å eksponere eggstokken.

Hva er Ovarian cyster, anyway?

Seks forskjellige typer cyster er ofte funnet på eggstokkene. De omfatter hårsekken cyster, som oftere enn ikke gå bort av seg selv; hårsekken cyster oppstår når eggsekker ikke bryter åpen for å frigjøre egg. Det er også corpus luteum cyste, som dannes når fluidet bygger seg opp inne i en intakt sac. En endometriomas er en cyste som ofte forekommer hos kvinner som opplever veksten av livmor-type vev utenfor livmoren. Cystadenomas er ovariecyster som dannes på den ytre overflate av eggstokk, og dermoidcyste er de som inneholder skin-vevstype-attributter, som hår eller "tenner". Den siste typen ovarial cyste kalles en polycystisk ovariesyndrom, som er forårsaket av egg som ikke forfaller innen eggsekker, og skaper gjentatte vekst innenfor cyste.

Hva er årsakene til Cyster på binyrene?

Usett av det blotte øyet, inneholder kroppen binyrene at når fungerer som den skal påvirke en persons fysiske og mentale velvære. Imidlertid skaper en cyste stede ulike komplikasjoner til en persons helse.

Beliggenhet

Binyrene kan bli funnet på den øverste del av hver nyre. Tre arterier levere blodtilførselen til hver kjertel.

Funksjon

Den binyrene primære formål vedrører produksjon av hormoner. De regulerer en persons fysiske eller psykiske respons på stress.

Symptomer

Hvis binyrene gjør tilstrekkelige mengder av hormoner, kan en av de første indikasjonene være trøtthet eller sykdom. Et signal for cyster kan være magesekken og / eller ryggsmerte, blod i urin eller feber.

Årsaker

En cyste i binyrene, skjønt sjelden, kan det danne seg på grunn av en bakteriell infeksjon eller parasitter. Imidlertid utvikler en mer alvorlig årsak som et resultat av et hypofyse svulst som påvirker kroppens hormonproduksjon.

Forebygging / løsning

Når en lege oppdager en cyste, kan han velge å ikke ta det hvis det vises godartet. Behandling avhenger av størrelse og plassering, og kan reguleres med medisiner og regelmessige kontroller hvis kirurgi og stråling er ikke nødvendig.

Advarsel

Neglisjere avtaler med en lege kan forårsake livstruende resultater når medisinen ikke klarer å regulere hormonproduksjonen. Oppsøk lege så snart som mulig med noen tegn på problemer i dette området.

Hva er behandlingen for en sinus maxillaris Cyste?

Overkjevens bihulene sitter på hver side av nesen, under kinnet benet. Ifølge Mayo Clinic, er en cyste en sekk som kan fylles med luft, væske eller andre stoffer.

Identifikasjon

En lege vil bestille en x-ray eller CT scan for å avgjøre om en cyste er til stede. Ifølge Dr. Peter J. Casano, en lomme spesialist, cyster i bihulene er vanlig, spesielt i sinus maxillaris.

Symptomer

Sinus maxillaris cyster kan føre til hevelse og ømhet rundt kinnet bein området. Men ifølge Dr. Casano, de fleste overkjevens cyster forårsake ingen symptomer eller problemer.

Komplikasjoner

Når en sinus maxillaris cyste forårsaker feil drenering eller kronisk ømhet den trenger sannsynligvis fjernet. Likeledes, hvis kronisk sinusitt eksisterer, fjerning kan anbefales.

Endoskopisk kirurgi

Endoskopisk bihulekirurgi bruker et fleksibelt medisinsk verktøy, et endoskop, slik at legen å se innsiden din nese og bihuler. Legen kan deretter fjerne cyste ved å klippe og / eller utsuging det ut.

Caldwell-Luc Prosedyre

Den Caldwell-Luc prosedyren innebærer å kutte tannkjøttet for å få tilgang til nedre maxillaris gulvet. Siden utviklingen av endoskopisk kirurgi denne prosedyren blir sjelden brukt. Ifølge New York Eye og Ear Infirmary, er denne prosedyren nyttig for å fjerne cyster som er forårsaket av påvirket tennene.

Kan en Cortical Nyre Cyste Årsak Lyske smerter?

Nyrecyster

Kortikale nyrecyster er en type nyre cyste som blir mer vanlig som folk blir eldre. Mens forekomsten av nyrecyster hos barn er sjelden, er mer sannsynlig hos personer etter fylte 50. Ifølge en februar 2001 artikkel publisert i Parkhurst Veksling, kortikale og parapelvic cyster står for mellom 60 og 65 prosent av alle nyre tilstanden masser. Mange ganger en person opplever ingen symptomer. I tilfeller der smerter, blødning eller infeksjon oppstår, kan trenge cyste som skal fjernes. Nyrecyster er ofte forårsaket av rørformet obstruksjon. I de fleste tilfeller er en renal cyste godartet. Selv om det er sjelden at en godartet nyre cyste å slå kreft, bør en lege nøye vurdere eventuelle cyste å utelukke mulig malignitet.

Symptomer

Mens noen mennesker med nyrecyster kan tilskrive smerter i korsryggen til cyste, bør en enkel cyste ikke forårsake smerte. Hvis en person diagnostisert med en kompleks kortikale nyre cyste klager over smerter i nedre del av ryggen eller lysken eller smerter ved vannlating, kan det være en annen tilstand. Konstant smerter kunne indikere tilstedeværelse av en malign masse, noe som innebærer at en hvilken som helst kreft kan allerede være tilstede i de senere stadier. Selv om malignitet er fast bestemt på ikke å være årsaken til smerter, en lege vanligvis bestiller en rutine urinalysis og urin kultur for å være sikker på at lysken eller ryggsmerter er ikke på grunn av infeksjon eller annen medisinsk tilstand.

Pain

Nyrecyster vokser sakte. Men når en cyste vokser stort nok, og begynner å trykke på andre organer, kan en person oppleve smerte. Store kortikale nyrecyster ofte legge press på magen og tarmene, eller på nyrene selv. I noen tilfeller, kan strekking av veggen av cysten være årsaken til smerten. Infeksjon eller blødning fra en nyre cyste kan være andre årsaker til smerte. Infeksjon fører til nyrevevet å hovne opp, strekke nedsatt kapsel. Den renale kapselen er tykt lag av fibrøst bindevev som omgir hver av nyrene. Dette kan føre til en konstant, verkende type smerte. Flankesmerter, som er karakterisert som smerter i siden som følte et sted mellom den nedre brystkasse og bekken, er vanligvis forbundet med nyreproblemer. Smerter i flanken eller nedre del av ryggen ofte stråler ut i midten av magen eller lysken rett under magen. Medisinske tilstander som involverer nyrene er en vanlig årsak til lyskesmerter hos kvinner og menn begge.

Hva er en nyre Cyste?

Hva er en nyre Cyste?


Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer, enkle nyre cyster er en vanlig tilstand som folk alder. Denne tilstanden er til stede i nesten 30 prosent av personer over 70 år.

Nyre Cyste

En enkel nyre cyste er en lukket pose som inneholder fluidet som dannes i nyrene. Disse cystene er oftest ikke-kreft. Nyrene kan havnen en eller flere cyster.

Symptomer

Vanligvis nyrecyster er asymptomatiske, og en person ikke føler cyste. Imidlertid, hvis cyste er stor nok til å trykke på andre organer kan det være noen smerte følt.

Behandling

Nyre cyster vanligvis ikke utgjøre en helserisiko, og er derfor ikke behandlet. Hvis, derimot, er cyste forårsaker smerte eller forstyrrer organfunksjoner den kan fjernes. Dette gjøres ved punktering cyste med en lang nål eller laparoskopisk kirurgi.

Identifikasjon

Nyrecyster er identifisert gjennom ultralyd eller CT-skanning. Noen ganger er de funnet når legene er ute etter andre forhold.

Polycystisk nyresykdom

Dette er en genetisk sykdom som forårsaker klynger av cyster å danne rundt nyrene eller andre organer. Hvis noen i din familie har denne sykdommen søke profesjonell medisinsk råd om sjansene for å utvikle denne tilstanden.

Hva er den beste prevensjon pille for Ovarian cyster?

Funksjonelle cyster er væskefylte blærer som kan oppstå på eller i en kvinnes eggstokk etter eggløsning. De kan hovne opp og forårsake mye smerte, eller har ingen symptomer i det hele tatt. Mens det er ingen definitive kur for cyster på eggstokkene, mange leger foreskrive p-piller for å krympe og bli kvitt dem. De p-piller som er den mest effektive har en kombinasjon av høye nivåer av østrogen og progestin.

Kombinasjon p-piller

Orto-Novum er en p-pille som inneholder høye nivåer av østrogen og progestin. Når kombinert, hormonene hindre eggløsning. Det er en av de mest forskrevne p-piller for cyster på eggstokkene. Andre p-piller anbefales for denne tilstanden omfatter Alesse, Loestrin, Orthocyclin, Ortho-Trycyclin, Triphasil, Yasmin og Zovia.

Slik fungerer det

Kombinasjonen av høye nivåer av østrogen og progestin virker sammen for å forhindre eggløsning. Når eggløsningen ikke skjer, ingen eggstokkene cysteformer som resultat. P-piller er tatt i 20 til 21 dager i menstruasjonssyklusen og blir deretter stoppet i 7 dager for å tillate kvinnen å ha en menstruasjon.

Når eggløsning har funnet sted, og en cyst har dannet seg, kan administrering av kombinasjonen prevensjon krympe cyste over en flere måneders tidsperiode.

Bivirkninger

P-piller kan ofte føre til lette eller ubesvarte perioder, småblødninger mellom menstruasjonene, kvalme, vektøkning og ømme bryster. Andre moderate symptomer inkluderer humørsvingninger og chloasma, en endring i huden pigmentering rundt pannen, øyne og øvre leppe.

Det er også en samling av mer sjeldne, men alvorlige symptomer kalles smerter. Det er viktig å oppsøke lege umiddelbart hvis du er på p-piller og opplever noen av disse symptomene.
Magesmerter kan indikere tilstedeværelse av tromboflebitt, eller bekken blodpropp, lever blodpropp eller svulster, eller galleblæren sykdom.
Brystsmerter kan indikere tilstedeværelse av blodpropp i lungene.
Hodepine kan tyde på at blodtrykket er svært forhøyet eller at et slag er i gang.
Øyeproblemer, som for eksempel uklarhet eller plutselig blindhet, kan peke på endringer i hornhinnen, øye blodpropp eller utbruddet av en alvorlig migrene.
Alvorlige ben smerter eller plutselig hevelse i ett ben kan indikere dyp venetrombose eller flebitt, en tilstedeværelse av beinet blodpropp. Disse blodpropp er spesielt alvorlig, da de kunne flytte til lungene eller hjertet, forårsaker død.

Advarsler

Hele ideen med å bruke p-piller for å forhindre cyster på eggstokkene er betinget av det faktum at de slutter eggløsning. Du må ta pillen på samme tid hver dag for de første 20 til 21 av menstruasjonssyklusen for å hindre eggløsning. Tar prevensjon enda noen timer for sent kan resultere i eggløsning.

Andre medikamenter kan redusere effekten av p-piller, noe som resulterer i eggløsning. Antibiotika og Johannesurt kan påvirke hvor godt p-piller fungerer.

Hva kan føre til at flere cyster i bukspyttkjertelen Tail?

Hva kan føre til at flere cyster i bukspyttkjertelen Tail?


Produserende fordøyelsessafter og hormoner for å regulere glukosebehandling er den viktigste funksjon av pankreas. Cyster eller pseudo-cyster kan dannes på hode, kropp og hale i bukspyttkjertelen. Årsaker til bukspyttkjertelen cyster variere eller kan være ukjent. Selv om de fleste bukspyttkjertelen cyster er godartede, mens andre kan forårsake alvorlige symptomer eller kan være forstadier. Forstå bukspyttkjertelen og dens funksjoner er avgjørende ved vurderingen av årsakene til flere cyster på halen i bukspyttkjertelen.

Forstå Pancreas

Bukspyttkjertelen er et blad-formet, langstrakt endokrin kjertel, ca 6 inches lange, ligger i den øvre del av magen foran ryggraden og bak magen. Halen av pankreas er plassert på den venstre ekstremitet og berører milten. Laboratorietester Online bemerker at små kanaler i bukspyttkjertelen flytte bukspyttkjertelen væske inn i pankreasgang. Fluider blir båret av pankreasgang fra halen mot hodet, i den øvre del av tynntarmen (tolvfingertarmen). Bukspyttkjertelen duct og galle duct, bærer sine fordøyelsesenzymer, møtes før vi går i tolvfingertarmen og dele en åpning til tynntarmen.

Sykdommer i bukspyttkjertelen

Pankreatitt, kreft i bukspyttkjertelen og bukspyttkjertel insuffisiens omfatter de primære sykdommer i bukspyttkjertelen. Pankreatitt oppstår når fordøyelsesenzymer ikke gjør det til tolvfingertarmen og blir aktivert inne i bukspyttkjertelen, spise bukspyttkjertelen verket. Dette resulterer i betennelse i bukspyttkjertelen og kan forårsake magesmerter, kvalme og oppkast. Laboratorietester Online melder at kreft i bukspyttkjertelen er den fjerde største årsaken til kreft dødsfall i USA. Adenokarsinomer i eksokrine vev utgjør 95 prosent av bukspyttkjertel kreft. Pankreatisk insuffisiens oppstår når bukspyttkjertelen er i stand til å produsere nødvendige nivåer av fordøyelsesenzymer for å hjelpe til mat absorpsjon i tarmen.

Typer cyster

Cyster er en samling av væskefylte lommer. Ifølge MayoClinic.com, kan bukspyttkjertelen cyster ikke være & ldquo, true & rdquo; cyster i den forstand sine celletyper er forskjellig fra sammensetningen av sanne Cyste celler. Disse typer cyster kalles pseudo-cyster og er fylt med vev rusk, fordøyelsesenzymer og væske. Celler på veggene av pseudocyster er ofte sammensatt av de samme celletyper som finnes i andre organer. MedicineNet.com bemerker at to typer cyster er ofte funnet i bukspyttkjertelen hale eller kroppen. Serøs Cyste adenomer tendens til å være liten, godartet, og sjelden gi symptomer. Tretti prosent av mucinøst Cyste adenomer er kreft og de resterende 70 prosent er kategorisert på forstadier. Begge disse inflammatoriske cyster forekommer ofte hos middelaldrende kvinner.

Symptomer på bukspyttkjertelen cyster

Typer av cystisk væsker variere avhengig av cyste type. For eksempel kan pankreatitt danne en pseudo-cyste, som inneholder høye nivåer av fordøyelsesenzymer. Den MayoClinic.com sier mulige symptomer på denne type pseudo-cyste er "vedvarende magesmerter, som kan stråle ut til ryggen, en masse du kan være i stand til å føle seg i øvre del av magen, og kvalme og oppkast" Cyster kan bli smittet og ruptur. I noen tilfeller, cystisk væskeavløp og påvirker blodkar, resulterer i indre blødninger. Se lege umiddelbart hvis du opplever følgende symptomer: alvorlige magesmerter, bevisstløshet, rask hjerterytme, besvimelse eller gulsott.

Årsaker og risikofaktorer for bukspyttkjertelen cyster

Ofte er årsaken til bukspyttkjertelen cyster ukjent. En sjelden sykdom - som Hippel-Lindau sykdom, en genetisk lidelse - kan føre til cyster i bukspyttkjertelen. Pseudo-cyster kan utvikle som følge av pankreatitt. Risikofaktorer for pankreatitt inkluderer tung alkoholbruk, gallestein, cystisk fibrose, hyperkalsemi, hyperlipidemi og autoimmune tilstander. Endelig kan bukspyttkjertelen cyster være et resultat av stump traume til magen.

Hva er en Nabothian Cyste?

Nabothian cyster er klumper som er fylt med mucus som er funnet på cervix overflate. Livmorhalsen er den nedre del av livmoren som strekker seg inn i vagina. Nabothian cyster er en type oppbevaring cyste. De skyldes blokkering av en slimproduserende kjertel. Nabothian cyster ser ut som små, hvite kviser. Noen kvinner har mer enn én av cyster.

Funksjon

Overflaten av livmorhalsen er bygget opp av en rekke hud celler som er kjent som den skjellepitel. Ved kjertelen hindringer oppstår, sekreter akkumuleres i cellene som er koblet opp. Dette skaper en rund, glatt klump på toppen av livmorhalsen, som kalles en nabothian cyste.

Symptomer og behandling

Nabothian cyster generelt presentere ingen symptomer. Flertallet av kvinner som har dem sannsynligvis ikke engang vet at de er der. Cyster utgjør ikke noen helserisiko og anses å være godartet, så vanligvis ingen behandling er nødvendig. De forsvinner ikke av seg selv, men de kan fjernes gjennom prosedyrer kjent som kryoterapi og electrocautery, men disse er vanligvis ikke nødvendig.

Mulige komplikasjoner

I visse tilfeller kan komplikasjoner oppstå fra nabothian cyster. I sjeldne tilfeller kan cyster blitt så mange eller store at den da blir hindret eller forstørres. Dette kan gjøre mottar en celleprøve (en rutine gynekologisk eksamen som prøver livmorhalsen for å sjekke for eventuelle uregelmessigheter) vanskelig.

Discovery

Kvinner som regel oppdager at de har nabothian cyster under rutinemessig bekken eksamen. Legen vil merke en liten, rund klump (eller flere av dem) på livmorhalsen overflate. Noen ganger er det nødvendig å utføre en kolposkopi for å kunne skille nabothian cyster fra andre sår som også kan finnes på livmorhalsen.

Frekvens

Nabothian cyster oftest forekommer hos kvinner som er i reproduktiv alder. De er spesielt vanlig hos kvinner som allerede har fått barn, og er betydelig mindre vanlig i de som ikke har født.

Hva gjør en Nabothian Cyste ut?

Hva gjør en Nabothian Cyste ut?


Livmorhalsen er en del av enhver kvinnes anatomi. Plassert på toppen av vagina og bunnen av livmoren, er det vanligvis to eller tre centimeter lang. Det kan også være stedet for mange typer cyster og svulster, noen ondartet og noen godartet. Fordi livmorhalsen ligger inne i kroppen, er rutinemessige kontroller av en gynekolog for å få øye på noe unormalt i livmorhalsen.

Årsaker

En abnormitet som kan ofte bli funnet kalles en Nabothian cyste. Dette kan skje når slim, som cellene på livmorhalsen normalt produserer, begynner å bygge seg opp og blokkerer de omkringliggende cellene. Blokkeringen produserer et brak som føles som en kvise på livmorveggen.

Identifikasjon

En lege er lett kunne identifisere en Nabothian cyste. De er små humper og det kan være en enkelt kul eller en gruppe av dem sammen. Ofte vil en lege ikke trenger å gjøre flere tester for å konkludere med at lesjonene er Nabothian cyster. De er vanligvis hvitaktig og har utseendet og følelsen av en kvise.

Behandling

Leger trenger sjelden å behandle Nabothian cyster fordi de er godartet, noe som betyr at det ikke er noen kreftceller og cyster er ikke skadelig for kroppen. Men hvis cystene begynner å vokse og bli for stor, er det behandlinger som skal brukes, for eksempel fryse cyster eller cauterizing dem. Hvis de ikke blir fjernet kirurgisk, vil de ikke gå bort på egenhånd.

Symptomer

Det er ingen symptomer relatert til Nabothian cyster. Eventuelle cyster av denne typen som er funnet er under rutine bekken eksamener med en utdannet gynekolog.

Forebygging / løsning

Foreløpig er det ingenting som kan gjøres for å hindre Nabothian cyster vises. De er ikke forårsaket av et virus eller bakterier, og det ser ut til å være noen sammenheng mellom livsstil og utseendet på disse cyster. Fordi de er så godartet, er de fleste oversett med mindre de blir store nok til å blokkere cervix inngang, noe som gjør det vanskelig å utføre en celleprøve test. De fleste mennesker lever uten å vite at de er der.

Hva er behandlingen for Liver Cyster?

Cyster kan oppstå mange steder i kroppen. Eggstokkene og nyrecyster, for eksempel, er vanlig. En annen type cyste er leveren cyste. De fleste lever cyster er godartede og trenger ikke behandling, men noen lever cyster er mer alvorlig og krever oppmerksomhet av en medisinsk faglig. I slike tilfeller har den enkelte med en lever cyste flere behandlingstilbud tilgjengelig for dem. Disse inkluderer kirurgi, behandling av en underliggende tilstand, antibiotika, drenering og skleroterapi infusjon.

Kirurgi

Kirurgi er den vanligste behandlingen for lever cyster som ikke responderer på andre former for behandling, og som er spesielt stort. Avhengig av plasseringen og størrelsen på cyste, kan kirurgi være åpen (et stort snitt må gjøres der legen kan visuelt se leveren cyste), eller laproscopic (et lite innsnitt er gjort og legen kan fjerne leveren cyste med et instrument). Laproscopic kirurgi er vanligvis mindre smertefulle og er ansett å være sikrere på grunn av den mindre snitt størrelse.

Underliggende tilstand Treatment

Noen lever cyster er forårsaket av andre forhold. Hvis dette er tilfelle, så leveren cyste kan behandles ved å adressere den underliggende årsaken til cyste. Noen underliggende tilstander som kan forårsake lever cyster inkluderer Caroli sykdom og medfødt hepatisk fibrose. Dette kan omfatte administrering av et bredt spekter av medikamenter. Det kan også inkludere en endring i kostholdet, siden leverens funksjon er å filtrere avfall fra det som er inntatt, og for å fjerne det fra kroppen.

Antibiotika

I de tilfeller hvor en lever cyste er knyttet til en bakteriell infeksjon, cyste behandlet gjennom administrasjon av antibiotika. De antibiotika er spesifikke for den type av infeksjon og vanligvis må tas med overalt noen få dager til noen få uker, avhengig av alvorlighetsgraden og typen av bakteriell infeksjon.

Drenering

De fleste lever cyster er rett og slett væskefylte utvekster på orgel. Dette betyr at væsken i dem kan dreneres. Dette er ofte nyttig ved at det lindrer press fra overflødig væske. Men drenering ikke nødvendigvis behandle den underliggende årsaken til cyste, noe som betyr at det ikke garantere at en cyste vil ikke komme tilbake.

Skleroterapi Infusion

Hvis ingen av de nevnte behandlinger som fungerer, er et annet alternativ til å injisere en løsning av steril alkohol inn i cyste. Løsningen injiseres i cysten desinfiserer og får den til å krympe. Denne prosedyren kalles sklerose infusjon.

Hva er meningen med cyster?

Hva er meningen med cyster?


En klump under huden din, eller hvor som helst på eller i kroppen din kan være en cyste eller en kreftsvulst. Cyster er vanlig, og de fleste er ufarlige. Avhengig av deres plassering, men de kan føre til smerter og ubehag. Når du ser eller føler noen nye vekster på eller i kroppen din, kan du kontakte din lege eller annet helsepersonell.

Kjennetegn

Et lukket, saclike struktur forming på kroppsvev er en cyste. Cyster inneholder vanligvis et flytende, gassformet eller halvfast stoff. Størrelsen varierer fra mikroskopiske til store nok til å forårsake organ fortrengning, melder MedicineNet.

Typer

Det er hundrevis av typer cyster, mange oppkalt etter verts kroppsdel. Noen er sanne cyster innkapslet av celler utskiller væske. Andre er pseudo inneholder ingen spesielle grensecellene.

Sebaceous cyster dannes innenfor kjertler i huden. Fibrocystic cyster dannes i brystet. Ovariecyster er en type av ovarial tumor, som kan inneholde andre kroppsvev i tillegg. En Baker eller knehasen cysteformer bak kneet, og ganglion cyster oppstå på sener og ledd. Chalazions er cyster dannes i øyelokket kjertelen. Pineal cyster vokse innenfor hjernens pinealkjertelen. Bukspyttkjertelen cyster inneholde væske og er i bukspyttkjertelen. Tarlov cyster er lokalisert i de sammenvokste bein i bunnen av ryggraden, ifølge MedicineNet.

Årsaker

Infeksjon, tilstopping av kjertler eller obstruksjon av væskestrømmen kan føre til cyster. Cyster kan også danne rundt fremmedlegemer i hud eller utvikle seg som et biprodukt av svulster, kroniske inflammatoriske tilstander, genetiske forhold, defekter i embryo organutvikling, og slitasje. Noen parasitter forårsake cyster i løpet av muskel, hjerne, øye, lunge og levervev.

Tegn og symptomer

Cyster av huden og vevet like under huden er vanligvis merkbar. Cyster i brystene kan påvises gjennom berøring. Cyster av indre organer, for eksempel nyrer og lever, kan bare gi symptomer når de er store eller ubeleilig plassert.

Diagnose

Selv om det er sjelden, kan cyster være assosiert med alvorlige infeksjoner eller ondartede svulster. Det første funnet av cyster i indre organer er ofte et resultat av ultralyd, computertomografi eller magnetisk resonans imaging. Leger anbefaler og bestille diagnostiske tester for å fastslå tilstedeværelsen av en cyste og dens årsak.

Behandling

Årsaken, størrelse og plassering av en cyste bestemme dens behandling. Svært store cyster forårsaker symptomer kan kreve kirurgisk fjerning. Noen ganger kan imidlertid en enklere prosedyre for å bryte sammen en cyste ved innsetting av en kanyle inn i dens hulrom, og drenering av fluidet være alt som er nødvendig. Det er viktig å adressere den underliggende medisinsk tilstand når en cyste resultater fra behandling for en kronisk tilstand.

Hvis en lege har bekymringer om at en cyste kan være kreft, innebærer standard behandling kirurgisk fjerning, ifølge MedicineNet. Kirurgen samler også aspirert væske fra cyste og biopsier cyste veggen for å finne ut om kreftcellene er til stede.

Hva er årsakene til kortpustethet ved Thyroid Cyster?

Thyroid cyster eller knuter, er væskefylte klumper som utvikler på skjoldbruskkjertelen. Ifølge American Thyroid Association, gjør flertallet av mennesker med skjoldbruskkjertelen cyster ikke har noen ledsagende symptomer. Imidlertid kan ubehandlet skjoldbrusk knuter blir symptomatisk, forårsaker pusteproblemer.

Betydning

Ifølge American Thyroid Association, er det anslått at én av 10 personer har en skjoldbrusk cyste. Kreft er årsaken til cirka fem prosent av alle skjoldbrusk cyster, melder thyroid-info.com.

Origins

Selv om de fleste skjoldbrusk cyster er ikke-kreft, årsaken er ikke fullt ut forstått, forklarer den amerikanske Thyroid Association. Thyroid knuter kan være arvelige, et resultat av en autoimmun lidelse, eller assosiert med en annen type av skjoldbruskforstyrrelse.

Symptomer

Thyroid cyster kan føre til at skjoldbruskkjertelen å forstørre, eller bli en struma, noe som fører til press på luftrøret. Ifølge thyroid-info.com, kan kortpustethet og andre pustevansker oppstår.

Behandling

Godartet skjoldbrusk cyster er vanligvis undertrykkes med medisiner. Men hvis knuter er så stort å forårsake kortpustethet legen din anbefale kirurgisk fjerning av hele eller deler av skjoldbruskkjertelen.

Prognose

Hvis skjoldbruskkjertelen er kirurgisk fjernet, vil du bli plassert på skjoldbrusk hormon erstatninger for livet for å gjøre opp for mangelen på hormoner.

Hva gjør Nedsatt Cyste Mean & hva som forårsaker det?

Hva gjør Nedsatt Cyste Mean & hva som forårsaker det?


Nyrene er ansvarlig for filtrering av avfallsstoffer fra blodet. Når filtrert, fjerner kroppen din disse giftstoffer via urin. Innenfor nyrene en eller flere cyster kan dannes. Dine cyster er vanligvis oppdaget under en rutinemessig bildebehandling scan eller andre tester. Årsakene til dine cyster kan variere.

Identifikasjon

Cyster er små, runde væskefylt sekk innenfor nyrene. Imidlertid kan cyster bli uregelmessig formet. Foring av sacs er tynne og fylt vanligvis fylt med klar eller gulaktig væske.

Typer

Det er to typer av cyster: enkel og kompleks. Enkle cyster er noncancerous og mest vanlig.

Forskjellen

Komplekse cyster har en lav risiko for å bli kreft, ifølge Kidney Cancer Institute (KCI). De regnes komplisert på grunn av ulike egenskaper som uregelmessige former, har en blodtilførsel eller har et tykt fôr.

Common Cause

Den vanligste årsaken til nyrecyster, ifølge Family Doctor, er alder. Vanligvis oppstår nyrecyster hvis du er 50 år eller eldre.

Andre årsaker

Andre årsaker er polycystisk nyresykdom (PKD) og multicystic nyre dysplasi, ifølge Mayo Clinic. Disse medisinske tilstander kan føre til nedsatt, eller nyre, svikt.

Hva som er inni en nyre Cyste?

Hva som er inni en nyre Cyste?


Nyre cyster vanligvis ikke svekke nyrefunksjonen og vanligvis ikke har noen symptomer. Cyster kan danne hvor som helst i nyrene, ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer.

Typer

Det finnes to typer av nyrecyster: enkle og komplekse. Disse cystene er ikke forbundet med noen genetiske eller arvelige sykdommer som polycystisk nyresykdom.

Enkle Cyster

Enkle nyre cyster er vanligvis fylt med enten klar eller gul væske. Sacs, eller vegger av cyster, er ekstremt tynne.

Hyperdense

En underkategori av enkle nyrecyster, en hyperdense cyste, har blod innenfor veggene i sac, ifølge Nyre Cancer Institute.

Komplekse cyster

Komplekse nyrecyster er tydelig på grunn av uregelmessigheter. Disse uregelmessigheter kan dukke opp fra sine odd ytre form, tykke sac vegger eller forbedringer som en blodtilførselen til cyster, ifølge Nyre Cancer Institute.

Betydning

Komplekse cyster kan fylles med kalsium, som kan være forholdsvis tykt. Andre stoffer som kan fylle sekkene er vev eller solid materiale.

Hva er behandlingen for pilonidal cyster?

Hva er behandlingen for pilonidal cyster?


Pilonidal cyster er en vanlig tilstand som påvirker kløften like over baken. Små groper fulle av hår, død hud eller annet rusk form og kan selv bli infisert. Tilstanden er antatt å være delvis forårsaket av økt øvelse knyttet til området, som ridning eller sykling. Noen til og med tror at det å sitte i lange perioder kan også føre til pilonidal cyster. Uansett hvordan dine pilonidal cyster form, er det flere tilgjengelige behandlinger.

Årsaker, symptomer og diagnose

Pilonidal cyster er dimples eller groper i nærheten kløften over baken. De er ofte forårsaket av hår og hud rusk som har funnet sin vei inn i huden og infisert området. Noen pilonidal cyster kan ha pus, blod eller annen væske drenering fra dem. Fordi du normalt ikke ser baken kløft, det første tegn på pilonidal cyster er smerter i området mens du går eller sitter. Du kan også føle hevelse eller varme i området. Din helsepersonell kan undersøke området og stille en diagnose uten ytterligere testing.

Hjem Rettsmidler

Pilonidal cyster er forårsaket av hår, død hud eller annet rusk som påvirker huden i baken hare. Når du er klar over situasjonen, kan mindre forhold bli behandlet ved å holde området veldig rent og la rusk jobbe seg ut. Bade minst en gang om dagen og vask med antibakteriell såpe. Du kan også være lurt å pensle området to til tre ganger om dagen med alkohol. En varm kompress på området kan bidra til avfalls til å arbeide seg ut av huden.

Antibiotikabehandling

For forhold som har forverret, kan ytterligere behandling være nødvendig. Noen ganger pilonidal cyster blir smittet, utvikler seg til pilonidal abscesser. Disse cystene har blod og væske drenering fra dem. Smitte fra pilonidal abscesser kan forverres over tid og kan også spre smitte gjennom kroppen din. Hvis det skjer helsepersonell kan forskrive en to-ukers antibiotikakur som metronidazol eller erytromycin. Dette er sjelden, skjønt, og antibiotika har ingen effekt på normale pilonidal cyster.

Kirurgi

Når pilonidal cyster utvikle komplikasjoner, kan kirurgi være nødvendig. Det er forskjellige måter å kirurgisk behandle denne tilstanden. En måte involverer åpne Pilonidalcyste under operasjonen, rengjøring av området og la det gro av seg selv. Noen leger foretrekker å lukke såret under operasjonen, heller enn å la det gro på egen hånd. Dette gjør pasientens utvinning tid, men det er en stor grad av tilbakefall. På den annen side, hvis såret tillates å lukke av seg selv, er det mindre sannsynlighet for at tilstanden skal oppstår på nytt. Uansett, er operasjonen mindre og ikke-invasiv.

Forebyggende behandling

Noen mennesker er utsatt for kronisk pilonidal cyster. For å unngå å utvikle cyster eller ha disse cyster utvikle seg til byller, er god hygiene viktig. Du bør vaske minst en gang om dagen, spesielt rundt rumpeballe krøll med antibakteriell såpe. For de med spesielt selvfølgelig hår, kan det være lurt å eksfoliere rundt området. Død hud og løse hår ofte føre til pilonidal cyster. Gjør den siste delen du skylle baken kløft. Dette vil hindre døde hår fra sjamponering rutine fra losji i området.

Hva slags kirurgi gjøres for bukspyttkjertelen cyster?

En cyste i bukspyttkjertel er en fluidumfylt lomme på eller i nærheten av bukspyttkjertelen som er opprettet av en lekkasje av bukspyttkjertelen juice. Operasjonen er utført for å skape en forbindelse mellom cyste og en intestinal organ for å tillate det å renne.

Symptomer

Symptomer på bukspyttkjertel cyster inkluderer: magesmerter som stråler ut i ryggen; kvalme og oppkast; og en abdominal masse nær bukspyttkjertelen.

Årsaker

Oftest den eksakte årsaken til en pankreatisk cyste er ukjent. Noen er assosiert med en genetisk sykdom som kalles Von Hippel-Lindau sykdom; andre utvikler etter en episode av pankreatitt.

Kirurgiske prosedyrer

De tre typer kirurgi som brukes til å behandle bukspyttkjertelen cyster inkluderer: cystgastrostomy, cystjejunostomy, og cystduodenostomy.

Cystgastrostomy

En cystgastrostomy utføres på cyster plassert i kroppen eller halen i bukspyttkjertelen. Cyste er koblet til den bakre veggen i magesekken, slik at væsken kan renne ned i magen.

Cystjejunostomy

En cystjejunostomy blir også utført på cyster plassert i kroppen eller halen i bukspyttkjertelen. I denne prosedyren, er cyste koblet til tynntarmen til avløp.

Cystduodenostomy

En cystduodenostomy utføres på cyster som ligger i hodet på bukspyttkjertelen. Cyste er koblet til tolvfingertarmen (den første delen av tarmen) hvor den kan tappes.

Hva å gjøre med en Trakk Lysken på en kvinne?

Hva å gjøre med en Trakk Lysken på en kvinne?


En lyske belastning er når det er en rift eller trekk i de tre musklene i indre lår, også kalt adductor musklene. Denne kombinasjonen av musklene går fra lysken hele veien nedover innersiden av låret og kobles til kneet. En trakk lysken kan være forårsaket av mange forskjellige ting, for eksempel en direkte slag mot lysken, belaste muskelen utover hva det er i stand til, overdrive eller legge for mye stress på musklene når de ikke er korrekt strukket.

Symptomer på Kvinne Lyske trekker

Symptomer kan være mild til svært alvorlig i en lyske pull. Symptomer kan inkludere tetthet i lysken, smerte og ømhet, svakhet i adductor musklene, blåmerker, feber på stedet av belastningen, og en smellende eller kneppende lyd når musklene er anstrengt. Du vil oppleve smerte når du flytter, og du kan oppleve lyskesmerter når du går på do.

Hvordan det er diagnostisert

Din lege vil fysisk eksamen området til å finne noen hevelse eller klumper som vises på lysken. Den fysiske undersøkelsen vil avdekke hvorvidt smerte er et resultat av andre medisinske tilstander som nyrestein, forstørrede lymfeknuter eller andre bekken problemer som cyster på eggstokkene. Cyster på eggstokkene kan forårsake intense smerter som kan synes å kjøre nedover beinet og kan ligne en muskel pull. Røntgen, CT skanner og andre tester kan utføres for å utelukke eventuelle andre problemer før en full diagnose er gitt.

Behandling

Lyskesmerter hos kvinner varierer avhengig av diagnose under evalueringen. Den vanligste formen for behandling for en lyske pull er kvinner er hvile og medisiner. Ibuprofen og Naproxen er både anti-inflammatoriske medisiner som hjelper med hevelse og betennelse. Varme brukes til det generelle området eller et varmt bad kan gi midlertidig lindring. Behandlingen er basert på den eksakte årsaken til smertene. Enhver smerte som har oppstått i flere dager bør sees på av en lege.

Hva skjer med hjernen under en migrene?

Hva skjer med hjernen under en migrene?

Hva er en migrene

Hundrevis av millioner av mennesker verden over lider av migrene (se Ressurser), som er uutholdelig hodepine på den ene siden av hodet. Foruten å føle kvalm, de fleste migrene lider er følsomme for lys, høye lyder og sterke lukter. I ekstreme tilfeller kan folk som lider av migrene selv midlertidig mister sin visjon. Selv om de er ansett som hodepine, de skiller seg fra andre hodepine i at de er en nevrologisk lidelse. Det er flere teorier om hva som skjer i hjernen under en migrene. Medisinske forskere pleide å tenke det var på grunn av blodårene i hjernen begrensende som forårsaket smertene. Men nå er det sett mer som en forstyrrelse i hjernens funksjon i stedet for bare en lidelse i cerebrale blodkar.

Vaskulær Theory

Den vaskulære teorien er basert på blodårene i hjernen sammentrekkende. Når blodårene trekker seg sammen, blir strømmen av oksygen reduseres, produsere auraen oppleves av noen migrene ofre. Som de trange blodkar utvides, prøver å få mer oksygen, er smerte resultater som kjemikalier kjent som prostaglandiner (som øker smerte) utgitt. Men noen forskere tviler på om dråpene i cerebral blodstrøm under aurafasen er nok til å forårsake andre aura symptomer som synsproblemer knyttet til migrene. Hva mer, ikke denne teorien ikke hensyn til ømhet og hodet hevelse tilhørende migrene.

Seretonin Theory

En nyere teori foreslår at migrene er forårsaket av en kjemisk forandring hjernen på grunn av kroppens uregelmessig bruk av serotonin, som bidrar til å administrere blodkar sammentrekkende og strekke. Når serotonin blir misbrukt, kan en bankende følelse føre. Misbruk av serotonin resulterer også i andre migrenesymptomer. Foruten serotonin, endret nivåer av andre nevrotransmittere som stresshormoner og dopamin er også knyttet til migrene smerte.

Cortical spreading depression Theory

Det kortikale spreading depression teori er basert på ideen om at en midlertidig bølge av depolarisering sprer seg over hjernens overflate. De bølge beveger seg fra occipital området, som er baksiden av hjernebarken, og fortsetter mot fronten med en hastighet på omtrent 3 til 5 mm (0,12 til 0,2 inches) per minutt. Den elektriske erfaring kan gjøres i dyr ved hjelp av skadelige stimuli og er kjent i litteraturen som "spreading depression av Leao."

Trigeminusnerven Theory

Trigeminusnerven teorien mener betennelse i hjernens blodårer er et resultat av hjernens trigeminusnerven slippe et bestemt stoff, sto for smerter på den ene siden av hodet. Den trigeminus går fra skallen sentrum og over øynene og deretter til pannen. Selv om smertesensorer i nerve er utløst, er det usikker på hvordan det skjer. Stimulert fibre slipper et stoff som kalles nevropeptider som gjør at blodkar dilatasjon, forårsaker smerte for hvert hjerteslag.

Integrated Theory

Den integrerte hypotesen prøver å kombinere ulike teorier som det klargjør flere forklaringer knyttet til migrene smerte. Denne teorien hevder at triggere inkludert blending, støy, stress og andre faktorer kan sette av visse særlig hjernestammen sentre som locus cereleus, som fører til endringer i nivåer i adrenalin. Rygg raphe kjerne er et annet senter som påvirker serotonin hjernen nivåer.