Digidexo.com

stevia skade på nyrer

Grunner for lav nyre-funksjon

En reduksjon i funksjon av nyrene kan utvikle plutselig eller over en lang varighet av gangen og kan forårsake symptomer som endringer i vannlating, hevelser i underkroppen og generell tretthet. Lav funksjon av nyrene kan skje av mange grunner, blant annet skader på nyrer og andre indre organer. Ifølge Mayo Clinic og National Library of Medicine, kan lav nyrefunksjonen være forårsaket av betennelser, infeksjoner og forgiftninger.

Betennelse

Betennelse i nyrene kan være forårsaket av allergiske reaksjoner på antibiotika, immunsystem lidelser som lupus eller kroniske tilstander som leversykdom.

Infeksjoner

Bakterielle infeksjoner med Escherichia coli eller halsbetennelse eller infeksjoner med viral hepatitt kan føre til lave nyre-funksjoner som kan utvikle seg til nyresvikt hvis venstre ubehandlet.

Toksiner

En overdose av smertestillende midler som paracetamol eller aspirin, tung alkoholbruk, narkotikabruk og eksponering for produksjon eller industrielle kjemikalier kan være årsaken til lav funksjon i nyrene.

Artery Disorders

Forstyrrelser i blodårene inne i nyrene eller som fører til nyrene, kan føre til at du har lave nyre funksjoner som følge av dårlig blodgjennomstrømning.

Hjertesykdommer

Infeksjoner i eller rundt ditt hjerte, lavt blodtrykk, hjerteinfarkt eller hjertesvikt kan føre til sirkulasjonsproblemer i hele kroppen din og forårsake lav nyrefunksjon.

Hindringer

Lave nyre funksjoner kan skyldes hindringer i din excretory system, slik som nyre-og blærestein, forstørret prostata eller svulster i blæren eller nyrene.

Nyre funksjonstester Informasjon

Nyre funksjonstester Informasjon


Som den største delen av urinveiene, nyrene er de søppelmenn av kroppen din. De er ansvarlig for å fjerne urenheter fra blodet og konvertere dem til urin. Som viktige de er, nyrer er ømfintlige organer. Eventuelle skader på nyrer din er irreversibel, og det er få behandlingstilbud for nedsatt nyrefunksjon. Hvis din helse-omsorg leverandøren mistenker at du har nyreproblemer, vil hun kjøre en rekke nyre funksjonstester.

Nyrefunksjon

Nyrene er rødlig, bønneformede organer som ligger bak magen, nær den lille av ryggen. Mens nyrer også er ansvarlig for å frigjøre hormoner som regulerer blodtrykket, sunn bein utvikling og produksjon av røde blodceller, er deres viktigste funksjon å filtrere blodet. Nyrene filtrere avfallsstoffer og overflødig vann fra blodet ved hjelp av blodtrykket. Da de blande avfallsproduktene og overskytende vann i urinen, som er lagret i blæren før de utskilles fra kroppen.

Blood Urea Nitrogen Test

Den blod-urea-nitrogen-test (BUN) er gjort for å bestemme mengden av urea-nitrogen i blodet. Urea nitrogen er biprodukt av protein sammenbrudd. Urea blir vanligvis filtrert ut av nyrene, og brukes til å lage urin. Hvis det er en forhøyet mengde urea i blodet, kan det bety at nyre filtreringssystem fungerer dårlig. Testen blir utført ved å trekke blod og å ha det analyseres ved et laboratorium. Før å ha denne testen gjort, varsle din helse-omsorg leverandøren av alle medisiner du tar, spesielt legemidler som streptomycin, Allopurinol og Colistin, da disse legemidlene kan forskyve BUN testresultatene. Propranolol og høye doser av aspirin kan også gi falske BUN testresultater. Din helse-omsorg leverandøren kan be deg om å slutte å ta disse stoffene for en periode eller velg en annen nyre funksjonstest.

Kreatinin Blood Test

En kreatinin blodprøve (også kjent som en serumkreatinin test) måler blodets prosentandel av kreatinin, et produkt av nedbryting av kreatin. Testen er utført gjennom en enkel blodprøve og lab analyse. Du bør alltid avsløre eventuelle medisiner som du tar for din helse-omsorg leverandøren. Hvis du tar Bactrim, cimetidin eller noen heavy-metal kjemoterapi narkotika, kan han fortelle deg å slutte å ta dem eller velger å bruke en annen test for nyrefunksjonen din diagnose. Slike medikamenter kan forskyve resultatene av en test kreatinin.

Urin Kreatinin Test

Urinen kreatinin test måler mengden av kreatinin i urinen. Kreatinin er et biprodukt av nedbryting av kreatin. Det er ingen spesiell forberedelse til testen, men hvis du tar cefalosporiner, cimetidin eller Cisplatin, kan din helse-omsorg leverandøren be om at du avslutte medisinering slik at den ikke forvrenge testresultatene. På den første dagen av denne testen, begynner du ved urinering i toalettet. Resten av urin du slipper for de neste 24 timene blir samlet i en container. Du vil fortsette å gjøre det gjennom din første urinering på dag to.

Kreatininclearance Test

En kreatinin clearance test sammenligner mengden av kreatinin i blodet med det som ble funnet i urin. Det er en kombinasjon av kreatinin blodprøve og kreatinin i urinen test. Det krever en prøve av all urin frigjøres i løpet av en 24-timers periode, og en prøve av blod tatt ved slutten av den 24-timers periode. Kreatininclearance satsen er å måle glomerulærfiltrasjonen av nyrene. Kreatininclearance test på spedbarn krever at du plasserer en oppsamlingspose over en gutts penis eller jentas kjønnsleppene og fest den til hans eller hennes hud med lim før diapering babyen som vanlig. Hver gang barnet urinerer i posen, bør det tømmes i en beholder og erstattes.

Nyre feil som skyldes en urinveisinfeksjon

Nyre feil som skyldes en urinveisinfeksjon


Nyrene er rødlig, bønneformede organer som er avgjørende for din overlevelse. Ligger bak magen, nær den lille av ryggen, nyrer er ansvarlig for filtrering av avfall fra blodet samt fremme eller hjelpe opprettholde andre livsprosesser. Som delikate organer, kan nyrene slutter å fungere for en rekke årsaker, blant annet en ubehandlet urinveisinfeksjon.

Nyre struktur og funksjon

Hver av nyrene har sin egen nyrearterien, nedsatt venen og ureter. Blodet går hver nyre gjennom nyrearterien. Når innsiden blod tvinges gjennom en serie av små blodkar og filtreres ved hjelp av blodtrykket. Urea, overskudd av vann og andre urenheter blir fjernet, samtidig som proteiner og andre næringsstoffer får lov til å fortsette å sirkulere. De avfallsprodukter fjernes, er brukt til å lage urin, som deretter skilles ut gjennom hver ureter og sendt til blæren for lagring. Nyrene også frigjøre hormoner som kan benyttes til å opprettholde sunt blodtrykk, fremmer produksjonen av røde blodceller og gjør at dine bein å absorbere kalsium for styrke.

Urinveisinfeksjoner

Sammen med blære, urinlederne og urinrøret, nyrene utgjør urinveiene. Hvis en del av urinveiene er betent eller irritert, kalles det en urinveisinfeksjon. Disse er forårsaket når bakterier som E. coli kolonurinveiene. Dette begynner vanligvis i urinrøret, røret der urinen er uttrykt fra kroppen, reiser til blæren og kan til slutt gjøre veien til nyrene. Nyre infeksjoner, eller pyelonefritt, er den verste typen av urinveisinfeksjoner og generelt krever mer behandling og utvinning tid enn de andre.

Hvordan UVI føre til nyresvikt

Generelt, urinveisinfeksjoner er harmløse, lette å behandle forhold. Men ubehandlet urinveisinfeksjoner ofte slå inn pyelonefritt, en betennelse i nyrene. Nyre infeksjoner irritere og til slutt svekke nyrene. Som delikat vitale organer, er nyreskader irreversible. Det er ingen medisin eller prosedyre som kan gjenopprette nyrefunksjonen når det har gått tapt. Hvis nyrene fortsette å bli kolonisert av bakterier av urinveisinfeksjon, vil de etter hvert miste evnen til å fungere, og gå inn i total nyresvikt.

Behandling av nyresvikt

Igjen er skader på nyrer irreversible. Selv om du kan leve et relativt langt og sunt liv med en nyre, dersom begge nyrene svikter, er det bare to alternativer. Den første er nyredialyse, som er den kunstige filtrering av blod ved hjelp av en utenfor maskinen eller i mageslimhinnen. Det andre alternativet er å erstatte nyrer som ikke fungerer med friske nyrer fra en donor. Nyretransplantasjoner er lange prosesser som involverer søker etter en frisk donor som også er en kamp. Selv perfekt matchet donor nyrer garanterer ikke at prosedyren vil bli en suksess.

Forebygging

Den beste måten å forhindre nyresvikt fra en ubehandlet urinveisinfeksjon, er å forhindre infeksjon. Holde kjønnsorganene rent og tørt. Tørk alltid forfra og bakover etter avføring for å unngå spredning bakteriell fra avføringen inn i urinrøret. Hold aldri urinen og alltid gå så snart du føler trang til å urinere. Hvis du gjør avtale en urinveisinfeksjon, søke behandling umiddelbart og fortelle helsepersonell hvis symptomene ikke har avtatt etter noen dager.

Hvordan finne en nyre Doctor

Nyresykdom kan eksistere i mange år uten symptomer, så da legger du merke til tegn på sykdom, kan nyrene bli skadet. Skader på nyrer vil fortsette å utvikle seg, og det kan ikke fikses, så nøkkelen er å bremse utviklingen og håndtere eventuelle underliggende sykdommer. Men hvis du har ikke tidligere blitt diagnostisert med nyresykdom, og hvis det ikke er en nødsituasjon, er det første skrittet for å få en nøyaktig diagnose.

Hvordan finne en nyre Doctor

Finne en nyre Doctor

Planlegge en avtale med familien din lege eller indremedisiner. Hvis du har en primær omsorg lege, er første skritt for å diskutere dine bekymringer med ham. Han vil vurdere dine symptomer og sykehistorie deretter bestille diagnostiske tester hvis det er nødvendig for å stille en diagnose. Diagnosen vil avgjøre om din tilstand krever en spesialist.

Besøk din lokale helsestasjon. Dette er en god start hvis du ikke har en privat lege. Lokale helse avdelinger tilbyr et komplett utvalg av kontroller, diagnostiske tjenester og henvisninger til spesialister ved behov.

Target riktig spesialist. Hvis du foretrekker å gå direkte til en nyre lege i stedet begynner med en indremedisiner eller familie lege, være sikker på at du søker etter den rette spesialist - en nefrolog. Avhengig av problemet, kan det hende du trenger en urolog. Urologer er spesialister i urinveiene, inkludert nyrer, urinlederne, urinblæren og urinrøret. En urolog er involvert hvis kirurgi er nødvendig.

Ring ditt lokale sykehus. Mange har en henvisning tjeneste for leger som har rettigheter til å jobbe på sykehuset. De ofte kan bidra til å begrense søket etter svært spesifikke krav, som for eksempel hvilken type forsikring legen aksepterer og hvor nær hans kontor er der du bor. Hvis ditt lokale sykehus ikke har en henvisning service, ringe hovedtelefonnummeret og be operatøren å koble deg til den avdelingen som behandler nyresykdom eller urinveiene problemer.

Søk elektroniske kataloger. The American Medical Association og American Urological Association tillate deg å searchby plassering og medisinsk spesialitet. MedlinePlus har en katalog med linker til organisasjoner som representerer medisinske spesialiteter. Deres nettsted har også en seksjon som heter "Go Lokalt," søkeverktøy som tar deg til en tilstand katalog der du kan søke etter leger etter spesialitet og plassering.

Finn nærmeste dialysesenter. The National Kidney Foundation og Medicare begge tilbyr verktøy på sine nettsider.

Hint

  • Tegn på nyresykdom inkluderer tretthet, hevelse i hender og føtter, føler kløende eller nummen, tap av konsentrasjon, formørket hud, muskelkramper og behovet for å urinere mer eller mindre hyppig. Høyt blodtrykk og diabetes er de to vanligste årsakene til kronisk nyresykdom.
  • Ubehandlet nyresykdom vil utvikle seg til permanent nyresvikt som krever dialyse eller nyretransplantasjon.

Lacerated Nyre Symptomer

Nyre traumer oppstår i 8 til 10 prosent av pasientene som opplever alvorlig stump eller penetrerende abdominal traumer.

Fakta

Det finnes flere grader av nyre flenger: sårskader på mindre enn 1 cm som ikke påvirker de interne tubuli og kanaler; sårskader større enn 1 cm som ikke påvirker de interne tubuli og kanaler; sårskader som strekker seg til den indre nyre som påvirker de indre tubuli og kanaler; og fullstendig sårskader av hovednyrearterien.

Graden av skaden avgjør alvorlighetsgrad, symptomer og behandlingsforløp. Eventuelle skader på nyrene dine kan påvirke deres funksjon. En nyre sårskader er spesielt farlig fordi det kan gå ubemerket i utgangspunktet.

Årsak til Nyre Laserasjon

Enhver abdominal traumer kan føre til nyrekuttskader. Noen årsaker er resultat av et fall, en bilulykke eller en sykkel ulykke. Avhengig av alvorligheten av sårskader, forekommer utstrakt blødning inn i den retro peritoneal plass. Dette er ofte tilfellet når sårskader er dyp nok til å påvirke den indre nyre.

Hvis du lider av en sprekk eller en pause fra det 11. og 12. ribben, kan det hende at ribbeina har opplevd traumer.

Symptomer

Symptomene avhenge av alvorligheten av skaden. En liten skade kan være uten symptomer i utgangspunktet. En lacerated nyre vil være smertefullt når en lege undersøker magen og flanke. Han vil undersøke for Costovertebral vinkel ømhet (CVA ømhet).

Blod i urinen kan også indikere skade på nyrene. Hvis du har mistanke om mulig skade (selv når ingen symptomer eksisterer), blir undersøkt av medisinsk personell.

Diagnose

For å finne ut hvor mye skade har blitt gjort, kan en lege bestille en CT scan. Avhengig av hva som er funnet, vil en ytterligere studie for eksempel en aortogram utføres. En aortogram er en diagnostisk test der en radiolog injiserer et fargestoff i aorta. X-stråler er deretter tatt av fargestoff som det reiser gjennom aorta. Den alvorlig lacerated nyre vil vise en lekkasje av fargestoff. Legen kan da bestemme hvilke behandlinger er nødvendig.

Behandling

Avhengig av skade, kan enkelte nyre flenger styres uten en operasjon, men kirurgisk inngrep kan utføres dersom nyre viser extravasations av fargestoff. Nær observasjon av nyre-funksjonen er tilstrekkelig dersom sårskader er alvorlighetsgraden er begrenset.

Forebygging

Hvis du er en ivrig syklist eller allment engasjere seg i aktiviteter som er Falls eller påføre traumer til magen, ved hjelp av et nyrebelte kan bidra til å forhindre skader. Nyre belter er vanligvis laget av en slags pustende elastisk stoff og festes med borrelås. De dekker den nederste delen av ryggen og midjen.

Tegn og symptomer på høyre nyre lidelser

Tegn og symptomer på høyre nyre lidelser


Nyrene er bønneformede organer, som ligger like under baksiden av brystkasse, er ansvarlig for filtrering avfall ut av blodet. Avfallet og overflødig vann ledes inn i blæren, hvor de blir urin. Eventuelle skader på nyrer resulterer i en kroppens manglende evne til å fjerne giftstoffer fra blodet, noe som kan føre til alvorlig sykdom. Begge nyrer fungere like, selv om tapet av en ikke hemmer den andre fra å virke.

Urinering

En av de mest åpenbare tegn på feil på nyrene er en endring i urin. Hvis nyrene ikke er i stand til å filtrere avfall ut av blodet så effektivt som de skal, kan en person oppleve økt natten vannlating, økt mengde urin og økt haster. Motsatt kan vannlating reduseres betydelig og blir mer vanskelig. Konsistensen av urin kan også endres, og være skummende, sprudlende, blek eller mørk.

Hevelse

Nyrer som er syke eller opplever problemer ikke filtrere så mye væske inn i urinveiene som de skal. Denne væsken reiser til ankler, føtter, ansikt og / eller hender, produserer oppblåsthet og press.

Fatigue

Sviktende nyrer forårsake ekstrem trøtthet og energitap. Erytropoietin, et hormon som produseres i nyrene, utløser kroppen for å produsere de røde blodlegemer og transporterer oksygen fra lungene til resten av kroppen. Nyrer som er syke slutte å produsere hormon, hvilket resulterer i mangel på oksygentilførsel til kroppen. Dette strekker seg til konsekvent kortpustethet også.

Hudproblemer / metallsmak

Fordi sviktende nyrer er ikke lenger filtrere giftstoffer fra blodet, kan en person oppleve flere fysiske symptomer. Huden kan bli kløende med et utslett mens ammoniakk i blodet forårsaker dårlig ånde og en stygg smak i personens munn.

Pain

Smerter i bena og flankene er et symptom på sviktende nyrer. Noen nyresykdommer føre til væske buildup i nyrene, med tilhørende betennelse og følsomhet. Denne hevelsen gjør det enkelt å diagnostisere et problem i enten nyre venstre eller høyre.

How High-protein dietter skade nyrene

Mange er i dag ved hjelp av høy-protein dietter, som Atkins diett, for å gå ned i vekt raskt. Selv om noen leger og ernæringseksperter mener disse diettene er trygt for friske voksne, andre advarer mot risiko for nyrene. Enten skadeomfanget er ubetydelig, eller betydelig nok til å rettferdig forsiktighet, er fortsatt gjenstand for en viss debatt. Dersom du har nyre-eller leverskade, kan en høy-protein diett være skadelig. Konsultere legen din før du tar fatt på denne dietten.

Funksjoner av høy-protein dietter

Å følge en høy-protein diett, eliminere eller drastisk redusere inntaket av frukt, fruktjuice, brød, ris, pasta og kornprodukter, og fokusere på å spise kjøtt, ost, egg, og ikke-stivelsesholdige grønnsaker.Stranden filosofien bak dette regime er som drastisk begrenser karbohydrater, slik som stivelser og sukkere, vil føre til at kroppen til å slå til annet brensel for energi - enten fra fett og protein, eller fra lagrede kroppsfett. Når kosten fett eller lagret fett brukes til energi, produserer prosessen ketoner, og folk på høy-protein dietter bruke disse ketoner i urinen som en slags målestokk for å måle framgang.

Det har ikke vært noen langtidsstudier for å demonstrere sikkerheten og effektiviteten av denne metoden, og det er fortsatt kontroversielt. Noen leger gir høy-protein diett deres godkjennelse, sier de kan resultere i ikke bare vekttap, men senket fett - eller lipid nivå - i blodet. Andre sier at noen vekttap oppstår fordi folk på en høy-protein diett automatisk inntar færre kalorier, at mat valg er for begrenset og fettstoffer, og at høy-protein diett er ikke mer effektive enn konvensjonelle dietter som de som tilbys av Weight Watchers .

Nyreskader

Ifølge Katherine Zeratsky, en registrert og lisensiert kostholdsekspert og ernæringsfysiolog ved Mayo Clinic, skade på nyrer fra en høy-protein diett resultater på grunn av måten protein er metabolisert. Protein i dietten er normalt brytes ned til aminosyrer og benyttes for å gjøre enzymer. Noen "ekstra" aminosyrer er strippet av nitrogen; de ikke-nitrogen deler gå for energi eller omdannes til fett; nitrogenet i seg selv - nå et avfallsprodukt fra prosessen metabolization - ender ikke bare i leveren, men i nyrene, hvor den kan forårsake skade (se referanse 1).

I tillegg er høy-protein dietter øke risikoen for nyrestein. I et forsøk på å skylle filteret for urinsyre og urea - giftige biprodukter av protein analyse - nyrene kan stjele kalsium fra skjelettet; disse kalkavleiringer noen ganger form til nyrestein.

Zaratsky påpeker også at selv om høy-protein dietter er generelt godt tolerert av friske voksne, inkluderer de fortsatt flere helse ulemper. Disse diettene, ved sin restriktive natur, begrense andre sunne matvarer er viktige for helse og riktig ernæring, inkludert hele korn, frukt og grønnsaker. I tillegg har mange high-protein mat - kjøtt, melk, ost og egg - er høy i fett og kolesterol. Hvis du prøver denne dietten, husk at fisk, bønner, linser og magre meieriprodukter er bedre valg for å oppfylle proteinbehov.

Forholdsregler

Hvis du har nyreproblemer, uansett hvor svak, bør du ikke ta fatt på en høy-protein diett, med mindre legen din spesifikt sier at du skal. Ifølge Dr. Eric Knight, MD, MPH ,, som gjennomførte en Nurses 'Health Study ved Brigham and Women Hospital i Boston, kvinner med milde nyreproblemer som spiste en høy-protein diett hadde en raskere tap av nyrefunksjonen enn de som ikke gjorde ikke (se referanse 2). Hvis du prøver dietten, har regelmessige nyre funksjonsprøver og overvåkes av lege.

Om Nyre Bivirkninger av Methotrexate

Metotreksat er et stoff som er brukt i behandlingen av autoimmune sykdommer og kreft. Det forhindrer folsyre fra å bli fordøyd og brukes i kroppen. Metotreksat kan forårsake skade på nyrer, lever, lunger, og benmarg.

Metotreksat Definert

Metotreksat brukes til å bli kalt amethopterin. Det er hva som er kjent som en anti-metabolitt, som betyr at det bindes til proteinene som benyttes for metabolismen av visse næringsstoffer og hindrer dem fra å opptre. I tilfelle av metotreksat, er dens target folsyre.

Hvordan Methotrexate Works

Metotreksat bindes til enzymet som kalles dihydrofolat reduktase. Dette proteinet er viktig for å dreie folsyre inn tymidin, som er essensiell for DNA-produksjon. Som et resultat, metotreksat inhiberer produksjonen av DNA, som dreper celler som deler seg hurtig, spesielt kreft og cellene innebærer i autoimmune sykdommer.

Bivirkninger av metotreksat

Metotreksat kan føre til anemi, kvalme, oppkast og diaré. Det kan også undertrykke immunsystem når det brukes som en kreftbehandling.

Metotreksat og nyrer

Fordi metotreksat elimineres via nyrene, er enhver form for nyresykdom svært farlig fordi det kan hindre metotreksat fra riktig forlate kroppen. I tillegg, fordi metotreksat blir behandlet av nyrene, kan det være giftig for det, og kan føre til nyrefunksjonen til å svekke, som fører til dehydrering og icnreased tørste. Nyrefunksjonen bør overvåkes mens du tar metotreksat.

Andre hensyn

Hvis du tar metotreksat, bør du også få leveren din kontrolleres regelmessig for å beskytte mot leverskader. I tillegg kan rutinemessige blodprøver sikre at immunsystemet fungerer normalt. Folsyre kosttilskudd kan bidra til å redusere bivirkninger.

Hvordan holde Nyrer sunt med diabetes

Når nyrene dine er friske, kan de utføre tre funksjoner. De kvitte kroppen for avfall som du ikke trenger, filtrere væske og rense blodet. Hvis du har ukontrollert diabetes, eller høyt blodsukker sammen med høyt blodtrykk, kan nyrene bli skadet. Nyreskader trenger ikke å skje når du har diabetes. Det finnes måter å holde nyrene friske.

Hvordan holde Nyrer sunt med diabetes

Hvordan holde Nyrer sunt med diabetes

Mål for vanlige tall. Du har sikkert hørt dette fra legen din, men det er sant, og ekstremt viktig. Å holde nyrene friske du ønsker å opprettholde normalt blodsukker og blodtrykk nivåer. For eksempel, når du våkner opp om morgenen eller før måltider, vil du at blodsukkernivået til å være mellom 70-130 mg / dL. Når du begynner å spise måltidene, bør blodsukkernivået være under 180 mg / dL. Hvis du og din diabetes spesialist har bestemt på forskjellige måltall, deretter følger foreskrevet mål. Også, sørg for at teste regelmessig blodsukkeret med blodsukkermåler.

Blodtrykk som er for høy kan også skade friske nyrer. Så sørg for å holde blodtrykket under 130/80. Ikke glem å holde kolesterolet under kontroll, også.

•  Få testet. Dessverre, kan nyreskader oppstå lenge før du merker at noe er galt. Så, for å holde nyrene friske sørg for at legen sjekker urin og blod for nyresykdom. Med en microalbumin test, vil legen teste for små mengder protein. En blodprøve vil teste for kreatinin og måle nyrefunksjonen. Hvis du har type 2 diabetes, bør du testes minst en gang i året. Men hvis du har type 1 så du bør testes hvert år begynner fem år etter at du ble diagnostisert. Hvis legen finner nyreskader, du, må kanskje ta angiotensin converting enzyme (ACE) hemmer eller angiotensin reseptorblokker (ARB) for å bremse nyreskader ned.

Gjør endringer i livsstil. Hold kolesterolnivået ved optimale området. Spis et sunt kosthold, kutte ned på salt og fet mat. Bli fysisk aktive, hvis du allerede ikke er. Sjekk med legen din om hvilke øvelser du bør gjøre.

Ta medisiner som anvist. Kontroller at du tar all diabetes medisiner, som insulin, som foreskrevet, og ikke gå glipp av en dose. Det kan føre til en topp eller langvarig høyt blodsukker. Også, bare ta smertestillende tabletter som paracetamol og til. Daglig bruk av medisiner kan skade nyrene dine. Så hvis du må ta paracetamol eller smertestillende for å håndtere kroniske smerter, som leddgikt, ta kontakt med legen din for å finne en måte å kontrollere din smerte uten å plassere nyrene i fare for skade, ifølge National Diabetes Information Clearinghouse (NDIC).

Hvordan overvinne Hamstring Pain

Hamstring smerte er knyttet til en tåre i hamstrings, som ligger på baksiden av låret. Det er ofte forårsaket av hard fysisk aktivitet. Vanlige symptomer assosiert med hamstring ubehag inkluderer en skarp smerte når strekke på bena, blåmerker og hevelser. Selv hjemme rettsmidler er effektive på healing en revet hamstring, bør du gå til legen din hvis smertene vedvarer eller forverres etter to til fire uker, ifølge Anthony B. Carey, forfatter av "Pain-Free Program."

Hvordan overvinne Hamstring Pain

•  Seponer trening. Strekke hamstrings og gå overdrevet kan forårsake mer skade, noe som resulterer i permanent skade. Healing kan ta alt fra to til seks uker. I løpet av denne tiden, må du begrense fysisk aktivitet.

Bruk RICE Rest, kan is, kompresjon og elevasjon midlertidig redusere smerte fra revet hamstring. Hold av beinet i minst 48 timer etter at smertene først oppstår. Påfør en kald komprimere og en hamstring supporter til beinet for å holde muskelen i å bevege seg for mye. Heve beinet i løpet av denne tiden kan holde presset ut av hamstring, redusere smerte.

Ta NSAIDs. Ibuprofen, aspirin og naproxen bidra til å redusere betennelse og smerte. NSAIDs bør ikke tas for mer enn syv dager, da de kan forårsake blødninger og skader på nyre og lever, ifølge Carey.

Gå til legen din. En lege vil bestemme når du er i stand til å begynne lett å trene. Legen din kan henvise deg til en fysioterapeut for å hjelpe gjenvinne styrke i beinet.

Hint

  • Pakk kaldt omslag i en skjorte eller putevar før du bruker den til beinet. Direkte kontakt kan forårsake hudirritasjon.
  • Ikke fortsette å trene når du opplever smerter i hamstring. Dette kan øke helbredelses tid som kreves for en fullstendig gjenvinning.

Nedsatt nyrefunksjon Behandling

Nedsatt nyrefunksjon Behandling


Nyrene er delikate, bønnelignende organer som ligger nær den lille av ryggen. Som en del av urinveiene, nyrene er avgjørende for å fjerne avfall og overflødig vann fra blodet. Nyresykdom kalles ofte "den stille killer" fordi symptomene vanligvis gå ubemerket før de har utviklet seg til et alvorlig problem. Skader på nyrer er irreversible og når nyrene mister noen av sine fungerende evner, det krever dialyse eller erstatning.

Nyrefunksjon

Nyrene er et par rødlig, bønneformede organer som ligger bak magen, skal strekke milten. Som en del av urinveiene, nyrene 'viktigste funksjon er å filtrere avfallsstoffer og overflødig vann fra blodet. Det overskytende vann og avfall blanding for å danne urin, som er sendt til blæren for lagring før det kan slippes ut fra kroppen. Nyrer også frigjøre hormoner som bidrar til å regulere blodtrykket, fremme sterke bein og hjelp i produksjonen av røde blodlegemer.

Nedsatt nyrefunksjon

Nyrer miste noen fungerende evner eller mislykkes fullstendig for en rekke årsaker. Nyrene er ømfintlige organer og ikke har evnen til å reparere seg selv etter skade. De er også uheldig påvirket av en rekke medisinske tilstander, inkludert diabetes og leversykdom.

Når nyrene gjør mislykkes, bygger avfall opp i kroppen din. Du risikerer også å miste Vitamin D og fosfor, som igjen fører til at bein å bli svak og bøyelig. Du kan heller ikke være i stand til å lage nok røde blodceller hvis nyrene starte feil. Røde blodlegemer transporterer oksygen gjennom blodet til organer i kroppen. Hvis det er ikke nok av dem, ikke kroppen din ikke får nok oksygen for å fungere.

Hemodialyse

Hemodialyse er prosessen med å bruke en maskin til å filtrere blodet. Blodet pumpes ut av kroppen din, rengjøres og deretter pumpes tilbake i blodets sirkulasjon. Det er en temporær behandling, utformet for å erstatte en del av funksjonen til nyrene. I tillegg til hemodialyse, vil du også trenger å endre kostholdet ditt og ta en rekke reseptbelagte medisiner. Din lege vil utforme en helhetlig dialyse plan basert på din egen nyrefunksjon og symptomer.

Hvor ofte du må gjennomgå hemodialyse avhenger av alvorlighetsgraden av nyrefunksjonen tap. Mest hemodialyse er gjort på et sykehus eller klinikk innstilling med jevne mellomrom, vanligvis ukentlig. For de som har alvorlige nyrefunksjonen tap og penger til å kjøpe en hemodialyse maskin, kan behandlingen gjøres hjemme. Du må imidlertid ha noen som kan hjelpe deg med behandling, plass for lagring av maskinen og rekvisita, og være villig til å bli trent.

Peritoneal dialyse

Peritoneal dialyse filtrerer blodet gjennom bukhinnen, slimhinnen i magen. Ved hjelp av et kateter settes inn i magen, er en dialyse løsning av mineraler og sukker pumpet inn din peritoneal membran. Sukkeret i dialyseløsningen trekker avfall fra blodkar i membranen. Et par timer senere, dialyse løsning, full av avfall, tappes fra magen. Prosessen gjentas flere ganger i løpet av dagen, tegning avfall fra blodet. Som hemodialyse, er peritoneal dialyse bare et midlertidig tiltak.

Det er tre typer av peritoneal dialyse. Kontinuerlig ambulerende peritoneal dialyse (CAPD) kan gjøres på en hvilken som helst ren, godt opplyst sted uten bruk av en maskin. Du kan gjøre det selv, ved hjelp av en plastpose festet til kateteret for å legge til dialysevæske og fjerne det omtrent fire ganger om dagen. Kontinuerlig cycler-assistert peritoneal dialyse (CCPD) inserts og fjerner dialyse løsning opptil fem ganger om natten mens du sover med en maskin som kalles en "cycler." Det tredje alternativet er en kombinasjon av CAPD og CCPD. Dette krever at du gjør noen sykluser i løpet av dagen og har cycler arbeid i løpet av natten. Denne spesielle typen peritoneal dialyse anbefales hvis du veier veier mer enn 175 pounds eller hvis peritoneum filtrerer avfall så sakte at det tar for lang tid å fullføre en syklus.

Kidney Transplant

Selv om det kan virke counterintuitive, anser det medisinske fellesskapet nyretransplantasjoner som en behandling for nedsatt nyrefunksjon. Dialyse er bare en temporær behandling for mindre reduksjoner i nyrefunksjonen. Mange pasienter som opplever redusert nyrefunksjon i begge nyrer vil etter hvert kreve en nyretransplantasjon.

Nyretransplantasjoner er ikke enkel. Først må motta en frisk nyre fra en donor som har samme eller et kompatibelt blodtype. Human leukocytt antigener (Hlas), en histocompatibility kompleks knyttet til immunsystemet, er en faktor i tillegg. Hvis nyrene kommer fra et familiemedlem, har du en god sjanse til å være en kamp. Hvis Hlas er ikke en kamp, ​​kan din nyretransplantasjon fortsatt utføres i de andre kompatibilitets testene er positive. Korset-match test, blande en blodprøve og en prøve av donor blod for å se om det er en negativ reaksjon, blir vanligvis utført sist. Hvis det ikke er noen reaksjon, vil driften sannsynligvis fortsette.

En nyretransplantasjon er en større operasjon og bærer samme risiko som alle andre større operasjon gjør. Også venter på en passende donor kan ta lang tid, og det er fortsatt en sjanse for at kroppen kan avvise den nye nyren. På den annen side vil de som gjennomgår nyretransplantasjoner ikke lenger trenger dialyse og vil ha færre diettrestriksjoner. De har også en høyere sjanse for å leve lengre, sunnere liv.

Tegn og symptomer på Svake Nyrene

Tegn og symptomer på Svake Nyrene


Tilstanden kalles svake nyrer (en eufemisme for kronisk nyresykdom) er treg, kontinuerlig fremgang for nyreskade. En av grunnene til at svake nyrer er en slik bekymring er at de viser ofte lite eller ingen symptomer tidlig. Når symptomene begynner å vise, er det viktig å fange dem for å unngå ytterligere skade på nyre-eller til og med total nyresvikt.

Hypertensjon

Blodtrykket er svært viktig for nyre helse. Nyrene bruke blodtrykk som et verktøy for å filtrere urenheter fra blodet. De er også viktige sunt blodtrykk ved å frigjøre hormoner. Hypertensjon eller høyt blodtrykk, er en stor rød flagg når det kommer til nyreskade. Dette skyldes at hypertensjon kan begge være forårsaket av svake nyrer eller føre til svake nyrene i en ellers frisk person. I mange tilfeller er hypertensjon den første og bare tegn på svak nyrer.

Uremia

Uremia er den høye konsentrasjonen av urea i blod. Urea er et avfall som produseres når proteiner brytes ned. Normalt vil nyrene fjerne urea fra blodet og bruke den til å lage urin, skiller ut det fra kroppen. Når nyrene er svake, kan de ikke være i stand til å filtrere nok urea ut av blodet og urea begynner å bygge opp. Urea er giftig, og overskytende urea kan føre til at hjernen og hjertet til å slå.

Væskeretensjon

Et annet tegn på svak nyrer er væskeretensjon. Også kalt ødem, væskeretensjon er opphoping av væske i unormale områder av kroppen, som ekstremiteter. Sterke, friske nyrer fjerne overflødig vann fra blodet og bruke den til å lage urin. Når vannet ikke er fjernet, finner det andre steder å gå, som anklene eller fingrene. I noen tilfeller kan svake nyrer også føre til ødem i ansiktet.

Anemi

Anemi betyr at det er en lav forekomst av oksygen i blodet. Oksygen er nødvendig av hver eneste celle i kroppen din for selv de mest grunnleggende fungerende evner. Røde blodlegemer transporterer oksygen til alle deler av kroppen din ved hjelp av sirkulasjonssystemet. Friske nyrer frigi hormoner som utløser produksjonen av røde blodlegemer. Svake nyrene ikke slipper nok eller noe av det hormon, forårsaker et lavt antall røde blodlegemer. Den resulterende anemi kan gjøre at du føler ukarakteristisk svak eller sliten.

Hematuria

Hematuria er tilstedeværelsen av blod i urinen. Svake nyrer har problemer med å filtrere urenheter og overflødig vann fra blodet samtidig som proteiner og næringsstoffer til å forbli. Hvis nyrene er svake, kan blod passere gjennom filtreringssystem, blande med urinen. Faktisk, kan eventuelle endringer i urinen være et tegn på svake nyrer. Det inkluderer mørk, grumsete eller spesielt stinkende urin.

Kronisk nyresvikt Diagnose

Kronisk nyresvikt er en langsom, gradvis tap av nyrefunksjon, forårsaket ved å øke skade på nyre interne struktur. Ifølge National Institutes of Health (NIH), kronisk nyresvikt påvirker mer enn to av 1000 mennesker i USA hvert år. Fordi kronisk nyresvikt fører til alvorlige komplikasjoner slik som kongestiv hjertesvikt, leversvikt og nyresvikt, er en tidlig diagnose viktig, noe som gjør det mulig for leger å anbefale behandlinger for å forsinke progresjon.

Symptomer

Symptomene kan varsle leger at det er et mulig problem med nyrene, inkludert kronisk nyresykdom. Symptomer de ser etter er tretthet, følelse av generell sykdom, kløe, hodepine, kvalme, oppkast, utilsiktet vekttap og hyppige hikke. De kan også se etter blodig oppkast eller avføring, tegn til redusert oppmerksomhet, reduserer følelse i føttene eller hendene, lett blåmerker, lett blødning, muskelrykninger, kramper, kramper, nedsatt eller økt urin utgang, og utvikling av hvite krystaller på eller i huden, kalt uremisk frost.

Tester

Hvis legene mistenker at pasienten har kronisk nyresvikt, er et sett med tester administreres for å bekrefte sin eksistens. Ultralydavbildning, som bruker høyfrekvente lydbølger for å produsere databilder av nyrene, vise sin form og struktur. Datastyrte tomografi (CT) skanner lage mer detaljerte bilder enn ultralydavbildning og røntgen, slik at legen for å finne noe unormalt.

Magnetisk resonans billeddannelse frembringer også bilder av nyrene ved hjelp av radiobølger og et magnetisk felt. Nyrebiopsi blir brukt til å lage en spesifikk diagnose, utføres ved å fjerne en liten del av nyrevevet for evaluering under mikroskop.

Andre tester

Ifølge Mayo Clinic, bekrefter legen diagnosen ved å utføre en blodprøver, som sjekker kreatinin og urea nivåer. Konsekvent høye nivåer kan sterkt indikere kronisk nyresvikt.

Unormalt

De kontrollerer også andre abnormiteter ved å utføre en kreatininclearance testen, som tester for en reduksjon i kreatininclearance. En annen test, kalt en arteriell blodgass og blodkjemi-analyse, er også brukt for å finne metabolsk acidose, som også kan indikere kronisk nyresvikt.

Komplikasjoner

Leger bruker også eksistensen av andre helseproblemer når du gjør diagnosen. Helseproblemer som forårsaker kronisk nyresvikt inkluderer diabetes, høyt blodtrykk, Alport syndrom, smertestillende nefropati, glomerulonefritt, nyrestein, nyreinfeksjon, obstruktiv uropati, polycystisk nyresykdom og reflux nefropati.

Om nondiabetic Nyresykdom

Nyresykdom er gradvis tap av nyrefunksjon for en rekke årsaker. Diabetes-forårsaket renal sykdom er en av de mest vanlige typer av nyresykdommer ute. Men det er mange andre årsaker til nyresykdom, og de kan være like alvorlig som diabetes.

Nyre struktur og funksjon

Nyrene dine vitale organer formet som bønner som ligger i nærheten korsryggen. De har hver sin egen nyrearterien, som bringer blod inn i nyrene for filtrering. Ved hjelp av blodtrykket og et nettverk av små blodkar, du Nyrene fjerner avfallsstoffer fra blodet og la næringsstoffer for å bo. Når blodet har filtrert, etterlater det nyrene gjennom nyrevenen og går tilbake i sirkulasjon. De avfallsprodukter, som inkluderer urea, overskudd av vann og overskytende sukker, blandes sammen for å skape urin. Urinlederne, tynne rør som kobler nyrene til blæren, tegne urin i blæren for lagring.

Nedsatt sykdom og diabetes

Nyre-sykdom er den gradvise tap av funksjon i en eller begge av nyrene. Det er ofte symptomfri før den har kommet i noen tid. Diabetes er oppbygging av sukker i blodet på grunn av insulin vanskeligheter. Diabetes og nyresykdom er ofte knyttet fordi for mye sukker i blodet ditt tvinger nyrene jobbe hardere for å filtrere det fra blodet. Over tid kan det ødelegge de små blodårene i nyrene og føre til nyresykdom. Dette er så sannsynlig at hvis du er diagnostisert med diabetes, vil legen din nesten helt sikkert gjøre en full workup på nyrene og fortsette å overvåke dem nøye for tegn på sykdom.

Nondiabetic Nyresykdom

Så mye som diabetes og nyresykdom er koblet sammen, det er mange andre årsaker til nyresykdom. En av de mest vanlige årsaker til renal sykdom er hypertensjon, eller høyt blodtrykk. Høyt blodtrykk setter ublu mengder press av veggene i blodårene, inkludert de i nyrene. Dette kan føre til skade på nyre essensielle blodårene og gjør filtrering mindre effektiv. En annen hyppig årsak til nyresykdom er nyre infeksjon, noe som kan føre til irreversible skader på disse delikate organer. Det er også mange arvet nyresykdommer som kan forårsake nyresykdommer, er den mest utbredte av dem blir polycystisk nyresykdom.

Symptomer

Nondiabetic nyresykdom er preget av uvanlig væskeretensjon, spesielt rundt øynene og ekstremiteter. Du kan også legge merke til at du begynner å tisse mye oftere eller at urinen kommer ut mørkere eller smellier enn vanlig. Nondiabetic nyresykdom bringer også på anemi og en opphoping av avfall i blodet, slik at du kan føle deg svakere enn vanlig eller blåmerke mye lettere.

Behandling

Når helsepersonell diagnoser nondiabetic nyresykdom, er første skritt for å få den underliggende tilstanden under kontroll. Hvis det er høyt blodtrykk, betyr det en endring i kosthold, mer mosjon og kanskje noen reseptbelagte medisiner hjelp. Hvis sepsis eller infeksjon er et problem, vil behandlingsplanen starte med å rydde den tilstanden opp. Likevel, nesten alle nyresykdom tilfeller blir ikke diagnostisert før mye skade har blitt gjort. Hvis du har nådd det stadiet der nyrene har mistet mye av funksjonalitet, kan du få foreskrevet dialyse og reseptbelagte medisiner for å bidra til å erstatte denne funksjonen. I de verst tenkelige scenarier, kan du kreve en nyretransplantasjon.

Dosering av Acetylcysteine ​​i behandling for nyresvikt

Dosering av Acetylcysteine ​​i behandling for nyresvikt


Nyresvikt oppstår når det er omfattende skader på nyrer forårsaket av tilstander som diabetes og hypertensjon samt medikamentforgiftning. Riktig dosering administrasjon av acetylcystein kan bidra til å forbedre pasient forholdene under dialyse. Det hjelper også redusere risikoen for nyresvikt hos pasienter som er mottakelige for å utvikle tilstanden etter hjerteoperasjon. Det er variable doser og gjennom bruk av acetylcystein blant disse pasientene.

Indikasjoner

Acetylcystein er en tiol-holdig forbindelse indikert for respiratoriske tilstander slik som ved behandling av luftveisinfeksjoner, akutt og kronisk bronkitt, og dens forverring, tykk slimproduksjon og kronisk obstruktiv lungesykdom (emfysem). Det er også indisert for behandling av nyresvikt der sin post kontrastmiddel administrasjon undertrykker proksimale tubulære skader forårsaket av stress mediert antioksidant som kan skade nyrene.

Fordeler

Det er utallige fordeler fra acetylcystein. Sin administrasjon med riktig dosering kan føre til betydelig reduksjon i dødsfall som skyldes hjerte ulykker, forhindre heving av blodtrykk og øker blodtilførselen til nyrene og dermed redusere opphopning av uønskede avfallsstoffer i kroppen som fører til uremisk symptomer som åndenød , ankelen hevelse, oppkast og svimmelhet.

Når den brukes med tilstrekkelig hydrering, bidrar dette stoffet beskytte mot radiografisk kontrast indusert nefropati i hjerteinfarkt pasienter som gjennomgår angioplastikk. Bruken har vært ansett som et ekstra supplement for å beskytte celler mot aldring og kreft. Det gir også kroppen med høye nivåer av anti-oxidant kosttilskudd og hindrer acetaminofen toksisitet som kan skade leveren.

Dosering og administrasjon

Acetylcystein er tilgjengelig i variabel dosering og administrasjon. Den er tilgjengelig i 4, 10 og 30 ml hetteglass. 20 prosent av sin løsning kan fortynnes med sterilt vann for injeksjon eller inhalasjon former og natriumklorid inhalering eller injeksjon. 10 prosent av medikamentoppløsningen kan administreres ufortynnet.

Stoffet kan gis muntlig, intravenøst ​​og som en inhalant. Det anbefales å administrere en forstøvningsoperasjonen dose på 3 til 5 ml fra 20 prosent av løsningen, eller 6 til 10 ml fra 10 prosent løsning gitt 3-4 ganger daglig. Den direkte instillasjon av medikamentet kan bli gjort hver time ved 1-2 ml fra 10 til 20 prosent av oppløsningen. Oral administrering av medikamentet krever fortynning av 20 prosent løsning med diettleskedrikker, inntil den når 5 prosent endelig konsentrasjon.

Advarsel

Store doser av acetylcystein forårsake kvalme når det tas på tom mage. Andre bivirkninger er urticaria, bronkospasme, nasofaryngealt og gastrointestinale symptomer som oppkast, diaré og magesmerter. Dosene bør ikke overskride 500 mg når det tas oralt for å unngå bivirkninger.

Forsiktighet bør også utvises hos pasienter med kjent overfølsomhet for komponenten av stoffet, nyfødte, astmatikere med historie av magesår, gravid og ammende kvinner.

Når du tar dette stoffet alle diuretika, bør smertestillende medikamenter og ACE-hemmere stanses til tidspunktet for inngrepet. Alvorlige allergiske reaksjoner er rapportert som utslett, hevelse i ansiktet, ekstremiteter, og tunge, alvorlig kløe, svimmelhet og problemer med å puste.

Betraktninger

Ekstra forsiktighet må tas med acetylcystein løsning for å hindre forurensning av den sterile løsning siden den ikke inneholder antimikrobielle agent. Medikamentet må være forberedt og utnyttes innen en time. Den gjenværende ufortynnet løsning skal lagres i kjøleskap og må brukes i løpet av 96 timer.

Hvordan er akutt nyresvikt behandlet?

Hva er akutt nyresvikt?

Akutt nyresvikt (ARF) refererer til en ganske plutselig angrep på nyrene der de blir skadet over en periode på noen få dager eller uker. Når det skjer, kan nyrene ikke lenger filtrere ut avfallsstoffer og giftstoffer, og begynner å miste elektrolytter. Ifølge HealthCommunities.com sin Nefrologi Channel, er det tre typer av ARF: prerenal, da utilstrekkelig blodsirkulasjon forlater nyrene ikke klarer å fungere; postrenal, når normal urin flyt er hindret og bygger opp trykket i nyrene; og iboende akutt nyresvikt, når en underliggende tilstand eller sykdom, eller en opphoping av giftstoffer, forårsaker skade på nyrene.

Hvordan er akutt nyresvikt behandlet?

ARF er lettere å diagnostisere enn motparten, kronisk nyresvikt (CFF), fordi det er en merkbar endring i blod urea nitrogen (BUN) nivåer samt raske endringer i mengden kreatinin i blod. Uavhengig av type, ARF skjer vanligvis etter en alvorlig traume som dehydrering, en bilulykke eller et slag, så det er noe medisinske fagfolk bør være klar over, og følge nøye med.

Målet med behandlingen for ARF er å stoppe ytterligere skade nyrene, reversere dagens skade og eventuelt løse den underliggende tilstand og komplikasjoner som forårsaket feilen. Ifølge National Institutes of Health, ett skritt av behandlingsprosessen kan inkludere å endre kostholdet; øke karbohydrater og redusere kalium, salt og protein. Dette reduserer mengden arbeid nyrene dine har å gjøre.

Avhengig av hva som forårsaket din akutt nyresvikt, kan behandlingen omfatte antibiotika for å hindre smitte, til diuretika øke vannlating eller dialyse for å hjelpe nyrene skylle ut giftstoffer.

Symptomer på akutt nyresvikt

Ifølge Merck Manuals Online Professional Library, symptomene på ARF inkluderer en markert tap av appetitt eller ønske om å spise, kvalme og oppkast, svakhet og tretthet, mørk urin og blodig eller tjæreaktig avføring. Ettersom tilstanden utvikler seg, kan du også oppleve brystsmerter (spesielt når du legger deg), kramper, forvirring, ekstrem tretthet og svakhet og feber.

Hvis akutt nyresvikt Er Ubehandlet

Dersom ARF ikke er adressert i tid, kan omfanget av skader på nyrer bli irreversible, og føre til CRF. Kronisk eller langvarig, kan nyresvikt bli forsinket, men ikke stoppet. Akutt nyresvikt er en potensielt livstruende tilstand, som uten umiddelbar behandling kan føre til død, skade på hjertet eller nervesystemet, umiddelbar progresjon i sluttstadiet nyresvikt eller skade på andre organsystemer fra oppbygging av giftstoffer i blodet , ifølge Merck Manuals Online Professional Library.

Er akutt nyresvikt Permanent?

Ifølge National Institutes of Health, når det underliggende problemet er løst for å hindre ytterligere skade nyrene, og riktig terapi og behandling har blitt administrert, vil nyrene begynner å fungere normalt igjen, og du kan gjenoppta normale aktiviteter. Basert på skadeomfanget og hvorfor, behandling og helbredelse kan ta alt fra noen uker til flere måneder.

Mørbanket Kidney Treatment

Mørbanket nyrer (noen ganger referert til nedsatt traumer) typisk resultere fra sløve krefter påført fra bil ulykker, kontakt-sport skader eller faller. Behandling av nyre traumer avhenger av alvorlighetsgraden av skaden, og kvestet nyrer vil mest sannsynlig leges på egen hånd uten medisinsk behandling. The Merck Manual indikerer at selv pasienter med svært alvorlige nyreskader vil komme hvis pasienten får en korrekt diagnose etterfulgt av riktig behandling til rett tid.

Symptomer

Leger generelt anser et blåmerke i nyren som en mild skade sammenlignet med mer alvorlige nyreskader som flenger eller revet vedlegg. Primære symptomer på nyreskade inkluderer magesmerter og blod i urinen. Ifølge Merck Manual, de fleste tilfeller av blod i urin innebære noen form for nyreskade. Hvis bare spormengder av blod vises i urinen, mest sannsynlig har pasienten en mindre knuse, og skaden typisk vil gro på egen hånd uten behandling. Større mengder blod og akutt øvre magesmerter vanligvis indikerer en mer alvorlig skade. Hematomer vanligvis ikke føre til mer alvorlige komplikasjoner, siden nyrene har evnen til å gro på egen hånd og skaden vil ikke kreve kirurgisk inntrenging som kan føre til infeksjoner.

Behandling

En 2009 studie av Universidad del Valle i Cali, Colombia, med tittelen "Klinisk Forvaltning av nyre Skader på Hospital Universitario Del Valle" utforsket hvilke typer behandlinger som pasienter diagnostisert med nedsatt traumer mottatt. Av de 106 evaluerte pasientene, legene brukt konservativ behandling til de fleste av tilfellene anses mindre alvorlighetsgrad, som inkluderer blåmerker. (Konservativ behandling innebærer behandling som tillater nyrene å helbrede på egen hånd, for eksempel kontrollere inntaket av væske og sengeleie.) Kun svært alvorlige nyreskader som flenger og revet vedlegg måtte opereres, og studien fant at operasjonen i seg selv kom med ytterligere risiko og komplikasjoner.

Langtidseffekter

En studie ved Kairo Universitet Pediatric Hospital i Egypt med tittelen "Management of Major Blunt Pediatric Nedsatt Trauma" utforsket de langsiktige virkningene av administrerende nyreskader hos barn som strekker seg fra spedbarn til 14-åringer. For den gruppen som vedvarende mindre alvorlige skader (inkludert nyre blåmerker som resultat av fall og bilulykker), forskerne anses utfallet "excellent". Kun pasienter som hadde alvorlige skader utover blåmerker eller som hadde pre-eksisterende nyresykdommer måtte opereres og fikk alvorlige komplikasjoner, som fører forskerne til å konkludere med at i de fleste tilfeller av mindre nyreskader som blåmerker, vil nyrene gjenopprette fullt på lang sikt med nonoperative ledelse.

Hva Kjemikalier brukes til å oppdage Bly i leker?

Hva Kjemikalier brukes til å oppdage Bly i leker?


Bly er et tungmetall. Det er også en gift. Blyforgiftning kan skyldes inhalering, svelge eller å være i kontakt med bly stoffer, ofte over en periode på måneder eller år. Selv små mengder bly kan føre til alvorlige helseproblemer, særlig blant barn under seks år. Bly kan påvirke mental og fysisk utvikling, forårsaker lærevansker og skader på nyrer og nervesystem.

Kjemikalier til Lead Testing

Kjemikalier brukt til å detektere bly omfatter rhodizonate ion, som produserer en rosa eller røde fargen i nærvær av bly, eller sulfid-ion, som frembringer et grått, brunt eller svart farge i nærvær av bly. De fleste bly testsett for tiden tilgjengelig i markedet bruker disse kjemikaliene og omtales som fargeendring test kits. En kraftig kjemisk deteksjonsutstyr er HD 1000 Det kan skille maling lag fra base materialer.

Selv om det ikke er noen omfattende amerikanske forbudet mot bly i leketøy, er det ulovlig for malingen å inneholde mer enn en 0,06 prosent konsentrasjon av bly. Test kits er tilgjengelig på internett og lokale jern stores.The prisklasse av slike kits er rundt $ 9 til $ 40, per september 2010 En testing kit kommer vanligvis med vattpinner for påføring reagensen. EPA anbefaler ikke hjemmetestsett, fordi de er ikke pålitelige nok til å se forskjell på høye og lave nivåer av bly. The US Consumer Product Safety Commission, eller CPSC, sier at testing av kvalifisert laboratorium eller utdannet personell er den eneste måten å nøyaktig vurdere den potensielle risikoen som utgjøres av et forbrukerprodukt som kan inneholde bly.

Profesjonell bruk av XRF teknologier for screening av bly i produkter anbefales. Men disse teknologiene har begrenset dybde på penetrasjon og er bare god på å oppdage overflatebelegg eller metallovertrekket.

Trygge leker

Den beste måten å beskytte barnet fra blyforurensning er ved å unngå metallbelagt leker. Kjøpe økologiske leker i stedet. Hvis du ikke er i stand til å kjøpe økologisk, forskning nettet for trygge leker som allerede er testet for innhold av bly og kan nås via region eller land sikkerhetsbestemmelser. Allmenn interesse organisasjoner som Ecology Center of Ann Arbor, Michigan, allerede har testet 1200 elementer for bly. Sunne ting testresultater gi forbrukerne den informasjonen de trenger for å ta bedre valg når du kjøper leker og andre barneprodukter. Unngå malte leker laget før 1978, fordi før føre maling ble forbudt i leker, boligblokker og sykehus det året, ble det vanligvis brukes i maling i USA. Hvis du oppdager sterk lukt i nye leker, kan det være en indikasjon på at leketøyet er overmales. Slike leker 'maling har tendens til å løsne lett, og du trenger å kvitte seg med leken umiddelbart. Velg leker produsert i USA, Canada eller EU. Importerte malte leker bære en høyere bly risiko fordi bly er mindre godt regulert i mange utviklingsland.

Minnes og Lead Testing nettsteder

Hvis du allerede har kjøpt et leketøy, og er bekymret, ser opp leken på en tilbakekalling nettsted som CPSC (se Ressurser). CPSC er siktet for å beskytte publikum mot urimelige risiko for alvorlig skade eller død fra tusenvis av typer forbrukerprodukter under etatens jurisdiksjon. Også vurdere å be den lokale helsestasjon for bly-testprogrammer. Slike tester utføres i et laboratorium med avanserte instrumenter som nøyaktig kan teste den mengde bly til stede i en innsendt prøven. Forbrukere kan også sende produkter til en stat eller EPA-lisensiert laboratorium for analyse. En del av gjenstanden vil bli veid og deretter oppløst i en syre eller et annet oppløsningsmiddel. Dette trinnet muliggjør bly som skal kvantifiseres, og er den mest nøyaktige metode for deteksjon. I noen deler av landet, slik som Columbus, Missouri og San Francisco, er gratis offentlig leketøy testing tilbys. En umiddelbar-testing enhet kalt en bærbar røntgen fluorescens analysator brukes til å avgjøre om prøve leker inneholder giftige forbindelser.

Hva er stadier av Sjøgrens syndrom?

Sjøgrens syndrom er en autoimmun lidelse som berører om lag tre millioner amerikanere som i 2009 Mens både menn og kvinner i alle aldre kan bli diagnostisert med Sjøgrens, er det mest vanlig hos kvinner over inntreffer 40. Primær Sjøgrens syndrom av seg selv i 50 prosent av lider. Sekundær Sjøgrens syndrom forekommer i forbindelse med en annen autoimmun sykdom, vanligvis lupus eller revmatoid artritt. Sjøgrens noen ganger går i familier. Selv om symptomene på Sjøgrens kan grovt deles inn i tre stadier, ikke hver person diagnostisert med sykdommen vil oppleve hver etappe.

Stage I

Stage I av Sjøgrens syndrom påvirker spyttkjertlene og tårekanalene. Redusert spytt fører til munnen for å være tørr, noe som kan gjøre å snakke og spise vanskelig. Det kan også føre til tannproblemer og muntlig infeksjoner. Redusert rive gjør øynene dine føles tørr og modig. Du kan også oppleve følsomhet for lys og en følelse av tretthet i øynene eller belastning. Dine sanser av lukt og smak er også berørt, og du kan ha muskelsmerter, leddsmerter, søvnforstyrrelser og tretthet. Hvis du er som 45 prosent av Sjøgrens pasienter, vil sykdommen forbli i Stage I.

Stage II

I Stage II av Sjøgrens, fortsetter du å oppleve symptomer på Stage jeg, men kronisk betennelse som karakteriserer Sjøgrens kan begynne å skade lunger, nyrer, lever, blodårer og hud. Bronkial problemer, urinveisinfeksjoner, nerveproblemer, er reduksjon i blodceller, betente blodkar og hud misfarging også sett i Stage II. Omtrent halvparten av pasientene med diagnosen Sjøgrens vil oppleve dette stadiet.

Stage III

I trinn III, som påvirker omtrent 5 prosent av pasientene, kan kreft i lymfesystemet utvikle seg. Det mest vanlige er diagnostisert non-Hodgkins B-celle lymfom, sett i 44 prosent av pasientene.

Diagnose

Det finnes mange tester for å hjelpe legen diagnostisere Sjøgrens. Hun kan bestille flere forskjellige typer blodprøver for å se om det er tegn til betennelse eller for å påvise antistoffer som utvikler seg i respons til Sjøgrens. Eye tester og diagnostiske imaging tester er også nyttige diagnostiske verktøy. Legen kan også biopsi spyttkjertlene i leppen, eller hun kan ta prøver av spytt og urin.

Behandling

Noen pasienter i fase I av Sjøgrens er i stand til å håndtere svært godt ved å bruke øyedråper og alltid ha vann hendig. Dersom disse tiltakene ikke virker, eller hvis du og legen din velger å behandle tilstanden mer aggressivt, kan legen forskrive medisiner for å stimulere produksjonen av spytt, for å redusere betennelse og selv å undertrykke immunsystemet. Visse typer kirurgi er også tilgjengelig.

Ofte stilte spørsmål om Rabdomyolyse

Ofte stilte spørsmål om Rabdomyolyse


Rhabomyolysis pasienter lider en nedbryting av muskelfibre. Innholdet i disse fibrene, kalt myoglobin, bli sluppet ut i blodet. Noen ganger dette fører til skade på pasientens nyrefunksjon; det kan også føre til nyreskade. Personer med rhabomyolysis må utdanne seg på hvordan du best kan håndtere sin sykdom.

Hva som forårsaker det?

Mange ting kan føre til utvikling av rabdomyolyse. Typisk kan hendelser som forårsaker skader på kroppen også forårsake rabdomyolyse. Eksempler på slike hendelser inkluderer fysiske traumer fra en ulykke, alvorlige brannskader, eller hypotermi. I tillegg kan atferd som narkotika og alkohol misbruk forårsake sykdommen å utvikle. Andre faktorer kan føre til rabdomyolyse, inkludert omfattende perioder med liggende, slik som å være i en langvarig koma. Alvorlige anfall, lav skjoldbrusk problemer, muskelsykdommer eller virus kan også forårsake rabdomyolyse. Resepter som statiner, som brukes til å behandle forhøyet kolesterol, noen ganger føre til sykdom.

Hva er symptomene?

Symptomer på rabdomyolyse omfatter endringer i fargen på pasientens urin, som mørke eller en rød fargetone. Patenter opplever ofte generalisert svakhet, stivhet, verk og ømhet i musklene. I tillegg kan tretthet, utilsiktet vektøkning og beslag også forekomme. Imidlertid kan symptomene varierer fra pasient til pasient. Noen individer opplever ikke symptomer i det hele tatt.

Hvordan er det behandles?

Behandling for rabdomyolyse varierer avhengig av årsaken til sykdommen og dens alvorlighetsgrad. For eksempel bør en pasient opplever sykdommen på grunn av alkoholmisbruk fordel ved å avslutte atferden. Dersom rabdomyolyse resulterer fra en muskelsykdommer, kan behandling av denne tilstand korrigere rabdomyolyse. I mer alvorlige tilfeller, trenger ytterligere behandling gjennomføring. For eksempel, aggressivt hydra pasienten med IV væsker spyler myoglobin fra nyrene, bidrar til å forhindre nyreskade. I vanskeligere tilfeller kan en pasient legges inn på sykehus for å tillate leger å overvåke pasientens nyrefunksjon og administrere medisiner. Enkelte pasienter kan ha behov nyre dialyse.

Hva er prognosen?

For det meste, er prognosen for rabdomyolyse positiv når sykdommen er diagnostisert og behandlet så tidlig som mulig. Disse pasientene kan forvente en full gjenoppretting over tid. Imidlertid kan mer alvorlige tilfeller kan føre til permanent skade på nyre, eller til og med nyresvikt. Disse pasientene kan trenge dialyse som resultat. Hvis sykdommen forblir ubehandlet, mellom 30 og 40 prosent av pasientene opplever akutt nyresvikt. Disse personene kan oppleve nyresvikt eller hjertestans. Muligheten eksisterer for død i de mest alvorlige tilfeller.