Digidexo.com

Kan angst føre til hodepine

Kan progesteron føre til angst?

Reproduktive hormon

Progesteron er et hormon som viktige i reguleringen av menstruasjonssykluser av kvinner. Normalt progesteron nivåene stige i løpet av de siste to ukene av syklusen for å stoppe blødningen og la slimhinnen i livmoren (endometrium) til å gjenoppbygge sin vev, slik at kvinnens egg (egg) er mottakelig for mannens sædceller.

Progesteron og lignende stoffer (gestagen og progestin) er til stede i prevensjon medisiner, brukes i overgangsalderen hormonbehandling og å regulere uvanlig blødning i menstruasjonen.

Effekter på Mood

Progesteron og gestagen øke nivåene av et kjemisk stoff i hjernen (MAO oxydase eller MAO) kjent for å forverre depresjon og irritabilitet hos kvinner som allerede har en tendens til depresjon. Imidlertid ikke kombinasjon av østrogen og gestagen som brukes i p-piller og østrogen ikke ut til å påvirke humøret siden stoffene avbryte hverandres effekter.

Postmenopausale hormon intervensjoner ved hjelp av ulike kombinasjoner av østrogen og gestagen / progesteron er undersøkt i dybden i PEPI rettssaken dekket i Journal of American Medical Association.

Slik fungerer det

En bolus (injeksjon) av progesteron stimulerer amygdala, en region av hjernen som styrer følelser, ifølge psykiatrisk forskning på tilstanden kjent som postmenstrual dysphoric lidelse (PMDD). I PMDD, som noen kvinner opplever angst og depresjon i uken før menstruasjon.

Forskere ved Radboud University i Nederland testet progesteron-amygdala hypotese og funnet at kvinner gitt en dose av progesteron viste økt aktivitet i amygdala i MR. Forskerne foreslår progesteron kan også påvirke andre områder av hjernen som er involvert i humør regulering.

Det er mulig at økt progesteron hisser amygdala samtidig det hindrer prefrontal cortex fra regulere at spenningen på grunn av endret følsomhet for østrogen, ifølge den nederlandske forskerteamet.

Kvinner med PMDD har en genetisk variasjon som skiller dem fra andre kvinner. Forskere ved Radboud University spekulerer i at denne genetiske forskjellen kan forklare hvorfor noen har dette følsomhet og andre ikke.

Det amerikanske Food and Drug Administration har godkjent flere medisiner for å behandle PMDD: antidepressiva Zoloft og Serafem, kontrollert-release paroksetin Paxil CR og oral contraceptive Yaz.

Progesteron og liming

Paradoksalt nok synes progesteron også å fremme følelser av velvære og redusere nivåer av angst og stress. En studie ved University of Michigan konkluderte med at sosiale bånd øker nivået av progesteron, som også er knyttet til et ønske om å hjelpe andre.

Michigan forskere mener progesteron kan være relatert til oksytocin, et hormon instrumental i morens respons, tillit og par-binding hos mennesker og andre pattedyr.

Hva er årsakene til Hodepine og magesmerter?

Hva er årsakene til Hodepine og magesmerter?


Hodepine og magesmerter (magesmerter) er to av de mest vanlige helseplager. Hver av disse forholdene har et bredt spekter av mulige underliggende årsaker. Noen årsaker er harmløse, andre kan være livstruende.

Fakta

US National Library of Medicine definerer en hodepine som ubehag eller smerte som ligger i hodebunnen, hode eller nakke. Magesmerter forekommer i området mellom lysken og brystet, ofte kalt magen eller magen.

Hodepine

De fleste hodepine skyldes muskulære spenninger i hodebunnen, nakke, kjeve eller skuldre. Bakenforliggende årsaker for denne spenningen kan omfatte angst, depresjon, overworking, stress, hoppe over måltider, mangel på søvn og narkotika eller alkohol.

Andre Hodepine Årsaker

Andre mulige årsaker til hodepine inkluderer sinus betennelse, unormal hjerneaktivitet (migrene), betennelse i blodårene i hodet (temporal arteritt), slag, hjerneinfeksjoner, aneurismer og svulster.

Generelt magesmerter

The Mayo Clinic siterer mulige årsaker til generell magesmerter som inkluderer intestinal hindringer, mage influensa, mageskader, urinveisinfeksjon, blindtarmbetennelse, Crohns sykdom, irritabel tarm syndrom, ulcerøs kolitt, og diverticulosis.

Lokalisert magesmerter

Mulige årsaker lokalisert magesmerter inkluderer bekkeninfeksjon, cyster på eggstokkene, svangerskap utenfor livmoren, blære betennelse, gallestein, gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), magesår, nyre-infeksjon og lyskebrokk, ifølge Mayo Clinic.

Hva er årsaken til hodepine?

Det er lett å ta noen piller og prøver å ville bort smerten av en hodepine, men det er viktig å forstå hvilke faktorer som forårsaker hodepine - spesielt hvis du har dem ofte. Det er tre hovedtyper av hodepine og mange mindre vanlige typer. Legene har ikke vært i stand til å finne den nøyaktige årsaken til alle typer hodepine; men de har snevret ned de mulige årsaker til den mest ofte observert. Å vite hva som kan ha forårsaket smerten kan potensielt hjelpe deg å stoppe det skjer igjen.

Generelle Årsaker

Livsstilsfaktorer har vist seg å bidra til de tre typer av primær hodepine - migrene, spenning og klynge. Selv om det er mer spesifikke årsaker knyttet til hver hodepine type, er det noen felles faktorer. Dårlig ernæring bidrar til sannsynligheten for en hodepine. Hvis du hopper over måltider, kan du være mer sannsynlig å få en hodepine. Genetikk kan spille en rolle også. Folk som har foreldre lider hodepine er mer sannsynlig å lide seg.

Migrene Hodepine

Migrene hodepine forårsake moderat til alvorlig smerte, og kan føre til kvalme og svimmelhet. De kan være forårsaket av flere faktorer. Visse typer mat kan føre til migrene, som alkohol og svært bearbeidet mat. Hormonelle endringer, spesielt hos kvinner, kan bringe på denne typen hodepine. Dette blir ofte forsterket av kvinnens menstruasjonssyklus; hodepine rapporteres ofte før eller i midten av en periode. Noen med en uregelmessig søvnmønster, eller som er under mye stress kan være mer sannsynlig å ha en migrene hodepine.

Cluster Hodepine

Cluster hodepine streik raskt og er utrolig smertefullt. Legene er ikke sikker på hva som forårsaker dem, men det er antatt at en unormal hypothalamus kan være en viktig medvirkende faktor. Miljøfaktorer ikke spiller en stor rolle i utbruddet av klyngen hodepine symptomer. Disse hodepine er mer relatert til interne faktorer, slik som serotonin og hormonnivåer.

Tension Hodepine

Den vanligste type hodepine er en spenningshodepine. Men dette betyr ikke at leger forstå årsakene til dem noe bedre. De kan bli utløst ved forandringer i hjernen kjemikalier. Disse endringene kan stoppe hjernens evne til å regulere og kontrollere smerte, som fører til hodepine. Eksterne faktorer kan omfatte dårlig holdning, spenninger og stress (som kan manifestere seg i noe sånt som en knyttet kjeve), eller angst.

Sekundær hodepine

Det er mange årsaker til sekundær hodepine, noen lett utbedret og noen veldig alvorlige. Selv om det er ingenting å bekymre seg fra en iskrem "brain freeze", hodepine forårsaket av hjernerystelser kan være dødelig. Visse typer medisiner kan utløse hodepine, samt visse typer sykdom inkludert influensa. Disse er vanligvis lett utbedret. Men andre sekundære hodepine årsaker som hjernen aneurismer og svulster er ikke. Hvis du mistenker at din hodepine er utenom det vanlige, bør du kontakte legen din umiddelbart.

Hvorfor Koffein fører til hodepine

Den gjennomsnittlige amerikaner bruker 210 mg koffein per dag, vanligvis i form av kaffe, selv om te, brus, medisiner og sjokolade er andre vanlige kilder. Mange av disse menneskene får hyppige hodepine assosiert med koffein bruk.

Dehydrering

Koffein er vanndrivende, oppmuntre kroppen til å kvitte seg med vann og viktige mineraler sammen med det. Dette kan forårsake eller forverre hodepine hos noen mennesker.

Tilbaketrekking

Folk som regelmessig konsumerer koffein vil noen ganger få tilbaketrekning hodepine når sitt daglige inntak av koffein er dramatisk redusert. Sakte avvenning deg fra koffein kan bidra til å forhindre koffein tilbaketrekning hodepine.

Angst

Fordi koffein er ofte tatt av folk som ikke får nok søvn, eller som trenger et utbrudd av energi, de som drikker store mengder koffein er ofte de som er mest engstelig eller stresset. Hodepine som antas å være forbundet med koffein kan faktisk være på grunn av angst.

Betydning

En studie ved Sapir Medical Center i Israel fant at hos barn med kronisk hodepine som drakk ca 200 mg koffein per dag i brus, hodepine gikk bort innen to uker slutter koffein inntak.

Fordeler

Selv om koffein har vært knyttet til hodepine som en årsak, har det også vært en løsning. Når det tas i små mengder kan det innsnevre blodårene, slik avlaste migranes, i tillegg til å gjøre mer effektiv smertestillende midler.

Hva er årsakene til Hodepine og svimmelhet?

Hva er årsakene til Hodepine og svimmelhet?


Når hodepine og svimmelhet opptrer sammen, de vanligvis indikerer en underliggende helsetilstand. I de fleste tilfeller er disse symptomene er ikke alvorlig og kan behandles med hell hjemme. Imidlertid kan symptomene bety et alvorlig medisinsk problem av blodkar, hjernen eller hjertet.

Identifikasjon

En hodepine er en smerte eller følelse av ubehag følt i området av hodet, hodebunnen eller halsen. Svimmelhet er en følelse av at du kan besvime; det kan eller kan ikke skje med en følelse av vertigo (en ubalansert, spinnende følelse).

Årsaker

Svimmelhet og hodepine kan være forårsaket av en rekke tilstander, så som vanlig forkjølelse, influensa, dehydrering, angst og allergi. Noen ganger kan kronisk hodepine og svimmelhet indikerer mer alvorlige medisinske tilstander, som for eksempel vaskulære problemer, nevrologiske lidelser eller problemer med blodtrykket.

Betraktninger

Ofte er tilstanden til hodepine og svimmelhet ikke alvorlig og legehjelp er ikke nødvendig. Men hvis symptomene vedvarer i løpet av flere dager eller blitt betydelig verre, bør du søke legehjelp så snart som mulig å fastslå den eksakte årsaken til symptomene.

Behandling

Behandlingen avhenger av årsaken til symptomene, og spenner fra helt enkle til ganske omfattende. Hodepine kan ofte behandles med paracetamol, ibuprofen, aspirin, massasje eller varme terapi. Følelsen av svimmelhet vil ofte forsvinne når du legger deg eller drikke vann. Hvis symptomene er forårsaket av en alvorlig medisinsk tilstand, legen din vil finne den riktige formen for behandling.

Forebygging / løsning

Det er visse strategier du kan ta for å forebygge svimmelhet og hodepine i det daglige liv. Unngå alt som utløser allergi, få nok søvn, holde seg hydrert til enhver tid, unngå stress og legge avspenningsteknikker gjør din daglige rutine.

Hva er årsakene til Hodepine og Tongue Spasms?

Hva er årsakene til Hodepine og Tongue Spasms?


Hodepine og tungekramper kan alvorlig påvirke de som lider dem, forårsaker smerte og ubehag, og gjør det vanskelig å utføre daglige oppgaver. Det er mange årsaker til hodepine og tunge spasmer, og noen av disse er koblet til hverandre. Noen hodepine og tungekramper kan forebygges, mens noen ikke kan.

Tongue Spasm

Tungekramper kan være oromandibular dystoni (OMD). OMD gjør tungen beveger seg i alle retninger, og kan gjøre det vanskelig eller umulig å svelge. OMD kan være forårsaket av cerebral parese, encefalitt (eller hevelse i hjernen), bivirkninger av enkelte legemidler, hepatisk encefalopati (en leversykdom) og Hunter chorea (en generativ nervelidelse).

Muskelkramper

Tungekramper kan også være forårsaket av kramper. Tungen er en stor muskel, og er så utsatt for kramper, som refererer til en ufrivillig sammentrekning av en muskel. Hvis tungen er underlagt kramper, kan det føles innsnevret og svulmende. Kramper har mange årsaker, blant annet alkohol, dehydrering, en underaktiv skjoldbruskkjertel, nyresvikt og kan også være en bivirkning forårsaket av visse medikamenter.

Tension Hodepine

Det er to hovedformer hodepine: spenning og migrene. Spenningshodepine spredt over hele pannen og er ofte forårsaket av stramme, innleide muskler i kjeve og nakke. Dette betyr at en hodepine kan være forårsaket av belastningen på kjeven forårsaket av tunge spasmer. Spenningshodepine kan også være et symptom på andre problemer, for eksempel stress, depresjon og angst. Mangel på søvn, sult, alkohol og narkotika, koffein tilbaketrekning og søtsaker som sjokolade kan alle føre til spenningshodepine.

Migrene Hodepine

Migrene forekommer vanligvis sammen med andre symptomer som uskarpt syn. De er forårsaket av unormal hjerneaktivitet som er forårsaket av faktorer som stress, mangel på søvn, høye lyder og kosthold. Migrene er relativt vanlig og vanligvis streik mennesker mellom 10 og 46 mest.

Cluster Hodepine

Cluster hodepine vanligvis angripe den ene siden av hodet, og kan også være ledsaget av en tett nese. Cluster hodepine kan vare alt fra en uke til et år. Cluster hodepine kan være forårsaket av en plutselig frigjøring av histaminer eller serotonin i kroppen. Denne utgivelsen kan utløses av store høyder, sterkt lys og varme.

Betraktninger

Du bør snakke med legen din dersom du opplever en hodepine eller tunge spasmer i mer enn noen få dager.

Hva er årsakene til hodepine, svimmelhet og forvirring?

Hodepine, kan svimmelhet og forvirring være smertefullt, frustrerende og med skremmende. De kan være på grunn av mange årsaker. Noen ganger et avslappende bad eller massasje kan være en enkel løsning. I andre tilfeller kan hodepine, svimmelhet og forvirring indikere en mer alvorlig tilstand.

Hodepine

Hodepine er definert som å ha vondt i hodet eller øvre nakkeregionen. Det finnes mange typer og årsaker til hodepine. Stress, bihuleproblemer og selv menstruasjon kan utløse hodepine. Noen ganger er en sykdom, slik som en bakteriell eller viral infeksjon, kan forårsake hodepine.

Svimmelhet

Svimmelhet (svimmelhet) har forskjellige årsaker. Årsaker til svimmelhet inkluderer vertigo (spinnende sensasjoner) på grunn av indre øre problemer, bivirkninger av medisiner eller står opp for raskt.

Desorientering

Forvirring er når en person føler seg usikker på sin posisjon. Lavt blodsukker, stress og angst, og hjernen forhold som slag, svulster og demens kan føre til forvirring.

Diagnose

For en korrekt diagnose skal gjøres, må en detaljert og nøyaktig pasientens historie tas hensyn til pasientens lege.

Betraktninger

Det er viktig å søke legehjelp hvis disse symptomene forbundet med anfall, stiv nakke, traumer eller et fall, eller om det er endringer i tale, syn eller atferd.

Kan Caffiene føre til depresjon i oppførsel?

Depresjon er en alvorlig medisinsk tilstand. Folk opplever depresjon på mange forskjellige måter. Noen mister interessen for ting de en gang likte, noen føler ubrukelig og i fortvilelse, mens andre føler at en svart gardin falt på dem. Koblingen mellom koffein og depresjon er ikke klart, men noen mener det er en reell kobling.

Betydning

Koffein er et mildt sentralstimulerende. Det kan gi en person en heis i utgangspunktet, men når koffein slites av, kan det ha motsatt effekt.

Betraktninger

Koffein er kjent for å gjøre det vanskelig for noen mennesker å sove. Det blokkerer hjernens kjemiske adenosin som hjelper kroppen søvn. Koffein kan forstyrre søvnen og gjøre det vanskelig å sovne. Mangel på søvn kan føre til depresjon.

Effekter

Koffein kan påvirke blodsukkeret, særlig hos diabetikere. Endringer i blodsukkeret kan føre til humørsvingninger og depresjon.

False Energy

Koffein gjør kroppen våken med falsk energi og adrenalin utgivelse. Det frigjør også dopamin, feel-good kjemisk, fra hjernen. Når koffein slites av, så gjør oppstemthet.

Cycle

Når heisen, energi og feel-good stemning avtar, noen mennesker slår til mer koffein. Dette kan resultere i en ond sirkel av oppturer og ned og depresjon.

Sentralstimulerende

Koffein stimulerer nervesystemet og fører til mange problemer, inkludert nervøsitet, angst, irritabilitet, rastløshet, hodepine, rask hjerterytme og depresjon. Kutte ned eller kutte ut koffein kan bidra til å lindre mange helsemessige og emosjonelle problemer.

Kan Angst Årsak Nummenhet?

Kan Angst Årsak Nummenhet?


Angst kan være frustrerende og overveldende for en person å forholde seg til, og det kan føre til en rekke andre symptomer. Det kan også føre til depresjon. I noen situasjoner kan en person som arbeider med ubehandlet angst blitt så frustrert med tilstanden hennes som hun begynner å løsne fra hennes følelser. Hun kan da utvikle følelser av nummenhet. Nummenhet, er imidlertid ikke et symptom som vanligvis forbindes med angst.

Symptomer

Angst er en vanlig reaksjon for folk flest når håndtere stress. Bekymring, bekymring og frustrasjon kan følge fysiske symptomer som hodepine og magesmerter. Når angst symptomene blir overdreven, kan de forårsake psykiske lidelser som generalisert angstlidelse. Økt følelser av bekymring og bekymring som er vanskelig å lindre og vare i minst seks måneder, hyppige fysiske symptomer som kvalme og smerter i kroppen som forstyrrer i funksjon og søvnproblemer er noen symptomer assosiert med angstlidelser ..

Risiko

Angst kan føre til mange problemer, inkludert sekundære lidelser som depresjon. Hvis en person er å håndtere ubehandlet angst og begynner å føle at tilstanden deres er håpløs de kan begynne å uttrykke en generell nummenhet i forhold til deres generelle mentale helse. Frakobling fra ens følelser og isolasjon kan indikere en følelse av nummenhet. Selv nummenhet kan oppstå, er det er ikke et vanlig symptom på angst.

Behandling

Behandling av angst alene kan være svært vanskelig. Angst er ofte forbundet med en mangel på kontroll og kan være vanskelig for en person å klare seg uten behandling. En lege eller rådgiver kan diagnostisere angst og utvikle en behandlingsplan som vil fungere for den enkelte. Mange ganger, kan behandlingen innlemme terapi, medisiner og støtte til å fullt ta symptomene på angst.

Støtte

Håndtere angst er vanskelig og vil kreve støtte fra familie og venner for å unngå symptomer intensiverer. rekruttere støtte for å bidra til å håndtere symptomene kan bidra til å forhindre sekundære lidelser som depresjon som fører til nummenhet. Støtte grupper er også et flott verktøy for å hjelpe behandle angst.

Redusere Triggers

Å bli klar over de triggere som forårsaker angst symptomer vil være viktig i forvaltningen av dine symptomer. Gjennom terapi vil du lære dine triggere og det vil være nødvendig å iverksette tiltak for å lindre så mange triggere som mulig. Hvis du blir stresset ut når du kjører sent, vil du trenger å lære tid ledelse å gi tid i tidsplanen for alt du trenger å få gjort. Administrerende triggere er en viktig del av å håndtere angst.

Matvarer som kan forårsake en migrene hodepine

Migrene er hodepine pluss. De kan helt forstyrre en persons liv, noe som gjør det umulig for ham å fungere. Migrene kan lande deg i seng for en dag eller mer. Legevitenskapen er ikke helt sikker på hva årsaken til migrene er, ifølge Mayo Clinic, derimot, er det antatt at miljøfaktorer og genetikk spiller en rolle. I tillegg, blir maten du spiser antas å være i stand til å utløse en migrene.

Unngå dette

Noen matvarer som anses som triggere for migrene er øl og rødvin, eller alkohol generelt; sjokolade; for mye koffein; bearbeidet mat; salt mat, asiatisk mat som inneholder mononatriumglutamat, aspartam og alderen oster. Rødvin, alderen ost, kylling lever, noen bønner, fiken og røkt fisk inneholder tyramin, som ser ut til å forverre hodepinen. Avlaste-migrene-headache.com forklarer at tyramin er et stoff som finnes i mange matvarer, som er produsert når aminosyren bryter naturlig ned. Tyramin kan resultere i blodårene strekke og dette kan ende opp i migrene kjedereaksjon. Mat som er i alderen eller konservert har ofte tyramin i den. Derfor, hvis du er utsatt for hodepine, bør du være skeptisk til rester som har blitt nedkjølt i mer enn en dag. Alderen matvarer bør unngås. Nitrater, som finnes i pølser, salami og bacon, kan be en hodepine, ifølge Healthprofessor.com.

Noen ganger bra, noen ganger dårlig

The Cleveland Clinic bemerker at overdreven koffein forbruk samt tilbaketrekning fra koffein kan føre til hodepine. Men på den annen side, til tider koffein kan være nyttig i behandling av akutt migreneanfall. Det hele avhenger av den enkelte.

Betraktninger

Noen mennesker kan få en migrene fra å spise bananer, meieriprodukter, plukket eller gjæret varer, avocado, peanøttsmør, sitrus, løk og nøtter.

Takk, men nei takk

Dr. Seymour Diamond, direktør for Diamond Headache Clinic, advarer mot å spise surkål, oliven og pickles eller noen gjærede soyaprodukter, inkludert teriyakisaus og soyasaus. Han advarer også mot salami, liverwurst og alt saltet, røkt, syltet, tørket eller alder, og sier for å unngå salami og pepperoni og anbefaler å ikke spise fruktfyll pie.

Expert Insight

Dr. David Buchholz av Johns Hopkins University sier at visse matvarer kan utløse en hodepine, men det kan ikke være umiddelbart. Effektene av maten kan forsinkes inntil tre dager. Han advarer mot å spise alle råvarer som inneholder tryamine fordi det er en naturlig mat kjemikalie som absolutt har vært knyttet til hodepine. Han anbefaler å spise sjalottløk og lekkasjer i stedet for løk. Dr. Buchholtz påpeker at kremost, cottage cheese og amerikansk ost har ikke mye tryamine i dem slik at de sannsynligvis ikke vil be en migrene men cheddar og blåmuggost er lastet med tryamine.

Finne årsaken

Noen matvarer ikke alltid føre til hodepine umiddelbart. Effekten kan bli forsinket opp til 72 timer. Dette kan gjøre det vanskelig for en person å finne ut hva som utløser hans migrene.

Hvordan kan jeg hjelpe barn til å sove bedre?

Mange barn har problemer med å sove om natten. Mangel på søvn kan føre til et barn å bli irritabel, opprørt, og selv deprimert. Atferdsproblemer, som for eksempel å ikke betale oppmerksomhet i klassen, er også mer vanlig hos barn med søvnmangel problemer. Sykdom og mangel på fokus er andre vanlige resultatene av søvnløshet. Men det er skritt du kan ta for å hjelpe barnet ditt å forbedre mengden av søvn han får.

Hvordan kan jeg hjelpe barn til å sove bedre?

•  Gi barnet ditt mindre koffein. Koffein er et sentralstimulerende, så reduserer barnets inntak vil tillate henne å sovne raskere og lettere.

Følg en sovende tidsplan og før-bed rutine. Barnet bør få opp på samme tid hver morgen og gå til sengs på samme tid hver kveld. Hun bør følge en rutine som innebærer å trappe ned før sengetid slik at kroppen hennes kan gi i å sove lettere. Denne rutinen kan inkludere et varmt bad, lese en bok, og alt annet som ikke inkluderer mye stimulering. Hold det konsekvent.

Få nok stimulans i løpet av dagen. Trening i form av sport eller bare spille utenfor er gunstig for barnets søvn om natten. Hvis han får lov til å slappe av hele dagen, vil han ikke ønsker å sove om natten.

Sett opp barnerommet på en måte som bidrar til å sove. Unngå for mye lys, støy og distraksjoner. Bekreft at soverommet er en behagelig temperatur.

Be barnet ditt hvorfor hun ikke sover godt. Hun kan få opp noe du ikke var klar over, for eksempel følelsen frykt eller angst. Gjør hva du kan for å få henne til å føle seg trygg og komfortabel.

Hint

  • Kontakt lege dersom du mistenker at det er et medisinsk problem å holde barnet fra å få nok søvn.

Uvanlige årsaker til hodepine

Hoste

Hoste, spesielt kronisk, alvorlig hoste, er en ofte oversett og uvanlig årsak til hodepine. Loven av hoste, og i mindre grad ler og nysing, øker blodtrykket i venene og arteriene i hjernen, en forekomst som kan forårsake hodepine, noen ganger alvorlige, i visse individer midlertidig. Denne plutselige økningen i blodtrykk kan irritere og inflame blod fartøy vegger, forårsaker hodepine. Vanligvis disse typer hodepine komme plutselig, i løpet av noen sekunder av en hoste, og gradvis redusere i alvorlighetsgrad i løpet av få minutter. Bryst forkjølelse og influensa, som begge er forbundet med høy forekomst av hoste, er viktigste årsakene til hoste-relatert hodepine.

Vektløfting

Tunge eller overdreven vektløfting økter kan forårsake hodepine ved å øke blodtrykket i blodkarene i hjernen. I motsetning til en hodepine forårsaket av en hoste imidlertid en hodepine forårsaket av vekt-løfting er generelt en mer langvarig hodepine som kan oppstå i løpet av en vekt-løfte økt og i flere minutter (eller til og med timer) etter at sesjonen er avsluttet. Disse typer hodepine kan oppstå gradvis over en vekt-trening eller komme plutselig, ofte med en topp i alvorlighetsgrad når vektløfting last er maksimert, noe som fører til en enorm økning i den generelle blodtrykket.

Været

I noen tilfeller kan hodepine være forårsaket av variasjoner i lufttrykket, eller det barometriske trykk. Lufttrykket kan variere betydelig, avhengig av topografi og rådende værsystemer. Det er ganske vanlig for en person som reiser fra et lavtliggende område til et fjellområde (hvor lufttrykket er betydelig lavere) for å utvikle en hodepine. Lav-trykkmålesystem kan også gi hodepine som de beveger seg inn i et område med høyt trykk og forårsake en hurtig trykkfall. Det antas at lavtrykksområder kan tillate overdreven utvidelse av nerver og blodkar i hodet og hjernen, som kan forårsake hodepine i visse individer.

Hva er årsakene til hodepine i 8-år gamle gutter?

Det er ikke uvanlig i det hele tatt for en 8 år gammel gutt for å få hodepine. Barna får hodepine for de samme grunnene som voksne gjøre. Men barn, spesielt unge gutter, kan få hodepine på grunn av risikofylt lek, stirrer på dataspill for lenge, glemmer å spise og holde seg for sent. Hvis din sønn klaget over hodepine, kan årsaken være lett forklarlige.

Medisiner

Medisinering kan være årsaken til 8-åringens hodepine. Medisiner som kan være å klandre inkluderer over-the-counter allergi medisiner og selv aspirin.

Søvn uregelmessigheter

Når du sier godnatt, har du ingen anelse om hva som foregår i ditt barns soverom. Hvis han bor opp til alle døgnets tider, er det ikke rart han får hodepine. Hvis du har mer enn ett barn, kan du prøve å skille barna for to eller tre netter for å se om hodepinen vedvarer.

Ernæring

Vi er alltid å bli fortalt at barn i dag spiser for mye. Men på baksiden, noen barn er så opptatt med sine fritidsaktiviteter og spille videospill at de bare ikke får den maten de trenger. Skipping måltider kan føre til hodepine.

Skader

Sjekk at han alltid bærer at hjelm når han er å sykle eller skateboard. Og sørg for å overvåke brytekamper og annen risikofylt lek. Gutter notorisk spille mer grovt enn jenter.

Datamaskin

Stirrer på en dataskjerm i timevis kan resultere i et bankende hodepine. Hvis sønnen din er å spille dataspill i mer enn en time i en sittende og får hodepine, kanskje du har nettopp funnet den skyldige.

Hva er årsakene til hodepine i øynene?

Det finnes mange forskjellige typer hodepine med like mange årsaker. Eye hodepine kan være forårsaket av cluster hodepine, lomme hodepine, migrene, belastningen på øynene og synsproblemer. Eye hodepine er faktisk ganske vanlig. Erkjennelsen av triggere kan bidra til å minske hodepine.

Betydning

Hvis du kan bestemme triggere for øyet hodepine, kan lengden, alvorlighetsgrad og tilbakefall forebygges. Regelmessige synsundersøkelser er nødvendig, og videre medisinsk behandling kan anbefales.

Øyeplager

Øyeplager er en dominerende trigger av øye-relatert hodepine. Dreven lesing og lesing i svakt eller dårlig lys kan stamme øynene og forårsake hodepine. Eksponering for sterkt lys kan også utløse et øye relatert hodepine.

Fatigue

Ser mye på TV eller nær og lang dataarbeid kan føre til syns hodepine. Antirefleks briller vil hjelpe når du bruker en datamaskin, og tar en pause fra TV-titting vil bidra til å redusere hodepine.

Også påpeke hvorfor se på tv og lange dataarbeid kan føre til syns hodepine.

Stress / tretthet

Blende av å se mye på TV eller lang dataarbeid kan understreke øynene. Dette tretthet bidrar til øye hodepine.

Hodepine

Cluster hodepine komme plutselig og sterkt. De kan føre til uutholdelig smerte, redusert elev størrelse, rive, røde øyne, hovne øyne og slippe øyelokkene. Migrene kan forårsake følsomhet for lys og forverre øye-relaterte smerter.

Synsproblemer

Synsproblemer, inkludert glaukom (optisk-nerveskade), astigmatisme (uregelmessig formet hornhinnen), nærsynthet (feil fokus) og feil brille eller kontaktlinse resepter for å behandle disse forholdene kan føre til syns hodepine.

Sinus

Bihuleproblemer, lunger, allergier, forkjølelse og infeksjoner kan legge press på sinus hulrom og forårsake øye hodepine. Området over og rundt øyet kan også bli påvirket.

Hva er årsakene til hodepine etter å ha spist?

Hva er årsakene til hodepine etter å ha spist?


Hodepine kan variere fra mild til alvorlig og kan utløses av normale aktiviteter. Ifølge WebMD, mer enn 25% av migrenepasienter har mat-utløst hodepine.

Mat Triggers

Mat som inneholder det kjemiske tyramin ofte utløse hodepine. Mange matvarer - for eksempel ost, bearbeidet kjøtt, løk, nøtter og rødvin - inneholder naturlig dette kjemikaliet.

Additive Triggers

Kosttilskudd som nitrater og fargestoffer kan øke blodtilførselen til hjernen, noe som kan føre til hodepine hos noen mennesker.

Brain Freeze Hodepine

Spise eller drikke ekstremt kald mat kjøler blodet som renner i nærheten av hjernen og kan resultere i en "hjerne fryse" hodepine, som ofte varer bare noen få minutter.

Medisinsk tilstand

Trigeminusnevralgi er en medisinsk tilstand preget av brennende smerter i ansiktet etter vanlige aktiviteter som å spise eller tar på sminke. Søke medisinsk behandling hvis over-the-counter behandlinger ikke lindre symptomene.

Bestem din Trigger

Hvis du mistenker en viss mat trigger, holde en dagbok over maten du spiser og hvordan du blir påvirket. Noen mennesker kan være i stand til å unngå mat hodepine ved å unngå visse matvarer og drikkevarer.

Kan Elavil føre til høyt blodtrykk?

Elavil (også kjent som amitriptylin) er en antidepressant i trisykliske familien. Den kan også brukes for spiseforstyrrelser, som et sovemiddel, og for kronisk smerte. Som med alle medisiner, er det bivirkninger av Elavil. Hvis du er foreskrevet Elavil, være i kontakt med din medisinske leverandøren slik at hun kan hjelpe deg med å håndtere disse effektene.

Advarsel Før start Elavil

Elavil bør ikke tas hvis du har hatt en allergisk reaksjon på noen trisykliske medisiner i det siste. Det må også vurderes nøye før du gir det til barn. Det kan øke sjansen for suicidal tenkning og atferd hos barn og unge voksne.

Elavil og blodtrykk

Elavil kan påvirke blodtrykket. Når det kombineres med adrenalin, kan det føre til farlig høyt blodtrykk. På egen hånd, kan det føre til høyt blodtrykk og rask eller uregelmessig hjerterytme, noen ganger også føre til hjerteinfarkt. Omvendt kan det også føre til lavt blodtrykk når du står (som kan føre til svimmelhet eller besvimelse).

Symptomer på høyt blodtrykk

Siden høyt blodtrykk kan føre til alvorlige hjerteproblemer, bør noen tar Elavil være oppmerksom på symptomer på dette for å se etter når du starter medisinering. Hvis du har en alvorlig hodepine eller tåkesyn, sjekk straks med medisinske leverandøren.

Andre bivirkninger av Elavil

Elavil har noen andre bivirkninger. Vektøkning er en mulighet. Så er tørr munn og forstoppelse. Svetting, uro og vanskeligheter urinering kan være mulige bivirkninger, også. Dette er irriterende, men lar seg behandle. Noen andre mer alvorlige inkluderer anfall, slag og hjerteinfarkt.

Fordeler

Selv om bivirkningene høres alvorlige, har Elavil jobbet godt for mange enkeltpersoner. Noen har ingen eller minimale negative effekter av å ta medisinen. Hvis en person er foreskrevet Elavil, må han være klar over at de tar et stoff som er kraftig, kan være svært nyttig, men har bivirkninger. Han skal jobbe tett med sin lege for å overvåke og håndtere disse problemene for å få optimal nytte av Elavil.

Kan Uten Sigarer forårsake hodepine?

Sigarer, som sigaretter, kan forårsake hodepine av røyking og ved passiv røyking. Sigarer er større enn sigaretter, noe som betyr en stor mengde tobakkblader i en enkelt cigar. Kombinert med utsiden dekker - laget med en tobakk blad eller en annen wrapper som inneholder tobakk - en enkelt sigar kan noen ganger ha like mye tobakk som en pakke sigaretter.

Den nikotin som finnes i tobakk stimulerer vaskulær aktivitet i hjernen og ganglion nerver i baksiden av halsen. Stimulering av disse områdene bidrar til hodepine. De som røyker og også lider av cluster hodepine - hodepine som påvirker øynene eller templer - kan redusere sine hodepine av å røyke mindre eller slutte.

Passiv røyking er ofte en hodepine trigger. Røyk allergier og lukt følsomhet kan forårsake migrene i noen. Tenker på at, på grunn av den store mengden av tobakk som inneholdes i en sigar, sigarer brenner lenger og dermed avgi mer røyk. Dette gjør dem til en forlenget hodepine trigger.

Kan Angst forårsake pusteproblemer?

Personer som lider av angst kan ha pustevansker. I begynnelsen kan de mener det er noe fysisk galt med dem og gå til en lege, men når alle testene viser at det er ingenting galt det vanligvis viser seg at angst er den skyldige. Selv om angst ikke kan forårsake noen alvorlige pusteproblemer, kan det føre til mange ubehagelige pusterelaterte symptomer.

Tetthet i brystet

Tetthet i brystet er et vanlig symptom på angst som kan påvirke puste. Mens engstelig, strammer en person de fleste musklene i kroppen ubevisst. Dette kan også omfatte brystmusklene som gir følelse av tetthet i brystet. Når dette skjer personen kan føle at de ikke er i stand til å puste riktig, eller at de ikke kan få en dyp nok pust. Fokuser på å slappe alle musklene i kroppen kan bidra til å redusere dette symptomet.

Kortpustethet

Angst kan føre til en rekke psykosomatiske symptomer inkludert kortpustethet. Personer som lider av angst ofte føler deg kortpustet som de ikke kan få nok luft. Selv om personen føles som de er ute av stand til å puste, de er faktisk i stand til, og det er bare angsten forårsaker denne følelsen. Den beste måten å motvirke dette er for personen å ta langsomme, dype åndedrag betryggende seg selv at de er faktisk i stand til å puste.

Hyperventilering

Personer som lider av angst kan også hyperventilere i en stressende situasjon. Vanligvis dette skjer uten at personen innser de gjør det. Hyperventilering kan føre til at personen til å passere ut hvis de ikke stopper. Det er best behandles ved å bremse pusten og ta dype åndedrag. Personen bør telle til fem mens du puster inn og telle til fem mens du puster ut, samtidig betryggende seg selv at de kan håndtere dagens situasjon.

Panikkanfall

Panikkanfall kan oppstå som et resultat av angst. Tetthet i brystet, kan kortpustethet eller hyperventilering forekomme sammen med en rekke andre symptomer som racing hjerte og brystsmerter. Selv om angstanfall kan synes å være alvorlig, de er faktisk ikke livstruende. En person som lider av angstanfall bør søke psykiatrisk hjelp for å utvikle en plan for å forebygge og behandle angst angrep basert på deres spesifikke situasjon. Hvis det blir fastslått at personen har en angstlidelse medisiner kan være foreskrevet.

Medisiner

Noen mennesker som er foreskrevet antianxiety medisiner kan oppleve at de fortsatt har problemer med å puste. Hvis dette er tilfelle er det viktig at de anser sin lege som noen antianxiety medisiner har kortpustethet som en alvorlig bivirkning. I tillegg pustevansker kan også være et tegn på en allergisk reaksjon på medisiner. Selv om det er mulig at det er fortsatt angst forårsaker problemet, er det tryggest å utelukke komplikasjoner til medisinering.

Kan Angst Årsak Extreme Fatigue?

Angst kan være en ødeleggende tilstand. Ifølge National Institute of Mental Health, er 6,8 millioner voksne rammet av angst. Av dem som er rammet, dobbelt så mange kvinner. Personer med angst lider av panikk og bekymring ofte relatert til høyt stress situasjoner. Det kan påvirke alle aspekter av livet ditt, og når venstre ubehandlet, kan det føre til ekstrem trøtthet og andre ødeleggende symptomer.

Årsaker til angst

Angst kan være et resultat av kjemiske ubalanser i hjernen, genetikk eller livserfaringer. Det kan også være forårsaket av en kombinasjon av alle disse.

Angst Symptomer

Symptomer på angst er tretthet, rastløshet, irritabilitet, søvnforstyrrelser, konsentrasjonsvansker, og muskelspenninger. Leger vil vanligvis ser etter tegn på overdreven angst og bekymring oppstår de fleste dager i minst seks måneder.

Årsaker til trøtthet

Tretthet skjer som et resultat av økt produksjon av stresshormoner. Personer som lider av angst erfaring panikk og økt stress som reduserer energinivå og årsaken tretthet. Dette regnes som en psykologisk årsak til tretthet.

Andre årsaker til trøtthet

Det er to andre årsaker til utmattelse: livsstil og medisinsk. Livsstil årsaker inkluderer å bli overarbeidet og ernæringsmessige faktorer. Medisinske årsaker inkluderer noen medisiner, sykdom og sykdom. Sykdommer, inkludert skjoldbruskkjertelen og hjertesykdom kan også forårsake utmattelse.

Behandling

Angst kan bli behandlet med medisiner og psykoterapi. Legemidler som benzodiazepiner kan være foreskrevet på kort sikt for å få angst under kontroll. Disse er kun brukt kort sikt på grunn av sin vanedannende natur. På lang sikt, er det viktig å kombinere psykoterapi og antidepressiva for fortsatt behandling.

Har Angst føre til vekttap?

Personer som lider av angst kan merke en myriade av symptomer, inkludert vekttap. Avhengig av den enkeltes kjemiske makeup og konkrete reaksjoner på angst, kan hun miste vekt sakte eller veldig fort. I mange tilfeller bidrar angst medikamenter avhjelpe disse betingelser, selv om slike medikamenter kan også ha en motsatt og noen ganger uønsket effekt.

Angst Årsaker Mangel på Appetite

Under rammebetingelser, kan personer som lider av angst også oppleve en markert nedgang i appetitt. Ifølge angst Matters, et nettsamfunn for personer med angst, mange personer med lidelsen rett og slett har lyst til å spise. Som de opprettholder sin normale aktivitetsnivå, spiser den resulterende kaloriunderskudd bort på kroppens lagret energi. Fordi kroppen lagrer energi som fett, tømmer fett raskt og den enkelte mister vekt. I mange tilfeller, personer som lider av angst oppviser også en høyere aktivitetsnivå og en tilsvarende økning i stoffskiftet, som begge akselerere vekttap prosessen; noen av disse personer kan oppleve rykninger, skjelving, muskelspasmer, en manglende evne til å slappe av og en rekke andre symptomer, som alle brenner energi og bidra til vekttap.

Angst medisiner kan føre til vekttap

Selv om personer med angst ikke gå ned i vekt som en direkte følge av tilstanden, kan de begynne å miste vekt etter søker angst medisinering. Som antidepressiva, angst stoffene virker ved å justere kroppens evne til å reabsorb naturlig forekommende serotonin. Den kjemiske justering av denne nevrotransmitteren kan ha en rekke effekter, inkludert vekttap og øket metabolisme. Visse individer, særlig de med hjerte-relaterte forhold, kan få betablokkere fra sine leger i stedet for de typiske serotonin reopptakshemmere (SRIS). Selv om betablokkere arbeide gjennom betydelig forskjellige kanaler enn SRIer, er deres metabolske effekten ofte svært like. I tillegg har begge klasser av legemidler endre hormoner som regulerer energinivå, og kan la den enkelte med ekstra energi til å brenne; denne overskuddsenergien brenner raskt kroppens fettceller, supplerer vekttap prosessen.

Angst kan også føre til vektøkning

Selv om mange personer som lider av angst erfaring uønsket eller uventet vekttap, enkelte individer kan oppleve motsatt effekt. Ifølge Angst Centre, opplever hver enkelt angst i sin egen unike måte. Mens noen individer kan oppleve en markant mangel på appetitt og økt energinivå, mens andre kan velge å takle tilstanden av overspising og vedta en mer stillesittende livsstil. Enkelte individer også utvikle et sug etter sukker og søtsaker, noe som resulterer i en massiv inntak av kalorier som kroppen konverterer raskt til fett. I tillegg er det varierende kjemi mellom individer betyr at legemiddelbehandling varierer fra pasient til pasient, og noen stoffer forårsake de som tar dem til å oppleve en langsommere metabolisme og resulterende vekttap.