Digidexo.com

handholdt tang i livmor

Hva som forårsaker en livmor infeksjon?

Livmor infeksjoner kan gå ubemerket fordi de kan ikke i utgangspunktet, om noensinne, føre kvinner noen smerte eller ubehag. Rutinemessige gynekologiske undersøkelser er anbefalt, spesielt for kvinner som vurderer å bli gravid. Hvis du har en livmor infeksjon under svangerskapet, kan du passere smitte til det nyfødte under fødsel.

Graviditet

Alle gravide kvinner bør screenes for gruppe B streptokokker (GBS eller gruppe B streptokokker), ifølge Centers for Disease Control og Prevention (CDC) fordi dette livmor infeksjon kan infisere nyfødte babyer. Hvis du har GBS, kan du ikke være klar over det, fordi det ikke kan gjøre deg syk. GBS bor i nedre genital eller mage-systemet sammen med bakterier som er som regel ufarlig. Den eneste gangen denne bakterien fører til sykdom er når en kvinne er gravid, og noen ganger hos eldre. Hvis en gravid kvinne har GBS i skjeden hennes, eller hennes rektum når hun føder, er det en 1 i 200 sjanse for at barnet hennes vil bli smittet. Hvis en gravid kvinne har GBS og har feber under fødselen, går inn i pre-term arbeidskraft (før 37 ukers svangerskap) eller hennes vann pauser 18 timer eller mer før fødselen, øker dette risikoen som hennes spedbarn vil bli smittet, ifølge March of Dimes.

Cervicitis

Kvinner kan få cervicitt, som er en betennelse i livmorhalsen, som er den smale ende av livmoren som åpner inn i vagina. Denne tilstand er et resultat av seksuelt overførbare sykdommer, inkludert chlamydia og gonoré, ifølge Riversideonline.com.

Effekter

Livmorhalsen er foret med to typer celler, inkludert squamous celler, som er hud-lignende, flate celler, og kjertelceller som utskiller slim. Organismene som kan forårsake vaginitt kan også forårsake cervicitt. Vanligvis tjener livmorhalsen som en barriere og holder virus og bakterier fra å trenge inn i livmoren, men noen ganger er disse midler blir på noen måte og resultere i en uterin infeksjon.

Risikofaktorer

Når slimhinnen i livmoren blir smittet, kalles det endometritt. Dette skjer i 1 prosent til 3 prosent av kvinner etter en vaginal fødsel og 10 prosent til 30 prosent av kvinner som har et keisersnitt levering. Hvis flere vaginale eksamener er gjennomført, mens en kvinne er i arbeid, kan dette øke sine sjanser til å få en livmor infeksjon. Hvis en del av livmor membraner eller morkaken opphold i en kvinne etter fødsel, øker dette sjansene for å få en infeksjon som gjør bruk av tang. I tillegg, kvinner som er blodfattig under svangerskapet har mindre immunitet og kan få en infeksjon, ifølge Birth.com.au.

Farene

En kvinne med tidlig debut infeksjon vil ha symptomer innen to til tre dager etter fødselen. Hvis du har sen debut, kan symptomene ikke vises før tre til fem dager etter fødselen og kan ikke dukker opp før seks uker etter levering. Endometritt kan spre seg til egglederne, som kan gjøre en kvinne infertile. Det kan også føre til sepsis, som er en infeksjon av blodet som kan være livstruende.

Identifikasjon

Indikatorer på at du har en livmor infeksjon inkluderer kraftige blødninger, hodepine, svetting, skjelving (kalt "påkjenningene"), feber, nedre magesmerter, foul smelling vaginal blod eller en grønn-gul pus-aktig utflod fra skjeden.

Årsak til Milde og konsistente livmor kramper

Årsak til Milde og konsistente livmor kramper

Forstå menstruasjonssmerter

Sjansene er, hvis du er en kvinne og har livmor kramper ledsaget av hodepine, oppblåsthet, ømme bryster, spenning og irritabilitet, bør du være forberedt på å starte perioden. Men hva om årsaken til milde og konsekvente livmor kramper? Er disse typer livmor kramper knyttet til menstruasjonssyklusen, eller kan de være et tegn på noe mer alvorlig?

Mer enn halvparten av alle kvinner opplever dysmenoré, eller smertefulle perioder. Smerten vanligvis starter i begynnelsen av menstruasjonssyklusen og avtar etter en eller to dager. Ifølge American College of Fødselsleger og Gynekologer, men én av ti kvinner opplever slike smertefulle perioder at deres daglige liv blir avbrutt. Og, mens smertefulle perioder er mange ganger forbundet med yngre kvinner, kan eldre kvinner oppleve dem også.

Årsak til Milde livmor kramper

Under normale omstendigheter blir uterine kramper forårsaket av sammentrekning av livmoren under menstruasjonssyklusen, noe som oppstår på grunn av frigjøring av prostaglandiner, en naturlig substans som produseres av kroppen. Denne type menstrual smerte som er kjent som primær dysmenoré og er en relativt normal del av menstruasjonssyklusen.

Årsak til Konsistent livmor kramper

Sekundær dysmenorrhea, på den annen side, kan føle det samme som primær dysmenoré, men i dette tilfellet, er årsaken til mild og konsistente uterine kramper som følge av en underliggende sykdom i uterus, eggledere eller eggstokker, og ikke den enkle frigjøring av prostaglandiner.

Det er flere årsaker til sekundær dysmenoré, med noen av de vanligste er endometriose, bekkeninfeksjon, livmor fibroids eller en intrauterin enhet (spiral). Livmor kramper forbundet med noen av de ovennevnte forhold kan oppstå når som helst i måneden og ikke bare under menstruasjonssyklusen.

Når å søke legehjelp

Oppsøk lege hvis du opplever noen av følgende: bekkensmerter som ikke lindres av over-the-counter smertestillende midler som Motrin, livmor kramper som ikke er relatert til din normal menstruasjonssyklus, livmor kramper som er forbundet med feber, kvalme og oppkast, eller uterine kramper som er uvanlig alvorlig. Mens livmor kramper kan komme og gå med mensen, kan årsaken milde og konsekvente livmor kramper være langt mer komplisert og krever øyeblikkelig legehjelp.

Livmor Tumor Diagnose

Livmor Tumor Diagnose


Livmor svulster, også kjent som livmor fibroid svulster, er godartet vekster som kan oppstå på flere forskjellige steder i livmoren. Selv om det ikke er kjent nøyaktig hvorfor enkelte kvinner utvikler disse svulstene, er det en rekke felles faktorer hos kvinner som har denne tilstanden. Det finnes en rekke muligheter for behandling for livmor tumorer, og diagnostisering av tilstanden blir vanligvis utført i tre hovedmåter.

Aspekter

Uterin fibroid tumorer kan utvikle seg like under membranen foring i livmoren; i det første laget av livmormuskel, den submucosale lag; eller dypt inne i livmorveggen selv. Svulstene er godartet, dvs. noncancerous, og generelt føre til liten trussel for den enkelte, med mindre de vokser til en ekstremt stor størrelse eller hemme evnen til kvinnen å bære barnet til termin. Flere faktorer ser ut til å gjøre en kvinne mer sannsynlig å utvikle sykdommen, inkludert en familie historie av livmor fibroid svulster, abnormiteter i livmor blodåre system, tidligere livmor vev traumer og å være av afrikansk avstamning.

Første etappe av Diagnose

Når du forsøker å diagnostisere livmor svulster, det første skrittet enhver lege vil ta en grundig bekken eksamen. Under bekken eksamen, vil legen trykke ned på nedre del av magen mens du setter inn flere hansker fingre inn i skjeden. Dette vil tillate legen å føle tilstedeværelsen av unormal vekst i livmoren.

Second Stage of Diagnose

Etter underlivsundersøkelsen, vil legen mest sannsynlig planlegge en ultralyd for å bestemme den nøyaktige plasseringen og størrelsen av massen, og for å utelukke enhver annen mulig diagnose, for eksempel en ovarial tumor. Den ultralyd vil være i stand til å finne den nøyaktige størrelsen og plasseringen av eventuelle fibroide tumorer i livmor.

Tredje etappe av Diagnose

Hvis bekken ultralyd ikke gir nok informasjon til å gjøre en fast diagnose, kan en MR, CT eller hysterosalpingogram utføres. Den hysterosalpingogram eller HSG, er en spesialisert type av ultralyd, hvor et kontrastfluid blir injisert inn i livmoren. Den kontrastfluid, som fremhever alle vev i livmoren, gjør det enda lettere enn en vanlig ultralyd for å identifisere unormale massene.

Behandling

Det er tre hoved behandlinger for livmor svulster. Den første er en kirurgisk prosedyre som vil fjerne hele uterus, eller bare det parti av uterus innehold fibroid tumor. Den andre er hormonell behandling, hvor kvinnen tar en kombinasjon av hormonelle midler til 3-6 måneder for å redusere størrelsen på tumoren. Det tredje alternativet er kalt UAE, eller livmor arterie embolisering. I denne prosedyren, er mikroskopiske perler injisert inn i arteriene som fôrer svulsten, blokkerer sin blodforsyning. Uten en konsekvent blodtilførsel, stopper svulsten vokser og til slutt krymper.

Natural Cures for livmor Fibroids

Livmor fibroids er godartet, muskuløse vekster som utvikler seg i livmorveggen. Ifølge Mayo Clinic, de påvirker nesten tre av fire kvinner. En rekke behandlinger, inkludert kirurgiske prosedyrer og farmasøytiske legemidler, er tilgjengelig for bruk i å fjerne fibroider og lindre symptomene. Det finnes også en rekke naturlige behandlinger som kan brukes for å behandle denne tilstand.

Eteriske oljer

Eteriske oljer som nattlysolje, agurkurt og linfrø brukes til å behandle livmor fibroids. Disse urte oljer er rike på essensielle fettsyrer, som har naturlige, potent anti-inflammatoriske egenskaper. Tar 2 til 3 spiseskjeer om dagen hjelper til å lindre betennelser assosiert med muskelknuter.

Urtete

Urtete kan være brygget fra en rekke urter som bidrar til å krympe fibroids. En te kan være brygget fra 2 ts hver av krampe bark, burdock, motherwort og wild yam og en teskje hver av mullein blader, stikkende ask bark og ingefær. Plasser urtene i en bolle og dekk med 1 liter kokende vann. La urtene til bratt for minst 10 til 15 minutter, og deretter press den inn i en mugge. Drikk en kopp dette te to ganger om dagen.

Castor Oil Compress

Lakserolje komprimerer er en mye brukt folkemedisin å avlaste smertefulle symptomer på livmor fibroids samtidig bidra til å krympe dem. Varm en bolle med Castor olje og deretter dempe en vaskeklut i oljen. Plasser vaskeklut over bekken området i ca 10 minutter. Igjen, dempe vaskeklut i den varme oljen og legg den over bekken-området. Gjenta til totalt 30 til 60 minutter.

Sitz Baths

Tar sitz bad en gang eller to ganger om dagen bidrar til å øke blodsirkulasjonen i bekkenområdet og redusere betennelser og smerte som er forårsaket av fibroids. Kjøre et bad som er like varmt som huden din kan håndtere med nok vann til å dekke ditt bekken området. Sitte i badekaret i 15 til 20 minutter. For å forsterke den terapeutiske nytten av sitz bad, kan du tilsette noen dråper avslappende urte essensielle oljer som rosmarin, lavendel eller kamille til badet.

Betraktninger

Hvis du velger å selv behandle livmor fibroids med naturlig rettsmidler, er det viktig at du først få den veiledning og råd fra helsepersonell. Du bør også ta en sammen en liste over eventuelle resepter eller kosttilskudd som du er i dag. Dette er viktig fordi naturmidler kan påvirke effekten av enkelte medisiner.

Tegn og symptomer på eggstokkreft og livmor Fibroids

Tegn og symptomer på eggstokkreft og livmor Fibroids


Eggstokkreft og livmor fibroids er to medisinske tilstander som har overlappende symptomer, noe som gjør selvdiagnose vanskelig forsøke på beste. Men, har du lite å tape ved å gå til en lege hvis du tror du lider av enten tilstand, som begge er medisinsk truende - mens eggstokkreft kan ta livet ditt, kan livmor fibroids forårsake reproduktive komplikasjoner. Dermed ville det behoove deg til å handle så snart som mulig hvis du tror du lider av enten tilstand.

Abdominal fylde eller Tyngde

Følelsen av fylde eller tyngde i magen, spesielt nedre del av magen, kan være grunn til bekymring med både eggstokkreft og livmor fibroids. Forbigående mage tyngde, som etter et stort måltid, er ingen reell grunn til alarm, men tyngde som vedvarer i mer enn et par dager eller gjentar seg uten forklarlig årsak bør be deg om å gjøre en avtale med legen din.

Vaginal blødning

Langvarig, uforklarlige, eller tung vaginal blødning, enten under eller utenfor normal periode, er en potensiell tegn på enten fibroids på eggstokkreft. Livmor fibroids ofte føre til passering av blodpropp fra skjeden, mens kreft fungerer rett og slett å gi blødninger utenom den vanlige perioden.

Pain

Uvanlig smerter under mensen eller under samleie er vanligvis et tegn på livmor fibroids. Kreft normalt ikke føre til overt smerter i de tidlige stadier, så hvis du er opplever smerte sammen med andre symptomer, er du sannsynligvis til å være lider av fibroids.

Vekt Flucutations

Uventede eller uforklarlige vektøkning eller tap kan være et tegn på kreft i eggstokkene, men ikke livmor fibroids. Små svingninger i vekt er å forvente på en dag til dag basis (mindre enn fem pounds), men store mengder vekt vunnet eller tapt (mer enn 10 pounds) bør være grunn til alarm.

Livmor Fibroids og irritabel tarm syndrom

Livmor Fibroids og irritabel tarm syndrom


Livmor fibroids er godartet vekster som utvikler seg i livmoren under en kvinnes fertil år. Irritabel tarm syndrom eller IBS, er en sykdom i tykktarmen som forårsaker ubehag i magen.

Livmor fibroids Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, kan kvinner med livmor fibroids oppleve langvarig menstruasjon, kraftig menstruasjonsblødning eller forstoppelse. Hyppig vannlating og smerter i bekkenet, ryggen eller beina kan oppstå med livmor fibroids.

Livmor Fibroids Årsaker

Uterine fibroider kan utvikles som et resultat av genetiske forandringer i cellene i uterine muskler. Cellene av uterine fibroider har høyere nivåer av østrogen enn normale livmormuskel-celler.

Livmor Fibroids Treatment

Medisiner som regulerer kvinnens menstruasjonssyklus som Lupron og progestin Livmorinnlegg som avgir kan lindre kraftige blødninger og trykk bekken og de kan krympe fibroids. Alvorlige symptomer kan kreve en myomektomi (kirurgisk fjerning av fibroider) eller en hysterektomi (kirurgisk fjerning av livmoren).

IBS symptomer

Ifølge Mayo Clinic, kan IBS pasienter oppleve magesmerter, oppblåsthet eller gass. Slim i avføringen, forstoppelse eller diaré kan også oppstå med denne lidelsen.

IBS Triggers

IBS symptomene kan utløses av melk, alkohol eller kullsyreholdige drikker. Menstruasjon og høye nivåer av stress kan utløse IBS symptomer hos noen individer.

IBS Treatment

Leger kan foreskrive fibertilskudd eller anti-diaré medisiner til IBS pasienter. Antikolinerge medisiner kan være foreskrevet for å redusere tarm spasmer.

Definisjon av unormal livmor blødning

Dysfunksjonell eller unormal livmor blødning (AUB) er blødninger som oppstår mellom perioder, etter sex, eller etter overgangsalderen. Ifølge American Congress of Fødselsleger og Gynekologer, er det en av de vanligste årsakene til en kvinne besøker hennes lege.

Årsaker

AUB er ofte forårsaket av en hormonell ubalanse. For eksempel, hvis eggstokkene ikke slipper et egg, påvirker dette hormonnivået og kan forårsake blødninger.

Symptomer

Symptomer på AUB inkluderer blødning på andre enn ganger i løpet av en menstruasjonssyklus eller å ha kraftigere blødning enn normalt i løpet av en menstruasjonssyklus. En kvinne med AUB kan også passere blodpropp, har hetetokter, eller har humørsvingninger.

Diagnose

Leger kan utføre en fysisk eksamen, ta blodprøver, ta en biopsi, eller ta bilder med en ultralyd for å diagnostisere problemet forårsaker blødninger.

Behandling

Leger kan foreskrive medisiner, hormoner, eller utføre kirurgi for å kontrollere eller stoppe blødningen.

Betraktninger

Du bør oppsøke lege umiddelbart hvis du opplever AUB; hvis venstre ubehandlet, kan du bli blodfattig eller utvikle problemer med livmorslimhinnen.

Hvordan bli gravid med livmor fibroids

Hvordan bli gravid med livmor fibroids


Livmor fibroids er ikke-kreftsvulster som vokser i veggene i en kvinnes livmor. En livmor fibroid kan hindre deg fra å bli gravid ved å forstyrre implantasjon av et egg. Hvis du har blitt diagnostisert med fibroids, kan du også møte en økt risiko for svangerskapskomplikasjoner. Det er mange behandlingstilbud for livmor fibroids som, hvis det lykkes, kan tillate deg å ikke bare bli gravid, men har en vellykket graviditet og fødsel, så vel.

Hvordan bli gravid med livmor fibroids

Planlegge en avtale med legen din. Hvis du har blitt diagnostisert med livmor fibroids og har besluttet at du ønsker å starte en familie, legen din vil skissere alternativer.

Utnytte din naturlige fruktbarhet. Når du har besluttet å bli gravid, bør du først prøve den minst invasive metoden kan du: timet samleie. Tidsbestemt samleie er en metode for å oppnå befruktning som innebærer tett observere dine menstruasjonssykluser. Du må ta temperaturen hver morgen før stigende og dokumentere lesing. En høyere enn normal lesing vil varsle deg om at eggløsning har trolig oppstått. Du må også nøye undersøke slimet i livmorhalsen etter tegn på at eggløsningen er under behandling. Disse skiltene vil gi deg beskjed når du og partneren din bør begynne å engasjere seg i samleie i den hensikt å bli gravid.

Diskuter din neste løpet av handlingen med partneren din. Hvis timet samleie ikke har resultert i en graviditet, kan det være lurt å undersøke assisterte fertilitets metoder. En av de minst invasive er intrauterin inseminasjon (IUI). En IUI brukes av leger for å omgå livmorhalsen. Partnerens sæd samles inn og vaskes, og deretter settes inn i livmoren din når du nærmer eggløsning. IUI resulterer i graviditets oftere enn tidsbestemt samleie, og er en av de mer rimelig fertilitetsbehandling. Vanligvis kan du forvente å betale under $ 500 hver gang du har behandlingen utført. Denne behandlingen er vanligvis gjøres i en gynekolog kontor uten behov for bedøvelse eller smertestillende medikamenter.

Forskning kirurgiske alternativer. Hvis flere runder med IUI ikke har jobbet, må du kanskje bruke mer invasive metoder, for eksempel en fibroid myectomy. En fibroid myectomy brukes til å fjerne fibroidvev fra en kvinnes livmor hulrom, øker hennes sjanser for å bli gravid ved å fjerne de vekster som kan ha vært i konflikt med egg implantasjon. En erfaren kirurg kan bli kvitt unødvendig vev uten å risikere din generelle livmor funksjon.

Forskning mer invasive assisterte reproduksjons alternativer. Hvis infertilitet skyldes fibroids blokkerer egglederne, kan in-vitro fertilisering være et alternativ for deg. Siden egget blir befruktet utenfor kroppen og implantert direkte i livmoren, blokkering av din egglederen eller rør blir en ikke-sak. Før gjennomgår IVF, er en kvinne gitt en stor mengde hormoner å gjøre henne eggstokkene slipper flere egg hver syklus enn ett egg som de fleste kvinner normalt slipper. Under anestesi, blir eggene deretter samlet og befruktet med sæd utsiden av kroppen. Etter flere dager, er eggene deretter plassert inn i kvinnens livmor hulrom. Jo større antall befruktede egg øker sannsynligheten for at et egg skal implanteres i livmoren og føre til et levedyktig svangerskap.

Tang brukes til å miste vekt

Finn ut mer om tang, hvis du leter etter en trygg og enkel måte å øke stoffskiftet, forbedre thyroid funksjon, og gå ned i vekt. Vekttap studier tyder på at bruk av tang eller tang kosttilskudd kan hjelpe deg å forbrenne fett. (Se referanser.) Det kan ikke være lenge før en ekte anti-fedme pillen er utviklet fra brun tang. Og i mellomtiden kan du bruke tang som en del av din velbalansert kosthold, trene regelmessig, og likevel gå ned i vekt.

Brown Seaweed Compound Burns Fat

I 2006 ble det rapportert om resultatene av Dr. Kazuo Miyashita sin tang forskning ved American Chemical Society landsmøte. På Hokkaido University i Japan, legen og hans kolleger matet rotter en konsentrert substans som heter fucoxanthin, hentet fra brun tare. Ekstraktet syntes å øke produksjonen av et protein som bidrar i metabolismen av fett. De overvektige rotter mistet 5 til 10% av kroppsvekten sin.

Den sammensatte fucoxanthin gjør noe med et protein som kalles UCP1, forårsaker fett oksidasjon og konvertering av energi til varme. Det stimulerer protein til å brenne fett, spesielt hvitt fettvev, hva slags fett rundt våre indre organer. Dette tyder på at brune tang kosttilskudd ville være effektive for å redusere magefettet. Den brune tang, også kjent som tare eller wasame, blir ofte brukt til å legge smak til miso suppe og andre japanske oppskrifter. Før du begynner å spise en diett av miso suppe, husk det ville ta mye av brun tang for å gå ned i vekt.

Menneskelig Anti-Fedme Pill er rett rundt hjørnet

Ifølge Dr. Miyashita, ville det ikke være praktisk for folk å konsumere nok fucoxanthin i form av tang for å gå ned i vekt. Til slutt, når en konsentrert form av stoffet er utviklet, vil du kunne få tilgang til nok fucoxanthin å miste vekt. "Menneske studier er planlagt," forskeren sier, estimerer at så tidlig som 2011 en anti-fedme pillen vil være tilgjengelig for forbrukerne, laget av et sammensatt hentet fra brun tang.

Another Way Seaweed kan hjelpe deg å miste vekt nå

Fordi høye nivåer av jod finnes også i brun, rød og grønn tang, er det tenkt å være nyttig for skjoldbruskkjertelen funksjon. "Sunn funksjon av skjoldbruskkjertelen er avgjørende for å opprettholde forbrenningen og hindrer opphopning av kroppsfett," skriver Burton Goldberg i "alternativ medisin". Bruke tang og tang kosttilskudd kan akselerere vekttap ved å støtte skjoldbruskkjertelen. Imidlertid er jod vanskelig for kroppen å absorbere, i henhold til Goldberg, som anbefaler at det også ta vitamin A for å øke absorpsjonen jod.

Tang er en kraftpakke av næringsstoffer

Tang er rikt på mineraler som bare ikke finnes i høye nok mengder i maten vår, men de er alle nødvendige for optimal helse og metabolsk effektivitet. Forfattere Seibin og Teruko Arasaki liste tang blant "grønnsakene i havet", som er navnet på deres bok. De rapporterer at "alle de mineraler som kreves av mennesker, inkludert kalsium, natrium, magnesium, kalium, jod, jern og sink er til stede i tilstrekkelige mengder. Dessuten er det mange sporstoffer i tang." Du kan få alle viktige vitamin fra disse "grønnsaker" fra havet, også, inkludert vitamin A i form av betakaroten. Også, B1, B2, B6 og niacin, vitamin C, pantotensyre, folsyre og selv små mengder av vitamin B12 er alle tilstede, noe som sjelden forekommer i land grønnsaker.

Husk, tang er høy i natrium som kan føre til høyt blodtrykk. Pass på å sjekke med legen din før du legger tang for din helse regime.

Hvordan takle Livmor Fibroids

Hvordan takle Livmor Fibroids


Du har blitt diagnostisert med livmor fibroids. Din situasjon garanterer ikke kirurgi, du har besluttet ikke å forfølge kirurgi eller du har valgt "vaktsom venter." Livmor fibroids er ikke-kreftsvulster som vokser langsomt og kan eller ikke kan føre til store smerter. For kvinner, sammen med sine leger, som har besluttet ikke å behandle fibroids kirurgisk eller med reseptbelagte medisiner, det finnes måter å håndtere symptomer assosiert med muskelknuter. Les videre for å lære å takle livmor fibroids.

Hvordan takle Livmor Fibroids

•  Forstå at det er ingen kjent kur for livmor fibroids, men det finnes behandlinger. Se relaterte eHow artikkel med tittelen "Hvordan behandle Fibroids."

Ta over-the-counter medisin for eventuelle smerter du kan oppleve. Hvis du har alvorlig og konstant smerte, bør du kontakte legen din.

har ekstra hygieneprodukter med deg hele tiden, fordi du kan oppleve blødninger i mellom din vanlige menstruasjons ganger.

Tenk på din fruktbar situasjon. Hvis du ønsker å bli gravid, kan fibroids påvirke din evne til å bli gravid eller bære en baby til termin. Oppsøk en grundig eksamen hvis du har problemer med å bli gravid. Også fibroids vanligvis krympe som en kvinne blir nær menopause.

får regelmessig oppfølging hver tre til seks måneder, eller som anvist av legen din. Regelmessige eksamener må gjennomføres for å sikre at fibroids ikke har vokst eller returneres, og å sjekke for eventuelle nye.

Vet at du kan ha hyppige turer på do, ryggsmerter, oppblåsthet eller forstoppelse. Livmoren er plassert mellom blæren og rektum og fibroider kan trykke mot disse organer.

Klargjør for endringer i ditt sexliv på grunn av utmattelse fra blodtap, smertefulle samleier eller bare ikke føler seg komfortabel.

8. Finn støtte. Det er anslått at over 20 prosent av kvinner under 50 år har muskelknuter. Mange trenger ikke kirurgi, og leve et sunt og produktivt liv til tross for ulempene ved fibroids. Sjekk Hope for Fibroids nettside og National Livmor Fibroids Foundation hjemmeside for mer informasjon.

Hint

 • Bruke mørke klær når du har mensen.
 • Alltid konsultere legen din om eventuelle endringer i din tilstand.
 • Spis jern-beriket mat eller ta jerntilskudd, siden konstant og kraftig blødning kan føre til anemi.

Hvordan behandle livmor Fibroids

Hvordan behandle livmor Fibroids


De fleste livmor fibroids forårsake noen problemer. Mange kvinner bli gravid og føde barn med moderat store muskelknuter i sine uteruses. Men selv om du har symptomfrie fibroids, bør du likevel undersøkes minst to ganger i året av din gynekolog.

Hvordan behandle livmor Fibroids

•  Unngå å ta p-piller som inneholder høye nivåer av østrogen.

Vurder å bruke en membran eller spiralen for prevensjon. Imidlertid er en IUD ikke anbefalt for submukøs fibre, fordi det er tilbøyelig til å føre til mer blødning.

Snakk med legen din om en resept av gonadotropin-frigjørende hormon (GnRH) agonister, som blokkerer produksjonen av østrogen, slik at fibroids å krympe.

Hent tester gjort for å utelukke en cancerous fibroid hvis den vokser raskt.

Ha fibroid kirurgisk fjernet hvis det ikke blokkeres reproduktive passasjer og du ikke klarer å bli gravid. I nesten alle tilfeller er det bare fibroid er fjernet, ikke livmoren.

Permit din kirurg for å fjerne fibroid kirurgisk hvis du har symptomer eller fibroid har vokst unormalt store. Denne kirurgiske prosedyren kalles myomektomi.

Be legen din om livmor arterie embolisering, som er en prosedyre som kutter blodtilførselen til fibroid å redusere størrelsen.

Diskuter endometrial ablasjon for tung menstruasjonsblødning forårsaket av fibroids. Denne fremgangsmåten fjerner livmorslimhinnen.

Enig til en hysterektomi bare når fibroid har forårsaket livmoren å vokse utover den størrelsen den ville fra en tre måneders graviditet, eller hvis du har alvorlig blødning som ikke kan stoppes ved hjelp av en annen metode for behandling eller hvis en fibroid er kreft.

Godta at for noen av de mer aggressive ondartede fibroider, hysterektomi, sammen med fjerning av egglederne og eggstokker, kan være nødvendig.

Hint

 • Rask vekst av en fibroid kan være en indikasjon på kreft.
 • De fleste fibroids kan fjernes uten å fjerne livmoren. Hvis legen anbefaler en hysterektomi, bør du vurdere å få en andre, eller tredje, mening.
 • Fibroids generelt krympe som hormonnivået reduseres i 40-årene og 50-tallet.
 • Fibroids kan vokse tilbake etter en myomektomi.
 • Aldri ta GnRH agonister for mer enn seks måneder, for å unngå overgangsplager.
 • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, ta kontakt med en lege eller annen helsevesenet profesjonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Hvordan diagnostisere muskelknuter i livmor

Livmor fibroids er godartet (noncancerous) utvekster på veggene i livmoren. De vises på de muskulære vegger som lone gjenstander eller i grupper. I noen tilfeller kan de være så liten som et viskelær på en blyant og noen vokser så stor som en full sikt fosteret. De vanligvis vokser i livmoren eller på stilkene festet til livmoren. I noen tilfeller kvinner med fibroid svulster eller livmor fibroids har ingen symptomer, spesielt når de er små. Men kvinner som har større fibroids lider av mange komplikasjoner, og det er noen tilfeller der svulster vokser så stor en kvinne kan synes å være gravid. Gynekologer som de på John Hopkins University vurdere flere faktorer i diagnostisering tilstedeværelse av livmor fibroids.

Hvordan diagnostisere muskelknuter i livmor

Slik diagnostisere fibroider i livmoren

Din alder er brukt som en faktor. Vanligvis fibroider er sett hos kvinner 30 til 45; leger vil vurdere slike tegn som uvanlig kraftige menstruasjonssykluser, ubehag i magen, ekstrem smerte i området av de reproduktive organer og hyppig vannlating. Andre symptomer inkluderer plutselige skarpe smerter i nedre del av magen, er dette en indikasjon på at en stengel har blitt vridd.

En bekken eksamen avslører også tilstedeværelsen av livmor fibroids. Disse årlige eksamener er anbefalt for kvinner så tidlig som 18 år I løpet av denne eksamen, til legen vil forsiktig trykk eggstokkene og livmoren føler for misdannelser. En bekken ultralyd kan anbefales for å bekrefte diagnosen.

•  For å bekrefte tilstedeværelse av livmor fibroids videre, noen leger bestille forskjellige tester, inkludert: abdominal ultralyd, trans-vaginal ultralyd, magnetisk resonans imaging (MRI, computertomografi (CT scan) og en diagnostisk hysteroskopi.

For fibroids som er smertefri, kan legen anbefale vaktsom årvåkenhet heller enn behandling. Dette kan inkludere regelmessige oppfølgingsbesøk og sporadiske ultralyd eksamener å overvåke størrelsen på fibroids. For invasive fibroids eller de skape alvorlige medisinske problemer leger vil anbefale ulike behandlinger i henhold til pasientens helse historie. Behandlinger varierer fra hormonbehandling til en hysterektomi fjerne livmoren eller livmoren og eggstokkene.

Hint

 • Før de bestemmer seg hormonbehandling eller kirurgi, vurdere holistiske eller urte-behandlinger

Hvordan behandle muskelknuter i livmor

Fibroids er dessverre et vanlig problem blant kvinner. Omtrent 30% av kvinner over 35 år vil lide av denne tilstanden. Noen kvinner kan leve med den betingelse at de ikke får noen av de mer alvorlige symptomer. Andre, derimot, finner ut at de noncancerous vekster, som utvikler langs livmorveggen, forårsake en myriade av problemer som ikke kan ignoreres. Disse problemene kan omfatte alt fra en relativt mildt ubehag til uutholdelig smerte. Fibroids kan også føre til ekstra blødning som kan variere fra sporadiske småblødninger til unrelenting blødning. Behandling for tilstanden kan omfatte konkrete og mindre invasive prosedyrer eller, i verste fall, fjerning av livmor. Mye av beslutningen om hvordan man skal behandle tilstanden avhenger av antall og størrelse av fibroider involvert. Uansett hva prosedyren er slutt ble valgt, kan behandlingen alvorlig påvirke en kvinnes livskvalitet.

Hvordan behandle muskelknuter i livmor

Hvordan behandle livmor Fibroids

Se en lege for å oppnå en viss diagnose av uterine fibroider. Tilstanden kan diagnostiseres en av flere måter, inkludert, men ikke begrenset til, tester slik som trans-vaginal ultralyd, MR (oppløsning magnetisk), eller en biopsi av svulstene.

•  Behandling av symptomene kan startes mens lege prøver fortsatt å diagnostisere tilstanden. Slik behandling kan omfatte medisinsk behandling som for eksempel anti-inflammatoriske medisiner for smerter, hormonell behandling for å etablere en regelmessig menstruasjonssyklus eller innføring av legemidler som induserer kjemisk overgangsalder. Jern og andre vitaminer kan også være foreskrevet når en lege er bekymret for effekten som unormal blødning kan være å ha på kroppen. Disse behandlingene er gunstig og bør følges som beskrevet inntil en viss diagnose kan oppnås.

Lever med fibroids. Hvis ingen symptomer er utstilt på diagnosetidspunktet, kan legen bestemme seg for å ta en "vente og se" tilnærming til tilstanden. Mange kvinner lever et langt og lykkelig liv uten å oppleve noen alvorlige bivirkninger fra tilstanden. Men andre kan ikke oppleve noe umiddelbart, men utvikler symptomer som fibroids vokse i størrelse eller antall.

Send til en D & C (dilatasjon og currettage) hvis legen mener at prosedyren vil være nyttig. Slik behandling kan utføres på en poliklinisk basis med en minimal mengde av smerte og vil bli vellykket i behandling av symptomer i en viss prosentandel av kvinner som lider av livmor fibroids.

Destroy fibroids. En prosedyre som kalles myolyse bruker en laser til å skjære i fibroid som kutter av sin blodtilførsel. Mens fremgangsmåten kan resultere i arrdannelse, i de fleste tilfeller at resultatet kan bli behandlet med fremgangsmåten beskrevet i trinn 8.

Tenk på ikke-kirurgiske prosedyren kalt UAE (uterina embolisering) som et alternativ behandling for delvis eller total hysterektomi. Denne fremgangsmåten kutter blodtilførselen til fibroider på en måte som ikke krever kirurgisk innsnitt. Selv om prosessen er bare omtrent fem år gammel, er det som viser bemerkelsesverdig fremgang i behandling av denne tilstanden uten å måtte fjerne livmoren.

Opt for focues ultralyd Surgery (FUS). Denne ikke-invasiv prosedyre, hvis det fungerer, bevarer livmoren å holde fertil muligheter intakt. Fremgangsmåten bruker høyfrekvente og høy-energi lydbølger rettet spesielt mot de fibroid vekster for å ødelegge dem. Det er utført mens pasienten inne i et MRI-maskin, og kan ta mange timer å fullføre.

Har fibroids kirurgisk fjernet gjennom en prosedyre som kalles en myomektomi. Mens denne prosedyren vil ikke fungere i alle tilfeller, er det vellykket i svært mange tilfeller. Det innebærer å lage et snitt i livmoren for å fjerne de enkelte fibroider og deretter sy livmoren. Kvinner som planlegger å få barn kan velge for denne prosedyren fordi det ikke fjerner livmoren, men enkelt reparerer den. I mange tilfeller er det mulig for den enkelte å fortsatt bli gravid. Et unntak fra denne regelen vil være hvis fibroidene vokser på utsiden av livmoren. Denne tilstanden kan gjøre operasjonen mer vanskelig eller til og med innebære å kutte inn i livmorveggen. Et annet unntak er hvis antall fibroids er overdreven og / eller hvis størrelsen på vekster er for stor.

Send til en delvis hysterektomi som fjerner livmoren. I mange tilfeller er dette den eneste permanente løsningen for tilstanden. Dessverre, det gjør det slutt på muligheten for å få barn. Noen opt til ovariene fjernet på samme tid. Imidlertid vil dette bringe på øyeblikkelig menopause.

Hint

 • Få en andre, tredje og fjerde mening til du er komfortabel med behandlingstilbud levert til deg.
 • Hvis ingen symptomer opptrer, kan det ikke være nødvendig å oppnå umiddelbar (eller noen) behandling av tilstanden.
 • Ved å gjøre behandlingstilbud ta i betraktning hvis du ønsker å få barn i fremtiden.
 • Ikke sender til fremgangsmåten uten grundig å forstå hva det er, hvordan det fungerer, og dens langsiktige effekter på kroppen din.
 • Ikke la en lege med hvem du er ubehagelig å utføre prosedyren på kroppen din.
 • Ikke sette liv i fare på grunn av frykt for kirurgiske prosedyrer.

Slik fjerner livmor fibroid tumorer

Mange kvinner utvikler livmor fibroid svulster på et tidspunkt i livet sitt. Livmor fibroid svulster er vanligvis ikke-kreftsvulster av bindevev som er plassert i livmoren veggen. Disse fibroid tumorer kan eller ikke kan forårsake noen symptomer. Kvinner som opplever alvorlige symptomer (eller de med flere eller store muskelknuter) normalt må ha fibroids fjernet for å redusere symptomene og å hindre ytterligere komplikasjoner. Det er et par ting du må gjøre for å fjerne livmor fibroid svulster.

Slik fjerner livmor fibroid tumorer

•  Besøk din gynekolog eller helsepersonell for en fysisk undersøkelse. For å fjerne fibroidtumorer, må din lege eller helsepersonell først fastslå det nøyaktige antall og type muskelknuter i livmorveggen og deres bestemt sted. Derfor må du ha en fysisk undersøkelse (inkludert en ultralyd av livmoren) før du fortsetter med behandlingstilbud.

Fyll ut de nødvendige undersøkelser og diskutere testresultater med legen din. Legen din vil informere deg om statusen for fibroidtumorer og gi deg spesifikke detaljer om dem.

Diskuter behandlingstilbud for livmor fibroid svulster. Avhengig av størrelsen og plasseringen av fibroids, kan legen foreslå at du har de fibroidtumorer kirurgisk fjernet, eller at du har en alternativ prosedyre gjort (som krymper fibroidtumorer i stedet). Legen din kan informere deg om fordeler, ulemper og risiko for hver behandlingsmetode.

granske kirurgiske metoder. Det er to kirurgiske metoder, som inkluderer myomektomi og hysterektomi kirurgiske prosedyrer. Den myomektomi prosedyren involverer kirurgen å lage et lite innsnitt i livmor og fibroid fjerne en svulst på et tidspunkt (uterus ikke er fjernet). Den hysterektomi prosedyre innebærer å fjerne hele uterus (sammen med fibroider) fra legemet.

Motta informasjon om alternative behandlingsmetoder. I stedet for å ha kirurgi, noen kvinner velger en annen tilnærming som krymper fibroids stedet for å fjerne dem. Uterin arterie embolisering innebærer kirurgen å plassere et kateter, sammen med partikler, i livmorarterien, noe som ødelegger blodtilførselen til fibroid tumorer. Myolyse er gjort gjennom en laparoscope; en laserfiber anbringes i fibroid og ødelegger blodkar.

Velg riktig alternativ behandling og planlegge en avtale for prosedyren. Legen din vil hjelpe deg å velge den beste behandlingen metode for å håndtere dine fibroidtumorer. Han vil informere deg om hva du trenger å gjøre videre og hvordan å forberede for kirurgi.

Hint

 • Selv om livmor arterie embolisering og myolyse prosedyrer kan krympe fibroid svulster, fibroids er normalt fortsatt til stede i din livmorveggen. Kirurgi er vanligvis den eneste måten å fullstendig fjerne de fibroid tumorer.

Hva er Tegn og symptomer på livmor Fibroids etter overgangsalderen?

Fibroidtumorer, som er generelt noncancerous vekster i og / eller rundt livmoren, kan likevel forårsake betydelige problemer for en kvinnes helse etter menopause; hennes generelle, samt gynekologiske, helse kan påvirkes. Fibroidtumorer, men plagsomme, er vanligvis ikke farlig.

Pain

Fibroidtumorer kan føre til bekkensmerter og smerter under samleie. Avhengig av plasseringen av en svulst, kan avføring bli smertefullt også. En kvinne med fibroid tumor (er) kan lide av korsryggen, muligens på grunn av trykket på indre organer, og plassering av tumor (e).

Urin Symptomer

Kvinner med fibroidtumorer som fester seg til livmorveggen nær blæren kan oppleve urinveisproblemer; disse kan omfatte problemer med vannlating eller hyppigere vannlating. Dette skjer fordi fibroid tumor, som det blir større, begynner å trykke på blæren.

Etter overgangsalderen

Et viktig poeng å gjøre er at fibroidtumorer vokser raskest i løpet av en kvinnes reproduktive år, fordi hun produserer østrogen. Etter overgangsalderen, kan kvinner oppleve en krymping av sine fibroidtumorer. Menopause betyr at reproduktive hormoner, inkludert østrogen, er synkende; fordi fibroidtumorer trives på østrogen, betyr dette svulstene vil avta i størrelse.

Risikoen for kreft

Det er svært sjelden at fibroidtumorer vil bli kreft. Det er fortsatt en meget fornuftig idé for kvinnen og hennes gynekolog for å holde et tett øye på fibroid (e) og sørge for at denne endringen ikke finner sted. De fleste tumorer utvikles fra et enkelt glatt muskelcelle (monoklonal, eller kommer fra en enkelt klon).

Kvinner har høyere risiko

Livmor fibroids skje i omtrent 70 prosent av kvinner før 45 år; lag 25 prosent av hvite kvinner og 50 prosent av svarte kvinner utvikler symptomer som indikerer tilstedeværelse av fibroids. Kvinner med høy body mass index er mer sannsynlig å utvikle livmor fibroids; Men kvinner som har født og som røyker sigaretter synes å ha beskyttende faktorer, og de er mindre sannsynlighet for å utvikle livmor fibroids.

Hjem rette for Livmor Fibroids

Livmor fibroids (livmor myomer) påvirker opp til en tredjedel av alle kvinner over en alder av 35. Disse godartede vekster i livmoren er solide masser som finnes i livmoren eller glatt muskulatur som støtter livmoren. Størrelsen varierer --- noen kan være nesten usynlig for det blotte øye, mens andre kan være like stor som en honningmelon. Svingninger i de kvinnelige hormonene østrogen og progesteron påvirke veksten av fibroids og økt østrogen i kroppen kan stimulere deres vekst. Det er mange naturlige behandlinger for å håndtere denne tilstanden.

Symptomer / bivirkninger

I et flertall av tilfellene, trenger fibroids ikke gi noen smerter eller ubehag. Men noen kvinner opplever smerter i begynnelsen av menstruasjonssyklusen eller økt flyt under det. Fibroids vanligvis ikke forstyrre menstruasjonssyklusen, men som de øker i størrelse de kan føre til økt vannlating, blære fortrengning, urinretensjon og obstipasjon. Fibroids kan også føre til spontanabort eller infertilitet og smerter under samleie.

Standard behandling

Mindre fibroids vanligvis ikke krever noen form for medisinsk intervensjon. De bør imidlertid kontrolleres regelmessig. Store og aktivt voksende fibroids som forårsaker overdreven blødning er ofte behandlet med medikamenter eller kirurgi. Legemidler som brukes til å kontrollere denne tilstanden har ofte masculinizing effekter som dypere stemme og overdreven ansiktshår. Fibroids er sjelden ondartet.

Fordelaktig Urter

Klaseormedrue kontroller blødning. Ta 250-500 mg daglig i tablettform.
Kanel olje kontroller fibroid blødning. Ta 5-10 dråper hvert 15. minutt for opp til 4 timer eller til blødningen stopper
Dan Shen: Behandler mørk levret blod under menstruasjon og lindrer bekken lunger. Dette bør kun brukes under oppsyn av en trenet helsepersonell.
Reishi stopper bekkenbetennelse. Ta 1 spiseskje av skjær i ¼ kopp vann daglig.

Urter for å unngå

Kvinner som lider av fibroids bør avstå fra å bruke følgende urter: Cordyceps, fennikel frø, lakris og peon.

Tradisjonelle kinesiske formler

Augmented Rambling Powder: Senker østrogennivå.
Cinnamon Twig og Poria Pill: Senker østrogennivå.
Fire Stoff Avkok: Behandler fibroids samt endometriose.

Anbefalinger

Spise en fettfattig diett becuse fett produserer overflødig østrogen i kroppen.
Unngå p-piller med høye nivåer av østrogen.
Livmor blødning er ofte et symptom på mange ulike forhold, blant annet kreft i livmorhalsen og livmoren. Alltid la en lege vite om du opplever dette symptomet.
Overdreven stress og kroppsvekt øker risikoen for fibroider. Gjør arbeidet med å forbedre disse faktorene.

Slik Cure Livmor Fibroids

Livmor fibroids er vekster i livmoren som vanligvis forekommer i løpet av en kvinnes fertil år. De er ikke kreft, og i de fleste tilfeller gjør absolutt ingen skade på kroppen din. Statistisk sett vil 75 prosent av kvinner har livmor fibroids gang i løpet av livet sitt, og mange kvinner aldri engang vet at de har dem. Behandlingen er vanligvis ikke nødvendig, bortsett fra i de sjeldne tilfeller hvor fibroidene forårsaker ekstreme smerter. Det finnes ulike behandlingsmetoder tilgjengelig og den rette avhenger av alvorlighetsgraden av din ubehag samt fremtidige planer om å føde barn. Noen løpet av behandlingen skal foretas under tett oppsyn av lege.

Slik Cure Livmor Fibroids

•  Ta medisiner. I noen tilfeller kan legen forskrive en medisin som regulerer dine hormoner. Dette er den minst invasiv måte å eliminere smerte eller ubehag. Medisinering ikke kvitt livmor fibroids bur i stedet krymper dem i sin tur redusere symptomene dine. Fibroids oppløses i sin egen tid, men påskynde prosessen kan være nødvendig i tilfeller av smerte.

Ha fibroids fjernet. Kirurger kan fjerne livmor fibroids gjennom en invasiv prosedyre som kalles en myomektomi. Denne fremgangsmåten vil ikke skade livmoren, og har derfor ingen virkning på pasientens reproduktive helse. Den eneste ulempen med denne prosedyren er at det er en sjanse for fibroids gjentakende.

Destroy fibroids gjennom myolyse. Dette er en ikke-invasiv prosedyre som benytter en laser for å ødelegge fibroider. Denne prosedyren krymper også blodårene som muskelknuter å mate ut, noe som reduserer potensialet for fremtidige hendelser.

•  Vurder fokusert ultralyd kirurgi. Det er svært effektivt, men den varige effekten er ennå ikke kjent. Fibroids er plassert ved hjelp av en MR-maskin og deretter målrettet og ødelagt av høy frekvens, høy-energi lydbølger.

gjennomgå en hysterektomi. I tilfelle at en myomektomi er ikke effektiv eller ikke er ansett som en pålitelig valg for deg, kan en hysterektomi utføres. Dette er en prosedyre der livmor fjernes helt; i noen tilfeller eggstokkene er fjernet. Dette kan føre til visse pasienter å måtte ta hormoner, siden kroppen ikke lenger kan produsere en tilstrekkelig mengde. Viktigst en hysterektomi gjengir pasienten klarer føde barn.

Hvordan bli gravid med en Tilted Livmor

Kvinner har generelt en livmor som blir stående i en vertikal stilling. Om lag tjue prosent av alle kvinner har en livmor som kan vippes bakover mot bekkenveggen. Denne tilstanden, hvis et symptom på en underliggende tilstand, kan forstyrre hennes evne til å bli gravid og bære en baby til termin. Det kan også være et tegn på et større problem som endometriose. Medisinske behandlinger og operasjoner kan utføres hvis denne tilstand er et problem. Men mange kvinner med en skråstilt - eller retrovertert - vil livmoren bli gravid normalt med standard tidsbestemt samleie av en kvinne med en normal livmor.

Hvordan bli gravid med en Tilted Livmor

Hev hoftene etter samleie. Etter å ha samleie nær eggløsning, kan en kvinne med en skråstilt livmor ønsker å heve hoftene i luften i tjue minutter. Hun bør plassere en pute under ryggen for støtte i denne tiden. Heve hoftene kan noen ganger bidra til å øke sjansene for å bli gravid ved å holde sperm på sin ferd til egglederen. En forhøyet hofte kan også bidra til å reposisjonere livmoren i det minste midlertidig.

ha kirurgi for endometriose. En skråstilt livmor kan noen ganger være et tegn på større reproduktive problemer. Endometriose er en tilstand der endometrievev vokser der det ikke er ment å forårsake blødninger og smerter. Kirurgi for endometriose er vanligvis gjort som en del av en laproscopic prosedyre. En laser anvendes for å brenne vekk overflødig endometrievev, og dermed muligens bedre forholdene for egg implantasjon. Kirurgi kan bidra til å forbedre sjansene for graviditet.

har livmor suspensjon kirurgi. I løpet av denne operasjonen et snitt i bukhulen for å nå livmoren. Livmoren er da flyttes slik at den vender forover i stedet for å vippe bakover. Recovery er generelt mindre enn en uke. Smerte er ofte minimal og sengeleie sjelden nødvendig.

Ha uplift kirurgi. Den heving kirurgisk prosedyre er den samme som av livmorsuspensjonsteknikken. Imidlertid benytter denne fremgangsmåten en laproscope for å redusere smerte og utvinning tid. Livmorveggen er ikke brutt og dermed smerter, potensiell arrdannelse og utvinning tid er sterkt redusert. Hele prosessen tar omtrent ti minutter og utføres som et poliklinisk prosedyre.

Hormonterapi for Livmor Fibromyoma

Uterin fibromyoma er en tilstand som involverer vekster eller fibroider i veggen av uterus. De fibroider er ikke-kreft, og kan variere i størrelse. Fibroids vokse som østrogennivået i kroppen øker. Hormonterapi som brukes for andre forhold kan føre til at veksten av disse fibroider. Reduksjon av mengden av østrogen i blod er en av de behandlinger som er brukt til å krympe størrelsen av fibroider.

Hormonbehandlinger

Hormon behandlinger som kan føre til den økte veksten av fibroids inkluderer prevensjon medisiner og østrogenbehandling i overgangsalderen. Graviditet kan også øke veksten av disse fibroider på grunn av økningen i østrogen under et svangerskap.
De fleste fibroids ikke krever behandling og ikke forårsake noen symptomer. I tilfeller der symptomer som for eksempel kraftige blødninger, langvarig menstruasjon, smerter under samleie og smerter i nedre del av magen krever behandling. Når hormonbehandling eller redusere mengden av østrogen i blodet blir brukt til å behandle fibromyoma, vil det være en forekomst av symptomer som ligner på menopause.
Kvinner som gjennomgår hormonbehandling for å bekjempe symptomer på overgangsalder kan være nødvendig å slutte å bruke hormonet å bremse veksten av fibroids. Fibroids som forårsaker smerter eller kraftige blødninger kan kreve kirurgisk inngrep for å lindre symptomene.

Avtagende Hormon Komplikasjoner

En redusert mengde av østrogen i blodet kan føre til en rekke komplikasjoner for kvinner. Behandling fibromyoma med redusert østrogen er en kortsiktig løsning, men når østrogennivået tilbake til det normale, fibroids vil begynne å vokse igjen.
Komplikasjoner som kan oppstå fra avtagende østrogen hos kvinner med fibroids inkluderer hetetokter, søvnløshet, nattesvette, uregelmessig menstruasjon, vaginal tørrhet, mangel på interesse i seksuell aktivitet og humørsvingninger. Osteoporose og økt risiko for hjertesykdom er også knyttet til en reduksjon i østrogennivået.
Hormonbehandling er bare en kortsiktig løsning for å fibromyoma og fjerne fibroids bør vurderes når kraftige blødninger eller smerter oppleves. Kirurgi eller laser terapi for å ødelegge fibroids er den beste tilnærmingen til kvinner med denne tilstanden. Fjerne fibroids vil tillate østrogennivået å være intakt, noe som ikke vil føre til ytterligere komplikasjoner eller symptomer.

Kirurgiske inngrep

Kirurgi for å fjerne livmor for kvinner som opplever symptomer på fibromyoma anbefales til kvinner som ikke har planer om å få barn. Kirurgi kan utføres for å fjerne de fibroider og bare la livmoren på plass. I om lag 10 prosent av tilfellene der fibroids fjernes samtidig la livmoren på plass, de fibroids vokse tilbake.

Hva kan man forvente etter Livmor Ablation Operation

Hva kan man forvente etter Livmor Ablation Operation


En endometrial ablasjon drift tilbyr kvinner som opplever alvorlige, månedlige menstruasjonsblødning et alternativ til hysterektomi kirurgi. Den endometrial ablasjonsprosedyren forskjellig fra en hysterektomi i at livmor og eggstokker forblir intakt, er det en kortere rekonvalesenstid og det er ingen over natten sykehusopphold nødvendig. Kvinner som har gjennomgått en endometrial ablasjon operasjon ofte oppmerksom på at deres livmor blødning har sterkt redusert eller bli ikke-eksisterende etter inngrepet, men det finnes en rekke kvinner som har rapportert komplikasjoner og bivirkninger av operasjonen.

Hva er en endometrial ablasjon?

Den endometrial ablasjon operasjonen ødelegger et tynt parti av det ytre lag av uterus som kan ha en betydelig innvirkning på menstruasjonsvæske. Ifølge American Society for Reproductive Medicine er det flere måter å utføre en endometrial ablasjon, og det vanligste er radiofrekvens, varm væske, mikrobølgeenergi, frysing og elektrokirurgi (roller). Behandlende lege vil avgjøre hvilken metode som er best egnet for den enkelte pasient og enkelte prosedyrer kan utføres rett i gynekolog kontor.

De første 24 timene

Newton-Wellesley Hospital melder at de første 24 timene etter endometrial ablasjon drift kvinner kan føle litt omtåket på grunn av bedøvelsen som er administrert. Av denne grunn er det nødvendig å ha en venn eller et familiemedlem kjøre deg hjem fra sykehuset eller kirurgi anlegget. For de fleste kvinner, vil kramper begynne i løpet av de første 24 timers operasjon og fortsette i flere dager, men ibuprofen kan brukes til å lindre smerten. En blodig utladning som er vannaktig viser seg vanligvis i de første 24 timer og varer i flere uker.

To til fire uker postablasjon

De fleste gynekologer be sine pasienter til å komme tilbake for en oppfølging besøk innen den første en til to uker etter en endometrial ablasjon operasjon. I løpet av denne tiden, forklarer Meriter Health Services at det er vanlig for kvinner å oppleve en tyngre enn normal mengde blødning som brent vev av livmoren er utvist. Det anbefales også at kvinner ikke engasjere seg i samleie eller bruk av tamponger eller en douche løpet av denne tiden på grunn av en økt risiko for infeksjon. Dessuten er dusjing ikke anbefalt til fire uker post-ablasjon for å redusere risikoen for infeksjon. Derfor, bad og et bad i boblebadet er ute av spørsmålet.

Månedene etter en endometrial ablasjon

I løpet av månedene etter en endometrial ablasjon Boston Scientific rapporterer at noen kvinner kan fortsatt oppleve kraftig blødning sykluser. Men dette er vanligvis bare midlertidig. Faktisk, når helbredelsesprosessen er over perioder kan opphøre helt. Dessverre for noen kvinner, svikter en endometrial ablasjon operasjon for å kontrollere tunge perioder. Når dette skjer, vil gynekolog diskuterer ofte de andre behandlingstilbud som er tilgjengelige for å bidra til å løse problemet. Det er også viktig å merke seg at det er symptomer å se etter i løpet av de månedene som følger ablasjon kirurgi som krever medisinsk assistanse. Hvis feber utvikler eller hvis alvorlige magesmerter eller blødninger oppstår en lege må varsles så snart som mulig.

Komplikasjoner

Medicinenet.com forklarer at det er noen komplikasjoner forbundet med endometrial ablasjon operasjon som kan være en årsak til bekymring for de kvinnene som opplever dem. Skade på livmorhalsen har blitt rapportert i noen kvinner samt perforering eller opprivning av livmorveggen. Noen kvinner har også opplevd infeksjon, indre blødninger og brannskader på livmoren og omkringliggende organer. Lungeødem kan også oppstå hvis overflødig væske fra ablasjonsprosedyren kommer inn i blodet.