Digidexo.com

ammoniakk vagusnerv

Ammoniakk-og leverfunksjon

Ammoniakk-og leverfunksjon


Det er mange faktorer som kan føre til redusert leverfunksjon, fra fysisk skade på sykdom. En av biprodukter av nedsatt leverfunksjonen er leveren manglende evne til å rengjøre ammoniakk fra blodet. Leveren er viktig for å fjerne giftstoffer fra kroppen din, så er det viktig å forstå hvordan leveren gjør jobben sin for å beskytte din helse og selv ditt liv.

Riktig leverfunksjon

Når du arbeider på riktig måte, har leveren flere viktige funksjoner. Noen av disse funksjonene inkluderer bryte ned fett for transport slik at kroppen kan bruke dem som energi, bearbeiding og lagring av jern, konvertere glukose til glykogen for lagring, og fjerne legemidler og giftstoffer fra blodet. Leveren omdanner også ammoniakk, som er giftig, i urea for utgivelse i urin og kontrollerer blodpropp. Ifølge Lucile Packard Children Hospital ved Stanford, "Leveren har om lag 13 prosent av kroppens blodtilførsel til enhver tid."

Redusert leverfunksjon

Når leveren ikke fungerer som den skal, betydelige problemer oppstår. Leveren kan bli ute av stand til å konvertere glukose eller klare giftstoffer fra blodet, som fører til en farlig og noen ganger dødelige buildup i blodet. Redusert leverfunksjon kan også føre til ukontrollert blødning fordi leveren ikke er i stand til å produsere faktorer avgjørende for blodpropp. I tillegg, med nedsatt leverfunksjon i leveren, kan bli ute av stand til å omdanne ammoniakk, slik at dette giftige stoffet for å holde blodet i stedet for å være riktig utvist som urea i urinen.

Effekter av ammoniakk

Effektene av leverens manglende evne til å konvertere og fjerne ammoniakk fra blodet kan ha en ødeleggende effekt på helsen din. Noen av symptomene på ammoniakk forgiftning er oppkast, pustevansker, tretthet, forvirring og beslag. Effekten av ammoniakk på hjernen er en tilstand som kalles hepatisk encefalopati, som kan forårsake hjerneskade, koma og død.

Årsaker til Redusert leverfunksjon

Det finnes en rekke potensielle årsaker som kan alvorlig nedsatt leverfunksjon. Når leveren er skadet til et punkt der det ikke kan konvertere og fjerne ammoniakk fra blodet, er tilstanden kalles akutt leversvikt. Ifølge Mayo Clinic, "Tar for mye paracetamol (Paracet, andre) er den vanligste årsaken til akutt leversvikt i USA." Andre årsaker inkluderer leverkreft, virussykdommer som hepatitt, bruk av lever skade reseptbelagte medisiner, og overdreven bruk av narkotika og alkohol.

Leverfunksjonstester

Din lege kan kjøre tester for å sjekke leverfunksjonen for problemer. Tester er utført ved å ta en blodprøve, og kan omfatte kontroll for bremset blodpropp eller høyere enn vanlige nivåer av viktige enzymer som brukes av leveren å forbrenne proteiner. Ytterligere tester kan omfatte kontroll av for lave nivåer av albumin, et protein medvirkende i bekjempe infeksjon eller høye nivåer av bilirubin, som forårsaker gulsott.

Ammoniakk & Beslag

Ammoniakk & Beslag


Et høyt nivå av ammoniakk i blodet er meget giftig til hjernen hos både mennesker og dyr. Beslag er ett symptom på ammoniakk toksisitet. Overdreven ammoniakk i blodet forekommer når leveren ikke er i stand til å slå den inn i urea, slik at det kan fjernes fra kroppen i urinen.

Urea Cycle Disorder

En årsak til ammoniakk toksisitet er urea syklus lidelse. Dette er en arvelig metabolsk tilstand der kroppen mangler enzymer for å behandle protein til urea, og dermed skape et overskudd av ammoniakk. Ammoniakken til hjernen via blodet hvor den skader hjerneceller. Beslag er en av de mange symptomer på sykdommen.

Hepatisk encefalopati

Denne tilstanden har både mennesker og dyr. Det er en nevrologisk syndrom forårsaket av en leversykdom. En av dens triggere hos mennesker er å spise for mye protein. Når leveren ikke behandler protein ordentlig, akkumulerer ammoniakk og reiser til hjernen via blodet. Beslag er symptomatisk for alvorlig lever encefalopati hos både mennesker og dyr, selv om de ikke er det vanligste symptomet.

Epilepsi Behandling

Det er også en sammenheng mellom behandling av beslag og ammoniakk. En studie av nevrologer ved Universitetet i Ankara viser at valproinsyre, en anti-epilepsi medisiner som forhindrer anfall, får kroppen til å beholde overskudd av ammoniakk, utløser bivirkninger inkludert mental forvirring, manglende fysisk koordinasjon og kvalme i noen epileptikere.

Ammoniakk Smell & lever eller nyre Skade

Ammoniakk Smell & lever eller nyre Skade


Lukten av ammoniakk - eller, mer spesifikt, urin - er felles for ulike tilstander relatert til nyrene og leveren. Arbeide med en lege vil hjelpe deg å begrense mulighetene og komme frem til en behandling.

Symptomer

Som pasienter nærmer nedsatt (nyre) svikt, kan de begynne å lukte av urin. Dusjing vil gi svært midlertidig lindring.

Mekanisme

Nyrene normalt filtrere nitrogenholdige avfalls forbindelser fra blodet. Imidlertid, ettersom man nærmer nyresvikt, disse avfall ikke får fjernet. Etter hvert vil de forlater gjennom huden - sammen med avslørende lukt av urin.

Mulige diagnoser

Enhver nyresykdom som forårsaker nyresvikt (IgA nefropati MPGN, polyscystic sykdom, etc.) kan produsere en slik lukt.

Leversykdom

Noe lignende skjer med lever (lever) sykdommer, slik som hepatisk encefalopati. Leveren fjerner mange andre giftstoffer fra blodet. Hvis leverfunksjonen er alvorlig redusert, kan en ammoniakk lukt resultere fordi giftstoffer ikke får skikkelig brutt ned.

Advarsel

Betydningen av å få til en lege kan ikke understrekes nok. Din helse er for viktig til å spille spill med. Hvis du mistenker at du har nyre-eller leversykdom, ring din lege omgående.

Symptomene på eksponering for ammoniakk i Cat Urin

Symptomene på eksponering for ammoniakk i Cat Urin


Holde katter i hjemmet bringer underholdning og liv til din husholdning. Dessverre, det bringer også katt urin i din husholdning. Hyppig søppel boksen vedlikehold samt huset rengjøring er nødvendig for å minimere eksponering for katteurin. Hvis katten urin i din husstand kommer ut av kontroll, kan du oppleve negative bivirkninger på grunn av ammoniakk den inneholder.

Luftveisproblemer

Ammoniakken i cat urin forårsaker skade på luftveiene når pustet inn regelmessig. Ammoniakkgass er korroderende på nesen, luftveiene og lungene. Eksponering for katteurin kan utløse astmaanfall, rhinitt, bronkitt og laryngitt. Andre problemer fra inhaling katteurin omfatter hoste, slim, piping i brystet og tap av luktesans.

Øyeproblemer

Eksponering for katteurin forårsaker en brennende følelse i øynene. Øynene kan renne, brodd og selv bli rød og irritert. Langvarig eksponering for høye nivåer av ammoniakk i cat urin kan også forårsake midlertidig blindhet og permanent øyeskade.

Hudirritasjon

Hudirritasjon oppstår med langvarig eksponering for katteurin. Huden kan også bli smittet hvis katten urin går et åpent sår eller hvis huden er i kontakt med katten urin på en jevnlig basis. Hudkontakt med katten urin kan forårsake brannskader.

Ammoniakk og leverskader

Ammoniakk og leverskader


Høye nivåer av ammoniakk i kroppen er ofte en indikasjon på leversykdom. Høye ammoniakknivået i kroppen kan føre til en rekke alvorlige medisinske problemer. Ammoniakk er spesielt skadelig for hjernen.

Ammoniakk

Ammoniakk er et naturlig stoff, og finnes både i miljøet og kroppen. Ammoniakk er et biprodukt av å spise kjøtt. Selvfølgelig er det også brukt som en husholdning renere. Når det brukes riktig, er det lite sannsynlig å skade leveren eller andre organer.

Leveren rolle i Processing Ammoniakk

Den menneskelige leveren behandler ammoniakk til ufarlige biprodukter. Hvis leveren er skadet, er dens evne til å behandle ammoniakk svekket og høyere nivåer av ammoniakk inn i blodbanen.

Effekt av høy ammoniakknivåer

Høye ammoniakknivåer i blodet effekt hjernen, forårsaker en rekke sykdommer, hvorav de fleste er uhelbredelig.

Sykdommer forårsaket av høyt ammoniakknivåer

Høye nivåer av ammoniakk nå hjernen kan forårsake hepatisk encefalopati, noe som resulterer i forvirring, irritabilitet og kan føre til koma. Høye nivåer av ammoniakk i kroppen kan også være en medvirkende faktor til demens og andre psykiske sykdommer.

Forhindre leverskader

Fordi mange av sykdommer forårsaket av høye ammoniakknivåer i kroppen er kronisk og botemiddel, er den sikreste for å beskytte leveren din for å unngå skade på organ. Begrens alkoholinntak, som er en av de primære årsaker til skader på leveren, noe som fører til høye ammoniakknivået i kroppen.

Hvorfor skulle Ammoniakk Trigger astma?

Hvorfor skulle Ammoniakk Trigger astma?


Hvis ammoniakkdamp utløse astma, du sannsynligvis har nonallergic astma. Ikke-allergisk astma blir utløst av angst, stress, mosjon, kald luft, tørr luft, røk, virus, irritanter, parfymer eller kjemiske gasser, slik som de fra ammoniakk.

Normal Breathing

Under normal pust, luftveiene er helt åpen og klar, slik at luft å bevege seg inn og ut av lungene fritt. Men med astma, selv når puster normalt, luftveiene er supersensitive og har tilbøyelighet til å reagere på visse triggere.

Astma Triggers Årsak Airway Endringer

Astma utløser som røyk fra ammoniakk og andre kjemikalier kan føre til luftveis endringer, noe som resulterer i astmasymptomer.

Hvordan Airways Change

Når du puster inn ammoniakkdamp, blir luftveiene reaktive og slimhinnen blir tykkere; Airway constricts når musklene rundt det stramme og kan deretter fylle med slim. Lungene har problemer med å flytte luft inn og ut. Du kan også oppleve hoste eller tungpustethet som resultat.

Unngå Ammoniakk og andre Røyk

Hvis ammoniakk forårsaker astma symptomer, unngå å bruke ammoniakkbaserte rengjøringsmidler eller andre kjemikalier som røyk kan utløse et astmaanfall. Hvis du må bruke ammoniakk, gjør det i et godt ventilert område.

Vite og Unngå All Astma Triggers

Ved å identifisere og unngå astma utløser, kan du redusere alvorlighetsgraden av astmaanfall og muligens også hindre dem.

Hvorfor Ammoniakk er konvertert til Urea

Hvorfor Ammoniakk er konvertert til Urea


Ammoniakk, et nedbrytningsprodukt av nitrogenmetabolisme, har toksiske virkninger i kroppen. Leveren omdanner det til urea for utskillelse i urinen.

Protein Metabolism

Fordøyelsen av proteiner produserer nitrogen, noe som fører til dannelsen av ammoniakk, som deretter kommer inn i ureasyklusen, en trinnvis serie av reaksjoner som omdanner den til urea.

Leverfunksjon

Som det organ som coverts ammoniakk til urea, spiller leveren en nøkkelrolle i å redusere ammoniakknivåer. Leverskade eller sykdom som skrumplever kan forstyrre urea syklus, noe som resulterer i høyere ammoniakknivåer.

Nyre Funksjon

Akutt og kronisk nyresvikt kan forstyrre normal dannelse og utskillelse av urin, noe som kan føre til høyere blodurea nivåer. Urinveis obstruksjon og hjertesvikt kan ha samme resultat.

Arvet Disorders

En annen grunn til problemer i ureadannelse involverer arvelige forhold, slik som enzymdefekter i ureasyklusen. Fordi ingen alternative metoder for urea dannelse, kan blokkering av urea syklus ha fatale resultater.

Effekter av høy Ammoniakk

De toksiske effekter av høye nivåer av ammoniakk omfatter alvorlig leverskade, koma og mental retardasjon.

Hvorfor Feet lukter ammoniakk?

Hvorfor Feet lukter ammoniakk?


Foot lukt er ikke bare et problem for svett idrettsutøvere; hver enkelt av oss kan al opplever dette ubehagelig tilstand, spesielt i de varme sommermånedene. Mens den vanligste årsaken til fotlukt har på seg sko som ikke lar føttene "puste" riktig eller svette overdrevet, det er også indre årsaker.

En av de mer ubehagelige lukt resultatene av foten er en lukt som er lik den for ammoniakk. Her er litt informasjon om hvorfor føtter kan lukte som ammoniakk, og hva du kan gjøre for å unngå denne ubehagelige tilstanden.

Ammoniakk

Ammoniakk kjemiske konfigurasjon er NH3 eller én del nitrogen i tre deler hydrogen. Den eneste kilden i kroppen for nitrogen er aminosyrer, som er byggesteinene i protein.

Nitrogen og Amino Acids

Kroppen din bruker aminosyrer for energi til enhver tid, enten du er trener eller resterende stillesittende. Aminosyrer i kroppen din er koblet til nitrogenatomer, og de må kobles for dem å være i bruk. Kroppen din er i stadig stripping nitrogenatomer fra aminosyre atomer slik aminosyren kan konverteres til glykogen, eller drivstoff som hjelper kroppen din fungerer.

Nitrogen sekresjon

Det overskytende nitrogen reiser til nyrene og forlater kroppen gjennom urinen. Imidlertid, når nyre når grensen for mengden av nitrogen den kan håndtere, blir nitrogen utskilt fra kroppen som svette.

Ernæringsmessige faktorer

Siden nitrogen er gjennomført gjennom kroppen av vann, drikke ekstra vann er en god måte å hindre at noen fot rekkefølge. Dette vil sikre at nyrene kvitte seg med nitrogen og at svetten vil ikke være den viktigste metoden for utskillelse. Å drikke ekstra vann er spesielt viktig når du trener eller trener.

Spise tilstrekkelige karbohydrater og fett, spesielt før anstrengende aktivitet, er en annen måte å minske ammoniakk rekkefølge.

Kroppen din vil bruke det den har for drivstoff, inkludert protein. Det anbefales å spise nok karbohydrater, som kan inkludere biter av frukt eller hele korn, før en treningsøkt, og i løpet av dagen. Lavere glykemisk karbohydrater er mer effektive i å bli kvitt lukt fordi de ikke blir brukt opp av kroppen din så raskt.

Spise karbohydrater etter trening forhindrer også aminosyre tap. Det er viktig, særlig for en aktiv livsstil, for å bevare mengden av aminosyrer i kroppen, slik at muskelen er effektivt reparert. Karbohydrater ikke bare forenkle denne prosessen, men også jobbe mot å sørge for at føttene forblir luktfri.

Andre Solutions

Hvis føttene lukter selv om du er forbruker en tilstrekkelig mengde karbohydrater og vann, fot deodorant spray er en måte å tørke dem ut. Hvis fotlukt fremdeles, bør du kontakte lege.

Behandling for High Blood Ammoniakk Levels

Behandling for High Blood Ammoniakk Levels


En sunn leveren konverterer ammoniakk i kroppen din i urea, som er utvist i urinen. Hvis leveren ikke er i stand til å endre ammoniakk til urea, kan dine ammoniakk nivåer stige til usunne nivåer, som krever behandling.

Årsaker

Ifølge WebMD, leversykdom, Reyes syndrom, hjertesvikt og nyresvikt kan alle forårsake høyt blod ammoniakknivåer. Legen kan velge å behandle årsaken til det høye ammoniakkinnhold i stedet for ammoniakk.

Lactulose

Lactulose er et avføringsmiddel som reduserer bakterie produksjonen av ammoniakk i tarmen, trekker ammoniakk fra blodet til tykktarm og tømmer ammoniakk gjennom avfallet, ifølge Medline Plus.

Protein

Ammoniakk produseres når du kroppen bryter ned proteinet du spiser, og hvis du har en urea syklus lidelse, vil ammoniakk nivåer stige. Du Legen kan velge å behandle de forhøyede ammoniakknivåer ved å begrense - ikke kutte ut - hvor mye protein i kosten.

Antibiotika

Neomycin, blant andre antibiotika, kan være foreskrevet for å redusere mengden av visse bakterier i kolon. Rifaximin, selv dyrt, er en effektiv behandling med færre bivirkninger.

Skjær Andre medisiner

Medisiner som leveren må brytes ned bør unngås, så vel som medisiner med ammonium, ifølge Medline Plus.

Trygge nivåer av ammoniakk i drikkevann

Ammoniakk er funnet naturlig i vann, og er også laget i den humane tarmen. Ammoniakk kan også komme fra desinfeksjonsprosesser som brukes av et vannbehandlingsanlegg.

Retningslinjer

Ingen retningslinjer for ammoniakknivåer i drikkevann har blitt utstedt av Environmental Protection Agency eller Verdens helseorganisasjon

Nivåer

WHO har sagt at naturlige ammoniakknivåer i drikkevann er vanligvis 0,2 deler per million, men dette nivået kan økes ved desinfeksjonsprosessen.

Betraktninger

Ifølge WHO har retningslinjer ammoniakk nivå ikke blitt etablert for drikkevann fordi daglige nivåer forbrukes av et menneske fra mat og vannkilder er vanligvis over 200 ganger mindre enn det som er produsert av en typisk persons tarmen hver dag.

Betydning

I henhold til WHO, hvis ammoniumklorid nivåer i den menneskelige kroppen overgå 100 mg per kg kroppsvekt, kan den forstyrre glukosetoleranse.

Fakta

WHO retningslinjer også at ammoniakk ikke har vist kreftfremkallende (kreft forårsaker) egenskaper.

Medisinsk Ammoniakk Symptomer

Ammoniakk er en fargeløs gass, men det er meget sterk. Folk kan bli forgiftet hvis de tilfeldigvis inhalerer ammoniakk. Du kan også bli forgiftet av dette stoffet hvis du enten ta på eller svelge noen produkter som kan inneholde ammoniakk som en ingrediens (spesielt i store mengder). Det finnes ulike symptomer som kan manifestere hos personer som opplever ammoniakkforgiftning.

Identifikasjon

Hvor nøyaktig kan folk tilfeldigvis støter ammoniakk forgiftning? Folk setter seg i fare for å få ammoniakk forgiftning ved å utsette seg for ren ammoniakk, noen typer liniment, noen vanlige vaskemidler og diverse gjødsel.

Betydning

Noen av de vanligste symptomene som folk kan oppleve som følge av ammoniakkforgiftning er lokalisert i brystet og lungene. Disse symptomene er tungpustethet, overdreven hoste, sterke brystsmerter og en sterk følelse av trykk i brystet.

Teorier / Spekulasjoner

En rekke medisinske ammoniakk symptomer skje i ører, nese og svelg. Lider kan oppleve midlertidig blindhet; alvorlig, uutholdelig hals verke; smerter i munnen; en brennende og rive følelse i øynene; og til og med en svellende opp av leppene.

Effekter

Andre effekter av ammoniakk kan være relatert til huden, gastrointestinal systemet, blod, hjerte og nervesystemet. Disse symptomene kan omfatte en blå farge på negler eller lepper, alvorlige forbrenninger (hvis kontakt med ammoniakk varer over noen minutter), oppkast, ekstrem magesmerter, fysisk kollaps, en rask og svak puls, rastløshet og selv feber.

Betraktninger

Hvis du har kommet i kontakt med ammoniakk og opplever noen symptomer, få øyeblikkelig legehjelp. Hvis du finner ammoniakk på øynene eller på huden, vask den av umiddelbart med vann (i minst 15 minutter). Hvis du ved et uhell har svelget ammoniakk, drikke vann eller melk å vaske det bort så snart som mulig. Men ikke drikke noe vann eller melk hvis du kaster opp, brekke seg eller føler seg mindre enn varslet. Hvis du har pustet inn ammoniakk, gå ut og puste inn den friske luften mens du venter på medisinsk hjelp.

Virkningene av ammoniakk i Glass Cleaners

Virkningene av ammoniakk i Glass Cleaners


Ammoniakk i ditt glass renere er ikke noe å ta lett eller la rundt barn, så det kan bli en meget alvorlig fare. Inhalering, absorberende det gjennom huden eller inntak av dette produktet kan forårsake alvorlige effekter. Og effektene vil bli verre for barn enn voksne. I tillegg vil effekter som et resultat av innånding skiller seg fra absorpsjon eller svelging.

Inhalerte Effects

Ammoniakk har lukt er skarp, ifølge Healthy Child Healthy World, slik at du ikke risikerer å være i sin nærhet, og ikke vet det. Men langvarig eksponering for det, selv ved lave konsentrasjoner kan forårsake lukte tretthet, ifølge New York State Department of Health. De som jobber rundt det er mer utsatt for denne effekten. Kortsiktige og lav dosering innåndings effekter kan også oppstå og inkluderer hoste og irritasjon i nese og / eller svelg (mye verre for barn enn voksne, selv med mindre konsentrasjonsnivåer). Innånding kan også føre til tungpustethet og kortpustethet. Rennende øyne og rhinitt er også potensielle effekter, som er laryngitt.

Høyere innånding eksponering kan gi umiddelbare bivirkninger, forårsaker du å søke behandling. Du kan oppleve hodepine, kvalme, oppkast, og nese og hals brenning, så vel som brenner i luftveiene. Respiratorisk distress eller svikt kan også oppstå på grunn av ødeleggelsen opplevd fra brenning av disse områdene, eller på grunn av lungeødem forårsaket av innånding av tunge konsentrasjonsnivåer.

Absorbert Effekter

Hud- og øyeirritasjoner kan oppstå fra kontakt med ammoniakk. Disse irritasjoner kan skje raskt, selv med lave konsentrasjoner, men det kan ta så mye som en uke for å bli klar over det fulle omfanget av skaden til begge.

Høyere konsentrasjoner absorberes av huden eller plasket I øyne uhell kan forårsake alvorlige brannskader, øyeskader, åpne sår og blindhet. Øyeblikkelig behandling er nødvendig i slike situasjoner og store mengder rent vann bør brukes til akutt behandling kan søkes, ifølge New York State Health Department.

Inge Effects

Svelging av ammoniakk kan resultere i alvorlig skade på munn, svelg og mage. Hvis du eller noen du kjenner får i seg dette stoffet, oppsøke lege umiddelbart. The New York State Health Department sier at inntak av melk eller vann også vil bidra til å fortynne inge ammoniakk som du søke legehjelp.

Betyr Ammoniakk Kill Mold?

Betyr Ammoniakk Kill Mold?


En ammoniakkbehandling kan bidra til å drepe mugg i boliger og næringsbygg, men dette kjemikaliet skal normalt være blandet med et utvalg av husholdnings ingredienser for å være effektive. Mens fremstilling av ammoniakk, er det viktig å unngå tilsetning av blekemiddel til blandingen, da dette frigjør giftig klorgass i luften.

Ammoniakk Solutions

Ved behandling av overflater med ammoniakk, er det viktig å fortynne løsningen med en liten håndfull av ingredienser som sammen vil bidra til å fjerne mugg mye raskere. Ammoniakk bør blandes med en lik mengde vann, og en tredjedel av en kopp med eddik og natron før den påføres på en hvilken som helst overflate. Det er imidlertid viktig å merke seg at denne løsningen kan skade treoverflater.

Bleach Solutions

Mange mennesker foretrekker å bruke blekemiddel i motsetning til ammoniakk ved behandling av mugg i sine hjem. En hvilken som helst kjede av blekemiddel kan anvendes, men mye som ammoniakk, må det bli fortynnet før påføring av det til en overflate. Det er mulig å kombinere butikk-kjøpte blekemiddel med naturlig såpe eller vaskemiddel laget av vegetabilsk olje, eddik og vann, før blanding.

Farene ved Ammoniakk

Ved hjelp av ammoniakk til å fjerne mugg kan være farlig, spesielt når denne kjemiske blandes med en hvilken som helst produkt som inneholder selv små spor av blekemiddel. I tillegg er ammoniakk ikke er effektiv ved behandling av mugg på en hvilken som helst porøs overflate, særlig på trevirke. Det er best å begrense bruken av ammoniakk til bad fliser, betong eller sement.

EPA Ammoniakk Forskrift

EPA Ammoniakk Forskrift


Fargeløs, men med en stikkende lukt, er ammoniakk et husholdnings- og industri ingrediens med dusinvis av behov, fra desinfisering til befruktning, legemidler til petrokjemi og alt i mellom. Når uregulert, kan ammoniakk være en fare for mennesker og miljø. Derfor har Environmental Protection Agency utstedt retningslinjer for hvordan å håndtere og avhende produkter som inneholder ammoniakk.

Aquatic Livet

EPA har skapt nasjonale vannkvalitet standarder i henhold til Clean Water Act, og EPAs retningslinjer for ammoniakk er basert på sine 1985 vannlevende Kriterier Lines. Ifølge EPA, organismer som lever i ferskvann bør ikke bli negativt påvirket av ammoniakk hvis én time gjennomsnittlige totale konsentrasjonen av ammoniakk nitrogen ikke øker mer enn én gang hvert tredje år. I tillegg kan den 30-dagers gjennomsnittlig konsentrasjon av ammoniakk nitrogen ikke overstige den kroniske kriterium mer enn én gang hvert tredje år. Kronisk kriterium er en matematisk funksjon å beregne vann temperatur og pH, og er avhengig av det spesifikke området. Den høyeste fire-dagers gjennomsnitt i løpet av 30 dager kan ikke overstige 2,5 ganger kronisk kriterium.

Nedkjøling utstyr

Mange kommersielle og industrielle kjølefasiliteter bruke vannfri ammoniakk i mekaniske kompresjonssystemer. Ifølge EPA, er ammoniakk en giftig gass når under omgivelsesbetingelser, og kan være giftige og / eller eksplosiv når den slippes. Ifølge EPA Risk Management Program Rule, må anlegg med mer enn 10.000 pounds av vannfri ammoniakk utvikle et program for å vurdere og forebygge farer, samt en beredskapsplan.

Kjøtt og fjørfeprodukter

Avløpsvann avrenning fra kjøtt og fjærfe slakting og produksjonsanlegg inneholder ammoniakk, som er giftig for vannlevende organismer og skader det biologiske mangfoldet. I 2004, EPA satt numeriske begrensninger på mengden av avløpsvann slike anlegg kan produsere. For produsenter av fjærfe og rødt kjøtt, ammoniakk konsentrasjonsgrenser er 4 mg / L gjennomsnittlig hver måned, og 8 mg / L daglig, som et maksimum.

Hva er grunnlaget for Listing Ammoniakk som farlig avfall?

Hva er grunnlaget for Listing Ammoniakk som farlig avfall?


Ammoniakk er en molekylær forbindelse med den kjemiske formel NH3. Ifølge Tanner Industries SDB, kvalifiserer industri-grade ammoniakk som farlig avfall i henhold til kriteriene som er angitt av Resource Conservation and Recovery Act.

Regulering

EPA regulerer industrielle utslipp av ammoniakk i avløpsvann og luft; utslipp eller søl på 100 pounds eller mer må rapporteres til myndighetene.

Husholdning ammoniakk er ikke regulert på samme måte, og heller ikke gjøre de samme restriksjoner.

Fareklassifikasjon

Stoffene er klassifisert som farlig avfall basert på deres reaktivitet, deres brennbarhet, deres korrosivitet, og deres giftighet for mennesker eller miljø.

Ammoniakk er etsende og ekstremt giftig for vannlevende organismer. Ifølge WD Service Company SDB, kvalifiserer ammoniakk som farlig avfall hovedsakelig på grunn av sin etse; faren det utgjør for miljøet er en annen viktig faktor.

Ammoniakkgass er også giftig for mennesker ved høye konsentrasjoner.

Miljøeffekter

Ammoniakk er svært giftig for fisk og mange andre vannlevende organismer; frigjøre ammoniakk i bekker, elver eller dammer kan skade eller ødelegge akvatiske økosystemer.

Husholdning ammoniakk Solutions

Forskrift om disponering av husholdningenes ammoniakk løsninger og ammoniakkbaserte rengjøringsprodukter varierer i forskjellige stater og lokaliteter.

Vanligvis er det akseptabelt å fortynne vaskemidler som inneholder ammoniakk og helle dem ned i avløpet. Noen poststed eller fylkeskommuner kan ha andre regler, men. For eksempel, Clark County, sier Washington på sin hjemmeside at "skal kastes ammoniakk produkter som farlig avfall" på fylkes-sponset deponier.

Siden regelverket varierer fra stat og region, er det best å kontakte lokale myndigheter for mer informasjon.

Ammoniakk Fjerning Fra Avløpsvann

Ammoniakk Fjerning Fra Avløpsvann


Ammoniakk er en viktig makronæringsstoff i gjengivelsen av bakterier i renseanlegg, men dens tilstedeværelse må balanseres. Enkelte prosesser har produsert for mye, og noen for lite. Nitrifiserende bakterier er meget følsomme for endringer i temperatur; under 55 grader C de overleve, men ikke trives, som rapportert av AquaFix Incorporated. Denne reduksjon av bakterier resulterer i et overskudd av ammoniakk produksjon, noe som er ugunstig. Fjerning av overskudd av ammoniakk kan gjennomføres ved å bruke en rekke teknikker, men ikke alle er egnet i stor skala.

Bruksanvisning

•  Dekk avløpsvann ved hjelp av en stor presenning. For større, industrielle applikasjoner, vil du trenge en spesialdesignet deksel.

Finn ut hva staten ammoniakk er i. Ammoniakk kan være i form NH4 (giftfri) eller NH3 (giftig). Ta denne målingen ved å sette inn en enkel ammoniakk / pH deteksjon kit i en prøve av vannet, noe som gjør at sensorene er nedsenket. Vent 15 minutter og deretter lese resultatet. Ifølge Pacific Sentry, sensorene er svært følsomme for NH3 og vil påvise mengder så små som 0,005 deler per million (ppm). Hvis du har NH3 til stede, må du fjerne den ved hjelp av lufting og nitrifikasjon. Hvis man har NH4 bare, gjør vannet trenger ikke å bli behandlet.

•  Øke arealet av vannet for å tilveiebringe et større medium for nyttige bakterier til å vokse.

Innføre en høyere konsentrasjon av ammoniakk forbrukende bakterier i avløpsvannet. To stammer er egnet: Nitrosomonas og nitrobacter, som konverterer ammoniakk (NH3) til nitritt (NO2-). Kontrollere sin økning nøye for best resultat. To nyttige produkter på markedet inneholder egnede bakterier for å redusere ammoniakk. Man jobber veldig effektivt i kaldt klima, og den andre i varmt til varmt klima. En god kald klimaløsning er Aquafix sin VitaStim Polar Blend og Nitrifier, som bidrar til å holde ammoniakk lav i vinter. Om sommeren bruker vanlig VitaStim.

Trekk lufte ganger for å lage lavere slamproduksjon og også for å forbedre den ammoniakk-konsentrasjonen i utløps.

øke nivået av oppløst oksygen i vannet for å forbedre den aerobe betingelser som kreves av bakterier for nitrifikasjon. Ifølge Paradise Northwest, det minimum som kreves konsentrasjon av oksygen er 2 mg per liter (mg / L) av avløpsvann.

Kontroller pH-verdien ligger i et egnet område. Det bør være mellom 7,2 og 8,0 for nitrifikasjon.

sikre at et minimum av 70 mg per liter (mg / L) alkaliske er tilstede i systemet for prosessen med nitrifisering å oppstå. For å oppnå dette, tilsett 70 mg natriumhydroksid til hver liter vann som skal behandles. Kontroller pH-verdien i en prøve ved å bruke et enkelt indikator strimmel. PH bør være omtrent 9.5 før behandling.

Hvis det er aktuelt, måle nivåene av ammoniakk i din influent å sikre at andre industrielle prosesser som skjer i nærheten er ikke påvirker systemet. Sammensatte prøver i løpet av en 24-timers periode er vanligvis tilstrekkelig for å finne ut hva som skjer.

Tips og advarsler

  • Fagorganiserte ammoniakk er svært giftig og kan skade spedbarn hvis konsumert i drikkevann. Vær forsiktig når du håndterer avløpsvann og ved behandling av den.
  • Nitrat kan forårsake luftveisproblemer hos barn og eldre så alltid sørge for nitrater blir behandlet på riktig måte.

Forskrift for Ammoniakk Refrigeration

Forskrift for Ammoniakk Refrigeration


Fordi ammoniakk er etsende for øynene, huden og lungene, og er lett antennelig i visse konsentrasjoner i luften, utgjør det en alvorlig helsefare. Til tross for sin risiko, er det nyttig som kuldemedium, og ammoniakk nedkjøling er vanlig i næringsmiddel og bevaring bransjer. Siden det kan utgjøre en fare for arbeidere og miljø, har den føderale regjeringen og bransjer som bruker ammoniakk utviklet regler for sikker bruk.

Process Safety Management

Den amerikanske Occupational Health and Safety Administration (OSHA) regulerer ammoniakk nedkjøling gjennom strenge retningslinjer. Tjuefem stater, Puerto Rico, og Jomfruøyene har vedtatt OSHA-godkjente statlige planer så vel som i stor grad identisk.

Retningslinjer for prosessen sikkerhetsstyring gjelder systemer som inneholder £ 10 000 eller mer av ammoniakk. Retningslinjene er svært detaljerte, og staten som arbeidsgiver må gjennomføre en prosess fareanalyse (PHA), sikre den mekaniske integriteten deres ammoniakk behandlingssystemer, gjennomføre beredskapsplaner, og sikre at alle ansatte får opplæring om risiko og sikker bruk og forvaltning av ammoniakk.

Personlig verneutstyr

OSHA mandater også at arbeidsgivere utstyre alle arbeidstakere som kan bli utsatt for ammoniakk med personlig verneutstyr. Utstyr skal omfatte beskyttende slitasje for øyne, ansikt, hode og ekstremiteter, samt luft enheter og beskyttende skjold og barrierer. Verneutstyr bør holdes sanitær og designet for å trygt og effektivt utføre arbeidet.

Farlig avfall Fjerning

Strenge OSHA forskrifter regulerer trygge farlig avfall drift og fjerning. Arbeidsgivere er pålagt å lage og implementere en sikkerhet og helse program for ansatte, kontraktører og underleverandører som er involvert i driften farlig avfall som gjelder kjemikalier som ammoniakk. Programmet bør være utformet for å kontrollere helse- og sikkerhetsrisiko, samt sørge for beredskap i avfalls operasjoner farlige.

Andre forskrifter

Organisasjoner som American Society of Mechanical Engineers (ASME) og International Institute of Ammoniakk Refrigeration (IIAR) har også utviklet industri-baserte standarder, uavhengig av OSHA, for å regulere bruken av ammoniakk som kuldemedium. Disse omfattende retningslinjer er tilgjengelige gjennom medlemskap eller kjøp.

ASME dekker ammoniakk regelverket i sin Kjeler og trykktank kode, som kan kjøpes for $ 680, mens IIAR retningslinjer for risikostyring og prosess sikkerhetsstyring er tilgjengelig i en pakket sett for $ 3000 til ikke-IIAR medlemmer og $ 2000 for medlemmer, som av september 2010.

Virkningene av lekker ammoniakk som kuldemedium

Ammoniakk er en fargeløs gass og har en sterk, skarp lukt. Ammoniakk er noen ganger brukt som kuldemedium i Meatpacking eller næringsmiddelindustrien som et billigere og grønnere alternativ til tradisjonell kjøling. Ammoniakk er giftig ved høyere konsentrasjoner, og kjølemedielekkasje kan være svært farlig.

Luftveiene

Inhalere ammoniakk gass vil føre til en umiddelbar brennende følelse i luftveiene og tung hoste. Alvorlig påvirkning kan føre til alvorlige komplikasjoner, som for eksempel lungeødem eller kronisk bronkitt.

Nese og hals

Ammoniakkgasser føre til nese og hals til å oppleve en brennende følelse. Nesegangene og hals kan hovne opp etter inhalasjon.

Hud og øyne

Øyne vanligvis vann ved eksponering for ammoniakkdamp. Kontaktlinser kan felle ammoniakk mot øynene, øke irritasjon. I alvorlige tilfeller, er permanent øyeskade eller blindhet mulig. Når huden blir utsatt for ammoniakk som kuldemedium, kan det føre til frostskader lignende brannskader. Mildere tilfeller kan bare oppleve nummenhet eller kløe på berørte områdene.

Andre effekter

Ammoniakk er kjent for å til slutt kjedelig luktesansen, så man bør ikke stole på lukt alene for å overvåke ammoniakklekkasje. Dessuten kan ammoniakklekkasje forårsake kvalme etter eksponering.

Hvordan redusere Ammoniakk i renseanlegg

Hvordan redusere Ammoniakk i renseanlegg


Skytende ammoniakk nivåer i vann som slippes ut av renseanlegg kan ha skadelige virkninger på omgivelsene. Innsjøer og bekker hvor avløpsvannet blir dumpet kan være giftig for planter og vannlevende organismer på svært lave nivåer. Ammoniakk i spillvann utarmer oksygennivåer i vannet og effekten øker ettersom vann temperaturer og pH-økning. Nitrifikasjon er den vanligste metoden for å fjerne ammoniakk fra avløpsvann, men kaldt vær gjør denne prosessen vanskelig. Andre metoder for fjerning av ammoniakk er nødvendig i kaldt vær.

Bruksanvisning

•  Påfør nitrifiserende behandling produkter til avløpsvannet å drepe ammoniakk. Det finnes en rekke produkter tilgjengelig på markedet for å håndtere ammoniakk problemer.

Installer en ventilasjonssystem. Ettermontering en lagune avløpsrensing med en mekanisk lufting system vil øke oksygennivå selv i kaldt vær for å redusere ammoniakk.

Installer AquaMats å øke den tilgjengelige overflaten av lagunen avløpsrensing. En stor vannoverflate gir et medium for nitrifiserende bakteriene til å vokse og fjerne ammoniakk.

Benytte en neddykket festet vekst reaktor som består av en karbonisert sjikt av grov grus. Dette fremmer veksten av nitrifiserende bakterier.

Legg en biologisk supplement til å øke den naturlige bakterier i avløpsvannet lagunen.

Fordelene av ammoniakk som kjøle

Kulde har blitt noe av en moderne nødvendighet. Mat, medisinsk utstyr, og andre viktige produkter alle må oppbevares kjølig for å holde seg frisk og brukbare. Mange kuldemedium kjemikalier har vært ned gjennom årene fordi de ikke er miljømessig forsvarlig. Ammoniakk, på den annen side, er sikrere, og selv om det ikke skal svelges, vil det gi mange fordeler som et kjølemiddel.

Verne

Det finnes en rekke forskjellige kjemikalier som er blitt anvendt som industrielle kjølemidler i løpet av årene, men ammoniakk er ett av de få som er miljøvennlig. Laget av nitrogen og hydrogen, oppstår ammoniakk naturlig (selv om de fleste ammoniakk som brukes av mennesker er produsert). Som sådan, utgjør ammoniakk ingen fare for miljøet og ikke skader ozonlaget, i motsetning til mange KFK og andre kjemikalier som har blitt brukt som kuldemedier i det siste.

Lukt

Alle som noen gang har oppstått ammoniakk vet at, mens det kan være fargeløs, den har en skarp, stikkende lukt som svir i nesen. Dette er en av ammoniakk største fortrinn som kjølemiddel, fordi det gjør det svært lett å oppdage. Mange kjemiske kuldemedier har ingen lukt eller farge, og som sådan, blir det svært vanskelig å si om de er kjemikalier eller hvis de er bare vann. I tillegg kan det bli vanskelig å si når det har vært en lekkasje eller søl med andre kjemikalier, men ammoniakk er lukt fungerer som en sikkerhetsforanstaltning når det er en lekkasje i kjøle.

Effektivitet

Ammoniakk er generelt kjent for å være en ekstremt effektiv kjølemiddel. Ifølge Goodway.com, er ammoniakk 3 til 10 prosent mer effektive enn andre CFC som har blitt brukt som kjemiske kjølemidler i det siste. Denne effektiviteten betyr at det er mindre energi nødvendig for å holde en ammoniakkbasert kjølesystemet ved sin riktige nivåer over tid. Det vil være mindre strøm som brukes, og ammoniakk-basert system vil være billigere å kjøre samlet.