Digidexo.com

svimmel nerveskader

Giftstoff som kan gi nerveskade

Giftstoff som kan gi nerveskade


Gift --- både biologiske og syntetiske --- kan indusere ulike former for nerveskader, som fører til kroniske lidelser eller død.

Organofosfater

Først fremstilt i begynnelsen av 1800-tallet, organofosfat forbindelser har innenlands og industriell bruk, og spille en rolle enda mer uhyggelig: som nervegifter under krigen. Ifølge eMedicine, kan giften --- brukt av Tyskland under første verdenskrig og senere i Irak --- fortsatt være en terrorisme verktøy.

Mercury

Høye doser av kvikksølv kan føre til kvikksølvforgiftning --- hvis det reiser opp nerve, kan det drepe nervecelle innenfra, rende cellen giftig.

Lead

Ifølge National Institutes of Health, kan lave doser av bly forårsake skader i nervesystemet. Høye doser kan forårsake nerve lidelser som polynevropati, funksjonsfeil på flere perifere nerver, noe som resulterer i sensorisk svekkelse, svakhet og brennende smerte.

Botulinumtoksin

Botulinum toxin --- viden kjent som Botox --- kosmetisk strammer huden og behandler rynker. Ifølge University of Washingtons Neuroscience for Kids nettsted, Botox blokkerer utgivelsen av acetylkolin, en nevrotransmitter, forårsaker midlertidig muskellammelse på injeksjonsstedet.

Batrachotoxin

Batrachotoxin ble først oppdaget i huden av giften dart frosk, melder Holly Grimes of Western Oregon University. Den dødelige giften hemmer nervecellenes evne til elektronisk kommunisere med muskelceller, forårsaker full body lammelser og til slutt død.

Nerveskader og Muscle Ligament Forringelse Sykdommer

Nerveskader og Muscle Ligament Forringelse Sykdommer


Sykdommer som involverer nerveskader og muskel og ligament forverring inkluderer motor neuron sykdommer (MNDS) og perifere nevropatier. Disse sykdommer er generelt progressiv, dvs. de vanligvis forverres over tid.

Motoriske nervecellen sykdommer er de som ødelegger motoriske nerveceller, nervecellene som styrer musklene, ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag (ninds). Nervesignalene ikke gjennomføre riktig og musklene begynner å svinne hen. Den muskel forverring fører til forkorting og stivhet av sener og leddbånd.

MNDS kan være arvelig lidelser eller ervervet, sier ninds. Det antas at miljøgifter og virus kan spille en rolle i utviklingen av MNDS.

Perifere nerver er de som overfører informasjon til og fra hjernen og ryggmargen til resten av kroppen. Perifere nevropatier forvrenge og forstyrre disse sendingene som oppstår nerveskader. Den nerveskader også resulterer i forringelse av muskler og sener, så vel som kronisk smerte, nummenhet og tap av funksjon.

Det er mange forskjellige årsaker til perifere nevropatier, og mer enn 100 typer har blitt identifisert.

MND: Amyotrofisk lateral sklerose (ALS)

Amyotrofisk lateral sklerose (ALS), også kjent som Lou Gehrigs sykdom, er en dødelig tilstand. Mange leger også referere til ALS som motor neuron sykdom. I ALS, progressiv nerveskader og muskel forverring kommer til å påvirke livsviktige funksjoner som pust, tygge og svelge.

MNDS: Progressive bulbar Parese og Pseudobulbar Parese

Progressive bulbar parese, eller progressiv bulbar atrofi, refererer til en tilstand som påvirker den oppsvulmede delen av hjernestammen. Hjernestammen kontrollerer livsviktige funksjoner som pusting og svelging, men denne sykdommen også påvirker beina.

Pseudobulbar parese påvirker evnen til å tygge, snakke og svelge. Det påvirker også de ansiktsmusklene.

MNDS: Primær lateral sklerose (PLS) og Progressive muskelatrofi

Primær lateral sklerose (PLS) innebærer degenerasjon av nervene som kontrollerer frivillig bevegelse. Det rammer vanligvis først bena og utvikler seg til manglende kontroll og forringelse av musklene i bagasjerommet, armer og deretter hjernestammen.

Progressiv muskelatrofi er en MND som forårsaker muskelsvinn i hendene og deretter underkroppen.

MNDS: spinal muskelatrofi (SMA) og postpoliosyndrom (PPS)

Spinal muskelatrofi refererer til en klynge av tilstander som involverer nerveskader i ryggmargen og muskelsvinn det meste i ben og armer, men kan påvirke de som er involvert i å puste, svelge og snakke. Werdnig-Hoffman sykdom, SMA type II, Kugelberg-Welander sykdom, Fazio-Londe sykdom, Kennedy sykdom og medfødt SMA med arthrogryposis er alle former for SMA.

Post-poliosyndrom (PPS) påvirker polioskadde mange år etter restitusjon. Sykdom, skade, aldring eller vektøkning antas å utløse nerveskader, ifølge ninds. Dette nerveskader fører til progressiv muskel og ligament forverring.

Perifere nevropatier grunn av skade og sykdom

Fysiske skader kan ofte forårsake betydelig nerveskader som fører til muskel og ligament forverring.

Systemiske sykdommer er sykdommer som påvirker hele kroppen. Disse ofte resultere i nerveskader og muskelsvinn. Alkoholisme, blod og karsykdommer, kreft, kronisk betennelse, diabetes, hormonelle ubalanser, nyresykdommer, belastnings-, giftstoffer og vitaminmangel er alle eksempler på disse ervervet perifere nevropatier.

Perifere nevropatier grunn av infeksjoner eller autoimmune tilstander

Mange bakterier og virus kan angripe nerve vev, sier ninds. Diptheria, Epstein-Barr, herpes simplex, herpes varicella-zoster, hiv og Lyme sykdom kan alle føre til nerveskader og muskel og ligament forverring.

Noen bakterier og virus utløse autoimmune tilstander som resulterer i nerveskader.

Gulillan-Barre syndrom og kronisk inflammatorisk demyeliniserende polynevropati (CIDP) er eksempler på inflammatoriske tilstander som kan skade nerver.

Arvet perifere nevropatier

Noen perifere nevropatier er forårsaket av genetiske mutasjoner eller spesifikke gener som er gått ned. Den vanligste er en gruppe av arvelige perifere nevropatier kjent som Charcot-Marie-Tooth sykdom.

Hvordan unngå å bli svimmel når Riding the DC Metro

Hvordan unngå å bli svimmel når Riding the DC Metro


Det tar ikke lang tid å innse at en tur på DC Metro kan være humpete. Alle disse støt kan gi noen mennesker hodepine. Med all stopp, gå, og shuffling-- det er lett å bli svimmel. Togene reise under jorden, over bakken, og gjennom tunneler. Togene reise opp til 60 miles per time. Noen ganger, togene brått komme til en stopp for å la passasjerer av og på. Det er nok til å gi noen reisesyke.

Hvordan unngå å bli svimmel når Riding the DC Metro

•  Få inn foran bilen. Det er der føreren av toget sitter.

Finn et sete og ser fremover. Det er seter vendt fremover, bakover, og sidelengs. Det er også god plass for stående. Hvis du er utsatt for å få reisesyke på toget, er det best å sitte ned, vendt fremover.

•  Se opp foran vinduet i toget. Selv om glasset er farget, vil du kunne se i forkant av toget. Å kunne se hva som kommer opp kan hjelpe deg å unngå reisesyke.

Hold hodet opp. Noen folk lese eller ignorere sine omgivelser ved å se ned. For personer med reisesyke, kan ser ned forårsake svimmelhet og kvalme.

Lukk øynene mens i tunnelene. Det kan ikke være nødvendig å lukke øynene. Det kan også gjøre at du føler deg verre å lukke øynene. Men for noen mennesker, er det lys i tunneler eller gjenstander i nærheten utsiden av vinduene som forårsaker svimmelhet. Hvis dette er tilfelle, holde hodet opp og lukket øynene. Når toget kommer til en fullstendig stopp, åpne øynene.

Vent på toget til å stoppe helt før du står opp. Mange mennesker vil stille opp på døren før toget stopper. De ønsker å være sikker på at de kan gå av toget før folk begynner å få på. Når toget har stoppet helt, vil du ha noen få sekunder før dørene åpner. For å unngå å bli svimmel, opphold sitte ned før toget stopper.

Hør på musikk i hodetelefonene. Dette vil ikke fungere for alle. Men for noen, tuning ut lyden av toget stoppe og gå kan hjelpe din sinnstilstand og holde deg fra å bli svimmel.

Ta medisin for å oppveie reisesyke. Dramamine er en medisin bevist å redusere reisesyke. Det finnes også reseptbelagte medisiner som leger kan foreskrive.

Hint

  • Gjør hva som fungerer best for deg. Ikke alle forslag fungerer i alle tilfeller.
  • Noen mennesker har alvorlig reisesyke og vil ikke være i stand til å ri DC Metro tog i det hele tatt.

Symptomer på nerveskader i tommelen

Siden nerveskade i tommelen kan påvirke mennesker i ganske forskjellige måter, vil graden av symptomene og nerver som er skadet variere sterkt, selv om skaden er isolert til et ganske lite område av kroppen. Likevel er de fleste mennesker deler noen av de samme indikatorene som nerveskader har oppstått i tommelen, de fleste som er merkbar, spesielt fordi det er lett å sammenligne en sensasjon i en tommel med tommelen på den andre hånden.

Nummenhet og prikking

De fleste som lider av nerveskader i tommelen oppleve en viss nummenhet, prikking eller prikkende til denne siffer.

Smerte og ubehag

Selv om betydningen av skaden varierer fra person til person, vil du mest sannsynlig lider av noen grad av smerte eller ubehag i det berørte tommelen. Denne smerte kan være enten akutt eller kronisk natur, kan manifestere når tommelen er stasjonær eller beveges, og kan utgå inn i den kjøttfulle del av håndflaten.

Svakhet og følsomhet

Når du lider motor nerveskader, som rammer disse nervene ansvarlige for bevegelse, kan du oppleve mindre styrke og noe økt følsomhet i tommelen.

Rykninger og kramper

Motor nerveskader kan også føre til at musklene i tommelen til å begynne å nappe eller krampe. Dette kan komme og gå eller være en vedvarende tilstand.

Lammelse

I alvorlige tilfeller av motornerveskader, kan du møte lammelse av tommelen eller en redusert omfanget av bevegelse.

Symptomer på nerveskader i ryggen

Personer som lider av nerveskader i ryggen, på grunn av en klemt nerve, skiveprolaps eller annen traume, vil ofte begynne å lide symptomer på skaden umiddelbart, noe som indikerer for dem at det er et problem. Imidlertid, på grunn av den måten som kroppen reagerer ofte på smerte og skade, noen mennesker kan ikke begynne å lide av noen tegn på skade før mye senere. N```o rolle hvordan kroppen din reagerer på denne type skade, vil du mest sannsynlig oppleve en eller flere av kjennetegnene på denne tilstanden.

Pain

Mange mennesker som har lidd nerveskader i ryggen vil oppleve noen form for smerte. Det kan være skarpe og skyting eller kjedelig og bankende. Det kan også være isolert til baksiden eller skyte ned i benet.

Nummenhet

En annen ganske vanlig symptom på nerveskader er en nær-nummenhet eller prikkende følelse som kommer fra området av skade. Det kan også spre seg til andre områder av baksiden, og selv ned i benet.

Svakhet

Når noen har lidd nerveskade i ryggen, vil han vanligvis opplever en viss svakhet eller tap av styrke i det området av legemet.

Begrenset bevegelse

Skaden til en nerve i ryggen kan også begynne å begrense en persons bevegelser, noe som gjør det vanskeligere å bøye eller sitte uten smerter og ubehag.

Spasmer

Mange ganger, nerveskade innenfor området av ryggen kan fremkalle musklene spasme eller rykk.

Forstoppelse

På grunn av det området av nerveskader, mange mennesker vil begynne å lide av en tilsynelatende urelaterte symptom av forstoppelse. Dette er på grunn av sammentrekning av ryggmuskulaturen som et resultat av nerveskader, noe som fører til en person for å bli forstoppet.

Symptomer på nerveskader i hånden

Når du lider av nerveskader i hånden, vil du vanligvis har opplevd noen form for skade på enten de sensoriske nerver, som er de som dikterer følelse av berøring, eller de motoriske nervene som egge bevegelse. Siden nerveskader er isolert til hånden, vil du oppleve noen svært spesielle forhold, selv om de vil variere basert på den type nerve som er blitt skadet.

Nummenhet

En av de vanligste symptomene på nerveskader i hendene vil innebære en følelse av nummenhet, nemlig når de sensoriske nerver er involvert. Det kan også manifestere seg som en prikkende eller brennende følelse innenfor området av de berørte hånd.

Pain

Avhengig av alvorlighetsgraden av nerveskader, kan du også begynne å oppleve intermitterende eller vedvarende smerter i hånden. Dette kan være en generell smerte eller isolert til en enkelt finger eller håndleddet.

Svakhet

Hvis du opplever skader på en motor nerve i hånden, kan du begynne å lide av en viss grad av svakhet. Det kan variere fra mindre styrke i grepet til en svekket evne til å holde noe i hånden.

Rykninger

Det kan også begynne å legge merke til noen rykning eller kramper i en muskel av hånden på grunn av en av de motoriske nervene blir skadet.

Følsomhet

En annen ganske vanlig tegn på nerveskader, spesielt med skade på de sensoriske nerver, er en økt følsomhet for en hvilken som helst utvendig stimulus bringes i kontakt med hånden.

Lammelse

Noen mennesker som har lidd nerveskader i hånden har også opplevd lammelser i hånden.

Perifer nerveskade Symptomer

En perifer nerveskade, også kjent som perifer neuropati, er en tilstand der en viss grad av skade er påført til nervene i det perifere nervesystemet. Det påvirker ofte nerver involvert med følelse av kontakt, men de som er ansvarlig for kontroll eller funksjon av muskler og organer i kroppen er også utsatt for denne lidelsen. Hvis du skulle lide av en skade på en perifer nerve, er det vanligvis på grunn av en direkte traumer, men folk har også utviklet nevropati fra autoimmune lidelser, diabetes og nyresykdom. Selv misbruk av alkohol kan føre til nerveskader. Uansett årsak, kan nerveskader i denne perifere systemet be noen svært urovekkende symptomer.

Pain

Smerte er en av de mest vanlige symptomer på en perifer nerveskade. Denne smerten kan være ganske subtil, manifestert som mer av en prikkende ubehag, eller det kan være ganske markant, forårsaker en skarp, stikkende smerte. Vanligvis er det først følte innenfor enten fingre eller tær og deretter diffunderer opp i hender eller føtter, henholdsvis. Senere kan den fortsette å spre seg, flytte til enten armer eller ben.

Nummenhet

Det er også ganske vanlig for smerte å være ledsaget av en viss nummenhet. Ofte etter samme linje av progresjon, er dette nummenhet enten følte med hender eller føtter og deretter senere sprer seg til armer eller ben. Mesteparten av tiden, begynner dette symptomet ut subtilt og stadig forverres over tid. I noen situasjoner, er en følelse av "pins og nåler" forbundet med denne mangelen på følelse.

Følsomhet

Noen ganger, ikke en perifer nerveskade ikke forårsake smerte eller nummenhet i det hele tatt. I stedet, de berørte områder av huden blir stadig mer sensitiv. Dette kan be smerte eller ubehag fra den letteste berøring. Det kan også gjøre seg klær langs disse områdene av kroppen vanskelig, spesielt noe som er litt stramt.

Svakhet

Når skaden påvirker noen perifere nerver som kontrollerer muskler, kan du begynne å legge merke til en nedgang i styrke. Dette kan gjøre det vanskelig å flytte de områder av kroppen påvirkes av skaden, spørre en mangel på koordinering eller balanse. Noen ganger er skaden så alvorlig at det fører til lammelse.

Inkontinens og forstoppelse

Inkontinens kan også være et annet symptom på en perifer nerveskade, nemlig når det autonome nerve er påvirket av tilstanden. Og mye som andre symptom, er nivået av inkontinens avhengig av alvorligheten av skaden, forårsaker et tap av enten tarm eller blærekontroll til en viss grad. For andre kan det motsatte skje, spørre forstoppelse eller urinhesitasjon.

Svimmelhet

Når perifer nerveskade påvirker blodkar, kan det hindre måten de ekspandere og trekke seg sammen, noe som forårsaket en forandring i blodtrykket. Dette kan be noen svimmelhet eller følelsen av vertigo. I noen situasjoner kan det også føre til at du mister bevisstheten.

Alternativ omsorg for nerveskade

Neuropati, vanligvis kjent som nerveskade, kan være forårsaket av autoimmune sykdommer, diabetes eller traumer. Hver sak har en annen metode for alternativ behandling, fra å få mer mosjon og opprettholde et sunt kosthold for å akupunktur og hypnose, ifølge Mayo Clinic. Det er viktig å konsultere legen din før du prøver å behandle smerte med alternativ omsorg.

Perifer nevropati

Perifer neuropati er en vanlig form for nevropati som skaper en smertefull kriblende følelse i hender og føtter. Ifølge Mayo Clinic, er det forårsaket av skader, metabolisme ubalanser, infeksjoner og diabetes. Du kan lindre og forebygge smerter ved å trene regelmessig, noe som også bidrar til å kontrollere dine blodsukkernivå hvis du er diabetiker. Massere hender og føtter for å stimulere nervene, som kan øke blodsirkulasjonen. Ikke gå med trange sko eller sokker, som de kan forverres cut-off sirkulasjonen og forårsake sår, ifølge Mayo Clinic.

Diabetisk nevropati

Diabetisk nevropati kan utvikle hvis du allerede er diagnostisert med diabetes, og din høyt blodsukker har skadet nervefibre. Som du alder skaden kan øke, noe som fører til flere helseproblemer, slik som nummenhet og, i ekstreme tilfeller, hjertekomplikasjoner. Forsinke fremdriften av nevropati ved å opprettholde en sunn vekt og minst 30 minutters daglig trening, i kombinasjon med alternative behandlinger som akupunktur og hypnose. Akupunktur kan lindre kronisk smerte forårsaket av nevropati når den brukes gjennomgående, i henhold til de Mayo Clinic. Hypnose er også et alternativ for smertelindring, mens den prøver å endre hvordan du opplever smerte i stedet for å eliminere smerte. Denne type behandling bør gjøres av en profesjonell og krever flere økter for å være effektive, i henhold til "American Diabetes Association Complete Guide til Diabetes."

Autonom nevropati

Denne type nevropati er forårsaket av autoimmune sykdommer, alkoholisme, nerveskade og kroniske sykdommer, ifølge Mayo Clinic. Noen vanlige symptomer på autonom nevropati omfatter svimmelhet, urinering vansker, skjelvinger og økt hjertefrekvens. Fordi svimmelhet er et vanlig symptom på autonom nevropati, kan du redusere denne forekomsten ved å få opp sakte og strekke på bena for å bedre blodsirkulasjonen. Invester i en støttende pute som vil holde hodet hevet mens du sover for å redusere symptomer, ifølge "Handbook av det autonome nervesystemet i helse og sykdom."

Hva er årsakene til Femoral nerveskade?

Hva er årsakene til Femoral nerveskade?

Den femorale nerve ligger i benet og er ansvarlig for å levere følelse til forsiden av låret og leggen. Hvis dette nerve er skadet, kan det resultere i en smertefull tilstand som kalles femoral nerve dysfunksjon.

Identifikasjon

Når skade oppstår til bare én nerve gruppe det kalles mononevropati. I tilfelle av den femorale nerve, betyr mononevropati vanligvis at det er en lokal årsak til skade på femoral nerve. Det er andre systemiske lidelser som kan forårsake skade på nervene i hele kroppen.

Trauma

Trauma til benet kan føre til skade på femoral nerve. Dette kan omfatte idrettsskader, bilulykker eller en skade under operasjonen (for eksempel plassering av et kateter).

Nerve Compression

Langvarig press på nerver fra en sykdom relatert objekt (for eksempel en svulst), kan forårsake femoral nerveskader. Denne type av kontinuerlige trykk er ofte mer komplisert med redusert blodstrøm til det skadede området.

Kirurgi

Femoral nerveskader kan oppstå under operasjoner eller diagnostiske tester. Denne fare økes hvis kirurgen bruker lithotomy stilling under prosedyren. I denne posisjonen, er pasienten plassert på ryggen med lår og legger bøyd.

Sykdommer

Visse sykdommer som diabetes, svulster eller indre blødninger i mage og bekkenet kan føre femoral nerveskader. Lokaliserte infeksjoner kan også føre til skade på femoral nerve gruppen.

Nerveskader Øvelser

Selv arbeider med nerveskader kan gjøre treningen mer vanskelig, det er øvelser som kan forbedre din helse og redusere smerte følte fra nerveskader. Fordi mye av nerveskader har en tendens til å eksistere i ben og føtter, dette er to områder som du vil ønske å være spesielt oppmerksom på når du trener.

Feet

Hvis du har nerveskader som påvirker føttene, er det viktig å unngå øvelser som inkluderer repetitive bevegelser som legger mye press på føttene. For mye stress på føttene rammet av nerveskader kan føre til magesår. For å unngå øvelser som øker mengden stress på føttene, prøv svømming, roing eller sykling. Disse øvelsene vil tillate deg å være fysisk aktiv uten å sette føttene i fare for flere nerveskader.

Hjerte

Nerveskader som påvirker hjertet og blodårene kan begrense mengden av trening du er i stand til å gjøre, men det eliminerer ikke muligheten til å utøve helt. Trening som er for anstrengende kan øke sannsynligheten for et hjerteinfarkt, og kan føre til drastiske endringer i blodtrykket. Snakk med en lege før du trener. En lege som kjenner detaljene i din situasjon med nerveskader kan fortelle deg hvilke typer milde øvelser du kan gjøre. Disse øvelsene kan omfatte lys turgåing, basseng aerobic og golf.

Body Temperature

De som har nerveskader må kunne delta i øvelser som hjelper dem å holde kroppstemperaturen i sjakk. Hvis du har autonome nerveskader, er kroppens evne til å regulere sin egen temperatur redusert. På grunn av dette, hvis du kommer til å gjøre utendørs øvelser som jogging eller sykling, bør du finne ganger i løpet av dagen som ikke er for kald eller varm. Når du trener, slitasje polyester sokker for å holde føttene tørre og drikke mye vann for å holde fra å bli dehydrert. Jo mer hydratiserte et legeme er, jo lettere er det i stand til å kontrollere temperaturen.

De nøyaktige øvelser som kan gjøres bør diskuteres med legen din. For noen mennesker, kan lett jogging være akseptabelt, mens for andre bør det være eksplisitt unngås. Ved å forstå hvilke øvelser vil ikke øke nerveskader smerte, kan du opprette en solid øvelse plan å følge.

Kan Hypotermi gi nerveskade?

Definisjon av Hypotermi

Hypotermi er dropping av en persons kropp kjernetemperatur til grader som er for lavt for normal metabolsk funksjon. Hypotermi er klassifisert som enhver kroppstemperatur under 35 grader Celsius eller 95 grader Fahrenheit. I den første fasen av hypotermi, skjelving oppstår, ekstremiteter bli nummen og puste levendegjør. I den andre fasen, skjelving øker, muskelForbruket synker og noen ekstremiteter blir blå. I den siste fasen, symptomene forverres, sjelsevner svikte, store organer svikter og kroppen begynner å stenge ned.

Årsaker til Hypotermi

Den viktigste årsaken til hypotermi er eksponering for kulde. Hvor lang tid det tar for hypotermi å sette inn, avhenger av den enkeltes kroppsstørrelse og masse, hennes klær og værforholdene (f.eks, vind og temperatur). Neddykking i kaldt vann er også en viktig årsak som vannet levendegjør varmetapet fra kroppen, særlig ettersom det samler inn klær og angriper kroppen med ekstra kaldt.

Hypotermi og nerveskader

Hypotermi slutt fører til innsnevring av blodstrøm som blodkar constrict og avbryte oksygen. Som oksygen og blodtilførsel svekke begynner vitalitet av organer og vev for å slippe. Over tid, som vev lider nekrose (vevsdød), nerver i vevet begynner å lide og med dø. Hvis hypotermi er stoppet og reversert, kan vev og nerveskader reverseres. Men på nivå med ekstreme frostskader, kan vev og nerveskader være irreversible.

Hvilke Vitamin Kan gi nerveskade hvis tatt i store doser?

Hvilke Vitamin Kan gi nerveskade hvis tatt i store doser?


Tar svært høye doser av pyridoksin (vitamin B6) kan føre til nerveskader kalt sensorisk nevropati. Symptomene er smerter og nummenhet i armer og ben, og i alvorlige tilfeller, vanskeligheter med å gå.

Dosering

Ifølge Linus Pauling Institute, sensorisk neuropati skjer vanligvis kun ved doser på B6 som er større enn 1000 mg daglig, men noen få personer har utviklet nerveskade når man tar doser på mindre enn 500 mg daglig over en periode på måneder.

Kosttilskudd Only

Bare vitamin B6 fra kosttilskudd, og aldri fra mat, er dokumentert å forårsake nerveskader.

RDA

Ifølge Office of Kosttilskudd av National Institutes of Health, den anbefalte kosten Allowance av vitamin B6 for voksne opp til 50 år er 1,3 mg. Over 50 år, er RDA 1,7 mg for menn og 1,5 mg for kvinner.

Forebygging

NIH rapporterer at for å hindre sensorisk nevropati, setter Food and Nutrition Board av Institute of Medicine øvre grense for vitamin B6 på 100 mg / dag for voksne.

Folic Acid

Et annet vitamin som noen ganger kan føre til nerveskader er folsyre, ifølge US Department of Health and Human Services. Tar mer enn 1000 mcg av folsyre om dagen kan føre til nerveskader hos personer som ikke har nok vitamin B12 i kroppen sin.

Eye nerveskader Symptomer

Den optiske nerven er plassert på baksiden av øyet. Den sender signaler fra netthinnen til hjernen slik at du kan tolke bildene du ser. Hvis dette nerve blir betent eller skadet, vil synet ditt bli påvirket. Det er flere sykdommer som kan forårsake skade på denne nerven, så administrere din primære medisinske tilstand er nøkkelen i å bidra til å forhindre synstap.

Tap av Vision

Tap av syn er det viktigste symptomet på øyet nerveskader. Hvert øye har sin egen synsnerven. På vei til hjernen, de to synsnervene møtes. Hver synsnerven deretter deler seg i to, og skaper fire nervebaner. Som de splittet, halvparten av de optiske nervefibrene fra hvert øye krysse over til den andre siden.

Skade på One Optic Nerve

Noen ganger er bare én synsnerven er skadet, og skaden som skjer mellom øyet og den optiske chiasm (hvor to nerver møtes). I dette tilfellet vil synet tap oppstå i kun ett øye.

Skade på chiasma

I andre tilfeller blir nerveskade plassert hvor de to nerver møtes. I denne situasjonen, vil du miste den ytre eller perifer synsfelt. Med andre ord, kan du se rett fram, men ikke ut til siden.

Skade Nærmere Brain

Hvis nerveskader oppstår mellom chiasma og hjernen, vil en del av det visuelle feltet gå tapt i begge øyne. Siden nerver splittet og tverr-sidene på den optiske chiasm, vil arealet av synstap avhenge av den nøyaktige plasseringen av skaden.

Andre symptomer

I noen tilfeller kan du oppleve smerter i øyet, spesielt når du flytter øyet. Et tap av fargesyn kan også forekomme. Hvis det er alvorlig skade på nerve, blindhet resultater.

Årsaker

Visse medisinske tilstander kan forårsake skade på synsnerven. Dette inkluderer glaukom, høyt blodtrykk, diabetes og skader som følge av et slag. Andre årsaker inkluderer multippel sklerose, hodeskader eller en skade som frakturer bein rundt øyet.

Hvordan Heal nerveskader hos Ører

Mer enn 28 millioner amerikanere er døve eller har nedsatt hørsel, ifølge Merck Manual of Medical Information. Nerve døvhet er tap av hørsel som kan stamme fra problemene med nerve til det indre øret til hjernen. Nerver kan også bli skadet av infeksjoner, svulster, og skader. Nerveskader er diagnostisert gjennom et øre undersøkelse av en lege. En bestemmelse kan også gjøres på andre måter, inkludert høre tester eller en MR.

Hvordan Heal nerveskader hos Ører

Behandling

En vurdere å være utstyrt for et høreapparat. Et høreapparat er en liten elektronisk enhet som er satt i øret. Du vil plukke opp lyder gjennom en mikrofon i høreapparatet. Ved hjelp av en batteridrevet forsterker, kan du justere volumet.

Undersøke et cochlea-implantat hvis du ikke kan håndtere et høreapparat. Din cochlea implantat består av interne og eksterne enheter. Internt vil du ha en mottaker / stimulator plasseres i benet bak øret. Din ekstern komponent består av et hodesett med mikrofon slitt bak øret. Senderen vil bli festet over implantert mottaker ved hjelp av magneter. Du vil plukke opp lyder med en ekstern mikrofon og prosessor, som forvandler lydsignalene til elektriske impulser.

Se en lege hvis du lider av svimmelhet eller vertigo, som kan være forårsaket av nerveskade i det indre øret. Ved å flytte hodet ved hjelp av en fysioterapeut eller lege, vil partikler i øret skifte til et sted hvor de ikke vil produsere svimmelhet og vil bli absorbert i kroppen din. The Mayo Clinic rapporterer at denne behandlingen har en kur rate på nesten 90 prosent. For umiddelbar lindring av svimmelhet, kan din lege foreskrive medisiner for å hjelpe.

Søk hjelp hvis du har øresus, som er kjent som tinnitus. Støy i hodet ditt er opprettet når du irritere hørselsnerven. Du kan bruke en tinnitus masker, en liten elektronisk instrument som gjør hodet ringing virke mindre merkbar, som en måte å behandle tilstanden. Avslappende kan også bidra til å lette tilstanden (se "Tinnitus" i Resources for flere mestrings tips).

Hint

  • Din hørsel blir ikke gjenopprettet med høreapparat. Men vil din evne til å kommunisere bedre.

Symptomer på nerveskader til tarmene og Colon

Nerveskade til tarmen og tykktarmen kan alvorlig påvirke funksjonen av mage-tarmkanalen. Nerveskade i tarmen kan gjøre det vanskelig for kroppen å absorbere næringsstoffer eller for mat til å passere inn i tykktarmen. Nerveskader i tykktarmen kan hindre avføring og forårsake forstoppelse.

Oppblåsthet

Nerve skade på tarmen hindrer musklene fra å passere mat om mage-tarmkanalen, noe som fører til en oppblåst eller hoven følelse i magen.

Forstoppelse

Den vanligste symptom på nerveskade til tarmen og kolon er forstoppelse. Dette er forårsaket av tarmen absorberer for mye vann eller kolon nerver som trenger ekstra stimulering til å passere avføring.

Diaré

Nerveskader i tarmen kan hindre tarmen fra absorbere vann fra mat, noe som resulterer i løs, vandig avføring.

Vekttap

Rapid vekttap kan oppstå som et resultat av nerveskader til tarmene, fordi kroppen ikke er i stand til å absorbere næringsstoffer og kalorier fra maten.

Underernæring

En alvorlig symptom på nerveskade i tynntarmen er underernæring, som resulterer fra tarmen manglende evne til å absorbere vitale næringsstoffer til kroppens funksjon.

Medisiner som kan forårsake nerveskade

Nervene er avgjørende for å holde kroppen vår i live og flytting. Når det er skade på nervene, kommunikasjon mellom det perifere nervesystemet og musklene brytes ned, forårsaker sløse av både nerver og de omkringliggende musklene. I tillegg kan nerveskader føre til endrede følelse, svakhet i musklene, og kan føre til dysfunksjon i de organer, med effekter som forstoppelse eller svimmelhet. Imidlertid kan ulike medisiner føre til nerveskader som ikke kan reverseres.

Kjemoterapi

Kjemoterapi, en behandling som vanligvis anvendes for flere kreftformer, kan resultere i nerveskader. Nerveskade fra kjemoterapi avhenger av mengden og typer av medikamenter som blir brukt i kjemoterapi behandling. Derfor vil ikke alle kreftpasienter som gjennomgår kjemoterapi være i faresonen for fører nerveskader. Symptomer inkluderer nummenhet og smerter i tuppen av tærne og fingrene.

Botox

Botox, som består av en liten mengde av botulinumtoksin er et kosmetisk medikament for å redusere rynker, oftest i ansiktet. Botox og konkurrenten Dysport, kan forårsake store nerveskader når injiseres intrafascicularly. Risikoen for nerveskader fra Botox eksisterer med hver administrasjon; Imidlertid er risikoen høyere hvis konsentrasjonen er høyere, eller hvis den ikke Botox injiseres på riktig måte.

Paclitaxel

Paclitaxel, også kjent som Taxol og Onxol er et anti-neoplastisk som brukes til å behandle spesifikke kreft, slik som ovariekreft, brystkreft, livmorkreft, blærekreft, livmorkreft, spiserørskreft, hode- og halskreft, magekreft, prostatakreft kreft, testikkelkreft og noen typer av lungekreft. Paclitaxel forstyrrer veksten av kreftceller, men det kan også resultere i nerveskader.

Saquinavir Mesylate

Saquinavir mesylate, også markedsført under navnene Fortovase og Invirase, er et medikament som brukes for behandling av hiv og forebygging av spredningen av HIV. Saquinavir mesylate faller inn under gruppen av medisiner kjent som proteasehemmere, som den blokkerer protein som HIV trenger for å gjenskape. Bivirkninger som indikerer nerveskade omfatter nummenhet, smerter og prikking i hender og føtter. Generalisert muskelsvakhet kan også vises over tid.

Note

Noen av disse medikamentene har alternativer som ikke bærer risikoen for nerveskader; hvis mulig, bytte til disse andre medisiner. For Botox, bruke med forsiktighet, som botulinumtoksin-baserte medisiner bære en høy risiko.

Symptomer på nerveskader etter operasjonen

Noen ganger i løpet av operasjonen er det mulig at nervene kan bli skadet. Denne skaden kan oppstå på grunn av et nick fra en villfaren skalpell, et blåmerke som oppstår på nerve, eller på grunn av betennelse i vevet rundt nerven. I mange tilfeller nerveskader vil gå bort over tid, som den skadde delen av nerve helbreder eller betennelsen går bort. I andre tilfeller kan nerveskader fra en operasjon repareres kirurgisk. Men noen ganger symptomene er permanente.

Tap av ennervation

Ett symptom på post-kirurgisk nerveskade er prikking eller nummenhet i ett område av kroppen. Den kriblende kan ligne en "pins og nåler" følelse.

Nerve smerte

Nerveskader etter kirurgi kan også resultere i nevropatisk smerte, som vanligvis er en alvorlig brennende smerte.

Plassering av symptomer

Disse symptomer kan oppstå langt fra selve operasjonsstedet som den skadede nerve kan forsyne fjerne deler av kroppen.

Forverring av symptomer

Disse symptomer kan bli dårligere på grunn av plutselige bevegelser eller uvanlig kropps posisjonering, slik som de som oppstår under søvn.

Symptomer og smertestillende medikamenter

Smerter som kommer fra postoperativ nerveskader vil ofte ikke bli mildnet av smertestillende medikamenter, og med narkotika.

Laryngeale nerveskader Symptomer

De to laryngeale nerver feste til strupehodet, ofte kalt stemmen boksen. De bidra til å flytte stemmebåndene, noe som tillater en person å snakke, og de også bidra til å forhindre mat eller væske fra å komme inn i luftrøret eller luftrøret. Laryngeal nerve skade kan skyldes flere ulike medisinske tilstander og har varierende symptomer.

Årsaker

Laryngeal nerve skade kan være forårsaket av en komplikasjon fra kirurgi, spesielt kirurgi som involverer hjertet, skjoldbruskkjertelen eller lungene. Det kan også skyldes en pust tube i luftrøret, eller svulster eller andre vekster.

Throat Symptomer

Laryngeale nerveskade symptomer inkluderer problemer med å snakke eller svelge, og heshet.

Respiratoriske symptomer

Andre symptomer inkluderer pustevansker og åndenød.

Farlige Symptomer

Farlige symptomer inkluderer innånding av mat eller væske inn i lungene, noe som kan føre til lungebetennelse.

Behandling

I noen tilfeller, gjenoppretter nerven på egen hånd, men noen ganger skaden er permanent. Kirurgi kan være nødvendig, og noen mennesker trenger stemmeterapi.

Hva skyldes nerveskade?

Nervesystemet styrer alt kroppen din gjør. Den regulerer pusten din, styrer musklene, og sanser varmt og kaldt. Det finnes tre typer nerver i kroppen din: autonome nerver, motoriske nerver og sensoriske nerver. De autonome nervene kontrollere ufrivillige eller delvis frivillig virksomhet i kroppen din. Motoriske nervene kontroll bevegelser og handlinger, og de sensoriske nerver kontrollere dine sanser. Nerveskader kan være mild, men fordi nervene kontrollere kroppen din, kan nerveskader har en alvorlig innvirkning på livet ditt.

Autoimmune sykdommer

Det finnes en rekke typer av autoimmune sykdommer som kan forårsake nerveskader. Disse inkluderer multippel sklerose, Guillain-Barre syndrom, myasthenia gravis, lupus og inflammatorisk tarmsykdom.

Kreft

Kreft kan føre til nerveskader på mange måter. På noen måter, kan kreft massene presse mot nerver og knuse dem. En annen måte forårsaker kreft nerveskader er fordi noen kreft kan forårsake en nærings-mangel, og de behandlinger for kreft slik som stråling og kjemoterapi kan også forårsake nerveskader.

Traumer

Visse traumer eller skader kan føre til nerveskader. Disse traumer og skader inkludere en klemt nerve i nakken, carpel tunnel syndrom, og skader fra å bli knust.

Diabetes

Så mye som 50 prosent av diabetikere har nerveskader. Nerveskader kan bli verre hos diabetikere som sykdommen utvikler seg. Diabetisk nerveskader, eller diabetisk neuropati, er et alvorlig problem og kan påvirke alle tre typer av nerver.

Smittsomme sykdommer

Noen smittsomme sykdommer kan føre til nerveskader. Disse inkluderer Lyme sykdom, Hepatitt C, HIV og herpes virus.

Symptomer på nerveskader hos Feet

Fot nerveskader ofte forekommer som et resultat av diabetes, men også andre ting, for eksempel en klemt nerve eller en skade på foten nerver kan også forårsake nerveskader. Nerveskader forårsaket som følge av diabetes komplikasjoner kalles diabetisk nevropati, og det kan bli ganske ødeleggende.

Nummenhet

Foten kan bli nummen til noen sensasjoner. Dette nummenhet kan føre til at berørte enkelte å oppleve faller.

Prikking

Foten kan prikke og har en pins-og-nåler sensasjon.

Brenning

Personer med foten nerveskader kan oppleve en brennende følelse i nerve-skadet foten.

Smerte

Den berørte personen kan oppleve foten smerte, som kan være en kjedelig verke eller intens smerte.

Forverrede Muskler

Alvorlig fot nerveskader kan føre til forringelse av foten muskler.