Digidexo.com

lungekreft piping i brystet

Hva er årsaken til piping i brystet?

Hva er årsaken til piping i brystet?


Tungpustethet er en high-pitched, plystring-type lyd som oppstår mens puste - typisk når noen puster ut. Når ganer for luft begrense, er tungpustethet resultatet. Det kan være forårsaket av en rekke respiratoriske problemer. Tungpustethet er et kjennetegn symptom på astma, men det kan være en indikasjon på andre sykdommer.

Lungebetennelse

Lungebetennelse oppstår når lungene blir betent og irritert, vanligvis ved infeksjon. Dette kan føre til tungpustethet og hoste, og oppstår ofte etter en forkjølelse eller sykdom. Normalt hoste er vanskelig nok å hoste opp slim og kan oppstå med feber i tillegg. På grunn av betennelser og infeksjoner i lungene, kan det være vanskelig for pasienten å puste, noe som fører til konstant eller intermitterende tungpustethet. Pasienter bør oppsøke lege umiddelbart for riktig behandling.

Astma

Astma kan føre til tungpustethet også. Faktisk er det den vanligste årsaken til tilbakevendende tungpustethet. Det er viktig å legge merke til at personer kan ha astma og ikke vise tegn på tungpustethet - er det ofte et symptom på astma, men ikke alltid. Hvis du er tungpustethet på grunn av diagnosen astma, følg etablert astma behandling protokollen. Det er på tide å se helsepersonell hvis du begynner tungpustethet og mistenkt astma på grunn av andre symptomer som kortpustethet, tetthet i brystet, hoste eller problemer med å sove.

Common Cold

Forkjølelse kan føre til tungpustethet når brystet blir overbelastet. Dette er forskjellig fra lungebetennelse. Kulde og tungpustethet vil gå bort på egenhånd så lenge pasienten får masse hvile og drikke rikelig med væske. Tungpustethet er forårsaket av lunger, men det er ingen store betennelse eller irritasjon i lungene. Imidlertid kan en kald slå seg til lungebetennelse; tungpustethet som fortsetter i lang tid bør sjekkes ut av lege.

Bronkitt

Bronkitt er betennelse langs bronkiene - røret som bærer luft frem og tilbake til lungene. Bronkitt følger ofte en innledende kald eller virus hvis det anses akutt og vil løse selv, du kan hoste i flere uker. Kroniske tilfeller av bronkitt - kronisk betennelse og irritasjon i bronkiene - er forårsaket av røyking, luftforurensning, støv og giftige gasser på arbeidsplassen. Kronisk bronkitt anses alvorlig. Symptomer omfatter hoste, piping i brystet, kortpustethet, tretthet og ubehag i brystet.

Kreft

Selv usannsynlig, kan tungpustethet være forårsaket av en svulst eller annen form for kreft i luftveiene. Dette er en sjelden sak og finnes oftest hos pasienter som røyker eller snuser. Siden tungpustethet er et vanlig symptom på røykere, er det mange ikke søker behandling, og innser ikke at de har lungekreft før det har nådd et avansert stadium. Symptomene kan utvikle seg fra tungpustethet å hoste opp blod eller brystsmerter.

Er Heshet et tidlig tegn på lungekreft?

Er Heshet et tidlig tegn på lungekreft?


Lungekreft er en alvorlig medisinsk tilstand som ofte er dødelig. Denne sykdommen kan ha mange tegn og symptomer assosiert med det. Det er best å kjenne igjen disse symptomene så snart som mulig for å søke rask legehjelp.

Betraktninger

Ifølge Mayo Clinic, er det ingen tidlige symptomer på lungekreft, fordi de fleste tegn forekommer når sykdommen allerede har tatt effekt og er i sin avanserte stadier. Heshet er en av de vanligste symptomene på lungekreft, og i noen tilfeller, den tidligste symptom som vises.

Symptomer

Noen symptomer på lungekreft inkluderer kortpustethet, piping i brystet, brystsmerter, skjelettsmerter, hodepine, hoste opp blod og kronisk hoste.

Expert Insight

Ifølge Mayo Clinic, hvis en pasient mener at heshet eller andre symptom kan være et tidlig tegn på lungekreft, bør de ta kontakt med sin lege umiddelbart for å sjekke om denne sykdommen.

Diagnose

Å diagnostisere lungekreft, leger ta notat av ulike symptomer, samt gjennomføre en rekke tester som inkluderer en lunge biopsi, røntgen av lungene og undersøker slim fra lungene.

Forebygging og løsning

Ikke røyke, unngå passiv røyking og kreftfremkallende, testing hjem for radon, spise et riktig kosthold, og unngå alkohol kan redusere sjansene for lungekreft.

Alternativ terapi for lungekreft

Lungene er ansvarlig for å slippe karbondioksid fra kroppen under exhaling prosessen. Ifølge Mayo Clinic, er lungekreft den ledende årsaken til kreft-relaterte dødsfall i USA. Symptomer på denne tilstanden kan inkludere en uforklarlig hoste, kortpustethet, piping i brystet og smerter i beina. Historien om røyking eller eksponering for passiv røyking ser ut til å øke risikoen for lungekreft. Ifølge American Cancer Society, kan alternative behandlinger for lungekreft gi symptomlindring.

Lakrisrot

Lakris rot har vært brukt i kinesisk medisin i mange år, ifølge Mayo Clinic. Stoffer inne denne urten (glabridin og licocoumarone) kan stoppe veksten og drepe eksisterende kreftceller, ifølge American Cancer Society.

Denne urten er tilgjengelig i tabletter og flytende ekstrakt form og anbefalt dose er 200 og 600 mg. Urte kosttilskudd, men har potensial for legemiddelinteraksjoner. Snakk med legen din før du tar urte og kosttilskudd for lungekreft.

Avslapping Therapies

Ifølge Mayo Clinic, kan avslapningsterapi gi lungekreft pasienter symptomlindring. Akupunkturbehandlinger, noe som innebærer å sette små nåler i spesifikke punkter på kroppen, kan redusere kvalme, tørr munn og oppkast.

Hypnose behandlinger, som er tilrettelagt av en lisensiert terapeut, lede kreftpasient gjennom avspenningsøvelser som fokuserer på å visualisere positive bilder. Denne terapien kan redusere smerte, angst og kvalme av lungekreftpasienter.

Meditasjon er en annen behandling som hjelper lungekreftpasienter slappe av. Denne terapien er tilgjengelig i gruppe innstillinger eller lyd- eller DVD format. Under meditasjon, fokuserer pasienten på bilder og lyder, noe som kan redusere stress og forbedre en persons livskvalitet, ifølge Mayo Clinic.

Lentinan Forbindelser

Ifølge American Cancer Society, er det sammensatte lentinan antas å bremse (og til og med stoppe) tumorvekst. Shiitake sopp inneholder denne forbindelsen og antas å forbedre kroppens immunsystem ved å øke T-celleytelse.

Hvordan du kan forbedre din pust mens han kjempet mot lungekreft

Lungekreft er den fremste årsaken til kreft-relaterte dødsfall i USA, ifølge informasjon fra Mayo Clinic. Lungekreft fører til en rekke ubehagelige symptomer, inkludert vedvarende hoste, hoste opp blod, brystsmerter, kortpustethet, piping i brystet og hodepine. Følelsen av kvelning som kan oppstå fra disse symptomene kan være ganske skremmende, men du kan ta skritt for å avhjelpe situasjonen gjennom den vanlige praksisen med pusteøvelser.

Bruksanvisning

Pusteøvelser for lungekreft

Utfør lungekreft pusteøvelser mens du lener deg mot en vegg for støtte eller sitte i en komfortabel stilling. Til å begynne treningen, bøy hodet fremover, slik at haken berører brystet, som skal handle for å slappe av musklene i nakken. Etter halsen slapper av, puster gjennom munnen for 10 komplette åndedrag. Disse åndedrag bør være ganske kort varighet, noe som huffing. Som du puster ut med hvert åndedrag, konsentrere seg om ytterligere avslappende musklene i hele brystet og halsen.

Opprettholde kontakten mellom haken og brystet. Vent til pusten din slapper av, så ta tre lange, langsomme åndedrag i nesen, pust ut gjennom munnen. Tempoet i disse åndedrag bør være relativt selv - du bør bruke like mye tid inhaling som du puster ut. Etter dette, ta fire flere lange, dype åndedrag gjennom nesen bare. Når du er ferdig, heve hodet tilbake til nøytral posisjon, aktivt slapp skuldrene, og gå tilbake pusten din til det normale.

Gjenta denne øvelsen så ofte som nødvendig for å slappe kroppen din når du merker at pusten din er å bli svekket. I det minste, bør du bestrebe seg på å praktisere øvelsen i morgen og igjen om natten, så det kan hjelpe deg med å starte dagen med en frisk og positiv holdning sammen med å hjelpe deg til å slappe av før sengetid på kvelden.

Hva er behandlingen for brystet lunger?

Brystet lunger resultater fra en opphopning av slim i brystet forårsaket av virus, bakterier eller langvarig eksponering for kulde. Det er et symptom assosiert med forkjølelse, influensa eller andre luftveisinfeksjoner. Du kan oppleve mild eller alvorlig lunger, ofte ledsaget av hoste, piping i brystet og overdreven slim. Men heldigvis finnes det måter å behandle brystet lunger. Enten du foretrekker medisiner eller hjemme rettsmidler, kan du raskt lette lunger og forbedre tilstanden.

Medisiner

Flere over-the-counter medisiner er tilgjengelige for å behandle lungebetennelse eller kontrollere dine symptomer. Ta en slimløsende med ingrediensen guaifenesin å tynne og redusere produksjonen av slim. I tillegg damp gnir er effektive løsninger for brystet lunger. Denne medisinen inneholder en aktuell smertestillende og en hoste suppressant. Påfør denne medisinen direkte til brystet for å kontrollere hoste og tynt slim.

Ta en steamdusj

Steam er et effektivt middel for ulike typer lunger - inkludert sinus, nasal og brystet lunger. Ta en varm dusj eller sitte i et dampbad. Fuktighet og varme tynner slim i brystet og lindrer lunger. Hvis ikke kan sitte i en dampende rom, plassere en varm tåke eller damp luftfukter på soverommet.

Drikk rikelig med væske

Til naturlig løsne slim i brystet, noe som kan resultere i tetthet og hoste, drikke rikelig med væske. Ideelle valg inkluderer vann og juice (appelsinjuice og tranebærjuice). Appelsinjuice inneholder vitamin C, noe som kan øke immunsystem. I tillegg er sitrus i appelsinjuice virker en en slimløsende å bryte opp slim. Varme væsker som koffeinfri te og kaffe også tynn mucus, undertrykke hoste og lette sår hals. Koffeinholdige drikker kan føre til dehydrering.

Chicken Soup

Når en gammel kone tale, er kyllingsuppe en allment kjent og effektivt middel for brystet lunger. Kyllingsuppe løsner slim i brystet. Væsken fra suppen forhindrer dehydrering. Og varmen fra kyllingsuppe kan også roe hals irritasjon.

Se en lege

Alvorlig brystet lunger kan signal bronkitt eller lungeinfeksjon. Hvis symptomene forverres eller ikke bedres med over-the-counter medisiner eller hjemme rettsmidler, lage en legetime. Behandling av brystet lunger og lettelser symptomer kan kreve et antibiotikum eller resept inhalator.

Brystet kaldt symptomer

Den ikke-medisinske termen "brystet kald" refererer ofte til akutt bronkitt som kan vare noen dager eller en uke. Kronisk bronkitt kan vare fra tre måneder til to år. Begge er betennelser i bronkiene og luftveiene som viser symptomer som kortpustethet og tungpustethet. Den nøyaktige naturen og alvorlighetsgraden av en bryst kaldt avhenger av typen av infeksjon, selv om mange infeksjoner dele lignende symptomer og behandlinger.

Symptomer

Vanlige symptomer på en kiste kald inkluderer hoste, piping i brystet og kortpustethet. Andre bivirkninger er mild hodepine, lavgradig feber, rennende øyne, tretthet og smerter i brystet.

Årsak

Bryst-kaldt symptomer er et direkte resultat av virus og bakterieinfeksjoner. Disse kan stamme fra forkjølelse, influensa og selv luftforurensning, vanligvis resulterer i luftveiene problemer. Respiratoriske komplikasjoner resultere i betente luftveiene og økt produksjon av slim. Slim brukt som et naturlig forsvar mot skadelige bakterier og virus bygger seg opp i luftveiene som fører til lungene og forstyrrer puste.

Behandling

For brystet forkjølelse forårsaket av bakterier, kan reseptbelagte antibiotika drepe og hindre spredning av infeksjoner på tvers av lungene og brystet. For komplikasjoner som ikke er forårsaket av bakterier, kan nok hvile og over-the-counter medisiner hjelpe kroppens naturlige helbredende prosess. Holde kroppen hydrert ved å drikke rikelig med vann hver dag. Søk medisinsk hjelp dersom antibiotika ikke klarer å minske bryst-kaldt symptomer.

Alternativ Behandling

Mange alternative medisiner kan forbedre bryst-kaldt symptomer og redusere sjansen for å pådra en infeksjon. Disse vanligvis kommer i form av urte dråper, eteriske oljer eller piller som øker kroppens immunsystem. Urter og ekstrakter som brukes i alternativ medisin omfatter Sambucus svarthyll og kosttilskudd høy i antioksidanter. Det bør bemerkes imidlertid at alternative og holistiske rettsmidler er ikke erstatning for konvensjonell medisinering og bør ikke anses som botemidler. Ikke utelukkende stole på alternativ medisin for å bekjempe eller fjerne brystet forkjølelse.

Forebygging / løsning

Vask hendene ofte, spesielt etter å ha spist, for å redusere spredning av bakterier. Hold deg oppdatert med dagens vaksinasjoner anbefalt av medisinsk fagpersonell. Ikke røyk, og unngå luftforurensende stoffer som passiv røyking så mye som mulig.

Advarsel

Se en lege eller helsepersonell hvis du har en feber som topper over 104 grader, eller hvis du har en pre-eksisterende lunge komplikasjon. Følg nøye med brystet kaldt og oppsøke lege hvis symptomer fortsetter å forverres eller er ledsaget av akutte smerter.

Tidlig påvisning av lungekreft i High Risk Pasienter

Behandling av lungekreft i et tidlig stadium fører til flere behandlingstilbud og en bedre sjanse til å overleve. Teste folk med høy risiko kan bidra til å diagnostisere lungekreft tidlig.

Fakta

Det er ofte ingen symptomer i de tidlige stadier av lungekreft. Ifølge International Tidlig Lung Cancer Handlingsprogram (I-ELCAP), vil 85 prosent av personer diagnostisert med denne typen kreft i USA ikke overleve etter fem år.

Høy risiko individer

Folk med høy risiko for å utvikle lungekreft inkluderer de som er 60 år gammel og røyk eller har en historie med å røyke, eller de som har hatt tidligere lungesvulster eller kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS).

CT Screeing

CT screening på årsbasis av individer med høy risiko kan finne lungekreft i sin tidligste fasen. I henhold til I-ELCAP, kan over 80 prosent av kreft detektert som et resultat av årlige CT screening skal behandles.

Andre typer Screening

Andre screening teknikker for tidlig deteksjon av lungekreft inkluderer bronkoskopi, brystet X-ray og analyse av celler i sputum under et mikroskop.

Betraktninger

Det er også en ulempe å screening for lungekreft. Ifølge Center for Disease Control and Prevention, kan screening tester finne avvik som ikke er kreft. Forskning er gjort for å lære mer om effekten av screening tester.

Hvordan vet jeg om det er piping i barn?

Du har fått høre barnet ditt gjør hørbare lyder som hun prøver å puste. Det høres ut som hun er "plystrende" med henne breath.This lyd kalles "piping", som betyr hennes luftveier kan bli delvis blokkert. Hun har andre symptomer, og klager over at hun ikke får puste. Du må ringe legen sin for å finne ut hva som skjer, slik at du kan hjelpe henne føle seg bedre og lindre symptomene hennes.

Puste Sound er Audible

Når barnet ditt har kalde eller allergi symptomer, hvis du også høre en høyfrekvent pipelyd som hun prøver å puste ut og puster inn, er denne "tungpustethet." Barnet sliter med å presse luft ut av lungene hennes og få luft tilbake i lungene hennes, og fordi hennes luftveier har fått hovne hun tungpustethet.

Hvis du hører denne lyden, må du kontakte sin barnelege med en gang, slik at han kan gjennomgå en eksamen. Hvis legen ikke er tilgjengelig, ta ham til legevakten, og la personalet vet at barnet er tungpustethet. Lag en liste over alle hennes symptomer, enten kald eller allergi, sammen med andre symptomer.

Følger andre symptomer

Sounds of tungpustethet vil komme sammen med andre symptomer som hoste og kortpustethet. Noter ganger barnet ditt har vekket om natten, kort pust, piping i brystet og hoste. Spør barnet ditt hvis brystet føles stramt - som om hun ikke kan trekke nok pust i Hun kan klage på at hennes bryst føles "morsomt" eller at det gjør vondt..

Hun kan ikke hvese hele tiden - bare når hun stiller andre symptomer. Hun kan være fint i løpet av dagen; da, etter at hun møter noe som utløser symptomene hennes, vil hun begynne å hoste, hvese eller føler deg kortpustet. Noe så enkelt som langvarig latter, roping eller gråt kan utløse en episode. Du kan snakke med legen sin om å ha datteren din testet for mulig astma.

Kan bli verre

Hvis du oppdager tungpustethet, betyr det hans luftveier kan bli delvis blokkert, og du må varsle sin lege til hans symptomer. Det kan bety at han har astma, eller det kan også bety at han har en luftveisinfeksjon. Hvis han ikke har medisiner (inhalator eller forstøver), ringe legen sin. Hvis han har disse medikamentene og hans tungpustethet ikke blir bedre, ta ham til legen sin for en eksamen.

Lær barnet ditt å kjenne igjen situasjoner som kan sette av hans symptomer som tungpustethet, slik at han kan iverksette tiltak for å hindre dem.

Hvis barnet ditt har vært inne i en lengre periode med piping, så plutselig stopper, dette betyr ikke at han er utvinne fra hans astmaanfall. Dette er et signal om at hans luftveiene avsluttes, og du trenger for å få ham til legevakt umiddelbart.

Hva er årsaken til hjerte hjertebank?

Den hvilepuls er antall ganger hjertet slår per gitt tidsperiode. For voksne, 60 til 100 slag per minutt er gjennomsnittlig hvilepuls. Denne serien er lavere for idrettsutøvere, som har hvilepuls er vanligvis 40 til 60 slag per minutt. I noen situasjoner kan hjertet palpitate eller slå hardere og raskere. Når dette ender opp som skjer, er det flere grunner til det.

Trening

I hvile pumper hjertet blod til resten av kroppen din uten store anstrengelser. Men når du trener, har ditt hjerte til å forsyne resten av kroppen med oksygenrikt blod, som tar mye mer arbeid. Dette i sin tur fører til hjertebank. De hjertebank som oppstår kan bli forverret i varme, fuktige temperaturer og under særlig høy intensitet øvelser som sprint trening. Effekten av varme på hjertet kan også ses i en badstue eller deltar på en varm yoga klasse der temperaturen ofte overstiger 100 grader F.

Koffein

Produkter som inneholder koffein brukes for mental klarhet, øke forbrenningen og for å øke energinivået. Noen produkter som inneholder koffein er kaffe, te, sjokolade, brus, energidrikker og ulike vekttap kosttilskudd. Koffein kan føre til hjertebank. Noen ganger folk prøver å øke effekten av koffein og de blander det med andre ting som alkohol. Dette kan øke intensiteten av hjertebank og forårsake sykehusinnleggelse eller død.

Arytmier

Et hjerte arytmi er en tilstand der hjerterytmen endres. Et symptom på arytmier er hjertebank. Arytmier kan sees hos personer med mitralklaffprolaps. Mitralklaffprolaps er en tilstand der ventilene som skiller venstre atrium og venstre ventrikkel ikke lukker ordentlig når blodet pumper gjennom hjertet. I tillegg til hjertebank, andre symptomer inkluderer brystsmerter, følelse ør og kortpustethet.

Panikkanfall

Stress kan være forårsaket av mange forskjellige ting. Det kan være jobbrelatert, forårsaket av lange arbeidsdager, eller resultatet av familie problemer som skilsmisse. Når dette stresset får til en forhøyet punkt, panikkanfall kan sette inn. Når dette skjer, ekstreme følelser av frykt og bekymring ta over kroppen og pulsen blir opphøyd til et punkt der hjertebank oppstå.

Nikotin

Nikotin er et vanedannende kjemisk stoff som finnes i tobakk produkter som sigaretter, sigarer, pipetobakk og tygge tobakk. Den vanlige bruk av nikotininneholdende produkter er kjent for å forårsake emfysem, kreft munn, strupekreft og lungekreft. Men nikotin kan også ha en annen virkning på kroppen. Når røyken er inhalert eller spytte fra tobakk er inntatt, blir kroppen ranet av oksygen som igjen kan føre til hjertebank.

Bivirkninger

Astma er en tilstand der lungene "luftveiene er innsnevret og betent på grunn av luftforurensning. Når et astmaanfall oppstår, kan episoder med hoste, piping i brystet og tung pust skje. For å avhjelpe denne situasjonen er en inhalator som brukes til å stoppe eller redusere symptomene. Det er imidlertid en stimulant i inhalatoren som kan føre til hjertebank. Det er også noen hostemiksturer som har et stoff som heter pseudoefedrin, som også kan føre til hjertebank.

Hormoner

Hormonene i kroppen er alltid i endring, og er svært viktig for riktig funksjon. De er ansvarlig for stoffskiftet, kroppstemperatur regulering, humør støtte og søvnmønster. Det er tider når hormonene i kroppen kan bli kastet av. Noen eksempler på slike tilfeller inkluderer graviditet, overgangsalder, menstruasjon og skjoldbrusk forhold. Alle disse situasjoner kan føre til hjertebank.

Effekten av forurensning på respirasjon

Effekten av forurensning på respirasjon


Luftforurensning inn i kroppen gjennom absorpsjon inn i huden og gjennom å puste. Miljøgifter kan ha mange skadelige effekter, særlig i luftveiene.

Lung Pain

Bakkenært ozon gass er forårsaket av bileksos, bensingass og kjemiske løsemidler. Høye ozonnivåer kan forårsake lunge smerte når en person puster dypt.

Astma

Personer som har astma kan oppleve en økning i hoste, piping i brystet, kortpustethet og astmaanfall når de utsettes for luftforurensning.

Lung Cancer

Lungekreft kan være forårsaket av kjemikalier som festes til støvpartikler suspendert i luften. Størrelsen av partiklene, kan den typen av kjemikalier og lengden av eksponeringen øke faren for lungekreft.

Nedgang i lungefunksjon

Forskere fra Brigham Young University studerte friske barn og fant at en økning i svevestøv forårsaket en obstruksjon av luftveiene og en nedgang i lungefunksjonen.

Kronisk obstruktiv lungesykdom

Innendørs luftforurensning, fra eksponering til matlaging gass uten skikkelig ventilasjon, kan føre til kronisk bronkitt og emfysem. Sigarettrøyk er en annen type forurensning som kan forårsake disse kronisk obstruktiv lungesykdom.

Lunge problemer forårsaket av Formaldehyd

Lunge problemer forårsaket av Formaldehyd


På 1970-tallet urea formaldehyd skum var et populært valg til bruk for isolering av bygninger og boliger. Eksponering for formaldehyd har lenge vært assosiert med visse sykdommer og tilstander, som for eksempel lungeproblemer. I 1982, den amerikanske Consumer Products Safety Commission forbudt bruk av formaldehyd i forbrukerprodukter for å bidra til å redusere den gjennomsnittlige borger risikoeksponering.

Funksjon

Formaldehyd er en fargeløs gass med en sterk lukt. Formaldehyd anvendes som et kjemisk mellomprodukt i landbruket, fotografi og trekonservering. Formaldehyd er noen ganger brukt i produksjonen av konsert- og gips tilsetningsstoffer, kosmetikk, desinfeksjonsmidler, byggevarer, lim, lim, papir produkt belegg og pressede treprodukter. Det er også brukt som konserveringsmiddel i likhus og medisinske laboratorier og lagt til industriell soppdreper og bakteriedrepende midler.

Eksponering

Den vanligste måten å bli utsatt for formaldehyd er ved å puste forurenset luft. Inneluften blir forurenset ved å bygge materialer og interiørtrenden som inneholder formaldehyd. Du kan også risikere eksponering ved bruk av ikke-ventilert drivstofforbrenningsapparater. Uteluften er forurenset av røyk fra kraftverk, fabrikker, forbrenningsovner og auto eksosutslipp. Røykere er utsatt for formaldehyd gjennom sine sigaretter. Arbeidere i områder som bruker formaldehyd er på et høyere risiko for eksponering. Disse inkluderer industriarbeidere, laboratorieteknikere, noen helsearbeidere og likhus ansatte.

Ikke-kreft effekter

Formaldehyd er svært giftig ved innånding og kan forårsake problemer i lungene. Kortsiktige problemer inkluderer hoste, piping i brystet, brystsmerter og bronkitt. Irritasjon til lungene kan gå bort og symptomer kan forbedre hvis eksponering for formaldehyd er for bare en kort periode. Hvis du blir utsatt for formaldehyd i en lang periode av tid eller på en fast basis kan du utvikle kroniske ikke-kreftluftveissymptomer. Disse symptomene er hoste, piping i brystet, kortpustethet og brystsmerter.

Kreft Effects

Eksponering for formaldehyd øker risikoen for å utvikle alle typer lungekreft. The Environmental Protection Agency (EPA) vurderer formaldehyd å være en sannsynlig karsinogen for mennesker. Dette betyr at EPA tro at eksponering for formaldehyd kan forårsake lunge, nasal, sinus, nasopharygeal og hjernekreft. Konstant irritasjon i lungene på grunn av formaldehyd kan føre til at cellene til å mutere og bli kreft.

Forebygging / løsning

Begrens eksponeringer dine til formaldehyd. Bruk utvendig grade presset treprodukter. Spør om formaldehyd nivåer før du kjøper byggevarer. Kontroller at det er tilstrekkelig ventilasjon ved bruk drivstofforbrenningsapparater eller ved bruk av kjemikalier. Redusere eller slutte å røyke. Holde huset på et moderat temperatur og redusere fuktigheten nivå ved hjelp av et klimaanlegg eller avfukter.

Hva er årsakene til lungeproblemer?

Pusteteknikk er en viktig del av livet. Det er, tross alt, det som holder kroppen i live. Det er mange ting i verden som kan forårsake lungeproblemer. De kommer fra naturen eller fra menneskeskapte produkter.

Typer sykdommer

De mest vanlige lungesykdommer er bronkitt, kronisk obstruktiv lungesykdom, astma og lungekreft. De produserer flere symptomer, inkludert konstant hoste, piping i brystet, luftveisinfeksjoner og kortpustethet.

Faktorer

Lunge problemer er forårsaket av en rekke faktorer. Disse inkluderer røyking, luftforurensning, andre lungeinfeksjoner, asbest og radongass.

Røyking

Røyking er ansvarlig for 90 prosent av lungeproblemer. Røyking er den viktigste årsaken til lungekreft. Andre lungeproblemer, som bronkitt og KOLS, kan være forårsaket av tunge røyking. Folk som røyker med KOLS har en høyere dødelighet enn ikke-røykere med KOLS.

Forurensning

Luftforurensning har liknende effekter som passiv røyking. Forurensning kan komme fra biler, industrianlegg og hvitevarer som komfyr. Infeksjoner og astma blir forverret av luftforurensning.

Andre årsaker

Asbest i gamle bygninger er en annen årsak til lungeproblemer. Nye bygninger er ingen lang konstruert med asbest for isolasjon. Radongass reiser opp gjennom jord og inn i hjemmene kan også føre til lungeproblemer.

Hva er de ulike lungesykdommer?

Lungesykdom er den tredje høyeste dødsårsaken i USA, ifølge American Lung Association. Mer enn 35 millioner mennesker i USA leve med lungesykdommer.

Astma

Astma skjer når bronkiene bli betent og begrenset, noe som gjør det vanskelig å puste. Elleve mennesker dør av astma hver dag, ifølge Astma & Allergiforbund Foundation of America.

Asbestose

Asbestose resultater fra puste inn asbest fiber, ifølge Mayo Clinic. Asbestose kan føre til arrdannelse i lungene, noe som gjør det vanskelig å puste.

Kronisk obstruktiv lungesykdom

Kronisk obstruktiv lungesykdom eller KOLS oppstår når overflødig mucus er produsert og blokkerer hovedveiene til lungene, ifølge Medline Plus. Den viktigste årsaken til KOLS er røyking.

Lung Cancer

Lungekreft resulterer i flere dødsfall i USA enn noen annen type kreft, ifølge Mayo Clinic. Symptomer på lungekreft inkluderer blodig septum, brystsmerter, hoste, tap av matlyst, kortpustethet, piping i brystet og vekttap.

Lungebetennelse

Lungebetennelse er når lungene får en infeksjon forårsaket av bakterier, parasitter eller virus. Folk som er eldre enn 65 og yngre enn to har en høyere risiko for lungebetennelse etter Medline Plus.

Svulst på lungene

Svulst på lungene


Svulster på lungene er den ledende dødsårsaken for menn så vel som kvinner, ifølge Mayo Clinic. Flere mennesker dør av lungesvulster enn fra bryst, lymfe, prostata og tykktarm kreft kombinert hvert år. Imidlertid kan lungekreft lett bli forhindret.

Symptomer

En av de viktigste symptomene på lungesvulster er en hoste som vedvarer over en lengre periode. Hoste opp blod, uavhengig av hvor mye, kan også være et tegn på lungesvulster. Andre symptomer inkluderer kortpustethet, piping i brystet og heshet. Brystsmerter er et annet tegn på lungesvulster som er noen ganger forveksles med hjerteproblemer, ifølge Mayo Clinic.

Årsaker

En av de viktigste årsakene til lungesvulster er å røyke sigaretter. Sigaretter inneholder kjemikalier som forårsaker kreft, ifølge Mayo Clinic. De skade lungeceller nesten umiddelbart. Lungene er fylt med blodkar og lymfekar, noe som gjør det enkelt for lungetumorer til å bevege seg til andre deler av kroppen. Lungekreft kan også være forårsaket av eksponering for stråling og kreftfremkallende.

Typer

Ifølge Mayo Clinic, de to typer lungekreft er småcellet og ikke-småcellet. Småcellet lungekreft er mer vanlig blant folk som røyker tungt og mindre vanlig blant folk som ikke røyker. Ikke-småcellet lungekreft omfatter store cellekreft, adenokarsinom og plateepitelkarsinom.

Risikofaktorer

Den viktigste risikofaktoren for lungekreft er røyking sigaretter, ifølge Mayo Clinic. Kvinner har større risiko enn menn for å utvikle lungesvulster. Å bli utsatt for passiv røyking, selv om du er en ikke-røyker, øker risikoen for lungekreft. Eksponering overfor radongass og asbest, som finnes i mange bygninger, kan føre til lungekreft i tillegg. Folk som har en familiehistorie med lungekreft har også en økt risiko for å utvikle en lunge svulst. Drikker store mengder alkohol kan også øke risikoen for lungekreft.

Diagnostiske tester

Hvis du har noen av symptomene på lungekreft, snakke med legen din om å kjøre noen diagnostiske tester. Imaging tester, spuctum cytologi tester og vevsprøver er måter at legen kan avgjøre om du har en lunge svulst, ifølge Mayo Clinic.

Behandling

Personer som har en lunge svulst har flere behandlingstilbud. De omfatter kirurgi, cellegift, stråling, klinikk prøvelser og målrettet medikamentell behandling. Det er fire stadier av lungekreft, og hvert trinn krever ulike behandlingskombinasjoner. Legen din vil hjelpe deg å avgjøre hvilken behandling plan er riktig for deg, avhengig av hvilket stadium av lungekreft du har.

Tester for Oppdager Lung Cancer

Lungekreft påvirker lungene, som er luftblærer som finnes i luftveiene som er ansvarlig for å gi oksygen til blodet. Det resulterer fra celler som vokser i en irregulær sats, som danner en tumor og sprer seg til andre deler av kroppen. Lungekreft behandles med kirurgi, strålebehandling, kjemoterapi og på andre typer av behandling, men behandlinger er mer effektivt hvis kreften er diagnostisert tidlig.

Fysikalsk undersøkelse

En lege utfører først en fullstendig fysisk undersøkelse og diskuterer pasientens historie for å finne ut om hun engasjerer seg i atferd som kan sette henne i fare for lungekreft, for eksempel røyking. Legen vil også spørre om hennes symptomer, som kan omfatte hoste, piping i brystet, kortpustethet, brystsmerter, blodig slimete, heshet, problemer med å svelge og blå-farget hud.

Chest X-Ray

Under en kiste X-ray, er bildene tatt av ulike deler av siden av en pasientens kropp for å se på hennes organer. Selv om en kiste X-ray ikke kan illustrere entydig hvorvidt kreft er tilstede, kan det vise hvor det er unormale formasjoner av vev inne i lungene, som er knuter.

CT og MR skanner

Under en datastyrt aksial tomografi (CT) skanning, er en X-ray maskin som brukes til å ta to-dimensjonale bilder av magen, brystet og / eller hjerne. En CT-scan kan vise om kreft har spredt seg til andre deler av kroppen i tillegg til lungene. En magnetisk resonans imaging (MRI) scan bruker en skanner med en magnet og radiobølger for å få bilder av kroppslige strukturer. Denne fremgangsmåten er også brukt for å finne uregelmessigheter i forskjellige deler av kroppen.

PET og bein skanner

En positiv emisjon tomografi (PET) scan bruker et radioaktivt stoff å ta tredimensjonale bilder av kroppens vev. PET skanner se etter forandringer i metabolske og vev funksjoner og vise om kreftcellene har spredt seg utover lungene. Et bein skanning er en prosedyre der radioaktivt materiale viser om lungekreft har spredt seg til skjelettet. Materialet samler på områder av bein hvor svulster er til stede.

Oppspytt Cytologi

Sputum cytologi avgjør om kreftcellene er til stede i luftveiene. Slimprøver er tatt fra en pasient, slik at de kan studeres under et mikroskop. Et problem med denne test er at kreftceller er ikke alltid tilstede i slim.

Bronkoskopi og Needle Biopsi

En bronkoskopi er en annen fremgangsmåte benyttes for å lete etter tilstedeværelsen av en tumor i luftveiene. Prøver, som er undersøkt under et mikroskop, er tatt fra cellene i sentrum av luftveiene eller lungene ved hjelp av en tynn probe. Under en nål biopsi, er en tynn nål brukes til å ta prøver fra lungene, lymfeknuter eller andre områder der kreften har trolig spredt. Da det er vanskelig for en lege å komme til kreftceller fordi en svulst er perifert plassert inne i lungene, er en nål biopsi utført.

Symptomer på Central Type Lung Cancer

Ifølge National Cancer Institute, risikofaktorer for å utvikle lungekreft er røyking, å være rundt passiv røyking, strålebehandling mot brystet eller bryst, og eksponering for asbest, radon, arsen, luftforurensning og andre giftstoffer. Siden en av de viktigste risikofaktorer for sentrale typen lungekreft er røyking, slutte å røyke umiddelbart for å redusere sjansene for å utvikle denne typen kreft.

Ikke-småcellet lungekreft

The National Cancer Institute sier at ikke-småcellet lungekreft beskriver tre typer lungekreft: plateepitelkarsinom, adenokarsinom og store-cell udifferensiert karsinom. Den type som er vanlig referert til som sentralt typen lungekreft er skvamøs celle kreft, som danner i det sentrale lungen i nærheten av de store luftveiene.

Viktigste symptomer

Hoste er en symptomet på denne sykdom. UpToDate for pasienter sier at en person med symptomer på sentrale lungekreft kan ha en endring i en kronisk hoste, eller de kan utvikle en tørr eller slim-fylt hoste som ikke vil gå bort. Blodig slim, kortpustethet og tungpustethet er også symptomer. Brystsmerter kan være et symptom hvis tumor presser på veggene av brystet. Voice heshet, hodepine og arm, nakke og skuldersmerter regnes også symptomer på NSCLC.

Indirekte Symptomer

Indirekte symptomer oppstår når kreften har spredd seg, eller når det er å produsere stoffer som reiser gjennom kroppen og påvirker ulike områder. Disse symptomene omfatter skjelettsmerter eller pauser, gulsott, vekttap, muskelsvakhet, feber, tap av matlyst, smerter i leddene, jevning negler, anemi, blodpropper og blodtrykksendringer.

Liknende symptomer

Disse symptomene på sentrale typen lungekreft også er symptomer på andre typer kreft og andre sykdommer. For eksempel kan kortpustethet, piping i brystet og vedvarende hoste også indikere lungebetennelse, bronkitt eller emfysem.

Andre hensyn

De fleste utvikler symptomer på lungekreft etter hvert, men som National Cancer Institute påpeker, noen ganger er det ingen symptomer. I disse tilfellene er lungekreft ofte funnet under en rutinemessig brystet x-ray. Hvis du merker noen symptomer på lungekreft, snakke med legen din umiddelbart.

Lung Cancer Information for Kids

Lung Cancer Information for Kids


Lungekreft er den største kreft morderen av voksne i USA. Røyking forårsaker de fleste lungekrefttilfellene. Barn som røyker i stor grad øke sjansene for senere å utvikle lungekreft som voksne.

Røyking øker risiko

En tredel av barna nå røyker. Gjennomsnittsalderen begynte de var 11. Å gi opp røyking, uansett alder, i stor grad reduserer sjansen for å få lungekreft.

Trussel om Radon

Radon, en naturlig forekommende gass, er den største årsaken til lungekreft hos ikke-røykere, drepte omtrent 2900 ikke-røykere årlig. Barn er mer følsomme for radon enn er voksne.

Farlig passiv røyking

Passiv røyking er den tredje største årsaken til lungekreft. Barn som utsettes for passiv røyking også risikere astmaanfall, hyppig bronkitt og lungebetennelse og muligens ørebetennelser.

Symptomer

Uansett alder, kan lungekreft symptomer inkluderer en hoste som ikke vil gå bort, brystsmerter, hoste opp blod, kortpustethet, piping i brystet, hyppig sykdom, appetitt tap og trøtt.

Behandling

Behandlinger for lungekreft kan omfatte kirurgi, bestråling, kjemoterapi, en type laserterapi, kulde å fryse og ødelegge cancer eller en kombinasjon av disse.

Redusere Risiko

Barn kan redusere risikoen for å utvikle lungekreft ved aldri å røyke og unngå passiv røyking. Også boliger kan radon testet og luftforurensning unngås.

Tegn på sluttfasen av Lung Cancer

Lungekreft, som andre kreftformer, har fire stadier. Den siste fasen oppstår når kreften har spredt seg til andre deler av kroppen og er ikke lenger mulig å behandle. Om lag 40 prosent av personer diagnostisert med lungekreft har allerede nådd dette stadiet.

Hoste

En vedvarende hoste og / eller hoste opp blod kan oppstå under stadium IV lungekreft.

Smerte

Når lungekreft har nådd stadium IV, kan smertene oppstå i brystet, ryggen og armene.

Lungeinfeksjoner

Gjentatte episoder med bronkitt eller lungebetennelse kan tyde på at lungekreft har nådd stadium IV.

Andre symptomer

Andre symptomer på scenen IV lungekreft er kortpustethet, piping i brystet og heshet.

Tegn kreften har spredd seg

Hvis kreften har spredd seg inn i beinet, kan smertene oppstå i rygg, hofter eller ribber. Kreft som har spredt seg i spiserøret kan føre til vanskeligheter med å svelge. Kreft som har spredd seg til hjernen kan forårsake hodepine, synsforstyrrelser, svakhet eller kramper.

Generelt Metastatisk kreft symptomer

Generelle symptomer på kreft som har spredt (kalt metastatisk cancer) er tretthet, vekttap og tap av matlyst.

Hva er Stage III Lung Cancer?

Trinn III er en kommet stadium av lungekreft som er generelt isolert i brystet regionen, men har også tilstedeværelsen av større noduler. Det er en kreft som har spredning (spredt) og krever behandling.

Typer

Stage III lungekreft er delt inn i to trinn: Trinn IIIA og IIIB. Stage Ilia er en form for lokalisert kreft. Når stadiet IIIB er til stede, har kreft spre seg til den andre siden.

Diagnose

Diagnostisering av lungekreft starter med en fysisk eksamen. Legen vil også anbefale en kiste X-ray, computertomografi (CT) skanne og magnetic resonance imaging (MRI) hvis abnormiteter er mistenkt.

Symptomer

Symptomene på lungekreft kan variere avhengig av stadium av kreft til å omfatte kortpustethet, piping i brystet, brystsmerter og hoste. Omtrent 25 prosent av lungekreft diagnose tilstede uten symptomer og blir funnet under bildeteknikker, ifølge MedicineNet.

Behandling

Avhengig av scenen, behandlingstilbud omfatter kirurgi, strålebehandling og kjemoterapi. Ifølge medicinenet, kan omtrent 10 til 35 prosent av lungekreft fjernes kirurgisk, men ikke alltid resulterer i en kur. I stadium IIIB, kirurgiske alternativer er vanligvis ikke tilgjengelig på grunn av spredning av lungekreft.

Fakta

The National Cancer Institute rapporterer at om lag én av 14 personer, inkludert både menn og kvinner, vil bli diagnostisert med lungekreft i den enkeltes liv i USA.

Soft Cell Lung Cancer Treatment

Myk celle lungekreft er en form for kreft ofte referert til som småcellet kreft i det medisinske samfunnet. Det er en svært aggressiv og sprer seg raskt formen for lungekreft.

Symptomer

Symptomer som ofte er forbundet med småcellet lungekreft inkluderer: vedvarende hoste, blodig slim, piping i brystet, brystsmerter, og utilsiktet vekttap.

Diagnose

En lege vil diagnostisere denne formen for kreft ved factoring i din familie og personlige historie, en kiste X-Ray, en CT scan, og lunge biopsi.

Behandling

Ifølge National Cancer Institute, det er ingen kjent effektiv behandling for tiden tilgjengelig for behandling av småcellet kreft på dette tidspunktet.

Clinical Trials

Hvis diagnosen småcellet lungekreft, er du sannsynligvis til å bli bedt om å gjennomgå ett av en rekke eksperimentelle teknikker blir studert i kliniske studier. Effekten av disse metodene har ennå ikke påvist.

Early Detection

Uansett medisinen brukes, er tidlig påvisning tenkt å gi betraktelig bedre sjansene dine for å bli frisk.