Digidexo.com

takykardi årsaker

Hva som forårsaker Takykardi?

Takykardi er en tilstand der hjertet slår unormalt og raskt. For en sunn voksen, skjer en regelmessig hjerterytme mellom 60 og 100 ganger hvert minutt. En puls som går over 100 ganger på ett minutt er kjent som takykardi. Det er noen former for takykardi som er svært farlig, andre som er som regel ufarlig. Det er flere årsaker forbundet med takykardi.

Hjerte sykdommer

De fleste mennesker som lider av takykardi har andre hjerte plager, for eksempel koronar hjertesykdom, som oppstår når arteriene hardner. Det finnes flere forskjellige hjerte plager som ofte er knyttet til utviklings takykardi. Noen av disse er hypertensjon (høyt blodtrykk), perikarditt (betennelse av perikardium, som dekker hjertet), uregelmessigheter med hjertets pumpe, sinusknuten problemer, og problemer som involverer hjerteklaffene (som sikrer at blodet strømmer i en entall retning gjennom hjertet).

Sentralstimulerende

Mange ting som folk liker å konsumere anses å stimulere hjertet, inkludert tobakk, alkohol og koffein. Alle disse tingene kan bidra til takykardi.

Skjoldbrusk problemer

Folk som har overaktiv thyroids (en av de største endokrine kjertler i kroppen) er også utsatt for å utvikle takykardi. Enhver type annet ubalanse involverer metabolisme kunne bidra til å utløse takykardi.

Emfysem

Lungeemfysem er en annen mulig årsak til takykardi, så mange mennesker som har emfysem utvikle det også. Emfysem er en progressiv lunge sykdom som resulterer i pustebesvær og pustevansker. Personer med emfysem har skadet lunge vev. Denne sykdommen, samt diverse andre lungesykdommer, bidrar ofte årsaken takykardi.

Øvre hjertekamrene

Hvis en person har små, mikroskopiske uregelmessigheter eller permanent skade i hennes øvre hjertekamrene, hun har en høyere sannsynlighet for å utvikle takykardi. Skader og unormale funksjoner i atriene muskler ofte føre til sykdommen.

Årsaker til hypovolemi

Hypovolemia er en tilstand der det er et redusert volum av plasma i blod. Symptomer inkluderer takykardi (hjerteslag raskere enn 100 slag per minutt), besvimelse, tap av bevissthet, hypotensjon (lavt blodtrykk), rask pust, forvirring / endret mental tilstand og en nedgang i produksjonen av urin. Det er flere årsaker til hypovolemi.

Medisinske årsaker

Hypovolemia kan være forårsaket av medisinske tilstander som ekstrem vekttap, blødning, oppkast, marasme (en type av underernæring som er kjennetegnet ved ekstrem mangel på begge kalorier og protein), dehydrering, heteslag, proteinenergifeilernæring (tegnes ved mangel på tilstrekkelig protein inntak for å dekke kroppens metabolske behov og krav, kan være forårsaket av mangel på inntak, dårlig kvalitet på protein inntak eller økt etterspørsel på grunn av andre sykdommer), kraftig oppkast og peritonitt (når slimhinnen i bukhulen blir betent).

Forårsaket av en annen tilstand

Flere medisinske tilstander liste hypovolemi som en komplikasjon av det primære tilstand, inkludert naken brimcap forgiftning, pseudohypoaldosteronism og Lassa feber. Naked brimcaps er en type sopp. De er vanligvis brun, dekket av små hår og bli slimete når det er vått. De vokser i naturen og er giftige i tilstrekkelige mengder. Pseudohypoaldosteronism beskriver en gruppe av medisinske lidelser hvor nyrene ikke er i stand til å reagere på aldosteron, noe som resulterer i betydelige elektrolyttubalanse. Lassa feber er en smittsom virussykdom av Vest-Afrika.

Andre årsaker

Andre årsaker til hypovolemi inkluderer overdrevent alkoholforbruk, overdreven svetting, vanndrivende bruk, blodgivning, bruk av vasodilatorer (Medisiner som utvider blodkar), bruk av ACE-hemmere (som slapp blodkar) og alvorlige brannskader (som kan føre til betydelige tap væske og ødem).

Hypovolemisk sjokk

Hypovolemisk sjokk er en nødssituasjon i hvilken hjertet er ute av stand til å pumpe tilstrekkelig blodtilførsel til resten av kroppen på grunn av alvorlige væske og blodtap. Det kan føre til potensielle organsvikt og er forårsaket av å miste 20% eller mer av din blodvolum. Dette kan være et resultat av blødning fra kutt eller skader eller indre blødninger. Volumet av blod som sirkulerer i kroppen din kan brått avta hvis du mister for mange kroppsvæsker. Dette kan skje med oppkast, diaré og brannskader. Symptomer inkluderer agitasjon, angst, rask pust, forvirring, klam hud, svakhet, redusert urinmengde, blek hud, tap av bevissthet og rask pust. Det er også relatert hypotensjon (lavt blodtrykk), lav kroppstemperatur og rask hjerterytme. Oppsøk lege umiddelbart.

Behandling

Behandlingstilbud for hypovolemi er i stor grad avhengig av alvorlighetsgraden av din tilstand og inkluderer IV væsker, væsker gjennom munnen, oksygen, dopamin, adrenalin, trombolytika, blodoverføring og plasma transfusjon. Det er også flere medisiner som kan brukes som difenhydramin, dobutamin, H-2 blokkere, H-1 blokkere, B2 blokkere, kalsiumglukonat, albuterol, cimetidin, glucagons, nalokson, fenylefrin og norephinephrine.

Symptomer på renovaskulær hypertensjon og takykardi

Renalvascular Hypertensjon er en type høyt blodtrykk. Siden forekomsten skyldes en tilstand i kroppen, er det ansett sekundær hypertensjon. Herding eller innsnevring av nyrearterien forårsaker denne type høyt blodtrykk. Det er mange symptomer, og hver er i overensstemmelse med forhøyet blodtrykk.

Forekomst

Både menn og kvinner er like utsatt, men det forekommer oftere hos kaukasiere og afroamerikanere enn andre raser. Den tid da det renovaskulær hypertensjon onsets er avhengig av grunnene til at det er til skade på nyreblodårer. Generelt er det mest vanlig hos menn over 45 som lider av aterosklerose, og kvinner under 45 som lider fibromuscular dysplasi. Faktorer som kan føre til renalvascular hypertensjon er røyking, høyt-natrium kosthold, fedme, stress, heavy metal eksponering og genetikk.

Årsaker

Det er flere forhold som forårsaker nyrearterien blokkering, som fører til renalvascular hypertensjon. Åreforkalkning fører til plakk innskudd til å akkumulere og fibermuscular dyplasia fører til cellevekst. Både begrense blodstrømmen. Andre årsaker til innsnevring er kompresjon på grunn av skade, svulster, og blodpropp. Den manglende blodstrøm fører til at nyrene til å produsere et protein som er skrudd inn i et enzym som i sin tur fører til natrium-retensjon og innsnevring av arterioler. Dette er et forsøk på å øke blodstrømmen gjennom nyrene, men fører til symptomer på renalvascular hypertensjon.

Blood Pressure

Høyt blodtrykk er den viktigste symptomet på renalvascular hypertensjon. Verdien er spilt inn med to tall; systolisk (øverste rekke) og diastolisk (nederst nummer). Det systoliske verdi blir registrert når hjertet kontrakter og diastolisk verdi føres når hjertet er i ro. Den diastoliske verdi bør være under 80, men med pasienter som lider av renalvascular hypertensjon, er verdien vanligvis over 104.

Symptomer

Symptomene kan variere fra mindre til alvorlig avhengig av verdien av blodtrykket som er den viktigste symptomet. I mange tilfeller kan enkeltpersoner ikke lide noen symptomer i det hele tatt. Men vanligste symptomene er hodepine, tretthet, kvalme og oppkast, brystsmerter, synsproblemer, forvirring, angst, overdreven svette, og blek eller rød hud. Dersom renalvascular hypertensjon er forårsaket av en blodpropp, kan pasienten har smerter i siden eller urin i blodet. Alvorlige komplikasjoner kan være hypertensive hjertesykdom, hjerneslag, blindhet, hjerteinfarkt, hjertesvikt, blod fartøy skade, nyreskader og nyresvikt.

Takykardi

I ro, vanligvis slår hjertet mellom 60 til 100 slag per minutt. Takykardi er når hjertet slår over 100 slag per minutt. Dette er ansett unormal når personen er i ro. Normale tilfeller av forhøyet puls er under eller etter trening, eller som reaksjon på spenning, angst eller stress. Renalvascular hypertensjon kan forårsake takykardi. Symptomene på takykardi er kortpustethet, svimmelhet, besvimelse, brystsmerter og alvorlig angst.

Årsaker til en racing hjerte hos barn

Årsaker til en racing hjerte hos barn


En racing hjerte, eller takykardi, kan føles som en flagrende i brystet eller en galopperende hjerte. Andre symptomer som brystsmerter eller svimmelhet, kan eller ikke kan være til stede og episoder kan vare noen minutter eller over en time.

Hjerteproblemer

Strukturelle problemer i hjertet kan innebære ventiler, muskelvev, eller elektriske baner. Forhold som Wolff-Parkinson-White syndrom, mitralklaffprolaps, supraventrikulære eller ventrikkeltakykardi, eller medfødte problemer som et hull i hjertet kan også forårsake racing hjerte symptomer.

Andre betingelser

Andre forhold som ikke er direkte relatert til hjertet kan fortsatt påvirke hjertefrekvensen. Disse inkluderer høyt blodtrykk, hypertyreoidisme, og en ubalanse av elektrolytter som kan påvirke den elektriske funksjon av hjertet.

Stoffer

Koffein og kaldt medisiner kan føre til en racing hjerte. Mens mindre sannsynlighet for å være aktuelt for barn, kan andre stoffer som alkohol, kokain, tobakk og slankepiller også påvirke hjertefrekvensen.

Symptomer

Symptomer på en racing hjerte inkluderer svært rask puls, svimmelhet, besvimelse, svimmelhet, blir tungpustet, og brystsmerter. Noen barn kan ha en rask puls uten flere symptomer eller ubehag.

Advarsel

Hvis et barn opplever en rask puls kontakte lege omgående. Ring 911 eller gå til legevakten hvis brystsmerter, pustevansker eller tap av bevissthet oppstår.

Kan Acid Reflux Årsak hjerte hjertebank?

GERD er på vei oppover

Acid reflux (ofte referert til som gastroøsofageal refluks eller "Gerd") er på vei oppover i USA. Industrialiserte land har mer enn en tredobling av forekomst av GERD at utviklingslandene gjør, ifølge UNESCO Institute for Statistics. GERD er diagnostisert hos personer som opplever konsekvent halsbrann eller sure oppstøt. De fleste barn og noen voksne har symptomer som ikke involverer halsbrann. Noen av disse symptomene er problemer med å svelge, astmasymptomer eller en tørr hoste.

Forskere er usikre på hva som forårsaker GERD. De vet at noen ganger en brokk i mellomgulvet kan bidra til GERD. Visse matvarer og fysiske forhold også kan være faktorer i å utvikle GERD. Forholdene er overvekt og graviditet; røyking og iført trange klær bør unngås. Matvarer for å holde seg borte fra (spesielt før leggetid) inkluderer de som inneholder koffein, sjokolade, sitrus, tomat eller krydrede sauser, hvitløk og løk, stekt og fet mat, og alkohol.

I tillegg til endringer i livsstil, har farmasøytiske selskaper utviklet kraftige medisiner for å bekjempe GERD. Antacida er mest brukt og kan fås uten resept. Andre medikamenter er skummende agenter, H2-blokkere, protonpumpehemmere og prokenetiks. Hver av disse har en betydelig lettelse (selv om bivirkninger av prokenetiks, som tretthet, depresjon og angst, kan begrense deres nytte).

Den GERD hjerte hjertebank forbindelse

Det er økende offentlig debatt om hvorvidt acid reflux kan forårsake hjertebank. En peer-reviewed japansk studie publisert i World Journal of Gastroenterology (WJG) 14. april 2009 tyder på at en tilstand utenfor spiserøret kan enten føre til GERD eller produsere GERD-lignende symptomer. Studien undersøkte "knyttet-angina" (angina forårsaket av GERD) og antyder at GERD pasienter muligens har hjertesykdom.

Fordi nervene i brysthulen er nært knyttet sammen gjennom hjertet, spiserør og mellomgulvet, kan det være vanskelig å oppdage hvor brystsmerter stammer løpet av en episode. Resultatene av denne studien er en sterk forsiktighet til pasienter og leger til å nøye undersøke hver brystsmerter episode og ikke anta at en GERD pasienten bare opplever en sterk syre reflux hendelsen.

Brystsmerter, rødme, høyt blodtrykk og rask puls (takykardi) er også kjent bivirkninger av noen av de mye foreskrevet GERD medisiner. Selv om forskning testresultater fra Nexium hevder at disse bivirkningene vises i bare 1 prosent av befolkningen, gitt at 40 prosent av USAs befolkning lider av GERD på et eller annet tidspunkt, er betydelig antall pasienter som lider av bivirkninger . Den feiende økning i fedme i USA antas å være en viktig bidragsyter til økningen i GERD lider.

Egenomsorg

Koblingen mellom hjertebank og acid reflux kan være en kylling eller egg hypotesen. Helseproblemer som fedme, mangel på riktig kosthold og mosjon, og overdrevent inntak av koffein, alkohol og tobakk indusere tverrforbindelses symptomer som påvirker hjertet og spiserøret likt. En annen WJG artikkel publisert i oktober 15, konkluderer 2009 utgaven at medisiner brukes til å behandle GERD også føre til vektøkning.

Hvis du opplever brystsmerter, hjertebank, kvalme, svette og frysninger, ring din lege eller 911 umiddelbart. Etter at du er diagnostisert, gjøre de endringer i livsstil som legen anbefaler. Det kan ikke være enkelt, og du kan gå mot strømmen, men når du finner lindring fra dine symptomer, vil du sannsynligvis finne det vel verdt innsatsen.

Hvordan identifisere Takykardi

Takykardi er et hjerteslag som er godt over det normale område for en persons alder. Må ikke forveksles med en uregelmessig hjerterytme, er takykardi en konsekvent rytme som varer i mer enn noen få sekunder. Med riktig kunnskap, kan du få øye på takykardi og få riktig medisinsk behandling.

Hvordan identifisere Takykardi

Takykardi prisene varierer etter en persons alder. Følgende er en liste over hva som utgjør som takykardi basert på alderen på en person. Det er viktig å være klar over på forhånd hva målet hvilepuls er. Husk, hvis du er fysisk aktiv, vil pulsen naturlig være høyere i disse tider. Enkelte priser: 1-2 dager:> 159 slag per minutt; 3-6 dager:> 166 bpm; 1-3 uker:> 182 bpm; 1-2 måneder:> 179 bpm; 3-5 måneder:> 186 bpm; 6-11 måneder> 169 bpm, 1-2 år:> 151 bpm; 3-4 år:> 137 bpm; 5-7 år:> 133 bpm, 8-11 år:> 130 bpm, 12-15 år:> 119 bpm og> 15 år - voksen:> 100 bpm.

Vær oppmerksom på andre symptomer forbundet med takykardi. Mens den primære indikatoren er en høyere enn normal puls, kan andre faktorer bidrar slik som kortpustethet, tretthet, svetting, svimmelhet, besvimelse, svimmelhet, brystsmerter og angst.

Mens de fleste (men ikke alle) former for takykardi er harmløse, det er et punkt der medisinsk behandling skal være prøvd. Hvis du har vært inne i en hjertefrekvens som faller i takykardi klasser, og det har vært konsekvent i mer enn 20 minutter, bør du oppsøke lege. Ikke forsøk å transportere deg selv til et sykehus som besvimelse kan forekomme. Hvis du opplever noen av de andre symptomer forbundet med takykardi og de går, men ikke bedres, kontakt lege.

Når du blir sett av en medisinsk faglig, vil en rekke faktorer bidrar til diagnostisering av takykardi. Hjertefrekvens, sammen med andre fysiske symptomer, vil bli tatt i betraktning sammen med resultater fra ulike tester du vil pådra seg. Vanligvis et elektrokardiogram (EKG) vil ta en titt på de elektriske impulsene fra ditt hjerte, vil en fysisk eksamen skje og ofte blodprøver vil bli kjørt for å utelukke eventuelle andre potensielle problemer.

Når en diagnose av takykardi har funnet sted, bør videre behandling og forebygging skje med hjelp fra legen din. En underliggende årsak kan behandles for å redusere forekomster av takykardi og enkle manøvrer som legen din kan vise deg noen ganger kan stoppe et angrep av takykardi i sitt spor. Noen ganger holder pusten, bærer ned, som samler halspulsåren eller bader ansiktet og halsen i kaldt vann kan bringe pulsen ned igjen. Men ikke prøv noen av disse manøvrene uten å konsultere lege. I noen tilfeller kan medisinering være nyttig i å kontrollere hjerterytmen og impulser som betablokkere. Disse er tilgjengelig på resept fra legen din og han kan avgjøre om de er riktig for deg.

Hint

  • Hvis du tror du opplever eller har opplevd takykardi, er det viktig å konsultere legen din. Det kan være en mer alvorlig underliggende årsak som må identifiseres og behandles.

Hva som forårsaker ditt hjerte til å rase?

High Blood Pressure

Takykardi, eller rask hjerterytme, har flere årsaker. En av de mest vanlige årsaker er lavt blodtrykk. Kroppen krever en bestemt mengde blod som skal reise gjennom den til enhver tid å levere oksygen og næringsstoffer til cellene. Lavt blodtrykk resultater fra enten dehydrering, blodtap eller utvidede blodårer. Hjertet kan ikke utøve nok sammentrekning for å sende blod hele veien gjennom sirkulasjons-systemet med en takt, slik at det slår raskere å kompensere.

Ventrikkeltakykardi

Takykardi stammer fra forskjellige hjertekamrene, avhengig av type lidelse. Ventrikkeltakykardi kan være livstruende - det stammer i ventriklene, eller lavere hjertekamrene. Ifølge National Library of Medicine, kan ventrikkeltakykardi være forårsaket av endringer i blod kjemi på grunn av feil ernæring eller endringer i pH-nivået i blodet. Dessuten kan mangel på tilstrekkelig oksygen i blodet føre hjertet til å rase. Ventrikkeltakykardi kan være livstruende, og er definert som en vedvarende hvilepuls på minst 100 slag per minutt.

Behandling

Ventrikulær tachykardi, eller en hvilken som helst form for takykardi, krever behandling så snart som mulig. Legen din vil kjøre en blodprøve først for å finne årsaken til tilstanden din. Lav kalium mengder i blodet er en førsteklasses årsak til sykdommen. En enkel endring i kosthold kan bidra til å lindre faren for takykardi. Koffein, for eksempel, fungerer som en stimulant, som øker hjerterytmen, i henhold til Peacehealth.org. Koffein er i kaffe, te, sjokolade og brus.

Årsaker til rask puls

Den normale puls for en voksen spenner 60-100 slag i minuttet, selv om trening øker den hastigheten. Hvis hjertet overstiger 100 slag i minuttet i hvile, er det ansett som en unormal takykardi. Den grunnleggende årsaken er et problem med måten hjertet stimulerer sin rytme gjennom elektriske impulser. Varmen naturlige rytme kan bli forstyrret av utallige medisinske tilstander.

Skade på hjertet

En fysisk tilstand som forstyrrer hjerterytmen kan være medfødt eller ervervet gjennom årene. For eksempel, kan et barn født med et problem slik som en defekt hjerteventil som påvirker hvordan den reagerer på hjertet de elektriske signaler. Dessuten kan hjertet bli ødelagt som følge av hjertesykdom eller hjerteinfarkt. Tilstander som kalles atrieflimmer eller atrieflutter er ukoordinerte signaler som forårsaker uregelmessighet i takt, vanligvis rask, men det er også uregelmessig. En rask puls kan også stamme i hjertets ventriklene grunn av hjertesykdom eller traume. Dette ventrikkeltakykardi forårsaker død uten umiddelbar medisinsk intervensjon.

Andre medisinske tilstander

Visse medisinske tilstander kan påvirke hjerterytmen, inkludert høyt blodtrykk, en hyperaktiv skjoldbruskkjertel eller en elektrolyttforstyrrelser. Reseptbelagte medisiner for en rekke forhold kan føre til en raskere hjertefrekvens, i hvilket tilfelle bivirkning bør rapporteres til legen din.

Livsstilsfaktorer

Faktorer som øker hjertefrekvensen inkluderer tung bruk av stoffer som koffein, røyking, alkohol og fritids eller reseptbelagte legemidler. Dramatiske emosjonelle tilstander som angst, sinne eller spenning kan også øke hjertefrekvensen.

Hvordan virker Takykardi påvirke helsen?

Det greske ordet "takykardi" betyr ganske enkelt en rask eller akselerert hjerterytme. Fordelt definisjon "tachys" betyr raske og "Kardia" hjelp av hjertet. Det refererer hovedsakelig til hjerterytmen, som kan produsere en ventrikkel eller atriefrekvens større enn 100 slag per minutt. Mens takykardi ikke vanligvis innebærer underliggende hjertesykdom, kan det føre til akutt oksygenmangel og føre til angina eller forårsake et hjerteinfarkt hvis alvorlig nok.

Det er to kategorier når du arbeider med takykardi: supraventrikulær og ventrikulær. Supraventrikulær takykardi opprinnelse i de øvre hjertekamrene og forårsake interferens med blodstrømmen inn i ventriklene. Symptomer inkluderer kortpustethet, brystsmerter, rask pust, svimmelhet, og i noen alvorlige tilfeller tap av bevissthet. Ventrikkeltakykardi oppstå i hjertene nedre kammer og er vanligvis medisinske emergcencies. Det er ofte vanlig dødelig komplikasjon av et hjerteinfarkt. Sinus takykardi (supraventrikulær) er den vanligste og er forårsaket av stress, feber, dehydrering og sjokk.

Risikofaktorer for takykardi inkluderer koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt, hjerteklaffsvikt, astma, blodpropp i lungene, og selv alvorlig lungesykdom.

Behandling for takykardi avhenger av årsaken og type. Enkelte typer av takykardi er relativt harmløse for eksempel sinus takykardi, som vanligvis ikke krever noen spesiell behandling bortsett fra oppløsningen av årsaken. Hvis takykardi er alvorlig nok, eller det kommer fra ventrikkelen, vil øyeblikkelig legehjelp være nødvendig og enten injeksjon medisiner eller elektrisk støt vil være nødvendig.

For de fleste, en enkelt isolert hendelse av takykardi krever ingen fremtidig behandling, men for de med mer hyppige episoder eller invalidiserende symptomer, kan en form for forebyggende behandling være i orden. Betablokkere, verapamil, og AV-nodal blokkere vanligvis ha en god effekt. For mer alvorlige tilfeller, som for eksempel de som er forårsaket av en underskåret veien, er radiofrekvens ablasjon en av de beste muligheter. Det er lav risiko prosedyre som gir radiofrekvensenergi fra innsiden av hjertet gjennom et kateter og er blitt vist å være opp til 99% effektiv.

Avhengig av årsaken, kan takykardi vare lenge. Det er viktig å holde seg i omsorgen for en god lege / kardiolog. Det kan være lurt å overvåke tilstanden fra hjemmet, ved å sjekke pulsen når symptomene oppstår og tar det opp i en dagbok. Unngå koffein, nikotin og alkohol kan bidra til å holde pulsen lavere. Hvis symptomene vedvarer eller forverres, er det lurt å oppsøke lege.

Om Takykardi

Takykardi er en medisinsk tilstand der pulsen til en person er over 100 slag i minuttet i motsetning til den normale hastigheten som ligger innen området fra 60 til 100. Mens i noen tilfeller takykardi ikke er alvorlig, og krever ingen spesiell behandling i andre Det er et stort problem som kan være svært farlig. Takykardi kan kontrolleres noen ganger med medisiner, men i andre tilfeller tar det så drastisk en handling som åpen hjertekirurgi for å korrigere det.

Funksjon

Det menneskelige hjertet inneholder fire hule kamre: to forkamrene kalt atriene og to nederste kammer som kalles ventriklene. Hver beat av hjertet starter i høyre forkammer når en sinusknuten, som fungerer som en pacemaker, avgir et elektrisk signal som gjør atriene kontrakt. Dette resulterer med ventriklene blir fylt med blod. Den elektriske impuls forårsaker deretter ventriklene til kontrakt, pulserende blod gjennom de forskjellige blodårer og i hele kroppen. Men når noen lider takykardi disse impulsene blir forstyrret og hjertet er laget å slå for fort.

Typer

Det finnes ulike typer av takykardi, kategorisert etter hvor de oppstår i hjertet. Den vanligste takykardi kalles atrieflimmer, der atriene kan slå så mange som 400 ganger i et minutt, normalt sett på personer 60 år og eldre. Atrial flutter er mye som fibrillering bortsett fra at det synes å være mer rytmisk, med brystsmerter som resultat. Supraventrikulær takykardi beskriver en tilstand som oppstår oftest hos yngre mennesker, og resulterer i at hjertet slo noe 160-200 ganger i et minutt. Ventrikkeltakykardi er en farlig situasjon som skjer mesteparten av tiden i et skadet hjerte og kan slå dødelig uten behandling. Ventrikkelflimmer er dødelig hvis den ikke raskt rettet, med hjertet klarer å pumpe blod gjennom kroppen.

Effekter

Det er visse triggere som kan forårsake en takykardi hos noen individer. Disse stoffene kan påvirke det elektriske systemets funksjon i hjertet etter moderat til langvarig eksponering. Ting som alkohol, tobakk, koffein og stoffer som kokain som er klassifisert som sentralstimulerende midler kan ha denne effekten på et hjerte. Noen reseptbelagte legemidler liste evnen til å forårsake takykardi som en bivirkning og kosttilskudd og andre medisiner kan føre til raske hjerteslag også.

Betraktninger

Tegn og symptomer som går med en takykardi episode kan inkludere å bli svimmel og blir kortpustet. En person som lider takykardi kan være ør og føler deres hjerte racing i deres bryst, en ganske urovekkende og ubehagelig følelse. Brystsmerter kan være ledsaget av tåkesyn og passerer ut. Noen individer selv kan oppleve noen symptomer i det hele tatt mens du har takykardi angrep.

Forebygging / løsning

Takykardi er behandlet i henhold til hvor ofte det skjer, og hvilke symptomer det bringer. Medisiner er administrert som kan forsinke hjertefrekvens mens andre arbeider ved å blokkere eller bremse impulser i hjertet. Blodfortynnende kan redusere muligheten for slag og hjerteinfarkt når en takykardi foregår. Elektrisk sjokk-terapi kan benyttes til å bringe et hjerte tilbake til en normal rytme. Noen stoffer har denne evnen også. Kirurgiske prosedyrer for å behandle takykardi inkluderer implantere en enhet som kalles kardioverterdefibrillator å holde styr på hjertet slår og bruker elektriske impulser når takykardi oppstår å gjenopprette en normal hjerterytme. Åpen hjertekirurgi for takykardi har som mål å skape en situasjon i muskelen der hjertet ikke vil bære bortkommen elektriske impulser som forårsaker uregelmessige hjerteslag.

Årsaker til Hjerte palpatations

Arytmier, som er resultatet av unormal elektrisk aktivitet i hjertet, kan få hjertet til å slå enten raskere eller saktere. Disse uregelmessige hjerteslag er mer vanlig enn du kanskje tror, ​​som millioner av amerikanere hvert år oppleve en flagrende følelse i brystet på noen gang. Andre mennesker kan føle som om deres hjerte hoppet over et slag. Mens de fleste ganger er det ingenting å bekymre seg for, planlegge et besøk med legen din hvis du har grunn til bekymring.

Typer

Det finnes ulike typer av arytmier, som kan forårsake hjertebank. Elektriske forstyrrelser som gjør at hjertet til å slå fortere oppstå i de øvre hjertekamrene. Dette er kjent som atrial takykardi og er ikke alvorlig i de fleste mennesker. Imidlertid, ventrikulære arytmier, som er et resultat av uregelmessige og hurtige elektriske signaler i de nedre kamre i hjertet, er forårsaket av hjertesykdom, og derfor er mye mer alvorlig. Ofte utløses av arrdannelse fra en tidligere hjerteinfarkt, den unormalt hurtig hastighet med hvilken hjertet slår hindrer hjertemuskelen i å pumpe tilstrekkelig blod til resten av kroppen. Bradykardi er en arytmi som fører til en langsommere enn normalt hjerteslag. I mange tilfeller er ingen behandling nødvendig, men noen eldre mennesker i særdeleshet kan trenge en pacemaker for å stimulere hjertemuskelen til å trekke seg sammen og holde den fra å slå for sakte.

Symptomer

Mens noen mennesker er ikke klar over endringene i mønsteret av sitt hjerte normal rytme, rapporterer andre mennesker opplever en flagrende følelse eller slapphet, svimmelhet og besvimelse. Andre symptomer oppleves av personer som lider ventrikulære arytmier er tretthet, kortpustethet og brystsmerter. Den manglende blodtilførsel til hjernen og koronararteriene som kan oppstå fra endringen i frekvensen av en persons hjerteslag, kan føre til en eller flere av disse symptomene under et angrep.

Årsaker

Atrial takykardi kan være forårsaket av høyt blodtrykk, hjerteinfarkt, hypertyreose, en lungeemboli, emfysem, koronar hjertesykdom, hjertesvikt eller høyt alkoholforbruk. Ventrikulære arytmier er livstruende og er vanligvis forbundet med et stort hjerteinfarkt. I noen tilfeller kan et lavt nivå eller kalium kardiomyopati være årsaken. Slow arytmier er vanligvis en bivirkning av medisiner som betablokkere og kalsiumblokkere. Disse medisiner kan påvirke hjertets evne til å pumpe blod. Mens de fleste opplever ingen alvorlige problemer knyttet til bradykardi, i ekstreme tilfeller, kan tilstanden føre til blodtrykksfall så lav at en person går ut.

Advarsel

Medisiner, som er foreskrevet for å behandle arytmier, noen ganger kan faktisk forstyrre hjertets normale rytme. Diuretika ofte foreskrevet for å senke blodtrykket kan tømme kroppen av visse mineraler som for eksempel natrium, kalsium, kalium, magnesium, elektrolytter og ioner som spiller en avgjørende rolle i å sende ut elektriske signaler i hjertet.

Diagnose

Den type arytmi involvert først må bestemmes før riktig behandling kan administreres. En lege kan bestille tester for å utelukke sykdommer som påvirker hjertemuskelen, ventiler eller koronararteriene. Disse inkluderer vanligvis blodprøver for å måle kalium, magnesium, kalsium, blod natrium og skjoldbrusk hormon nivåer. I noen tilfeller kan medikamentnivåer bli evaluert. Andre tester kan omfatte et elektrokardiogram (EKG) for å måle hjertets elektriske aktivitet, trene tredemølle test for å oppdage hjertebank ved fysisk anstrengelse, eller iført en rytme overvåking enhet i 24 timer for å spille inn hjertebank i hele perioden. Noen ganger ekkokardiografi brukes til å ta en nærmere titt på hjertekamrene. Hjertekateterisering kan bestilles hvis koronarsykdom er mistenkt årsak til arytmi.

Behandling

Leger vanligvis anbefaler folk som lider arytmier eller andre hjertesykdommer for å redusere følelsesmessig og fysisk stress i livet. Folk som røyker rådes til å slutte å røyke, samt redusere alkohol og koffein forbruk. Medisiner kan være foreskrevet for å redusere hjertefrekvensen eller konvertere flimmer til normal hjerterytme og gjenopprette hjertemuskelen til sin vanlige pumpingen. Bruk av blodfortynnende kan være nødvendig for personer med høy risiko for hjerneslag. For å rette opp mer alvorlige tilfeller av arytmier, kan en kunstig pacemaker være kirurgisk plassert under huden til å sende elektriske impulser til hjertet. I andre mer alvorlige tilfeller, er en automatisk defibrillator plassert i en persons bryst å sjokkere hjertet når det trengs. Denne metoden for behandling er for folk som har alvorlige ventrikulære arytmier, som kan føre til plutselig død. Når det gjelder alle typer hjertesykdom eller mangel, er det viktig å senke kolesterolet, begrense saltinntak, og spise en fettfattig diett.

Magnesium Oxide & Takykardi

Magnesium Oxide & Takykardi


POTS, ellers kjent som posturalt takykardi syndrom, som fører til at hjertet til å øke i slag når enten sitter eller står, kan være skremmende for noen å møte. Magnesium, i forskjellige former, er en av flere behandlinger for denne tilstanden. Magnesiumoksid, men kan føre til noen negative bivirkninger.

Årsaker til POTS

Folsyre mangler kan forårsake POTS symptomer, som kan være anemisk, eller å ha adrenal eller autoimmune lidelser, for eksempel Addisons sykdom eller lupus

Magnesium Oxide og POTS

Ifølge Dr. Andrew Weil, kan magnesiumoksid skape irritasjon og bør unngås. Magnesium citrate, chelatet eller glycinat, derimot, er alt trygt å bruke for POTS symptomer.

Magnesium og Takykardi

Magnesium bistår i behandlingen av tilstander takykardi ved effektivt å forsinke pulsen.

Kilder til Magnesium

Kli, soyabønner, lima bønner, marineblå bønner, spinat og visse typer fisk (kveite og hyse) er alle gode kosten kilder til magnesium.

Hypomagnesemi

Hypomagnesemia, som er en unormalt lav mengde serum magnesium, kan føre til hjertearytmi. Takykardi er en type av hjertearytmi.

Hva som forårsaker en Racing Heartbeat?

Normal puls for en frisk voksen er mellom 60 og 100 slag per minutt. Noe høyere regnes som takykardi, eller en racing hjerteslag. Takykardi kan komme på uten forvarsel og gå bort like fort, eller det kan være et langsiktig problem.

Om puls

Hjertefrekvensen styres av elektriske impulser som sendes gjennom hjertet vev med hver beat. En racing hjerteslag oppstår når unormalt føre disse impulsene som skal sendes for raskt.

Typer

Det finnes flere vanlige typer av takykardi. Atrieflimmer eller flutter påvirker hjertet atriene, ventrikkeltakykardi eller ventrikkelflimmer påvirker hjertet ventriklene, og supraventrikulær takykardi skjer over ventriklene.

Eksterne årsaker

Illegale rusmidler, spesielt kokain, høyt alkoholforbruk, røyking, drikker for mye koffein og visse over-the counter medisiner inkludert nasale decongestants kan alle føre en racing hjerteslag.

Medisinske tilstander

Hjertesykdom, en historie med hjerteinfarkt og strukturelle misdannelser kan forårsake takykardi. Forrige traumer, inkludert å bli truffet av lynet, kan også ha en langsiktig effekt på hjertefrekvensen.

Følelsesmessige årsaker

Takykardi kan også være forårsaket av følelsesmessige problemer som stress, angst og følelser av panikk. Personer som blir lett opphisset eller overveldet vil sannsynligvis oppleve midlertidig takykardi.

Har Takykardi gi nerveskade?

Hva er Takykardi?

Takykardi er en tilstand der hjertet slår veldig fort - vanligvis mer enn 100 slag per minutt, men det er ikke fra trening eller noen normale ytre stimuli. Takykardi starter i forkamrene (atriene) eller lavere (ventriklene) i ditt hjerte. Hvis du opplever symptomer på takykardi, må du oppsøke lege med en gang for en riktig diagnose, fordi effektene ikke bare stoppe på en rask hjerterytme.

Atrial og ventrikkeltakykardi

Atrieflimmer (den vanligste) oppleves av noen 2,2 millioner amerikanere i alderen 75 år eller eldre, ifølge forskning gjort av Sarver Heart Center. Impulser reise i en rask, men uorganisert måte gjennom ditt hjerte atrium, deretter ned i ventriklene forårsaker uregelmessig, raske hjerteslag. Med atrieflimmer er du i fare for hjerneslag.

Atrieflutter ligner atrieflimmer bortsett fra at impulsene er semi-organiserte i stedet for uorganisert. Atrieflutter bærer også en viss risiko for hjerneslag.

Supraventrikulær takykardi (SVT), som er mer vanlig blant unge voksne, er når hjertet plutselig begynner racing (det kan gå fra en normal 60 slag per minutt opp til 200). SVT kan være forårsaket av en unormal "impuls" forbindelse mellom forkammer og hjertekammer, slik at det elektroniske signalet for et hjerteslag ikke reise på vanlig måte.

Ventrikkeltakykardi er den mest alvorlige. Det oppstår ofte etter at du har hatt et hjerteinfarkt, og utviklet arrvev. Dette arrvev forstyrrer den normale hjerteslag og hjertet kan akselerere fra 120 opp til 200 slag per minutt. Denne typen takykardi kan føre til kollaps eller hjertestans.

Kan Takykardi gi nerveskade?

Takykardi kan påvirke nervesystemet, ikke så mye på grunn av raske hjerteslag, men de vilkår disse hjerteslag utløser, slik som hjerneslag, hjerteinfarkt eller hjertesvikt.

Behandlinger for takykardi, særlig behandlinger som involverer kirurgi, kan også forårsake nerveskader.

Diagnostisering og behandling av Takykardi

Legen diagnostiserer takykardi ved å overvåke hjerterytmen og fra resultatene av et elektrokardiogram (EKG) test. Ytterligere tester kan være nødvendig å presisere hvilken type du har, og dens alvorlighetsgrad.

Behandling kan omfatte medisiner, installere en pacemaker for å regulere hjerte, og kirurgi. Det kan også omfatte å lære avspenningsteknikker og biofeedback.

Dysautonomia

Begrepet dysautonomia dekker et spekter av lidelser som påvirker hvordan autonome nervesystemet (ANS) funksjoner. Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag noen av disse lidelsene, spesielt endringer i blodtrykket, kan være knyttet til effekten av takykardi.

Dysautonomia utløst av takykardi inkluderer: posturalt takykardi syndrom (POTS) og vasovagal synkope (svekker funksjon av vagus nerve som går fra hjernen ned gjennom spiserøret, lunger, hjerter og inn i magen).

Andre dysautonomic lidelser omfatter mitralklaffprolaps dysautonomia, neurocardiogenic synkope (NCS), nevralt mediert hypotensjon (NMH) og andre ANS ustabiliteter.

Andre typer nerveskader

Høyre hjerte sympatiske nerveskader kan forekomme hos pasienter som opplever enten paroksysmal takykardi, som starter og stopper brått, eller vedvarende atrieflimmer.

Hvis du har en pacemaker installert eller hjertekirurgi, kan disse forårsake phrenic nerveskader. Phrenic nerve hjelper utløse membranen muskelen som lar deg puste.

Årsaker til Panic Attack i kvinner

Ifølge American Psychological Association, en i hver 75 mennesker lider av panikklidelse, og kvinner er dobbelt så sannsynlig som menn for å oppleve panikkanfall. Symptomer på et panikkanfall inkluderer plutselige utbrudd av terror, rask puls, kortpustethet, hetetokter og frykten for et nytt angrep.

Skjoldbrusk lidelse og kvinner

Takykardi, eller rask puls, kan være en årsak til og et symptom på panikkanfall hos kvinner. Kvinner er mer tilbøyelig enn menn til å lide av hypertyreose, som kan forårsake takykardi.

PMS og PMDD

Symptomene på PMDD inkluderer at av PMS, sammen med ekstrem angst som kan manifestere seg i en full blåst panikkanfall. Kvinner med PMDD behandles medisinsk med hormonbehandling.

Menopause og panikkanfall

Overgangsalder fører til en myriade av symptomer som kan forårsake eller etterligne et panikkanfall: hetetokter, ekstrem angst, ubegrunnet frykt, og en generell følelse av at noe går galt innsiden av kroppen din.

Graviditet

En kvinne som vanligvis opplever panikkanfall kan oppleve at de blir mer håndterlig og med forsvinne i løpet av svangerskapet. Hvis panikk er forverret av svangerskapet, bør du vurdere å ta et SSRI medisiner.

Miljømessige årsaker

Kvinner er mer sannsynlig enn menn for å bli et offer for voldelig kriminalitet i løpet av livet, noe som kan resultere i Post Traumatisk Stress Disorder. Sjefen symptom på PTSD hos kvinner er panikkanfall.

Nevrologiske lidelser som forårsaker Foot Pain

Nevrologiske lidelser som forårsaker Foot Pain

Ifølge University of Maryland Medical Center, medisinske tilstander som endrer måten en person går kan føre til foten smerte. Selv om foten smerte kan være resultatet av mange typer av sykdommer, er det noen neurologiske årsaker til tilstanden i tillegg.

Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom er en nevrologisk forstyrrelse som oppstår når hjerneceller som avgir dopamin dø. Mennesker med lidelse kan oppleve stive muskler, noe som kan føre til foten smerte.

Bradykinesi

Som Parkinsons diease skrider frem, vil folk sannsynligvis oppleve det som er kjent som bradykinesi, hvor legemet mister evnen til å begynne bevegelsen. En shuffling gange, som kan føre foten smerte, er et vanlig symptom på bradykinesia. Ved hjelp av foten på feil måte, kan smerte utvikle seg.

Cerebral parese

Foot smerte er også vanlig hos personer med cerebral parese. Vanlige symptomer på sykdommen er spastiske muskler og mangel på koordinering.

Betraktninger

I motsetning til Parkinsons sykdom, cerebral parese er et resultat av en hjerneskade og symptomer vil ikke forverres med tiden.

Forebygging / løsning

Mens begge sykdommene er uhelbredelig, det finnes behandlinger og medisiner tilgjengelig som kan bidra til å redusere foten smerte forbundet med dem.

Hva slags Pain Har en klemt nerve Årsak?

Hva slags Pain Har en klemt nerve Årsak?


Klemte nerver, en tilstand kjent som cervical radikulopati, refererer til en nerveskade som oppstår når det påføres trykk til en nerve. Selv klemte nerver vanligvis leges med hvile, fysioterapi eller medisiner, er kirurgi noen ganger nødvendig.

Symptomer

Klemte nerver føre til flere opplevelser, inkludert nummenhet, prikking eller skarp og brennende smerte. Smerten stråler ofte utover.

Time Frame

Klemt nerve symptomer ofte forverres under søvn.

Beliggenhet

Klemte nerver vanligvis føre til smerter i skulder, arm eller hånd. Personer som lider av klemte nerver også ofte opplever hodepine og nakkesmerter.

Årsaker

Klemte nerver er forårsaket av nerve trykk. Mange årsaker til nerve press eksisterer, inkludert skader, sport, fedme, slitasjegikt og dårlig holdning.

Diagnose

Klemte nerver er diagnostisert gjennom fysiske undersøkelser, røntgen, CT eller MRI-skanner og elektromyografi.

Behandling

Klemte nerver noen ganger bli bedre uten behandling. Leger kan også foreskrive fysioterapi, smertestillende eller steroider. Kirurgisk behandling er noen ganger nødvendig.

Typer og årsaker til Hånd Tremors

Typer og årsaker til Hånd Tremors


En tremor er en ufrivillig risting bevegelse. Tremors kan påvirke flere deler av kroppen, inkludert hodet og stemmen, men er mest merkbar i hendene. Alle opplever en viss grad av hånd tremor og de fleste ikke legger merke til fordi bevegelsen er så liten. Normale skjelvinger kan bli mer merkbar under visse vilkår - stress, tretthet, eller over forbruk av koffein eller sigaretter, for eksempel. Hvis rystelser øke eller varer mer enn noen uker, kan det være en annen underliggende årsak. Noen rystelser er en normal funksjon av aldring. Andre kan være et resultat av sykdom, skade eller effekten av visse legemidler og medisiner.

Tre hovedtyper av Tremor

Det er tre hovedtyper av tremor: statisk, kinetisk og postural. Statiske skjelvinger oppstår når hendene er i ro og kan forsvinne med bevegelse og aktivitet. Kinetic rystelser oppstå under bevegelse, for eksempel når du prøver å gjøre fine håndbevegelser som threading en nål, men kan forsvinne når hendene er i ro. Forankrings rystelser oppstår når holde hendene i en fast posisjon, slik som holder en kopp kaffe.

Tremor-forårsaker sykdommer

Parkinsons sykdom skader motorsenteret i hjernen, forårsaker skjelvinger i hender og andre deler av kroppen sammen med muskelstivhet, unormal gange og langsomme bevegelser. Multippel sklerose kan også forårsake skjelvinger som kan en tilstand som kalles dystoni. En overaktiv skjoldbruskkjertelen kan også forårsake postural rystelser. Sykdommer som diabetes kan føre til perifere nevropatier --- nerveskade til ekstremiteter --- som også kan forårsake hånd rystelser.

Tremor-og forårsake skader

En fysisk skade på motoren sentrum av hjernen eller slag kan bidra til hånd rystelser. Hjernesvulster kan trykke mot motorsenteret og forårsake rystelser. Skader på nervene i armen eller skulderen kan også opprette muskelsvakhet og forårsake hånd rystelser.

Tremor-forårsaker narkotika og medisiner

Visse reseptbelagte legemidler som steroider, amfetamin og psykiatriske medikamenter som litium kan forårsake hånd rystelser. Overdreven alkoholbruk og alkoholabstinens kan også føre hendene til å riste. Tilbaketrekking fra narkotika kan gjøre det samme. Kvikksølvforgiftning kan skade nerver i hjernen eller i det perifere nervesystemet og bidrar til hånd rystelser.

Årsaker til myelinisering

Årsaker til myelinisering


Myelinisering er dannelsen av myelin, et hvitt, fettstoff som strøk nerveceller og danner en isolerende kappe. Myelin hylser tillate gjennomføring av signaler eller impulser mellom hjernen vår og resten av cellene i kroppen vår. Det finnes en rekke demyeliniserende forstyrrelser hvori myelin er skadet, noe som resulterer i en forstyrrelse av disse signaler, og forårsaker en rekke neurologiske symptomer.

Produksjon

Myelin er sammensatt av lipider (fett) og proteiner. Ifølge National multippel sklerose Society, er det to forskjellige typer av myelin, kjennetegnet av både deres kjemiske sammensetning og plassering i kroppen. I sentralnervesystemet eller i CNS, som er sammensatt av hjernen og ryggmargen, er myelin produsert av spesialiserte nerveceller kalt oligodendrocytter. Den perifere nervesystemet eller PNS består av motoriske og sensoriske neuroner som driver signaler fra CNS til resten av kroppen. I PNS, er myelin produsert av Schwann celler. Myelin produsert i CNS er forskjellig fra det som produseres i PNS kjemisk, men de er funksjonelt det samme.

Utvikling

Myelinisering begynner i løpet av tredje trimester av svangerskapet, og fortsetter i flere år etter fødselen. Det er flere nevrologiske utviklingsmessige milepæler som leger spore i barnets første 24 måneder, og disse tilsvarer de mønstre av myelin formasjon, ifølge University of Utah Health Sciences Library.

Arvelige sykdommer

Arvelige demyeliniserende lidelser oppstår når myelin ikke klarer å utvikle riktig eller blir skadet. Disse sykdommene kan påvirke enten CNS eller PNS. Arvelige forstyrrelser i CNS inkluderer leukodystrophies, som er sykdommer som vanligvis er tilstede i barndommen og fremdrift raskt fører til paralyse og død, i henhold til Myelin Project. Marie-Charcot-Tooth sykdom, eller MCT, er et eksempel på en demyeliniserende sykdom i PNS. MCT ofte fører foten og felles misdannelser.

Kjøpte Disorders

Den vanligste kjøpt demyeliniserende lidelse i CNS er multippel sklerose eller MS, noe som påvirker 400.000 mennesker i USA og 2,5 millioner mennesker verden over, ifølge National Multiple Sclerosis Society. Guillain-Barré syndrom er et eksempel på en ervervet lidelse i PNS. I både CNS og PNS ervervet lidelser, er det antatt at myelin skade er et resultat av en autoimmun angrep, hvor legemet plutselig slutter å gjenkjenne myelin som en del av seg selv. Årsaken til disse autoimmune angrep er ukjent.

Myelin Repair

Når myelin er skadet som et resultat av sykdom, er kroppen i stand til å reparere. I CNS er oligodendrocytter signalisert å starte produksjon av nye myelin på skaden området. Mekanismen for denne signal er ikke godt forstått, men er gjenstand for pågående forskningsprosjekter, ifølge National Multiple Sclerosis Society. I PNS, blir produksjonen av myelin i gang av en migrasjon av Schwann celler til området for skade. Reparasjonsmekanismene bli mindre effektiv når områdene er utsatt for gjentatte skader myelin, som resulterer i permanent skade.

Årsaker til Ensidig Nummenhet

Årsaker til Ensidig Nummenhet


Unilateral nummenhet (inkludert prikking eller tap av følelse på overflaten av huden) påvirker armer og ben. Nummenhet kan forekomme i den arm, ben, eller begge deler på den ene side av legemet, og kan også omfatte hudutslett, kul eller flekkete hud, smerte, tretthet eller utmatting. Symptomer varierer avhengig av den underliggende årsaken. Det er flere tilstander og sykdommer som forårsaker ensidig nummenhet.

Herniated disk

Herniate betyr å bule. Når en disk mellom to bein i ryggraden presser på nerver rundt det, det kalles en herniated disk og er vanligvis i korsryggen (del av ryggraden som ligger mellom bunnen av ribbeina og hoftene). Ensidig nummenhet, sammen med smerte som går over baken og nedover baksiden av det ene låret til leggen, er et tegn på at du kan ha en herniated disk.

Parkinsonisme

Unilateral nummenhet er et vanlig symptom i forbindelse med parkinsonisme, som refererer til en hvilken som helst tilstand som fører til bevegelsesforstyrrelser som finnes i Parkinsons sykdom som skjelvinger, langsom bevegelse, svekket tale eller muskelstivhet. Men å ha parkinsonisme betyr ikke at du har Parkinsons sykdom. Parkinsonisme kan være forårsaket av hjerneslag, hjernebetennelse (hevelse i hjernen), visse medisiner, eller hodeskade.

Elektrolyttforstyrrelser

En elektrolytt er et materiale i kroppen med frie ioner som driver elektriske signaler. Den riktige balansen av elektrolytter er viktig for å regulere alt fra oksygen til væsken i cellene dine. En ubalanse kan være forårsaket av dehydrering (ikke nok vann å gå inn i kroppen) eller overdreven hydrering (for mye vann i kroppen). Symptomene inkluderer uklarhet, svimmelhet og unilateral nummenhet i form av svake muskler.

Vitamin B12-mangel

Vitamin B12 er nødvendig for dannelsen av røde blodceller, så vel som helse av nervevev. Vitamin B12-mangel kan føre til anemi og irreversible nerve eller hjerneskade hvis venstre ubehandlet. Symptomer på vitamin B12-mangel kan være subtile i begynnelsen, og er tretthet, hjertebank (uregelmessig eller tunge hjerteslag) og kortpustethet. Hvis venstre ubehandlet symptomer vil forverres og inkludere blek eller gulaktig hud, diaré, vekttap og sårbarhet for smitte. Hvis venstre for lang, nevrologiske symptomene begynner å vise, for eksempel ensidig nummenhet, problemer med å gå, irritabilitet og glemsel.

Diabetes

Ensidig nummenhet kan skyldes diabetisk nevropati, en sykdom i nervesystemet som hos diabetikere vanligvis påvirker bein og føtter.

Lakunærinfarkt

En Lacunar (som betyr tom plass) infarktet (dødt vev) oppstår når de små blodårene i hjernen smale, forårsaker en lacunar hjerneslag. Ifølge Medisin Net, dette blokkerer arteriene, forårsaker vev å dø. Plutselige nummenhet eller svakhet i ansiktet, arm eller ben, spesielt på den ene side av legemet, er et vanlig symptom på en lacunar slag. Du kan også oppleve problemer med å snakke eller forståelse, problemer med å se, svimmelhet, eller en plutselig alvorlig hodepine.

Subakutt skleroserende panencefalitt

Subakutt skleroserende panencefalitt (SSPE) er en kronisk infeksjon av sentralnervesystemet som skyldes en variasjon av meslinger virus. Det vanligvis påvirker barn og unge voksne, etter en progressiv utforløypa som resulterer i død innen få år. Ifølge Medic8.com, det handler om en fem prosent sjanse for spontan remisjon (plutselige forbedring). SSPE kan oppstå hvor som helst fra 2 til 10 år etter den første meslinger sykdom, og forårsaker nevrologiske forringelse på grunn av svelling i hjernen og celledød.

Mindre vanlige årsaker til Ensidig Nummenhet

Ensidig nummenhet kan også skyldes bivirkninger fra medisiner, eksponering for kjemikalier som plantevernmidler, miljøgifter, alkohol, koffein, nikotin, eller bivirkninger som følge av strålebehandling. Enda mindre vanlige, men mulige årsaker, inkluderer migrene, multippel sklerose, beslag, eller underactive skjoldbruskkjertelen.

Ensidig nummenhet kan signalisere alvorlige nevrologiske lidelser, så hvis du opplever ensidig nummenhet ta kontakt med lege slik at han kan undersøke din medisinske historie og bestemme seg for en riktig diagnose og behandling.