Digidexo.com

nerver i nakken og øret

Lettelse for klemt nerve i nakken

Det har skjedd for mange av oss, du våkner opp om morgenen og kan ikke snu hodet til den ene siden. Det virker som smerten fra klemt nerve stråler fra nakken til skuldrene, og uansett hva du prøver, betyr det ikke lindre smerten. Ifølge NativeRemedies.com, kan lettelse bli funnet gjennom akupunktur / akupressur, kiropraktisk behandling, varme / kulde terapi og med smertestillende midler.

Akupunktur / akupressur

Akupunktur og akupressur er gamle asiatiske teknikker som fokuserer på trykkpunkt terapi. Sette små nåler eller legge press trykkpunkter kan gi lindring for smerten av en klemt nerve. NeckSolutions.com viser nøyaktig trykkpunktet for nakkesmerter som å være "som ligger på baksiden av hånden, mellom benene i fordypningen bak knokene på den første og langfinger." NeckSolutions.com antyder også at hvis smerten er på høyre side av halsen, bruker trykkpunktet på venstre side, og omvendt for den motsatte side.

Chiropractic behandling

Ifølge Dr. Ken Erickson, DC, det er "to viktigste årsakene til nerve irritasjon, hver krever en annen metode for behandling, slik at en korrekt diagnose av årsaken til dine symptomer er avgjørende." Den første årsaken er enten en svulmende disk eller en beinvekst presser på nerven og forårsaker smerte. Det andre er når nerven blir fanget av mykt vev på grunn av gjentatt bruk. Erickson anbefaler spinal justering for å behandle klemt nerve som han sier kan ofte gi umiddelbar smertelindring.

Hot / Cold terapi

Varmt og kaldt terapi kan lette betennelser forårsaket av klemt nerve. Selv om ikke spesifikke for en klemt nerve i nakken, anbefaler MayoClinic.com bruke is til steder av isjiasnerven smerte i 15 til 20 minutter, og etter 48 timer som gjelder varme til de berørte områdene. Lettelsen levert av varme og kulde for isjiassmerter relatert til klemt halsen nerve smerte fordi begge involverer betent nerver i kroppen.

Smertestillende midler

Den MayoClinic.com anbefaler også ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner som aspirin, ibuprofen og paracetamol for smertelindring forårsaket av sciatic nerve smerter, og hvis de fungerer for sciatic smerte, er det en gyldig behandling for nerve smerter i andre deler av kroppen. Disse smertestillende midler kan også lindre betennelser rundt klemt nerve og bidra til å lette spenninger i omkringliggende vev. Hvis disse ikke fungerer, er det neste løpet av handlingen smertestillende midler i et legekontor, som kan inkludere kortison injeksjoner eller en resept av narkotiske stoffer som kodein. Hvis legen ikke er i stand til å behandle klemt nerve tilstrekkelig, kan kirurgi være en siste utvei.

Symptomer på en klemt nerve i nakken & Eye

Klemte nerver kan være ganske vanlig, spesielt for folk som har kroniske ryggsmerter. En nerve hvor som helst i kroppen kan komme i klem, og føre til kroniske smerter og muligens immobilitet. Det finnes flere behandlinger for nerve smerter, mange av dem ikke-invasiv og fokus på sakte rehabilitere området berørt av klemt nerve. Klemte nerver har evnen til å påvirke mange regioner i hele kroppen på en gang, slik at mennesker i alvorlige kroniske smerter på en daglig basis. Rehabiliteringsmetoder avhenger av hvilken nerve kommer i klem, og hvor den er plassert i kroppen.

Definisjon av klemt nerve

Klemte nerver oppstå når omkringliggende vev, for eksempel bein, brusk, muskler eller sener, bære ned og legge for mye press på en nerve. Trykket svekker nerve normale funksjon evne, forårsaker smerter, nummenhet, svakhet og prikking. Klemte nerver kan forekomme hvor som helst i legemet. Noen ganger kirurgi er det eneste alternativet for å kurere ubehag brakt videre av feil nerve. Symptomer på en klemt nerve er nummenhet eller redusert følelse i klem området, skarpe eller brennende smerte som strekker seg utover, parestesi, som er "pins og nåler" prikkende følelse i skadet område, samt muskelsvakhet eller rykninger i berørte området eller hyppig følelsen av at skadede området har "sovnet", slik som ekstremiteter kanskje når blodstrømmen er kuttet av.

Klemt Eye Nerve

Synsnerven, også kjent som den hjernenerven II, går fra øynene til hjernen. Det kan bli klemt. Ved innklemming av occipital nerve eller nerver i nakken inntreffer, er det kjent som occipital nevralgi. Symptomer på bakhodet nevralgi er nummenhet, prikking eller smerter rundt basen av skallen. Det er også manifestert av en distinkt bestående av kronisk hodepine piercing, bankende eller følelsen av et elektrisk støt begrenset til den ene siden av hodet. Vanligvis begynner smerte i nakke og beveger seg oppover inn i den ene siden av hodet. Det kan også spre seg til begge templene, og smerten føles som et stramt bånd rundt hodet.

Klemt Neck Nerve

En klemt nerve i nakken, også kjent som en cervical radikulopati, kan oppstå av ulike årsaker, for eksempel spinal arthtitis, degenerative plate sykdom, en herniated plate eller skader eller traumer som følge av en ulykke. Nerver som stråler ut fra mellomvirvel områder kan bli komprimert. Dette trykket på nerven kan påvirke omkringliggende områder som skuldre, armer, fingre og områder i øvre og nedre del av ryggen. Noen ganger smerter som følge av en klemt nerve kan være feilaktig diagnostisert som en muskel tåre eller skade.
Kribling, lammende fornemmelser, elektrisk smerte, skyting, skarp eller stikkende smerter i nakken eller omkringliggende regioner av kroppen er alle symptomer på en klemt nerve. Siden en klemt halsen nerve har evnen til å påvirke omkringliggende områder, kan det etterlate noen lider immobile og i en god del av kroniske smerter.

Klem Nerve Treatment

Behandling av klemte nerver begynner med hviler det berørte området. Noen ganger leger vil ha en pasient bære en skinne eller bånd til å gjengi området immobile. Hvis resten ikke kurere det berørte området, da en lege vil anbefale fysioterapi som strekker det berørte området og har en pasient sakte gjenvinne funksjon av det smertefulle området ved langsom trening og flexing av muskler. Hvis fysioterapi ikke virker, da en lege vil foreskrive en anti-inflammatorisk stoffet som et NSAID å holde nerve hevelse lav og smerte minimal. Det siste alternativet vurderes er kirurgi for å døyve eller nummen nerve.

Konklusjon

Hvis du opplever smerter fra en klemt nerve, er tidlig intervensjon nøkkelen til å hjelpe deg selv. Med tiden problemet kan utvikle seg og lea til alvorlig funksjonshemming og kronisk dag-til-dag smerte. Legen din vil vite den beste fremgangsmåten for å bruke til å behandle smerter og for å holde deg mobil og fungerer sunt. Hold et positivt syn når i utvinning og ta alle legens råd til hjerte til å høste maksimale fordeler det medisinske feltet kan tilby. Hvis enkelte aktiviteter føre til at nervesmerter i Flair opp, så prøv å unngå å delta i disse aktivitetene som resten er en av de første og viktigste trinnene i å redusere smerte og lidelse fra nerveskader.

Hvordan å oppdage en klemt nerve i nakken

En klemt nerve oppstår når en nerve er komprimert av nærliggende vev, for eksempel muskler og bein. For mye press vil føre til nerve å bli skadet og forstyrre signalet som sendes langs nerve. Du kan utvikle den hvor som helst i kroppen. En klemt nerve i nakken er ofte forårsaket av andre forhold som for eksempel leddgikt eller en herniated plate, som er en unormal ruptur av den myke sentrale delen av platen mellom ryggvirvlene. Du kan ta skritt for å oppdage tilstanden, som vil hjelpe lede deg til utvinning.

Bruksanvisning

•  Identifiser dine symptomer for å avgjøre om du kan ha en klemt nerve i nakken. Vanlige symptomer er smerter, følelse av prikking og stikking, nummenhet og muskelsvakhet. En klemt nerve i nakken kan gi smerter og stivhet, og kan forårsake symptomer nedover armen. Generelt kan symptomene oppstå på stedet av nerveskader eller videre nedover nerve banen, ifølge MedicineNet.

•  Gå til legen for å få en diagnose. Han vil begynne med å spørre deg noen grunnleggende spørsmål, så forberede deg på forhånd. Han kan spørre: Hva er dine symptomer, og der føler du dem? Hvor lenge har du følt symptomene? Hvilken posisjon utløser symptomene?

Du må kanskje også å gi informasjon om de andre medisinske tilstander og medisinsk historie.

gjennomgå en fysisk undersøkelse gjort, med fokus på det berørte området av kroppen. Legen din kan teste din muskelstyrke og sensasjon.

Få flere tester gjort hvis legen din anbefaler det. Ved mistanke om en klemt nerve i nakken, kan røntgenbilder brukes til å påvise leddgikt eller en skade på ryggraden. Hvis du har mer alvorlige symptomer, ville flere imaging tester som for eksempel en MR eller CT scan gi mer informasjon om nerveskader og avgjøre om kirurgi er nødvendig.

Har spesifikke tester gjort for de berørte nerve, hvis anbefales. En nerve conduction studien, der elektroder plassert på huden din stimulere nerve, vil avgjøre om du har en skadet nerve. Også, elektromyografi (EMG) brukes til å finne skade på nerve fører til muskel. Det innebærer en nål-elektrode plassert i muskelen.

Hint

  • Når du oppdage om du har en klemt nerve i nakken, kan du gå om å behandle den. De fleste mennesker diagnostisert med en klemt nerve komme med behandling, ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag.
  • Behandlingen inkluderer iført en spenne, fysioterapi, smertestillende medikamenter, samt kirurgi, i alvorlige tilfeller.

Hjem rette for en klemt nerve i nakken

Hjem rette for en klemt nerve i nakken


Mens klemte nerver er en vanlig sykdom, de ofte føre til smerter, ubehag, nummenhet og selv muskeltretthet. Mens nervene ved foten av ryggraden og nakken er mest berørt, kan enhver nerve bli "klemt", noe som resulterer i smerter over hele kroppen. Med riktig hvile og behandling, men skal pasienten oppleve noen lettelse i løpet av noen dager.

Forklaring

Nerver blir "klemt" når for mye press påføres nerve av omkringliggende vev, inkludert brusk, bein, sener og muskler. Når nerve opplever press, kan det forstyrre normal funksjon av nerve, noe som resulterer i en kriblende følelse, muskelsvakhet, nummenhet og smerte. Selv om en klemt nerve kan oppstå hvor som helst på kroppen, nedre rygg, nakke og skuldre er mest berørt. Når disse nerver blir klemt, blir nerverøttene også påvirket, noe som resulterer i smerte som kan stråle ut fra bunnen av halsen til de armer, hender eller ben.

Cinnamon Remedy

Mange homøopatiske spesialister oppmuntre til bruk av en kanel-basert lim for å gi lindring til nakken som lider av klemte nerver. For å gjøre lime, kombinere 1 ss. av kanel, 1 ss. av honning og en kvart kopp rosevann. Bland og påfør med en vaskeklut til området, og la virke i ca en halv time før du vasker av med varmt vann. Dette concoction er kjent for å gi lindring ved lindrende smertene midlertidig.

Rå potet Remedy

En ekstra homøopatisk middel for klem nerver er å kutte en rå potet i tykke skiver. Lå skivene over plagede området og la virke i en halv time. Etter poteten begynner å tørke, fjerne og vaske området med varmt vann. Det rette er rapportert å bistå i påskynde utvinning av klemt nerve, og kan gi lindring til noen pasienter.

Sennep Oil Remedy

Noen pasienter har opplevd lindring fra smertefulle klemte nerver ved å bruke varm sennep olje til halsen. Denne blandingen bør stå på nakken for så lenge som mulig. Concoction tilsynelatende fungerer fordi den hjelper med å løsne på nervene og hjelper dem å slappe av; Dette avslapning sikrer at nervene omstille i riktig posisjon.

Andre homøopatiske midler

Den enkleste homøopatisk middel for en klemt nerve er hvile. Pasienter bør avstå fra enhver unødvendig fysisk aktivitet, og bør være sikker på å få seks til åtte timer søvn en natt. I tillegg kan pasienter finne lindring i å anvende is til området for fem minutter av gangen. Pasientene kan også prøve å sove uten pute og sitte med ryggen riktig justert oppreist. Dette sikrer at ryggen ikke er bøyd, noe som forverrer klemt nerve.

Hvordan å sove med en klemt nerve

En klemt nerve oppstår vanligvis når omkringliggende vev som bein, muskler eller brusk utøver for mye press på nerverøtter. Klemte nerver kan oppstå i nakken, korsryggen, albue og nesten hvor som helst på kroppen. Ifølge artikkelen "klemte nerver" av de ansatte på Mayoclinic.com, kan symptomene er smerter, nummenhet, prikking og selv muskelsvakhet. Sove med en klemt nerve innebærer å behandle symptomer med aktuelle løsninger og medisiner før sengetid; og immobilisere den skadde området. Spør legen din for ytterligere anbefalinger.

Bruksanvisning

Sove med en klemt nerve

•  Stopp all fysisk trening rett etter at du opprettholde en klemt nerve skade. Bruk en spenne i løpet av dagen når du trenger å være mobile eller sitte i lange perioder. Ta spenne seg om en halv time før sengetid.

I løpet av de første 48 til 72 timer etter utbruddet av nervesmerter, sette isen i en ispose. Stropp eller sikre ispose rundt din kilde til smerte. Holde isen i stedet for 15 til 20 minutters intervaller i løpet av dagen. Tid dine isen behandlinger, slik at du gjør din siste ca en halv time før sengetid. Igjen, holde isen på skaden i 15 til 20 minutter. Fjern isen pack. Sette deg joint spenne på igjen.

Ta to ibuprofen eller naproxen hver 4-6 timer i løpet av dagen etter utbruddet av smerte. Tid din siste dose, slik at du tar medisinen din høyre ved sengetid. Finn en stilling i sengen som er behagelig. Hev felles eller muskel over ditt hjerte med en eller flere puter. Plasser en pute på hver side av deg for å hindre for mye bevegelse i løpet av natten.

Hvis du våkner opp om natten med smerter, tar flere ibuprofen. Ikke overskrid den anbefalte mengden. Hvis du ikke klarer å ta medisinen uten dosering, fjerne spenne og bruke isen igjen for fem eller ti minutter. Sett spenne på igjen og prøve å gå tilbake til å sove.

Etter betennelse og hevelse er under kontroll, bruke fem eller ti minutter på å tøye dine muskler eller ledd i alle retninger, holder hver bevegelse i 15 til 30 sekunder. Også har noen massere det myke vevet rundt nervene i fem eller ti minutter ved sengetid. Bruk en varmepute etter stretching og massasje i stedet for is. Hvis du har en klemt nerve i nakken, sove på en kontur pute som anbefalt av legen din.

Tips og advarsler

  • Det tar mye forhånd forberedelse og behandling for å sove med en klemt nerve. Jo flere is behandlinger og anti-inflammatoriske medisiner du bruker i løpet av dagen vil ytterligere redusere smerter om natten. Disse behandlingene jobber sammen med hverandre, og de har en tendens til å utvikle seg gradvis i lindre en klemt nerve. Bruk det du kan i sengen for å begrense dine bevegelser. Den stramme skal forhindre ytterligere irritasjon av klemt nerve ved å isolere ditt felles eller muskel.
  • Bruk aldri is direkte på huden din, da dette kan føre til en forfrysning skade. Også aldri sove med en varmepute på fordi du kan brenne deg selv. En defekt varmepute kan også føre til brann.

Slik unngår du at en klemt nerve

Slik unngår du at en klemt nerve


Alle som har opplevd smerte og ubehag forbundet med en klemt nerve forstår viktigheten av å ta nødvendige tiltak for å unngå problemet. Klemte nerver kan skyldes forhold utenfor av en persons kontroll, for eksempel slitasjegikt og arvelige faktorer, men de fleste er forebygges. Hvis du tar de riktige tiltak for å ta vare på kroppen din, kan du unngå utbruddet av klemte nerver.

Bruksanvisning

Løft riktig. Tunge løft ved hjelp av på baksiden i stedet for benene eller uten hjelp av en ryggbøylen kan resultere i en klemt nerve. Hvis du har en historie med klemte nerver, prøv å unngå alle tunge løft.

•  Gå ned i vekt. Fedme kan bidra til din sannsynligheten for å lide av klemte nerver. Økt press på nerver forårsaket av overvekt kan føre til klem nerver eller en økt risiko for å lide en klemt nerve mens engasjerende i enda lett aktivitet.

Gi kroppen en pause. En av de vanligste årsakene til klemte nerver er overforbruk av en kroppsdel, for eksempel en håndleddet eller skulderen. Bruke ergonomisk utstyr og engasjere seg i riktige tøyningsøvelser jevne mellomrom for å minimere sjansene for å utvikle en klemt nerve.

Stå rett opp. Dårlig holdning kan føre til klem nerver, så sørg for å stå og sitte ordentlig til alle tider. Hold deg haken opp, skuldrene tilbake, brystet frem og brette magen i. For å forbedre holdningen din, unngå iført høyhælte sko, og ikke stå på samme sted i lengre perioder.

Tren regelmessig, med fokus på styrketrening. Lett vektløfting og hele kroppen øvelser som svømming og sykling er spesielt effektive i å forebygge klemte nerver. Hvis du har en historie med klemte nerver, bør du kontakte lege før du begynner på et treningsprogram.

Tips og advarsler

  • For å hindre en klemt nerve i nakken, bruke en cervical pute, som kan bli funnet på Internett på ergonomiske sengetøy forhandlere.
  • Yoga og andre treningsprogrammer som forbedrer fleksibilitet kan bidra til å forhindre gjentakelse av klemte nerver.

Klemt nerve Skulder Øvelser

Pasienter som går til sine leger med en kriblende i armen eller smerter i brystet er ofte diagnostisert som har en klemt nerve, vanligvis i nakkesøylen. Denne tilstanden er forårsaket av én av de vertebrale plater utbulende eller herniating utad mot en nerveroten. En rekke øvelser, utført på riktig måte, kan bidra til å lindre denne tilstanden over tid.

Posture

Hvis du lider av en klemt nerve i skulderen, har du kanskje tatt det om av feil holdning eller dårlig teknikk når du bærer tunge gjenstander. Hvis dette er tilfelle, så øvelser kan styrke skulder- og nakkemusklene uten å lindre den underliggende sykdommen. Legen din kan foreslå at du korrigere din holdning ved å ikke hunching eller lute på skuldrene. Hvis overflødig kroppsvekt legger press på ryggraden, kan legen din foreslå at du prøver å gå ned i vekt. Mens disse øvelser og strekninger vil gjenopprette bevegelse til felles og redusere smerte, til slutt, engasjere seg i en sunn livsstil basert på god ernæring og riktig trening vil gjøre mer for å hindre en gjentakelse av en klemt nerve i nakken og skulderen. Pasienter som helt mangler evnen til å flytte sine berørte armen bør oppsøke lege, som kan foreslå måter å redusere betennelser, for eksempel is, ibuprofen og kortikosteroider, som vil lindre noe av smerten og nummenhet.

Sittende øvelser

Hvis du kan bevege nakken i alle retninger uten å føle noen nummenhet eller prikkskyting ned fra skulderen i armen eller hånden, begynne å gjøre følgende øvelser. Men stopper umiddelbart hvis du opplever noen smerter. Utfør følgende øvelser mens du sitter på gulvet og holde ryggen rett. Forsøk på å gjøre tre sett med fem repetisjoner av hver. Hver 5-sekunders venting teller som en repetisjon.

For isometrisk fleksjon, holde hodet ser frem til haken nivå. Holde håndflaten mot pannen, bruke den til å gi moderat motstand når du skyver pannen inn i håndflaten i 5 sekunder.

For isometrisk forlengelse, holde hodet ser frem til haken nivå. Holder begge hendene sammen mot baksiden av hodet ditt, kan du bruke dem til å gi moderat motstand når du skyver hodet i hendene i 5 sekunder.

For isometrisk halsen bøye, holde hodet ser frem til haken nivå. Holde håndflaten mot ditt tempel, bruke den til å gi moderat motstand når du skyver hodet i håndflaten din i 5 sekunder. Sørg for å utføre denne øvelsen på begge sider av hodet.

Liggende eller Stående Øvelser

Mens hun lå på ryggen, holde knærne bøyd slik at føttene forblir flatt på gulvet. Deretter fokusere på å holde skuldrene flatt på bakken som du løfter hodet mot brystet, holde haken mot brystet i 5 sekunder. Utfør dette 10 ganger.

Mens hun lå på høyre side med armen helt ut langs samme plan som kroppen din, løfte hodet mot venstre skulder og hold i fem sekunder. Etter å ha hvilt i 3 sekunder, utfør dette ti ganger, deretter bytte til venstre side og gjøre de samme ti ganger til.

Mens på hender og knær, hold ryggen rett og la hodet henge ned mot brystet. Deretter løfter hodet inntil halsen er rett og hold i fem sekunder. Etter en tre-sekunders hvile, gjenta 10 ganger.

Mens du står med nakken og ryggen rett og armene langs siden, trekke på skuldrene opp, prøver å bringe dem mot ørene dine. Utfør dette for 3 sett med 10 repetisjoner.

Mens du står med nakken og ryggen rett og armene langs siden, sakte heve armene ut til siden helt til hendene er nå mot taket. Hold denne posisjonen i 5 sekunder og deretter sakte senke dem tilbake til sidene. Utføre denne øvelsen 10 ganger.

Mens hun lå på ryggen med knærne bøyd, anlegg såler av føttene på bakken. Holde halsen svakt buet, forsøke å presse skulderbladene sammen. Gjenta.

Tegn på en klemt nerve

En klemt nerve kan skje med noen nerve i kroppen, selv om nervene i nakken, håndledd, albue og rygg er mest berørt. Klemte nerver kan være et resultat av repeterende bevegelser, overforbruk, leddgikt eller en sykdom i ledd eller muskler nær nerve, og kan gi symptomer som varierer i alvorlighetsgrad fra mild til ødeleggende avhengig av årsaken og plassering av klemt nerve.

Unormale Sensations

Unormale fornemmelser i huden kan forekomme som følge av en klemt nerve. En brennende følelse er et vanlig tegn på en klemt nerve, og du kan føle hotness innenfra selv om huden din er ikke uvanlig varmt å ta på. Andre unormale sensasjoner forårsaket av klem nerver inkluderer prikking eller en "pins og nåler" følelse.

Vanskelighetsgrad Moving

Opplever problemer med bevegelse av en joint er et tegn på en klemt nerve som kan føre til komplikasjoner. Vanskeligheter med å bevege håndledd, hender eller fingre kan skyldes en klemt nerve i armen eller håndleddet og føre til carpal tunnel syndrom (se referanser). En klemt nerve i nakken kan gjøre det vanskelig å snu hodet eller holde en telefon mellom skulderen og øret.

Extremity Nummenhet

Nummenhet eller en følelse av at din fot eller hånd har "sovnet" er et tegn på en klemt nerve som oppstår i løpet av bare en hånd eller fot. Den berørte ekstremitet kan føle seg tung, og denne følelsen kan vare i flere minutter eller mer. Nummenhet i foten fra en klemt nerve kan være et alvorlig problem for personer med høyt blodtrykk eller diabetes på grunn av risikoen for signifikant nerveskader.

Hudproblemer

En klemt nerve kan forårsake en midlertidig mangel eller tap av følelse i huden i det berørte området. Følsomhet for temperatur kan gå tapt, noe som kan resultere i skader som frostskader, solbrenthet og blemmer. Et tap av evnen til å gjenkjenne smerte i området av en klemt nerve kan føre til mer betennelse og en forverring av tilstanden som forårsaket klemt nerve.

Smerte

Smerte er den mest vanlige tegn på en klemt nerve, smerte og kan stråle fra området av den berørte nerve inn i andre deler av kroppen. Smerter fra en klemt nerve kan være konstant, og kan variere fra ubehagelig til alvorlig, og kan reduseres med hvile og betennelsesdempende medisiner. Smerter som plutselig blir verre eller varer i mer enn noen få dager kan kreve umiddelbar medisinsk evaluering for å hindre alvorlige komplikasjoner.

Svakhet

Svakhet i musklene i et bestemt område av kroppen din uten noen åpenbar ytre skader er et tegn på en klem nerve.For eksempel kan du ha problemer med å fatte under et håndtrykk eller holde en penn eller problemer med å stå eller holde en posisjon i lang tid . Muskler i nærheten en klemt nerve kan også nappe eller kontrakt ufrivillig.

Klemt Neck Nerve Treatment

En klemt nerve i nakken er et resultat av overdreven press på nerven fra nærliggende vev som bein, muskler eller sener. Dette presset vil hindre riktig funksjon og fører til smerte, prikking, nummenhet eller svakhet. Vanlige årsaker er fysisk aktivitet, skader, dårlig holdning, og repeterende bevegelser. Konservative behandlinger kan vanligvis hjelpe deg å gjenopprette løpet av noen dager eller uker, men kirurgi er noen ganger nødvendig.

Primær behandling

Den første linjen av behandling for en klemt nerve hviler det berørte området. Prøv ikke å bevege hodet for mye, og unngå raske svinger eller rykk. En nakkepute kan gjøre deg mer komfortabel. Legen din vil instruere deg i å avslutte aktivitet som kan forverre nerve. Han kan også foreslå seg en nakkekrage for å forhindre bevegelse; Dette vil legge til rette for raskere tilheling. Vær oppmerksom på disse instruksjonene; å gå mot dem kan forsinke helbredelse eller forårsake ytterligere skade.

Medisinering

Over-the-counter-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) som Advil, Motrin og Aleve kan henvende mild smerte samt betennelse. Hvis smertene er mer alvorlig, kan legen gi deg resept-styrke NSAIDs. Kortikosteroid injeksjoner er også et alternativ, og kan raskt lindre smerter og betennelser; disse behandlingene er vanligvis forbeholdt sterke smerter.

Fysioterapi

En fysioterapeut kan lære deg øvelser som strekker musklene i nakken, samt styrke dem. Dette vil avlaste presset på klemt nerve i nakken. Hun kan også hjelpe deg med å endre normale aktiviteter som kan forverre skaden. Du bør ikke forsøke øvelser på egen hånd; du kunne gjøre mer skade enn godt. La en profesjonell vis du trygge øvelser.

Kirurgi

Hvis disse konservative behandlinger ikke har helbredet klemt nerve i løpet av noen uker til noen måneder, kan operasjon være nødvendig å avlaste trykket på nerven. Den type kirurgi for din klemt nerve vil avhenge av hvor den er plassert i halsen.

Forebygging

Du kan gjøre flere ting for å redusere risikoen for en klemt nerve. Vær oppmerksom på holdningen din. Sørg for at din treningsprogram omfatter øvelser som tar for styrke og fleksibilitet. Begrens repeterende aktiviteter, og når du tar del i dem, ta regelmessige pauser. Holde vekten under kontroll er også viktig.

Nervøse kolitt Symptomer

Nervøs kolitt er rett og slett et annet navn for vanlig tilstand av irritabel tarm syndrom. IBS, som det ofte kalles, er en fordøyelseskanal lidelse som påvirker måten tarmen arbeid. Avhengig av intensiteten av tilstanden, vil hver person har en rekke symptomer som varierer fra relativt mild til ganske alvorlig. Likevel, uansett hvordan tilstanden presenterer seg, er det vanligvis mer plagsom enn farlig. Selvfølgelig, hvis venstre ubehandlet, kan symptomene på tilstanden forverres.

Kramper

De fleste som lider av nervøs kolitt vil oppleve en viss kramper med tilstanden. Vanligvis vil dette være kramper i forhold til avføring.

Gas & Oppblåsthet

En annen ganske vanlig symptom på nervøs kolitt vil ta form av gass. Dette vil vanligvis gjøre en person føler oppsvulmet og oppleve noen grad av oppblåsthet.

Forstoppelse og diaré

Dessverre, vil mange mennesker som lever med nervøse kolitt opplever episoder av forstoppelse eller diaré, samt sporadiske perioder av begge.

Krakk Endringer

Når ikke lider av diaré eller forstoppelse, vil en person med nervøs kolitt vanligvis se en endring i størrelsen og formen på sin avføring. Det kan være små og harde eller lang og tynn.

Smak

Noen med litt mer intens nervøs kolitt vil begynne å smake en usmakelig smaken på baksiden av munnen hans.

Pain & Ubehag

Avhengig av alvorlighetsgraden av en persons nervøs kolitt, kan hun begynne å føle en viss mengde press og smerte som er isolert til henne korsryggen.

Hjelp til en svulmende Disc i nakken forårsaket av Leddgikt Spurs

En svulmende hals plate oppstår når putene som skiller dine spinal leddene bule på grunn av alderdom, skade og noen ganger også leddgikt halsen spurs. Leddgikt nakke spurs er en utvidelse av din normale benbygning dannet over tid på grunn av muskelkramper eller manglende evne til muskler, sener og leddbånd å holde beina ordentlig på plass. Eliminering av leddgikt nakke spurs i nakken omfatter medisinske injeksjoner, fysioterapi og noen ganger kirurgi.

Leddgikt Neck Spur Symptomer

Når en leddgikt halsen anspore forårsaker en svulmende hals plate pasienter kan lide av symptomer som stivhet i nakken, smerter som stråler ut fra halsen og ned gjennom skuldrene og nummenhet, som alle er knyttet til klemming av en nerve i nakken. Mens de første symptomene kan være mild smerte og stivhet, vil de raskt blir mer alvorlige dersom det virkelig er et problem.

Fordi platene i ryggraden støtte symmetrien i hele kroppen, kan en svulmende eller ubalansert disk forårsake symptomer på smerter og nummenhet i hele nedre del av ryggen og bena ledsaget av muskelkramper der du normalt ikke ville forvente seg å være basert på en nakkeskade .

Nakkestivhet grunn av en svulmende hals plate forårsaket av en leddgikt halsen anspore kan bli så alvorlig at det blir vanskelig å bevege hodet opp, ned, til venstre eller til høyre.

Leddgikt Neck Spur Behandlinger

Hvis du har kroniske smerter i nakken, så er det viktig å oppsøke lege for å fastslå om det er en leddgikt nakke sporen som er årsak til Bulgaria-plate eller en annen tilstand. Legen kan anbefale anti-inflammatoriske medisiner som Aleve og administrere en kortison steroid skudd til det berørte området for å lindre betennelser og returnere en rekke bevegelser. Legen din vil også anbefale flere dager med hvile, slik at du flytter det berørte området så lite som mulig, kutte ned på sjansene for å irritere bulged plate.

Du kan også bruke en ispose til området i 20-minutters intervaller flere ganger om dagen ved behov. Dette vil avlaste hevelse og betennelse forbundet med leddgikt halsen sporen og svulmende hals plate.

Mens en svulmende hals plate returnerer vanligvis til en normal tilstand etter healing, vil en leddgikt nakke sporen ikke bare gå bort og så kan kreve kirurgi for å fjerne det. Det er nå mange relativt trygge kirurgiske prosedyrer for å fjerne leddgikt nakke spurs og redusere presset på svulmende halsen plate. En prosedyre som kalles en foraminotomy avlaster press på nerver forårsaket av leddgikt halsen sporen og svulmende hals plate. En laminotomy er en prosedyre der spinalkanalen er åpnet gjennom et snitt --- uten behov for generell anestesi --- for å øke mengden av tilgjengelig plass til nerver av det berørte området. Begge prosedyrer er minimal invasiv og føre til en rask utvinning.

Etter leddgikt halsen sporen er fjernet slik at den svulmende halsen plate for å gå tilbake til normal funksjon, spør legen din om fysioterapi øvelser, som kan hjelpe deg å gjenopprette raskere ved å returnere et komplett utvalg av bevegelse til nakke og skuldre.

Er det Leg Pain Med en Cervical klemt nerve?

Er det Leg Pain Med en Cervical klemt nerve?


En cervical klemt nerve eller cervical radikulopati kan være forårsaket av en herniated plate eller stenose (innsnevring) i spinalkanalen i nakken. Symptomer vanligvis forårsake nummenhet, svakhet og utstrålende smerter i skulder og armer, men ikke beina.

Identifikasjon

Lumbale (korsryggen) klemt nervene er mer sannsynlig å forårsake isjias smerter som skyter nedover beina. Cervical smerte påvirker reflekser i skulder og armer. Det er imidlertid mulig at man også kan ha lumbar smerte sammen med en livmorhals klemt nerve, som kan være utstrålende ned benene.

Typer Symptomer

Det er syv halsvirvler. Klemte nerver i den femte cervical ryggvirvlene kan gi smerter og nummenhet i skulderområdet. Smerter i den sjette nakkevirvler stråler ofte ned til biceps til håndleddet og tommelen.

Andre typer symptomer

En klemt nerve i den syvende nakkevirvler regionen kan føre til lammelser og smerter som stråler nedover armen til langfingeren. Enhver klemt nerve i det åttende cervical ryggvirvlene regionen kan føre til smerter og nummenhet i den lille finger eller hånd.

Effekter av behandlinger

Gjenopprette fra en klemt cervical nerve krever hvile, anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen, is, massasje og trening. Kirurgi kan være nødvendig for flere strukturelle problemer som cervical stenose.

Time Frame

Det er ingen fast tidsramme for å overvinne en klemt nerve i nakken. Gjenopprettingstiden er betinget av aggressivitet av behandlingen.

Symptomer på nerveskader i nakken

Som med hvilket som helst sted langs ryggraden, er nakken utsatt for skader. Dette vil inkludere nerveskader, enten innenfor selve ledningen eller de musklene som utgjør halsen. Når du er uheldig nok til å lide nerveskader i nakken, kan du oppleve en rekke symptomer på grunn av skade.

Smerte

Sannsynligvis den vanligste symptomet av skade på en nerve i nakken vil være smerte. Siden vi alle reagerer forskjellig på traumer eller skader, kan din smerte løpe fra en nesten bankende, murrende smerte i en skyteepisode, skarp sensasjon.

Stivhet

Ofte vil skade på en nerve i nakken be musklene til å stramme, og skaper en stivhet eller endring i omfanget av bevegelse i nakken, noe som begrenser rotasjonen av hodet ditt.

Nummenhet

Mange mennesker som har lidd av skade på en nerve i nakken også møte noen nummenhet eller prikkende følelse med halsen, og ned i skuldrene eller øvre del av ryggen. Dette kan også manifestere seg som en brennende eller prikkende innenfor de samme områdene.

Svakhet

Du kan også legge merke til en viss svakhet i halsen etter at du har lidd av nerveskader. Dette kan be mer smerte eller tetthet, som muskel i nakken må overkompensere for denne mangelen på styrke.

Posisjonelle problemer

Noen ganger nerveskader i nakken kan gjøre det vanskelig å finne en posisjon der å holde hodet, noe som gjør det nødvendig å justere tilt eller plasseringen av hodet for å oppnå den mest avslappende og smertefri plassering mulig.

Spasmer

I noen mennesker, kan nerveskader i nakken få muskelkramper eller muskelrykninger i halsen og omkringliggende områder (skuldre og øvre rygg).

Klemt nerve tegn og symptomer

En klemt nerve er forårsaket av for mye press eller repeterende trykket på en nerve av nærliggende bein, brusk, muskler eller sener. Folk kan oppleve en klemt nerve hvor som helst i kroppen. I mange tilfeller, symptomene løse på egen hånd med resten.

Smerte Kjennetegn

Sharp eller brennende smerte eller en kjedelig verke er vanlige tegn på en klemt nerve. Når nerve er i ryggmargen, hoste eller nysing kan forverre smertene. Smertefulle muskelkramper i ryggen kan følge klem nerver.

Utstrålende smerter

Pain vanligvis stråler utover fra klemt nerve. Klemte nerver i den nedre del av ryggen kan forårsake smerte å stråle ned i benet, noen ganger helt til foten. Klemte nerver i nakken kan gi smerter å stråle gjennom skuldrene og til og med i hendene.

Svakhet

Svakhet i det berørte området kan også forekomme. For eksempel er dette vanlig i carpal tunnelsyndrom.

Prikking

Andre vanlige tegn på en klemt nerve omfatter opplevelser av kribling, for eksempel en hånd eller fot som føles som om det har "sovnet".

Betraktninger

Klemt nerve tegn og symptomer kan bli verre når den enkelte sover, og få ham til å våkne.

Symptomer på livmorhals Nerve Damage

Livmorhalsnerveskader er skader på nerver i nakken av ryggraden, som inkluderer halsen. Det er noen avslørende symptomer som kan hjelpe indikere livmorhalsnerveskader.

Smerte og ubehag

Som med noen form for nerveskader, vil du mer enn sannsynlig begynne å lide noen smerte og ubehag. Dette kan være kjedelig eller skyte i naturen, men vil normalt foregå i nakke, skuldre og armer. I noen tilfeller kan denne smerten også spre seg ned i brystet.

Nummenhet

Oftere enn ikke, vil nerveskader i nakken av ryggraden også føre til nummenhet. Mye som smerte, kan nummenhet dukke opp i nakke, skuldre og armer, samt hender og fingre.

Mangel på koordinering

Denne spesielle typen nerveskader har blitt kjent for å påvirke samordning i fingre og hender.

Prikking

Mange mennesker som lider livmorhals nerveskade oppleve en prikking eller prikkende følelse i hendene.

Svakhet

De fleste nerveskader, blant annet i nakken av ryggraden, kan be en viss svakhet. Denne svakheten vil generelt påvirke dine armer og hender.

Slik angrer en klemt nerve

En klemt nerve er en type nerveskader i hvilket signalet blir sendt langs nerve blir avbrutt. Vanlige symptomer på en klemt nerve er smerter, nummenhet, prikking og svakhet i musklene rundt nerve. Det kan skyldes for mye kompresjon eller hevelse rundt nerve. Ofte er det forårsaket av andre forhold, for eksempel carpel tunnel syndrom i håndleddet, men du kan utvikle en klemt nerve hvor som helst i kroppen. En klemt nerve i nakken eller nedre del av ryggen kan være forårsaket av en herniated plate eller leddgikt, blant andre forhold. De fleste pasienter er i stand til å "angre" og komme seg fra sin klemt nerve med behandling, men noen tilfeller krever kirurgi eller er irreversible, ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag.

Bruksanvisning

•  Bruk en spenne eller skinne, avhengig av hvor klemt nerve er, for å lindre akutte smerter og la helbredelse. For eksempel, hvis den er klemt nerve i armen, må det benyttes en spenne for å begrense bevegelsen av musklene rundt nerve. Dette vil hjelpe nerve gjenopprette og hindre ytterligere skade.

Gjør fysioterapi. En terapeut kan hjelpe deg med å strekke og styrke visse muskler til å bidra til å avlaste trykket på nerven, og hjelpe deg med ergonomiske og andre endringer du kan gjøre for å bidra i gjenoppbyggingsprosessen.

Ta smertestillende medikamenter som anvist. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs), som ibuprofen eller naproxen, vil bidra til å redusere betennelse rundt nerve. Legen din kan også foreskrive medisiner for nerverelatert smerte, slik som gabapentin (Lyrica) og pregabalin (Neurontin).

Ta kontakt med legen din om kirurgi. Hvis du har prøvd alle andre behandlinger og smertene vedvarer etter flere uker, kirurgi kan anbefales. Hvis det er tegn på alvorlig nerveskade, som svakhet i musklene, kan kirurgi hjelpe slipp trykket på nerven. Hvis klemt nerve er i ryggen, kan prosedyren innebærer å fjerne en del av en herniated plate eller anspore som legger press på den klemt spinal nerve.

Hint

  • En X-ray kan være i stand til å vise hva som forårsaker klemt nerve. Hvis symptomene er alvorlige, kan ytterligere tester som en MR være nødvendig å finne roten til problemet.

Behandling for en klemt nerve

En klemt nerve er skade eller kompresjon på en nerve eller nerverot fra bein, sener eller muskler. En klemt nerve kan skje hvor som helst i kroppen - fra en herniated disk i ryggen til komprimerte nervene i håndleddet - med varierende grad av alvorlighet, og ulike behandlinger som tilbys.

Årsaker

En herniated rygg disk er bein eller brusk å legge press på en spinal nerve. Komprimering fra hovne sener eller forstørret bein vil klemme nervene i håndleddet. Sport, skader, dårlig holdning, repetitive bevegelser fra din jobb eller hobby, slitasjegikt og fedme er noen årsaker til klemte nerver.

Symptomer

Klemt nerve symptomer inkluderer nummenhet, muskelsvakhet, prikking og en pins-og-nåler følelse i det berørte området. Disse symptomene kan bli verre om natten. En klemt nerve i nakken vil ha symptomer på nakkesmerter og stivhet, med disse følelsene kjører ned armen. En klemt nerve i ryggen kan inkludere symptomer på ryggsmerter eller nummenhet kjører ned det ene beinet. En klemt nerve i håndleddet vil vise tegn til svakhet i tommelen, indeksen og midtre fingrene.

Diagnose

Når en klemt nerve er mistenkt, vil legen din utføre en nerve conduction studien. Denne prosedyren innebærer elektroder plassert på huden for å stimulere nerve med en liten elektrisk impuls. Testen vil fortelle legen din dersom nerven er skadet. Elektromyografi måler elektriske utladninger produsert fra musklene dine. En tynn nål inn i en muskel for å registrere elektrisk aktivitet som du kontrakt og hvile muskel. En MR kan utføres for å sjekke for nerverot kompresjon i ryggraden.

Behandling

Resten er normalt anbefales for det berørte området. En skinne eller bånd kan bidra til å støtte en klemt nerve i albuen eller håndleddet. Fysioterapi kan hjelpe deg å styrke og strekke musklene i det berørte området for å avlaste trykket på nerven. Anti-inflammatoriske legemidler som Aleve og advil kan lindre smerter og betennelser. Når smerten er alvorlig, kan legen forskrive en resept anti-inflammatorisk. Kortikosteroid injeksjoner kan gis for å lindre betennelser rundt klemt nerve.

Kirurgi

Når andre behandlinger mislykkes, kan kirurgi være et alternativ. Operasjonen vil variere avhengig av den berørte nerve. Kirurgi for en herniated disk kan innebære fjerning av deler av disken eller bein spurs påvirker nerve. Kirurgi på håndleddet eller albuen kan innebære å kutte et ligament for å tillate mer plass til nerven.

Forebygging / løsning

Opprettholde en sunn vekt og god holdning til å holde unødvendige trykk av nerver. Prøv å begrense repeterende bevegelser ved å ta pauser, og legge tøyningsøvelser til din daglige rutine.

Herniated Disc & klemt nerve Arm Pain

En herniated cervical plate oppstår når ytre dekker plate brusk sprekker. Følgelig inne setter geleaktig kjerne press på spinalnerver, som kan forårsake smerter å stråle nedover armen, ifølge Mayfield Clinic.

Funksjon

Det er sju cervical ryggvirvler i nakken. Skivene er plassert mellom ryggvirvlene. Nervene i livmorhalsen området forårsake reflekser i skulder, armer og fingre. Enhver klemt nerve i nakken kan midlertidig hindre disse refleksene, forårsaker nummenhet, muskel tetthet, kribling eller smerte.

Betydning

Selv om en herniated cervical plate kan til slutt helbrede på egen hånd, resten er avgjørende for å hindre ytterligere forverring av skaden. En person kan også bruke en hals bånd for å begrense plutselige bevegelser.

Typer behandling

Anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen og naproksen kan redusere betennelser og smerter i nakke og arm som er forårsaket av en herniated cervical plate.

Andre typer behandling

For mer alvorlige nakke og arm smerter, kan en lege forskrive epidural steroidinjeksjoner eller muskelavslappende, ifølge Mayfield Clinic.

Time Frame

Recovery fra en herniated plate og klemt nerve arm smerter er vanligvis betinget av alvorlighetsgraden av skaden, alder og konsistensen av behandlinger. Men 90 prosent av enkeltpersoner vanligvis forbedre nok innen seks uker for å gjenoppta normal aktivitet, ifølge Mayfield Clinic.

Måter å oppdage en klemt nerve

A "klemt nerve" beskriver skade eller skade på en nerve eller sett av nerver som kan forårsake ubehag eller smerter eller påvirke funksjoner. Slike skader kan være forårsaket av kompresjon, stretching, eller innsnevring. Mayoclinic.com sier klemt nerve oppstår når for mye trykk påføres en nerve ved omgivende vev slik som ben, brusk eller sener, muskler.

Tilstanden kan forekomme med nerver som gjelder motoriske funksjoner eller sensoriske funksjoner. Den har gjenkjennelige symptomer og ulike behandlinger.

Generelle symptomer og tegn

Generelle symptomer på en klemt nerve er avhengig av sted og alvorlighetsgrad. Hvis du har nedsatt følelse og nummenhet, bleking av huden eller skyting smerter i hender eller føtter, er det sannsynligvis en klemt nerve.

Andre typiske indikasjoner inkluderer brennende følelse, en kriblende følelse av prikking og stikking rundt klemt nerve eller lemmer, og følelsen av å ha en lem sovner.

Hvis du opplever noen tap av motoriske ferdigheter eller reflekser, som kan også være et tegn på tilstanden.

Klemte nerver er mer vanlig hos personer som også viser problemer med diabetes, alkoholisme, infeksjon, leddgikt, svulster eller ernæringsmessige mangler.

Vanlige typer klemt nerve

De vanligste formene av tilstanden inkluderer carpal tunnel syndrom og en klemt nerve i nakken eller ryggen (ofte kalt perifer neuropati).

Carpal tunnel syndrom er vanligvis forårsaket av repetitive bevegelser med hender og håndledd i en bestemt posisjon. Hvis du jobber på et kontor og bruker datamaskinen daglig, eller i en fabrikk jobb som krever repeterende håndbruk, kan du utvikle denne tilstanden. Symptomer inkluderer tap av følelse, en kriblende følelse og tap av motoriske ferdigheter med hendene. Når tilstanden foreligger, vil omfattende tid ved hjelp av hender eller håndledd gjøre noen smerter eller symptomer mer tydelig.

Perifer neuropati forklares med Nathan Wei, MD, FACP, FACR på arthritis-treatment-and-relief.com, som en generell betegnelse for forstyrrelser i det perifere nervesystemet (nervene koblet fra hjernen til ryggmargen). Klemte nerver det kan forårsake symptomer som påvirker sansefunksjoner eller motoriske funksjoner - særlig de som angår dine armer, ben, hender og føtter.

Behandling Alternativer

Behandling for en klemt nerver og tilhørende symptomer er ofte hvile eller immobilisering for den skadde området inntil trykket er lettet. Legen din kan foreskrive medisiner, sammen med fysioterapi eller andre behandlinger.

I mer ekstreme tilfeller kan kirurgi brukes til å fikse alvorlige nerveskader. Sørg for å rådføre seg med legen din på diagnose og behandling.

Nerver som forårsaker Leg Muscle Pain

Leg muskelsmerter er ikke alltid grunn til å trekke en etappe muskel eller en belastning eller forstuing. Noen ganger smerten oppleves i leggmusklene skyldes en nerve problem. Sensoriske og motoriske nerver kjøre gjennom begge beina og kan forårsake leg muskelsmerter hvis en nerve er skadet eller komprimert.

Leg Muscle Pain

Ifølge National Institutes of Health, kan leg muskelsmerter skyldes mange ting, blant annet nerveskader (fra forskjellige sykdommer eller infeksjoner) og sciatic nerve smerte (komprimert nerverot eller herniated disk i ryggraden). Det er i utgangspunktet tre typer nerver i kroppen: sensoriske, motoriske og autonome. De sensoriske og motoriske nerver spille en betydelig rolle i beinet muskelsmerter.

Sensoriske nerver

Nerver kurs i hele kroppen og hjelp i å sende signaler fra hjernen til organer og muskler. Ett sett med de perifere nerver som oppgave å videreformidle informasjon fra sentralnervesystemet (hjernen og ryggmargen) til musklene og organene. Men de perifere nerver fungerer ikke alltid rett, noe som kan føre til smerter.

Perifer nevropati

Når de perifere nerver ikke fungerer som de skal, er det kjent som perifer neuropati. Sykdom og smitte kan forårsake perifer (nerve) nevropati problemer. Sykdommer som kan gjøre dette inkluderer diabetes og alkoholisme.

Infeksjoner som kan forårsake denne tilstanden inkluderer AIDS og syfilis. I tillegg til ben muskelsmerter, kan et tap av muskelkontroll og / eller muskelsvakhet oppleves når perifer neuropati er til stede.

Motoriske nerver

Isjiasnerven er den lengste nerve i kroppen, reiser ned fra begge sider av ryggraden og langs baksiden av benene til føttene. Dette nerve kan påvirke motor bevegelse av beinmuskulaturen, så eventuelle skader det kan forårsake leg muskelsmerter.

Isjiasnerven Pain

Noen ganger isjiasnerven blir klemt eller presset i ryggområdet. Dette kan skje fra løftene noe feil, sitter for lenge i en stilling, blir skadet i en bilulykke, eller det kan være et resultat av en herniated disk. Herniated disker er ofte forårsaket av aldersrelatert svekkelse og kan føre til sciatic nerve smerte, ifølge nettstedet Spine-health.com.