Digidexo.com

hypotyreose og addison

Hva er normalt blodsukker Test?

Glukose testing er utført for å overvåke blodsukkernivået hos personer med diabetes, så vel som for screening av diabetes. Glukose testing er gjort tilfeldig eller etter faste i åtte timer. En lege vil avgjøre hvilken metode for testing er nødvendig for pasientens situasjon.

Normale nivåer

Ifølge MedlinePlus.com, er et normalt blodsukkernivå før måltider mellom 70-130 milligram per desiliter (mg / dl) og etter måltider er mindre enn 180 mg / dl.

Kritiske Levels

Ifølge den niende utgaven av Mosby s Diagnostic and Laboratory Test Reference, kritiske blodsukkernivået for en voksen mann er mindre enn 50 mg / dl eller større enn 400 mg / dl. Kritiske glukosenivåer for en voksen kvinne er og mindre enn 40 mg / dl eller høyere enn 400 mg / dl.

Betraktninger

Ifølge Mosby s Diagnostic and Laboratory Test Reference, kan former for stress som narkose, hjerneslag eller hjerteinfarkt øker blodsukkeret i blodet.

Økte nivåer

Økte nivåer av glukose kan bety diabetes mellitus, Cushings syndrom, feokromocytom, kronisk nyresvikt, glukagonom, akutt pankreatitt, diuretika, kortikosteroider og akromegali.

Redusert nivå

Reduserte nivåer av glukose kan indikere insulinoma, hypotyreose, hypopituitarism, Addisons sykdom, omfattende leversykdom, insulindosering og sult.

Tegn og symptomer på skjoldbrusk problemer og Addisons sykdom

Tegn og symptomer på skjoldbrusk problemer og Addisons sykdom


Når vi er i full aktivitet i denne travle verden, er det lett å gå glipp av hint om at kroppen vår ikke fungerer helt som det skal. Smerte krever oppmerksomhet og er vanskelig å ignorere, men tegnene på noen potensielt alvorlige plager er mer stealthy, slik som skjoldbrusk problemer og adrenal ubalanser som Addisons sykdom.

Definisjon av Addisons sykdom

Addisons sykdom er en sjelden hormonforstyrrelse noen ganger referert til som hypocortisolism. Det innebærer utilstrekkelige nivåer av kortisol, et steroid hormon som styrer kroppens reserver av protein, og det påvirker en i om lag 100.000. Noen lider av Addisons sykdom kan også ha lave nivåer av aldosteron, et hormon som vedlikeholder nedsatt natrium.

Ligner Thyroid Problemer

Ifølge legene. Og Richard Karilee Shames, er det en signifikant forbindelse mellom lav skjoldbruskkjertelen (hypotyroidisme) og adrenale forstyrrelser som for eksempel Addisons sykdom (se referanse 1). Lave nivåer av adrenalin hormoner kan forverre skjoldbrusk problemer. Skjoldbrusk problemer har en tendens til å være arvelig.

Signs

Noen kvinner med Addisons sykdom kan oppleve menstruasjonsproblemer. Perioder blitt flekkete eller stoppe helt. I tilfeller av hypotyreose, derimot, oppstår-perioder det motsatte kan bli mer hyppig og smertefull. Addisons sykdom kan produsere en mørkning av huden er kjent som hyperpigmentering, oftest på arrvev og trykkpunkter. Hypothyrodism kan produsere hudforandringer i tillegg, noe som gjør den tørr eller flassende. En legeundersøkelse kan også avdekke lavt blodsukker, lavt serum natrium, og lavt blodtrykk, all felles for Addisons sykdom. Omtrent halvparten av pasienter som lider av Addisons sykdom klager over kvalme, oppkast og kronisk diaré, skjønt hypotyroidisme produserer den motsatte tarm-endring og forårsaker langvarig forstoppelse. Lesjoner som er kjent som buccal mukosa kan utvikle seg i munnen.

Symptomer

Symptomene på Addisons sykdom utvikler langsomt og gradvis, slik at de er lett å overse. Noen indikasjoner på at du kan være arbeider med lave nivåer av kortisol er tretthet-du får den vanlige mengden av søvn, men du våkner opp sliten uansett-og en følelse av treghet. Vekttap kan være uforklarlige, men det kan også være et resultat av en merkbar nedgang i appetitt. Irritabilitet og depresjon er vanlig. En viktig symptom på Addisons sykdom er et sug etter salt når redusert nivå av aldosteron er utilstrekkelige for å opprettholde kroppens saltnivåer riktig.

Addison-krise

Hvis tegn og symptomer på tidlig stadium Addisons sykdom går udiagnostisert, kan de forverre plutselig i tilfelle en ulykke eller plutselig sykdom. Dette er kjent som Addison-krise, og symptomene kan øke for å inkludere ødeleggende smerter i ryggen eller magen, dehydrering, og selv bevisstløshet. Dette skjer hos ca 25% av de som er plaget med Addisons sykdom fordi de ikke anerkjenner de tidlige faresignaler.

Behandling

Behandling for Addison-krise, inkludert intravenøse doser med hydrokortison, saltvann, og sukker, vanligvis bringer umiddelbar forbedring. Både skjoldbrusk forhold og adrenal mangler som Addisons behandles ved å erstatte og / eller supplere de hormonene som mangler. I tilfelle av kortisol mangler, er hydrokortison tabletter er foreskrevet. Når aldosteronnivå tilfeldigvis er lav, kan tilsettes fludrokortison acetat doser.

Tegn og symptomer på Hypotyreose

Hypotyreose er en endokrin lidelse der skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok thyroid hormon (T4). Det er flere årsaker til hypotyreose, men den vanligste formen er en autoimmun lidelse som kalles Hashimotos tyreoiditt. Den skjoldbrusk styrer stoffskiftet så mange av symptomene på hypotyreose er et direkte resultat av en nedsatt stoffskifte.

Vektøkning / problemer med å miste vekt

Når stoffskiftet bremser, kan en persons matvaner endres ikke, men han vil opp i vekt (eller har problemer med å miste). Ikke bare det, men han kan spise mindre og fortsatt opplever problemer. Flere av de kalorier han spiser lagres som fett, i stedet for å bli brukt som energi.

Følsomhet for kulde, tretthet og svakhet

Metabolisme produserer varme og konverterer kalorier til brukbar energi. Når stoffskiftet bremser, kjøler kroppen ned (forårsaker følsomhet for kulde), og det er ikke nok energi tilgjengelig til cellene (forårsaker tretthet og muskelsvakhet).

Ømhet i nakken og Endringer i Voice Tone

Skjoldbruskkjertelen er plassert på forsiden av halsen, på toppen av stemmebåndet. I hypotyreose, kan skjoldbrusk svulmer som forårsaker ømhet i nakken og også gjøre stemmen dypere.

Fordøyelsesproblemer

Forstoppelse er det vanligste symptom fordøyelses. Igjen, det er knyttet til en nedsatt stoffskifte. Færre næringsstoffer metaboliseres så fordøyelsen bremser.

Depresjon

Depresjon er den direkte effekten av en nedsatt stoffskifte. Det er også en følelsesmessig reaksjon til vektøkning, tretthet og fordøyelsesproblemer.

Andre symptomer

Hypotyreose har mange symptomer som er så vage; de er lett å ignorere. Tørr hud og hår kan være vær-relatert. Irritabilitet eller nedsatt libido kan være livsstilsrelatert. Men vær klar over at ofte disse symptomene oppstår i grupper uten åpenbar årsak.

Conclusioin

Hvis du mistenker at du kan ha hypotyreose, ta kontakt med legen din og be om en skjoldbrusk test. Dessuten vil vanlig øvelse hastigheten metabolismen og lindre mange av symptomene. Hvis du har problemer med vektøkning, sørg for å logge kosthold og mosjonsvaner for en periode på flere måneder, slik at livsstil kan utelukkes som en mulig årsak.

Hvordan behandle Hypotyreose uten medisiner

Hvis du har hypotyreose, betyr det at kroppen din ikke produserer nok thyroid hormon. Dette hormonet styrer hvordan kroppen bruker energi. Da forblir ubehandlet, kan hypotyreose føre til høyt kolesterol, hjerteinfarkt og hjerneslag. Som med alle alvorlig medisinsk tilstand er det best å konsultere en medisinsk faglig om eventuelle og alle behandlinger og rettsmidler for hypotyreose. Når det er sagt, er det mange måter å behandle hypotyreose uten medisinering.

Hvordan behandle Hypotyreose uten medisiner

•  Ta en multivitamin for å sikre at du ikke er mangelfull i noen av de essensielle næringsstoffene kroppen din trenger for å fungere skikkelig. Finn et multivitamin laget for din kjønn og aldersgrupper.

Øk jod inntaket ved å ta en tare supplement eller blæretang. Hvis du er allergisk mot jod, bør dette trinnet hoppes over. Mange mennesker som er allergiske mot skalldyr er faktisk allergisk mot jod.

Ta en selen supplement. Selen er en viktig del av hormon konvertering og en selen mangel kan redusere aktiviteten til skjoldbruskkjertelen.

Ta en tyrosin supplement. Tyrosin hjelper konvertere jod til skjoldbruskkjertelen hormon. Når det tas som et supplement, kan det øke produksjonen av skjoldbruskkjertel hormon dermed hjelpe behandle hypotyreose.

Spis mer hele korn, sjømat, nøtter og frø. Disse matvarer er inkludert i hypotyreose kostholdet fordi de inneholder de næringsstoffene kroppen din trenger for skjoldbruskkjertelen til å fungere skikkelig.

Gå til legen din regelmessig slik at han eller hun kan skjerme deg for komplikasjoner. Regelmessig blod arbeid er nødvendig for å sikre din hypotyreose behandlingen virker.

Symptomer på Addisons sykdom som voks og avta

Symptomer på Addisons sykdom som voks og avta


Addisons sykdom er forårsaket av svikt i binyrene. Hos hunder, kan det skyldes plutselig stopper steroid behandling for en annen sykdom, som er grunnen til at veterinærer anbefaler eierne å avta deres kjæledyr steroid dosering. Mange symptomer voks og avta, noe som er grunnen Addisons sykdom hos hunder er referert til som "The Great imitator." Det finnes tre forskjellige typer av kronisk Addisons sykdom - primær, sekundær og atypiske. Med riktig diagnose, kan hunder få medisiner som potensielt kan utvide sine liv i flere år. Hunder kan også ha en Addison-krise, en akutt stadium av sykdommen involverer oppkast, diaré og kollaps. Slike hunder må få veterinærbehandling umiddelbart hvis de skal overleve.

Apati og depresjon

Ofte et tidlig tegn på Addisons er hunden som ikke er helt riktig. Det er ingenting bestemt eieren kan peke på, men hunden er ikke opptrer som seg selv - han er sliten, mangler interesse for ting som pleide å opphisse ham og virker deprimert. Hunden kan perk opp midlertidig, men etter en stund slapphet returnerer. Veterinæren kan avgjøre om Addisons er den skyldige ved å teste for elektrolytter for primær Addisons sykdom, mens de sekundære og atypiske versjoner svare på ACTH test. I denne blodprøve, er kortisol nivåene måles. Hunden blir deretter injisert med et hormon som produserer kortisol. En annen blodprøve er trukket én time senere. Hvis kortisol målingen er lav og hormonet gjør lite for å stimulere det, er Addisons sykdom diagnosen.

Smerter og muskelsvakhet

Et annet tegn på Addisons sykdom er intermitterende smerter og muskelsvakhet. Hunden kan skjelve eller riste. I middelaldrende hunder, er dette ofte forvirret som utbruddet av leddgikt. Hvis en hund er plutselig motvillig til å gå i trapper, eller inn i bilen, eller på en stol, observere det nøye. Hvis symptomene forsvinner så dukker et par uker senere, kan et besøk til veterinæren være i orden.

Mangel på matlyst / økt tørst

Oppkast og diaré er tegn på Addisons sykdom, men ansvarlige hundeeiere tar sine dyr til veterinæren hvis denne aktiviteten fortsetter i mer enn en kort tid. Mer subtile er en mangel på matlyst eller økt tørste, symptomer som kommer og går. Hvis hunden har normalt en robust appetitt og ønsker ikke å spise, ta kontakt med en veterinær. Den pirkete eater er mer problematisk, men ta forsiktig oppmerksom på hundens matvaner. Økt forbruk vann og den resulterende økningen i urinmengde er symptomatisk for flere sykdommer, blant annet nyresvikt, så enhver hund som viser denne atferden bør ha en veterinærsjekk.

Hvordan diagnostisere Addisons

Plassert over hver av nyrene er binyrene. Disse kjertlene skiller ut hormoner som regulerer kroppens sukker, natrium og kalium nivåene sammen med stress og immunresponser. Addisons sykdom oppstår når binyrene blir skadet på grunn av infeksjoner, kreft, tuberkulose og andre medisinske tilstander. Hvis legen mistenker Addisons, må du gjennomgå tester for å bekrefte diagnosen.

Hvordan diagnostisere Addisons

•  Gi blodprøver. Natrium, kalium, kortisol og adrenokortikotropt hormon, eller ACTH, vil nivået bli målt for å identifisere en adrenal insuffisiens, ifølge Mayo Clinic. ACTH er et hormon som hjelper binyrene produserer kortisol.

•  Ta en ACTH-stimuleringstest, hvor en syntetisk form av hormonet er injisert inn i kroppen. ACTH stimulerer normalt kortisol produksjonen, men hvis binyrene er skadet, vil kortisolnivået forbli lav eller vil ikke øke i det hele tatt, råder National endokrine og metabolske sykdommer informasjonsmøte.

gjennomgå en insulin-indusert hypoglykemi test, hvis legen har mistanke om dine symptomer er forårsaket av hypofysen sykdom. Ifølge Mayo Clinic, vil du bli gitt en injeksjon av insulin og deretter ha blod trekkes. Når du ikke har Addisons, insulin fører blodsukkeret til å slippe og kortisol nivåene å stige.

Få en datastyrt tomografi scan for å undersøke binyrene. CT scan vil avdekke avvik, for eksempel ødeleggelse av vev. I de fleste tilfeller er Addisons forårsaket av ødeleggelse av den ytre binyrene sjikt, kjent som binyrebarken, av kroppens immunsystem.

Hint

  • La din lege vite når symptomene begynte. Symptomer på Addisons er tretthet, hud mørkere, craving salt, depresjon, irritabilitet, leddsmerter og hurtig vekttap. Disse symptomene kan ta mange måneder å utvikle.

Hvordan gjenkjenne en Addison-krise

Hvordan gjenkjenne en Addison-krise


Addison-krise, også kjent som akutt binyrebarksvikt eller fiasko, er en livstruende tilstand som oppstår når binyrene ikke klarer å produsere nok kortisol, et steroid hormon. Denne tilstanden er beskrevet av Kevin M Klauer, DO, FACEP som unnvikende og resulterer i høy forekomst av sykelighet og dødelighet når diagnose av denne tilstanden er savnet. Denne tilstanden kan oppstå når binyrene er skadet fra en tilstand som Addisons sykdom eller primær binyrebarkinsuffisiens. Det kan også oppstå hvis hypofysen er skadet eller hvis binyreinsuffisiens ikke er riktig behandlet. Identifikasjon av denne tilstanden, og rask behandling kan forhindre dødelighet.

Hvordan gjenkjenne en Addison-krise

Be den enkelte, hvis han er ved bevissthet, om han opplever noe av det følgende: magesmerter, svimmelhet eller ørhet, tretthet eller smerter i siden.

Se etter tegn på forvirring, mørkere hud og vekttap. Den enkelte kan synes å ha bremset eller trege bevegelser og dyp svakhet.

Se etter symptomer på dehydrering, slik som overdreven tørste og tap av appetitt. Den enkelte kan også vises spyles, har tørr hud og kan være trett. Spørsmål om hennes urinen er mørk og om hun opplever frysninger.

Finn ut om den enkelte har en hodepine, høy feber eller leddsmerter.

Spørre om den enkelte opplever et tap av appetitt eller kvalme. Personen kan også være opplever oppkast.

Sjekk for flere symptomer som utslett eller lesjoner, uvanlige og overdreven svetting i ansiktet eller palmer, rask puls, rask pust eller lavt blodtrykk.

Hint

  • Kontakt en medisinsk faglig umiddelbart hvis du eller noen du kjenner har Addisons sykdom og viser noen av disse symptomene. Videre testing kan være nødvendig for å avgjøre om et skudd av hydrokortison gjennom en blodåre (intravenøst) eller muskel (intramuskulært) er påkrevd.

Lyme sykdom Vs Addisons sykdom

Lyme sykdom og Addisons sykdom er to forskjellige tilstander som har lignende symptomer. En av de viktigste forskjellene er at Lyme sykdom er smittsomt, mens Addisons er en endokrin lidelse.

Identifikasjon

Lyme-sykdom er en infeksiøs sykdom forårsaket av tre forskjellige typer av bakterier Borrelia. Mest vanlig er Borrelia burgdoferi. Lyme sykdom er den vanligste sykdommen som kommer fra flått i den nordlige halvkule. Det er overført fra biter fra flåtten Ixodes.

Effekter

Den mest vanlige og karakteristiske symptomet på Lyme sykdom er en okser-øye utslett som oppstår på det punktet av infeksjon. Andre symptomer er feber, hodepine, depresjon og tretthet. Forblir ubehandlet, kan borreliose fortsette å forårsake ledd og hjerteproblemer, så vel som visse forstyrrelser i nervesystemet.

Misforståelse

Folk kan forvirre Lyme sykdom med Addisons sykdom. Addisons sykdom er en ganske sjelden tilstand der binyrene ikke produserer nok kortikosteroider. Den er oppkalt etter Dr. Thomas Addison, som først oppdaget sykdommen. Addisons kan utvikle seg i både voksne og barn, og kan være et resultat av en rekke andre tilstander.

Expert Insight

De vanligste symptomene på Addisons er tretthet, muskelsvakhet, feber, oppkast og diaré. Andre endringer kan omfatte endringer i humør og ledd-og muskel smerter. Ved ytterligere testing, slike symptomer som lavt blodtrykk (hypotensjon), hyperpigmentering i huden og en struma kan forekomme.

Betraktninger

Skjønt begge sykdommene har lignende symptomer, den mest åpenbare måte å skille de to er å vise en adrenal insuffisiens, som oftest med en test kalt ACTH test. I denne testen blir adrenalcortical-stimulerende hormon injisert, og dersom pasienten har problemer med adrenal bakken, vil det være en unormal respons. Hvis problemet er endokrine i naturen, kan hormonene bli erstattet. Ellers, hvis Lyme-sykdom er mistenkt, antibiotika såsom doksycyklin vil bli administrert.

Hvordan Test for Addisons sykdom

Hvordan Test for Addisons sykdom


Addisons sykdom er en sjelden, men alvorlig endokrin lidelse preget av en mangel av steroidhormoner som produseres av binyrene. Addisons sykdom påvirker bare om lag én av 100.000 mennesker, og mens det kan slå til enhver alder, det vanligvis oppstår likt på menn og kvinner mellom 30 og 50. Hvis du mistenker at du eller noen du kjenner kan vise tegn på dette lidelse, så må du lære hvordan du kan teste for Addisons sykdom.

Hvordan Test for Addisons sykdom

Lær hvordan å teste for Addisons sykdom

•  Lær hva det betyr å ha Addisons sykdom. Binyrene, som ligger rett ovenfor hver nyre, er tildelt oppgaven med å regulere alle organer og vev i kroppen din. For å gjøre dette, er det nødvendig for disse kjertlene til å produsere tilstrekkelige mengder av glukokortikoider og mineralkortikoider, nemlig hormonene kortisol og aldosteron. I Addisons sykdom, er denne funksjonen svekket.

gjenkjenne symptomer på Addisons sykdom. Følgende symptomer kan oppstå over tid: tretthet, muskelsvakhet, vekttap ledsaget av tap av appetitt, lavt blodsukker (hypoglykemi), meget lavt blodtrykk, økt pigmentering og et sug etter salt mat.

Plan på en blodprøve for å bli tatt for å avgjøre hvorvidt du kan være lider av Addisons sykdom. Serumnivåene til kalium, natrium, kortisol og adrenokortikotropt hormon (ACTH) utskilles av hypofysen skal måles, i tillegg til nivået av antistoffer.

Rull opp ermet for en ACTH stimulering test, som måler mengden av kortisol i blodet før og etter en injeksjon av syntetisk ACTH administreres. Et lavt nivå av kortisol frigjøring, eller ingen i det hele tatt, i respons til det syntetiske ACTH antyder binyrene funksjon.

Vær forberedt på en CT scan av magen (kjent som en tomografi) for å lete etter strukturelle abnormiteter i binyrene. Legg merke til at denne avbildning testen kan gjentas på hypofysen, samt.

forvente en mer injeksjon, med insulin denne tiden. Legen din kan ønske å utføre denne testen for å se hvordan kortison produksjon og blodsukker nivåer svare på innføring av insulin. I normal adrenal funksjon, tilstedeværelse av insulin forårsaker kortison nivåer for å stige og glukosenivåer til å falle.

Hint

  • Addisons sykdom er noen ganger referert til som kronisk binyreinsuffisiens, eller hypocortisolism.
  • De plaget med Addisons sykdom er ofte nevnt i medisinsk litteratur som "Addisonians."
  • I akutt binyresvikt (også kjent som en "Addison-krise"), kan visse symptomer vises plutselig, slik som kraftig oppkast og diaré eller smerter i korsryggen, ben eller magen.

Symptomer på hypotyreose i menopausal kvinner

Symptomer på hypotyreose i menopausal kvinner


Hypotyreose, også kalt treg eller svak skjoldbruskkjertelen, er en tilstand der skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok thyroid hormon. Under overgangsalderen, kvinner har også svingninger i andre hormonnivåer, primært progesteron og østrogen. Noen ganger de to problemene kan sameksistere og forårsake utfordringer i å få riktig behandling.

Forståelse Hypotyreose

Skjoldbruskkjertelen er en liten, sommerfugl-formet kjertel i halsen som er en del av det endokrine systemet. Når det er en ubalanse i dette systemet, kan det noen ganger være utfordrende å finne den eksakte årsaken. I hypotyreose, ikke skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok av hoved thyroid hormon, kalt T4 (også kalt tyroksin). Den T4 hormonet har også å bli endret til en annen form som kalles T3, i leveren før den brukes av kroppen. Under enhver forstyrrelse i denne delikate prosessen, kan et sammenbrudd føre til hypothyroid symptomer, ifølge Womentowomen.com.

Symptomer

Vanlige tegn på en treg skjoldbruskkjertelen kan være tretthet, vektøkning, tørr hud og hår, håravfall, forstoppelse, depresjon, irritabilitet, hukommelsesproblemer, intoleranse for kulde, unormale menstruasjonssykluser og muskelkramper, ifølge Endocrineweb.com. Mange av de samme symptomer er en del av menopause.

Betydning

Lav skjoldbruskkjertelen blir ofte ignorert som et potensielt problem hos kvinner som går gjennom overgangsalder. Fordi symptomene på begge hypothyroid og menopause er like, og av og til begge problemer eksisterer på samme tid, er mange kvinner bare behandlet med østrogen og / eller progesteron for menopause, selv om den underliggende årsak til problemet kan være thyroid-relatert, i henhold Dr. Richard Shames, MD, på Thyroid-info.com.

Identifikasjon

Testing thyroideafunksjonen gjøres vanligvis i form av blodprøver som kalles TSH (Thyroid hormon), T3 og T4 tester. Noen leger foretrekker å teste T3 og T4 med en test kalt en gratis T3 og fritt T4, som mer nøyaktig måler mengden sirkulerende skjoldbruskkjertel hormon. En skjoldbrusk antistofftest kan også bestemme autoimmune problemer som kan være årsaken en svak skjoldbruskkjertelen.

Behandling

Behandling for hypotyreose i overgangsalderen er lik behandling av skjoldbrusk problemer under enhver tid i en kvinnes liv. Skifte skjoldbruskkjertel hormon med medisiner kan bidra til å gjenopprette metabolsk funksjon av skjoldbruskkjertelen. Den vanligste syntetisk form av skjoldbruskkjertelen er levotyroksin natrium og selges under navnet Synthroid, Levothroid og Levoxyl. Naturlige former for skjoldbruskkjertelen kan være foreskrevet og kalles Armour eller Natural Thyroid en eller Natural Thyroid 2 (NT1 eller NT2).

Både syntetiske og naturlige former arbeide for å gjenopprette funksjon og gi lindring fra hypothyroid symptomer innen et par uker. Mange kvinner må ta thyroid replacement therapy utover overgangsalder og for resten av sitt liv.

Betraktninger

I tillegg til menopause og hypotyroidisme, lignende symptomer eksisterer og er vanlig for kvinner i form av adrenal tretthet, hvor binyrene er overstreket, og insulinresistens, noe som henviser til glukose behandlingen i kroppen.

Begge disse situasjonene bør vurderes som potensielle kilder til symptomene når de behandles for overgangsalder og hypotyreose.

Addisons sykdom og symptomer

Symptomer på Addisons sykdom er forårsaket av svikt i binyrene. I mange tilfeller kan personer med denne sykdommen ikke vet at de har det på grunn av langsom progresjon av sykdom. Individer som lider av Addisons sykdom erfaring en reduksjon i produksjon av hormoner kortisol og aldosteron. Addisons sykdom er også noen ganger kalt hypocortisolism og kan være livstruende.

Hvem er berørt?

Ifølge Mayo Clinic, Addisons sykdom symptomer dukker ofte opp i både menn og kvinner mellom 30 og 50. Det finnes ingen spesifikk etnisk gruppe som er berørt oftere enn en annen. Sannsynligvis en av de mest kjente mennesker til å ha sykdommen var president John F. Kennedy, som ble diagnostisert som en ung mann, og ble berørt under sin presidentperiode. Addisons sykdom kan begrense kroppens evne til å takle stress og opprettholde normalt blodtrykk.

Årsaker

Addisons sykdom kan være et resultat av flere ulike årsaker. Ifølge Mayo Clinic, kan Addisons sykdom være forårsaket av tuberkulose eller blødninger i binyrene. Det kan også være forårsaket av andre infeksjoner i binyrene eller en autoimmun reaksjon der kroppens immunforsvar angriper og skader binyrene - for eksempel i tilfelle av systemisk lupus. En annen årsak til Addisons kan være kronisk bruk av kortikosteroider for behandling av astma, inflammasjon og andre sykdommer, etterfulgt av en brå stopp i å ta medisinen.

Vanlige symptomer

Ifølge Mayo Clinic, felles Addisons sykdom symptomer inkluderer muskelsvakhet og tretthet, nedsatt appetitt og vekttap, mørkere i huden (hyperpigmentering), lavt blodtrykk eller besvimelse og et sug etter salt. Andre symptomer kan være kvalme, diaré, oppkast og muskel-og leddsmerter. I mange tilfeller, irritabilitet og depresjon følge symptomer, og er et primært trekk ved en møtende angrep.

Addison-krise Symptomer

Addison-krise, også kjent som binyresvikt, kan bli provosert i ubehandlet Addisons sykdom. Symptomene kan være oppkast, ryggsmerter, lavt blodtrykk og tilstedeværelsen av høye nivåer av kalium. Dette kan skje som følge av skade, stress eller sykdom ifølge Mayo Clinic. Som med de fleste lidelser som resulterer i dysfunksjon i produksjon av hormoner, stress kan være særlig problematisk, fordi det øker blodtrykket og fører til en økning av stresshormoner som adrenalin og kortisol. Stress påvirker direkte kroppens systemer som produserer disse hormonene, og hos pasienter med Addisons sykdom, disse kroppens systemer er allerede uordnede og sykt.

Behandlinger

Behandling av Addisons sykdom avhenger når sykdommen er diagnostisert og i hvilken grad en krise er oppstått. Ifølge Mayo Clinic, hvis diagnosen tidlig, behandling innebærer ofte medisiner som erstatter de manglende kortikosteroider at binyrene ikke produserer. Vanlige medisiner inkluderer Florinef og Cortef. Prednison er en annen vanlig medisiner som brukes i stedet for Cortef og erstatter de kortisolnivå i blodet som binyrene ville naturlig produsere. Hvis en person er i midt i en Addison-krise, umiddelbar medisinsk intervensjon omfatter vanligvis intravenøs saltoppløsning, hydrokortison og druesukker (sukker).

Raw Diet for Hypotyreose

Hypotyreose er en ganske vanlig lidelse, og mange mennesker er uvitende om at de selv har det. Den skjoldbrusk er en ekstremt viktig kjertel som styrer metabolisme, vekst, kalsiuminnhold i blodet, energi, oksygen, kroppsfett og vekttap. En rå mat diett er ofte orde for å bekjempe hypotyreose fordi den søker å gi kroppen din med alle de essensielle vitaminer og mineraler gjennom naturlig, rå matvarer som inneholder mindre fett, konserveringsmidler og andre skadelige stoffer.

Hva er Hypothyroidism?

Hypotyreose er en tilstand karakterisert ved en mangelfull eller ineffektiv produksjon eller bruk av hormoner fra skjoldbruskkjertelen. Det finnes mange typer hypotyreose, alt fra tilstander der kroppens immunforsvar angriper skjoldbruskkjertelen (Hashimotos tyreoiditt), til en overaktiv kjertel eller en viral eller bakteriell infeksjon. Personer med hypotyreose er ofte sløv, har en langsom puls og en intoleranse for kulde. De kan ukontrollert opp i vekt uten å være i stand til å miste den, bli forstoppet og nummen i ekstremiteter. I noen tilfeller kan forvirring, demens og depresjon oppstå. Når hypotyreose oppstår hos barn, kan det føre til en veksthemming eller psykiske mangler.

Hva Rå mat er bra for meg?

Noe mat diett (rå eller annet) som du velger å følge bør ha en balansert mengde vitaminer og mineraler. Jod er spesielt viktig, som en mangel med det kan føre til hypotyreose med struma, eller en unormal utvidelse av skjoldbruskkjertelen. Jod er lagt til mange av våre matvarer i dag, slik som bordsalt, så du sannsynligvis ikke trenger å bekymre deg for dette. Faktisk kan du må være forsiktig at du ikke overdriv det på jod, som for mye kan være like farlig. Hvis du ikke er i vane med salting maten, finne ulike kilder enn iodized bordsalt. De fleste saltvannsfisk, tang og sjømat inneholder rikelig mengder jod. Prøv sushi eller sashimi, for eksempel.

Et annet viktig stoff å vurdere er tyrosin. Det er en viktig aminosyre som fungerer med jod i skjoldbruskkjertelen til å lage tyroksin, et hormon som styrer stoffskiftet og fremmer vekst. For hypothyroidic barn, er dette spesielt viktig. Aminosyren i seg selv kan bidra til å lindre depresjon og letargi, to vanlige symptomer mennesker med hypotyreoidisme ansikt.

Tyrosin kan finnes i hele korn, wheats og havre. Det er også tilgjengelig i overflod i meieriprodukter som melk, yoghurt og ost. Mange frukt og grønnsaker har tyrosin, spesielt bananer og avokado. Også prøve mandler, sesamfrø og gresskarfrø. Tyrosin er naturligvis også tilstede i mange kjøttkilder, slik som magert svinekjøtt og kylling.

Hva Raw matvarer bør jeg unngå?

Maten du ønsker å unngå i stor grad avhenge av noen få faktorer. Først, er du på noen medisiner? Nylig har mange matvarer blitt betegnet "goitrogenic", eller er kjent for å gjøre hypotyroidisme verre. Hvorvidt dette er sant er fortsatt under utprøving; derimot, er disse matvarene kjent for å ha forbindelser og stoffer som kan faktisk motvirke eventuelle medisiner du tar. De identifiserte mat inkluderer: babassu, rosenkål, kål, blomkål, mais, grønnkål, hirse, fersken, pærer, poteter, reddiker, rutabagas, jordbær og neper. Snakk med legen din om dette og hvilke konkrete matvarer du må unngå for å forhindre en mulig interaksjon med din medisinering.

Den gode nyheten er at hvis du liker disse matvarene, matlaging dem antas å ødelegge enzymer som bidrar til de goitrogenic egenskapene til mat.

The Evidence

Ifølge Dr. Todd Nippolt, MD, en endokrinolog med Mayo Clinic, er det ingen støtte vitenskapelige bevis for at noen bestemt hypotyreose diett foreligger som vil forbedre thyroid funksjon. En 1957 eksperiment ved Universitetet i Madras, India, derimot, fant at visse matvarer kan inneholde goitrogenic stoffer som induserer en forstørrelse av skjoldbruskkjertelen, og dermed underbygger påstandene om at enkelte matvarer kan faktisk være farlig for helsen din.

Hva er Human Addison sykdom?

Addisons sykdom er en human adrenal eller hormonelle lidelser som resulterer i kjertlene ikke produserer nok hormoner. Addisons sykdom forårsaker binyrene til å være skadet og ute av stand til å produsere hormonet kortisol og adolsterone.

Hormoner

Kortisol påvirker nesten alle organer og vev i kroppen og er viktig for kroppens stressrespons. Kortisol kan bidra til å opprettholde blodtrykk, hjerte-funksjon, immunsystemet, blodsukkeret, og metabolisme. Adolsterone produseres av binyrene, og opprettholder blodtrykket, så vel som natrium-og vann i kroppen. Adolsterone hjelper nyrene beholder natrium og skille kalium, som nyrer endrer blodvolumet og trykk.

Symptomer

Symptomer på Addisons eller binyrebarkinsuffisiens er tretthet, muskelsvakhet, vekttap, og endringer i appetitt. Andre symptomer er kvalme, diaré, oppkast, endringer i blodtrykk, irritabilitet, depresjon, cravings, lavt blodsukkernivå, svetting, menstruasjon og hodepine.

Årsaker

Addisons sykdom er ofte forårsaket av autoimmune lidelser og ødeleggelse av binyrebarken av immunsystemet. Tuberkulose er en infeksjon som ødelegger binyrene. Andre årsaker til Addisons omfatter kroniske soppinfeksjoner, kreft celler, protein oppbygging, kirurgisk fjerning av binyrer, AIDS, genetiske defekter, og blødninger i binyrene.

Diagnose

Binyreinsuffisiens kan være vanskelig å diagnostisere, og er bekreftet gjennom laboratorietester. Disse testene bestemme nivåer av kortisol i kroppen. Røntgenbilder kan tas av binyrene og hypofysen for å se om det er en del av årsaken til Addisons sykdom.

Behandling

Behandling for Addisons innebærer å ta hormoner for å erstatte de som ikke i kroppen i tilstrekkelige mengder.

Hvordan bli kvitt hovne øyne Fra Hypotyreose

Hvordan bli kvitt hovne øyne Fra Hypotyreose


Hypotyreose er en tilstand der skjoldbruskkjertelen, en sommerfugl formet kjertel som ligger i halsen, ikke produserer tilstrekkelige mengder av skjoldbruskkjertelen hormon. Hypotyreose er en relativt vanlig medisinsk problem, og rammer anslagsvis 10 millioner amerikanere. Når kroppen mangler dette hormonet, det påvirker hele kroppen. Den skjoldbrusk er ansvarlig for stoffskiftet, og det kan skape et bredt spekter av symptomer, inkludert slapphet, vektøkning, forstoppelse, tørr hud, kulde intoleranse, hukommelsestap, håravfall, depresjon og tap av libido. I avanserte tilfeller av hypotyreose, kan ansiktet og øyelokkene blir hovne og hjertet kan bli forstørret.

Hvordan bli kvitt hovne øyne Fra Hypotyreose

Symptomer og Diagnose

•  Se etter symptomer som kan indikere en skjoldbrusk lidelse. Upassende vektøkning og en gradvis intoleranse for kulde kan bli merkbar. Du kan oppleve at håret har blitt sprø, eller er falt ut, og at huden er ru og tørr. Noen mennesker kan utvikle symptomer på depresjon eller bli irritabel. Kvinner kan merke at menstruasjonen blir uregelmessig.

Skriv ned dine symptomer slik at du enkelt kan liste opp og forklare dem til legen din. Sørg for at du lar legen din vite hvor lenge du har opplevd symptomer.

Forbered deg på å gjennomgå diagnostiske tester for å fastslå om skjoldbruskkjertelen er underactive. En generell lege kan henvise deg til en endokrinolog for spesialisert testing. Blod arbeidet er vanligvis fullføres for å bekrefte en diagnose. Skjoldbrusk stimulerende hormon nivået vil bli testet, og noen ganger T-3 og T-4 nivåer kan testes i forhold til TSH nivå for å diagnostisere en tilstand som kalles sub-klinisk hypotyreose.

Plan for å begynne å ta syntetiske hormoner for å erstatte de mangelfulle thyreoideahormoner. Du er nødt til å jobbe tett med legen din for å bestemme riktig mengde hormon erstatning nødvendig. Blodnivåene dine er nødt til å bli overvåket årlig og det kan bli justeringer hvert år for å holde hormon mengder på et optimalt nivå.

Ta den foreskrevne medisinen nøyaktig slik legen din ber deg om å. Unnlatelse av å ta medisiner til rett tid, eller i riktige mengder, kan forårsake uønskede langtids, uønskede problemer å utvikle, spesielt til ditt hjerte.

Observer symptomene forsvinne med riktig dosering av syntetisk hormon. Du bør ikke lenger være opplever symptomene som førte deg til å søke profesjonell hjelp når riktig dosering av medisiner er tatt. Hvis du oppdager at symptomene ikke bedrer seg, eller hvis de blir verre, er det viktig å kontakte legen din og få blod arbeid sjekket igjen.

Hint

  • Hypotyreose kan være vanskelig å diagnostisere. Hvis du føler at din generelle lege ikke er å ta opp dine bekymringer, bør du vurdere å gjøre en avtale med en endokrinolog.
  • Ikke overse symptomene på hypotyreose. Unnlatelse av å behandle hypotyreose kan medføre en hjerte.

Piller for å hjelpe miste vekt med hypotyreose

Hypothyrodism, også kjent som aktiv skjoldbruskkjertel, oppstår når skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok hormoner, skape en ubalanse av hormoner i kroppen. Symptomer inkluderer treghet, forhøyet kolesterolnivå, svulmet ledd, infertilitet og depresjon. En annen vanligste symptomene er fedme skyldes hypothyrodism bremse kroppens stoffskifte. Det finnes behandlinger tilgjengelig for å motvirke eller redusere alvorlighetsgraden av vektøkning i hypotyreose pasienter. Før gjennomføre noen behandlinger, bør du oppsøke lege.

Levothyoxine

Levothyoxine er en muntlig reseptbelagte medisiner som vanligvis brukes til å balansere hormoner i hypotyreose lider. Dette oral medisin er også kjent under navnene Levoxyl, Synthroid, Levothroid, og Unithroid. Levothyoxine erstatter hormoner som skjoldbruskkjertelen normalt ville produsere og regulerer stoffskiftet. Regelmessig bruk av Levothyoxine, som foreskrevet under en lege tilsyn, øker gradvis hormonnivåer og kan reversere noen vektøkning på grunn av tregere skjoldbrusk aktivitet.

Thyromine

Thyromine er en over-the-counter naturlig supplement av urter, vitaminer og mineraler som er laget for hypotyreose pasienter som kan øke energi og støtter vekttap ved å oppnå normal hormonbalanse i skjoldbruskkjertelen. Sammen med et sunt kosthold og mosjon, kan Thyromine hjelper kroppen til å fungere normalt og redusere symptomer som depresjon og tretthet.

Thyroid Assist

Thyroid Assist er en over-the-counter, naturlig tilskudd av urteekstrakter som støtter naturlig thyroid funksjon og hormonbalanse. Det opprettholder en sunn funksjon av skjoldbruskkjertelen som fremmer stoffskiftet, regulerer kroppstemperaturen og fremmer vekttap.

Vitaminer

Vitaminer kan være en integrert del av regulere metabolismen i hypothyroid pasienter. Bruken av vitaminer til å regulere stress og adrenalin kan være faktorer i økende metabolisme. Vitaminer B, C og sink kan motvirke påvirker av stress som kan tømme næringsstoffer som trengs for en sunn funksjon i skjoldbruskkjertelen. Tar vitaminer kan produsere aminosyrer som produserer jod. Jod støtter skjoldbruskkjertelen som påvirker stoffskiftet. Øke metabolismen kan føre til vekttap.

Hvordan Sjekk din vekt med hypotyreose

Hvordan Sjekk din vekt med hypotyreose


Alle som lever med hypotyreose vet at det kan være svært vanskelig å gå ned i vekt mens du holder tilstanden din under kontroll. I motsetning til hypertyreose, der metabolismen er så sped opp en person har en hard tid å få vekt, en under aktiv skjoldbrusk kan bremse stoffskiftet, noe som gjør det vanskelig å kaste uønsket pounds.People med hypotyreose trenger ikke å fortvile imidlertid, og kan finne måter å slå sin endokrine systemet til underkastelse. Nedenfor er flere måter å oppnå betydelig og varig vekttap når du arbeider med hypotyreose.

Hvordan Sjekk din vekt med hypotyreose

Hvordan Sjekk din vekt med hypotyreose

øke fiber inntaket-verre ting om hypotyreose er at det bremser fordøyelsessystemet ned. Mange hypothyroid pasienter lider av kronisk forstoppelse som resultat. Når avføring bygger opp, så gjør kroppens reaksjon på det. Vann vekt og alvorlig ødem kan forekomme. Økende fiber hjelper tarmene å evakuere og vann vekt minsker. Bare sørg for å også øke vanninntaket, som fiber er en bulking agent og kan føre til enda større forstoppelse hvis du ikke drikker en passende mengde væske Dessuten er spyler vann også lymfesystemet, som kan utrydde oppbevaring problemer.

Boost Your Metabolism-mens trening kan hjelpe med dette målet, hva du spiser og hvordan du spiser det vil være mer produktive i re-lading stoffskiftet. En ting du kan begynne med er å legge frokost til din daglige rutine. Selv om dette kan virke som en liten, ubetydelig ting, sannheten er, folk som spiser frokost er mer sannsynlig å miste vekt raskere enn de som ikke gjør det. Dette er på grunn av det faktum at legemet er blitt nektet brennstoff for varigheten av tiden har vært i dvale. Når du spiser et måltid i morgen du effektivt avslutte natta fort, derav begrepet "break-fast". Sørg for at du lager middag den minste måltid og ikke sulte deg selv i et forsøk på å tape. Når kroppen din mener det ikke vil motta næring, vil den prøve å bevare fett. Spis små måltider gjennom dagen for å holde stoffskiftet stabilisert å unngå "sult vektøkning" .Selvfølgelig, sier det seg selv at maten må være sunn, fri for stivelse og sukker, og bruk av frukt og grønnsaker.

Legg vekt trening for å trene-Personer som vekt tog gå ned i vekt raskere enn de som ikke gjør det. Du bør velge vekter som er tunge, men ikke så mye at du ikke kan gjøre minst 5-10 repetisjoner før musklene gi opp. Den nedre-body workout rutine bør inkludere knebøy, beinpress, og lunges. For brystet og armene, kan krøller og vendinger hjelpe deg å bygge overkroppen styrke og brenne kalorier. Du kan endre arbeidet ut i henhold til hva du maur å oppnå, men spør legen din før du tar fatt på en ny fysisk activities.Adding disse rutinene med cardio er en sikker måte å miste vekt effektivt og permanent.

Hint

  • Prøv å ikke hoppe over doser av Synthroid medisiner, som helse kan påvirkes sterkt. Hvis du glemmer en dose, må du ta den så snart som mulig. Også aldri doble opp på glemte doser-mengden medisin er svært nøyaktig. Du ønsker ikke å gjøre noe som vil kompromittere gevinster medisinen har gitt til deg. Hold deg unna kosttilskudd som godt de fleste produsenter vil gi informasjon på etiketten advarer folk med skjoldbrusk problemer ikke å ta medisinene sine, men selv de mest uskyldige eller naturlig urte pillen kan potensielt skape kaos på din allerede skjøre skjoldbruskkjertelen. Det er bedre å ta proaktive skritt som ikke involverer piller for å påvirke sant, permanent vektendring.

Ernæring for Hypotyreose

Ernæring for Hypotyreose


Hypotyreoidisme er en tilstand hvor en person har et lavt nivå av thyroid hormon. Dette kan gjøre en person føler seg ekstremt sliten og uke. Det fører til en økning i kolesterolnivået og kan til slutt føre til andre tilstander som hjerteinfarkt, hjerneslag og diabetes. Men det er håp. Å ta medisiner regelmessig, og leve et sunt liv med riktig ernæring og mosjon, kan redusere sjansene for ytterligere komplikasjoner på grunn av hypotyreose.

Vitaminer

Vitamin D og selen er begge anbefalt for bruk i hypothyroid pasienter. Mange mennesker som lider av hypotyreose også lider av en vitamin D-mangel. Legge til vitamin D i kostholdet gjennom tilskudd kan bidra til å løse dette problemet. Testing for vitamin D-mangel kan gjøres av lege. Vitamin D-tilskudd er vanligvis foreskrevet for bruk i minst seks måneder.

Selen tilskudd er gunstig for pasienten med en underactive skjoldbruskkjertelen. Selen er et nødvendig element for produksjon av thyroidhormonet, såvel som for omforming av thyroxin, eller T4, til trijodtyronin eller T3.

Kosttilskudd

Flere kosttilskudd har vist seg å øke metabolismen i hypothyroid pasienter. Krom, kanel og magnesium er alle gode kosttilskudd for å bruke.

Coconut Oil

Den hypothyroid Pasienten bør unngå bruk av raffinerte vegetabilske oljer, fordi de kan føre til vektøkning. Ifølge Dr. Ray Peat ", umettede oljer blokkere thyroid hormon, sin bevegelse i omløp, og responsen av vev til hormonet." Virgin kokosolje er det beste valget av olje til en hypothyroid pasient fordi det ikke har noen negativ effekt på skjoldbruskkjertelen funksjon. Faktisk har spist kokosnøttolje har vist seg å øke thyroideafunksjonen hjelpemiddel i vekttap.

Diet

En person som lider av hypotyreose bør spise veldig mye som en diabetiker. Etter diabetiker diett eller glykemisk indeks diett er gode valg for hypothyroid pasient. Å spise på denne måten kan bidra til å stabilisere blodsukkernivået og øke stoffskiftet. Det vil også senke kortisolnivå. Høye kortisolnivåer er ansvarlig for abdominal vektøkning, muskel sammenbrudd og svekke konvertering av T4 til T3.

Matvarer for å unngå

Personer som lider av hypotyreose bør unngå visse matvarer og kosttilskudd. Fluor og klor kan begge føre til blokkering av jod reseptorer i skjoldbruskkjertelen. Te, tannkrem og vann fra springen kan alle inneholder disse ingrediensene.

Noen mennesker med hypotyreose kan utvikle allergi mot gluten. Hvis en pasient merknader en følsomhet for hvete eller produkter som inneholder hvete, bør han oppsøke lege for videre testing.

Matvarer som kan blokkere opptaket av iod i skjoldbruskkjertelen kan også ha negative bivirkninger på hypothyroid pasienter. Kål, peanøtter, pinjekjerner, soyaprodukter, kassava, fersken, pærer, brokkoli, blomkål, rosenkål, spinat, sennep greener og neper bør alle unngås.

Sukker bør ikke bli spist av skjoldbrusk pasienter. Å spise sukker kan føre til dramatiske endringer mellom høye og lave blodsukkernivået. Dette fører til stress, som produserer ekstra kortisol i kroppen, noe som kan føre til vektøkning.

Hypotyreose og øye problemer

Hypotyreose og øye problemer


Når hypotyreose og relaterte øye endringene er til stede, er tilstanden kjent som Graves 'sykdom. Denne tilstanden vanligvis rammer unge kvinner, men menn og kvinner i alle aldre kan ha Graves 'sykdom. Å vite faresignaler kan bidra til å forhindre langsiktig øyeskader fra hypotyreose.

Hypotyreose

Leger diagnostisere hypotyreose når skjoldbruskkjertelen - som er plassert i nakken - ikke produserer nok hormoner. Symptomer inkluderer overdreven tretthet, lav konsentrasjon og vektøkning.

Øyesykdom

Hypotyreose kan føre til tørre, røde øyne, og det kan bli endringer i synet. Når sykdommen påvirker musklene rundt øynene, kan øyelokkene ikke lukke riktig, og øynene selv kan synes å stikke fra øyehulen.

Diagnose

En øyelege vil sjekke visjon og bruke et spesielt mikroskop for å se på både forsiden og baksiden av øynene. Han vil avgjøre, basert på testing og undersøkelse, enten hypotyreose forårsaker skade på øyne.

Behandling

I tilstander som involverer muskler og omkringliggende vev i øyet, kan kirurgisk korreksjon hjelper det ytre av øyet. Legen kan anbefale kunstige tårer for å hjelpe med ubehag og irritasjon.

Betraktninger

Hvis du er en røyker og diagnostisert med hypotyreose, jobbe med å slutte sigaretter. Ifølge Columbia University Medical Center, risiko for øyesykdom relatert til skjoldbrusk sykdom "er høyere og mer alvorlig hos røykere."

Mat å unngå med Hypotyreose

Mat å unngå med Hypotyreose


Hypotyreose er en sykdom karakterisert ved en underactive skjoldbruskkjertelen, som ligger på forsiden av halsen. Lav skjoldbrusk hormon nivåene påvirker kroppens metabolisme, noe som resulterer i alvorlige helseproblemer hvis den ikke behandles, melder Maryland Medical Center. Jod-mangel er den viktigste årsaken til hypothyroid, ifølge David Rakel MD, professor ved University of Wisconsin i boken "Integrative Medicine."

Hypotyreose behandling innebærer å erstatte skjoldbrusk hormon nivåer med levotyroksin, og å ha en diett rik høy på antioksidanter, B-vitaminer og jod, blant andre næringsstoffer. Matvarer som forstyrrer thyroideafunksjonen bør unngås, som inkluderer Brassica grønnsaker, soyabønner, spinat og kassava, ifølge Rakel.

Brassica grønnsaker

Brassica er en slekt av planter som inneholder brokkoli, kål, rosenkål, blomkål, grønnkål, sennep og nepe greener. Personer med hypotyreose bør unngå å spise disse spesielt hvis rå, sier Rakel. Brassica grønnsaker har stoffer som kalles goitrogens, som kan redusere funksjon av skjoldbruskkjertelen.

Soyabønner

Soyabønner og deres produkter, slik som tofu, soya mel, soya lecithin og soyaolje, inneholder isoflavoner genistein. Dette stoffet kan gripe inn i opptaket av jod, som allerede er mangelfull i individer som lider av hypotyroidisme, ifølge Rakel.

Cassava og spinat

Cassava er rik på thiocyanate, et stoff som i store mengder kan føre til en underactive skjoldbruskkjertelen og føre til hypothyroid, melder Rakel. Som kål og andre Brassica planter, inneholder spinat også goitrogens, som kan påvirke skjoldbruskkjertelen funksjon.

Hvordan behandle forstoppelse på grunn av Addisons sykdom

Hvordan behandle forstoppelse på grunn av Addisons sykdom


Addisons sykdom er en hormonell lidelse der kroppen ikke klarer å produsere nok kortisol og aldosteron. Disse hormonene er avgjørende for de metabolske prosesser i kroppen din. Det kan føre til mange problemer for fordøyelseskanalen, inkludert forstoppelse. Om én av 100.000 mennesker har Addisons sykdom. Hvis du er plaget med sykdommen, er det noen metoder for behandling du kan ta for å lindre forstoppelse på grunn av Addisons sykdom.

Hvordan behandle forstoppelse på grunn av Addisons sykdom

•  Spis en diett høy i fiber. Dette inkluderer å øke dine daglige porsjoner med frukt, grønnsaker og helkorn. Bønner, kli og havregryn er også høy i fiber. Spis disse matvarene rå hvis din kan - de vil beholde mer av sin fiber enn når kokt. Sjekk med legen din før du endrer din diett for å sikre at maten du spiser er godkjent. Eventuelle matallergier eller følelser du måtte ha kan indusere kroppens produksjon av antistoffer, som kan forverre eller komplisere din Addisons sykdom.

Eliminer oster, hvit ris og hvitt mel, som kan utløse forstoppelse. Du bør også snakke med legen din og ta med mat som er høy i salt og fett hvis du lider av lavt blodtrykk, et vanlig symptom på Addisons sykdom.

Hold øye med insulin nivåer når du spiser. Hvis du har Addisons sykdom, er du sannsynligvis lider av varierende sukker nivåer, og dette er en enda større trussel når du er å endre kostholdet ditt. Spør legen din hvis du trenger en enhet for å lese blodsukkernivået, og ringe legen din dersom du føler deg svimmel - du kan ha farlig lavt insulin nivåer.

Drikk vann regelmessig, og arbeide milde caffienated drikker i kostholdet ditt. Små mengder koffein kan fungere som et avføringsmiddel. Vann er spesielt viktig hvis du tar fibertilskudd som Metamucil.

Gå på do når du har lyst, men unngå å belaste på toalettet. Dette kan indusere hemoroider og føre til ytterligere komplikasjoner.

6. Tren regelmessig. Working ut mens du spiser sunt og drikker mye vann kan hjelpe skylle ut systemet og løsne på fordøyelseskanalen.

Hint

  • Gradvis lette i en høy-fiber diett. En dramatisk endring i kostholdet kan føre til kvalme, oppkast eller diaré og forverre andre komplikasjoner av Addisons sykdom.