Digidexo.com

hårvekst på hake overgangsalder

Slik hindrer hårvekst på haken

Slik hindrer hårvekst på haken


Over 40 millioner kvinner i USA lider av uønsket ansiktshår vekst, ifølge MenopauseRX. Hårvekst på hake og hals er ofte en direkte følge av en hormonell ubalanse, noen ganger resulterer i de tidlige stadier av overgangsalderen når kroppens hormonnivåer svinge. Skjemmende haken hårvekst kan gjøre deg selv bevisst, men barbere det kan bare gjøre det verre. Det er ting du kan gjøre for å begrense eller stoppe veksten av skjemmende haken hår.

Slik hindrer hårvekst på haken

•  Påfør en hårvekst inhibitor krem, som Vaniqa eller reduktase-5 på en jevnlig basis. Ingrediensene i disse kremer starte ved å redusere forekomsten av uønsket haken hår, og over tid kan stoppe det vises i det hele tatt. Du trenger en resept fra lege for å få hårvekst inhibitor kremer, så er det ingen over-the-counter produkter tilgjengelig på dette tidspunktet.

Prøv hormonbehandlinger. Gjør en avtale og snakke med legen din om å balansere dine hormoner. I noen tilfeller kan de ha du prøve å ta p-piller for å hjelpe balanse hormon svingninger, og i ekstreme tilfeller når det ikke fungerer, kan legen forskrive anti-androgen medisiner.

ha laser hårfjerning behandlinger gjort. Laser hårfjerning kan i noen tilfeller begrense Veksten, eller stoppe den fra etterveksten helt. Det er en fare for potensiell arrdannelse eller misfarging av huden hos mennesker som har svært blek eller veldig mørk hud.

Wax eller tweeze håret. Hvis håret på haken er greit, får en profesjonell voksing hos din lokale salong. Voksing og tweezing, som river håret ut ved røttene, kan skade hårsekkene, noe som gjør det vanskelig for uønsket hår til å vokse tilbake.

Besøk en registrert elektrolyse utøver og gjennomgå elektrolyse behandlinger. Elektrolyse er ofte betraktet som en permanent hårfjerning metoden, men i noen sjeldne tilfeller kan nye hårsekker bli aktive, noe som resulterer i fremtidig hårvekst.

Hårvekst under overgangsalder

Overgangsalder kan føre til endringer i hårvekst. Dette kan omfatte både håravfall på hodet og overskytende uønsket hår. Endringer i Hårtap kan også skyldes forhold som er vanlig i kvinner i overgangsalderen. En lege bør være i stand til å finne ut nøyaktig hva som forårsaker endringen i hårvekst.

Håravfall

Alle opplever noen hårtap som de blir eldre. Men tynt hår kan øke med overgangsalder og kan bli forverret av enkelte medisiner (blodfortynnende, antidepressiva, høyt blodtrykk medisiner) eller et dårlig kosthold.

Hormonelle Levels

Noen av hormonnivået ansvarlig for hårvekst er østrogen, progesteron, testosteron og skjoldbruskkjertelen. Hormonell substitusjonsterapi kan bidra til å regulere disse nivåene.

Andre årsaker

Endringer i hårvekst er ikke alltid et symptom på overgangsalder. Hypotyreose, eller en lav skjoldbrusk-funksjon, er den vanligste årsaken til hårtap hos kvinner i overgangsalderen. Visse medisiner og stressnivå kan også føre til en endring i håret.

Behandling

Over-the-counter hårvekst produkter (som Rogaine) kan hjelpe kvinner med tynt hår. En balansert diett høy på protein og vitaminer kan også hjelpe.

Uønsket hår

En reduksjon i østrogen kan forårsake overflødig hårvekst på overleppen, haken og kinnene. Det kan fjernes midlertidig med barbering, voksing eller tweezing, eller mer langsiktige resultater kan oppnås gjennom laser hårfjerning eller elektrolyse.

Om Overgangsalder og gjær infeksjoner

Etter overgangsalderen, du på et mye høyere risiko for å få en gjær infeksjon. Varierende hormonnivåer gjør det vanskelig for kroppen å regulere bakteriene i skjeden din. Gjær infeksjoner er faktisk en av de viktigste symptomene på overgangsalder.

Vaginal vegger

Under overgangsalderen, veggene i skjeden blir tynn, noe som gjør dem mer utsatt for riper og tårer.

Infeksjon

Når de vaginale vegger er revet, blir skjeden mer utsatt for infeksjon.

Hormon Replacement

Hvis du tar hormon erstatning legemidler, kan dette øke din utflod. En fuktig skjeden er mer utsatt for bakterier og gjærvekst.

Over-the-counter behandling

Over-the-counter kremer og stikkpiller er tilgjengelige for å behandle gjær infeksjoner.

Yoghurt

Vanlig yoghurt med levende kulturer og gode bakterier kan settes inn i skjeden for å gjenopprette bakterier nivåer.

Om Hysterektomi og tidlig overgangsalder Fatigue

Selv om en hysterektomi kan være livreddende, fører det ofte til ytterligere vanskeligheter i en kvinnes liv på grunn av utbruddet av tidlig overgangsalder og tidlig menopause tretthet. Disse to prosessene er ofte misforstått. Hysterektomier er en skremmende ting for en kvinne å gå gjennom, og en gang tidlig menopause treff, kan hun føler at det er ingenting hun kan gjøre, men lide. Men å forstå hva en kvinne kroppen går gjennom i overgangsalder og forstå hvordan å behandle symptomene kan gjøre det en mye enklere prosess å takle.

Hva er en hysterektomi?

The Mayo Clinic definerer en hysterektomi som "... et kirurgisk inngrep som fjerner livmoren gjennom et snitt i nedre del av magen. Noen ganger prosedyren omfatter også fjerning av en eller begge eggstokkene og egglederne." Den klinikken bemerker at livmoren også kan fjernes gjennom et snitt i vagina. Vaginal rute er den foretrukne metoden, som det er mindre invasiv enn å åpne buken. Operasjonen tar vanligvis omtrent to timer og er ofte en innleggelse prosedyre. Å behandle smerter etter inngrepet, er det viktig å ta all din smerte medisin, bruk en varmepute, begrense ytterpunkt av dine fysiske bevegelser og spise sunt. Fullstendig gjenoppretting tar vanligvis 4-8 uker.

Hvorfor gjør en kvinne Få en hysterektomi?

Hysterektomier utføres av ulike grunner. De vanligste er gynekologisk kreft, fibroids, endometriose, livmor prolaps, vedvarende vaginal blødning og kroniske bekkensmerter. Gynekologisk kreft er noen kreft som påvirker en kvinnes reproduktive organer. Fibroids er godartede svulster i livmoren som kan forårsake vedvarende blødninger, anemi, bekkensmerter og blæretrykket. Endometriose er når vevet foring livmoren ekspanderer utover i livmoren og på eggstokkene. Livmor prolaps er når livmoren synker inn i vagina, noe som kan føre til inkontinens og problemer med avføring. Disse alvorlige forhold er ofte kureres kun med en hysterektomi.

Hva er overgangsalder?

Menopause er prosessen en kvinnes kropp går gjennom som hun kommer til slutten av hennes fruktbarhet. The Mayo Clinic definerer overgangsalder som "... permanent slutten av menstruasjon og fruktbarhet ..." Dette skjer når den begrensede mengden av egg i en kvinnes eggstokker renner ut. Dette tap av fruktbarhet forårsaker østrogen i en kvinnes kropp for å minske langsomt. Dette fører til en rekke vanskelige symptomer. En kvinne som lider gjennom overgangsalderen kan oppleve kramper, plutselige humørsvingninger, en dypere stemme, depresjon, smerter og plager, lett tretthet, økt hårvekst - også på leppen, og en følelse av tap. Dette skjer vanligvis under et kvinne midten alder, men en hysterektomi utløser ofte tidlig overgangsalder. Dette er en plutselig og noen ganger ødeleggende utbruddet av overgangsalder symptomer på en mye yngre alder enn normalt.

Hva er tidlig overgangsalder Fatigue?

Tidlig menopause tretthet er en rekke symptomer og tilstander som forårsaker en kvinne å bli lei lettere og føler seg svakere enn normalt. Symptomene på tidlig overgangsalder tretthet er i hovedsak de samme som symptomer på overgangsalder tretthet generelt. Fysiske symptomer inkluderer nattesvette, hetetokter, søvnløshet, hodepine og ledd eller muskelsmerter. Ofte vil en kvinne opp i vekt i overgangsalderen, spesielt rundt magen. Vannretensjon er svært vanlig. Emosjonelle symptomer kan omfatte angst, depresjon, intense cravings, og hukommelsestap. Disse symptomene vil være mer alvorlig i tidlig overgangsalder tretthet. Dette er fordi østrogennivået i kvinnens kropp ikke har mulighet til å minske langsomt over en periode på flere år. Med en hysterektomi, blir østrogen nivå i en kvinnes kropp avskåret plutselig og fullstendig, noe som fører til en hurtig og kraftig angrep av menopause symptomer.

Hva er behandlingen for tidlig overgangsalder Fatigue?

Umiddelbart etter en hysterektomi, bør kvinnen få østrogen så raskt som mulig. Dette vil bidra til å holde symptomene ned til et minimum. Hvis østrogen ikke er gitt umiddelbart, vil hun vanligvis lide gjennom depresjon, angst, hjertebank, hetetokter, svetting, irritabilitet og mer. Den vanligste behandlingen en lege vil foreskrive for tidlig overgangsalder er hormonbehandling. Denne behandlingen introduserer hormoner som forsvinner på grunn av en hysterektomi, som østrogen. Ettersom tiden går, vil legen redusere doser sakte for å hjelpe etterligne naturlig overgangsalder.
Ikke alle kvinner kan håndtere hormonbehandling. Hvis HRT er utilgjengelig, kan en lege foreskrive antidepressiva for å håndtere depresjon forårsaket av tidlig overgangsalder. Han kan også foreskrive medisiner som Neurontin og klonidin å hjelpe med hetetokter. Hvis en kvinne ønsker mer naturlige behandlinger, er det mulig å behandle disse symptomer ved å forbruke soya, alfalfa, fenikkel og andre planter. Disse plantene inneholder forbindelser som kalles fytoøstrogener. Bernie Noe, ND, av Green Mountain Natural Health rapporterer at disse forbindelsene kan bidra til å avlaste hetetokter, kramper og andre menopause-relaterte symptomer. Avspenningsteknikker som yoga og meditasjon også kan bidra til å berolige en tanke engstelig fra hormonubalanse.

Vanlige tegn på overgangsalder

Menopause starter når en kvinne ikke har opplevd en menstruasjonssyklus i løpet av de siste 12 måneder på rad. Varslet som en god ting for de fleste kvinner, betyr overgangsalder ingen flere perioder eller bekymring for prevensjon. Noen av de vanligste tegnene på overgangsalder vises under perimenopausal fasen, men de fleste livet endrer tegn vises etter overgangsalderen har oppstått.

Fakta

Når 12 sammenhengende måneder med menstruasjonssykluser har vært savnet, har overgangsalder oppstått. Eggstokkene slutte å virke, som igjen stopper produksjonen av østrogen. Gjennomsnittsalderen for menopause er rundt 50, men noen opplever denne forandringen i livet så tidlig som 45 eller så sent som 55.

Perimenopause kommer før overgangsalder og er preget av sjeldne eller uregelmessig menstruasjon. Noen kvinner er påvirket av tilfeldige hetetokter, tørr skjede, vektøkning, humørsvingninger og søvnproblemer. Perimenopause kan starte opp til 10 år før til å nå overgangsalderen.

Midlertidige symptomer på overgangsalder

Kroppen produserer mindre av hormonene østrogen og progesteron i overgangsalder. Lavere hormoner kan føre til at noen kvinner å oppleve humørsvingninger. Mens kroppen sliter med ubalanse i hormoner, kan en kvinne oppleve hetetokter og nattesvette. Hetetokter kan varme hele kroppen, men er stort sett følte i ansiktet og halsen, der svette vises. Nattesvette er mer intens enn hetetokter, forårsaker natt klær og til og med ark som skal fuktes med svette fra plutselige følelser av å være veldig varmt. Irriterende som disse forholdene er, de er ikke skadelig og vil avta etter hvert som kroppen blir vant til de hormonelle endringer.

Kropps Endringer i overgangsalderen

Noen tegn på overgangsalder som påvirker mange kvinner og aldri bedre uten medisiner eller kvinnen blir proaktive i sin trenings inkluderer vektøkning, tørrhet og fortynning av vaginal veggen gjør samleie smertefullt, mistet ønske om sex og svekket bein. Kvinner kan oppleve ansikts hårvekst og tynning eller tap av hår på hodet, tynning av veggen av urinrøret som fører til et presserende behov for å urinere eller lekkasje, voksen akne og minneproblemer.

Betydning

Alle symptomene og endrer kroppen går gjennom i overgangsalderen er ubehagelig og en plage. Bentap, er imidlertid alvorlige og bør unngås, ettersom det kan føre til osteoporose og benbrudd. En lege-anbefales bentetthet test kan bli administrert for å spore benkvalitet.

Behandlingstilbud

Menopausale symptomer kan behandles med hormonbehandling (HRT) hvis anbefalt av legen din. Smøremidler kan brukes til å lage samleie mindre smertefull. Men mangler medisinske studier for å bevise sin nytte, noen urte kosttilskudd, som svart cohosh, kan redusere forekomsten av hetetokter og nattesvette. Bentap kan reduseres gjennom kalsiumtilskudd beriket med vitamin D som et hjelpemiddel i absorpsjon. Basert på resultatene av en bentetthetsmåling, kan legen forskrive medisiner for å bidra til å gjenoppbygge bein styrke.

Depro Provera for overgangsalder kontroll

Hetetokter og vaginal tørrhet er to symptomer på overgangsalder som kvinner som tar Depro Provera håper å unngå. Depro Provera (medroxyprogersterone) er en kvinnelig hormon mer allment anerkjent som progersterone, i henhold til online nettsted Drugs.com. Den brukes i forbindelse med en blanding av østrogenhormoner (kjent som konjugerte østrogener) å behandle menopause-symptomer hos kvinner.

Menopause

Tilstanden til menopause (når en kvinnes hormonnivået begynner å avta og fruktbarhet opphører), kan produsere ubehagelig og problematisk symptomer hos kvinner. Disse symptomene kan være hetetokter, tørr skjede, bein tynning og brenning og irritasjon i vaginal områder. Derfor er det ikke uvanlig for kvinner å oppsøke medisiner for hjelp i å kontrollere symptomer på overgangsalder.

Depro Provera

Progesteron er det hormon som regulerer eggløsningen hos en kvinne, samt menstruasjon (enten naturlig danner i kroppen eller ved bruk medikamenter). En medisiner som er noen ganger foreskrevet for å hjelpe kontroll overgangsalder symptomer (inkludert de som gjelder for eggløsning og menstruasjon) er Depro Provera, som inneholder progesteron.

Depro Provera Administrasjon

Depro Provera gis i tablettform (en 28-dagers forbruk som inneholder 14 hver av to forskjellige fargede piller). Det anbefales at Depro Provera tas på samme tid hver dag for å opprettholde en jevn tilførsel i hele kroppen. I tillegg kan det tas med eller uten mat, som ønsket.

Administrasjon Viktig

I henhold til den elektroniske nettstedet Drugs.com, riktig farget piller må tas i løpet av de første 14 dager, så vel som riktig farget pillen fra dag 15 til 28 (en farge er for begynnelsen parti av måneden, den andre for siste del av måneden). Det er viktig at fargene ikke blandes i løpet av måneden.

Medisiner bivirkninger

Potensielle bivirkninger fra Depro Provera bruk kan variere fra mild (acne, oppblåsthet og økt hårvekst) til alvorlig (pustevansker, brystsmerter, forvirring og nummenhet på den ene siden av kroppen). I tillegg, hvis en Depro Provera medisiner brukeren også røyker, kan hun øke risikoen for blodpropp, hjerteinfarkt og hjerneslag. Og ifølge Mayo Clinic, de som røyker kan også øke hetetokter i overgangsalderen og selv bringe på overgangsalder, hvis det ikke allerede opplever det.

Advarsel

Depro Provera bør ikke tas av personer med livmor, bryst eller hormonavhengig kreft. Det bør heller ikke tas hvis en tidligere historie med hjerneslag, blodpropp eller hjerteinfarkt finnes av potensialet medisiner bruker eller om det er leversykdom stede.

Testosteron og økt hårvekst

Testosteron og økt hårvekst


Økt hårvekst kan være en velsignelse eller en forbannelse, avhengig av hvor på kroppen hårvekst er plassert. Hormoner styrer våre håret vekstrater, tetthet og fordeling. Hormonet testosteron spiller en nøkkelrolle i vår hår vekst og utvikling som vi blir eldre.

Hva er Testosteron?

Testosteron er et hormon som er aktivt produsert av begge kjønn, men er mest aktiv i menn. Det tilhører en gruppe hormoner som kalles androgener, som er hovedansvarlig for økt ansikts-og kroppshår. Barn trenger ikke produsere målbare mengder av testosteron.

Funksjon / Mechanism

Som testosteronnivået stiger med alderen, hårsekker svare ved å produsere mer hår på kroppen.

Sensitive Regioner

Hårsekker er mest følsomme for testosteron i følgende områder: kjønnsorganer, underarmer, hake, overleppe, rundt brystvortene, og abdominal midtlinjen.

Betraktninger

Både positive og negative korrelasjoner mellom testosteronnivå og mengden av hår på kroppen har blitt vist i studier. Testosteron indusert hårvekst eller tap, avhenger primært av det området av vedkommende organ.

Negativ vekst Effekter

Høye testosteronnivå undertrykke hårvekst i hodebunnen og føre til tynning og skallethet hos både menn og kvinner.

Østradiol og hårvekst

Østradiol og hårvekst


Østradiol er en form for det kvinnelige hormonet østrogen, en viktig regulator for mange prosesser i den menneskelige kroppen. Den kan brukes som behandling for en rekke medisinske tilstander, inkludert tørrhet og irritasjon vaginal, behandling av menopause symptomer eller forebyggelse av osteoporose. Estradiol kan også anvendes for å behandle visse typer kreft. Som de fleste medikamenter, kan estradiol føre til noen bivirkninger, inkludert uvanlig hårvekst.

Funksjon

Ifølge Endokrine Anmeldelser, østrogener påvirker frekvensen av huden celledeling hos mennesker og dyr. De kontrollerer også størrelsen og aktiviteten i talgkjertlene, oljeproduserende kjertler i hårsekken. Østrogener, slik som østradiol, er også ansvarlig for å kontrollere nivåene av andre hormoner som påvirker hårvekst, inkludert mengden av testosteron i hårsekken.

Typer

Østradiol-basert medisinsk behandling finnes i flere forskjellige typer, som kan påvirke hårvekst på forskjellige måter. For eksempel kan ifølge Drugs.com, østradiolvalerat, Østradiol Cypionate og Estradiol Acetate føre til at håret til å vokse på nye steder, eller det kan forårsake hår tynning eller tap. Extradiol / Norethindron kan føre til hårtap, men det pleier å være mild. Aktuelle programmer av østradiol kan føre til hårtap på og rundt stedet av behandlingen.

Betraktninger

Mens østradiol behandlinger kan føre til uønsket hårtap hos kvinner som tar dem for overgangsalder og lignende forhold, kan de faktisk stoppe hårtap hos andre kvinner. Ifølge den amerikanske Håravfall Association, er hormonbehandling en felles systemisk behandling for kvinner som lider av androgene eller male-hormonet, håravfall. Disse kvinnene har lave nivåer av progesteron og østrogen, eller for-høye nivåer av mannlige kjønnshormoner, og lider av tynning og skallethet på grunn av denne ubalansen.

Expert Insight

Ifølge AJP - Endocrinology and Metabolism, hemmer estradiol hårvekst hos mus når de påføres på huden, selv i meget lave doser. Hormonet hindrer hårsekken fra å bevege seg til hvilefase til vekstfasen. Andre steroider brukt i denne studien resulterte i mye lavere nivåer av veksthemming.

Advarsel

Håravfall eller uvanlig hårvekst er en irriterende, men i hovedsak ufarlig, bivirkning av østradiol. Kvinner som tar dette stoffet bør kontakte sin lege umiddelbart hvis deres bivirkninger inkluderer også hevelse i munn, tunge eller ansikt, klumper i brystet, tale eller synsforstyrrelser, alvorlig hodepine eller oppkast. Alvorlige reaksjoner på østradiol er sjeldne, men kan være svært farlig.

Råd for en dobbel hake

Doble chins er problemer for menn og kvinner i alle aldre, forårsaket av kilder så forskjellige som vekt, arvelighet, holdning, og overgangsalder. Personer med doble chins trenger ikke å bare akseptere dem, men; er det en rekke måter for å redusere deres innvirkning eller kvitte seg med dem helt. Personer med doble chins bør vurdere sine alternativer og finne den løsningen som passer best for deres preferanser og livsstil.

Frisyre Endringer

Velg kortere frisyrer, så lenge håret trekker naturligvis øynene av tilskuere til halsen. Ved å holde klippe håret til jawline eller høyere, vil fokus for tilskuernes blikk være på forsiden i stedet for nakken (og din dobbel hake).

Klær Endringer

Plukk skjorter som har brede nakker, la dem trekke oppmerksomhet til skuldrene og bunnen av nakken i stedet for øvre nakke der doble chins vises. Tilbehør som halskjeder, hodet wraps, hatter og skjerf kan også brukes til å skjule en dobbel hake, men pass på at du ikke overdrive det, eller vil du legge vekt på det faktum at du prøver å skjule noe.

Posture Justering

Justere din holdning kan i stor grad redusere dobbelthake. Hold din holdning rett med halsen strukket og hodet holdes litt tilbake; dette vil gjøre halsen lenger, strekker dobbel hake og trekke huden nærmere nakken i stedet for å la det henge.

Makeup Emphasis

Understreke funksjonene i ansiktet ditt hvis du bruker sminke, spesielt kinnben og funksjoner i den øvre ansiktet. Bruk varme farger for å gi deg selv en lys og tiltalende utseende, tegning oppmerksomhet til ansiktet og vekk fra din dobbel hake.

Øving og Vekttap

Utføre øvelser som å rulle hodet sakte gjennom hele spekteret av bevegelse, vippe hodet fremover å røre brystet med haken i fem til ti sekunder, eller lene hodet bakover for å holde haken ut i fem til ti sekunder; disse kan bli gjentatt flere ganger per treningsøkten. Kombiner øvelser som disse som bygger nakke og kjevemusklene med et fornuftig kosthold for å hjelpe deg å miste vekt og stramme nakkeområdet hvor din dobbel hake vises.

Fettsuging og plastisk kirurgi

Besøk en plastisk kirurg og diskutere alternativer for å få dobbelthake kirurgisk behandlet hvis du ikke klarer å redusere det eller trekke vekt bort fra den til din tilfredshet. De kirurgiske alternativer tilgjengelige for deg, avhenger i stor grad på årsaken til dobbelthake, men det vil trolig være minst en eller to prosedyrer som kan brukes til å fullstendig eliminere den. Husk det faktum at utvinning kan være ubehagelig og at det kan være betydelige kostnader forbundet med de prosedyrer som du velger.

Organiske hårvekst produkter

Organiske hår vekst produkter ofte er sjampo, balsam eller andre produkter som brukes til å bidra til å stimulere hårvekst. Eteriske oljer og ekstrakter fra planter, blomster og urter har vært brukt i mange av disse hår produkter, inkludert rosmarin, salvie, brennesle, oatstraw, tare, spirulina og andre. Ifølge National Institutes of Health (NIH), kan menn begynner å miste håret så unge som 30 og kvinner kan også oppleve tynt hår. Se legen din for å diskutere hva som er best for akkurat din type hårtap.

Identifikasjon

Mange helse-og skjønnhets produsenter har økologiske hårprodukter utviklet for å redusere hårtap og stimulere hårvekst. For eksempel, ett produkt, Samsons Secret, (se Resources) har en kombinasjon av essensielle oljer og super mat inkludert salvie, rosmarin, cayenne, nesle og burdock root. De tre siste elementene er sagt å avgifte blodet og de andre er sagt å stimulere hårvekst og nære det. Rosmarin øker blodsirkulasjonen og kan gjøre dette for hodebunnen for å stimulere hårvekst over tid.

Funksjoner

Mange organiske hår vekst produkter omfatter medisinske urter som sies å bidra til å støtte immunforsvaret. Dette i sin tur kan bidra til å holde deg fra å miste mye hår. (Vanligvis en person mister ca 100 hårstrå daglig. Disse menneskene med alopecia, eller hårtap, har en tendens til å ikke miste mer hår, men de vokser mindre nytt hår --- så de kan ha tynt hår eller åpen hårtap.) For eksempel er burdock root en velkjent blod purifier. Den er omtalt i detox-te og kinesiske urtepreparater. For det andre, mange organiske hår vekst produkter har også ingredienser som er utformet for å redusere stress: havre halm brukes til å roe det sentrale nervesystemet.

Betydning

I motsetning til farmasøytiske produkter som brukes til å regrow hår, organiske hår vekst produkter har også ingredienser som anses super mat som gir overlegen ernæring. For eksempel er spirulina omtalt i noen organiske Etterveksten produkter. Spirulina har alle 21 essensielle aminosyrer, protein og også alle B-kompleks vitaminer. Det er lett absorberes. Ved å inkludere disse vitaminer og super mat, er det antatt håret ditt kan være mer sannsynlig å vokse som de blir godt matet ernæringsmessig.

Betraktninger

Hvis du er mann over 40, er du blant de 50 prosent av menn som opplever noen form for hårtap. Vanligvis er det en økning i testosteronnivå som kan skape noe hårtap. Hos kvinner, kan håravfall være fra overgangsalder og endrede hormonnivåer, blant annet som skjoldbruskkjertelen. Personer med hypotyreose kan ha tynt hår eller hårtap i hele hodebunnen. Se legen din for en hormon test for å se hva hormonnivået er.

Misforståelse

Det er en misforståelse å tro at ved å bruke Etterveksten produkter som du vil oppleve en dramatisk endring. Hvis du røyker, har et høyt stressende jobb eller ikke er i god allmenntilstand, kan det ikke være realistisk å kjøpe Etterveksten produkter og erfaring betydelig ny hårvekst. Den holistisk helse modellen ville foreslå å støtte immunforsvaret inne og ute, håndtere stress og forbedre din generelle generelle helse å gi håret et sunt fundament å vokse fra. Hvis mannlig eller kvinnelig mønster baldness går i familien din, er det også lite sannsynlig at du kan gå mot din genetiske makeup.

AIDS og hårvekst

AIDS og hårvekst


Ervervet immunsvikt syndrom (AIDS) er en tilstand som er forårsaket av et virus kalt hiv. Det påvirker immunsystemet, svekke det over tid og forlate lider mottakelige for sykdom og svulster. Viruset overføres gjennom kontakt med infiserte kroppsvæsker, slik som sæd, blod eller brystmelk. Det finnes ingen kur, men tilstanden kan behandles ved hjelp medisiner.

Historie

AIDS ble først anerkjent i USA i 1981 Ifølge AIDS velgjørenhet forhindrer ble sykdommen først overføres til mennesker i 1940 i Guinea-Bissau, Vest-Afrika. En lignende stamme av viruset er funnet hos primater på kontinentet. Siden da har sykdommen spredt over hele verden, og drepte mer enn 25 millioner mennesker. En ytterligere 33 millioner mennesker i dag lever med hiv.

Årsaker

Når HIV-viruset har blitt overført, kan det ta måneder eller år å bli fullt utviklet AIDS. Som det svekker immunforsvaret, forlater viruset lider utsatt for ulike sykdommer og tilstander som kroppen kan vanligvis bekjempe. Medisiner kan gi bivirkninger, inkludert håravfall, i aids-syke.

Ifølge Shari Margolese av brønnen Project, en nonprofit fokusert på kvinner med HIV, AIDS også påvirke kroppens hormoner. Hvis du tar testosterontilskudd for å kompensere for lavere hormonnivåer, kan dette føre til hårvekst på områder som ansiktet og brystet.

Forebygging / løsning

Det er flere alternativer tilgjengelige for å hindre hårvekst og tap forbundet med AIDS. Legen din vil være i stand til å kjøre tester for å fastslå den eksakte årsaken til disse endringene, og deretter tilby riktig behandling. Alternative behandlinger kan bli vurdert av deg og legen din, som i noen tilfeller kan de være tryggere enn konvensjonell medisinering. Dersom hårvekst eller tap er forårsaket av AIDS-relaterte medisiner, kan legen vurdere dine resepter eller gi råd om livsstilsendringer.

Betraktninger

Det er viktig å konsultere legen din før du tar noen nye medisiner eller kosttilskudd for å behandle hårvekst rammet av AIDS. Mange medisiner og kosttilskudd, enten konvensjonell eller alternativ, kan potensielt samhandle med eksisterende AIDS medisiner, forårsaker bivirkninger, minske effektene av de HIV-legemidler og selv utvikle resistens hos noen pasienter. Derfor er det viktig å få råd fra en kvalifisert lege og prøve å gjøre endringer i livsstil for å lette symptomene før du tar andre medisiner eller kosttilskudd.

Expert Insight

The Body, et nettsted som tilbyr HIV / AIDS informasjon, sa i en 2002 artikkel om HIV og overgangsalder at AIDS kan ha samme effekt på kvinner som aldring, forårsaker tidlig overgangsalder og relaterte symptomer. I tillegg til å tilskrive tynning, sprøtt hår til dette, sier det området som stress relatert til AIDS kan forårsake forandringer i hårvekst. For å bekjempe effektene av overgangsalder og endringer forårsaket av AIDS-relaterte legemidler kan pasientene ta vitamin B kosttilskudd og unngå farging eller perming håret.

Rare symptomer på overgangsalder

Rare symptomer på overgangsalder


Det sies det er to sannheter i livet, døden og skatter. For kvinner er det en annen sikkerhet, overgangsalder. Menopause skjer for de fleste kvinner i alderen 40 til 58. En kvinne regnes i overgangsalderen når hun har gått et år uten en menstruasjonssyklus. Peri-menopause, scenen som fører inn i overgangsalderen, kan vare alt fra 2 til 10 år. Det er i denne fasen at kvinnen begynner å oppleve utallige symptomer som fortsetter inn i overgangsalderen på grunn av avtagende østrogen hormon nivåer.

Brown Spotting

Før og etter den siste menstruasjonssyklusen, kvinner opplever perioder med småblødninger i stedet for fulle menstruasjonssykluser. Det kan være litt foruroligende når spotting endringer fra den vanlige rød til en mer brunlig farge. Dette er naturlig og normalt.

Hair Hvor?

Dessverre, er en av de mer stygge symptomer på menopause hårvekst hos fremmede steder. Som østrogennivået nedgang, uønsket ansikts, bryst og buk hår øker. Det ironiske er som hår økninger i uvanlige steder, tynner hår på hodet og kjønnshår området. Det finnes behandlinger for å håndtere skjemmende hår, inkludert hjem hårfjerning, elektrolyse, laser behandlinger og til og med nye FDA-godkjente legemidler.

Humørsvingninger og angst

Humørsvingninger og økt angst er sannsynligvis de vanskeligste symptomene å forholde seg til, fordi de ikke bare påvirker kvinnen, men alle andre i hennes liv. Frank, ærlige samtaler med familie og venner, sammen med stress-relieffer som meditasjon, lang soaks i en badestamp og rikelig med mosjon, vil hjelpe.

Vaginal Tørrhet og Atrofi

Som østrogen avtar, begynner vaginalveggen for å tynne og reduserer produksjonen av naturlig slim. Eksperter foreslår å drikke rikelig med væske, ved hjelp av personlige smøremidler, fortsetter å ha sex, og syssels Kegel-øvelser. Øvelsene vil ikke bare bidra til å opprettholde skjedeveggen integritet, men redusere tilhørende urininkontinens.

Hukommelsestap og Verbal Slips

Det var ikke før forskning gjort etter 1990-tallet at eksperter realisert synkende østrogennivå kan føre til en "syndromet" som øker hukommelsestap og verbale slips. Kvinner i denne fasen ofte kan bety å si ett ord, men et annet ord spretter ut i stedet, eller de kan ha problemer med å huske navn på kjente personer og steder.

The Good News

Hvis du tror du kan være i de tidlige stadier av overgangsalderen, spør din lege til å utføre to tester. Den første testen sjekker follikkelstimulerende hormonnivåer. Nivåer reduseres når du er på vei inn i overgangsalderen. Den andre er en enkel celleprøve som tillater ham å se etter vaginal tynning. Viktigst, snakk med legen din om noen og alle symptomer du opplever. Han kan foreslå naturlig rettsmidler som soya eller klaseormedrue, medisiner for å lette humørsvingninger og angst, eller han kan bestemme at du trenger hormonbehandling.

Effekter av kirurgisk overgangsalder

Effekter av kirurgisk overgangsalder


Kirurgisk menopause refererer til utbruddet av menopausen på grunn av en hysterektomi. Når eggstokkene er fjernet, produksjon av deres hormoner, østrogen og progesteron, stanses, forårsaker fysiske og psykologiske virkninger.

Psykologisk

Mulige negative psykologiske effekter fra kirurgisk overgangsalder er depresjon, angst og humørsvingninger. For noen kvinner, ikke lenger å ha en månedlig periode og slutten av menstrual kramper kan bli sett på som positive effekter.

Fysiske effekter

Trøtthet, hodepine, søvnløshet, irritabilitet, leddsmerter, hetetokter og urinveisproblemer er noen av de fysiske effektene som er vanlig fra kirurgisk menopause. Denne fremgangsmåten vil sette en stopper for den kraftige blødninger og tretthet forårsaket av endometriose.

Utseende

Noen kvinner opplever vektøkning og håravfall etter en hysterektomi. Ansikts hårvekst og tørr hud er også vanlig.

Hukommelsestap

Problemer med hukommelsestap er også rapportert som en bivirkning av kirurgisk menopause. Ifølge en artikkel fra 2008 hysterektomi Association, én av virkningene av både naturlig og kirurgisk menopause kan være hukommelsestap.

Lav Sex Drive

Kvinner har rapportert en lav sexlyst og vaginal tørrhet fra overgangsalder forårsaket av en hysterektomi.

Fremtidige Risks

Kirurgisk menopause setter deg i fare for å utvikle hjertesykdom, leddgikt og osteoporose. Hvis eggstokkene er fjernet, setter mangelen av hormoner som de produserer kvinner med risiko for flere typer kreft, inkludert endometrial cancer.

Overgangsalder & Tynning Hair

Menopause er tiden i en kvinnes liv når hun ikke lenger har sin månedlige periode. Når dette skjer, hormonene i kroppen hennes endring og føre til symptomer som tynt hår.

Redusert Østrogen

Kvinner går gjennom overgangsalder, noen ganger kalt "endring av livet" mellom ca 40 og 60. Når du begynner overgangsalder, eggstokkene produserer mindre av det kvinnelige hormonet østrogen.

Østrogen påvirker hårvekst

Østrogen er ansvarlig for følgende kvinnelige egenskaper: mindre kroppshår, kortere vekst, brystforstørrelse, redusert muskelmasse. Det fremmer også hårvekst på hodet. Du kan legge merke til tynt hår som østrogen forlater kroppen din.

Østrogen erstatning

Skifte østrogen som er tapt i løpet av overgangsalderen kan redusere symptom på tynt hår, men hormonbehandling kan ha bivirkninger. Det er naturlige måter å erstatte østrogen og muligens redusere tynt hår.

Fytoøstrogener

Fytoøstrogener er naturlige østrogener som finnes i matvarer som for eksempel soya, grønnsaker, belgfrukter, korn og urter og kan hjelpe med menopausale symptomer, ifølge Mayo Clinic.

Livsstil endringer

For å minimalisere virkningene av hårtap, redusere mengden stress i livet ditt. Spis et sunt kosthold og ta vitaminene du trenger. Se legen din og få en full sjekk. Vurdere å ta en FDA godkjent behandling for å fremme hårvekst.

Andre grunner for Tynning Hair

Menopause er ikke den eneste årsaken til hårtap. Noen andre grunner håret ditt kan bli tynt i løpet av denne tiden inkluderer stress, stramme frisyrer, hårfarger og perms, dårlig ernæring, medisinering, diabetes eller skjoldbrusk lidelser.

Om hårvekst i Pubertet

Om hårvekst i Pubertet


Puberteten er en overgang når barnekropper endre og utvikle seg til voksne kropper. Som seksuelle utviklingen er fullført, jenter bli til kvinner og gutter blir til menn. Pubertet er vanligvis ledsaget av hårvekst i merkelige steder, for eksempel armhulene og skam områder. Gutter kan også forvente hår til å vises på forsiden. Hårvekst i puberteten skjer gradvis og kan avvike mellom individer.

Pubertet

Et barn går gjennom puberteten som han eller hun overganger inn i voksenlivet. I denne fasen, er seksuell og skjelettlidelser vekst avsluttet. Pubertet begynner mellom alderen 9 og 13 for jenter, og mellom 10 og 14 for gutter. Under puberteten, jenter vokse mer hår, øke kroppens fettmasse, opplever skjelettvekst, og utvikle seksuelle organer som bryster, kjønnsleppene og livmor. Gutter vokse mer hår, økt muskelmasse, endre sine stemmer, oppleve en vekst sprute, og utvikle seksuelle organer som testiklene, penis, prostata og pungen.

Puberteten Stages for jenter

I gjennomsnitt, jenter dyrker sin første tilnærmingene av kjønnshår i en alder av 11, etter at brystene begynner å vokse. Så jenter opplever en vekst sprute, mer bryst utvikling, og deres første menstruasjon. Hår begynner å vokse i armhulene ved 12 eller 13. Ved den tiden de er ca 14 til 15, jenter vanligvis har fullført kjønnshår vekst. Dette er etterfulgt av fullførelsen av skjelettvekst og brystutvikling.

Puberteten Stages for Boys

Guttene første vokse kjønnshår på gjennomsnittlig alder av 12, etter at testiklene begynner å vokse. De opplever da penis vekst, midlertidig bryst utvikling, tale endring og vekst sprute. I en alder av 14, gutter begynner å vokse hår i armhulene. Etter opplever sine første våte drømmer og får sine voksne stemmer, ansiktshår begynner å vises. Gjennomsnittlig gutt begynner å vokse en bart på 15 og værhår på 16 år.

Jenter og hår

Under puberteten, jenter vokser hår under armene og i kjønnshår området, inkludert mellom beina, over og rundt vagina inngangen. Mer hår vokser også på armer og ben. Håret vokser gradvis, ser ut til å være lys i bløt i starten, og får tykkere med tiden. Fargen av kroppshår kan ligne på håret på hodet eller mørkere. Jenter kan føle selvbevisst og ønsker å begynne å bli kvitt kroppshår. Det er mange forskjellige hårfjerning teknikker som de kan bruke, for eksempel barbering, voksing eller bruke hårfjerningskremer. Ellers kan de vurdere iført klær som dekker hårete områder hvis de ikke er klar for hårfjerning.

Gutter og Hår

Under puberteten, en gutt vokser vanligvis hår under armene, på overleppen, kinn, hake, hals og i kjønnshår området, inkludert mellom bena, over og rundt hans penis og på pungen. Mer hår vokser også på hans armer og ben. Hårene begynner tynn og myk, deretter blir tykkere og mørkere etter hvert. Kjønnshår kan slå krøllete med tiden. Noen gutter også vokse hår på brystet, ryggen eller nederst i de senere stadier av puberteten. Kropp og ansiktshår kan variere i farge fra håret på hodet. Timing og intensitet av hårvekst forskjellig for enkelte gutter. Hvis gutter ikke liker utseendet på sitt ansikts hår, kan de velge å barbere hjelp av en elektronisk barbermaskin, eller en barberhøvel og barberskum.

PCOS og tidlig overgangsalder

Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) og tidlig menopause er to svært forskjellige forhold, til tross for at de deler mange symptomer. Hvis du opplever symptomer assosiert med disse forholdene, for eksempel uregelmessig perioder, er det viktig å gå til legen din for å få en riktig diagnose. Behandlingene er forskjellige, så å vite hvilken tilstand du handler med er nøkkelen.

Fakta: PCOS vs. tidlig overgangsalder

PCOS er forbundet med høyere nivåer av testosteron og berører om lag 10 prosent av kvinner i fertil år. De fleste kvinner med PCOS har faktiske cyster på eggstokkene, men ikke alle kvinner med cyster på eggstokkene utvikler PCOS symptomer.

Tidlig menopause er overgangsalder som begynner før fylte 45. Merk at det er en forskjell mellom tidlig menopause og for tidlig overgangsalder. Tidlig overgangsalder er overgangsalder som begynner før fylte 40.

PCOS Symptomer og Diagnose

Kvinner med PCOS opplever uregelmessig menstruasjon, overvekt, hudproblemer som kviser og ujevn hud, og overflødig hårvekst, spesielt ansikts-hår vekst. På lang sikt kan kvinner med PCOS har problemer med insulinresistens, diabetes, høye nivåer av lipider i blodet og hjertesykdom. Infertilitet er også et problem.

PCOS diagnose gjøres ved å ta en medisinsk historie, evaluere symptomer, og eliminere andre forhold som kan være årsaken lignende problemer, som for eksempel stoffskiftesykdommer.

Tidlig menopause symptomer og diagnose

Symptomer forbundet med tidlig overgangsalder inkludere uregelmessig menstruasjon, hetetokter, leddsmerter, søvnforstyrrelser og humørsvingninger. Noen kvinner opplever også vektøkning, spesielt rundt sine midsections.

Tidlig menopause er ofte forårsaket av noe konkret, for eksempel hysterektomi, eller sykdom, så overgangsalder er forutsigbar og lett å få øye på. I andre tilfeller er tidlig overgangsalder diagnostisert gjennom symptom evaluering og blodprøver for å bestemme FSH (follikkelstimulerende hormon) nivåer.

PCOS Treatment

Det er ingen behandling som brukes for PCOS. Hvis du er overvektig, kan miste vekt bidra til å redusere noen av symptomene, selv om legene er usikker på hvorfor. P-piller brukes til å øke østrogennivået. Et medikament for type 2 diabetes, Metformin, har vist seg lovende er til å redusere forhøyede nivåer av testosteron forbundet med PCOS. Igjen, leger er usikker på hvorfor Metformin hjelper. Ikke alle kvinner kan tolerere Metformin, som kan forårsake alvorlig kvalme.
Dersom det er hensiktsmessig, er ufruktbarhet behandlinger som Clomid også brukt.

Tidlig overgangsalder behandling

Overgangsalderen kan ikke reverseres, men symptomene kan administreres. Hormonbehandling, eller HRT, kan hjelpe hormoner flate ut, men denne behandlingen er ikke for alle. HRT kan øke risikoen for visse kreftformer, så legen vil arbeide med å avgjøre om fordelene oppveier risikoen basert på din medisinske historie. Sunn mat, trening, få nok søvn og søker støtte fra familie og venner kan også hjelpe deg å takle endringene.

Hair Hjelp og overgangsalder

Hair Hjelp og overgangsalder


Overgangsalder får kroppen til å gå gjennom mange endringer. Det kan også påvirke håret. Du kan miste hår under overgangsalderen, eller du kan legge merke til at det er tynt ut. Disse endringene er normale.

Årsaker

Kvinner produserer mer testosteron og andre hormoner og mindre østrogen i overgangsalderen, forårsaker hårtap. Økt stressnivå, tar medisiner og arvelighet spørsmål er også årsaker til håravfall og tynning i menopausale kvinner, ifølge kvinner til kvinner.

Misforståelse

Menopause Metamorphosis hevder grånende er ikke en bivirkning av overgangsalder. Graying av hår er en normal del av aldring.

Forebygging / løsning

Ikke får nok vitaminer og næringsstoffer i kosten kan føre til hårtap og tynning. Kvinner til kvinner foreslår å sjekke med legen din for å se hva vitaminer og næringsstoffer du mangler for å forhindre håravfall eller tynning.

Time Frame

Det kan ta flere måneder for håret å vokse tilbake. Kvinner til kvinner sier ta urten Ginkgo Biloba kan bidra til å styrke hårsekkene og fremme vekst.

Teorier / Spekulasjoner

Ifølge kvinner til kvinner, kan massasje og akupunktur øke blodtilførselen til hodebunnen og fremme ny hårvekst. Disse alternative metodene gjør produsere de samme resultatene for alle.

Stress og tidlig overgangsalder

Det er en sammenheng mellom stress og tidlig menopause. Faktisk, stress og angst er to av de vanligste overgangsalder symptomer. Stress forårsaket av tidlig menopause kan stikke sitt hode i form av angstanfall, paranoia, overdreven nervøsitet og depresjon. På den andre siden av saken, stress kan også bidra til tidlig overgangsalder.

Symptomer

De fleste kvinner har nok å sjonglere i livet for å levere rikelig mengder stress. Derfor kan legge trykket og symptomer på tidlig overgangsalder være overveldende. Noen av de mer stressende symptomer inkluderer depresjon, infertilitet, lav sexlyst, humørsvingninger, søvnløshet, ansikts hårvekst og hårtap.

Årsaker

Når eggstokkene stoppe eggløsning og den månedlige produksjonen av naturlig progesteron stopper opp det skaper et hormon ubalanse kjent som menopause. Går gjennom denne endringen før fylte 40 regnes som pre-menopause. Ifølge WebMD.com og MedicinNet.com, kan en slew faktorer bidrar til pre-menopausale symptomer: stråling, røyking, høyt alkoholinntak eller dårlig kosthold. De fleste av disse faktorene enten føre til stress eller er symptomer på stress.

SafeMenopauseSolutions.com sier at stress er en av faktorene som kan utløse tidlige tegn på overgangsalder. Stress-indusert metabolske endringer kan føre til et hormon ubalanse, som igjen kan øke hastigheten tegn på tidlig overgangsalder.

Stress og tidlig overgangsalder

Presset av moderne kvinner som barneoppdragelse, opprettholde en karriere, ekteskapelig stress, ta vare på aldrende foreldre, kombinert med stress av menopause symptomer som hetetokter og humørsvingninger kan være overveldende. Ifølge kvinner Health Care, kvinner som får riktig ernæring, hvile, mosjon kan lindre noen av stress forårsaket av tidlig overgangsalder.

Diagnose

Kvinner som mistenker tidlig menopause må se deres lege og har en fysisk eksamen. Den mest effektive test som brukes til å diagnostisere tidlig menopause er en blodprøve som måler follikkelstimulerende hormon (FSH). FSH forårsaker eggstokkene å produsere østrogen. FSH nivåene øker når produksjonen av østrogen bremser. Følgelig høyere nivåer av FSH er en sterk indikator av for tidlig menopause.

Behandling av tidlig overgangsalder

Selv om tidlig overgangsalder ikke kan reverseres, er behandlingstilbud. Naturlige behandlinger som å spise en balansert kosthold, trene regelmessig og tar tiltak for å redusere stress lette risiko for tidlig menopause. I tillegg til naturlig behandling, er det Hormonal Replacement Therapy. Gynekologer anbefaler ofte hormonbehandling for å bidra til å erstatte noen av de hormoner som ikke lenger blir produsert som et resultat av tidlig overgangsalder.

Testosteron & Overdreven hårvekst

Testosteron & Overdreven hårvekst


Hårvekst i forhold til testosteron varierer avhengig av hvilken del av kroppen din du snakker om. Testosteron er ikke til å be hårvekst på hodet. Faktisk, kan det føre til skallet.

Funksjoner

Testosteron kan be hårvekst på ryggen, magen og selv på ansiktet mens undertrykke hårvekst på hodet, fører til mannlig mønster skallethet, ifølge Labtestsonline.org.

Kvinner

Dreven testosteron hos kvinner kan føre til hårvekst på brystvortene, genital regionen, hake, bryst og ansikt. Andre faktorer som kan føre til overdreven hårvekst, men ikke nødvendigvis på hodet, inkluderer en kvinnes hårsekken følsomhet for androgen og hvis en kvinnes hormoner er balansert, ifølge Womentowomen.com. Noen hårsekker er ganske følsomme for testosteron, som er androgen, og håret vil spire opp i disse områdene når du tar testosteron.

Ubalanserte hormoner

Når hormonene ikke er i balanse, kan overskytende testosteron produseres og dette resulterer i "terminal" hårvekst i androgen-sensitive områder på kroppen din, ifølge Caresfoundation.org.

Hirsutisme og Hypertrikose

Androgen-sensitive områder inkluderer baken, eksterne genitalia, ansikt, aerola, bryst, indre lår og korsrygg, ifølge Womentowomen.com. Dreven hårvekst kalles hirsutisme eller hypertrikose.

Identifikasjon

Hvis du har hypertrikose, betyr dette at du vokser håret i områder som ikke er androgen eller testosteron sensitive, som inkluderer underarmene, øvre del av hendene og pannen. Hirsutisme slår androgen-sensitive områder.

Hva er unormal hårvekst hos kvinner?

Hva er unormal hårvekst hos kvinner?


Når en kvinne vokser tykt hår på hennes ansikt eller kropp som en mann normalt ville, det kalles hirsutisme. Inntil 10 prosent av amerikanske kvinner opplever noen grad av denne type unormal hårvekst, ifølge Mayo Clinic.

Symptomer

Kvinner med unormal hårvekst kan ha grovt, mørkt hår over leppene og på hake, bryst, mage og rygg, ifølge US National Library of Medicine.

Årsaker

Høy androgen, eller mannlige kjønnshormonet, kan nivåer i kvinner forårsake hirsutisme. Lidelser som polycystisk ovariesyndrom, Cushings syndrom, medfødt adrenal hyperplasi, og svulster kan noen ganger føre til høye androgen nivåer som fører til unormal hårvekst. Medisiner kan også være å klandre. Mange ganger er årsaken til hirsutisme ikke er kjent.

Behandling

Uønsket hår kan fjernes gjennom elektrolyse, laser terapi eller hjem behandlinger som voksing, plukker eller barbering. Reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle hirsutisme inkluderer p-piller, anti-androgener og kremen eflornithine.

Betydning

Med mindre unormal hårvekst er forårsaket av en medisinsk tilstand som krever behandling, er det ikke et alvorlig problem, men noen kvinner kan føle seg flau av tilstanden.

Advarsel

Kvinner med unormal hårvekst bør oppsøke lege dersom de merker, hårvekst som synes å være forårsaket av en medisin, rask unormal hårvekst, gradvis hårvekst med unormale perioder, eller utvikling av en dypere stemme stemme eller andre mannlige egenskaper.