Digidexo.com

blødning under neglen

Hvordan behandle blødning under neglen

Blødning under en fingernegl eller tånegl kan bety at du har en negl rift, eller det kan være hematom, en forslått spiker. Hvis du har hematom, kan du ofte behandle det selv. Hvis du har en negl rift, men trenger du øyeblikkelig legehjelp. Det er noen skritt du bør ta for å bestemme din beste løpet av handlingen.

Bruksanvisning

Fjern eventuelle smykker du kan ha på og vaske det berørte området. Press med en ren klut for å stoppe blødningen.

Undersøk området. Hvis fingeren eller tå er bøyd eller deformert, hvis det er et dypt kutt, eller hvis en del av neglen er løftet vekk fra neglesengen eller mangler, må du øyeblikkelig legehjelp.

Pakk hånd eller fot i et rent håndkle. Hold det hevet over hjertet ditt hvis mulig.

Sjekk dine pasientjournaler for å se når du sist mottok en stivkrampe skudd. Så gå til en lege.

Tips og advarsler

 • Legen din vil fjerne neglen hvis du har en alvorlig negl sårskader. Ved hjelp av forstørrelses utstyr, vil han vurdere negl for reparasjon, og trolig sy opp negl og omkringliggende hud.
 • Ikke trekk i den skadde neglen eller prøve å fjerne det. Hvis skaden ikke behandles, kan det hende du får et arr eller neglen kan vokse tilbake unormalt.

Hva kan forårsake rektal blødning under trening?

Du har kanskje hørt det gamle ordtaket om at når det kommer til trening, er ingen smerte ingen gevinst. Visse smerter og tilstander forårsaket av trening, for eksempel rektal blødning, er ubehagelig, men er lett å isolere årsaken til og lett å behandle. Her er noen ting du bør unngå for å unngå rektal blødning under og etter trening.

Hemorroider

Hvor mye vekt du bruker under en øvelse rutine, inkludert vekt skiftende i kroppen så vel som å bruke vekter i et treningsstudio, kan irritere venene i anal og rektal området, som kan forårsake blødninger. Blødning forårsaket av hemorroider som regel har en mørkere rød farge. Sikre riktig vekt skiftende teknikker og redusere mengder av vekter du bruker i treningsstudioet kan bidra til å hindre hemorroider indusert fra trener.

Løfte

Langs de samme linjene som vektfordeling, kan feilaktig løfteteknikk føre til hemorroider og river av sensitiv hud av anal og rektal regioner. Feil løfte inkluderer måten du løfte vekter, så vel som måten du løfter deg selv når du gjør øvelser som sit-ups, push-ups, og abdominal crunches uten hjelp av treningsutstyr.

Stramme klær

Iført trange klær, inkludert undertøy, joggebukse og utøve shorts, kan irritere den sarte huden i endetarmen, som fører til svak rektal blødning under og etter trening. Hvis du oppdager spor av blod i avføringen under en avføring, eller på toalettpapiret etter avføring når du nettopp ferdig med å trene, se på størrelsen på gym bukser og undertøy og øke størrelsen etter behov.

Kosttilskudd

Mange som trener regelmessig bruker ofte kosttilskudd slikt vitaminer og mineraler for å sikre at deres øvelse diett gir dem maksimal effekt. Mange naturlige kosttilskudd i disse noen ganger høypotent vitaminer og mineraler kan føre til forstoppelse. Anstrengende å ha avføring, som nesten alltid følger forstoppelse, kan føre til hemorroider, som blør fra endetarmen og utenfor anus. Pass på at du drikker nok væske og følge et riktig kosthold for å unngå å bli forstoppet. Hvis kosten metoder for behandling av forstoppelse ikke fungerer, kan det være lurt å vurdere å bruke avføringsmidler, klyster og stikkpiller for en kort sikt å avlaste forstoppelse.

Underliggende tilstander

Selv om trening kan bidra til å lindre symptomene på underliggende gastrointestinale tilstander som hemorroider, irritabel tarm syndrom, kolitt og Crohns sykdom, kan ekstremt kraftig mosjon føre til overdreven fakkel-ups av disse sykdommene, som ofte forårsaker rektal blødning. Kontrollere disse fordøyelsessykdommer slik du normalt ville mens du tar det lett på deg selv under ditt treningsprogram.

Behandlingstilbud

Bruk en hemorrhoid behandling krem ​​eller stikkpille etter hver avføring i noen dager for å behandle hevelse av årer som forårsaket blødningen. Bruk fuktig toalettpapir for å tørke etter avføring. Hvis blødningen ikke har stoppet på slutten av en uke, planlegge en avtale med legen din.

Tegn på indre blødninger under graviditeten

Indre blødninger under svangerskapet er forårsaket av graviditet utenfor livmoren, noe som betyr at et befruktet egg har implantert utenfor livmoren, vanligvis i en av egglederne. Av denne grunn er en ektopisk svangerskap ofte referert til som en "eggleder graviditet." Mer enn 95% av alle ektopisk svangerskap oppstå i egglederne. Selv om sjeldne, kan egget også implantat i eggstokken, magen eller livmorhalsen. Som fosteret utvikler seg, kan alvorlige blødninger forekomme, noe som medfører risiko for morens liv. En graviditet utenfor livmoren i egglederen kan ikke bli gjennomført til full sikt.

Teorier / Spekulasjoner

Blokkering av egglederen er en vanlig årsak til graviditet utenfor livmoren. Bekkeninfeksjon (PID) er en infeksjon eller betennelse som kan blokkere røret. Endometriose og arrvev fra tidligere abdominal eller reproduktive operasjoner kan også forårsake blokkeringer. I sjeldne tilfeller kan fødselsskader endre formen på røret, noe som resulterer i en graviditet utenfor livmoren. På grunn av at egget ikke er i stand til å utvikle seg normalt, må graviditet skal behandles.

Effekter

Siden symptomene på ektopisk svangerskap er vanligvis de samme som de som er normalt for tidlig i svangerskapet, kan betingelsen være vanskelig å diagnostisere. En kvinne kan gå glipp perioder, kvalme og oppkast, trenger å urinere ofte, og erfaring ømhet i brystene. Sharp bekken eller magesmerter og vaginal blødning er ofte de første advarsel tegn på at det kan være problemer. Mange ganger smerte, som kan variere i intensitet, er plassert bare på en side av bekkenet. I tillegg til vaginal spotting, kan andre tegn på graviditet utenfor livmoren er smerter i korsryggen, og lavt blodtrykk og svimmelhet forårsaket av blodtap.

Betydning

Indre blødninger er den mest alvorlige komplikasjonen av en graviditet utenfor livmoren, og kan kreve umiddelbar kirurgi. Mens om lag halvparten av alle ektopisk svangerskap løse spontant uten behandling, oppstår kraftig blødning hvis egglederen brudd. Dette er ofte tilfelle i uoppdaget ektopiske svangerskap der det befruktede egget har implantert i røret, like før du går inn i livmoren. Indre blødninger er forårsaket av blødning i det berørte rør. Som fosteret fortsetter å utvikle seg, utvider egglederen og sprekker til slutt. Dette skjer i en av fem tilfeller. Hvis arterien på utsiden av røret ryker, kan alvorlige indre blødninger forekomme. Alvorlig blodtap kan føre til sjokk, og i sjeldne tilfeller død. Blødninger fra skjeden kan være tung og mørk. Hvis oppdages tidlig nok, kan en ektopisk svangerskap noen ganger bli behandlet med en injeksjon av metotreksat, som stopper veksten av embryoet.

Misforståelse

Til tross for komplikasjoner, betyr svangerskap utenfor livmoren ikke nødvendigvis føre til ufruktbarhet. I mange tilfeller, en kvinne som har hatt en graviditet utenfor livmoren kan bli gravid igjen, men hun er en økt risiko for en annen graviditet utenfor livmoren. Heldigvis har økende bevissthet om ektopisk svangerskap førte til tidlig diagnose og behandling. Leger anbefaler at en kvinne vente i minst 3 til 6 måneder før du prøver å bli gravid igjen for å gi tid for arrdannelse å helbrede.

Advarsel

Risikoen for graviditet utenfor livmoren er høyest for kvinner over 35 år som har hatt en tidligere graviditet utenfor livmoren, kirurgi som involverer en eggleder, arrvev i magen forårsaket av bekkeninfeksjon, en historie med endometriose, eller ufruktbarhet problemer. Svangerskap utenfor livmoren kan også forekomme hos kvinner uten at noen av disse risikofaktorene.

Time Frame

Symptomene vare så lenge svangerskap utenfor livmoren fortsetter. Uten behandling kan alvorlige og til og med livstruende komplikasjoner oppstår. Hvis en graviditet utenfor livmoren er diagnostisert i løpet av de første seks ukene, kan svangerskapet avsluttes med medisinering. En graviditet utenfor livmoren som går utover den tid vil kreve kirurgi enten gjennom en laparoscope, eller abdominal kirurgi hvis egglederen allerede har sprukket, og det er mye av blødninger i magen. Avhengig av skadens omfang, kan hele eller en del av egglederen må repareres eller fjernes. En blodoverføring kan også være nødvendig hvis det har vært alvorlig blodtap.

Forebygging / løsning

Mens det er ikke mye du kan gjøre for å hindre en graviditet utenfor livmoren, kan du ta skritt for å redusere risikoforholdene. Snakk med legen din før du prøver å bli gravid hvis du har hatt tidligere kirurgi som involverer tarmen, reproduktive system eller nedre del av magen, som arrvev kan være til stede.
Sørg for at din lege vurderinger nøye din medisinske historie, inkludert hvis du har hatt et keisersnitt eller din vedlegg fjernet. Hvis du er diagnostisert med PID, ta foreskrevet antibiotika medisiner som anvist, og deretter følge opp med legen din. Bruk kondom for å hindre smitte i forbindelse med en seksuelt overførbar sykdom. Dersom de blir gravide, og du har noen av risikofaktorene, spør din fødselslege for å planlegge en tidlig ultralyd for å finne den implanterte embryo.

Om årsakene til rektal blødning under svangerskapet

Blødning av alle typer i svangerskapet kan være alarmerende. Rektal blødning, er imidlertid normalt ikke alvorlige selv i svangerskapet. Årsaken kan vanligvis lett og raskt identifisert. Mange kvinner opplever dette ordensforstyrrelser av svangerskapet, og det er tiltak som kan iverksettes for å lindre den.

Typer

De vanligste typene av rektal blødning i svangerskapet er blødning fra en sprekk eller sprekk i anus og blødning stammer fra hemorroider. Sprekker kan skje som følge av overbelastning, som graviditet bremser ned i fordøyelseskanalen, som kan føre til forstoppelse. Hemorroider kan også være forårsaket av overanstrengelser. Hvis en gravid mor opplever hyppig avføring, kan irritasjon fra tørke også føre endetarms blødning.

Identifikasjon

For å finne ut om du opplever rektal blødning under svangerskapet, sørg blodet kommer ikke fra vaginal området. Du må kanskje undersøke anal området i tillegg til å finne kilden til blødningen. Mens en sprekken vil føle deg som en skarp, smertefulle kutt på kanten av hud, hemorroider er en myk, klumpete svulmet område som stikker ut fra anus. De blir ofte kalt "hauger", fordi de ligner en gruppering av små druer.

Effekter

Den vanligste bivirkningen av rektal blødning i svangerskapet er fysisk ubehag eller smerte. Anal sprekker kan gjøre eliminering ubehagelig, spesielt hvis du opplever forstoppelse eller treg avføring. Fordi hemorroider er svulmende åreknuter, kan de forårsake friksjon når du går og smerter under avføring og tørke.

Forebygging / løsning

Den mest effektive måte for å unngå eller lindre symptomer assosiert med rektal blødning i svangerskapet er å opprettholde regularitet. Enkle måter å gjøre dette inkluderer:

Drikke mye vann sunne, fiberrike matvarer som frukt, grønnsaker og fullkorn brød Spis Få en jern gjennom mat og mat-baserte kosttilskudd
Kalde kompresser eller trollhassel kan brukes til å lindre smerten av hemoroider. For å bidra til å forhindre dem helt, sørg for å gjøre Kegel øvelser hver dag som disse styrke bekkenbunnen og anal muskler. For å utføre en Kegel flex bekkenbunnen som om å stoppe en strøm av urin. Hold i noen sekunder og slipp. Do flere sett om gangen.

Advarsel

Svært sjelden, kan rektal blødning være en indikasjon på en mer alvorlig tilstand som polypper eller kreft i tykktarmen. Dette kreft bare forekommer i om lag 1 av 100 000 til 1 i 50.000 gravide kvinner og er mulig å behandle med en god prognose hvis fanget tidlig. Hvis rektal blødning ikke ut til å være forårsaket av sprekker eller hemorroider, ta kontakt med helsepersonell for testing.

Hvordan bli kvitt psoriasis under neglene

Psoriasis på neglene er en tilstand som kan påvirke over 50% av folk som har psoriasis. Denne tilstanden kan bli behandlet og opprettholdt en rekke forskjellige måter. Les videre for å finne den behandlingen som kan hjelpe din tilstand best.

Bruksanvisning

Hvordan bli kvitt psoriasis under neglene

Start ved å dyppe hendene og føttene i varmt vann, noe som kan bidra til å redusere hevelse som psoriasis kan forårsake. Oljer og havremel bad olje kan tilsettes for å bidra til å redusere lagene av huden som kan bygges opp av psoriasis.

Bruk en loofah svamp eller pimpstein til å gni forsiktig på det berørte området under neglen.

Bruk medisiner på det berørte området. Disse kan omfatte tjæreprodukter, salisylsyre, og steroider. Kombinasjoner av disse kan fungere bedre enn ved bruk av kun en av gangen.

Snakk med legen din om reseptbelagte kremer og salver som kan brukes til å behandle psoriasis under neglene. Da gjaldt, hansker på hendene eller sokker på føttene for å holde medisiner fra rubbing av, i hvert fall for en halv time etterpå.

Få nok sollys. Mange folk legger merke til en bemerkelsesverdig forbedring i sin psoriasis under neglene etter at de tilbringer tid i solen.

6. Prøv Balneoterapi. Disse er vannbaserte behandlinger som brukes i Europa og Asia. Dette omfatter bruk av naturlige varme kilder, varme kilder, mineral og sjøvann til å behandle psoriasis.

Bade og dusj regelmessig, ta vare å lett skrubbe huden påvirkes under neglene også.

8. Snakk med en lege om et nytt legemiddel for psoriasis kalles Ustekinumab. Dette er en selv injisert stoffet som har hjulpet mange pasienter med psoriasis og kan hjelpe hvis alt annet som skjer for å mislykkes.

Tips og advarsler

 • Mange naturmidler og akupunktur har blitt hevdet å fungere. Dette kan hjelpe til med behandlingen av psoriasis under neglen i tillegg.

Hva regnes kraftig blødning under svangerskapet?

Hva regnes kraftig blødning under svangerskapet?


Blødning under svangerskapet er en forventningsfull mors verste mareritt. Mens blødning betyr ikke nødvendigvis at en spontanabort eller for tidlig fødsel er nært forestående, er det ikke noe å ignorere, spesielt hvis det er tungt. Kraftig blødning under svangerskapet ofte indikerer en alvorlig tilstand er til stede, så du må ringe legen din umiddelbart.

Identifikasjon

Hver gang en kvinne som er gravid begynner å blø, begynner hun å få panikk. Blødning kan ha en ufarlig årsak, men det er alltid en grunn til å være bekymret og ringe legen din. Kraftig blødning er nok blod til å suge inn i en maxi pad. Hvis blodet er tilstede på toalettpapir når kvinnen går på do eller gjør noen flekker på undertøyet hennes, er det ikke ansett kraftig blødning. Hvis du opplever blødninger av enhver type mens de er gravide, bære en maxi pad, slik at du kan overvåke den.

Time Frame

Kraftig blødning i første trimester, eller første tre måneder, av svangerskapet ofte indikerer en spontanabort er oppstått. Men det er mange årsaker til første trimester blødning som ikke er indikasjoner på en spontanabort, så får medisinsk hjelp raskt er viktig. I den andre eller tidlig tredje trimester, indikerer kraftig blødning under svangerskapet en alvorlig medisinsk problem, så ringe legen din umiddelbart. Blødning kan tyde på arbeidskraft kommer mot slutten av svangerskapet, vanligvis rundt 36 uker eller senere.

Teorier / Spekulasjoner

Kraftig blødning under svangerskapet betyr ikke nødvendigvis at en spontanabort er oppstått. I første trimester, kan hormonelle forandringer og skade på livmorhalsen under samleie forårsake blødninger, og noen ganger er dette ganske tung. Placenta problemer er de vanligste årsakene til slutten av svangerskapet blødning. Problemer med livmorhalsen eller skjeden kan også føre til senere graviditet blødning. Morkakeløsning, eller atskillelsen av morkaken fra livmorveggen, er en av de vanligste årsakene til kraftige blødninger i senere svangerskap og ofte fører til en abort eller tidlig fødsel.

Misforståelse

Mange gamle koner 'tales advare kvinner om ikke å gjøre visse aktiviteter, som for eksempel å sette sine hender over hodet eller løfte tunge gjenstander, da dette kan føre til spontanabort eller blødning under svangerskapet. Det er lite som en gravid kvinne kan gjøre for å forebygge kraftig blødning når de er gravide. De forhold som forårsaker det, som morkakeløsning, oppstå på grunn av problemer med barnet eller livmor, og ingenting en mor gjorde eller ikke gjorde kan føre til at dette skal skje.

Expert Insight

Hvis du er gravid og begynner å blø kraftig, ringe legen din umiddelbart. Hvis det er etter stengetid, ring etter timer hotline eller bakvakt sykepleier. Hvis du er i andre eller tredje trimester, kan legen råde deg til å gå til sykehuset for å bli overvåket for andre symptomer på arbeidskraft. Legen din vil trolig bestille en ultralyd for å sjekke tilstanden til barnet og morkaken. Hvis du kan, sitte ned, sette føttene opp, og prøve å slappe av. Jo mindre aktiv du er, jo bedre for barnet ditt.

Hvordan diagnostisere blødning Under the Skin

Blødning under huden er en medisinsk tilstand som kan være et resultat av en rekke mindre skader samt alvorlige forhold, inkludert mange typer sykdommer. Årsaken til blødning under huden er ikke alltid lett å diagnostisere.

Bruksanvisning

•  Vurdere noen alvorlige sykdommer eller tilstander du kan ha for eksempel, leukemi, meningokokk, lever eller autoimmune sykdommer som kan føre til blødning under huden.

Merk noen blødning, clotting eller lavt antall blodplater lidelser for å avgjøre blødning under huden.

Tilgang noen nylige skader som kan ha forårsaket blåmerker og blødninger under huden. Vanligvis vil blåmerke utvikle seg når blodårene under huden tåre eller pause. Dette skjer normalt fra et fall eller ved bumping kroppen din inn i et objekt som et bord. Blod lekker ut i vev under huden forårsaker blødninger og ryggen og blå farge. De fleste blåmerker er ikke en grunn til bekymring.

Identifisere eventuelle blodflekker under huden. Disse er flat, meget liten, rød eller lilla flekker i huden.

Se etter tegn til blod under fingeren eller tånegler. De er vanligvis en brun, svart eller lilla misfarging som ikke vokser ut på grunn av en skade.

Se din lege for en profesjonell vurdering. Årsaken til blødning under huden vil bestemme den anbefalte behandling.

Tips og advarsler

 • Ring eller se legen din for umiddelbar hjelp hvis du mistenker at blødning kan være alvorlige eller livs, truende et medisinsk nødstilfelle kan være nødvendig.

Hva som forårsaker blødninger under graviditet?

Det er normalt å ha bekymringer og bekymringer om en graviditet, men røde flagg bør gå opp hvis du begynner å blø. Selv om blødningen ikke alltid bety et alvorlig problem, bør kvinner som har blødning under noen del av svangerskapet kontakte lege umiddelbart.

Blødningen

Blødningen er en liten mengde spotting som kan oppstå når fosteret er implantert på livmorveggen. Dette bør ikke være en tung flyt. Denne typen blødning skjer vanligvis når mensen skulle oppstå. Noen kvinner feil dette for en lett periode, og ikke skjønner at de er gravide.

Spontanaborter

Det er tre kategorier av spontanaborter: truet abort, komplett spontanabort og ufullstendig abort. I truet abort, er det noen blødning og kramper, men den er fortsatt fosteret i livmoren. I en komplett spontanabort, ender graviditet og fosteret blir ført gjennom vagina. En ufullstendig abort er en som er fortsatt i fremgang, med kvinnen passerer blodpropp og vev. Legen kan bestille en utvidelse og utskrapning, der livmor fôr blir fjernet gjennom suge eller skraping.

Blighted Ovum

En ødelagt ovum er også kalt en embryonisk svikt, i hvilket embryoet i livmoren men klarte ikke å utvikle seg fullstendig.

Cervical endringer

Nedtoningen av livmorhalsen eller endringer i blodtilførselen til livmorhalsen under svangerskapet kan føre til ufarlig blødning. Mer alvorlig er blødning fra cervical infeksjoner eller vekster, eller for tidlig åpning av livmorhalsen.

Ektopisk graviditet

I svangerskap utenfor livmoren, vil ikke fosteret ikke legge inne i livmoren. Svangerskap utenfor livmoren oppstår nesten alltid inne i en egglederen. Det som begynner som lett blødning kan bli livstruende hvis den ikke behandles.

Molar graviditet

Vaginal blødning er et symptom på molar graviditet, som oppstår når unormalt vev utvikler i stedet for et foster. Hvis dette vevet ikke er helt fjernet, kan det bli kreft.

Hvordan stoppe blødninger under Menopause Raskt

Mange kvinner blir overrasket når de fortsetter å oppleve blødninger i overgangsalder. Selv om dette er vanlig hos kvinner som er bare å skrive inn menopause. Vanligvis gjør blødningen ikke fullt stoppe før du går inn realt overgangsalderen. Den type blødning kvinner opplever i overgangsalderen er annerledes da ha en menstruasjonssyklus. Dette blødning ofte oppstår på grunn av kroppens fallende østrogennivå. Dette kan føre til at slimhinnen i skjeden til å bli veldig tynn, noe som gjør det mer sannsynlig å oppleve betennelse og blødning. Det finnes tiltak du kan ta for å redusere og stoppe blødningen.

Bruksanvisning

•  Besøk din gynekolog for å diskutere saken. Det første trinnet i å stoppe blødninger i overgangsalder er å gå til legen din for å utelukke andre problemer. Mens det er vanlig for kvinner å fortsette blødning i overgangsalderen, det er andre problemer, for eksempel cyster, som forårsaker dette problemet. Utelukker andre helsemessige problemer vil tillate deg mer effektivt å stoppe blødning.

•  Vurder å stoppe progesteron krem. Hvis du bruker progesteron krem ​​for å redusere symptomer på overgangsalder, vurdere å seponere for å stoppe blødningen. Noen kvinner rapporterer en reduksjon i blødning når du gjør dette.

Spør legen din om Megesteral. Dette er et medikament som brukes av OBGYNs å hjelpe kvinner stoppe blødninger i overgangsalder. Men før du tar dette tillegget, diskutere bivirkninger med legen din. I noen tilfeller kan megesteral føre til vektøkning.

Prøv å ta Ibuprofen. Kvinner som opplever mild blødning kan få lindring fra Ibuprofen. Denne medisinen er effektiv i å redusere blodstrømmen som kan hjelpe kvinner.

Tips og advarsler

 • Ikke glem å få nok jern. Hvis du blør for mye i overgangsalderen, er det viktig å se på jerninntak. Dette vil holde kroppen din fra å bli utarmet av dette viktige supplement, og helseforhold - som anemi.
 • Hvordan stoppe blødninger under overgangsalder, stoppe blødninger under overgangsalder, Blødning under overgangsalder

Progesteron for Vaginal blødning under perimenopause

Progesteron for Vaginal blødning under perimenopause


Perimenopause er scenen i en kvinnes reproduktive liv frem til overgangsalderen. Hvis du opplever unormal eller uberegnelig vaginal blødning under perimenopause, kan legen din foreskrive naturlig progesteron krem ​​for å stoppe blødningen.

Ikke i favør

Noen gynaecologists ikke er i favør av å bruke progesteron, fordi det ikke er kjent hvor mye progesteron blir absorbert.

Ingen eggløsning, No Progesteron

Når en kvinne går gjennom perimenopause og ikke? € ™ t eggløsning regelmessig, er progesteron ikke lenger rutinemessig produsert. Du kan ha en menstruasjon uten eggløsning. Hvis progesteron nivåene er lave, kan dette resultere i tunge og uregelmessige menstruasjonsblødninger.

Hormoner svinge

Det er ikke uvanlig å oppleve dysfunksjonell blødning på denne tiden av livet på grunn av de ekstreme svingninger i hormonene dine som du kommer nærmere til overgangsalder.

Mikronisert progesteron

The Mayo Clinic bemerker at mikronisert progesteron er effektiv i å kontrollere gjennombruddsblødninger. Mikronisert progesteron er sant progesteron som kan tas oralt, i henhold til Healthlibrary.epnet.com.

Endre Dosering

Hvis du tar hormonbehandling (HRT) og opplever dysfunksjonell blødning, kan løsningen være å senke østrogen nivå i HRT eller heve progesteron nivå, ifølge Wdxcyber.com.

Kan Sex forårsake blødninger under graviditet?

Kan Sex forårsake blødninger under graviditet?


De fleste menn og kvinner er bekymret for sikkerheten til samleie under svangerskapet. I de fleste enhver situasjon sex under svangerskapet er trygt. Sex kan føre til blødning under svangerskapet, men det i seg selv trenger ikke å skremme deg. Blødning etter samleie mens du er gravid er vanlig og vanligvis ikke et tegn på fare.

Betydning

Under graviditet er det en økt blodtilførsel til livmorhalsen og vaginal vegger. Når en gravid kvinne har sex, disse blodårene er mer sannsynlig å bryte enn om hun ikke var gravid. Det er ikke uvanlig i det hele tatt for kvinner i andre eller tredje trimester å oppleve noen spotty, sporadisk blødning etter samleie. Hvis du opplever noen kramper, og det er ikke en tung flyt av blod da du sannsynligvis ikke har noen grunn til bekymring. Hvis du er usikker, kan du kontakte helsepersonell umiddelbart.

Forebygging / løsning

For å forhindre blødning etter sex mens du er gravid kan du prøve forskjellige stillinger som vil sette mindre press på mor. Bakre oppføring og spooning stillinger, vil sannsynligvis redusere noen blødning du opplever. Noen kvinner vil foretrekke avholdenhet eller andre former for intimitet - massasje, dusjer eller kosing. Sørg for å snakke gjennom disse endringene med partneren din.

Identifikasjon

Hvis du opplever blødning etter sex mens du er gravid kan det være lurt å kontakte helsepersonell å positivt fastslå årsaken. Din leverandør vil ønske å vite hvor mye blod som ble vedtatt samt farge og konsistens - var det noen klumper eller var det bare blod. Det er viktig å fortelle legen din at du nylig har hatt samleie. Blødning etter sex er trolig bare bli småblødninger. Hvis blødningen er tyngre enn snaut spotting, varsle helsepersonell umiddelbart.

Time Frame

Blødning etter samleie mens du er gravid kan føre til snaut blødninger eller spotting. Dette spotting er sannsynlig å dukke opp kort tid etter samleie, men kan ta opptil 24 timer å vise.

Advarsel

Hvis blødningen er mer enn flekkete og du opplever noen kramper i det hele tatt du trenger å se helsepersonell. Hvis du har sammentrekninger som stimuleres av sex og fortsette etter at du gjennom bør du kontakte legen din også. Blødning under svangerskapet kan bety mange forskjellige ting. Hvis du er i det hele tatt usikker på opprinnelsen eller betydningen av blødningen din kontakte helsepersonell umiddelbart.

Slik hindrer Mild blødning under Førstehjelp

Slik hindrer Mild blødning under Førstehjelp


Den første og viktigste behandling av et åpent sår er til å stoppe blødningen. De fleste blødning kan styres med en kombinasjon av direkte trykk over såret og elevasjon.

Bruksanvisning

Forberedelse

Vask hendene grundig før du starter behandling.

Ta på gummihansker før du berører den skadde. Hvis blod spurting, ta på vernebriller og maske.

Press og Elevation

•  Pakk åpningen av såret med sterilt gasbind dersom såret er stor og bred.

Påfør direkte press på såret ved å trykke med hånden og et stykke steril kompress. Hvis du ikke har gasbind, bruk brettet stoff som en bandanna.

Oppretthold et jevnt trykk på såret i 5 minutter, deretter slippe ut trykket sakte og se etter blødning. Mest blødningen vil stoppe innen 2 til 5 minutter.

Heve lem over hjertet samtidig som du presser hvis såret er på en lem og du ikke har mistanke om et brudd.

Layer flere sterile bandasjer på toppen av blodige bandasjer. Ikke fjern gasbind som allerede er på plass, da dette kan forstyrre blodpropp.

Press mot trykkpunkter hvis blødningen vedvarer etter 15 eller 20 minutter av direkte press (se "Hvordan å behandle alvorlig blødning under First Aid").

Ettervern

Immobilize lem ved hjelp av en splint, i tilfeller av alvorlig blødning fra lemmer, for å hindre blødning fra tilbakevendende.

Rent og kle såret etter at blødningen har blitt kontrollert for å hindre smitte (se "Hvordan rense et sår Under First Aid» og «Hvordan Lukk en Wound Under First Aid").

Tips og advarsler

 • For å hindre spredning av smittsomme sykdommer, har den skadde gjelder direkte press på såret når det er mulig.
 • Infeksjonssykdommer som AIDS og hepatitt overføres via utveksling av kroppsvæsker. Beskytt deg selv ved å bruke hansker og en kirurgisk maske. Bruk vernebriller eller briller for å beskytte mot sprutende blod eller væske. Hvis du ikke har hansker, en kirurgisk maske og briller, improvisere ved å plassere hånden i en plastpose, som dekker munnen med en bandanna og iført solbriller.
 • Gjør alt for å stoppe blødningen umiddelbart, så alvorlig blødning kan bli fatalt i bare noen få minutter (se "Hvordan gjennomføre en Primær Survey av en forulykket Under First Aid").
 • Evakuere umiddelbart for noen av følgende forhold: Blodstrømmen kan ikke stoppes; en tourniquet har blitt brukt; såret er stor eller gapende vidt; såret innebærer en felles, fot, hånd eller ansikt; såret innebærer et innebygd objekt; huden eller kroppsdeler er blitt delvis eller fullstendig brutt.
 • Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Hvordan å behandle alvorlig blødning under Førstehjelp

Hvordan å behandle alvorlig blødning under Førstehjelp


Blødning er ofte den mest alvorlig risiko for en skadet person liv. Hvis du har funnet alvorlig blødning under den primære undersøkelsen (se "Hvordan gjennomføre en Primær Survey av en forulykket Under First Aid"), behandle det med følgende trinn.

Bruksanvisning

Initial Assessment

•  Ta på gummihansker for å hindre smitte eller smitteoverføring.

Bestem plasseringen av blødning.

Høyde og direkte press

Hev den skadde området over hjertet.

Påfør direkte press mot blødning området, ved hjelp av steril klut eller gasbind.

Hold trykket på i fem minutter.

Sjekk om blødningen har stoppet. Hvis den ikke har det, press i 15 minutter.

Trykkpunkter

Kontroller på nytt for å se om blødningen har stoppet eller vesentlig redusert. Hvis det har fortsatt ikke, så finne riktig trykkpunkt.

Finn brachialis trykkpunkt for blødning på armene: Det er på innsiden av overarmen, like under biceps, hvor en puls kan føles.

Finn femoral trykkpunkt for blødning på bena: Det er i den myke delen av skrittet, på bretten mellom innsiden av det øvre ben og skrittet.

Trykk på trykkpunktet, mot benet, for å kutte av blodstrømmen.

Slipp sakte etter 10 minutter. Hvis clotting ikke har stanset eller betydelig redusert blødningen, og hvis profesjonell hjelp er langt borte, bruke en tourniquet. (Se "Hvordan lage og bruke en Tourniquet Under Førstehjelp.")

Utvidet Care

Rengjør og bandasjere såret når blødningen har stanset eller redusert til en vedlikeholdslading. (Se "Hvordan rense et sår Under Førstehjelp.")

Splint alvorlige sår for å unngå bevegelse som kunne starte blødning.

Tips og advarsler

 • Hvis det er en annen redningsmann, ha ham eller henne å opprettholde direkte press på såret mens du jobber trykkpunktet. Hvis du er den eneste redningsmann, vikle en berg bandasje semi-tett rundt såret for å opprettholde trykket.
 • Hvis du mistenker en rygg skade, være spesielt forsiktig med å flytte eller vri nakken eller ryggraden. Har en annen redningsmann stabilisere den skadde personens hode og nakke mens du behandle blødning (se "Hvordan å utelukke en ryggmargsskade Under First Aid").
 • Hvis blødningen er ikke fra en lem, så de eneste metodene som er tilgjengelige for deg ut av de som er gitt nedenfor er høyde og direkte press. Trykkpunkter og kors er til ingen nytte.
 • Hvis du har mistanke om beinbrudd i området av skaden, kan heving forverre skaden og øke blødningen. I slike tilfeller, minimere bevegelse av det skadde området og ikke heve.
 • Hvis gasbind soaks gjennom med blod mens du søker press, ikke fjerne bandasjen. I stedet legger mer steril kompress.
 • Bare gjelde en tourniquet hvis den skadde personen er i overhengende fare for å blør i hjel, siden en komplett cutoff i blodtilførselen kan føre til lem tap.
 • Enkelte sykdommer, slik som AIDS og Hepatitt B, som overføres gjennom utveksling av kroppsvæsker. For å minimere risikoen for smitte fra oser eller sprutende væsker, bruke gummihansker og plastbriller.
 • Mange andre sykdommer kan overføres gjennom luften. Bære en kirurgisk maske for å minimere risikoen.
 • Hvis symptomene vedvarer eller hvis du har spesielle medisinske tilstander eller bekymringer, anbefaler vi at du kontakter lege. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Om kraftig blødning under Menopause

Det er viktig å huske på å skille mellom peri-menopause, måneder eller år som leder opp til den endelige opphør av menstruasjonen, som kalles overgangsalderen og som oppstår når en kvinne ikke har hatt en periode på 365 dager. Under peri-menopause, kan dine hormoner bli ubalansert, noe som kan føre til alle slags symptomer, inkludert ubesvarte menstrual perioder, lette perioder og tunge seg. Dette er ganske typisk, selv om det kan være lurt å rådføre seg med legen din hvis situasjonen er blitt problematisk for deg. Når du har gått et helt år uten en periode, kan du anser deg selv fullt overgangsalderen. Hvis kraftige blødninger bør skje på dette punktet, garanterer dette et besøk til legen din.

DUB

Hvis du er flom regelmessig, og vet at du er i peri-menopause på grunn av din alder og andre symptomer, kan det oppstå dysfunksjonell livmor blødning (DUB), som skjer med mange kvinner som er i 40-årene eller 50-årene og er fortsatt mensen. Det forekommer også hyppig blant ungdom, ifølge Power-surge.com. DUB er overdreven blødning som ikke er forårsaket av polypper eller fibroids, og heller ikke ved graviditet, kreft, adenomyosis eller endrometriosis. Det er et resultat av av hormonelle ubalanser, som mer enn sannsynlig vil skje hvis du er en peri-menopausale kvinner. Kroppen din prøver å overgang til overgangsalder og det kan ikke gå som jevnt så langt som dine hormoner er bekymret. Hvis du mangler progesteron, kan dette gjøre at du blør for mye. Hvis du har for mye østrogen, dette også kan føre til kraftig blødning. Hvis disse to hormonene er helt ute av sync med hverandre, kan det føre til blødninger. Men feile på siden av forsiktighet og ta kontakt med legen din. Menstruasjons flom er ikke normalt. Det kan føre til at du blir blodfattig, for en ting.

Legemidler, medisinske tilstander

Hvis du tar steroider eller psychomacologic midler, kan dette hemme eggstokkfunksjon og forårsake blødningsproblemer. Andre årsaker til kraftige blødninger inkluderer hypothalamus dysfunksjon, hypofysen eller binyrene hyperplasi, blir denne tilstanden forbundet med overdreven hårvekst, eller skjoldbrusk problemer kan føre til kraftig blødning. Kraftige blødninger kan være et tegn på fibroids, endometriose, polypper, kreft eller graviditet. Noen ganger kan en abnormitet i arteriene som forsyner blod til livmoren utvikler og dette kan føre til blødninger. Se din lege og finne ut hva opprinnelsen til blødningen din er. Det kan være alvorlige, og det kan ganske enkelt være et resultat av hormonell ubalanse, som bemerket tidligere.

Insulin Resistant

Hvis du under peri-menopause, har du blitt insulinresistente, betyr dette at du er ekstremt østrogen. Kroppen din er å konvertere progesteron til østrogen, og dette kan føre til postmenopausal blødning, samt føre til vektøkning.

Ufrivillig barnløshet

Undegoing HRT (hormonbehandling) eller ved hjelp av progesteron krem ​​kan også føre til en postmenopausal kvinne å gjenoppta blødning. Noen ganger vev vil bygge opp i en kvinnes livmor, og hvis hun begynner å bruke progestin eller progesteron krem ​​kan dette resultere i blødninger. Denne kremen ber livmoren å utvise rest vev.

Vekttap

Slippe vekt raskt, særlig for en postmenopausal kvinne, kan få henne til å gjenoppta blødning, ifølge Womantowoman.com. Ved hurtig vekttap inntreffer, kommer østrogen, østron i særdeleshet, som ble lagret i fettvev i blodet. Estrone er avhengig av fett for næring. Dersom fettet forsvinner, kan en endring i forholdet mellom østrogen og progesteron resultater og blødning forekommer.

Hvordan stoppe blødninger under Menopause

Menopause oppstår når en kvinne slutter under menstruasjonen. Endringer i eggstokkene føre til en nedgang i kjønnshormoner i blodet, og en påfølgende fravær av perioder. Perimenopause, begynnelsen stadium av klimakterium, er en tid med gradvise endringer. I løpet av denne tiden, kan overflødig blødning være vanlig og problematisk i en stor andel kvinner.

Bruksanvisning

•  Gå til legen din. Mens de fleste blødning i løpet av de tidlige stadier av overgangsalderen er normalt, kan det være tegn på en alvorlig medisinsk tilstand. Det er alltid en god idé å utelukke alvorlige problemer. Plus, har legen din tilgang til det meste av behandlinger som vil hjelpe deg å bekjempe blødning i overgangsalderen.

Bruk en over-the-counter NSAID (ikke-steroide anti-inflammatorisk) som ibuprofen. Disse typer medisiner kan redusere betennelser og blødninger. For å bidra til å stoppe blødning, maksimal dose vanligvis må tas tre ganger om dagen i flere dager. Som med alle NSAIDS, ta medisiner med mat.

Hvis spotting oppstår under sex, kan du bruke et personlig glidemiddel. Menopause kan tørke ut vaginal vev, så sikre riktig smøring under sex kan redusere friksjon som kan føre til mikro-rive og føre til småblødninger.

Ta traneksamsyre for kraftige blødninger. Tilgjengelig på resept, gjør denne medisinen det lettere for blodet å koagulere, og dermed redusere blødning. Det kan bare brukes i korte perioder av gangen, og bør ikke brukes av pasienter med en historie med blod-clotting lidelser.

Bruk progesteron, enten gjennom tabletter eller en intrauterin system. Disse medikamentene må tas i flere uker før de begynner å arbeide.

Tips og advarsler

 • Vurdere kirurgi som en siste utvei. Noen ganger ikke mengden av medisiner eller annen behandling kan redusere menopausal blødning ned til behagelige nivåer. Langvarig blødning kan påvirke både din livskvalitet og jern nivåer, og i alvorlige tilfeller kan være livstruende. I disse tilfeller kan fiberoptisk kirurgisk fjerning av livmorslimhinnen eller en hysterektomi være nødvendig for å oppnå lindring.

Hvordan behandle Heavy menstruasjonsblødning under overgangsalder

Heavy menstruasjonsblødninger er vanlig i overgangsalderen, men er vanligvis lett å behandle. Som hormonene begynner å forandre seg som kvinner blir eldre, perioder begynner å bli sjeldnere, og ofte blødningen blir tyngre. Heldigvis, kan naturlig rettsmidler bidra til å forebygge og behandle dette vanlig problem. Disse kan også brukes til å bidra til å redusere regelmessig menstruasjon før overgangsalderen også.

Bruksanvisning

B-kompleks vitaminer: B-kompleks vitaminer bidra til å hindre kraftig blødning ved å bidra til å stabilisere østrogennivå.

Vitamin A: Vitamin A bidrar til å behandle overdreven blødning for de fleste kvinner. Det er best å enten ta den i supplerende form med måltider, eller prøve å spise den naturlig i kosten.

Vitamin C: Vitamin C med bioflavonoider bidrar til å redusere kraftig blødning. Det fungerer best når du tar rundt 2000 milligram om dagen med måltider. Du kan ta Bioflavonoider separat, men det er best å ta dem sammen. Hvis du tar de bioflavonoider separat, kan du prøve å ta et sted rundt 1000 milligram per dag.

Naturlig rettsmidler for Blødning under overgangsalder

Mange kvinner opplever gjennombrudd blødning i overgangsalderen. Dette er vanligvis forårsaket av hormonelle ubalanser mens kroppen din er fullført overgangsalder prosessen. Hvis du er i en sal tilstand (fravær av perioden på 12 måneder) og oppleve episoder med blødning, det er virkemidler som kan redusere eller stoppe flyten. Før selv behandle din tilstand, ta kontakt med en lege for å utelukke eventuelle underliggende medisinske problemer.

Rettsmidler

Urte rettsmidler for overgangsalder er mest effektive når de brukes sammen med grunnleggende kosttilskudd og gode helsevaner. Kinesiske naturmedisinere har rapportert vellykket bruk av disse urte rettsmidler for blødning behandling. Individuell bruk resulterte i betydelig forbedring av symptomer.

Liferoot er en overgangsalder urt som inneholder planteøstrogen. Menopausale kvinner kan bruke dette til å behandle overdreven eller uregelmessige blødninger som oppstår som kroppen går gjennom sin endring.

CapseIla bursapastoris eller gjeter-vesken, er tatt i sin blomsterform. Det hjelper å regulere progesteron nivå og har androgene egenskaper. Gjetertaske hjelpemidler i reguleringen av blødninger og spotting.

Wild yam er et alternativ til tradisjonell hormonbehandling. Urten brukes som base for mange markeds naturlige kremer som brukes til å redusere symptomer på overgangsalder. Det er en østrogen urt som progestogenic egenskaper lindre postmenopausal blødning.

Klaseormedrue er en menopausal urt som virker spesifikt på livmoren. Den inneholder fotokjemiske og planteøstrogen som etterligner kroppens naturlige østrogenproduksjonen. Det har også vært effektiv i å regulere blødning. Urten har minimale negative effekter, med brukere noen ganger opplever mild hodepine. Klaseormedrue er skrevet av tyske leger siden 1950-tallet for å redusere livmor kramper.

Andre hensyn

Marikåpe og periwinkle er virkemidler som bidrar til å fremme blod koagulasjon. Det er også nyttig å konsumere mer grønne grønnsaker som grønnkål, spinat, selleri og persille å hjelpe med gjennombruddsblødning.

Ernæringsmessige valg har en effekt på hormonbalansen. Dårlig kosttilskudd valg kan øke sjansene for blødning i overgangsalderen. Spise en godt balansert kosthold er anbefalt for å forebygge episoder av blødning. Ta ekstra vitaminer i overgangsalder bidrar også til å regulere kroppens østrogennivå. Du kan ta Vitamin A kosttilskudd og en Vitamin B kompleks for å hjelpe med blødning. Tar Vitamin C er også en god måte å hjelpe med symptomer på post-menopausale spotting. Bioflavonoider er kollagen byggende næringsstoffer som bidrar til å styrke blodkar for å redusere blødning.

Hvorfor Tåneglene Få svart?

Hvorfor Tåneglene Få svart?


En svart tånegl er skjemmende og smertefullt. Det er en lidelse som kan skje på flere måter, men en svart tånegl kan lett ordnes og forhindret i fremtiden uansett hva saken gjelder.

Årsaker

En svart tånegl kan være forårsaket av stump traume til tuppen av tåa, slik som å slippe en tung gjenstand på den eller kjører i dårlig tilpassede sko, noe som skaper blåmerker og blødninger under neglen. En annen vanlig årsak er en soppinfeksjon, som noen ganger kan være et resultat av spikeren etter å ha blitt inngrodd.

Behandling

Hvis fanget tidlig, er lett å behandle med en aktuell soppdrepende krem ​​tånegl sopp. Imidlertid har den tykkere tånegl blir fra sopp, desto vanskeligere vil det være for kremer å penetrere neglen. Hvis dette er tilfelle, kan det hende du trenger for å få en sterkere reseptbelagte medisiner fra legen din. Hvis svart tånegl er forårsaket av traumer, er en enkel hjem middel til å varme opp en synål og skyv den gjennom formørket område av tånegl. Det bør trenge spikeren enkelt og vil gi ut blodet som har samlet under. Etter at blodet er tappet, rengjør tånegl med en antiseptisk og dekke det med en bandasje.

Forebygging

Unngå å slippe tunge gjenstander på tærne og alltid ha riktig montering sko, spesielt når engasjerende i atletisk aktivitet, for å unngå skade på tåneglene. For å hindre sopp, må du huske å jevnlig trim tåneglene og sjekke dem for å sikre at de ikke blir inngrodde. Hvis du begynner å se noen misfarging, behandle den så raskt som mulig med en soppdrepende medisiner før den forverres.

Hvordan ta vare på en tånegl som har falt av

Onychoptosis er den medisinske betegnelsen på en tånegl fallende av. Dette begrepet kommer fra gresk opprinnelse og betyr "Nail falle av". Det er to grunner til at en tånegl kan falle av: Skader og sopp. Neglesopp kalles onychomycosis, og oppstår vanligvis når soppen kommer inn i neglen området gjennom et lite kutt eller annen skade. Det er ulike skader som kan føre til en spiker til å falle av, stubbing en tå eller jamming i et lite område som en dør er et par årsaker. En tånegl fallende av på grunn av skade eller sopp er ikke uvanlig.

Bruksanvisning

Årsaken for tånegl Falling Off

•  Se på tånegl området.

Et tegn på skade kan være blåmerker i huden, eller blodpropp under tånegl, som kalles en subungual hematom. Hvis dette skjer en physican må kanskje la blodet ut. En subungual hematom er en smertefull blødning under neglen, og er ikke å forveksles med en forslått spiker, som ikke er så smertefullt.

Et symptom på Fungs er spikeren snu gul, hvit eller brun. Spikeren kan også bli tykk og sprø.

Behandling Hvis skaden er Fungal

Rengjør området godt med såpe og lunkent vann.

Oppbevar det tørt

6. Påfør en antisceptic (benzalkoniumklorid) til området en gang eller to ganger daglig.
Den nye negle bør vokse i løpet av et par måneder.

Hvis spikeren ikke vokse i, ta kontakt med en fotterapeut (fot lege). Legen kan forskrive en aktuell salve til å behandle en soppinfeksjon, eller hun kan gi deg en oral medisin for å drepe infeksjonen. I noen sjeldne tilfeller kirurgi (fjerning av spiker eller infisert område) kan være nødvendig.

Behandling hvis skadet

I de fleste tilfeller en tånegl fallende av på grunn av skade vil vokse tilbake på egen hånd over en periode på flere måneder. Under gjenvekst prosessen, prøver ikke å legge press på det skadde området.

Unngå iført spisse-toed sko, eller høye hæler.

Hold føttene tørre

Hvis neglen vokser ikke tilbake, eller vokser tilbake på en måte som er smertefulle eller skjemmende, bør du oppsøke lege.

Cure for psoriasis i Nail

Cure for psoriasis i Nail


Nail psoriasis er en ikke-smittsom tilstand som forårsaker hudirritasjon under og rundt fingernegler og tånegler. Neglepsoriasis kan resultere i stygge spiker misfarging og alvorlig spiker forverring. Foreløpig er det ingen definitive kur for spiker psoriasis. Men legene er i stand til å foreskrive anti-sopp medisiner som hjelper lindre noen psoriasis symptomer og generelt forbedre utseendet på berørte negler.

Årsaker

Om lag 7 millioner amerikanere lider av spiker psoriasis. 95 prosent av disse menneskene også lider av generell hud psoriasis, som bærer over til sine negler. Legene mener at det er en tung arv involvert i utviklingen av både hud og neglepsoriasis. Hvis du har foreldre med spiker psoriasis, er du 75 prosent større sannsynlighet for å utvikle denne tilstanden. Vær klar over dette predisposisjon og ta ekstra forsiktighet for å holde huden rundt neglene rene og tørre. Mens utbruddet av neglepsoriasis kan være unpreventable, ved å holde neglen området sterile, kan du være i stand til å redusere alvorlighetsgraden av fremtidige spiker psoriasis bluss ups.

Symptomer

Felles spiker psoriasis symptomer inkluderer oljeaktig væske bygge opp under negler, groper og sprekker i spikerplater, hvite områder på neglene og blødninger under neglene. I tillegg til å gjøre sine sufferers selvbevisst, alvorlig spiker psoriasis ofte fører til leddgikt i fingrene. Når fingrene er rammet, blir tilstanden referert til som psoriatisk artritt, og er karakterisert ved felles smerte og hevelse. Dersom symptomene kommer til dette alvorlig stadium, vil de fleste leger foreskrive en pille i tillegg til aktuelle anti-sopp kremer.

Behandling

Det finnes ingen kur for psoriasis av spiker. Det er en kronisk tilstand. Det er imidlertid aktuell reseptbelagte salver som kalsipotriol, fluorouracil og ciklosporin med steroider og vitamin A og D-komponenter som har vist seg å forbedre utseendet på neglene med psoriasis. Pasienter med alvorlig spiker psoriasis og psoriasisartritt kan gis PUVA terapi for å lindre symptomer. PUVA krever pasienter til å ta en oral medisin som heter Psoralen som desensitizes huden. Deretter blir psoriasis påvirket område som er utsatt for høye doser av ultrafiolett stråling i et medisinsk miljø. PUVA terapi er effektiv på å rydde opp psoriasis på kort sikt, men tilstanden gjør tilbake og eksponering for langbølget ultrafiolett stråling setter pasienter på et høyere risiko for å utvikle hudkreft. For mer informasjon om fordeler og ulemper med PUVA behandling, se Resources i denne artikkelen.