Digidexo.com

kan voksne få vorter

Hvordan kan et Flat vorte Utvikle?

Hvordan kan et Flat vorte Utvikle?

Hva er en flat vorte?

En flat vorte, også kjent som verruca plana, er en felles vekst som oppstår når kroppen kommer i kontakt med Human Papilloma Virus (HPV) og blir smittet. Selv om ikke svært smittsomt, disse vortene kan fortsatt ofte spres, og kan ta opptil 2 til 3 år å gå bort på egenhånd. I de fleste tilfeller, flate vorter er harmløse. Men i noen tilfeller kan de bli kløende eller sår, særlig hvis tuklet med.

Hvordan det utvikler

En flat vorte utvikler seg når en pause i huden kommer i kontakt med HPV. HPV kommer inn i huden og fører den ytre huden til å bli tykkere enn den omgivende hud. Dette gir utseendet på en flat, avrundet vorte. Etter den første infeksjon, kan det vorte lett spre seg til andre deler av ansiktet eller på resten av kroppen, spesielt i hendene, ved berøring.

Hvordan den sprer seg

Selv om ikke svært smittsomt, kan flate vorter fortsatt spres fra person til person ved å berøre overflaten av vorte og deretter berøre en del av kroppen som har en åpen sår; eller i noen tilfeller ved å berøre en gjenstand som nylig ble berørt av noen som er smittet. Barbering eller skrape kan spre seg og formere vorter på den allerede infisert individ. Vorter kan spre seksuelt mellom partnere, og kan også spres gjennom felles bruk av håndklær.

Fremgangsmåter for behandling

Det er mange behandlingstilbud for vorter. Generelt, slik at det vorte å gå bort av seg selv er det beste løpet av handlingen. Hvis vorten er spesielt plagsomme, kan forskjellige tiltak iverksettes. Over-the-counter medisiner som inneholder store mengder salisylsyre kan bidra til å løse opp vorten, mens vanlige fryse spray fungerer, men ikke når infeksjonen innebærer mer enn noen få vorter. I noen tilfeller, selv tape igjen på huden i noen dager kan være i stand til å fjerne vorter. Men i alle disse metodene, er sjansene for arrdannelse eller hudskader er høye.

Hvordan kan et Plantar vorte Utvikle?

Hvordan kan et Plantar vorte Utvikle?

Hva er plantar vorter?

Plantar vorter hud vekster er forårsaket av humant papillomavirus (HPV) som spesifikt utvikles på undersiden av føttene. De mest utvikle hvor trykkpunkter er plassert, slik som de ballene dine føtter eller på hælene. Fordi disse vorter er normalt plassert på trykkpunkter, kan de være særlig smertefull når de blir gått på.

Hvordan de utvikler

Plantar warts utvikle når HPV viruset kommer føttene gjennom små hud åpninger eller åpne sår. På det nåværende tidspunkt, er over 100 forskjellige typer av HPV blitt oppdaget, som hver berører forskjellige deler av kroppen, og forårsaker forskjellige symptomer, inkludert plantar vorter. Når viruset kommer inn i huden din, fører det til det ytterste laget av huden på foten for å stivne og tykne til en rund sirkel. Dette er en plantar vorte.

Hvordan de sprer

Plantar warts er smittsom, men er ikke lett spre seg. Plantar vorte kan spres gjennom å berøre et berørt område og deretter berøre andre deler av huden, eller kan stå på overflater og innleide senere. Dette er spesielt tilfelle med skap-rom etasjer eller andre fuktige, varme områder HPV-viruset kan trives i. Ulike mennesker er mer utsatt for HPV-viruset som forårsaker plantar warts. Dette gjør det vanskelig å spre vorter selv om bruken av en familie dusj, hvis ikke mer enn en person i familien er utsatt for viruset.

Fremgangsmåter for behandling

Over-the-counter rettsmidler kan noen ganger være effektiv, men i andre tilfeller kan operasjon være nødvendig for å fullt ut fjerne vorter. Vanlige fjerning metoder omfatter bruk av salisylsyre, frysing, Cantharidin, og tape. For mer detaljerte instruksjoner om disse fjerning metoder, følg linken i Resources.

Hva kan hindre genital vorte utbrudd?

Genital warts er forårsaket av humant papilloma virus (HPV) og ofte gå ubemerket av berørte enkeltpersoner i lange perioder på grunn av mangel på symptomer. Genital warts er vanligvis hudfarget eller klare støt som spenner fra små til store og infisere området i eller rundt kjønnsorganene. Genital vorte utbrudd kan forstyrre normal seksuell aktivitet, siden viruset som forårsaker vorter er smittsomt og kan overføres lett ved seksuell kontakt.

Spise sunt

Matvarer som inneholder høye nivåer av raffinert sukker eller mettet fett kan bidra til en immunrespons som kan utløse et utbrudd av genital herpes. Gjør alt for å spise mat som er sunt, som frukt og grønnsaker, for å unngå genital vorte utbrudd. I tillegg, ta en multivitamin for å holde immunforsvaret fungerer på et optimalt nivå.

Unngå Triggers

Røyking kan føre til et svekket immunsystem og hjelpe utløse en genital warts forekomst. Når immunsystemet er svak, slik som HPV-virus er mer sannsynlig å vises. Overdreven drikking eller overstadig drikking (drikker mer enn fem alkoholenheter på en sittende) kan føre til utbrudd ved å hemme immunsystem respons. Mangel på søvn og mye stress kan forverre HPV-viruset også.

Vorte fjerning

Fjerne genital warts kan bidra til å holde dem fra tilbakevendende i det samme området. Kirurgiske metoder for genital vorte fjerning omfatter elektro (warts fjernes ved å ha dem brent av), kulde (warts er frosset av med nitrogen) og kutte vorter med en skalpell. Noen metoder for vorte fjerning kan kreve betydelig utvinning tid og føre til at noen arrdannelse. Behandling for genital warts omfatter aktuelle salver som imiquimod, podophyllotoxin og podophyllin. Disse blir brukt av en lege, og kan bidra til å fjerne kjønnsvorter ved å oppløse dem over en tidsperiode. Fjerne genital warts vil bidra til å redusere utbrudd i det berørte området.

Vaksinasjon

En vaksine som kan bidra til å redusere sjansen for å bli smittet med humant papilloma virus som forårsaker kjønnsvorter er nå tilgjengelig for kvinner opp til fylte 26 år Vaksinen angivelig hemmer overføring av viruset og vil beskytte kvinner fra å bli smittet og senere utvikling av kjønnsvorter. The Centers for Disease Control (CDC) anbefaler Gardasil gis til jenter i alderen 11-26 rutinemessig for å unngå HPV-infeksjon.

Hvordan kan et Plantar vorte Form?

Hvordan kan et Plantar vorte Form?

The Virus

Planter vorter er forårsaket når HPV kommer inn i foten eller en av tærne. HPV står for humant papillomavirus. Viruset har mange typer og de som forårsaker en planter vorte er 1, 2, 4 og 63. Viruset kan leve i opptil 20 måneder i en varm fuktig område. Det betyr at en smittet person kan gå over en garderoben gulvet og la viruset på gulvet. En annen person kan gå over gulvet et år senere, og fange opp viruset. En person kan bare kontrakten viruset hvis han har et kutt eller en liten skrape for viruset å komme inn. De vanligste stedene å trekke sammen humant papillomavirus er spa, innendørs svømmebasseng, badstuer og garderober.

Dannelse

Når viruset kommer inn et kutt eller skrape på foten kan det ligge inaktive i et par måneder. Når det begynner å danne det vil se ut som en bit av blomkål. Du vil være i stand til å se noen små svarte kapillærer under av vorte. Når vorte er ung du kan fortsette å gå på den uten å merke det. Dette legger press på vorte og forårsaker et lag av huden for å danne over vorten. Over tid vorte vil bli merkbar og begynner å forårsake noen smerte og ubehag. Planter warts ikke forårsake noen skade på kroppen, men de har spredt som de er svært smittsom. Dette betyr over tid, hvis venstre ubehandlet, vil vortene spre seg til andre tær og selv den andre foten.

Behandling

På grunn av risiko for spredning av viruset som forårsaker planter warts til andre mennesker, er det viktig at behandlingen starter så snart en planter vorte er flekket. Den første behandlingen er å bruke en over-the-counter behandling. Det er et produkt som kalles Wartner Planter Vorte fjerning System som får gode resultater. Det koster $ 17 og kan kjøpes på Drugstore.com. Hvis over-the-counter behandling ikke fungerer, må du se din primære omsorg lege. Hun vil vite om hun kan behandle deg eller om du trenger å se en podiatrist. En podiatrist kan være lurt å prøve laser terapi. Hvis ingenting annet fungerer, vil podiatrist fjerne vorte kirurgisk.

Forebygging

Folk bør bruke flip flops eller vann sko når de går rundt garderober, spa, sauna og svømmebasseng. Dette vil beskytte dem fra å plukke opp viruset i første omgang. Hvis noen i familien har en planter vorte, så må den enkelte bør rense dusjen med blekemiddel etter hver bruk. Det bør også være ingen deling av håndklær, sokker eller sko. Alle familiemedlemmer bør ha noe på beina til enhver tid, selv etter at vortene har ryddet opp. Etter 20 måneder, kan familien gjenoppta leve livet som de normalt ville.

Hva Medisin Kan jeg ta å fjerne vorter?

Ifølge Mayo Clinic, er warts forårsaket av humant papillomavirus (HPV), og de er mest sannsynlig å dukke opp på dine hender, føtter, kjønnsorganer og ben. Over 100 ulike typer HPV finnes, og finne den rette medisinen kan føles overveldende, som flere alternativer finnes. Din hudlege kan ha løsningen med medisiner eller prosedyrer; men du kan finne lindring fra over-the-counter medisiner, også.

Behandling

For mer plagsomme vorter, kan det være lurt å se din hudlege. The American Academy of Dermatology, men sier at små barn kan behandles for vorter hjemme med en salisylsyre gel. De sier at medisinen ikke vondt, men det kan ta flere uker for å bli kvitt det vorte. Hudleger kan også bruke Cantharidin, et stoff som fører en blemme å danne under vorte. For voksne og eldre barn, skjønt, anbefaler Academy kryoterapi --- frysing --- vorte. Vanligvis behandlinger må gjentas på en eller tre ukers mellomrom. Burning vorte og laser behandlinger er tilgjengelig for sta vorter som ikke har respondert på andre behandlinger. En dermatolog kanskje også anbefalt Bleomycin, et medikament som er injisert inn i vorten og dreper viruset. The Mayo Clinic sier også at Retinoids --- som er avledet fra Vitamin A --- kommer i krem ​​og muntlig form og er vant til å forstyrre vorte vekst.

Immunterapi er en behandling som utnytter kroppens naturlige evne til å bekjempe vorter. The Mayo Clinic sier at disse medikamentene blir brukt lokalt, og din hudlege kan selv injisere en av disse medikamentene i din vorte. Immunterapi behandlinger inkluderer squaric syre dibutylester og Imiquimod.

I tillegg til å se din hudlege, kan du prøve noen hjemme og over-the-counter rettsmidler for å behandle vorter. Sørg for å holde vorte (e) tørr, så det vorte viruset trives i et fuktig miljø. Hvis du barberer leggene, være oppmerksom på at høvelen ikke berører vorte, da det kan spre viruset til andre deler av beinet.

Hos din lokale stoffet butikken, finner du flere over-the-counter behandlinger; Men "The Doctors 'Book of hjem rettsmidler for kvinner" antyder å finne en løsning som inneholder salisylsyre, som det vil mest effektivt bli kvitt vorten. Finne en løsning som kommer i dropper form, dekk den med en bandasje, og la den på over natten for maksimal effektivitet. Sørg for å følge produsentens anvisninger nøye, men som vorte medisiner kan også forårsake irritasjon i nærheten, friske celler.

Sammen med medisiner, sørg for at du får nok vitamin A. bevis tyder på at vitamin A bygger immunforsvaret og kan hjelpe deg å bekjempe vorter. Finn Vitamin A i gulrøtter, erter, grønne grønnsaker og squash.

Kan du få HPV i munnen?

HPV står for human papilloma virus. HPV er en av de mest vanlige seksuelt overførbare sykdommer blant voksne. Ifølge Centers for Disease Control og Mayo Clinic, 6,2 millioner amerikanere blitt smittet med HPV hvert år. Det er også ca 20 millioner amerikanere med en aktiv HPV-infeksjon. 2006 New England Journal of Medicine uttalt at blant college aldrende kvinner som hadde minst én annen seksuell partner per år, vil nesten 85 prosent bli utsatt for minst en stamme av HPV.

Om HPV

HPV invaderer huden og slimhinnene smittede. Ca 130 ulike, men beslektede stammer av HPV har blitt oppdaget. Viruset vanligvis holder til huden av genital regionen og anus, og det kan også bli funnet i munnen. Ifølge CDC, av de kjente stammer av HPV, lag 30 er seksuelt overførbare i naturen. HPV-infiserte områder kan vise små vorter eller lesjoner. Imidlertid kan lesjonene ikke være lett synlig med oral HPV.

Prevalens

The American Social Health Association anslår at rundt 80 prosent av voksne vil kontrakten en stamme av HPV i løpet av livet. Nesten halvparten av alle voksne i alderen 20 til 24 enten er eller har vært smittet med HPV. HPV-infeksjon priser er særlig høy blant voksne i college.

Sprer HPV

HPV spres når den infiserte hud av et individ med en aktiv HPV-infeksjon kommer i kontakt med huden til en infisert person. Dette skjer ofte under samleie som HPV lever i huden på penis, vagina, anus og myke slimhinner. En HPV-smittet person har ofte vorter eller blemmer på vagina, anus eller andre infiserte områder. Disse skiltene, men kan ikke alltid være til stede, og HPV kan overføres til andre uten å vite det.

Oral HPV-infeksjon

Den vanligste måten for HPV å infisere munnen er under oral sex. Oral HPV kan også spres ved å kysse en smittet person. De myke slimhinner inne i munnen tillate HPV å trives. Fordi HPV spres gjennom hud-til-hud kontakt og ikke blod og kroppsvæsker, selv kort muntlig kontakt med kjønnsorganene av en infisert person kan spre viruset. På grunn av naturen av hvordan HPV spres, kondomer gi en viss beskyttelse. Kondomer, men vil ikke beskytte deg mot HPV til en absolutt grad fordi huden på innsiden av lårene og andre områder nær kjønnsorganene er fortsatt utsatt.

Mer om Oral HPV

Sjelden, kan oral HPV også bli leid inn av barn født av mødre med aktiv HPV-infeksjon. Dette skjer når barnet kommer i kontakt med skjeden av HPV-smittet mor. Dette har vært kjent for å føre til en særlig alvorlig tilstand som kalles luft papillomatosis (RP). Ubehandlet kan RP forårsake smertefulle vorter å utvikle seg i strupen på en infisert spedbarn og kan også føre til godartet vekster på stemmebåndene. Videre kan kjønnsorganet til spedbarn også bli smittet under fødsel.

Forebygging

HPV er vanskelig å unngå, fordi det er lett å spre seg og ofte ikke tilstede symptomer. Men ved å bruke beskyttelse når du har oral eller annet samleie kan redusere risikoen for infeksjon for HPV. For best mulig beskyttelse, begrense seksuelle møter til et monogamt forhold med en person som er kjent for å være fri for HPV. For ytterligere å redusere risikoen for å pådra oral HPV, unngå å ha oral sex med noen som kan være infisert. Det er et HPV-vaksine Gardisil som er tilgjengelig for kvinner, og det beskytter dem mot visse stammer av HPV som er kjent for å føre til cervikal kreft.

Hvordan bli kvitt molluscum Vorter

Hvordan bli kvitt molluscum Vorter


Mollusker, eller molluscum vorter, er en tilstand som er felles for barn og noen voksne. Vorter produsert av molluscum spres lett gjennom direkte kontakt. Vorter selv er vanligvis smertefri, men kan være irriterende eller kosmetisk uønsket. Det er naturlig og medisinske måter å kvitte seg med molluscum vorter.

Bruksanvisning

•  Vurdere venter på molluscum warts å gå bort på egenhånd. I de fleste mennesker, de løse seg selv innen et år eller to. Hvis vortene ikke er smertefull eller ubehagelig, og ikke i ansiktet, er ingen medisinsk behandling er nødvendig.

Prøv naturpreparater. Noen av disse inkluderer kolloidalt sølv, oliven blad ekstrakt og zell oksygen. Snakk med en naturlege eller herbalist om riktig bruk av disse virkemidlene.

Spør legen din om medisiner. Noen vorte-fjerning medisiner er effektive mot molluscum vorter; andre er ikke. Hvis du opplever kløe eller irritasjon rundt vortene, bruke hydrokortison krem ​​på de kløende områdene. Hydrokortison vil ikke fjerne eller behandle vorter selv.

Vurdere andre vorte fjerning teknikker som frysing, brenning, skraping eller laser fjerning. En lege eller en plastisk kirurg vil nummen området med en lokal bedøvelse før behandling av molluscum med disse metodene.

Hint

  • Hindre spredning av molluscum ved å ikke dele håndklær eller andre personlige ting med andre. Også unngå å skrape eller plukke på vortene å unngå å spre dem på din egen kropp. Ikke ta en urte-eller over-the-counter rettsmidler for molluscum uten å snakke med en profesjonell helsepersonell. Noen kan samhandle med andre medisiner som du er på eller kan gjøre molluscum verre.

Old Fashioned hjem rette for vorter over hele kroppen

Du går til legen din, desperate etter å kvitte seg med en skjemmende vorte som har dukket opp et sted på kroppen din. Legen informerer deg om at alternativene innebærer ting som å fryse den av, brenne den av, kutte den av eller zapping det med en laser. De fortsetter med å forsikre deg om at, ja, dette kan skade, og ja, kan du ende opp med et arr. Høres skummelt! Den gode nyheten er at du kan være i stand til å omgå smerte og bekostning av legens løsninger i å tilby i favør av noen gode, gammeldagse vorte botemidler.

Vitamin Therapy

Flere vitamin behandlinger kan hjelpe klare opp vorter. Ett alternativ er å knekke åpen tran kapsler som inneholder 25 000 internasjonale enheter (IE) av vitamin A og gni oljen på vorte en gang om dagen. Mikrobiologen Dr. Robert Garry fra Tulane University Medical School anslår denne metoden vil klare opp vorter innen to til fire måneder for voksne, og enda raskere for barn. Bare sørg for å ikke ta den mengden av vitamin A internt som det kan være giftig. Bruke et lim laget av jord opp vitamin C tabletter og vann eller vitamin E olje kan også gjøre susen.

Prøv Tape

Dr. Thomas Goodman Jr fra University of Tennessee Center for Health Sciences anbefaler et stykke tape for å rydde opp dine vorter. Opt for medisinsk tape og sørge for at det dekker vorte tett. Du må forlate tape på vorte døgnet rundt. Endre tape når det begynner å se skitten. Dette kan klare opp vorte innen tre uker. Du kan være i stand til å fremskynde prosessen ved å sette litt lakserolje på vorte to ganger om dagen, og deretter taping den opp igjen.

Hands Off

En av de beste behandlinger for warts kan være ingen behandling i det hele tatt. Ifølge de naturlige rettsmidler ressurs Mother Nature.com, et anslag 40 til 50 prosent av vorter vil klare seg på egenhånd. Barn er enda mer sannsynlig å ha vorter som går unna uten noen behandling. Et ord av forsiktighet kommer fra Dr. Marc A. Brenner, tidligere president i American Society of Podiatric Dermatology. Han sier at vorter er stadig smittsomme, så en vorte kan spre seg og bli til mange vorter. Hvis du begynner å utvikle nye vorter, er det på tide å gå inn med noen form for behandling.

Mediplast Vorte fjerning tips

Vorter er et vanlig problem for mange mennesker. Selv om legene ikke vet hvorfor noen mennesker får vorter og andre ikke, de spekulerer i at det har noe å gjøre med menneskets immunsystem. Den gode tingen er at selv om du er utsatt for å få vorter de ikke er en uhelbredelig problem. Som et spørsmål om faktum, kan mange vorter bli forvist enten med over-the-counter rettsmidler eller med raske, mildt smertefulle, prosedyrer på legens kontor, ifølge Nemours Foundation.

Mediplast

En vorte er et område med hevet og herdet hud. Vorten kan variere i utseende, avhengig av typen av vorte det er. For eksempel kan forskjellige typer av vorter være forskjellig i farge, tekstur og størrelse. De kan også variere fra kvantitet. Noen typer vorter liker å vokse sammen i ett begrenset område, mens noen vil vokse solo. Vorter er forårsaket av infeksjon med humant papillomavirus (HPV). Viruset kommer inn i kroppen gjennom kutt på hender, føtter eller praktisk talt hvor som helst på kroppen. Viruset ligger latent i mange uker før de første tegn på vorte vekst er tydelig. For uansett grunn, vorter ser ut til å være mer vanlig hos barn enn voksne, og i motsetning til det mange tror du ikke kan få en vorte fra å plukke opp en padde, ifølge Nemours Foundation.

Mediplast er en over-the-counter medisin brukes til å forsøke å fjerne vorter. Medisinen trenger ikke å være foreskrevet av lege, og er oppnåelig til enhver lokale apotek. Mediplast fungerer ved behandling vorte med salisylsyre, ifølge University of Wisconsin sykehus og klinikker Authority. Salisylsyre brukes til å behandle mange forhold og kan kjøpes i form av såpe, lotion, flytende, salve, skum, gel, krem, pad, sjampo, dressing, løsning og stokk. I tilfelle av Mediplast, er syren levert til vorte i dressing form, ifølge Mayo Foundation for medisinsk utdanning og forskning.

Bruke Mediplast

Selv om de fleste over-the-counter medisiner kommer med behandling og dosering retninger på baksiden, er University of Wisconsin Sykehus og klinikker Authority rapport at kunsten å få Mediplast å arbeide på en vorte å ikke følge disse instruksjonene. Mediplast er vist å jobbe mer effektivt i de fleste tilfeller hvis du følger andre tiltak i stedet.

Instruksjonene for å følge

Først må du fjerne ark med Mediplast fra esken den er pakket i. Du vil merke at arket har et papir backing på den. For det andre kuttet en sirkel stor nok til å dekke hele vorte slik at sirkelen overlapper bunnen av vorten svakt. Påfør sirkelen til vorte ved å dra vekk papiret og stikker sirkelen klebrige siden ned på toppen av vorten. Når sirkelen er plassert over vannet, vikle området med duct tape. Hvis vorten er på en mindre gjennomførbar område, for eksempel fingeren, kan mindre elektrisk tape arbeide bedre siden den strekker seg litt, i motsetning tape.

Når båndet er brukt, må du ikke berøre Mediplast igjen en eller annen grunn i 4 til 5 dager. Du kan ta en dusj som normalt og erstatte tape når det er nødvendig, men ikke erstatte Mediplast. På slutten av den fjerde eller femte dag, fjern båndet og Mediplast fra vorten. Sjiktet av hud som er over vorten vil være myk og hvitt. Ta en pimpstein eller en neglefil og file bort den hvite delen av huden til alle de døde hudcellene er blitt fjernet eller til du kan ikke tolerere smerten fra innlevering. La vorte å forblir avdekket i to dager, helst i helgen, og pass på å suge foten minst én gang på et tidspunkt i denne perioden, og gjenta innlevering prosessen beskrevet ovenfor.

Ved slutten av de to dager, på nytt den Mediplast og begynne å gjenta prosessen på nytt. Gjør dette til vorten er borte. Hvis Mediplast ikke ut til å virke, råder legen din og han vil hjelpe deg med å utvikle en ny plan for behandling for vorte, ifølge University of Wisconsin sykehus og klinikker Authority.

Laser Behandlinger av Flat vorter i ansiktet

Flate vorter vises på huden vanligvis i stort antall. Humant papillomavirus infiserer huden forårsaker vorter skal vises. Det er vanligvis ingen smerte involvert med denne type vorte, og i mange tilfeller går de bort på egenhånd. Laserbehandling er en vellykket behandling i denne type vorte og anvendes i alvorlige tilfeller når vortene forstyrre det daglige liv.

Diagnose

Før laser behandling kan begynne, er det nødvendig diagnose av den type vorter eller hudinfeksjon. Legene gjør diagnostisering av flate vorter. Tilstanden er vanlig blant barn og ikke ofte sett i senior voksne. Vorter er vanligvis ikke en grunn til bekymring, men flate vorter i ansiktet kan føre til at noen forlegenhet og ubehag hos pasienter.

Flat warts er kjøtt farget og glatt på overflaten. Det kan være hundrevis av vortene som ligger i ansiktet eller halsen. Disse warts også vises på ben og armer i noen tilfeller også.

Laser Treatment

Behandling av vorter med lasere kan innebære Pulsed dye laser og karbondioksid lasere. For ansikts vorter, Pulsed dye laser er mest effektive. Disse lasere kuttet av blodtilførselen til vorten og påvirker ikke den omgivende hud. Karbondioksid lasere kan etterlate et arr bak og er ikke så effektiv for ansiktet.
Behandling for vorter kan ta mer enn én økt. Den avhenger av hvor mange vorter er til stede i ansiktet og om vortene svare til laserbehandling. Behandlinger kan strekke seg over flere sesjoner hvis det er et stort antall vorter å behandle. Hver behandling økten kan vare mellom 10 og 30 minutter.

Andre behandlinger for flate vorter i ansiktet inkluderer frysing vorte og brenner med en nål. Begge disse behandlinger kan resultere i arrdannelse. Aktuelle medisiner kan også være foreskrevet for å fjerne vorte fra ansiktet.

Forebygging av tilbakefall

Humant papillomavirus er svært smittsom og kan spre seg fra person til person. Unngå kontakt med de som er smittet med vorter. De med svekket immunforsvar kan være en større risiko for infeksjon med viruset.
Behandling av flate vorter med laserterapi kan resultere i en gjentakelse av vortene hvis viruset fortsetter å spre seg til andre områder av kroppen. Laser behandling er en effektiv behandling for flate vorter i ansiktet. Behandlingen kan gjentas hvis flere vorter vises på forsiden.

Hva er årsakene til frø på Vorter?

Seed warts er vanlige vorter at idretten svarte prikker. Et frø vorte generelt vokser rundt neglene på fingrene eller på ryggen av hånden. Hvis du bite fingrene eller har brutt hangnails, kan et frø vorte beskjære opp i dette området. Men du kan få frø vorter på ben, føtter, tær og armer. Blodkar i vorte produsere svarte prikker, som ser ut som frø, derav navnet.

Identifikasjon

Wartfree.com bemerker at den svarte prikken eller frøet er en kapillær fartøy som transporterer til vorte blod. Seed warts er generelt tøffe, harde støt som er runde og hevet over huden. Frø vorter er for det meste hudfarget, og er en stor dermatologisk bekymring, bare ved siden av akne i utbredelse.

Effekter

Seed vorter kan være smittsom og spre seg til andre deler av kroppen. Barn er mer sannsynlig enn voksne for å få frø vorter, men hvem som helst kan kontrakten dem. Vorter er stort sett spredt gjennom direkte kontakt med en annen person, selv om det er mulig å få viruset i en garderobe, bad eller dusj.

HPV

Humant papilloma virus (HPV) forårsaker frø vorter når viruset kommer inn i kroppen gjennom en pause eller kutte i huden din. Ikke alle som blir utsatt for den menneskelige papilloma virus vil få vorter fordi alles € ™ s immunsystem er annerledes. Noen mennesker er mer motstandsdyktig mot virus. Unngå å komme i fysisk kontakt med noen som har frø vorter og ikke bruke et håndkle som vedkommende har brukt. Ikke klø eller gni din pakke og ikke plukke på det fordi dette vil føre til at det å spre seg.

Behandling

Behandlinger for frø vorter inkluderer fryse vorte med flytende nitrogen, kutte av vorten, injisere medisinen inn i vorte, bruke en aktuell medisin til vorte, setter en salisylsyre patch på vorte, avbrenning vorte ved hjelp av laser eller elektrisitet, og over-the-counter applikasjoner. Seed vorter slutt vil forsvinne av seg selv, men kanskje ikke så raskt som du ønsker.

Betraktninger

Gjør en innsats for å unngå å få frø vorter i første omgang Du kan gjøre dette på min å spise en diett som er full av vitaminene A, C og E, som styrker din bodyâ € ™ s immunsystem. Pågå stresset svekker immunsystemet, setter deg i fare for å utvikle vorter.

Hvordan Stopp Flat Vorter Fra Sprer

Hvordan Stopp Flat Vorter Fra Sprer


Flate vorter spres lett og har en tendens til å forekomme i stort antall, sier American Academy of Dermatology. Vokser i antall på mellom 20 og 100, ofte i ansiktene til både barn og menn, og på bena av kvinner, de sprer seg til andre deler av kroppen når den berørte huden er irritert. AAD anbefaler at medisinsk behandling av flate vorter overlates til legen din hvis de blir uhåndterlig. Men fordi de til slutt gå bort på egenhånd, kan du stoppe flate vorter sprer seg ved hjelp av retningslinjer anbefalt av medisinske fagfolk.

Bruksanvisning

•  La flate vorter løse på egen hånd, råder den amerikanske Osteopathic College of Dermatology. Kroppen bygger opp en motstand mot flate vorter over en viss tid, etter som de vil gå bort på egenhånd. Dette kan ta måneder eller år. Men hvis du tar en "vente og se" tilnærming, er det sannsynlig at du vil få en immunitet mot humant papillomavirus, eller HPV, som forårsaker vorte, noe som gjør deg mindre utsatt for flate vorter i fremtiden.

Vær forsiktig under personlig stell. Flate vorter spres når høvelen skrubbsår over vorten og overføringer HPV til en infisert område av huden. Ikke barbere løpet flate vorter, råder Mayo Clinic. Unngå å børste eller gre håret på kroppsdeler som er berørt av flate vorter.

Du må ikke plukke eller klø på flate vorter. Viruset kan også overføres til andre deler av kroppen din ved neglene. Når du berører vorter, sørg for å vaske hendene med såpe og vann, råder Mayo Clinic.

Ikke bruk apotek vorte behandlinger til selv godbit flate vorter i ansiktet eller kjønnsorganer, advarer National Institutes of Health. Disse aktuelle medisiner, som er brukt på vorter hver dag i flere uker, kan løse vorter hvis det brukes på en sikker og riktig måte. Men som AAD påpeker, flate vorter er problematisk fordi de forekommer i så store tall.

Spør legen din om hjelp hvis flate vorter komme ut av kontroll. AAD sier at noen aktuelle medisiner kan legen forskrive kan inkludere de som skrelle huden din, slik som salisylsyre, tretinoin eller glykolsyre. Noen ganger voksne kan kreve kirurgisk fjerning av flate vorter.

Svart Foot Vorte

Svart Foot Vorte


Vorter som vokser på den eneste av foten kalles plantar vorter og er forårsaket av humant papillomavirus (HPV), som er kjent for å forårsake mange andre typer vorter avhengig av dens forskjellige virusstammer. Ofte alarmerende i starten, plantar warts er ikke farlig, men kan forebygges og behandles hvis det er nødvendig.

Identifikasjon

En god måte å identifisere en plantar vorte er dens grov og sprø konsistens og den flate overflaten. Den sorte flekk som noen ganger er til stede i midten av en vorte plantar skyldes tørket opp kapillære fartøy, slik at vorten er teknisk sett ikke er svart, men heller svakt-farget eller hud. The American Academy of Dermatology viser til plantar vorter som vokser i klynger som mosaikk vorter. Plantar warts kan eller ikke kan være smertefullt, og er ofte å se på ballen og hæl av foten, eller på undersiden av stortåen.

Prevalens

Det er mulig å avtale vorter uansett hva din alder er, men ifølge skinsight.com, plantar warts er mest vanlig i 12- til 16-åringer. Det er også anslått at 10 prosent av den generelle befolkningen, og så mye som 20 prosent av skolebarn har plantar warts. På grunn av deres svekket immunforsvar, folk med HIV, de som har hatt organtransplantasjoner, eller som har gjennomgått kjemoterapi har også en høyere forekomst av plantar warts.

Forebygging

Ifølge quickcare.org, unngå HPV er nesten umulig i dagens samfunn. Plantar warts spres fra person til person, noen ganger indirekte, og blir ofte gått på overflater rundt offentlige svømmebassenger og dusj. Hvis du eller noen andre familiemedlemmer har i dag en vorte, den beste måten å unngå å spre viruset andre deler av kroppen din, eller til andre mennesker er å dekke dine vorter til alle tider, ikke dele håndklær eller klær og behandle eksisterende vorter så raskt som mulig.

Behandling

Ifølge American Academy of Dermatology, kan vorter på barnas føtter noen ganger forsvinner av seg selv over en periode på flere måneder til år. Imidlertid bør voksne fotvorter og vorter som er smertefulle eller formere raskt bli behandlet. Tilgjengelige behandlinger inkluderer salisylsyre plaster eller andre kjemikalier som er brukt på warts. Mer-drastiske tiltak omfatter kirurgiske behandlinger som laser kirurgi, electrosurgery og skjæring.

Regelmessighet

Det kan skje at nye vorter vises så snart gamle er vellykket behandlet. The American Academy of Dermatology forklarer at enkelte virus kan unnslippe gamle vorter og kaster inn i omkringliggende hud før de blir helt utryddet. Dette kan også forklare hvorfor noen plantar warts vises i klynger og multiplisere. Dermed er det best å behandle nye vorter så snart du oppdager dem for å hindre spredning til nærliggende hud. Hvis du lider av tilbakevendende vorter og kan ikke synes å gjøre dem gå bort, bør du vurdere å gå til hudlege.

Typer Vorter på en hånd

Verruca er den medisinske betegnelsen som brukes på vorter. Hånd vorter kan ligne på en blemme, og er vanlig hos barn og voksne. Vorter kan variere i størrelse og form samt plassering. Fordi håndvorter er så vanlig, er det mange forskjellige behandlinger og prosedyrer for å fjerne dem. De vanligvis forsvinne med tiden, men når de vare mer enn fire uker, kan behandling være nødvendig. Hånd vorter kan dukke opp igjen når som helst og kan inngås fra nesten alle steder.

Fakta

Hånd warts er ubehagelig, men vanlig. Vorter er en form av humant papilloma virus (HPV) som kan forekomme når huden vokser hurtigere enn normalt. Vorter er smittsomt, og fordi barn er mer aktive, de er mer utsatt. De kan føres gjennom direkte eller indirekte kontakt. Alle kan få en vorte, og de kan også overføre vorte til andre deler av kroppen. De fleste mennesker med et sunt immunforsvar kan bekjempe HPV i løpet av to til tre år, men det er ingen kjent kur for dette viruset.

Type

Det er to typer av vorter som vanligvis vokser på hendene. Den verruca vulgaris er en hard kuppelformet vorte er som er liten i størrelse og vanligvis grå-brun i fargen. Overflaten ser ut til å være i form av hodet av en blomkål med svarte prikker inne. Flate vorter kan også vises på hånden, den har en jevn flat overflate, og det er tan eller kjøtt tone i fargen. Flate vorter vil vokse normalt i stort antall.

Størrelse

Størrelsen på en vorte er avhengig av dens beliggenhet og irritasjon. De vanligvis variere fra to til 10 mm i diameter. Noen former for warts er flat, mens andre er hevet. Det kan være opp til 100 flate vorter i en klynge. Flate vorter er omtrent på størrelse med et knappenålshode. Vanlige vorter på hånden kan variere fra runde til uregelmessig i form.

Misforståelse

Det er en misforståelse at HPV er bare en seksuelt overførbar sykdom når det faktisk er det over 130 typer HPV. Dette viruset er blant de mest vanlige hudinfeksjoner fordi det er til stede i en hvilken som helst plass med vann og fuktighet. Det bør også være kjent at når en person kommer i kontakt med viruset er det en økt risiko for å trekke en annen form av HPV-virus. Viruset som forårsaker håndvorter kan påvirke alle uansett alder eller kjønn.

Forebygging / Løsninger

For å redusere risikoen for HPV, er det viktig å opprettholde et sunt immunsystem. For å hindre spredning av håndvorter, ikke bite negler i nærheten av en vorte. Det er vanskeligere å kontrollere vorter i et fuktig miljø, slik det er også viktig å tørke hendene ofte. Pass på å vaske hendene grundig etter å berøre en vorte. Frysing vorte, kutte den av eller brenner det er den tradisjonelle måten å fjerne en vorte. Det er også over disk behandlinger for vorte fjerning som er trygge og mindre smertefull.

Pinworms i Voksne

En Barnemark er en type rundorm som kan leve i folks tykktarmen eller endetarmen. Selv pinworm infeksjoner er mer vanlig blant barn, de noen ganger forekomme hos voksne som har barn med en Barnemark infeksjon, ifølge MedicineNet (se referanse 1).

Spread

Pinworms er spredt til voksne gjennom klær, sengetøy, leker, møbler, kraner, pulter eller andre flater og redskaper.

Utvikling

Folk første svelge pinworm egg, som luke i tykktarmen, i henhold til Nemours Foundation (se referanse 2). De ormer ta omtrent en måned til to måneder for å utvikle, og de kvinnelige ormer etter hvert bevege seg til rektum for å legge egg i henhold til fundamentet.

Symptomer

På en lignende måte som barn, noen voksne med en pinworm infeksjon utvikler kløe rundt anus eller kjønnsorganer, søvnløshet, magesmerter, kvalme, ifølge Mayo Clinic (se referanse 3). Mange voksne med infeksjon har ingen symptomer.

Identifikasjon

Ofte er det mulig å oppdage pinworms på huden i nærheten av anus eller på en persons klær, ifølge Centers for Disease Control and Prevention (se Resource 1). Under en tape test, bruker en lege cellofan tape på anus og deretter undersøker tape under et mikroskop for pinworm egg, ifølge National Institute of Allergy og smittsomme sykdommer (se Resource 2).

Behandling

Anti-helminthic medisiner som Albenza, Pin X eller Pin-Rid blir ofte brukt til å drepe voksne pinworms, larver og egg, ifølge Mayo Clinic (se Reference 3). Hvis pinworms infisere urinveiene, kan voksne bli gitt mebendazole og ivermectin, ifølge MedicineNet (se referanse 1).

Slik Cure HPV vorter

HPV, eller menneskelige papillomavirus, er vanlige infeksjoner som forårsaker vorter. Det er i dag ingen kur for HPV vorter, men det er mange remedier som fremskynder helbredelse. Vorter er hard hud vekster som vises i hele kroppen. Vorter er i utgangspunktet ufarlig, forårsaker ingen alvorlige sykdommer, men de er smittsom. Det finnes ulike typer av vorter, og disse vises på hender, ansikt, føtter og kjønnsorganer. Hoved behandling for vorter er å fjerne dem. Det er urte, hjemmelagde og kommersielle produkter som behandler HPV vorter. Ikke alle vorte fjernere fungere for alle, men mange behandlinger er naturlig og rimelig.

Slik Cure HPV vorter

Prøv hjemmelagde løsninger. Det er noen produkter du sannsynligvis har på kjøkkenet ditt som vil bidra til å kurere vorter. Saften av fersk hvitløk fedd er et hjem rette for vorter. Sitronsaft, limesaft og grapefruktjuice alle har sitronsyre. Eddiker har asketisk syre. Da gjaldt warts et par ganger hver dag disse syrer forsiktig eksfoliere lag av vorten. Disse naturlige produkter er en trygg måte å behandle vorter.

Påfør essensielle oljer. Ved hjelp av essensielle oljer er en naturlig måte å kurere HPV vorter. Noen oljer foreslått av helhetlig healere er gode vorte fjernere. Sitronmelisse olje har sitronsyre. Bjørk olje inneholder betulinsyre. Begge disse syrer kan hjelpe til å slite på flaten av vorten. Tea tree olje er også anbefalt i behandling av vorter.

Bruk kommersielle produkter. De fleste over-the-counter produkter bruker salisylsyre for å behandle vorter. Denne mild syre fjerner de lag av vortene inntil de blir mindre og forsvinner. Andre kommersielle produkter har også en mild syre som hovedingrediens. Noen få kommersielle produkter er Compound W og TinaMed vorte Remover. Når du bruker disse produktene, må du følge instruksjonene nøye.

Se legen din. For vanskelige vorter bør du oppsøke lege. Hun kan foreskrive aktuelle salver som Condylox og Aldara for genital warts. For andre typer av vorter, er det kryoterapi, hvor flytende nitrogen anvendes for å fryse ut vorter. Leger bruker også en prosedyre som kalles elektrokauterisering som bruker en elektrisk strøm til å brenne av vorter. Et annet alternativ er å bruke kjemikalier som trichloroascetic syre til å brenne av vorten. Leger også bruke kirurgi for å kutte ut vorte. Laser kirurgi kan også fjerne vorter ved hjelp av en lysstråle.

styrke immunforsvaret. En måte å bekjempe HPV-infeksjon er å forbedre immunforsvaret. Dette kan gjøres ved å ta urter som solhatt og goldenseal. Tar mye vitamin C er også nyttig. For å kvitte kroppen med vorter er det viktig å ha en frisk og sterk kropp og immunsystemet.

Natural Cures for Vorter

Ifølge en studie publisert i Current Opinion i Pediatrics, opp til 22 prosent av amerikanske barn og unge påvirkes av vorter. Vanlige vorter - de som vanligvis dukker opp på hendene - står for om lag 70 prosent av alle ikke-kjønnsvorter. Plantar vorter, den typen som er mest vanlig på føttene, er også utbredt, påvirker mer enn fire prosent av den amerikanske befolkningen. Vorter er forårsaket av HPV (human papilloma virus) og er smittsom, så forsiktighet bør tas for å holde dem dekket under behandlingen for å redusere bestått av viruset.

Tea Tree Oil

Påfør noen dråper tea tree olje til en bomullsdott og tape den til vorte hver dag. Tea tree olje inneholder bakterie-bekjempelse egenskaper og er en svært effektiv naturlig kur for vorter.

Duct Tape

Dekk en vorte i duct tape og endre daglig til vorten er borte, vanligvis innen noen dager.

Apple Cider Eddik

Apple cider eddik kan utrydde en vorte --- rett og slett bruke det på en bomullsdott og bruke medisinsk tape for å beskytte området. Denne naturlige vorte kur kan utrydde en vorte i løpet av uker.

Hvitløk

Påfør hvitløk olje til en vorte og dekk med en bandasje eller medisinsk tape. Hvitløk er en sterk bakterie-fighter og en effektiv naturlig vorte kur.

Vitaminer

Påfør vitamin A og E oljer til en vorte, så pakk i medisinsk tape. Du kan også ta disse naturlige vorte botemidler internt i tablettform.

Kan du sende HPV til avkommet ditt?

Kan du sende HPV til avkommet ditt?


Humant papillomavirus, eller HPV, er en sykdom mange kvinner er opptatt av. Det er seksuelt overførbare, og kan forårsake kjønnsvorter. Men det kan bli enda mer av en bekymring for gravide kvinner som er redd for at de vil passere HPV til deres ufødte barn. Ifølge forskning, er det svært sjelden at HPV vil bli videreformidlet til barnet, men det er anbefalinger du kan følge for å prøve og hindre det.

Hva er HPV?

HPV er gått gjennom seksuell kontakt i genital-regionen. Det er sjelden, men det kan også bli vedtatt i løpet av oral sex.

HPV er den vanligste seksuelt overførbare sykdommer, med tjenestemenn anslå at mer enn 20 millioner mennesker i USA har blitt smittet av sykdommen.

For kvinner øker HPV sjansen for å få livmorhalskreft. Det kan også forårsake kjønnsvorter. Men i mange tilfeller mennesker har HPV og vet ikke engang om det fordi det ikke skaper noen symptomer og ofte går bort av seg selv.

Viktigst, kan HPV forhindres. Gardasil er en vaksine gitt til kvinner i alderen 9 til 26, noe som bidrar til å hindre spredning av HPV.

Graviditet

Kvinner med HPV kan vise tegn eller de kan ikke. Gravide kvinner med kjønnsvorter og aktive former for HPV kan være lurt å ta ekstra forholdsregler når du leverer barnet.

Bare å ha HPV og bli gravid betyr ikke barnet ditt har nå HPV. HPV kan bare overføres ved berøring, så det er ikke automatisk spres til det ufødte barnet. Men legen din kan oppfordre deg til å ha en C-delen fødsel i stedet for en vaginal fødsel slik at barnet ikke kontrakt HPV.

Vil barn få HPV?

Det er svært sjelden at et barn vil få HPV selv under en vaginal fødsel, men det er opp til deg, din partner og legen din for å bestemme hva som er den beste metoden for deg.

Beskytte barnet

I noen tilfeller kan barnet få vorter i munn eller hals etter fødselen. Men generelt, er barnets generelle helse ikke er i fare. I noen tilfeller barnet utvikler vanlige vorter på hender eller føtter, som er lett å fjerne.

Snakk med legen din

Totalt sett er det beste rådet å snakke med legen din om hvordan du administrerer din HPV og hvordan denne ledelsen kunne endre seg når du blir gravid.

Hvor lenge kan et foster overleve uten mat?

Hvor lenge kan et foster overleve uten mat?


Det er ingen hemmelighet at mennesker trenger mat for å overleve. For en voksende fosteret, er riktig ernæring spesielt viktig. Når mor spiser en vanlig diett, er næringsstoffer automatisk gått fra henne til babyen. Imidlertid, hvis maten er begrenset av en eller annen grunn, kan foster fosteret være utsatt for noen alvorlige helseproblemer.

Betraktninger

Så lenge de har vann, kan voksne mennesker overleve i gjennomsnitt fire til fem uker uten mat. Men kan noen individuelle egenskaper påvirker dette, blant annet hvor sunt personen er før han slutter å spise, hans fysiske størrelse, spesielt muskelmasse og hvor mye kroppsfett han har, og hans vilje til å leve. Andre hensyn er hvor mye at personen beveger seg rundt under sult, og den type været han er utsatt for på den tiden.

Fetal Sult

Et foster kan være i fare for å sulte av to grunner. Først, det er et problem med morens indre organer. En livstruende tilstand som kalles pre-eklampsi noen ganger oppstår sent i svangerskapet, hvor morkaken ikke har dannet riktig, og fosteret er avskåret fra sin matforsyning. Den andre grunnen et foster ville være i fare for å sulte er mye mer vanlig: mor slutter å spise. Dette kan skje hvis maten er utilgjengelig for moren, eller dersom mor er syk (inkludert depresjon og spiseforstyrrelser), bestemmer seg for å starte en diett eller målrettet ønsker å skade babyen.

Dødelighet

Drs. DL Hard og LL Anderson gjennomført en studie i 1979 for å se hva effekten av sult ville være på et ufødt barn. En prøve av gravide svin, alt i sitt andre eller tredje trimester, ble gitt annet enn vann i 40 dager rett. Sytti-fire prosent av disse grisene endte opp med å føde normalt, noe som betyr at deres babyer døde ikke selv etter en halvparten av komplett sult i måneden og. Griser ikke er mennesker, selvfølgelig, men de er biologisk meget like mennesker. Dette eksperimentet viser at et foster har en god sjanse til å overleve sult for samme mengde tid som voksen. Derfor, hvis en mor slutter å spise, hennes baby vil sannsynligvis ikke dø før hun gjør.

Utvikling

Mens døden er en mulighet, er en mye mer sannsynlig utfall fra foster sult fødselsskader. En av de best dokumenterte tilfeller av foster sult tilgjengelig for moderne forskere involverer Hunger nederlandske Winter. Vinteren 1944 to1945 i Nederland, ble verdenskrig raste og de fleste mennesker i visse nederlandske populasjoner levde på ca 1000 kalorier om dagen, inkludert gravide kvinner. Virkningene på babyer født i løpet av denne vinteren sult har blitt studert. Problemer inkluderer lav fødselsvekt, et lite hode, dårlig hjernens utvikling, og psykiske lidelser senere i livet. I en separat studie gjort av Dr. AL Schaefer og hans kolleger i 1984, virkningene av sult på ufødte sau inkludert genetiske misdannelser i hjerne, nyrer, lever, lunger og muskler.

Diet

Ingen gravide moren bør gå på en diett for å gå ned i vekt uten å konsultere lege først. Graviditet er en tid hvor du ønsker å få vekt, ikke ned i vekt. The Mayo Clinic foreslår å spise et vanlig balansert kosthold, og legger til matvarer rike på folat (folsyre) og kalsium, og å ta prenatal vitaminer. Vordende mødre er den eneste forbindelsen deres baby har til omverdenen, og det er opp til fremtidige moms overalt for å gi den beste dietten de kan for deres ufødte barn.

Ear infeksjon hos voksne

Ørebetennelse (otitis media) er ofte forbundet med små barn. Ifølge Mayo Clinic for Medical Research, etter alder 3, fire av fem barn har hatt minst en mellomøret infeksjon. Imidlertid kan voksne også få ørebetennelse.

Symptomer

Voksne som har en ørebetennelse typisk lider noen grad av hørselstap, og den infiserte øret vil også skade og / eller har væske drenering. Hvis disse symptomene er ledsaget av feber på 100 grader eller høyere, da en ørebetennelse er den mest sannsynlige årsaken.

Årsaker

Ørebetennelser starte når en virusinfeksjon som en forkjølelse, eller, i noen tilfeller, en miljø irriterende, får slimhinnen i mellomøret blir hovne. Når dette fôr blir så hoven at sinus og andre naturlig drenering væsker blir fanget bak trommehinnen, smerte og en ørebetennelse resultat.

Hvem er i fare

Alle som har en forkjølelse eller andre sinus-relatert sykdom er i faresonen for å utvikle en ørebetennelse. I tillegg kan miljø utløste ørebetennelser også slå de som ofte er utsatt for sigarettrøyk eller annen luftforurensning.

Komplikasjoner

Den vanligste faren fra en ubehandlet eller alvorlig ørebetennelse er en sprukket trommehinne fra væske buildup og press. I de fleste tilfeller, trommehinne leger på det eier, men i sjeldne tilfeller korrigerende kirurgi er nødvendig.

Diagnose

En lege vil diagnostisere en ørebetennelse ved å spørre om dine symptomer. De vil også bruke et spesielt lys verktøy for å vise om væske buildup finnes bak trommehinnen.

Behandling

I de fleste tilfeller vil en ørebetennelse klare seg på egen hånd. Over-the-counter smerte medisiner som paracetamol kan lindre ubehaget. Hvis en ørebetennelse vedvarer, er en antibiotika ofte foreskrevet.