Digidexo.com

å leve med divertikulitt

Hvordan leve med Divertikulitt

Divertikulitt er en sykdom i tykktarmen hvor lommer på slimhinnen i tykktarmen blir irritert eller infisert. Dannelsen av lommene er den initielle sykdoms diverticulois og lommene er kalt diverticula-, en lomme kalles diverticulum. Omtrent 10 prosent av amerikanere over 40 år har diverticulosis og omtrent halvparten av alle mennesker over 60 har det. En divertikulitt flair-up kan være mild kramper til rektal blødning; alvorlige Flair-ups kan kreve sykehusinnleggelse, intravenøs antibiotika og, i ekstreme tilfeller, kirurgi. Forhindre Flair-ups gjennom riktig kosthold.

Hvordan leve med Divertikulitt

•  Unngå nøtter, popcorn, sesamfrø og frukt med harde frø, som jordbær, blåbær og bringebær. De kan sette seg fast i lommene (diverticula) og forårsake irritasjoner som kan bli infisert og forårsake en divertikulitt flair-up.

spise en diett høy i fiber for å redusere og / eller hindre Flair-ups.

Ta smertestillende medikamenter som forskrevet av legen din for å lindre kramper og smerter forbundet med mindre Flair-ups. Den smertestillende medikamenter kan være over disk eller reseptbelagte.

Rest med en flytende diett og muntlig medisiner (som kan være foreskrevet for å lindre ubehag og lar deg hvile og gjenopprette) for å lette symptomer på en mild flair-up.

Hint

 • Ved bestilling av fast food be om en vanlig bolle eller for to nederste boller hvis sandwich kommer med sesamfrø.
 • Kirurgi er nødvendig når noen har hyppige Flair-ups og ikke svarer på antibiotika.
 • Hvis du tror du kan ha divertikulitt søke legehjelp og konsultere legen din. Ikke prøv å behandle dette eller medisinsk tilstand uten medisinsk tilsyn og / eller råd.

Hvordan leve med en colostomi

Hvis du lider av alvorlig inflammatorisk tarmsykdom eller medisinske tilstander som divertikulitt eller tykktarmskreft, kan du ha behov for en kolostomi. En kolostomi er en åpning i tykktarmen gjennom hvilke avføring passerer når den normale prosessen med utskillelse er ikke lenger mulig på grunn av sykdom eller skade. Å leve med en kolostomi er en stor justering som kan være skummelt i begynnelsen. Lære å ta vare på deg selv og hvordan du går om dine daglige aktiviteter kan gjøre det lettere å takle å leve med en kolostomi.

Hvordan leve med en colostomi

Omsorg for en kolostomi

•  Bestill ekstra poser og en stomi dekk og annet kolostomi- forsyninger fra en lokal medisinsk forsyning butikk eller på sykehuset, før du går hjem etter inngrepet. Spør en lege eller sykepleier for å gi din ektefelle eller andre familiemedlemmer en komplett liste over de elementene du trenger og hvor mange av dem du forventer å bruke i første ukene hjemme.

Tøm kolostomi bag før den er halvveis fullt for å unngå overløp eller muligheten for infeksjon. Unclamp eller åpne posen (den type pose du bruker vil variere, avhengig av typen av stomi du) og forsiktig deponere avfallet i et toalett. Pass på at posen åpningen er ren før du fester den. Det er ikke nødvendig å bruke en ny pose hver gang du trenger å tømme den.

3 omtale instruksjoner om hvordan du endrer din kolostomi bag før du forlater sykehuset, som lengden på slitasje avhenger av hvilken type pose du skal bruke. Vask stomien (åpningen i huden din) forsiktig med lunkent vann før du fester en ny pose. Hvis du velger å bruke såpe for å rengjøre stomien, være sikker på at det er uparfymert og uten tilsatt irritanter som oljer eller lotion. Tørk forsiktig med et mykt håndkle.

Plass sperrefilm på huden som omgir stoma for å holde området rent og tørt. Trykk den nye posen på plass forsiktig, men bestemt ved å sette den over midten av stomi.

Overvåk stomien for endringer som oser eller blødning. Disse kan være tegn på infeksjon, ofte forårsaket av forurensning fra posen innholdet. Kontakt legen din hvis du opplever disse symptomene.

Å tilpasse seg en ny livsstil med en Colostomy

Shop for klær som vil passe godt over posen og vil ikke irritere stomien. Løstsittende plagg som ikke har en stram strikk i livet kan være et alternativ. Beskjedne topper og badetøy med fargerike utskrifter kan kamuflere det meste av posen og kan gjøre at du føler deg mindre selvbevisst.

Engasjere seg i så mye av din tidligere daglige liv som mulig. Legen din vil fortelle deg om det er noen aktiviteter der du ikke kan delta. Lagre ekstra forsyninger, inkludert medisinsk tape for å beskytte mot uventet lekkasje, på jobben, i bilen eller i kofferten din, slik at du kan ivareta tømming uansett hvor du er.

være så åpne som mulig om din kolostomi med medlemmer av din familie og nære venner som spørre om din helse. Små barn er spesielt nysgjerrige og kan spørre om posen og hvorfor du bærer den. Som kolostomi er nå en del av livet ditt, jo lettere kan du snakke om det, jo lettere vil det være å forholde seg til.

Hvordan leve med nakkesmerter

Hvordan leve med nakkesmerter


Leve med nakkesmerter er en realitet for mennesker med kroniske problemer som ikke kan løses gjennom medisinsk intervensjon. Det finnes imidlertid en rekke ting som kan gjøres for å lindre smerte eller redusere ubehag, noe som gjør det mer utholdelig. Les videre for å lære å leve med nakkesmerter.

Hvordan leve med nakkesmerter

Lær å leve med nakkesmerter

Gjør så mye som mulig for å endre faktorer som bidrar til nakkesmerter. Dette inkluderer å erstatte dårlige puter, endre datamaskinen stol og sitter vekk fra kalde luftstrømmer som kan bidra til muskelstivhet.

Legg merke effekten av dårlig holdning på kroppen din. Hvis du begynner å føle stiv etter 30 minutter av å sitte i samme stilling, blir vant til å ta små pauser og strekk.

Klargjør for vanskelige dager og netter. Spør legen din for en resept eller spørre om riktig type over-the-counter medisiner for å ta hvis smerten blir overveldende.

Få hyppige massasje på nakke og skuldre. Lær å massere nakken din på egen hånd, kan du be en venn om hjelp eller besøke et massasjeterapeut. Ha en massasje minst en gang i måneden for å hjelpe deg med å håndtere smerte og spenning.

Oppsøk en profesjonell vurdering. Nakkesmerter kan være forårsaket av en skadet eller fortrengt disk. Hvis du bor sammen med disk-relaterte smerter, kan en profesjonell hjelpe deg å vurdere skadeomfanget og vurdere alternativene.

Få en oppvarming pad og bruke den til å lindre kronisk ubehag. Akutte smerter ikke reagerer godt på varmen.

Lær om øvelser du kan gjøre for å øke styrken i nakke og skulder muskler. Svakhet kan ofte føre til smerter, så trener området kan noen ganger bidra til å minske problemet.

vurdere alternative behandlinger, for eksempel akupunktur eller kiropraktor behandling.

Hint

 • Lære å leve med nakkesmerter betyr ikke å måtte lide gjennom den. Husk alltid at det er forskjellige nivåer av smerte. Generelt ubehag, forårsaket av stress eller dårlig holdning, kan lindres ved hjelp av visse ergonomiske elementer eller gjør områdespesifikke øvelser.
 • Dealing med kroniske nakkesmerter ofte betyr å endre dine vaner. Selv slike ting som din kjørestilling kan forverre nakkesmerter.
 • Akutt nakkesmerter som vises etter en ulykke, et fall eller en generell skade bør behandles av en kvalifisert lege så snart som mulig.
 • Aldri ignorere varige smerter, håper at det vil blekne med tiden. Smerter som forstyrrer livet ditt bør tas på alvor og brakt til seg oppmerksomheten til en profesjonell.

Hvordan å leve med migrene

Hvordan å leve med migrene


Migrene er mer vanlig hos kvinner enn hos menn. De forsvinner vanligvis etter fylte 50. Livsstilsendringer og medikamentell behandling kan gjøre leve med migrene mer utholdelig.

Hvordan å leve med migrene

•  Hold oversikt over hva du gjør når du får en migrene, slik at du kan identifisere triggere.

Se legen din om migrene medisiner som metysergid, eller be om å ta aspirin eller resept kodein ved første snev av en hodepine.

•  Unngå allergener. For noen mennesker, søtsaker (spesielt sjokolade), kan melk, alderen ost, bearbeidet mat eller rødvin sette av en migrene.

Hold hormonnivået i sjakk med regelmessig mosjon. Hormonelt aktive kvinner har større risiko for å utvikle migrene. Hvis din migrene synes å skje i tiden rundt mensen, ta en vanndrivende (for å hindre vannretensjon) hver dag i tre dager før du forventer å starte mensen.

Relax. Det finnes bevis på at overarbeidede perfeksjonister er mer utsatt for å få migrene.

6. Pust dypt. Høye doser av oksygen kan lette migrene.

våkne opp på samme tid hver dag og få nok hvile. Forstyrre din naturlige søvnmønster oppfordrer migrene.

Prøv å ta magnesium. Tar kosttilskudd kan hjelpe kvinner som er magnesium-mangelfull kontroll migrene.

Prøv å bytte fra p-piller til en annen form for prevensjon. Orale prevensjonsmidler har vært kjent for å øke hyppigheten og alvorlighetsgraden av migrene.

Hint

 • Diuretika føre til at du mister kalium. Spis mat med høyt kalium mens du tar diuretika. Laks, tunfisk, bananer, tørket aprikos og kokte poteter (hud-on) alle har høye nivåer av kalium.
 • Alle som lider av migrene bør være under omsorg av en lege.
 • Aldri ta mer enn 8 aspirin i 24 timer.
 • Hvis symptomene vedvarer eller hvis du har spesielle medisinske tilstander eller problemer, ta kontakt med en lege. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Hvordan leve med Migrene Every Day

Å leve med migrene på daglig basis er så frustrerende som det er smertefullt. Mens migrene kan unnvike ens kontroll, migrenepasienter har noen alternativer for myndiggjøring til disposisjon. Journalføring og personlig medisinsk behandling kan innpode en følelse av håndterbarhet og håp.

Hvordan leve med Migrene Every Day

opplyse deg om migrene. Migrenepasienter (migrenepasienter) føler fengslet av migrene og trusselen om migrene. Selv om migrene er ødeleggende uten effektiv behandling, kan migrene styrke seg selv. Expert informasjon om migrene åpner døren til fysisk og følelsesmessig lettelse. The National Migrene Association, Migrene Awareness Gruppe: En National Forståelse for migrenepasienter (MAGNUM) nettsted (migraines.org) gir migrene behandling og styringsinformasjon.

Hold en migrene journal. Ved hjelp av en månedlig kalender side, merk hver dag med og uten migrene. Tildel et intensitetsnivå på 1 til 10, hvor 10 er mest alvorlig. Legg merke til at varigheten av migrene. Liste utløser som kan ha bidratt til migrene. Bruk MAGNUM gratis nedlastbare utløser migrene arbeidsbok. En hodepine journal er en viktig faktor i å finne en migrene løsning.

Finn en nevrolog som er kompetent i behandling av migrene. Ifølge MAGNUM, nevrologer erkjenner migrene sykdommen er "grovt misdiagnosed, underdiagnostisert, misforstått." Å vite hva spørsmål å stille, og hvilke tegn du skal se etter vil hjelpe deg å finne den migrene omsorg riktig for deg. MAGNUM råder til å lytte etter en nevrolog å spørre i inngående spørsmål om hvordan du opplever migrene. Spørsmål inkluderer, men er ikke begrenset til: hvilken type smerte du opplever, hvor lenge smertene varer og hvor er smertene lokalisert. En migrene-savvy nevrolog vil også diskutere triggere, for eksempel mat og værmønstre. Et notat: Det synes å være uenighet selv blant migrene spesialister om hvilken rolle, om noen, spiller stress i migrene hendelser. Dagboken din skal hjelpe deg med å isolere stress faktor i den individuelle opplevelsen. En medisinsk migrene ekspert vil diskutere dine migrene på lengden samt utføre en fysisk og nevrologisk undersøkelse. Gå til en første avtale med alle relevante opplysninger. Ta med en liste over resepter og kosttilskudd du tar. Inkluder doser.
Som avtale inntektene, ta hensyn til legens svar. Du skal vurdere henne så mye som hun undersøker deg. Hvis legen synes uinteressert i migrene medisiner eller ikke reagerer på den intense natur migrene smerte, ta det i betraktning. Vil du ha en lege som ikke forstår den elendighet som plager livet ditt? La legen vet at du ønsker å delta i din migrene ledelse.

Lær om alternative løsninger. For eksempel kan du oppleve behandling og forebyggende lindring fra urter, biofeedback, yoga og puste med magen. Spør nevrologen din for veiledning. Dette er et område migrene spesialist vil forstå og støtte.

Hint

 • Bruk ressurser MAGNUM er å finne en passende nevrolog i ditt område.

Hvordan å leve med PKU

Hvordan å leve med PKU


De genetisk lidelse fenylketonuri, ofte kalt PKU pasienter, krever til sterkt begrense inntaket av aminosyren fenylalanin, finnes hovedsakelig i protein. En person kan leve med PKU og ikke lider av noen av dens komplikasjoner hvis en spesiell diett er implementert i løpet av barndom og fulgt for livet.

Hvordan å leve med PKU

Administrer Barndom PKU

•  Forstå at kosttilskudd restriksjoner er den vanligste og mest effektive metoden for å hjelpe PKU-positive mennesker lever med sykdommen. Mens genterapi behandlinger er under utvikling, vil de ikke være egnet til medisinsk bruk til menneskelige pasienter for en stund.

Hjelp barnet ditt ved å vektlegge together, hobbyer og aktiviteter i stedet for mat, spesielt på anledninger som Thanksgiving, når proteinrik kalkuner gjøre ikke-PKU lider 'munn vann.

Kontroller ditt barns skole har fullstendig og total bevissthet om de nødvendige kosttilskudd restriksjoner. Mens en lege eller ernæringsfysiolog gjør en bedre kilde for nærmere detaljer, generelt, PKU-pasienter må sterkt begrense eller eliminere proteinrik mat fra kostholdet. Disse inkluderer kjøtt, fisk, egg, nøtter, belgfrukter og meieri. Den sukker erstatning aspartam skaper også fenylalanin når fordøyd og må unngås.

La barnet ditt til å administrere sin egen diett på et tidligst mulig alder. Dette vil hjelpe ham til å føle mer kontroll over sin egen PKU og vil gjøre mestring enklere.

Administrer PKU gjennom voksenlivet

Fortsett å følge en streng PKU diett inn i voksenlivet. Mens legene på en gang fortalte PKU-pasienter at kostholdet kan bli avviklet etter ungdomsårene, det er stor uenighet i den moderne medisinske miljøet som til visdom av slike råd. Feile på siden av forsiktighet og feste med kostholdet.

verve hjelp av en kostholdsekspert for å hjelpe deg når du lever med PKU. En kostholdsekspert kan hjelpe plan som passer menyer for spesielle anledninger og kan gi deg tips om strategier for å spise på restauranter. Vanligvis er en fenylalanin "poeng" system brukes som sporer mengden av daglig fenylalanin. Voksne må vanligvis begrense sitt inntak til 400 til 500 mg per dag.

Velg en forsikring leverandør som vil hjelpe skulder bekostning av protein-fri mat og formel. Din lege eller ernæringsfysiolog vil være i stand til å foreslå selskaper som tilbyr slik dekning.

Hint

 • Unnlatelse av å oppdage eller behandle PKU i barndom vil nesten helt sikkert føre til mental retardasjon av barnet. En enkel test gitt kort tid etter fødselen kan fortelle hvorvidt barnet er positivt for PKU. Negative konsekvenser av sykdommen vil begynne å manifestere i en alder av 2-3 måneder, så tidlig påvisning er av avgjørende betydning.

Hvordan leve med PCOS

Hvordan leve med PCOS


Leve med ukontrollerbare hormoner, savnet menstruasjonssykluser og problemer med insulin nivåer er vanskelig nok! Men når fruktbarhet problemer og vektøkning bli et problem, kan din følelsesmessige velvære være i faresonen for depresjon. Behandle symptomene på polycystisk ovariesyndrom er i løpet av handlingen.

Hvordan leve med PCOS

•  Snakk med legen din for å finne ut om medisiner hvis det er nødvendig. Bortsett fra de vanlige symptomene, kan Polycystisk ovariesyndrom også gjøre blodsukkeret svinger forårsaker insulinresistens.

Konfronter fertilitetsproblemer dersom du blir gravid er blitt et område av bekymring. Med hjelp av en fruktbarhet spesialist du kan finne det er et stoff som kan øke sjansene dine for å bli gravid eller at kirurgi er et levedyktig alternativ for deg å hoppe starte eggløsning.

•  Tenk p-pille hvis du ikke ønsker å bli gravid. P-piller kan bidra til å regulere menstruasjonssyklusen og få deg tilbake på sporet. Det kan også hjelpe med mannlige hormonnivåer som kan være årsaken deg å ha overflødig ansiktshår.

Hold kosthold og ernæring en topp prioritet! Livsstilsendringer (selv moderat) kan forbedre symptomer på PCOS og redusere sjansene for fremtidige komplikasjoner.

Hold deg aktiv! Finn en øvelse som du liker og hold deg til den. Implementere en strekk rutine i morgen, og du vil føle deg oppløftet og klare til å starte dagen!

Bli med i en støttegruppe for mennesker som lider av polycystisk ovariesyndrom. Du kan finne andre måter å takle situasjoner som kan påvirke deg. Hvis alvorlig depresjon er et problem, søke ytterligere profesjonell rådgivning med en gang.

Hint

 • Alltid snakke med legen din om de medisiner du tar før du prøver å bli gravid. Noen stoffer kan være farlig under graviditet eller mens du ammer.

Hvordan leve med Fibromyalgi

Hvordan leve med Fibromyalgi


Fibromyalgi forårsaker smerter over hele den lidende kropp, og det har ingen kur. Årsaken til tilstanden er ukjent, selv om nyere forskning viser at en oversensitivity plassert i smerte sentrum av hjernen kan være den skyldige. Det er ingen måte å bli kvitt tilstanden helt, men det finnes behandlinger, for eksempel mosjon, som kan gjøre å leve med fibromyalgi enklere.

Hvordan leve med Fibromyalgi

En prøve over-the-counter narkotika, som er godkjent av legen din. Bruke paracetamol å hjelpe leddstivhet og generell smerte. Bruke ibuprofen eller aspirin for å hjelpe med betennelse.

Ta antidepressiva hvis de er skrevet ut til deg. Spør legen din om de nyere antidepressiva som hjelper pasienter med både depresjon og smerter kan hjelpe deg å leve bedre med fibromyalgi.

Få en resept på muskelavslappende. Bruk denne medisinen for å hjelpe deg å slappe av og være ute av smerte lenge nok til å få helbredende søvn.

Spør legen din om anti-beslag medisiner som kan være nyttig. Vurdere disse legemidlene nøye for å sikre fordelene oppveier de mulige bivirkningene.

Tren regelmessig for å hjelpe med smerte. Hold trene, selv om det vil føre til mer smerter i begynnelsen. Stick med en skånsom øvelse diett for å gå eller andre ikke-anstrengende aktivitet som vil hjelpe deg til å takle smerte og stivhet lang sikt.

Fortsette å prøve ulike behandlinger for å finne en som fungerer. Bruk forskjellige kombinasjoner av over-the-counter og reseptbelagte legemidler, sammen med regelmessig mosjon.

Reduser stress og lære å slappe av. Reduksjon av stress har blitt vist å redusere symptomene på fibromyalgi.

Hvordan leve med leversykdom

Leveren er det største indre organ i kroppen. Den produserer protein, lagrer vitaminer og mineraler, gjør galle nødvendig for fordøyelsen og gjør mye mer. Når leversykdom oppstår leveren ikke lenger er i stand til å fungere skikkelig. Det finnes flere typer leversykdom som hepatitt, skrumplever og kreft. Faktisk, er det ca 100 forskjellige typer leversykdom. Når en person lider irreversibel leverskade det eneste alternativet er levertransplantasjon. Å leve med leversykdom kan være en oppoverbakke kamp. Nedenfor er noen strategier for å hjelpe deg å takle.

Hvordan leve med leversykdom

Hvordan leve med leversykdom

•  Få informert. Hvis du har blitt diagnostisert med leversykdom lære alt du kan om din tilstand. Rådfør deg med legen din og diskutere alle tilgjengelige behandlingsalternativene. Forstå tilstanden din er første skritt i å leve med det.

Sjekk din diett. Personer som lider av leversykdom trenger en spesiell diett for å optimalisere leverfunksjon og holde leveren fra å jobbe for hardt. Dette er viktig siden leveren bidrar til å forbrenne all mat som er inntatt. Legen din kan foreslå en spesiell diett og gi kosttilskudd retningslinjer. Spis små porsjoner og ikke spise noe minst to timer før sengetid. Unngå stekt og krydret mat. Unngå alkohol helt.

•  Tenk utenfor boksen og vurdere alternative muligheter samt konvensjonell behandling. Urter som melk tistel, chickory og løvetann rot kan hjelpe regenerering av leverceller. Rådfør deg med legen din og ta kontakt med en kvalifisert herbalist eller homøopatisk utøveren for å lære mer om disse urter og deres mulige fordeler.

La venner og familiemedlemmer hjelpe deg å takle sykdommen din. De ønsker å hjelpe deg på noen måte de kan. De kan tilby emosjonell støtte når du trenger det mest. Det bidrar også til å bli med i en støttegruppe. Ingen forstår hva du går gjennom bedre enn noen andre som arbeider med samme tilstand. Ved å bli med i en støttegruppe kan du tilby støtte samt motta den. Det er lettere å takle når du ikke gjør det alene. Det er styrke og støtte i tall.

Hvordan leve med en permanent Stomi

En stomi er en kirurgisk laget åpning som kobler en del av tarmen eller urinrøret på utsiden av kroppen din for avfallsfjerning. I noen tilfeller er stomien midlertidig, skapt slik at gjenværende vev kan ha tid til å leges. I andre tilfeller, hvis sykdommen er omfattende eller har mistet normal funksjon i tarmen, er stomaen permanent. Å leve med en permanent stomi kan være komfortabel, og tilbyr deg økt frihet og mer robust helse.

Hvordan leve med en permanent Stomi

Live Your Life

•  Ta deg tid til å venne seg til å leve med stomi. Ettersom tiden går, vil du få kunnskap om matvarer som forårsaker du økt produksjon eller gass, hyppigheten av tømming av posen systemet og alle de tingene du er i stand til å gjøre.

Adopter et sunt kosthold og nyte mat. Mat kan påvirke produksjonen av stomien, men med noen få enkle trinn, kan du nyte en meny til fulle med tillit. Sørg for å spise regelmessig og drikke tilstrekkelige mengder væske. Grundig tygge maten for å bidra til å starte fordøyelsesprosessen, og bare prøve en ny mat om gangen. Det kan være noen matvarer som vil gi deg et problem, men du bør være i stand til enkelt å identifisere dem.

drive fysisk aktivitet. Hvis du elsker å svømme, gå på ski, spille tennis eller jogge, gjør det! Sjekk med din lege eller sykepleier for å sikre at du har ingen begrensninger, og deretter gripe øyeblikket. De fleste leger vil imidlertid anbefale at du unngår kontakt idretter som bryting eller boksing på grunn av muligheten til å skade stomien.

Gjenoppdag gleden ved sex. Hvis du er en voksen person med stomi, det betyr ikke at du har tatt et løfte om sølibat. Kommunikasjon vil være avgjørende for å øke intimitet og akseptere stomien. Snakk med partneren din og lære å akseptere din egen kropp, stomi og alle. Før engasjerende i sex, tømme posen. Det er mindre poser på markedet, samt spesialdesignet undertøy og undertøy som kan dekke det hvis du føler deg ukomfortabel.

Travel. Du er ikke begrenset av stomien, bare av fantasien. Pass på å pakke masse stomi forsyninger, både i carry-on og innsjekking av bagasje. Klipp din barrierer på forhånd hjemme for å unngå å måtte prøve å smugle stomi saks inn på flyet. Ta ekstra forsyninger med deg bare i tilfelle de ikke er tilgjengelige på din destinasjon, og ta med dokumentasjon av behovet for stomi forsyninger, i tilfelle sikkerhet trenger det.

Hint

 • Finn en stomianordningen som er behagelig og passer med din livsstil. Det er ett-og to-delt systemer tilgjengelig, som begge har utmerket luktkontroll.
 • Ta vare på huden rundt stomien (peristomal hud). Det er vanligvis dekket av enten hudbarrieren eller klebemiddel som en del av stomi-systemet og kan bli irritert over tid. Hvis huden din blir skadet, vil barrieren eller limet være mer vanskelig å feste. Når du endrer din stomi, forsiktig rense og grundig tørk huden rundt stomien.

Hvordan å leve med kronisk Lyme sykdom

Hvordan å leve med kronisk Lyme sykdom


Lære å leve med kronisk Lyme sykdom er en pågående prosess. Sykdommen endringer gjennom årene, derfor, måten å takle innebærer å tilpasse seg sin tilstedeværelse. Noen dager eller uker kan være fri for symptomer, mens andre kan være nådeløs. En diett av antibiotikabehandling kan bli en livsstil når sykdommen er aktiv. Les videre for å lære å leve med kronisk Lyme sykdom.

Hvordan å leve med kronisk Lyme sykdom

•  Forstå viktigheten av å få en nøyaktig diagnose. Lyme sykdom har manifestasjoner som er felles med mange andre sykdommer og sykdommer. Når en beslutning er tatt som du definitivt ha Lyme sykdom, kan legen din mer nøyaktig behandle symptomene dine og hjelpe deg med å håndtere sykdommen.

Finn en lege som forstår hva det er å leve med kronisk Lyme sykdom og aggressivt behandler symptomene. Dette er trolig den viktigste delen av klimaendringer med oppturer og nedturer i denne sykdomsprosessen. Hvis legen lytter til dine symptomer, kan han hjelpe deg å ligge i forkant av de store hindringer av Lyme sykdom.

forstår at du kan trenge å være avhengig av familie og venner når Lyme sykdom er svært aktive. I avansert kronisk Lyme sykdom, kan det være tider med hukommelsestap og manglende evne til å konsentrere seg. Stol på de rundt deg til å være din støtte i disse vanskelige tider.

Innse at det vil være nødvendig å ha en langsiktig antibiotikabehandling hver gang du har et tilbakefall av Lyme sykdom. Uten de riktige antibiotika, kan sykdommen utvikle seg til omfattende nevrologiske eller fysisk svekkelse.

Oppretthold håp om at det vil være en kur for kronisk Lyme sykdom. Forskning pågår som flere leger erkjenner ødeleggelsene denne sykdommen har på pasienter og deres familier.

Vurdere å starte en lokal støttegruppe. Kronisk Lyme sykdom er ikke like omtalt som mange andre sykdommer, og du kan ha problemer med å finne andre pasienter. Diskuter ideen med helsepersonell for å se om hun kan bistå i å få andre Lyme sykdom lider å danne en lokal gruppe.

Hint

 • Hold deg informert om den nyeste informasjonen om Lyme sykdom som rapportert av Centers for Disease Control and Prevention nettside. Se Resources for en kobling. Leve klokt ved å unngå områder der hjort flått er utbredt for å redusere sjansene for ytterligere smitte.
 • Se legen din så snart som symptomer på kronisk Lyme sykdom dukker opp. Utsettelse starter antibiotikabehandling kan føre til livstruende tilstander.

Hvordan leve med lupus

Hvordan leve med lupus


Det er i dag ingen kur for autoimmun sykdom som kalles lupus. Det er imidlertid effektive medisiner på markedet som arbeider for å kontrollere utbrudd av tilstanden, noe som gjør at immunsystemet angriper kroppens vev og organer. Livsstilsendringer kan gjøres for å lære å leve med lupus og å administrere dine symptomer effektivt. Les videre for å lære å leve med lupus.

Hvordan leve med lupus

•  Unngå miljømessige utløsere. Noen materialer i luften og dine omgivelser kan utløse lupus flare-ups. Snakk med legen din om hvordan du kan finne ut mer om triggere. Felles miljø ting å unngå å inkludere røyk fra rengjøringsmidler, hårfarger, tobakksrøyk, ultrafiolett lys og overskytende alkohol.

Få nok søvn, som søvnløshet har vært knyttet til lupus symptomer hos noen mennesker. Du bør satse på åtte til ni timer hver natt, men ikke bo i seng for lenge. En stillesittende livsstil kan øke sjansen for leddgikt på grunn av din lupus.

•  Reduser stress. Det er ingen reell måte å unngå stress helt, men du bør ta skritt for å redusere den. Stress kan føre til at lupus å forverres, så prøv metoder som meditasjon og lett trening for å kutte litt stress ut av livet ditt.

Sjekk din diett - det er mange mat ingredienser som er bevist triggere for lupus flare-ups i noen mennesker. Prøv å spise så naturlig som mulig: unngå sukker, mettet fett og sterkt bearbeidet og konservert mat. Sjekk ut pasienthistorier ved sykdom Proof nettside. Se Resources nedenfor for en link.

Ta en omega-3-olje supplement. Vanligvis finnes i fisk, er omega-3 et naturlig stoff som hjelper kroppen å bekjempe betennelser. Se etter fiskeolje piller, som vanligvis er rike på omega-3 olje.

Hint

 • Sørg for at dine venner og familie er klar over din tilstand. De kan tilby emosjonell støtte når du trenger det mest.
 • Ikke bli kontrollert av din tilstand. Du kan leve et normalt liv med lupus og bare forholde seg til fakkel-ups som de kommer.
 • Du må kanskje ta protein tilskudd hvis du er vegetarianer. Denne dietten ikke har ofte ikke de nødvendige mengder protein for å kunne kontrollere lupus symptomer.
 • Sjekk med legen din før du tar kosttilskudd. Du kan være allergisk mot noen av innholdsstoffene.
 • Livsstilsendringer er ikke en erstatning for faktiske medisinske behandling. Fortsett å følge legens ordre og diskutere endringer i livsstil med henne før du implementerer dem.

Hvordan leve med nyresykdom

Hvordan leve med nyresykdom


Nyresykdom er en kronisk tilstand som ikke har noen reell kur. Tilstanden begynner når nyrene begynner å få problemer behandlingen kroppens væske. Det er mange ting som en person kan gjøre for å minimalisere virkningene av sykdommen for å øke livskvaliteten. Les videre for å lære å leve med nyresykdom.

Hvordan leve med nyresykdom

•  Kontroller at kosten inneholder nok protein. Legen din kan ønske å begrense mengden protein du spiser for å redusere nivået av arbeidet nyrene dine har å gjøre. Men trenger kroppen protein til å hjelpe fikse celler og organer.

Begrens mengden salt du spiser. Salt og matvarer som har mye natrium kan føre til at blodtrykket øker. En normal blodtrykket som er nødvendig for å håndtere godt med nyresykdom.

Se hvor mange bananer du spiser. Disse fruktene er rik på kalium, noe som kan være vanskelig for syke nyrer å behandle. Andre frukter og grønnsaker som rosiner, fiken, poteter og soyabønner som har mye kalium, også, og bør spises i moderate mengder.

Følg behandling anbefalt av legen din, men tillate deg selv et normalt liv. Nyresykdom er bare en liten del av din daglige levende.

•  Gi opp røyking. Det er mange langsiktige fordelene ved å slutte å røyke. I det minste, vil det senke blodtrykket og redusere komplikasjoner forårsaket av nyre tilstand.

6. Hold trener. En vanlig aktiv livsstil er viktig ikke bare for din generelle helse, men det vil også bidra til å bekjempe depresjon som mange nyresykdom pasienter går gjennom.

Se stressnivået. Vanskelighetene med å leve med en kronisk sykdom kan øke stress. Hvis du blir for stresset ut, snakk med legen din om å ta medisiner for å senke den.

Hint

 • Få støtte fra familie og venner. Den psykologisk komponent av nyresykdom kan føre til depresjon og isolasjon i mange pasienter.
 • Snakke med andre mennesker som lider av nyresykdom. Du kan møte disse menneskene på ditt lokale dialysesenter.
 • Bli en online gruppe for folk med nyreproblemer, som MSN er Nyresyke Support Group. Se Resources for en kobling.
 • Sørg for å følge legens behandlingsplan. Du kan leve med nyresykdom bare hvis du behandler den riktig.
 • Gå til legen din regelmessig for å se hvordan din nyresykdom går framover. Du vil aldri bli overrumplet med forverrede symptomer.
 • Snakk med en ernæringsfysiolog om dietter som vil holde deg sunn og også tillate deg å spise mat som du liker.

Hvordan leve med Crohns sykdom

Hvordan leve med Crohns sykdom


Som flere amerikanere er diagnostisert med Crohns sykdom hver dag, har det blitt mye lettere for leger å gjenkjenne. Det har også blitt enklere å administrere. Hvis du har blitt diagnostisert med Crohns sykdom, er det mange enkle ting du kan gjøre for å fortsette å nyte et sunt og aktivt liv.

Hvordan leve med Crohns sykdom

Endre din diett

gjenkjenne symptomene dine. De kan variere fra mild til alvorlig diaré, magekramper, og noen ganger, rektal blødning. Selv om symptomene kan jevne forsvinne, det finnes måter å styre dem når de oppstår på nytt.

Hold en food journal for å spore matvarer som forårsaker ubehag. Diskuter dine funn med legen din og unngå matvarer som forårsaker Crohns sykdom til å blusse opp.

Drikk rikelig med væske, sakte. Leger anbefaler at du drikker 0,5 gram vann hver dag for hver kilo du veier. Så, hvis du veier 150 pounds, må du drikke 75 gram, eller 9,25 glass vann per dag.

Spis små hyppige måltider. Fem små måltider hver tredje eller fjerde time kan gjøre Crohns sykdom lettere å leve med. Administrere måltider kan være enklere enn å administrere dine symptomer.

Skjær tilbake fettrik mat i kostholdet ditt. Fettete stekt mat kan forårsake diaré og gass. Melk og svinekjøtt produkter kan også forårsake mage nød.

Tillat deg selv high-fiber matvarer bare sporadisk. Mengden av popcorn, nøtter og nøttesmør og cruciferous grønnsaker (brokkoli, blomkål, kål og deres pårørende) må følges nøye kontrollert for å unngå magekramper eller diaré.

Forandre ditt liv

Reduser stress. Selv om stresset ikke forårsaker Crohns sykdom, kan det forverre symptomene og kan gnist fakkel-ups. Cutting stresset ut av livet ditt, så mye som mulig, vil hjelpe deg å leve med sykdommen.

Opprettholde en positiv holdning. Latter er fortsatt den beste medisin og en av de beste måtene å håndtere noen kronisk sykdom, inkludert Crohns, er å se på den lyse siden av livet.

Bygg et støttenettverk. Fordi Crohns er en kronisk sykdom, må du ha venner og familie som støtter deg og hjelpe deg på veien. Ikke vær redd for å be om hjelp.

Hvordan leve med IBS

Irritabel tarm syndrom (IBS) kan ta tid å diagnostisere; det finnes ingen tester for å bekrefte tilstanden, bare tester som forteller legen hva symptomene ikke tilsi. Når en irritabel tarm har blitt diagnostisert, kan du administrere symptomene ved å følge disse trinnene.

Hvordan leve med IBS

•  Reduser stress. Stress kan utløse IBS. Enten du lider av IBS med forstoppelse eller diaré, stress kan føre til enten symptom å presentere.

Endre din diett. Hvis du lider av forstoppelse, kan det være lurt å legge mer fiber i kostholdet ditt. Hvis du bor sammen med diaré, og deretter vurdere å kutte ned på meieri inntak. Regulere inntak av koffein, uavhengig av hvilke symptomer du har; koffein agitates mageslimhinnen og forårsaker kramper. Unngåelse av bønner, kål, rå brokkoli og blomkål forebygger gass og bloat.

Oppgave. Får daglig mosjon av noe slag lindrer spenninger og regulerer fordøyelseskanalen; alt du trenger er en aktivitet så enkelt som en rask spasertur eller kort joggetur.

Hold en journal detaljering dine symptomer. Holde oversikt over symptomene dine vil hjelpe deg å forstå hva som utløser symptomene slik at du vet hvordan bedre å kontrollere dem i fremtiden.

Oppdater helsepersonell regelmessig om dine symptomer. La dem vite hvis noe endrer eller blir verre. Å leve med IBS er ikke lett og er noe som bør gjøres med veiledning av legen din eller legen.

Hint

 • Plutselige forandringer, som blod i avføringen, kan indikere en mer alvorlig tilstand. Kontakt legen din umiddelbart.

Nøklene til å leve med Crohns sykdom

Mer enn 500.000 amerikanere har blitt diagnostisert med Crohns sykdom og de fleste går på å føre aktivt liv, til tross for lidelse med denne kronisk tilstand. Det viktigste å huske, om du eller noen du elsker har blitt diagnostisert med sykdommen, er at det er hjelp og det er håp der ute. Den mest avgjørende skritt er å finne ut hvordan man skal begynne å leve med Crohns sykdom.

Forstå din sykdom

Crohns sykdom er en betennelsessykdom som påvirker GI (gastrointestinal) kanalen, noe som betyr at det kan påvirke deg fra munnen ned til endetarmen. Det kommer under fellesbetegnelsen av inflammatorisk tarmsykdom (må ikke forveksles med irritabel tarm syndrom). Vanligvis er en sykdom som spesifikt påvirker de nedre tarmene, men den kan påvirke forskjellige deler av tarmen og mage-tarmkanalen. Symptomer inkluderer magesmerter og kramper, diaré, endetarms blødning, vekttap, tap av matlyst og feber. Symptomene kan variere i hver pasient og kan være ødeleggende i noen mens andre pasienter opplever remisjon, eller en lang tid uten noen symptomer.

Finne den rette Doctor

En av de mest avgjørende skritt i å gjenvinne kontroll over sykdommen din er å finne en lege (gastroenterolog) som har erfaring i behandling av tilstanden. Søker behandling for symptomdebut (flare-ups) er avgjørende for å håndtere sykdommen, og siden det er en delikat sak, må du ha en lege du kan bli komfortabel med. For å finne spesialister i ditt område, kan du gå til Crohns og kolitt hjemmeside for en omfattende liste over gastroenterologer.

Hvilken rolle spiller Nutrition Play?

Ernæring spiller en stor rolle i å takle og håndtere Crohns sykdom. Imidlertid har ernæring ikke vist seg å kurere sykdommen, men kan hjelpe deg i å håndtere dine symptomer og fremme helbredelse. Det er ingen enkelt diett som fungerer for alle. Legen din vil hjelpe deg med å finne det beste matvarer for å inkludere eller unngå basert på det berørte området. Holde en matdagbok kan hjelpe deg å finne ut hvilke matvarer er plagsom for deg og også hjelpe legen din for å finne ut at du får nok næringsstoffer. Et balansert kosthold med tilstrekkelig væskeinntak vil gå en lang vei å hjelpe å behandle symptomer som gass, magesmerter, økt diaré og dehydrering. Siden mange pasienter 'tynntarmen er rammet av sykdommen, kan du være i faresonen for å bli underernært. Sørg for å diskutere din diett med din lege og / eller ernæringsfysiolog.

Når du er i en fakkel, er det noen tiltak som kan iverksettes for å bidra til å redusere intestinal kramper som kan oppstå etter å ha spist. Prøv å spise mindre, mer hyppige måltider; begrense fet eller stekt mat som kan forårsake diaré og gass og begrenser high-fiber matvarer som popcorn, nøtter, frø og kjerne siden de kan føre til forverring av symptomene dine.

Husk at forskning pågår og det er nye ideer i ernæringsterapi som dukker opp. Den Crohns og kolitt Foundation sitere pågående forskning på fordelene ved å legge linfrø olje eller fiskeolje som et supplement med anti-inflammatoriske egenskaper. Fettsyrene har også en gunstig effekt på slimhinnen i tykktarmen, slik at det å helbrede. Probiotika (som Lactobacillus eller acidophilus) er de "gode" bakterier og tilsynelatende hjelp tarmen å gjenopprette.

Få støtte

Søker effektiv behandling og vedta en sunn livsstil vil bidra til å håndtere fysiske symptomer. Den emosjonelle konsekvensene av sykdommen er like viktige. Sørg for at dine venner og familie forstå din tilstand. Du trenger deres støtte og prosessen med denne sykdommen vil sikkert påvirke alle i din indre sirkel. Finn en støttegruppe for å bli med - å snakke med folk som går gjennom en lignende situasjon kan bidra til å lindre mye av skam, angst og stress av å ha Crohns sykdom. Det er online grupper (sjekk ut Crohns og kolitt Foundation nettside), eller du kan ringe ditt lokale sykehus eller spør din gastroenterolog hvor nærmeste støttegruppen kan møte.

Hvordan leve med MRSA

MRSA er en forkortelse for meticillinresistente Staphylococcus aureus. Leve med det er mulig, men du må ta tiltak for å ivareta familiemedlemmer eller andre som også bor i hjemmet. Disse enkle trinn kan bety forskjellen på å holde MRSA eller dele den med andre.

Hvordan leve med MRSA

•  Lær hva du kan om MRSA, spesielt at du fortsatt kan føre en lignende livsstil med noen modifikasjoner. MRSA er i hver person, men vanligvis er det helt ufarlig inntil det blir en infeksjon. Det er først når de dårlige bakteriene invadere ufarlig MRSA ikke utvikler det noen skadelige taktikk for å invadere våre organer og skape kaos. Du kan plukke den opp på sykehuset, men i disse dager det er funnet og overføres i skoler og andre offentlige steder hvor det er tett kontakt. Hvis noen du kjenner har en MRSA-infeksjon ikke berøre dem, ikke dele håndklær eller andre personlige elementer, som det er svært smittsom.

Ta alle medisiner som foreskrevet av legen din. Bli vaktsom av kroppen din og la legene vite hvis du opplever noen bivirkninger fra medisiner som er foreskrevet. Du vil være på medisiner fra noen uker og ganske muligens for opptil seks uker.

Kreve at når bandasjer blir endret, kan du eller dine pårørende bruke hansker hver gang. Avhengig av hvor MRSA-infeksjon har dukket opp, kan det hende du må bære en maske for å unngå å spre det.

Bruk et dekke over MRSA såret kan du fortsette å handle og å fortsette med normale aktiviteter. Du kan bli slitt ned lettere på grunn av infeksjon eller medisiner, så ta en lur som nødvendig for å opprettholde din helse.

Hvordan leve med Enterobacter cloacae

Hvordan leve med Enterobacter cloacae


Enterobacter cloacae er en vanligste bakteriene som er funnet i mage-tarmkanalen. Det hjelper i ferd med fordøyelse og derfor bidrar til et symbiotisk forhold med mennesker. Imidlertid, hvis Enterobacter cloacae penetrerer områder av kroppen utenfor mage-tarmkanalen, har potensialet til å formere seg og føre til en alvorlig infeksjon. For å leve med Enterobacter cloacae, må du forstå sitt primære formål, vet hvordan det fører til sykdom, forstår risikoen for infeksjon og kjenner symptomene på intern infeksjon, slik at du kan få behandling umiddelbart.

Hvordan leve med Enterobacter cloacae

•  Forstå det primære formålet med Enterobacter cloacae. For å leve med Enterobacter cloacae, bør du vite hvordan den fungerer i prosessen med fordøyelsen. Enterobacter cloacae er til stede i tarmen, hvor den bidrar til å bryte ned de komponenter av mat og for å gjøre det mulig å absorbere næringsstoffer. Enterobacter clocae finnes ofte innenfor avfall.

Vet hvordan Enterobacter cloacae forårsaker sykdom. Enterobacter cloacae forårsaker sykdom ved å rømme fra mage-tarmkanalen, og å trenge inn i andre deler av kroppen. Enterobacter cloacae kan også angi disse områdene gjennom åpne sår. Bakteriene deretter multiplisere, og forårsake en alvorlig infeksjon.

forstå hvilke faktorer som setter deg i fare for å bli smittet med Enterobacter cloacae. Åpne sår, magesår, immunsuppresjon og bruk av forurensede intravenøse instrumenter, som katetre representerer slike risikoer.

Ta forholdsregler for å redusere risikoen for infeksjon. For eksempel alltid sette bandasjer over åpne sår, få riktig behandling for magesår, ikke ta unødvendige medisiner som undertrykker immunforsvaret og alltid bruke steriliserte katetre.

Lær symptomene på Enterobacter cloacae. Infeksjoner som følge av Enterobacter cloacae er ofte dødelig, derfor bør du kjenne noen av de grunnleggende symptomer for å være årvåken i å søke umiddelbar behandling. Symptomer inkluderer vedvarende smerter i det infiserte området, feber og hevelse.

Hvordan leve med Hughes syndrom

Hvordan leve med Hughes syndrom


Hughes syndrom er en autoimmun sykdom som forårsaker den lidende til å oppleve en predisposisjon for blodpropp. Når diagnosen, er relativt lett å behandle denne sykdom. Hughes syndrom pasienter kan bare ta sine medisiner, overvåke deres blod og oppleve en markant bedre nivå på helse over hva de hadde før diagnosen. Les videre for å lære å leve med Hughes syndrom.

Hvordan leve med Hughes syndrom

Bli kjent med Blood

Vit at, selv om Hughes Syndrom er relativt lett å behandle med slike stoffer som warfarin og vanlig aspirin, er det svært viktig å fortsette å overvåke tykkelsen av blod og dets evne til å forbli tynnet med medisinen.

Be behandlende lege hvor ofte du trenger å få internasjonal normalisert ratio (INR) test for å sammenligne tykkelsen på blodet i forhold til idealiserte prøver.

Noter hvor ofte du trenger for å få en INR test.

Se etter faresignaler

Vær oppmerksom på at migrene, svimmelhet og selv hjerteinfarkt og spontanaborter er symptomer på Hughes syndrom. Når du leve med Hughes syndrom, kan hver av disse problemene føre til noe langt mer alvorlig uten medisinsk intervensjon, så hold deg våken.

Varsle dine følgesvenner om hvordan man skal reagere bør du besvimer eller opprettholde en skade. Holde legens nummer på deg til enhver tid er en viktig del av å lære å leve med Hughes syndrom.

Gi en kjær med legen din i tilfelle en nødsituasjon.

Vær rask til å søke hjelp

Vet at hvis du opprettholde selv en mindre hodeskade mens du tar medisiner for Hughes syndrom, bør du gå til nærmeste akuttmottaket. De blod tynning kvaliteter av medisiner kan forårsake blødning i hjernen.

Gjør en avtale med legen din ved første tegn på graviditet. Det er kritisk, hvis du bor sammen med Hughes syndrom, for å komme på rett blodfortynnende medisiner for å gi graviditeten den beste muligheten for suksess.

Del dine symptomer med legen din.

Gjør livsstil endringer

Unngå kontaktsport hvis du blir behandlet for Hughes syndrom. Medisiner som brukes for denne sykdommen, som aspirin og warfarin, kan forårsake rikelig blødning, selv blør.

holde blodet i bevegelse. Snarere enn å sovne på lange flyreiser eller bilturer, være våkne og stå opp og bevege seg minst hver to timer eller mer hvis du er i stand. Dette kan forhindre farlige blodpropper fra forming.

Ta medisiner hver dag, som anvist. Men hvis du går glipp av en dag, ikke dobbelt opp neste dag. Dette kan føre til overdreven blodfortynnende. Bekreft dette med legen din.

Hint

 • Som med så mange sykdommer, stue med Hughes syndrom er ikke om å finne en kur, men i å håndtere symptomene, være klar over risikofaktorer som er involvert og gjøre de nødvendige livsstil justeringer - bor klar over dine begrensninger er nøkkelen.

Hvordan leve med cirrhose

Skrumplever er arrdannelse i leveren. Den har mange forskjellige årsaker, inkludert kronisk alkoholisme, cystisk fibrose, hepatitt B eller C, og parasitter. Symptomer på skrumplever inkluderer oppblåsthet av magen, kvalme, hevelser i bena, vekttap, tap av matlyst, tretthet og blør lett. Det er ingen fast prognose av skrumplever. De med mild skrumplever kan leve i flere tiår, mens sent stadium skrumplever er dødelig. Å leve med skrumplever krever en endring i kosthold og livsstil. Disse endringene vil tillate deg å best takle tilstanden ved å minimere symptomer og maksimere forventet levealder.

Hvordan leve med cirrhose

Hvordan leve med cirrhose

•  Kast ut all alkohol i hjemmet ditt, og unngå alkohol helt i sosiale settinger. Å drikke alkohol, om ikke din skrumplever er et resultat av alkoholisme, vil ytterligere skade leveren.

Juster kostholdet ditt ved å begrense protein og natrium i maten. Overflødig salt og protein må behandles av leveren, og dermed sette enda mer stress på denne vitale organ.

Spis rikelig med plantebaserte matvarer, som frukt og grønnsaker. Underernæring følger ofte skrumplever, så sørg for at du spiser næringsrik mat.

Unngå rå sjømat, slik som sushi og sashimi.

Unngå over-the-counter medisiner som vil ytterligere skade leveren, for eksempel Tylenol og andre lignende paracetamol medisiner. Ibuprofen og aspirin bør også unngås, da de kan forårsake blødninger i fordøyelseskanalen.

6. Slutte å røyke. Røyking reduserer din generelle helse og velvære, og du ønsker å være så sunn som mulig hvis du venter på en levertransplantasjon.

Vaksiner å beskytte deg mot influensa, pneumokokker og hepatitt. Uten vaksiner, er du høyere risiko for infeksjoner som kan være dødelig for noen med skrumplever.

Avgjør om du vil, eller bør, gjøre end-of-life avgjørelser. Avhengig av prognose av skrumplever, kan det være lurt å utarbeide en vilje eller tildele fullmakt til en klarert kjære hvis du mister evnen til å lage dine egne helsevesenet beslutninger.

Bli positive. Gjør ting som gjør at du føler deg glad og oppfylt, og ikke gi opp kampen for livet ditt.

Hint

 • Alltid konsultere en medisinsk faglig hvis du mistenker at du lider av skrumplever.