Digidexo.com

plutselig fall

Hva er årsaken til plutselige fall i blodtrykket?

Et plutselig fall i blodtrykket er svært farlig og kan forårsake andre alvorlige problemer som besvimelse, svimmelhet og selv uventede fall som resulterer i injuries.There kan være mange årsaker til et plutselig fall i blodtrykket og alle av dem er like om og bør tas opp av lege. Hvis ikke behandles, blodtrykksfall kan føre til dødsfall i noen tilfeller.

Sepsis

Sepsis er en tilstand som oppstår når en infeksjon invaderer blodbanen og overvelder kroppens system og organer. Ifølge American Heart Association, bakterier fra infeksjonen produserer toksiner som påvirker blodårene, og kan resultere i en rask og dyp fall i blodtrykket. Dette kan føre til døden hvis ikke raskt behandles av lege.

Ortostatisk hypotensjon

Ortostatisk hypotensjon oppstår når en persons blodtrykk synker etter å ha stått opp fra sittende eller liggende stilling. Denne tilstanden kan oppstå på grunn av noen medisiner som brukes for Parkinsons sykdom, hjertesykdommer eller diabetes. Dehydrering og langvarig sengeleie kan også være en årsak til denne tilstanden. Varsle legen din så snart du er klar over dette problemet er nødvendig. Endre medisiner eller behandling for medisinsk lidelse kan hindre personen fra å bli alvorlig skadet fra et fall på grunn av en besvimelse spell.

Nevralt mediert hypotensjon

Ifølge American Heart Association, er nevralt mediert hypotensjon forårsaket når blodtrykket faller etter å ha stått i lange perioder. Denne tilstanden er mest sett hos unge mennesker og er forårsaket når det er en feilkommunikasjon mellom hjernen og hjertet. Denne tilstanden kan føre til svimmelhet, besvimelse og kvalme. Du bør søke umiddelbar behandling for denne tilstanden.

Allergisk reaksjon

En allergisk reaksjon eller anafylaksisjokk kan være en dødelig tilstand. Det er forårsaket når noen har en farlig reaksjon på medisiner som penicillin, X-ray fargestoffer, matvarer (for eksempel sjømat) eller bistikk. Tilstanden er markert med en hurtig blodtrykksfall, samt en svelling av personens luftveier. Hvis tilstanden ikke raskt behandlet, kan luftveiene blokkeres og resultere i kvelning.

Dehydrering

Dehydrering kan være forårsaket når du ikke har tatt i nok væske for å erstatte det som kroppen har tapt. Dehydrering kan oppstå på personer som har over utøves, vært utsatt for økte nivåer av varme, eller har hatt kraftig oppkast og diaré. Dehydrering kan resultere i en plutselig blodtrykksfall på grunn av tap av mengden av væske eller vann som bidrar til kroppens funksjon riktig. Tilstanden kan også føre til svimmelhet og forvirring hos en person, og bør raskt behandlet av en lege.

Hva er årsakene til plutselig fall i blodtrykket?

Lavt blodtrykk i seg selv er ikke noe å få jobbet opp over med mindre du er symptomatisk; men hvis blodtrykket faller plutselig og drastisk, er at en årsak til bekymring. Når blodtrykket er lavt, kan dette føre til besvimelse eller svimmelhet. Hvis det er alvorlig lav, kan dette tyde på alvorlige problemer som endokrine eller nevrologiske lidelser eller hjertesykdom. Alvorlig og plutselig lavt blodtrykk kan frata kroppens organer og hjerne av næringsstoffer og oksygen, noe som kan føre til sjokk.

Relativt sett

The American Heart Association forklarer at lavt blodtrykk er et relativt begrep. Hva er lav for at du kanskje ikke for noen andre som har alltid hatt lavt blodtrykk. Hvis du har kronisk lavt blodtrykk hele tiden, er dette bare betraktet som en bekymring hvis det fører til at du problemer som tretthet og svimmelhet. Et plutselig fall, men kan være farlig. En dråpe av bare 20 mm Hg kan føre til svimmelhet eller besvimelse. Rapid dråper kan være en indikasjon på en allergisk reaksjon, alvorlig infeksjon eller ukontrollert blødning.

Betraktninger

Alvorlig dehydrering kan forekomme når du er syk og har diaré eller oppkast, eller hvis du er altfor trener og / eller bruk av diuretika (vanndrivende). Dette kan resultere i en drastisk og plutselig fall i blodtrykket. Hvis du mister bare 1 til 2 prosent av kroppsvekten på grunn av mild dehydrering, kan dette resultere i symptomer som tretthet og svakhet.

Age-Related

Eldre mennesker kan oppleve en tilstand som kalles postprandial hypotensjon, noe som betyr at blodtrykket faller plutselig etter et måltid. Vanligvis er disse individene har autonome nervesystemet sykdommer, som Parkinsons, eller høyt blodtrykk.

Endring i posisjon

Hvis du er en av dem som får svimmel når du reiser deg fra sittende eller liggende stilling, har du det som kalles postural (ortostatisk) hypotensjon, ifølge Alberta Omsorgs College. Det fører til uklart syn, svimmelhet, svimmelhet og noen ganger besvimelse. Dette kan være et resultat av å ta visse medisiner som antidepressiva og antipsykotika, betablokkere, kalsiumkanalblokkere, ACE-hemmere og legemidler mot Parkinsons sykdom. Hvis du har blitt liggende nede for lenge, og plutselig får opp, kan dette føre til postural hypotensjon, som kan hjerteproblemer, varmen og diabetes.

Advarsel

Hvis du blir stukket av en bie og erfaring anafylaktisk sjokk, som er en svært alvorlig allergisk reaksjon, kan dette føre til et dramatisk fall i blodtrykket. Anafylaksi kan være dødelig. Sammen med en alvorlig blodtrykksfall, kan halsen hovne stengt, og du vil ikke være i stand til å puste.

Rapid Blood Loss

En rask tap av blod, fra en skade eller til og med en tung menstruasjon, kan føre til en drastisk og plutselig fall i blodtrykket.

Få Treatment

Hvis du opplever symptomer på lavt blodtrykk, ta kontakt med din lege. Hun kan avgjøre om du har lavt blodsukker eller er dehydrert eller har andre fysiske problemer som forårsaker dette. Hvor raskt blodtrykket synker er viktigere enn hvor lav den synker.

Hvordan gjenkjenne et fall i blodsukkeret

Hvordan gjenkjenne et fall i blodsukkeret


Ofte diabetikere som er insulinavhengig vil oppleve en rask nedgang i blodsukkeret. Dette kan være forårsaket av en rekke faktorer som for eksempel for mye insulin, hard trening, ikke spiser nok på snack tid eller måltid tid eller hoppe over måltider helt. Det er viktig å være i stand til å gjenkjenne tegn på et fall i blodsukkeret for å gi forsvarlig og umiddelbar behandling.

Hvordan gjenkjenne et fall i blodsukkeret

•  Sjekk om personen er sulten eller å ha sult smerter i magen. Ekstrem sult grunnet venter for lenge med å spise kan være en av de første tegnene på et fall i blodsukkeret.

Se etter tegn til skjelving eller skjelving. Skjelving er ikke normalt når blodsukkeret er normalt.

Observer om personen har en rask puls eller har svett eller klam hud. Dette kan også være et resultat av trening, så se etter dette symptomet sammen med noe annet også.

Se om personen har blek eller grå hud farge.

Finn ut om personen har en hodepine, føles humørsyk, døsig, grinete, svak eller svimmel.

Se etter tegn på ustøhet eller klossethet når han går.

Tenk om personen virker forvirret, stridslystne eller hvis de opplever tåkesyn eller dobbeltsyn.

Hint

  • Som diabetiker eller elsket en av en diabetiker, lære tegn på et betydelig fall i blodsukkeret kan hjelpe deg trygg sitt liv.
  • Hold direkte glukose eller godteri på hånden for å bidra til å bringe blodsukkeret raskt opp.
  • Søke medisinsk behandling når du føler deg dårlig rustet til å håndtere en plutselig fall i blodsukkeret.
  • Hvis en diabetiker opplever anfall, kramper eller mister bevisstheten søke medisinsk behandling umiddelbart.

Hvordan behandle Seeing Stars Etter bøyd over

Hvordan behandle Seeing Stars Etter bøyd over


Ortostatisk hypotensjon er en tilstand som oppstår med et plutselig fall i blodtrykket som en person beveger seg fra sittende eller liggende til stående. Denne nedgangen fører til svimmelhet - "ser stjerner" - svimmelhet eller tap av bevissthet. Denne tilstanden forekommer hyppig hos eldre mennesker, og milde tilfeller av ortostatisk hypotensjon er vanlig i befolkningen generelt. Du kan behandle denne tilstanden under opplesing med mindre det er ledsaget av tap av bevissthet. I dette tilfellet bør noen ringe etter medisinsk hjelp umiddelbart.

Hvordan behandle Seeing Stars Etter bøyd over

•  Legg deg ned så snart du føler deg ør. Svimmelhet og synsforstyrrelser - "ser stjerner" - vil sakte forsvinne mens du hviler. Når du føler deg bedre, sakte flytte inn i en sittestilling. Vent i noen minutter før du begynner å stå opp. Dette hviler perioden vil gi blodtrykket tid til å normalisere. Stå opp sakte med et stabilt underlag i nærheten for støtte.

Bruk kompresjonsstrømper i løpet av dagen for å redusere risikoen for ortostatisk hypotensjon. Disse strømpene presse leggen for å bedre blodsirkulasjonen og hindre blod fra pooling i bena. Du kan kjøpe kompresjonsstrømper i en medisinsk forsyning butikken. Sett dem på før du får ut av sengen om morgenen når bena er minst hovne.

redusere risikoen for ortostatisk hypotenstion ved å bo hydrert - spesielt i varmt vær - ved å drikke vann og begrense inntaket av alkohol og koffeinholdige drikker, som øker urinproduksjonen.

Low Blood presure Symptomer

Low Blood presure Symptomer


Mens mange mennesker prøver å senke blodtrykket, andre lider av blodtrykket som allerede er for lavt (hypotensjon). Når en leseresultatene i tall lavere enn 90 (systolisk) over 60 (diastolisk), kan pasienten være opplever lavt blodtrykk, ifølge MayoClinic.com. I tillegg til kronisk hypotensjon, kan plutselige fall i blodtrykket være farlig. Gjenkjenne symptomene på lavt blodtrykk kan oppmuntre pasienten til å søke behandling raskere.

Mentale og emosjonelle

Lavt blodtrykk kan påvirke mer enn pasientens fysiske tilstand. Depresjon og manglende evne til å konsentrere seg er begge symptomer på lavt blodtrykk, men siden de er også symptomer på mange andre lidelser, er i orden et besøk til legen.

Visjon

Når blodtrykket synker, kan pasienten oppleve tåkesyn, som hans anstrengende for øynene å se uten en tilstrekkelig tilførsel av oksygen.

Brain

Lavt blodtrykk betyr mindre oksygen blir til hjernen og svimmelhet eller besvimelse kan forekomme. I tillegg kan dette føre til kronisk tretthet, selv om pasienten får tilstrekkelig søvn i løpet av natten. Den enkelte er også en økt risiko for å falle.

Andre symptomer

Som hypotensjon bærer en redusert tilførsel av oksygenrikt blod gjennom kroppen, kan den enkelte merker avkjøle huden med en klam følelse. Han kan være mer tørst enn normalt siden hans organer og huden ikke får nok fuktighet og / eller han kan bli kvalm.

Sekundær

Noen pasienter kan ha en økt risiko for å utvikle hypotensjon. Hvis de enkelte tørker, på grunn av utilstrekkelig vanninntak, er han mer sannsynlig å utvikle et plutselig fall i blodtrykket. Noen pasienter med hjertesykdommer opplever hypotensjon som deres hjerter sliter med å pumpe blod gjennom sine årer. Andre forhold som øker risikoen for sykdommen er endokrine problemer, graviditet, tap av blod og underernæring.

Midlertidig

Et plutselig fall i blodtrykket som oppstår når en person står opp raskt (ortostatisk hypotensjon) er en vanlig forekomst i mange mennesker siden blod bosetter seg i føtter og ben mens du sitter, slik at hjernen sultet for oksygen midlertidig på stående. Hvis pasienten lider av kraftig svimmelhet når du står oppreist, tilbakevendende ofte over noen få dager, bør legen hans gjennomføre en undersøkelse for å utelukke underliggende lidelser.

Hvordan bruke Tadalafil

Erektil dysfunksjon (impotens) pleide å bli holdt som en stor hemmelighet mellom par, men de siste årene har det vært så mange utviklingen i dette feltet at det er snakket om fritt. Resepter har blitt tilgjengelig som kan kurere dette problemet for mange menn, noe som gjør unngå seksuell aktivitet en ting fra fortiden. Du bør diskutere med legen din hva resultatet du ønsker å oppnå. Sørg for å lese advarslene på slutten av denne artikkelen før du tar Cialis (tadalafil), Viagra eller Levitra.

Hvordan bruke Tadalafil

Tar tadalafil (Cialis)

•  Fyll resept for Cialis på apoteket. Doser varierer. Cialis for daglig bruk er tilgjengelig i 2,5 mg og 5 mg; 36-timers Cialis er tilgjengelige i 5mg og 10mg.

Cialis for daglig bruk bør tas på samme tid hver dag. Hvis du glemmer, bør du ta det når du innser det, men aldri mer enn én dose i en 24-timers periode.

Tar Cialis 36-timers regel vil gi resultater i løpet av 30 minutter, som varer 36 timer, slik at du kan ta det deretter.

Begge kan tas med eller uten mat. Du bør være forsiktig med å drikke for mye alkohol som kombinasjonen kan gjøre deg svimmel.

Hold kontakt med legen din dersom du opplever bivirkninger annet enn flushing, hodepine, magesmerter, diaré, influensalignende symptomer, kvalme eller svimmelhet effekter.

Du kan oppleve ubehagelige legemiddelinteraksjoner hvis din også ta erytromycin, Nizoral, Sporanox eller ritonavir.

Hint

  • Ikke ta Cialis hvis du tar nitrater eller blodtrykk medisin. Cialis, Viagra og Levitra kan alle føre til plutselige fall i blodtrykk og hjerteinfarkt. Hvis du opplever en ereksjon som varer mer enn fire timer bør du gå til legevakten.

Typer Epilepsi Beslag hos barn

Typer Epilepsi Beslag hos barn


Epilepsi er en hjerne tilstand der en person har hatt mer enn to anfall. Den eksakte årsaken er ikke kjent, men det er mulige faktorer å vurdere, for eksempel feber, genetikk eller skjulte faktorer i hjernen.

Beslag er forårsaket når det er en feil i det elektriske arbeidet i hjernen. De kan påvirke personen i ett område av kroppen sin, eller de kan påvirke hele kroppen. Hvis barnet ditt har et anfall, kan han virke desorientert eller gretten, kan han stive opp, han kan ha lurching bevegelser, kan han ikke svare deg, og øynene kan rulle tilbake i hodet. Det finnes flere ulike typer anfall som må vurderes når du prøver å diagnostisere problemet, og de faller inn under to ulike kategorier, fokale anfall og generaliserte anfall.

Focal Beslag

Denne typen beslag er den typen som forekommer i bare en del av hjernen, og bare en del av kroppen. Før barnet ditt har denne typen anfall, kan han oppleve en aura, som er en unormal følelse som kan føre til sensoriske endringer, for eksempel visuell, hørsel eller lukt. Deretter går han inn i beslaget.

Med en enkel fokalanfall, er tiden han gripe svært kort, og han vet hva som skjer hele tiden. Det vanligvis vil påvirke en del av sine muskler, og han kan bli dårlig i magen i løpet av denne typen anfall. Det kan også påvirke hans evne til å se, om plassert på baksiden av hjernen.

Med en kompleks fokalanfall, er tiden lenger, muligens opp til to minutter, og han kan svart ut, noe som betyr at han ikke vil huske noe som gikk på. Han kan ha flere forskjellige typer reaksjoner under anfallet, inkludert kvelning, ler, roping, løping eller smattet sammen. Når han kommer ut av beslaget, vil han gå inn i en "postiktal periode", der han føler seg utslitt fra beslaget.

Feberkramper

Feberkramper oppstå når barnet ditt har feber som ikke vil gå ned. Denne typen anfall vanligvis ikke har langsiktige effekter, men hvis det varer mer enn 15 minutter, kan det føre til problemer i barnets hjerne.

Petit mal anfall

Denne typen anfall, også kalt et fravær anfall, kan forveksles med barnet ikke betaler oppmerksomhet og vanligvis vil vare ca 30 sekunder. Barnet vil vanligvis stirrer ut i intet; han kan blinke øynene raskt og ser ut som han tygger noe. Han vet ikke hva som skjer, men når anfallet går unna, kommer han tilbake og er seg selv igjen.

Grand mal anfall

Under en grand mal anfall, eller tonic-kloniske anfall, kan barnet ditt begynner først med en aura eller rope. Han vil trolig falle til bakken og være veldig stiv, har muskelbevegelser over hele kroppen hans. Pusten hans kan komme i korte, ujevne gisp, og han kan miste kontrollen over sin blære eller tarmene, noe som resulterer i en ulykke. Denne typen anfall kan vare i noen sekunder eller minutter. Etter anfallet har gått sin gang, kan barnet gå inn i postiktal periode, hvor han føler seg veldig sliten og desorientert og kan ha en hodepine; eller han kan bare sovner etter at det hele er over.

Atoniske Beslag

Atonic anfall, eller slippe angrep, er mer vanlig i første del av dagen, og de kan føre til at barnet skal ha lurching bevegelser når han våkner. Han kan bli stående eller sittende og plutselig falle til gulvet, eller nakken kan henge ned, forårsaker hodet til å falle. Han vil trolig også svart ut. Denne typen anfall er vanligvis ganske kort og kan vare opp til et minutt. Etterpå kan barnet stå opp igjen og handle fine.

Myoklone anfall

Myoklone anfall kan komme i "klynger", skjer mange ganger på en dag eller over flere dager tid. Denne typen anfall inntreffer i et bestemt sett av muskler og får dem til å bevege seg uten kontroll. Med alle typer anfall, er det viktig å rapportere det til ditt barns barnelege eller fastlegen umiddelbart, slik at en person diagnose kan stilles og behandling gis.

Tegn på akutt leversvikt

Akutt leversvikt er en tilstand som kan opptre uten grunn, og forårsake stor skade i en kort tidsperiode. Mange av symptomene på akutt leversvikt er ofte feildiagnostisert som blir influensasymptomer eller symptomer på en mage virus. Hvis du, eller noen du kjenner, begynner å oppleve symptomer på akutt leversvikt, er det viktig å komme til en lege umiddelbart.

Gulsott

Som leveren begynner å svikte, mister det evnen til å avhende avfallsstoffer i blodet. Disse avfallsprodukter begynne å bygge seg opp i kroppen og begynner å gi en gul farge på huden, og det hvite i øyet. Denne oppbygging av gul væske som kalles bilirubin er referert til som gulsott. Bilirubin er avfallsprodukt opprettes når røde blodceller dør og brytes ned i sine kjemiske komponenter. Leveren er ment å avhende overflødig bilirubin i blodet, men når leveren begynner å svikte, bygger bilirubin opp og forårsaker gulsott.

Kvalme

Som leveren begynner å svikte, begynner pasienten å utvikle en generell følelse av sykdom. Det synes ikke å være noen spesiell opprinnelse eller årsaken følelsen, og det kan bli ganske sterk til tider. Det kan føre til kvalme, oppkast og til og med muskelskjelvinger. Det kan også være en følelse av tretthet, og mange andre symptomer som vanligvis tilskrives et magevirus eller influensa.

Problemer med å konsentrere

En av de viktigste jobbene som Leveren har er å holde blodet fri for giftige kjemikalier. Som leveren begynner å svikte, mister det evnen til å holde blodet fri for disse giftige kjemikalier, og til slutt, begynner dette å påvirke kroppens indre organer. En tilstand som kalles encefalopati oppstår når giftstoffer igjen i blodet av en sviktende lever begynne å påvirke hjernen. Pasienten finner det vanskelig å konsentrere seg, begynner han å glemme ting, og hans oppmerksomhet span er sterkt redusert. Som leveren fortsetter å mislykkes, vil symptomene forbundet med encefalopati fortsette å bli verre. Dette kan også føre til plutselige utbrudd av sinne, og det kan begynne å forstyrre pasientens evne til å sovne om kvelden.

Magesmerter

Som leveren svikter, kan den begynne å forårsake smertefulle fornemmelser i den øvre mageområdet. Pasienten kan begynne å føle ømhet i hennes øvre del av magen, og som leveren fortsetter å svikte disse følelsene vil bli mer utbredt og ubehagelig for pasienten.

Hypotensjon

Hvis leveren ikke er i stand til å rense de giftstoffer ut av blodet, er det mulig for blodet å bli overbelastet med giftstoffer og avfall. Når dette skjer, vil blodtrykket falle, forårsaker en tilstand som kalles hypotensjon. Et plutselig fall i blodtrykket er farlig fordi det betyr at blodet ikke er riktig sirkulerer til de indre organer, og dette kan føre til at indre organer til å begynne å stenge ned.

Lavt blodtrykk Symptomer og årsaker

Lavt blodtrykk eller hypotensjon, er ikke så vanlig et helseproblem i befolkningen generelt som høyt blodtrykk, men kan være en alvorlig tilstand. Mens mange friske mennesker, spesielt idrettsutøvere, kan ha en lavere blodtrykk lesing enn en mindre sunn person, er noen ganger lavere blodtrykk indikasjon på et helseproblem som må tas opp. Lavt blodtrykk som presenterer med symptomer er mer sannsynlig å være problematisk og alvorlig.

Fakta

Lav blodtrykket, eller hypotensjon, er definert som en blodtrykksmåling på mindre enn 90/60. Normalt blodtrykk er rundt 120/80. Det første tallet i lesing, det systoliske, måler trykket når hjertet slår og fyller arteriene med blod. Det andre tallet, det diastoliske, måler trykket mellom beats. For en diagnose av lavt blodtrykk, kan enten nummer være lavere enn normalt. Du kan ha en normal systolisk lesing og et lavere diastolisk og likevel bli diagnostisert som har lavt blodtrykk.

Typer

En type av hypotensjon er postural hypotensjon. Denne typen lavt blodtrykk er spesielt egnet til å påvirke de eldre. Ca 10-20% av personer over 65 antas å ha denne typen. Dette fører til hypotensjon svimmelhet ved henstand, og er på grunn av et plutselig fall i blodtrykket med endringen av stilling. En annen type hypotensjon er postprandial, og er et plutselig fall i blodtrykket etter å ha spist. Det er vanligvis funnet i forbindelse med andre forhold.

Årsaker til kronisk Hypotensjon

Noen av årsakene til en kronisk lavt blodtrykk lesing inkluderer graviditet, skjoldbrusk problemer, diabetes, hjerteproblemer, problemer med blodårene, heteslag eller utmattelse, leveren forhold, og overdoser på høyt blodtrykk medisiner.

Årsaker til Sudden Hypotensjon

Noen årsaker til et plutselig fall i blodtrykket inkluderer en høy feber, eller omvendt lav kroppstemperatur, hjertesykdom, blodtap, alvorlig dehydrering, og alvorlige allergiske reaksjoner som en alvorlig reaksjon på en bie stikk.

Symptomer

Symptomer på hypotensjon omfatter svimmelhet, besvimelse, synsproblemer (spesielt tåkesyn), kvalme, hud som er blek og kjølig eller fuktig, lav energi, uvanlig tørste, nedstemthet, manglende evne til å konsentrere seg, og puste som er grunt eller rask.

Advarsel

Lavt blodtrykk som forårsaker symptomer er mye mer sannsynlig å være alvorlige, og kan skyldes en annen alvorlig medisinsk problem. Alle som opplever symptomer på hypotensjon bør søke en lege omsorg. Lavt blodtrykk symptomer kan bety at blodet ikke flyter som det skal på hjertet eller andre vitale organer.

Symptomer på lavt blodtrykk hos eldre

Symptomer på lavt blodtrykk hos eldre


Lavt blodtrykk (hypotensjon) er et vanlig problem for mange mennesker. The Mayo Clinic definerer lavt blodtrykk som å være på eller under 90/60. Det kan føre til en hel rekke symptomer, men kan være spesielt vanskelig for eldre fordi det setter dem på en økt risiko for fall. Det kan også ta en fysisk toll på en eldre person som allerede er i dårlig helse.

Svimmelhet / Svimmelhet

Svimmelhet er et vanlig tegn på lavt blodtrykk hos eldre. Mange eldre mennesker ofte får ør når de står opp fra sittende eller liggende stilling. Faktisk The Mayo Clinic rapporterer at blodtrykksfall etter stående skjer først og fremst hos personer i alderen 65 år og eldre. Dette kan være svært farlig, spesielt hvis personen ikke har noe å bidra stødig dem eller noen til å ta dem hvis de faller.

Kvalme

Kvalme oppstår ofte under episoder med lavt blodtrykk og vanligvis skjer i tillegg til svimmelhet eller hotheadedness. Mange ganger kvalme forårsaket av den plutselige fall i blodtrykket, men det kan også være forårsaket av svimmelhet. Kvalme og oppkast kan også føre til dehydrering som er kjent for å forårsake lavt blodtrykk. For en eldre person, kan kvalme føre til ytterligere problemer slik som redusert appetitt og vekttap.

Besvimelse

Besvimelse eller synkope er et vanlig problem i aldrende mennesker. Faktisk, en tilstand som kalles ortostatisk hypotensjon, som er forårsaket av en blodtrykksfall når du står opp, er en problematisk hendelse for noen eldre. Nettsiden for AGS Foundation rapporterer at besvimelse er sett dobbelt så ofte hos voksne 70 år og eldre og tre til fire ganger så ofte hos voksne 80 og eldre enn i noen yngre voksne. Plutselig besvimelse er farlig for alle. Imidlertid, på grunn av den eldre ha skrøpelig hud og ben, kan det resultere i en alvorlig, ødeleggende skade eller død for en eldre person.

Mangel på konsentrasjon

Når en persons blodtrykket er i stadig synker, er det et tap av blod til hjernen. Dette kan føre til at en eldre person til å ikke være i stand til å fokusere eller har problemer med å konsentrere seg om noe. De kan også bli stadig glemsom og kan selv ha problemer med å huske enkle daglige oppgaver. Familiemedlemmer kan tro at roten årsaken til denne oppførselen er demens når det kan være noe helt annet.

Depresjon

Det antas at depresjon kan være et symptom på lavt blodtrykk. Studier har vist at mange depresjon lider har også problemer med lavt blodtrykk. Det er foreslått av noen i det medisinske fellesskapet som lavt blodtrykk fører til apati og manglende ønske om å gjøre noe. Dette kan igjen skape en følelse av depresjon. Imidlertid er forskning på det nøyaktige forhold mellom lavt blodtrykk og depresjon fortsatt i dets tidlige stadier.

Hva er farene ved Hjerte palpatations?

Hjertebank er i hovedsak sensasjoner i brystet av en rask eller bankende hjerteslag. Stress er en av de viktigste gjerningsmennene av denne hendelsen, men du kan også lider av hjertebank på grunn av trening, medisiner, koffein og en helserelatert tilstand (selv om dette ikke er like vanlig som resten). Når du opplever disse følelsene i brystet, du mer enn sannsynlig lurer på om de utgjør noen fare.

No Danger

Med de fleste tilfelle av hjertebank, det er egentlig ingen fare. Det er rett og slett en reaksjon på noen form for stimuli, som stress eller trening, som forårsaker ditt hjerte til å rase. Du kan ha hatt for mye koffein eller nikotin. Du kan rett og slett være opplever hjertebank på grunn av feber eller en hormonell forandring, som med mensen eller graviditet. Når stimulus blir fjernet, bør de hjertebank spre uten skade på hjertet.

Tap av bevissthet

Men ikke nødvendigvis så farlig som andre komplikasjoner av hjertebank, er det mulig å miste bevisstheten når hjertet slår raskere enn normalt. Den raske hjertet kan forårsake et plutselig fall i blodtrykket, noe som kan føre besvimelse. For det meste, bør du gjenvinne bevisstheten i en kort periode.

Stroke

Når hjertebank er mye mer alvorlig, som ville bli sett med en arytmi, kan du lider av et slag. Dette skyldes i stor grad reaksjonen ditt hjerte kan ha fra disse uregelmessige hjerteslag, forårsaker orgelet til "skjelve". Som hjertet dirrer, kan blodet begynne å samle og deretter blodpropp. Når en blodpropp former, risikerer du potensialet i det å reise til en arteriell fartøy av hjernen, som fører til et slag.

Hjertesvikt

Hjertebank, nemlig de opplevde for lengre perioder av gangen, kan føre til at hjertet til slutt mislykkes. Hjertesvikt er en tilstand der hjertet ikke klarer å pumpe blod effektivt i hele kroppen. Men denne hendelsen er generelt sett underliggende tilstander, som for eksempel arytmi eller hjertesykdom. Sjelden har et hjerte hjertebank fra stress, trening eller annen form for stimuli utgjør denne typen fare.

Cardiac Arrest

Mens hjertebank sjelden føre til at du lider av en hjertestans, er det potensiale for hjertet å brått slutte å slå, noe som er ganske annerledes enn et hjerteinfarkt. Et hjerteinfarkt er preget av en blokkering av blodstrøm. Og mye som faren for hjertesvikt, ville det bli sett i de tilfeller av en underliggende hjertetilstand.

Kirurgisk indusert menopause & Libido

Kvinner som går inn menopause på grunn av kirurgi ofte står overfor den plutselige utbruddet av symptomene som naturlig indusert menopause gradvis introduserer til kroppen. Menopause kan påvirke libido følgende kirurgisk indusert menopause som kan være frustrerende; Men å forstå årsakene til virkningen og hvor lenge det vil vare kan bidra til å lindre den frustrasjon.

Indusert menopause

Begrepet indusert menopause brukes når menopause er påtvunget en kropp gjennom medisinske metoder, inkludert visse medisiner og sykdommer. Imidlertid, er den mest vanlige årsaken til indusert menopause er kirurgi.
For mange kvinner kirurgisk indusert menopause skaper en plutselig sett av symptomer, fordi de ikke har vært i stand til å gå gjennom den gradvise perimenopause perioden frem til overgangsalderen. All eggstokk-funksjonen er tapt i kirurgisk indusert menopause.

Sex Drive

Mens hver kvinne opplever ulike nivåer av ubehag eller symptomer når du taster inn overgangsalder, de fleste kvinner som går gjennom kirurgisk indusert menopause opplever symptomer som kan inkludere hetetokter og en betydelig reduksjon i seksuell stasjonen.

Årsaker

Det er flere faktorer som bidrar til et tap av seksuell stasjonen etter en kirurgisk indusert menopause. Kirurgi som umiddelbart kutter alle eggstokkene funksjoner (på grunn av fjerning av eggstokkene) skaper et plutselig fall i hormoner som produseres av eggstokkene. Dette hormonet reduksjon skaper et tap av seksuell stasjonen for mange kvinner.
Reduksjonen av østrogen som oppstår når eggstokkene ikke lenger eksisterer kan skape vaginale symptomer som kan bli alvorlig inkludert en alvorlig tørrhet, noe som gjør tanken på seksuell aktivitet tiltalende.
I tillegg kan atrofi av de vaginale vegger oppstå forårsaker nedsatt følsomhet samt et område som er lett irritert ved seksuell kontakt. Dette kan redusere en kvinnes seksuelle stasjonen.
Indusert menopause noen ganger fører til klitoris for å bli påvirket som igjen kan redusere eventuelle fornemmelser.

Økt libido

For noen kvinner, libido faktisk øker etter kirurgisk indusert menopause fordi de har endelig blitt løst fra bekken smerter, blødninger og kramper som førte til operasjonen. Dette kan skape en mental tilstand der kvinnen føler seg komfortabel og har en målbar økning i libido.

Behandling

Kvinner som opplever en redusert sexlyst etter en kirurgisk indusert menopause kan slå til sin lege for behandling. Mange ganger, vil et kurs av medisiner utviklet for å erstatte de tapte eggstokkhormonene bli gitt, men for noen kvinner, særlig de med kreft vil ikke være i stand til å delta i hormonbehandling.
I tillegg til hormonbehandling, kvinner med nedsatt sexlyst forårsaket av kirurgisk indusert menopause kan slå til sex terapeut eller en psykolog for å hjelpe til med overgangen til en sal tilstand.

Tilstand Symptomer for Normal hydrocephalus

Normalt trykk hydrocephalus (NPH) er en tilstand karakterisert ved en økning i hjernens cerebrospinalvæsken, legger press på hjernen og skade eller ødelegge hjernevev. Tilstanden omfatter symptomer som kan forveksles for demens, Alzheimers sykdom eller Parkinsons sykdom, slik som gangart forstyrrelser, demens og urinveisproblemer.

Fakta

Cerebrospinalvæsken normalt demper hjernen din, har rensende egenskaper og transporterer næringsstoffer til hjernen og ryggmargen. I NPH, bygger denne væsken opp og resulterer i et avbrudd i sunn funksjon av hjernen.

Brain Engasjement

Områdene i hjernen som er mest berørt kontroll blærefunksjon, leg bevegelse, tale, hukommelse og problemløsning.

Symptomer relatert til Walking

NPH er preget av vanskeligheter med å gå (vanligvis preget av en kort, sakte shuffling gange), balanseproblemer, følelsen at du ikke kan løfte foten fra gulvet, svakhet i bena og plutselig faller.

Symptomer på NPH-Related Demens

Demens er ofte forbundet med NPH, med symptomer som hukommelsestap, langsom tale, problemer med å forstå andre når de snakker, plutselig har problemer med å utføre rutineoppgaver, nedsatt oppmerksomhet og problemer med resonnement og problemløsning.

Urin Symptomer

I de tidlige stadiene av NPH, kan en person oppleve haster eller økt vannlatingsfrekvens. Disse symptomene gradvis vike for urininkontinens.

Andre NPH Symptomer

Andre symptomer på NPH oppstå på grunn av økt press på hjernen din og kan være kvalme, syns unormalt, reduksjon i spontan atferd, apati, sosial tilbaketrekning og hodepine.

Recovery Fra Beslag

Recovery Fra Beslag


Et anfall er en bølge i den elektriske aktiviteten i hjernen som vanligvis varer mindre enn fem minutter, og kan bare vare noen få sekunder. En person som har et anfall kan plutselig falle til gulvet og ikke svarer, blir bevisstløs eller rykker ukontrollert, men mange beslag er små og kan ikke engang være merkbar for andre. Det er mange årsaker til anfall, inkludert medisinske tilstander som epilepsi, hodeskader, høy feber og forgiftning. Gjenopprette fra et anfall avhenger av type og varighet av anfall.

Rest

En av de viktigste tingene å gjøre etter et anfall, er å la kroppen din tid til å hvile og gjenopprette. En person kan være ekstremt sliten og trenger å sove i noen timer før å ha nok energi til å gjenoppta normale aktiviteter. Behovet for å sove etter et anfall er normalt og er ikke et tegn på en komplikasjon. Faktisk, til folk som går sove umiddelbart etter et anfall bør ikke bli vekket. Men hvis de ikke kan bli vekket etter ca 30 minutter av dyp søvn, bør du oppsøke lege.

Hos barn

Barn kan trenge litt hjelp fra foreldre eller vaktmester etter et anfall er avsluttet. Først når du tror beslaget er over, rulle barnet på sin side. Husk imidlertid at du ikke bør prøve å flytte barnet mens han gripe. Også barn noen ganger tap kontroll over sine fakulteter samtidig ha et anfall og kan ha skitten eller våt sine bukser. Til slutt, etter at barnet er helt våken og samspill etter et anfall, er det en god idé å tilby en drink og en matbit for å hjelpe kroppen igjen.

Ved å søke hjelp

De fleste som lider av anfall vil komme ut av det uten problemer; Men er det noen tegn som bør sees på. Først oppsøke lege umiddelbart første gang noen har et anfall. Hvis en person har en diagnostisert anfall lidelse som epilepsi, oppsøke lege umiddelbart hvis noe av det følgende oppstår under eller etter et anfall: en blålig farge vises rundt ansiktet eller halsen, gripe varer mer enn fem minutter eller hodet blir skadet.

Slik unngår du at en febril Seizure

Slik unngår du at en febril Seizure


Feberkramper er skummelt for en forelder å vitne; men de er sjelden livstruende. Feberkramper er forårsaket av en rask endring i et spedbarn eller ung barnets feber. De fleste kramper varer bare noen få minutter, men kan virke mye lenger. Her er måter en forelder kan bidra til å forhindre et barn utsatt for feberkramper fra å ha mer.

Slik unngår du at en febril Seizure

•  Snakk med legen din om måter å bidra til å kontrollere ditt barns feber. Vet riktig dosering for febernedsettende medisiner, spesielt hvis barnet ditt vokser raskt. Leger ikke vanligvis foreskrive antikonvulsiv medisiner for feberkramper.

Hold barnets feber under 102 grader F. De fleste feberkramper oppstå over denne temperaturen.

Ta barnets temperatur jevnlig hvis de viser andre tegn på sykdom. De fleste feberkramper oppstå på den første dagen av feber, så det er bedre å identifisere feber tidlig og starte febernedsettende medisiner.

Gi barnet medisiner for å redusere feber. Skriv ned det siste gang du ga medisin og gi en ny dose på normert tid. Dette hindrer feber fra å skyte opp når medisinen slites av.

Plasser barnet i lunkent vann for å kontrollere feber. Våte håndklær med romtemperert vann og plassere dem under barnets armhulene, på pannen og bak nakken.

Hint

  • De fleste feberkramper oppstå mellom alderen 6 måneder til 3 år og hendelser er sjeldne etter fylte fem.
  • Når barnet ditt har hatt en febril anfall han er sannsynlig å ha en annen. Snakk med legen din om hvilke faktorer som bidrar til tilbakevendende feberkramper.
  • Putt aldri kaldt vann eller isposer på et barn med feber. Et plutselig fall i feber kan også utløse en febril anfall.

Hvordan redusere Svimmelhet Symptomer

Hvordan redusere Svimmelhet Symptomer


Det er mange årsaker til svimmelhet. Føler svimmel er resultatet av en utilstrekkelig mengde blod komme til hjernen. Dette kan skje på grunn av et plutselig fall i blodtrykket eller står opp for raskt, eller en av mange helsemessige forhold. En ubalanse i det indre øret kan også føre til svimmelhet, så det er best å oppsøke lege for å finne ut hvorfor du opplever det.

Hvordan redusere Svimmelhet Symptomer

•  Få en fysisk. Hvis svimmelhet du opplever er forårsaket av et helseproblem for eksempel en indre øret ubalanse eller vertigo (svimmelhet ledsaget av et spinnende følelse), vil legen forskrive en behandling plan for å bidra til å rette problemet.

Få opp sakte og unngå plutselige endringer i posisjon. Fra et lavt sittende stilling er det best å stå sakte og vent noen sekunder før du flytter slik at blodet å sirkulere skikkelig. Hvis du blir liggende nede, rulle over til siden og sitte opp i noen minutter før du prøver å stå. Står opp for å raskt kunne føre til at du føler deg svimmel eller besvimer. Når du forsøker å stå, holde på noe for støtte i tilfelle du trenger å sitte ned igjen.

Spis noe næringsrik. Lavt blodsukker kan føre til et angrep av svimmelhet; et lett måltid vil vanligvis løse dette problemet. Hoppe over et måltid er ofte årsaken til svimmelhet eller svak kvalme hos pasienter med lavt blodsukker.

Få en moderat mengde trening. Trening øker blodstrøm og sirkulasjon. Dårlig sirkulasjon kan føre til anfall av svimmelhet samt kulde i nedre ekstremiteter. En rask spasertur i 10 til 20 minutter om dagen vil bidra til å få ting i bevegelse.

Drikk rikelig med væske, spesielt når det er varmt ute. Dehydrering kan forårsake svimmelhet, kvalme og hodepine.

Hint

  • Når du begynner å føle deg svimmel sitte ned og ta en pause; dette kan være kroppens måte å fortelle deg at du er overexerting selv. Hvile, spise en matbit og ta ting sakte når du går tilbake til normal aktivitet. Disse tipsene vil bidra til å redusere symptomene på svimmelhet.

Typer av epilepsi hos barn

Epilepsi er en diagnose som bare betyr "anfall lidelse." Et anfall har også blitt kalt en "fit" eller "kramper" og symptomene varierer fra blank stirrer til voldelig risting. Beslagene er forårsaket av unormal elektrisk aktivitet i hjernen. Ifølge Mayo Clinic, vil 1 av 100 mennesker har et anfall en gang i sitt liv. For å bli diagnostisert som har epilepsi, må et barn å ha hatt to eller flere anfall. Beslag av seg selv er ikke farlig, men kan forårsake skade avhengig av hvor barnet er under anfallet.

Stirrer eller absenser

Disse typer anfall er preget av en kort (vanligvis ca 10 sekunder) periode stirrer ut i verdensrommet. Noen beskriver dem som "blanking ut." Et barn som har et fravær anfall, også kalt petit-mal anfall, vil ikke svare, men ser ut til å være stirrer ut i verdensrommet, dagdrømmer. I et komplekst petit-mal, kan det også være tygge bevegelser eller andre mindre muskel engasjement. Noen barn også blinke eller gni fingrene sammen. Etter anfallet er over, er barnet helt våken. De fleste absensanfall begynner mellom alderen 4 og 14 til barn som er utviklingsmessig normalt. De fleste er vokst ut i en alder av 18. I generelt, jo yngre barnet når han begynner å ha petit-mal anfall, jo mer sannsynlig vil han vokse dem.

Drop Beslag

Også kalt atoniske (uten tone) eller akinetic (uten bevegelse) anfall, kan et barn ha disse skal gå eller spille og plutselig faller til bakken. Disse episodene varer bare et par sekunder før han er oppe og starter igjen. Noen barn har flere slipp beslag i sekvens. Barnet kan være muntert spille når alle plutselig begynner hun å gråte og deretter faller ned. Når anfallet er over, får hun opp muntert og fortsetter å spille. For de vitne til en dråpe anfall som dette for første gang, vises barnet å være "falsk". Potensialet for å bli skadet i løpet av en dråpe anfall er stor. Noen barn bruke hjelm for å unngå hodeskader.

Infantile spasmer

Karakteristikken av infantile spasmer er armene nå ut og stivne. Avhengig av barnets posisjon, kan hodet falle fremover eller tilbake knær kan også flex spesielt hvis hun ligger på ryggen. Disse anfallene har sin debut i en alder av rundt 3 måneder. Når et barn er ikke lenger et spedbarn, ikke lenger gjelder diagnostisering av infantile spasmer, hvorvidt hun fortsatt har epilepsi.

Grand mal anfall

Grand mal anfall er også kalt tonisk kloniske anfall fordi det er en stivne av muskler og tap av bevissthet etterfulgt av rytmiske krampetrekninger av musklene. Det kan være mest åpenbare i musklene i beina eller ansiktet. Noen barn skriker i begynnelsen av et anfall. Selv toalett trent barn kan miste kontroll over blæren eller tarmer under en grand mal anfall. Etter å ha noen få anfall, kan en forelder eller barnet gjenkjenne en aura som inntreffer før utbruddet av et anfall. Auraen er en advarsel om en forestående pågripelse. Foreldre noen ganger rapportere at et barn blir irritabel eller masete for ingen annen åpenbar grunn før å ha et anfall. Auraer varierer og ett barn rapporterte selv at før et anfall, hun alltid følt seg som om hun hadde noe uklar på nesen.

Hva gjør du hvis noen har et anfall

I nærvær av et barn som har en anfall, er sikkerhet den viktigste. Hvis barnet faller, hjelpe ham til bakken mens beskytte hodet og pass på at området er fritt for noe han kanskje bump. Plasser aldri noe i munnen. Tungen er forbundet med gulvet i munnen. Det kan ikke svelges. Et objekt plasseres i munnen kan være en kvelningsfare. Ring etter hjelp. I noen tilfeller er akutt hjelp er nødvendig. I tilfelle av et barn med en kjent anfall lidelse som har sin vanlige typen anfall, ringer sine foreldre eller følge sin faste plan for ledelse kan være nok.

Svimmelhet hos barn

Svimmelhet kan slå hvem som helst når som helst alder, men er vanlig hos ungdom. Årsaken til en sjelden, kort anfall av svimmelhet ofte er aldri diagnostisert; kunne imidlertid hyppig eller langvarig svimmelhet være et symptom på en underliggende tilstand, lidelse eller sykdom.

Symptomer

Et barn med svimmelhet kan føle ør eller som om han, eller objektene rundt ham, er spinning; ofte vil han føle off-balanse. Noen barn kan få kvalme og oppkast, spesielt de som svimmelhet resultater fra reisesyke.

Vanlige årsaker

Infeksjoner i det indre øret kan påvirke kroppens balansesystem, forårsaker svimmelhet. Barn med benign paroksysmal posisjonell vertigo opplever korte anfall av svimmelhet når de beveger hodet. Reisesyke, vanlig hos små barn, kan også føre til svimmelhet.

Andre årsaker

Ifølge Penn State Milton S. Hershey Medical Center, kan svimmelhet også være forårsaket av feber; lavt blodsukker; og nevrologiske hjernen lidelser, inkludert migrene. Svimmelhet forut ofte synkope - besvimelse fra et plutselig fall i blodtrykket. Cincinnati Children Hospital sier at nesten 50 prosent av college-alderen som gutter som opplever synkope minst én gang i sitt liv.

Diagnose

En lege vil ta en detaljert medisinsk historie og undersøke barnet, inkludert ørene. Ved mistanke om alvorlig sykdom eller tilstand, kan anbefales mer omfattende tester.

Behandling

Antibiotika er foreskrevet for ørebetennelser; dersom en underliggende sykdom eller forstyrrelse er årsaken, vil de bli behandlet tilsvarende. Andre medisiner er tilgjengelige for gjentakende svimmelhet uten kjent årsak.

Hvordan Do Nyrer kontrollere blodtrykket?

Hvordan Do Nyrer kontrollere blodtrykket?


Til tross for sin relativt lille størrelse, våre nyrer spille en svært stor rolle i slik at kroppen skal fungere skikkelig. Deres jobb er å regulere balansen av vann og mineraler i blodet vårt stream. En av måtene at nyrene klarer denne oppgaven er gjennom å kontrollere blodtrykket. Nyrene regulerer blodtrykket ved å utvise overskudd natrium fra kroppen vår. Hvis nyrene ikke fungerer som de skal og ikke nok natrium utskilles, vil blodtrykket stige.

Imidlertid, hvis blodtrykket faller, nyrene er i stand til å frigi et enzym inn i kroppen som forårsaker at blodtrykket til å stige til stabile nivåer. Dette hormonet kalles rennin, og det er en del av renin-angiotensin-aldosteron-systemet. Hvis blodvolumet er for lavt, vil nyre frigjøre renin inn i kroppen. Renin er en utløser for angiotensin, som brukes for å begrense blodkarene. En innsnevring av blodårene resulterer i høyere blodtrykk. Samtidig som angiotensin forårsaker blodkarene seg sammen, er det også stimulere binyrebarken til å produsere aldosteron. Dette hormonet ber nyrene til å holde et overskudd av natrium og vann, noe som i sin tur øker blodtrykket.

Renin-angiotensin-aldosteron-systemet har både lang-og kortsiktige effekter på nyrefunksjon. Det kan bli satt av ved et plutselig fall i blodtrykket, eller det kan være aktiv over en lang periode, subtilt skiftende blodtrykk nivåer i kroppen som endringer i natrium og vannstand blir oppdaget. Når blodtrykket begynner å falle for lavt, vil systemet bli aktivert. Imidlertid, når homeostase er oppnådd, og blodtrykket tilbake til det normale, vil systemet avta.

Det er viktig å merke seg at kronisk høyt blodtrykk skader nyrene, og i sin tur, nyreskade er ikke i stand til å regulere blodtrykket. Høyt blodtrykk er noe over 140/90, og kan være forårsaket av en rekke ting, blant annet overvekt, rase, alder, kosthold og mosjon, familiehistorie, bruk av rusmidler som alkohol og sigaretter og stressnivå. Opprettholde en sunn livsstil er ikke bare viktig for god helse, men også å forlenge levetiden for nyrene og deres evne til å fungere som regulatorer av blodtrykket.

Definisjonen av nyredialyse

Definisjonen av nyredialyse


Nyrene er en integrert del av kroppens mekanikk. Uten nyrene, vil avfallet ikke kan fjernes, og nødvendige ioner, næringsstoffer og vann ville gå tapt. Nyrene mottar blod inn i deres filtreringssystem, glomeruli, og skille det farlige avfallet fra de gunstige produkter. Når dette systemet er skadet, blir blod giftig, og det er dødelig når venstre ubehandlet. Nyre dialyse er en mekanisk måte å ta over funksjonen til nyrene og skylle blod under kronisk eller akutt nyresvikt.

Hemodialyse

Hemodialyse er den vanligste formen for nyredialyse. Denne metoden brukes til å rense blodet direkte fra en vene. Maskinen mottar blod, fjerner avfall og overflødig vann, og returnerer det til arteriene. Få tilgang til blodet er gjort på to måter. Legen setter et kateter i en stor blodåre i halsen, brystet eller ben. For de som trenger nyre dialyse flere ganger i uken, vil legen skape en forbindelse mellom en vene og en arterie. Denne forbindelsen kalles en fistel, og det gir lettere tilgang og mindre stresset for pasienten. Hemodialyse tar ca 3-5 timer, og prosedyren er gjort minst tre ganger i uken.

Peritoneal dialyse

Peritoneal dialyse bruker tarmen til å filtrere blodet. Siden næringsstoffer blir levert til tarmen for absorpsjon etter å ha spist, kan avfallet fjernes før det går inn i blodstrømmen. Denne form for dialyse anvender en sukker og mineral-løsning som blir injisert inn i tarmen gjennom et kateter. Løsningen plukker opp avfall, kjemikalier og overflødig vann. Etter flere timer ble oppløsningen fjernet sammen med avfallet som blandes med sukker. Denne prosessen blir utført flere ganger om dagen.

Risiko og fordeler

Som med alle medisinske prosedyre, er det risiko og fordeler. Fordelene er rent blod og stabilisert blodtrykket. Risiko avhenge av fremgangsmåten gjennomføres. Med hemodialyse, kan blodpropp og infeksjon oppstår på stedet av kateteret eller fistler. Plutselig fall i blodtrykket kan gjøre pasienten svimmel eller kvalm, og han kan ha muskel kramper. Peritoneal dialyse bærer de samme risiki, bortsett feber kan forekomme, og det kan være mer smertefullt for pasienten.

Home Care

Når gjennomgår nyredialysebehandlinger, er det viktig å opprettholde riktig behandling av fistelen eller området av kateteret. Innsnitt området må holdes rene for å unngå smitte. Pasienter må følge legens ordre for kosthold, og aldri bruker mer vann enn det som er anbefalt. Noe unormalt som svimmelhet eller infeksjon bør rapporteres til lege.