Digidexo.com

lavt østrogennivå symptomer

Symptomer på lavt østrogennivå

Som kvinner blir eldre kroppene deres går gjennom endringer. En av de mer vanlige endringer er et fall i østrogennivåer. Kvinner som er pre-menopausal vil noen ganger begynner å føle symptomer assosiert med lavt østrogennivå. Hvis dette skjer er det viktig å diskutere disse endringene med en lege, og komme opp med en trygg og sunn måte å bekjempe lavt østrogennivå.

Identifikasjon

Østrogen er et meget viktig hormon til det menneskelige legeme, spesielt til kvinnekroppen. Østrogen har en hånd til å kontrollere mange av kvinnekroppens ufrivillig kroppsfunksjoner, og som den kvinnelige kroppen begynner å alder er det en nedgang i mengden av østrogen som blir produsert. Som kvinner tilnærming overgangsalder de kan begynne å merke effekten av lavt østrogennivå, eller disse symptomene kan begynne å skje til kvinner som har hatt en hysterektomi å fjerne eggstokkene.

Effekter

Mange av symptomene på lavt østrogennivå er symptomene mer vanligvis forbindes med utbruddet av overgangsalder. Disse inkluderer plutselige endringer i kroppstemperatur som kan omfatte hetetokter og frysninger, kroniske leddsmerter det blir gradvis verre, væskeansamlinger som kan føre til en plutselig vektøkning, bouts med depresjon og angst og tilbakevendende ryggsmerter.

Potensiell

Hvis lavt østrogennivå får lov til å fortsette så de kan lage nye symptomer. Disse inkluderer økning forvirring eller følelsen av at personen er bosatt i en tåke, subtile tap av minnet som får stadig verre, nattesvette som kan vekke personen opp midt på natten, tørr hud som også kan inkludere tørrhet og det vaginal kan også være et tap av libido eller seksuell lyst. Det er også en mulighet for at personen kan begynne å legge merke til et tap av tetthet i bein som kan gjøre bein mer skjør og utsatt for brudd.

Forebygging / løsning

Flere behandlinger er tilgjengelige for å hjelpe til med lave østrogennivåer, og en lege kan anbefale en av dem, eller en kombinasjon av noen få. En av de mer vanlige behandlinger er hormonbehandling der et regiment av medisiner er tatt for å bidra til å erstatte de lave nivåer av hormoner. I noen tilfeller kan legen anbefale en endring i dietten til en mer balansert diett av frukt, kjøtt, meieriprodukter og grønnsaker. Legen kan også anbefale å miste vekt, som det kan bidra til å redusere effektene av lavt østrogennivå.

Advarsel

Mens hormonbehandling er vanlig, er det ikke brukes over lengre tid på grunn av mulig helserisiko. Hormonbehandling kan føre til brystkreft, eggstokkreft, blodpropp og mulig demens. Det er av denne grunn at leger vil bruke en rekke behandlinger som inkluderer kosthold og trening for å prøve å redusere den negative virkningen at lavt østrogennivå kan ha uten å stole for mye på hormonbehandling.

Lavt østrogen Symptomer hos kvinner

Østrogen er det hormonet som styrer en kvinnes seksuelle og reproduktive utvikling. Når en kvinne kroppen går gjennom overgangsalder, svinger hennes kroppens produksjon av dette hormonet. Selv om utbruddet av overgangsalder er den vanligste årsaken til lavt østrogennivå hos kvinner, en tilstand som anorexia nervosa, sent starten av puberteten, eller en kvinnes stressnivå, ernæring og livsstil kan alle påvirke mengden østrogen kroppen hennes produserer. Ifølge naturlige hormoner, "drops i østrogen kan føre til et bredt utvalg av ... symptomer og faresignaler at menopause kan være på vei, sammen med en rekke andre mulige hormonelle forhold."

Hetetokter

Selv om en hot flash vanligvis ikke varer lenger enn fem eller seks minutter, i henhold til friske kvinner, dette "plutselig følelse av varme i ansiktet, halsen og brystet ... kan få deg til å svette voldsomt, øke pulsen din og gjøre deg føler deg svimmel eller kvalm. " Hetetokter er fullstendig irrelevant for omgivelsestemperatur, og en kvinne som opplever en varm flash kan finne seg svett tungt når hun går ute i midten av vinteren.

Fatigue

Lavt østrogennivå kan påvirke en kvinnes fysiske energi, og etterlot henne trøtt uten noen åpenbar grunn. Hun kan plutselig føler behov for å ta ettermiddag naps når hun ikke trenger dette ekstra søvn før, eller hun kan finne det vanskelig å fullføre oppgaver som hun ellers ville ha hatt energi til å gjennomføre.

Migrene

En kvinne med lavt østrogennivå kan oppleve migrene, som er utrolig intens hodepine som, ifølge Mayo Clinic, kan "innledes eller ledsaget av en sensorisk varselskilt (aura), slik som lysglimt, blinde flekker eller prikking i din arm eller ben, "samt" kvalme, oppkast og ekstrem følsomhet for lys og lyd. "

Trouble Fokusering

Lavt østrogennivå kan føre til en kvinne å finne finne hun har problemer med å fokusere til tider og i situasjoner når hun normalt ville være i stand til å konsentrere seg. Hun kan selv finne seg selv opplever minne bortfaller, glemme varer, avtaler eller navn som hun ellers ville ha vært i stand til å huske.

Osteoporose

Hvis venstre ubehandlet eller ukorrigert, kan lavt østrogennivå til slutt føre til en tilstand som kalles osteoporose. Ifølge naturlige hormoner, "Østrogen hjelper bein å absorbere kalsium og vitamin D, uten det bein blir svak, og det er en økt risiko for oppsprekking."

Mentale betingelser

Lavt østrogennivå ikke bare påvirke en kvinne fysisk, de kan også påvirke hennes mentale tilstand. En kvinne som kroppen ikke produserer nok av dette viktige hormonet kan oppleve perioder med depresjon, angst eller en følelse av lav selvfølelse.

Lavt blodtrykk Symptomer og årsaker

Lavt blodtrykk eller hypotensjon, er ikke så vanlig et helseproblem i befolkningen generelt som høyt blodtrykk, men kan være en alvorlig tilstand. Mens mange friske mennesker, spesielt idrettsutøvere, kan ha en lavere blodtrykk lesing enn en mindre sunn person, er noen ganger lavere blodtrykk indikasjon på et helseproblem som må tas opp. Lavt blodtrykk som presenterer med symptomer er mer sannsynlig å være problematisk og alvorlig.

Fakta

Lav blodtrykket, eller hypotensjon, er definert som en blodtrykksmåling på mindre enn 90/60. Normalt blodtrykk er rundt 120/80. Det første tallet i lesing, det systoliske, måler trykket når hjertet slår og fyller arteriene med blod. Det andre tallet, det diastoliske, måler trykket mellom beats. For en diagnose av lavt blodtrykk, kan enten nummer være lavere enn normalt. Du kan ha en normal systolisk lesing og et lavere diastolisk og likevel bli diagnostisert som har lavt blodtrykk.

Typer

En type av hypotensjon er postural hypotensjon. Denne typen lavt blodtrykk er spesielt egnet til å påvirke de eldre. Ca 10-20% av personer over 65 antas å ha denne typen. Dette fører til hypotensjon svimmelhet ved henstand, og er på grunn av et plutselig fall i blodtrykket med endringen av stilling. En annen type hypotensjon er postprandial, og er et plutselig fall i blodtrykket etter å ha spist. Det er vanligvis funnet i forbindelse med andre forhold.

Årsaker til kronisk Hypotensjon

Noen av årsakene til en kronisk lavt blodtrykk lesing inkluderer graviditet, skjoldbrusk problemer, diabetes, hjerteproblemer, problemer med blodårene, heteslag eller utmattelse, leveren forhold, og overdoser på høyt blodtrykk medisiner.

Årsaker til Sudden Hypotensjon

Noen årsaker til et plutselig fall i blodtrykket inkluderer en høy feber, eller omvendt lav kroppstemperatur, hjertesykdom, blodtap, alvorlig dehydrering, og alvorlige allergiske reaksjoner som en alvorlig reaksjon på en bie stikk.

Symptomer

Symptomer på hypotensjon omfatter svimmelhet, besvimelse, synsproblemer (spesielt tåkesyn), kvalme, hud som er blek og kjølig eller fuktig, lav energi, uvanlig tørste, nedstemthet, manglende evne til å konsentrere seg, og puste som er grunt eller rask.

Advarsel

Lavt blodtrykk som forårsaker symptomer er mye mer sannsynlig å være alvorlige, og kan skyldes en annen alvorlig medisinsk problem. Alle som opplever symptomer på hypotensjon bør søke en lege omsorg. Lavt blodtrykk symptomer kan bety at blodet ikke flyter som det skal på hjertet eller andre vitale organer.

Lavt sukkernivå Symptomer

Lavt sukkernivå Symptomer


Hvis du opplever merkelige symptomer som du bare ikke kan finne ut, kan årsaken være så enkel som lavt blodsukker. Lavt blodsukker kan være et tegn på en alvorlig helselidelse som hypoglykemi eller diabetes. Det kan også påvirke vektøkning, energinivå og hukommelse. Så, er det viktig å identifisere lavt blodsukker forekomster. Retningslinjene nedenfor vil hjelpe deg å identifisere problemet og vise deg måter å takle det umiddelbart og på lang sikt.

Tidlige symptomer

Siden et fall i blodsukkeret er ofte ofte forårsaket av ikke å spise, kan en person oppleve sult som en av de første symptomene på lavt blodsukker. Andre symptomer som kan være tegn på en blodsukkerfallet er svakhet, nummenhet i ansiktet, svimmelhet, nervøsitet, kald svette, skjelving, hodepine, irritabilitet, mareritt og / eller nattesvette.

Kommet Symptomer

Hvis blodsukkeret fallet ikke er korrigert ved å spise eller ta riktig medisinering, kan du ha mer utviklet symptomer som forvirring, utydelig tale, rask puls, tåkesyn, humørsvingninger eller rastløshet. Hvis problemet blir ille nok, kan personen besvime.

Forebygging / løsning

Folk uten noen helseproblemer kan "kurere" en blod sukker dukkert ved ganske enkelt å spise noe som inneholder sukker. Harde drops eller noen få gram av brus eller juice er et godt valg. Pass på å ikke innta for mye sukker, though. Dette kan føre til at blodsukkeret til å pigge. Etter en pigg, vil blodsukkeret igjen raser nedover, muligens fører til de samme symptomene du følte før.

Historie

Hvis du har en historie med episoder som inkluderer lavt blodsukker symptomer, bør du rådføre deg med legen din. Han kan teste blodsukkeret ditt for å se om det er i normalområdet på 80 eller mer etter en fastende test. Hvis det ikke er det, kan legen ønsker å kjøre noen tester og finne ut mer om ditt kosthold for å finne årsaken til problemet.

Advarsel

Det er viktig å merke seg at folk opplever lavt blodsukker annerledes. Hvis du har diabetes er det alltid viktig å sjekke blodsukkeret ditt til å sørge for at du ikke er i et farlig område.

Lavt østrogen Symptomer

Østrogen er ikke bare et hormon, er det en rekke hormoner med tilsvarende egenskaper. Både menn og kvinner produserer østrogen. Men folk stort sett tenker på dem som kvinnelige hormoner fordi de er produsert av kvinner i mye større mengder enn hos menn. Når de er i lav tilførsel hos kvinner, kan mange deler av kroppen bli påvirket, forårsaker symptomer.

Hetetokter

Hetetokter og nattesvette er trolig den mest kjente symptomer på lavt østrogen. Disse kan komme og gå i intervaller.

Vektøkning

Pounds synes å samle seg rundt magen og midjen. Vekt settes på en enkel og mer vanskelig å ta av når legemet er lav i østrogen.

Blærekontroll

Blæren synes ikke å være i stand til å holde så mye væske og inneholder den så lenge. Mange kvinner opplever at de må ha noen form for beskyttelse for å holde fra pinlig innsig.

Håravfall

Hår kan begynne tynning. Mer hår igjen i dusjen kan synlig. Øyenbrynene kan begynne å tynne.

Ansiktshår

Bristly værhår kan begynne å vises på haken, men i en mer sporadisk måte enn det som er synlig i en manns skjegg.

Tørr hud

Huden, spesielt i ansiktet, armer og ben blir tørr og noen ganger eksentrisk.

Lavt progesteron Symptomer

Kroppen bruker kolesterol til å gjøre progesteron, østrogen og testosteron hormoner. Progesteron er et viktig hormon for fremstilling av livmoren for en menstruasjonssyklus og å opprettholde svangerskapet. Som kvinner når tredvene, nivåer av progesteron begynner å avta. Etter den tid en kvinne når overgangsalderen, kan progesteron nivå bli redusert til halvparten av beløpet. Disse senke nivåene skaper en rekke problemer.

Uregelmessige menstruasjonssykluser

Perioder begynne hver 24. til 29 dager; imidlertid mange kvinner har dem hver 23-35 dager. Når en kvinne kommer inn i scenen før menopause kalles perimenopause, kan hun begynne å ha færre perioder. Progesteron bestemmer lengden og mengden av blødning. Uteblitt eller spotting mellom perioder kan tyde på lave nivåer av progesteron. Menopause starter 12 måneder etter den siste perioden. Noen kvinner glemmer å overvåke sine sykluser. Legg datoen for din periode i kalenderen, slik at du kan vurdere om du har uregelmessig menstruasjon.

Blodpropp

Mange kvinner med lavt progesteron nivå har blodpropp i sin periode blod. Blodpropp ser ut som røde massene av vev og er vanligvis kaster mot slutten av perioden. De er forårsaket av antikoagulanter utgitt av kroppen for å forhindre for blod fra å koagulere i løpet av perioden. Men hvis perioden flyt er tung, så antikoagulantia ikke har tid til å jobbe, noe som fører til blodpropp. Progesteron nivåer bestemme blodstrøm; derfor kan svingninger mellom østrogen og progesteron nivå føre til en tyngre flyt og blodpropper.

PMS

Progesteron bidrar til å holde en kvinnes følelsesmessige velvære. Lave nivåer av progesteron kan føre til flere forekomster av PMS, depresjon, angst, nervøsitet og irritabilitet. Noen PMS symptomer kan faktisk bli forverret av søvnløshet eller søvnproblemer. Søvnforstyrrelser ofte oppstå for kvinner enten med lav progesteron eller går gjennom perimenopause.

Fibrocystic bryster

Tilstanden fibrocystic bryster er preget av noncancerous cyster i brystene. Vanligvis vil en kvinne begynner å føle klumper to uker før mensen. Dette er forårsaket av overskytende fluid fyller opp celler i bryst. Lymfesystemet ikke er i stand til å utføre vannet og brystene begynner å svelle. Progesteron fungerer som et diuretikum og lave mengder av dette hormonet øker risikoen for å få bryst fibrocystic. De fleste cyster er ufarlige selv om de er smertefulle. Har legen din undersøker brystene dine hvis du begynner å føle en klump. Utføre regelmessige brystundersøkelser for å være sikker på at du ikke utvikler en cancerous klump.

Lav Libido

Alle tre hormoner spiller en rolle i en kvinnes seksualitet. Testosteron fremmer seksuell lyst, østrogen smører skjeden og progesteron øker libido. Hvis alle tre hormoner er lav, så sex ville ikke bare ikke være ønskelig, men også smerte, på grunn av vaginal tørrhet. Vektøkning forbundet med lav progesteron kan også føre til en lav libido. Spør legen din om å ha hormoner sjekket om du mistenker lavt progesteron.

Lavt testosteron Symptomer

Testosteron er et naturlig forekommende steroid hormon ansvarlig for riktig vekst av kjønnsorganene. Dens mangel er markert med en rekke fysiologiske og psykologiske symptomer. Enkelte sykdommer og skader kan resultere i lave testosteron. Leger kan foreskrive hormonbehandling for å bøte på lave nivåer av testosteron.

Identifikasjon

I pattedyr, er testosteron produseres i testiklene til menn, i små mengder av kvinnelige eggstokkene og i binyrene av begge kjønn. Testosteron utøver sin anabole (eller vev-bygning) effekter ved binding til androgen-reseptorer i muskelvevet, hvor den forårsaker cellene til å øke proteinsyntesen. Det fremmer også bentetthet og øker produksjonen av røde blodceller. Hos menn går gjennom puberteten, viser testosteron androgene (masculinizing) effekter som gjør at stemmen til å utdype og kropp og ansikt for å vokse hår.

Årsaker

Lav testosteron kan oppstå på grunn av medfødte tilstander (Klinefelters syndrom eller Kallmann syndrom); skader på testiklene, hypothalamus eller hypofysen; eller på grunn av nyre-svikt og sykdommer som begge typer av diabetes, levercirrhose, hypertensjon (høyt blodtrykk), AIDS, sarkoidose, syfilis, meningitt og kusma.

Etter 25 år, begynner en mann naturlige produksjon av testosteron å avta med en hastighet på om lag 2 prosent årlig; etter alder 80, hans naturlige produksjon av testosteron bare utgjør 20 prosent av peak testosteronnivå. I tillegg har noen medisiner, kan kjemoterapi og stråling behandlinger forårsake testosteronnivå til å slippe. Alkoholisme og kronisk stress kan føre til at kroppen slutter å produsere normale nivåer av testosteron.

Symptomer

Menn som lider av lavt testosteron kan oppleve fysiologiske symptomer, inkludert lavere libido, tynning hud, erektil dysfunksjon eller impotens, osteoporose, mild anemi forårsaket av senket antall røde blodceller, kronisk tretthet og en nedgang i skjelettmuskelmasse med en samtidig økning i kroppsfett . Lav testosteron kan også endre blodserumnivået av kolesterol og øke nivået av dårlig kolesterol, og øker en manns risiko for høyt blodtrykk, åreforkalkning og hjertesykdom. Lav testosteron kan føre til psykologiske effekter som depresjon, konsentrasjonsvansker og huske, og en generell nedgang i mental helse ledsaget av en dårlig følelse av velvære.

Diagnose

Menn som viser noen av symptomene på lavt testosteron bør se en lege. Ifølge Dr. Wayne G. Hellström fra Tulane University Medical Center, leger diagnostisere lavt testosteron ved å utføre en medisinsk eksamen, tar en full medisinsk og medisinering historie og testing blod-serum nivåer av testosteron. En lege kan stille spørsmål om evne til å opprettholde ereksjon, frekvens av ereksjon (inkludert nattlige ereksjoner) og hyppigheten av seksuell aktivitet eller oppfordrer til å ha sex. Leger kan også teste bentetthet og sjekke en pasient for endringer i kroppssammensetning.

Etter utelukker visse medfødte tilstander og hypofyse dysfunksjon, kan leger foreskrive hormonbehandling når serum testosteron er lav og luteiniserende hormon er høy. Luteiniserende hormon er en forløper til testosteron produksjonen.

Behandling

Testosteronbehandling krever pasienter å ta eksogen (eksternt produsert) testosteron for å lette symptomer. Symptomer generelt minske kort tid etter behandlingen begynner. Behandlingen kan bli administrert via en rekke metoder, inkludert intramuskulære injeksjoner, transdermale plastre, kremer eller spray som påføres huden, bukkale strimler påført til tannkjøttet (Striant) og piller. Dosering avhenger av typen av testosteron og modus for behandling, som noen versjoner vare lenger i kroppen og krever mindre hyppig administrasjon. Behandling generelt er nødvendig i hele pasientens liv.

Advarsel

Testosteron terapi kan forårsake en rekke bivirkninger. Brukere kan oppleve masculinizing effekter, inkludert akne, fet hud, dypere stemme, overskytende vekst av ansikts-og / eller kroppshår og væskeretensjon. I tillegg kan overskudds testosteron forårsake endringer i blodserumkolesterolnivåer, erektil dysfunksjon, testikulær atrofi, en forstørret prostata og gynekomasti (utvikling av hann brystvev). Testosteron i pilleform har vært motet til bruk hos menn; i høye doser, kan denne metoden for behandling ha negative effekter på leveren.

Lavt protein Symptomer

Proteiner er kjeder av aminosyrer i kroppen som er nødvendig for bygging og reparasjon av kroppsvev, for å tilveiebringe energi, og for å hjelpe med sykdomsresistens. Ifølge Georgetown University hjemmeside, gjør protein opp 45 prosent av menneskekroppen.

Symptomer

Symptomer på lavt protein nivå inkluderer muskelsvakhet og tap av muskelmasse, tretthet, væskeansamlinger, vekttap og en demping av veksten prosessen hos barn.

Behandling

Lavt protein nivå kan behandles ved å spise mat med høyt protein, som egg, kjøtt eller fisk. Soy-baserte produkter som tofu eller protein pulver kan også tjene som en kilde for protein.

Betydning

Ifølge Verdens helseorganisasjon, ca 300 millioner barn i verden lider av veksthemming på grunn av proteinmangel.

Betraktninger

Fordi kjøtt, fisk og egg er primære kilder til protein, bør vegetarianere og veganere være spesielt oppmerksom på protein inntaket. Vegetarianere kan konsumere passende nivåer av protein ved å spise en kombinasjon av korn, belgfrukter og soyabaserte produkter.

Advarsel

De som lider av lav protein bør spise protein som en del av et balansert kosthold. Ifølge Harvard School of Public Health, "The Institute of Medicine anbefaler voksne får et minimum av 0,8 gram protein for hver kilo kroppsvekt per dag -. Det er omtrent 64 gram for en 160-kilos voksen"

Lavt blodsukker Symptomer

Hypoglykemi oppstår når blodsukkernivået synke til svært lave nivåer. Fordi kroppen din trenger glukose (sukker) for å fungere, kan denne tilstanden være livstruende. Hjerneskade, koma og død kan bli resultatet hvis blodsukkeret ikke er økt raskt. Fordi tiltak må tas raskt, kjenne symptomer å se etter kan redde et liv.

Nervøsitet

For å gjøre opp for mangelen på blod sukker tilgjengelig for energi, utgivelser kroppen store mengder adrenalin i kroppen. Adrenalinet "forsterkere opp" kroppen din og gjør at du føler deg nervøs og anspent. Det kan også føre til at hjertet til å rase.

Intens Hunger

Kroppen din trenger glukose, så det begynner å sende ut kraftige signaler for å få deg til å spise mat. Dessverre kan den sult bli dempet av kvalme som er en annen bivirkning av adrenalin.

Svimmelhet

Når blodsukkernivået er lavt, er hjernen en av de første organer til å bli rammet av konsekvensene. Ikke bare kan du føle deg svimmel, men du kan ha problemer med noen form for koordinering.

Døsighet

Glukose er kroppens primære energikilde. Uten det, kommer du til å føle deg utslitt. Selv når dine nivåer tilbake til normal, kan du fortsatt føler deg sliten i flere timer etterpå.

Tap av bevissthet

Hvis blodsukkernivået faller under 40 mg / dL, kan du miste bevisstheten. Du vil være i stand til å svare verbalt eller fysisk til folk som prøver å hjelpe deg. Hvis den ikke behandles umiddelbart, kan pasienten gå i koma eller dø.

Høye & lavt blodsukker Symptomer

Høye & lavt blodsukker Symptomer


I kosttilskudd sirkler, sukker har en tendens til å få en dårlig wrap for problemer som fedme og diabetes. Men er sukker en viktig del av kroppen vår energi prosessen. Selv om sukker er en viktig komponent, må kroppen hele tiden å regulere nivået av sukker i blodet, eller alvorlige problemer som kan oppstå. Hovedsakelig kan for høye nivåer av sukker resultere i hyperglykemi, og for lave nivåer kan føre til hypoglykemi.

Hyperglykemi: High Blood Sugar

Hyperglykemi er en lidelse som oppstår når blodsukkernivået blir for høyt i systemet. Det kan være forårsaket av en rekke faktorer, inkludert: spise for mye av mat med høyt sukker, ikke tar nok insulin, skade eller infeksjoner og stress. Hvis venstre ukontrollert hyperglykemi kan forårsake skader i hele kroppen din, inkludert dine øyne, nyrer, blodårer, nerver og hjerte.

Hypoglykemi: Lavt blodsukker

Hypoglykemi er en lidelse forårsaket av ikke å ha en høy nok blodsukker volumet i kroppen din. Hypoglykemi kan være forårsaket ved å trene for mye, tar for mye insulin, eller ikke spiser nok mat / kalorier i ditt daglige kosthold. Hvis venstre ukontrollert hypoglykemi kan føre hypoglycemic sjokk og død hvis ikke tatt vare på.

Onset

Utbruddet av hyperglykemi eller hypoglykemi kan variere avhengig av hvordan problemet ble forårsaket. Hvis problemet var overspising, kan symptomene på hyperglykemi ta 3 til 5 timer for å forhåndsinnstille seg selv. Det problemet ikke er å spise nok, symptomene ta noen timer til et par dager til å presentere seg selv, avhengig av hvor lenge du sulte kroppen din. Insulin produseres høye eller lave blodsukker symptomer kan være nesten umiddelbar avhengig av hvor mye insulin ble tatt. I noen omstendighet, hvis du opplever symptomer kontakte medisinsk helsepersonell så snart som mulig.

Symptomer: High Blood Sugar

Symptomer på høyt blodsukker inkluderer følgende: økt appetitt, tretthet, hyppig vannlating, vekttap, vedvarende tørst og tørr munn. Disse symptomene er vanligvis milde og ikke trenger øyeblikkelig legehjelp. Hvis symptomene vedvarer i mer enn 24 timer, eller hvis de symptomene fortsetter å forverres, kontakt lege.

Symptomer: lavt blodsukker

Symptomer på lavt blodsukker kan omfatte følgende: konstant svette, svakhet, følelser av angst, økt hjertefrekvens, irritabilitet, hodepine og sult smerter. Disse symptomene er vanligvis relativt mild og ikke krever umiddelbar medisinsk intervensjon. Hvis symptomene vedvarer i mer enn 24 timer, eller hvis de symptomene fortsetter å forverres, kontakt lege.

Emergency

Følgende symptomer kan oppstå under episoder med enten lav eller høyt blodsukker og krever øyeblikkelig legehjelp. De er: hurtig vekttap, svimmelhet når du prøver å stå opp, besvimelse, problemer med å puste, blir bevisstløs, eller følelser av forvirring. Disse kan være tegn på sjokk blir brakt videre av blodsukkernivået.

Lavt blodsukker symptomer uten diabetes

Blodsukkernivået kan endres ved å spise for mye eller for lite sukker og karbohydrater. Lavt blodsukker er en av de vanligste effektene sett med diabetikere fordi bukspyttkjertelen ikke slipper insulin riktig. Men kan folk uten tilstanden lider symptomer på lavt blodsukker også.

Hypoglykemi

Når karbohydrater spises, blir de omdannet til glukose i kroppen, og enten anvendes for energi eller lagret som glykogen i leveren og musklene. Hvis en høy mengde karbohydrater eller sukker er spist i en sittende, kan dette føre til en kraftig økning i blodsukkeret og deretter en rask lodd i blodsukkeret.

Hjernefunksjon

En av de vanligste symptomene på lavt blodsukker er dårlig hjernefunksjon. Du kan ha en hard tid å konsentrere seg.

Søvnighet

Når blodsukkeret er lav, går energi med den. Dette kan føre til en følelse av utmattelse.

Temper

Et annet symptom på lavt blodsukker er irritabilitet. Du kan bli opphisset lett og miste tålmodigheten med enkle ting.

Sult

Når blodsukker pigger og deretter kommer ned igjen og blir lavt, kan du bli sulten. Dette skjer når du spiser et måltid som har mye karbohydrater som for eksempel pizza.

Andre symptomer

Et par andre symptomer som kan muligens sees med lavt blodsukker er blekhet, svette og riste.

Lavt HDL Symptomer

Kolesterol er avgjørende for fremstilling av cellemembraner og andre friske kroppsfunksjoner. Vårt blod inneholder både LDL (low-density lipoproteiner - "dårlig" kolesterol) og HDL (high-density lipoproteiner - den "gode" kolesterol). Høye nivåer av LDL-kolesterol har vist seg å øke risikoen for koronar hjertesykdom. Høye nivåer av HDL, på den annen side, synes å beskytte mot hjertesykdom.

Symptomer

Det er ingen symptomer for lavt HDL. Kolesterolnivået, inkludert HDL, kan bestemmes bare ved en blodprøve. En komplett faste lipoprotein profil vil måle nivåene av HDL, LDL, triglyserider og total kolesterol. Effekten av langsiktige lave HDL kolesterol nivåer er en økt risiko for hjertesykdom og slag.

Årsaker

Noen av våre kolesterol profil er genetisk, men det er også valg av livsstil som kan redusere HDL. Faktorer som lavere HDL inkluderer ukontrollert diabetes, overvekt, røyking, en stillesittende livsstil, og en diett høy i karbohydrater.

Diagnose

Legen din vil bestemme din kardiovaskulære risikofaktorer basert på kolesterolnivået i blodet test. Ifølge Mayo Clinic, HDL kolesterol nivåer for menn i gjennomsnitt mellom 40 til 50 mg / dl. For kvinner er det 50 til 60 mg / dl. HDL kolesterol under disse nivåene vurderes som lav HDL. HDL kolesterol nivåer over 60 mg / dl hjelp til å beskytte mot hjertesykdom.

Raising HDL

Det er ingen reseptbelagte medisiner tilgjengelig i dag som er spesifikke for å heve HDL kolesterol nivåer, selv om medisiner for å senke LDL nivået noen ganger forresten heve HDL nivå. HDL også kan heves ved endringer i livsstil. En kombinasjon av diett og mosjon er blitt vist å øke både HDL-nivåer og lavere LDL nivåer. Tretti minutter med trening fire ganger i uka er minimum anbefalt. Et sunt kosthold for å øke HDL inneholder slike matvarer som olivenolje, fersk frukt og grønnsaker, kaldt vann fisk, nøtter, belgfrukter, bønner og tranebærjuice. Hydrogenerte oljer og trans-fett bør fjernes fra kostholdet. Niacin og vitamin C har begge vist seg å være nyttig i å øke HDL kolesterolet.

Betraktninger

The American Heart Association anbefaler å ha en fastende lipoprotein profil gjøres hvert femte år. Hyppigere tesing indikeres hvis du har høyt kolesterol, er en mannlig over 45 eller en kvinnelig over 50, hvis HDL er mindre enn 40 mg / dl, eller hvis du har andre risikofaktorer som røyking.

Lavt stoffskifte Symptomer

Metabolisme er fremgangsmåten og hastigheten av energiproduksjonen i kroppen som er kontrollert av enzymer og hormoner. Lav metabolisme er en reduksjon i frekvensen av energiproduksjon, og er vanligvis forårsaket av hypotyroidisme, selv om det også kan være forårsaket av enzymmangel.

Vektøkning

Lavt stoffskifte er ofte preget av en vektøkning som ikke kan forklares med endringer i livsstil eller kosthold.

Muskler og ledd

Lavt stoffskifte er ofte angitt med endringer i musklene som kan inkludere svakhet, stivhet og smerter. Lignende problemer kan plage leddene.

Fatigue

Det er vanlig for en person med lavt stoffskifte å føle seg svak, sliten eller trøtt. Dette kan også være ledsaget av følelser av depresjon.

Utseende

Helsen til en persons utseende kan påvirkes av lavt stoffskifte. Hudfarge kan være blek, håret sprøtt og ansiktet oppblåst.

Menstruasjon

I tillegg til de andre symptomene, kan kvinner som har hypotyreose-indusert lavt stoffskifte oppleve svært kraftig menstruasjon.

Myxedema

Ifølge Mayo Clinic, myxedema, den avanserte formen for hypotyreose, kan påvirke det autonome (automatisk) funksjoner som pust eller blodtrykk. Det kan føre til koma eller til og med være dødelig.

Bivirkninger og symptomer på lavt østrogen

Østrogen er et hormon som finnes i både menn og kvinner, men dominerende hos kvinner. Hormoner er budbringere som transporterer informasjon og instruksjoner til forskjellige deler av kroppen, og påvirker nesten hver eneste celle og organ. Østrogen er nødvendig for flere viktige funksjoner i en kvinnes kropp. Den holder huden glatt og fuktig, holder kroppens indre termostat som opererer på riktig måte, hjelper til regulering av kolesterolnivå, forhindrer hukommelsestap, er nødvendig for riktig beindannelse og vekst og utvikling av kvinnelige seksuelle egenskaper og reproduksjon.

Symptomer på lavt østrogen

Østrogenmangel forårsaker hårtap, slapp hud, vektøkning, kløe og tørr hud. Østrogenmangel kan også forårsake smerte, slik som hodepine, ryggsmerter, magesmerter, og (i alvorlige tilfeller) smerte fra spinale lesjoner og tynning bein. Vanlige symptomer på østrogenmangel er hetetokter, uregelmessig menstruasjon, vaginal tørrhet, inkontinens og humørsvingninger.

Årsaker til mangel

Østrogenproduksjonen i eggstokkene bremser ned og til slutt stopper rundt 50 år når en kvinne når overgangsalderen. På dette tidspunkt, alt østrogen produseres i kroppen kommer fra binyrene. Andre faktorer kan føre til en østrogenmangel på tidligere tider i en kvinnes liv, som for eksempel å ha en hysterektomi.

Psykologiske effekter

Vanligste psykiske symptomer assosiert med lavt østrogennivå er angst, humørsvingninger, irritabilitet, depresjon, frustrasjon, nervøsitet, utålmodighet og manglende konsentrasjon. For mange kvinner, kan disse effektene ha en vidtrekkende effekt på deres liv, forårsaker vanskeligheter med å opprettholde sunne relasjoner, håndtere stress, og opprettholde emosjonell helse generelt.

Langsiktige risikoen

En kronisk tilstand av østrogenmangel kan føre til en økt risiko for hjerteinfarkt og hjerneslag. Flere studier tyder også på å besvime, svimmelhet, angst og hjertebank er alle vanlig hos kvinner med kronisk lavt østrogennivå. Noen av disse symptomene kan være et tegn på en eksisterende eller utvikle kardiovaskulær risiko. En langsiktig mangel kan føre til andre problemer, også, som vaginal infeksjoner, osteoporose, alvorlig depresjon og fordøyelsessykdommer.

Advarsel

Hormon medisiner, ofte foreskrevet for østrogen ubalanse eller mangel, er kjent for å forårsake kreft, hjertesykdom, og mange andre alvorlig helserisiko. Alternative løsninger finnes som er naturlig, ikke giftig, og ikke bære disse farlige sjanser. For eksempel, soyaprotein og flere urter inneholder phytoestrogen (plante østrogen). Phytoestrogen etterligner østrogen produseres av kroppen, og utfører de samme funksjonene i kroppen. Mange kvinner har nå rettet et hormon ubalanse naturlig --- uten rusmidler.

Tegn og symptomer på høyt eller lavt blodsukker hos diabetikere

Tegn og symptomer på høyt eller lavt blodsukker hos diabetikere


I kjernen er diabetes i hovedsak en serie med relaterte tilstander hvor kroppen ikke er i stand til å regulere mengden av glukose i blodet. Denne situasjonen gjør det desto mer viktig for diabetikere å gjenkjenne faresignaler og symptomer på blodsukkeret som er for høyt eller for lavt. Dette er avgjørende for å håndtere sykdommen. Unnlatelse av å forstå hva disse symptomene mener kan føre til alvorlige, progressive langsiktige helsemessige komplikasjoner, koma, og med død.

Høyt blodsukker faresignalene

Observere en høyt blodsukkeret er i seg selv et symptom på tilstanden kjent som hyperglykemi. Uskarpt syn er ikke spesifikke for diabetes, men er ofte sett hos pasienter med høyt blodsukkernivå. Overdreven tørste er også vanlig, spørre diabetikere å drikke mer væske. Dette fører til overdreven vannlating, en annen måte at kroppen prøver å bryte ned høyt sukker nivåer, konstaterer nettstedet.

Høyt blodsukker Symptomer

Unnlate å ta hyperglykemi kan føre til pustevansker, svimmelhet når du står, økt søvnighet, og bevisstløshet. Resultatet er ketoacidose eller diabetisk koma, som et resultat av utilstrekkelig insulin i kroppen, reagerer kroppen ved å bryte ned fett for energi, fremstilling av ketoner er en skadelig biprodukt som er igjen i blodet til pasienten rehydreres, og en tilstrekkelig insulinnivå er gjenopprettet. Venstre i blodet, ketoner forårsake kvalme, hodepine, tretthet, eller oppkast.

Lavt blodsukker faresignalene

Prikking og nummenhet i lepper og fingertuppene advarer tegn på mild hypoglykemi, eller lavt blodsukker. Andre tegn er klam hud, ekstrem sult, følelser av nervøsitet og skjelving. Hvis blodsukkeret fortsetter å synke, kan diabetikere opplever plutselige humørsvingninger, mangel på energi, vanskeligheter med å gå, og dårlig koordinering.

Lavt blodsukker Symptomer

Ignorerer redusert blodsukkernivå kan også føre Comas, tap av bevissthet, anfall og kramper, som er assosiert med alvorlig hypoglykemi. Langvarig alvorlig hypoglykemi kan føre til irreversibel hjerneskade og hjerteproblemer, som kan være dødelig hos pasienter med historier av koronar hjertesykdom. Noen medisiner, særlig betablokkere, som ofte brukes for hjertesykdommer og høyt blodtrykk kan maskere lavt blodsukker symptomer.

Lavt østrogen bivirkninger

Kvinner med lav østrogen kan oppleve ulike symptomer og bivirkninger avhengig av deres alder og andre eksisterende medisinske tilstander. Bivirkningene av lavt østrogen inkludere endringer i menstruasjonssykluser, seksuelle problemer og en økt risiko for kroniske sykdommer. Kvinner kan redusere bivirkningene av lavt østrogen med livsstilsendringer, hormonbehandling og kirurgi.

Søvnproblemer

Ifølge Mayo Clinic, kan lavt østrogen hos kvinner føre til søvnproblemer, som hetetokter eller overdreven svetting om natten.

Kolesterol

Lav østrogen kan øke dårlig kolesterol og redusere gode kolesterolet, å sette kvinner med lav østrogen på et høyere risiko for hjertesykdom.

Osteoporose

Østrogen beskytter kvinner fra bentap. Lave østrogennivåer kan føre til utvikling av osteoporose, som kan resultere i brudd og smerte.

Uregelmessig menstruasjon

Lavt østrogennivå kan føre til uregelmessige perioder og gjøre tiden mellom perioder lengre eller kortere. Det kan også endre mengden blod tapt under hver periode.

Seksuell dysfunksjon

Lav østrogen kan redusere seksuell opphisselse og begjær. Dessuten kan det føre til vaginal tørrhet som kan resultere i smerter under seksuell aktivitet.

Eggstokksvikt

Lav østrogen hos kvinner under 40 år kan føre til for tidlig eggstokksvikt, forårsaker eggstokkene til å midlertidig stoppe å lage hormoner som kreves for å frigjøre egg.

Infertilitet

Langvarig lav østrogen hos kvinner under 40 år kan føre til tidlig overgangsalder, når kvinnen slutter å ha perioder og ikke lenger slipper eggene fra eggstokkene.

Symptomer og Relief for naturlig lav Østrogen

Som kvinner begynner å nærme seg overgangsalder, østrogennivået ofte begynner å slippe. Symptomene på lavt østrogennivå er ofte typisk for overgangsalder symptomer generelt. Fra hetetokter til leddgikt smerte, kan symptomene på lavt østrogen være ganske ødeleggende. Skulle du lider av noen av disse symptomene, skyldes overgangsalder eller andre faktorer, en rekke behandlingstilbud eksisterer for å bidra til å redusere de mer ødeleggende symptomer.

Typiske symptomer på lavt østrogen

Selv hetetokter og nattesvette er de mest kjente symptomer på lavt østrogen, kan mange andre mer vage symptomer plage de med lavt østrogennivå. Psykiske symptomer kan inkludere en ADD-lignende manglende evne til å fokusere, hukommelsesproblemer, depresjon, tap av libido og til og med panikkanfall. Fysiske symptomer kan påvirke nesten alle områder av kroppen, inkludert ledd (artritt), skjeden (tørr eller infeksjon) og hode (migrene). Andre generelle symptomer på lavt østrogen er generelle utmattelse og tørr hud.

Videre bevis - antyder at hjertesykdom og risikoen for hoftefrakturer kan øke med lave østrogennivået - som vist på steder som Dr. Philip J. Tuso fra 2000 studie på østrogenmangel.

Behandlingstilbud

Den mest effektive behandlingen for kvinner som lider av østrogenmangel er hormonbehandling (HRT). Som navnet antyder, er hormonbehandling et hormon supplement som introduserer østrogen og andre hormoner tilbake i kroppen. Imidlertid har nyere studier antydet at hormonbehandling bærer betydelig helserisiko, spesielt for kvinner med en historie med brystkreft, genital blødning, blodpropp og andre forhold. Mens hormonbehandling kan bidra til å beskytte mot hjertesykdom, kan det også øke hjertesykdom, brystkreft, hjerneslag og blodpropp. Således er hormonbehandling nå betraktet som en midlertidig løsning for noen av de mer alvorlige symptomer på lav østrogen, men er ikke generelt anbefalt som en permanent løpet av behandlingen.

Alternativer til hormonbehandling søke å lindre spesifikke symptomer på lavt østrogennivå. Linfrø og soya kan hjelpe med hetetokter, kan antidepressiva hjelpe med humør og vannbasert glidemiddel kan hjelpe med vaginal tørrhet. Mange kvinner velger urte rettsmidler som klaseormedrue å reetablere østrogennivå. Men de fleste av disse urte kosttilskudd har ikke blitt anmeldt av FDA for effektivitet. Derfor har bivirkninger som ikke er blitt undersøkt og det er begrenset regulering om hva ingrediensene er faktisk i en gitt supplement.

Livsstilsendringer

Kosthold og mosjon både kan bidra til å avlaste mange av de psykiske symptomene på lavt østrogen. Meditasjonsteknikker og yoga kan hjelpe avverge depresjon og stress. Siden trening kan også redusere nivåene av østrogen, ta kontakt med en lege eller ernæringsfysiolog før du prøver noen spesifikk trening rutine.

Mange matvarer kan bidra til å regulere hormonelle nivåer også. I tillegg til den nevnte soya og linfrø, kan andre matvarer som kan gi lav estrogen symptomlindring omfatter epler, alfalfa, kirsebær, poteter, yam og ris.

Behandling av symptomer på overgangsalder

Overgangsalder er opphør av menstruasjon over en periode på 12 måneder og når eggstokkene slutter å fungere. En kvinnes kropp gjennomgår hormonelle endringer i overgangsalderen som forårsaker fysiske og følelsesmessige symptomer. Behandlinger er tilgjengelig for å gjøre overgangen mer utholdelig.

Ufrivillig barnløshet

Hormonbehandling (HRT) innebærer å ta østrogen eller østrogen og progesteron kombinert - hormoner som oppveier for fallende østrogennivå. Lavt østrogennivå kan forårsake hetetokter og vaginal tørrhet, og HRT kan lindre disse symptomene. HRT, mens effektive, har vist seg å øke risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag og brystkreft. På grunn av slike risikofaktorer, vil den enkelte og hennes lege trenger å få tilgang til risikoen og fordelene av HRT. Østrogen kremer er tilgjengelige for å bekjempe vaginal tørrhet. De kremer brukes daglig i to uker, deretter en gang eller to ganger i uken etter å opprettholde fuktighet.

Medisiner

Antidepressiva som Prozac og Zoloft kan være foreskrevet for å bidra til å dempe hetetokter og hjelp med emosjonelle problemer forbundet med fallende østrogennivå. Lavt østrogennivå kan føre til tap av beinmasse, slik at leger kan foreskrive medisiner som Boniva å bekjempe osteoporose. Klonidin kommer i pille eller lapp form og kan bidra til å redusere hetetokter. Stoffet brukes hovedsakelig for høyt blodtrykk og kan ha ubehagelige bivirkninger.

Hjem Rettsmidler

Hetetokter kan utløses av visse vilkår eller matvarer som varme drikker, krydret mat, alkohol og varmt vær. Unngå disse forholdene eller matvarer kan hjelpe avverge hetetokter. Å spise sunt og trene regelmessig kan lindre symptomer på overgangsalder ved å redusere stressnivået. Bruk over-the-counter vaginal smøremidler som KY jelly for vaginal ubehag under samleie. Vitamin E og Black cohosh har blitt brukt til å redusere hetetokter, men ingen vitenskapelige bevis er tilgjengelig for å bekrefte deres effektivitet. Diskutere eventuelle treningsprogrammer, kostholdsendringer eller supplement inntak med legen din først.

Østrogen Dominant Symptomer

Betegnelsen "østrogen dominans" refererer til et overskudd av østrogen som er ute av balanse med progesteron-nivåer i en kvinnes system. Hos kvinner bygger østrogen slimhinnen i livmoren hver måned og øker kroppsfett. Progesteron blir at fett til energi. I tillegg til de normale hormonvariasjoner forårsaket av menopause, kan andre faktorer bidrar til østrogen dominans, slik som et diett lite fiber og absorpsjon av miljøgifter. Resultater av symptomer er forbundet med østrogen dominans, noen av disse er potensielt alvorlige.

Østrogen Domiance

Den avdøde Dr. John Lee kom opp med uttrykket "østrogen dominans" i sin første bok om naturlig progesteron. Ifølge Dr. Lee, kan selv kvinner med lavt østrogennivå opplever symptomer på østrogen dominans hvis hun har en progesteron mangel.

Bivirkninger

Når østrogennivået er ute av sync med progesteron, kan mange bivirkninger bryter ut, inkludert ømme bryster, vektøkning, væskeansamlinger, hodepine eller migrene og uregelmessige blødninger.

Kronisk østrogen dominans

Når østrogen dominans forblir ubehandlet, kan denne kroniske hormonell ubalanse føre til en rekke av mer alvorlige tilstander og sykdommer inkludert infertilitet, endometriose, kraftig blødning, tapte perioder, fibroider og eventuelt hjertesykdom og kreft.

Spesifikke kreftrisiko

Sjansene for å utvikle visse kreftformer går opp når østrogen dominans er til stede. De mest vanlige kreftformer som kan oppstå fra denne tilstanden er livmor (kreft i livmoren), livmor og brystkreft.

Østrogen dominans kan også bidra til vekst av fibrocystic bryst sykdom.

Andre symptomer

Et overflødighetshorn av andre symptomer er forbundet med østrogen dominans. Ifølge Dr. Lee, kan symptomer inkluderer håravfall, redusert sexlyst, tørre øyne, uklar tenkning, galleblæren sykdom og autoimmune sykdommer som lupus.

Kvinner kan også være mer utsatt for tyreoidforstyrrelser og, som et resultat, ofte oppleve kalde hender og føtter.

Østrogen dominans Symptomer hos menn

Dr. Lee hevdet at menn ikke er immune mot østrogen dominans. Han sier at det kan øke risikoen for prostatakreft og stimulere brystcellevekst hos menn.

Diagnose og behandling

Hvis du tror du kan lide av østrogen dominans, kan din lege utføre en fullstendig undersøkelse, inkludert blodprøver. Hvis det oppdages tilstanden, kan du bli bedt om å bruke en progestin (progesteron) supplement til å balansere og motsette effekten av det overskytende østrogen.

Hvordan øke østrogennivået

Østrogennivået er viktig for helsen til både menn og kvinner, men økende østrogennivå kan være spesielt viktig for kvinner. Når en kvinne kommer overgangsalderen, østrogennivået nedgang, noe som resulterer i hetetokter, tap av seksuell lyst, tretthet og depresjon. For menn som lider av lavt østrogennivå, er den største bekymringen å utvikle lav bentetthet, ifølge en studie publisert i American Journal of Medicine og utført av Dr. Shreyasee Amin og hans kolleger fra Mayo Clinic. Du kan lære tiltak for å øke østrogennivået naturlig.

Hvordan øke østrogennivået

•  Legg MacaActive herbal supplement til kosthold. MacaActive er en grønnsak plante fra Peru som balanserer kroppens hormoner naturlig. Ifølge Dr. Hugo Malaspina, hjelper MacaActive eggstokkene og endokrine kjertlene produserer østrogen hos kvinner hvis nivåene har falt. Han har 200 pasienter med menopausale symptomer har blitt forbedret etter å ha tatt MacaActive.

Legg økologiske soyaprodukter i kostholdet ditt. Soya kan bidra til å balansere hormonnivået. Legge økologiske soyaprodukter kan være en effektiv måte å behandle østrogen tap på menn.

Legg linfrø i kostholdet ditt. Male dem med en kaffekvern og strø dem på frokostblandinger, yoghurt og i drinker. Linfrø har østrogen-lignende egenskaper og kan bidra til å avlaste menopausal symptomer ved å opptre som en østrogen erstatning.

Start en vanlig yoga praksis. Positurer du gjøre i yoga stimulerer binyrene og hjelpe kroppen din til å regulere hormonnivåer, inkludert østrogennivå.

Spis et sunt kosthold. Dette er avgjørende hvis du ønsker å øke østrogennivået fordi spise et sunt kosthold betyr at kroppen din og din endokrine systemet får det de trenger for å fungere skikkelig og øke østrogennivået.

Hint

  • Unngå å ta syntetiske hormoner for å øke østrogennivået, fordi de kan øke risikoen for brystkreft og livmorkreft.