Digidexo.com

Kink i nakken

Hva er årsakene til den Kink i nakken?

Nakke knekk kan være så smertefullt at de gjør du vil spy. Noen ganger nakke knekk oppstå på grunn av skader, men andre ganger er de et resultat av vår livsstil.

Body Positioning

Hvis du våkner med en kink i nakken, mener at din madrass kan være for myk eller at du sover i en vanskelig posisjon som er anstreng halsen. Feil kroppen posisjonering, enten det skjer under søvn eller mens du arbeider, kan resultere i en knekk nakken, ifølge Yogawiz.com (Se referanse 1).

Stress

Hvis du er under mye stress, kan dette faktisk føre til en knekk nakken. Når vi blir engstelige og anspente, ikke vår blodet ikke sirkulerer som det skal, og dette kan føre til smerter.

Gikt

Cervical (nakke) leddgikt kan forårsake smerte, stivhet og knekk i nakken, som kan en muskel belastning, ifølge Yogawiz.com. Hvis du plutselig rykket halsen, kan dette føre til at nakkemusklene til å stramme opp og føle en knute.

Spasmer

Noen ganger en person vil ha en muskelspasmer i hans eller hennes hals for en ukjent grunn, og dette kan resultere i en smertefull kink og stivhet. Prøv å bruke noen varme til spasming området og ta en ibuprofen hvis det ikke er kontraindisert av andre medisiner som du kan ta. Noen mennesker foretrekker å bruke en kald pakke til området eller sette noen form for aktuell salve på sår området.

Myofascial Pain Syndrome

Muskelsmerte syndrom kan føre til tilbakevendende muskelkramper som kan knute opp halsen og begrenser bevegeligheten i nakken. Ifølge Mayo Clinic, er myofascial smertesyndrom knyttet til nakkesmerter samt arm og ben smerter, hodepine, ryggsmerter, bekkensmerter og kjevesmerter. Dette syndromet oppstår når stramme muskelfibre dannes i musklene på grunn av overforbruk eller en skade. Disse områdene blir veldig følsom.

Når skal man oppsøke lege

The Mayo Clinic (se referanser 2) forteller at hvis nakkesmerter ikke løser seg selv i løpet av noen få dager, og du fremdeles ikke kan berøre haken til brystet, gjøre en avtale med legen din. Hvis, etter å ha opplevd nakke knekk og smerte, legger du merke til tap av følelse i armer og ben, kan dette tyde på en nevrologisk problem, og du trenger å søke behandling umiddelbart.
Hvis du opplever skarpe skyting smerter som følge av nakken knekk, kan dette bety at nervene er irriterte. Dette gjelder særlig hvis smerten sprer seg til skuldrene og ned armen og hånden.

Puter

Dr. Robert Kunkel av Cleveland Clinic (se Reference 3) anbefaler at folk ikke bruke puter når de sover. Han har observert at mange mennesker som opplever nakke knekk og smerte er mye bedre når de ikke bruker en pute.

Botemidler for Crick i nakken

Botemidler for Crick i nakken


En kink i nakken er en vanlig foreteelse som de fleste har opplevd en eller annen gang i sitt liv. Det er en følelse av smerte og stivhet i nakken og er vanligvis forbundet med søvnproblemer, dårlig posisjon når de skal sove, utilstrekkelig puter eller sove i ukjente eller uvanlige steder. Smerten forsvinner vanligvis i en dag eller to; Hvis den ikke gjør det, bør du oppsøke lege.

Påfør en ispose

Legge inn en ispose vil bidra til å redusere betennelse og hevelse i muskler og sener. Påfør et håndkle rundt halsen og legge ispose på det berørte området i 15-20 minutter, deretter ta den av i 40 minutter. Gjenta.

Prøv noen Heat

En varmepute eller varm klut på halsen kan hjelpe slappe av og løsne muskler og sener, lindre en kink i nakken. Vær forsiktig så du ikke brenner huden på halsen.

Lett trening

Det er bedre å flytte det berørte området enn å gi etter for smertene. Gjør noen milde strekninger og svinger av halsen. Ikke overdriv. Som muskler og sener løsne opp, øke aktiviteten.

Masser forsiktig

Massasje kan bidra til å roe de muskelspasmer som forårsaker en kink i nakken, men vær veldig forsiktig i begynnelsen mens området er fortsatt sår. Som musklene løsne og smerte avtar, øker dybden til massasje.

Ta smertestillende medikamenter

Ibuprofen, Tylenol eller Aleve kan brukes til å lindre smerte og redusere betennelse i muskler, sener og leddbånd i nakken. Ikke overskrid anbefalt dose av disse legemidlene. Dersom smertene vedvarer eller blir verre, bør du oppsøke lege umiddelbart

Når å se legen

Hvis du etter å følge disse trinnene, du fortsatt har smerter, eller hvis smertene vedvarer etter en uke eller blir verre, gjøre en avtale for å se din lege. Smerter som en kink i nakken kan være et tegn på mer alvorlig sykdom eller skade. Leddgikt kan forårsake nakkesmerter. Hjernehinnebetennelse er en alvorlig sykdom som kan forårsake nakkesmerter. Din lege vil ta en X-ray eller få en MR av nakken din for å se om det er problemer med bein eller myke vevet rundt ryggraden. Legen kan også ta blodprøver for å se om det er en underliggende infeksjon eller sykdom.

Hindre Cricks i nakken

Sørg for at sengene er komfortable, og tilbyr støtte for hode, rygg og nakke. Unngå å sovne i sofaer, lenestoler eller på offentlig transport. Prøv ekstra puter eller spesielle hode-og-nakke puter hvis hyppig kink i nakken er et problem. Sjekk din posisjon mens du arbeider for å sørge for at du ikke legger utilbørlig press på nakkevirvler. Ta pauser fra arbeidet og strekke ut armer, rygg og nakke.

Neck Avslappende Øvelser

Neck Avslappende Øvelser


Å ha nakkesmerter kan ødelegge hele dagen. Enten det er et resultat av å sove i en vanskelig posisjon, dårlig holdning og arbeidsvaner, eller bare et resultat av hverdagslige spenninger, kan nakkesmerter ødelegge konsentrasjonen. Å ha en kink i nakken, eller ekstrem spenning, er ikke bare smertefullt, det kan hindre deg fra å være i stand til å gjøre hva som må gjøres hver dag. Neck avslappende øvelser kan bidra til å avhjelpe dette problemet.

Øvelser

Nakke øvelser er gunstig for alle. Ifølge University of Maryland Environmental Safety Division, ikke bare gjøre avspenningsteknikker løsne spente muskler, men de holder halsen sterk og fleksibel. Husk å gjøre hver av disse condition øvelser veldig sakte, i fem til ti representanter hver, og prøve å gjøre hver av dem tre ganger om dagen.

Halsen tilt Øvelsen består av sakte senke haken mot brystet, deretter sakte lene hodet bakover til du ser på taket. Ta med halsen til en oppreist posisjon. Deretter sakte senke øret mot høyre skulder, så venstre. Ikke tving denne øvelsen, og ikke prøve å røre øret til hver skulder; bare gjøre det så langt du kan uten smerte.

Roterende halsen er en fantastisk avspenningsteknikk. Sitte rett opp i stolen og forsiktig se til hver side. Du vil føle en gradvis trekke; ikke over utvide, og deretter snu hodet til den andre siden. Gjenta de anbefalte reps.

Motstand øvelser er også stor for å styrke nakkemusklene og gi fleksibilitet. Plasser hånden på siden av hodet. Som du bringe halsen mot skulderen din, motstå denne bevegelsen med hånden og hold mens du teller til fem. Gjenta med den andre siden. Har disse reps fem til ti ganger hver, og gjenta tre ganger om dagen. Termin motstand øvelser kan gjøres ved å plassere begge hendene på pannen. Prøv å flytte hodet frem forsiktig til brystet. Gjør de tilbakeliggende motstandene på samme måte, bare denne gangen Plasser begge hendene på baksiden av hodet og sakte vippe den bakover. Motstå bevegelse med hendene. Som med de andre motstandsbevegelser, hold mens du teller til fem.

Andre behandlinger

Den beste måten å holde nakkesmerter fra tilbakevendende er å styrke det med trening; men hvis du lider nå, er det flere behandlinger som vil hjelpe raskt. Ifølge Mayo Clinic, kan vekslende varme og is hjelp i healing hals betennelse. Det anbefales å bruke varme eller kalde pakker i 20 minutter på en gang, fire eller fem ganger om dagen.

Over-the-counter smertestillende medisiner, som ibuprofen, paracetamol og aspirin, kan hjelpe din smerte. Over-the-counter smerte kremer med kamfer eller mentol kan være gunstig også.

Massasjeterapi er svært nyttig for dem som lider av nakkesmerter. Den total avslapning du får er bra for hele kroppen.

Din hals kan ikke virkelig slappe av så lenge det støtter hodet. Derfor, med mindre du ligger flatt i sengen med halsen i tråd med ryggraden din, eller sitter og ser rett frem, er nakkemusklene fungerer. Nakkesmerter er ofte et resultat av å holde hodet på skrå nedover mens du arbeider ved skrivebordet eller på datamaskinen. Juster tastaturet og dataskjermen for god hals holdning. Noen ganger bare stable et par bøker under skjermen vil heve den til riktig høyde.

Holistisk Snorking Cures

Holistisk Snorking Cures


Snorking er et vanlig problem som oppstår når det er en hindring for å frigjøre luftstrømmen gjennom passasjene i nesen og på baksiden av munnen. Hindringen forårsaker vev å vibrere, og skaper lyden av snorking. Mesteparten av tiden snorking er ufarlig, men noen ganger kan det tyde på et alvorlig helseproblem, som for eksempel søvnapné. Når legen har utelukket store bekymringer, kan du implementere helhetlige snorking kurer.

Strips, spray og Gargles

Nese dilator strimler er klebrige små strimler som passer over neseryggen, som arbeider for å holde frie luftveier i nesen. Nasal strimler kan forbedre puste gjennom nesen, hindrer puste gjennom munnen mens han sov.

Singing

Singing toner lax muskler i den bløte ganen og øvre hals. En studie med University of Exeter i England fant at å gjøre 20 minutter med sang øvelser hver dag i tre måneder reduserer nivåene av snorking med om lag 20 prosent.

Livsstil

Mange snorkere tendens til å være overvektig. Å miste vekt og spise sunt kan bidra til å gjøre snorket mindre høyt eller stoppe det helt. Unngå alkohol før leggetid kan hjelpe så vel som alkohol slapper alle musklene i halsen som vibrerer. Problemet er doserelatert, så jo mer du drikker jo mer du snorker. Røykeslutt kan også gjøre en forskjell. Røyking kan føre til betennelse og hevelse i hals vev, noe som gjør det mer sannsynlig å vibrere og forårsake snorking. Unngå beroligende medisiner og antihistaminer som de slappe av vev rundt hode og nakke, noe som gjør snorket verre.

Forkjølelse og allergi

Snorking og nysing går hånd i hånd. Snorking kan utvikle seg dersom du lider av en forkjølelse eller allergi flareup. Congestion grenser luftstrøm i nesen, og tvinger deg til å puste gjennom munnen. Puste gjennom munnen øker sjansene for snorking. Behandle forkjølelse eller allergi kan redusere snorking. Hvis du bruker en slimhinneavsvellende nesespray, ikke bruk det for mer enn tre dager på rad som kroppen kan bli avhengig av det. Prøv å bruke saltvannsspray og blåser nesen ofte.

Sleep endringer

Endre sovestilling å legge på din side. Tunge snorkere vil trolig snorke i alle posisjoner, men lette eller moderate snorkere generelt bare snorke når du ligger på ryggen. Sy en lomme på baksiden av pyjamas og slip en tennisball inni. Når du prøver å rulle på ryggen din, vil du treffe den røde ballen og ubevisst rulle av ryggen din.

Du kan heve hodet av sengen, slik at overkroppen og hodet er begge forhøyet. Prøv å legge noen klosser under bena på hodet av sengen. Du kan også redusere snorking ved å minske antall puter du bruker. Puter sette en kink i nakken, noe som forverrer snorking. Prøv å bruke et minne skum pute å støtte nakken på en naturlig vinkel og redusere snorking.

Den beste måten i dvale for å minimere Snorking

Hvis din Snorking er å holde din ektefelle opp om natten, er hun trolig på hennes arme råd, eller kanskje du er redusert til å sove på sofaen. Det er visse strategier tilgjengelig for deg å prøve, men så hvis det har blitt et problem i din husstand, gjør ditt beste for å bøte på din snorking --- og kanskje til og med ekteskapet.

Søvn Strategier

En av de mest nyttige søvn strategier for å redusere snorking det å sove på din side. For noen mennesker, liggende på ryggen oppfordrer sine tunger å falle tilbake mot strupen, som kutter av noen av deres luftrom. Mange mennesker vil bare snorke hvis de er på ryggen, men noen snorkere vil snorke uansett hvilken posisjon de er i. Likevel kan det å kutte ned på mengden av snorking. Sy en tennisball eller lignende gjenstand på baksiden av pyjamas, noe som kan bidra til å holde deg fra å rulle på ryggen din. Det vil ikke skade, men vil være en mild påminnelse mens du sover for å unngå å ligge på ryggen og oppfordrer deg til å holde deg på din side.

Vurdere å heve hodet på sengen opp noen inches. Blokker, murstein eller en kile kan brukes for å gjøre dette, men vær nøye med å sørge for at sengen er sikker og vil ikke falle av heisen mens du er på den. Du må heve den faktiske seng og ikke bare bruke puter til å heve hodet. Faktisk, mange mennesker finner lindring fra snorking dersom de kvitte seg med sine puter og gå uten, siden det fører til en kink i nakken og kan sette dem i en vanskelig sovestilling.

Før sengetid, kjøre en luftfukter eller vaporizer. Dette kan bidra til å eliminere nesetetthet, som er en annen årsak til snorking. Du kan også ta en moderat varm dusj og puste inn dampen.

Mange bruker nese strimler mens de sover; stripene åpne neseborene mer og tillater deg å puste inn mer luft. Dette er usannsynlig å arbeide for alle som snorker gjennom munnen, men, men kan være nyttig for de som er overbelastet.

Andre faktorer

Overvektige mennesker har en tendens til å snorke oftere, så hvis du trenger å miste noen få pounds, kan dette hjelpe med snorking. Snakk med legen din og få på en diett og mosjon rutine for å bidra til å bringe deg til en sunn vekt.

Allergi kan også gjøre Snorking verre, så hvis du har dem, prøver å få dem under kontroll for å bidra til å redusere din snorking. På samme måte kan forkjølelse og tett nese føre til snorking, så vask hendene ofte og få nok vitamin C for å avverge forkjølelse. Ta godt vare på deg selv hvis du får en. Røykere har en tendens til å snorke, så det kan være en annen god grunn til å sparke en vane.

Endelig kan beroligende midler, som for eksempel søvn hjelpemidler, og alkohol også gjøre Snorking mer av et problem, så kutte ned på deres bruk, og du kan se fantastiske resultater. Hvis alt annet mislykkes, gjøre en avtale med legen din for å sørge for at det ikke er andre underliggende problemene forårsaker din snorking og til å søke mer seriøs behandling.

Hvordan Trene avlaste en stiv nakke?

Å være forsiktig

Halsen er en vanskelig del av legemet vurderer den er koblet til toppen av ryggraden. Det er OK å prøve og arbeide The Kinks ut av en stiv nakke, men hvis det er noe mer alvorlig som whiplash, deretter en lege bør konsulteres først. En kink i nakken er også noe som bør håndteres forsiktig. I de fleste tilfeller bør en kink bare være alene. Ikke trykk mot det ved å bevege nakken i den retningen. Hvis igjen alene, vil en kink vanligvis gå bort av seg selv.

Hvorfor fungerer det

For en stiv nakke uten fangst eller cricks, kan du strekke halsen med en enkel øvelse. Strekke halsen trekker muskler og sener og løsner dem akkurat som strekker leggmusklene etter et løp. Musklene blir mer smidig, og det frigjør spenningen som har bygget opp og forårsaket musklene til å være stram.

Exercise

For å gjøre nakken tøyningsøvelser, sitte i en stol med føttene på gulvet og skuldre avslappet. Se rett frem. Sakte beveger hodet slik at du ser over skulderen din og hold den der i ca fem sekunder. Neste sakte bevege hodet til motsatt skulder og gjenta. Fortsett med dette i minst 10 strekninger og prøver å snu hodet litt lenger hver gang. Dette vil trekke musklene ut og slappe av dem.

Hvordan bruke riktig holdning mens du skriverMens lute på datamaskinen kan føre til en kink i nakken på slutten av dagen, kan du bli overrasket over å oppdage at over tid postural underskudd kan føre til mer alvorlige arbeidsrelaterte muskel- og skjelettplager (WRMDs) som carpel tunnel, skiveprolaps og senebetennelse . Ifølge Occupational Health and Safety Association, minst en tredjedel av skader hvert år blant amerikanske arbeidere er WRMDs forårsaket av mangel på oppmerksomhet til ergonomi. Hvis du er knyttet til datamaskinen løpet av arbeidsdagen, må du ta skritt for å bruke riktig typing holdning for å unngå kroniske nakke, rygg og press arm.

Bruksanvisning

Bruk en støttende, justerbar kontorstol. Juster stolen høyde slik at bena danner en 90 graders (eller høyere) vinkel på kneet og føttene er plassert fast på gulvet foran deg. Stolen skal kunne gi deg riktig korsryggstøtte, så vel. Hvis du har vært bruker en gammel klappstol fra garasjen, må du gå på shopping.

Plasser en solid fotstøtte under føttene hvis de ikke klarer å berøre gulvet etter at du har justert stolen.

Husk at riktig skrive holdning reduserer arbeidsbelastningen på dine håndledd, underarmer og skuldre. For å oppnå dette, plassere tastaturet litt under albuene, slik at toppen av tastaturet til skråningen litt vekk fra deg så håndleddene er i en nøytral posisjon når fingrene er plassert på tastene. Hvis du ikke har et tastatur med justerbare ben som tillater deg å lage denne negative skråningen, kjøpe en ergonomisk, gel håndleddstøtte når du besøker ErgoAid.com (se Ressurser nedenfor). Resten kan du anta et håndledd og reduserer nerve smerter og press på carpel tunnel.

Unngå hals tretthet og hodepine ved å justere toppen av skjermen til øyehøyde eller litt under, og omtrent en armlengde fra kroppen din. Når plassert riktig, bør du være ute litt nedover for å se på skjermen sentrum.

Slapp skuldrene, opprettholde en nøytral ryggraden, med skuldrene plassert rett over hoftene mens du forbereder å skrive. Sørg for at dine armer, hender og fingre er avslappet. Skriver med hendene svever over tastaturet, hvile håndleddene bare når du slutter å skrive. Denne posisjonen hindrer nerve komprimering og nedsatt blodtilførsel til håndleddet, hender og fingre.

Unngå tett tak i musen, da dette fører til muskelspenninger og hånd kramper. Slapp hånden over musen, i stedet. Hvis du finner ut at du ikke kan godt bruke en ekstern mus, kan du prøve en styrekule eller en touch pad, i stedet.

Bruk en dokumentholder å posisjonere papirarbeid ved siden av skjermen hvis du refererer til det ofte. Dermed kan du se direkte på dokumentet uten tucking haken og ser ned på pulten, sparsom du nakke og belastningen på øynene. ErgoWorks.com selger flere ulike typer dokumentholdere, fra skjerm montert typer å frittstående staffeli design (se Ressurser nedenfor).

Ta jevnlige pauser, minner deg selv å komme opp og flytte rundt i et minutt eller to etter 20 til 30 minutter av å skrive. Opprettholde riktig holdning mens du strekker periodisk reduserer muskel tetthet og trøtthet og gir deg mulighet til å forbli mer komfortabel mellom pausene.

Tips og advarsler

  • Hvis du har en gammel skole, flatt tastatur, kan du prøve å erstatte den med et ergonomisk tastatur. Mens disse nye tastaturene ser uvanlig, deres konturer eller delt design maksimerer komfort og ergonomisk håndleddet posisjon. Du finner en rekke tastatur valg på Ergonomiske Resources (se Ressurser).
  • Hvis du bruker en bærbar PC, bør du vurdere å feste en egen, ergonomisk tastatur og mus til det. Den flate tastatur design på de fleste bærbare datamaskiner kan føre til unødig belastning på hender og håndledd. Hvis du må bruke laptop-tastatur, sørg for å slappe av og strekke på underarmene og håndleddene ofte.

Hvordan redusere belastningen på nakken mens du kjører

Hvordan redusere belastningen på nakken mens du kjører


Selv om kjøring er en stor nødvendighet for de fleste av oss-det kan være en smerte i nakken både billedlig og bokstavelig talt. Denne artikkelen vil hjelpe deg å vurdere din kjørestilling som kan forårsake nakke forstuing-og gi tips om hvordan du kan redusere det.

Hvordan redusere belastningen på nakken mens du kjører

•  Nesten alle utvikler en stiv eller vond nakke mens du kjører. Dette er vanligvis forverret når turer er lange. Du kan finne det nyttig å plassere en slags påminnelse objekt eller notat i nærheten av din kjøre plass som en liten "kognitiv kick" å ta hensyn til din holdning.

Ha en kunnskapsrik venn, helsepersonell eller personlig trener observere kjøre kroppen din holdning. Områder av spesiell bekymring for at bør observeres er hode og skulder posisjon, samt nedre del av ryggen. Riktig oppstilling er nødvendig for å redusere belastningen.

Den håndstilling som sannsynligvis fører til minst belastningen på halsen holder rattet ved 5 og 7 stilling. Grep skal være avslappet, men også fast nok til å håndtere en plutselig vei nødsituasjon.

Gjør skånsom bevegelsesutslag (ROM) nakke øvelser klokken deretter mot klokken. Dette er en flott måte å bidra til å hjelpe musklene i cervicalcolumna føler seg mer smidig-men selvfølgelig aldri gjøre disse (eller andre) nakke øvelser mens du kjører!

Selv på korte turer er det alltid en god idé å ta en pause fra kjøring og nyte øyeblikket. Du kan også gå litt og legge en hånd bak nakken og forsiktig strekke nakken mot den hånden. Gjenta på motsatt side.

Hint

  • Vær proaktiv i å forebygge nakke forstuing mens du kjører.
  • En personlig trener eller fysioterapeut vil mest sannsynlig gi den beste holdning vurdering.
  • Gjør din hals stress reduksjon øvelser tidlig og ofte. Ikke vent til du har en stiv og vond nakke.
  • Bare en lisensiert medisinsk faglig kan diagnose og behandle medisinske tilstander. Denne artikkelen er for pedagogiske formål.

Hva er behandlingen for en dehydrert disk i nakken?

Hva er behandlingen for en dehydrert disk i nakken?


En dehydrert disk i nakken kan føre til symptomer som nakkesmerter og muskelsvakhet og smerter i armene. Legen din kan gi deg behandling avhengig problemene disken forårsaker.

Disker i nakken

Ryggsøylen i nakken fungerer som puter mellom ryggvirvlene og bidra til å gi halsen noe av sin fleksibilitet.

Dehydrert Disk

Diskene i nakken har høyt vanninnhold når du er ung. Som du alder, diskene gradvis tørke på grunn av tid, press plassert på diskene og risikofaktorer som røyking sigaretter.

Ikke-invasive behandlinger

Ikke-invasive behandlinger for en dehydrert disk i halsen inkluderer anti-inflammatoriske medisiner og trekkraft for å lindre smerter og press på disken.

Kirurgiske behandlinger

Hvis konservative behandlinger ikke hjelper, så kirurgi er tilgjengelig for å behandle problemer med disken i nakken. Din kirurg kan fjerne dehydrert disk og sikring ryggvirvlene det polstret.

Betraktninger

Hvis dehydrert disken har blitt en herniated disk, bør du vite at 95 prosent av pasientene kommer seg uten kirurgi.

Vil Symptomer på en svulmende Disc i nakken gå bort?

Vil Symptomer på en svulmende Disc i nakken gå bort?


Symptomene på en svulmende plate i halsen kan være smertefullt. Legen din kan anbefale en rekke behandlinger som vil bidra til å gjøre disse symptomene gå bort og hjelpe din utvinning.

Svulmende Disc

En svulmende plate i nakken skjer når en av gummiaktig plater mellom dine nakkevirvler herniates. Sentrum av platen presser ut gjennom kanten på platen og legger press på nærliggende nerver.

Symptomer

Symptomer på en svulmende plate i halsen er smerter i nakken, spesielt når du flytter den. Du kan også føle smerte over din skulder blad eller smerter som stråler nedover armen til hånden din.

Ikke-invasive behandlinger

Anti-inflammatoriske medisiner kan behandle symptomene på en svulmende plate, som kan forsiktig fysioterapi. Immobilisering av nakken kan også gi lindring.

Kirurgi

Hvis ikke-invasive behandlinger ikke gjør de symptomene forsvinner, så kirurgi er et behandlingsalternativ. Den svulmende plate kan fjernes av en kirurg.

Betraktninger

Ifølge Chicago Institute of Neurosurgery and Neuroresearch, vil nesten 95 prosent av pasienter har symptomer på en svulmende plate i halsen gro uten behov for kirurgi.

Øvelser for de viktigste musklene i nakken

Øvelser for de viktigste musklene i nakken


Styrke og økt fleksibilitet med øvelser for de viktigste musklene i nakken. Spenninger i nakke kan føre til utallige helseproblemer. Hodepine, tann og kjeve smerter, tetthet i skuldre, arm og håndledd smerter, hofte og kne dysfunksjon, ankelsmerter, lavere og midback problemer kan alle være forårsaket av smerter og spenninger i nakkemuskulaturen. Ved å holde nakken sterk og smidig, du forbedre din generelle helse og fysiske velvære.

Forsiktig Løsne nakkemusklene

Begynn med langsomme, statiske strekninger. Start ved tucking haken til brystet. Hold denne posisjonen og sakte fortsette å lene hodet fremover i strekk. Kjenn at det strekker i skulderbladene og midback. Tilbake til startposisjonen og lener øret mot din samme side skulder. Bruk samme langsom, gjennomtenkt metode du brukte tucking haken. Tilbake til startpunktet og helle til den andre siden. Du kan legge merke til den ene siden er mer smidig enn den andre. Over tid, arbeide mot kveld ut denne ubalansen. Avslutt med roterende hodet for å se over skulderen din, først den ene siden og deretter den andre. Bruk samme treg, bevisst bevegelse. Igjen, jobbe mot kveld ut begge sider over tid.

Isometriske Strekker

Hvile hodet på venstre skulder og plasser venstre hånd på høyre øre. Forsøk på å rette hodet tilbake til start posisjon mens hindre bevegelsen med venstre hånd. Påfør trykket sakte. Ikke rykk eller belastning. Over tid, veldig gradvis, jobbe mot å bruke den fulle styrken av halsen mot motstander hånd. Gjenta denne øvelsen med høyre side.

Tilbake til utgangspunktet. Plasser hælene på begge håndflatene på pannen. Forsøk å nikke haken til brystet mens hindre bevegelse med begge hender. Påfør trykket med samme omhu som den foregående, side-til-side isometrisk trening. Arbeide mot samme mål over tid.

Tilbake til utgangsposisjonen. Plasser begge hender på baksiden av hodet. Forsøk å nikke hodet bakover samtidig som blokkerer bevegelse med begge hender. Bruk samme forsiktighet og hensyn som de forrige to isometriske øvelser.

Tilbake til utgangsposisjonen. Plasser håndflaten på den siden av ansiktet ditt. Forsøk på å snu hodet mot hånden din for å se over skulderen din mens blokkerer bevegelse med hånden. Bruk de samme teknikkene og hensyn som de tidligere isometriske øvelser. Gjenta denne øvelsen på den andre siden.

Neck Rotasjoner

Stå eller sitte oppreist mens du slapper av kroppen din så mye som mulig. Rotere hodet ved å senke haken til brystet, rulle hodet tilbake over høyre skulder å holde halsen strukket til siden så langt det kan gå, fortsett til du ser oppover, deretter rulle på venstre skulder og tilbake til haken på brystet.

Denne øvelsen bør gjøres til en langsom greven av fem, som begynner og slutter med haken på brystet. Utføre denne øvelsen med og mot klokken. Fungere over tid mot 12 rotasjoner av halsen. Til syvende og sist, som du vokser i styrke, kan du fullføre så mange som 36 rotasjoner til hver side.

Forholdsreglene for å observere.

Spør legen din hvis du har en pre-eksisterende halsen tilstand før trening.

Ikke utfør disse øvelsene raskt eller i en rykking bevegelse.

Tving aldri nakken inn i en posisjon før det kan oppnås komfortabelt.

Stopp umiddelbart dersom du opplever noen smerter eller tap av bevegelse.

Utføre disse øvelsene mens du sitter og står.

Sakte og forsiktig utførelse av disse bevegelsene er nøkkelen til suksess.

Grunner for trenger en ny plate i nakken

Grunner for trenger en ny plate i nakken


Øm i nakken klart ned i armen fra en klemt nerve og legen anbefaler operasjon. Du har et valg: har to av halsen bein smeltet sammen eller har en ny plate satt mellom dem. Hvilken er best?

Bevarer Motion

Ifølge Science Daily, pasienter som har cervical plate erstatning ende opp med å miste mindre bevegelse i nakken. Hvis du sikring to av de sju bein i halsen sammen, ender du opp med bare seks og halsen ikke bøyer så mye som det pleide.

Hastigheter Recovery

Pasienter med kunstige plater komme seg raskere enn fusion pasienter. Fusing to ryggvirvler sammen bruker skruer for å holde dem på plass mens et bein pode gjør det permanent, og bein helbreder sakte. Disc erstatning krever ingen skruer eller bein pode.

Sparer penger

Ifølge en studie finansiert av Medtronics, en produsent av livmorhals erstatning plater, implantere en kunstig plate i ryggraden "kan koste mer i utgangspunktet ... men det sparer pasienten nesten $ 6000 i løpet av to år," fordi du kan gå tilbake til å jobbe raskere og du er mindre sannsynlig at du trenger mer behandling for problemer fusjon kan føre til, som degenerativ leddgikt i nakken fordi de sammenvokste bein legge mer press på sine nabo bein.

Risiko for mikrokirurgien på Disc Replacement i nakken

Risiko for mikrokirurgien på Disc Replacement i nakken


Hvis du vurderer å ha cervical kunstig ny plate mikrokirurgi for å avlaste trykket på nerverøtter i ryggraden samtidig bevare flytende bevegelse av nakken, snakke med legen din om fordelene versus risiko som kan være involvert i prosedyren. Mens mikro plate erstatning er mindre invasiv enn tradisjonelle spinal fusjon, mange av de potensielle risikoene - inkludert blodtap, spinalvæske lekkasje, infeksjon, skade på nerveroten, lammelser og død - er de samme.

Tap av Motion

Formålet med microendoscopic cervical dekompresjon eller kunstig plate erstatning mikrokirurgi er å avlaste presset på nerver og ryggraden forårsaket av en degenerert plate samtidig opprettholde flytende bevegelser i ryggsøylen. I motsetning til spinal fusjon, hvor de berørte platen er fjernet (diskektomi) og de tilstøtende plater av ryggraden er smeltet sammen for å gi stabilitet, mens trykkavlastning, kunstig ny plate ideell gir større bevegelsesutslag i nakken etter operasjonen. I sjeldne tilfeller, men bein i ryggraden kan re-sikring, gjennom en prosess som kalles spontan ankylose, som fører til et tap av fleksibilitet og bevegelse i nakken.

Infeksjon

Som en hvilken som helst operasjon, er det en viss risiko for infeksjon når et innsnitt har potensial til å tillate bakterier for å komme inn i blodbanen. Infeksjoner som påvirker huden kan behandles med orale eller injisert antibiotika, men noen ganger ytterligere kirurgi kan være nødvendig å ta opp dypere infeksjoner i muskler, vev og bein.

Blodpropp

Selv om sjeldne i cervical kirurgi, kan tromboflebitt (blodpropp) oppstår under eller etter operasjonen. Når klumper brytes av, kan de sendes til pasientens lunger, hjerne eller hjerte, forårsaker en emboli, som kan føre til slag, hjerteinfarkt eller en reduksjon av blodtilførsel til en del av kroppen. For å hindre dannelsen av blodpropper fra forming, kan pasienten bruke blod-tynning medikamenter før kirurgi.

Sinking

Når en implantert kunstige platen synker ned i eller over den vertebrale kroppen, neurologisk kompresjon og symptomene assosiert med sykdommen kan oppstå igjen. I slike tilfeller kan ytterligere kirurgi være nødvendig å gjenopprette platen til sin rette posisjon og avlaste trykket.

Implant Failure

Det er mulig at implantatet kan degenerere over tid på grunn av repeterende bevegelser, forårsaker en nedbrytning av ørsmå biter av materiale fra den kunstige plateoverflaten. Hvis dette skjer, kan pasientens immunsystem reagerer på det fremmede stoff i kroppen, forårsaker smertefulle immunologiske responser. Integriteten av implantatet også kan bli påvirket, forårsaker en løsning eller svikt av kunstig platen. Når den kunstige platen svikter eller bryter fra hverandre i kroppen, blir videre operasjon som kreves for å skifte ut platen.

Nerveskade

Under enhver spinal kirurgi, kan nervene i ryggsøylen bli skadet av en utilbørlig kutt, bump eller manipulasjon av nervevev. Resultatet kan være hevelse og / eller midlertidig eller permanent tap av følelse, funksjon eller styrke til musklene og huden som er koblet til det berørte nerve. Når musklene i forbindelse med blæren blir påvirket, kan midlertidig eller permanent inkontinens oppstå. Hvis eller når den kunstige platen ikke er riktig plassert, kan ytterligere eller økt kompresjon eller lammelse oppstår spinalvæskelekkasje under operasjonen, som krever ytterligere kirurgi.

Blodtap

Det er en viss risiko for at blodårene på forsiden av ryggraden kan bli skadet under en operasjon, noe som fører til tap av blod. I tilfelle av ekstreme blodtap, kan en blodtransfusjon bli nødvendig.

Physio øvelser for nakken

Physio øvelser for nakken


Fysioterapeut- baserte øvelser kan brukes til å hjelpe til med rehabilitering og styrking av halsen. Disse enkle øvelsene kan praktiseres i hjemmet på en daglig basis for å bekjempe nakkesmerter i løpet av fem dager. Kontakt lege hvis smertene er alvorlig, hvis det hindrer mobilitet eller blir verre over tid. Når du bruker disse øvelsene med nakkeproblemer, kan den enkelte oppleve smerter under treningen. Ifølge Better Øvelse Fitness For Life nettsted, er smerter på grunn av stivhet generelt utholdelig og vil lette snart etter å ha fullført øvelsene, mens smerter på grunn av skadede musklene vil generelt gjøre treningen ekstremt smertefullt og den enkelte bør slutte å trene umiddelbart og tillate flere muskler mer tid til å leges.

Sitte rett opp på en tre-støttet stol for å begynne treningen. Hold øynene sentrert og sakte bevege haken oppover til øynene ser opp mot taket og hold positur i fem sekunder. Sakte senke hodet ned igjen til startposisjon.

Igjen begynner i sittende stilling ved hjelp av en tre-støttet stol. Ryggen bør være rett med øynene vendt fremover. Hold øynene sentrert og sakte rulle hodet fremover til øynene ser ned til lårene. Hold i fem sekunder før du løfter hodet opp igjen til utgangsposisjonen.

Opprettholde holdning, holde ryggen rett, og bevege hodet så langt til venstre som mulig. Tar sikte på å stille opp blikket ditt med linjen av skulderen, selv om du bare skal gå så langt som er utholdelig. Hold positur i fem sekunder og gå tilbake til startposisjon. Gjenta øvelsen ved å flytte blikket til høyre skulder.

Sitt eller stå med ryggen rett og skuldrene tilbake. Klem skulderbladene sammen og bringe albuene tilbake så langt som mulig uten å øke ubehag. Hold i fem sekunder og slipp tilbake til utgangsposisjonen. Hvis det er mulig prøve å gjenta øvelsen 10 ganger og øke antall repetisjoner som nakkemusklene styrke.

Sitt eller stå, opprettholde en rett rygg gjennom hele øvelsen. Hold øynene vendt forover og tuck i haken, flytte hodet tilbake over nakken for å føle en subtil strekk i baksiden av halsen. Hold i tre sekunder og gå tilbake til startposisjon. Gjenta øvelsen 10 ganger og øke etter hvert som nakke musklene styrkes.

Hva er Tegn og symptomer på MS i nakken?

Hva er Tegn og symptomer på MS i nakken?


Multiple aclerosis, eller MS, er en av flere sykdommer som påvirker den myelin foringsrør som omfatter nervefibrene rundt ryggraden. Skaden gjort til denne casing lar delikat sentralnervesystemet å lekke ut væske og utløser "misfires" langs nerveimpulser og til slutt nerve død. Flere symptomer som vises langs nakken og ryggraden kan være advarsel tegn på multippel sklerose.

Konstant fysisk tretthet

En av de første tegnene på MS er en konstant trøtthet i beina og andre kroppsdeler, for eksempel nakken. Fatigue seg selv kan være relatert til utmattelse eller flere sykdommer, og bør ikke tas som en sikker indikator på MS. Den type tretthet som mer tydelig relatert til MS er ofte ledsaget av en svakhet eller klossethet i bena eller hendene, og vil ikke forsvinne med resten. Hvis du opplever stivhet i nakken sammen med tretthet, hvile mer og sjekke selv for flulike symptomer. Hvis situasjonen ikke løser etter fem til syv dager, kontakt lege.

Nummenhet eller skjelving

Et annet symptom på MS er nummenhet i nakken eller ryggraden. Dette kan være ledsaget av en kjølig følelse eller av varemerket "pins og nåler" som vanligvis er forbundet med nummenhet i ekstremiteter. Skjelving er også mulig og vil vanligvis oppleves som en form for problemer med å holde hodet oppe. Disse symptomene stammer fra nerve "feiltenning", som resulterer i koss signaler. Mens begge symptomene er også en indikasjon på andre forhold (for eksempel Parkinsons sykdom) er det trolig at nummenhet eller skjelving i nakken og ryggraden betyr trøbbel. Oppsøk lege umiddelbart hvis opplever disse symptomene.

Lhermittes Sign

Mens de fleste av de tegn og symptomer på MS er generelt (kan også være en rekke andre sykdommer fra mild til alvorlig,) Lhermittes tegn er en av de få veldig klare indikatorer. Lhermittes tegn manifesterer fysisk så lesjoner nærheten nakkesøylen og erfarings som en følelse av betydelig smerte i rygg og nakke som føles lik elektrisk støt, ofte som nakken er bøyd fremover. Etter dette en endring i objektiv sensorisk tolkning ofte forekommer. Smak kan endre seg radikalt (for eksempel kan kylling smak altfor flavorful, som pepperoni, eller iskrem kan ha ingen smak i det hele tatt) eller farger kan vises skjevt (enten fargeblindhet eller farge forvirring). De som mistenker opplever Lhermittes skiltet bør søke medisinsk hjelp umiddelbart.

Hvordan kan jeg bidra til å helbrede en svulmende plate i nakken?

En herniated plate i nakken oppstår når en plate i den øvre ryggraden buler ut av ryggraden, klemming nerve rot i nakken. Dette fører til smerte og ubehag i nakke samt svakhet og prikking i armer og hender. En herniated plate kan være forårsaket av en rekke aktiviteter, blant annet nakkesleng, leddgikt eller stress plassert på ryggen.

Rest

Spesielt når en skade fører til en herniated plate, bør resten være den første linjen av behandling. En person skal immobilisere halsen så mye som mulig i flere dager etter en herniated plate har blitt observert. Når symptomene begynner å opphøre eller smerten er mindre alvorlig, sakte gjeninnføre aktiviteter som involverer nakke bevegelse, men ikke gjenoppta normale aktiviteter til platen viser tegn på helbredelse.

Styrke og kontrollert bevegelse kan videreutvikles ved fysisk terapi. Etter å ha mottatt en henvisning fra legen din, har en fysisk terapeut vurdere din tilstand og alvorlighetsgraden av svulmende plate. Din terapeut kan først anbefale terapi for å redusere smerte, for eksempel massasje, varmeterapi eller kulde terapi, og deretter vise deg en rekke øvelser designet for å oppmuntre til fleksibilitet, utvalg av bevegelse og styrke, oppmuntre helbredelse av Bulgaria-plate.

I tillegg bør din fysioterapeut evaluere din holdning og form mens gjennomføre andre daglige aktiviteter som potensielt kan føre til re-skade eller ytterligere ubehag.

Medisiner

En lege kan anbefale smertestillende medikamenter for å redusere hevelse, slik som ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs). I tillegg til reseptbelagte alternativer, over-the-counter medisiner inkluderer paracetamol eller ibuprofen.

En annen medisinsk behandling for å redusere nerveroten inflammasjon er en cervikal epidural injeksjon, som blir levert til området rundt ryggraden og nerverøttene. Dette kan kreve en eller flere injeksjoner, og har vist seg å gi betydelig lettelse i behandlingen av en svulmende plate.

Alternative behandlinger

Ifølge SpineUniverse.com, har pasientene opplevde lindring av et svulmende plate gjennom alternative behandlinger, slik som akupunktur, som setter små nåler inn i kroppen for å gjenopprette balanse og blodstrømmen i kroppen. En studie detaljert av Spine Universe som dukket opp i "British Medical Journal" fant at akupunktur behandlinger var svært effektive i behandling av en svulmende plate.

Andre alternative løsninger inkluderer capsaicin krem. Capsaicin er en varmeproduserende stoff som gir krydder til chili peppers og bidrar til å lindre smerte på grunn av leddgikt. Denne kremen må ofte brukt igjen å undertrykke smerten. En annen urte behandling designet for å redusere betennelse er djevelens klo. Denne urten kan tas oralt og er vist å redusere leddgikt-relatert betennelse og smerter.

Når Konservative behandlinger mislykkes

Ifølge svulmende-disc.com, hvis forsøk på at-home behandlinger viser ingen tegn på lettelse etter 6 til 12 uker eller din tilstand ser ut til å bli verre, kan det være på tide å vurdere kirurgiske inngrep for å behandle platen. Dette gjelder spesielt hvis du opplever et plutselig tap av tarm eller blære-funksjonen, som kan være et tegn på herniated plate har påvirket korsrygg av spinalkanalen.

Hva er symptomene når du blåser en plate i nakken?

Når folk snakker om å blåse en plate i nakken, de henviser til herniated cervical plate skade. Platen, eller brusk mellom ryggvirvlene, sprekker. Deretter siver gelé-aktig kjerne ut og utøver press på spinalnerver, som gir opphav til en rekke uønskede symptomer.

Symptomer i General

En herniated cervical plate vanligvis fører til skarpe smerter, nummenhet og svakhet i nakken og i andre muskler.

C6-C7 nivå Symptomer

De syv halsvirvler er nummerert C1 til C7. Nerverot skade mellom den sjette og syvende nakkevirvler kan forårsake svakhet og utstrålende smerter fra triceps til langfingeren.

C4-C5 og C5-C6 nivå Symptomer

Skivebrokk- mellom fjerde og femte nakkevirvler kan føre til svakhet i deltamuskelen eller skulder muskel. En herniated plate mellom femte og sjette nakkevirvler kan forårsake nummenhet og kribling smerter nedover biceps muskelen til tommelen side av hånden.

Behandlinger

Personer med en herniated cervical plate trenger å hvile og bruke is, spesielt de første dagene. Is bidrar til å holde den første betennelse, opphovning og smerte under kontroll. Så snart svelle avtar, kan en varmepute øke flyten av blod, som bærer oksygen og næringsstoffer som er nødvendig for helbredelse. Andre behandlingsalternativer er diskutert på spine-health.com.

Time Frame

En herniated cervical plate kan helbrede på egen hånd med riktig behandling. Tidsrammen kan variere fra et par uker til flere måneder.

Forebygging / løsning

Cervical plater blitt mer sårbare som en person aldre. Stretching og styrketrening kan øke fleksibiliteten og stabiliteten i nakken og minimere sjansen for plateskader.

Hvordan bli kvitt fett på nakken hos kvinner

Overspising og en stillesittende livsstil kan raskt legge på pounds. Det er mange steder fett show på folks kropper, inkludert baksiden av halsen. Å ha fett her kan være pinlig, føle ubehag, og er ikke attraktivt. Men det er ting du kan gjøre for å bli kvitt fettet på baksiden av nakken din.

Hvordan bli kvitt fett på nakken hos kvinner

En trening minst tre ganger hver uke. Du bør trene i 30 til 45 minutter per trening. Du kan ikke målrette bare en del av kroppen til å forbrenne fett. Du trenger å miste fett over hele kroppen for å bli kvitt fett på baksiden av nakken din. Før trening bør du strekke. Brenn fett ved å sykle, gå fort, hoppe tau, svømming, dans, jogging på plass, kjører og bruke motstand band. Etter cardio rutine, bør du løfte vekter i 10 til 30 minutter. Bygge muskler vil hjelpe deg å forbrenne kalorier i løpet av dagen og bidra til å brenne fett raskere.

spise næringsrike måltider tre ganger om dagen. Maten du spiser bør være magert kjøtt, fisk, bønner, belgfrukter, nøtter, frø, frukt, grønnsaker og helkorn. Også drikke minst åtte glass vann hver dag. Vann hjelper flush toksiner ut av kroppen din og vil hjelpe deg å føle deg mett raskere. Ikke spis junk food som cookies, chips, brus og iskrem. Snack på næringsrik lav-fett matvarer som yoghurt, frukt, grønnsaker og pretzels. Næringsrik mat vil hjelpe kontroll cravings hele dagen, holde deg på sporet med vekttap. Å kunne kontrollere dine krav ved å endre hva du spiser er nøkkelen til å miste vekt og være sunn.

Rest hver natt for syv til åtte timer. Ikke får nok søvn vil avta stoffskiftet og sette stress på kroppen din. Kroppen din må jobbe hardere for å funksjon og vil kreve mer mat.

Hint

  • Øvelse i et bra tempo for deg. Ikke prøv å holde tritt med andre hvis du ikke er komfortabel med sitt tempo.
  • Sjekk med legen din om en passende treningsprogram for deg.
  • Ikke overexercise. Overexercising kan gjøre deg svimmel og kan skade muskler.

Hjelp til en svulmende Disc i nakken forårsaket av Leddgikt Spurs

En svulmende hals plate oppstår når putene som skiller dine spinal leddene bule på grunn av alderdom, skade og noen ganger også leddgikt halsen spurs. Leddgikt nakke spurs er en utvidelse av din normale benbygning dannet over tid på grunn av muskelkramper eller manglende evne til muskler, sener og leddbånd å holde beina ordentlig på plass. Eliminering av leddgikt nakke spurs i nakken omfatter medisinske injeksjoner, fysioterapi og noen ganger kirurgi.

Leddgikt Neck Spur Symptomer

Når en leddgikt halsen anspore forårsaker en svulmende hals plate pasienter kan lide av symptomer som stivhet i nakken, smerter som stråler ut fra halsen og ned gjennom skuldrene og nummenhet, som alle er knyttet til klemming av en nerve i nakken. Mens de første symptomene kan være mild smerte og stivhet, vil de raskt blir mer alvorlige dersom det virkelig er et problem.

Fordi platene i ryggraden støtte symmetrien i hele kroppen, kan en svulmende eller ubalansert disk forårsake symptomer på smerter og nummenhet i hele nedre del av ryggen og bena ledsaget av muskelkramper der du normalt ikke ville forvente seg å være basert på en nakkeskade .

Nakkestivhet grunn av en svulmende hals plate forårsaket av en leddgikt halsen anspore kan bli så alvorlig at det blir vanskelig å bevege hodet opp, ned, til venstre eller til høyre.

Leddgikt Neck Spur Behandlinger

Hvis du har kroniske smerter i nakken, så er det viktig å oppsøke lege for å fastslå om det er en leddgikt nakke sporen som er årsak til Bulgaria-plate eller en annen tilstand. Legen kan anbefale anti-inflammatoriske medisiner som Aleve og administrere en kortison steroid skudd til det berørte området for å lindre betennelser og returnere en rekke bevegelser. Legen din vil også anbefale flere dager med hvile, slik at du flytter det berørte området så lite som mulig, kutte ned på sjansene for å irritere bulged plate.

Du kan også bruke en ispose til området i 20-minutters intervaller flere ganger om dagen ved behov. Dette vil avlaste hevelse og betennelse forbundet med leddgikt halsen sporen og svulmende hals plate.

Mens en svulmende hals plate returnerer vanligvis til en normal tilstand etter healing, vil en leddgikt nakke sporen ikke bare gå bort og så kan kreve kirurgi for å fjerne det. Det er nå mange relativt trygge kirurgiske prosedyrer for å fjerne leddgikt nakke spurs og redusere presset på svulmende halsen plate. En prosedyre som kalles en foraminotomy avlaster press på nerver forårsaket av leddgikt halsen sporen og svulmende hals plate. En laminotomy er en prosedyre der spinalkanalen er åpnet gjennom et snitt --- uten behov for generell anestesi --- for å øke mengden av tilgjengelig plass til nerver av det berørte området. Begge prosedyrer er minimal invasiv og føre til en rask utvinning.

Etter leddgikt halsen sporen er fjernet slik at den svulmende halsen plate for å gå tilbake til normal funksjon, spør legen din om fysioterapi øvelser, som kan hjelpe deg å gjenopprette raskere ved å returnere et komplett utvalg av bevegelse til nakke og skuldre.

Tegn og symptomer på en herniated plate i nakken

Noen ganger ", en smerte i nakken" er mer enn bare et uttrykk. En person opplever en herniated disk i nakken kan vise symptomer som spenner fra en brennende følelse i armen hele veien til et fullstendig tap av koordinasjon.

Identifikasjon

En herniated disk er en svulmende disk materiale som finnes mellom segmentene i rygg skjelett, og en herniated disk i nakken er kjent som en cervical skiveprolaps. Dette kan legge press på en nerve rot, som er referert til som cervikal radikulopati, eller det kan trykke direkte på ryggsøylen, som er referert til som cervical myelopati. Begge forholdene er ekstremt smertefullt, men cervical myelopati er ansett som mer alvorlig fordi kontakten er direkte med ryggmargen.

Effekter

En første symptom på en cervikal skiveprolaps er smerte som går fra undersiden av halsen og ned langs armen. Plasseringen av smerter i armen bestemmes av hvilken disk i nakken er skadet. Det er også følelsen av skarpe smerter i fingrene, og armen kan også bli svake. Det har blitt funnet av mange pasienter at hvis de slår hodet sitt bort fra den siden som viser symptomer, vil smertene være mindre. Men ser rett opp eller utvide halsen kan alvorlig øke smerten.

Typer

Hvert segment av ryggskjelettet har en betegnelse som normalt er en bokstav og et tall. For halsen, bokstaven "C" står for livmorhals ryggvirvlene, og bokstaven "T" står for torakalcolumna bein. Tellingen viser en plassering lenger ned på ryggen mot halebenet. Den mest vanlige forekomst for en cervikal herniated disk er ved C5-C6, og C6-C7 partier av ryggraden. Hvis en person har en cervikal herniated disk ved C5-C6-delen av ryggraden, så han vil oppleve smerter og nummenhet i underarmen og den øvre del av armen. Han vil også oppleve nummenhet i håndleddet, og en kriblende smerte vil kjøre langs toppen av tommelen. En person opplever en C6-C7 cervical herniated disk vil føle en nummenhet i baksiden av overarmen, som vil utvide til underarmen. Det vil også være en prikkende smerte følelse som går ned i langfingeren.

Betraktninger

Mange leger arbeider fra et standard sett av symptomer for å finne nøyaktig hvor smerten kan stråler fra i nakken. Men mennesker opplever en cervical herniated disk på ulike måter, og et standard sett med symptomer rett og slett ikke gjelder for alle. I de fleste tilfeller, detaljerte skanninger og tester må gjøres for å fastslå den eksakte opprinnelsen til tilstanden.

Betydning

Cervical myelopati, cervical herniated disk trykke direkte på ryggsøylen, har en utpreget annet sett av symptomer enn en disk som er å trykke på en nerverot. En person opplever cervical myelopati kan utvikle en mangel på koordinering i de øvre eller nedre ekstremiteter og problemer med å gå, og de kan også utvikle tarm og blæreproblemer.