Digidexo.com

urinreservoar

Blæren fjerning Komplikasjoner

Blæren fjernes kirurgi er vanligvis utført på pasienter med senere stadier av blærekreft. Blæren er fjernet for å forhindre spredning av cancer til omgivende vev. Blæren fjernes kan endre en persons liv i intime måter. En pasient skal diskutere alle mulige blæren fjerning komplikasjoner med sin lege før under operasjonen.

Fakta

Blæren fjernes kirurgi kan være delvis eller radikal. I delvis blæren fjernes, blir bare en del av blæren fjernes. I radikal blæren fjernes i kvinnelige pasienter, er hele blæren fjernes og så er urethra, uterus, og en del av vagina. Hos mannlige pasienter hele blæren er fjernet, sammen med prostata og seminale vesikler. Komplikasjoner av blæren fjerning er ofte knyttet til den form for blære rekonstruksjon eller urinavledning kirurgi som utføres samtidig.

Neobladder

En kirurg kan være i stand til å skape en orthotopic neobladder for en pasient ved å brette over en del av hennes tarmen for å danne en pose som kobles til urinrøret der hennes blære hadde vært. Den neobladder gir henne en viss kontroll over vannlating, men hun vil oppleve komplikasjoner etter blæren fjernes som ukontrollert urinlekkasje, særlig om natten. National Institutes of Health advarer om at vannlating vil også føle seg rart eller galt, noe som kan være urovekkende.

Urin Diversion

Komplikasjoner kan oppstå hvis en kirurg skaper en urinavledning løsning etter blæren fjernes. Hvis en pasient gitt en ileal kanal, da har man en liten urin reservoar konstruert fra en del av sin tarm som er koblet til en åpning i huden. Han samler urinen fra reservoaret i et eksternt apparat. Han kan oppleve problemer som blodpropp, tarmobstruksjon, nedbryting av hudens integritet rundt huden, og en økt risiko for å utvikle lungebetennelse. Han kunne også oppleve gjenta urinveisinfeksjoner. Hvis en pasient er gitt en urinreservoar, en intern oppbevaringsveske for urin som han drenerer med et kateter, så han kan oppleve de samme komplikasjoner som oppstår fra en ileal kanal. Han vil også ha en økt risiko for urinleder obstruksjon og urinleder refluks, noe som kan føre til nyre infeksjoner.

Fruktbarhet Komplikasjoner

Med radikal blæren fjernes, blir deler av pasientens reproduktive system fjernes sammen med blæren. Dette vil ikke bare hindre en persons seksuelle funksjon, men gjør det umulig å få barn uten hjelp av fruktbarhet spesialister. Rhode Island Cancer Council advarer at en mann kan bli impotent etter inngrepet. En kvinne som har bare delvis blæren fjernes risikerer komplikasjoner hvis hun ikke blir gravid. Graviditet og fødsel sette en belastning på urinveiene og kan forårsake skade på en mindre eller rekonstruert blære.

Andre

Enhver pasient som gjennomgår blæren fjerning kirurgi vil risikere komplikasjoner fra operasjonen selv. Han kunne ha en negativ reaksjon på anestesi som resulterer i en undertrykt pustefrekvens. Dette kan føre til koma eller død. Han kan oppleve ukontrollert blødning under operasjon eller etterpå under gjenopprettingsprosessen. Han vil også være i fare for å utvikle en infeksjon mens hans snittene helbrede.