Digidexo.com

nyrestein komplikasjoner

Nyrestein Komplikasjoner

Nyrestein er forekomster av mineraler og urinsyre salter som utvikler seg i nyrene og føre til sterke smerter som de gjør sin vei ut av kroppen. Mens nyrestein ikke er assosiert med permanent skade på kroppen, kan de forårsake helse påvirker komplikasjoner som nødvendig umiddelbar behandling.

Urinveisinfeksjoner

En urinveisinfeksjon oppstår når en unormal mengde bakterier er tilstede i urinveiene, hvor de vokser og sprer seg. Tilstedeværelsen av nyrestein i legemet øker risikoen for en urinveisinfeksjon, som steinen kan holde urinen i å strømme fritt, noe som kan føre til bakterie oppbygging.

Nyresvikt

Mens dette forekommer svært sjelden, i noen tilfeller nyrestein kan føre til nyresvikt, ifølge The New York Times. Dette er på grunn av en blokkering i urinveiene som holder nyrer fra riktig fungerer. Pasienter med denne komplikasjonen vanligvis har flere risikofaktorer, som for eksempel hyppige nyrestein; hyppige nyrestein ledsaget av urinveisinfeksjoner; eller nyre steiner som er ekstremt store i størrelse.

Nyreskader

Hvis en større stein ikke passerer gjennom nyrene til urinlederne, kan steinen begynner å ta på seg mer masse og omfatte nyrebekkenområdet, hindrer flyten av materialer gjennom nyrene og forårsaker vevsskade.

Hematuria

Også kjent som blod i urinen, oppstår hematuri fordi nyrestein forverre urinveisslimhinnen. Dette resulterer i rosa eller rødlig urin. En lege kan kreve ytterligere forsøk for å undersøke sammensetningen av urin for å bestemme hvilket materiale nyrestein dannet. Dette kan typisk skje via peilepinnen testing eller enkel urinprøve.

Kvalme og oppkast

Smerte involvert med nyrestein kan utstråle til magemusklene, samt rygg og sider. I tillegg til denne smerte, kan kramper i magen oppstå. Disse to symptomer kombineres for å forårsake kvalme og brekninger, som skal forbedre som stein passerer.

Nyrestein kirurgi komplikasjoner

Risikoen for nyrestein kirurgi komplikasjoner har blitt redusert kraftig de siste to tiårene. Uttrykket "å kutte for stein" er en gammel en, men i dag trenger ikke ha en slik negativ konnotasjon.

Grunnleggende

Det er fire primære middel for å fjerne nyrestein. De to mest populære krever ingen kirurgi. Den tredje er minimalt invasiv, mens den fjerde er en fullstendig kirurgisk prosedyre. Klart, en fremgangsmåte som ikke krever skjæring inn i kroppen reduserer faren for komplikasjoner, men alle behandlinger bære noen risiko.

Åpen kirurgi

Tidligere åpen kirurgi var det eneste alternativet for fjerning av nyrestein. I dag er det sjelden brukt. Åpen kirurgi kun benyttes i ekstreme tilfeller hvor nyrestein er altfor store til å bli fjernet på annen måte, når et unormalt foreligger i form av pasientens urinveiene, eller hvis andre behandlingsmuligheter har sviktet. Leger foretrekker å unngå det på grunn av potensialet for infeksjon, ekstrem blødning, komplikasjoner fra anestesi og lengre restitusjonstid.

ESWL

Ekstrakorporal sjokkbølgen lithotripsy (ESWL) er den vanligste fremgangsmåten for fjerning av nyrestein. Den bruker sjokkbølger for å desintegrere steinene. Etter behandling, spor av blod er sannsynlig å forbli i urinen. Ryggen eller buken kan oppleve bruising eller noen smerte som et resultat av sjokkbølgene.

Av og til, knust stein stykker forårsake blokkering som de beveger seg langs urinveiene og bringe på mindre smerte. Urolog kan sette inn et lite rør som kalles en stent i ureter å hjelpe bitene passere. Ekstra ESWL behandlinger er noen ganger nødvendig, spesielt når steiner av en hardere variasjon er til stede. Blødning kan noen ganger oppstå rundt nyrene med en blodoverføring er nødvendig i mindre enn én av 100 pasienter.

Ureteroscopy

Ureteroscopy gjør holde noen sjanse for komplikasjoner selv om det er ganske minimal. "Opp til 95 prosent av pasienter som gjennomgår Ureteroscopy for steinene er laget stein fri", ifølge leger ved Cornell University Department of Urology. "Svært få komplikasjoner har vært registrert i denne gruppen av pasienter med de fleste pasientene vender hjem den dagen eller 24 timer etter inngrepet."

Vanskeligheter som kan utvikle inkludere arrvev bygning inne i ureter og sjansen for utilsiktet ureter perforasjon. Steiner som er blitt sittende fast i veggen av ureter i mer enn to måneder øke risikoen for disse komplikasjonene. Hyppig vannlating, smerter eller blod i urinen er normale bivirkninger i de første dagene etter denne prosedyren.

PCNL

Perkutan nephrostolithotomy er ofte referert til som PCNL. Et lite snitt er skåret inn i pasientens rygg og små medisinske instrumenter deretter flyttes på plass for å gå i oppløsning steinene. Dette øker risikoen for komplikasjoner på grunn av muligheten for infeksjon fra snittet.

Selvfølgelig, med et snitt, kommer muligheten for overdreven blødning. "Blood tap i løpet av denne prosedyren er mulig og en blodoverføring er nødvendig i omtrent 20 prosent av pasientene," sier leger ved George Washington University Urology Clinic. Det finnes også en mulighet for at denne operasjonen kan ta på større proporsjoner. "Det kirurgiske inngrepet kan kreve konvertering til standard åpen operasjon hvis vanskeligheter påtreffes under denne prosedyren," ifølge universitetets urologer.

Om nyrestein symptomer

Nyrestein er små forekomster av mineraler som krystalliserer å danne harde steiner i nyre. Nyrestein resultere fra en ubalanse i urinen, som forbindelser slik som urinsyre og kalsium bygge opp og begynner å krystallisere. Symptomene på nyre steiner er ikke følt før en stein faktisk flytter inn i røret som forbinder nyrene til blæren --- ureter --- og begynner å reise gjennom den. En slik prosess, kjent som "passerer en stein," produserer svært smertefulle symptomer.

Pain

Det første tegnet i de fleste tilfeller er alvorlig smerte som nyrestein beveger seg inn i ureter. Smerten er resultatet av musklene i veggen av ureter kontrahering i et forsøk på å skyve stenen gjennom til blæren.

Plassering av Pain

Smerten først følte fra en nyrestein vil være av kramper variasjon og være veldig akutt. Smerten vil stråle ut gjennom siden av det berørte nyrene inn i ryggen. Smerte kan også stråle ut i nedre del av magen og lysken.

Time Frame

Smerten varierer i intensitet, går fra alvorlig til mindre i løpet av tiden. Smertene kommer i bølger som varer alt fra 20 minutter til en time.

Kvalme

Oppkast og anfall av kvalme kan følge med smerte. Hvis en infeksjon utvikler, frysninger og lavgradig feber er mulig også.

Påvirkning av Urin

Urinen kan bli tåkete og lukter forferdelig, med blod noen ganger dukke opp i urinen som nyrestein gjør sin vei gjennom urinveiene og inn i blæren. Noen med en nyre stein kan føle et konstant behov for å urinere.

Komplikasjoner

Når en nyre blir hindret av en nyrestein, kan komplikasjoner oppstå. Urinen vil sikkerhetskopiere og nyreskader kan skyldes giftstoffer som finnes i urinen.

Medisin Cure for nyrestein

Den beste medisin kur for nyrestein er et sunt kosthold og rikelig med væske. Men i mange tilfeller det er bare ikke nok. Nyrestein kommer i fire viktigste varianter med hver krevende en spesialisert medisin for behandling og forebygging.

Kalsium-Oxalate Medicine

Flertallet av pasientene utvikler nyrestein av kalsium-oksalat variasjon. Ifølge spesialister ved Mayo Clinic, for å stoppe disse steinene fra forming, en urolog vil trolig foreskrive et tiaziddiuretika. Disse virke til å redusere mengden av natrium som nyrer reabsorb og øke urinering. Tiazider er svært gunstig fordi de fjerne kalsium fra urinen, men returnere det til blod; en viktig egenskap for de som lider av kalsiummangel. En annen medisin kur for nyrestein er Indapamide (merkenavn Lozol), et vann pille som utfører nesten identisk til tiazider, men er ikke teknisk sett en del av den kategorien.

Legen kan også foreslå natriumbikarbonat eller kalium bikarbonat. I tillegg er det noen bevis for at et stoff som heter Elmiron kan være en potensiell blocker av kalsium oksalat stein formasjonen.

Urinsyre Medicine

Medisinen allopurinol (merkenavn zyloprim og Aloprim) bidrar til å redusere urinsyre i blod og urin for å holde uric steiner fra å bygge. Det stimulerer kroppen til å foreta en annen kjemisk, kalt xantin, som er lettere å løse enn urinsyre.

Av og til kan en kombinasjon av allopurinol og en medisin med en alkalinizing bestanddel være i stand til å oppløse urinsyre steiner.

Struvitt Medicine

Struvitt steiner er nesten alltid et resultat av en urinveisinfeksjon. Urologer vil forskrive antibiotika for å rense urinveiene av bakterier og blokkere en infeksjon. I sin guide "The Kidney Stones Handbook", Gail Savitz og Dr. Stephen W. Leslie si at aluminium hydroxide noen ganger brukes hos pasienter med struvitt steiner. Denne medisinen begrenser opptaket av intestinal fosfater.

Cystin Medisin

På grunn av deres harde skall, cystin steiner er svært vanskelig å behandle, noe som gjør en medisin kur for nyrestein expecially problematisk. En urolog vil foreskrive medisiner for å øke alkaliske innholdet i urin og oppmuntre pasienter til å øke væske og urinmengde. Ifølge "The Kidney Stones Handbook", en eksperimentell medikament kalt bucillamine har potensial til å forbedre dissolvability av cystin. En annen medisinering, kalt penicillamin, har vist seg å være ekstremt effektive med cystin steiner. Dessverre, bivirkninger er ofte ganske alvorlig, med bare om lag halvparten av pasientene i stand til å tåle behandlingen. Thiola, en resept med færre komplikasjoner enn penicillamin, viser løfte i oppløsnings cystin.

Kosttilskudd

I "The Harvard Medical School Guide til menns helse," Harvey Bruce Simon påpeker at forskning indikerer overdrevent inntak av kalsium via supplement kan være skadelig i kampen mot stein formasjon. Men høye nivåer av kalsium inntak fra mat viser ingen økt risiko. Likevel kan nyrestein formers som trenger tilskudd av kalsium være foreskrevet kalsium citrate. Tilsetningen av citrat i tillegg virker til å blokkere kalsium-steindannelse.

Passerer

Alfablokkere hjelpe mindre steiner passere gjennom systemet. Disse legemidlene bidra til å slappe muskler inne i ureter og oppmuntre det å la steinen til å bevege seg gjennom. Alfablokkere inkluderer doxazosin (merkenavn Cardura), terazosin (merkenavn Hytrin), tamsulosin (merkenavn Flomax) og alfuzosin (merkenavn Uroxatral).

Komplikasjoner for nyresvikt

Nyresvikt (nyresykdom) er en sykdomstilstand henviser til nedsatt nyrefunksjon. Nyrene, et par av bønneformede organer, er plassert i midt-ryggområdet, en på hver side av ryggraden. De ligger på baksiden av bukhulen. Nyrene er hovedsakelig ansvarlig for å rense blodet for avfallsstoffer, og skiller ut det i form av urin. Fordi deres funksjon er svært kompleks, nyreskader og sykdom påvirker nesten alle organ i kroppen.

Typer

Det finnes to typer av nyresvikt: akutte og kroniske.

Akutt nyresvikt (ATF) er et uttalt utvikling av avtagende nyrefunksjon, vanligvis forekommende i løpet av en periode på dager eller flere uker. Symptomer inkluderer ødem i ekstremiteter, vektøkning utvikler seg til kvalme, oppkast, kramper og koma. Andre mulige symptomer er væskeansamling i lungene (lungeødem) og brun cola-farget urin.

Kronisk nyresvikt, også kjent som kronisk nyresykdom (CKD) er preget av en gradvis forverring, eller tap av normal nyrefunksjon. Utvikling over en periode på mange år, oppstår det i etapper som strekker seg fra meget mild og moderat til alvorlig og fullstendig svikt. Det er i løpet av de senere stadier som CKD kan utvikle seg til siste stadium nyresykdom (ESRD) som nyrene kan ikke lenger fungere som kreves for å overleve, noe som er under 10% av normalen.

I den milde til moderate etapper, de med CKD rapportere ingen andre enn å måtte ofte tisse om natten symptomer. Men som sykdommen utvikler symptomer på uremi kan utvikle: anoreksi, mental forvirring, svakhet, kvalme, oppkast og kramper. Uremia skyldes oppbygging av avfallsprodukter, nemlig urea i blodet.

Årsaker

Akutt nyresvikt kan være forårsaket av infeksjoner som blodforgiftning og akutt pyelonefritt, lidelser forårsaker blodpropp i nyrenes blodkar, lavt blodtrykk som følge av brannskader eller andre traumer, blødninger eller dehydrering. Det kan også manifestere fra obstruksjon av urinveiene på grunn av nyrestein, kreft i blæren eller prostata utvidelse.

Kronisk nyresvikt oppstår på grunn av sykdom som forårsaker nyrefunksjonen sakte forverres. Hjertesykdom, diabetes og høyt blodtrykk er de vanligste tilstander som er ansvarlige for kronisk nyresykdom. Ifølge National Kidney Foundation, er hjertesykdom den ledende dødsårsaken blant de med CKD.

Noen vanlige risikofaktorer for å utvikle kronisk nyresvikt inkluderer: å ha en historie med kronisk nyresykdom i familien, blir diagnostisert med diabetes, hjerte-og karsykdommer, eller høyt blodtrykk, som er over 60 år, Afroamerikaner, asiatisk, indiansk, Mexican American eller av Pacific Islander etnisitet.

Diagnose

Diagnostisering av nyreskader vanligvis begynner med urinalysis og blod lab testing. Økt serumkreatinin og BUN nivåer er tegn på nedsatt nyrefunksjon. Kreatinin er et avfallsprodukt av muskelfunksjon som nyrene normalt skiller ut. BUN refererer til nivået av ureanitrogen funnet i blodet. Den er fremstilt fra proteinmetabolisme. Andre tester som brukes til å diagnostisere og evaluere mulig nyresvikt inkluderer ultralyd, og nyrebiopsi. Deretter er det nødvendig å bestemme hvorvidt sykdommen er akutt eller kronisk, og årsaken. Basert på informasjonen han fikk fra lab testing, leger beregne glomerulær filtrasjonsrate, eller GFR.

Den GFR brukes til å evaluere den generelle funksjon av nyrene, og for å bestemme scenen og omfanget av nyresvikt. Leger også utnytte GFR å bestemme når dialyse og transplantasjon er nødvendig.

Behandling

Typiske for behandlingsmodaliteter nyresvikt begynner med å styre eventuelle bidrar sykdomstilstander, slik som diabetes og hypertensjon. Diettrestriksjoner og modifikasjoner omfatter overvåking natrium, protein, kalium, fosfat og vanninntak. Anemi, blir behandlet med jerntilskudd gitt intravenøst, og i alvorlige tilfeller transfusjoner er nødvendig. Fordi de med nyresvikt har en redusert evne til å skille ut medisiner, leger foreskrive medisiner og justere doser svært forsiktig.

Dialyse og transplantasjon

Når funksjonen av nyrene er ikke lenger tilstrekkelig for daglig overlevelse behov, vil leger anser hemodialyse som et nødvendig behandling. Hemodialyse er en prosess hvor blodet er renset ved hjelp av en kunstig nyre. De som får hemodialyse vil gjennomgå en mindre operasjon for å konstruere en fistel for å få tilgang. Fistler er plassert enten i armen eller beinet av dem som forbereder seg til å begynne å motta hemodialyse behandling. Det er gjennom disse fistler at blodet kan bli gradvis fjernet, renset og deretter returnert til kroppen. Hemodialyse kan gjøres i hjemmet, på sykehuset eller på et hemodialyse senter.

En prosedyre utført i kroppen, innebærer peritonealdialyse plassering av et kateter gjennom en mindre operasjon i bukhulen av buken. Kateteret er fylt med dialysatet som den trekker produkter av avfallet ut av blodet. Dialysatet blir deretter kassert. Peritoneal dialyse kan gjøres hjemme mens du sover om natten. Det kan også gjøres mens på jobb eller skole.

Dialysebehandling er ikke en kur for de med nyresvikt; det er en erstatning terapi som må gjøres for helheten av livet, eller til en nyretransplantasjon kan utføres.

Nyretransplantasjon er kirurgi som er gjort for å erstatte mislykkede nyrene med de som er friske. Transplanterte nyrer er donert av folk som bor eller fra de som har dødd. Resultatet er bedre på lang sikt hvis transplantasjon skjer så tidlig som mulig, før dialysebehandling startes. Immunsuppressive legemidler er gitt som en ekstra sikkerhet mot transplantasjon avvisning, en mulig komplikasjon.

Komplikasjoner

Det er mange komplikasjoner forbundet med renal svikt, særlig på lang sikt. Noen av de vanligste problemene er hjertesvikt, anemi, høyt blodtrykk, elektrolyttforstyrrelser, blødning, benbrudd og senket immunrespons.

I tillegg, de som får dialysebehandlinger er i faresonen for underernæring, infeksjoner på stedet av vaskulær tilgang samt systemisk. Andre tilknyttede komplikasjoner av dialyse inkluderer hypotensjon (lavt blodtrykk) luftemboli, perikarditt og lungebetennelse.

Forebygging

Fordi diabetes og høyt blodtrykk er de vanligste årsakene til nyresvikt, er det viktig at disse forholdene være tilstrekkelig kontrollert og overvåket. De som har økt risiko må ha sin blodtrykk overvåkes, samt urin screening for tilstedeværelse av proteinet albumin, som vanligvis er den tidligste indikator på nyresykdommer. En kreatinin test bør også utføres.

Hva er varigheten av nyrestein?

Det er virkelig ingen måte å forutsi varigheten av nyrestein, selv om det er noen retningslinjer og estimater som er nyttig. En bedre forståelse av de ulike måter at "varigheten" kan forholde seg til nyrestein kan oppnås ved å lære hva de er laget av, og hvordan de forlater kroppen.

Definisjon

Nyre stormer dannes når væske og mineraler som er i urinen er ute av balanse. Mineralene normalt forbli oppløst i væsken, men hvis det ikke er nok fluid, så mineraler som kalsium og urinsyre kan lett dannes i krystallene. Over tid, disse krystallene holde sammen og utvikle seg til harde steiner. Dette er spesielt sannsynlig skje hvis urin heller ikke har den riktige tilførsel av de kjemikalier som hindrer krystaller fra klumper sammen. Så snart de er dannet, nyrestein er harde mineraler.

Typer

Nyrestein er laget av forskjellige typer mineraler. Ifølge ekspertene ved Mayo Clinic, er om lag fire av fem nyrestein laget av kalsium oksalat. En annen type stein bestående av struvite er forårsaket av urinveisinfeksjoner og er oftest funnet i kvinner. Urinsyre er et biprodukt av protein metabolismen, så du har en høyere risiko for urinsyre steiner hvis du spiser en høy-protein diett. Cystein steiner er sjeldne og eneste form hos personer med en arvelig lidelse som fører til at nyrene til å skille ut store mengder aminosyrer.

Varighet

Varigheten av nyrestein kan referere til hvor lenge de forblir i nyrene, hvor lenge de tar å forlate kroppen din, eller hvor lenge steinen vil vare. Det er ikke noen hard og rask svar. Siden de er herdet mineraler, kan nyrestein vare lenge. Dessuten kan de bli brutt opp i små stykker i en fremgangsmåte for å hjelpe dem til å passere gjennom kroppen. Så lenge de oppholder seg i nyrene og er ikke så store eller mange at de forårsaker problemer, kan de bo inni kroppen din på ubestemt tid. Hvis de flytter ut av nyrene, så må de forlate kroppen enten naturlig eller med prosedyrer for å bidra til å gjøre det skje, men hvor lang tid det tar dem å forlate kroppen avhenger av deres størrelse.

Størrelse

Leger ved Delaware Urologiske Associates staten som nyrestein som er større enn 1 cm (0,39 tommer) vil "sjelden passere gjennom urinveiene uten komplikasjoner." Steiner som er mindre enn 3 mm (0,12 tommer) har en høy sjanse for naturlig passerer ut av kroppen. Stones større enn 8 mm (0,31 tommer) i bredden har om en 20 prosent sjanse for å bestå spontant innen ett år. En rapport fra American Academy of Family Physicians sier at noen stein større enn 5 mm (0,20 inches) har ingen sjanse for å bestå uten intervensjon. Mens størrelsen spår om steinen vil kunne passere spontant, anslag over hvor lang tid det kan ta alt fra tre dager til tre uker.

Behandling

Hvis nyrestein er for store til å passere innen en rimelig tid, eller hvis de forårsaker en blokkering eller blødning, deretter intervensjon er nødvendig. En prosedyre kalt ekstrakorporal sjokkbølgen lithotripsy sender sjokkbølger gjennom kroppen. Bølgene er ufarlig for kroppens vev, men når de treffer nyrestein, er steinene brutt opp i mindre biter som kan flyte gjennom urinen. Perkutan nephrolithotomy er en type operasjon som brukes for å fjerne en stor stein ved hjelp av et instrument som kalles en nephroscope innføres gjennom et innsnitt i ryggen.

Nyrestein og Bilateral Lyske smerter

Nyrestein (nedsatt lithiasis) er små krystallinske steiner som kan dannes i nyrene av både menn og kvinner, men mer vanlig hos menn. Disse steinene, vanligvis et resultat av en underliggende helsetilstand, må til slutt passere fra nyrene og gjennom urinveiene. Fremgangsmåte for sending av en sten kan forårsake alvorlig smerte, spesielt i nedre del av ryggen og bilateral lysken (begge sider av lysken); ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer (NIDDK), nyrestein er "en av de mest smertefulle av de urologiske lidelser."

Dannelse

Nyrestein kan bestå av flere ulike kjemikalier. Andre kjemikalier i urinen normalt hemmer eller oppløse steindannende stoffer. Men for en rekke årsaker, steinhemmende kjemikalier i urinen kan ikke alltid fungere skikkelig. Når dette skjer, blir steindannende kjemikalier lov til å krystallisere, bli nyrestein.

Typer

Det finnes fire forskjellige typer nyrestein, hver består av ulike kjemikalier. Den vanligst forekommende er kalsium steiner. Disse steinene dannes når kalsium kombinerer med en annen substans, slik som oksalat eller fosfat. Cystin steiner dannes som et resultat av en genetisk lidelse. Urinsyre steiner er sammensatt av urinsyre krystallisering. Og den fjerde type, struvitt steiner, danner vanligvis som et resultat av en urinveisinfeksjon (UVI). Struvitt steiner er den typen som forekommer hos kvinner enn menn.

Pasninger og Pain

De fleste av smerten forbundet med nyre steiner oppstår som et resultat av steinen går fra nyrene, og som reiser gjennom ureter til blæren. En forbigående sten kan blokkere passasje av urin fra nyren, forårsaker den til å svelle. Resultatet er vanligvis intense smerter i korsryggen og øvre bilateral lysken. Som steinen fortsetter å passere inn i blæren og ut gjennom urinrøret, kan smerten vandrer lenger ned i lysken og, i mennesker, testiklene. Nyrestein smerte varierer og kan beskrives som enten en verkende, skarp, kramper, stikkende, dunkende eller lammende smerte, eller en kombinasjon av smerte opplevelser.

Risikofaktorer

Mens cystin steiner er et resultat av en genetisk lidelse, de fleste andre nyrestein er et resultat av underliggende helseproblemer. Ifølge MedlinePlus, er den viktigste risikofaktor for nyrestein dehydrering. Bor fullt hydrert hjelpemidler i riktig urin funksjon og derfor i hemming av nyrestein formasjon. Nyrestein forekommer oftere hos personer som er overvektige og de som regelmessig spiser mat som er høy i protein eller natrium. Høyt blodtrykk og enkelte operasjoner kan også bidra til stein formasjon.

Komplikasjoner og prosedyrer

Mens de fleste steiner er små nok til å passere naturlig, en stein som er for store til å passere kan føre til store problemer og komplikasjoner i nyrene / urinveiene. Hvis en stein blir sittende fast er det noen mulige fjerning alternativer. Den eldste og mest utdatert metoden er åpen kirurgisk fjerning. Ekstrakorporal sjokkbølgen lithotripsy (ESWL) er den vanligste metoden for overdimensjonert steinfjerning; den bruker sjokkbølger å bryte opp nyrestein i mindre, farbar stykker. Hvis en stein er spesielt stor, perkutan nephrolithotomy, kan det bli nødvendig med en metode for innsetting av et rør gjennom et lite snitt i ryggen og fjerne steinen. For steiner fast i urinlederne, kan en prosess som kalles ureteroscopic stein fjerning være nødvendig.

Hvordan håndtere Passerer en nyrestein

Nyrene er oppryddingen team av kroppens organer. Sittende i korsryggen, de filtrerer blodet fra din sirkulasjonssystemet av overflødig vann, overflødige næringsstoffer og urenheter. De blander disse elementene sammen for å skape urin og sende det til blæren for lagring. Noen ganger, urenheter eller overflødige næringsstoffer nyrene filter Skjema fast konkresjoner, kalt nyrestein. Nyrestein kan forårsake infeksjon og smerte. De må fjernes fra nyrene. Den mest ikke-invasiv måte å fjerne en nyrestein er å passere den. Å passere en nyre stein med så lite problemer som mulig, det er skritt du kan følge.

Hvordan håndtere Passerer en nyrestein

•  Ta kontakt med helsepersonell. Nyrestein skal føres gjennom blæren og urinrøret i de fleste tilfeller. Men noen ganger nyrestein kan være så store at passerer dem er umulig eller ulidelig smertefullt. Legen din vil være i stand til x-ray eller ultralyd nyrene dine og fortelle deg om dine nyrestein er små nok til å passere. Hvis de ikke er det, kan han foreslå bryte steinene opp eller fjerne dem gjennom kirurgisk hjelp. Bare fortsette dersom legen gir tillatelse til å fortsette.

Drikk mye renset vann. Vann er viktig å passerer nyrestein, men vann fra springen kan inneholde bakterier og andre urenheter. Mens immunsystem kan håndtere disse urenhetene normalt, bør du unngå dem mens du lider av nyrestein.

Unngå mat som kan forverre tilstanden din. Nyrene fjerne eventuelle overflødige næringsstoffer fra blodet. Høye nivåer av kalsium, sukker og natrium alle kan forverre nyrestein.

Vær forberedt på smerte. Passerer en nyre stein kan være en svært smertefull prosess. Legen kan foreslå reseptbelagte smertestillende eller over-the-counter smerte medisiner som ibuprofen. Hvis smertene blir uutholdelig, bør du kontakte legen din. Dine nyrestein kan være større enn han først trodde og krever kirurgi.

Samle dine nyrestein og gi dem til legen din slik at han kan analysere dem. Analysere nyrestein kan gi ham noen ide om hva som forårsaker dem. Når du tisser, gjøre det gjennom en urin sil eller et tynt stykke tøy slik at du kan fange nyrestein. I best-case scenarier, vil du være i stand til å urinere i en kopp eller et glass hver gang for å unngå uhell miste steinen.

Hint

  • Prøver å passere en nyre stein kan føre til farlige komplikasjoner. Oppsøk lege umiddelbart hvis du opplever sterke smerter, begynner å kaste opp eller får feber. Hvis du har smerter urinering eller urinen begynner å komme ut mørk eller blodig, kanskje du har en infeksjon.

Hvorfor nyrestein Hurt?

Nyrestein, små og harde krystalliserte mineraler, kan være svært smertefullt å passere. Mange tror at en nyrestein må være stor til å være smertefullt, men dette er ikke tilfelle.

The Pain Begins

Smerten fra en nyrestein vil vanligvis begynne når steinen beveger seg inn i ureter. Dette er lite rør som fører urinen fra nyrene til blæren. Steinen, selv en liten en, vil føre til en krampe som resulterer i smerter.

Smertefull Progresjon

Smerter fra nyrestein kan starte i rygg og side og utstråle til nedre del av magen og lysken områder. Alvorlighetsgraden av smerte kan komme og gå, og det kan være ekstra smerte når du tisser.

Komplikasjoner

Nyrestein kan føre til arrdannelse, nyreskader og infeksjon og kan blokkere ureter.

Behandlinger

Mindre steiner vil passere på egenhånd med ekstra væskeinntak, men en større stein kan trenge å bli brutt opp med en sjokkbølge prosedyre eller fjernes ved operasjon.

Forebygging

Øke det daglige væskeinntaket med vann og frisk lemonade vil hjelpe skylle ut steiner. Medisinering og diettrestriksjoner kan også være foreskrevet, avhengig av sammensetningen av de steiner som danner.

Hvordan å knuse nyrestein

Ifølge Mayo Clinic, nyrestein er salt og mineralforekomster som resulterer i dannelsen av steinlignende gjenstander i urinveiene. Nyrestein kan bli store og er universelt smertefull; Imidlertid, i de fleste situasjoner, medisinsk hjelp er ikke nødvendig. Flere ulike alternativer er tilgjengelige hvis behandlingen er garantert; en av de mest populære er ekstrakorporal sjokkbølgen lithotripsy (ESWL). Lydbølger brukes til å sprenge store nyrestein i flere mindre biter, slik at de kan passere ut av kroppen naturlig.

Hvordan å knuse nyrestein

•  Ta kontakt med legen din før du bestemmer deg på et kurs av handlingen. Legen din kan undersøke deg og finne det beste løpet av behandlingen, som kan være ESWL.

En lege ved en poliklinisk anlegget vil forklare detaljene og utføre prosedyren.

Under prosedyren, vil du ligge på en vannfylt pute som legen utfører en X-ray for å bestemme den nøyaktige plasseringen av nyrestein. Dette bør ikke ta lenger enn noen få minutter.

Etter plasseringen av steinen er blitt identifisert, vil lydbølger rettes mot det for omtrent en time. Du kan bli gitt lokalbedøvelse for å hjelpe med eventuelle smerter og gjøre deg mer komfortabel, sier Quest Diagnostics.

Etter ESWL behandling, vil du bli sendt hjem. Det kan være flere dager eller uker før stykkene av steinen naturligvis passere ut av kroppen.

Mulige komplikasjoner etter inngrepet er fortsatt smerte med bestått stein eller blokkering av urin spor etter stein stykker. I sjeldne tilfeller kan folk utvikle en urinveisinfeksjon. Hvis du merker noen bivirkninger, gå til legen din for videre behandling.

Hvordan behandle nyrestein med naturlig rettsmidler

Hvordan behandle nyrestein med naturlig rettsmidler


Nyrestein er mineralforekomster som danner inne nyrene og deretter skylles ut av kroppen gjennom urinveiene. Slike innskudd vanligvis dannes når urinen blir mettet med visse mineraler som kalsium og visse typer salt som kan deretter binder sammen for å lage disse innskudd. Symptomer på nyrestein inkluderer smerter i siden og magen, smerter ved vannlating og blod i urinen. Selv om alternativene for behandling av nyrestein hjemme er begrenset, er det noen ting du kan gjøre for å lindre smertene og bli ferdig med det så fort som mulig.

Drikkevann

Hvis du prøver å passere en nyre stein, anbefaler MayoClinic.com at du øker din daglige vanninntaket til et punkt der urin blir klart eller nesten klar. Den ekstra vann skal hjelpe deg å skylle ut nyrestein tidligere enn ellers mulig. Men du bør ikke drikke den nødvendige vann på en gang siden det kan la deg følelsen oppsvulmet og ubehagelig. Prøv spacing din økt vanninntaket så mye som mulig i løpet av dagen.

Pain Relief

Selv om de fleste nyrestein vil passere gjennom urinveiene uten ytterligere komplikasjoner, er det ikke benektes at prosessen kan vise seg å være smertefullt. Du kan bruke en rekke urter for å lindre smerten hvis du er satt på med bare hjem rettsmidler. Mao Shing Ni, en doktor i kinesisk medisin, anbefaler å bruke ingefær og gurkemeie. Ingefær kan brukes enten i matlaging eller til å brygge en sunn te. Gurkemeie er også relativt enkelt å legge til din diett som et krydder i andre retter. Du kan også være i stand til å få litt smertelindring ved å bruke varme kompresser. Bare våt et håndkle med varmt vann, brett den opp, og bruke komprimere til det berørte området.

Sitronsyre

Edward Group, en ekspert på naturlig healing, anbefaler å bruke matvarer og væsker som inneholder sitronsyre syrer i hjem rettsmidler for behandling av nyrestein. Han benytter eksempelet med sitronsaft, fordi sitron er en frukt kjent for å inneholde høye konsentrasjoner av sitronsyre og andre gunstige kjemikalier. Hans påstand er at sitronsyren bidrar til å bryte opp de mineraler som kan kombinere seg i nyrene til å produsere nyrestein, for derved enten å hindre eller å løsne nyrestein.

Andre nyttige urter

Andre urter kan også være nyttig hvis du er i ferd med å passere en nyre stein. Diuretika kan hjelpe deg å passere nyrestein raskere ved å øke frekvensen av urinering. Igjen, Gruppe hevder at sitroner og selleristilker er naturlige diuretika. Han anbefaler også roten av løvetann, som vanligvis er malt til et pulver som brukes til te. På samme måte kan matvarer som kan forebygge betennelse i urinveiene etter nyrestein har gått gjennom også hjelpe deg med å bekjempe symptomene. Gurkemeie er et godt eksempel på en naturlig smertestillende som også besitter anti-inflammatoriske egenskaper.

Vekttap og nyrestein

Ifølge National Institutes of Health, anslagsvis 133 600 000 amerikanere er enten overvektige eller overvektig. De fleste mennesker kan gå ned i vekt gjennom en kombinasjon av et sunt kosthold og regelmessig mosjon, selv om de mest alvorlig overvektige mennesker ofte velge en form for vekt-tap kirurgi. Vekt-tap kirurgi hjelper dem i prosessen med å miste vekt, ved å redusere matinntaket, selv om mange mennesker kan lider av komplikasjoner fra prosedyren. En av de vanlige bivirkninger for massive vekttap, spesielt etter å ha et vekttap kirurgi, er å utvikle smertefulle nyrestein.

Omstendigheter i å utvikle nyrestein

Nyrestein er en medisinsk lidelse som kan være ganske smertefull og er vanligvis forårsaket hos pasienter på grunn av et overskudd av oksalat, noe som bidrar til å bidra til utvikling av steinene. Steinene er mineralkrystaller som er opprettet i nyrene og er ganske smertefullt å passere. En Johns Hopkins University studie rapporterer at pasienter som gjennomgikk gastric-bypass kirurgi var en økt risiko for å utvikle nyrestein. Forskerne så på forsikring poster av 4639 pasienter som gjennomgikk vekttap kirurgi. De samme forskerne deretter sett i ytterligere 4639 pasienter i forsikring poster som var av samme alder, kjønn, og hadde lignende body mass indekser. Forskjellen mellom de to gruppene var at den andre gruppen ikke inkluderte alle som gjennomgikk fedmekirurgi. Funn av Johns Hopkins University studie viste at åtte prosent av de som gjennomgikk gastric bypass kirurgi utviklet nyrestein, mens bare 5 prosent av overvektige personer i den andre gruppen gjorde. Den oksalat blir vanligvis kastet ut fra legemet ved å være bundet til kalsium, men når den gastriske bypass er utført, går kroppen i en modus hvor mineralene i den ikke reguleres på riktig måte på grunn av den drastiske reduksjon er ens vekt. Dette resulterer i en overflod av kalsium og oksalat, som danner nyrestein. Selv om dette er en smertefull komplikasjon til vekttap kirurgi, bør det bemerkes at leger som har utført studien mener at fordelene med å miste vekt langt oppveier risikoen, sier studien.

Behandlingstilbud

Mens nyrestein er smertefulle, behandlinger er tilgjengelig for å takle tilstanden. Den konservative behandling for mindre tilfeller av nyrestein innebærer spyle ut systemet med mye vann, slik at steinene passere gjennom kroppen din, sier Mayo Clinic. Hvis du tilfeldigvis har et alvorlig tilfelle av nyrestein, er den mest anbefalte behandling for å gjennomgå ekstrakorporal sjokkbølge lithotripsy (ESWL). Dette er når sjokkbølger sendes gjennom kroppen til å bryte opp nyrestein og tillate dem å passere naturlig. I noen tilfeller kan ESWL ikke være nok til å fjerne store nyrestein, så må legen kan utføre en perkutan nephrolithotomy for å kirurgisk fjerne den. Før under enhver kirurgisk behandling for nyrestein, sørg for å snakke med legen din, som vil være i stand til å vurdere tilstanden din for å avgjøre om det er trygt for deg å få nyre-stein behandling.

Helse komplikasjoner med South Beach Diet

The South Beach Diet er en lav karbohydrat, høy-protein diett opprinnelig skapt av Dr. Arthur Agatston og kostholdsekspert Marie Almon å hjelpe enkeltpersoner redusere deres risiko for hjertesykdom. Det ble etterhvert populær for raskt vekttap. The South Beach Diet fokuserer på å velge de riktige karbohydrater som hele korn og konkrete frukter og grønnsaker. Som med alle type diett, kan det være komplikasjoner forbundet med South Beach Diet.

Muskeltretthet

En komplikasjon av kostholdet kan omfatte slike ting som for tidlig muskeltretthet under fysisk aktivitet. Kroppen lagrer karbohydrater som glykogen i musklene. Dette bidrar til å gi den energien som trengs for riktig muskel sammentrekning. Når innholdet av karbohydrater er redusert dette kan ha en negativ innvirkning på denne prosessen.

Depresjon

En annen mulig komplikasjon av South Beach Diet er depresjon. Kostholdet inneholder lite karbohydrater har blitt koblet med lave nivåer av serotonin, signalstoffet ansvarlig for følelser av lykke og tilfredshet. Folk på South Beach Diet har rapportert økt følelse av depresjon samt sinne og spenning.

Nyrestein

Nyrestein er også en mulig komplikasjon ofte forbundet med lav karbohydrat, høy protein dietter som South Beach. Urinsyre og kalsium oksalat stener kan både form som det er en høyere syre belastning levert til nyrene i disse typer dietter.

Andre komplikasjoner

Spise karbohydrater i løpet av dagen er også blitt vist å forårsake en konstant frigjøring av insulin, som kan gjøre kroppens celler mindre mottakelig for effektene. Dette kan igjen føre til insulinresistens som også kan føre til diabetes. En annen risiko for å vurdere er bruken av aspartam. The South Beach Diet anbefaler å bruke søtstoffer som Equal, Sugar Twin og NutraSweet, som alle inneholder aspartam. Noen av komplikasjoner forbundet med aspartam forbruk omfatter hukommelsestap, anfall, hodepine og til og med død i noen tilfeller. Som med alle diett, bør alle helsemessige bekymringer diskuteres med en lege.

Definer nyrestein

Definer nyrestein


Nyrestein er krystall-lignende stoffer som dannes av salter og mineraler som kroppen din ikke klarte å skille ut i svette eller urin. Det finnes forskjellige typer av nyrestein, slik som de som er laget av kalsium, oksalat og urinsyre, hver med sine egne virkninger.
Normalt øker vanninntaket kan bidra til å forhindre nyrestein formasjon, selv om noen krever medisinsk behandling, som inkluderer en terapeutisk diett og kirurgi.

Definisjon

Nyrestein, også kjent som sten, dannes i drenering rør av urinveiene eller nyrene på grunn av overdreven mineral utskillelse, infeksjoner eller nyresykdommer.
Normalt nyrestein form uten tilbakefall. Men i ekstreme tilfeller kan sten bli større før de fyller drenering tube koblet til urinveiene.

Typer

De mest vanlige typer av nyrestein består av en kombinasjon av overskytende mineraler som kalsium, fosfor, magnesium og oksalat. For eksempel kan kalsium steiner form når du konsumerer store mengder kalsiumtilskudd og ikke drikker nok vann.
En annen type av nyrestenformer når urinsyre er i overskudd, mens en mindre vanlig type er arvet, og kan karakteriseres ved unormale nivåer av cystin eller xantin. Følgelig er de kjent som cystin steiner eller xantin steiner, henholdsvis.

Forebygging

Ifølge Harvard Medical School, "det viktigste du kan gjøre er å drikke rikelig med væske, spesielt vann." Videre drikke masse vann --- opptil 12 8-unse glass per dag --- kan bidra til å stoppe gjentakelse av nyrestein. Men det er fortsatt best å rådføre seg med legen din.

Effekter

Vanligvis har den første symptom på en nyresten, i henhold til National Kidney Diseases and Urologiske informasjon clearinghouse, "er ekstrem smerte, som begynner plutselig når en stein beveger seg i urinveiene og blokkerer strømmen av urin."
Effekter kan inkludere vevsskade, som i sin tur fører blod til å vises i urinen. Andre komplikasjoner er problemer med vannlating, nyre infeksjoner og fortsatte vevsskade som kan føre til nyre funksjonsfeil.

Behandling

Vanligvis er små, enkle nyrestein utskilles i urinen spontant; kan imidlertid større de kreve medisinsk behandling. I begynnelsen av 1980 nye behandlinger ble utviklet, inkludert ultralyd sonder og perkutan fjerning terapi, som er mer effektiv enn tradisjonell kirurgi.
I perkutan fjerning terapi, er en nephroscope brukes til å vise nyre og sette inn instrumenter som pinsett og løkker å trekke ut nyrestein gjennom huden.
Den ultrasoniske sonde settes inn for å bryte opp store nyrestein. På slutten av 1980-tallet ble laserlyset med optiske fibre innført for å bryte opp nyrestein. Da nyere behandlinger ble utviklet som kan inneholde en kombinasjon av terapeutisk diett, medisin og kirurgi.

Urinsyre Komplikasjoner hos barn

Urinsyre Komplikasjoner hos barn


Urinsyre kan forårsake en rekke komplikasjoner hos barn. Å vite hva ditt barns urinsyre nivå kan bidra til å begrense problemer, enten det er leddsmerter, nyrestein eller problemer med funksjonen til lever eller nyrer.

Identifikasjon

Urinsyre er et resultat av nedbryting av puriner i fordøyelsessystemet, og kan finnes i en persons blod eller urin. Menneskekroppen opprettholder et visst nivå i det system som kan forårsake helse komplikasjoner hvis det er for høyt eller for lavt. Barn og spedbarn er spesielt utsatt for svingninger på grunn av sin størrelse.

Høy urinsyre

Høye nivåer av urinsyre kan noen ganger være et resultat av nyresvikt eller en lidelse som kalles gikt. Urinsyregikt er forårsaket av krystaller som danner fra urinsyre i leddet. Det begynner vanligvis i stortåen, men kan påvirke andre ledd.

Lav urinsyre

Lav urinsyre kan tyde på problemer med et barns lever eller nyrer. Det kan også indikere en stoffskiftesykdom, men det er sjelden. Lav urinsyre er ikke så vanlig som høy urinsyre.

Nyrestein

Høy urinsyre kan føre til nyrestein. Barn med denne tilstanden må unngå mat som er høy i puriner, som for eksempel innmat, ansjos og sardiner. Når de blir eldre, bør alkohol og sult dietter også unngås.

Ytterligere Testing

Når nivået av urinsyre er kjent, vil det være nødvendig å gjøre flere tester for å finne ut den virkelige årsak. Disse kan omfatte testing av funksjon av nyrene eller sjekke leddvæske for monosodium urat som vil indikere gikt.

Hvordan er nyrestein laget?

Hvordan er nyrestein laget?

Introduksjon

Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer, er nesten en million mennesker behandlet for nyrestein hvert år. Disse små massene kan forårsake alvorlige smerter, og i noen tilfeller alvorlige skader på nyrer og andre deler av kroppen din som ureter, blære og urinrør.

Hva er en nyre stein?

En nyrestein er faktisk en masse mineraler som vanligvis oppløses i urin. Disse mineralene bygge opp over tid og kan være så liten som et sandkorn, eller i ekstreme tilfeller kan bli så stor som, eller større enn golfballer. I disse tilfeller steinen må fjernes kirurgisk, eller brutt opp ved stråling, slik at det kan sendes som flere mindre steiner. Nyrestein kan danne på fire forskjellige måter, avhengig av hva slags stein de er.

Kalsium Stones

Langt den vanligste typen nyrestein er kalsium steiner. Kalsium er et viktig mineral for kroppen din er skjøtsel av bein og andre strukturer. Vanligvis overflødig kalsium er skylt ut i urinen. Men noen ganger kan det bygge seg opp i nyrene. Ettersom kalsium bygge opp det begynner å krystallisere forårsaker en nyrestein.

Struvitt Stones

Struvitt nyrestein danner vanligvis etter at kroppen din har hatt en nylig infeksjon. Dette innebærer blanding av magnesium og ammoniakk i kroppen som kombinerer og krystallisere i en liten sten.

Cystin Stones

Cystin steiner er den sjeldneste formen for nyrestein, og vanligvis bare utvikle seg på grunn av komplikasjoner av sykdommen cystinose. Cystin steiner er krystallisert cystin, produktet ansvarlig for å hjelpe bygge muskler, nerver og annet vev i hele kroppen.

Uric Stones

Uric steiner oppstår når kroppen din har for mye syre i urinen. Dette fører til at urinen til å krystallisere i små nyrestein.

Te middel for nyrestein

Over en halv million mennesker kommer i akuttmottaket hvert år med nyre stein relaterte klager. De fleste nyrestein passere ut av kroppen naturlig, men for de som forårsaker komplikasjoner, er kirurgi ofte anbefalt. En rekke naturmidler på markedet har egenskaper som er påstått å bidra til å bryte ned nyrestein naturlig. Før du velger en dyr kirurgisk prosedyre, kan det være lurt å prøve en av disse urte te oppskrifter.

Stonebreaker Tea

Stonebreaker Tea, eller Chanca piedra, er avledet fra en liten urt som vokser hovedsakelig i regnskogen. Det er kjent for sin naturlige evne til å bryte opp nyrestein og gallestein. Chanca piedra kan også brukes som et vanndrivende, og fikk global oppmerksomhet for sin effektive antivirale egenskaper kjent for å bekjempe hepatitt B.

For å forberede, plasserer en spiseskje i en gallon med kokende vann og la det småkoke i 20 minutter. Sil gjennom cheesecloth og drikke tre kopper daglig i to eller tre dager. Det te kan bli avkjølt hvis ønskelig. Det te kan forventes å bryte opp steinene i løpet av kort tid, og tillate dem å passere gjennom urinveiene uhindret.

Nyre Stone Tea

Selv om litt mer komplisert å tilberede, hjelper denne urte kombinasjon for å bekjempe urinsyre og reduserer blødning, bidrar til å lette passasjen av nyrestein naturlig. For å forberede, tilsett to ts av hortensia root, en teskje av wild yam rot og en teskje av krampe bark til én og en halv liter vann i en kasserolle. Kok opp og la det småkoke i 15 minutter. Etter å ha fjernet løsningen fra varmen, tilsett en teskje av joe-Pye luke og en halv teskje hver av mais silke, plantain blad og ryllik blad. Sil blandingen og avkjøl. Drikk fire kopper daglig. Tretti dråper gjeter-vesken tinktur kan legges til hver kopp hvis blødningen oppstår.

Selleri Tea

Selleri frø er påstått å være en potent hjelpemiddel i kampen mot nyrestein og kronisk nyresykdom; de også bidra til å øke vann eliminering og raskere clearance av giftstoffer i kroppen. Det te er enkel å lage og bør forbrukes én gang daglig i tre dager ut i uken. Kok opp en halvliter vann og hell over en spiseskje med nykvernet eller hakkede selleri frø. La teen avkjøles, deretter press og drikke. Te bør være laget ferske for hver dose, hvis mulig. Gravide kvinner bør unngå å drikke selleri te fordi det er en livmor stimulerende.

Hva er smertene du når du har en nyrestein?

Nyrestein kan være svært smertefullt. De er den vanligste urin-veisproblemer. I USA, er om lag en million mennesker behandlet for nyrestein årlige. Dannet i nyrene, er en nyrestein et fast stykke materiale består av mineraler og syresalter som er ført gjennom urinen. Smerten og komplikasjoner som kan følge en nyrestein avhenge av størrelsen av steinen.

Hva er en nyre stein?

Stones dannes fra oppbygging av krystaller som skiller fra urinen. Urin besitter kjemikalier som hindrer dannelsen av krystaller, men noen ganger steiner fremdeles danner. Fire typer steiner finnes: kalsium, struvitt, urinsyre og cystin. Kalsium er den mest vanlige stein og er utformet med overskudd av kalsium som vanligvis spylt med urin. Steinen bør testes etter å ha passert å bestemme sin makeup. Noen steiner er forebygges gjennom riktig kosthold.

Størrelse på Stones

Rundt 80 prosent av nyrestein er mindre enn to centimeter i bredden. De er vanligvis gul eller brun og kan være glatt eller taggete. En stein kan være så liten som et sandkorn eller, i sjeldne tilfeller, like stor som en golfball. Se en lege hvis du mistenker en nyrestein. Mange steiner passere på egen hånd, men større steiner kan ha behov for legehjelp.

Symptomer

Tegn på en nyrestein er: ekstreme smerter i ryggen eller siden; blod i urinen; feber og frysninger; kvalme og oppkast; urin som lukter vondt eller ser overskyet; en brennende følelse når du tisser; og følelsen av stadig å måtte urinere.

Plassering av Pain

Nyre-stein smerte vanligvis starter i nedre del av ryggen på siden av nyrene med steinen. Smertene kan stråle ut til nedre del av magen og lysken. Som steinen reiser, vil smerten gå med steinen. Derfor, hvis steinen beveger seg, smerten vil gradvis bevege seg til fronten lysken.

Associated Pain

Smerten fra en nyrestein har blitt sammenlignet med fødselen. Smerten kan være skarp til tider, men kan også være kjedelig og konstant smerte. Stones kan ta opptil en uke å passere, noe som betyr smerte av og på. Den smerteintensitet kan svinge. Å drikke mye vann vil hjelpe steinen spyle raskere. Se en lege for nøyaktig diagnose eller hvis steinen ikke passerer. En lege kan forskrive medisiner som vil hjelpe med symptomer og smerte som følger med nyrestein.

Hva er behandlingen for Passing nyrestein?

Nyrestein er harde masser som er dannet fra mineralkrystaller. Fordi nyrestein kan forårsake alvorlige urin komplikasjoner, må de sendes ut av kroppen. Flere behandlinger anvendes for å føre nyrestein.

Betydning

Nyrestein må bestås ut av kroppen for å hindre komplikasjoner. Store steiner kan blokkere strømmen av urin fra blæren til nyren. Nyrestein også føre til store smerter og kan føre til kvalme, oppkast og blod i urinen.

Behandlinger

National Institutes of Health anbefaler å drikke 6 til 8 oz av væske hver dag, noe som bidrar til å løse opp steiner slik at de er gått ut av kroppen. Ekstrakorporal sjokkbølgen lithotripsy (ESWL) brukes til å bryte opp store steiner. I løpet av denne prosedyren, blir sjokkbølger sendt gjennom huden og inn i nyrestein. Når steinene er brutt opp, de er eliminert med urin.

Time Frame

Hvis du prøver å passere en stein på egen hånd, kan det ta flere dager. The Urologi Channel melder at ESWL tar en time å fullføre, men det kan ta litt tid å passere nyre stein ut av kroppen. Drikke rikelig med væske bidrar til å fremskynde eliminering prosessen.

Komplikasjoner

ESWL kan forårsake urinveisinfeksjoner, blødninger rundt nyrene og blokkerte urin flyt. Stein fragmenter kan forårsake smerte før de er gått ut av kroppen. Anestesi brukes under denne prosedyren kan føre til kvalme, oppkast og andre komplikasjoner.

Betraktninger

ESWL bør ikke brukes i alle som har en pacemaker. Denne fremgangsmåten fungerer ikke for nyrestein laget av cystin, så en alternativ behandling må brukes.

Komplikasjoner av Hydronefrose

Hydronephrosis er en tilstand definert ved en unormal utvidelse av nyrebekken og calyces den ene eller begge av nyrene som forårsakes av en hindring. Selv om delvis obstruksjon kanskje ikke umiddelbart frembringe tegn og symptomer, kan trykket som bygger seg opp bak hindringen resultere i alvorlig symptomatisk renal dysfunksjon. Når den delvise blokkering inntreffer, opptrer blæren som en buffer og strekker, forårsaker en forsinkelse for å hydronephrosis. Nesten en hvilken som helst form for uropati og normalt kan resultere i en form for hydronephrosis. Denne tilstanden forekommer i én av hver hundre mennesker.

Årsaker

Hydronefrose er forårsaket av en bakover press på nyrene når urin flow blir hindret i urogenitalsystem. Urin flyt kan bli hindret av nyrestein, blodpropp, urinrør strikturer, medfødte misdannelser, unormale svulster, nevrogen blære og benign prostatahyperplasi.

Symptomer

Symptomer varierer avhengig av årsaken til hindringen. De strekker seg fra mild smerte og litt redusert urinstrøm til uutholdelig og kolikk nyresmerter. Andre symptomer er kjedelig flankesmerter som reiser til lysken; brutto urin abnormiteter, inkludert hematuri, alternerende oliguri og pyuria; eller komplett anuri og dysuri. Andre symptomer er kvalme, oppkast, smerter ved vannlating, fordøyelsesbesvær, dribling eller nøling ved vannlatning. hans tilstand kan bli diagnostisert med urografi, isotop renografi eller en nyre ultralyd.

Komplikasjoner

Den vanligste komplikasjon er nyreinfeksjon, vanligvis som et resultat av bakterier sprer seg fra blæren. Nyreskader, nyre utvidelse og nyresvikt kan også være komplikasjoner av hydronefrose. Disse komplikasjoner variere avhengig av årsaken til det blokker urogenitalsystem. Det er to typer av hydronephrosis. Bilateral hydronefrose er når hindringen er i urinrøret eller blæren. Unilateral hydronefrose oppstår når hindringen er i en ureter.

Behandlinger

Målene ved behandling av hydronefrose er å fjerne sperren og hindre smitte ved å fjerne årsaken kirurgisk. Hvis nyrefunksjonen allerede er berørt, kan ytterligere behandling, inkludert diett restriksjoner, være nødvendig. Behandlingen kan kreve midlertidig eller permanent nephrostomy rør inn til regelmessig renne nyrene. Tilbakevendende infeksjoner kaller for en antibiotikabehandling.

Forebygging / løsning

Forebyggende metoder inkluderer kosten endres for å unngå hindringer som for eksempel nyrestein. Disse kosttilskudd endringer inkluderer å senke inntaket av sukkerholdig og / eller kullsyreholdige drikker; senking av inntak av natrium, kalium og protein; og drikker mer klare væsker, spesielt vann. Komplikasjoner som oppstår med hydronefrose kan føre til alvorlige konsekvenser hvis venstre ubehandlet.