Digidexo.com

kontinuerlig blødning

Hvordan gjenkjenne symptomer på en postpartum blødning

Hvordan gjenkjenne symptomer på en postpartum blødning


Postpartum fasen er perioden umiddelbart etter at en kvinne føder. Dette kan også kalles postnatal. En postpartum eller postnatal blødning er alvorlig blødning forårsaket av fødselen eller fødsel er ettervirkninger. Konsekvensene varierer fra alvorlig til kritisk. Denne veiledningen forklarer hvordan å gjenkjenne en postpartum blødning.

Hvordan gjenkjenne symptomer på en postpartum blødning

Gjenkjenne symptomer på en ekstern postpartum blødning

Monitor moren tett etter fødsel. Det kan ha vært noen traumer under levering. Fødsel kan ha forårsaket et åpent sår og kontinuerlig blødning. Fysiske traumer under fødselen er den vanligste årsaken til en postpartum blødning.

Hold notere eventuelle blødninger fra skjeden. Noen vaginal blødning er å forvente etter fødsel, men dersom utslippet virker for alvorlig eller hvis fargen er lys rød, kan blødningen være unormal. Når du er usikker, er det bedre å risikere å avbryte legen din.

Snakk med en lege når pasientens utvinning tid vises lengre enn normalt. Hvis det fortsatt er vaginal blødning lenge etter fødsel, kan mor være lider uterusatoni. Uterusatoni er manglende evne av livmoren å trekke seg sammen normalt. I disse tilfellene, vil prosessen må være ferdig manuelt i et sykehus.

Gjenkjenne symptomer på en intern postpartum blødning

Vær på utkikk etter noen form for uvanlig ubehag, selv uten tilstedeværelse av blod. Bare fordi det ikke er synlig blod betyr ikke at pasienten ikke er blødning. En intern postpartum blødning er sjelden, men det er veldig farlig.

Overvåk morens temperatur. En feber i postpartum scenen kan være et tegn på et større problem. I tilfelle av en indre blødning, kan feber være en av de tidligste symptomer. En feber kan også være bare en feber; feile på siden av forsiktighet.

anerkjenne betydningen av ubehag eller smerter i pasientens mage. Hvis mor opplever magesmerter, betyr det ikke at hun har en intern postpartum blødning, men det kan være et av tegnene. Få henne sjekket umiddelbart for å være sikker.

Hint

  • En postpartum blødning vil mest sannsynlig skje mens pasienten fortsatt er på sykehuset etter fødsel. Men hvis du ikke er på et sykehus, og disse symptomene oppstår, rush til nærmeste sykehus umiddelbart.
  • Se opp for tegn på komplikasjoner etter fødsel. Postpartum fasen er en svært sårbar tid for mor og mange ting kan skje. Ring en lege ved første tegn på problemer og ikke la noe få deg en overraskelse.

Blødning i endetarmen

Blødning i endetarmen


Blødning fra endetarmen kan resultere fra nedre del av tykktarmen eller endetarmen, eller fra den siste delen av tykktarmen. Du kan se blod på avføringen, på toalettpapir, eller i toalettet. Det er mange årsaker til blødning fra endetarmen, for eksempel forstoppelse eller hemorroider. Det er viktig å se en lege hvis du opplever blødninger fra endetarmen for å utelukke eventuelle andre alvorlige forhold, for eksempel kreft i endetarmen. Behandlinger kan variere avhengig av alvorlighetsgraden av din tilstand.

Årsaker

Blødning fra endetarmen kan være et resultat av hemorroider, som er hovne årer i nedre rektum. Når du har avføring, kan dette føre til hemorroider å bli betent og blø. Du kan også utvikle blødninger på grunn av forstoppelse. Hvis du anstrenge seg for å ha avføring, kan du forårsake blødninger. Sprekker kan oppstå dersom du har alvorlig forstoppelse eller diaré. Ifølge Jackson Siegelbaum Gastroenterology, sprekker er som å ha sprukne lepper, men i endetarmen. Sprekker kan føre til blødning når du belastningen for mye.

Alvorlige årsaker

Blødning fra endetarmen kan også være et resultat av mer alvorlige komplikasjoner, som for eksempel polypper, kreft eller en utvekst i endetarmen. Noen mennesker utvikler polypper i tykktarmen. De er vanligvis godartet, men de kan vokse til å bli stort. Polypper kan da blø og du kan passere blod når du har avføring. Noen polypper kan bli kreft. Et vanlig tegn på tykktarmskreft er blødning fra endetarmen. I eldre voksne, kan en tilstand som kalles utstikket av endetarmen forekomme. Ifølge Jackson Siegelbaum Gastroenterology, en utvekst av endetarmen resultater i svekket vev i endetarmen. En del av endetarmen kan stikke fra anus og forårsake blødninger.

Å se en Doctor

Du bør se en lege hvis du har rektal blødning som varer i mer enn to dager. Andre tegn på bekymring er blødning som er tung eller kontinuerlig, blødning som er ledsaget av alvorlig rektal smerte og feber, eller blødning som er ledsaget av magekramper og smerter.

Diagnose

Legen din vil ta en medisinsk historie av tilstanden din. Ifølge Jackson Siegelbaum Gastroenterology, kan spørre konkrete spørsmål om din tilstand bidra til å avsløre den underliggende årsaken til blødningen din. En visuell eksamen vil også bli gjennomført for å se på det berørte området og finne noen å rive eller hemorroider. En endoskopi kan utføres for å se etter polypper. En barium klyster, som bruker flytende barium å fremheve dine tarmen, kan se etter mulige svulster.

Behandlinger

Behandling vil variere, avhengig av alvorlighetsgraden av blødningen din. For eksempel, hvis du lider av forstoppelse, inkludert mer fiber i kostholdet ditt, og drikker mer vann kan utvikle mykere avføring. Hvis du har en utvekst i endetarmen, kan kirurgi for å fikse utstikket være det eneste alternativet. Sprekker og hemoroider kan lindres med varme bad, eller bruke baby kluter etter å ha avføring. Unngå å bruke parfymerte såper eller toalettpapir hvis du har hemoroider eller sprekker, da dette kan forverre symptomene dine.

Langvarig blødning i overgangsalder

Hvis du er i nærheten overgangsalder og blø voldsomt eller er faktisk overgangsalderen - etter å ha gått et helt år uten en periode - og du gjenoppta blødning, anbefaler Dr. Frederick R. Jelovsek at du har en diagnostisk arbeid-up. Dette bør gjøres for å finne ut om det er en anatomisk grunn for kontinuerlig blødning. Anatomiske årsaker kan inkludere submucous fibroids eller polypper. Opparbeidelsen kan gjøres via en hysteroscope. I Dr. Jelovsek oppfatning bør denne prosedyren gjøres før du sender til en utvidelse og utskrapning (D & C), som er et kirurgisk inngrep og mer invasive.

Betraktninger

Dersom det fastslås at blødningen er forårsaket av dysfunksjonelle hormonelle svingninger og ikke på grunn av en anatomisk grunn kan blødning reguleres via hormonbehandling. Men det er risiko forbundet med hormonbehandling, for eksempel en økt sjanse for brystkreft, blodpropp og hjertesykdom.

Hva du skal gjøre

Ifølge Dr. Machelle M. Seibel, er tung og langvarig blødning ofte en indikator på forestående overgangsalder. Han anbefaler å ta en multi-vitamin på en daglig basis, samt tre jerntabletter hver dag for å forhindre anemi. Legen din kan være lurt å gjøre en endometrial biopsi, som er en screening for livmorkreft. Biopsi også vil indikere om livmorslimhinnen er normal. En ultralyd kan også gjøres.

Too Much Blood Loss

Alle kvinner er forskjellige når det gjelder lengde og tyngde av hennes menstruasjonssyklus. Imidlertid vil typisk menstruasjon vare fra én til åtte dager. Den gjennomsnittlige lengden er fire til fem dager, ifølge Womenshealthlondon.org.uk. Hvis mensen er som varer lenger enn åtte dager, må du diskutere dette med legen din.

Å være peri-menopausal er forskjellig fra å være fullt overgangsalderen. Under peri-menopause, villfaren menstruasjon er hyppige. Perioder er sannsynlig å komme ut av kilter og involverer for mye blødning for lenge eller omvendt, savnet perioder. Etter overgangsalderen, bør ingen blødning oppstå. Hvis du er fullt overgangsalderen og gjenoppta blødning, garanterer dette en tur til legekontoret.

Av stor bekymring er mengden blod som en kvinne mister i løpet av sin periode, spesielt hvis perioden er forlenget. Blø voldsomt kan forårsake en kvinne å bli blodfattig (jernmangel) og gjøre henne føle seg svak og elendig. Det kan også være en enorm plage, ulemper og forlegenhet hvis du blør gjennom klærne, over sengen klær og måtte bruke en formue på pads og tamponger.

Offisiell Term: Menorrhagia

Ifølge Mayo Clinic, er menstruasjonen som oppstår hver 21-35 dager anses normalt som er de som vare i fire eller fem dager, og med en total produksjon blodtap på 2 til 3 ss. eller 30 ml til 44 ml. Hvis du taper 5.5 ss. eller 81 ml blod under menstruasjonen, dette anses menoragi eller overdreven blødning.

Detaljer om Menorrhagia

Menoragi symptomer inkludert mette en eller flere pads eller tamponger hver time i flere sammenhengende timer; iført to pads eller en pute og en tampong samtidig for å kontrollere blødningen; få opp midt på natten for å endre pad og enhver periode som varer mer enn syv dager. Menoragi omfatter også perioder som forårsaker tretthet og kortpustethet, som kan indikere anemi, perioder som involverer passerer store blodpropper og en periode som er så tung at det forstyrrer din livsstil.

Herbal rettsmidler

Ifølge Henriettesherbal.com, vil ved hjelp av kjerringrokk og gjeter-vesken (urter) bidra til å kontrollere overdreven menstruasjonsblødning. Imidlertid bemerker nettsiden som damiana, en annen urt, som brukes til å øke libido, bør unngås fordi det øker blodstrømmen til kjønnsorganene regionen. Klaseormedrue bør ikke tas fordi det kan oppmuntre sammentrekninger og gjøre flyten tyngre. Men hvis du tar det før mensen det er angivelig nyttig i å eliminere PMS symptomer. Røde bringebær blad skjær er kjent for å forhindre tunge menstrual flow. Rådføre seg med en herbalist.

Se Din Doc

Hvis menstruasjonen er varig for lenge, og spesielt hvis det er for tung, ta kontakt med din lege. Noen kvinner tar Ibuprofen å bremse sin flyt. Spør legen din om denne type terapi. Unngå å ta aspirin fordi dette vil gjøre at du blør mer fordi det tynner ut blodet.

Hvilke funksjoner av kortisol og ACTH?

Hvilke funksjoner av kortisol og ACTH?


ACTH tester, eller adrenokortikotropt hormon tester, brukes til å måle responsen av binyrene. ACTH er et naturlig forekommende hormon som produseres i hypofysen, som styrer frigjøringen av kortisol (også kalt hydrokortison). Kortisol er et steroid, adrenal hormon som bidrar til å redusere betennelse. Generelt, som kortisolnivået stiger, ACTH nivåer falle, og vice versa. De mange forskjellige funksjoner av de to hormoner kan produsere en rekke negative effekter, som kan ACTH teste seg selv.

Normale nivåer

Det er normalt for kroppen å produsere økt mengde kortisol etter ACTH stimulering. Ifølge National Library of Medicine nettsted, kortisol til blodprosent i kroppen din - hvis kroppen fungerer er riktig - bør være 18 til 20 mikrogram per desiliter eller høyere etter stimulering. Men nivåer som anses som "normal" vil variere litt fra laboratorium til laboratorium, så be legen din om en tolkning av resultatene.

Høye kortisolnivå

Høye kortisolnivåer kan noen ganger være en indikasjon på Cushings sykdom (også kjent som hyperkortisolisme og Cushings syndrom), som vanligvis er forårsaket av dannelsen av en tumor i hypofysen. Sykdommen er karakterisert ved fedme i overkroppen, spesielt rundt ansikt og hals. Men ifølge WebMD, dersom de høye kortisolnivåer er også forbundet med høye nivåer av ACTH, kan det være en indikasjon på at ACTH blir produsert utenfor de pituitaries (som også kan være et resultat av kreft).

Lave kortisolnivå

Ifølge WebMD, hvis lave kortisolnivåer i en pasient som er forbundet med høy ACTH-nivåer, kan dette indikere Addisons sykdom, som er kjennetegnet ved letargi, lavt blodtrykk, misfarging av huden, og progressiv røde blod celledød (anemi). Ved de lave nivåer av kortisol er forbundet med lave nivåer av ACTH, kan det tyde hypopitiutarism: en tilstand hvori hypofysen er i stand til å utskille nok hormoner. Hos yngre pasienter, kan hypopitiutarism forårsake dverger, mens hos eldre pasienter, kan tidlig aldring oppstå.

Legemiddelinteraksjoner

Legemidler som virker lik kortisol, som kortikosteroider (som vanligvis brukes til å behandle betennelse), kan endre dine kortisol / ACTH nivåer. Ifølge Cigna.com, litiumkarbonat, amfetamin og insulin kan også endre dine kortisol / ACTH nivåer. Hvis du lider av kontinuerlig blødning etter en ACTH test, dette kan resultatet en blødersykdom, eller resultatet av å ta blodfortynnende medisiner som warfarin eller acetylsalisylsyre, ifølge WebMD.

Hva betyr det hvis du har blodig avføring?

Blodig avføring kan være en indikasjon på en lidelse av fordøyelseskanalen eller en skade. Blod kan vises i avføringen som følge av et problem hvor som helst i fordøyelseskanalen. Hyppige blodig avføring kan være tegn på en alvorlig tilstand.

Farge

Fargen av blodet kan bidra til å bestemme plasseringen av problemet. For eksempel indikerer en mørk avføring blod fra øvre fordøyelseskanalen, som din mage, spiserør eller tynntarmen. Bright rød eller rødbrun blod betyr at blodet kan være fra nedre gastrointestinal (GI) tarmkanalen, som din endetarm, anus eller tykktarmen.

Øvre GI

Årsaker til blod fra øvre mage-tarmkanalen kan inkludere et sår i magen eller tolvfingertarm, magekatarr, traumer, skader på spiserøret, et fremmedlegeme eller overgrodd og utvidet blodkar, ifølge Medline Plus.

Lavere GI

Årsakene til lyse rød eller rødbrun blod kan inneholde kolon polypper, hemorroider, anal sprekker (tårer), inflammatorisk tarmsykdom (Crohns eller ulcerøs kolitt), diverticulosis, traumer, et fremmedlegeme, en liten tarm svulst, tarminfeksjon eller tykktarmskreft.

Diagnose

Tilstanden kan diagnostiseres gjennom tester, for eksempel barium studier, endoskopi, koloskopi, avføring kultur, angiograph og røntgen av magen og tynntarmen.

Betraktninger

The Mayo Clinic tyder på at blødning fra endetarmen er oftest forårsaket av hemoroider eller forstoppelse. Du bør oppsøke lege for å finne årsaken. Hvis du opplever tung eller kontinuerlig blødning, alvorlige kramper eller magesmerter eller anal smerte bør du søke øyeblikkelig medisinsk hjelp.

Forebygging

En diett som er høy i fiber og lite fett vil redusere risikoen for mange GI forhold. Det anbefales at etter fylte 50, bør du ha en fekal okkult blod test årlig og en koloskopi hvert 10. år.

Hvordan Scale en Nerve Block

Hvordan Scale en Nerve Block


Nerve blokker er anestesi injeksjoner målrettet for bestemte nerve eller en gruppe av nerver til å behandle smerte. Nerve blokker kan behandle betennelse. Når en nerve blir betent, oversetter den til smerte indikerer nerve irritasjon. Nerve blokker er administrert av anestesileger for å behandle akutt eller kronisk smerte. Nerve blokker midlertidig lindre smerte gjennom ryggmargen. Før en lege utfører en nerve blokk, må hun skalere området blir påvirket av smerte. Nerve blokker kan hjelpe leger diagnostisere kilden til smerten. Nerve blokker er gitt gjennom injeksjoner som slår ned smertereseptorer i området kontrollert av at nerve. Virkninger av injeksjonen er umiddelbar.

Bruksanvisning

Plasser pasienten på et flatt bord (se tips). Fullt eksponere det området hvor nerveblokk vil bli administrert. Skalere eller observere området av betennelse før injeksjon. Lå pasienten på sin side for å avsløre den nedre halvdelen av ryggraden, for eksempel hvis du administrerer en lumbal nerve blokk.

Palpate aktuelt område for innsetting av nålen. Identifiser området for nålen plassering av nerveblokkering. Bruk landemerker kropp som veiledning (se tips).

Rengjør området med en antiseptisk løsning. Sterilisere området helt for å hindre mulig smitte.

Advar pasienten av ubehag eller "klype" hun kan oppleve fra nålen. Litt sette nålen inn i området på det aktuelle plasseringen av nerve og injisere medisiner til irritert nerve. Trekk forsiktig nålen ut en gang all medisinering er vellykket injiseres Påfør lett trykk til området for å hindre kontinuerlig blødning og bruke gasbind å stanch noen blodstrømmen.

tillater pasienten å hvile i 15 til 30 minutter. Vent på medisiner for å gi lindring. Sjekk for å se om pasienten har noen bivirkninger. Avhengig av medikamenter injiseres, kan avlastnings vare en til to uker eller til og med vise seg å være permanent. Hjelpe vil avhenge av alvorligheten av nerveinflammasjon. Råd pasienten å oppsøke lege hvis de trenger å gjøre å følge opp avtaler.

Hint

  • Trinn 1: Prosedyren er gjort på poliklinisk basis. Sjelden har prosedyren krever natten opptak til sykehuset. Dette bestemmes av legen.
  • Trinn 2: For eksempel er spinal kraner gjort på L4 og L5 regioner av ryggvirvlene.

Dental Utvinnings Komplikasjoner

Dental Utvinnings Komplikasjoner


Trekke en tann eller dental utvinning, er en vanlig dental prosedyre. Prosedyren er gjort i tannlegekontor under lokalbedøvelse; som betyr at du fortsatt våken, men vil ikke føle noen smerte. Vanligvis alt går bra. Imidlertid kan komplikasjoner oppstå med en tanntrekking.

Prosedyre

Under utvinning, vil tannlegen nummen området rundt tannen din, inkludert røttene av tannen. Han vil da bruke en spesiell dental verktøy for å rocke tann frem og tilbake før han kan trekke det ut lett. Han må kanskje sy området stengt etter inngrepet.

Etter en dental utvinning kan du forvente noe hevelse, smerte og blødning. Det blir bare et problem hvis det vedvarer. Se din tannlege for riktig behandling hvis du har noen av følgende komplikasjoner.

Overdreven blødning

Blødning som ikke stopper kan bety det var skade gjort til en blodåre ved utvinning og du vil trenge ytterligere behandling fra tannlegen din. Hvis du tar medisiner som leksjoner din evne til å danne en blodpropp, kan du ha kontinuerlig blødning. Du bør ringe tannlegen din umiddelbart i begge tilfeller.

Mindre blødninger som varer noen dager kan oppstå fordi du gjør en eller flere av følgende, røyking, drikking fra et strå eller skylle området også kraftig. Hvis blødningen fortsetter på grunn av disse handlingene, kan du løsne blodpropp. Tannlegen kan restitch og pakke utvinning området, slik at det vil gro.

Dry Socket

Smerter som forverres flere dager etter at utvinning kan bety at du har en tørr socket. En tørr socket oppstår når blodproppen er løsnet fra sokkelen. Benet under er venstre eksponert og forårsaker smerte. Legen din må restitch området og foreskrive antibiotika for å beskytte mot infeksjon.

Allergisk reaksjon

Hevelse i kjevebenet er normalt etter en tanntrekking i opptil 48 timer. Hvis tungen eller halsen svulmer til et punkt der du har problemer med å puste, kan du være å ha en allergisk reaksjon på medisinering. Ring tannlegen din.

Hvis du har veldig dårlig ånde en uke etter ekstraksjon ringe tannlegen din, som du kan ha en infeksjon. Tannlegen bør forskrive et antibiotikum for deg å ta det vil forhindre en infeksjon. Skylling med varmt saltvann kan redusere sjansen for infeksjon i tillegg.

Root tips

Noen ganger under ekstraksjonen tannlegen ikke kan være i stand til å fjerne hele roten av tannen. Dette rotspissen kan arbeide seg til overflaten av kjeven og faller ut av seg selv. Hvis roten spissen blir smittet eller ikke vil komme ut, vil oral kirurgi må gjøres for å fjerne det.

Hva er forskjellen mellom Lovenox & Heparin?

Lovenox (enoxaparin) og heparin er to stoffer som brukes for å hindre blodpropp. De er også kjent som antikoagulanter eller anti-blodplater. Selv om begge brukes for forebyggende tiltak, de skiller seg fra hverandre betraktelig.

Handlinger

Heparin forhindrer blodpropp og stopper dem fra å bli større også. Lovenox gjør disse tingene også, med den ekstra muligheten til å bryte opp blodpropper som allerede eksisterer.

Veier Administrasjon

Lovenox er tilgjengelig både i hetteglass for injeksjon og som tabletter. Heparin, derimot, er bare tilgjengelig ved injeksjon.

Heparin bivirkninger

Den primære bivirkninger forbundet med heparin er irritasjon, smerte, rødhet og hevelse på injeksjonsstedet.

Heparin Alvorlige bivirkninger

Noen tegn til økt blåmerker, neseblødning, blodig, tjærelignende avføring, eller blod i urinen mens du tar heparin er grunn til alarm. Ta kontakt med din lege umiddelbart hvis du opplever noen av disse symptomene.

Lovenox bivirkninger

Hyppigst rapporterte symptomer assosiert med lovenox inkluderer kvalme, diaré, hevelse, og uvanlige blødninger. Som heparin, det også kan gi irritasjon på injeksjonsstedet.

Lovenox Alvorlige bivirkninger

Hvis du opplever kontinuerlig blødning, alvorlig blåmerker, svakhet, hodepine, forvirring og endringer i mental status, smerte eller hevelse i bena, hoste eller brystsmerter og problemer med å puste, søke medisinsk hjelp umiddelbart.

Pediatric Leukemi Symptomer

Pediatric Leukemi Symptomer


Ifølge American Cancer Association, er leukemi er den vanligste formen for kreft hos barn. Av barn med kreft, en av tre har leukemi. Leukemi starter i benmargen, når unormale hvite blodceller er opprettet. Disse dårlige cellene ikke forlate rommet for friske blodceller til å gjøre arbeidet sitt. Hvis du merker noen pediatriske leukemi symptomer hos barnet ditt, kan du se en lege umiddelbart. Den tidligere legene fange den, jo bedre sjanse barnet har for å overleve.

Anemi

Hvite og røde blodlegemer dannes i benmargen, som er den myke indre del av benet. Røde blodceller er ansvarlig for å bære oksygen fra lungene til andre deler av kroppen. Når barnet ditt har leukemi, er røde blodceller ikke produsert så raskt fordi de hvite blodcellene er på gjengroing modus. Så uten nok røde blodceller, kan de føle seg sliten og andpusten. Deres kroppens vev ikke får nok oksygen, som er en tilstand som kalles anemi.

Feber

Hvite blodceller normalt bidra til å bekjempe infeksjoner. Og selv om barn med leukemi har et høyt antall av dem, er disse celler som betraktes unormal. Slik at de ikke har samme infeksjon-kampene makt som sine vanlige kolleger. Faktisk, noen ganger disse unormale hvite blodceller slipper et kjemikalie som fører til at barnet å få feber.

Blåmerker og Bleeding

Nok en gang er overvekst av hvite blodlegemer til å klandre her. I denne situasjonen de hvite blodcellene fortrenge blodplater, som også produseres i benmargen. Når du får et kutt eller et brak, det er blodplatene som danner en blodpropp og holde deg fra å kontinuerlig blødning. Barn med leukemi har en mangel på blodplater, så det kan være overdreven blødning fra små kutt, neseblod eller blødning fra tannkjøttet når du pusser tennene.

Tap av appetitt

Leveren og milten kan bli forstørret med en samling av leukemiceller. Det kan gjøre barnet ditt ser ut som om hun har en hoven mage. Hvis milten og leveren blir stor nok, kan de trykke mot magen. Som et resultat, kan barnet ikke spise så mye som hun normalt gjør, og du kan også legge merke til vekttap.

Hovne lymfeknuter

Lymfeknuter er bønneformede kjertler som ligger i ulike deler av kroppen, blant annet i halsen, i armhulene og langs kragebeinet. De filtrere døde bakterier og virus, og fjerne dem fra kroppen. Hos barn er en hoven lymfeknute ofte et tegn på at de kjemper en infeksjon. Men siden noen former for leukemi spredt seg til lymfeknuter, kan dette også bli klassifisert som en pediatrisk leukemi symptom.

Recovery Time for nyrestein Surgery

Recovery Time for nyrestein Surgery


Medisinske fremskritt har gjort behovet for kirurgi mindre vanlig i bekjempelsen av nyrestein. Hvis steinene ikke vil passere av seg selv, urologer ofte prøve sprengning steinene med lydbølger gjennom en ikke-invasiv prosedyre som kalles lipotripsy. Men når lipotripsy svikter, er en kirurgisk prosedyre noen ganger den eneste måten å bli kvitt de vonde inntrengere. Utvinning Tiden varierer avhengig av type prosedyre.

Avgjørende faktorene

En urolog kan bestemme på kirurgi hvis pasienten er i ekstrem smerte, steinene blokkerer urin flyt, steinene forårsaker en urinveisinfeksjon, er faren for vevsskade, eller hvis steinene er rett og slett for store til å passere. Før noen beslutning er tatt, vil pasienten gjennomgå et batteri av tester for å se nøyaktig hvor steinene er. Urologen deretter møter med pasienten for å diskutere de ulike alternativene for å fjerne steinene.

Typer

Ved perkutan nephrolithotomy kirurgi, fjerner kirurgen stenene gjennom et lite snitt i ryggen. Ureteroscopic kirurgi er anbefalt for steiner fast i den nedre ureter. For denne prosedyren, bruker kirurgen en ureteroscope å trekke steinen fra ureter. Parathyroid kirurgi er utført med en radiostyrt sonde for å fjerne en godartet svulst på en biskjoldbruskkjertelen. Slike svulster kan produsere overflødig kalsium og danner steiner. I sjeldne tilfeller må kirurgen åpner nyre for å fjerne steinen.

Risiko

Som med alle kirurgi, er det risiko med nyre-stein kirurgi. Den første innebærer anestesi. Mens de fleste pasienter har ingen problemer med det, er det noen mulige bivirkninger. Ifølge Mayo Clinic, de inkluderer midlertidig mental forvirring, lungebetennelse, hjerneslag, hjerteinfarkt og død. En revne ureter under ureteroscopic kirurgi er en annen bekymring med stein kirurgi. Pasientene blir også sjekket for kontinuerlig blødning etter alle typer stein fjerning prosedyre.

Recovery Time

Minimal invasiv kirurgi har en kortere restitusjonstid enn åpen nyre kirurgi. For eksempel kan pasienter som gjennomgår ureteroscopic kirurgi forvente en full gjenoppretting i et par dager. Restitusjonstid for perkutan nephrolithotomy er omtrent en til to uker. Parathyroid kirurgi pasienter vanligvis gjenopprette på en dag. Normal restitusjonstid for åpen nyre stein kirurgi er ca seks uker. Urologen vil gå over gjenopprettingsprosessen med pasienten før operasjonen.

Stenter

Noen nyre-stein pasienter må stri med en stent i ureter under gjenoppretting. Stenten er et rør i hvilket urinen renner mens uret leges. Iført en stent kan være en ubehagelig opplevelse. Ifølge emedtv.com, kan pasienten oppleve en økning i vannlating, økt trang til å urinere og ryggsmerter og ubehag mens urinering med stent. Urologen fjerner stent på poliklinisk basis noen dager etter operasjonen.

Neseblødning hos barn

Neseblod er vanlig i barndommen og vanligvis ikke signalisere alvorlige problemer. Disse stopper med behandling hjemme, men medisinsk intervensjon kan være nødvendig for blødninger som er vanskelig å kontrollere. Barn vanligvis vokser neseblod i løpet av tenårene.

Årsaker

Neseblod er forårsaket når de små blodårene i neseslimhinnen sprekke. Dette kan utløses av traumer til hodet eller nesen samt nese plukking. Tørt vær, allergier, forkjølelse og bihulebetennelse føre til neseblod på grunn av mangel på fuktig luft og hevelse i nesegangene.

Underliggende tilstander

Neseblod kan være relatert til blodproppsykdom eller kreft i sjeldne tilfeller. Unormale strukturer innenfor nesen samt vekster forekommer sjelden, men kan føre til neseblødning.

Forebygging

Bruk en luftfukter for å holde luften fuktig og hindre nesegangene tørker ut. Saltvann dråper kan også brukes til å holde passasjer fuktig og klar. Motvirke nese plukke eller å sette fremmedlegemer i nesen. Behandling av allergier hindrer også neseblødninger fordi virkningene av irritasjons minimaliseres.

Hjem Behandling

Har barnet ditt spytte ut noe blod som kan være i munnen. Lean barnet fremover mens hun sitter på fanget og klemme neseborene lukkes med et vev eller vaskeklut; gjelder kontinuerlig milde press i 10 minutter, minner barnet å puste gjennom munnen. Hvis dette ikke stopper blødningen, bruke en kald komprimere over neseryggen og klemme neseborene stengt i ytterligere 10 minutter.

Medisinsk behandling

Se en lege hvis hjem behandlinger er mislykket, eller hvis neseblødning forekommer ofte. Medisinert dråper som constrict blodkar kan plasseres i nesen av legen om å stoppe blødningen.

Hva er årsakene til blødning mellom perioder på prevensjon?

Hva er årsakene til blødning mellom perioder på prevensjon?


Vanligvis kvinner bare oppleve vaginal blødning under menstruasjonen. Se blod vises når det ikke er tid for menstruasjon kan være alarmerende. Imidlertid er gjennombruddsblødninger ikke uvanlig, særlig blant kvinner som bruker p-piller og andre hormonelle prevensjons løsninger. Videre er det ikke alltid føre til alarm.

Varierende hormoner

P-piller og andre hormonelle prevensjons produkter, slik som patcher og injeksjoner, utslipp hormoner i en kvinnes kropp, forandre balansen av hormoner som er naturlig tilstede. Ofte hormoner som brukes i prevensjon er lik de som allerede er tilstede i kvinnens kropp. Prevensjon løsninger kan rett og slett frigjøre mer av disse hormonene enn normalt eller slippe dem til tider som avviker fra kroppens naturlige tidsplan.

Gjennombruddsblødninger

Når en kvinne på prevensjon har småblødninger mellom perioder, er det ofte referert til som gjennombruddsblødninger. Dette blødning, vanligvis forårsaket av varierende hormoner, er vanligvis ikke så tung som en full periode. Det er vanligvis lett og krever bare bruk av et truseinnlegg som beskytter undertøy og klær. Den spotting kan vare i en dag eller flere, og det kan komme og gå. Det kan omfatte lyse-rødt blod eller brunlig utflod.

Time Frame

Gjennombrudd blødninger kan oppstå når som helst, men ifølge Planned Parenthood, er det mer sannsynlig å skje i løpet av de første månedene en kvinne som tar p-piller eller bruker prevensjon patch. Likeledes er spotting mer sannsynlig å skje i den første perioden av å ta Depo Provera (medroksyprogesteronacetat), en form for injisert prevensjon. Ifølge Pfizer.com, er gjennombruddsblødninger mindre sannsynlighet for å forekomme en gang en kvinne har fått injeksjoner med Depo Provera for et helt år. Menstruasjonen kan stoppe helt etter et år med kontinuerlig bruk.

Løsning

For noen kvinner, kan løsningen på prevensjon-indusert spotting være venter for kroppen å justere eller venne seg til hormonene. Til slutt kan det spotting stoppe. Ifølge DrDonnica.com kan imidlertid gjennombruddsblødning skje sjeldnere hos kvinner som tar p-piller som inneholder større mengder østrogen. Noen ganger kan bytte piller hjelpe.

Tapte Doser

Noen kvinner øye på når de går glipp av en p-pille eller to, eller ta en dose senere enn foreslått. Selv glemmer piller ikke kan skade kroppen din, kan det føre til uønsket graviditet. Hvis du har gått glipp av piller eller tatt dem sent og du går glipp av en periode, gå til legen din for en graviditetstest.

Advarsel

Selv om gjennombruddsblødninger kan være normal, bør du oppsøke lege for å være sikker. Noen ganger blødning mellom perioder kan være et tegn på en infeksjon, graviditet eller vaginal irritasjon. I noen tilfeller kan det også være et tegn på kreft.

Hvordan behandle en blødning Arm

Hvordan behandle en blødning Arm


Når noen opprettholder et kutt på sin arm som resulterer i blødning, flere hensyn må tas i betraktning: Er tilstanden fra selve såret? Hvor sprek er blodtap? Hva er objektet eller situasjonen som forårsaket sårskader? Er det noen andre samtidige medisinske tilstander personen kan ha? Denne artikkelen kommer til å hjelpe deg å vurdere en blødning arm såret og gjennomgå aktuelle tiltak / behandling som kan være nødvendig.

Bruksanvisning

•  Vurdere tilstanden av såret; alle blødende armer bør først vurderes. Er såret enkle og litt blødning? Er såret taggete med manglende vev og et kontinuerlig tap av blod? Er blodet fra sårstedet "pulserende" eller "spurting" fra armen? Arm flenger (vanligvis kalt "kutt") kan være overfladisk til omfattende krever noen ekspert lege.

Be personen om de har medisinske tilstander som diabetes som du bør vite om. Diabetikere er mer sannsynlig å ha komplikasjoner fra noen sår på grunn av deres fluxing glukose (sukker) nivåer som kan øke sannsynligheten for infeksjoner. Hvis du føler deg komfortabel du kan også være lurt å spørre den skadde personen om mulige smittsomme sykdommer (HIV, hepatitt) som de måtte ha. Imidlertid kan offentliggjøring av disse betingelsene ikke være behagelig eller praktisk for personen. Derfor, det medisinske miljøet anbefaler alltid at alle skadde mennesker behandles likt, og direkte kontakt med en annen persons blod eller andre kroppsvæsker alltid unngås.

Heve armen for å bidra til å forsinke blødningen. En blødning ekstremitet holdes over nivået av hjertet vil ha en mer vanskelig tid blødning når blodpumpekilde (hjertet) er lavere enn såret. Men mens du holder såret over hjertenivå er generelt en god idé, er det også svært viktig å merke seg at hvis blødningen kommer ut i "spruter". Vanligvis indikerer sprutende blod at en av arteriene (skipenes som pumper blodet) har blitt kuttet. Blood faktisk vil "puls" av såret og rask blodtap er et stort problem.

Hvis du har mistanke om arteriell blod engasjement, gjelder direkte og fast press på såret og aktiver 911 systemet umiddelbart. Hvis du har evne og ferdigheter du kan også forsøke å plassere en tourniquet over sårstedet å "feste" den skadede blodåren for å redusere eventuelle spurting blodstrømmen. Men ved å bruke kors for blødning ekstremiteter krever ganske omfattende kunnskap og opplæring om programmet og komplikasjoner og bør overlates til medisinske fagfolk hvis det er mulig.

ekstremitetene skader, med mindre svært små og overflatiske, bør alltid vurderes av helsepersonell for nivået på skade- og sykdomstilstander som kan kreve ytterligere medisinsk oppmerksomhet (kronisk sykdom som diabetes), brudd og andre mulige komplikasjoner.

Hint

  • Forsøk alltid å plassere en barriere mellom deg og den skadde personens blod eller kroppsvæske.
  • Heve den skadde armen i betydelig grad kan bidra med umiddelbar omsorg og hjelpe til med healing.
  • Sørg for å fortelle den personen for å se etter sin siste stivkrampe injeksjon, slik at man kan gis ved behov.
  • Aldri bruke en tourniquet uten skikkelig kunnskap og ferdigheter for å sjekke kvaliteten på lem sirkulasjon. Ring 911 umiddelbart!
  • Denne artikkelen er for pedagogiske formål. Bare en lisensiert helsepersonell kan diagnose og behandle medisinske tilstander.

Tung og langvarig blødning Før overgangsalder

Blødning når som helst etter menstruasjonssykluser er avsluttet kan være alarmerende og bekymringsfull. De fleste årsaker til blødning før utbruddet av overgangsalder er godartede og behandles. I noen sjeldne tilfeller kan det være et tegn på en alvorlig medisinsk tilstand. Det er best å ha alle forekomster av blødninger utenom menstruasjonssyklusen undersøkt av helsepersonell for å være sikker.

Hva er Peri-overgangsalder?

Peri-menopause, også kalt overgangsalder overgang, oppstår 07:58 år før overgangsalderen begynner. I løpet av denne første fasen av overgangsalderen, nivåene av det kvinnelige hormonet østrogen, som er ansvarlig for menstruasjon, begynner å avta. Du vil fortsatt ha menstruasjonssykluser, men de kan være uregelmessig, forårsaker dem til å bli sporadisk, lettere eller tyngre. Denne uregelmessighet i menstruasjon kan også forårsake kontinuerlig kraftig blødning.

Livmor blødning

Ett symptom på østrogen nedgang i peri-menopause er tynning av livmorslimhinnen. Livmor, eller endometrial, er fôr matet av en bølge i hormonet østrogen, som får den til å tykne hver måned. Når nivået reduserer litt, blir slimhinnen skur i den månedlige menstruasjonssyklus. Som nivåer reduseres ytterligere, vil slimhinnen ikke tykkere, forårsaker atrofi av livmor. Fôret blir så tynn med denne tilstanden at blodårene ligger i det svekke og spontant sprekke. Dette fører blod til å flykte, og kan ligne en menstruasjons-type flow.

Vaginal blødning

Den vanligste årsaken til vaginal blødning i den fasen før overgangsalderen er vaginal atrofi. Fallende nivåer av østrogen føre til vaginal veggene til tynn og blir tørr. Dette fungerer veldig mye på samme måte som atrofi av livmor, slik at blodårene som er plassert bak murene til å bli svak på grunn av mangel på solid beskyttelse. Blødning på grunn av vaginal atrofi er vanligvis lys og flekkete, men i noen tilfeller kan det være tungt. Noen kvinner bare merke blødning fra vaginal atrofi etter samleie.

Andre årsaker

En annen årsak til blødning før overgangsalderen er livmor polypper. Livmor polypper er pære-formet vekster som vokser fra og festes til livmor vegger (endometrium). De stammer fra en overvekst av celler i endometrium forårsaket av uregelmessigheter i østrogen og progesteron. De kan vokse så stor som en golfball eller bli enda større og kan variere i antall.

Spesial Advarsel

All blødning før eller under menopause og utenfor menstruasjon anses unormalt før en diagnose er gitt. Testing er nødvendig av legen din for å finne ut om noen av de nevnte årsakene er hva som signaliserer dette blødning. I noen sjeldne tilfeller kan dette være et tegn på livmorhals eller livmorkreft.

Prevensjon, kontinuerlig behandling og graviditet

Prevensjon er lett tilgjengelig og gir en kvinne å ha kontroll over sin reproduksjon, men det store antallet alternativer i prevensjon kan være overveldende. For eksempel kan kvinner velger å ta sin prevensjon noncontinuously (de har en uke med placebo piller), eller de kan ta det kontinuerlig (de tar en aktiv pille hver dag uten placebo uke). Hvis en kvinne velger kontinuerlig behandling alternativet, bør hun følge noen retningslinjer.

Hormonnivåer

Pass på at du tar en prevensjon medisiner som har samme mengde av østrogen og progesteron hver eneste dag (dvs. det er monofasisk). Dette bidrar til å holde hormonnivået knyttet til eggløsning mer konsekvent, og dermed redusere risikoen for en "tilfeldig" eggløsning og befruktning. Legene tror også at økningen i progesteron med modifisert nivå prevensjon øker også risikoen for gjennombruddsblødninger.

Placebo

Gi deg selv en og annen pause fra kontinuerlig prevensjon terapi. Noen prevensjon medisiner er utviklet for å ha aktive doser for bare 21 dager, andre i 3 måneder, og ett (Lybrel) for et helt år. Det kan imidlertid hende du finner ut at gjennombruddsblødninger (spotting) er verre hvis du aldri har et uttak periode. Når du slutter å ta prevensjon for en kort periode for å få en tilbaketrekning periode slik at spotting lessens, bruke en alternativ prevensjonsmetode som kondom. Det er mulig å eggløsning og bli gravid i eneste uke du avslutte ditt prevensjon program.

Bli gravid

Hvis og når du bestemmer deg for å bli gravid, bør du oppsøke legen din først og informere henne om at du ikke lenger vil være å ta prevensjon, spesielt hvis du er på medisiner som doseringen avhenger av hormonnivåer. Hun kan bruke en eksamen og hormonprøver for å hjelpe deg å vurdere hvordan kroppen din reagerer på prevensjon tilbaketrekking og informere deg om den eksakte fysiske prosesser knyttet til kroppen din å produsere graviditetsrelaterte hormoner for seg selv igjen.

Når du går til legen, kan han fortelle deg å være forberedt til eggløsning så tidlig som to uker etter avsluttet din kontinuerlig prevensjon terapi. I gjennomsnitt har kvinner en periode fire til seks uker etter å gå off prevensjon. Det er greit å prøve å bli gravid umiddelbart etter å ha vært på kontinuerlig prevensjon terapi. Imidlertid kan du oppleve at det er vanskelig å forutsi eggløsning og menstruasjonssykluser for en stund fordi kroppen noen ganger hikke litt når det gjelder å starte sin normale hormonsyklusen.

Hvis du ikke har hatt en periode etter tre måneder med å stoppe din kontinuerlig prevensjon terapi, ta en graviditetstest. Selv om det er svært sjelden, er det mulig for deg å få eggløsning og bli gravid etter at du slutter prevensjon terapi og har derfor ingen periode. Det er vanlig i perioder å bli forsinket, spesielt etter å ha vært på prevensjon i lange perioder, men hvis du ikke er gravid og mensen fortsatt ikke har kommet tilbake etter seks måneder, gjør en annen avtale med din ob / gyn bare for å sørge for at alt er all right.

Effekter av kontinuerlig bruk av progesteron krem

Effekter av kontinuerlig bruk av progesteron krem

En balansegang

I de siste år før overgangsalderen, begynner en kvinnes kropp til å produsere lavere mengder av hormoner som trengs for å reprodusere. I løpet av denne tiden, noen kvinner opplever symptomer som kan inkludere hetetokter, nattesvette, hjertebank og humørsvingninger. Dr. John R. Lee, forfatter av "Hva din lege kan ikke fortelle deg om overgangsalder," rapporterer at kvinner som tar østrogen, i form av hormonbehandling (HRT), bør også bruke progesteron kontinuerlig for å balansere sine hormonnivåer og redusere risikoen for å utvikle "østrogen dominans" (referanse 1).

Kreft

Kontinuerlig bruk av progesteron krem ​​kan redusere kvinners risiko for å utvikle brystkreft eller andre kreftformer i reproduktive organer. Progesteron krem ​​kan hjelpe en kvinne, selv om hun ikke bruker HRT hvis hennes naturlig østrogen nivået er høyere enn henne progesteron nivå. Selv om både østrogen og progesteron nivåer slipp i overgangsalderen, kan østrogen bare synker noe, mens produksjonen av progesteron kan falle til nesten null (referanse 1).

Bone Health

Risikoen for at en kvinne vil miste beinmassen øker etter overgangsalderen. Den stadige bruk av progesteron krem ​​kan redusere sin risiko for å utvikle osteoporose. Progesteron ikke bare bremser bentap, det faktisk øker bein vekst i postmenopausale kvinner (referanse 2).

PMS

Månedlig bruk av progesteron krem ​​kan ha nytte yngre kvinner som opplever symptomer på premenstruelt syndrom (PMS). Dr. Lee forklarer at noen menstruerende kvinner produserer tilstrekkelig nivå av østrogen, men deres progesteron nivå forbli lav, noe som resulterer i østrogendominans og månedlige anfall av PMS. Ved hjelp av progesteron krem ​​hver dag for de 14 dagene før hennes menstruasjon kan lindre en kvinnes PMS symptomer (referanse 1).

Naturlig versus Syntetisk

Noen kvinner og deres leger foretrekker naturlig progesteron over syntetisk hormon stoffet, progestin, som også er foreskrevet for å motvirke østrogen dominans. Mens naturlig progesteron er trygt for de fleste kvinner, kan progestin forårsake økt vaginal blødning, depresjon, høyt blodtrykk, væskeansamlinger og humørsvingninger. MayoClinic.com rapporterer at kvinner kan også lider av hodepine, brystsmerter, hyperpigmentering og et redusert nivå av seksuell lyst.

Dosering

Premenopausale kvinner kan ha nytte av å ta opp til 24 mg per dag, som starter 14 dager før datoen for forventet periode, mens kvinner i overgangsalderen kan bruke kremen i 25 påfølgende dager hver kalendermåned. Se etter en krem ​​som inneholder mellom 450 mg og 500 mg per unse av salve. Omtrent ¼ ts. gir 20 mg. av progesteron.

Hva er advarselen tegn på Heavy menstruasjonsblødning?

Heavy menstruasjonsblødning, også kalt menoragi, kan skje med nesten hver kvinne i løpet av livet. Årsakene er mange og kan føre til anemi hvor det ikke er nok røde blodlegemer i kroppen. Anemi vil føre en kvinne til å føle seg mer sliten enn vanlig. Advarselen tegn på tung menstruasjonsblødning må overvåkes slik at det ikke blir en livstruende tilstand.

Definisjon av kraftig blødning

Menoragi er preget av soaking ett bind eller tampong i en time i flere timer i løpet av en 24 timers tidsramme. En periode er definert som å være for tung når blødningen er overdreven eller langvarig. Blødning som varer i mer enn fire dager, og har mer enn 4-6 spiseskjeer blod er definert som å være for tung.

Selv om menstruasjonsvæske er forskjellig for hver kvinne, en normal menstruasjonsvæske som ikke er ansett for å være menoragi vil vanligvis ha 2-3 ss totale blodtap.

Varselskilt

Advarselen tegn på en svært tung menstrual flow, eller blødninger, er følgende: behovet for dobbel bind for å kontrollere flyten, å måtte endre beskyttelse i løpet av natten, en varighet på mer enn sju dager, blodpropp og kontinuerlige smerter i nedre del av magen. Et annet faresignal er at flyten er så tung at det forstyrrer hverdagen.

Andre indikatorer

Kvinner bør se etter sterke smerter med menstruasjonen. Også verdt å merke er hvis en kvinne opplever tunge menstrual flow og har allerede gått gjennom overgangsalderen. Hvis en kvinne opplever blødning under svangerskapet, bør hun oppsøke lege umiddelbart. Når en kvinne har overvåket henne menstruasjonsblødning for tre eller flere sykluser, og hun opplever en tung flyt hver gang, hun trenger å ringe legen for å planlegge en gynekologisk undersøkelse.

Ring lege

Når en kvinne har noen av de nevnte symptomene, bør hun søke legehjelp umiddelbart. Soaking gjennom pads eller tamponger hver time for et par timer er en god indikasjon på at menstruasjonen er for tung, bør lege kontaktes.

Mulige årsaker

Noen av de mulige årsakene til heavy menstrual flow inkluderer en hormonell ubalanse, livmor fibroids eller polypper. Kvinner som nærmer seg overgangsalderen kan oppleve en hormonell ubalanse, og de kan ha kraftig blødning under sine månedlige sykluser. Unge jenter kan oppleve en hormonell ubalanse på grunn av nettopp startet sine perioder. Noen kvinner har en arvelig blødning lidelse som fører dem til å blø kraftig.

Normal eller ikke?

Mens hver kvinne har en annen menstruasjonsblødning som hun anser som normalt for kroppen hennes, når hun har faresignalene inkludert feber, og hun er i alvorlig smerte hun trenger å kontakte helsepersonell.

Hvordan behandle en nese som ikke vil stoppe blødninger

Neseblod kan være skremmende ting, og det er flere foreslåtte måter å stoppe nesen fra blødning. Den mest aksepterte, og den eneste metoden akseptert av store medisinske eksperter er pinching metoden, som er den som brukes i denne rask steg-for-steg for å stoppe nesen fra blødning.

Hvordan behandle en nese som ikke vil stoppe blødninger

•  Hold deg rolig. Sørg for at du holder din puste selv og dyp. Du ønsker ikke å begynne å få panikk, og uansett hva du gjør, om du ikke ønsker å bøye hodet bakover mens nesen er blødning, vil du ende opp med å svelge blod og la den reise til spiserøret, noe som vil føre til at du ikke bare muligens choke, men du vil kaste opp hvis du får i deg for mye blod.

knipe Method. Denne metoden er ganske enkel, og kan lett bli praktisert av alle som har en neseblødning. Bare klype like under broen på nesen, noe som legger press på blodåre i nesen som ofte er den skyldige av en neseblødning. Gjøre det for fem til ti minutter, og prøver ikke å lette på trykket før da, fordi du kan bare starte opp å blø igjen.

Medisinsk Attention! Hvis nesen ikke stoppe blødning på det tidspunktet, så må du gå til sykehuset og søke legehjelp umiddelbart! Faktum er, hvis du klarer å bremse blødningen fra klemming, så det bør stoppe, men hvis den ikke gjør det, kan det være tegn på en mer alvorlig neseblødning som legen må se.

Hint

  • Hvis nesen ikke stoppe blødninger søke medisinsk hjelp.

Hvordan stoppe rektal blødning hos barn

Rektal blødning hos barn er en vanlig foreteelse som kan skje for en rekke grunner. Det kan utvikle seg til et alvorlig problem for barnet ditt. Hvis du oppdager blod i avføringen eller klær til barnet ditt, her er noen metoder for å stoppe rektal blødning.

Hvordan stoppe rektal blødning hos barn

•  Kjøp en over-the-counter salve eller stikkpille som behandler rektal blødning. Noen selskaper kan tilby barneversjon, men en voksen versjon kan også brukes. Kontroller retning for å se om dosen varierer eller anvendelse for barn.

Har barnet ditt drikke 8 til 10 glass vann hver dag. Dehydrering kan være en årsak til rektal blødning. Hvis dette er tilfelle, kan en jevn tilførsel av vann i flere dager kurere barnets problemer. Normalt tar kroppen mange dager til fullt rehydrere. Være vedvarende og pasient med denne behandlingen.

Bade barnet ditt regelmessig. Mange abscesser og åpne sår på endetarms området kan tilskrives dårlig hygiene. Ved å vaske med såpe og vann minst en gang annenhver dag, vil du øke ditt barns sjansene for helbredelse disse områdene uten ytterligere blødning.

Påfør vanlige mengder is til endetarms området. Ice vil ta ned eventuelle betennelser som kan siver, og dermed redusere barnets sjanse for blødninger. Endre isen så snart det smelter.

innlemme en stor mengde fiber inn i barnets kosthold. Mange ganger blødningen er intern snarere enn fra rektum selv. Legge fiber gjennom et kosttilskudd kan bidra til å regulere noen sterke passasjer i kroppen.

Om årsakene til rektal blødning Uten tarmfunksjon

Rektal blødning, også kalt hematochezia, kan finnes i avføringen etter avføring, eller det kan vises på egen hånd. Fargen og mengden av blødning hjelper legene til å oppdage årsaken.

Funksjoner

Fordi endetarmen er den siste delen av tykktarmen som ender ved anus, er det stedet hvor blødning fra enten eksterne eller interne kilder kan bli funnet.

Blod i avføringen kan stamme fra mange steder i din mage-systemet. Det kan for eksempel indikere ulcerøs kolitt eller Crohns sykdom. Blodig avføring er ofte svært mørk rød eller svart. Av og til vil det bety tilstedeværelse av en svulst i tykktarm eller endetarm.

Effekter

Som kilden til blødning beveger seg nærmere endetarmen, blod vanligvis en lysere røde. Ved rektal blødning er mindre, og forekommer i fravær av avføring, er den mest vanlige kilden hemorroider. Disse er forårsaket når venene i anus blir betent og hoven. Kløe og svie er vanlige symptomer, og lyse rødt blod kan bli funnet på toalettpapir etter tørke. Hemoroider kan være merket som intern eller ekstern, men er generelt behandlet på samme måte.

Anal sprekker er en annen vanlig årsak til rektal blødning. Disse sprekkene kan utvikle seg som vev rive med belastningen av å utvise hard avføring. Blodet fra disse er vanligvis lyse rødt. Anal sprekker forårsake smerte som øker betydelig i løpet av arbeidet med å defekt.

Identifikasjon

For å finne kilden til rektal blødning, vil legen gi deg en grundig fysisk undersøke. Avskraping av hudceller kan tas fra din anal området og sendt til et laboratorium for å finne ut om du har en infeksjon. Og legen din kan bestille en koloskopi for å være sikker på at blødningen ikke er forbundet med et kolon svulst eller polypp. Legen kan også bestille en Hemocult, som kan identifisere blod i avføringen som ofte ikke er synlig.

Hvis legen mistenker en anal fissur, kan han bestille en endoskopisk evaluering, så den indre delen kan sees å identifisere plasseringen av sprekken.

Forebygging / løsning

Hvis rektal blødning er fra hemorroider, er behandlingen som oftest en over-the-counter salve eller krem, selv om disse i hovedsak behandle symptomer som kløe eller svie.

For anal sprekker, starter behandling med en høy-fiber diett for å legge bulk til avføring og lar det passere lettere. Aktuelt anestetika kan være foreskrevet til nummen anal regionen under avføring, og steroider kan legges for å redusere betennelse. En sitz bad anbefales å bidra til å slappe av kramper i lukkemuskelen, som så ofte følger en anal fissur. Medikamenter og kirurgi er alternativer hvis konservativ behandling ikke virker.

Advarsel

Hvis du opplever rektal blødning, gjøre en avtale for å se din lege. Du kan bare ha hemoroider, men blødningen kan også være et tegn på en mer alvorlig medisinsk tilstand.