Digidexo.com

multivitamin forskjell kjønn

Typer av Multivitaminer

Typer av Multivitaminer


Multivitaminer består av en rekke vitaminer og mineraler som er pakket sammen til én pille for lettere å øke eventuelle ernæringsmessige mangler i kostholdet ditt. Vitamin inntak bør kompliment et sunt balansert kosthold og holder seg til det anbefalte daglige rasjon eller tilstrekkelig inntak. Det er egne kategorier av multivitaminer på markedet rettet mot de ernæringsmessige kravene til enkeltgrupper. Disse målgruppene består av menn, kvinner, barn og eldre.

Barnas Supplements

Vanligvis disse kosttilskudd inneholder vitamin A og E, biotin, folsyre og mineralet sink. Det er vanlig for barnas multivitaminer for å komme i en sweet-flavored chewable skjema for å gjøre å ta dem mer behagelig. Evidence konflikter om RDA av vitaminer hos barn. Noen eksperter sier de ikke trenger dem i det hele tatt, mens noen hevder at de gjør, men de er enige om at et balansert og variert kosthold er nøkkelen til ditt barns helse. Unngå multivitaminer som inneholder jern som de kan være skadelig for barn. Statistikk viser at jern forgiftning er den viktigste dødsårsaken gjennom utilsiktet overdosering hos barn.

Menns Supplements

Vitaminer og mineraler bidra til å holde immunsystemet og fordøyelsessystemet sunt. Menn trenger mer magnesium enn andre målgrupper som de har en høyere andel muskelmasse enn kvinner. Magnesium kan også beskytte mot hjerte-og prostataproblemer senere i livet. Det er en forskjell i krav for menn og kvinner er vitamin og mineral inntak, hovedsakelig på grunn av nivåene av hormoner i hvert kjønn og de fysiologiske forskjellene mellom de to, men det er enighet om at begge kjønn krever vitaminene A, C, E og sink til bistå i å opprettholde en sunn kropp.

Kvinners Supplements

Kvinner gå gjennom en rekke fysiske forstyrrelser som menstruasjon, graviditet og menopause, og det er på grunn av dette at deres vitamin og mineral krav er justert for å passe i disse prosesser. Tap av blod i den månedlige syklusen betyr at en kvinne kan være mangelfull i jern og må erstatte dette med et supplement. Tar B6 og niacin, kalsium og mangan kan også lindre menstruasjonssmerter. Multivitaminer med klaseormedrue eller isoflavoner (phytooestrogens) kan også hjelpe på tidspunktet for overgangsalder og kan balansere ut hetetokter.

Senior Supplements

Multivitaminer rettet mot seniorer inneholder B6, B12 og folsyre fordi eldre ofte mangler i disse vitaminer og mineraler som blant annet bidrar til å skape røde blodceller og reparere skadede celler. B6 støtter nervesystemet og kan forebygge tretthet og anemi. B12 er kjent for å understøtte hver eneste celle i kroppen og beskytter også mot anemi, mens folsyre kan hindre demens. Eldre mennesker er ernæringsmessig mangelfull i forhold til yngre mennesker fordi de ikke spiser så mye som appetitten reduseres og metabolisme bremser ned.

Forskjeller mellom plast og polykarbonat linser

Forskjeller mellom plast og polykarbonat linser


Den første kjente bruken av en enhet for å øke forstørrelses dateres til 65 AD Briller er først nevnt spesielt i Italia i 1289. Linsene av disse tidlige briller ble ganske naturlig, laget av glass. Men som tiden gikk, ble ulike materialer utviklet som tilbys mange fordeler over glass linser. To slike materialer i vanlig bruk er plast og polykarbonat, som står for 50 prosent og 20 prosent av alle objektiver som selges hhv. Det er flere vesentlige forskjeller mellom de to.

Sammensetning

Plast linser er støpt fra en harpiks inn i den riktige form og bakt i løpet av en periode for å sette inn i formen som en linse. Plast harpiks for linser ble først introdusert i 1945 Det har vært en av de mest populære linsematerialer siden den gang. Polykarbonat ble utviklet på 70-tallet til flyindustrien. Små pelleter av materialet er oppvarmet og sprøytestøpt under høyt trykk til raskt å frembringe en linse.

Sikkerhet

Alle reseptbelagte linser som selges i USA må oppfylle visse sikkerhets spesifikasjonene satt av FDA. Et metall ballen skal droppes på objektivet fra et sett høyde for å måle sin slagfasthet. Polykarbonat linser er mykere enn plastglass, og bøy mer ved støt. Dette absorberer støt bedre, noe som gjør dem mindre sannsynlighet for å knuse. I gjennomsnitt, polykarbonat linser er ca 10 ganger mer støtsikker enn plastglass. Polykarbonat linser er populære sikkerhetsmessige og sportsbriller på grunn av denne egenskapen.

Kjennetegn

Det er viktige betraktninger om både linsematerialer som gjelder komfort og utseende. Plast linser er generelt så tykk som glass linser av samme korreksjon, selv om de er mye lysere. Polykarbonat objektiver kan være så mye som 40 prosent tynnere og 30 prosent lettere enn plastglass med samme korreksjon. På grunn av sin evne til å bøye seg mer enn plast, polykarbonat kan brukes uten innfatning rammer som benytter borede skruer for å feste linsene.

Optisk Clarity

Egenskapene som gjør polykarbonat linser sikrere og mer fleksibel også gjøre dem mindre klart optisk. Mens polykarbonat linser kan produseres med presisjon, har de en tendens til å bøye i rammen, noe som påvirker optisk klarhet. Plastglass levere større optisk klarhet, kan sammenlignes med de av glass linser. I tillegg fører den relative mykhet av polykarbonat dem til å klø lettere enn plastglass.

Multivitaminer for barn

For et barns kropp for å utvikle seg normalt, essensielle næringsstoffer trenger å bli fortært. Det kan være litt av et ork, spesielt siden mange små barn er kresen om maten de spiser. En god måte å være at barn får de næringsstoffene som trengs for å produsere sterke bein og sunne kropper er å gi dem en multivitamin hver dag.

Fordeler

Med foreldre ofte gi etter for barnas ønsker når det gjelder å spise, er det mange barn ikke får de vitaminer og mineraler som trengs for å sikre god helse og normal vekst. Bekvemmeligheten av et multivitamin lindrer stress for foreldre som kjemper med sine barn for å få dem til å spise sunn mat.

Advarsler

Ifølge American Academy of Pediatrics, visse vitaminer, blant annet vitamin A, D, E og K, er giftig hvis over-konsumert. For å forhindre overdoser, bør en voksen dispensere vitaminer til barnet, og barnet bør bli minnet på at vitaminer er medisin og ikke godteri.

Trenger

Ifølge Time Magazine, resultatene fra undersøkelsen viser at 34 prosent av amerikanske barn jevnlig ta multivitaminer. Barn fra familier med lav inntekt er mer utsatt for underernæring enn barn fra husholdninger med høyere inntekt, og tenåringer også er på et høyere risiko.

Flytende Vs. Tygge

Ifølge vitaminer og ernæring Center, er bare 10 til 20 prosent av vitaminer i tygge skjema absorberes av kroppen; når de samme vitaminer er gitt i flytende form, opp til 98 prosent av vitaminer blir absorbert. Også, flytende vitaminer er lettere for barn å svelge, så mange barn får større nytte av flytende vitaminer, sammenlignet med de i pilleform.

Alternatives

The Mayo Clinic anbefaler at foreldre lærer barna hvordan de skal gjøre sunne kosten valg, i stedet for å lære barn å få ernæring i en pille eller flytende form.

Fysiologiske forskjeller premature

Fysiologiske forskjeller premature


Det premature barnet er et spedbarn som er født tidligere enn 37. svangerskapsuke. Premature barn er født før kroppene deres har helt utviklet; Således er det ofte betydelige fysiologiske forskjeller mellom disse spedbarn og fullbårne seg. Premature barn kan utvise lav fødselsvekt, lanugo, pustevansker, dårlig muskel tone, umodne kjønnsorganer, og tynn, gjennomsiktig hud.

Lav fødselsvekt

Premature barn er mer sannsynlig, i forhold til full fullbårne barn, for å ha lav fødselsvekt, noe som er en vekt mindre enn 5 kg., 8 oz. Omtrent 70 prosent av spedbarn i lav fødselsvekt kategorien er født for tidlig. Resten av lav fødselsvekt spedbarn er fullbårne spedbarn som gjennomgår veksthem in utero.

Lanugo

Lanugo er mykt, fint hår som kan finnes over hele kroppen av et prematurt barn. Det vises på kroppen på fem måneder svangerskapet, og er utgytt av syv eller åtte måneder svangerskapet, med mindre barnet er for tidlig født før dette tidspunktet. Lanugo som er tilstede ved fødselen er ikke en langsiktig problem: det vanligvis forsvinner i løpet av få uker.

Neonatal Respiratory Distress Syndrome

Respiratorisk distress er en svært alvorlig bekymring hos for tidlig fødte spedbarn. Årsaken til syndrom er en mangel på overflateaktivt middel, som holder luftblærer i løpet av lungene åpne. Lungene begynner å produsere overflate når et spedbarn er kort sikt. Risikoen for neonatale respiratorisk distress syndrom øker med alderen på barnet ved fødselen synker, og er høyest når barnet er født før 28. svangerskapsuke.

Lav muskeltonus

Ved fødselen, musklene i premature vise en mindre grad av utviklingen i forhold til en moden spedbarn. Dette resulterer i dårlig foring, som muskelen som omgir hjerte sphincter, som stenger av spiserøret fra magen i løpet av fordøyelsen, er ikke sterk nok til å full lukke krysningspunktet. Således er den premature baby mer utsatt for regurgitate mat enn en moden spedbarn ville være. En annen konsekvens av dårlig muskeltonen er lav aktivitet. Ved fødselen, ikke premature spedbarn ikke flytte så mye som den modne spedbarn ville.

Umodne Kjønnsorganene

Hvis premature er kvinne, hun er sannsynlig å ha en forstørret klitoris. Hvis premature er mann, er det sannsynlig at han har en liten pung mangler de vanlige rygger, samt retinerte testikler.

Underutviklet Skin

Huden av et prematurt barn er ofte underutviklet, som dokumentert av gjennomsiktig utseende. Den ytre epidermal laget av huden kan ikke festes godt til det dermale laget under. Dette plasserer den nyfødte med risiko for dehydrering, infeksjon og hudskader.

Forskjeller mellom Veggedyr & Chiggers

Forskjeller mellom Veggedyr & Chiggers


Chiggers og veggdyr er insekter med biter som kan gjøre livet surt. Selv om både insekter fest på menneskeblod, mange viktige forskjeller mellom de to skadedyr eksisterer. Den mest effektive måten å unngå veggdyr og chiggers er å lære hvordan du kan identifisere dem, slik at du kan holde ut av deres måte. Dessverre er det svært vanskelig å kontrollere begge typer kryp.

Identifikasjon

Veggedyr er rødbrune insekter som lever innendørs. De har en oval form og vokse til størrelsen av et eple frø, ifølge Mayo Clinic. Tro mot sitt navn, veggdyr søke seng rammer, spiralfjærer og andre kriker og kroker av sengen. Veggedyr er generelt funnet i hoteller, hjemløse og sykehus. Chiggers er en larvestadiet av Trombiculidae midd. Slike organismer er meget liten, 1/150 av en tomme i diameter, i henhold til Missouri Institutt for konservering. De bor ute på steder med høye ugress, høyt gress og fuktige områder med lav voksende busker.

Bites

Veggedyr biter ligne på de renner at andre bitende insekter forårsake. Slike biter er kløende og rød med en mørk flekk i midten. Veggedyr biter vanligvis dukker opp i klynger eller linjer. De oftest vises på hender, ansikt, armer og nakke. Chigger biter først vises som små røde flekker. De deretter vokse i størrelse som kløe blir mer intens. Chigger biter vanligvis vises på føtter, ankler og lyske.

Unngåelse

For å unngå chiggers, bruke lange bukser og unngå sandaler mens du er ute i skogen. Myggmidler og picaridin vil også stoppe chiggers fra bite deg. Ta et varmt og såpe bad umiddelbart etter at du har vært utsatt for å kutte ned kløe tid. Du kan også kjøpe over-the-counter plenen behandling som vil drepe chiggers i området rundt huset ditt. Dessverre, unngå veggdyr er mye vanskeligere hvis sengen din er infisert. Veggdyr gjemmer seg om dagen og kan overleve i flere måneder uten å spise. The Mayo Clinic foreslår å ansette en profesjonell exterminator å kvitte seg med et angrep.

Komplikasjoner

Verken Veggedyr eller chigger biter bære noen langsiktige konsekvenser. Selv om veggdyr kan teknisk være vektorer for blodbårne sykdommer etter fôring på en infisert person, sier Mayo Clinic ingen bevis finnes for at veggdyr overføre sykdom av noe slag.

Forskjeller mellom IGG & IGM

Forskjeller mellom IGG & IGM


En immunglobulin, også kjent som et antistoff, er et protein som kjemper mot sykdom ved binding til antigen. Antistoffer blir produsert av immunsystemet og svare til bestemte trusler i kroppen. Både IgM og IgG antistoffer, men de er produsert svært forskjellig, har forskjellige virkninger, og løse forskjellige problemer.

Initial Response

IgM er produsert av immunsystemet så snart den blir utsatt for bakterier eller toksiner. Det er kroppens første forsvarslinje mot sykdom, og virker ved å binde seg til antigener umiddelbart. IgM er en midlertidig antistoff, og det vil forsvinne fra kroppen etter et par uker, en gang en kortvarig trussel er blitt håndtert. Men den menneskelige kroppen stadig produserer nye kilder IgM å bekjempe nye eksterne trusler.

Long Term Immunitet

IgG blir produsert av immunsystemet til å håndtere bakterier, virus og toksiner langtids. IgG antistoffer erstatte IgM antistoffer etter noen uker. De er ansvarlige for langsiktig immunitet mot visse sykdommer. For eksempel, hvis et barn får vannkopper, vil kroppen produsere IgM først å kjempe mot bakterier. Når denne prosessen er fullført, vil IgG erstatte IgM-antistoffer og opprettholde langsiktig immunitet mot vannkopper.

Plassering i kroppen

IgM er funnet hovedsakelig i blodet og lymfe væske, hvor den effektivt kan bekjempe eksponeringer til sykdom. IgM kan imidlertid bli funnet i andre kroppsvæsker i andre deler av kroppen. IgG, siden den kjemper langvarig immunitet, er funnet i alle deler av det menneskelige legeme, og i alle kroppsvæsker. Det er en av de mest rikelige proteiner i menneskekroppen.

Størrelse

En av de viktigste forskjeller mellom IgG og IgM er at IgM er mye større i størrelse, omtrent seks ganger større enn IgG. Grunnen til dette er at IgM trenger flere steder på det som å binde antigener. Dette gir det størst sjanse for å bekjempe de akutte effektene av sykdommen i de tidligste stadier. IgG krever ikke disse flere bindingsseter, siden det er spesielt produsert for å kjempe en viss form for antigen som den er rettet mot.

Forskjell på Estrace & Femtrace

Estrace og Femtrace er begge merkenavn for generisk østradiol. Selv om de er svært like i sine bruksområder, aksjonsformer og sikkerhetsprofiler, vise de bemerkelsesverdige kjemiske forskjeller.

Indikasjoner

Ifølge Rx List, vanlige indikasjoner for Estrace og Femtrace inkluderer behandling av post-menopausale symptomer, forebygging av osteoporose hos kvinner og menn og behandling av visse kreftformer hos kvinner og menn.

Drug Class og molekylvekt

Ifølge RxList, er oral estradiol en form av det kvinnelige kjønnshormonet østrogen. Drugs.com bemerker at Estrace og Femtrace har molekylvekt på 272,37 og 314,42 kroner.

Aktive ingredienser og dosering

De aktive ingrediensene i Estrace og Femtrace er østradiol og østradiol acetate, henholdsvis. Drugs.com indikerer at Estrace kommer i doser på 0,5, 1 eller 2, mg (milligram) av østradiol per tablett. Femtrace, på den annen side, inneholder 0,45 mg, 0,9 mg eller 1,8 mg av østradiol-acetat per tablett.

Inaktive Ingredienser

Femtrace og Estrace varierer sterkt i sine inaktive ingredienser. Farmakologiske data fra drugs.com indikerer at deres felles inaktive ingredienser bare omfatter laktose monohydrat, silisiumdioksid og magnesiumstearat.

Metabolisme

Fordi legemet må først bryte Femtrace ned til sin brukbar form (østradiol), kan det ta lenger tid enn Estrace å være effektive. Ifølge Drugs.com imidlertid laboratoriestudier tyder på at all estradiol acetat (Femtrace) er brutt ned til østradiol i løpet av fem minutter etter administrering.

Advarsler

Ifølge Rx listen, har Estrace og Femtrace øke risikoen for visse betingelser, inkludert: hjertesykdom, hjerneslag, visse kreftformer, demens, galleblæresykdom, høyt blod kalsium og synsforstyrrelser.

Forskjeller mellom Sotalol & Metoprolol

Sotalol og metoprolol er generiske navn for reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle høyt blodtrykk og brystsmerter eller angina. Til tross for at både sotalol og metoprolol er betablokkere, er det noen forskjeller.

Bruksområder

I tillegg til angina og blodtrykket, leger noen ganger fore intravenøs metoprolol for å hindre skade på hjertet i pasienter under og etter et hjerteinfarkt. Sotalol er vanligvis foreskrevet for behandling av arytmi eller hjerterytme uregelmessigheter i stedet for hypertensjon, angina eller hjerteinfarkt.

Funksjoner

Med unntak av intravenøse doser gitt i et sykehus for hjerteinfarkt pasienter, er metoprolol vanligvis tatt hjemme, selv i begynnelsen av behandlingen. Sotalol Behandlingen starter vanligvis i et sykehus, hvor pasienter kan overvåkes for tegn på farlige hjerterytmeuregelmessigheter.

Dosering

Metoprolol kommer i to dosestyrker - 50 mg og 100 mg. Sotalol er tilgjengelig i 80, 120 og 160 mg doser.

Legemiddelinteraksjoner

Antacida har potensial til å redusere effekten av sotalol, men ikke har noen effekt på metoprolol, ifølge RxList. Narkotika som antidepressant fluoksetin, anti-psykotisk tioridazin, anti-arytmisk propafenon og HIV narkotika ritonavir har potensial til å øke konsentrasjonen av metopolol i kroppen din.

Risiko

Sotalol utgjør en risiko for farlig hjerterytmen uregelmessigheter i noen pasienter, advarer RxList. Sotalol er noen ganger brukt til å behandle arytmi hos barn, men metoprolol er ikke godkjent for bruk hos barn under 18 år.

Hvordan finne en glutenfri Multivitamin

Når du lever en livsstil som er gluten-fri, du raskt finne ut at du har til forskning alt som går inn i munnen din. Fra tannkrem til medisinering belegg til multivitaminer, kan du ikke svelges enda en flekk av gluten hvis du har glutenintoleranse, en gluten allergi eller cøliaki. Samtidig, kan ha helseproblemer knyttet til gluten bety at du trenger en multivitamin mer enn noensinne, som kroppen din kan slite med absorberende nødvendige næringsstoffer. Mange personer med cøliaki, for eksempel, sliter med osteoporose, som kroppene deres ikke absorbere magnesium og kalsium ordentlig når deres fordøyelsessystem er skadet av gluten. Lære å finne en glutenfri multivitamin er en viktig del av å gjenopprette helse og å finne den rette ernæringsmessig støtte.

Hvordan finne en glutenfri Multivitamin

Hvordan finne en glutenfri Multivitamin

•  Spør gastroenterolog, hvis du ser en regelmessig. Hvis du blir behandlet for en glutenintoleranse, gluten allergi, Cøliaki, eller noen andre GI problem som krever regelmessige besøk til en gastroenterolog, be ham eller henne om å anbefale en glutenfri multivitamin.

Utfør en Internett-søkemotor søk etter "glutenfri multivitamin." Vær forsiktig - litt informasjon på Internett er gammel og utdatert. Skriv ned navnene på noen multivitaminer som synes å ikke ha gluten i dem.

Ring produsentene av multivitaminer du identifiserte, og spør om de har gluten i sine formler. Når du snakker med kundebehandler, be dem om å sende deg informasjon som dokumenterer at deres multivitamin er glutenfri.

4. Gå til en lokal helse mat butikk eller matbutikk med et omfattende supplement delen, og finne en ekspeditør som kan svare på spørsmål. Mange salg funksjonærer i disse butikkene vil vite hvilke multivitaminer er glutenfri.

Søk etter kommunikasjonstjenester viet til cøliaki, gluten intoleranse, og gluten allergi. Mange diskusjonsforumet brukere vil dele tips med hverandre, og du vil finne informasjon der hvis du registrerer deg og spør.

Kontakt cøliaki Foundation for å se om de har anbefalinger for glutenfri multivitaminer.

Hvordan velge multivitaminer

Ideelt sett bør folk få alle sine næringsstoffer fra maten, men i dagens hektiske verden, det er bare ikke alltid kommer til å skje. Multivitaminer er en god måte, da sammen med en ernæringsmessig kosthold og trening, for å opprettholde helse og få anbefale næringsstoffene du kroppen trenger. Det første skrittet for å plukke rett multivitamin er å gjenkjenne hva disse formuleringene egentlig er. Multivitaminer er ikke en rask løsning eller erstatning for et dårlig kosthold, men heller et supplement for å øke en allerede sunt kosthold som kan være mangler i noen viktige næringsstoffer.

Hvordan velge multivitaminer

Les etikettene nøye. Her er de store vitaminer og mineraler du ønsker å se etter i en god multivitamin: vitamin A, folsyre, niacin, vitamin B1, vitamin B2, vitamin B6, vitamin B12, C, D, E, kobber og sink.

•  Vurdere verdien av vitaminer og mineraler i denne formuleringen. Det er lurt å se hva andelen daglige verdi er for hvert vitamin og mineral for å se hvordan det stabler opp til anbefalte daglige verdi. Du trenger ikke 100 prosent av hver, men du vil ha en betydelig mengde for hvert næringsstoff.

•  Se etter USP etiketten. USP står for US Pharmacopeia og er et symbol på et kvalitetsprodukt som har gått gjennom testing.

Styr klar av eksotiske urter. Du trenger ikke disse urter og ofte de er en markedsføring knep for å øke kostnadene for multivitamin. Plus, noen av disse urter er faktisk skadelig. Disse vitaminene trenger ikke å være regulert av FDA, så watch out. I tillegg kan noen av disse urter reagere med andre medisiner du kan ta, med noen ganger dødelig resultat.

Ikke alle er skapt like. Det er formuleringer for eldre, for kvinner og for de med særlig aktive eller anstrengende livsstil. Mens det er sant at ulike aldre og kjønn trenger ulike næringsstoffer, eller i det minste de som er i ulike mengder, er det ikke nødvendig å gå for en dyr merkevare. Spesifikke formuleringer for ulike grupper er ofte de samme enten de er generiske legemidler eller fancy merke. Generelt, du vanligvis betaler for navnet og emballasje.

Vet de næringsstoffene kroppen din trenger, basert på alder og kjønn. Den største forskjellen mellom kjønnene er kvinner bør øke sine dietter med ekstra kalsium for å dempe osteoporose og de vil også være lurt å legge jern. Den største forskjellen når det kommer til alder er de eldre, kvinner i overgangsalderen trenger ikke jern som en yngre, premenopausale kvinne trenger.

Effektiviteten av multivitaminer

Effektiviteten av multivitaminer


Det er mye skepsis om effektiviteten av multivitaminer, inkludert hvor mye av dem kroppen vår er i stand til å absorbere og bruke. For mange har tatt en multivitamin blitt rutine og gjør oss føler at vi gjør noe bra for kroppen vår. Men hvis kroppen din ikke er i stand til å behandle den pillen, er det verdt å bruke pengene på og tar deg tid til å ta det? Denne artikkelen vil belyse multivitamin myter og avsløre sannheten om deres effektivitet og nødvendighet.

Definisjon

En multivitamin er laget med den hensikt å supplere næringsstoffer som mangler i menneskets kosthold. De kommer i mange former kapsler, tabletter, pulver, væsker og injeksjoner. Dessverre, med den industrielle tidsalder kom over-prosessering av vår matforsyning og emballering av konservert mat. I behandlingen av mat er det mange av naturlige vitaminer og mineraler strippet bort. Med den typiske "American kosthold," supplere næringsstoffer blir helt nødvendig for å sikre bedre helse. De fleste helsemessige forhold kan spores tilbake til en mangel på visse næringsstoffer i den personens kosthold.

Misforståelse

Dessverre, de fleste er å ta multivitaminer hver dag tenker de er sunnere for å gjøre det, men at kroppene deres får ingenting ut av disse kosttilskudd. Det har vært mange studier som viser at de fleste pille former for multivitaminer komme ut ser nesten det samme som de gjorde å gå inn. Dette betyr at kroppen ikke fordøye dem helt. Forskjellige næringsstoffer må være oppløst i forskjellige deler av fordøyelsessystemet til å bli absorbert, og brukes av kroppen. Av den grunn er det ingen supplement som fungerer bedre enn å spise et sunt kosthold. Ideelt sett bør vi være å få våre næringsstoffer fra hva vi spiser, men som ikke er tilfelle for de fleste, er alternativet å finne den beste supplement tilgjengelig.

Betraktninger

I å velge en multivitamin, er det mange ting å vurdere. Først ta en titt på kostholdet ditt kan bidra til å avsløre næringsstoffer som du mangler og hva du trenger å supplere. Også å ha blod arbeid gjort for å lete etter ernæringsmangler kan hjelpe deg å bestemme hvilke vitaminer du trenger å supplere. Alder og aktivitetsnivå kan også endre hvordan du supplere kroppen din; en sertifisert ernæringsfysiolog kan bidra til å vurdere dine personlige behov. Her er hva du skal se etter i en multivitamin: Det bør være kald-prosessen produseres; sikre levering av ulike næringsstoffer effektivt; har en bevist, vedvarende tilstedeværelse i fordøyelsessystemet; og har en høy absorpsjonstakt. Når vi leter etter alle disse tingene, ville det være godt å snakke med noen kjent med kosttilskudd på en lokal helse-mat butikk. De fleste multivitamin produsenter har gjennomført tester, og vil liste informasjon om de ovennevnte krav på sine etiketter.

Advarsel

Ikke alle multivitaminer er gjort det samme, og gjør at du kjøper fra en anerkjent produsent er en god idé. Du kan undersøke vitamin selskaper på nettet og finne ut om sine metoder og pålitelighet. Når du tar en multivitamin, det er også noen forholdsregler for å vurdere om dosering. Gjør din forskning på hvilke vitaminer kan være giftig i store doser, og aldri ta mer enn anbefalt dose på etiketten til noen supplement. Også noen vitaminer kan forårsake interaksjoner med reseptbelagte medisiner. Før du starter en ny supplement bør du oppsøke lege. Hvis du er gravid, sykepleier, får behandling for en gjeldende medisinsk tilstand eller lider av en medisinsk tilstand, bør du sjekke med legen din før du tar multivitaminer.

Fordeler

Konklusjonen er at effektiviteten av en multivitamin helt avhengig av dens kvalitet. Generelt sett er en god multivitamin effektive for å supplere næringsstoffer og å gjøre folk sunnere. Alternativet for lidelse vitamin og mineral mangler er dystre; de fleste vil til slutt ende opp med å søke medisinsk behandling for disse typer mangler fordi de vil begynne å lide relaterte helsemessige forhold. Akkurat som skjørbuk utbrudd som der behandlet ved å supplere vitamin C i seilernes dietter, mange helsemessige problemene folk lider i dag kan bli hjulpet ved å inkludere en effektiv multivitamin i kostholdet ditt.

Forskjeller mellom menn og kvinner i behandlinger for hjerteinfarkt

Forskning fortsetter å vise avvik i hvordan menn og kvinner med hjertesykdom får hjelp. Forskjellene mellom menn og kvinner i behandling for hjerteinfarkt er både overraskende og urovekkende.

Historie

Medisinske fagfolk erkjenner en historie med utilstrekkelig innsats i behandling av kvinnelige hjertesykdom. «Det finnes en tydelig forskjell i behandling for hjertesykdom mellom menn og kvinner," sier Bostons Beth Israel Deaconess Medical Center. "Bakgrunnen for denne ulikheten er sannsynlig å skyldes en kombinasjon av kjønnsdiskriminerende og en generell mangel på informasjon."

Betydning

En 1995 University of Washington studie oppdaget at kvinner er mindre sannsynlig å få tidlig behandling etter et hjerteinfarkt og 26 prosent større sannsynlighet for å motta en gjør-ikke-gjenopplive orden.

Størrelse

Kvinner sitter mindre hjerter og arterier enn menn, og deres hjertemuskelen slår fortere mens du tar lengre tid å slappe av mellom beats. Drastiske forskjeller i arbeidet i den kvinnelige hjertet kan bidra til en mye høyere dødsfall rente.

Ambulanse

En 2006-2007 studie foretatt av University of Pennsylvania School of Medicine viste at akuttmedisinske respondere ofte unnlatt å gi kvinner med typiske akutt hjerte medisiner som aspirin og nitroglyserin.

Kirurgi

Kvinner med hjerteinfarkt eller angina (sterke brystsmerter) er mindre sannsynlig å bli henvist til angiografi, en prosedyre som åpner tilstoppede arterier for å hindre angrep. "Det kan diskuteres om dette gjenspeiler i henhold til bruk av angiografi hos kvinner eller overforbruk hos menn," sier Dr. Judith Hsia av George Washington University.

Multivitaminer for menn

Multivitaminer for menn


Matvareindustrien og vår travle livsstil forlate oss mangelfulle i mengden av vitaminer vi tar i det daglige. Når maten er behandlet, mister det mye av sin næringsverdi. Ikke bare gjør behandlingen redusere ernæringsmessige fordeler, men mye av jorda at frukt og grønnsaker er dyrket i er oppbrukt på næringsstoffer på grunn av over-vekst.

I tillegg kan du bor en travel livsstil som ikke alltid bidrar til å spise riktig mat. Ifølge Food and Drug Administration, er de fleste amerikanere ikke tar i anbefalte daglige kvoter av vitaminer og mineraler i maten deres. Når du er i stand til å spise riktig, kan du finne mat rik på næringsstoffer for å være dyrt. Hurtigmat er mer økonomisk, men noe mangler i ernæringsmessig verdi. Multivitaminer for menn kan erstatte de næringsstoffene du ikke får fra maten.

Typer

Det finnes ulike metoder for å ta en daglig multivitamin laget spesielt for menn. Disse vitaminer som bidrar til å sikre at du er å skaffe riktig daglig ernæring kommer i pulverform som kan blandes i en drink som vann, piller som tas en eller to ganger per dag og flytende former. Menn som er opptatt, men ønsker å opprettholde god helse oftest velge den pilleform for bekvemmelighet.

Funksjon

Multivitaminer for menn kan gjøre forskjellige ting for kroppen din avhengig av hvilke næringsstoffer de inneholder. Det er multivitaminer spesielt laget for antioksidant øker, kroppen rensing og detox, helse og fitness, så vel som sinn og ånd. Vitaminet du velger vil avhenge av hva du ønsker å få ut av det. Menn multivitamin som inneholder minst 100 prosent eller mer av det anbefalte daglige kvoter av næringssalter fra FDA er den vanligste typen av vitamin valgt.

Betraktninger

Problemet med å velge riktig multivitamin er det er ingen merker som er støttet heller ikke testet av FDA. Dette etterlater deg til å bestemme selv hvilket merke kommer til å fungere best for deg. Lese etikettene kan eller ikke kan gi deg en god indikasjon på hva som virkelig er i dem. Forsiktighet bør alltid tas når du velger en multivitamin. Det kan inneholde kosttilskudd du trenger, men det kan også inneholde elementer som ikke er egnet til din kropp som ikke er oppført på etiketten.

Løsning

Det er viktig å være sikker på at du velger et vitamin som ikke er ment for kvinner. Du bør også være sikker på at de ikke inneholder fyllstoffer eller tilsetningsstoffer. Du kan finne ut dette ved å vite hvor produktet er laget. Vitaminer gjort i Good Manufacturing Practices-kompatible anlegg er kosttilskudd for å se etter.

Identifikasjon

Du vil finne at multivitaminer for menn vil inneholde ulike næringsstoffer avhengig av hvilket område du er mangelfull i. Prostata helse, vil antioksidant multivitaminer og bein styrke vitaminer alle inneholder ulike næringsstoffer. Ifølge Nicky Pilkington av helse veiledning, bør du være på utkikk etter vitaminer som inneholder vitamin A, D, E, B1, B2, B3, B6, B12, C og folsyre for generelt god helse. Disse vitaminene bør også inneholde Cooper, sink og jern.

Hva er en god multivitamin å ta?

Det finnes ikke noe slikt som en enkelt multivitamin som er best for alle. Den beste multivitamin for deg å ta vil avhenge av din alder og kjønn. Dersom du har spesielle helsemessige bekymringer, kan du være i stand til å finne en multivitamin målrettet mot dine spesifikke diettbehov. hvis du lider av matallergi, sjekk etiketten av multivitamin du velger å sørge for at den ikke inneholder ingredienser som kan medføre at en allergisk reaksjon.

Multivitaminer for menn og kvinner

Menn og kvinner over 50 år kan ta samme multivitamin. Produsentene av enkelte menns multivitaminer hevder at deres produkter fremme prostata helse, men det er ingen påvist sammenheng mellom inntak av de næringsstoffene de inneholder og forbedret prostata helse, ifølge Dr. Michael Roizen, leder av Cleveland Clinic velvære Institude. Roizen anbefaler at kvinner i fruktbar alder ta en prenatal multivitamin selv om de ikke planlegger å bli gravid, fordi så mange graviditeter er planlagte. Prenatal vitaminer inneholder folsyre, som er avgjørende for en sunn utvikling av hjernen og øynene.

Vitamin Absorpsjon

De beste multivitaminer er utformet slik at kroppen lett kan absorbere næringsstoffer de inneholder. Mat-baserte multivitaminer bruke ingredienser som er nær sin naturlige tilstander, i en form kroppen din kan gjenkjenne. Chelation er en prosess som behandler mineraler til en form som kroppen kan bruke, så velg en multivitamin med chelated mineraler. Selv om du ikke bør basere ditt valg av en multivitamin strengt på pris, kan du være sikker på at de billigste alternativene bruker syntetiske kjemikalier som kroppen din ikke lett kjenner igjen, mens noen av de dyrere alternativene har blitt nøye designet slik at kroppen kan gjøre optimal bruk av næringsstoffene de inneholder.

Velge en god multivitamin

Se etter en multivitamin med et bredt spekter av næringsstoffer, og lese etiketten nøye for å være sikker på at du får en tilstrekkelig dose av hver. Hvis du har en bestemt helseproblem, som for eksempel diabetes, osteoporose eller hypotyreose, velge en formel som inneholder ingredienser som er rettet mot dine spesifikke tilstand. Din lege eller naturlege kan hjelpe deg å velge en god multivitamin som passer dine individuelle behov.

Trenger du Omega-3 tilskudd og en multivitamin?

Trenger du Omega-3 tilskudd og en multivitamin?


Når rydde opp din diett og gjøre sunne vaner, kan du vurdere kosttilskudd. Mens kosttilskudd er ikke avgjørende på noen måte, og du bør ikke ta dem uten å konsultere lege, kan kosttilskudd fungere som næringsstoff "forsikring", så du er dekket i tilfelle kostholdet ditt kommer til kort. Omega-3 kosttilskudd bidra til å gi essensielle fettsyrer mangler i mange amerikanernes dietter, men multivitaminer vanligvis ikke er så nyttig hvis du allerede spiser sunt.

Lære om Omega-3

Omega-3 fettsyrer kan bidra til å redusere risikoen for hjertesykdom og kan også redusere risikoen for å utvikle kreft, Alzheimers sykdom og depresjon. De tre typer av omega-3 fettsyrer er EPA og DHA - som er til stede i fet fisk - samt ALA, som du finner i nøtter og frø som flaxseeds og valnøtter. EPA og DHA er de to typene som du virkelig trenger, som kroppen finner det vanskelig å konvertere ALA til en brukbar form.

Grunnleggende om Multivitamins

I USA, de fleste multivitaminer inneholder 100 prosent av anbefalt daglig inntak av minst 13 forskjellige næringsstoffer. Disse er tiamin, riboflavin, vitamin B-6, vitamin B-12, folinsyre, niacin, pantotensyre, mangan, molybden, sink, krom, kobber og jod. Selv om dette høres potensielt lovende, kan du få alt dette fra selve maten. Derfor kan multivitaminer bare være en fordel hvis en eller annen grunn at du ikke spiser et balansert og variert kosthold.

Viktigheten av et sunt kosthold

Å få de anbefalte inntak av både omega-3 og vitaminer og mineraler bør være gjennomførbart gjennom kosten alene. Du trenger rundt 250 milligram EPA og DHA hver dag, noe som tilsvarer å spise rundt 8 gram per uke av fet fisk, for eksempel laks eller sardiner. Likeledes legger en multivitamin i kostholdet ditt er usannsynlig å få til vesentlige forbedringer i helse, bemerker Miriam Nelson, direktør i John Hancock Research Center ved Tufts University.

Bekymringer og Betraktninger

Du kan kreve en omega-3 tilskudd hvis du er vegetarianer, som de fleste vegetariske matvarer ikke gir tilstrekkelig EPA og DHA. I tillegg kan de med en historie med hjertesykdom dra nytte av en høyere omega-3 inntak, noe som ville gjøre et supplement en enklere måte å konsumere nok omega-3. Hvis du rett og slett ikke liker fisk, kan fiskeolje kosttilskudd være en alternativ måte å få omega-3 fettsyrer. Forutsatt at du spiser et balansert kosthold som inneholder rikelig med frukt og grønnsaker, hele korn, magre proteiner, meieriprodukter og sunt fett, trenger du kanskje ikke en multivitamin med mindre annet er avtalt med din lege. Sjekk alltid med legen din før innføring av nye kosttilskudd, spesielt hvis du er på medisiner, fordi fiskeolje kan samhandle med noen resepter. Doing multivitaminer kan forårsake magesyke, mens for mye omega-3 i form av fiskeoljer kan redusere immunforsvaret aktivitet og føre til kvalme og halsbrann.

Hvordan Les Multivitamin Etiketter

Mat gir den beste kilden til næringsstoffer for kroppen din. Kjemisk behandling av mat og tiden det tar elementer for å nå ditt middagsbord føre til tap av næringsstoffer. Dr. Andrew Weil, direktør for Program i Integrative Medicine ved University of Arizona, Tucson, anbefaler å ta multivitaminer som forsikring for hull i kostholdet ditt. Du kan velge den beste multivitamin for deg ved å gjennomgå flasken ernæring etiketten.

Hvordan Les Multivitamin Etiketter

•  Se etter supplement fakta på baksiden av multivitamin container. Du vil finne alt du trenger å vite om din multivitamin på denne lille etiketten.

Identifisere servering størrelse. To til tre tabletter utgjør vanligvis en servering av multivitaminer. Legg merke til antall porsjoner per container.

•  Se etter hvor mye per porsjon avsnittet under "servering størrelse." Across fra beløp per porsjon, finn prosent daglig verdi (% DV). Denne informasjonen representerer prosent av anbefalt daglig inntak av dette elementet gir. Et element notering 1% DV betyr at du trenger for å få 99% av dette næringsstoffet fra en annen matkilde.

Finn kalorier av multivitamin. De fleste multivitaminer inneholder svært få kalorier.

Finn karbohydrater, fiber og protein innholdet i multivitamin, oppført under kalorier. Finn gram hver næringsstoff i den midterste kolonnen og prosent daglig verdi i kolonnen helt til høyre.

Les de enkelte vitaminer som finnes i din multivitamin under "protein." I den midterste kolonnen, vil du finne IU eller internasjonale enheter (en måleenhet for enkelte vitaminer). Kolonnen til høyre for IE er prosent daglig verdi.

•  På slutten av alle børsnoterte vitaminer, finn andre ingredienser delen. Denne delen inneholder tilsetningsstoffer avgjørende for produksjonen.

Hint

  • Unngå overdrevent inntak av vitaminer og mineraler enn daglige verdi.
  • Visse medisiner samhandle med vitaminer og mineraler. Hvis du tar foreskrevne medisiner, sjekk med din lege før du tar multivitaminer.
  • Hvis du har en allergi mot hvete, melkeprodukter eller soya, sjekk ingrediens etiketten nøye.

Hva er forskjellen i prenatal vitaminer & multivitaminer?

Hva er forskjellen i prenatal vitaminer & multivitaminer?


Prenatal vitaminer er en rekke vitaminer som er opprettet med de spesifikke næringsstoffer som er nødvendige for å opprettholde både en mor og foster i løpet av de ni månedene av svangerskapet. Prenatal vitaminer er også anbefalt for mødre som ammer, for å sikre at de fortsatt får riktig mengde næringsstoffer for seg selv og sin baby. Multivitaminer er designet med det daglige anbefalte doser av vitaminer og noen ganger mineraler for en frisk voksen. Mens multivitaminer er gunstig for voksne, de er ikke anbefalt for gravide kvinner fordi de inneholder tilstrekkelige mengder av enkelte næringsstoffer og høyere enn anbefalte mengder av andre.

Kalsium

Kalsium fremmer bein og sirkulasjons utvikling hos fostre. Prenatal vitaminer inneholder vanligvis 300 mg per dag.

Sink

En studie publisert av Center for Human Nutrition, Institutt for internasjonal helse og The Johns Hopkins School of Hygiene and Public Health rapportert at inntak av sink kosttilskudd under svangerskapet påvirker positivt "fosternevro utvikling."

Folic Acid

Ifølge Mayo Clinic, "Folsyre forebygger nevralrørsdefekter --- alvorlige misdannelser av hjernen og ryggmargen. Folsyre kan også redusere risikoen for tidlig fødsel og lav fødselsvekt." Mens folsyre er tilgjengelig i multivitaminer, trenger multivitaminer inneholder ikke den nødvendige beløp for gravide på 1 mg per dag.

Vitamin A

Multivitaminer inneholder for mye vitamin A for å være sunt for gravide. Store mengder vitamin A er assosiert med misdannelser, inkludert åpne bukhulen og hjertefeil.

Vitamin C

Ifølge en studie utført av Cochrane Graviditet og fødsel Gruppe Trials Register, økte mengder vitamin C er viktig i svangerskapet for å forebygge svangerskapsforgiftning, anemi og lav fødselsvekt. Av denne grunn er prenatal vitaminer fullpakket med typisk 400 prosent av den daglige dosen av vitamin C.

DHA

En studie publisert av Journal for Progressive Lipid Development fant at "barn hvis mødre ble supplert med DHA under graviditet hadde bedret kognitiv funksjon, synsskarphet, og generell bedre utvikling av hjernen."

Multivitaminer som reduserer kolesterol

Kolesterol er et fatlike, voksaktig stoff som er til stede i alle deler av kroppen din. Kolesterol er nødvendig for å holde kroppen fungerer som den skal, men for mye kolesterol kan tette blodårene, noe som kan føre til blodpropp, hjerteinfarkt og hjertesykdom. Kolesterolsenkende multivitaminer er tilskudd kan du vurdere å legge til din daglige rutine.

Lavere kolesterol med Multivitaminer

Stanols og steroler er naturlig forekommende plantefibre. Hos mennesker, reduserer de produksjonen av kolesterol og fjerne oppbygging av kolesterol fra blodårene dine. Mange kolesterolsenkende medisiner inneholder stanols eller steroler, og mange produsenter av multivitaminer og andre spesialvitaminer er å inkludere dem i sine produkter. Margariner og andre matvarer er også ofte beriket med stanols og steroler.

Ifølge Dr. Sandra Adamson Fryhofer, niacin, et B-vitamin, er også i stand til å redusere kolesterol. Det fungerer ved å senke triglyserider og bryter ned tette kolesterol avleiringer til lettere partikler som kan skylles ut av kroppen.

Se etter multivitaminer som inneholder stanols, steroler eller fytosteroler, en soyabasert sterol som også senker kolesterol. Multivitaminer som inneholder høyere doser av vitamin B bør også vurderes.

Centrum Cardio er en multivitamin som inneholder fytosteroler og høye nivåer av vitamin B6 og B12. Sammen gir disse viktige ingredienser fremme hjertet helse samtidig som man reduserer kolesterolet ved å bremse ned sin produksjon og redusere triglyserider.

Andre måter å redusere kolesterolet

Høye nivåer av kolesterol kan reduseres ved å spise en godt balansert diett som er rik på frukt og grønnsaker, redusere forbruket av fet mat og trene regelmessig.

Opprettholde en diett som er lav i mettet fett. Redusere eller eliminere forbruket av smør, vegetabilsk olje, stick margarin og smult. Spiser rødt kjøtt i moderate mengder, og inkludere flere fisk i kostholdet ditt. Aksje opp på frukt, grønnsaker og helkorn, som de alle inneholder kostfiber som er effektive i å senke kolesterolet.

Tren regelmessig for å tone og vedlikeholde muskler, gå ned i vekt og fremme kardiovaskulær helse. Innlemme minst 20 minutter med mosjon hver dag, selv om du bare trykke på fortau for en rask spasertur etter at han kom hjem fra jobb.

OneSource Multivitamin bivirkninger

OneSource Multivitamin bivirkninger


Hvis du er en av de millioner som tar en ett-kilde multivitamin, eller hvis du vurderer å ta en multivitamin, så er du sannsynligvis også smarte nok til å være bekymret for mulige bivirkninger. Bivirkninger kan kjøre gamut fra god til livstruende.

Fordeler

En travel hverdag kan føre til at du har spørsmål om et sunt kosthold, og disse bekymringene kan være psykologisk løses ved å ta en multivitamin. Men studier støtter kanskje ikke deres faktiske helsemessige fordeler.

Allergiske reaksjoner

Milde bivirkninger av en multivitamin kan omfatte hodepine, urolig mage eller en uvanlig eller ubehagelig smak i munnen. Flere alvorlige bivirkninger, slik som elveblest eller pustevansker, kan være tegn på en allergisk reaksjon.

Farlige kombinasjoner

Medikamentkombinasjoner kan føre til alvorlige bivirkninger. Vitamin-og mineraltilskudd kan samhandle med alt fra andre kosttilskudd til medisiner for hjerte eller blodtrykk forhold.

Doser

Vitamin overdose kan føre til alvorlige bivirkninger. Overdose symptomer kan inkludere magesmerter, oppkast, diaré og forstoppelse.

Forebygging / løsning

Som med alle typer medisiner, spør legen din før du tar en multivitamin. Det kan være lurt å øke vitamin inntak gjennom maten du spiser.

Hvordan Detox Med en Multivitamin

Hvordan Detox Med en Multivitamin


Ifølge BodyHealth.com, en online apotek, kroppen er utsatt for utenlandske kjemikalier hver dag. Fisk er fylt med kvikksølv, inneholder rødt kjøtt ofte antibiotika og hormoner, luften er forurenset og vannet inneholder urenheter. Disse giftstoffene bygge opp. The Mayo Clinic Katherine Zeratsky, RD, sier at mens ikke helt bevist, kan detox dietter rense kroppen for disse giftstoffene ved å skylle, bedre konsentrasjon, generell helse og hjelpe vekttap. Problemet er at kroppen strimler seg av næringsstoffer i denne dietten, så en multivitamin blir nøkkelen. Denne diett bør kun benyttes for en kort tid, fortrinnsvis 24 til 72 timer.

Hvordan Detox Med en Multivitamin

•  Ta kontakt med en lege for å være sikker på at kroppen din er i stand til å håndtere en "ekstrem" diett, for eksempel en juice rens. Lag en fastende journal hvor du skissere dagen inn i fem deler: frokost, snacks, lunsj, snacks og middag. Skriv "multivitamin" i din frokost seksjoner hver dag og sjekke etiketten for å være sikker på om du kan ta det uten mat.

Ta multivitamin og drikke vann. Hold deg hydrert hele dagen. Zeratsky advarer om at dehydrering er en risiko involvert i faster og renser. Unngå risiko for spising protein eller karbohydrater på denne raske, som multivitamin er lastet med folsyre. Ifølge Harvard School of Public Health, spise kornblanding eller protein barer mens du tar en multivitamin kan overbelaste kroppen med for mye av en god ting.

Drikk et glass helt naturlig, masse gratis frukt juice om morgenen. Drikk vann i tillegg. Hvis du føler behov for å tygge, kan du prøve å fryse fruktjuice og blande det inn i en smoothie.

Snack med en kopp buljong, noe som er lavt i kalorier, lett på fordøyelsen og full av smak. Forbli rolig gjennom noen sult smerter. Ifølge Detoxforlife.com, kan slanking føre til sultfølelse og svingende blodsukkernivået. Krom i din supplement hjelper bruk fett og forsinker varierende blodsukkernivået.

Drikk mer vann og frukt juice til lunsj. Som en generell regel, for hvert femte til åtte glass vann drinken din, ta en kopp buljong å fylle tapt elektrolytter gjennom intens hydrering.

Snack ved å ha en annen fruktjuice frosset smoothie. For å holde deg interessert, kan du prøve å blande forskjellige juice for å finne din favoritt blanding. Spis middag før det blir mørkt ved å ha buljong, saft og litt mer vann. Hold deg til strengt vann etter middagen.