Digidexo.com

hva når halsbrann

Hvordan virker Halsbrann oppstår?

Hvordan virker Halsbrann oppstår?

Hva er halsbrann?

Halsbrann kan være en særlig smertefull type vev irritasjon, selv om det ikke er en sykdom, og er vanligvis ikke en indikasjon på et alvorlig tilstand. Det er en ganske vanlig følelse som er forårsaket av magesyre spruting ut av magesekken og inn i spiserøret. Halsbrann er preget av en brennende følelse i hele esophageal området inkludert bryst, nakke og hals. Til tross for navnet, har halsbrann ingenting å gjøre med hjertet.

Hva forårsaker halsbrann Symptomer

Det er en ventil hvor spiserør og mage connect kalt spiserørlukkemuskel. Denne ventilen åpner for å la maten går inn i magen, og for å la gass og spy komme ut, men er ment å forbli lukket resten av tiden. Grunnen til dette er at maten er fordøyd av etsende magesyre som kan forårsake smerter og skader hvis de berører mer følsomt vev i spiserøret. Noen ganger kan imidlertid åpnes øsofageal sfinkter når det ikke er ment å, eller den ikke slutter tett, slik at magesyre å sprute eller sive ut av magesekken og inn i spiserøret. Dette kan skje som en og annen bivirkning til en rekke matvarer, medisiner eller aktiviteter, men det kan også oppstå som en del av en kronisk tilstand som gastroøsofageal reflukssykdom (GERD).

Faktorer som øker Halsbrann Risk

En av de mest vanlige stimuli som fører til halsbrann er mat. Visse typer krydret, fet, stekt og sitrus-pakket mat, samt alkohol og brus, kan skape optimale forhold for halsbrann. Overspising nesten alle typer mat kan skape en halsbrann blusse opp også.
Halsbrann kan noen ganger være forårsaket av contorting eller begrense legemet. Visse sittende, sove og aktivitetsbaserte stillinger kan føre til esophageal sphincter å åpne. Iført altfor trange klær kan også forårsake mage syre lekkasje. Hormonelle svingninger har også vist seg å øke halsbrann forekomst hos gravide kvinner.
Røyke sigaretter og ta visse over-the-counter og reseptbelagte legemidler kan føre til en rekke bivirkninger som svekkelse av esophageal sphincter, en økning i mengden av magesyre produsert, og skade esophageal fôr, som alle bidrar til forekomst og intensitet av halsbrann bluss-ups.

Hva er årsaken til halsbrann?

Alvorlige symptomer på halsbrann ofte skremme pasienter fordi de er noen ganger forveksles med tegn på et hjerteinfarkt. Smerten av halsbrann ligger i brystkassen og ikke alltid føles som "brenner" som navnet antyder. Vanligvis kan du fortelle forskjellen ved å merke seg om smertene blir verre hvis du legge eller sette seg ned. Å kunne gjenkjenne halsbrann symptomer er like viktig som å forstå den underliggende årsaken til problemet.

Frekvens

Vanligvis er halsbrann ikke et alvorlig problem. Nesten en tredjedel av amerikanerne har halsbrann av og til, og frekvensen har en tendens til å øke med alderen. Hvis du er gravid, vil du stå en 50-50 sjanse for å lide av halsbrann ofte, men mange faktorer kan øke denne risikoen. Om lag 10 prosent av befolkningen har kronisk halsbrann, betyr at de må forholde seg til halsbrann symptomer daglig.

Hva er halsbrann?

Magen bruker syre til å fordøye mat, så det kan bli omdannet til energi. Noen ganger kan en ventil kjent som LES ved den nedre ende av spiserøret ikke lukkes på riktig måte. Når dette skjer, kan magesyre siver opp i spiserøret. Syren kan forårsake en smertefull følelse i spiserøret, og kan forårsake skade. Når det skader akkumuleres, eller når ventilen konsekvent unnlater å stenge riktig, du kan ha pågående halsbrann.

Deler og vekt

Hvis du lider av kronisk halsbrann, unngå aktiviteter eller tilstander som kan forårsake LES fungerer normalt. Unngå store deler av mat som krever mer magesyre; denne ekstra syre kan lett sive inn i spiserøret. Magetrykk forårsaket av overvekt, inkludert graviditet, gjør det også vanskeligere for din LES skal fungere skikkelig.

Matvarer som forårsaker halsbrann

Noen matvarer er mer sannsynlig å gi deg halsbrann enn andre, nemlig matvarer som forårsaker den LES å slappe av og tillate mer syre å sive inn i spiserøret. Vanlige syndere inkluderer sitrusfrukter, hvitløk, løk, sjokolade og fettrike matvarer.

Atferdsmessige faktorer

Visse atferd kan også bidra til les problemer. Røyking, drikking, inntak høye nivåer av koffein, tar visse typer medisiner og blir overveldet av stress kan alle føre til halsbrann. Røyking og stress øker magesyre produksjon, mens alkohol, koffein og noen medisiner bare svekke LES.

Hva kan gjøre at feil halsbrann?

Bad halsbrann kan gjøre deg nølende om hva du spiser, selv forårsaker du å forlate noen av dine favoritt mat. Men hvis du kan identifisere noen av årsakene til halsbrann, kan du være i stand til å eliminere dine symptomer. Ikke la dårlig halsbrann ta over livet ditt.

Hva er halsbrann?

Når du svelger, maten er ment å følge en bestemt bane, ned spiserøret og ned i magen. En ventil åpner for å la maten å passere inn i magen din. Denne ventilen skal lukke når maten har passert. Hvis denne ventilen ikke fungerer som den skal, kan det tillate noen magesyre å angi spiserøret. Dette kalles sure oppstøt, som kan være smertefull. Acid reflux er ofte synonymt med halsbrann.

Indikasjoner

Halsbrann kommer fra en rekke kilder. Du opplever kanskje halsbrann hvis du føler brenning i brystet. Denne smerten, som vanligvis følger måltider, kan gå på i timevis. Du kan ha væske i halsen som har en sur smak. Denne smaken kan være verre når du ligger nede. Du kan selv oppleve følelsen at maten er fanget i brystet eller halsen. Halsbrann er ikke en fare for helsen din, men komplikasjoner kan oppstå knyttet til dens alvorlighetsgrad og frekvens.

Mat og drikke

Noen matvarer kan forårsake halsbrann. Hvis du er utsatt for halsbrann, holde seg borte fra fet mat, hvitløk, tomater, mynte og sjokolade, som alle kan være triggere for halsbrann. Hvis du opplever halsbrann fra krydret mat, spise mildere versjoner av maten du elsker.

Drikkevarer kan forårsake halsbrann. Hold deg unna drikker med høy surhet, som for eksempel appelsinjuice. Brus, kan alkohol og kaffe forårsake halsbrann. Drikkevann reduserer symptomer på halsbrann ved å fortynne magesyre.

Andre faktorer

Ditt treningsprogram kan forårsake dårlig halsbrann, fordi noen øvelser reversere flyten av fordøyelsen, og tvinger magesyre tilbake i spiserøret. Eksempler er gymnastikk trekk, for eksempel saltomortale og termin rundstykker, som får deg til å være opp ned. Visse yoga trekk, for eksempel en nedadgående hund, kan reversere den naturlige flyten av fordøyelsen, som gjør mageøvelser som crunches, som kan stramme magemusklene.

Hvis halsbrann synes verre om natten, kan det være din seng. Du må kanskje heve hodet av sengen eller heve kroppen din med puter mens du sover. Dette vil oppmuntre tyngdekraften til å holde magen syrer ut av spiserøret.

Ditt valg av klær kan forverre din fordøyelse. Klær som er for stramt legger unødig press på magen, å tvinge syre i spiserøret. Løsere klær er usannsynlig å forårsake dette problemet. Å miste vekt for å forbedre passform på klærne dine kan hjelpe.

Graviditet og halsbrann

Under graviditet dine skiftende hormoner og økende magetrykk forårsaket av den voksende baby ofte føre til dårlig halsbrann. Kroppen din kan ha problemer bearbeider 3 store måltider, så det kan være lurt å spise 5-6 mindre måltider. Selv om du kan bli sliten, ikke legge seg ned etter måltider, fordi dette kan forårsake fordøyelsesbesvær som fører til halsbrann. Dine kosthold valg under svangerskapet kan føre til halsbrann. Mer enn 50 prosent av gravide kvinner opplever graviditetsrelatert halsbrann, men de hadde nytte av å unngå krydret mat under svangerskapet.

Bad halsbrann kan være ubehagelig og til og med smertefulle, men enkle endringer i livsstil kan hjelpe dine symptomer forsvinne. Hvis du finner ut at livsstilsendringer er ineffektiv, se en lege, fordi du kan ha en mer alvorlig tilstand.

Hva å gi barn for halsbrann

Hva å gi barn for halsbrann


Mens det er mer vanlig hos voksne, er det mange barn lider av halsbrann. Noen ganger er det imidlertid et symptom på en mer alvorlig helseproblem, slik som gastroøsofageal reflukssykdom, eller GERD. På grunn av dette, hvis halsbrann vedvarer, bør du ta barnet til en lege for å få en riktig diagnose og behandling.

Forebygging

Først av alt, er det best å prøve å hindre halsbrann hvis det er mulig, og starter med barnets kosthold. Unngå fettstoffer og stekte matvarer, samt ost, melk, sjokolade, andre meieriprodukter, og sitrusfrukter og drikkevarer. Ofte, spise fire eller fem mindre måltider om dagen er bedre enn tre større måltider. Hold en dagbok av matvarer barnet spiser, om ikke halsbrann oppsto etter å ha spist dem, og hvis det gjorde, hvor alvorlig det var. Prøv å begrense årsakene til halsbrann i barnet ditt.
Også, ikke la barnet ditt til å spise sent på kvelden før sengetid. Han bør heller ikke ligge eller bøye på avfall til ca 20 til 30 minutter etter å ha spist ethvert måltid.
Til slutt, kontrollere barnets vekt, siden overvektige barn lider mer halsbrann enn normal størrelse barn.

Behandlinger

Flere over-the-counter medisiner kan være trygt for barna, inkludert Pepto-Bismol og Tums. Les etiketten nøye og ringe legen din dersom doseringsmengder ikke inkluderer ditt barns alder.
I tillegg kan legen forskrive en protonpumpehemmer medisin som Protonix eller Previcid, som vil hjelpe magen produserer mindre syre, som i sin tur vil redusere halsbrann.

Hva Reduserer halsbrann?

Halsbrann kan være en sporadisk forekomst, men det er absolutt en smertefull en. Når du føler at kjente brennende og sur smak på baksiden av halsen din, kan du prøve halsbrann rettsmidler for rask, effektiv lindring.

Typer medisiner

Antacids som tums eller rolaids gir raskest resultat, men lettelse kan være kortvarig. H-2-reseptorblokkere som Tagamet og Pepcid ta mer tid til å jobbe, men varer lenger. Noen halsbrann lider finne en kombinasjon av de to gir den mest effektive halsbrann lindring.

Diett tips

Den beste måten å behandle halsbrann kan være å stoppe det før det begynner. Lær hvilke matvarer forårsake halsbrann for deg og unngå dem så mye som mulig. Hvis du må unne deg, ta en H-2 reseptor blokkere en halv time før et måltid for å holde smertefulle symptomer i sjakk.

Livsstil tips

Røyking forverrer halsbrann fordi nikotin øker syreproduksjonen. Sparke en vane og dine halsbrann symptomer kan forsvinne også. Opprettholde en sunn vekt kan også redusere forekomsten av halsbrann.

Bedtime tips

Hvis halsbrann er å holde deg våken om natten, unngå å spise for nær sengetid. Du kan også heve hodet av sengen noen få inches å holde magesyre der det hører hjemme.

Advarsel

Hvis du opplever halsbrann symptomer to eller flere ganger i uken, bør du snakke med legen din. Hyppig halsbrann kan tyde på en tilstand som kalles GERD, noe som kan føre til potensielt alvorlige komplikasjoner i slimhinnen i spiserøret.

Hva er farene ved halsbrann?

Det er anslått at kronisk halsbrann påvirker 25 til 35 prosent av den amerikanske befolkningen. Hvis venstre ubehandlet, kan kronisk halsbrann føre til flere alvorlige komplikasjoner, inkludert kreft. Hvis pasienter med kronisk halsbrann ta de nødvendige skritt for å hindre forverring av tilstanden, kan komplikasjoner forebygges.

Redusert Well-Being

Hyppig halsbrann og gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) kan ha en enorm innvirkning på pasientens livskvalitet. Ifølge American Academy of Family Physicians (aafp), "psykologisk velvære spørreskjemaer har funnet at pasienter med GERD kan ha en dårligere livskvalitet enn noen pasienter med menopausale symptomer, magesår sykdom, angina eller hjertesvikt." Pasienter med langsiktig hyppige halsbrann tendens til å ha en lav følelse av velvære på grunn av symptomer, føler begrenset i funksjonalitet og ikke klarer å hengi seg ellers hyggelig matvarer som kan forverre tilstanden.

Esophageal Damage

Øsofagus skade oppstår når magesyre kommer i kontakt med den esophageal foring, forårsaker erosjon, magesår, inflammasjon og. Skader og betennelse i spiserøret kan forårsake smerte og blødning, samt arrdannelse, som kan produsere strikturer - en innsnevring av spiserøret som kan forstyrre transporten av mat og væske til magen.

Barretts øsofagus

Av og til skadet vev i spiserøret blir erstattet med unormalt vev, noe som resulterer i en tilstand som kalles Barretts øsofagus, som er en "risikofaktor for kreft i spiserøret." Pasienter som lider av kronisk halsbrann i flere år har en høyere risiko for å utvikle denne tilstanden, og behandling er ikke vist å reversere produksjonen av unormale celler.

Esophageal Cancer

To typer kreftfaren forbundet med kronisk halsbrann er plateepitelkarsinom og adenokarsinom. Plateepitelkarsinom vanligvis utvikler seg i de midtre og øvre deler av esophageal fôr. Adenocarcinoma vanligvis forekommer i den nedre del av spiserøret, og kan resultere fra Barretts øsofagus. Pasienter med tidlig stadium esophageal kreft kan være asymptomatiske. Når kreften skrider frem, kan pasienten oppleve vanskeligheter med å svelge eller smerte, mens på grunn av innsnevring av spiserøret.

Forebygging / løsning

Behandling av kronisk halsbrann er delt inn i fem stadier: livsstilsendringer, "etter behov:. Farmakologisk behandling, oppstart og titrering av planlagt farmakologisk terapi, vedlikeholdsbehandling og kirurgi Pasienter med kronisk halsbrann begynne på den første fasen av behandlingen, og fortsett til neste fasene hvis tilstanden reagerer ikke.

Hva gjør du for alvorlig halsbrann?

Halsbrann er en ubehagelig tilstand som forårsaker den lidende til å føle ubehag i brystet, samt en sur smak i munnen eller halsen. Halsbrann symptomer kan oppstå etter at du spiser eller når du legger deg. Når du har alvorlig halsbrann, vil du ønsker å finne en løsning for å få lindring fra symptomene.

Halsbrann medisiner

Hvis du har alvorlig halsbrann, kan du ikke være i stand til å finne lindring fra over-the-counter antacids, som tums og rolaids. Under veiledning av legen din, må du kanskje bruke et medikament kategorisert som en H-2 reseptorblokker. Dette gir lengre lindring av alvorlig halsbrann enn antacids, og kan også kjøpes over disk. Noen merkenavn inkludere Tagamet, Pepcid og Zantac. Disse stoffene er vanligvis tatt på en etter behov.

Hvis H-2-reseptorblokkere er mislykket på å behandle din alvorlig halsbrann, kan legen gi deg en resept for protonpumpehemmer eller PPI. PPIs, for eksempel Prevacid og Nexium, blokk syre produksjon. Disse stoffene er vanligvis tatt på daglig basis hver morgen før du spiser.

Diet

Justere kosthold kan virkelig hjelpe når du har alvorlig halsbrann. Overspising og indulging i dårlig mat valg bør unngås. Det er også viktig å huske at det å være overvektig kan attributt til alvorlighetsgraden av halsbrann. Unngå krydret mat, alkohol, fast food, stekt mat, sjokolade og koffeinholdige drikker. Når du har alvorlig halsbrann, vil du også legge merke til visse utløse mat som bringer på dine symptomer. Du trenger for å unngå disse matvarer også.

I forhold til kosthold, bør du spise mindre og hyppigere måltider gjennom dagen for å unngå alvorlige halsbrann. Ta deg god tid når du spiser og ikke rush gjennom et måltid. Prøv å ikke spise for nær leggetid, og stå oppreist i flere timer etter et måltid.

Livsstil justeringer

Sleeping forhøyet kan hjelpe din fordøyelsessystemet og holde magesyre fra gulpet opp i spiserøret og forårsaker symptomer på halsbrann. Sov med hodet litt vinklet noen få inches over resten av kroppen din. Du kan bruke en kile for å gjøre denne justeringen.

Prøv å ha komfortable og løstsittende klær så ofte som mulig når du lider av alvorlig halsbrann. Stramme klær kan stedet lagt press som kan forverre dine symptomer på halsbrann.

Hva i magen forårsaker halsbrann?

Forståelse Halsbrann

Til tross for navnet, er halsbrann som ikke er relatert til hjertet selv; det er en smertefull sykdom knyttet til fordøyelsessystemet. Magen inneholder kraftige saltsyre, som hjelpemidler i mat sammenbrudd. Normalt kalles en muskel lavere esophageal sphincter (LES) fungerer som en felle døren der spiserøret møter magen. Den LES hindrer syre fra strømmer tilbake til spiserøret. Les åpner for å tillate mat å gå inn i magen, men presser ut tett lukket på alle andre ganger. Når denne muskelen er svekket, kan syren kommer i spiserøret og forårsaker halsbrann smerte. I motsetning til magesekken, som har en beskyttende slimete belegg, er spiserøret utsatt for de lave pH-nivåer av magesyre. På samme måte som en kaustisk syre irriterer eller brannsår på huden på utsiden av kroppen, tærer magesyre de skjøre membraner av øsofagus og forårsaker smerte halsbrann. Livsstil og kostvaner er ledende årsakene til halsbrann.

Dietary Årsaker

Ifølge Cleveland Clinic, kan visse ingredienser forårsake halsbrann ved å øke mengden av syre i magen og svekke LES muskelen. Matvarer som appelsiner, sitroner, grapefrukt og tomater har høyt syreinnhold og forverre de skadelige effektene av magesyre. Fet mat, som kjøtt og ost, ta lang tid å fordøye, og dermed øke tendensen for magen å overfylle og distend. Dette legger press på LES, og magesyren blir tvunget tilbake i spiserøret. Kullsyreholdige drikker har en lignende effekt fordi gassene føre til at magen til distend. The American College of Gastroenterology advarer også mot å spise sent på kvelden og legger seg ned umiddelbart etter å ha spist, siden dette fører til at LES å slappe av og tillate oppgulp av syre fra mat som ikke er helt fordøyd.

Livsstilsfaktorer

I tillegg til kosttilskudd årsaker, det nasjonale hjerte Burn Alliance (NHBA) identifiserer livsstilsfaktorer som røyking og graviditet som utløsere av halsbrann smerte. Hos ikke-røykere, er spytt rikelig og fungerer som en syre nøytraliserende i spiserøret og magen. Fritt reduserer mengden av spytt som produseres i munnen, noe som begrenser kroppens egen evne til å bekjempe skytende magesyre. Hos gravide kvinner, de indre organer skifte for å imøtekomme et voksende livmor; organene komprimere magen og kraft-syre gjennom LES.

Hva kan jeg ta for halsbrann?

Ifølge American Gastroenterologisk Association (AGA) halsbrann er det vanligste symptomet på GERD (gastroøsofageal reflukssykdom). Det er et resultat av magesyre sikkerhetskopiering i spiserøret.

Hjem behandling

Halsbrann kan ofte blitt behandlet bare ved kosthold endringer, for eksempel å unngå halsbrann antagonister som sjokolade, mynte, krydret mat og tomat-baserte produkter.

Over-the-counter behandlinger

Det finnes dusinvis av over-the-counter medisiner for halsbrann lider. For eksempel, tums, rolaids, Pepto-Bismol og Mylanta. Disse fungerer ved å motvirke produksjonen av magesyre. Pepcid og Prilosec er kapsler og tabletter at pasienter kan ta en gang om dagen for å unngå halsbrann.

Reseptbelagte behandling

Noen ganger over-the-counter behandlinger mislykkes som gjør kosthold endringer. Leger har en rekke PPIs (Protonpumpehemmere) å velge mellom. Blant de mest populære Nexium (men vanligvis ikke dekkes av forsikringen), ranitidin (merkenavn Zantac), Aciphex og Protonix. Foreløpig bare ranitidin og Protonix er tilgjengelig som generika.

Kirurgiske inngrep

Dette er en sjelden løsning, men det er kirurgiske prosedyrer som kan løse den defekte tilbakeløpsventil som er ansvarlig for å la syren strømning tilbake inn i spiserøret.

Risiko for ubehandlet halsbrann

Pasientens som ikke i tilstrekkelig grad behandle sine halsbrann er en økt risiko for å utvikle Barretts spiserøret der magen celler begynner å vokse i slimhinnen i spiserøret, der de ikke skal være. Disse vekster kan føre til kreft, og når funnet, må rutinemessig kontrolleres av en godkjent lege.

Hva er årsakene til halsbrann & Gas?

Halsbrann og gass kan være ubehagelig og kan forstyrre daglige aktiviteter. Det kan være nyttig for å unngå noen vanlige ting som kan utløse denne tilstanden.

Identifikasjon

Halsbrann er en brennende følelse på baksiden av halsen eller i brystet. Halsbrann kan være ledsaget av luftsmerter. Luftsmerter kan gi deg en ubehagelig følelse av fylde eller oppblåsthet i magen.

Symptomer

De mest vanlige symptomene på halsbrann er en brennende på baksiden av halsen, brenning i mage og brystsmerter. Gass kan produsere oppblåsthet, trykk og ubehag av magen.

Årsaker til halsbrann

Halsbrann kan utløses av krydret mat, overspising, spise for fort, alkohol og tobakk. Graviditet og GERD er også årsaker til halsbrann. Halsbrann smerte kan starte på brystbenet, og flytte oppover mot spiserøret.

Årsaker til Gas

Gass kan være forårsaket av endringer i kosthold, mat og overspising. Gass kan føre til en oppblåst følelse og magesmerter.

Behandling

Medikamenter kan også bidra til å avlaste halsbrann og gass. Disse fungerer best når den brukes sammen med en riktig diett, for å sikre fordøyelses helse. Konsultere legen din dersom du opplever innbrudd gjennom halsbrann og luftsmerter. Pescription medisiner kan bidra til å redusere ubehag forbundet med denne tilstanden.

Hva er effekten av halsbrann?

Hva er effekten av halsbrann?


Ifølge American Gastroenterologisk Association (AGA), er halsbrann sjelden livstruende. Et vanlig symptom på gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), er halsbrann ofte forvekslet med et hjerteinfarkt fordi smertene lokaliserer nær hjertet. Virkningene av halsbrann er oftest forbundet med GERD, og ​​problemer med spiserøret.

Ubehag

Ubehag er en viktig effekt av halsbrann. Ifølge Mayo Clinic, halsbrann forårsaker en brennende følelse i brystet rett bak brystbenet. Smerten ofte strekker seg opp gjennom strupen. Det skjer oftest etter å ha spist eller om kvelden. Halsbrann smerte har en tendens til å forverres når du legger deg ned eller bøye seg. AGA anbefaler at halsbrann kan vanligvis dempes ved å endre atferd, for eksempel spisevaner, og ved hjelp av over-the-counter medisiner. Hvis det er vedvarende eller øker i alvorlighetsgrad, noe mer alvorlig kan ha oppstått.

GERD

Halsbrann er det viktigste symptomet av gastroøsofageal reflukssykdom (GERD). Mayo leger oppmerksom på at hyppige halsbrann som påvirker din daglige rutine er GERD. Aga påpeker at GERD-assosiert halsbrann kan også utløse sår hals, heshet, kronisk hoste og følelsen av at du har en klump i halsen. Du kan føle eller smake magesyre backing opp i spiserøret og munnen med moderat til alvorlig halsbrann. Av denne grunn er halsbrann ofte kalt syre dårlig.

Spiserøret Issues

Halsbrann, spesielt hyppig GERD-relaterte halsbrann, kan påvirke spiserøret. The University of Maryland Medical Center (UMMC) hevder at intensiteten av halsbrann smerte ikke nødvendigvis indikerer nivået av skade, om noen, blir gjort til spiserøret. The National Digestive Diseases Information Clearinghouse (NDDIC) rapporterer at Barretts øsofagus en tendens til å presentere noen symptomer, men det er ofte funnet i personer med GERD. Barretts øsofagus er preget av en endring i vevet som linjer i spiserøret. NDDIC hevder at årsaken er ukjent, men en sammenheng mellom magesyre produsert av GERD og lidelsen er mistenkt. I sjeldne tilfeller fører Barretts øsofagus til en dødelig form for kreft i spiserøret.

Mindre vanlige bivirkninger

UMMC viser flere mindre vanlige bivirkninger av hyppige halsbrann eller GERD. De inkluderer problemer med å svelge, noe som kan føre til choking, alvorlige brystsmerter, og alvorlig esophageal skade i sjeldne tilfeller. GERD kan også forårsake hoste og andre luftveissymptomer på grunn av en innsnevring av spiserøret. Kvalme og oppkast og til oppstå med hyppige halsbrann, og de kan også signal noe mer alvorlig, slik som et sår eller kreft. Vedvarende hikke er også en potensiell effekt av halsbrann, bemerker UMMC.

Hva er årsakene til Kvalme & halsbrann?

Kvalme og halsbrann kan være symptomer på en underliggende medisinsk tilstand. Det er viktig å oppsøke lege og få en riktig diagnose for å lindre kvalme og halsbrann.

Identifikasjon

Kvalme får oss til å føle som om vi trenger å spy. Til tider kan kvalme være kortvarig, andre ganger kan det bli kronisk. Halsbrann (eller fordøyelses) er karakterisert ved en brennende følelse i midten av brystet eller en brennende på baksiden av halsen.

Gallestein

En gallestein dannes når visse kjemikalier blir solid innskudd i galleblæren. Selv om de kan være der i flere måneder eller år uten å produsere noen symptomer, kan gallestein forårsake magesmerter og fordøyelsesforstyrrelser. Noen av symptomene på gallestein er magesmerter, kvalme, dårlig fordøyelse, og oppkast.

Hiatal brokk

En hiatushernie oppstår når en del av magesekken skyver ut av membranen. Membranen er den muskelen som skiller brystet og magen. Dette kan føre til symptomer som halsbrann, gass, magesmerter, reflux og en økning i symptomer etter å ha spist.

Matforgiftet

En vanlig årsak til kvalme er matforgiftning. Matforgiftning oppstår på grunn av bakterier som finnes i mat. Symptomene på matforgiftning kan være kvalme, oppkast, feber, hodepine, diaré, magekramper, tretthet, blodig avføring, svakhet og dehydrering.

Betraktninger

Kortsiktig kvalme og halsbrann kan ikke være en årsak til bekymring, og kan bli løst ved bruk av over-the-counter medisiner. Hvis symptomene vedvarer, er det viktig å oppsøke lege. Dette vil bidra til å sikre en riktig diagnose og effektiv behandling plan.

Hva gjør du når du har halsbrann?

Ifølge American Academy of Family Physicians, er halsbrann en brennende følelse over brystbenet, og varer noen få minutter opp til flere timer etter å ha spist. Ved å spise, maten reiser ned i spiserøret til magen. Når den når magen, må den passere gjennom en åpning, som typisk lukkes etter at maten kommer inn. Men hvis denne åpningen ikke lukkes umiddelbart, syre fra magesekken rømming, og reiser inn i spiserøret, som forårsaker halsbrann. Mange faktorer forverre dette problemet, som kosthold, stress og bøyer seg over etter å ha spist.

Halsbrann Friendly Foods

Unngå halsbrann utløse mat, for eksempel stekt mat, tomater, sitrus og sjokolade, er lettere når pantry er fylt med halsbrann vennlige matvarer. Ifølge Halsbrann Alliance, disse matvarer inneholder brun ris, bulgur, havre og hele korn korn. Også spise rikelig med røde kidneybønner, linser og erter, som gir en god kilde til fiber, uten å forårsake halsbrann symptomer. Bruk oljer svært sparsomt, og melde deg på raps og valnøtt oljer når matlaging.

Hold deg unna eddik og ketchup, og i stedet velge elementer som lav-fett majones, sennep og fettfrie dressinger, for å vekke dine måltider. I tillegg, unngå krydder som utløser halsbrann, for eksempel sort peppermynte, hvitløk og mynte.

Over mot medisiner

Det er tre hovedtyper av medisiner for halsbrann lider, inkludert antacida, H2-reseptorantagonister og protonpumpehemmere. For sporadiske halsbrann symptomer, ta syrenøytraliserende for å redusere symptomene. For folk med vanlig halsbrann, kan H2-reseptorantagonister hindre halsbrann oppstår. Protonpumpeinhibitorer er tatt fortløpende, i en periode på 12 dager for å hindre halsbrann. Alle disse medikamentene er tilgjengelig over disk.

Livsstil endringer

I tillegg til kosthold, er det mange endringer i livsstil som kan redusere forekomsten av symptomer på halsbrann. Ifølge Mayo Clinic, opprettholde en sunn vekt tar presset av magen, noe som minimerer de syrer som er backing opp i spiserøret. Også unngå iført trange lukking rundt magen. Dette fører til ekstra press, noe som kan sikkerhetskopiere magesyre.

Unngå liggende nede tre timer etter et måltid, og heve toppen av sengen opptil ni inches. Dette kan oppnås ved å plassere en kile mellom spiralfjærer og madrass. Disse wedges er tilgjengelig på de fleste stoff butikker. I tillegg kan røyking også være problematisk for lider halsbrann, fordi den reduserer evnen av spiserøret for å fungere på riktig måte.

Hvis du har halsbrann symptomer som ikke går bort med medisiner, eller fortsette lengre enn 12 dager, bør du kontakte legen din umiddelbart. Leger kan utelukke andre helsemessige problemer, eller gi en reseptbelagte medisiner.

Hva er årsaken til Uro om natten?

Hva er årsaken til Uro om natten?


Få en god natts søvn er viktig for din velvære og generell helse. Hvis du får nok søvn, kan du utmerke seg i din ytelse under waking timer; du er mentalt skarp, mer produktiv og stress motstandsdyktig. Ulike faktorer, som for eksempel medisinske tilstander, og kostholdet ditt og livsstil, påvirker kvaliteten på søvnen din. Du kan ha en vanskelig tid å sovne, forbli sovende eller gå tilbake til å sove. Å vite hva som forårsaker uro kan hjelpe deg med å forbedre kvaliteten på søvnen din.

Restless Leg Syndrome

Restless Leg Syndrome (RLS) er preget av en ubehagelig følelse i bena som har en tendens til å bli verre om natten. Dette nevrologisk lidelse som forårsaker kløe, verkende og prikking av bena. Når du legger deg til å gå i dvale ubehag tendens til å starte så snart du begynner å føle deg avslappet. Det kan tvinge deg til å kaste og slå, og selv komme ut av sengen. Ifølge Help Guide nettsiden, tilstanden, som er mer vanlig hos kvinner, er forårsaket av en kjemisk ubalanse.

Trening

Trene tidlig på dagen hjelper deg å sove bedre om natten. Trene sent på dagen kan la deg urolig om natten; du kan ha en vanskelig tid å sovne. Trening øker kroppstemperaturen, og ifølge National Sleep Foundation, kan det ta seks timer før temperaturen kjøles ned til det punktet hvor utbruddet av søvn oppstår. De anbefaler å trene tidlig på kvelden, minst tre timer før sengetid.

Stress

Ifølge The Better Sleep Council, 65 prosent av amerikanerne mangler søvn på grunn av stress. Høyt stressnivå kan bringe på rastløshet om natten. Å bekymre seg forpliktelser og ansvar knyttet til hverdagen, enten det er privat eller profesjonelle liv, påvirker din nattesøvn. Fordi stress øker kortisol og adrenalin nivåer, kaste deg og slå og ikke klarer å sovne. Reduser stress før sengetid; ta et bad, lytte til rolig musikk eller lese en bok.

Diet

Å spise et stort måltid før sengetid kan bringe på sure oppstøt og halsbrann når du prøver å sove. Dette kan føre til problemer med å sovne. Forbruker koffein fra kaffe, te, visse brus og sjokolade kan også la deg rastløs. Mange mennesker spiser en kopp kaffe i ettermiddag som en pick-me-up, uten å vite at når leggetid kommer rundt, kan det føre til søvnproblemer. Alkohol kan bringe på søvn, men så snart det slites av, du våkner. Det reduserer også kvaliteten på søvn du får, og ved å våkne opp, kan du fremdeles føler deg sliten.

Søvnløshet og depresjon

Søvnløshet og depresjon er begge knyttet til rastløshet. Ifølge WebMD, folk som lider av depresjon ofte lider av søvnløshet og vice versa. De uttaler at kombinasjonen av depresjon og søvnløshet er mest sannsynlig forårsaket av hjernen kjemiske serotonin. Du kan ha problemer med å sovne og forbli sovende. Under dine våkne timer, kan du føle deg trøtt og sliten på grunn av mangel på søvn.

Hormoner

Hvis en kvinne er gravid, går gjennom overgangsalder eller mensen, det påvirker hennes hormoner og kan føre til urolige netter. Smerter fra menstruasjonssmerter kan holde deg våken om natten. Menopause og pre-menopause symptomer som svetting og hetetokter kan også føre til ubehag om natten, holde deg fra en god natts søvn. Regelmessig mosjon, et sunt kosthold og iført vide klær om natten kan bidra til å redusere symptomene.

Hva er årsakene til magesmerter?

Vondt i magen kan påvirke hvem som helst, og det er en rekke ting som kan forårsake dem. Uansett hva årsaken er, kan magesmerter være et reelt hinder på din hverdag, så å vite hva som kan være årsaken til det og hvordan du kan fikse problemet kunne bringe stor lettelse for din verkende midsection.

Matforgiftet

En årsak til magesmerter er matforgiftning, som presenterer symptomer på magesmerter, oppkast, diaré og feber. Salmonella er en vanlig matbårne bakterier, og selv om det kan være livstruende, vanligvis går det innen en uke. E.coli er en voksende form som kan presentere seg selv gjennom blodig avføring. Hvis dette skjer, bør du oppsøke lege umiddelbart. Mest matforgiftning er forårsaket av kokt, utløpt eller dårlig håndtert mat. For å hindre matforgiftning, unngå rå mat eller mat som har passert utløps.

Fordøyelsesbesvær

Fordøyelsesbesvær er en annen form for magesmerter ofte ledsaget av oppblåsthet, halsbrann og kvalme. Vanlige årsaker er krydret eller fet mat, alkohol, stress, tobakk og medisiner. Kontakt legen din hvis du har konstant dårlig, som det kan være et tegn på en alvorlig problem.Things du kan gjøre for å forebygge og behandle dårlig inkluderer spise saktere, unngå visse matvarer, kutte ned alkohol og røyking, redusere stress og unngå koffein. Legen kan også foreskrive en medisin som kan nøytralisere syrer i magen og lindre fordøyelsesbesvær.

Gastroenteritt

Vanligvis kjent som magen influensa, gastroenteritt forårsaker betennelse i mage og tarm. Symptomer er diaré, oppkast, hodepine og feber. Tilfeller av gastroenteritt varer vanligvis ikke mer enn tre dager, og bærer ingen alvorlig risiko. Hovedproblemet med gastroenteritt er dehydrering. Hvis en person er utvise mer enn han tar i, kan han være i fare for dehydrering og bør undersøkes av lege. Forebygging av gastroenteritt kan gjøres gjennom hyppig håndvask og renslighet.

Forstoppelse

Forstoppelse kan også forårsake magesmerter og oppstår når en person har problemer med å gjøre avføring. En person regnes som forstoppet hvis hun ikke gjør mer enn tre avføringer i uken. Forstoppelse kan være forårsaket av en rekke ting, inkludert lavt fiberinntak, dehydrering, meieriprodukter og medisiner. Behandlinger for forstoppelse varierer fra en endring i livsstil, som for eksempel å implementere mer trening, til en endring i kosthold eller bruker avføringsmidler. Avføringsmidler bør ikke brukes for en lengre periode, skjønt, med mindre autorisert av legen din.

Menstruasjonssmerter

Menstruasjonssmerter kan være den skyldige av magesmerter og kan variere fra mild til alvorlig. Hvis du har alvorlige menstruasjonssmerter som hindrer din evne til å gjøre daglig aktivitet, kan det være et tegn på et underliggende problem. Menstruasjonssmerter kan behandles på flere måter. En er ved hjelp av piller, noe som kan redusere menstruelle symptomer hver måned. Du kan også ta over-the-counter smertestillende midler, for eksempel Midol, for å lindre smerte.

Stress

En annen vanlig årsak til magesmerter er stress. Når en person blir stresset, kan kroppen reagerer på en rekke måter, som kan inkludere kramper for magemusklene. Hvis dette er tilfelle, kan du prøve å drikke litt kamille te eller tar Pepto-Bismol.

Hva er årsakene til økt raping?

Hva er årsakene til økt raping?


Raping, også kjent som raping, er utstøting av luft fra magen gjennom munnen. Økt raping kan være ubehagelig og noen ganger pinlig. En økning i raping kan ha mange årsaker.

Hva det er

Raping er generelt en prosess hvor legemet rids magen av overskytende luft. Overskudd av luft i magen skaper ubehag og raping gir lindring.

Årsaker

Overflødig luft tas inn i magen når du spiser eller drikker for fort, eller når man drikker kullsyreholdige drikker. Følsomhet for visse matvarer, kan angst eller mage lidelser også være faktorer.

Symptomer

En person er sannsynlig å oppleve oppblåsthet og ubehag i magen. Raping kan også forårsake halsbrann eller sure oppstøt, som det bringer noen magesyre opp i spiserøret.

Kosthold modifikasjoner

Avhengig av årsaken, eliminerer visse sukker eller laktose fra kostholdet kan bidra til å lette problemet. Hvis ingen av disse fungerer, er det spesifikke matvarer som kan bli redusert eller eliminert. Noen eksempler er bønner, linser, gulrøtter og svisker.

Behandlinger

Avhengig av årsaken til tilstanden, behandlinger inkluderer ulike medisiner. Det er flere over-the-counter rettsmidler. Hvis problemet skyldes en infeksjon i tarmen eller magen, er antibiotika foreskrevet.

Hva er årsakene til høyresidig brystsmerter?

Ifølge Medisin Net, "brystsmerter er en av de vanligste klagene som vil bringe en pasient til akuttmottaket. Søker umiddelbar omsorg kan være livreddende og betydelig offentlig utdanning har blitt gjennomført for å få pasienter til å få tilgang til medisinsk hjelp når brystsmerter streik. " Fordi søker riktig medisinsk behandling umiddelbart kan være livreddende, er det viktig å vite hva årsakene til brystsmerter er slik at de som plaget med brystsmerter ikke avvise det.

Beskrive Pain

Brystsmerter kan beskrives på flere måter, blant annet skarp, kjedelig, verkende, intens, intermitterende eller konstant.

Årsaker

Smerte på høyre side av brystet er vanligvis et tegn på galleblæren problemer og leverbetennelse. Andre årsaker inkluderer trakk rib muskler, lungeemboli (en eller flere arterier i lungene blir blokkert) eller lungebetennelse. Ifølge Baby Boomer Care Taker, "når er lokalisert smerte i visse områder av brystet, er det lettere å utføre en selvdiagnose og iverksette tiltak for å hindre ytterligere skade før konsultere lege." En ytterligere årsak inkluderer rib subluksasjon-et skifte eller forskyvning av et ribbein.

Rib subluksasjon

Ifølge Baby Boomer Care Taker er rib subluksasjon "tilkjennegitt av en liten forskyvning av ribbeina, som igjen genererer smerte." Smertene kan stråle ut til ryggen og bli forverret av dyp pusting. Dersom smertene vedvarer eller forverres, kan legehjelp være nødvendig.

Leverbetennelse

Skade på leveren gjennom visse sykdommer (som hepatitt) kan føre til høyresidig brystsmerter. Hepatitt er delt inn i to typer: akutte og kroniske. Akutt hepatitt varer vanligvis mindre enn seks måneder, mens kronisk varer lenger enn seks måneder. Hepatitt er vanligvis forårsaket av bakterielle infeksjoner, alkohol-bruk, soppgiftstoffer og metabolske forstyrrelser.

Galleblæren eller Pancreas Dysfunction

Fordi galleblæren og pankreas er plassert i den øvre mageregionen, kan en hvilken som helst betennelse eller problemer med disse organer forårsaker høyresidig brystsmerter.

Ifølge Baby Boomer Care Taker, kan tilhørende symptomer inkluderer kvalme, magesmerter og nedsatt appetitt. Diagnose kan kreve blodprøver og ultralyd.

Hvis du har gallestein, dette også kan føre til høyresidig brystsmerter i at det kan føre til betennelse i galleblæren. Symptomer på dette kan være skarpe magesmerter som stiger inn i brystet. Smerten, som noen ganger betegnes som jevn og alvorlig, fører til synlige endringer i et elektrokardiogram.

Andre årsaker til brystsmerter

Brystsmerter er også forårsaket av hjerteinfarkt, angina (hjerterelaterte brystsmerter), aortadisseksjon, lungeemboli (blodpropp i lungene), spontan pneumothorax (kollaps av lungene), lungebetennelse, stamme eller betennelse av muskler og sener mellom ribbeina, helvetesild (en smertefull blemmer hudutslett), lungebetennelse, astma, halsbrann og magesår.

Hva Er prosent av personer med Crohns sykdom?

Crohns sykdom er en auto-immun sykdom hvor fordøyelseskanalen angrep selv. Sykdommen forårsaker betennelse i det berørte området av fordøyelseskanalen som fører til symptomer som magesmerter, diaré, kramper, halsbrann og kvalme. Selv om sykdommen ikke påvirke en stor del av befolkningen har prevalensen vært økende de siste årene.

Historie

Crohns sykdom ble oppkalt etter Burrill B. Crohn, MD, som identifiserte sykdommen i 1932 Sykdommen har vært ført i 1913 av en skotsk kirurg som heter T. Kennedy Dalziel, MD, som dokumentert minst ni tilfeller av "tarmbetennelse (betent tarmkanalen). " Men sykdommen var ikke navngitt før Crohn, med to kollegaer, Leon Ginzburg, MD, og ​​Gordon Oppenheimer, MD, publiserte en artikkel detaljering trekk ved sykdommen. De bestemte sykdommen var ikke forårsaket av en mykobakterieinfeksjon som tidligere antatt. Crohn bestemmes av tilstanden for å være en auto-immun sykdom.

Typer

Crohns sykdom er en av to betingelser er kjent som inflammatoriske tarmsykdommer (IBD), den andre er ulcerøs kolitt (UC). Til forskjell fra ulcerativ kolitt, Crohns sykdom kan påvirke enhver del av fordøyelseskanalen, herunder spiserør, og munn. Det er mest vanlig i terminal ileum på slutten av tynntarmen, hvor det slutter seg til tykktarmen. Ulcerøs kolitt påvirker bare tykktarmen.

Statistikk

Crohns sykdom påvirker mindre enn 1 prosent av befolkningen. Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, er det 162 tilfeller av Crohns sykdom per 100.000 personer, med et gjennomsnitt på rundt sju nye tilfeller diagnostisert i USA og Europa hvert år. For tiden er det ca 500.000 mennesker i USA med Crohns sykdom. Det er en høyere forekomst av Crohns sykdom i utviklede land, særlig USA og Europa. Ifølge "The British Medical Journal," forekomsten av Crohns sykdom i USA, Storbritannia, Italia, Island og Finland doblet i perioden mellom 1955 og 1995.

Funksjoner

Crohns sykdom kan oppstå i alle aldre, men det er oftest diagnostisert mellom 15 og 35. Det vises nesten likt i både menn og kvinner. Folk med jødisk anstendig er fire ganger mer sannsynlig å ha Crohns sykdom. Det er den vanligste blant kaukasiere, med ca 90 prosent diagnosen var kaukasiere. Afroamerikanere er den nest høyeste. Det er funnet minst ofte blant latinamerikanere og asiater. Folk som har en nær slektning med IBD er 30 ganger mer sannsynlig å bli diagnostisert med Crohns sykdom eller ulcerøs kolitt.

Årsaker

I 2009, årsaken til Crohns sykdom forble ukjent. Forskning blir gjennomført for å avgjøre hva som forårsaker tarmen å plutselig begynne å angripe seg selv. Det er denne unormale immunreaksjon som forårsaker betennelse og symptomer på Crohns sykdom. Faktorer, som genetikk, miljø og antigener, kan alle bidra til alvorlighetsgraden av betennelse, men, så langt, den trigger for sykdommen er fortsatt et mysterium. I motsetning til gamle tro, er Crohns sykdom ikke brakt videre av kosthold eller ved stress.

Hva er behandlingen for Barnas GERD?

Hva er behandlingen for Barnas GERD?


Det kan være vanskelig å vite om barnet ditt har GERD, men ifølge Webgerd.com oppkast er en meget fremtredende tegn på denne tilstanden hos spedbarn. Også ifølge Webgerd 50 prosent av spedbarn opplever konstant oppkast i de tre første månedene av livet, selv om dette vil peak rundt måned fire. Symptomer på GERD hos eldre barn er halsbrann, brystsmerter, anemi, blodig oppkast og brekninger.

Hva er GERD?

GERD står for gastroøsofageal reflukssykdom, og det er en tilstand som fører til mat og væsker for å sikkerhetskopiere i spiserøret fra magen. Irritasjonen fra dette kan forårsake halsbrann og kvalme.

Fôrings Endringer

Hvis barnet ditt har blitt diagnostisert med GERD du kan bli pålagt å fjerne kumelk danne sin diett. Skifte denne melken med Enfamil eller Similac formler kan redusere tilfeller av reflux og oppkast. Holder babyens hode opp mens mater ham og 20 til 30 minutter etterpå vil bidra til å redusere dette også.

Amming Spedbarn med GERD

Ifølge Webgerd morsmelk viser mindre alvorlige reflux episoder enn de som er får flaske. Morsmelk er lettere å fordøye og tømmes fra babyens mage dobbelt så fort. Du trenger ikke å tykne morsmelk.

Protonpumpehemmere

Protonpumpehemmere (PPI) brukes som behandling for reoccurring oppkast hos spedbarn. De er laget for å redusere magesyre som fraråder episoder av GERD.

Kirurgiske alternativer

For barn som ikke har funnet lindring med generell medisinsk behandling, eller de som er symptomene tilbake etter bruk, kan kirurgi være et alternativ. Men på grunn av risiko og komplikasjoner av kirurgi, det er generelt anbefales bare dersom barnet har utviklet lungebetennelse eller andre livstruende komplikasjoner av GERD.

Hva gjør Kjemoterapi Gjør for pasienter med Sklerodermi?

Sklerodermi er en autoimmun lidelse klassifisert som en rheumatologic lidelse fordi det påvirker kroppens bindevev. Navnet kommer fra det greske ordet skleros, som betyr hardt, og derma, som betyr hud. Tilstanden er preget av hard hud på grunn av oppbyggingen av arr-lignende vev. Forskere har ikke funnet hva som forårsaker sklerodermi, men noen bruker cellegift for å behandle det.

Symptomer

Scleroderma mest konsekvente symptomet er tykkere eller herding av huden. Pasienter kan også oppleve hevelse i hender og føtter, forkalkning flekker på huden, stive ledd, sår på fingre eller tær, og smerter i leddene. Noen pasienter opplever også gastrointestinale symptomer, inkludert halsbrann, vanskeligheter med å svelge, forstoppelse og vekttap. De kan også ha kortpustethet, vedvarende hoste, tretthet og håravfall.

Skjemaer

Det er to typer av sklerodermi, lokalisert og systemisk. Lokalisert påvirker bare huden og vanligvis bare i noen små steder. Systemisk sklerodermi påvirker ikke bare huden, men også interne systemer, inkludert fordøyelsessystemet, luftveis funksjoner og nyrer. Systemisk sklerodermi kan være livstruende og forårsake organskade.

Likheter: Sklerodermi og kreft

Sklerodermi er en autoimmun sykdom der kroppen angriper seg selv. Det viser en pro-inflammatorisk respons og anti-DNA antistoffer. Tilsvarende, kreftceller vokser ved å utnytte en pro-inflammatorisk situasjon, og akkumulering av disse cellene induserer produksjonen av anti-DNA-antistoffer. Selv om en direkte kobling mellom autoimmune sykdommer og kreft ikke har blitt dannet, likhetene oppmuntre til videre forskning.

Effektene av kjemoterapi

Kjemoterapi er ofte behandling av valget for kreftpasienter. Stoffene som benyttes i kjemoterapi administreres i høye doser for å drepe unormale eller cancerøse celler. Kjemoterapi har vist seg vellykket i å krympe eller eliminere svulster i kreftceller. Imidlertid kan kjemoterapi ikke velge cellene den dreper. Derfor mange sunt immunsystem celler er også drept, forårsaker alvorlige bivirkninger for pasienter. Denne ikke-selectiveness, men kan være fordelaktig for pasienter som også har autoimmune sykdommer.
Legene har dokumentert tilfeller, blant annet tilfelle av en kvinner behandlet med kjemoterapi for henne Hodgkins lymfom, der sklerodermi gikk i remisjon etter behandlingen. Disse sakene har bedt om videre studier på effekten av kjemoterapi på sklerodermi.

Klinisk studie

Mer enn 300.000 mennesker i USA lider av sklerodermi. I 2006, University of Texas Medical School i Houston begynte å gjennomføre en klinisk studie for å bestemme de langsiktige virkningene av kjemoterapi i behandling av sklerodermi. Foreløpige funn er lovende og studiet pågår.