Digidexo.com

atropin tåkete syn

Hvordan hjelpe ditt syn Med skjermjustering

Hvordan hjelpe ditt syn Med skjermjustering


Synet kan bli svekket for en rekke årsaker, hvorav noen har ingenting å gjøre med øyesykdom. Datamaskin-relaterte øyeplager er en tilstand der den lidende kan lide av uskarpt syn, overfølsomhet overfor lys, og oppleve tørrhet, kløe og svie i øynene. Mindre justeringer i dataskjermen kan lindre symptomene og gjenopprette normalt syn.

Hvordan hjelpe ditt syn Med skjermjustering

Juster dataskjermen til riktig høyde og avstand for kroppen å bidra til å redde øynene fra unødig belastning. Juster skjermen slik at toppen av skjermen er i øyehøyde. Konfigurere datamaskinen slik at skjermen er minst 20 inches bort fra ansiktet. Laptop-brukere kan ha behov for å plassere sine datamaskiner på et bord, for å sikre riktige mål er oppfylt. Hvis du ikke er den eneste i ditt hjem ved hjelp av datamaskinen, re-justere skjermen hver gang du setter deg ned for å arbeide eller spille.

•  Reduser gjenskinn rundt dataskjermen med sidebelysning. Stirrer på skjermen kan gjøre øynene dine jobbe hardere, bidrar til den tåkete syn og tretthet som kan kompromittere ditt syn. Lamper satt skrivebord med dempet belysning til sidene av skjermen. Hvis plasshensyn forby denne ordningen, slå av overhead belysning og arbeide i et mørkt rom.

•  Eksperimenter med skjermens lysstyrke og font-size-innstillinger, til du finner både kontrast og type-størrelse som er behagelig å se på i lengre perioder av gangen. Du må kanskje justere disse innstillingene daglig, avhengig av hvor sliten øynene dine er.

Rengjør dataskjermen ofte med en microfiber dusting klut. Støv kan føre til mer av et gjenskinn, noe som gjør øynene dine jobbe hardere.

Invester i en non-glare-filter for å kutte ned på ubehagelig refleksjoner og skjærende. Disse tilbehør er tilgjengelig som en avtakbar skjerm eller klamre, på de fleste elektroniske butikker.

Ta hyppige pauser fra datamaskinen arbeide for å gi øynene dine en pause og for å gjenopprette normalt syn. For hver 20 minutters arbeid, ta en 20-sekunders pause og fokusere øyet på et samlingspunkt 20 meter unna. MayoClinic.com refererer til dette som 20/20/20 regelen.

Kan Lasik Dry Eye Årsak dårlig syn?

Tørre øyne er den vanligste komplikasjon etter Lasik kirurgi og er merket med utilstrekkelig tåreproduksjon, fordampning eller begge deler, slik at tørre flekker på hornhinnen (overflaten). Men vanligvis midlertidige, tørre øyne etter LASIK kan bli kroniske i noen tilfeller.

Symptomer

Tørre øyne kan føre til irritasjon, grittiness, følelsen av at noe er i øyet og periodisk uklare, tåkete eller dobbelt syn.

Visjon

Synet er på sitt beste når øyets overflate er beskyttet, og holdes fuktig og glatt ved den normale tårefilmen, som består av olje, vann og slim. Uten tilstrekkelig tear film, tørker overflaten og er ikke lenger glatt, noe som resulterer i uklart eller tåkete syn, mye som å se gjennom frostet glass.

Årsak

Adskillelse corneale nerver under Lasik prosedyren kan resultere i nedsatt følsomhet av hornhinnen. Dette svekker evnen til hornhinnen for å overføre informasjon til å rive produserende kjertler.

Medisinering Interactions

Mange reseptbelagte og over-the-counter medisiner, spesielt antihistaminer og visse allergi medisiner, kan tørke ut slimhinnene, skjerpende tørre øyne og irritasjon overflaten.

Komplikasjoner

Venstre ubehandlet, kronisk tørre øyne kan føre til betennelse, infeksjon, overflateskader, permanente synsproblemer eller blindhet.

Beskyttelse

Ikke gni øynene i minst tre måneder etter LASIK kirurgi. Beskytt øynene med solbriller eller sportsbriller når du er utendørs. For alvorlig tørre øyne, bruk vernebriller som er spesielt utviklet for tørre øyne for å hindre fukt fordampning når du sover eller bruker datamaskinen.

Sklerose og mer kondisjon Symptomer

Sklerose og mer kondisjon Symptomer


Multippel sklerose (MS) er en autoimmun sykdom som påvirker sentralnervesystemet, forårsaker en rekke ødeleggende symptomer som blir akutt og tilbakeføre hele livet ut, basert på ulike nerver som blir berørt under ulike stadier.

Betydning

MS-symptomer vanligvis tilstede i voksen alder, hovedsakelig i tjueårene, på grunn av plakk som amass på ryggvirvlene eller hjernen som følge av en prosess som kalles demyelinisering.

Funksjon

Demyelinisering av nerver oppstår når myelin - et protein som beskytter nervecellene - strimler sliren, forårsaker nerve betennelse. Dette reduserer kommunikasjon mellom hjernen og ryggmargen, som fører til sklerose symptomer.

Effekter

MS er en nevrologisk lidelse, noe som betyr at signal og respons problemer oppstår, noe som resulterer i muskelsvakhet, nummenhet, midlertidige lammelser, skjelvinger og dårlig koordinering.

Potensiell

MS forårsaker optikusnevritt, en tilstand som kan tyde på sykdommen. Optikusnevritt fører til forvrengt syn, synstap og smertefulle øyebevegelser grunn av hevelse i synsnerven.

Betraktninger

MS påvirker kroppens sensoriske nerver, som er ansvarlig for bevegelse, koordinasjon og visjon. MS tilbakefall forårsake svimmelhet og tretthet på grunn av ubalanse og optisk nevritt symptomer på tåkete syn.

Første symptomene på MS Treatment

Multippel sklerose, også kjent som MS, er prosessen med inflammasjon i sentralnervesystemet. Det er kjent å påvirke forskjellige deler av nervesystemet til forskjellige tider. Det finnes en rekke av tidlige symptomer assosiert med MS som kan behandles gjennom en rekke medikamenter og naturlige kosttilskudd.

Symptomer

Visuelle endringer er blant de første symptomene på multippel sklerose. Dette er en smertefull tilstand forårsaket av betennelse i synsnerven som kalles optikusnevritt. Tåkete syn, farge veksling og blinkende lys er symptomer som fører til synstap. Det er viktig å oppdage optikusnevritt tidlig å øke sjansen for full gjenoppretting.

Lillehjernen er ofte påvirket av MS. Dette er den delen av hjernen som påvirker motoriske og koordinasjonsevne. Svakhet, tretthet, ubalanse og manglende evne til å opprettholde jevn hender er alle første symptomene på MS. Denne sykdommen påvirker nervefibrene i hele kroppen, som kan forårsake prikking, ansikts smerter, svimmelhet, nummenhet eller en elektrisk følelse. Forstoppelse, urinretensjon og ufrivillig blære reaksjon er også første tegn på MS fordi denne sykdommen angriper nervene som påvirker måten blæren svar.

Medikamentelle behandlinger

Det er tre vanlige former for medisiner for multippel sklerose: kortikosteroider, immunmodulerende legemidler og immundempende. Kortikosteroider kan brukes til å behandle de første symptomene på MS fordi de bidrar til å redusere betennelse og hevelse. Denne medisinen påvirker hvordan immunsystemet reagerer, og det bidrar også til å redusere utvinning tid. Det andre alternativet av medisiner, immunmodulerende legemidler, påvirker immunsystemets evne til å forårsake betennelse i hele kroppen. Immunsuppressive midler er en sterk behandling som virker til å redusere inflammasjon, så vel som immunsystemets effekt på inflammasjon.

Naturlige behandlinger

Vitamin A er essensielt for syn helse. Med en av de første symptomene blir optikusnevritt og et vitamin A-mangel, er det viktig å ta vitamin A tilskudd. MS kan være den underliggende årsaken til en urinveisinfeksjon når den angriper nervene ansvarlige for blæren. Du bør ta vitamin C for å fremme en sunn urin spor og redusere sjansene for en urinveisinfeksjon. Et stoff som kalles oksidanter kan oppmuntre de første symptomene på MS. Vitamin E hjelpemidler i forebygging av oksidanter som fremmer MS-symptomer. Fordi MS påvirker nervesystemet, kan det ta vitamin B-12 for å hjelpe til i fremstilling av de røde blodceller og fremmer sunn funksjon av nervesystemet.

Symptomer på migrene hodepine med Auras

Migrene er ikke normale hodepine og ledsages av andre enn alvorlige hodesmerter symptomer. Sensoriske forstyrrelser, kjent som aura, er blant disse andre symptomene og ofte fungere som en advarsel om overhengende smerte. Auras kan oppstå med eller uten smerter i migrene.

Aura uten smerte

Okulær migrene er synsforstyrrelser, for eksempel sterkt lys eller tåkete syn, som oppstår uten den tilknyttede bankende migrene smerte. De er ikke alvorlig, men kan forstyrre aktiviteter som kjører.

Aura med smerter

Blinker med lys og andre visuelle endringer kan komme før, fortsetter du med eller oppstå med den uutholdelige smerten av migrene.

Andre aura symptomer

Aura er ikke begrenset til visuelle endringer. Noen mennesker lukte merkelige lukter, hører lyder, eller føler nummen eller stikkende.

Tidlig varsling

Auraen kan være en advarsel om den forestående smerte og indikerer et godt tidspunkt å ta mislykket medisiner.

Andre Migrene Symptomer

Migrene er ikke vanlige hodepine. Den pulserende smerte kan oppstå på den ene eller begge sider av hodet, øke med bevegelsen, og forårsake kvalme og / eller oppkast.

Årsaker til en dårlig migrene

Årsaker til en dårlig migrene

Symptomer

Den fluorescerende lys føles som om det er en spotlight i øynene dine. Det å skrive du hører i båsen ved siden av føles som en jackhammer inni hjernen. Hodet føles som om det vil begynne å lekke, og Athena, seg selv, vil brast ut fullt vokst som hun gjorde fra Zeus 'hode, men alle smertene er bare på den ene siden av hodet. Gratulerer, du har en migrene. Hvordan skjedde dette?

Origin

Predisposisjon for migrene starter i mors liv fordi genetikk spiller en faktor. Hvis din mor, onkel eller oldefar hadde migrene, sjansene er, du eller dine søsken også vil lide av dem. Hvis du er kvinne, du er også tre ganger så sannsynlig som din bror å oppleve migrene. Vitenskap er ikke helt sikker på hvorfor denne sykdommen forekommer oftere hos kvinner, men forskere ved UCLA tror det er fordi kvinner kan ha en raskere hjerne bølge utløser mekanisme i hjernen enn menn.

Når noe i miljøet endres - pulserende lys; spise visse matvarer som ost, rødvin, eller mononatriumglutamat (MSG); stress, eller vær endringer - det kan føre til endringer i trigeminal nerve, en stor smerte sti i hjernen. UCLA-teamet mener også ubalanser i hjernen kjemiske serotonin er involvert i prosessen. Når serotoninnivået faller under et migrene, for å neuropeptid-celler i hjernen Aktiver, forårsaker dekke av hjernen bli betent, noe som i sin tur fører til smerte.

Faser

En migrene hodepine forekommer i fire distinkte faser: prodrom, aura, migrene hodepine og postdrome. Den prodrom fasen skjer i 60 prosent av rammede i de timene eller dagene før et angrep. Symptomer inkluderer en stiv nakke, kald følelse, treghet, svimmelhet, økt tørste og vannlating, tap av matlyst, følsomhet for lys og / eller lyd depresjon og eufori. Aurafasen, oppleves av bare 20 prosent av migrenepasienter, varer vanligvis mellom fem og 20 minutter før et angrep og kan omfatte både endringer i det visuelle feltet og muskelstyrke. Faktiske migrene symptomer er forskjellig fra andre typer hodepine. Smerte vil være sentrert bak øyet, vanligvis på den ene siden av hodet, er moderat til alvorlig og forverres med fysisk aktivitet. Andre symptomer er kvalme og oppkast; følsomhet for lys, lyd og lukt; ømhet i hodebunnen; tretthet; depresjon; og tåkete syn. Denne fasen kan vare fra fire til 72 timer. Etter at smertene avtar, blir postdrome fase preget av utmattelse, irritabilitet, nedsatt konsentrasjon, hodebunn ømhet og humørsvingninger.

Risikofaktorer

I tillegg til familiens historie, alder, kjønn og hormonelle endringer i kroppen alle sette visse mennesker har større risiko for å oppleve migrene, ifølge leger ved Mayo Clinic. Før du slår 20, halvparten av alle migrenepasienter opplever sin første episode. Den primære aldersgruppe for migreneanfall er i mennesker i alderen 20 og 40 med migrene å være mest vanlig i den tredje tiår av livet. Etter den tid en kvinnelig når puberteten, har hennes sjanser for å oppleve en migrene allerede forbi hanner. Leger ved Mayo Clinic tror dette kan skyldes fluktuerende hormoner i en kvinnes kropp. Mange kvinner rapporterer opplever disse hodepine oftere rett før eller etter menstruasjon og i første trimester av svangerskapet.

Triggere

Vanlige triggere for migrene er i stor grad miljø. Unntaket fra denne regelen synes å være svingninger i østrogennivået. Både før og etter den månedlige menstruasjonssyklus, kvinner opplever et fall i østrogen. Graviditet og menopause kan også utløse migrene hos enkelte kvinner, som kan oral prevensjon og hormonbehandling. Felles mat utløser inkluderer alkohol, spesielt øl og rødvin; alderen oster, salt, eller bearbeidet mat; koffein; sjokolade; og aspartam og MSG. Skipping måltider kan også utløse et angrep. Miljøfaktorer som utløser migrene inkluderer stress på jobben eller hjemme; lysene; høye lyder; og uvanlig eller irriterende lukt som sigarettrøyk, parfyme og visse kjemikalier. Fremdeles andre mulige triggere inkluderer endringer i søvnmønsteret som søvnløshet eller jetlag, overdreven fysisk anstrengelse, visse medisiner og et fall i barometertrykk. Mens noen av disse triggere er uunngåelig, kan kontrollere din eksponering til andre bidra til å redusere skaden en migrene vrak på timeplanen din og relasjoner.

Forebygging

Unngå triggere når det er mulig er den største tingen du kan gjøre for å minimere antall migrene opplevd. Holde en journal over hva som skjedde forut for utbruddet av en migrene er en måte du kan bestemme individuelle triggere. Dessuten vil etablere regelmessig søvn og matinntak hjelpe kroppen din til å redusere forekomsten av angrep. The Mayo Clinic leger videre foreslå regelmessig mosjon som et middel for å redusere stress. Medisiner kan være litt mer kinkig. Endringer i prevensjonsmetoder eller hormonbehandling kan hjelpe. En klasse av migrene forebyggende medisiner inneholder betablokkere, kalsiumkanalblokkere, serotoninantagonister, trisykliske antidepressiva, antiepileptika, selektive-serotonin reopptakshemmere og andre rusmidler. Konsultere legen din er det beste løpet av handlingen når man lærer å leve med migrene.

Hvordan identifisere Sarkoidose

Sarkoidose er en alvorlig tilstand som forårsaker betennelse som produserer ørsmå klumper av celler i organer i kroppen. Klumper vokse sammen og få større forårsaker problemer med hva organ de bor. Sarkoidose rammer tusenvis av mennesker over hele USA. Symptomene på sarkoidose varierer fra ikke-eksisterende til svært alvorlig avhengig av den enkelte. Det er visse ting å se etter og test som kan være løp for å avgjøre om du har sarkoidose.

Hvordan identifisere Sarkoidose

Hvordan identifisere Sarkoidose

•  Det første trinnet i å vite om du har sarkoidose er å kjenne symptomer på tilstanden. Følgende symptomer vil variere avhengig av hvilke organer som berøres & # xD;. & # XD; Pustebesvær & # xD; tørr hoste uten slim & # xD; tungpustethet & # xD; brystsmerter & # xD; hjertebank eller uregelmessige hjerteslag & # xD ; etappe hevelse & # xD; plutselig tap av bevissthet eller død & # xD; forstørrede lymfeknuter i brystet, halsen, under haken, i armhulene eller lysken & # xD; magesår, støt, eller flate områder av misfarget hud nærheten nesen , øyne, rygg, ben eller hodebunn & # xD, rødt eller lilla humper på anklene som er litt hevet-kan føre til feber og hevelse & # xD; smertefulle sår på kinn, nese, fingre, ører eller øyelokk & # xD; brenning, kløende, rive eller smerte i øynene & # xD; lysfølsomhet & # xD; øye rødhet og tørrhet & # xD; flytere eller tåkete syn & # xD; redusert fargesyn eller redusert visuell klarhet & # xD; blindhet i sjeldne tilfeller & # xD; stiv, smertefulle eller hovne ledd & # xD, muskelsmerter eller svakhet & # xD; en masse i muskel & # xD; smertefull eller smertefri leddgikt & # xD; smertefri hull i bein & # xD; smertefri hevelse & # xD; anemi & # xD; feber & # xD; trøtthet & # xD; kløe & # xD; smerter i øvre høyre del av magen & # xD; forstørret lever & # xD; hovne kinn & # xD; veldig tørr munn og svelg & # xD; høye kalsiumnivåer & # xD, økt vannlating & # xD; forvirring & # xD; hodepine & # xD; svakhet eller nummenhet i ben & # xD; koma & # xD; hengende på den ene siden av ansiktet & # xD; lammelse av lemmer & # xD; stikkende eller prikking i lemmene & # xD; smerter i øvre venstre del av magen & # xD; nasal obstruksjon og hyppige bihulebetennelse & # xD; generelle uvelhet & # xD; nattesvette & # xD, tap av appetitt & # xD; søvnproblemer

Hvis du har noen av disse symptomene neste skritt bør være å sjekke med legen din.

Din lege vil deretter avgjøre om du har sarkoidose, eller en annen tilstand, ved å gjøre en fullstendig medisinsk historie, fysisk eksamen, og ulike diagnostiske tester.

Hint

 • Lag en liste over dine symptomer for legen
 • Lag en liste med spørsmål når du besøker legen
 • Ta alltid symptomer på alvor
 • Ikke frata gå til legen
 • Fortell andre familiemedlemmer hvis du har sarkoidose fordi det er tenkt å være en arvelig komponent

Vertigo Effects

Svimmelhet er forårsaket av en ubalanse i det indre øret, eller noen ganger ved mild hjerneskade forårsaket av et slag mot hodet. Den kommer og går uten forvarsel, som varer alt fra noen minutter til flere timer. Leger kan behandle det med canalith reposisjonering prosedyrer, med antibiotika i tilfelle av infeksjon, og i sjeldne tilfeller med kirurgi. Så vanskelig som det kan være å forholde seg til, er prognosen for vertigo vanligvis meget bra.

Symptomer

Vertigo generelt manifesterer seg som en plutselig følelse av svimmelhet og en oppfatning av at omgivelsene spinner selv om du ikke er i bevegelse. Hodet ditt kan føles lett og du kan ikke være i stand til å stå oppreist. I noen tilfeller, vertigo innebærer også tåkete syn og økte nivåer av kvalme.

Årsaker

Forskyvning av vestibulære system i det indre øret fører til svimmelhet av vertigo. Systemets kanalene er omgitt av væske, som er plukket opp av det vestibulære nerve og sendes videre til hjernen. Når væsken er feiljustert, det utløser effektene av vertigo hvis du står opp eller flytte på en bestemt måte. (Den nøyaktige måten avhenger av den enkelte pasient.)

Frekvens

The National Institute of Health anslår at 4 i hver 10 amerikanere opplever vertigo på et tidspunkt i livet. Kvinner har en tendens til å oppleve det oftere dem menn og sjansene for en vertigo angrep går opp med økt alder. I noen tilfeller kan en tidligere slag mot hodet øke sjansene for vertigo. (Du kan ikke oppleve effekten med en gang, men de kan dukke opp senere etter at skaden er leget.)

Forberedelse

Fordi svimmelhet kan oppstå uten forvarsel, til de som lider av det må ta skritt for å forberede seg i tilfelle et angrep. Hold deg unna trapper, stiger og hustak - hvor som helst som kan forårsake alvorlige skader hvis du plutselig mister balansen. Når et angrep kommer, lete etter et sted å sitte ned komfortabelt og vente til den passerer. Hvis du får opp midt på natten, skru lysene på slik at du kan se hvor du går; det kan holde deg fra å falle. I alvorlige tilfeller kan det være lurt å bære en stokk, som du kan bruke til å binde deg under utbruddet av vertigo.

Mestring

I de fleste tilfeller forsvinner vertigo over tid og vil ikke tilbake til plage deg igjen. I mellomtiden, konsentrere seg om å takle symptomene. En vanlig teknikk er visuell fiksering, som betyr å fokusere på et fast punkt i det fjerne når vertigo streik. Det bidrar til å redusere symptomene og forkorter varigheten av angrepene. Legen din kan anbefale lignende mestringsmekanismer i tillegg.

Hvordan identifisere symptomene på Juvenile Diabetes

Hvordan identifisere symptomene på Juvenile Diabetes

Juvenile diabetes eller type 1 diabetes, rammer om lag 3 millioner mennesker i USA De fleste av dem er diagnostisert før fylte 30 og de aller fleste er diagnostisert som barn. Juvenile Diabetes er en sykdom som oppstår når kroppens autoimmune system angriper insulinproduserende cellene i bukspyttkjertelen. Insulin er et hormon som gjør at kroppen til å behandle glukose eller sukker i maten du spiser. Uten det akkumulerer sukker i blodet, og vil til slutt begynne å skade vitale organer i kroppen. Hvis venstre ubehandlet, kan det føre til koma og død.

Hvordan identifisere symptomene på Juvenile Diabetes

Ikke forveksle symptomer med de av andre plager. For de fleste foreldre, kan det være svært vanskelig å få øye på juvenile diabetes symptomer, da de kan være gradvis. De fleste er vant til å høre om overdreven tørste og hyppig vannlating når det gjelder diabetes. Mens de er faktisk symptomer, er det andre som kan oppstå at foreldre kan overse på grunn av mangel på informasjon.

Følg nøye med på barna på en daglig basis. Et barn med type 1 diabetes vil ofte gå ned i vekt til tross for å spise godt. Faktisk, kan han være veldig sulten og kan spise hele dagen lang og fortsatt ikke være fornøyd. I stedet for å få vekt fra maten han spiser, vil vekttap oppstå. Dette er fordi kroppen begynner å bruke opp det fett som er lagret for å få energi som den ikke får fra organer, på grunn av mangel på insulin. Du bør være oppmerksom på at når blodsukkeret er høyt for en lengre periode, kan et barn også klage over tåkete syn. Han kan ha vanskeligheter mens du arbeider på sin datamaskin eller lese styret i klassen.

Sjekk ditt barns aktivitetsnivå. Barn vil være mer sliten enn vanlig, og med en litt sløv. Barnet kan være lurt å sove mer, og det kan ta ham mye mer energi for å få ting gjort.

merker noen alvorlige endringer i ditt barns oppførsel. Han kan vise flere aggresjon eller humørsvingninger. Da hans blodsukkernivået er høyt, vil barnet ofte opplever endringer i sin normale oppførsel. Foreldre vanligvis tilskriver dette til mange andre ting, men kanskje ikke vet det kan være relatert til en diabetes diagnose.

Rapport symptomer til barnets barnelege. En enkel urinprøve eller glukose meter vil indikere høye nivåer av sukker og blodprøver kan bekrefte diagnosen.

Hør for anstrengt pust. Når ketoner er til stede i kroppen, tung pust og en fruktig luktende pust vil bli merkbar. Ketoner er syrer som bygges opp i blodet på grunn av fravær av insulin som gjør glukose akkumuleres i blodet. Ketoacidosis kan oppstå når det er høye nivåer av ketoner i kroppen. Det er en meget alvorlig tilstand, og må behandles på sykehuset.

Hint

 • Det er viktig å merke seg at Type 1 diabetes er ikke forårsaket av å spise for mye eller ved å være feit eller inaktive. Det kan ikke forebygges.
 • Disse symptomene kan være svært vanskelig å legge merke til i begynnelsen, men etter hvert som tiden går, kan de ikke bli ignorert. Dessverre med familie leger vil ofte utgangspunktet misdiagnose denne sykdommen, fordi symptomene som presenteres er ofte influensalignende og et barns urin eller blod kan ikke engang bli sjekket i løpet av et kontor besøk.
 • Type 1 diabetes er ikke vokst. Det er en kronisk sykdom som en kur ennå ikke er funnet.
 • Hvis du mistenker at barnet ditt har noen av disse symptomene, se familien lege så snart som mulig. Tidlig intervensjon er best som et barn med høye blodsukkeret for en lengre periode kan bli veldig syk ganske raskt.

Normal blodsukkernivå hos barn

Glukose --- eller blodsukker --- forsyner kroppen med energi, med sine nivåer kontrollert av insulin. Hvis kroppen ikke produserer nok insulin, kan blodsukkeret stige faretruende høy, og diabetes kan være et resultat.

Betydning

Ifølge National Institutes of Health, ca 2 prosent av personer under 20 år har juvenile (type 1) diabetes.

Normal glukosenivåer

UCSFhealth.org sier barn under 6 år skal ha blodsukker nivåer på 100 til 180 mg / dl. Barn i alderen 6 til 12 bør ha nivåer mellom 90 og 180 mg / dl, mens ungdommenes nivåer bør være 90 og 130 mg / dl.

Risiko

Barn med gjennomgående høyt blodsukker er i faresonen for å utvikle hyperglykemi eller diabetes. Barn med lave nivåer kan ha underliggende helsemessige forhold, for eksempel endokrine lidelser, leversykdom eller nyresvikt.

Effekter

Høyt blodsukker kan føre til overdreven tørst og sult, økt vannlating, vekttap, tretthet og tåkete syn. Lavt blodsukker, eller hypoglykemi, kan forårsake uskarpt syn, dobbeltsyn, forvirring, sult, svette, hjertebank, skjelvinger og kramper.

Behandling

Endring i kostholdet er første skritt for å kontrollere et barns blodsukker --- hvis mislykket, kan medisiner være nødvendig.

Betraktninger

Ifølge Centers for Disease Control, har om lag 7 prosent av alle barn nedsatt fastende glukose nivå, som er et tegn på pre-diabetes. Barn med pre-diabetes er mer sannsynlig enn andre for å utvikle diabetes, men med endringer i kostholdet og regelmessig mosjon, kan de være i stand til å hindre det.

Slik unngår du at Sarkoidose

Sarkoidose er et immunsystem kjennetegnet ved små inflammatoriske klumper. Foreløpig påvirker denne tilstanden titusenvis av mennesker i USA. Mens vanlig blant unge voksne, kan en person bli diagnostisert med sarkoidose i sine senere år. Det er ikke en kjent årsak til dette immunsystem uorden. Men det finnes måter å håndtere sykdommen og forhindre flare-ups.

Slik unngår du at Sarkoidose

•  Hold deg unna sigarettrøyk. Sarkoidose kan angripe noen kroppen organ, spesielt lungene, øyne og nyrer. Siden sykdommen ofte påvirker lungene, bør folk som lever med sarkoidose slutte å røyke og unngå passiv røyking.

Planlegg regelmessige avtaler med en lunge lege. En flott måte å hindre en sarkoidose blusse opp er å se en pulmonologist på en jevnlig basis - hvert halvår eller en gang i året. Disse legene utføre brystet x-stråler og de ser for avslørende tegn på en blusse opp.

Ta medisiner som anvist av lege. Medisinering er ikke nødvendig under remisjon perioder. Men hvis en lege mistenker en blusse opp, de vil sannsynligvis foreskrive en steroid medisiner som prednison. Å ta medisiner kan stoppe en blusse opp i sitt spor.

Informer legen om eventuelle nye symptomer. Dette immunsystem lidelse kan gå inn og ut av remisjon. Vanlige tegn på et tilbakefall eller blusse opp inkludere pågående hoste, uvanlig tretthet og tåkete syn. Snarere enn å ignorere disse symptomene, ringe lege umiddelbart.

Lær noen avspenningsteknikker. Noen få personer som lider pågående fakkel-ups tilskriver tilbakefall til stress og angst. For å hindre en oppblussing, eliminere stress. Dette kan gjøre det nødvendig å ta noen drastiske tiltak som å finne en ny jobb eller enkle å bære.

Hvordan gjenkjenne symptomer på Candida

Hvordan gjenkjenne symptomer på Candida


Candida er en infeksjon som er forårsaket av en plutselig og overdreven vekst av Candida albicans, som normalt er en ufarlig bosatt i kroppen vår. Dens årsaker omfatter forbruk av for mye antibiotika, syrenøytraliserende, steroider eller p-piller. Diabetes, en diett som er rik på sukker, kjemoterapi, graviditet, infeksjoner og sår er også årsaker. Symptomene på Candida kan varieres og grovt usammenhengende, noe som gjør det vanskelig å diagnostisere. Videre kan det skade forskjellige organer på forskjellige måter. Her er hvordan man skal se opp for noen av symptomene på Candida.

Hvordan gjenkjenne symptomer på Candida

Kontroller for alle slags mageproblemer, slik som luft i magen, oppblåsthet, smerter, alvorlig halsbrann, smertefull eller ubehagelig avføring som diaré eller forstoppelse.

Se etter klager over smerter mens urinering, hyppige oppfordrer til å urinere, oppblåsthet i magen eller kramper.

•  Se om pasienten er utsatt for bakteriell, viral og vaginal infeksjoner gang på gang. Sjekk for trost og et hvitt lag på tungen hos barn.

4. Se etter symptomer som tørr hud og hodebunn, psoriasis, økt reaksjoner på kjemikalier eller forurensning i form av utslett, elveblest, kløe på kroppen, betennelser i øyne og vanskelig eller tåkete syn. Det kan være hevelser i ansiktet og leppene også.

Finn ut om pasienten har regelmessige utbrudd av bihulebetennelse, opphopning av bryst og nese, kløe eller svie i halsen, hoste, øreverk, brystsmerter eller hodepine.

Sjekk om pasienten har klager av stivhet og smerter i leddene, trekker muskelen, tyngde av hodet eller feber. Se om det er en infeksjon rundt neglene med neglebåndene blir rødt, hovent eller fylt med puss.

•  Sjekk om pasienten har en trang til å spise eller cannont stå synet av mat. Se etter tegn på fedme eller anemi. Pasienter noen ganger føler en total mangel på matlyst.

8. Sjekk ut om pasienten opplever impotens og manglende seksuell lyst.

Se hvis pasienten viser psykiske symptomer som depresjon, humørsvingninger, overfølsomhet for lyd og lys, søvnighet eller hyperaktivitet, konsentrasjonsvansker eller huske ting, panikk Stokes, eller frykt for imaginære ting og situasjoner.

Hint

 • Ta kontakt med en lege hvis du tilfeldigvis å observere mer enn én av disse symptomene.
 • Forstå at personlig hygiene hjelper. Candida albicans proliferates i fuktighet eller fuktighet, så hold deg ren og tørr. Skifte bleier ofte for barn, vaske bleier med varmt vann og desinfeksjonsmidler og tørk dem i sollys.
 • Ha på deg løstsittende og behagelige klær.
 • Spis en balansert og næringsrik diett fri for fett og sukker. Spis mer rå grønnsaker og frukt.
 • Unngå å bruke parfymerte såper eller boble bad.
 • Unngå inntak av unødvendige antibiotika for en lang varighet av gangen.

Akutt Hypertensjon Symptomer

Hypertensjon, eller "høyt blodtrykk", er en alvorlig tilstand som rammer millioner av mennesker i USA alene. Venstre ubehandlet, akutt hypertensjon kan være ødeleggende og med dødelig. Det er viktig å kjenne noen akutte hypertensjon symptomer for å opprettholde din generelle helse og velvære. Som med enhver medisinsk tilstand, hvis du mistenker at du kan lide av akutt hypertensjon, oppsøk profesjonell medisinsk hjelp så snart som mulig for å unngå komplikasjoner.

Identifikasjon

Hypertensjon oppstår når blodet blir tvunget gjennom blodårene dine, årer, og organene er høyere enn normalområdet. En myriade tilstander kan forårsake dette, inkludert fedme, høyt inntak av natrium eller genetisk disposisjon. Blodtrykk blir målt med en blodtrykksmåler, ofte kalt en "blodtrykksmansjett", som måler blodtrykket ved mengden av kvikksølv forskyves i et forseglet rør (mm Hg). To tall er forbundet med en blodtrykksmåling: systolisk og diastolisk. Systolisk er trykket når hjertet kontrakter og er vanligvis betraktet som "høy" hvis det er over 140 og diastolisk er trykket når hjertet ditt er mellom beats og regnes som "høy" hvis det er over 90.

Milde symptomer

Akutt hypertensjon er en plutselig og dramatisk økning i blodtrykket. Til tross for den dramatiske navn, noen symptomer er relativt milde og er noen ganger ignorert av pasienten, noe som fører til komplikasjoner senere. Noen "milde" symptomer er svimmelhet, hodepine, manglende evne til å opprettholde en ereksjon, og følelse av tretthet eller tretthet.

Alvorlige symptomer

Av og til, kan akutt hypertensjon føre til noen merkbare symptomer, som umiddelbart advare pasientene at kroppen deres er i trøbbel. Tegn er spontane blodige neser, tinnitis (øresus), uskarpt og tåkete syn, hjertebank (odd hjerteslag, brystsmerter, magesmerter og pustevansker når det ligger flatt.

Behandling

Akutt hypertensjon er en alvorlig medisinsk tilstand behandles vanligvis i akuttmottak ved bruk av blodtrykket medisiner eller blod tynner samt konstant overvåking av blodtrykk og andre vitale tegn. Etter at blodtrykket er stabilisert, og pasienten ikke lenger er i fare, kan legen diskutere metoder for å kontrollere blodtrykket.

Forebygging / løsning

Forebygging av tilbakefall av akutt hypertensjon omfatter livsstilsendringer samt mulige medisiner. For eksempel, hvis en person er overvektig en lege kan foreslå et vekttap program, endring av kosthold og regelmessig overvåking av blodtrykket. Tilsvarende kan mennesker som bruker mye salt mat, arbeid i en høy-stress yrke, røyk eller har en genetisk predisposisjon mot høyt blodtrykk også ha nytte av livsstilsendringer.
På den annen side, hvis personen er rimelig passform og har ingen andre livsstilsfaktorer som kunne ha utfelte akutt innsett av hypertensjon, eller om endringer i livsstil er ineffektive i å senke blodtrykket, blodtrykkskontroll medisiner kan være foreskrevet av sin lege.

Bruk av Byetta for Weight Loss

Bruk av Byetta for Weight Loss


Byetta, en reseptbelagte medisiner produsert av Amylin Pharmaceuticals, Inc, ble godkjent i 2005 for å bidra til å kontrollere blodsukkeret hos diabetikere. Det er ikke godkjent for vekttap hos pasienter som ikke er diabetiker, og fungerer mest effektivt når det tas sammen med et annet diabetes medisiner kjent for å fremskynde vekttap, metformin (også kjent som Glucophage). Det har vært mye spekulasjoner om markedsføring stoffet for vekttap, men Amylin Pharmaceuticals og morselskapet Eli Lilly har annonsert noen planer om å gjøre det.

Hvordan Byetta Works

Forskere er ikke akkurat klar på hvordan Byetta påvirker vekttap. Den rådende teorien er at fordi det bremser fordøyelsen, folk tar Byetta opprettholde en følelse av fylde for en lengre periode, og som et resultat, spise mindre. Byetta sin tiltenkte funksjon er å etterligne inkretin, et hormon som signaliserer bukspyttkjertelen til å produsere riktig mengde insulin for å hindre toppene i blodsukkeret, stopper leveren fra å produsere for mye glukose og bremser ned fordøyelsen. Vekttap er en utestet bivirkning.

Hvordan Byetta administreres

Byetta er et reseptbelagt legemiddel som er godkjent for diabetiker bruk. Det er pakket i tilmålte doser og levert ved selv-injisering i fett områder av kroppen. Det krever ikke nedkjøling etter første gangs bruk, fordi det er en bærekraftig ved romtemperatur i lengre tid enn doseringsperioden, men det bør være nedkjølt før første gangs bruk. Needles er disponibel; hver og en er brukt en gang og deretter kastes, følgende retningslinjer for lovlig medisinsk avfallshåndtering.

Vekttap

I gjennomsnitt er det vekttap stimulert av Byetta beskjeden i beste fall. For folk som sterkt overspise, kan det være dramatisk, men noen allerede etter en fornuftig diett vil bare se en liten forskjell, hvis noen.

Potensielle farer

Siden ingen studier har vært gjort på ikke-diabetikere som bruker Byetta for formålet med vekttap, de kortsiktige og langsiktige effekter er ukjent. Det er mulig å overdose på Byetta. Overdose symptomer inkluderer alvorlig kvalme og oppkast, og farlig lavt blodsukker, preget av kald svette, skjelving og tåkete syn. Overdose sjelden oppstår hos pasienter som ikke tar andre diabetiker narkotika sammen med Byetta.

The Bottom Line

Det er flere grunner for en diabetiker pasient å ta Byetta på en legens råd, men det er ikke en magisk formel for vekttap. Hos de fleste pasienter er vekttap minimal. Bruk av Byetta for vekttap alene er uprøvd og ikke godkjent av FDA.

Hva er Hypoglykemi & hyperglykemi?

Insulin reaksjoner oppstår når konsentrasjonen av glukose i blodet faller under eller over det normale.
En normal blodsukkeret er ca 100 mg / dl (milligram per desiliter). Hypoglykemi er for lite glukose i systemet ditt, eller blodsukkernivået under 70 mg / dl. Hyperglykemi er for mye glukose i systemet ditt, eller blodsukker nivåer over 126 mg / dl.

Symptomer

Milde symptomer på hypoglykemi omfatte angst, sult, svimmelhet, hodepine, svette og tåkete syn. Mer alvorlige symptomer kan være hjertebank, forvirring, unormal atferd, kramper og bevisstløshet.

Milde symptomer på hyperglykemi inkluderer økt tørste, hyppig vannlating, hodepine, tåkesyn, tretthet og munntørrhet og hud. Mer alvorlige symptomer kan være vekttap, magesmerter, kvalme og oppkast, rask hjerterytme og dyp, anstrengt pust.

Årsaker

I diabetikere, kan hypoglykemi være forårsaket ved å ta for mye insulin, som deretter kan føre til at blodsukkeret til å slippe for lavt. Det kan også være forårsaket av under spising eller trene mer enn normalt etter at du tar insulin.

Hypoglykemi kan også skje med personer som ikke har diabetes. Noen ganger vil det skje etter måltider fordi kroppen produserer mer insulin enn nødvendig. Utsette eller hoppe over et måltid, spiser for lite mat, får mer mosjon enn normalt og høyt alkoholforbruk kan alle føre til et fall i blodsukkernivået.

Hyperglykemi kan være forårsaket av under spising og har for mange kalorier, spise for mange karbohydrater, hoppe eller glemme å ta insulin, infeksjoner, sykdom eller endre i fysisk aktivitet.

Forebygging

Spise små måltider oftere i løpet av dagen, og en diett lav på karbohydrater vil bidra til å holde blodsukkernivået blir for lavt eller for høyt. Sjekk også blodsukkernivået daglig, som anbefalt av legen din, for å vite hvor dine nivåer og hindre en insulin reaksjon. Hvis du er diabetiker, er det viktig å følge forvaltningsplanen utviklet av legen din.

Behandling

En rask behandling for en hypoglycemic insulin reaksjon er å drikke 1/2 kopp frukt juice, 1/2 kopp melk tid, fem til seks stykker av hard candy eller tre glukosetabletter. Vent 15 til 20 minutter og sjekke blodsukkernivået igjen. Hvis blodsukkernivået er fortsatt for lavt, gjenta behandlingen og sjekke det igjen i ytterligere 15 til 20 minutter. Det er viktig å se en lege hvis du lider av noen av symptomene og å diskutere en behandlingsplan. Hypoglykemi må behandles raskt som det kan bli verre, og du kan passere ut hvis nivået blir for lavt.

Trene kan ofte senke blodsukkernivået hvis den er for høy som i hyperglykemi. Du må sjekke urinen for ketoner hvis nivåene er over 240 mg / dl fordi du trener med ketoner kan gjøre blodsukkernivået høyere. Ketoner er stoffer som er laget når kroppen bryter ned fett til energi. Ketoner er gjort hvis kostholdet ikke inneholder nok karbohydrater for å forsyne kroppen med sukker for energi, eller hvis kroppen din kan ikke bruke blodsukkeret på riktig måte. Hvis hyperglykemi ikke behandles raskt kan det resultere i en tilstand som kalles ketoacidose (diabetisk koma).

Tips

Konsultere legen din dersom du har noen av de angitte symptomene for hypoglykemi eller hyperclycemia
og diskutere hva blodsukkeret er for lavt eller for høyt for deg. Alltid ha en plan for behandling. Det er også viktig å diskutere planen med familiemedlemmer og venner, slik at de vet hva de skal gjøre hvis du skal ha en insulin reaksjon og trenger hjelp.

Farlige bivirkninger av Saizen

Saizen er merkenavnet for en resept, injiserbare syntetisk versjon av menneskelig veksthormon somatropin. Til tross for sin effektivitet på behandling av hemmet vekst hos barn og voksne med hypofysen mangler, utgjør Saizen en risiko for bivirkninger.

Betydning

Den vanligste farlig bivirkning assosiert med Saizen er utbruddet av type 2 diabetes, som forekommer hos ca 10 prosent av voksne brukere, ifølge FDA kliniske studier som er publisert på det amerikanske Food and Drug Administration.

Typer symptomer

Mens du tar Saizen, være oppmerksomme på symptomer på hyperglykemi eller diabetes, som tretthet, overdreven tørste og vannlating, økt sult, uforklarlig vekttap, veldig tørr hud, sår eller sår som ikke leges, prikking i føttene, tåkete syn og irritabilitet .

Legemiddelinteraksjoner

Saizen har potensial til å føre til en økning i bivirkninger fra medisiner som kortikosteroider, antikonvulsiva og den immunsuppressive stoffet cyklosporin, melder det amerikanske National Library of Medicine.

Risiko

Hos barn, utgjør Saizen en liten risiko for hypotyreose og utbruddet av leukemi eller blodkreft.

Betraktninger

Fordi dens effekter på fosterutvikling er ikke kjent, leger sjelden foreskrive Saizen for bruk hos gravide kvinner med mindre det ikke er trygt alternativ til behandling. Saizen kan ikke være trygge pasienter med en historie med hjernesvulster, kreft, lukket epiphyses, diabetisk retinopati, Prader-Willis syndrom, væskeretensjon, hypotyreose, ørebetennelse, skoliose, diabetes, Turner syndrom eller nyre-eller leversykdom, advarer Mayo Clinic com

Tegn på hypertensjon hos kvinner

Tegn på hypertensjon hos kvinner


Hypertensjon hos kvinner er et problem, spesielt når kvinner kommer til alder menopause. Før overgangsalderen, kvinner har lavere risiko for å utvikle høyt blodtrykk. Når menopause oppstår og østrogen reduserer risikoen for kvinner å utvikle høyt blodtrykk er det samme som menn. Tegn og symptomer på hypertensjon er den samme i både menn og kvinner, som er behandlingstilbud.

Betraktninger

Hypertensjon symptomene er vanligvis vage og kvinner ikke knytte symptomene de opplever med hypertensjon. Faktisk kan en kvinne ikke engang at hun har hypertensjon før det blir oppdaget av hennes lege under en fysisk undersøkelse.

Gjentakende Hodepine

Kvinner som har høyt blodtrykk kan ha hodepine. Hodepine er forårsaket av trykket i blodårene som går gjennom hodet som er å legge press på nerver. Kvinner ofte anta hodepine er forårsaket av stress, mangel på søvn, eller som en bivirkning av koffein.

Endringer i Vision

Kvinner som har høyt blodtrykk kan ha synsproblemer. De vanligste synsproblemer er dobbelt syn og tåkete syn. Kvinner ofte tilskriver en endring i sin visjon til aldring og er uvitende om at det er et tegn på høyt blodtrykk.

Neseblod

Neseblod kan være et tegn på høyt blodtrykk. De er brakt når trykket i små blodkar i nesen fører til at fartøyene til å sprekke. Kvinner som har neseblod ofte passere det som et tegn på et tørt, tett nese, eller en allergi.

Puls og hjertebank

En kvinne med høyt blodtrykk kan oppleve hjertebank. Dette skyldes svingninger i hjertefrekvensen. Mange kvinner børste av disse hjertebank som et tegn på å være ute av form eller som et symptom på stress.

Hypertensjon Pasientinformasjon

Hypertensjon Pasientinformasjon


Blodtrykket er et mål på styrken av blod mot arterieveggene når hjertet kontrakter. Blodtrykket varierer normalt i løpet av dagen, avhengig av aktiviteten. Blodtrykket som forblir forhøyet, uavhengig av aktivitet, anses hypertensjon. Ifølge the Heart, Lung and Blood Institute, påvirker hypertensjon en av tre voksne.

Typer

Det er tre typer av hypertensjon ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Essensiell hypertensjon har ingen kjente direkte årsak. Sekundær hypertensjon er forårsaket av noen underliggende tilstand som for eksempel nyresykdom, eller tumorer. Graviditet relatert hypertensjon er selvsagt direkte relatert til svangerskap, og er vanligvis løst etter graviditet, men ikke alltid. Om lag 95 prosent av alle hypertensive mennesker har essensiell hypertensjon.

Symptomer

Noen symptomer er hodepine, nese-blødning, svimmelhet og tåkete syn. De fleste har ikke symptomer før alvorlig organskade har blitt gjort. Dette er grunnen til hypertensjon er kjent som "Silent Killer".

Diagnose

Hypertensjon er vanligvis diagnostisert etter flere blodtrykket opplesninger av helsepersonell. Hvis det første trykket er høyt, kan du bli bedt om å du kan bli bedt om å komme tilbake senere for å ha en annen tatt. Flere målinger er tatt for å utelukke "white-coat" syndrom, som er økt angst knyttet til å være i et legekontor. En vedvarende avlesning som er større enn 130/80 er vanligvis en indikasjon på hypertensjon.

Behandling

American Heart Association retningslinjer anbefaler å behandle høyt blodtrykk med livsstilsendringer og medisiner. Livsstilsendringer inkluderer opprettholde en sunn vekt med daglig mosjon og et balansert kosthold som begrenser salt og alkohol inntak. Anbefalte medisiner inkluderer diuretika (øker urinproduksjon), ACE-hemmere (slapper blodkarene), mineral kortikoid reseptor antagonist (MRA blokkerer reabsorpsjon av natrium) og kalsiumkanalblokkere (slapper blodkarene). AHA anbefaler også behandle eventuelle underliggende årsaker.

Risikofaktorer

The National Heart Lung and Blood Institute lister risikofaktorer som å være en kvinnelig over 55 eller en mannlig over 45 år, overvekt, inaktivitet og dårlig kosthold blant annet for mye salt og alkohol. Andre risikofaktorer inkluderer å ha en familiehistorie, pre-hypertensjon (120-139 / 80-89). Afrikansk-amerikanere har høyere risiko enn andre etniske grupper. På grunn av økningen i forekomst av fedme, flere barn er i faresonen.

Forebygging

Opprettholde en sunn vekt, å følge et sunt kosthold, daglig mosjon, stressreduksjon og røykeslutt kan forhindre eller forsinke hypertensjon.

Komplikasjoner

Hypertensjon kan føre til åreforkalkning, hjertesykdom, hjerneslag, nyresykdom og død. I svangerskapet kan det føre til lav fødselsvekt, for tidlig fødsel og svangerskapsforgiftning (livstruende for mor og baby).

Virkningene av Herpes Simplex på visjonen

I sjeldne tilfeller kan herpes simplex 1 infisere øyet. I slike tilfeller infeksjonen sprer seg vanligvis til øyet fra leppene via fingrene eller gjennom underliggende nerver. Herpes i øyet kan ha en ødeleggende effekt på synet.

At First

Du kan legge merke umiddelbar effekt på synet ditt ved kontrahering okulær herpes. Tåkete syn og lysfølsomhet er vanlig i de tidlige stadier, sammen med irritasjon, hevelse, sår og rødhet.

Alvorlige tilfeller

Hvis saken er mild, bør det gro uten arrdannelse på hornhinnen. Hvis saken er mer alvorlig, utføring av dypere lag av vev, kan du oppleve synstap og muligens enda blindhet.

Stromal Keratitt

Okulær herpes påvirker dypere lag av hornhinnen kalles stromal keratitt. Det er en sjelden tilstand, men ifølge All About Vision er "den ledende årsaken til hornhinnen arrdannelse som senere fører til blindhet i USA."

Iridosyklitt

En annen alvorlig form for okulær herpes er iridosyklitt, der iris blir betent. Resultatene: tåkesyn, lysfølsomhet, rødhet og smerter.

Recovery

I tilfeller der okulær herpes har kommet til det punktet av hornhinnen arrdannelse og synstap, kan en hornhinnetransplantasjon være nødvendig for å gjenopprette visjon.

Hva er herpetica?

Herpes viruset er mest kjent for å forårsake munnsår på leppene og genital herpes, men det kan også føre til andre problemer, inkludert herpes, keratitt, også kjent som okulær herpes. Den spesifikke subtype som vanligvis forårsaker herpes keratitt er kjent som herpes simplex 1. Som herpes simplex 1 er også den undertype som forårsaker de fleste tilfeller av forkjølelsessår, herpes keratitt oftest stammer fra et kaldt sår infeksjon.

Frekvens

Herpes keratitt rammer rundt 20.000 mennesker for første gang i USA hvert år. En annen 28.000 mennesker lider tilbakefall av eldre infeksjoner. I vestlige land, er infeksjonen nummer 1 årsaken til infeksjon relatert blindhet. Herpes keratitt er mest vanlig hos voksne.

Symptomer

Hvis du kommer ned med herpes keratitt, er du sannsynligvis vil oppleve rødhet i øyet sammen med smerte, rødhet, lysfølsomhet, hevelse og tåkete syn. Det er også vanlig å ha en vannaktig utflod. Det er en lett infeksjon for leger, selv øyeleger, gå glipp av, fordi symptomene er relativt uspesifikke. Vanligvis infeksjonen påvirker bare hornhinnen øverste nivå og helbreder uten å forlate et arr. Mer alvorlige tilfeller, men kan nå dypere vev, spesielt hvis den forblir ubehandlet, og forårsake alvorlig skade på øyet.

Behandling

Den første linjen av behandling for herpes keratitt innebærer generelt en av tre antivirale medisiner: acyclovir, famciclovir og valacyclovir, solgt under merkenavnene Zovirax, Famvir og Valtrex, henholdsvis. Tatt muntlig eller øye-slipp form, kan de kontrollere symptomene, spesielt hvis du tar dem i begynnelsen av et utbrudd. En annen behandling, kalt debridement, innebærer en lege skrape bort sykt hornhinnen vev. De mest alvorlige tilfellene, der arrdannelse og synstap oppstå, kan kreve hornhinne transplantasjon kirurgi. Herpes viruset i seg selv kan ikke bli utryddet fra kroppen, slik at tilbakefall er alltid en mulighet.

Forebygging

Den beste måten å unngå å anskaffe herpes keratitt er å unngå å berøre øynene dine når du har en kald sår rundt munnhulen. Hvis du allerede har opplevd et utbrudd av herpes keratitt, kan du være i stand til å avverge fremtidige utbrudd ved å unngå vanlige herpes utbrudd triggere, for eksempel stress, skader og overdreven soling. Kontaktlinser kan også utløse reaktive. Hvis du har gjentatte utbrudd, lav dose acyclovir, famciclovir eller valacyclovir, tas daglig, kan redusere deres frekvens.

Risiko

Til tross for den gunstige løpet av de fleste herpes keratitis tilfeller er sykdommen en av de mest vanlige indikasjoner for hornhinnetransplantasjon. Det er viktig å søke behandling ved første tegn på en okulær herpes infeksjon. I de sjeldne tilfeller hvor det rammer barn, er sykdommen særlig alvorlig, med en høyere sjanse for å påvirke begge øynene, forårsaker synsproblemer og tilbakevendende.