Digidexo.com

sacroiliac leddsmerter

Sacroiliac leddsmerter

Sacroiliac leddsmerter


Sacroiliac (SI) ledd er plassert mellom sacrum, et ben ved enden av ryggraden, og iliac ben som utgjør bekkenet. De Iliosakralledd bevege seg bare noen få grader, og blir holdt sammen av leddbånd. Når du står opp, er SI leddene støtter overkroppen. Pain of SI leddet vil utgå fra korsryggen, til høyre eller venstre for ryggraden, høyt på baken.

Diagnose

Sacroiliac smerte kan være vanskelig å diagnostisere. Smerte og inflammasjon kan spre seg til ryggraden og rundt hoften. I tillegg til en fysisk undersøkelse av lege, x-stråler, kan bein scan, CT (computertomografi) eller MR (magnetisk resonans) brukes i prosessen med diagnosen. Selv om disse teknikker undersøker vil ikke utelukkende fastslå den SI som den felles kilde av smerte, kan resultatene bestemme om et annet område enn SI skjøten kan være kilden til ubehag eller et ytterligere medvirkende kilde til ubehag.

Mulige årsaker til smerter

Sakroiliakalledd smerte kan kalles dysfunksjon, syndrom, stamme eller betennelse. Slitasje på skjøten, i likhet med et kne eller hofte, kan forårsake slitasjegikt, noe som vil resultere i inflammasjon. Graviditet kan påvirke felles med ekstra vekt samt utvidet bevegelse under fødsel. En skade, for eksempel et fall i det ene kneet på en hard overflate, kan skyve SI felles utover sine grenser stamme leddbånd. Smerten fra SI leddet kan være ganske kraftig, påvirker hvordan du gå, sitte eller ligge.

Fysiske Behandlinger

Fysioterapi er den vanlige anbefalte behandling for SI felles problemer. En SI belte, som brytes rundt hoftene rett under beltestedet, kan bidra til å stabilisere bevegelse av ledd som du utfører daglige oppgaver. Massasje av ryggen for å lindre muskelspenninger som kan bidra til å redusere SI leddsmerter. Anvendelsen av varme for å slappe av i musklene etterfulgt av is for å redusere betennelse kan også hjelpe sacroiliac leddsmerter.

Du kan oppleve at du tar kortere skritt hjelper. Sove på den motsatte side av smerte med begge knærne bøyes eller bare kneet på den syke side bøyd og med en pute under den kan hjelpe.

Medisinske behandlinger

En smertebehandling spesialist kan injisere et steroid (kortison) sammen med en bedøvelse inn i SI leddet. Denne injeksjonen vil ikke bare lindre smerten, men ved å gjøre det, kan bekrefte at smertene ble faktisk kommer fra SI felles. For noen, er varigheten av smertelindring fra injeksjons begrenset til så lite som noen få timer. Gjentatte injeksjoner, opp til tre per år, kan utføres i løpet av måneder dersom smertene kommer tilbake. Behandling for SI leddsmerter kan omfatte langvarig bruk av en anti-inflammatorisk som Naproxen (ingrediens i Aleve), pluss muskel relaxers og smertestillende.

Long-Term Prognose

Legen din vil gi deg råd om den beste form for behandling for sacroiliac leddsmerter. Smertebehandling kan være det beste svaret, og som kan inkludere å lære hva du kan eller ikke kan gjøre for å unngå smerte. Samlet sett kan det hende du finner ut at du trenger å gjøre endringer i hvordan du utfører oppgaver, inkludert hvordan du får ut av sengen, for å redusere ubehag for en utholdelig nivå.

Hva er årsakene til sacroiliac leddsmerter?

Hva er årsakene til sacroiliac leddsmerter?


Sacroiliac felles er skjæringspunktet mellom bekkenet og korsryggen. Skade, forskyvning, hormonelle endringer og betennelser kan bidra til smerte.

Struktur

Fem nedre ryggvirvler danner trekantede sacrum. Den ilium er erke-formet bein i de øvre bekkenet. Brusk holder sacrum og ilium sammen på sakroiliakalledd (SI felles).

Injury

De fleste skader på SI leddet kommer fra påvirkning til sacrum eller bekkenet. Falle bakover eller sidelengs på en hard overflate er en vanlig kilde til skade.

Forskyvning

SI saksing oppstår fra en rekke faktorer. Ujevne benlengde eller styrke ubalanser i motstridende muskler kan forskyve SI felles ut av stilling. Repeterende bevegelser fra trening, sport, kjører selv kan understreke de felles.

Graviditet

Under graviditet, hormoner slappe bekken brusk og leddbånd å lette passasjen av babyen gjennom fødselskanalen. Denne slapphet pluss vektøkning kan føre til press på SI felles. I mindre grad, kvinner opplever den samme hormonelle endringen under menstruasjon.

Betennelse og kosthold

Inflammatoriske sykdommer som leddgikt skape smerter i alle ledd. Bekhterevs sykdom er leddgikt spesielt til SI felles. Surt matvarer, alkohol og koffein kan produsere inflammatoriske tilstander i leddene.

Behandling

Tradisjonelle vestlige medisinske behandlinger for SI leddsmerter inkluderer anti-inflammatoriske medisiner, fysioterapi og kirurgi. Alternative behandlinger som osteopati, akupunktur, kiropraktikk, Rolfing eller yoga terapi kan gi lindring. Inkludert basisk mat i en godt balansert kosthold kan redusere betennelse.

Sacroiliac Back Pain

En av de vanligste årsakene til ryggsmerter skyldes sacroiliac dysfunksjon. Behandlingen kan brukes til å behandle tilstanden og ubehag forbundet med det. Avhengig av hvor alvorlig problem, kan pasienten trenger å gå gjennom spinalkirurgi. Forstå problemet, vil dens årsaker og behandlingstilbud bidra til å identifisere når det er på tide å se en lege, og hva alternativene kan være for en person som lider av sacroiliac ryggsmerter.

Sacroiliac leddsmerter

Leddsmerter forårsaket av sacroilial dysfunksjon er vanligvis funnet innenfor den nedre del av ryggen ved siden av midtlinjen. Noen ganger er smertene ensidig. Smerten kan deretter reise ned til kneet og lyske på samme side. Noen pasienter synes det er vanskelig å finne en behagelig stilling å sove i. Hvis venstre ubehandlet, kan tilstanden bli alvorlig og kunne selv deaktivere den enkelte.

Hvem er i faresonen?

Kvinner i 30- og 40-tallet og som har gitt fødsel er de vanligste pasienter for denne tilstanden. Det antas at den avslappede sacroiliac leddbånd som brukes under barnets fødsel ikke er fullt reverseres og at en joint kan delvis forrykke og forårsake smerte. Idrettsskader kan også føre til sacroiliac problemer hos yngre kvinner. Menn kan utvikle sykdommen, men det er mindre vanlig og vanligvis forårsaket av alvorlige skader som involverer løfting mens stammen er i torsjon.

Diagnose

Prosessen med å diagnostisere sacroiliac ryggsmerter kan være vanskelig på grunn av likheter i symptomer mellom det og andre forhold, slik at en klinisk eksamen er nødvendig. Andre forhold som kan ligne sacroiliac ryggsmerter problemer inkluderer skiveprolaps og radiculopathy, som er smerte i isjiasnerven som strekker seg nedover beinet. Klinisk undersøkelse er ikke grundige nok til å avgjøre hvorvidt en pasient lider av sacroiliac dysfunksjon.
Feildiagnostisering kan forekomme, og noen leger kan ikke finne noe galt med pasienten hvis legen er spesielt undersøke ham eller henne for sacroiliac dysfunksjon. Noen ganger kan en sakroiliakalledd injeksjon brukes til å frigi en medisin som rids smerte. Hvis det fungerer, kan legen konkludere med at sacroiliac leddsmerter var problemet. En annen diagnostisk test som kan anvendes er når legen beveger leddet for å se om pasienten føler smerte.

Behandling

Avhengig av alvorligheten av tilstanden, kan sacroilial kirurgi være nødvendig. I denne prosedyren, er sacroiliac ledd og bekkenet justert. Noen ganger skruene er plassert på en side av skjøten. Røntgen og styretappene brukes for å sikre nøyaktighet.

Komplikasjoner

Potensielle risikoen med sacroiliac kirurgi inkluderer: blodpropp infeksjon på stedet av kirurgi, forskyvning av sacroiliac joint, nerve / nerverot irritasjon, festeskruen svikt, trykksår, muskelspasmer og dyp vene blodpropp (som kan migrere til lungene og forårsake lungeemboli).

Tidlig graviditet og leddsmerterLeddsmerter er en vanlig klage blant gravide kvinner. De hormonelle endringene som skjer gjennom hele svangerskapet forsterket med vektøkning og ekstra stress på muskel-skjelettsystemet kan forårsake betydelig leddsmerter, som i alvorlige tilfeller kan hemme daglige aktiviteter.

Typer

Leddsmerter lagt merke til tidlig i svangerskapet omfatter hofte, kne, bekken, korsryggen, lysken og sacroiliac leddsmerter. Interessant, kan kvinner som lider av kroniske tilstander, som for eksempel leddgikt eller fibromyalgi, oppleve at symptomene blir bedre mens de er gravide.

Time Frame

Leddsmerter er lagt merke til så tidlig som i første trimester av en kvinnes graviditet og skyldes bølge av hormoner som skjer umiddelbart etter unnfangelsen. Hormonet relaxin som er produsert for å løsne ledd, sener og muskler under svangerskap og fødsel kan faktisk føre til leddsmerter.

Diagnose

Hvis leddsmerter forstyrrer gjennomføringen av daglige aktiviteter, bør helsepersonell bli kontaktet for en profesjonell diagnose. Ved å gjennomføre en grundig sykehistorie, fysisk undersøkelse og, om nødvendig, diagnostiske prosedyrer inkludert røntgen eller ultralyd, kilden til smerten kan identifiseres og en behandlingsplan kan utformes.

Behandling

Ifølge National Pain Foundation, behandling for prenatal leddsmerter varierer avhengig av plasseringen av smerte, men kan inkludere paracetamol, prenatal massasje, isposer, varme bad (under 100 grader) eller kiropraktisk justering.

Forebygging

Gravide kvinner bør delta i regelmessig trening under graviditeten. Øvelsen vil bidra til å hindre leddsmerter som kan oppstå i belastningsskader, som er vanlig under svangerskapet på grunn av muskler og ledd som kompenserer for endringer i kroppsmassen.

Hva er Sacoiliac leddsmerter?

Hvis du legger hånden på bunnen av ryggraden din, vil du føle en veldig stor bein. Dette er kjent som sacrum. Nå beveger hånden noen få inches opp ryggraden, og du vil føle din sakroiliakalledd, som er en av de største leddene i kroppen. Den sakroiliakalledd, som ofte blir kalt SI felles, danner mellomrommet mellom sacrum og den nedre delen av bekkenet.

Funksjon av sakroiliakalledd

Sacroiliac felles har mange viktige funksjoner. Det gir mulighet for dynamisk bevegelse av bekkenet, og virker som en støtdemper.

Sacroiliac leddsmerter

Sakroiliakalledd smerte er vanligvis følte i korsryggen. Hvis bare én side av skjøten har blitt skadet, kan du bare føler smerte på den ene siden av ryggen. I alvorlige tilfeller, vil smertene bli referert i baken og baksiden av leggen. Imidlertid vil noen mennesker også føle smerter i bekkenet, i umiddelbar nærhet til skambeinet. Andre mennesker vil bli bra når de sitter eller ligger i sengen, men vil føle smerte når du flytter eller løfte tunge gjenstander.

Sacroiliac leddsmerter Som følge av Trauma

Etter et fall, eller etter å ha fått en smell i området, kan sacroiliac felles bli fortrengt. Faktisk kan dette også skje mens du prøver å hindre deg fra et fall. Dette er kjent som SI felles subluksasjon. Hvis sacroiliac felles forskyves, vil det ha en betydelig effekt på resten av ryggraden. SI-leddet består av et nettverk av leddbånd. Dersom, som et resultat av trauma, er disse leddbåndene strekkes kan den bekken-området forskyves ut av stilling. Dette kan føre til vev betennelse samt muskelkramper.

Sacroiliac felles smerte som et resultat av kroniske tilstander

Visse postural justeringer kan skape sakroiliakalledd subluxation. For eksempel, hvis du holder din PC på den ene siden av skrivebordet, er du overfremkalling musklene på den ene siden av kroppen og svekke motsatt side. Dette kan påvirke din gangart. Hvis du holder mer vekt på den ene siden av kroppen din som du går, kan du til slutt fortrenge SI felles. I tillegg kan ujevne benlengder forårsake sacroiliac felles problemer.

Misdiagnose av sakroiliakalledd Pain

Gitt likheten av symptomer, er sacroiliac dysfunksjon ofte feildiagnostisert som isjias. Isjias er vanligvis forårsaket av herniering av en av diskene, som fungerer som støtdempere for ryggen. Mens sakroiliakalledd subluxation kan til slutt føre til isjias, dette skjer ikke alltid. Faktisk, det kan forebygges ved å få en umiddelbar, nøyaktig diagnose og følge gjennom med fysioterapi behandlinger utviklet for å omstille SI felles.

Hvordan takle sakroiliakalledd Pain

Hvordan takle sakroiliakalledd Pain


Grovt sett er sacroiliac felles forbindelsen mellom ryggrad og hofte. Den sakroiliakalledd (også kalt felles SI) virker som en støtdemper og har liten bevegelse. En skade til felles, noe som kan være forårsaket av et fall, kan resultere i langvarige smerter i korsryggen. Disse tipsene kan hjelpe deg å takle ryggsmerter. Følg alltid legens anbefalinger.

Bruksanvisning

Sleeping. Ligge i sengen kan være den vanskeligste tiden for noen lidelse for sacroiliac leddsmerter. De kan ikke ligge på sår siden og i de fleste tilfeller, kan ikke ligge på ryggen eller magen fordi stiger fra en rygg eller mage posisjon kan sende skarp smerte til sår hofte. For å gjøre sove litt mer komfortabel, legge til et par inches av skum til sengen. Sove på uskadde side er gitt. Hvis gjenværende på uskadd side er vanskelig, kan du prøve å sove på en sofa der du kan trykke ryggen mot baksiden av sofaen. Du kan også prøve å plassere en tynn pute eller brettet håndklær mellom knærne og ned til anklene for å løfte den skadde siden litt, holder den mer på linje med ryggraden, for å bidra til å redusere smerte.

Medisinering. Bruken av over-the-counter NSAIDs, som ibuprofen (Advil) og naproxen (Aleve) kan være svært nyttig. Les etikettene; det er risiko med å ta NSAIDS, spesielt over lang tid. Men fordelene ved å bruke et NSAID å redusere smerter og betennelser til å gi deg mer mobilitet er en svært viktig faktor. For alvorlige tilfeller kan legen forskrive smertestillende og muskelavslappende, eller en sterkere NSAID.

Ifølge Dr. Ranit Mishori, en Washington, DC basert lege og forfatter av Parade Magazine, er det vanligvis mer effektivt å ta medisiner "døgnet rundt" (noen få timer) enn å vente på en episode av smerte før neste dose.

Varm og kald terapi. Dra nytte av varme og kulde terapi. Den type pad som er fylt med gel og kan oppbevares i fryseren vil være lettere å bruke og er verdt investeringen. Kjøpe to, en å holde i fryseren og en til å være i stand til å varme i mikrobølgeovn. Den Gelpack tar også bort bekymring for å sovne med en elektrisk oppvarming pad siden Gelpack vil sakte tilbake til romtemperatur. Når smertene er på sitt verste, bruke en ispose for å redusere betennelse. Varmen kan brukes til å hjelpe slappe muskler, og er en god ting å bruke ved sengetid. Legg deg ned på siden og legg pakken over smertefull hofte, la det på i opptil 30 minutter. Hvis mulig, prøv å etablere en rutine for en middels dag lie-down pause på minst 30 minutter, bruke enten varme eller kulde. Hvis du har en liten varme / kald pakke, kan du brette den inni klær om du blir liggende nede.

Physical Therapy. Lære hva øvelser er best for deg å hjelpe tone rygg- og magemuskler er ganske gunstig. Hvis du ikke klarer å se en fysioterapeut, sjekk ut nettsteder for rygg øvelser rettet mot ryggsmerter. Bare husk at hvis treningen gjør vondt, gjør ikke fortsette å gjøre det.

Joint holdenhet. Ved hjelp av en sacroiliac belte når du utfører husarbeid kan bidra til å redusere over-utvide felles. Beltet kan brukes under eller over klærne.

Riding i bilen. Jiggling av bilen, og spesielt en brå sving eller treffer humper kan være uutholdelig. Bruk sete polstring og hvis en passasjer, bruker puter på begge sider av kroppen din til å bidra til å redusere og putebevegelse. I tillegg ta med en varme eller kulde pakke og ikke glem smertestillende medikamenter.

Felles injeksjon. En smertebehandling spesialist kan injisere en lammende løsning og anti-inflammatorisk inn i leddet. Høres smertefullt, men det er faktisk en mindre smertefull opplevelse enn å få et skudd i armen. Resultatene kan være dramatisk, slik at du helt eller nesten smertefri. Men dette er ikke en kur, heller ikke vil de påvirker sist på ubestemt tid.

Tips og advarsler

  • En smertebehandling spesialist kan gi deg medisiner for å hjelpe deg gjennom din smerte. Det er viktig at du også ta vare på deg selv ved å ikke gjøre ting som forårsaker du smerte. Med tiden, vil ubehag letthet.
  • Et alternativ til, eller i tillegg til smertebehandling, kan det være lurt å prøve en kiropraktor eller akupunktør.
  • Vurdere å legge kosttilskudd som fiskeolje som har vist seg å bidra til å redusere betennelse.
  • Selv om noen dager du kan være på randen av tårer fra smerten, hvis du kan øve holdenhet slik at felles å helbrede, vil du se en forbedring i tid.

Yoga for sakroiliakalledd Pain

Yoga for sakroiliakalledd Pain


Mange tilfeller av sacroiliac leddsmerter gå udiagnostisert grunnet mangelfulle testing, ifølge Journal of American Academy of ortopediske kirurger. En modifisert yoga praksis behandler alle aspekter av kroppen, healing plager og beroligende smerter underveis.

Betraktninger

Yoga i seg selv kan føre til sakroiliakalledd smerter på grunn av strekninger som sliter på sener og positurer som ber bekkenet og sacrum å flytte fra hverandre.

Funksjon

Yoga korrigerer mange av de medvirkende faktorer til ryggsmerter. Lett yoga praksis kan korrigere din stående, turgåing og sittestilling naturlig.

Forskning

Forskere fra University of Pennsylvania og Richard Stockton College of New Jersey publiserte en rapport i 2004 som beskriver muskel- og fordelene med Hatha yoga.

Behandling

Fokusere på å få stabilitet og bygge opp musklene rundt leddet. Prøv vendinger, milde backbends og asymmetrisk frem bretter bare under tilsyn av en kvalifisert fagperson. Riktig justering, spesielt i bekkenet, er avgjørende.

Advarsel

Alltid søke mening og samtykke fra en medisinsk faglig når det kommer til ryggraden. Selv gunstige utgjør kan være skadelig når feil utført.

Sacroiliac Joint Dysfunction Treatment

Sacroiliac leddene koble sacrum til bekkenbein. Dette leddet er ofte kalt en SI felles. Ryggraden er koblet til bekkenet etter SI skjøten. Bekkenet inkluderer bekkenbein. Baksiden er kondensert i dette området av leddbånd og tillater svært liten, om noen øyeblikk. Denne felles tar på hele vekten av individet når man står. Hvis en person er overvektig, er SI joint ofte stresset og kan forårsake smerte. Vekt er ikke den eneste årsaken til SI leddsmerter. Betennelse, leddgikt eller hormoner kan også forårsake SI leddsmerter.

Hormonrelatert smerte

Senene i SI felles er programmert til å slappe av i løpet av svangerskapet og under menstruasjonssykluser. Hvis det er SI felles dysfunction, kan leddbånd bli betent av den konsekvente avslapning og kan ikke stramme opp igjen etter graviditet eller menstruasjonssyklus. Dette resulterer i smerter i området, samt smerter som stråler fra SI felles til de nedre rygg, hofter og lår. En undersøkelse av en lege vil hjelpe diagnosen prosessen. Som en del av den diagnostiske prosessen røntgen, CT scan og MR vil bli benyttet for å utelukke andre tilstander som kan føre til smerter i de samme stedene.

Diagnostiske Behandlinger

En diagnostisk verktøy er også en smertestillende metode for SI felles dysfunction. En injeksjon inn i skjøten SI fører til at området for å bli nummen og derfor bestemmer om det er faktisk den SI felles forårsaker smerte. Injeksjonen er en kombinasjon av lidokain eller novacaine med kortison steroid.

Injeksjoner kan gis til individet etter 36 måneder for den påfølgende smerte og inflammasjon. Injeksjonene kan være kostbart som den fremgangsmåten krever bruken av røntgen for å bestemme plasseringen av SI skjøten. Et annet alternativ er oral anti-inflammatoriske medisiner som ikke krever månedlige besøk, og kan inneholde reseptbelagte styrke ibuprofen. Disse medikamentene kan tas langsiktig så lenge det ikke er andre medisinske forhold som hindrer en person fra å ta dem.

I tillegg til muntlig medisiner og injeksjoner, er fysioterapi ofte foreskrevet. En årsak til SI felles dysfunction er bevegelse i leddet; enten for mye eller for lite bevegelse i skjøten. Fysioterapeut vil instruere en person av type strekk eller stabiliserende øvelser som vil støtte SI felles og redusere smerte.

Fordi hormonnivåer kan resultere i SI felles for å slappe av, noen pasienter er gitt en SI belte til bruk. Dette beltet går rundt bekkenområdet for å stabilisere SI felles som vil redusere mengden av smerte normalt oppleves.

Kirurgi

Når behandling ikke virker for å redusere eller eliminere smerte, kan kirurgi være det eneste alternativet til venstre. En operasjon alternativet er å barbere eller trimme nerve ending som kan bli frynsete av rubbing på SI joint eller betennelse på grunn av hormoner. Denne barbering vil redusere forekomst av irritasjon på nerven.

Hvis nerven ikke er årsaken til smertene, kan kirurgi for å stabilisere skjøten være nødvendig. Operasjonen er en fusjon av den SI skjøten ved å fjerne brusk som er funnet dekker Iliosakralledd. Knoklene blir deretter holdt sammen med skruer og plater til knoklene vokse over platene og skruer. Denne type kirurgi er ofte ansett som den siste utvei.

Hvordan kan jeg Flex for leddsmerter?

Som du alder, musklene blir mer utsatt for skader og belastninger. Leddsmerter er et vanlig helseproblem blant menn og kvinner, særlig i sacroiliac området, som er der de øvre rumpe og bekken området møtes. Den beste måten å lette leddsmerter er å gjøre noen bøyer med hjelp av noen øvelser. Dette vil lette ubehag av hele kroppen forårsaket av dine leddsmerter. Snorer og øvelser har makt til å redusere stivhet og sårhet i leddene og berolige smerten. Unngå disse øvelsene vil bare svekke musklene samt dens omkringliggende vev enda flere.

Bruksanvisning

•  Plasser en myk matte på et flatt underlag og ligge på den på ryggen. Plasser to faste puter under leggene, som du hviler hodet på en liten pute.

Kryss venstre ben over det andre og presse bena sammen. Hold denne posisjonen i 10 sekunder, deretter slappe av og gjenta med det andre beinet.

Slapp bena på puten som du fortsetter å ligge på ryggen. Stige opp på begge albuene for å gi støtte til overkroppen.

Bøy knærne som du hvile føttene flatt på bakken.

Plasser en av dine puter i mellom knærne, og presse knærne for å presse puten. Hold denne posisjonen i 10 sekunder, deretter slappe av og gjenta.

Fortsett å ligge på ryggen med knærne bøyd, så du binde et belte løst rundt knærne.

Skyv knærne ut og mot beltet. Hold denne posisjonen i 10 sekunder, deretter slappe av og gjenta.

Ligg på høyre side når du bøye øverste beinet og plasserer den foran andre beinet.

Slå overkroppen, sakte mot taket i rommet. Push øverste benet rett mot gulvet. Hold denne posisjonen i 10 sekunder, deretter slappe av og gjenta på den andre siden.

Finn et skritt for å stå opp på når du holder på et rekkverk for støtte. Stå med venstre fot på trinnet og la din høyre foten dingle. Slapp av og holde posisjonen i 10 sekunder, deretter bytte føtter.

Hva er behandlingen for SI leddsmerter?

Sacroiliac (SI) joint er der sacrum (den store, flate bein i bunnen av ryggraden) kobles til hip bein. SI leddsmerter kan være et resultat av mange ulike underliggende sykdommer, og de riktige behandlingene må bestemmes deretter.

Vanlige årsaker

De vanligste årsakene til SI leddsmerter inkluderer vridning, bøying eller tunge løft som understreker felles, et fall eller andre traumer til området (for eksempel en bilulykke), muskel ubalanse rundt bekkenet, forskjellige lengde ben, dårlig holdning, eller løse leddbånd i leddet. Leddgikt kan også forårsake SI smerte.

Is

For SI smerter forårsaket av en skade eller overbelastning, University of Michigan Health System anbefaler å bruke isposer på området i 20 til 30 minutter hver 4-6 timer for de første to til tre dager. Etter tre dager, kan du bruke fuktig varme for å bidra til å slappe området.

Vanlige behandlinger

Andre behandlinger inkluderer anti-inflammatoriske medikamenter eller muskelavslappende, øvelser for å bedre mobilitet og styrke, massasje til lav rygg og sakroiliakalledd, fysioterapi, og mobilisering av leddet av en fysioterapeut, kiropraktor eller lege utdannet i manipulerende medisin.

Andre behandlinger

Hvis bena er forskjellige lengder og bidra til smerter, kan skoen setter inn være hensiktsmessig. Noen ganger leger anbefaler en sacroiliac belte for å støtte ledd eller en kortison skutt inn i leddet for å redusere smerte og hevelse.

Betraktninger

Infeksjon er en mulig årsak til SI leddsmerter og behandles vanligvis med antibiotika. Tretthetsbrudd, som er mest sannsynlig i idrettsutøvere, kan også føre til SI smerte. Oppsøke helsepersonell for en riktig diagnose.

Muskel leddsmerter assosiert med Parkinsons sykdom

Muskel leddsmerter assosiert med Parkinsons sykdom


Parkinsons sykdom negativt påvirker normal bevegelse. Dette kan resultere i ledd-og muskelsmerter (muskel-skjelettsmerter). Du kan løse dette smerte gjennom medisinering og egenomsorg.

Parkinsons sykdom og muskel-og leddsmerter

Parkinsons sykdom fører til stive muskler, holdningsproblemer og mangel på spontan bevegelse. Disse problemene resulterer i smerter som oftest treffer rygg, armer, ben og ledd.

Parkinsons sykdom og Muskel Sykdommer

Parkinsons sykdom har en link med tilstander som osteoporose og leddgikt. Dette kan utgjøre leddsmerter hos noen pasienter.

Konvensjonelle smerte behandlinger

Behandlinger for smerter av denne art kan omfatte fysioterapi, treningsprogrammer, og smertestillende. Standard medisiner som dopamin, som adresserer de kjemiske ubalanser, kan også hjelpe med en rekke symptomer.

Alternative behandlinger

The Mayo Clinic antyder massasje, tai chi og yoga kan være nyttig for lettelser ledd-og muskelsmerter og fremme avslapning.

Smerte og depresjon

Kronisk smerte kan utløse eller forverre depresjon hos Parkinson-pasienter, som har en høyere risiko for å utvikle denne sinnslidelse. Behandling av depresjon kan bidra til å redusere smerte eller øke toleranse. Depresjon medisiner ikke bare behandle depresjon direkte, men kan forstyrre kroppens signaler er involvert i smerte.

Hvordan å sammenligne Hip muskelsmerter til leddsmerter

Hvordan å sammenligne Hip muskelsmerter til leddsmerter


Når du opplever smerter rundt hoften området, er det ofte vanskelig å si hvor det kommer fra. Det kan være muskelsmerter eller smerter i hofteleddet eller bekkenområdet. Vær oppmerksom på symptomer for å avgjøre om legehjelp eller fysioterapi er nødvendig.

Hvordan å sammenligne Hip muskelsmerter til leddsmerter

•  Lytt til visse lyder når du sammenligner hip muskelsmerter til leddsmerter. Hvis smertene kommer fra ledd (hofte eller bekken område), kan du høre en "spraking" i leddene når du går. Popping lyder er ofte hørt med kronglete bevegelser.

Flytt rundt. Legg merke hvis smertene er mer uttalt med bevegelse. Vanligvis, når hofte eller bekken ledd er involvert, er smertene mye skarpere enn vanlig muskelsmerter du kan oppleve med fysisk anstrengelse.

Merknad om den fysiske smerten er konstant eller om det kommer og går når du sammenligner hip muskelsmerter til leddsmerter. Muskelsmerter er vanligvis konstant. Det føles som en kjedelig verke som ikke vil gå bort. Muskelsmerter er ofte ledsaget av kramper.

Slapp av og gi smerter litt tid når du sammenligner hip muskelsmerter til leddsmerter. Hvis du mistenker at det kommer fra muskel etter å ha gjennom trinnene ovenfor, ta trøst i det faktum at en belastning (trukket eller strukket muskel) er mindre alvorlig enn leddproblemer.

Oppsøk lege tidlig hvis du mistenker at din hoftesmerter kommer fra leddet. Leddsmerter er mer alvorlig fordi det kan bety en sprekk, brudd eller at hoftene er ute av stilling. Denne tilstanden kan kreve noen form for fysioterapi eller annen medisinsk intervensjon for å korrigere.

Om sammenhengen mellom MS og leddsmerter

Om sammenhengen mellom MS og leddsmerter


Multippel sklerose eller MS er en sykdom i sentralnervesystemet eller i CNS, som består av hjernen, ryggmarg og synsnervene. Nervefibre i CNS er belagt i en isolerende kappe som kalles myelin som virker til å tillate rask overføring av nerveimpulser; personer med MS opplever myelin ødeleggelse. Når myelin er ødelagt, blir nervesignaler avbrytes, og et bredt spekter av nevrologiske symptomer kan oppstå. Leddsmerter oppstår ofte i MS-pasienter.

Årsaker

Foreløpig er årsaken til MS ukjent. Det er derfor antatt å være en autoimmun lidelse eller en der legemet angriper sitt eget vev, i dette tilfellet myelin. Italias Dr. Paulo Zamboni nylig skapte overskrifter da han publiserte et forskningsprosjekt resultater som viser at MS faktisk kan være en vaskulær sykdom. Genetikk er tenkt å spille en rolle som er miljøfaktorer; Men mer forskning er nødvendig for å forstå hvilken rolle de spiller.

Frekvens

Ifølge National Multiple Sclerosis Society, rundt 400.000 mennesker i USA har flere sklerose, med ytterligere 200 blir diagnostisert hver uke. MS er vanligere hos kvinner enn hos menn; anslagene varierer mellom to og tre ganger mer vanlig. MS er vanligvis diagnostisert i alderen 20 og 50, men det finnes mange unntak fra denne regelen.

Typer av MS

MS sykdomsforløp variere. Den vanligste typen er relapsing-remitting MS eller RRMS, der pasientene har perioder med tilbakefall av sykdomsaktivitet etterfulgt av perioder med remisjon der noen eller alle sine myelin reparasjoner på egen hånd. Progressive kurs av MS er også sjeldnere observert; der pasienter opplever en gradvis nedgang i nevrologisk funksjon uten perioder med remisjon og / eller myelin reparasjon. Noen pasienter vil begynne med RRMS men over tid sykdommen blir mer progressive i naturen.

Symptomer

MS har potensialet til å påvirke en hvilken som helst system i kroppen, og kan som sådan føre til en lang rekke symptomer som vil variere fra person til person. The National MS Society lister mer vanlige symptomer inkludert: tretthet, nummenhet, synsproblemer, depresjon, spastisitet, muskelsvakhet og turgåing, balanse og koordineringsproblemer. Mens MS påvirker ikke direkte ledd, smerter i knær og hofter er et vanlig symptom. Denne smerten sannsynlig resulterer fra folk vandre med en ujevn gangart. Gangart kan påvirkes av nummenhet i ben og føtter, balanseproblemer, spastisitet og tretthet.

Behandlingstilbud

Det finnes ingen kur for MS, men flere behandlingstilbud eksisterer. Det er flere FDA-godkjente sykdomsmodifiserende legemidler inkludert: Avonex, Betaseron, Rebif, Tysbari, Copaxone, Extavia og Novantrone. Disse stoffene er tenkt å redusere sykdomsaktiviteten hos pasienter med relapsing former for MS. I tillegg har mange forskjellige legemidler rettet mot behandling av symptomer direkte brukes. Rehabilitering er ansatt som symptomer krever det; fysioterapi har vist seg å være nyttige i reduksjon av leddsmerter. Komplementære praksiser rettet mot livsstil, mosjon og ernæring anbefales også.

Om leddsmerter forårsaket av infeksjon

Mange typer infeksjoner kan føre til leddsmerter som spenner fra mild til svært smertefullt. En av de mest anerkjente typer er infeksiøs artritt, som kan bli ødeleggende hvis den forblir ubehandlet. Det er imidlertid på ingen måte den eneste infeksjon for å forårsake store felles problemer. Det er mange som bør både kjent og forstått.

Typer

Leddene kan bli betent eller ødelagt av visse typer infeksjoner. Noen av de mest vanlige inkluderer, men er ikke begrenset til, bakterieinfeksjon, gonoré, leddskade, ledderstatning, sjeldne genetiske forstyrrelser, Streptokokker bakterier og vanlige virus.

Funksjoner

Visse typer av bakteriell infeksjon som stafylokokker (staph) ofte resulterer i alvorlige leddsmerter. Dette er delvis på grunn av den ekstra væske bygge opp mellom leddene som til slutt fører til hevelse og betennelse. Gonoré som ikke behandles umiddelbart, eller som fortsatt er ubehandlet kan bli DGI, mer formelt kjent som spres gonococcal infeksjon. Sluttresultatet inkluderer en myriade av vanskelige symptomer som leddsmerter. Felles skader forårsaket av ulykker eller idrettsrelaterte skader kan skade vev, sener og delikat smøre sekker rundt felles områder. Noen av disse problemene kan resultere i svært smertefulle ledd. Felles erstatning i områder av kroppen, slik som kne eller hofte, kan forårsake flere forskjellige typer av infeksjon. Hver og en av dem har én ting til felles - smertefulle ledd. En sjelden genetisk bein tilstand som kalles kniest dyplasia kan også føre til leddsmerter. I tilfellet med denne sykdommen, leddene er uvanlig forstørret og kan ikke virke på riktig måte, hvis i det hele tatt. Fordi de er misformede, kan en hvilken som helst bruk av skjøtområdet resultere i mild til ekstreme smerter. Komplikasjoner fra strep, slik som reumatisk feber, kan også resultere i leddsmerter. Strep bakterier har en tendens til å reise til områder av kroppen som er de svakeste, som i mange tilfeller kan inkludere delikat ledd. Mange virus, fra den felles influensa til en mer alvorlig parvovirus, kan føre til at leddsmerter sammen med en lang rekke andre alvorlige symptomer.

Effekter

Andre enn felles maling symptomer er felles med gonoré. Disse inkluderer smerter i magen og bekkenregionen, problemer med vannlating, vaginal eller straffe utflod som er tykk og gul, anal utflod og kløe. Symptomer relatert til leddskader er smerter som ikke kan løses med is, varme eller over-the-counter smertestillende medikamenter. De omfatter også stivhet, hevelse, ømhet og selv synlige misdannelser. Symptomer på problemer med felles utskifting inkluderer en manglende evne til å betjene felles, utslett, rødhet rundt felles område, stivhet og hevelse og ømhet. Symptomer på kniest dyplasia inkluderer unormale jakt ledd, dårlig dannet hoder, fat brystet, klumpfot, buet rygg, ledd som ikke vil rette ut, og forkortede lemmer eller nakke. Symptomer på strep inkluderer høy feber (over 100 grader F), manglende evne til å svelge normalt, rød og rå hals, hovne lymfeknuter, uforklarlig sår hals (man ikke i forbindelse med en forkjølelse eller virus), og uvanlige flekker funnet i halsen området . Komplikasjoner av strep kan omfatte hals abscess, nyreinfeksjon, ørebetennelse, revmatisk feber og tonsillopharynegeal cellulitus. Viral symptomene varierer sterkt fra virus til virus, men de fleste har feber.

Misforståelse

Mange tror at alvorlig leddsmerter ikke vil skje med dem av ulike grunner. Disse inkluderer en generelt god fysisk helse, det faktum at de tar visse medisiner for å avverge infeksjon, fordi de ser sine leger regelmessig, og fordi de unngår å belaste muskler, sener og ledd. Fordi leddsmerter kan resultere fra en rekke vanlige infeksjoner, kan de fleste individer realistisk forvente å oppleve tilstanden minst én gang i livet.

Time Frame

Leddsmerter kan skje hos personer i alle aldre, fra babyer til små barn til voksne, og, selvfølgelig, de eldre. Det er fordi hver aldersgruppe er utsatt for noen form for infeksjon som kan føre til crippling leddsmerter.

Utslett og leddsmerter

Når et utslett eller leddsmerter oppstå alene de ofte indikerer vanligste medisinske problemer. Men når de opptrer sammen, kan de tyde på en mer alvorlig medisinsk problem. Et utslett kan være flat eller hevet, det kan ta på en rekke former og størrelser, kan det være begrenset til et område av kroppen eller spres, og det er oftest rødt. Leddsmerter kan variere fra mild til alvorlig i intensitet.

Lyme sykdom

Borreliose overføres av infiserte flått. Ifølge Mayo Clinic, er det en bakteriell infeksjon med symptomer som kan inkludere utslett, leddsmerter, feber og frysninger, svakhet, hevelse og midlertidig lammelse. Denne tilstanden er behandlet med antibiotika.

Systemisk lupus erythematosus

Systemisk lupus erythematosus er en kronisk inflammatorisk autoimmun sykdom. Ifølge Mayo Clinic, kan denne tilstanden påvirke en hvilken som helst del av kroppen. De vanligste symptomene er tretthet, utslett, leddsmerter, feber, munnsår, stive og hovne ledd og vektendring. Denne tilstanden er oftest behandles med medisiner som ikke-steroide antiinflammatoriske midler, kortikosteroider, antimalariamidler og immundempende medikamenter.

Dermatomyositt

Dermatomyositt er en sjelden inflammatorisk sykdom som kjennetegnes av en særegen hudutslett og muskelsvakhet. Ifølge Mayo Clinic, de vanligste symptomene er utslett, leddsmerter, problemer med å svelge, progressiv muskelsvakhet, muskelsmerter, feber, trøtthet, muskelømhet, vekttap og lungeproblemer. Narkotika er den vanligste formen for behandling for denne tilstanden. Brukte narkotika omfatter kortikosteroider, smertestillende midler og antimalariamidler. Andre behandlinger inkluderer immunsuppressiv behandling og antistoffterapi.

Psoriasisartritt

Psoriasisartritt er noen ganger diagnostisert hos pasienter med psoriasis. Ifølge Mayo Clinic, de vanligste symptomene er stive, hovne og smertefulle ledd. Når pasienten har en psoriasis teft, vil han også oppleve et utslett. Medisiner er den vanligste formen for behandling og medisiner som brukes inkluderer ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, sykdomsmodifiserende antirevmatiske legemidler, kortikosteroider, immundempende og TNF-alfa-hemmere.

Revmatoid Artritt

Revmatoid artritt er preget av alvorlig betennelse som ofte fører til leddskader og smerter. Ifølge Mayo Clinic, kan denne tilstanden til slutt føre til deformerte ledd. De andre symptomene på denne tilstanden kan inkludere feber, utslett og tretthet. Revmatoid artritt kan behandles med medisiner og kirurgi. Medisiner som brukes kan inneholde steroider, ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, immundempende, sykdomsmodifiserende antirevmatiske legemidler, TNF-alfa-hemmere, Anakinra, Rituximab, og abatacept.

Lupus og leddsmerter

Lupus er en inflammatorisk sykdom der immunsystemet feil og angrep dine organer og vev. Denne sykdommen er kalt en autoimmun sykdom, og har forskjellige typer med de vanligste er systemisk lupus erythematosus, som påvirker mange områder av kroppen og er den mest alvorlig. Kvinner er mer utsatt enn menn, og mens det er ingen kur, er behandling tilgjengelig for å behandle symptomene.

Symptomer

Symptomene vil variere fra person til person. Noen mennesker pådra symptomene plutselig, andre mer gradvis. Symptomer kan være mild for noen, alvorlig for andre. Symptomene kan være tretthet, vekttap eller gevinst, feber, munnsår, utslett formet som en sommerfugl, kortpustethet, angst, depresjon, blåmerker lett, hukommelsestap og brystsmerter.

Leddsmerter

Leddsmerter, hevelse og stivhet normalt følge lupus. Leddene berørt vil avhenge av hvor sykdommen er lokalisert i kroppen din, eller du kan ha felles smerte over hele kroppen. Du vil merke stivhet i leddene slik som dine knær, albuer og håndledd. Hevelse og smerte vil begynne, og gå eller plukke opp gjenstander kan bli vanskelig. Dette hevelse og leddsmerter kan føre til leddgikt.

Diagnose

Diagnostisering lupus er en vanskelig oppgave, og kan ta måneder eller år å endelig bekrefte diagnosen. Symptomer kan etterligne andre sykdommer, og symptomene kan komme og gå, noe som gjør det vanskelig å spikre ned hva årsaken er. Legen kan vurdere lupus hvis du har minst fire av disse kriteriene: en sommerfugl utslett som dekker nesen og sprer seg over kinnene, en skjellende eller sol-relaterte utslett, smertefri munn sår og leddsmerter i mer enn to ledd. Andre faktorer er beslag, nyreproblemer, lave blodverdier og blodprøver som bekrefter en autoimmun sykdom.

Joint Pain Treatment

Steroide anti-inflammatoriske legemidler som Advil og Motrin vil bli anbefalt av legen din for leddsmerter og stivhet. Disse stoffene er over disk, men diskutere med legen din riktig dosering. Anti-malaria medikamenter, for eksempel Plaquenil har vist seg å hjelpe til med leddsmerter, utslett og lungebetennelse. Kortikosteroider vil også kjempe leddbetennelse, men har alvorlige bivirkninger som vektøkning, bein tynning, høyt blodtrykk og diabetes.

Andre behandlinger

Personer med avansert lupus kan trenge en mer aggressiv behandling som høydose kortikosteroider og immundempende medikamenter som Imuran og Cytoxan. Disse stoffene virker å undertrykke immunsystemet ved å blokkere produksjonen av immunceller som angriper de organer og vev.

Lupus kan bryte ut i fakler, så det er best å prøve og hindre dem fra å skje. Få nok hvile og unngå solen, noe som kan utløse et bluss. Slitasje hatter og lange ermer og bukser når ut i solen. Trene regelmessig og spise et sunt kosthold rikt på frukt og grønnsaker. Bo sunt er din beste forebygging mot lupus flare ups.

Polycystisk nyresykdom og leddsmerter

Polycystisk nyresykdom og leddsmerter


Polycystisk nyresykdom (PKD) er en arvelig lidelse som påvirker nyrene. Hvis en av foreldrene dine har sykdommen, har du en 50 prosent sjanse for å utvikle sykdommen. Ifølge Medline Plus, har omtrent én av 1000 amerikanere PKD. Det er mange symptomer assosiert med sykdommen.

PKD

Du kan ha en av to former av sykdommen. Autosomal dominant PKD påvirker barn og voksne. Autosomal recessiv PKD skjer enten etter fødsel eller barndom.

Cyster

Med PKD, nyrene blir forstørret fordi klynger av cyster. Disse noncancerous cyster sekker fylt med væske. De akkumuleres i nyrene og føre til ulike symptomer.

Leddsmerter

Et symptom assosiert med PKD, ifølge Medline Plus, er leddsmerter. Med felles smerte du opplever sårhet eller mild smerte der bein møtes, ifølge Mayo Clinic.

Andre symptomer

Du kan oppleve symptomer som høyt blodtrykk, en forstørret mage, overdreven nattlig vannlating og blod i urinen. I tillegg kan du føle smerter i siden eller ryggen.

Behandling

Legen din kan forskrive blodtrykket medisiner, en lav-salt diett og diuretika for å kontrollere dine symptomer og hindre komplikasjoner, ifølge Medline Plus.

IBS leddsmerter og influensalignende symptomer

Irritabel tarm syndrom (IBS) kan være en svært nedbrytende og ubehagelig tarmlidelse. Ofte symptomene kan oppstå ganske plutselig og kan i utgangspunktet synes å være lik de av magen influensa eller gastrointestinale plager. Irritabel tarm syndrom er en utpreget annerledes lidelse, imidlertid, og kan forekomme i perioder på tre måneder eller lenger. Irritabel tarm syndrom kan også være en indikator på andre tilstander som cøliaki eller matallergier til hvete eller gluten.

Om

Ifølge International Foundation for funksjonelle gastrointestinale lidelser, er IBS en samling av ulike symptomer som utgjør syndromet. For mange mennesker med sykdommen, symptomene kommer og går, avhengig av mengden stress de er under, mat de spiser og en rekke andre faktorer. IBS er preget av gastrointestinale plager som inkluderer influensalignende symptomer.

Symptomer

Ifølge WebMD, er det mange symptomer på IBS som etterligner andre lidelser. Disse inkluderer hyppig diaré og / eller forstoppelse, magesmerter, følelse av å være oppblåst og endringer i konsistens og utseende på avføring. I motsetning til magen influensa, er det ingen feber assosiert med sykdommen. Andre symptomer på IBS kan omfatte muskelsmerter, tretthet, kvalme, depresjon, ryggsmerter og søvnløshet. Leddsmerter er sjelden forbundet med IBS. Hyppigheten av symptomer er også en viktig faktor i å gjøre en diagnose av IBS. Generelt bør symptomene være tilstede i minst tre måneder og forekommer minst dig ganger i uken i minst tre ganger om dagen eller mer.

Årsaker

De nøyaktige årsakene til irritabel tarm-syndrom er ikke kjent på dette tidspunktet, ifølge WebMD. Men i en artikkel publisert i Medical News Today, er en teori som IBS er relatert til cøliaki. Dette er en lidelse i hvilken legemet er allergisk mot glutens funnet i hvete, ris og andre korn-produkter. Det er nå enkelt å teste for cøliaki med en ny finger stikk blodprøve som kan gjøres hjemme. Symptomer på cøliaki er svært lik de av IBS.

Behandlinger

Ifølge International Foundation for funksjonelle gastrointestinale lidelser, er behandling for IBS å redusere stress og for å forsøke å spise en diett som er rik på kostfiber. Det er ingen entall behandling for IBS og medisiner er ofte rettet mot lindring av symptomer inkludert lindre magesmerter og diaré og forstoppelse. Oftest er pasienter anbefales å redusere stressnivået og spise mat som ikke bringe på symptomer.

Prognose

Ifølge Medical News Today, den beste prognosen for irritabel tarm-syndrom lider er at lidelsen er en som løser seg selv innen et spørsmål om tid. For mange mennesker med denne lidelsen, er ubehag av tilstanden betydelig og de kan ha det flere ganger i løpet av livet når de IBS symptomene blir mer betydningsfulle enn andre ganger. Det anbefales at personer med tilbakevendende anfall av IBS bli testet for cøliaki.

Enalapril og leddsmerter

Enalapril og leddsmerter


En medisiner kan gi bivirkninger tilsynelatende urelaterte til tilstanden som det behandler. Disse kan være på grunn av individuelle forskjeller mellom pasienter, livsstilsvalg eller andre motstridende medisiner. Noen ganger kan de nye symptomer tilfeldigvis uten faktiske effekten fra et medikament. Enalapril er et stoff som ofte skaper leddsmerter i sine brukere. Pasienter med leddsmerter etter å ha tatt enalapril bør undersøke alle muligheter.

Enalapril

Enalapril er i en klasse for medisiner kalt ACE-hemmere. Medisinen brukes vanligvis til å behandle høyt blodtrykk, men andre forhold er hjulpet av stoffet også, inkludert noen hjerteproblemer. Enalapril påvirker hele kroppen ved å kommunisere direkte med blodårene til å senke blodtrykket. Effektene er ofte umiddelbar, med pasienter rapporterer bemerkelsesverdige blodtrykksfall snart etter inntak av stoffet.

Bivirkninger

De fleste medisiner kommer med risiko for bivirkninger, men mange er minimal. Medikamenter som har betydelig kontroll over legemet kan gi et større utvalg av potensielle bivirkninger. Komplikasjoner fra enalapril er utbredt, og leddsmerter er en mulighet. Det er ofte sitert i pasientrapporter som en vanlig, og noen ganger ødeleggende problem. Smerten kan presentere i alle ledd, fra knærne til fingrene.

Leddsmerter

Når et symptom som leddsmerter presenterer, er det viktig å vurdere alle mulige årsaker før hoppe til konklusjoner. Siden mange pasienter som bruker enalapril er i en alder da leddsmerter er mer sannsynlig på grunn av normal fysisk stress, kan symptomet ikke være relatert til enalapril bruk. Når det er mulig, er det lurt å få sjekket ut for de ulike former for leddgikt som kan skape et lignende problem.

Allopurinol

Noen andre medisiner ikke fungerer godt sammen med enalapril. Allopurinol er et stoff som behandler gikt, nyrestein og andre plager, og er tilgjengelig under en rekke merkenavn. Leddsmerter er spesielt mulig når allopurinol er kombinert med enalapril. For noen resept, er det viktig å informere legen om alle andre medisiner tatt så kjente komplikasjoner kan først være kryss-sjekket. Ofte er de side-effekter av legemidler er tilsynelatende ikke er relatert til den tilstand som de behandler.

Kompromiss

Noen ganger er den bivirkning av leddsmerter verdt de andre fordelene med å ta enalapril. De mange positive effektene av lavere blodtrykk og bedre hjertefunksjon kan være et gyldig trade-off for den potensielle risikoen. Bare når leddsmerter betydelig avbryter bør andre tiltak vurderes livskvalitet. Mange pasienter opplever leddsmerter å være uavhengig behandles slik at de kan fortsette å ta enalapril.

Hva er årsakene til leddsmerter og feber blemme?

Hva er årsakene til leddsmerter og feber blemme?


Det er mange stammer av herpes virus, bare åtte av som infiserer mennesker.
Ifølge American Social Health Association, er opp til 80 prosent av den amerikanske voksne befolkningen smittet med herpes virus, tre fjerdedeler av dem ikke engang vet at de har viruset og kan ikke ha opplevd symptomer. Familien av herpes virus som infiserer mennesker er nummerert fra ett til åtte og forårsaker sykdommer som spenner fra forkjølelsessår, vannkopper og lymfekjertelbetennelse til Kaposis sarkom.

Hva som forårsaker feber blemme?

Feber blemme, eller "forkjølelsessår", på munnen og ansiktet er vanligvis forårsaket av herpes simplex type 1 (HSV1) mens genitale lesjoner er vanligvis et resultat av herpes simplex type 2 (HSV2) virus, selv om begge kan føre til lesjoner i ansiktet og kjønnsorganer. Viruset kommer inn i kroppen gjennom slimhinnene i munn, øyne, vagina eller penis under kyssing eller sex og begynner å gjenskape. Det vandrer deretter til en nerverot (ganglion), hvor det skjuler og forblir sovende.

Hvorfor har munnherpes holde vises?

En gang inne i kroppen, ikke herpes viruset ikke gå bort. Fra tid til annen hendelser i kroppen "vekke" den sovende virus og det "reaktiverer." Disse inkluderer sykdom, feber, eksponering til solen, menstruasjon og traumer, inkludert kirurgi. Viruset reiser tilbake langs nerven til overflaten av huden, som forårsaker kløe eller prikking og blemmer. Noen ganger er det ingen symptomer, men viruset er aktiv, og kan spres fra person til person.

Hvorfor Har Herpes Årsak leddsmerter?

Alle de herpesvirus, inkludert HSV1 og HSV2, kan føre til leddsmerte; i henhold til de tverrgående myelitt Association den medisinske termen for denne type leddsmerter er myelitt (betennelse i ryggmargen). Leddene selv er ikke betent eller infisert, men betennelse i ryggmargen forstyrrer nervene bærer meldinger til og fra ryggmargen. Disse nervene sender signaler opp ryggmargen til hjernen, som tolker det som smerte. Nivået på betennelse i ryggmargen bestemmer joint der smerten er følt.

Hvordan kan Herpes bli kurert?

Som i 2010, er det ingen kur for herpes. Når smittet, vil viruset forbli i kroppen, og kan ikke elimineres. Medisinsk behandling er direkte mot å redusere den smertefulle symptomer og påskynde helbredelse av eksterne sår som bruker medisiner som acyclovir, Valacyclovir og famciclovir. Enkle analgetika som paracetamol eller ibuprofen kan hjelpe, så kan enkle metoder som kjølig komprimerer, varme bad og holde det berørte området rent og tørt

Vil jeg Spre herpes virus?

Det enkle svaret på dette er at alle som har blitt smittet med herpes kan spre viruset. Voksne, særlig eldre mennesker, ofte utvikle helvetesild etter kontakt med barn med vannkopper (herpes varicella-zoster).

Det finnes metoder for å unngå å spre viruset, og de fleste av disse er enkel sunn fornuft. Hvis du har åpne sår, unngå direkte kontakt med andre, spesielt nyfødte babyer. Bare avstå fra å kysse dem og unngå å berøre dem med mindre du nettopp har vasket hendene.

Fortell partneren din, unngå sex når sykdommen er aktiv og alltid bruke kondom. Selv den kalde sår kan smitte kjønnsorganene, så avstå fra oral sex.