Digidexo.com

fosterets utvikling uke28

Fosterets utvikling fra uke en til Eight

I løpet av de første åtte ukene etter unnfangelsen, forvandler et embryo fra en zygote til et embryo, og til slutt inn i det som er kjent som et foster et utviklings baby med alle de store kroppsfunksjoner på plass ----. Fosterutviklingen skjer i store sprang før en mor selv vet hun er gravid. Fosterets utvikling fra uke 1-8 er en mirakuløs fysiologisk prosess som nå er godt forstått, takket være moderne teknologi.

Uke One

Fra den første dagen av unnfangelsen, har den menneskelige zygote et komplett sett med 46 kromosomer, og kjønn bestemmes ---- XY kromosomer for en gutt eller XX for en jente. Under resten av den første uken, flyter fritt inne embryoet i livmoren, de hurtig delende celler.

Uke Two

I løpet av to ukers - typisk mellom dager 10 og 14 etter befruktning - embryoet legger seg en flekk i livmoren og cellene, som vil bli placenta implantat i foringen for å transportere næringsstoffer fra morens blodtilførsel til fosteret.

Uke Tre

Uke i tre fosterutvikling bringer dannelsen av det midtre lag av celler på embryoet. Hjertet begynner å slå, og nevralrørsdefekter former; Dette vil bli hjernen og ryggmargen.

Uker Fire & Five

I ukene fire og fem, begynner fosteret å ta form med et hode og hale-lignende struktur. Øyne, munn og lemmer begynner å dannes, komplett med små finger og tå knopper.

Uke Six

Fosterutvikling i den sjette uke etter unnfangelse omfatter veksten av øyelokkene, så vel som betydelig utvikling av hjernen, noe som gjør hodet stort i forhold til resten av embryoet.

Uker Seven & Eight

Uker sju og åtte av svangerskapet avslører utviklingen av eggstokkene eller testiklene på embryo, alle viktige organer på plass og initiering av muskelbevegelser. Etter den åttende uke, har embryoet avanserte til fosterstadiet.

Tidlig Fosterets utvikling uke etter uke

Fra Conception til uke 2

Som et resultat av samleie, blir det befruktede egget et embryo innen seks til 12 dager etter befruktningen. Hormoner som kalles progesteron produseres av kroppen til å forberede og beskytte livmorslimhinnen, som vil fungere som vugge for utvikling av embryo.

3 uker

Når svangerskapet når sin femte uke, letter embryoet inn i sin tredje uke av utvikling. Dette er den perioden en ultralyd screening kan vise gestational sac. Noen ganger er dette sac vises i skanningen selv før embryoet er synlig oppdaget. Da ved begynnelsen av den sjette uke, en plommesekken begynner å ta form inne i svangerskaps sac. Fosteret får sin næring fra plommesekken.

Uke 4

En fosterets hjerteslag begynner å vise i ultralydundersøkelse når fosteret når sin fjerde uke. Etterpå starter en mer gjenkjennelig foster pol å ta form. Det er lengden fra embryo hode til enden, som ligner en hale. Hvis det ikke er foster pol eller hjerteslag registreres, kan legen gjøre en annen ultralydundersøkelse i løpet av 3-7 dager.

5 uker

Med en sterkere hjerteslag oppdaget i sin femte uke, fortsetter fosteret sin utvikling. I løpet av denne perioden, leger overvåke risikoen for spontanabort eller graviditet utenfor livmoren ved å nøye måle gestational sac og foster pol. Hvis sekken er mindre enn 16 til 18 millimeter uten føtalt pol, eller hvis det ikke er noen hjerteslag fra et foster pol måling av fem millimeter, er det sannsynlig at en abort har oppstått. Å utelukke graviditet utenfor livmoren, gjentatt skanning og flere tester er gjort i de følgende tre til fem dager.

Uke 6 -7

Hvis graviditet når åttende-niende uke, vokser den syv uker gamle embryo til et foster med organer sakte utvikle sammen med det. Fosterets bevegelser kan også ses gjennom ultralyd. Hjerterytme er også mye sterkere, på en normal hastighet på 140-170 slag i minuttet. Legen vil overvåke fosterets hjerteslag tett for å sikre at svangerskapet fortsetter i sin normale utvikling.

Fosterets utvikling ved uke 22

Fosterets utvikling ved uke 22


På 22 uker, er et foster bare å bli levedyktig - noe som betyr at før denne alderen, har fosteret mindre enn 1 prosent sjanse til å overleve utenfor livmoren.

Størrelse

Fosteret veier £ 1 og er nå ca 11 inches lang. Babyen begynner å se ut som en miniatyr nyfødt.

Face

Fosteret har øyelokk, øyebryn og lepper. Tennene er bare å begynne å knopp under tannkjøttet. Øynene har dannet men mangler pigment i iris. Senere øynene vil utvikle farge, fra brunt til blues.

Hair

Hair har utviklet på fosteret hode, men det er hvitt til pigment utvikler.

Smak

Fosteret kan nå smake med utviklingen av smaksløkene på tungen.

Hender

Nerve avslutninger utvikler seg i hendene og fingrene. Fosteret kan nå ta tak og komme med hender og fingre i bevegelse.

Organer

Under Uke 22, de indre organene hos fosteret fortsetter å utvikle seg, inkludert fordøyelsessystemet og reproduktive organer.

Fosterets utvikling ved uke 28

Velkommen til tredje trimester av svangerskapet! Uke 28 betyr at du er to tredjedeler av veien gjennom og komme nærmere den etterlengtede ankomsten av den lille. Akkurat nå er både deg og babyen din tilsynelatende vokser seg større hver dag.

Størrelse

Babyen veier ca 2 kg. og er ca 15 inches lang. Hun har ca 2 til 3 prosent kroppsfett, men er å legge til mer fett hver uke som hennes antall fettceller fortsette å øke.

Øyne

Din lille man kan blunke med øynene, som nylig har utviklet vippene. Med denne utviklingen øye syn, kan han være i stand til å se noen lys filtrering gjennom livmoren hvis du skulle skinne en lommelykt på magen din.

The Brain

Inntil nå, har hjernen vært mest glatt, men det begynner å modnes, danner den sporene vi forbinder med hjernen vår. Fra dette punktet, øker også mengden av vev i hjernen raskt.

Hår og Hud

Huden er rynkete, men vil jevne ut som laget av fett rett under huden utvikler seg i løpet av de neste ukene. Kroppen er også dekket med lanugo, en fin dunete hår, og vernix, en voksaktig, hvit beskyttende stoff.

Movement

Du er trolig følelsen babyen bevege seg rundt nå som hun sparker, strekninger og beveger seg ofte om livmoren. Disse bevegelsene er ikke bare følt av moren, men også er synlig for andre.

Fosterets utvikling i uke 26 av svangerskapet

Fosterets utvikling i uke 26 av svangerskapet


Uke av svangerskapet 26 representerer den nærmer seg av enden av den andre trimester. De endringer som skjer med fosteret fortsetter å bidra til å styrke sin evne til å leve utenfor livmoren.

Størrelse

Ifølge American Graviditet Association, er fosteret nå litt over 13 inches lang og veier £ 2.

Ører

Den amerikanske Graviditet Association viser at ørene er nå fungerer, og fosteret vil snart være i stand til å svare på lyder fra utenfor livmoren.

Øyne

Ifølge Mayo Clinic, er øynene til fosteret nå utviklet selv om hun ikke kan åpne dem ennå. I to uker, vil hun være i stand til å åpne og lukke øynene, samt svare på stimuli som en lommelykt pekte på magen.

Lunger

Lungene er nå utviklet nok for fosteret å ha muligheten for å leve utenfor livmoren med medisinsk støtte. Den amerikanske Graviditet Association sier fostervann blir inntatt daglig i et forsøk på å klargjøre lungene.

Genitalia

Hvis fosteret er en gutt, den amerikanske Graviditet Association sier at testiklene hans er nå i ferd med å slippe inn i pungen.

Fosterets utvikling ved uke 20

Fosterets utvikling ved uke 20


Uke 20 i fosterutviklingen er halvveis i svangerskapet, samt halvveis i andre trimester. Viktige utviklingstrekk i organer og kroppens systemer allerede har skjedd på denne tiden, og andre er i gang.

Body

I uke 20, er fosteret 6 til 8 inches lang og veier over en halv kilo. Det har distinkte utseende av en liten menneske, men hodet er omtrent den samme lengde som legemet. Lesley Reagan, indikerer MD at ved utgangen av uke 20, går hodet fra halvparten av den totale lengden til en tredjedel.

Skin

Huden som dekker fosteret er tynn på dette punktet med bein og blodårer synlige. Spor av hår på øyenbrynene og hodebunnen er til stede.

Hjerte, lunger og hjerne

Mens hjertet har vært å slå regelmessig i mange uker nå, lungene og hjernen ikke er utviklet nok til å fungere utenfor livmoren.

Syn og hørsel

Fosteret kan oppdage lyset og rundt uke 20 kan høre lyden av morens fordøyelsessystemet, stemme og hjerterytme, og begynner å høre lyder fra utsiden av moren.

Movement

På 20 uker er det vanlig for en mor å begynne å føle spark og bevegelser av et foster i en første gang graviditet. Fosteret kan nå suge på tommelen.

Survival

Ifølge "The Feveloping person gjennom levetiden," 20 uker er det liten sjanse for fosteret overleve utenfor livmoren fordi hjernen ikke er i stand til å regulere kroppens funksjoner, og avanserte assistanse maskiner for å puste og hjerteslag kreve hjerne svar som ikke er tilstede inntil minst 22 uker.

Integumentary utviklingen av fosteret

Integumentary utviklingen av fosteret


Bestående av huden og alle dens dermal lag, talg og sudoriferous kjertler, hår, negler og nerve reseptorer, er integumentary vårt system kroppens største organ system. Utviklingen av integumentary systemet begynner når en baby er fortsatt betraktet som et embryo. Under den andre trimester, når barnet er referert til som et foster, er utviklingen av integumentary systemet godt i gang og fortsetter frem til fødselen.

Funksjoner av Integumentary System

De viktigste funksjonene i integumentary system beskytter interne strukturer og organer og hindre oppføring av bakterier og organismer som forårsaker sykdom eller sykdom. Tenk deg hvor sårbare kroppene våre ville være uten skinn. Integumentary systemet produserer også vitamin D, hjelper til å kontrollere vår kroppstemperatur og beskytter oss mot solens sterke UV-stråler.

Hud og kjertler

Et foster begynner å utvikle svettekjertler på hendene og føttene rundt enden av den fjerde måned. Huden men går gjennom noen faser. Under den fjerde måneden, er fosteret hud gjennomsiktig, lys rosa, og dekket med mykt hår. Rundt den ende av den femte måned, vil huden bli dekket med languo - et hvitt, tynt hår som ofte forblir inntil noen dager etter fødselen. Ved slutten av den sjette måneden, utvikler fosterets hud vernix. Vernix er en voksaktig belegg som beskytter huden mens det er i livmoren. Tidlig i tredje trimester, er huden rød og rynkete og et lag av fett utvikler under. Gjennom tredje trimester, huden blir glatt og rosa.

Hår og negler

Nails begynne å vokse i et foster innen utgangen av tolvte uke. Før den niende måneden kommer, vil neglene dyrkes forbi tuppen av fingrene. Grovt hår begynner å vokse på fosteret under den femte måneden (languo vises tidligere). Dette er når håret vil være til stede på hodet og omfatter øyevipper og øyenbryn.

Nerve reseptorer

Nerve reseptorer utvikle gjennom hele svangerskapet og bør alle være fullt fungerende ved fødselen. Disse nerve reseptorer tillate barnet å "føle" forskjellige opplevelser. Dette inkluderer muligheten til å oppfatte ulike temperaturer, opplever smerte, eller føler morens ømme touch.

Skin Color

Integumentary systemet er også ansvarlig for utviklingen av kjemikalier som skaper pigmentering av huden, eller hudfarge. Mens fosteret utvikler disse kjemikaliene under tidligere uker, vil ikke fosteret ikke få sin sanne hudfarge til rundt syv og trettiende uke.

Virkningene av rusmisbruk på fosteret

Når en gravid mor velger å misbruke alkohol eller illegale rusmidler, tvinger hun sin ufødte fosteret å bruke disse stoffene også. Mens stoffer som marihuana, kokain, sigaretter, alkohol og methamphetamines kan ha en negativ effekt på en voksen, er virkningene på en liten, ufødt foster multiplisert, plassere det ufødte barnet i fare for dødfødsel; prematur fødsel; fysiske, kognitive og mentale defekter; og avhengighet.

Marijuana

Marihuana kan føre til at fosteret å bli født på en lav fødselsvekt. Fostre eksponert til marihuana og dens komponenter i utero kan bli født avhengige av marihuana samt lider av utviklingshemming.

Fostre eksponert til marihuana vokse saktere enn de fostre som ikke er utsatt for dette stoffet. Mødre som røyker marihuana mens gravide kjøre risikoen for spontan abort eller spontanabort.
Babyer født av mødre som vanligvis røykte marihuana under svangerskapet utstillingen føtalt alkoholsyndrom lignende symptomer som problemer med nervesystemet, som blir født for små og unormalt formede hoder.

Alkohol

Fostre eksponert for alkohol i fosterlivet kan utvikle fysiske og psykiske problemer som vil vare hele livet. En bestemt syndrom av alkohol utsatt fostre kalles føtalt alkohol spektrum lidelse. Synlig bevis på dette syndromet kan inkludere ulike ansiktstrekk, som for eksempel en flat ansikt og små øyne åpninger. Andre manifestasjoner av FASD inkluderer vekst problemer, fødselsskader som hjerteproblemer, øyeproblemer, problemer med bein og / eller urinveisproblemer. Det ufødte barnet vil også være i fare for atferd og lærevansker etter fødselen.

Kokain / Crack

Fosteret som er utsatt for kokain eller crack er økt risiko for spontanabort eller dødfødsel. Moren som vanligvis overgrep crack eller kokain er å sette seg selv og hennes baby utsatt for tidlig eller dødelig arbeid og levering av fosteret.

In-utero eksponering for kokain eller crack kan føre til at fosteret å utvikle anfall eller har et hjerneslag. Fosteret kan også utvikle cerebral parese på grunn av eksponering for stoffet. Hvis barnet er født, kunne han være mentalt tilbakestående, har unormalt av hans urinveiene, har hørsel og synsproblemer, eller har lærevansker. Han kunne også være autist.

Sigaretter

Sigaretter frata fosteret av nødvendig oksygen, og dermed fører til utviklingsproblemer etter fødselen. Nikotin er svært vanedannende og denne avhengigheten kan overføres til fosteret gjennom morens blod stream.

Sigaretter og nikotin utøve en negativ virkning på over 200 neurochemicals i hjernen hos fosteret. Serotonin, adrenalin og dopamin er bare noen av de kjemikalier som kan bli berørt.

Metamfetamin

Metamfetamin, noe som er svært vanedannende for brukeren, kan ha svært negative effekter på fosteret. Moren bruker metamfetamin kan oppleve prematur arbeidskraft.

Ved hjelp av metamfetamin undertrykker morens appetitt. Således er fosteret fratatt viktige næringsstoffer og vokser langsommere. Hvis fosteret gjør det til full sikt, vil hun være en lav-fødselsvekt baby.

Hvordan virker Nutrition Få fra morkaken til fosteret?

Introduksjon

Placenta er et stort, flatt organ som er festet til innsiden av livmoren til en gravid kvinne. Det er festet til fosteret gjennom navlestrengen. Morkaken har mange viktige funksjoner under svangerskapet, inkludert hormonproduksjon og gass og næringsutveksling mellom mor og baby gjennom deres blod strømmer. Denne overføringen er viktig i slik næring transporteres fra moren gjennom morkaken til fosteret og utvise avfall som produseres av fosteret tilbake gjennom morkaken og inn i mors blodstrømmen, som deretter utgitt av moren.

Funksjon under graviditeten

Placenta er sammensatt av tallrike blodkar. Disse blodårene er fylt med fosterets blod, mens morkaken er rik på mors blod. Ettersom disse blodkar bære fosterblod gjennom placenta, de kommer i kontakt med morens blod, som overfører næringsstoffer inn i og fjerner avfall fra den føtale blod gjennom veggene i blodkarene. Det er viktig å merke seg at i løpet av denne interaksjon, tillater blodet ikke sammen. Separasjon blir vedlikeholdt av blod fartøy vegger.

De stoffene som er transportert fra mor til foster inkluderer glukose, aminosyrer, maternale antistoffer, oksygen og avfallsprodukter slik som karbondioksid og bilirubin fra leveren. Glukose fungerer som energikraftsenter for fosterets utvikling. Aminosyrer er byggesteinene i fosteret. Maternale antistoffer tilveiebringe immunitet til fosteret før den er i stand til å produsere egne antistoffer som sitt immunsystem modnes.

Etter fødsel

Når et barn blir født, er morkaken også levert. Dette kalles etter fødselen. Leger undersøker morkaken når den er utvist fra kroppen for å sikre fosterets og mødrehelse. Morkaken blir så ødelagt eller kan bli donert til et laboratorium for ledningen blod banktjenester. Noen kulturer foretrekker å tørke placenta og skape et pulver fra det som så blir konsumert av moren. Det antas at dette bistår i utvinning av mor etter fødsel ved å erstatte hormoner, hjelpe utbruddet av amming, redusere post-partum blodtap og hindre humørsvingninger. Dette har vært praktisert i Kina i flere tusen år. I Tyskland er morkaken gjort i placenta smør. Etter placenta har blitt tørket og malt, det er blandet med en klaret smør. Dette blir så lagret og brukt til å behandle hud problemer hos barnet, for eksempel eksem.

Utvikling av et foster på 22 uker

Ved 22 ukers / fire-måneders mark i utviklingen av et foster, viktige endringer begynner å ta form. Disse endringene er ikke bare til det voksende fosteret, men til mor og forholdet mellom dem.

Endringer i Fetus

På dette punktet i utviklingen, veier fosteret ca 450 gram (nær et pund). Fosteret er vanligvis rundt 11 inches lang. Fosteret utvikler smaksløkene på dette stadiet. Øyelokk, øyebryn og negler er til stede. Den første indikatoren på tennene dukker opp under fosterets tannkjøttet som tann knopper.

Endringer i Mother

Morens ukentlig vektøkning er ca 10 til 14 gram i uke 22. Den øverste av morens livmor er omtrent en tomme over hennes navlen. En svak økning i utflod kan begynne.

Endringer i forholdet

Ved uke 22, har fosteret begynt en vanlig sovende og våken syklusen og moren er i stand til å forstyrre dette med hennes bevegelser. Fosteret er også i stand til å høre mest samtale utenfor, inkludert samtale og musikk.

Om reduserbar Hernias

En brokk oppstår når et organ stikker gjennom en del av bukveggen som er blitt svekket. Vanligvis disse organene er tarmene eller fettvevet i magen. Det finnes en rekke forskjellige typer brokk at en person kan oppleve. Les videre for å finne ut mer om reduserbar brokk.

Hva er en reduserbar Brokk?

En lyskebrokk som er beskrevet som "reduserbar" dersom brokk kan skyves tilbake på plass i magen forsiktig når en person ligger nede. Hvis brokk ikke kan skyves tilbake på plass forsiktig, er det referert til som "irreducible." Lyskebrokk forekommer i lysken, og står for om lag 75 prosent av alle brokk i bukveggen, ifølge emedicinehealth.net.

Årsaker til en brokk

Abdominal brokk kan enten være til stede i babyer ved fødselen, som et resultat av åpninger dannet mens fosteret utvikler, eller utvikle hos voksne senere i livet på grunn av svakheter i bukhulen at framgangen som folk alder. Løfte tunge gjenstander, hoste, å ha kronisk lungesykdom, blir overvektige, anstreng mens du bruker på badet og ha væske i bukhulen kan også føre til brokk, eller forårsake en gave brokk å bli verre.

Symptomer på reduserbar Hernias

Når folk har lyskebrokk, de har en tendens til å oppleve små verkende smerter i nedre underlivet og lyskene, som har en tendens til å forverres mot slutten av dagen eller når en person står i lange perioder av gangen. I reduserbar brokk, kan en person oppdage en ny klump i lysken eller områder i bukveggen, som kan verke, men vil ikke være øm hvis det berøres. Personen kan også legge merke til at at klump blir større når hun står, hoster eller løfter tunge gjenstander, og at det også kan bli presset tilbake i magen.

Behandling reduserbar Hernias

Behandling av brokk kan variere avhengig av om de er reduserbar eller irreducible. For reduserbar brokk, er det generelt anbefales det at de kirurgisk reparert for å hindre fremtidige komplikasjoner med tarmen, for eksempel intestinal kvelning. Noen reduserbare brokk kan behandles med magebindemidler, i stedet for kirurgi, hvis brokk er svært store.

Betraktninger: Taking Care når en brokk vises

Personer som har brokk - reduserbar eller irreducible - bør ta ekstra forsiktighet for å unngå å delta i bestemte aktiviteter som kan føre til ytterligere press på brokk. Ifølge emedicinehealth.com, enhver aktivitet som legger ekstra press på magen, for eksempel løfte tunge vekter eller anstrengende når du løfter tunge dagligvarer, bør unngås for å forebygge komplikasjoner.

Bochdalek brokk symptomer

En Bochdalek brokk er en medfødt defekt av mellomgulvet; det er også kalt en diafragmabrokk. Et hull i membranen utvikler seg mens fosteret er i livmoren, og abdominal organer vandrer opp i brysthulen. Brokk og dens ledsagende symptomer er vanligvis åpenbare når barnet er født. Det er en livstruende tilstand og korrigeres ved operasjon.

Beskrivelse

En Bochdalek brokk er forårsaket av et hull i venstre side av mellomgulvet, ifølge University of Virginia Health System. Membranen er den muskel som skiller brysthulen fra resten av magen. Når fosteret utvikler, gjør membranen ikke danne riktig, etterlot et hull, og mens fosteret er i livmoren, kan dens indre organer migrere gjennom hullet.

Symptomer

Symptomer på en Bochdalek brokk vises kort tid etter fødselen, ifølge National Institutes of Health (NIH). Babyen vil vanligvis ha problemer med å puste på grunn av press på lungene hans fra andre organer, eller han kan puste veldig raskt. Han kan også vises blå fra mangel på oksygen. Leger kan merke uregelmessig brystet bevegelser, hurtig puls, tarm lyder i brystkassen i stedet for magen, og en mage som vises mindre full enn normalt for en nyfødt.

Behandling

Kirurgi er den eneste behandling for en Bochdalek brokk, i henhold til NIH. En kirurg skyver ford organer tilbake til sin rette stilling og lukker hullet i membranen. Avhengig av barnets tilstand, kan legene plassere barnet på livet-støtte maskiner for å hjelpe henne å puste inntil lungene hennes har en sjanse til å utvikle seg videre.

Langsiktige komplikasjoner / symptomer

Babyer som har hatt en Bochdalek brokk kan ha langsiktige helsemessige bekymringer, ifølge University of Virginia Health System. Barnet kan ha kronisk lungesykdom på grunn av hennes utgangspunktet underutviklede lunger. Barnet kan ha gastroøsofageal reflukssykdom, i hvilken magen syrer kommer opp i spiserøret; denne tilstanden er smertefullt og kan føre til problemer. Andre kan ikke vokse skikkelig --- ofte kalles "unnlatelse av å trives" --- eller har utviklingsmessige forsinkelser eller hørselstap. Medisinsk intervensjon kan være nødvendig i mange år, avhengig av omfanget av de komplikasjoner.

Symptomer hos voksne

I svært sjeldne tilfeller kan en voksen utvikle en Bochdalek brokk, ifølge en rapport publisert i 2009 utgaven av "The Internet Journal of Surgery." En voksen med denne medisinske tilstanden opplever noen av de samme symptomene som babyer manifest, inkludert rask pust, pustevansker, hurtig puls og smerter i magen, spesielt etter å ha spist. Som med spedbarn, er dette en livstruende krise og krever øyeblikkelig legehjelp.

Hvorfor babyer får ganespalter?

Hvorfor babyer får ganespalter?


En ganespalte eller leppe er en type fødsel defekt. Hareskår eller ganer forekommer i én av hver 700 til 1000 fødsler. Ganespalter er mer vanlig hos jenter, mens hareskår forekommer oftere i den mannlige kjønn. Det finnes en rekke potensielle årsaker for disse fødselsskader.

Vevsdannelse

Under svangerskapet fosteret utvikler vev som former munnen og leppene. I enkelte tilfeller kan imidlertid en baby vil ikke utvikle nok vevet for å danne munnen eller lepper, som resulterer i en leppe eller ganen.

Arvelighet

Ganespalter eller hareskår er mer vanlig blant noen kulturelle grupper, inkludert barn fra Native American, latino eller asiatiske kulturer. Ganespalter eller lepper er også mer sannsynlig å oppstå når babyer har minst én forelder som har hatt en ganespalte eller leppe.

Gener

En av eller begge foreldrene må bære genet for fødselsdefekter for barnet å utvikle en leppe eller ganen på grunn av et gen. The Mayo Clinic sier at når genet er til stede en av de ytre miljøfaktorer som vekker at genet må da være tydelig; tyder imidlertid Medical News Today at forskning tyder på at muterte gener kan påvirke hvorvidt en baby utvikler en ganespalte uten tilstedeværelse av miljøspørsmål å utløse den.

Narkotika og alkohol

Babyer som er utsatt for ulovlig bruk av narkotika av moren, alkohol eller noen medisiner kan være mer sannsynlig å utvikle en leppe-eller ganespalte i livmoren. I tillegg kan røyking av mor og noen virus innhentet av mor under graviditet påvirke gener som forårsaker en ganespalte eller leppe. Dette vil vanligvis skje i de første tre månedene av svangerskapet som vev er forming.

Ernæring

The Mayo Clinic viser at ernæring av mor kan ha en innvirkning på utviklingen av en ganespalte eller leppe. Dette omfatter en mangel på næringsstoffer folsyre. Studier ved National Institute of Environmental Health Sciences har vist at folsyre reduserer forekomsten av enkelte medfødte misdannelser hos befolkninger som har høyt antall babyer født med ganespalter eller hareskår. Derfor studier hevder at en økning på folsyre som en muntlig vitamin eller gjennom vanlig ernæring tjener til å forhindre eller redusere alvorlighetsgraden av hareskår eller ganer i babyer.

Hvordan er Cerebral Parese oppdaget?

Hvordan er Cerebral Parese oppdaget?

Tidlige symptomer

De første tegnene tyder cerebral parese (CP) er vanligvis lagt merke til av foreldrene, vanligvis før barnet er 18 måneder gammel. Motoriske ferdigheter, inkludert utviklingsmessige forsinkelser i grunnleggende baby milepæler som å rulle over, sittende, krypende eller går, er vanlige tegn signal cerebral parese. For eksempel, det er barn som har muskel tone som er unormal. Et barn med nedsatt muskeltonus (hypotoni) vises for avslappet, ser floppy. På den annen side, økes noe babyer erfaring muskeltonus (hypertoni) hvori de ser stiv eller stiv. Uvanlig stilling kan innebære å favorisere en side av kroppen.

Diagnostisering Cerebral Parese

Fordi symptomene på CP ligner andre lidelser, og det er ingen test for å bekrefte det, diagnostisere sykdommen er vanskelig, så legene må kjøre en rekke tester for å utelukke andre tilstander. Foruten å teste motoriske ferdigheter, leger også kjøre blodprøver, genetiske tester, metabolske tester og test for syn og hørsel. Barn med CP vanligvis testes for intelligens å bestemme psykiske funksjonshemminger. Diagnostiske tester og regelmessige legekontroller er også nødvendig for å bekrefte en CP diagnose.

Reflex Tester

En refleks er en automatisk bevegelse gjort av kroppen som reaksjon på en bestemt handling. En vanlig refleks test brukes på nyfødte er Moro refleks, som innebærer å holde en nyfødt på ryggen, på skrå med bena over hodet. Legen utvider barnets armer utover, som i en omfavnelse og deretter har hodet utgitt som han fanger den i hendene. En normal spedbarn bør ha et forskremt blikk, flytte sine hender som om fallende. Moro refleks, eller skremme refleks, bør være til stede hos spedbarn opp til 4 eller 5 måneder gammel, vanligvis forsvinner etter den sjette måneden av alder. Fraværet av refleks viser en abnormitet av en baby motor system.

Brain Damage

Selv om legene ikke kjenner alle årsakene til cerebral parese, er den viktigste årsaken hjerneskade. Oftest hjerneskade oppstår når fosteret utvikler seg. CP kan også streike under fødsel og opp til tidlig barndom. Legene gjør hjerneskanning for å identifisere skader på hjernen. Kranie ultralyd tester, gitt kort tid etter at en baby ble født, viser hva som er i myk hjernevev. Computertomografi tar bilder av hjernen fra ulike posisjoner. Magnetic resonance imaging (MRI) bruker radiobølger og magneter, noe som gir et mer detaljert bilde av hjernen. Elektroencefalogram (EEG) måler elektrisk aktivitet på babyer som har opplevd anfall.

Hånd Preference

Når du plasserer et objekt foran eller på siden av en baby, en normal spedbarn, mindre enn 12 måneder gammel, vanligvis ikke viser en preferanse for å bruke enten venstre eller høyre hånd. Imidlertid CP babyer som har spastisk hemiplegi, vanligvis viser en hånd preferanse for tidlig, det vil si at én side av legemet har mer styrke enn den andre.

Andre medisinske problemer

I å finne en diagnose, leger også studere en pasients sykehistorie. Barnelege vil analysere andre medisinske tilstander som kan kobles til CP for eksempel psykiske funksjonshemminger, syn eller hørsel problemer og beslag. Vanligvis leger inkludere andre helsearbeidere å finne hvis andre forhold er knyttet til sykdommen. For eksempel kan en høring spesialist teste for auditive problemer, mens en ortopedisk lege analysere pasientens gang gangart.

Rettsmidler for forstoppelse hos nyfødte

Rettsmidler for forstoppelse hos nyfødte


Nyfødte vanligvis har sin første avføring i løpet av de første 24 timene etter fødselen. Når de begynner å amme eller flaske mating, er det ikke uvanlig for nyfødte å ha sjelden avføring eller gå et par dager uten en skitten bleie som kan forvirre foreldre til å tro at deres nyfødte lider av forstoppelse. Forstoppelse er svært vanlig hos nyfødte babyer og vanligvis et resultat av fôring endringer fra morsmelk til formel eller en reaksjon på å bytte formel typer. Hjem rettsmidler ofte behandle problemet effektivt, og hvis problemet vedvarer, bør barnelege kunne behandle tilstanden med hell med stikkpiller, avføringsmidler eller naturlige alternative metoder.

Symptomer

Nyfødte babyer ofte store belastninger mens du har avføring, og det er vanligvis normalt og ikke et tegn til bekymring, men nyfødte som gråter mens passerer avføring kan være forstoppet. Nyfødte som lider av forstoppelse vil ofte ha avføring som er tørr og hard i stedet for en vanlig løs, vannaktig tekstur. Hardheten av en forstoppet nyfødt avføring vil være hardere enn teksturen av peanøttsmør.

Hjem Behandling

Reduser fôringsmengde og øke fôring ganger å la nyfødte til å fordøye melk med letthet. Legg til en ekstra flaske vann til daglige feedings for formel-matet nyfødte for å øke vanninntaket og absorpsjon i tarmen. Prøv å gi det nyfødte en mage massasje i et varmt bad for å stimulere tarmen og hjelpe med bestått avføring. Hvis du merker at nyfødte er anstreng og har problemer under en avføring, legge henne på ryggen og skyv knærne opp mot brystet i en "huk" form for å hjelpe til med avføring. Plukke opp din nyfødte i løpet av en vanskelig avføring kan også tillate tyngdekraften til å hjelpe i forbifarten en krakk.

Profesjonell behandling

For nyfødte som har konsekvent problemer med forstoppelse, kan barnelege anbefaler bruk av glyserin stikkpiller eller reseptbelagte avføringsmidler. Linfrøolje kan også anbefales som et naturlig alternativ og lagt til flasker basert på legens anbefaling om å behandle nyfødte forstoppelse.

Betraktninger

Bytte fra amming til formel fôring kan føre til forstoppelse, og du skal gi det nyfødte noen dager å venne seg til endringen. Bytte formler kan også føre til forstoppelse, og du bør rådføre deg med din barnelege om hvordan å bytte formler og hvilken formel er best egnet for din nyfødte.

Misforståelse

Morsmelk vil passere avføring sjeldnere enn formel matet babyer. Spedbarn som er formelen-matet ikke er mer sannsynlig å ha forstoppelse på grunn av jern i formelen. Undersøkelser viser nå at jern er viktig for fosterets utvikling og bør ikke reduseres.

Advarsel

Ikke gi det nyfødte honning eller sirup som et middel for forstoppelse. Både honning og sirup kan inneholde Clostridium botulisme bakterier som kan føre til potensielt dødelig infeksjon, spedbarn botulisme.

Hva er årsakene til klumpføtter?

Hva er årsakene til klumpføtter?


Årsaken til klumpfot har lenge blitt behandlet av det medisinske fellesskapet. Ifølge Journal of Barnas Ortopedi, har denne tilstanden blitt studert siden 1800-tallet, med noen vitenskapelige etterforskere konkluderte med at tilstanden er forårsaket av misdannede bein, abnormiteter i muskel, ledd eller vaskulære lesjoner og / eller unormalt leddbånd og sener. En annen oppfatning er at medfødt klumpfot resultater når ytre krefter sette foten eller føttene i en defekt stilling mens fosteret utvikler seg.

Gene Variasjon

En studie finansiert av gnister, barne medisinsk forskning veldedighetsorganisasjon, og ledet av Zosia Miedzybrodska, genetiker, og Linda Sharp, epidemiologen oppdaget, for første gang, som en variasjon i genet som behandler folat kan være en del av årsaken til klumpfot. Det ble bestemt at de spedbarn som besatt den mindre vanlige varianten av C677T variant, i genet som kalles MTHFR eller methyltetrahydrofolate reduktase, var mer tilbøyelige til å være født med klumpfot enn barn som ikke besitter denne varianten.

Miljømessige og genetiske faktorer

Ifølge March of Dimes, mener forskerne miljømessige og genetiske faktorer bidrar til utvikling av klumpfot. Klumpfot, som utvikler av andre trimester av svangerskapet, kan være forårsaket av medikamenter, sigarettrøyking, infeksjon eller livmor eksponering for andre faktorer.

Feilstilling av Foot in utero

I det siste, ble clubfoot antatt å være et resultat av den måten den fosterets foten ble plassert i livmoren. Hvis fosteret 'fot (eller fot) var trangt eller vridd under svangerskapet dette ble antatt å føre til klumpfot. Men forskere er nå å finne andre faktorer som kan føre til klumpfot. Men noen foten misdannelser skyldes feilstilling av fosteret 'føtter, i henhold til March of Dimes, inkludert mild metatarsus adductus og calcaneovalgus, som selv riktig etter fødselen.

Ryggmargsbrokk Link

De fleste babyer født med klumpfot har ikke noen andre defekter; Men av og til, vil en annen defekt dukke opp. Klumpfot ser ut til å ha sammenheng med fødselsskader, for eksempel en åpen rygg eller ryggmargsbrokk. Barn med ryggmargsbrokk kan ha klumpfoten som, i tilfelle av ryggmargsbrokk, er forårsaket av nerveskade til ryggraden, som har en effekt på utviklingen av ben og føtter. Noen ganger når spina bifida er til stede, er det ingen bevis for en fot problem ved fødselen, men foten eller føtter kan bli vridd senere, noe som kan skje når det er en muskel eller nervesykdom.

Røyker ikke

The March of Dimes råder gravide til ikke å røyke, noe som kan redusere risikoen for å ha en baby med klumpfot.

Melatonin Effekter på et foster

Melatonin er et hormon som produseres av kroppen under mørke, i første rekke av pinealkjertelen i sentrum av hjernen. Melatonin kosttilskudd er ofte gitt som en søvn hjelpemiddel. Melatonin spiller en viktig rolle i utviklingen av et foster.

Innlegging av fosteret

Melatonin i en gravid kvinne kommer fosteret via morkaken. Etter inn i fosterets sirkulasjon systemet, påvirker melatonin de døgnrytme av avkommet.

Biologiske klokke

Melatonin reseptorer er mange i hele fostervev. Forskere tror tilstedeværelsen av mors melatonin påvirker betydelig utvikling av avkommet biologiske klokke.

Maternelle effekter

I gravid kvinne, naturlig økt melatonin nivåer som er viktige for utviklingen av fosteret kan midlertidig mørkere enkelte deler av huden, inkludert brystvortene, kinn, panne, nese, innsiden av lårene og genitalia.

Regelmessige nivåer

Ca 90 dager etter fødselen, en nyfødt melatoninnivået bli vanlig. De høyeste nivåene av melatonin i en nyfødt er funnet i løpet av de siste stadier av nattesøvn.

Forsiktig

Fordi forskere er ikke sikker på om melatonin påvirker fosterets utvikling på andre måter, gravide rådes til ikke å ta melatonin kosttilskudd.

Hva er et foster med Hypernephrosis?

Hva er et foster med Hypernephrosis?


Hypernephrosis er en ut-datert begrep for binyrebark hyperfunksjon. Binyrebark hyperfunksjon er preget av overaktiv binyrene. Dette kan være forårsaket av svulster på kjertler eller en tilstand som kalles medfødt adrenal hyperplasi (CAH). Dr. Eugene Alpert, en fransk lege og Eugenicist, var den første til å klassifisere manifestasjoner av denne dysfunksjon i 1910.

Medfødt binyrebarkhyperplasi

CAH er en gruppe arvelige sykdommer relatert til funksjonen av binyrene. Dette kan forstyrre fosterets utvikling, spesielt genital utvikling av jentefostre. CAH er arvelig via et recessivt gen, og kan derfor bli passert av foreldre som bærer den.

Komplikasjoner forårsaket av CAH

Hos kvinner kan CAH forårsake en overproduksjon av mannlige hormoner. I normale jentefostre, er mannlige hormoner konvertert til kvinnelige hormoner. Hos kvinner med CAH, er enzymet ansvarlig for denne prosessen mangler. Dette kan resultere i pseudohermafrodittisme. Videre, i både mannlige og kvinnelige fostre CAH kan føre til farlige elektrolyttforstyrrelser.

Pseudohermafrodittisme

Pseudohermafrodittisme er en tilstand i hvilken de indre kjønnsorganene er normal, men de ytre kjønnsorganene kan være tvetydig. I tilfelle av hunn pseudohermafrodittisme (som kan resultere fra CAH), kan klitoris bli utvidet til å se ut som en penis. Labia majora kan også være smeltet, og vaginal og urinrør åpninger kan være kompromittert.

Potensielt livstruende sykdom

Bortsett fra ytre effekter til kvinnelige genitalia, kan CAH forårsake betydelige elektrolyttforstyrrelser i både menn og kvinner. Økt aktivitet av binyrene kan resultere i farlig lavt natriuminnhold (hyponatremi). Alvorlig hyponatremi hos nyfødte kan føre til anfall eller koma. Også assosiert med CAH er svært høye nivåer av kalium (hyperkalemi). Hyperkalemi kan føre til muskelsvakhet og potensielt uregelmessige hjerteslag, som kan være dødelig. Hypotensjon eller lavt blodtrykk er også en mulig manifestasjon av CAH.

Prenatal Screening

Heldigvis kan legene screene for CAH under svangerskapet, og fosteret kan behandles in utero. Testing blir vanligvis utført ved et søsken har sykdommen eller familiemedlemmer er kjent for å bære genet abnormalitet. Det er hovedsakelig to tester som kan påvise nærvær av CAH i et foster: Chorionic villus prøvetaking (CVS) og fostervannsprøve. CVS kan gjøres i den siste del av det første trimester (vanligvis 10 til 12 uker). I CVS, trekker legen en prøve av chorion villi, som er små, hår-lignende anslag som er en del av morkaken. Prøven tas ut gjennom livmorhalsen, eller bukveggen. Den største fordelen med CVS er at det kan oppdage problemer tidligere enn fostervannsprøve. Fostervannsprøve er en av de vanligste screenings brukes til å påvise fosterets misdannelser. I denne prosedyren blir en kanyle som brukes til å trekke seg celler fra fostervann. Denne prøven blir deretter sendt til et laboratorium for å bestemme tilstedeværelsen av abnormaliteter. Fostervannsprøve er vanligvis ikke utføres før i andre eller tredje trimester (15 uker eller senere).

Behandling

Hvis CAH er diagnostisert hos fosteret, kan moren bli gitt et kortikosteroid stoffet før fødselen. Disse stoffene kan krysse placenta og undertrykke fosteret binyrene aktivitet. I jentefostre, kan dette redusere produksjonen av mannlige hormoner, slik at det kvinnelige kjønnsorgan for å utvikle seg normalt. Mange personer med CAH fortsette å ta kortikosteroider hele livet, mens andre kan klare seg uten dem. Når sykdommen forvaltes riktig, kan personer med CAH leve et sunt liv med en normal levealder.

Høye jern Foods at babyer bør ikke spise

Høye jern Foods at babyer bør ikke spise


Det første året av en baby liv er delt inn i en seks måneders fasen av eksklusive amming, etterfulgt av en avvenningsfase der faste stoffer er innført, fra måneder sju til 12. Jern er viktig for fosterets utvikling. Høy jern matvarer utgjøre noe problem, gitt at barnet er minst 6 måneder gammel og ikke er allergisk.

Amming

The American Academy of Pediatrics anbefaler at babyer får alle sine næringsstoffer fra amming for de første seks månedene, eller fra en morsmelkerstatning som et andrevalg. Sunne babyer får nok jern fra morsmelk til de når seks måneder, når deres jern nivåer deplete. Ingen faste stoffer, spesielt høy-jern faststoffer som for eksempel fisk eller lever, skal gis til et barn før avvenning fase.

Sjømat og Peanuts

Noen foreldre er pro-forsinkelse - det vil si, banning svært allergiske matvarer som sjømat og peanøtter fra et barnets kosthold før de er mer utviklet. Andre mener at innføring av high-allergi matvarer tidlig vil bygge opp en immunitet. The American Academy of Barneleger '"Effekter fra gamle ernæringsterapi" var mangelfulle for eller imot, men det ga bevis for at eksklusive amming reduserer risikoen for kumelkallergi og eksem tilstander som eksem, vanlig hos barn yngre enn 5. Det fremdeles ikke er tilrådelig å gi avvenning babyer store mengder høy allergen mat.

Jerntilskudd

Iron kosttilskudd kan gjøre mer skade enn godt, spesielt under graviditet og for sunne babyer alderen 1 til 6 måneder, når det er en risiko for jern forgiftning, det motsatte av anemi. Sunne babyer yngre enn 7 måneder har lav risiko for anemi. Fra 7 til 12 måneder, et balansert kosthold, med jern fra heme kilder som rødt kjøtt, lever, fjærkre og fisk, anbefales. Heme jern er i form lettest absorberes av kroppen.

Avvenning

Fra 6 til 12 måneder, er babyer gradvis avvent brystmelk. Deres første faste stoffer er mushed opp ris, korn og frukt, som de varsomt ta til den nye maten. Etter dette, kan babyer spise nesten hva som helst. Høy jern matvarer som kylling, kalkun, lever, fisk og linser vil supplere morsmelk for å gjøre opp den anbefalte daglige 11 mg jern for 7 til 12-måneders-åringer.

Årsaker Primær Amenoré

Det finnes to typer av amenoré, primær og sekundær. Primær amenorré er fraværet av en menstruasjon i en kvinne som har nådd reproduktiv alder. Sekundær amenoré er opphør av menstruasjon i en kvinne. En menstruasjon er fullføringen av en kvinnes menstruasjonssyklus (kroppens forberedelse til graviditet) varsles med en strøm av blod ut av skjeden. Menstruasjonssykluser varierer fra kvinne til kvinne, i gjennomsnitt blir 28 dager lang.

Primær Amenoré Definert

En kvinne anses å ha oppstått primær amenoré hvis etter alder 14 er hun viser ingen tegn til brystutvikling og / eller vekst av offentlig håret sammen med fravær av menstruasjon. Menstruasjon er betegnelsen på en kvinnes første menstruasjon. Eller hun anses å ha oppstått primær amenoré hvis hun ikke har hatt mensen etter 16 år.

Genetiske årsaker

Genetiske årsaker til primær amenoré stammer fra fosterets utvikling i livmoren. Genetisk primær amenorrhea kan være forårsaket av kromosomforstyrrelser som Turners syndrom. Strukturelle problemer med livmor slik som mangel på en eller strukturforstyrrelser med egglederne kan hindre eller inhiberer den normale utviklingen av eller frigjøring av egg i livmoren.
Andre genetiske årsaker er arvet lidelser i binyrene, hjertesykdom, cystisk fibrose, sann hermaphroditism og Cushings sykdom.

Miljøfaktorer

Rapid vekttap eller gevinst kan føre til en ung kvinnes menstruasjon å bli forsinket siste alder 16. Noen idrettsutøvere som gymnaster og ballettdansere har høyere forekomst av primær amenoré enn den generelle befolkningen av kvinne på samme alder. Noen legens tyder på at det er en sammenheng med lavt kroppsfett og primær amenoré hos unge kvinner. Underernæring og stress er andre miljøfaktorer som kan føre til utvikling av primær amenoré. I seksuelt aktive kvinner, kan graviditet være en årsak til primær amenoré.

Andre årsaker

Infeksjoner i kjønnsorganer, strålebehandling og reseptbelagte legemidler spesielt de foreskrevet for depresjon kan føre til primær amenoré. Skader eller svulster vokser på reproduktive organer er også en mulig årsak.

Behandling er basert på årsak

Den behandling, hvis det er en for en pasients primær amenorrhea, er basert på å finne og behandling av den underliggende årsak til pasientens tilstand. En lege vil utføre en fysisk eksamen, ta en detaljert pasientens historie og ordre tester hun anser nødvendig. Tester som brukes for å bekrefte den underliggende årsaken til primær amenoré kan inkludere måling av hormonelle nivåer, til en MR av hjernen sjekke hypofysen, MR eller CT scan av de reproduktive organer for å se etter svulster.
Endringer i livsstil, bedre ernæring, økning i kroppsfett eller stressreduksjon kan anbefales avhengig av årsaken. Kirurgi mange også være et alternativ.
På grunn av de utallige hormonelle og fysiske faktorer som er vurdert i å bestemme behandling av primær amenoré denne tilstanden bør diskuteres med en profesjonell og ikke selv behandlet.