Digidexo.com

fin motorikk

Hva er de fem stadier av Parkinsons sykdom?

Parkinsons sykdom er en nevrologisk lidelse som oppstår når cellene i hjernen som produserer dopamin gjengis ikke-fungerende. Dopamin gir mulighet for samordnet grov og fin motorikk, inkludert flytende tale og god balanse. Parkinsons sykdom rammer begge kjønn likt. Åtti-fem prosent av dem som får diagnosen er over en alder av 50. Parkinsons sykdom vanligvis har fem trinn.

Stage One

Symptomene er milde i denne fasen og er vanligvis først bemerket av et familiemedlem av en venn av pasienten. Pasienten opplever små rystelser i den ene side av legemet og kan rulle refleksivt hennes tommel og pekefinger sammen i en "pille rullende" bevegelse. Dårlig holdning og tap av balanse kan noteres.

Stage Two

I dette stadiet, symptomene er bilateral (påvirker begge sider av kroppen). Mangel på balanse og problemer med å gå er merkbar.

Stage Tre

I den tredje fasen av Parkinsons sykdom, er en pasient klarer å stå eller gå i en rett bane. Ekstremt treg fysisk bevegelse (bradykinesi) er notert.

Stage Four

Alvorlige symptomer manifest i den fjerde etappen av Parkinsons sykdom. Gang kan likevel forekomme, men vil være sjeldne. Alzheimers symptomer kan utvikles. Pasienten er ikke i stand til å fullføre daglige gjøremål uten hjelp.

Stage Five

I den siste fasen av Parkinsons sykdom, er pasienten vanligvis immobile og vil kreve rundt-the-clock sykepleie.

Strategier for Teaching Fine & brutto motoriske ferdigheter

Motoriske ferdigheter knyttet til bevegelse av muskler i kroppen. De er delt inn i to grupper: finmotorikk og grovmotorikk. Grovmotoriske ferdigheter innebærer store bevegelser som gange, løping og hopping. Finmotorikk er mindre handlinger som fatte en blyant og kutte med saks. Avhengig av situasjonen, er det ulike strategier for å undervise både fine og grovmotoriske ferdigheter.

Utviklingsspørsmål

Utviklings fin og grov motorikk noen ganger kan være vanskelig for folk å skaffe. Grovmotoriske ferdigheter som hopping og løping kan bli påvirket med dem som lider med genetiske lidelser som muskeldystrofi og nevrologiske tilstander. Noen barn kan bare være en langsom utvikler og trenger ekstra oppmuntring i å utvikle finmotorikken. Bestem om barnet hadde tilbakeslag da de var en baby eller en pjokk. Vanligvis i en alder av 18 måneder, barna er i stand til å gripe fingermat eller en liten skje for fôring. Motoriske ferdigheter forsinkelser kan være et resultat av dårlig syn, eller for mer alvorlige tilfeller, mental retardasjon.

Finmotorikk

Lær finmotorikk med flere strategier som vil øke styrke og smidighet. Skjær langs svarte linjer på papir, og deretter bevege seg mot å bruke saksen på vinkler og kurver. Utvikle finmotorikk ved å trekke linjer og former med en finger, og deretter følge sammen med en blyant. Farge figurer med store fargestifter, maling med børster eller selv skrive med kritt på tavlen. Disse oppgaver vil bidra til å lære begrepet fatte noe mellom tommelen og fingeren. En annen strategi kan være å rulle ut deigen til matlaging, scooping og helle ingredienser i boller og deretter rører blandingen sammen. Åpning og lukking lokk på krukker, prikk-til-prikk tegning, arbeider med fliser, mosaikk og selv praktisere kursiv skrift kan hjelpe lære motoriske ferdigheter.

Brutto motoriske ferdigheter

Spille paradis og hoppetau er en strategi for å lære grovmotoriske ferdigheter. Det er viktig å ikke presse en person til å lære eller utvikle for fort. Avhengig av den fysiske evne til person, kan det ta et barn i mer enn en annen for å oppnå en viss milepæl. Læring balanse er viktig for å utvikle grovmotorikk. Instruere barn til å gå på en smal fortauskant mens du flytter et objekt fra en hånd til en annen. Lær romlige relasjoner ved å fortelle at barnet kan stå bak en stol, på siden av den og deretter foran stolen. Gjør det morsomt for barn når undervise dem brutto motoriske ferdigheter. Få barna til å etterligne bevegelser av visse dyr. Disse kan omfatte hoppe som en frosk, slithering som en slange og vaggende som en and.

Gjør Hair Transplants Arbeid med Very Fine Hair?

Å miste håret kan ta sitt toll på selvtillit. Hvis Rogaine og andre naturlige over-the-counter rettsmidler ikke har fungert for deg, har du kanskje tenkt på å motta en hårtransplantasjon. Men hvis du har fint hår, kan du ikke være sikker på om det er enda mulig å gjennomgå prosedyren.

Hva er en hårtransplantasjon?

En hårtransplantasjon er en prosedyre der hår fra ditt eget hode er fjernet og deretter podet inn de stedene hvor du opplever hårtap. Håret som er fjernet er generelt fra baksiden av hodet ditt, hvor du har en stor mengde hår, så hvis noen er permanent fjernet (håret vil ikke vokse tilbake når det har blitt fjernet), det kan ikke være lett oppdages .

Hva vil det koste?

Hårtransplantasjon kan være ganske dyrt. De fleste transplantasjoner belastes pr hår transplantat (en pode består av 1-5 hår som skal transplanteres inn i samme hårsekken plassering). Grafts vil kjøre i gjennomsnitt rundt fem dollar hver, med generelt minimum ett tusen grafts. Dette er bare hvis du har liten hårtap. Ekstreme tilfeller kan føre til at du får i overkant av tre tusen grafts, noe som ville ende opp med å koste rundt femten tusen dollar.

Vil prosedyren arbeide med fint hår?

En hårtransplantasjon vil fungere med alle slags hår, uansett hvor grovt eller fint hår er. Ja, det er lettere og resultatene vil være mer tydelig tidligere med grovt hår; men fordi håret er transplantert fra baksiden av din egen hodebunnen, vil du motta ditt eget hår, så fint hår som er transplantert på toppen av hodebunnen din vil se deg hjemme med resten av fine hår.

Kan jeg bleke tennene mine mens Iført Midlertidige finer?

De fleste tannleger vil tilby midlertidige skallfasetter mens du venter på ferdige skallfasetter å komme tilbake fra laboratoriet. De midlertidige skallfasetter brukes til å beskytte tennene og for å forhåndsvise hva det endelige utfallet vil være som når permanente veneers er på plass. Hvis du midlertidige skallfasetter bli misfarget du bør ringe tannlegen, fordi tannbleking produkter ikke anbefales i løpet av denne midlertidige fasen.

Teeth Whitening

En av grunnen til ikke å bleke tennene mens iført midlertidige skallfasetter er fordi tennene under skallfasetter er sårbare på grunn av tann reduksjon og fjerning av deler av det ytre tannemaljen som kan ha blitt utført før påføring av de midlertidige. Tannlegen bør gi vaskeanvisningen. Dr. Jay M. Azling, DDS, råder sine pasienter å skylle nattlig med fortynnet hydrogen peroxide - 50 prosent peroxide og 50 prosent vann - for å hjelpe til med flekker og misfarging. Men forlater bleking og blekemiddel på midlertidige skallfasetter i lang tid kan gjøre mer skade enn godt ved å gjøre dem altfor sensitiv.

Midlertidige skallfasetter er kun laget for å bli brukt for et par dager opp til to til fire uker. En felles klage om dem er at de blir frittliggende fordi sement som brukes til å binde dem til tennene er ikke det samme som det er for permanente veneers. Plasseringen er heller ikke så presis eller sikker som de faste veneers.

Mat og spytt kan lekke mellom tennene og midlertidige finer, ifølge Dr. John Rubin, DDS, og flekkene vil bli fjernet før installasjonen av den nye permanente veneers. Dessuten kan betennelse i tannkjøttet føre til misfarging langs tannkjøttet fra en reaksjon på de midlertidige materialer, som skal gå bort etter de midlertidige erstattes. Hvis tannkjøttet er betent bleking produkter bør ikke brukes.

Midlertidige skallfasetter er laget av en akryl bonding sammensatt; denne typen materiale ikke svare på tannbleking eller bleking. Materialet som brukes bør poleres for å oppnå en ønsket farge av tannlegen din før du forlater kontoret; hvis du er misfornøyd med fargen er det mulig at du trenger å gå tilbake og få dem polert igjen.

Mange tannleger vil råde deg til å bruke tannbleking produkter før de midlertidige eller permanente veneers er på plass. Ellers er det best å vente til permanente veneers er på plass før du vurdere bleking de omkringliggende tennene.

Betraktninger

Snakk med tannlegen din om eventuelle bekymringer du har om whitening dine midlertidige skallfasetter. Det er svært viktig å kommunisere dine bekymringer om dine midlertidige skallfasetter med tannlegen din. Å ha en aktiv stemme gjennom hele prosessen kan redusere komplikasjoner som kan komme fra farge problemer eller eventuelle bekymringer om utfallet av dine faste veneers.

Bivirkninger av finer

Bivirkninger av finer


Tann finer er et tynt lag av keramisk som er plassert over tannen på begge sider. Plassering av skallfasetter på tennene dine vil gi deg et lysere smil og forbedre utseendet på tennene. Veneers er en permanent løsning på kosmetisk tannlege problemer og må byttes ut etter hvert som de slites ned over tid. Det er bivirkninger og negative sider ved å bruke skallfasetter å forbedre utseendet ditt som du bør vurdere før de bestemmer seg for prosedyren.

Tennene følsomhet

Under prosedyren for å plassere tannfine på tennene, vil noen av tannemaljen fjernes for å tillate finér å feste, ifølge University of Iowa College of Dentistry. Dette fører til at tennene til å være mer følsomme for varme og kalde etter inngrepet. Dette symptomet er vanligvis liten.

Permanent løsning

Pasienter som er under behandling med kosmetisk tannlege veneers bør forstå at prosedyren er permanent. Når skallfasetter er plassert på tennene, er det ingen måte å fjerne dem. Den lille mengden av emalje som er fjernet fra tennene gjør det nødvendig å ha et belegg på toppen for å beskytte tennene og forbedre utseendet.

Chipping eller cracking

Dental skallfasetter er holdbare, men de er ikke uknuselig. Det er mulig for dine dental skallfasetter til chip og crack, noe som vil kreve at du må skifte finér.

Dyrt vedlikehold

Finer kan være kostbart å holde opp gjennom årene, som hver sprekk og chip vil måtte skiftes ut. Skallfasetter kan også slites ned gjennom årene, og krever mer vedlikehold for å holde opp utseendet på tennene. Dental skallfasetter gi deg hvitere og jevnt fordelte tenner, men de fortsatt må rengjøres og gjennomgå regelmessig vedlikehold. Du må også opprettholde god munnhygiene for å forebygge tannkjøttsykdom og hull i tennene etter plassering av dental veneers.

Tooth Finer Prosedyrer

Dental skallfasetter er porselen ermer som permanent dekke tennene. Kosmetiske tannleger og noen generelle tannleger tilbyr tann finer prosedyrer, som vanligvis består av tre kontor besøk for påfølgende trinn i behandlingen. Skallfasetter er vanligvis brukt til å korrigere kosmetiske tannproblemer, som for eksempel slitasje, chipping, isolert misfarging og tap av emalje. Fordi dental skallfasetter er ikke for alle, bør det første skrittet være å møte med en tannlege for en konsultasjon.

Betraktninger

I 2009, den gjennomsnittlige kostnaden for dental veneers var $ 1300 til $ 2000 per tann. Professional Bleking er mer kostnadseffektivt å behandle utbredt misfarging eller farging av tennene. Tannleger forbeholder tann finer prosedyrer for pasienter med generelt god tannhygiene og sunt tannkjøtt. I tillegg er prosedyren vanligvis ikke tilgjengelig for folk med ekstremt skjeve tenner, broer eller kroner på fortennene. Når tannlegen din bestemmer at du er en god kandidat for veneers, begynner han en prosess noen ganger kalt "smil planlegging", som innebærer å designe fargen og formen på skallfasetter å møte dine kosmetiske mål ved å utnytte fotografier, modeller eller dataprogrammer.

Forberedelse

Det første besøket for tann finer prosedyrer innebærer å forberede tennene for etterfølgende trinn. Til å begynne, skraper tannlege av en del av emaljen på tennene for å gjøre plass til porselenet. Vanligvis tar han ikke mer enn 0,5 mm av emaljen, som ikke er merkbar for andre med mindre de står veldig tett. Etter at emaljen er fjernet, tar tannlegen eller hennes bistå gips inntrykk av tennene dine som tannteknikere bruker for å lage dine skallfasetter. Prosessen med å konstruere veneers tar cirka en uke og en halv til to uker. I løpet av denne tiden, kan tennene føler deg uvanlig grov å ta på og være følsomme for varme og kulde.

Prøv-in

Den andre går for en tann finer prosedyren kalles "prøve-in." På denne utnevnelsen, plasserer tannlegen skallfasetter mot tennene for å avgjøre om teknikeren dannet dem riktig. Tannlegen ser for eventuelle uregelmessigheter og sørger for at skallfasetter sitter godt. Du vil bli gitt en mulighet til å undersøke skallfasetter og å be om eventuelle endringer i måten porselen vises. Det er viktig at du gjør tannlegen oppmerksom på eventuelle bekymringer under prøve-in, fordi modifikasjoner på et senere tidspunkt kan føre til en forsinkelse i prosedyren eller en ekstra kostnad. Om nødvendig, vil tannlegen sende skallfasetter tilbake til laboratoriet for eventuelle endringer ved avslutningen av prøve-in.

Bonding

I løpet av siste trinn i prosedyren, påfører tannlegen permanent skallfasetter på tennene. Til å begynne, benytter han en sur løsning å etse overflaten av tennene dine, noe som gjør dem grovt. Deretter gjelder hun en sementlignende lim til tennene dine kalt kompositt. Til slutt plasserer han skallfasetter over tennene og posisjonerer porselen. Når skallfasetter er på riktig sted, benytter hun en spesialisert lys til å tørke og herde kompositt. Hele prosessen er kjent som binding.

Etter-Care

Når tennene finér prosedyren er fullført, vil legen din planlegge oppfølging avtaler for mindre forme. Det er viktig at du regelmessig børste og floss dine nye skallfasetter, avdekket tenner og tannkjøtt for å opprettholde riktig tannhelse og hygiene, fordi hull i tennene og tannkjøttsykdommer er mulig selv med skallfasetter. Årlige eller halvårlige besøk med din tannlege er nødvendig for å opprettholde din veneers. Over tid kan porselenet blir slitt eller til pause.

Hvordan man kan sammenligne Lumineers til tradisjonelle Dental finer

Hvordan man kan sammenligne Lumineers til tradisjonelle Dental finer


Lumineers er ikke en ny oppfinnelse, men heller en som har blitt gjenfødt ved en endring av navn og nye teknikker. Opprinnelig kjent som Cerinate, Lumineers er midlertidige skallfasetter som kan bli lagt over tennene for å rette feil, skjule misfarging eller reparere små chips eller sprekker. Men tradisjonelle dental skallfasetter er det foretrukne valget for personer med alvorlige problemer som ønsker optimale resultater.

Bruksanvisning

Velg Lumineers hvis du er ekstremt følsomme for smerte eller foretrekker å ha en prosedyre som er mindre invasiv. Lumineers krever bare minimal sliping og polering av tennene før påføring (0 til 0,2 mm), mens tradisjonelle dental skallfasetter er mer invasive (som ofte krever 0,5 mm for sliping).

Bruk Lumineers hvis du ikke er overbevist om at du vil ha dental skallfasetter evig og ønsker å prøve en midlertidig løsning. Lumineers er lettere å fjerne enn tradisjonelle skallfasetter og etterlater ingen varige spor på tennene, noe som gjør at du kan gå tilbake til "naturlig" hvis du velger å gjøre det. Tradisjonelle dental skallfasetter, men krever at tannen slipes før påføring, noe som betyr at det må da være dekket av en finér alltid.

Besøk DentalPolls nettsted for å se videoer på anvendelse av dental veneers, inkludert flere som sammenligner Lumineers til tradisjonelle dental skallfasetter (se Ressurser nedenfor). Videoene vil gi deg en god ide om hva du kan forvente, hva inngrepet innebærer og hva de endelige resultatene vil bli.

Velg Lumineers hvis du vil at kosmetisk effekt av finer, men har ikke råd til tradisjonelle porselen veneers. Prisforskjellen kan være opp til 50 prosent i enkelte tilfeller, avhengig av tannlege og hvor omfattende behandlingen er. Siden Lumineers kan fjernes uten å skade tennene, kan du alltids erstatte dem senere med tradisjonelle dental skallfasetter.

Spør tannlegen din for å sammenligne begge typer finer hvis du spiller sports særlig kontakt sport. Lumineers er mye tynnere og kan chip lettere, mens porselen skallfasetter er sterkere.

Hint

 • Når du sammenligner dem med tradisjonelle veneers, kan Lumineers ser klumpete på noen mennesker, avhengig av deres ansikt struktur og kjeven. Tannlegen skal kunne fortelle deg om du er en god kandidat for Lumineers ved å ta røntgen og undersøker munnen struktur nøye.
 • Tradisjonelle finer kan føre tennene følsomhet på grunn av den mer omfattende fjerning av emalje.

Hva er forskjellen på en Dental Finer & liming?

Dental skallfasetter og bonding er begge en del av kosmetisk tannbehandling, og begge er metoder som er utviklet for å levere estetisk forbedring til tennene, noe som gjør dem rettere og hvitere.

Terminologi

Typisk refererer ordet "finer" til en porselens finer, som er et laminat som dekker som er plassert over den fremre overflaten av tannen for estetisk forbedring. En porselen finer er ikke den eneste type finér. Bonding refererer til kompositt harpiks som tannleger bruker for kompositt veneers, som også er plassert på tannen foran overflaten.

Bruksområder

Skallfasetter brukes til å justere flater, former, jevnhet og retthet av tennene, og også brukt til å bleke tennene som er sterkt misfarget. Bonding er ofte brukt til å fylle ut gapped tenner, og fikse sprukket eller sprukne tenner.

Materiale

Porselenet brukes for porselen veneers er ekstremt holdbare, og når bundet til tennene, vil vare i 5 til 10 år, ifølge MedicineNet.com. Bindemateriale er laget av sammensatt harpiks, som ikke er så sterk, og kan lettere chip eller brekke.

Gjennomskinnelighet

Porselen veneers har et nivå av gjennomskinnelighet som gjør dem ser mer naturlig. Bonding materialet er mer dekkende, og, mens tennene kan vises hvitt, kan en opp-nærmere titt avslører at unaturlig materiale er plassert i munnen.

Søknad

Bonding kan gjennomføres på en avtale, der tannlegen muggsopp, justerer, fester, seler og trimme den sammensatte tillegg. Porselen laminater, men ta to til tre besøk, siden en rekke visninger må tas og sendes til et laboratorium hvor porselen brikker skapes og formes i henhold til spesifikasjonene.

Reparasjon og vedlikehold

Ifølge Animated-Teeth.com, kan bonding brudd repareres mye lettere enn pauser i porselen skallfasetter, som vil kreve full erstatning. Dessuten er skallfasetter motstandsdyktig mot flekker og tåler mer aktivitet i munnen, mens kompositt harpiks ikke er motstandsdyktig mot flekker, og krever at pasienten være forsiktig og hele tiden klar over sin tilstedeværelse.

Hvordan man kan sammenligne Dental finer

Hvordan man kan sammenligne Dental finer


Mens de første generasjonene av dental veneers var midlertidig og tendens til å falle av til enhver tid, skallfasetter i dag tilby en rask og smertefri løsning til en rekke kosmetiske dental problemer.

Funksjon

Dental skallfasetter er et flott alternativ når det gjelder å forbedre utseendet på tennene. En tannlege finer er et tynt stykke materiale som er formet og støpt til skredder passe en tann. Skallfasetter brukes til å lukke gapene mellom tennene, dekker flekker tenner, og rette utseendet på skjeve og merkelig formede tenner. Du kan ha bare én tann dekket med en finer eller du kan ha flere tenner dekket.

Typer

To typer materialer er tilgjengelig for å lage dental skallfasetter: kompositt harpiks og porselen. Komposittharpiks finer er laget av en tann-farget plastmateriale, og er mindre kostbart og raskere alternativ. Deres levealder er 5 til 7 år, og de kan gjøres rett i din tannlegekontor. Porselen veneers er mer holdbare og varer mye lenger enn kompositt harpiks veneers. De er mindre utsatt for farging, og kostnadene betydelig mer enn sammensatt harpiks finer. Porselen veneers er laget i et laboratorium i stedet for i tannlegekontor, slik at tidsrammen for produksjon og plassering er lengre.

Fordeler

Forhold til andre tannbehandling, skallfasetter krever mindre tid og færre besøk hos din tannlege kontor. Veneers er minimal invasiv, krever ingen utvinning tid, og kan brukes til å løse flere problemer samtidig, for eksempel chipped og misfargede tenner.

Advarsel

Å plassere finer riktig, vil tannen bli omformet litt med en fil. Dette gjør fremgangsmåten irreversibel. Også, selv om prosedyren ikke skal være smertefullt, American Academy of Cosmetic Dentistry anbefaler å bruke en bedøvelse mens du har skallfasetter plassert for å sikre maksimal komfort under prosedyren.

Gross & Fine Motor Development i ADHD barn

Gross & Fine Motor Development i ADHD barn


ADHD, eller attention-deficit hyperactivity disorder, er vanlig, og rammer opptil 2 millioner skolebarn i USA, ifølge American Academy of Child og ungdomspsykiatri. ADHD er definert av overdreven aktivitet, manglende evne til å fokusere eller organisere og impulsivitet.

Motoriske ferdigheter og ADHD

Ifølge University of Maryland, er grove og fine motoriske forsinkelser vanligvis sett komplikasjoner som følger med ADHD. Grovmotoriske ferdigheter innebærer store musklene som brukes i ting som løping og klatring, mens motoriske ferdigheter er de som involverer finger, hender og håndledd, som å sette sammen puslebiter eller skriftlig.

Forskning på ADHD og Motor Problemer

En studie publisert i den 18 mai 2009, utgaven av "Behavioral og hjernefunksjon" fant at 80-96 prosent av ADHD-guttene viste moderat til alvorlige problemer med motoriske ferdigheter i forhold til kontrollgruppen av ikke-ADHD gutter.

Finmotorikk

Konkret har håndskrift blitt bemerket ofte som problematisk for ADHD barn. Men den norske undersøkelsen i «Behavioral og hjernefunksjoner" bemerket betydelige vansker med å få riktig matvaner også.

Klossethet

Både American Academy of Child og ungdomspsykiatri og den norske studien bemerket klossethet, med AACAP refererer klossethet når du løper eller hopper, mens studien detaljer vanskeligheter med å komme borti ting og vanskelighets med idrett, spesielt.

Andre Gross Motor Problemer

Den norske studien peker på at ADHD-gruppen vist økt muskeltonus, rykninger og problemer med både balanse og stabilitet. De konkluderte med at ingen av de motoriske problemer observerte synes å være på grunn av uoppmerksomhet eller impulsivitet.

Hvordan Clean Dental finer

Hvordan Clean Dental finer


Når dental skallfasetter er på plass, kan det hende du ikke trenger noen oppfølging avtaler. Rengjøring og omsorg for dine skallfasetter kan gjøres hjemme ganske enkelt og uten behov for noen spesielle utstyr. Mens tennene kan ha noen følsomhet for et par dager etter montering, vil de til slutt gå tilbake til det normale, så du vil være i stand til å rense dem og omsorg for dem som normalt.

Bruksanvisning

Bruk Whitening tannkrem for å rense tannfine. Selv om du ikke kan endre fargene på skallfasetter, kan tannkrem forhindre plakk og beis filmer fra forming på toppen av finer, påvirker det generelle utseendet og følelsen av implantater.

Brush, floss og skyll som du ville dine naturlige tenner. Holde dental skallfasetter i god stand vil hindre hull i tennene og tannkjøttsykdommer fra å endre fargen på tennene bak skallfasetter (som vil ha en effekt på fargen på finer selv).

Rengjør dental veneers med profesjonelle tannkrem formler, for eksempel Supersmile (se Ressurser nedenfor). Tilgjengelig kun gjennom tannleger eller online, ble tannkrem spesielt utviklet for å forebygge og fjerne flekker på tannfine uten bruk av slipende komponenter.

Spør tannlegen din for å demonstrere riktig teknikk for tanntråd etter å ha veneers limt. Dette vil hindre deg fra å sette press på de gale stedene og forårsaker chips eller sprekker. Tannlegen din kan be deg om å skyve floss ut sidelengs i stedet for å trekke den rett ned fra tannkjøttet.

Planlegg regelmessige kontroller og profesjonelle rengjøringer. Mens en tannpleier ikke trenger å utføre noen rengjøring direkte på skallfasetter, kan han sørge for at det ikke er noen plakk mellom dem eller på ryggen av dine tenner. Be om pleieren som har mest erfaring behandling av pasienter med skallfasetter.

Hint

 • Når du renser dine dental skallfasetter i starten, praksis anvende ulike grader av press. Hvis du føler ubehag, du presser for hardt.
 • Rengjør kantene av finer, der bonding berører tannkjøttet. Mens finer er motstandsdyktig mot flekker, er den sement som brukes for å binde de finerer ikke.
 • Skallfasetter er utsatt for chipping og brekkasje hvis behandlet for aggressivt.

Slik fjerner Dental finer

Slik fjerner Dental finer


Finéring er en vanlig tann prosedyre for de med tenner stygge. Dental skallfasetter er tynne, spesialdesignede skjell som passer over tennene til å dekke opp sprekker, flekker eller mellomrom. Men etter flere år, kan skallfasetter bli chipped, knust eller misfarget, og kan trenge å bli fjernet. En du har skallfasetter, må du permanent bære dem fordi front lag av emaljen er fjernet fra tennene. Siden finer er bundet av sementen til tennene, er de ikke å bli fjernet av en person, men bare av en profesjonell tannlege.

Bruksanvisning

Slik fjerner Dental finer

•  Ta kontakt med tannlegen din umiddelbart hvis du har brutt eller chipped din finér, fordi det må fjernes og erstattes så snart som mulig. Diskuter med din tannlege hva som skjedde med din veneers som fikk dem til å trenge å bli fjernet.

Innse at hvis du har for lite emalje igjen på tennene etter skallfasetter er fjernet, kan kronene være det eneste alternativet. Men hvis det er en betydelig mengde av emalje fortsatt bevart på tennene dine, gjøre om finer bør ikke være et problem.

Planlegge en avtale med tannlegen din å ha veneers fjernet. Tannlegen vil hakk dem, forårsaker dem til å stikke av, og deretter pusse tennene før liming skallfasetter på igjen. Nye inntrykk av tennene må gjøres hvis skallfasetter må være helt erstattet.

Hvordan finer fungerer?

Hvordan finer fungerer?

Hva er det?

The Academy of General Dentistry (agd.org) definerer veneers som tynne biter av porselen eller harpiks, som er permanent festet til forsiden av tennene. Veneers fungere som individuelle skjell at når levd opp til overflaten av tennene, skaper umiddelbar perfeksjon. Skallfasetter kan festes til hvert enkelt individ tann, bare noen få, eller bare en som har en kosmetisk feil.

Minimal Pain, men mye forberedelser

Forberedelsesprosessen til å søke skallfasetter er gjort i flere besøk. En finer er omtrent halvparten av en millimeter i tykkelse, så det vil være nødvendig for tannlegen å barbere nettopp at mengden av emalje fra forsiden av tennene. Det er minimal smerte involvert, men en lokal bedøvelse kan administreres for å lindre ubehaget. Inntrykk er dem gjort som vil kreve at du bite ned i en bit skuff full av gunk, som egentlig er en voks som vil stivne og bli brukt som en guide for å forme dine nye skallfasetter.

Vedleggs Process

Når den nye skallfasetter er tilbake fra laboratoriet, som bør ta ca to uker, begynner magi. Medicinenet.com forklarer at bindeprosessen er fullført med lettvektsement som reagerer ved herding når de treffes med et spesielt lysstråle. Når skallfasetter er satt på plass, vil tannlegen be om å se deg for en oppfølging besøk i ca en uke for å sørge for at de er helt festet.

Skallfasetter er ikke Indestructible

Riktig omsorg må tas for å sikre at dine veneers tåle. Derfor tenner sliping, is tygging, spiker biting, og eventuelle andre dårlige vaner som kan føre til at skallfasetter å chip off er ikke anbefales. Husk, skallfasetter kan ikke repareres. Hvis en sprekker, vil en ny må bygges på lab.

Hvordan ha en Finer Erstattet

Hvordan ha en Finer Erstattet


Den type finer du har vil diktere hvordan du har det erstattet. Resin veneers og Lumineers kan lett erstattes, siden de anses midlertidig, og er bundet til tannen med en lettere sement. Da Vinci og andre typer porselen veneers kan trenge mer omfattende forberedelser før de trygt kan fjernes og erstattes.

Bruksanvisning

•  Har din gamle finer fjernet. Hvis fineren blir erstattet fordi det brøt eller kuttet, og kan ikke fikses, vil prosedyren trolig gjøres over et enkelt besøk. Hvis, derimot, må du ha flere finer erstattet fordi du trenger en ny komplett sett eller fordi du ønsker en annen type, må du kanskje gå tilbake over en periode på flere uker.

Vær forberedt på tannlegen å anbefale gingival (tyggegummi) recontouring. Prosedyren innebærer fjerning av tannkjøttet, slik at de nye veneers vil passe ordentlig uten å utsette røttene av tennene eller sement som brukes til å lime finer. Gum recontouring er et kirurgisk inngrep, og kan kreve noen bedring før skallfasetter kan erstattes.

Lag en annen avtale for å få all sement og bonding materiale fjernes. Avhengig av typen av materialer som brukes, kan dette innebære dype polering av tennene ved hjelp av en diamant-kantet burr eller lignende verktøy. En dyp rengjøring og skalering kan også være nødvendig.

Ha nye inntrykk tatt. På grunn av at fjerningen av finer vil påvirke overflaten av tannen, vil man trenger å bli målt og monteres på nytt for å sikre en riktig passform. Avhengig av om din tannlege kontor har eget laboratorium eller ikke, må du kanskje vente til neste avtale for å få de nye veneers permanent bundet.

Kom tilbake en siste gang for å motta nye skallfasetter. Denne prosedyren vil være noe annerledes enn den første gangen du fikk skallfasetter, så ikke bekymre deg for noen ubehagelige overraskelser. Når finer har blitt montert over tennene, vil de bli permanent bundet med sement og bruken av en spesiell bindings lys.

Hint

 • Skallfasetter har en levetid på ca 10 år. Etter det, vil de trenger for å bli fjernet og erstattet.
 • Resin veneers kan brukes av nesten alle kosmetisk tannlege, mens Da Vinci veneers krever arbeidet til en ekspert som har spesialundervisning.
 • Det er ganske invasiv å ha enda en finer erstattet. Selv i hendene på den beste tannlege, kan prosedyren være lang og slitsom, og du kan oppleve noen smerte og ubehag.

Hvordan Are Dental finer Fjernet?

Dental veneers

Dental skallfasetter er en flott måte å korrigere det som naturen kan ha rotet til. Skallfasetter kan også være en måte for deg å gjenskape hva som kan ha gått tapt på grunn av en ulykke eller en skade. Uansett hva årsaken til kosmetisk kirurgi, har tannbehandling blitt så avansert at praktisk talt alle dental feilen kan bli feilfri. Ditt smil og utseende sier mye om deg; dental skallfasetter hjelpe deg å kontrollere hva som blir sagt. Borte er de dagene av å bli tvunget til å leve med chips, sprekker, hull og misfarging.

Custom-Made

Dental skallfasetter er en skreddersydd, tann-farget skall som er utformet for å dekke forsiden av tannen din. Skallfasetter har vært svært gunstig for pasienter som ønsker å forbedre utseendet sitt smil, nære hull i mellom tennene, og reparere sprukne eller skjeve tenner. Men dental skallfasetter er en irreversibel prosedyre. Før du velger å ha dette gjort, må du finne ut om den estetiske fordelen er verdt risikoen. Grunnen skallfasetter er permanent er fordi når finér er skapt for tann, har emaljen å bli omformet slik finér vil følge ordentlig. Men når tannen er omformet, er en del av tannemaljen tapt. Hvis fineren engasjementet er for mye for deg, finnes det andre alternativer. Skallfasetter er et alternativ til liming og kroner, så kroner og bonding kan være et alternativ til veneers.

Fjerning Unntak

Visse situasjoner krever en dental finer som skal fjernes fra emaljen av naturlige tann. For eksempel kan du ha en finer fjernet for å reparere en chip eller annen skade overflaten. Du kan også fjerne en finer hvis du skal bytte strukturen i finér for en annen form eller farge. Veneers bør bare tas ut for vedlikehold formål. For å gjøre dette, er en spesiell dental verktøy som brukes for å frigjøre finér unna tannemaljen. Etter at finéren er blitt fjernet fra tannen, har en hvilken som helst gjenværende klebemiddelet å bli fjernet slik at tannen kan være etset på nytt før erstatnings finer kan klebes til det.

Finer Cons

I tillegg til å være irreversible, kan skallfasetter være kostbart å reparere hvis de er sprukket eller skadet. Dine tenner er også i fare for å bli mer følsomme for varme og kalde retter og drikker på grunn av emaljen går tapt. Også, dental skallfasetter er en form for kosmetisk tannbehandling, slik at de er vanligvis ikke dekket av dental forsikring.

Materialer

Kompositt harpiks og porselen skallfasetter er materialer som oftest brukes til å lage dental skallfasetter. Porselen veneers er dyrere som kompositt harpiks veneers fordi porselen veneers har de samme effekter og utseende på dine naturlige tenner. Selv om porselen veneers ser mer naturlig enn kompositt harpiks veneers, sistnevnte holder seg til tannemaljen bedre.

Levetiden for en Finer

Normalt dental skallfasetter siste fem til ti år, men livet av deg kan bli bedre bestemmes av hvor godt du vedlikeholde dem. For eksempel kan tannlegen din om at du unngår å spise spesielle matvarer eller drikke bestemte drikker, for eksempel gulrøtter, nøtter, rødvin, kaffe og te.

Sammenligning av Dental Labs 'finer og Crowns

Sammenligning av Dental Labs 'finer og Crowns


Tennene kan bli skadet av å spille sport, falt ned, drikke alkohol og sukkerholdig drikke, og dårlig hygiene. I tillegg til råtnende, kan tennene bli chipped, ødelagt og farget. Tannleger kan løse de fleste skadede tenner med kroner eller skallfasetter. De fikse også hull, eller mellomrom mellom tennene.

Tannkrone

En tannkrone er en porselen eller metall-baserte restaurering som erstatter den permanente tannen. Den dekker hele området av tannen over tannkjøttet. Tannen er bakken ned, og tannkrone er limt eller sementert på bakken ned tann. En krone kan lages i en nyanse som passer dine naturlige tenner. Kronene er ofte brukt til å dekke tennene som har vært root-canaled, ødelagt eller chipped unna, eller som inneholder store fyllinger.

Dental Veneer

En tann finer er et ekstremt tynt porselensskallet som er plassert på forsiden av tannen. Sliping ned det faste tann er ikke alltid nødvendig med en finer. Veneers reparere ødelagte, chipped, gapped eller flekker tenner. De fleste får skallfasetter for utseende heller enn for tannskader.

Velge mellom kroner og finer

Tannlegen er den beste personen til å velge riktig behandling for tennene. Han vil X-ray tannen og fortelle deg den riktige fremgangsmåten for å reparere den.

Hvordan snakke til en tannlege Om Dental finer

Hvordan snakke til en tannlege Om Dental finer


En tann finer er et tynt lag av restaureringsmateriale som er påført over overflaten av en tann. Dens formål er vanligvis kosmetisk men det kan også brukes for å beskytte en skadet tann overflate. Det er viktig å vite hva finer kan og ikke kan gjøre for deg.

Bruksanvisning

•  Finn ut om du er en god kandidat for veneers. Finer bør ikke påføres over tennene som har aktive periodontal sykdom eller en utilstrekkelig mengde emaljen på tennene sine. Pasienter som skjærer tenner i søvne også er dårlige kandidater for skallfasetter.

Fortell tannlegen din hva resultatet du prøver å oppnå. Den mest effektive bruken av finér er å dekke tenner som er sprukket, ødelagt eller slitt ned. Skallfasetter også er effektive i å dekke tenner som er feiljustert eller misformet.

Spør om hjelp skallfasetter å korrigere andre problemer. Tannlegen vil kunne fortelle deg det forventede resultatet av å anvende skallfasetter å endre fargen på tennene som er permanent misfarget med tidligere tannbehandling legemidler eller.

Diskuter fordeler og ulemper med de ulike materialene. Porselens finer ser mer ut som naturlige tenner og motstå flekker bedre mens harpiks finer krever mindre av tannoverflaten til å bli fjernet.

Lær hvor lenge veneers skal vare. De er ikke permanent og generelt må byttes hvert 5 til 10 år, avhengig av materialet og teknikker som brukes.

Hvordan ta vare på Composite finer

Hvordan ta vare på Composite finer


Kanskje du har sett den utrolige transformasjon veneers kan gjøre på en person tenner. De kan lukke gapene, forbedre en ujevn smil, selv gi deg hvitere tenner. Så hva er skallfasetter? De er shell-lignende belegg tannleger gjelde over tannen. Komposittmateriale er de samme tingene som de bruker til å gi deg tann farget fyllinger, og det vanligvis koster mindre enn andre finer materiale. Men fordi de ikke motstå flekker like lett som porselen (en annen finér materiale), må du vite hvordan du skal ta vare på kompositt veneers.

Bruksanvisning

•  Unngå hard mat. Composite skallfasetter er ikke så delikat som sine porselen kolleger, men under høyre form for press de kan chip og bryte. Unngå ting som gelé og karamell epler, hard candy og bein.

Unngå mat og drikke som flekker. Ting som kaffe, te, brus, rødvin og druesaft kan flekke kompositt veneers. Selv sigaretter er ikke mat, kan de også gjøre sin del av farging. Hvis du ikke kan unngå disse elementene sammen, børste og skyll godt etter du unne deg.

Bruk riktig type tannbørste. Enten jobbe med en myk bust eller en elektrisk tannbørste.

Unngå slipende tannkrem. Whitening tannkrem og de med natron tendens til å være mer slitende enn andre. Spør tannlegen din hva han anbefaler.

Floss minst en gang om dagen. Å ha skallfasetter enn tennene betyr ikke at bruk av tanntråd bør stoppe. Plakk kan fortsatt bygge seg opp mellom tennene.

Få dobbelt årlige rengjør fra tannlegen din. Fortell noen nye tannleger som du har kompositt veneers, som visse rengjøringsmetoder kan ripe eller skade dem.

Bruk en nattevakt. Slipe tennene om natten kan føre til eventuell skade på skallfasetter. En nattevakt kan hjelpe deg å unngå slike problemer.

Slik fjerner en Fine Splinter eller Cactus Needle Bruke Elmers Glue

Slik fjerner en Fine Splinter eller Cactus Needle Bruke Elmers Glue


Fin splinter og kaktus nåler kan være vanskelig å fjerne. Noen ganger kan du ikke engang se disse små splinter eller kaktus nåler, langt mindre fjerne dem med pinsett. Elmer School Lim fungerer godt for å fjerne små, smertefulle kaktus nåler. Ofte prøver å fjerne splinten eller kaktus nål med pinsett og en nål faktisk driver objektet dypere inn i huden, så prøv denne metoden først. For best resultat, vil du så mye av kaktus nål eller fine splinter ligger over hudens overflate.

Bruksanvisning

Prøv denne metoden før du bestemmer deg for å plukke og pirke på det stedet der du mistenker den lille, nesten usynlige splint eller kaktus nålen er plassert. Ofte forsøker å fjerne splinter eller kaktus nålen faktisk driver objektet dypere inn i huden. For best resultat, vil du så mye av kaktus nål eller fine splinter ligger over hudens overflate.

Rist opp en flaske Elmer School Glue. Noe annet merke hvit skolen lim vil også arbeide for dette kaktus nål fjerning metode.

Hell ca 1/2 teskje av limet inn i håndflaten eller fingeren der splint eller kaktus torn ligger. Med din uskadde hånden, bruke en finger eller to for å spre et moderat tynt lag med lim over området der splint eller kaktus nålen er plassert. Spre limet ca 1/2 tommers rundt den mistenkte området av splint eller innebygd kaktus nål.

Bruk et papirhåndkle eller serviett til å tørke av overflødig lim fra håndflaten din. Vær forsiktig med å tørke vekk noe av limet på fingeren eller hvor limet ligger rundt splint.

La limet tørke i omtrent fem minutter og deretter gjenta trinn 3 og 4 for å legge til en annen tynt lag med lim til området av den lille vanskelige å se splint eller kaktus nål. Et par lag med lim vil gjøre for et bedre grep på splint eller kaktus nål.

Trekk av limet forsiktig etter det andre laget av limet har tørket. Med noe hell, vil kaktus nål eller splint være fast til limet og vil trekke seg ut av huden din. Noen ganger, hvis det er flere kaktus nåler til stede, er en annen liming nødvendig å fange opp og fjerne dem alle.

Vask området med en antibakteriell såpe som Dial å begrense sjansene for infeksjon.

Tørk med en ren papirhåndkle, bruke en skvett av antibiotisk salve og dekning for to dager med plaster for å fremme helbredelse og hindre smitte.

Monitor stedet der kaktus nål ble innebygd for tegn på infeksjon som rødhet, hevelse eller smerter.

Hint

 • Hvis denne metoden er mislykket, må du ty til den gammeldagse splint fjerning teknikk som involverer et forstørrelsesglass, en bløt i varmt vann, en nål og pinsett.
 • Hvis du ikke kan fjerne kaktusen nål eller splint, bruke antibiotika salve til området og dekk med et plaster. La kaktus nål eller splintre en dag eller to til å arbeide seg ut fra under huden. Ofte er situasjonen vil løse på egen hånd.
 • Hvis du fortsatt ikke kan fjerne hele splint eller kaktus nål, må du gå til legekontoret for å få hjelp.
 • Oppsøk lege hvis området av splint eller kaktus nål blir rødt, smertefulle eller hovne eller dersom et utslipp eller pus begynner å strømme fra sårstedet. Dette indikerer en infeksjon.

Dental Finer Problemer

Dental Finer Problemer


Dental skallfasetter brukes i kosmetisk tannbehandling for å forbedre utseendet på en pasientens tenner. Finer er laget av keramikk og brukes til å dekke overflaten av en tann som har blitt ødelagt, sprukket eller skadet.

De krever Care

Dental skallfasetter er permanente og kan ikke fjernes. For å passe veneers riktig, kan tannlegen fjerne noe emalje fra tennene før begynnelsen plassering. Når emaljen er fjernet fra tannen din, vil det ikke være frisk nok til å stå alene uten finér. Dette permanency kan føre til problemer i de som ikke riktig omsorg for sine skallfasetter.

De kan bli skadet av visse matvarer

Etter å ha veneers installert, er det viktig at du følger kosten retningslinjer som skissert av tannlegen din. Finer oppsprekking kan oppstå hvis du tygge på crunchy eller hard mat. Andre problemer inkluderer økt risiko for ising i tennene og forfall.

De kan føles vanskelig å begynne med

Når du har dine veneers plassert, kan de føle seg klumpete i starten. Denne følelsen vil vanligvis gå bort etter noen uker, i henhold til Garden City Dental Associates.

De slitasje over lengre tid

Fortsett å utøve god munnhygiene - tannpuss og tanntråd - for å forebygge problemer. Men selv om de er godt tatt vare på, vil dine skallfasetter slitasje over tid og kan til slutt må byttes ut. Ifølge en artikkel på nettstedet Dental Health Directory, bør veneers vare i minst 10 år.