Digidexo.com

veskeansamling i testikkelen

Kongestiv epididymitt Treatment

Det finnes to typer epididymitt: congestive og kjemisk. Kjemisk epididymitt kan oppstå fra stoffer som amiodaron eller fra tilbakestrømning av urin i bitestikkelen. Kongestiv epididymitt, men har en tendens til å forekomme som en komponent problem etter genito-urin kirurgi, hvor det er en del av en tilstand kjent som post-vasektomi smertesyndrom.

Sak Kongestiv epididymitt

Epididymitt er merket med betennelser i bitestikkelen (den buede strukturen på baksiden av testikkelen der sædcellene modnes). Kongestiv epididymitt oppstår etter en vasektomi, oftest en lukket-ended prosedyre der sædlederen - røret sperm reiser gjennom - er festet stengt, og tilbake trykket bygger til smertefulle nivåer i bitestikkelen, ifølge Cory G. Christiansen, MD , og Jay I. Sandlow, MD.

Den andre typen av vasektomi, kalt open-ended, etterlater den ene enden av sædlederen uhindret, noe som åpner for en frigjøring av trykk i bitestikkelen. Christiansen og Sandlow oppmerksom på at selv om kongestiv epididymitt er faktisk en mulig konsekvens av en vasektomi, er det uenighet om hva den eksakte årsaken er.

Symptomer

Kongestiv epididymitt symptomer inkluderer hevelse eller tyngde i testiklene, mild til uutholdelig smerte i pungen og potensielt en lavgradig feber, ifølge Sherry Baker ("Forstå Blue Balls"). Flere andre mulige tegn er en klump i testikkelen, ubehag i nedre del av magen og bekkenet, og forstørrede lymfeknuter i lysken. Disse symptomene, ifølge Christiansen og Sandlow, oftest dukker opp fem til syv år etter en vasektomi.

Behandlingstilbud

Menn som lider av kronisk epididymitt har flere behandlingstilbud åpne for dem. Disse spenner fra en diett av sengeleie og smertestillende for de letteste symptomer på tilstanden opp til en rekke kirurgiske prosedyrer for postoperativ epididymal smerte.

Fra et kirurgisk ståsted, de fire hovedalternativene er en vasektomi reversering, fjerning av bitestikkelen, fjerning av testiklene helt, eller overgang til et åpent vasektomi. En vasektomi reversering er en prosedyre der sædlederen ikke er blokkert eller kuttet endene til igjen, slik at trykket inne i bitestikkelen når strømmen er gjeninnsatt.

Noe som ligner på en vasektomi reversering er en overgang fra en lukket-end vasektomi til et åpent vasektomi. Dette innebærer oppheve en av rørene (enten øvre eller nedre) som går fra sædlederen, og resultater i lindrende epididymal trykkoppbygging. Denne fremgangsmåten er forskjellig fra en vasektomi reversering i at du ikke klarer å få noen gravid etter denne overgangen.

En epididymectomy er det riktige navnet for den totale kirurgisk fjerning av bitestikkelen. Denne fremgangsmåten er en sikker måte å eliminere smerte i epididymis og, sammen med en orkidektomi (fjerning av testiklene), er et fast løsning.

Årsakene til hovne testikler

Epididymitt

Mange problemer kan føre til hevelse i testiklene. Epididymitt omfatter svelling av epididymis, den del på baksiden av testikkel hvor sæden er lagret. Denne svelling er forårsaket av enten veksten av en cyste eller en infeksjon. Cyster kan være ufarlig og vanligvis løse på egen hånd. Hvis det ikke er noen smerte forbundet med cyste, tilstanden er vanligvis ikke behandlet. Bakteriell epididymitt stammer vanligvis fra en urinveisinfeksjon eller en seksuelt overførbar sykdom. Hvis årsaken er bakteriell, er et antibiotikum som kreves for å løse infeksjon og hevelse.

Hydrocele og Orkitt

Hydrocele er definert som en opphopning av væske i pungen sekk. De vanligste symptomene er en hoven testikkel som ser ut som en vannballong. Hydrocele er vanlig hos nyfødte og deretter igjen i eldre menn. Oftest er hydrocele forårsaket av traumatisk skade eller strålebehandling. Selv om hydrocele ikke forårsaker smerte og er ikke en farlig tilstand, er kirurgi ofte nødvendig hvis tilstanden løser ikke på egen hånd.

Hevelsen assosiert med orchitis er oftest forårsaket av kusma. Det er en svært smertefull tilstand der, i tillegg til hovne testikler, symptomer inkluderer utløsningen av blod og blod i urinen. Orchitis kan også være assosiert med epididymitt, hvor smitten sprer seg fra bitestikkelen til testikkelen selv. Antibiotika er nødvendig å rydde opp infeksjonen.

Kreft og varicocele

Ifølge American Cancer Society, er testikkelkreft ganske uvanlig; Imidlertid kan en svulst føre til at testiklene til å hovne opp.

En annen årsak til testikkel hevelse, varicocele, oppstår når en blodåre på testikkelen blir hoven. Denne tilstanden kan hindre riktig blod fra å nå testikkelen når venen stigninger, forårsaker at blodet blir sikkerhetskopiert. Hvis ikke riktig behandlet, kan dette sikkerhetskopierte blod øke den gjennomsnittlige temperaturen i pungen sekk og gjøre for en lavere sædkvalitet. Ofte vil menn med varicocele trenger å bære en jock stropp til å kutte ned på smerter forbundet med tilstanden. Hvis problemet vedvarer, er kirurgi ofte nødvendig å klippe ut og feste den unormale blodåre.

Venstre Pelvis & Testicle Pain

Smerter i en manns venstre bekkenområdet kan være på grunn av en rekke helsemessige forhold (en skade, en blære infeksjon, venstre nyre), men når den er kombinert med smerter i testikkel i tillegg, er det mange flere mulige årsaker. Noen av disse inkluderer Chlamydia (vanlig seksuelt overført sykdom), epididymitt (betennelse i det oppkveilede røret i nærheten av baksiden av testikkel), og testikkeltorsjon (en vridd testikkel).

Vanlige årsaker

Dersom en skade har oppstått til venstre bekkenområdet eller venstre testikkel, blir smerten generert kan skyldes skader opplevd eller rest skade smerter, spesielt hvis skaden var av nyere dato. En annen vanlig årsak til smerte følte samtidig i disse områdene inkluderer infeksjoner, som kan ha spredt gjennom lysken. Infeksjoner som påvirker testiklene inkluderer klamydia, epididymitt, og Orkitt. Vanligste årsakene til smerte i denne delen av den mannlige kroppen kan inkludere nyrestein og kusma.

Seriøse Testicle betingelser

Noen testikkel medisinske tilstander kan også produsere smerter i disse områdene også. Den mest alvorlige av disse - i forhold til testikkel helse spesielt - er testikkeltorsjon, siden det kan føre til døden av testikkelen hvis øyeblikkelig legehjelp ikke er søkt.

Testikkeltorsjon resultater når testikkelen blir vridd på en slik måte at det begynner å kutte av sin egen blodtilførsel. Andre testikkelen forhold som kan generere smerte inkluderer testikkelkreft, spermatocele (testikkel væske buildup), og retractile testikkel (der testikkelen trekker tilbake i lysken).

Advarsel

Medisinsk oppmerksomhet, spesielt i tilfelle av testikkeltorsjon, bør søkes for øyeblikkelig og vedvarende smerte som forekommer i den mannlige lysken. Fysiske helseproblemer opplevd i de mannlige lysken og testikkel områder har potensial til ikke bare begrense reproduktive evner, men også å påvirke mannlig seksuell ytelse, noe som gjør legehjelp en viktig faktor.

Mild Pain Treatment

Hvis smertene er mild og ingen alvorlige bekymringer eksisterer medisinsk, kan smertene bli behandlet av over-the-counter smertestillende medikamenter som paracetamol (Paracet), aspirin eller ibuprofen (Advil, Motrin, og andre). I tillegg til medisinering bruk, plassere noen form for støtte rundt testikkelen området når du ligger flatt ned (som et håndkle eller atletisk støtte gir) vil hjelpe med smerte også. For smerte ledsaget av hevelse, kan isposer være innpakket i et håndkle og brukes som trengte støtte (og hevelse redusering) som dere hvile.

Forebygging / løsning

Hvis kontaktsport har startet smerte, iført en atletisk supporter under fremtidig aktivitet kan bidra til å forebygge denne typen smerte i fremtiden. Hvis smerten er på grunn av en seksuelt overført sykdom, ved hjelp av et kondom ved seksuell kontakt i fremtiden er anbefalt som forebyggende mot ny sykdom infeksjon og den resulterende smerte det kan forårsake.

Er epididymitt smittsomt?

Er epididymitt smittsomt?


Ifølge University of Illinois Medical Center, er epididymitt generelt ikke smittsomt, men kan følge en smittsom seksuelt overførbar sykdom.

Bakgrunn

Epididymitt er en infeksjon i bitestikkelen, noe som er et rør som ligger på baksiden av testikkelen der sperm pass.

Symptomer

Potensielle symptomer på epididymitt er rød, varm hud på pungen; hoven eller øm testikkel eller lysken; testikkel smerter som føles verre under en avføring; feber og frysninger; utflod fra urinrøret; smerte eller brenning med vannlating; smerte med sex; klump i en testikkel; lavere abdominal eller bekken ubehag; eller blod i sæden, ifølge University of Michigan Health System.

Årsaker

Bakterielle infeksjoner, inkludert urinveisinfeksjoner, seksuelt overførbare sykdommer eller prostata infeksjon kan forårsake epididymitt. Andre mulige årsaker er soppinfeksjon, Henoch-Schoenlein purpura (en sykdom med utslett og hevelser i ledd), prostata fjerning, en medisinsk prosedyre som påvirker urinveiene eller en hjertemedisin som heter amiodaron.

Behandling

Behandling for epididymitt er vanligvis antibiotika.

Forebygging

For å hindre epididymitt, holde penis og pung ren, bør du oppsøke lege omgående hvis du har brennende når du tisser eller utflod fra penis og bruke kondom med sex.

Botemidler for epididymitt

Epididymitt er en tilstand der bitestikkelen - et rør som forbinder testikkelen og sædlederen som lagrer sperm - blir hovne, forårsaker smerte og hevelse. Tilstanden oftest utvikler grunn av seksuelt overførte sykdommer som gonore og klamydia, men det kan også være forårsaket av E. coli og andre bakterieinfeksjoner. Menn og gutter i alle aldre kan utvikle epididymitt, men det er mest vanlig mellom 19 og 35. Behandlingen er vanligvis ganske enkel.

Antibiotika

Epididymitt er forårsaket av en infeksjon som kan behandles med antibiotika. Legen din vil sannsynligvis foreskrive en antibiotikakur varer i minst 10 dager. Du vil sannsynligvis begynne å føle seg bedre i løpet av noen få dager etter behandlingsstart, men det er viktig å fullføre alle medisiner for å hindre smitte fra å komme tilbake. I alvorlige tilfeller kan legen gi antibiotika via en injeksjon eller intravenøst.
Ofte foreskrevet antibiotika for epididymitt inkluderer ciprofloxacin, doksycyklin, ceftriaxone, ofloksacin og trimetoprim-sulfametoksazol. De fleste medisiner er godt tolerert, men du kan oppleve noen milde bivirkninger som kvalme og diaré.
Hvis infeksjonen utviklet som et resultat av en STD, din seksuelle partner eller partnere vil også kreve antibiotikabehandling. Hvis de ikke får behandling, kan de bli re-infisert med STD og mulige komplikasjoner kan utvikle seg.

Drenering

I alvorlige tilfeller av epididymitt, kan en pus-fylt sac danne på eller i nærheten av testikkelen. Når dette skjer, er vanligvis nødvendig drenering av puss. For å drenere puss, er en nål settes inn i sac for å tillate fluidet å bli drenert ut.
I verste tilfeller, når betingelsen ikke er umiddelbart behandles, kan det være nødvendig å fjerne hele eller en del av epididymitt kirurgisk.

Rest

Menn som har epididymitt må ta det med ro når du gjenoppretter fra infeksjonen. Pass på at du hviler - helst i sengen - for å tillate kroppen å bekjempe infeksjoner og helbrede. Hvis du er i smerte eller ubehag på grunn av hevelse, prøve å bruke kjøleelementer til pungen. Du kan også ta over-the-counter smertestillende midler, for eksempel paracetamol og ibuprofen.

Botemidler for Oligospermia

Botemidler for Oligospermia


Oligospermi, også kjent som lav sædkvalitet, er en tilstand der antall spermier i en manns sæd er under det normale. Menn med lav sædkvalitet har mindre sjanse for å gjødsle partnerens egg enn menn som ikke har oligospemia. Heldigvis finnes det behandlingstilbud for denne frustrerende tilstand.

Kirurgi

Kirurgi er et alternativ for menn med variocele. Dette er en tilstand der blodårene i pungen blir forstørret, kutte ned produksjonen av sædceller og noen ganger også krymper testiklene. Prosedyren innebærer tetting av de hovne årer og skiftende blodet å strømme inn upåvirket årer. Med trykket tatt av testiklene, vil de da begynne å produsere sædceller som normalt. Variocele kirurgi er vanligvis gjort på poliklinisk basis, men du må kanskje gå under narkose. I noen tilfeller kommer lav sædkvalitet fra et blokkert sædlederen. Dette også kan kureres ved et kirurgisk inngrep som unblocks passasjen.

Medisinering

Legen din kan forskrive medisiner for lav sædkvalitet, avhengig av årsaken. For eksempel er noen oligospermia forårsaket av bakterielle og andre infeksjoner. Ifølge Mayo Clinic, hvis legen din oppdager et høyt antall hvite blodlegemer i blodkultur, kan du ha en infeksjon i urinrøret eller et sted i skjede. Hvis han mistenker en infeksjon, vil han mest sannsynlig behandle det med antibiotika.

I andre situasjoner er lav sædkvalitet forårsaket av for mange eller for få hormoner. Hvis legen mener din oligospermi er forårsaket av et hormon problem, kan han anbefale medisiner for å balansere dine nivåer eller hormonbehandling.

Andre Cures

Noen menn lider en lav sædkvalitet fordi de har problemer med å opprettholde ereksjon eller utløsning av ulike grunner. Disse forholdene kan kureres med legemidler som Viagra eller kirurgiske prosedyrer som vasal rekonstruksjon eller reparere en blokkert uttømmelsesrør.

En ny behandling for lav sædkvalitet er kjent som assistert befruktning. Ideen bak denne behandlingen innebærer å fjerne sperm direkte fra testikkelen og deretter injisere det inn i egget. Mens denne prosedyren ikke kurere lav sædkvalitet, som ifølge Mayo Clinic er noen ganger uhelbredelig, gjør det tillate mannen å befrukte sin partners egg.

Typer Testosteron

Som en manns kropp aldre produksjonen av testosteron bremser naturlig. Symptomer på denne nedgangen i testosteron omfatter depresjon, erektil dysfunksjon og nedsatt sexlyst. Selv om kroppen reduserer testosteron produksjonen med alderen kan det også være en myriade av andre årsaker til denne nedgangen, alt fra infeksjon i testiklene til skrumplever til AIDS og hypofysen dysfunksjon. Det finnes flere ulike alternativer for testosteronbehandling, hver med sine egne fordeler og ulemper. Konsultere med en lege før du bestemme hvilken behandling som er mest hensiktsmessig for deg.

Depotplaster

En depotplaster er tilgjengelig i to varianter, hver med fordel for å opprettholde stabile hormonnivåer på grunn av daglig program. Den første oppdateringen påføres direkte på testikkelen en gang om dagen. Ulempen er at det krever at du barbere pungen området to ganger per uke for å tillate opptak av testosteron i huden. Den andre oppdateringen kan brukes på din rygg, skulder eller bakenden. Som med alle medisin patch, svetting, svømming eller andre fukt utsette aktiviteter kan føre til at plasteret faller av kroppen din. Plasteret kan også irritere huden.

Body Gel

Androgel brukes daglig til skuldre, core eller tilbake. Det er den dyreste av de behandlingstilbud, men også sørger for konsistent hormon absorpsjon. Med en aktuell gel, er det vanskeligere å forhindre utilsiktet kontakt mellom medisin og en annen person, for eksempel en ektefelle. Det er også redusert effekt hvis du er utsatt for svette eller fuktighet på bar hud.

Intramuskulære injeksjoner

Intramuskulære injeksjoner er et godt alternativ hvis du ikke ønsker å risikere noen andre som kommer i kontakt med hormonbehandling, og hvis du ikke har noe imot å lage en tur til leger kontor hver to til tre uker. Som du kanskje forventer, kan en injeksjon ikke speile konsekvent levering av en daglig testosteron administrasjon. Dette kan resultere i å oppleve skarpe øker av energi eller sexlysten umiddelbart etter injeksjonen, og følelsen av å falle flat igjen som du nær tidspunktet for neste avtale.

Hvordan diagnostisere Testicular Pain

Testikkelsmerter kan være kronisk - en pågående ømhet eller murrende smerte som kan komme og gå - eller akutt - en skarp, vedvarende smerte som kommer på svært brått. Diagnostisering årsaken avhenger av type smerte, enten det oppsto en skade, omstendighetene rundt det og eventuelle ledsagende symptomer. Du bør se en lege om noen akutt smerte i testiklene som varer i mer enn et par timer, spesielt hvis smertene ikke skyldes traumer som en idrettsskade eller utilsiktet slag.

Hvordan diagnostisere Testicular Pain

Vent en time eller så for smerte å avta hvis du nettopp har vedvarende traume til din testikkel. En utilsiktet slag vil resultere i meget intens smerte som bør avta til en dyp verke ganske raskt. Hvis skarp smerte vedvarer, eller hvis testikkelen blir rød eller hoven, kontakt lege.

Kontroller pungen eller området for blåmerker. En typisk "svart og blå" blåmerke er et tegn på traumer og kan ofte være bare overfladisk. Smerte bør ikke være skarpe og intense og skal vare mer enn et par dager.

•  Undersøk pungen for rødhet eller betennelse. Dette, ledsaget av alvorlig smerte, er ofte et tegn på epididymitt. Denne tilstand er et resultat av en tilbakestrømning av urin til epididymis (røret bak testiklene). Epididymitt kan være forårsaket av traumer, tunge løft eller seksuelt overførbare sykdommer. Det kan også være ledsaget av kvalme, feber og andre influensalignende symptomer. Se en lege umiddelbart dersom disse symptomene utvikler seg. Behandlingen består av en 10 til 14-dagers kur med antibiotika.

undersøke begge testiklene til å avgjøre om den smerte og opphovning er begrenset til den ene siden. Alvorlig, ensidig smerte er vanligvis et tegn på testikkelvridning. Denne svært alvorlig tilstand oppstår når testikkelen blir vridd inni pungen. Du kan også oppleve kvalme og oppkast. Hodet til legevakten umiddelbart. En lege vil vanligvis anbefalt at operasjonen utføres i løpet av 24 timer for å hindre skader på lang sikt til testikkel.

Se din primære omsorg lege eller urolog hvis du har duller smerte i testiklene som er sporadisk og ikke innebærer rødhet, hevelse, kvalme eller oppkast. Kilden for kronisk smerte kan være mer vanskelig å diagnostisere.

Hint

  • I alle fall av alvorlig eller vedvarende smerte i testiklene, bør du konsultere din primære lege eller urolog.
  • Testikkelkreft, mens vanligvis dokumentert av en hard masse i testiklene, er sjelden ledsaget av noen smerte.

Retinerte testikler

Retinerte testikler


Retinerte testikler er en tilstand som påvirker baby gutter. Testiklene normalt flytte ned i pungen like før eller kort tid etter fødselen. En retinerte testikkel er en som holder opp i magen og ikke beveger seg ned i pungen.

Årsaker

Den eksakte årsaken til retinerte testikler er ukjent, ifølge Mayo Clinic. Risikofaktorer inkluderer lav fødselsvekt, for tidlig fødsel, genetikk, fedme og alkohol eller sigarettbruk av moren under svangerskapet. Mødre med type 1, type 2 eller svangerskapsdiabetes bære en høyere risiko for å føde en gutt med retinerte testikler.

Betraktninger

Hvis ikke behandles, kan retinerte testikler føre til komplikasjoner senere i livet. Disse inkluderer fertilitetsproblemer på grunn av lav sædkvalitet og dårlig kvalitet på sæden. Andre bekymringer inkluderer testikkeltorsjon, som er en smertefull tilstand som kutter blod til testikkel forårsake tap av testikkelen, lyskebrokk og en høyere risiko for testikkelkreft.

Behandling

Ifølge Mayo Clinic, er den mest vanlige og effektive metode for behandling kirurgi. En kirurg beveger seg forsiktig testikkel i pungen og masker den på plass. Andre behandlinger er hormon behandling med injeksjoner av humant chorion (HCG) eller testikkelimplantater for manglende testikler.

Hvordan Maksimer sædkvalitet

Lav sædkvalitet kan være en barriere for unnfangelse. Mens det tar bare ett sædcellene å nå egget, oddsen for en bestemt sædceller å komme dit er lav, så jo mer du har jo bedre sjansene dine for å impregnere partneren din. Flere alternativer er tilgjengelige for deg å øke sperm count. De omfatter medisinske behandlinger og egenomsorg strategier. Hvis du mistenker at du har en fruktbarhet problem, er det første du bør gjøre oppsøke lege.

Hvordan Maksimer sædkvalitet

•  Gå til legen din slik at hun kan sjekke om noen spesielle forhold hindrer en maksimal sædkvalitet. Du har kanskje problemer som en hoven blodåre i testikkelen, utilstrekkelig hormonproduksjon eller en infeksjon i skjede. Du kan korrigere disse problemene med kirurgi eller medisinering.

forplikte seg til gode levevaner. Røykeslutt vil øke sædkvalitet og normal sædproduksjonen. Hold deg unna andre hånden røyk også. Begrense alkoholholdige drikkevarer til to eller færre daglig og bor borte fra illegale rusmidler vil også maksimere sædkvalitet samt forbedre libido. Opprettholde en sunn vekt er også gunstig for å øke sperm count.

Hold pungen kult å maksimere din sædkvalitet. Iført løstsittende undertøy, unngå langvarig varme som badestamper og badstuer og holde den bærbare datamaskinen av fanget ditt vil øke sperm produksjon.

Avstå fra ejaculating mer enn et par ganger i uken. Dette vil bidra til å holde sædkvalitet høy.

Ta naturlige kosttilskudd som sink og vitamin B12 for å maksimere din sædkvalitet. Spør legen din om passende doser. Noen tradisjonell kinesisk medisin urter bidra til å øke sperm count.They inkluderer yin yang-Huo og formelen Cinnamon Twig og Poria Pill. Ta som anvist på etiketten.

Måter å forbedre morfologi Sperm

Forskerne vet nå at sperm morfologi, eller hvordan sperm er formet, påvirker mannens fruktbarhet på samme måte som sperm count og motilitet (hvor sperm trekk). Pasienter med normal sperm morfologi har forbedret mulighetene til å bli gravid en baby, enten ved samleie, intrauterin inseminasjon, eller in-vitro fertilisering. Selv med dårlig sperm morfologi, kan graviditet fortsatt være mulig, men å forbedre sperm morfologi kan resultere i økt mannlig fruktbarhet.

Spermmorfologi

Normal sædceller har en oval-formet hode som er 5 til 6 mikron lange og omtrent 3 mikrometer i diameter. Et lokk dekker 40 til 70 prosent av hodet, og bør være godt definert. Det bør ikke være synlige defekter på sperm, og ingen væskedråper i antall spermier som er større enn halvparten av størrelsen på sædceller. Sperm er gradert på deres morfologi i henhold til en skala som måler en kombinasjon av disse faktorene.

Hvis en mannlig fruktbarhet test har kommet tilbake med en sperm morfologi lavere enn 4 prosent på spermmorfologi skala, test igjen. Den lave sperm morfologi kan være midlertidig, og noen ganger bedre på egen hånd. Andre ganger, er den lave spermmorfologi et resultat av en testicular abnormitet, skade eller livsstilsvalg, og vil teste det samme på en senere test.

Livsstilsfaktorer

Slutte å røyke, kutte ned på alkoholforbruk og trene mer. Ikke bruk illegale rusmidler. Leve en generelt sunn livsstil forbedrer mannlig fertilitet generelt og forbedrer kvaliteten og antall spermier produseres i kroppen. Kutte ned på fet mat og øke antall frukt og grønnsaker porsjoner du spiser hver dag.

Tester utført av Allan Pacey, dosent i Andrologi ved University of Sheffield, viste at menn som spiste frukt og grønnsaker høy i antioksidanter, sammen med å kutte ned på fet mat og alkohol bedre spermier og kvalitet. Sine dietter inkludert smoothies spesialdesignet av en dietetiker å være høy i antioksidanter. Bland smoothies med blåbær, mango, bringebær, og appelsiner. Legg honning for sødme eller mineralvann for gnisten.

Medisinske alternativer

Hvis din livsstil er allerede generelt sunt, og sperm morfologi problemene vedvarer, kan du se en spesialist på området. Leger kan behandle lav sperm morfologi med reseptbelagte medisiner eller kirurgi. Hvis en vakuole er funnet på testikkelen, kan en lege utføre kirurgi for å fjerne det. I noen tilfeller vedvarer lav sperm morfologi til tross for behandling.

Hvis dårlig sperm morfologi vedvarer til tross for behandling, ta hjertet. Ingen bevis knytter misdannelser hos barn unnfanget til dårlig sperm morfologi. Et par kan fortsatt tenke seg en sunn graviditet til tross for lav sperm morfologi gjennom samleie i noen tilfeller, eller ved hjelp av ufruktbarhet behandlinger som IUI eller IVF.

Testikkelkreft Cure priser

The American Cancer Society sier at om lag 8400 nye tilfeller av testikkelkreft er diagnostisert i amerikanske menn hvert år. Av disse mennene, vil 380 dør av denne kreftformen. Imidlertid er testikkelkreft kan behandles, og har en høy herdingshastighet, særlig når den er fanget tidlig. Med riktig diagnose og behandling, vil mange menn forbli kreft gratis i minst fem år, og de fleste vil ha erobret kreften for hele deres gjenværende levetid.

Definisjon

Testikkelkreft er en type kreft som påvirker en manns testikler. Det skjer vanligvis i en testikkel, men det kan påvirke begge deler. The American Cancer Society sier at denne sykdommen skjer oftest hos unge menn. Det slår vanligvis mellom tenårene og 40-årene eller 50-tallet, avhengig av hvilken type testikkelkreft.

Typer

Det finnes to hovedtyper av testikkelkreft. Den første er seminom, som utvikler seg fra en manns sperm-produserende celler. The American Cancer Society sier at 95 prosent av Seminoma kreft er av klassen type. Denne typen vanligvis streik menn mellom slutten av 30-årene og begynnelsen av 50-tallet. Spermatocytic seminom er mer sjeldne, vanligvis påvirker menn i midten av 50-tallet.

Den andre typen testikkelkreft er ikke-seminom. The American Cancer Society sier at det forekommer vanligvis hos menn mellom sine ungdoms år og begynnelsen av 40-årene. Denne type av cancer har en tendens til å vokse raskere enn seminom variasjon. Noen mennesker har en blanding av begge typer kreftceller.

Cure pris

The American Cancer Society sier at testikkelkreft er en av de herdbare former for kreft, selv ved senere stadier. Behandlingen innebærer vanligvis kirurgisk fjerning av de berørte testikkel, som kan være kombinert med kjemoterapi eller strålebehandling. Samlet, er en manns risiko for å dø av denne kreft 1 i 5000. Overlevelse for menn med kreft har ikke spredd seg utover testikkelen er 99 prosent. Når kreften har spredd seg til lymfeknuter, er vaksinen fortsatt 96 prosent. Det synker til 71 prosent hvis kreften har flyttet til andre områder av kroppen.

Tilbakefall

Når testikkelkreft går igjen i en mann som tidligere har vært behandlet, er hans kur rate for den nye kreft like høyt som det var for første sykdom. En studie av National Cancer Institute viste at menn som ble diagnostisert med en ny sak om testikkelkreft etter tidligere vellykket behandling hadde samme kur rate som menn med førstegangs testikkelkreft.

Advarsel

Ifølge Science Daily, høye testikkelkreft kur priser bety at noen overlevende lider langtidseffekter fra deres behandling. Vanlige testikkelkreft behandlinger som stråling og kjemoterapi kan føre til andre helseproblemer 12 til 15 år eller mer etter behandling. Forskere ved den vesttyske Cancer Center ved Universitetet i Essen funnet ut at mange menn som har blitt behandlet med en spesiell type kjemoterapi hadde hjerte abnormiteter, høyt kolesterol og lavt testosteron. Noen hadde også nerveskader. Selv om ingen av dem hadde en testikkelkreft tilbakefall, de andre helseproblemer sette dem i fare for tilstander som hjerteinfarkt. En studie ved Det Norske Radiumhospital viste at stråling kan forårsake langsiktige nyreskade.

Problemer med Foley Kateter

Problemer med Foley Kateter


Foley-kateter er tynne, fleksible rør som er satt inn gjennom urinrøret inn i blæren. Når i blæren, blir en liten ballong ved enden av røret er fylt med sterilt vann for å holde røret på plass. Urin samles i en pose i den andre enden av røret. Urin hindringer, manglende evne til å urinere og behovet for å overvåke urinmengde er alle indikasjoner for kateter bruk. Problemer med Foley kateter kan utvikle under innsetting eller over fortsatt bruk.

Urinveisinfeksjoner

Bakterielle infeksjoner er den største komplikasjonen med å bruke Foley kateter. Urinveisinfeksjoner er mer sannsynlig dersom røret blir hindret, dersom oppsamlingsposen ikke tømmes ofte nok, eller hvis posen er plassert over blæren nivå, slik at urin tilbakestrømning. Fare for smitte øker også med varighet av kateterbruk,

Inneliggende katetre

Langsiktige inneliggende Foley kateter kan forårsake blærestein og blod i urinen. De er også assosiert med skade på urinrørsåpningen, en tilstand kjent som meatal erosjon. Andre komplikasjoner av inneliggende Foley kateter inkluderer penile scrotal fistler og epididymitt, en betennelse i en del av testikkelen. Hvis en Foley brukes i over 10 år, er det også en økt risiko for blærekreft.

Trykksår

I "Evidence-Based trykksår Forebygging," forfatteren Karen Clay bemerker at Foley kateter kan forårsake trykksår hvis de ikke er plassert riktig. Et Foley holderen skal brukes i stedet for taping anordningen til pasientens lår. Tape kan trykke på kateteret og saltvann port inn i huden, og dette kan føre til sårdannelse. Kateteret bør heller ikke plasseres under pasienten, hvor den kan grave inn i huden.

Innsetting Problemer

Riktig Foley innsetting krever at ballongen ved spissen av røret ikke oppblåst fortsatt inntil den er helt inne i blæren. Blåse opp ballongen mens den fremdeles er i urinrøret kan forårsake permanent skade på vev. Ballongen kan også bryte etter innsetting, nødvendiggjør fjerning av kateteret og ballong fragmenter. Ballongen kan mislykkes å blåse etter innsetting, ringer for erstatning med et annet kateter.

Pasient Perception

Pasientene har ofte en negativ oppfatning av Foley kateter. De kan være ubehagelig og en hindring når han går. Mange pasienter finner dem pinlig.

Feildiagnostisering

For å sitere forfatterne av "Unngå Vanlige Nursing feil," Foley kateter "kan plasseres i feil pasienter for feil grunner med minst ubehag for pasienten og eventuelt infeksjoner, sepsis, og selv pasient død" som resultat. Helsepersonell bør gi nøye tilsyn og dokumentasjon for å sikre at pasienter blir ikke kateteriseres unødvendig.

Er testikkelkreft kureres?

Testikkelkreft er en sjelden kreft meste skjer i unge menn i alderen 15-34, og rammer vanligvis bare en av testiklene. Med tidlig oppdagelse, nærmer seg kur rate 100%, men ubehandlet, kan kreften spre seg til lymfesystemet eller andre systemer.

Selvransakelse

Menn i alle aldre, og spesielt de som er i den aktuelle aldersgruppen, bør manuelt føler testiklene en gang i måneden etter dusjing for noen utvidelse av testiklene eller ukjente humper. Rapportere eventuelle avvik til legen din umiddelbart, som vil bestille flere tester, blant annet røntgen, ultralyd, og blod- og urinprøver.

Kirurgi

Den primære kur for testikkelkreft er kirurgisk fjerning av de berørte testiklene. Dette gjør at andre testikkelen å kunne produsere sædceller og mannen er i stand til å fungere seksuelt.

Stråling

Stråling er en vellykket behandling for de første to trinn av testikkelkreft. Dette kan skade sperm produksjon, men slik at sperm bank er ofte anbefalt før denne behandlingen begynner.

Kjemoterapi

Kjemoterapi er en annen vellykket behandling, selv om dens bivirkninger vil påvirke generell velvære og seksuell opphisselse i noen tid. Disse bivirkningene passere, men.

Stem Cell Therapy

En ny terapi innebærer å bruke kjemikalier for å overtale og fjerne stamceller fra benmarg. Radikal kjemoterapi blir så brukt til å drepe kreftcellene i kroppen, og stamcellene blir returnert til å etterfylle margceller.

Bevissthet

Selv om testikkelkreft er svært treatable og har en av de høyeste kur priser, dette er bare sant for de menn som fanger kreften tidlig. Kreft bevissthet, vil en sunn livsstil og regelmessig selvundersøkelse øke sjansene for å slå denne sykdommen.

Hva er behandlingen for testikkelkreft?

Testikkelkreft refererer til kreft som oppstår i testiklene. Med fremskritt innen moderne vitenskap, har testikkelkreft blitt et håndterlig og behandles sykdommen. Som i 2009, Sloan Kettering rapporterer at statistikken viser opp til 90 prosent av testikkelkreft kreft er helbredelig, spesielt hvis kreften oppdages tidlig og pasienten er gitt rettidig behandling.

Stadier og behandling

Testikkelkreft behandling avhenger av type svulst og stadium av kreft. Det finnes to typer svulster: Seminoma svulster eller nonseminoma svulster. Staging skjer ved hjelp av amerikanske Joint Committee on Cancer Staging Protocol, referert til som AJCC eller TNM System. Den er basert på tre faktorer: den "T" faktoren som korresponderer med størrelsen av tumoren, "N" faktor som korresponderer med lymfeknute involvering og "M" faktor som tar om det er metastase. Mulige behandlinger for testikkelkreft, avhengig av type og fasen av tumoren, omfatter kirurgi, bestråling, kjemoterapi eller overvåking.

Stage I-IIA Seminoma Behandlinger

For pasienter med tidlig stadium (stadium I) testikkelkreft, kirurgi kan være tilstrekkelig. En operasjon, kalt en radikal orkidektomi, innebærer fjerning av de berørte testikkel. Etter operasjonen, kan ingen ytterligere behandling være nødvendig selv om pasienten kan overvåkes nøye for en bestemt periode eller for livet. Fertilitet påvirkes ikke av orkidektomi, og pasienter kan velge å ha en kosmetisk prosedyre som involverer innsetting av en protese. Omtrent 15 prosent av pasientene som ble behandlet med en orchiectomy oppleve et tilbakefall av testikkelkreft.

Hvis kreften har spredd seg utover testikkelen, men er fortsatt lokalt inneholdt, ekstern strålebehandling rettet til lymfeknuter i magen og bekkenet er anbefalt. Den kombinasjon av kirurgi og målrettet radioterapi er vellykket i de aller fleste tilfeller, men oppfølging behandling er nødvendig for å overvåke bivirkninger av stråling og for å sikre at pasienten ikke utvikle en ny kreft på stedet av stråling.

Stage I-IIB Nonseminoma Behandlinger

Behandling for tidlig stadium nonseminoma svulster fortsatt innebærer orkidektomi å fjerne testikkel. Kreftceller kan også være til stede i lymfeknutene i retroperitoneum, i så fall en ekstra operasjonen er utført kalles en retroperitoneal lymfeknute disseksjon. Fjerningen av disse lymfeknuter kirurgisk kan tillate pasientene å unngå behov for kjemoterapi. Imidlertid kan resultere infertilitet som en bivirkning av lymfeknute fjerning.

Avansert Testikkelkreft (Stages IS, IIB til III)

Kjemoterapi er anbefalt for behandling av avansert testikkelkreft som har spredd seg eller spredning. De mest brukte kjemoterapi agenter inkluderer en kombinasjon kalt EP (laget av etoposid og cisplatin), eller en kombinasjon kalt BEP (som legger bleomycin). Av pasienter som er behandlet med ett av disse kjemoterapeutiske kombinasjoner, er 90 prosent herdet.

Behandling og fruktbarhet

Mens testikkelkreft i seg selv ikke påvirker fertiliteten, stråling og kjemoterapi kan interferere med produksjonen av levedyktige sædceller. Leger ved Sloan Kettering anbefaler frysing og lagring av sæd før behandling for pasienter som kanskje ønsker å unnfange et barn.

Hvordan Test deg selv for klumper på testiklene

Hvordan Test deg selv for klumper på testiklene


Testikkelkreft er den vanligste kreftformen som finnes i USA menn mellom 15 og 34. Ifølge National Cancer Institute, er det anslått at det i 2010 mer enn 8000 menn vil bli diagnostisert med testikkelkreft og 350 vil dø av det. Ligger i en løs sac kalles pungen under penis, de to eggformede testikler produserer sædceller og testosteron, det mannlige kjønnshormonet. Konsistent månedlig selvransakelse av testiklene for klumper eller andre endringer kan varsle deg å gjøre en avtale med legen din. The Mayo Clinic rapporterer at de fleste testikkelkreft kreft blir oppdaget ved rutinemessige egen undersøkelser.

Bruksanvisning

•  Ta en varm dusj eller bad for å slappe pungen før du undersøke testiklene. Prøv å gjøre en grundig testikkel eksamen omtrent samme tid hver måned som begynner i en alder av 14. Stand avkledd foran et speil for å starte eksamen slik at en visuell inspeksjon kan gjøres også.

Flytt penis til side slik at du kan se din pungen. Se etter uvanlige poser eller hevelse, men det er normalt hvis scrotal huden ser eller føles litt humpete fra inngrodde hår eller andre hudirritasjoner. Det er også vanlig for en av testiklene til å være litt større enn den andre, men gjør oppmerksom på eventuelle størrelse endringer fra én eksamen til den neste.

Ta tak en testikkel med begge hender, men vær sikker på at tomlene er på topp og indeksen og midtre fingrene er under. Forsiktig, men bestemt, flytte testikkelen sakte gjennom fingrene i en rullende bevegelse; ser for jevne støt eller harde, klumpete områder og oppmerksom på eventuelle forskjeller i konsistens, form eller størrelse på hver testikkel. Det er normalt å føle en ropey coil som du kan spore opp baksiden av hver testikkel; dette er bitestikkelen som bærer sperm til penis.

Planlegg en legetime raskt hvis du føler noen mistenkelige klumper eller ujevnheter, legge merke til hva som føles som væske i pungen, eller hvis du opplever noen smerter, tyngde, hevelse eller ømhet i pungen område eller en vedvarende kjedelig mageknip. Del dine personlige og familiens medisinske historie med legen din fordi testiklene kreftrisiko øker hvis du har en far eller bror diagnostisert med testikkelkreft eller hvis du ble født med en retinerte testikkel, en lyskebrokk eller visse medfødte misdannelser inkludert problemer med penis, pungen eller nyrer.

Tips og advarsler

  • Testikkelkreft er svært treatable hvis diagnosen tidlig eller selv om kreften har spredt seg utenfor pungen til nærliggende lymfeknuter; under disse omstendigheter, er overlevelsesraten 96 prosent.
  • Testikkelkreft er mest vanlig hos hvite menn, og diagnoser har doblet seg de siste 40 årene.
  • Smerte, svie eller blod under vannlating eller utløsning er ikke forbundet med testikkelkreft, men kan tyde på en infeksjon eller andre problemer som trenger legehjelp.

Broken Testiklene

Broken Testiklene


Testikkel traumer - ofte referert til som ødelagte eller ødelagte testikler - er kategorisert i tre grupper: stump traume, penetrerende traume og degloving traumer. Blunt traumer er når en kraft treffer pungen, noe som kan resultere i en testikkel brudd. Ifølge Mayo Clinic, testikkel frakturer utvikle seg fra et alvorlig slag mot lysken eller pungen. Trengende traumer skje når en skarp gjenstand (for eksempel en kule) penetrerer testikkel. Degloving skader er mer alvorlig og resultat i klipping av scrotal huden. Idrettsutøvere er mer utsatt for testikkelskader, men de kan også skyldes bilulykker, arbeidsplassen skader og faller.

Bruksanvisning

•  Prøv å immobilisere det berørte området. Se en lege umiddelbart. Ifølge Kids Health, hvis du venter mer enn seks timer for å se en lege, komplikasjoner er mer sannsynlig å skje i løpet av den skadde testikkel.

La din lege til å utføre en ultralyd av den berørte testikkel. Ultralyd, sammen med en klinisk undersøkelse, vil bidra til å oppdage tegn til brudd eller annen skade.

opereres hvis skaden er omfattende. Skadet vev må kanskje fjernes for å hindre mulig smitte fra utvikler innenfor testiklene.

Ta antibiotika foreskrevet av legen etter operasjonen. Bruk en scrotal støtte under healing prosessen.

Følg opp med en medisinsk eksamen flere måneder etter skaden, eller som anbefalt av legen din. Legen kan råde deg til å ha en annen testikkel ultralyd for å sjekke blodtilførselen til testikkelen, og for å se etter tegn på atrofi.

Orkitt Pain

Betennelser i testiklene er en smertefull betennelse i en eller begge testiklene forårsaket av infeksjon. Infeksjonen kan være forårsaket av et virus eller spredning av bakterier fra kroppen. Orchitis er vanligvis forbundet med kusma virus eller infeksjon fra en seksuelt overførbar sykdom eller STD.

Årsaker

Epididymitt er en betennelse av røret på baksiden av hver testikkel som kan føre til orchitis. Bakterier fra gonoré og klamydia kan føre til infeksjon og betennelse i testiklene. Prostata infeksjoner, kan traumer til lysken eller nylig kateterisering også føre til orchitis og smertefull betennelse. Betennelser i testiklene kan vises 5:56 dager etter kusma virus har utviklet.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for orchitis inkluderer ikke blitt vaksinert mot kusma, er eldre enn 45, har regelmessige urinveisinfeksjoner og langvarig bruk av Foley kateter. Risiko for å utvikle orchitis gjennom en STD inkluderer å ha flere seksualpartnere, historie av å ha en STD, å ha en seksuell partner med en STD og engasjement i høy risiko seksuell atferd. Frekvensen av å anskaffe orchitis fra en STD er høyere hos menn i alderen 19 til 35, ifølge National Institutes of Health.

Symptomer

Symptomer på orchitis er smerter i lysken, smerter under samleie eller utløsning og smerter ved vannlating. Smertene kommer vanligvis plutselig, som starter på baksiden av en testikkel og sprer seg over hele bekkenområdet. Andre symptomer er hovne og ømhet i testikkelen og lysken, blod i sæd, feber, kvalme og oppkast.

Diagnose

Legen din vil utføre en fysisk undersøkelse av testiklene og lysken. En endetarms eksamen kan utføres for å sjekke for prostata utvidelse. Blod- og urinprøver vil bli tatt for å se etter infeksjon. En ultralyd vil avsløre hvis smertene er forårsaket av en testikkelvridning i stedet for orchitis.

Behandling

Behandling for orkitt smerte og betennelse vil avhenge av årsaken. Bakterielle infeksjoner vil bli behandlet med antibiotika. Over-the-counter medisiner som Advil og Motrin lindre smerter, og anti-inflammatoriske som aspirin kan redusere betennelse. Påfør kjøleelementer for 10 til 15 minutter flere ganger om dagen til det berørte området. Ikke bruke is direkte på huden; pakk i et håndkle eller en klut først. Dette bidrar til å redusere hevelse og smerte. Seng hvile og heve pungen med en pute kan bringe trøst til det berørte området.

Betraktninger

Betennelser i testiklene kan føre til ufruktbarhet eller krymper til en eller begge testiklene. Det er viktig å oppsøke lege umiddelbart når de opplever smerter i lysken. Rask behandling kan avverge risikoen for permanent skade på testiklene.

Tegn på epididymitt

Epididymitt er betennelse i epididymis, en oppkveilet struktur festet til den øvre del av hver hann testis som lagrer og bærer sperm. Epididymitt kan være smertefullt, men det er ikke livstruende. Selv om det er mest vanlig hos menn mellom 19 og 35, kan menn i alle aldre har det. Det er mange årsaker og tegn på epididymitt.

Infeksjon

En av årsakene til epididymitt er en infeksjon, som vanligvis er bakteriell og fungal sjelden. Infeksjoner kan være et resultat av en seksuelt overførbar sykdom som gonoré eller klamydia. Prostata eller urinveisinfeksjoner kan også føre til bakterielle infeksjoner i bitestikkelen. Kirurgi eller fremgangsmåter i hvilke en urinkateter eller omfang er satt inn i penis kan introdusere bakterier som kan resultere i infeksjon.

Tegn på epididymitt forårsaket av infeksjon inkluderer testikkel smerte, hevelse, ømhet, frysninger og feber som kan vare opptil seks uker, en klump på testikkelen, rødhet, blod i sæd, en utflod fra penis, ubehag i underlivet og forstørrede lymfeknuter i lysken.

Forstørret prostata

Hvis en forstørret prostata hindrer strømmen av urin, forårsaker urin til å forbli i blæren, er risikoen for blæreinfeksjoner øket og dermed risikoen for kontrahering epididymitt.

Ikke-smittsomme årsaker

Virus kan forårsake epididymitt, som kan traumer til testiklene, for eksempel et fysisk slag. Urin reflux kan også føre til betennelse, som kan en ruptur av sædledere som kan lekke sædceller væske inn i omkringliggende vev. Noen sykdommer, som tuberkulose, kan utløse epididymitt. Hvorvidt tilstanden er forårsaket av en infeksjon, er en av de vanligste tegnene på epididymitt at bare en testikkel vil bli berørt.

Idiopatisk Årsaker

Den medisinske profesjon innrømmer at noen ganger epididymitt er "idiopatisk", som betyr at årsaken er ukjent. Tegnene på ikke-infeksiøs og idiopatisk epididymitt er lik de som er forårsaket av infeksjon, men uten feber og frysninger. Uavhengig av årsak, kan epididymitt være smertefullt, irriterende og deprimerende, spesielt når det skaper ubehag under samleie.

Behandling

Konsultere legen din når tegn på epididymitt oppstå. Hvis det er forårsaket av infeksjon, vil leger foreskrive antibiotika. Uansett hva årsaken er, anti-inflammatorisk medisin som ibuprofen, som er tilgjengelig over disk, er nyttig for å redusere betennelse og smerte. Når du ligger i sengen om natten, tåle vekten av pungen ved å rulle en myk badehåndkle og plassere den mellom bena under betente deler. I løpet av dagen, bære en jock stropp eller to par jockey shorts for å støtte testiklene. Påfør enten en is pose eller varme fra en varmeflaske eller elektrisk varmepute til det betente området. Bruk kulde eller varme, avhengig av hva som gir mest komfort. Alltid tømme blæren før du løfter tunge gjenstander. Drikk rikelig med væske og få masse hvile. I sjeldne tilfeller kan operasjon være nødvendig.

Urologiske Oncology Definition

Urologiske Oncology Definition


Urologisk onkologi er innen medisin opptatt av forskning og behandling av kreft i urinveiene for begge kjønn, samt de som påvirker de mannlige kjønnsorganer, ifølge Phoenix5 prostatakreft ordliste. Oftest, disse inkluderer cancere i nyrer og blæren, samt testiklene og prostata. Women & rsquo; s kreft eller kreft i kvinnelige reproduktive system blir sett av gynekologiske onkologer.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for ulike organer i urin og genital systemer er variabel. The National Cancer Institute viser alder, røyking, visse bakterielle infeksjoner og yrkes kjemisk eksponering blant risikofaktorene for blærekreft. For nyrekreft, risikofaktorer er røyking, fedme, høyt blodtrykk og heavy metal eksponering. Oddsen for å utvikle prostatakreft er oppdratt av alder og familiehistorie, mens testikkelkreft risikofaktorer inkluderer familiens historie og medfødte misdannelser eller fosterskader av testikler, nyrer og penis.

Symptomer

Blod i urin, smertefull eller brennende følelse ved vannlating og måtte urinere ofte, særlig i løpet av natten, er alle symptomer som er felles for blære, nyre og prostata kreft, ifølge National Cancer Institute. Nyrekreft kan også føre til symptomer på feber, uforklarlig vekttap, tretthet og en smerte i siden som ikke avta. Prostatakreft vil påvirke flyten av urin, kan pasienten oppleve problemer med å starte eller stoppe vannlating samt problemer med å oppnå ereksjon. Testikkelkreft ofte presenterer som en utvidelse eller hevelse i testikkelen, smerter i pungen og / eller smerter i lysken, ryggen eller nedre del av magen.

Behandling Alternativer

Det er tre hovedkategorier av urologiske kreft behandlinger: kirurgi, stråling og kjemoterapi. Et fjerde alternativ noen ganger brukt i behandling av prostatakreft kalles aktiv overvåking eller vaktsom venter. I dette tilfellet, til en prostata svulst som er fast bestemt på å være av svært liten størrelse og langsom vekst er ikke behandlet aktivt før et slikt tidspunkt at det er fastslått å være av større risiko for pasienten, ifølge National Cancer Institute.

Side Effects

Bivirkningene av operasjonen vil variere avhengig av den grad av fjerning av vev eller organ. I tilfelle av blærekreft noen ganger hele blæren og omgivende kjønnsorganer trenger å bli fjernet; pasienten vil kreve en ekstern pose vedlegg for å eliminere urin, ifølge National Cancer Institute. Nyre fjerning kan kreve fremtidig dialyse, mens prostata fjerning vil føre til sterilitet og potensielle erektil dysfunksjon. Fjerning av en testikkel bør ikke gi langsiktige bivirkninger. Vanlige bivirkninger av stråling er kvalme, oppkast, diaré, smertefull vannlating og hudirritasjoner. Bivirkninger av kjemoterapi kan være tretthet, kvalme, oppkast, håravfall, munnsår og smerter.

Ernæring

Urologiske onkologer vil ofte henvise pasienter som gjennomgår behandling for å dietitians for å gi sunn diett tips, ifølge National Cancer Institute. Bivirkninger av kreftbehandling vil ofte forlate pasienter med dårlig appetitt, ubehag og tretthet. Noen pasienter rapporterer smaksendringer mens under behandlinger, som også gjelder matinntak. Det er imidlertid viktig å opprettholde en sunn vekt og å konsumere tilstrekkelig protein nivåer under behandling for å fremme helbredelse.