Digidexo.com

utslett i armhulen

Guide til underarm utslett

Hvis du har en underarm utslett, kan det drive deg til vanvidd fordi det kan alvorlig klø, og noen ganger også vondt. Underarm utslett kan være forårsaket av en rekke faktorer, som varierer i alvorlighetsgrad. Nå er det opp til deg å finne ut hva som forårsaker problemet, og deretter løse det.

Varme Rash

Hvis din underarm området er ekstremt varm og svett kan dette føre til varme utslett under armene. Prøv å holde armhulene kult. Slites løs, heller enn tettsittende, klær så det er litt ventilasjon og luftsirkulasjon under armene.

Allergier

Hvis du har en underarm utslett, kan du være allergisk mot antiperspirant eller deodorant som du bruker, og kan ha oppstått en uheldig kjemisk reaksjon på ingrediensene. Noen ganger huden blir ufølsomme til en viss kjemisk i et produkt, og du kan begynne å ha en reaksjon, noe som resulterer i et utslett, selv om ingrediensene ikke bry deg før. Slutte å bruke produktet og bytte til noe annet.

Fungus

Sopp kan føre til en underarm utslett. Armhulene er fuktig og varm og sopp kan trives og blomstre i dette området. For å forhindre dette, holde deg kjølig, tørt og rent.

Friksjon

Hvis du er iført noe som stadig gni armhulene, kan friksjonen føre til utslett. Du trenger større klippe åpninger for å hindre dette.

Barbering

Underarm hud er svært følsom; når du barberer du forårsaker irritasjon. Barberhøvel humper kan utvikle seg, så kan et utslett som stammer fra inngrodde hår. Ikke barbere for tett og ikke gjentatte ganger barbere over det samme området. Ikke barbere mot korn. Hvis du ikke tåler barbering fordi det skaper en ekkel situasjon under armene, bytte til voksing eller laser fjerning av hår.

Follikulitt

En underarm utslett kan være forårsaket av follikulitt, som er betennelse og infeksjon i hårsekkene, som kan forekomme uavhengig av infeksjon. Hvis huden blir eksponert for tjære og oljer, kan dette utløse et utbrudd. Hvis du er overvektig eller har en svekket immunforsvar eller diabetes, har du en større sjanse for å lide av follikulitt enn de som ikke har disse forholdene. Infeksjonen kan forekomme på overflaten av huden, noe som er ansett som en overfladisk infeksjon, eller det kan skje dypt inne i folliklene. Hvis det er forårsaket av en infeksjon, er den skyldige bakteriene Staphylococcus aureus. Hvis du pleier å få follikulitt, må du være svært pliktoppfyllende om hygiene din. Påføring antiseptisk vask kan hindre gjentatte tilbakefall.

Hvor ble tyfus begynne?

Hvor ble tyfus begynne?


Tyfus er et begrep som refererer til en gruppe av generell infeksjonssykdommer som er forårsaket av en mikrobe, en mikroskopisk organisme. Mikrobene er parasitter som lever på lus og kan forårsake en rekke menneskelige sykdommer når en person blir bitt av en lus (entallsformen av lus). Ifølge emedicine.com, de vanligste sykdommer forårsaket av tyfus i USA er epidemiske tyfus og murine tyfus.

Historie

Som alle andre sykdommer, er det uklart når eller hvor tyfus begynte. Men forskerne er enige om at det sannsynligvis kom til USA fra europeiske innvandrere, der det ble kjent. American Scholar magazine rapporterer at tyfus, som andre smittsomme bakterier, begynte å migrere med menneskelige utforskn dateres tilbake til antikken, og nådde sin høyde under renessansen. Tyfus til slutt fant sin vei til USA med tilstrømningen av innvandrere til Ellis Island på begynnelsen av det 20. århundre.

Tyfus i USA

Emedicine.com anslår at det har vært ca 15 dokumenterte tilfeller av epidemiske tyfus rapportert i USA. Disse hendelsene har skjedd i de østlige og sentrale delene av landet, og antas å være forårsaket av eksponering for flygende ekorn. De ekorn er verter for organismen, og dens lopper er antatt å være fremgangsmåten for overføring til mennesker. Murine tyfus, på den annen side, er assosiert med possum og katt lopper og finnes hovedsakelig i det sørlige California og sør Texas.

Transmission

Når lus komme på et dyr, kan dyret overføre lus til en human vert. Når en lus biter, fører det til en reaksjon på huden som forårsaker en kløe. Når klør er oppskrapet, vil lus knust og tyfus-inneholdende mikrobene blir introdusert inn i såret. Derfra de smittestoffer inn i blodet, og tyfus organisme begynner å utvikle seg og vokse.

Symptomer

Symptomene på tyfus er brå og rask innsettende feber og en hodepine som er kategorisert som "fastlåste". Disse symptomene kan være ledsaget av et utslett i armhulen og overkropp som strekker seg utover. Dette utslett oppstår vanligvis i løpet av 4-7 dager etter at personen har blitt bitt av loppe. Andre symptomer som er mindre vanlig er en tørr hoste, og enten døvhet eller øresus.

Behandling

Hvis venstre ubehandlet, er tyfus en farlig sykdom som kan føre til en alvorlig infeksjon som kan føre til koldbrann og tap av fingre, tær og lemmer. Dødeligheten for ubehandlet tyfus er 20 prosent hos friske individer, og så mye som 60 prosent hos eldre eller bevegelseshemmede, ifølge emedicine.com. Heldigvis er antibiotika som er tilgjengelige på markedet som er spesielt produsert for å bekjempe tyfus.

Hvordan Unn Black Mold Poisoning

Hvordan Unn Black Mold Poisoning


Black mold, som er vitenskapelig kjent som Stachybotrys atra, er en svart eller mørk grønn, tjære-lignende form som har en alvorlig helserisiko dersom pustet, svelget eller inhalert. Black mold forgiftning er vitenskapelig kalt "stachybotryotoxicosis", og er svært farlig, spesielt for små barn og eldre. Stachybotryotoxicosis symptomer inkluderer utslett rundt armhulene og andre områder som ofte svetter, brenning rundt øyne og nese, tetthet i brystet, feber, hoste og blodig slimete.

Bruksanvisning

Ta den elendige pasienten fra mugne området. Pasienten vil ikke bli bedre før han eller hun fjernes fra giftig miljø.

Få laboratorieblodprøver tatt. På denne måten kan en lege finner ut at du har svart mold forgiftning og ta ytterligere skritt for å eliminere dine symptomer.

Få en diagnose. Etter at legen bestemmer at du har svart mold, vil han eller hun foreskrive et antihistamin og nasal decongestants, samt en inhalator hvis du pipende pust eller har problemer med å puste.

Hvis ditt tilfelle av svart mold forgiftning er alvorlig, kan legen forskrive immunterapi, som er prosessen med å injisere svært små mengder av toksinet inn i systemet for å utvikle en immunitet mot toksinet at kroppen din reagerer på.

Ha formen fjernet fra hjemmet ditt. Hvis du har pekt hjemmet som årsak til den svarte mold, leie en profesjonell til å kvitte seg med mold for deg. Hvis du fremdeles har symptomer, kan du ringe en lege umiddelbart og være ute av huset.

Ta 1000 milligram av brun tang ekstrakt hver dag under oppsyn av legen din. Brun tang ekstrakt er et supplement som kan kjøpes hos din lokale helsekost butikk. Brun tang ekstrakt absorberer giftstoffer i kroppen for å hjelpe til med å spyle dem ut av systemet. Hvis du har svelget eller inhalert svart mold over tid, vil brun tang ekstrakt bidra til å kvitte kroppen for giftstoffer. Ta 500 milligram før frokost med et fullt glass vann. Brun tang ekstrakt vil ikke kurere svart mold forgiftning og er ikke godkjent av FDA.

Tips og advarsler

  • Black mold forgiftning er en økt giftig mold allergi.
  • Black mold forgiftning kan føre til død hos unge spedbarn. Ikke ta brun tang ekstrakt før diskutere dosen med legen din.

Hvordan behandle under armene Razor Rash

Hvordan behandle under armene Razor Rash


Kløende, smertefulle, humpete underarm barberhøvel utslett kan være forårsaket av en rekke faktorer, inkludert et sløvt barberblad, barber i motsatt retning av naturlig hårvekst, tørr hud forårsaket av snerpende underarm deodorant, og "tørr" barbering --- ikke bruker noen eller nok hud smøring å gjøre høvelen glir lett. Selv om forebygging er den beste kur, det er flere hjem rettsmidler for å lindre ubehag av underarm barberhøvel utslett bruker elementer du kanskje allerede har i huset.

Bruksanvisning

La utslett leges med tiden. Hvis du kan, slutte å barbere utslett-pepret under armene for en uke eller to, slik at huden til å helbrede.

Soothe kløen. Rubbing en rå potet på underarm utslett kan berolige kløe. Skrell potet og late som det er en stokk med deodorant som du forsiktig glir poteten over det berørte området.

Fukte huden. Aloe vera gel og lotion kan lindre kløe og smerte, og også bidra til å fukte din underarm huden for å hindre fremtidig barberhøvel utslett. Påfør et tynt lag med aloe vera gel eller uparfymert lotion (duft kan ytterligere irritere sensitiv utslett) på armhulene ved sengetid.

Forhindre infeksjon. Utslettet er ikke alvorlig, men lite støt kan fortsatt bli smittet. Knus noen jordbær med baksiden av en skje og gni massen på underarm barberhøvel utslett; jordbær har naturlige antiseptiske egenskaper. Du kan også dyppe en bomullsdott i eple cider eddik og rense berørte området --- eddik lindrer kløe og forhindrer infeksjon.

Hvordan bli kvitt et utslett fra barbering Armhulene

Hvordan bli kvitt et utslett fra barbering Armhulene


Hvis du har veldig sensitiv hud, kan du oppleve et utslett etter barbering under armene, ellers kjent som "razor burn". Dette utslett er preget av rødhet i huden, en brennende eller prikkende følelse og små, hevet humper. Heldigvis finnes det flere praktiske trinn som du kan ta for å behandle razor burn, og redusere eller helt fjerne sitt utseende.

Bruksanvisning

Direkte Bruk Vitamin E olje etter at du barbere og tørke armhulene. Vitamin E vil umiddelbart friske opp huden og redusere utslett fra å spre seg hvis den allerede har begynt å vises.

Påfør Aloe vera til det forbrente området for å kjøle ned området og fremme sunn hud regenerering. Hvis du ikke har aloe på hånden, tea tree olje fungerer også godt til kjøling området og fremme ny hud vekst.

Legg til mer vitamin C til kosthold. Selv om du kanskje ikke tror det, er C-vitamin et essensielt næringsstoff når det kommer til hudens helse og ernæring. Bare ta en vitamin C supplement eller å ha en ekstra glass Vitamin C-forsterkede appelsinjuice kan hjelpe avverge fremtidige utslett under armene.

Tips og advarsler

  • Hvis du ikke har noen Aloe vera eller tea tree olje, kan du også behandle smerte av en tidlig utslett med en hydrokortison krem ​​(som Neosporin) for å gi deg umiddelbar lindring.
  • Hvis du har et utslett som blør eller forsterker, kan du ha en mer alvorlig tilstand enn bare et vanlig tilfelle av razor burn. I disse tilfeller er det viktig å se en dermatolog så snart som mulig etter diagnose og for å forhindre infeksjon.

Natural Cures for armhulen Utslett

Armhulen utslett kan være skjemmende, ubehagelig og pinlig. De kan forårsake smerte, lukt og intens kløe. Vanlige årsaker til armhulen utslett er soppinfeksjoner, fuktighet og varme. Selv om disse utslett kan være forårsaket av mange forskjellige ting, det er naturlige måter å kurere dem.

Sopp armhulen Utslett

En av de vanligste årsakene til armhulen utslett er en soppinfeksjon. Candida gjær lever på huden, men i enkelte mennesker, overgrows candida, spesielt i fuktige områder som armhulene. En løsning av vann og tea tree olje dreper soppen og lar utslett å helbrede. Bland en del tea tree olje med en del olje og gjelder for utslett med en bomullsdott to ganger om dagen. Ikke påfør ufortynnet tea tree olje til huden, da dette kan føre til irritasjon. For å holde utslett fra å returnere, holde området tørt med maismel. Sørg for å tørke underarm området etter bading og etter hard trening.

Varme Utslett

Personer med sensitiv hud kan utvikle varme utslett. Disse utslett er preget av små, røde nupper. Bor ute av varmen er den eneste måten å hindre en varmeutslett, men hvis du allerede har utviklet et utslett, dusting området med maisenna pulver er en god måte å lindre området og kjempe utslett. Ikke påfør salven som dette sel i varmen og kan gjøre utslettet verre.

Armpit Chafing

Mange utslett faktisk gnaget områder. Hvis du underarm er gnaget, la huden til å helbrede ved å utsette den til så mye luft som mulig. Ikke ha tettsittende klær. Rengjør området med Castilla såpe og holde dusted med maismel eller kaolin leire pulver. Kløe og smerte kan bli beroliget med en tea tree olje løsning. Candula kan også bli brukt for å hjelpe lindre irritasjon.

Om skarlagensfeber Utslett

Skarlagensfeber er en bakteriell sykdom som resulterer i en sår hals, feber, en "jordbær tunge" og en karakteristisk utslett. Mens tidligere denne sykdommen var ofte svært farlig, og resulterte i betydelig dødelighet, er alvorlig sykdom nå sjeldne og de fleste tilfeller av skarlagensfeber behandles akkurat som halsbetennelse.

Identifikasjon

Skarlagensfeber er forårsaket av utslipp av en spesiell type toksin fra bakterien Streptococcus pyogenes. De viktigste symptomene på sykdommen er høy feber, sår hals (lik som strep hals), et symptom kalt "jordbær tungen" (en betennelse i tungen, slik at det ser ut som et jordbær) og en grov, sandpapir-lignende utslett som sprer seg over hele overkroppen.

Effekter

Utslett av skarlagensfeber er unik og er ofte brukt som et diagnostisk kriterium. Det er greit, ruglete og lyse rødt, selv om det vil bleke når trykket er brukt. Det er en forsinkelse på 12 til 48 timer mellom feber og den opprinnelige utseende av utslett, som regel i utgangspunktet danner på brystet, armhuler og bak ørene. Den utslett er generelt den verste rundt folder i huden og til tider kan spre seg til å inkludere uvula i halsen. Dette symptomet er kjent som Forchheimer flekker.

Effekter

En av de mange ettervirkninger av skarlagensfeber er avskalling, eller peeling, av huden i de områdene der utslett opprinnelig oppstod. Utslettet begynner å falme etter 3 eller 4 dager, og peeling følger kort tid etterpå. Desquamation vanligvis begynner med ansiktet, med peeling fra rundt fingrene og håndflatene følgende etter en uke. Det kan også forekomme i armhulene, lysken og på tuppen av fingre og tær. Mens alarmerende og til tider ubehagelig, er denne avskalling en normal følge av sykdommen og er ikke ansett som farlig.

Misforståelse

Mens skarlagensfeber har en historisk rykte for å være en svært alvorlig sykdom, skjedde siste dødsfall når sykdommen spres til blodet, genererer sepsis. Foreløpig fleste komplikasjoner involverer øret eller bihulebetennelse, lungebetennelse, hjernehinnebetennelse og full body sepsis (kjent som ondartet skarlagensfeber). Heldigvis disse komplikasjonene er sjeldne. Mer vanlige immunologiske komplikasjoner inkluderer akutt glomerulonefritt, noe som kan føre til blod i urinen, samt revmatisk feber, som oppstår når antistoffer i blodet reagere med kroppen selv.

Forebygging / løsning

Skarlagensfeber, en gang en fryktet sykdom i barndommen, er nå behandlet med lignende medisiner som strep hals, å bruke slike vanlige antibiotika som penicillin. Den eneste virkelige forskjellen mellom sin gang og at av standard strep hals er tilstedeværelsen av diaré. I tilfelle av pasienter med en allergi mot penicillin, kan antibiotikaene erytromycin og clindamycin være substituert.

Utslett hos barn

Utslett hos barn


Utslett - En reaksjon i huden, noe som kan ta på seg ulike former - er vanlige problemer hos barn. De kan ha mange årsaker, inkludert infeksjoner og allergier eller være en reaksjon på et medikament. Vanligvis, elveblest, virale infeksjoner og skabb forårsake utslett synlige på hele kroppen mens en allergi-relaterte utslett viser bare i ett område.

Utseende av utslett

Utslett kan ha ulike opptredener, fra elveblest i huden betennelse eller "humpete" og pimply utslett. De kan være Lacy, hevet, flat, og kanskje eller kanskje ikke vises som flekker.

Bakterielle og virale Utslett

Utslett som kommer med flere barnesykdommer faller i denne kategorien. Mens vannkopper viser én bestemt type utslett, andre sykdommer kan ikke nødvendigvis bli anerkjent av utseendet sitt utslett alene.
Bakterielle eller virale utslett ofte - men ikke alltid - start på stammen og deretter spredte seg til ekstremiteter. De fleste virus er ufarlige, men du bør alltid se en barnelege for å være sikker.
Et utslett forårsaket av vannkopper starter som et lite område av rødhet med en blemme i sentrum, som vil sprekke til slutt. Utslettet er kløende og vanligvis vises først i lysken, i hodebunnen eller armhulene.
Etter noen dager med sykdom, meslinger kommer også med en brunaktig utslett i ansiktet, som deretter sprer seg til kroppen.
En rosa utslett i ansiktet er et symptom på røde hunder. Utslettet går deretter videre til kroppen.
Skarlagensfeber er preget av en grov utslett, mens lyse røde kinn er typisk for Fifth sykdom, også kalt "fiket kinn" sykdom.
Roseola infantum er en sykdom, som vanligvis oppstår hos barn yngre enn to år gammel. Som feber løser, vises et utslett preget av små, rosa, flat eller svakt hevet lesjoner.

Utslett forårsaket av allergi

Allergier kan påvirke flere kroppsdeler, som luftveiene, tarmen eller nervesystemet. Hudutslett i ulike former er en annen vanlig resultat når folk reagerer på visse stoffer rundt seg eller i miljøet.
Noen barn viser allergiske reaksjoner på klær eller klær tilsetningsstoffer, husholdningsartikler som maling, voks, polish, vaskemidler sammen med mat, planter, kjemikalier eller narkotika. Miljø allergi triggere inkluderer støv, pollen eller mugg.
Når du finner ut hva som forårsaker barnet ditt til å reagere allergisk, er det best å unngå kontakt mellom barnet og produktet eller mat eller gjøre endringer i miljøet. Dette vil lindre symptomer og hindre fremtidige utslett eller andre reaksjoner.

Utslett hos nyfødte

Babyer kan lide av spesifikke former for utslett, blant dem infantile akne, bleie utslett og vugge cap.
Cradle cap er preget av en gul til rød humpete utslett i hodebunnen. Det kan også oppstå bak ørene, i armhulene og bleieområdet.
I de første ukene av livet, mange babyer lider av infantile akne, en lidelse som vanligvis forsvinner av seg selv.
Det finnes ulike former for bleie utslett - alt fra trost til eksem. Det er best å ha barnelege ta en titt og la henne bestemme hvordan du skal gå om behandling.

Eksem

Et eksem - ofte finnes på de indre albuene og bak knærne hos spedbarn og små barn - kan være en allergisk reaksjon, eller det kan være tegn på en kronisk tilstand.

Insektbitt

Barnet kan vise flere røde nupper forårsaket fra insektsbitt. Disse er som regel ufarlig og forsvinner av seg selv.

Heat utslett

Svette, ekstrem varme og iført klær som er for varm kan forårsake varmeutslett i barnet ditt. Tiny, røde kviser eller ujevnheter er et typisk symptom. Kule barnet eller ta henne klærne av.

HIV Utslett Beskrivelse

Utslett oppstår som en av symptomer på akutt HIV-infeksjon (første stadium av HIV-sykdom). Utslett kan også vises senere i HIV-sykdom som enten et resultat av opportunistiske infeksjoner (sykdommer som påvirker HIV-positive folk mer alvorlig enn andre) eller som en bivirkning av legemidler som brukes til å administrere HIV.

Akutt HIV Utslett

Blant de influensalignende symptomer på akutt HIV-infeksjon (første-etappe HIV), som oppstår kort tid etter infeksjon, noen mennesker utvikler en rød, flekkete utslett. Dette utslett begynner på overkroppen, med hode, og kan spre seg til andre deler av kroppen, slik at det oppstår sår, i henhold til australasian College of dermatologer.

Herpes Simplex Rash

Herpes simplex virus (HSV-1 og -2) er opportunistisk hos personer med HIV-sykdom. Disse virusene føre til forkjølelsessår (oral herpes) og genital herpes, som begge gir røde utslett med blemmer.

Helvetesild

Personer med HIV har økt risiko for å utvikle helvetesild, forårsaket av en annen herpes virus (varicella-zoster virus, HHV-3). Dette forårsaker smerte, så vel som rødt utslett med blemmer på en side av kroppen.

Tinea og Candidiasis

Tinea er en gruppe sopp som fører til infeksjoner som ringorm og fotsopp. Candidainfeksjon er en annen sopp som vanligvis fører til trost, en muntlig infeksjon. Begge disse fungi kan føre til utslett i områder hvor huden i kontakt med huden, slik som lysken og under armhulene og brystene.

Narkotika Utslett

Utslett kan også være en bivirkning av antiretrovirale legemidler som brukes til behandling av HIV. Utslett som sprer eller oppstå med feber kan indikere en alvorlig negativ reaksjon på behandling, og leger bør være informert om bivirkningene oppleves av folk på antiretrovirale legemidler.

Allergiske Utslett hos barn

Som definert av MedicineNet.com, utslett er definert som et utbrudd av støt på legemet. Dette utbruddet forandrer måten huden ser og føles. Vanlige typer utslett er ikke-smittsomme, skjellende flekker i huden, ujevn hud forårsaket av en sopp eller bakterier og røde nupper over hele kroppen. Selv utslett er vanligvis midlertidige, og ikke farlig, er de fortsatt et resultat av skadelige cotangens i kroppen. Voksne lider av litt mer enn mild forlegenhet ved utbrudd av utslett; Men barn, og deres underutviklet immunsystem, kan lide langt mer.

Vannkopper

Fordi barn er ikke like utsatt for å vaske hender eller bor borte fra syke venner som tenåringer og voksne er, de er mer sannsynlig at kontrakten et virus eller smitte utslett. En av de mest vanlige bakterielle utslett er vannkopper. Symptomer varer vanligvis to uker, og oftest, gjør litt mer enn å lage et barn ubehagelig kopper. Det kan være svært alvorlig for et barn med en mangelfull immunsystem eller en sykdom eller skade som HIV / AIDS. Vaksinasjoner har blitt utviklet i løpet av de siste 15 årene som tilstrekkelig i å beskytte barn mot vannkopper. Disse bør gis før barnet fyller sin første bursdag. Den tidligste måten å fortelle om et barn har vannkopper er å se om han utvikler røde, kløende nupper på kroppen; humper vil bli ledsaget av feber eller hodepine. Vannkopper er utrolig smittsomt og bør behandles som sådan. Havremel bad er effektive i å subsidiere en kløe forbundet med vannkopper.

Meslinger

Meslinger er en annen utslett som ikke er så farlig som de fleste andre, og kan forebygges med en vaksine skudd i tidlig alder. Tidlige symptomer på meslinger inkluderer tett nese, feber og rødhet i øynene. Barn med meslinger vanligvis føler og ser sykere enn de faktisk er. Langvarige effekter av meslinger er svært sjeldne. Hvis barnet ditt lider av meslinger, gi dem rikelig med væske og sengeleie som det er ingen behandling for sykdommen utsiden av vaksinasjon.

Petekkier

Petekkier er preget av røde og lilla flekker på huden. De er ikke støt som vannkopper og er forårsaket av ødelagte blodkar i huden. Prikkene er blemmer under huden av ødelagte blodkar. De fleste barn vil ha en alvorlig feber også, som er forårsaket av en viral sykdom.

Barn med petekkier kan vises veldig sunt eller veldig syk. Hvis barnet ditt viser noen av de ytre symptomer, ha henne se en lege umiddelbart. Unnlatelse av å søke legehjelp kan være dødelig. Røntgen og blodprøver kan fastslå årsaken til petekkier.

Skabb

Det er flere utslett som er forårsaket av sopp eller parasitter, skabb være en av de mest vanlige. Utslettet vil komme som et resultat av å være i nær kontakt med en skjerv. Det tar ca to uker for midd å hule seg inn i barn, så symptomer bør starte rundt denne tidsrammen. Forebygging er den beste måten å bekjempe skabb. Undervisning barnet god hygiene vil gå langt i å hjelpe dem å unngå ikke bare skabb, men de fleste andre infeksjoner og utslett i tillegg. Har barnet ditt lære viktigheten av å ikke dele klær eller hatter, da dette vil ofte føre til skabb og andre hudsykdommer. Sørg for å være forberedt når barnet ditt har blitt diagnostisert, som skabb er utrolig smittsomt. Hvis ett familiemedlem kontrakter tilstanden, må alle i husstanden sjekkes med en gang. Det finnes reseptbelagte medisiner tilgjengelig for de som lider av skabb.

Milia

En av de vanligste hud utslett som nyfødte kan kontrakten kalles milier. Den er karakterisert ved små gule og / eller hvite støt over hele kroppen. Det er forårsaket av en cyste oppbygging av hudceller. Greasy hudceller kan bygge opp i armhulene, bleie eller i hodebunnen. Mens det ser utrolig smertefullt og farlig for babyen din, det er ikke farlig og kan behandles enkelt med familien din barnelege.

Underarm Utslett hos barn

Barn kan utvikle utslett på kroppen sin for en rekke grunn. Utslett kan dekke hele kroppen, eller kan være lokalisert i ett område, slik som under armene. Enkelte årsaker til underarm utslett hos barn er viral, mens andre er arvelig.

Psoriasis

Psoriasis fører til at cellene i huden til å bli overproductive, som fører til utvikling av skjellende skorper på huden. Psoriasis kan utvikle over hele kroppen, men kan sentral rundt underarmene.

Vannkopper

Vannkopper er en viral infeksjon som forårsaker feber og små, blistery flekker på kroppen, spesielt under armene og rundt brystet.

Fifth sykdom

Fifth sykdom starter med influensalignende symptomer, og får kroppen til å utvikle et svært rødt utslett. Dette utslett kan vises under armene og kan være svært smertefullt.

Elveblest

Elveblest er forårsaket av en histamin reaksjon i kroppen, noe som fører til at huden til å blusse opp med ekstremt kløende blemmer. Disse blemmer, når den er plassert under armene, kan være ubehagelig og irriterende.

Meslinger

Meslinger forårsaker en rødbrun utslett å spre seg fra forsiden ned til brystet og inn i området av armhulene. Det er ledsaget av feber og tørrhoste.

Armhulen hudproblemer

Mange er uvitende om hudproblemer knyttet til armhulene. Noen problemer kan være av ingen interesse, mens andre kan være belastende og gjøre en person føler selv bevisst. Problemer som ofte oppstår er armhulen tags (eller hud-koder), overdreven svetting, armhulen utslett, mørke armhuler og føflekker som danner under armhulene. Noen av disse problemer er lett fast med enkle behandlinger.

Armhulen Tags

Armhulen tags er små godartede svulster som er ufarlig. Kvinner som har armhulen tags bør være forsiktig når du barberer armhulene. Armhulen tags danner vanligvis i grupper, noe som gjør det vanskelig for kvinner å barbere armhulene. Disse kodene kan bli skadet eller betent; de selv kan bli barbert av ved et uhell. Dette kan føre til at kodene for å blø. Armhulen tags kan fjernes, selv om det ikke er nødvendig. Armhulen tags kan brennes av med elektrolyse, frosset med flytende nitrogen eller skjæres av med en skalpell. De kan også fjernes ved å avbryte blodstrømmen til huden tag.

Dreven svette

Overdreven svetting kan være en tilstand kalt hyperhidrosis, forårsaket av en forstyrrelse av svettekjertler eller funksjonsfeil i det sympatiske nervesystemet. Andre årsaker til overdreven svetting er angst og fedme. Axillary dreven svette er en tilstand som påvirker armhulene. Armhulene svetter hele tiden og bli dryppende våt. Dette fører dem også å ha en konstant lukt. Deodoranter er ubrukelig med AES. Mer aggressive behandlinger brukes til å behandle denne tilstanden. Disse behandlingene er botox injeksjoner eller kirurgi.

Armpit Rash

Fordi armhulen har et høyt antall svettekjertlene, kan dette føre til en betent hårsekken kjent som en byll. Byller er en kombinasjon av puss og dødt vev. I alvorlige tilfeller, disse koker kan utvikle seg til en byll. Når dette skjer, må de tømmes, og du kan være foreskrevet antibiotika for å bli kvitt noen infeksjon. Disse koker kan være forårsaket av deodoranter, vaskemidler eller barbering for nær. Denne tilstanden er kjent som irriterende kontakteksem.

Mørk Armpit

For noen kan barbering føre til mørke armhuler. Når du barberer deg, du klippe hårene off rett på toppen av huden eller like under hudoverflaten. Hvis din hårfarge er mørkere enn huden din, armhulene synes å være mørkt på grunn av håret like under overflaten av huden. Den beste måten å eliminere dette problemet er å nappe hårene eller har armhulene vokset. Dette vil få hårene fra røttene så du vil ikke se håret like under overflaten av huden. Misfarging også kan skyldes døde hudceller som er fanget i mikroskopiske folder og bretter på huden. Den beste måten å behandle dette på er å peeling med et produkt inneholdende melkesyre. En annen årsak til mørke armhuler er kjent som acanthosis nigricans. Dette skjer stort sett i mennesker som er overvektige, selv om det kan også være på grunn av medisiner. Mørkere hud også er forårsaket av bakterier som kalles erythrasma. Erythrasma forekommer oftest hos personer som er overvektige eller har diabetes.

Armhulen Moles

Det er vanlig for folk å ha føflekker på noen del av deres hud. Armhulen føflekker er vanligvis godartet, selv om de kan bli en melanom. Armhulen føflekker bør ikke være større enn en blyant viskelær. De kan dukke opp i hvilken som helst farge, form eller størrelse. Hvis armhulen føflekken blir større, klør, blir smertefullt eller blir sår i lesjoner, gjøre en avtale med legen din. Dette kan være starten på mulig hudkreft.

Kropps Utslett hos barn

Kropps Utslett hos barn


Hud eller kropps utslett hos barn kan omfatte et bredt spekter av forhold. Utslett kan være enkle, som bleieutslett eller varmeutslett, eller mer komplisert, som en viral eller bakteriell infeksjon. Med en liten bit av kunnskap, vil du være i stand til å gjenkjenne visse typer utslett, slik at du kan velge å behandle problemet på egen hånd eller ta barnet inn for å se sin lege.

Utslett Beskrivelser

Utslett kan være humpete, flate, små nålestikk, har blærer eller i et sirkulært mønster. Utslett er vanligvis rød eller rosa i fargen. Noen få utslett har en hvit eller gul sentrum. Utslett kan være helt tørr og flassende eller våt og weepy. Alle de ovennevnte kan hjelpe deg med å finne ut hvilken type utslett barnet ditt har.

Vanligste barndommen utslett kan behandles hjemme. Men du bør ta barnet til en lege for sikker diagnose.

Bleie utslett og Chicken Pox

Bleie utslett er svært vanlig hos spedbarn. Huden på baken og lysken er rosa eller rød, med flate lesjoner. Regelmessig bleie utslett vil se tørr og flassende, men hvis det er på grunn av en sopp, vil utslett være skinnende og veldig rød. Unn utslett med en sink-basert bleie utslett salve.

Vannkopper, en barndom sykdom / utslett, blir mindre vanlig på grunn av den tilgjengelige vaksinasjon. Utslettet starter som flate røde flekker, etterfulgt av små hvite blemmer som danner i sentrum. Vabler slå fra rød til gul og skorpe over, og er svært kløende. Barnet vil ha viral infeksjon symptomer, slik som feber, hodepine og søvnighet. Ta barnet til legen for behandling, spesielt hvis det oppstår komplikasjoner.

Brennkopper

Brennkopper er en rødlig utslett som snur lys gull og weepy. Brennkopper er forårsaket av bakterier og kan behandles med trippel antibiotisk salve. Men igjen, se en lege for å sikre at utslett er impetigo. Impetigo som er venstre ubehandlet kan slå inn på MRSA virus eller Methcillin-resistente Staphylococcus Aurea. MRSA er en alvorlig infeksjon som kan føre til døden hvis den ikke behandles umiddelbart.

Ringorm

Ringorm er et utslett preget av små, røde, hevet flekker som er konfigurert i små sirkler, vanligvis på overkroppen eller ansiktet. Utslettet er kløende og kan behandles med en aktuell anti-sopp salve.

Skabb

Skabb er et hudutslett som starter med små, røde flekker og deretter blir svært kløende. Dette utslettet viser seg oftest på hender, mellom fingrene. Det kan også forekomme på rumpe, armhulene og håndledd. En gravende midd som forårsaker skabb. Skabb er svært smittsomt, og hvis en person i en familie trekker den seg, vil legen vanligvis behandle hele familien.

Meslinger

Meslinger er ikke så vanlig i disse dager, på grunn av tilgjengeligheten av meslinger vaksinasjon. Meslinger starter som små, røde prikker, deretter vokse seg større og samles i store oppdateringer. Et barn med meslinger vil vanligvis ha en feber, hodepine og hoste et par dager før utslettet viser seg.

Roseola og Hives

Roseola vanligvis infiserer barn under en alder av 2. Det begynner med høy feber, og en rosa utslett vises deretter over det meste av kroppen.

Elveblest kan være et resultat av en varmeutslett eller en allergisk reaksjon på mat, eller aktuelle eksponering for et irritasjonsmoment. Ta barnet til legen for å finne ut hva som forårsaker det. De røde nupper vises hoven og oppblåst, og kan plasseres hvor som helst på kroppen.

Forskjellen mellom Heat utslett og kviser

Forskjellen mellom Heat utslett og kviser


Miliaria, ofte kalt en varmeutslett eller stikkende varme, utvikler seg når svetten er fanget under huden, blokkerer porene. Kviser, også kalt akne, utvikle når hårsekkene under huden blir blokkert. Selv om en varme utslett og kviser begge oppstå på grunn av pore-blokkering, er det mange ulikheter mellom de to hudsykdommer.

Årsaker

En varmeutslett oppstår vanligvis i varmt vær eller når kroppen svetter voldsomt, for eksempel under en øvelse trening. Utslettet kan også utvikle seg i kaldt vær. For eksempel, hvis du bruker for mange lag med klær eller sove under en elektrisk teppe og svette for mye, porene kan bli tett.

Mange myter finnes om hva som forårsaker kviser, som for eksempel å spise fet mat eller sjokolade, ha skitten hud eller stress. Selv om den eksakte årsaken til kviser er ikke kjent, hormonelle endringer gjør spiller en rolle, ifølge US National Library of Medicine. Hormonelle forandringer som typisk påvirker gravide kvinner og unge voksne i tenårene. Kviser kan imidlertid utvikle uavhengig av din alder.

Typer og symptomer

De typer kviser varierer med symptomene. Pustler er nupper som er øm og rød og fylt med puss. Knuter er solide klumper under huden. Papler er små reist kviser. De er vanligvis ømme eller rødt på grunn av en hårsekken infeksjon eller betennelse. Cyster vises som koker eller klumper under huden, fylt med puss. Kviser åpne på overflaten av huden er kalt blackhead komedoner. Whitehead komedoner er hevet, lukkes nupper som er i samme farge som huden din.

Det er tre typer av varme utslett. Miliaria profunda ligner gåsehud, sier Mayo Clinic. Tegn på varmeutslett vises etter trener. En varmeutslett kalt miliaria krystallinsk er klare, små humper som vises på overflaten av huden. Miliaria rubra er røde, kløende nupper som utvikler på det ytre laget av huden din.

Utseende

Kviser vanligvis vises på ansiktet ditt. Kviser, men kan også vises på din rygg, bryst, skuldre og nakke. En varmeutslett vises også på beck, bryst og skuldre. Utslett vises også under armhulene, i skrukker på albuene og lysken. Hvis du er en kvinne, kan en varme utslett vises under brystene.

Behandling

En mildt tilfelle av varmeutslett vanligvis forsvinner av seg selv i ca 10 dager, men du må holde huden tørr og kjølig. Mer alvorlige tilfeller kan kreve aktuell medisinering slik som vannfri lanolin. Behandling for kviser avhenger av alvorlighetsgraden og gjentakelse. For eksempel er det over-the-counter (OTC) og reseptbelagte aktuelle behandlinger, antibiotika og isotretinoin. OTC behandlinger kan ta opptil åtte uker før kvisene forsvinner. Reseptbelagte aktuelle behandlinger rydde opp kviser i ca 4-8 uker, ifølge Mayo Clinic.

Hvordan virker Inngrodde hår armhulene oppstå?

Hvordan virker Inngrodde hår armhulene oppstå?

Årsaker

Inngrodde armhulen hår er hår som har vokst bakover eller sidelengs inn i huden. De kan også være hår som er fanget under overflaten av huden. Den viktigste årsaken til inngrodde armhulen håret er barbering. Dette er fordi barber forårsaker at spissen av håret for å bryte av plutselig, slik at et skarpt punkt. Stramme klær kan også føre til armhulen håret til å bryte. Når det er et skarpt punkt på tuppen på håret, kan det lettere renner tilbake i huden, vokser tilbake ned under overflaten av huden. Dette kan være smertefullt og la en liten hoven, rød kul. Inngrodde hår har en tendens til å skje på samme sted om og om igjen. Noen ganger oppstår inngrodde hår av ukjente årsaker. De er mest vanlig i krøllete-haired folk, som krøllete hår har en tendens til å krølle seg tilbake mot huden naturlig.

Symptomer

Selv inngrodde hår ofte forekommer i armhulen området, de kan oppstå hvor som helst det er hår på huden. Hvis en inngrodde hår blir infisert, vil du vite det av utseendet av en rekke små røde nupper. Dette kalles follikulitt. Dette utslett av små røde nupper kan være smertefullt og selv klø. Follikulitt, men kan også være forårsaket av gamle hudceller som har blitt trafokiosk og fanget i hårsekken.

Hvis du har hår under armhulen som du ikke kan barbere bort, kan det være inngrodde. Hot, røde nupper og puss under huden er andre symptomer på en inngrodd, infisert armhulen hår.

Behandling

Infiserte inngrodde hår bør behandles med aktuell kremer. Hvis det er smertefullt, kan du også ta ibuprofen. Inngrodde hår som ikke er infisert kan behandles med varme kompresser. Det er også mulig å bare prøve å fjerne en inngrodde armhulen håret. For å gjøre dette, først desinfisere huden, og deretter bruke en sterilisert pinsett eller en nål for å fjerne det.

I noen tilfeller kan gjentatte inngrodde hår i armhulen området blitt mer enn bare et irritasjonsmoment. De kan bli smertefullt og irriterende, selv tvinger deg til å unngå iført visse klær. I dette tilfellet, kan det være lurt å rådføre seg med en hudlege, som kan beskrive alternative behandlinger, inkludert bruk av en laser for å fjerne hår.

Det er noen ting du kan gjøre for å forhindre inngrodde hår i armhulen området. Hvis du barberer deg, kan du prøve å barbere i forskjellige retninger hver gang, eller bruke en Hårfjerningskrem stedet for barbering. I tillegg må du passe på å eksfoliere regelmessig og holde området rent. Til slutt, hvis den inngrodde hår er bare et irritasjonsmoment, gå videre og ignorere det; de vanligvis faller ut av seg selv innen en uke eller så.

Behandling for gjær infeksjoner av armhulen

Gjær infeksjoner er ubehagelig, upraktisk og pinlig. Når folk flest tenker på gjær infeksjoner, tror de på det som et kvinnespørsmål. Men noen, mann eller kvinne, kan få gjær infeksjoner, på kjønnsorganer eller hud. En vanlig type gjær infeksjon oppstår under armhulene eller i hudfolder rundt i kroppen. Gjær infeksjoner i armhulen er mye vanskeligere å dekke opp, og resultere i kløende, smertefulle utslett. I den følgende artikkelen vil du lese hva som forårsaker denne typen infeksjon, samt vanlige behandlinger.

Årsaker

Mange gjærinfeksjoner forårsaket av Candida albicans, en sopp som kan påvirke huden og slimhinnene i kroppen. Antibiotika kan ødelegge "gode" bakterier eller mikroorganismer i kroppen som bekjempe soppinfeksjoner, som fører til en gjær infeksjon. Den type gjær infeksjon som påvirker hudfolder av kroppen, inklusive armhulene under brystene eller på magen, er kalt kløe. Dette kan være forårsaket av varm, fuktig vær, stramme klær, dårlig hygiene eller psoriasis.

Beskrivelse

Kløe under armhulen er vanligvis en rød, humpete, skinnende utslett med skalering langs kantene. Utslettet kan være kladdete til svært store, som dekker hele området under armhulen og huden rundt. Huden er betent og kløende, og dette frembringer ekstremt ubehag, særlig på meget varme dager når det er mye friksjon på huden på grunn av fuktighet.

Hygiene

Holde opp hygiene er en god måte å unngå kløe av armhulen, spesielt hvis du er overvektig og har mye hudfolder, eller er en rikelig genser. Å bidra til å lindre symptomene på en armhulen gjær infeksjon, vaske det berørte området daglig med såpe og vann. Også, holde området tørt er nøkkelen. Baby pulver eller soppdrepende pulver absorberer fuktighet under armhulene, og etterlater huden tørr og myk.

Soppdrepende kremer

Soppdrepende kremer som klotrimazol kan brukes til å bidra til å bekjempe infeksjonen. Clotrimazole er også brukt til å behandle vaginal gjær infeksjoner og jock kløe. Kremen påføres direkte til det berørte området; derimot, kan resultatene ikke være umiddelbar siden soppinfeksjoner ta en stund å avta. Mikonazol, en annen antisoppmiddel, kan også påføres på huden.

Antihistaminer

Antihistaminer er vanligvis brukes til å behandle irritanter forårsaket av allergi. De kan imidlertid også anvendes for å lindre kløe og ubehag forårsaket av kløe. Antihistaminer er vanligvis foreskrevet av en lege. De omfatter ceterizine, difenhydramin, loratadin og feksofenadin. Kortikosteroider er også en anti-inflammatorisk agent som kan bidra til å redusere kløe og rødhet.

De Mulige årsaker til utslett hos barn

Sweat

Heat utslett er vanligvis sett på babyer og små barn. Heat utslett forekommer i varme, fuktige klima. Svettekanalene blokkeres, fangst svette under huden og forårsaker et kløende, stikkende utslett. Varmeutslett oppstår vanligvis i hudfolder rundt nakke, skuldre, bryst, rygg, armhulene og lysken. Heat utslett ofte går bort av seg selv. Holde huden ren, kjølig og tørt bidrar til å avlaste varmeutslett. Ifølge Mayo Clinic, kan du bruke Calamine lotion for å berolige kløe og vannfri lanolin for å hindre svette kjertel blokkering. Hvis utslettet sprer seg, blemmer danne eller andre symptomer som feber eller hoste utvikle, deretter medisinsk behandling er nødvendig.

Bakterier

Den vanligste bakterielle utslett hos barn --- bleie utslett --- kan spre seg raskt. En bleie gir et fuktig, varm, mørk grobunn for bakterier. Hvis ungdommer ikke helt vasker seg etter bruk av badet, kan samme type bakterie utslett utvikles. Bleie utslett forårsaker røde, oppblåst og øm hud på rumpe, lår og kjønnsorganer. Bleie utslett kan være svært smertefullt for små barn, og bør behandles umiddelbart. For spedbarn, hyppige bleie endringer og bruke en bleie utslett krem ​​på hver endring vil bidra til å holde huden tørr og ren. For eldre barn, regelmessig bading, skifte undertøy og tørke med våtservietter etter bruk av badet vil bidra til å holde huden tørr og ren. Hvis utslettet sprer seg eller blør, eller andre symptomer som feber utvikle, deretter medisinsk behandling er nødvendig.

Allergi

Mat allergi er svært vanlig, spesielt hos yngre barn som prøver visse matvarer for første gang. Matallergier kan føre til hudutslett. Store hive-lignende humper eller opphøyde tørre flekker som klør vil danne på huden, ledsaget av hevelse i lepper, ansikt, tunge, svelg eller andre kroppsdeler. Andre allergiske utslett forårsaket av latex, tekstiler, eller planter inkluderer symptomer som hoste, piping i brystet, rennende nese og kløende rennende øyne. Legehjelp er nødvendig når flere symptomer følge noen hudutslett hos barn.

Sykdom

Virus som meslinger, kusma eller vannkopper vil føre til kløende røde nupper eller flekker på et barns kropp, men en alvorlig sykdom vil føre til mer enn et utslett. Feber, frysninger, oppkast, diaré og tretthet er alle symptomer på en mer alvorlig virus. Hvis du oppdager noe utslett på barnet ditt alltid se etter disse andre symptomene. Hvis du fortsatt føler deg usikker på utslett, ta kontakt med barnets lege.

Hvordan Stopp Surf Utslett

Hvordan Stopp Surf Utslett


Surfing er en fin måte å nyte vannet og sol, mens du får i noen fysisk aktivitet. Men alle som vann, varme og klatring på og av brettet, kan skape kaos på huden din. Friksjonen forårsaket ved å trekke deg selv på magen kan føre til utslett, som kan de voksene du brukt på ditt bord. Din våtdrakt kan også være en enestående kilde til hudirritasjon med utslett forårsaket av fuktighet og gnagsår. Din lidenskap for surfing trenger ikke å være en kilde til elendighet, når surfing stopper.

Bruksanvisning

•  Påfør solkrem, spesielt til områder som armhulene der du skal gni surfebrettet mens padling.

Unngå utslett på halsen fra våtdrakt ved å bruke vaselin til halsen, før du treffer bølgene.

Kjøp en våtdrakt uten ujevnheter eller utsatte sømmer som kan gni mot huden og forårsaker et utslett. Sørg for at drakten passer ordentlig, ikke for løst eller for stramt.

Board shorts er ofte en årsak til utslett fordi sømmene gni mot bena - lårene gnir mot materialet og styre - og fordi brystet er utsatt. Wear Lycra leg ermer eller et par neopren shorts under dine styret shorts, for å hindre et utslett fra forming mellom bena.

Padling til og fra land, samt å trekke deg opp på brettet, kan forlate deg med et utslett på magen og brystet. Utslett kan også være forårsaket ved å trekke din våtdrakt på og av. Et utslett vest kan bæres under våtdrakt for å hindre dette.

Sett våtdrakt på mens den er tørr og sand-fri når det er mulig.

Hvis alle forsøk på å forhindre et utslett mislykkes, behandle den umiddelbart med bleie krem kjøpes fra din lokale apotek. En liten mengde medisinert krem ​​bør bidra til å rydde opp din surf utslett på kort tid.

Hvordan gjenkjenne symptomene på Heat utslett

Hvordan gjenkjenne symptomene på Heat utslett


Heat utslett er preget av klynger av små røde prikker eller kviser og kløende og prikkende hud. Det er også kjent som "stikkende varme" eller "miliaria" og er svært vanlig i babyer og barn, men voksne får det, også. Symptomer er lett å kjenne igjen, og som regel klare seg i løpet av få dager.

Bruksanvisning

Gjenkjenne varme utslett Symptomer

•  Se etter små røde nupper eller kviser i hudfolder eller områder som kan ha vært dekket av stramme klær eller hatter. Huden kan være rød, så vel. Heat utslett vises hvor som helst svettekjertlene kan ha blitt blokkert. De vanligste områdene er nakke, skuldre, torso, armhulene, lysken og ryggen av knær og albuer.

Erkjenne hvordan varmeutslett føles. Huden vil føles stikkende eller kløende, og kan brenne eller brodd.

Finn varmeutslett symptomer oftest hos barn og babyer som er kledd for varmt, men også hos personer som er sengeliggende, aktive voksne og babyer i kuvøser. Se bilder av varmeutslett i babyer på WebMD (se Ressurser nedenfor).

Vit når du skal ringe en lege. Se etter rødhet eller hevelse som et tegn på infeksjon. Den berørte området kan være varmt å ta på. Du kan ha en feber eller hovne lymfeknuter.

Forhindre varmeutslett

Ikke overdress og holde seg borte fra syntetiske stoffer i varmt, fuktig vær eller når du trener. Bruk klær som er lette og løs, så vel som klær som er laget av en naturlig fiber, så som bomull, eller et materiale som trekker bort svette fra huden, slik som polypropylen.

Dryss maismel eller talkum på huden din når du får kledd for å holde huden tørr.

Slå på et klimaanlegg eller vifte før du går i dvale i varmt vær.

Vet at fedme kan føre til varmeutslett. Tyngre legemer har en tendens til å generere mer kroppsvarme og akkumuleres flere folder i huden.

Ta kjølig bad eller dusjer ofte i varmt vær.

Drikk rikelig med vann og holde seg hydrert.

Unngå å bruke oljebaserte kremer eller salver som kan blokkere porene.

Tips og advarsler

  • Ikke overse tegn på feber og oppsøke lege hvis utslettet forverres. I sjeldne tilfeller kan varmeutslett føre til heteslag, heteslag, og i ekstreme tilfeller kan føre til døden. Hvis temperaturen stiger over 104 grader F, fordype deg i iskaldt vann.

Hvordan diagnostisere baby utslett

Hvordan diagnostisere baby utslett


En babyens hud er veldig myk og følsom. Dessverre, alle babyer utvikle noen slags utslett på ett eller annet tidspunkt. De fleste utslett er verken skadelig eller smittsom, og de vil gå bort på egenhånd. Andre utslett er mer alvorlig og krever en lege omsorg. For å diagnostisere en baby utslett, bør du vurdere plasseringen av utslett og hvordan den ser ut. Du bør også ta hensyn til noen kløe, spredning eller tegn på infeksjon.

Bruksanvisning

Bleie utslett: Den vanligste baby Utslett

•  Se etter bleie utslett på babyens bunn og genital området under bleie endringer. Se etter rødhet, humper og annen irritasjon. Bleieutslett er uunngåelig fordi babyens sensitiv hud er lukket opp i bleie med bakterier og ammoniakk fra avføring og urin.

Prøv å hindre bleie utslett ved å endre babyen din så snart bleie er skitten, ved å holde bleieområdet så tørr som mulig og ved å la barnet gå uten bleie så ofte du kan.

Bruk bleie kremer når en utslett vises, men unngå å bruke pulver, maisstivelse og andre kremer. Skyll tøybleier veldig godt for å fjerne overflødig såpe, og ikke bruke tøymykner eller tørketrommel ark på babyens tøybleier.

Kontakt legen din hvis en bleie utslett ikke blir bedre, eller hvis utslettet er veldig rød med små humper på kantene. Dette kan være en soppinfeksjon som krever anti-fungal medisinering.

Andre typer utslett

Hold øye med babyens ansikt, hals, bryst og armhuler, spesielt hvis du bor i veldig varmt eller fuktig vær. Heat utslett eller stikkende varme ser ut som små røde prikker eller små blemmer. Overdressing en baby kan også forårsake varmeutslett. Hold barnerommet så kjølig som mulig, og ikke kle barnet ditt for varmt eller dekke henne med for mange tepper. Heat utslett går som regel bort av seg selv hvis babyens hud holdes kjølig og tørr.

Kontroller babyens hodebunnen for seborreisk dermatitt, eller vugge cap. Dette er et vanlig utslett hos babyer yngre enn tre måneder, og det ser skjellete, humpete, rød eller fet. Noen ganger holder hetten vises også bak ørene, i armhulene og i bleieområdet. Dette er en ufarlig utslett som ikke bry babyen, og det vanligvis går unna på egen hånd. Du kan fjerne skalaene ved å gni dem forsiktig med en myk hårbørste eller ved dabbing dem med babyolje.

Vær oppmerksom på at små røde klatter eller små hvite eller gule blemmer på en nyfødt baby kropp er et vanlig utslett som kalles erythema toxicum. Dette ufarlig utslett vises vanligvis ved fødselen eller når babyen er noen dager gammel, og det klarner opp på egen hånd innen en uke eller to.

Ta barnet til legen for en rød, flassende, kløende utslett som vises på ansikt, hals, bryst eller rygg. Dette utslett kan være eksem, og det krever kortison krem ​​og mulige endringer i kostholdet for å behandle. Hvis barnet ditt har eksem, holde negler klippe kort og dekke babyens hender med sokker eller votter om natten for å unngå riper. Hvis barnet klør for mye og bryter huden, kan en alvorlig bakteriell infeksjon utvikler seg.

Tips og advarsler

  • Ta barnet til legen for et utslett som ikke vil klare seg på egen hånd, eller selv om du er usikker på hvordan å diagnostisere et utslett. De fleste utslett er ikke grunn til alarm, men noen kan indikere en mer alvorlig tilstand.