Digidexo.com

kontakteksem tatovering behandling

Dermatologi Hjelp med en hårtransplantasjon Scar

Hårtransplantasjon operasjoner vanligvis ikke forårsake omfattende arrdannelse i hodebunnen eller hode, men i noen tilfeller kan du oppleve at din hårtransplantasjon forårsaket merkbar arrdannelse. Du kan melde deg av dermatologiske prosedyrer for å minimere arr som gjør at håret til å bedre vokse rundt knuste deler av hodebunnen.

Trichophytic Closure

Lineære arr er de vanligste arr som forårsaker transplantasjoner å være mindre effektive. Lineære arr er vanlig i transplantasjoner som tar "plastre" av håret fra sidene av hodet og implantering dem på toppen av hodet. Ifølge International Alliance of hår restaurering kirurger, er en vanlig lineær arr 1 til 3 millimeter i lengde og litt hevet over huden med omtrent en millimeter. Disse typer av arr kan faktisk hindre håret fra å vokse gjennom på grunn av for mye strekk på kantene av arret.

En trichophytic nedleggelse fungerer ved å klippe kantene på lineær arr, frigjøre spenningen. I tillegg nedleggelsen fungerer ved å gjøre et snitt i arret og lukker det over lineær arr, slik at det transplanterte håret til å vokse gjennom arret. Disse prosedyrene er polikliniske prosedyrer, og kirurgen som har utført transplantasjon prosedyren vil gjennomføre trichophytic nedleggelse hvis du merker overdreven arrdannelse.

Follicular Unit Extraction

Follicular enhet utvinning (FUE) prosedyren er en mer avansert teknikk. Hvis transplantasjon involvert lineære snitt som førte til lineære arr, kan du ha FUE grafts implantert på toppen av lineær arr. FUE grafts er omtrent en millimeter i omkrets. Ifølge Bernstein Medical hjemmeside, FUEs er ideelle for pasienter som har omfattende lineær arrdannelse. Prosedyren innebærer å ta en FUE pode og implantere den direkte inn i lineær arr, slik at den nye "pode" bryter opp den lineære arr som hindrer hårvekst. Snarere enn å ha en merkbar lineær arr, FUE lager mindre, nesten umerkelige "dot-aktig" arr i hodebunnen.

Ytterligere anbefalinger

Som en dermatologisk alternativet, kan du søke tatovering behandling av arr. En del av det som gjør arr mer merkbar er at de ikke blander med huden tonen i resten av hodebunnen. Snarere enn å ha flere operasjoner som kan føre til mer arrdannelse, vurdere å legge pigment til arret med en tatovering. The International Alliance of hår restaurering kirurger anbefaler generelt å ha en kvalifisert hår restaurering kirurg utføre alle de oven foreslo teknikker for å sikre skikkelig evaluering og utfall.

Hvordan behandle kontakteksem

Hvordan behandle kontakteksem


Kontakteksem er en allergisk reaksjon på et bestemt stoff, som for eksempel såpe eller forgifte eik. Symptomene inkluderer rødhet, hevelse, betennelse, utslett og kløe på huden. Riktig behandling kan redusere effekten av symptomer og hjelpe huden leges raskere.

Bruksanvisning

•  Vask det infiserte området. Sug en myk vaskeklut i varmt vann til mettet. Gni forsiktig der kontakteksem er synlig. Bruk en egen ren klut til å tørke den infiserte området grundig.

Påfør en spesielt formulert salve eller krem. Legen din eller apoteket kan anbefale et spesifikt produkt. Noen produkter er tilgjengelig over disk, mens andre med større styrke krever en resept for å kjøpe. Vanlig brukte behandlinger inkluderer kortikosteroider, pimecrolimus krem ​​og takrolimus salve. Følg instruksjonene nøye. Kortikosteroider kan være ganske sterk, så leger anbefaler å bruke bare den minste dosen er nødvendig.

•  Påfør en anti-kløe eller anti-tørking lotion til huden. Kontakteksem kan være smertefullt. Den infiserte området kan føle seg stadig kløende. Legen din kan forskrive en bestemt krem ​​som skal brukes på det aktuelle området. Kremen vil bidra til å redusere eller stoppe kløende følelse.

Ta muntlig medisiner. I mer alvorlige tilfeller kan legen forskrive en steroid å ta muntlig. Steroidet er en kraftig medisiner og bør fjerne infeksjonen fra kroppen din. Ta medisiner som anvist. Ikke hoppe over en dose.

Unngå ekstra kontakt med stoffet som forårsaket reaksjonen. Kontakteksem kan forekomme flere ganger. Infisert hud kan reagere på nytt hvis du kommer i kontakt med allergenet. Gjør en avtale med legen din for å finne ut hva som forårsaket problemet i første omgang. Noen allergener, som for eksempel giften eik, har et karakteristisk mønster som lett kan identifiseres. Andre kan være mer vanskelig å isolere. Legen vil spørre deg en rekke spørsmål om stoffer du har eksistert. Hvis ingen åpenbar årsak er funnet, kan legen din sende deg for ytterligere testing for å identifisere materialet slik at du kan unngå det.

Tilstand & Behandling av kontakteksem

Kontakteksem er hudbetennelse forårsaket av direkte kontakt med irriterende stoffer som for eksempel smykker eller vaskemiddel. Et rødt, kløende utslett vil utvikle seg. Utslett kan være svært ubehagelig, men de er ikke smittsomt eller livstruende.

Årsaker

Årsaker til kontakteksem inkluderer metaller som nikkel, Poison Ivy, gift eik eller andre planter, kosmetikk, vaskemidler og medisiner som antibiotika.

Symptomer

Symptomer på kontakteksem inkluderer kløe, rødhet i huden, betennelser og ømhet og hudutslett eller lesjoner som kan sive eller blir sprø.

Typer

Det er to typer av kontakteksem. Irriterende eksem er den vanligste og kommer fra eksponering for kjemikalier. Allergisk kontakteksem kan påvirke ethvert område av kroppen med et utslett som vises opptil 48 timer etter å ha blitt utsatt for allergener.

Behandling

Kontakteksem er vanligvis behandles ved grundig vask, unngå eksponering for allergener eller ting som irriterer huden, bruk av kortikosteroider hud krem, anti-klø salve eller tørking lotions.

Komplikasjoner

Kløe og kontinuerlig skrape av kontakteksem kan gjøre kløe verre som kan føre til en tilstand som kalles eksem. Denne tilstanden fører til at huden som stadig blir ripete til å bli rå, rød, formørket, og tykk og læraktig.

Hvordan behandle kontakteksem i ansiktet

Kontakteksem i ansiktet refererer til en betennelse i huden på grunn av kontakt med visse stoffer som Poison Ivy, såper og makeup. Ifølge Mayo Clinic, symptomer på kontakteksem i ansiktet omfatte hudutslett, kløe, blemmer og smerter. Ofte skrape ditt ansikts utslett kan føre til en alvorlig tilstand som kalles eksem (tilstand karakterisert ved tykk og læraktig hud). Hvis du lider av kontakteksem i ansiktet, det finnes måter å behandle det.

Bruksanvisning

•  Gå til din lokale apotek og få hydrokortison krem. Les instruksjonene og bruke denne kremen på den berørte delen av ansiktet som angitt. Dette vil redusere kløe.

Ta et antihistamin pille hvis kløe er svært alvorlig. Ikke kjør bil eller bruke tunge maskiner som denne medisinen vil gjøre deg døsig.

Plasser en firkantet stykke gasbind under rennende kaldt vann i 10 til 15 sekunder. Klem ut overflødig vann og bruke den til det berørte området i ansiktet ditt. Bruk medisinsk tape for å feste gasen. Dette vil lindre dine symptomer på kontakteksem og hindre deg fra å skrape ansiktet.

Tips og advarsler

 • Ikke bruk hydrokortison krem ​​utover instruert dose.
 • Ring lege hvis symptomene ikke forsvinner innen fem dager.

Hvordan å behandle symptomer på kontakteksem, eksem på huden

Dermatitt kan være et problem på huden. Det klør og kan føre til at huden blir rød og hoven. Det kan starte
når du er et barn, og fortsetter inn i voksenlivet. Her er noen ideer om hvordan du kan søke fritak fra dermatitt, eksem på
huden din.

Bruksanvisning

•  Først må du prøve og finne ut hva som forårsaker at huden til å klø. Sørg for å sjekke for å se om du er allergisk mot
såpe du bruker. Sjekk for å være sikker på at du ikke har blitt bitt av flykter eller en hake. Du bør også sjekke med
legen din dersom utslettet har vært på huden din for en periode. Hvis du har et utslett på samme sted som du trenger for å finne
ut hva som forårsaker it.You kan lage en liste over skinnprodukter, kosmetikk, smykker som kommer i kontakt med det området av ditt
hud. Sørg for å sjekke din vaskemiddel og tøymykner de noen ganger kan forårsake eksem.

Hvis du har vært ute du kunne ha kommet i kontakt med gift eføy eller annen form for luftbåren allergi. Når du
har utslett du kan bruke kule komprimerer til området for å bidra til å avlaste noen av kløe. Ta en ren klut og suge den
i kaldt vann og helmelk. Proteinet i melken vil avlaste kløe. Få litt Calamine lotion og bruke det med noen
bomullsdotter til området.

Dette vil bidra til å tørke opp utslett og begynner huden å helbrede. Prøv å holde fra kløe området dette
vil bare gjøre det verre, og du kan infisere området. Du kan også bruke en ikke resept hydrokortison krem ​​som skal brukes på området. Sørg for å holde deg unna kremer som slutter på caine. De kan forårsake allergiske reaksjoner hos noen mennesker. Du kan ta et bad med havregryn eller en kopp natron lagt til varmt badevann.

En annen sak som du må sjekke ut er dine smykker. Nikkel belagt smykker kan forårsake utslett spesielt når du svetter. Når du arbeider utenfor sørge for å bruke lange bukser hvis du er allergisk mot giften eføy.
Slitasje bomull foret hansker som vil bidra til å holde hendene fra svette. Sørg for å skylle klærne helt før du bruker dem igjen. Du bør vaske i varmt vann er ikke varmt og ikke bruke en vaskeklut. Sørg for å bruke en fuktighetskrem for å holde huden din fra å bli tørke dette vil hjelpe fra å få eksem, eksem på huden.

Tattoo Ink Allergi Behandling

Tattoo Ink Allergi Behandling


Tatoveringer er en populær form for kroppsmodifikasjon. De er laget ved å injisere blekk under huden, og mens de kan se vakre, er fremmed materiale blir innført i kroppen, noe som øker faren for en infeksjon eller allergisk reaksjon.

Hudreaksjoner til tatoveringer

Prosessen med å få tatovert er irriterende for huden når den blir punktert hundrevis av ganger av en nål, som innskudd blekk i det øverste laget av dermis i dens kjølvann. Akutt inflammatorisk reaksjon er en forventet bivirkning av tatoveringen prosessen. Det område av huden i og rundt tatoveringen blir rød og oppblåst, men at reaksjonen går bort etter to til tre uker.

Allergiske reaksjoner på tatoveringer

Tattoo pigment er den viktigste årsaken for å utløse en allergisk reaksjon. Rødt pigment er den vanligste pigment forbundet med allergiske reaksjoner. Det finnes to typer av allergiske reaksjoner forbundet med tatoveringer: Den ene er allergisk kontakteksem og den andre er fotoallergisk dermatitt. Reaksjonene kan fremstå som en betent rødt utslett, og huden kan noen ganger bli skjellende og flassende. Allergiske reaksjoner kan skje rett etter tatovering er ferdig, eller år senere.

Behandling av allergiske reaksjoner på tatoveringer

De fleste reaksjoner på tatoveringer er relativt små og ikke krever legehjelp. Anvendelser av aloe vera eller spesialprodukter laget for tatoveringer kan lindre ubehaget av reaksjonen. For reaksjoner som er mer alvorlig og ubehagelig, kan Benadryl skal brukes, eller medikamenter som er foreskrevet av en dermatolog, slik som steroider, kan anvendes for å redusere inflammasjon. Sjelden, alvorlige reaksjoner som anafylaktisk sjokk, kan oppstå på det tidspunktet tatoveringen blir brukt; i slike tilfeller bør behandling gis umiddelbart av en medisinsk faglig.

Folk Hvem bør unngå å få en Tattoo

Å få en tatovering kan være en fin måte å uttrykke individualitet, men det er noen mennesker som bør være varsomme med å få en tatovering eller bør unngå å få en helt. Det er viktig for alle som vurderer å få en tatovering for å vite hva de skal få. Personer med sensitiv hud eller allergi mot enkelte metaller trenger å vite hva som er i tatoveringen blekk kunstneren skal bruke. Alle som har en historie med alvorlige allergiske reaksjoner på metaller eller noen annen ingrediens som kan finnes i tatovering blekk bør unngå å få en tatovering, eller bør finne en kunstner som bruker allergivennlige pigmenter.

Senker risikoen for allergiske reaksjoner

Når tatoveringen er ferdig, er det avgjørende at ettervern instruksjoner følges nøye. Når tatovør fullfører tatovering, vil han vaske området med en løsning av trollhassel før du påfører en bandasje. Etter flere timer bandasjen kan fjernes. Tatoveringen bør vaskes grundig med varmt vann og såpe, og tørket. Deretter salve behov for å bli brukt til å hjelpe til med helbredelsesprosessen. Å sørge for at tatoveringen forblir rene og holdes fuktig vil hjelpe det gro en ren, og reduserer risikoen for en allergisk reaksjon.

Allergi ikke relatert til Ink

I løpet av den helbredende tid etter en tatovering, noen opplever det som virker som kan være en reaksjon på blekket i tatoveringen. Noen ganger reaksjonen er relatert til de pleie salver, såper eller kremer som blir brukt. Alle som opplever problemer med sin tatovering som det er helbredelse bør kontakte sin artist som kanskje har forslag for å lette ubehag. En hudlege bør konsulteres dersom reaksjonen ikke går bort eller blir verre.

Hvordan behandle Alvorlig tørr hodebunn i Småbarn

Hvis du merker at pjokk klødde seg i hodet ofte, lurer du kanskje på hvordan du skal behandle alvorlig tørr hodebunn hos barn. Mens noen få enkle trinn kan lindre din pjokk alvorlig tørr hodebunn, bør du være oppmerksom på at kløende hodebunn kan være et symptom på en bestemt tilstand. I en FamilyResource.com artikkelen "Årsaker til hodebunnen Itch," Dr. Michael Araco lister opp flere mulige årsaker til kløende hodebunn inkludert kontakteksem, psoriasis, hodelus, stress, eksem, tinea og selv lupus. Men før du ringer barnelege, følger noen skritt for å prøve å behandle barnet ditt sin alvorlig tørr hodebunn.

Hvordan behandle Alvorlig tørr hodebunn i Småbarn

Hvordan behandle Alvorlig tørr hodebunn i Småbarn

Unngå vaske barnas hår for ofte. For behandling av barnas hodebunn, Dr. Jim av AskDrSears.com anbefaler vaske håret hver fem til syv dager.

Vask barnas hår med mild shampoo (helst baby shampoo eller fuktighetsgivende shampoo). Påfør en kvart stor skvett av shampoo og gni forsiktig inn i håret og hodebunnen.

Børst pjokk hodebunn forsiktig med en myk tannbørste. Vær nøye med å løsne noen flak eller skitt. Skyll grundig.

Gjenta sjampo og børsting prosessen på nytt. Skyll helt.

tilstand pjokk hår og hodebunn. Bruk en kvart stor skvett av fuktighetsgivende balsam, forsiktig gni det inn i barnas hår og hodebunn. La virke i ca tre minutter og skyll grundig.

Ring ditt barns barnelege hvis alvorlig tørr hodebunn ikke rydde opp. Dr. Jim anbefaler å konsultere lege hvis du merker tegn på infeksjon eller spredning utslett.

MRSA behandling med Tea Tree Oil

En MRSA-infeksjoner er en type staph infeksjon resistente overfor meticillin. Det er offisielt kjent som en meticillinresistente Staphylococcu aureus, som kan være ervervet gjennom samfunnet (CA-MRSA) eller på et sykehus (HA-MRSA). Fordi denne stamme av bakterier er svært motstandsdyktig mot en rekke antibiotika og tilpasser seg stadig blir mer resistente, er mange mennesker og forskere søker alternative metoder for å hanskes med infeksjon, herunder bruk av tea tree olje.

MRSA-infeksjoner

Mellom 20 til 30 prosent av befolkningen bærer staph bakterier på huden eller i deres nesegangene. Mange er kolonisert med bakterier som lever på kroppen, men kan aldri bli infisert. Som et resultat, kan det andre uforvarende komme i kontakt med bakterier som fører til alvorlig infeksjon. Du kan anskaffe MRSA gjennom et kutt, sår, kateter eller innånding. Skin abscesser er svært vanlig, men dersom MRSA smitter blodet, kan bein eller hjertesykehusinnleggelse være nødvendig. Hvis du har en bekymring om en byll, feber, influensalignende symptomer eller utslett som ikke vil gå bort kontakte legen din for en skikkelig diagnose.

Tea Tree Oil

Tea tree olje er også kjent som Melaleuca Alternifolia. Tea tree olje er en aktuell olje som har antimikrobielle egenskaper, ifølge Mayo Clinic. Det har blitt brukt til å bekjempe akne, kontakteksem og fremme hud helse. Den brukes som en alternativ medisinsk kilde i mange kulturer på grunn av sine medisinske egenskaper. Tea tree olje tas oralt kan være giftig. Aldri forbruke olje. I sjeldne tilfeller noen pasienter utvikler en allergi mot tea tree olje. Alltid konsultere legen din dersom symptomet blir verre eller nye symptomer oppstår.

Søknad

Ved hjelp av te-tre-olje på huden og som en nasal salve har vist seg vellykket i å drepe bakterier MRSA og utrydde kolonisering. Det kan brukes på og rundt området for hudirritasjon. Det kan være irriterende for faktiske lesjoner, men kan brukes til koker å hjelpe drepe bakterier utviklings. Noen nyere metoder utviklet ved Manchester Metropolitan University bruker tea tree olje med gjær og andre essensielle oljer for å mer effektivt bekjempe kolonisering. Mer forskning må gjennomføres om emnet for å gi definitive retningslinjer.

Forskning

Mens Mayo Clinic sier at tea tree olje er effektivt i bekjempelse av MRSA-bakterier, det bare gir det en "C" klasse for påtegning fordi det fortsatt er uklart vitenskapelige bevis. Mens de første rapportene og anekdotiske bevis tyder sterkt på at det er noe gunstig om tea tree olje, er Mayo Clinic venter på mer forskning før du oppgraderer denne oljens evne til adekvat bekjempe MRSA. Forskningen ved Manchester Metropolitan University er også lovende, men det trengs mer forskning for å bekrefte resultatene og avgrense prosedyrer og dosering. Du bør vurdere tea tree olje som et supplement til riktig medisinsk diagnose og resept.

Doctor Care

En MRSA staph infeksjon er ikke noe å ta lett på. En person kan få alvorlig syk og septisk svært kort tid etter å pådra seg smitte. Du bør alltid se etter tradisjonelle antibiotika medisiner for å utrydde MRSA hvis du har en infeksjon. Tea tree olje kan være effektive i å forebygge gjentakelse eller spredning av smitte til andre. De som har jobbet med en MRSA-infeksjon i det siste kan finne tea tree olje et smart valg i forebygging for å redusere hyppigheten antibiotika er nødvendig. Dette er viktig fordi jo oftere du tar antibiotika, jo høyere motstand MRSA kan ha til dem. Legen din kan gjøre de riktige tester og gi deg råd om riktig behandling plan.

Hva er Methylpred brukes til å behandle?

Hva er Methylpred brukes til å behandle?


Methylpred er et vanlig navn på reseptbelagte stoffet metylprednisolon. Det er et syntetisk kortikosteroid hormon som er avledet fra hormonet progesteron. Den er tilgjengelig som et generisk legemiddel. Det er også markedsført under navnene Cadista, Medrol, Phocenta og Solu-Medrol i USA og Canada. Det er markedsført som Medrol og Medrone i Storbritannia. Det fungerer som et anti-inflammatorisk middel (reduserer eller undertrykker inflammasjon), et anti-brekkmiddel (forhindrer kvalme eller brekninger), et glukokortikoid (regulerer hvor kroppen bruker carbohydates) og et neurobeskyttende middel (forhindrer skade på nervesystemet).

Hva det er brukt for

Methylpred brukes til å behandle et svært bredt spekter av sykdommer og tilstander. De som er oppført nedenfor inkluderer de som stoffet er godkjent som behandling av US Food and Drug Administration (FDA), og noen av dem som stoffet er foreskrevet "off label", ifølge en lege faglige skjønn.

Allergiske reaksjoner:
Atopisk eksem
Bronkial astma
Kontakteksem
Drug overfølsomhetsreaksjoner
Sesongmessige og miljømessige allergier

I bindevevet sykdommer:
Akutt revmatisk hjertebetennelse
Lupus
Systemisk dermatomyositt (polymyositt)

Luftveissykdommer:
Berylliosis
Sarkoidose
Loeffler syndrom
Lungebetennelse
Lungetuberkulose (tilleggsbehandling only)

Revmatiske lidelser (leddgikt):
Akutt urinsyregikt
Bekhterevs sykdom
Bursitt
Epikondylitt
Artrose
Psoriasisartritt
Revmatoid artritt
Synovitt av artrose

Hudsykdommer:
Bulløs dermatitis herpetiformis
Eksfoliativ dermatitt
Soppinfeksjon
Pemfigus
Psoriasis
Alvorlig erythema multiforme
Alvorlig seboreisk eksem

Diverse andre forhold:
Binyrebarkinsuffisiens
Anemi
Medfødt adrenal hyperplasi
Herpes zoster av øyet
Hyperkalsemi assosiert med kreft
Betennelser og irritasjoner som vises i øyet
Leukemier
Lymfomer
Multippel sklerose
Organtransplantatavstøtning
Regional enteritt
Tyreoiditt
Trikinose som påvirker nervesystemet eller hjerte
Tuberkuløs meningitt
Ulcerøs kolitt

Slik fungerer det

Ifølge Mosby legebok, er det uklart nøyaktig hvordan metylprednisolon fungerer. Imidlertid er det kjent at det undertrykker immunsystemet ved å forstyrre handlingene til T-celler og makrofager (celler som angriper fremmede celler og partikler). Det stabiliserer også membraner av hvite blodlegemer, noe som bidrar til å redusere generelle betennelse.

Slik ser det ut

I henhold til Pfizer Inc. som produserer en form av metylprednisolon, er medikamentet i sin rå form en luktfri, krystallinsk pulver som er nesten hvit. Det ikke løses i vann, men oppløses i alkohol, dioksan, metanol, aceton og kloroform. Det finnes i tabletter, injiserbare løsninger og suspensjoner for injeksjon.

Legemiddelinteraksjoner

Før du tar metylprednisolon, sørg for at legen din vet om eventuelle andre legemidler, kosttilskudd eller urter som du tar.

Det er veldig viktig å fortelle legen din dersom du bruker noen av følgende legemidler:
Antibiotika
Antikoagulantia (blodfortynnende)
Antidiabetika (inkludert insulin)
Barbiturater
Digitalis
Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs, inkludert aspirin og ibuprofen)
Vaksiner
Legemidler som brukes til behandling av tuberkulose.

Tar methylpred med noen av de ovennevnte stoffene kan gi alvorlige bivirkninger.

Tar østrogen, inkludert p-piller, gjør methylpred arbeid som om det var om lag 50 prosent sterkere. Hvis du tar hormoner, kan methylpred dosering må senkes.

Tar fenobarbital, fenytoin (Dilantin), eller rifampicin (Rimactane) kan gjøre kroppen din absorbere metylprednisolon raskere enn vanlig, slik at det virker mindre effektivt.

Advarsler og bivirkninger

Ikke ta methylpred uten resept fra lege. Ikke ta det hvis du har en viral eller soppinfeksjon i huden, eller hvis du har nedsatt sirkulasjon.

Skin betennelse eller andre hudreaksjoner er en vanlig bivirkning av aktuell bruk av methylpred.

Kontakt legen din umiddelbart hvis du tar methylpred og har noen av disse sjeldne, men alvorlige bivirkninger:
Intestinal blødning
Elektrolyttforstyrrelser, med symptomer som hjertebank
Endokrine forstyrrelser, med symptomer som humørsvingninger eller plutselig vektøkning eller tap
Nevrologiske forstyrrelser, med symptomer som forvirring, smerter i ekstremitetene, eller kløe uten betennelse
Fluid ubalanser, med symptomer som dehydrering eller hevelse i armer og ben

Behandling for hepatitt C-viruset

Hepatitt C er en leversykdom som er infisert med hepatitt C virus. Viruset angriper leveren og fører til betennelse som hemmer leveren fra å fungere normalt. Over tid, kan hepatitt C-smitte forårsake lever arrdannelse og skrumplever eller leversvikt.

Årsaker

Hepatitt C-viruset spres ved å komme i kontakt med infisert blod eller nåler. Å bli smittet med nåler som brukes i piercing eller tatovering kan skje, men er mindre vanlig. Å ha en blodoverføring eller organtransplantasjon før 1992 øker også risikoen som blod screening ikke ble forbedret til 1992 Du kan også få hepatitt C-virus ved å dele en barberhøvel eller tannbørste og ved å ha seksuell omgang med en smittet person. Babyer kan bli smittet dersom mor har hepatitt C.

Symptomer

I tidlige stadier av infeksjon, kan ingen symptomer oppleves. Når symptomene blir merkbare, de er vanligvis milde og kan virke influensalignende. Disse symptomene er tretthet, kvalme, muskel-og leddsmerter og ømhet rundt leveren. Som sykdommen utvikler seg, og leveren blir mer skadet, vil symptomer inkluderer tap av appetitt, gulfarging av hud og det hvite i øynene, lett feber, lett blåmerker, mørk urin og diaré.

Diagnose

En blodprøve vil avgjøre om du har hepatitt C. En leverbiopsi vil fortelle legen din hvor alvorlig infeksjonen er og veilede ham i forhold til riktig behandling.

Behandling

Behandling er ikke alltid nødvendig med hepatitt C med mindre diagnosen er kronisk hepatitt C. Kronisk hepatitt C indikerer signifikant leverskade og medikamentell behandling er nødvendig for å stoppe eller bremse sykdommen progresjon. Ukentlige injeksjoner av Peg-Intron eller Pegasys medisiner sammen med en daglig muntlig stoff som heter Rebetol er standard behandling. Målet er å kvitte blodet av viruset. Varigheten av behandlingen vil avhenge av typen av hepatitt C-dere har, men kan variere fra 24 uker til 48 uker.

Liver Transplant

Når viruset har forårsaket leversvikt, kan en levertransplantasjon være den eneste vei. Dessverre er det en lang venteliste for donerte organer. Men det er nye utbygginger i behandling av leversvikt som leversegmenter donert av levende slektninger og donorlever blir delt mellom to pasienter. Levertransplantasjon ikke kurere hepatitt C, men med hepatitt C virus-bekjempelse av narkotika, kan du forebygge smitte fra reoccurring.

Lab overvåking og behandling av hepatitt C

Lab overvåking og behandling av hepatitt C


Hepatitt C er en sykdom som angriper og langsomt ødelegger leveren. Den er forårsaket av hepatitt C-viruset (HCV). Selv om du kanskje aldri har deltatt i narkotikabruk med felles og forurensede nåler, risikoen for hepatitt C-smitte øker hvis du er en helsearbeider som kan bli utsatt for infisert blod, hvis du mottar en tatovering eller en piercing i et urent miljø eller hvis du er HIV-positive. Andre muligheter inkluderer hvis du har mottatt hemodialyse behandlinger for en lengre periode, en blodoverføring eller organtransplantasjon før 1992 eller koagulasjonsfaktor konsentrater før 1987.

Begynnelsen en Hepatitt C behandlingsregime

En hepatitt C-infeksjon fortsetter langsomt da det først antennes leveren, og deretter fortsetter å ødelegge dette organ. Pasienten kan ikke merke noen symptomer for de første 10 år - da hun gjør se en lege, kan leveren hennes bli permanent arr. Denne skaden er skrumplever. En arrete eller skadet leveren kan ikke fungere tilfredsstillende og fortsetter å utarte. Familien din lege eller fastlege kan anbefale en spesialist i infeksjonssykdommer eller leversykdommer som er spesialist i leversykdommer. Deretter kan pasienten begynne en serie av behandlinger og laboratorie overvåking av hepatitt C.

Testing, overvåking og behandling for hepatitt C

Legen vil kreve flere blodprøver for å finne ut om HCV er til stede, og hvis så, hva virusmengde er eller hvor mye HCV pasienten bærer i kroppen hennes. ELISA (enzym-kjedet immunosorbentbestemmelse) er en hepatitt C-screening verktøy som er bestemt for å påvise hepatitt C-antistoff. En positiv test indikerer at pasienten er sannsynlig å ha hepatitt C. Genotyping, eller vurdere den genetiske sammensetningen av viruset, vil hjelpe legen å bestemme behandlingstilbud for hver pasient. Dersom legen finner at leverfeil er bare liten, kan behandlingen ikke være nødvendig. Men legen vil trolig anbefale at pasienten har oppfølging laboratorieblodprøver med jevne mellomrom for å overvåke for leveren engasjement.

Antiviral legemidler som brukes i behandling

Antivirale legemidler er viktig i behandling for å fjerne viruset ut av pasientens kropp. Legen kan gi en kombinasjon av medikamenter for å bli tatt i løpet av en periode på flere uker. Når pasienten fullfører en runde med behandlinger, han / hun vil gjennomgå blodprøver igjen å oppdage hva endringene kan ha utviklet. Disse medikamentene har bivirkninger; de kan føre til depresjon og influensaliknende symptomer som feber, hodepine, smerter, smerter og tretthet. Hvis medisiner produsere alvorlige problemer, kan behandlingen bli forandret eller forsinket i noen tilfeller.

Andre behandlinger

Hvis spesialisten gjør diagnostisere hepatitt C, vil han trolig anbefale flere endringer i livsstil i tillegg til de antivirale medisiner. Pasienten må avstå fra alkohol inntaket fordi det fremkaller skrumplever og kan fremskynde utviklingen av leverskader. Han / hun bør gjøre sunne valg, inkludert et kosthold med frukt og grønnsaker, trening og søvn. Pasienten må også fortsette sykdom behandlinger og laboratoriebloodwork testing som overvåkes på en jevnlig basis.

Den leverbiopsi: En Laboratory Testing Prosedyre

I tillegg til de blodprøver, vil pasienten trolig kreve en leverbiopsi. En prøve av levervevet blir fjernet fra pasientens kropp for laboratorietesting for å fastslå graden av hepatitt C-infeksjon. Det vil også tillate legen å foreta informerte valg om behandlingsregime for pasienten. Den perkutane leverbiopsi er et mildt invasiv test hvori en lang nål settes inn i pasientens mage inntil den trenger inn i leveren og en vevsprøve er fjernet. To andre fremgangsmåter for leverbiopsi er brukt. Den ene innebærer bruk av transjugular venen, og den andre benytter en liten abdominal innsnitt for å utføre en laparoskopisk undersøkelse i å fjerne en leverprøven med en nål for å undersøke tilstanden til leveren. En undersøkelse av leveren på cellenivå vil indikere graden av sykdommen og progresjon av degenerasjon i leveren.

The Liver Transplant

Når pasienten har nådd ende stadier av sykdommen, og leveren lidd skade slik at det er nesten ikke-funksjonelt. Pasienten trenger en levertransplantasjon. I løpet av operasjonen kirurgen vil fjerne den skadede leveren og erstatte den med en frisk organ. Transplantasjon kan faktisk ikke være en kur fordi behandling med antivirale medisiner vil måtte fortsette. Laboratoriet blodprøver må også fortsette å overvåke hvor vellykket transplantasjon. Noen HCV vil forbli i kroppen slik at, i tide, vil de resterende HCV repopulate og invadere den nye leveren som sykdommen prosessen begynner på nytt.

Hvordan behandle Contact Dermatitis rundt øynene

Kontakteksem er et rødt utslett som resultat av kontakt med hudirriterende eller en allergisk reaksjon. Den resulterende utslett kan være hovne eller oser, med humper, skalering eller kløe. Av og utslett vil forsvinne av seg selv i en dag eller to, men de fleste tilfeller av kontakteksem krever noen form for behandling for å helbrede. Huden rundt øynene er spesielt delikat, så et stoff som ikke irriterer huden andre steder på ansiktet eller kroppen kan føre til utslett på øyelokkene. Noen ganger et utslett former kort tid innen første kontakt med et stoff; andre ganger er det et resultat av langvarig og gjentatt kontakt.

Bruksanvisning

•  Figur ut kilden for irritasjon eller allergi. Tenk tilbake til noe som du kan ha brukt til området, som et øye krem ​​eller solkrem, eller noe annet som var på hendene når du kan ha berørt øyet. Vaskemidler eller tøymykner brukes på putevar kan også være gjerningsmannen. Når du har kommet opp med noen mistenkte, stoppe kontakten mellom stoffet og området rundt øynene.

Unngå å berøre området rundt øynene med hendene. Hvis du må berøre dem, vaske hendene med såpe og vann først.

Ikke skrap utslett eller du risikere å få en infeksjon i området.

Bruk kun milde renseprodukter og kremer på det området som er fri for parfyme og fargestoffer. Ikke bruk noen anti-aging kremer, harde rensemidler eller øyesminke fjernere. Unngå å bruke kosmetikk på utslett, hvis mulig.

Bruk en fuktighetsgivende hydrokortison krem til området for å kutte ned kløe og å berolige huden.

Legg en kjølig fuktig gasbind komprimere på området for å lindre kløe eller svie.

Prøv å bruke en nyklipt skive agurk på området, la naturlig juice fukte området før du bruker noen fuktighetskrem eller krem. Det vil berolige området og redusere rødhet.

Se en lege for alvorlige tilfeller som ikke viser tegn til helbredelse eller som sprer seg. De kan kreve en resept krem, eller en muntlig antihistamin eller kortikosteroider.

Tips og advarsler

 • Vanlige irriterende stoffer som brukes rundt øynene inkluderer syrer som alpha hydroxy eller glykolsyre, løsemidler, rengjøring kjemikalier, vaskemidler, parfyme, kosmetikk og planter.

Hvordan behandle Smykker Allergi

Hvordan behandle Smykker Allergi


Kontakteksem (en betennelse i huden forårsaket av en irriterende substans) er ofte et resultat av personer med allergi mot nikkel eller andre metaller. Nikkel er ofte brukt i smykker som en legering for å legge stabilitet til myke metaller som sølv. Reaksjonen er mest vanligvis ikke til den rene sølv eller gull, men til metallet additiv.

Bruksanvisning

Gjenkjenne tegn på Smykker Allergi

Se for hudutslett og kløe på stedet av smykker. Reaksjonen vanligvis forblir på stedet for kontakten, men kan spre seg til omgivende vev.

Ta hensyn til en kriblende, har kløende følelse etter smykker blitt slitt i 20 minutter. En nikkelallergi kan manifestere raskt og bli et rødt utslett eller rennende blemmer innen et par dager med kontakt.

Se en hudlege (en lege spesielt opplært til å diagnostisere og behandle huden sykdom og allergi). Det er viktig å ha en nøyaktig diagnose før behandlingsstart.

Lær måter å behandle Smykker Allergi

Hold smykker fra berøre huden ved hjelp ørering ermer eller en klar beskyttende belegg som det som ble funnet på smykker av Rhonda nettsted (se Ressurser nedenfor).

Se en hudlege for medisiner for å behandle kontakteksem forårsaket av smykker allergier. Behandling kan inkludere lokale kortikosteroider for å redusere betennelse.

Innse at i tilfelle av en infeksjon som følge av allergisk reaksjon, kan antibiotika være nødvendig å behandle området.

Motstå fristelsen til å klø kløende områder rundt smykker nettsteder. Kloring kan bryte hudbarrieren og tillate bakterier å gå inn i irritert hud. Når dette skjer, kan infeksjonen spre seg raskt til det omgivende vev.

Bruk av rustfritt stål, solid gull eller 925 sterling sølv smykker. Dette eliminerer smykker med nikkel innhold.

Redusere risikoen for en allergisk reaksjon på smykker ved hjelp av rustfritt stål eller høy kvalitet 18K gull studs for øre piercing. La huden leges helt før du forsøker å bruke en annen type øredobb. Hvis en allergi utvikler, avvikle slitasje.

Tips og advarsler

 • Se etter smykker med et "nikkel-fri" tag å unngå de fleste typer av allergiske reaksjoner på smykker.
 • I noen tilfeller, bruk klar neglelakk til smykker gir god nok beskyttelse for å holde nikkel vekk fra huden.
 • Når du har en allergi mot nikkel i smykker, vil det mest sannsynlig vare livet ut.
 • Svette øker sjansen for å utvikle kontakteksem fra seg smykker som inneholder nikkel.

Behandling og symptomer på engelsk Ivy Rash

Behandling og symptomer på engelsk Ivy Rash


Norsk Ivy er en plante som kan finnes i alle deler av USA, Europa og til og med Canada. Den mest giften er funnet i plantens blader og bær, selv kontakt med noen del av anlegget kan resultere i å få engelsk Ivy forgiftning. De giftige toksiner som finnes i planten er utledet fra kjemikalier falcarinol og polyacetolene. Den påvirker av engelske Ivy kan variere fra moderat til alvorlig.

Contact Dermatitis

Det vanligste symptomet på engelsk Ivy er rødhet, kløe og irritasjon av huden. I mange tilfeller er en utslett utviklet ved det påvirkede området og blemmedannelse kan forekomme. Denne typen eksem er vanligvis forbigående og er fortsatt bare inntil huden gjenoppretter fra irritasjon. Kontakteksem er nesten alltid til stede hos personer som kommer i kontakt med en engelsk Ivy plante.

Ataxia

Ataxia kan være forårsaket av mange ting, blant annet å komme i kontakt med engelsk Ivy. Det resulterer i tap av muskel koordinering. Dette symptomet, men en sjelden symptom på engelsk Ivy, er også vanligvis forbigående.

Sår hals og økt tørste

En sår hals som resulterer i en konstant brennende følelse kan tilskrives engelske Ivy. Imidlertid er en sår hals som regel ikke det eneste symptomet og vil følge med minst en annen, slik som økt tørste, utslett eller kløende hud.

Alvorlige symptomer

I alvorlige tilfeller kan folk som er ekstremt allergisk mot den engelske Ivy planten får høy feber eller falle i koma. Ved første tegn til feber, kvalme, oppkast eller siklende, er det viktig å oppsøke lege med en gang.

Behandling engelske Ivy

Dessverre, må engelske Ivy gå sin gang, og det er ingen måte å bli kvitt det tidlig. Men ved hjelp av kortikosteroider for å lindre kløe og irritert hud områder er effektive i symptomlindring. Holde den berørte huden ren og tørr er også effektive.

Hvordan behandle en reaksjon på solkrem

Hudleger er enige om at slathering på solkrem er et must for å unngå hudkreft. Men hvis du har sensitiv hud, kan du oppleve en solkrem reaksjon --- enten kontakteksem (den medisinske termen for hudirritasjon), en ofte kløende, rødt utslett forårsaket av allergi mot kjemiske ingredienser, eller kviser forårsaket av olje. Solkremer som inneholder PABA (para-aminobenzoesyre) har selv vært kjent for å gjøre en liten gruppe mennesker mer følsomme for sol, økende solbrenthet. Hvis du har vært utsatt for en solkrem reaksjon, her er hvordan du behandler den.

Bruksanvisning

Behandle Contact Dermatitis forårsaket av solkrem

Fjern solkrem du mistenker forårsaket reaksjonen med vann og en mild såpe (ideelt sett, vil flasken indikerer det er "mild" eller for "sensitiv hud"). Forsiktig klapp huden tørr med et rent håndkle; rubbing vil bare irritere huden ytterligere.

Påfør hydro-kortison krem 1 prosent (tilgjengelig i de fleste drugstores) sparsomt til irritert hud. Sørg for å følge skiltene, som noen hydro-Kortison kremer (vanligvis de med høye konsentrasjoner) kan være farlig i store doser, eller når den brukes til visse områder.

Hvis ingenting virker, eller du stadig opplever reaksjoner, gjør en avtale med en hudlege. Ta i alle formler som kan ha forårsaket huden din til å reagere. En lege bør være i stand til å diagnostisere årsaken til din reaksjon og foreskrive en passende behandling.

Behandling av Kviser forårsaket av solkrem

Fjern solkrem med en mild vask laget for akne utsatt hud. Forsiktig klapp huden tørr med et rent håndkle.

Påfør en over-the-counter akne medisinering med salisylsyre eller benzoyl peroxide til berørte områdene. Alternativt kan du bruke begge typer medisin, alternerende salisylsyre i morgen og benzoylperoksid, som pleier å være tørking, på kvelden.

Hvis kviser forverres, besøke en hudlege. Ta med solkrem du mistenker forårsaket reaksjonen. En hudlege vil kunne finne ut om din akne er forårsaket av solkrem eller en annen faktor.

Tips og advarsler

 • Hvis huden din har en tendens til å reagere på solkremer, prøv en duft-fri formel laget for sensitiv hud eller melde deg formler som inneholder fysiske blokkere som titan eller sink, som sitter på huden din i stedet for å bli absorbert av det. Personer med akne utsatt hud bør holde seg til solkremer er merket som ikke-comedogenic og oljefri. Teste nye solkremer ved dabbing en krone-størrelse mengde på et område som for eksempel underarmen. Hvis ingen reaksjon vises ved neste dag, du er god til å gå. Hvis du reagerer, ta med solkrem til din hudlege, som kan være i stand til å identifisere ingrediensen som forårsaker reaksjonen.
 • Babyer under seks måneder gamle kan ha hud for følsom for solkrem. Enten holde dem dekket av skyggelegging eller bunting dem, eller holde dem ute av solen. Hvis du ønsker å bruke solkrem, først konsultere babyens barnelege for å få råd.

Hvordan behandle et utslett forårsaket av Poison Ivy

Hvordan behandle et utslett forårsaket av Poison Ivy


En gift eføy utslett er forårsaket når en person kommer i direkte kontakt med oljen urushiol som Poison Ivy planter inneholder.

Begrepet brukes for en gift eføy utslett er kontakteksem. En gift eføy utslett manifesterer seg som små røde nupper og blemmer, som vil sive en klar væske hvis ripete. Det er intens kløe og muligheten for hevelse rundt giften eføy utslett området.

En gift eføy utslett er ikke alvorlig, men det er veldig ubehagelig. Innenfor denne artikkelen vil du finne måter å behandle din Poison Ivy utslett, for å avlaste noen av ubehag, før giften eføy utslett klarner opp.

Bruksanvisning

•  Hvis du oppdager at du har kommet i kontakt med gift eføy, først grundig vask deg huden med såpe og vann. Fjern alle klær og vask dem umiddelbart som den fettrester urushiol funnet i Poison Ivy kan være aktive (fortsatt føre til utslett) i inntil fem år.

Hvis en gift eføy utslett allerede har utviklet, holde området rent og bruke en over disk medisiner. Medisiner som Iverest, Calamine lotion eller hydrokortison krem ​​kan være svært effektiv på å hjelpe til å behandle og kontrollere intens kløe forbundet med en gift eføy utslett.

Hvis det ikke er kløe involvert med Poison Ivy utslett, et lim laget av natron og eddik, vil bidra til å behandle og tørke ut blemmer som er forbundet med en gift eføy utslett.

Hvis du skulle komme i kontakt med giften eføy og du faktisk får utslett, ikke få panikk. En gift eføy utslett vil klare seg på egen hånd, selv uten behandling, i løpet av 1-3 uker. Det viktigste er å kontrollere eventuelle kløe som kan oppstå.

Tips og advarsler

 • Du vil ikke føre til at giften eføy utslett å spre seg ved å skrape. Væsken inni blemmene ikke inneholder harpiks urushiol funnet i Poison Ivy.
 • Selv om du ikke vil føre til at giften eføy utslett å spre seg ved å skrape, er det en god ide å ikke klø, da dette kan føre til en sekundær infeksjon.

Siste Behandling for Vitiligo

Vitiligo er en progressiv hud uorden preget av tapet av melanin, et naturlig pigment som gir huden sin typiske utseende. Mens tilstanden er lettere å oppdage i mørkhudede personer, rammer det folk av alle raser. Selv om det i dag ingen kur for sykdommen, flere moderne behandling alternativer er tilgjengelige, og nye eksperimentelle behandlinger er også under etterforskning.

Solkremer

Ifølge American Vitiligo Research Foundation, er det fire hoved moderne metoder for å behandle dine vitiligo symptomer. Det enkleste alternativet er bruk av avanserte solkrem produkter for å beskytte din upigmentert hud og stoppe pigmentert hud fra mørkere videre. Hvis du bruker solkrem, velg et produkt med en solfaktor (SPF) på minst 30. Solkremer av denne styrken vil stoppe enhver hud rødhet (erytem) og beskytte hudcellene 'DNA fra solskader.

Makeup og micropigmentation

En annen moderne behandling alternativ er bruk av makeup designet for å skjule vitiligo karakteristiske hvite flekker. Spør din hud spesialist (hudlege) for informasjon om hvordan du skaffer en nyanse av makeup som passer for din hudfarge.

Hvis vitiligo påvirker området nær munnen din, eller hvis din naturlige hudfarge er mørk, kan du også få lindring ved micropigmentation, eller tatovering. I noen tilfeller kan det være vanskelig å lokalisere et fargestoff som samsvarer med huden farge. I tillegg kan naturlig falming av en tatovering føre til en eventuell farge mismatch.

Hudfarge Restaurering Behandlinger

Du kan også prøve medisinsk behandling for å gjenopprette din naturlige hudfarge. Visse aktuell kortikosteroid kremer kan brukes til gradvis mørkere huden din. Vanligvis frembringer denne teknikken resulterer i to til tre måneder. Men hvis du ikke får et godt resultat i dette tidsrommet, lengre behandlinger er generelt ikke effektive.

Hvis vitiligo er begrenset til små flekker, kan du dra nytte av aktuelle programmer av medisinen oxsoralen. Siden denne forbindelsen vil gjøre huden din svært lysfølsom, er bruken generelt begrenset til veiledet behandling i din hudlege kontor.

Hele kroppen behandling for å gjenopprette den naturlige farge innebærer bruk av lys-sensibiliserende medisinering psoralen i kombinasjon med kontrollerte doser av ultrafiolett lys. Denne teknikken er kjent som PUVA fotokjemoterapi. Du kan også gjennomgå mini-pode kirurgi til transplantasjon normalt pigmenterte celler til områder rammet av vitiligo.

Depigmentation

En fjerde moderne behandling alternativ er bruk av aktuell krem ​​monobenzene eter av hydrokinon (benokin), som fjerner pigmentering fra normale hudceller og jevner ut din generelle hudfarge. Denne metoden kan være egnet hvis vitiligo dekker store deler av kroppen din. Depigmentation er permanent, og fører til livslang økt følsomhet for sollys.

Eksperimentelle behandlinger

Som i 2009, flere eksperimentelle vitiligo behandlingstilbud er i utvikling. Et eksempel er MKTP transplantasjon, som allerede er i bruk utenfor USA. Denne teknikk innebærer anvendelse av en gel inneholdende pigmentceller (melanocytter) dyrkes i laboratoriet fra et individs sunn hud. En annen tidig behandling kombinerer bruk av piperin, et kjemisk stoff som finnes i sort pepper, med ultrafiolett lys. Spør din hudlege for ytterligere informasjon om eksperimentelle metoder for behandling av vitiligo.

Dosering for behandling for Poison Ivy med prednison

Dosering for behandling for Poison Ivy med prednison


Etter kontakt med Poison Ivy, kan prednison bringe lettelse fra den resulterende hudirritasjon, kjent som kontakteksem. Et oralt kortikosteroid, er prednison kun tilgjengelig på resept og doseringen varierer fra pasient til pasient.

Contact Dermatitis

Giften eik, Poison Ivy og gift Sumac konto for flere tilfeller av allergiske kontakt utslett enn alle andre allergener satt sammen. Utslett kan være mildt irriterende eller eskalere til en ekte medisinsk nødsituasjon med hevelse og oser blemmer. I de fleste tilfeller, kan det være både frustrerende kløe og smerte. Venstre å gå sin gang, kontakteksem vanligvis varer i to uker.

Behandling

Bare en lege kan avgjøre om prednison er nødvendig for å redusere virkningene av kontakt med giften eføy. En lege vil bruke informasjon fra en fysisk undersøkelse, så som alder og vekt, for å bestemme en passende dosering av prednison.

Side Effects

Bruk av prednison kan forårsake bivirkninger, inkludert rask vektøkning, forhøyet blodglukosenivå, bentap, søvnløshet, blåmerker, akne, høyt blodtrykk og humørsvingninger. Prednison kan også produsere prikking og nummenhet i nedre ekstremiteter.

Advarsel

Pasienter bør være klar over noen av de tegn på en alvorlig reaksjon på prednison. Oppsøk lege hvis noen av disse symptomene oppstår: unødig angst, tjæreaktig avføring, forvirring, uskarpt syn, magesmerter og dyp depresjon.

Historie

Prednison ble introdusert på markedet i 1955 av Schering Corp .. I dag, den er produsert globalt av farmasøytiske selskaper som spesialiserer seg på produksjon av generiske legemidler.

Hva er symptomer og behandling av eksem?

Hva er symptomer og behandling av eksem?


Eksem, også kjent som dermatitt, beskriver flere typer utslett. Legene tror hudens evne til å fungere som en barriere, kombinert med en unormal immunsystem, er hovedbidragsyterne til eksem, ifølge EczemaNet hjemmeside. Eksem rammer folk i alle aldre, er ikke smittsom og kan kontrolleres med riktig behandling. Hver type eksem har forskjellige symptomer og behandlinger.

Atopisk eksem

Atopisk eksem er den mest vanlige formen for eksem, ifølge EczemaNet. Symptomer på atopisk eksem inkluderer tørre, sprukne, crusted, kløende, skjellende flekker i huden som noen ganger siver klar væske. Vanlige behandlinger inkluderer fuktighetsgivende kremer og kremer, kalde omslag, lokale kortikosteroider, antihistaminer og antibiotika.

Contact Dermatitis

Denne formen for eksem er et resultat av kontakt med hverdagslige elementer som sjampo, smykker, mat og vann. Symptomer inkluderer kløende, hovne, rød hud og blemmer. Behandling for kontakteksem inkluderer bruk av fuktighetsgivende kremer, iført hansker, tar antihistaminer og bruk av lysbehandling.

Dyshidrotic Dermatitis

Årsaken til dyshidrotic dermatitt er ukjent, men symptomene inkluderer små blemmer som brenner, klør og svelle huden. Denne tilstanden ikke reagerer godt på behandling; derimot, kan legene tømme blemmer, foreskrive antibiotika og aktuelle medisiner og administrere Botox for å lette kløe og smerte, og for å fjerne huden.

Eksem

Eksem vises når nerveendene i huden blir betent. Vanlige symptomer er kløe i huden på leggene, ankler, hals, håndledd, underarmer og kjønnsorganer. Former for behandling er aktuell kortikosteroider og keratolytiske salver, antibiotika og sedative antihistaminer.

Nummular Eksem

Normalt oppstår etter en skade på huden, for eksempel en brannskade eller insektbitt, vanligvis vises nummular eksem i form av små røde flekker og blister-lignende flekker som først sive væske, deretter skorpe; likner en ringorm patch. Behandlinger inkluderer å ta korte bad i lunkent vann og bruk fuktighetsgivende kremer eller kremer umiddelbart etterpå. Andre lettelse metoder inkluderer aktuelle kortikosteroider, tjærepreparater, antibiotika og antihistaminer.

Seboreisk eksem

Ofte kalles flass, seboreisk eksem har en fet, voksaktig utseende i utseende med hvit eller gulaktig brune skjell, sammen med røde, kløende, hovne flekker av hud. Patches normalt utvikle seg i områder som inneholder talgkjertler som hodebunnen, hårfestet, lysken eller armhulene. Behandlinger inkluderer hyppig sjamponering, flass sjampo, lokale kortikosteroider og anti-sopp kremer.

Stasis dermatitt

Stasis dermatitt utvikler seg fra dårlig sirkulasjon og dets symptomer inkluderer hevelse i bena, smerte, betent hud, kløe og åpne sår, og misfarging og fortykkelse av huden. Violet lesjonene kan utvikle seg på leggene og topper av føttene. Behandlinger inkluderer heve bena, iført kompresjonsstrømper, tar lavdose diuretika og antibiotika, hvile og følge sår-stell.

Occupational Eksem

Occupational eksem er noen form for eksem forårsaket av et individs arbeidssted. Symptomer inkluderer tørr, sprukken, rå, kløe, svie, stikking og irritert hud. Hansker, endring av arbeidsmåter, fuktighetsgivende kremer og lotions, antihistaminer, lokale kortikosteroider, antibiotika og lysbehandling er alle metoder for behandlinger som brukes, avhengig av alvorlighetsgraden av hudens tilstand.

Årsakene til kontakteksem

Kontakteksem forårsaker kløende, betent hud når de utsettes for visse allergener, irritanter eller kjemikalier. Mens utslett som oppstår med tilstanden er ikke farlig, det er veldig ubehagelig. Kontakteksem kan vanligvis behandles hjemme, men hvis utslettet er spesielt alvorlig, kan medisinsk hjelp være nødvendig.

Symptomer

Symptomer på kontakteksem inkluderer kløe, utslett, eller røde nupper eller flekker på huden. Huden kan føles smertefull eller øm eller kanskje til og se ut som om det har blitt brent. Hvis du har en alvorlig utslett, kan blemmer utvikle og kan til slutt lekke væske.

Typer

Allergisk kontakteksem oppstår som en del av kroppens reaksjon på å berøre et allergen, et stoff som forårsaker allergiske reaksjoner. Sminke, parfyme, metaller, latex, aktuelle medisiner, kosmetikk, gummi, ugress og gift eik eller eføy kan forårsake allergisk eksem. Irritasjonsmoment kontakt dermatitt er forårsaket ved å komme i kontakt med en irriterende gjentatte ganger. Felles irritanter inkluderer blekemiddel, såpe, vaskemiddel, rengjøringsprodukter, sterke kjemikalier, deodorant eller sminke. Hvis jobben din innebærer å arbeide med kjemikalier, fargestoffer, rengjøringsprodukter, støv eller vann, kan du utvikle et utslett på grunn av yrkeskontakteksem. Photocontact dermatitt oppstår når et stoff er brukt på huden og huden er så eksponert for solen. Bruk solkrem, reseptbelagte salver eller kremer, kull tjære produkter, parfyme eller barbering lotion kan forårsake photocontact dermatitt.

Diagnose

Etter å ha gransket utslett, vil legen stille deg spørsmål om eksponering for potensielle allergener og irritanter. En hud patch test kan være anbefalt for å avgjøre om et spesifikt allergen som forårsaker tilstanden. Små flekker som inneholder vanlige allergener blir påført på huden i løpet av et hudplaster test. To dager senere, er lappene fjernes og områdene er undersøkt. Hvis noen området ser rødt eller humpete, er du allergisk mot den spesifikke allergen på at patch. Du kan bli bedt om å returnere to dager senere for å avgjøre om du opplever en forsinket reaksjon etter fjerning av flekker.

Behandling

Over-the-counter antihistaminer som Benadryl, kan bidra til å kontrollere kløe, som kan påføre hydrokortison krem ​​eller Calamine lotion på huden. Kule komprimerer og bad kan hjelpe midlertidig lindre kløe og ubehag. Legge havregryn eller natron til badevannet kan berolige betente områder også. Hvis utslett er alvorlig, kan legen forskrive en resept antihistamin eller en hud salve som inneholder kortikosteroider. Skrape utslett bør unngås da dette kan føre til en bakteriell infeksjon. Ifølge Medline Plus, forbedrer kontakteksem vanligvis innen 2 til 3 uker, men kan komme tilbake med senere eksponering for allergener eller irritanter.

Forebygging / løsning

Hvis enkelte irritanter eller allergener som forårsaker kontakteksem, er det beste løpet av handlingen for å unngå kontakt med disse stoffene. Hvis du vet at du har vært i kontakt med en bestemt substans, slik som gift eføy, er rask rengjøring av huden er viktig å unngå å utvikle et utslett. Hansker kan bidra til å begrense kontakt med sterke kjemikalier og andre irritanter som forårsaker kontakteksem. Hvis jobben krever at du jobber med disse stoffene, og du kan ikke finne en tilfredsstillende metode for å beskytte deg mot kontakteksem, må du kanskje vurdere å finne et nytt yrke.