Digidexo.com

tension hodepine behandling

Angst Drug å hindre Tension Hodepine

Spenningshodepine er vanligvis forekomme i nærheten av templene, med muskelsmerter i nakke og skuldre. Som navnet, spenningshodepine er et resultat av stress, muskelsmerter eller skader, eller psykiske tilstander som depresjon eller angst. Hvis angst er en underliggende årsak til dine spenningshodepine, kan anti-angst medisiner hjelpe lindre smerten.

Symptomer

Ifølge artikkelen "Hodepine" som er publisert på Rutgers University nettsted, spenningshodepine utgjør en klasse av hodepine mens migrene og klassiske hodepine utgjør den andre. Spenninger og muskel hodepine er et resultat av spenning og tetthet i musklene. Imidlertid kan denne spenningen kan spores tilbake til en rekke årsaker. Emosjonelle årsaker inkluderer depresjon, angst, stressende jobb / skole / livet tidsplan, og undertrykt sinne. Dessuten kan folk som deltar i lengre perioder med sitte lider av spenningshodepine. Opplevelsen av en spenning hodepine avhenger av personen, men de fleste beskrive smerten som en kjedelig, vedvarende verke rundt toppen av hodet.

Medisiner

Over-the-counter medisiner kan brukes til å behandle symptomer på en spenningshodepine, men ifølge artikkelen "Tension Hodepine: Behandlinger og medisiner" på MayoClinic.com, vil medisiner som excedrin, Tylenol, og Advil slutt slites av, og ikke være så effektiv som reduserer symptomene av tilstanden.

Imidlertid har forskere spenning hodepine knyttet til produksjonen av kjemikaliet serotonin i hjernen. Av den grunn, mange leger foreskrive antidepressive medisiner til de som lider av spenningshodepine. Antidepressiva kan også brukes til å behandle visse angstlidelser.

Så, mens legen din kan forskrive antidepressiva for å behandle dine spenningshodepine, kan du ikke har en depresjon eller angst. Men, bør du snakke med legen din om å bli skjermet for disse forholdene, som de kan bidra til spenningshodepine.

Behandlinger

I tillegg til antidepressiva, andre effektive behandlinger for spenningshodepine inkluderer psykoterapi, avspenningsteknikker, og fysioterapi.

Ifølge Rutgers University, kan psykoterapi bidra til å redusere symptomene på stress forbundet med psykiske lidelser som angst, depresjon eller noen annen tilstand. Psykoterapi kan også hjelpe de som sliter med å leve med en kronisk sykdom (dersom spenningshodepine er svært gjennomgripende og vare i uker eller måneder). Psykoterapi hjelper folk å opprettholde et positivt syn om deres tilstand og å erkjenne at deres hodepine kan behandles effektivt.

Avspenningsteknikker inkluderer meditasjon, visualisering og pusteøvelser som kan bidra til å redusere følelser av stress, negativitet og frustrasjon. Avspenningsteknikker kan ha en forebyggende effekt på spenningshodepine ved å senke stressnivået.

Fysioterapi er nyttig for dem som opplever spenning hodepine som følge av en fysisk skade. Detaljene i fysioterapi for spenningshodepine avhenger av type skade og alvorlighetsgraden av hodepine. Fysioterapi kan også bety bruk av kalde eller varme kompresser eller massasje brukes på nakken, hodet og skuldre.

Hvordan behandle Tension Hodepine

Hvordan behandle Tension Hodepine


Spenningshodepine er den vanligste formen for hodepine, og står for så mye som 90 prosent av alle forekomster av hodet smerte. Spenningshodepine er ofte preget av milde til moderate smerter, men noen spenningshodepine kan fremvise sterke smerter. Den gode nyheten om spenningshodepine er at, selv om de kan være hyppige, de er vanligvis veldig lett å behandle gjennom en kombinasjon av medisiner og endringer i kosthold og mosjon.

Hvordan behandle Tension Hodepine

En vet at en spenningshodepine er ofte bilaterale (som strekker seg fra den ene side av hodet til den andre) i motsetning til migrene eller cluster-hodepine, som bare påvirker bestemte steder av hodet. Å gjøre dette skillet er viktig som du bør oppsøke lege hvis du tror du lider av migrene eller cluster hodepine.

ta en over-the-counter medisiner som ibuprofen, paracetamol eller paracetamol. Disse vanlige smertestillende midler er en av de mest effektive måter å behandle spenningshodepine.

Lukk øynene og la seg. Noen ganger enkle resten er nok til å lindre spenninger i hodet og nakken. Hold hodet litt forhøyet, og heve knærne og beina hvis mulig også.

Vurdere å ta en stress-lederkurs. Stress er en ledende årsak til spenningshodepine, og når vi ikke vet hvordan å tilstrekkelig håndtere våre stress vi ender opp med å spenne kroppen vår. Du kan også vurdere å biofeedback (forstå kroppens triggere og stater) som et alternativ.

Par din over-the-counter medisiner med koffein og et antihistamin. Koffein bistår ved å hemme blodgjennomstrømningen og bidrar til å redusere noe hevelse, som gjør antihistaminer, selv om de er mer effektive når du arbeider med spenningshodepine forårsaket av allergi.

Tenk over noen homøopatiske og alternative metoder for behandling av dine spenningshodepine. Svømming og trening kan bidra til å løsne muskler og redusere stress betraktelig. Du bør også vurdere akupunktur og massasje som ekstra behandlingstilbud.

Hint

  • Snakk med en lege om din hodepine når de er intense eller hyppige da dette kan være et tegn på kronisk spenningshodepine. Kronisk spenningshodepine kan trenge å bli behandlet annerledes enn vanlige spenningshodepine.
  • Vær oppmerksom på at det er mulighet for å utvikle rebound hodepine som følge av bruk av over-the-counter medisiner for å behandle dine spenningshodepine. Faller alltid under den daglige dosen grensen og, når det er mulig, prøver bare å behandle eller ri ut smerten uten å ty til medisiner.

Hvordan behandle Tension Hodepine Naturligvis

Unn spenning hodepine naturlig og bli kvitt muskelspenningene rundt pannen. Du trenger ikke å leve med spenningshodepine. Vurdere måter å slappe av ansiktsmusklene og bli kvitt smerter uten medisinering.

Bruksanvisning

•  Bli kvitt stress. Stress og angst er viktige faktorer i spenningshodepine. Redusere stress for å lindre spenning. Ta et varmt bad, øve dyp pusting, redusere ansvar, eller ta naturlig kosttilskudd for å roe spenninger og redusere stress.

•  Gå til sengs. For lite søvn kan føre til spenninger å utvikle seg i nakke og ansiktsmusklene. Sikt på sju til åtte timers søvn en natt. Om nødvendig, ta en naturlig søvn hjelpemiddel som Melatonin å indusere resten.

Sjekk øynene dine. Se en øyelege for å vurdere din visjon. Dårlig syn eller anstrengende å lese kan indusere spenning hodepine.

Juster datamaskinen. Lyse dataskjermer kan bringe på øyeplager og spenningshodepine. Redusere gjenskinn ved å justere lysstyrken på skjermen er, og redusere mengden av tid brukt foran datamaskinen å behandle spenningshodepine.

Tenk massasje terapi. Nyt en 30 eller 60 minutters massasje for å lindre muskelspenninger og bli kvitt en spenning hodepine.

Dull spenning med varme eller kulde. Plasser et oppvarmet klut eller pute, eller en ispose på pannen for å hjelpe kvitte seg med en spenning hodepine.

Tension Hodepine hos barn

Tension Hodepine hos barn

Barn kan få spenningshodepine akkurat som voksne gjør. Daglig stress, økt datamaskinen tid og andre livsstilsvaner kan bringe på spenningshodepine. Med fremme teknologi og de mange alternativene moderne liv kan tilby, kan barna bli overveldet. Det er tegn og symptomer for å kjenne den igjen hvis du tror barnet ditt lider av spenningshodepine, samt måter å behandle dem. Alltid konsultere legen din dersom du tror barnet ditt lider av hyppig hodepine.

Årsaker

Spenningshodepine hos barn er forårsaket av muskelspenninger funnet i nakke, skuldre og hode. De kan også være forårsaket ved å bo i en stilling for lenge. Ser på TV eller spiller datamaskinen eller videospill kan føre til en spenningshodepine. Hodepine kan også være forårsaket av sult, problemer som finnes i nese, ører, hals, og selv overanstrengelse.

Symptomer

Noen ganger er det vanskelig å si om et barn lider av en spenningshodepine. Barn kan virke mer irritabel, gråter lett eller bli syk til magen. Den vanlige aldersgruppe for barn å begynne å få spenning hodepine er vanligvis 10 eller eldre. Hodepinen kan begynne tidlig på dagen og etter hvert vokse verre av kvelden.

Barn kan også lider av andre typer hodepine, for eksempel sinus hodepine eller migrene. Symptomene på disse er forskjellig fra spenningshodepine. Sinus hodepine ofte forekommer på den ene siden av hodet, og smerten er over pannen og i nærheten av øyet eller nesen. Hvis et barn utvikler en migrene hodepine, starter den i et lokalisert område og beveger seg nær øyet eller tempel. Bevegelse og lyd kan øke følsomheten av smerte og migrene.

Diagnose

Hvis du føler barnet ditt kan være lider av en spenningshodepine, ta ham til legen. Legen vil gjøre en fullstendig fysisk undersøkelse og lytte til hans symptomer. Han kan stille spørsmål om et barns dag. En lege kan be barnet å holde en dagbok for å hjelpe finne hva som kan være årsaken til spenningshodepine.

Behandling

Leger kan anbefale barn å ta over-the-counter medisiner for hodepine, for eksempel paracetamol eller ibuprofen. Noen smertestillende medikamenter har barnas formler. Du bør ikke gi barnet aspirin grunn av farene ved Reyes syndrom, en potensielt dødelig sykdom som har vært knyttet til aspirin forbruk hos barn. Følg legens instruksjoner når du gir barnet smertestillende medikamenter. Doseringen avhenger vanligvis på barnets alder og vekt.

Hva foreldre kan gjøre hjemme

Hold barn på en tidsplan for å være sikker på at de får riktig mengde søvn. Små barn trenger minst 10 timer søvn - spesielt i løpet av skoleåret. Sørg alltid for at de spiser sunt og får en næringsrik frokost hver morgen. Unngå for mye stress. Hvis et barn fortsetter å ha hyppige hodepine etter slike endringer, alltid konsultere med legen din.

Hvordan identifisere Tension Hodepine

Hvordan identifisere Tension Hodepine


Spenningen hodepine forekommer i 90 prosent av hodepine tilfeller. Forskere tror ikke det er en eneste grunn for spenningshodepine. Episodisk spenningshodepine oppstår færre enn 15 dager hver måned. Kronisk spenningshodepine skje 15 dager eller mer hver måned i minimum 6 måneder. En typisk spenningshodepine varer i 4 til 6 timer. Lær å identifisere og unngå spenningshodepine triggere.

Hvordan identifisere Tension Hodepine

Se etter symptomer

være klar av mild til moderat smerte, som stråler i et stramt bånd rundt hodet og forårsaker konstant trykk på begge sider av hodet på en gang.

Se for smerter i nakken ved foten av skallen din.

Noter en kjedelig verke som stråler fra ryggen, øynene eller andre store muskelgrupper i kroppen din.

Know Your Triggers

Vet de vanligste utløsere, som tretthet og tapte måltider.

søke behandling for depresjon eller angst.

Ta hensyn til din holdning, og korrigere den for å unngå rygg og nakke belastning.

•  Unngå overanstrengelse. Be om hjelp når du trenger å flytte en tung gjenstand eller gjøre flere turer når du må transportere varer til og fra bilen eller huset.

Husk at koffein tilbaketrekning forårsaker spenningshodepine. Hvis du ønsker å slutte koffein, konsultere legen din om hvordan du kan unngå smertefulle tilbaketrekning hodepine.

Vær oppmerksom på tennene knuger under stressende tider, eller tenner sliping når du sover. En tannlege kan undersøke tennene for å finne ut om dette er et problem.

Treat tilbakevendende nesetetthet, noe som fører til spenningshodepine.

Administrere stressende livshendelser. Hold en journal. Snakk med en venn eller en profesjonell.
Ta en pause eller en lur på ettermiddagen for å avlaste belastningen av en lang, stressende arbeidsdag.

Eliminer øyeplager. Ikke bruk datamaskinen eller lese i timevis av gangen.

Kronisk Cluster hodepine behandling

En klynge hodepine er ganske sjelden tilstand, ifølge Mayo Clinic, som er preget av en rekke ganske smertefull hodepine som "klynger" sammen. Disse periodene med hodepine kan vare i uker for noen mennesker og måneder for andre. Etter en person med cluster hodepine går gjennom en episode, tilstanden i hovedsak går inn i en remisjon periode for å bli etterfulgt av en annen serie av cluster hodepine. Heldigvis finnes det behandlinger tilgjengelig for folk som arbeider med dette noen ganger ødeleggende tilstanden.

Oksygenbehandlings

En av de mer vanlige behandlinger for cluster hodepine, være dem akutt eller kronisk, vil innebære bruk av oksygen. Denne behandlingen medfører inhalering av ren oksygen inn i luftsystemet i det påvirkede individ. Når du opplever en klynge hodepine, trenger du bare å puste i denne oksygen for å føle dens virkninger. Vanligvis vil du finne lettelse i ca 15 minutter. Ifølge Mayo Clinic, er den eneste virkelige ulempe med denne form for behandling behovet for en oksygentilførselsanordning for å dispensere oksygen når en episode hardt. Oksygen administrasjon enheten er kun tilgjengelig gjennom en resept og kan hentes på ditt sykehus eller farmasøytisk leverandør i form av oksygenflasker. Du må ta kontakt med en lege før du bruker denne formen for behandling.

Kalsiumkanalblokkere

Legen din kan starte på en kalsiumblokker, som verapamil, for å hindre ytterligere flare-ups etter en kronisk cluster hodepine. Medisinen gis så snart du oppleve en klynge hodepine. Du tar det daglig til du har passert den vanlige tidsrom at cluster hodepine påvirke deg, og deretter stoffet er langsomt fjernet fra systemet.

Sumatriptan injeksjoner

Legen din kan finne at et bedre alternativ for behandling av kronisk cluster hodepine er med sumatriptan injeksjoner. Sumatriptan, også kjent under sitt merkenavn fra Imitrex, er faktisk en migrene medisiner som også har gitt positive resultater i tilfeller av cluster hodepine. Denne behandlingen involvert injeksjon av sumatriptan så snart du begynner å oppleve tegn og symptomer på en klynge hodepine. Imidlertid har sumatriptan vist bedre resultater i mennesker med mer akutte former av tilstanden, men den fortsatt kan fungere i tilfellet av kroniske cluster hodepine.

Zolmitriptan Spray

Noen mennesker lider av kroniske cluster hodepine har funnet lindring ved bruk av zolmitriptan nesespray, også referert til som Zomig. Mye som de andre former for behandling, er zolmitriptan administreres så snart du begynner å føle en klynge hodepine kommer på. Det er ikke nødvendigvis noe du ville ta på en dag-til-dag basis, bare når symptomene presenterer seg selv.

Steroidbehandling

For å behandle betennelse og irritasjon som kan spørre disse cluster hodepine, kan legen velge å bruke noen form for steroidbehandling, vanligvis i form av kortikosteroider. Ifølge Mayo Clinic, er denne modusen omsorg vanligvis ansatt helt i begynnelsen av en diagnose av cluster hodepine.

Reseptbelagte smertestillende medikamenter

Et annet alternativ er tilgjengelig for mennesker som lever med kronisk cluster hodepine er en slags reseptbelagte smertestillende medikamenter, for eksempel dihydroergotamin eller lidokain, som ville redusere virkningen av hodepine. Dette ville også bare brukes i perioder med fakkel-ups.

Lithium

Du kan også finne lindring fra kroniske cluster hodepine med felles bipolar medisinering av litium. Mye som andre medisiner, dette også ville bli tatt helt på utbruddet av smerte og administreres gjennom klyngen periode for å hindre ytterligere flare-ups. Imidlertid er større tilsyn vanligvis anvendes i denne form for behandling, fordi litium er ikke uten bivirkninger.

Alvorlig hodepine behandling

Alvorlig hodepine behandling


Hodepine er ofte uforutsigbare og kan raskt sette livet på pause mens du avtale med tilhørende smerter. Hodepine også variere i grad av smerter og svekkelse. En mild hodepine kan tillate deg å fortsatt gå om dine daglige aktiviteter uten mye avbrudd; Imidlertid kan en alvorlig hodepine forlate deg liggende i sengen i stand til å flytte på grunn av smertene. Heldigvis finnes det behandlinger tilgjengelig for selv de mest alvorlige av hodepine.

Heat

Mange alvorlig hodepine kan stamme fra spente muskler i nakken og skuldrene. Plassere en varm oppvarming puten direkte på nakke og skuldre kan bidra til å slappe av musklene, samt øke blodstrømmen til muskelen til å bidra til å helbrede spenning. Som muskelen slapper av, vil spenningen reduseres, bidrar til å lindre noe av smerten.

Reseptbelagte smertestillende

Over-the-counter medisiner mange ganger ikke fungerer for alvorlig hodepine. I slike situasjoner kan en resept smertestillende anbefales. Analgetika er stoffer som virker spesifikt på nervesystemet å blokkere smertesignalene i kroppen din. Eksempler på disse resepter er salicylater, morfin og tramadol.

Trisykliske antidepressiva

Problemet med mange smertestillende er at etter lang tids bruk, kan stoffet slå tilbake og begynne å produsere rebound hodepine. For å unngå dette, mange leger velger å i stedet fore trisykliske antidepressiva. Normalt reservert for psykiske lidelser, har denne klassen av medikamenter vist seg ganske effektive i behandling av hodepine. Dette er fordi de tricykliske antidepressiva virker på de opioide sensorer av kroppen, forårsaker en naturlig smertedempende virkning.

Narkomane

Når hodepinen ikke er å svare på noen metoder, kan reseptbelagte narkotika bli utstedt av legen din. Narkomane er mye sterkere former for smertestillende som hjelper blokkere smertesensorene i kroppen. Eksempel på reseptbelagte narkotika inkluderer kodein, hydrokodon eller morfin. Narkomane hovedsakelig bare fungere for akutte alvorlig hodepine, som utvidet behandling med medikamenter kan forårsake rebound hodepine, eller i noen tilfeller opioidavhengighet og avhengighet.

Alternative behandlinger

Hvis du er motvillige til å bruke medisiner for alvorlig hodepine, kan du melde deg på mer naturlige alternative metoder. Akupunktur er et populært valg for de som søker fritak fra hodepine. Massasje er også en fordelaktig behandling for alvorlig hodepine, spesielt for hodepine som er spesielt knyttet til stress.

Anstrengelsesutløst hodepine behandling

Anstrengelsesutløst hodepine behandling


Du har nettopp satt i en hel dag med fysisk aktivitet og er svært stolt av deg selv for avkall vanlig helg tidsfordriv av å være en sofagris, men nå er du lider av en rasende hodepine. Selvsagt vil du vite hvorfor dette skjer og hvordan du kan stoppe det.

Typer av anstrengelsesutløst hodepine

Du var fysisk aktiv hele dagen lang, og i kjølvannet, er hodet pounding som om det var bass trommer i det. Ifølge Mayo Clinic, anses dette som en anstrengelsesutløst hodepine. Det finnes to typer av anstrengelsesutløst hodepine - de som oppstår etter ekstrem trening, men det er ikke tegn på noen underliggende medisinsk problem og de som er et tips om at du kan ha en svulst eller indre blødninger.

Symptomer og forebyggende tiltak

Hvis du lider av en primær anstrengelse hodepine, som er beskrevet som bankende, kan det vare så lite som fem minutter eller så lenge som to dager, men det er ikke livstruende. Hvis du er klar over at du vil lide av en anstrengelsesutløst hodepine etter trening, råder Mayo Clinic at du tar medisin før engasjere seg i fysisk aktivitet. Indometacin som er en anti-inflammatorisk medikament, er den vanligste anstrengelse hodepine medikament, ifølge Mayo Clinic. En blodtrykks medikament kalt propranolol kan også bli brukt som et forebyggende tiltak. Spør legen din om riktig behandling. Du må finne ut om det er en strukturell eller underliggende årsaken til disse hodepine før den rette løpet av handlingen kan tas.

MR

På den annen side, hvis din anstrengelsesutløst hodepine er så ille at du opplever kvalme og oppkast, må du oppsøke lege. Hun kan vil du gjennomgå en MR (magnetisk resonans imaging) for å finne årsaken til din hodepine. MR vil tillate legen din for å finne ut om din hodepine er godartede og utgjør ikke noe problem for din helse, eller hvis det er noe strukturelt som forårsaker dem.

Behandling

Anstrengelse hodepine, hvis de er av den ikke-livstruende variasjon, kan behandles med hvile, ro, liggende i et mørkt rom med øynene dekket, massasje og et varmt bad eller dusj, ifølge Wrongdiagnosis.com.

Medisiner

Ikke-steroide anti-inflammatoriske medikamenter, for eksempel Linolje, Anaprox og aleve, kan anvendes for å lindre en anstrengelse hodepine, ifølge Wrongdiagnosis.com, som kan ibuprofen og Nalfon, som er andre ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler som benyttes til å behandle leddgikt og ulike inflammatoriske lidelser.

Spontane cerebrospinalvæsken Lekkasjer

Ifølge Dr. Bahram Mokri, professor i nevrologi ved Mayo Medical School i Rochester, Minnesota, som kalles en tilstand spontanenous cerebrospinalvæsken (SCF) lekkasjer tidvis presenterer seg som en anstrengelsesutløst hodepine. Det kan behandles noe effektivt ved å drikke koffein eller ta ikke-steroidals eller analgetika. Hvis disse behandlingene ikke virker, forklarer Dr. Mokri at den mest brukte invasiv terapeutisk behandling er en epidural blod patch. Men før du velger denne behandlingen, må seriøs vurdering gis til alvorlighetsgraden av hodepine du opplever og graden av ubehag du lider som et resultat. Hvis du kan leve med hodepine, så aggressiv behandling anbefales ikke. Men hvis du ikke tåler dem, epidural blod patch kan innføres. Epidural infusjoner av fibrin lim og væske kan brukes hvis epidural blod patch virker ikke.

Postiktal hodepine behandling

Alle opplever smerte av en og annen hodepine. Personer med epilepsi vanligvis opplever hodepine før, under og etter et anfall. For de som opplever hodepine klassifisert som postiktal, er det flere behandlingstilbud tilgjengelig.

Fakta

Postiktal hodepine er den vanligste typen hodepine oppleves av pasienter med epilepsi. De oppstår like etter en anfall ender og kan vare fra 6 til 24 timer. Smerten kan de forårsake banke med pulsen eller være jevn med graden av smerter som varierer fra moderat til alvorlig, slik som å være arbeidsufør. Opptil 45 prosent av epilepsipasienter opplever dem etter at de fleste beslagene. Postiktal hodepine behandlinger enten fokusere på å lindre smerten når en hodepine har satt i eller forebygge hodepine skjer.

Over-the-Counter

En behandlingsalternativ for postiktal hodepine er å ta en over-the-counter hodepine smertestillende. Paracetamol, aspirin og ibuprofen er alle tilgjengelige uten resept. Lett tilgjengelig og relativt billig, de er en løsning for mennesker som opplever mindre alvorlige postiktal hodepine som ikke varer i flere timer.

Resept

For de som opplever mer intense postiktal hodepine enn over-the-counter smertestillende medikamenter kan håndtere, er det reseptbelagte medisiner som kan hjelpe. Som over-the-counter smertestillende midler, blir de tatt etter at hodepinen har satt inn. De inkluderer naproxen og en kombinasjon av butalbital og aspirin. En person med epilepsi kan arbeide med sin lege for å finne den som gir den mest effektive behandlingen for hennes postiktal hodepine.

Migrene medisiner

Postiktal hodepine er ofte umulig å skille fra migrene og noen pasienter ha nytte av å bruke behandlinger opprinnelig utviklet for å gi avlastning for migrenepasienter. Sumatriptan er en av de mest foreskrevet medikamentell behandling for migrene. Den triptan familien av narkotika er tilgjengelig i en rekke former, noe som gir en pasient lider postiktal hodepine og hans lege alternativer når det gjelder å finne den som passer best til hans behov.

Forebyggende

Noen mennesker velger å behandle postiktal hodepine ved å stoppe dem før de starter. Dette betyr vanligvis at en person må ta medikamenter hver dag, å holde et nivå mengden av medisin i sitt system. Noen mennesker tar beslag medisiner valproat. Antidepressiva, betablokkere og kalsiumblokkere er også foreskrevet for å hindre utbruddet av postiktal hodepine.

Spinal hodepine behandling

En rotere hodepine, også referert til som et innlegg dural punktering hodepine (PDPH), oppstår når cerebrospinal fluid er fjernet fra kroppen. Cerebrospinal fluid bidrar pute hjernen. Ved å fjerne noe av væsken i hjernen ikke er fullstendig støttet, noe som fører til smertefull hodepine. Det tar seks til åtte timer for spinalvæske til å regenerere. Men hvis det er en lekkasje på stedet av den Spinal Tap (trelast punktering), vil kroppen være å spille catchup til lekkasjen er stengt. Flere behandlinger finnes for spinal hodepine, inkludert hvile, hydrering, medisiner og blod patcher.

Symptomer

Det er flere symptomer på en rygg hodepine. Disse symptomene vil også være til stede i andre typer hodepine, slik som migrene. Hvis du opplever dem innen 24 til 48 timer etter en ryggmargsprøve, da de er forbundet med en spinal hodepine.

Mild til alvorlig hodepine er kjennetegn symptom på at en person opplever. Hodepinen forverres når personen står vertikalt (stående eller sittende). Hodepinen blir bedre når du ligger nede. Svimmelhet og kvalme oppstår ofte med en spinal hodepine. En persons visjon kan også endres, for eksempel å bli uskarpt.

Blood Patch

En blod lapp vil ofte utføres ved intervensjon er nødvendig for å behandle en spinal hodepine. For å utføre en blod plaster, må en lege å først trekke blod fra pasienten. Da blodet er satt inn rundt området der rygg springen oppstått. Blodpropp, noe som bidrar til å redusere eller stoppe lekkasje av spinalvæske. Dette gjør at hullet i ryggmargen til å lukke uten å lekke spinalvæske.

En 2006 artikkel av Dr. Robert Gaiser, publisert i Current Opinion i anestesiologi, gjennomgått litteratur om spinal hodepine. Han fant at 72 prosent av disse hodepine løst etter 7 dager uten intervensjon. Leger er ofte nølende til å utføre blod flekker på grunn av risikoen for infeksjon. Det er en risiko for infeksjon helst en Spinal Tap, er epidural eller blod patch utført.

Dessverre er det ingen strenge retningslinjer for når en blod patch bør administreres. Det er en leges personlige preferanser. Noen leger vil bruke en blod patch etter 24 timer. Andre vil vente flere dager til en uke før administrering én.

Medisinering

Ulike medisiner kan være foreskrevet for å hjelpe med spinal hodepine. Smertestillende midler brukes vanligvis. En lege kan fortelle en pasient å bruke en over-the-counter smerte medisiner, for eksempel ibuprofen, acetominiphen eller naproxen. Reseptbelagte smertestillende midler, for eksempel narkotika, kan godkjennes av en lege. Migrene medisiner, for eksempel sumatriptan, kan også være foreskrevet for å gi lindring.

Rest

Fastsettelse er en av de beste tingene en person kan gjøre når lider av en spinal hodepine. Når i denne stilling (supine) er det mindre trykk mot hodet, slik at hjernen til å bli bedre støttet. Det overveldende flertallet av leger vil ha en pasient bruke dette som et første alternativet for behandling. De fleste spinal hodepine vil rydde opp etter 24 til 48 timer med sengeleie.

Hydration

Kroppen reproduserer cerebrospinalvæsken den mister fra en Spinal Tap. Til riktig gjøre dette, trenger kroppen å være hydrert. Noen som ikke er riktig hydrert kan ikke reprodusere spinalvæske like lett, og dermed spinal hodepine kan vare lenger. En kombinasjon av sengeleie og drikke væske, helst vann, kan bidra til å bidra i gjenoppbyggingsprosessen.

Post Traumatisk Hodepine Behandling

Det er å behandle en posttraumatiske hodepine to måter: mislykket behandling eller forebygging medisiner. Mislykket terapi brukes for å lindre symptomer som dukker opp i løpet av de første to til tre uker i hode eller nakkeskade. Forebyggende medikamenter blir brukt til å behandle symptomer som vedvarer over en lengre tidsperiode.

Mislykket behandling

Det finnes flere former for abortiv behandling; den som er best for deg, avhenger av alvorlighetsgraden av skaden din og hvilken type samstemmige hodepine. Mislykket behandling er vanligvis den eneste form for behandling er nødvendig når en post-traumatisk hodepine forårsaket av en mild skade som vil gro raskere.

Anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen, aspirin eller naproxen redusere symptomer på hodepine før det avtar. Denne formen for behandling kan være vanedannende, og er ikke tilrådelig for langsiktig bruk.

Muskel relaxers lindre andre symptomer, som nakkespenninger og muskelspasmer, som kan følge en posttraumatisk hodepine. Ifølge The National Headache Foundation, de vanligste årsakene til posttraumatiske hodepine er muskelsammentrekninger som spenner fra nakken til hodebunnen. Vær oppmerksom på at enkelte muskel relaxers, for eksempel Flexeril eller Robaxin, kan føre til tretthet.

Vaskulær hodepine --- pulserende hodepine relatert til hevelse av blodkar, eller hyperemia --- også dra nytte av mislykket behandling. Denne type av post-traumatisk hodepine er lik en migrene.

Forebygging Medisinering

Forebygging medisiner for posttraumatiske hodepine er nødvendig når en hodepine vedvarer i mer enn to uker, forekommer minst én eller to ganger i uken. Forebyggende medisiner er ansatt to eller tre uker etter starten av en posttraumatisk hodepine --- og etter at det er klart at en pasient ikke responderer på mislykket behandling.

Antidepressiva som amitriptylin (Elavil) eller nortriptylin (Pamelor), samt vanlige betablokkere, vil bidra til å redusere daglig hodepine og symptomer på søvnløshet. Psykologiske faktorer, som frykt, angst, sorg og harme, kan også spille en rolle i post traumatisk hodepine; bekjempe disse impulsene kan kreve antidepressiva og samtaleterapi. I alvorlige tilfeller er betablokkere administreres sammen med antidepressiva.

Intravenøs dihydroergotamin (IV DHE), en gammel behandling for migrene, kan også brukes til å behandle alvorlige posttraumatiske hodepine. IV DHE utføres på på poliklinisk basis på et sykehus eller klinikk; daglige preventive medisiner som antidepressiva benyttes i tandem med behandlingen. IV DHE gis vanligvis etter to måneder, når pasienten har forsøkt mislykket terapi samt andre former for forebyggende medisiner til ingen nytte.

Hodepine Behandling Retningslinjer

Enten du arbeider med en kjedelig verke eller en bankende migrene, hodepine er irriterende, og de kan hindre konsentrasjon og gjøre livet surt. Folk kan lide av en rekke typer hodepine. I tillegg til grunnspenningshodepine og full-blåst migrene, er det syn, sinus, og cluster hodepine. Men heldigvis har de fleste hodepine ikke indikere en alvorlig problem, og det er mange hjem og naturlig rettsmidler for å stoppe smerten.

OTC hodepine medisiner

Over-the-counter medisiner er vanligvis effektive når de tas ved første tegn på en hodepine. Medikamenter stoppe smerten forårsaket av betennelse eller spenning. Og en dose er vanligvis nok til å roe verke. Tilgjengelige medisiner inkluderer paracetamol, ibuprofen og aspirin. For best resultat, ta som anvist.

Cold terapi

Kjøpe eller låne en ispose (eller bruke en pakke med frosne grønnsaker), og plasser den kalde omslag på pannen i 10 minutter og fjern deretter i 10 minutter. Cold terapi effektivt lindrer hodepine ved lammende sårhet, redusere spenninger og stoppe betennelser.

Sleep

Å være altfor trøtt eller sover bare noen få timer i natt kan bidra til hyppig hodepine. For å stoppe kronisk hodepine, sove minst åtte timer hver natt. Hvis du lider av søvnløshet eller andre søvnproblemer, skape en komfortabel søvn miljø. Velg en komfortabel madrass og pute, slå av tv og opprettholde en behagelig romtemperatur.

Slapp av og redusere angst

En kjedelig verke eller tetthet rundt pannen skyldes sannsynligvis spenning eller stress. Bli kvitt denne typen hodepine innebærer avslappende kropp og sinn. Cold terapi og hvile kan redusere spenningen. Men hvis dette ikke fungerer, må du bruke andre teknikker. Stress management metoder, som å ta et bad, få en massasje, gjør pusteøvelser og engasjere seg i fysisk aktivitet er rask rettsmidler for stress og angst.

Opprettholde sunne øyne

Hyppig anstrengende å se objekter kan utløse hodepine. Hva mer, ser på en dataskjerm i timevis om dagen kan føre til hodepine. Besøk en øyelege årlig å ha øynene undersøkt. Om nødvendig, vil hun foreskrive briller for å korrigere synet ditt, noe som bør til slutt lindre hodepine. Og hvis ditt yrke krever datamaskin arbeid, hvile øynene dine ved å ta hyppige datamaskinen pauser.

Cluster og Migrene Hodepine

Cluster hodepine og migrene er også vanlig, og hver type krever spesiell behandling. Oppstår cluster hodepine plutselig og vare i flere minutter. Disse smertefull hodepine forekommer i serien, og hver episode eller periode kan vare i flere uker. Alkohol, stress, sterke lys og mangel på søvn kan utløse cluster hodepine. Og behandling innebærer ofte å ta reseptbelagte steroider eller puste inn oksygen.

Migrene er en alvorlig type hodepine, og symptomer kan inkludere en bankende smerte, kvalme, lysfølsomhet og frysninger. Mat valg og søvnmønster kan utløse et angrep. Legg deg ned i et mørkt, stille rom og plasser en kald klut på pannen for å bli kvitt en migrene eller redusere alvorlighetsgraden av migrene. For hyppig hodepine, kan leger anbefaler legemidler som antidepressiva eller antiseizure medisiner.

Alternativ terapi for Tension Hodepine

Enten du lider av spenning, menstruasjons eller migrene, er smertene aldri morsomt. Du vet bare én ting i løpet av en hodepine: Du må finne lindring. Men for de som har kronisk hodepine, og er opptatt av å ta medisiner regelmessig, alternativ behandling er tilgjengelig.

Akupunktur

Ifølge en artikkel i "Science Daily," hodepine lider kan ha nytte av akupunktur. Kinesisk akupunktur handler om å forløse blokkert energi. En akupunkturbehandling kan koste rundt $ 100, men er ofte dekket av forsikringen. Nålene er relativt smertefri og kan gi umiddelbar lindring. For kronisk lidende, kan flere avtaler være behov for langsiktig smertelindring. Sørg for å snakke med legen din før du prøver akupunktur.

Akupressur

Akupressur er en annen alternativ behandling for hodepine og fordelen her er at det kan være selv-administreres. Plasser hendene på baksiden av hodet ditt. Med tomlene, finne arealet på hver side av bunnen av skallen din, omtrent halvveis ut fra midten av halsen på hver side hhv. Bruk tomlene og trykk inn mot midten. Trykk hardt og deretter kna i små sirkler i ca to minutter eller til du finner lettelse.

White Willow Bark

Hvis du ikke ønsker å ta over-the-counter og reseptbelagte medisiner, er white willow bark et naturlig alternativ. Det er beslektet med acetylsalisylsyre og har eksistert siden 19-tallet. Den inneholder salisylsyre, som er den aktive bestanddel anvendes for lindring av smerte. Som med alle supplement eller alternativ medisin, sjekk med legen din før du tar.

Rest

En avslappende massasje kan bidra til å lindre spenning hodepine eller i det minste berolige deg mens du er i smerte. Kava Kava, en urte supplement tilgjengelig på helsekostbutikker, er et mildt beroligende og vil hjelpe dere hvile. Hvis stress er årsaken til din hodepine, kan du prøve et varmt bad eller avslappende urtete som kamille eller vendelrot, som er en naturlig beroligende.

Magnesium-mangel og hodepine behandling

Magnesium-mangel kan være en årsak til migrene hos noen mennesker. Mer enn halvparten av migrene lider har vist seg å ha lave nivåer av magnesium i blodet, ifølge US Department of Agriculture Grand Forks Human Nutrition Research Center.

Hva er Migrene

Migrene er ulidelig smertefulle episoder som inkluderer smerter på den ene eller begge sider av hodet, kvalme og synsforstyrrelser. Noen forskere mener de er forårsaket av en feiltenning av elektriske signaler i hjernen som fører til smertefull hevelse av blodkar.

Rollen Magnesium

Magnesium er det fjerde viktigste mineralet i kroppen, sier det amerikanske Department of Agriculture. Det spiller en viktig rolle i å bevege kalsium og kalium gjennom nerver, og derfor påvirker blodkaret sammentrekning og utvidelse, nerveledning og andre funksjoner i kroppen.

Magnesium og Migrene

Noen studier viser at migrene frekvens for noen mennesker er berørt av mengden av magnesium i blodet. Andre viser at det å gi magnesium til hodepine lider reduserer antallet episoder de har.

Hvor mye Magnesium

Den anbefalte kosten Allowance for magnesium er 400 mgs per dag for menn 19-30 år gammel, 420 mgs for menn eldre enn 30 år, 310 MGS for kvinner 19-30 år gamle og 320 MGS for kvinner eldre enn 30.

Kilder til Magnesium

Kilder til magnesium er grønne grønnsaker (som spinat), nøtter (mandler, cashewnøtter og peanøtter), soya bønner, poteter med huden, havregryn, hele korn, meieriprodukter og fisk (kveite), ifølge National Institutes of Health Office Kosttilskudd.

Hvordan å massere Tension Hodepine

Spenningen hodepine er forårsaket av stramhet i musklene i nakken og skuldrene. Disse spente muskler trekke på konseptet i hodet slik at trykket følte i en spenning headache.When du føler en spenning hodepine kommer av kan du bruke selv massasje for å lindre smerten av hodepine.

Hvordan å massere Tension Hodepine

Massasje

Masser de store musklene i skuldrene. Du kan gjøre dette ved å ta tak i muskel med motsatt hånd og sakte klemme og slippe den. Som du klemmer muskelen vri det litt. Hele klemme og slippe prosessen tar cirka seks sekunder. Gjøre dette langs lengden av muskelen. Gjenta på den andre siden.

Masser musklene som kjører ned på baksiden av halsen på hver side av ryggraden. Gjør dette til disse musklene også. Bruk hånden på samme side du masserer. Grab under muskelen og klem og slipp den sakte. Gjøre dette ned lengden av muskelen. Gjenta på den andre siden.

Masser bunnen av hodeskallen med små sirkulære bevegelser. Gjør dette et par ganger.

Masser den store muskelen som kommer fra bak øret og går ned foran halsen til krageben. Masser denne muskelen ved å klemme det mye som du presset de andre musklene. Som du presse den vri det litt. Gjør dette ned lengden på muskelen et par ganger. Gjenta på den andre siden.

Hint

  • Når du føler en spenning hodepine kommer på, begynne å drikke mye vann. Å være dehydrert kan forårsake hodepine.

Hvorfor gjør Ginger bidra til å eliminere Tension Hodepine?

Spenningshodepine er den vanligste typen hodepine som folk opplever. Ifølge Mayo Clinic, ingen som egentlig vet de nøyaktige årsakene til disse typer hodepine. Mange rapporterer at de føler seg sammentrekkende, som om det er en strikk rundt hodet. Andre rapporterer følelsen av muskelkramper. Det er antatt at ingefær kan bidra til å eliminere spenningshodepine.

Avslappende blodkar

Ifølge mothernature.com, kan ingefær bidra til å eliminere spenningshodepine ved å slappe av blodårene i hodet og avtagende hevelse i hjernen og det også aktiverer naturlige opiater i hjernen som lindrer smerte.

Som en anti-inflammatorisk

Ifølge hurthead.com, ingefær har anti-inflammatoriske egenskaper som er effektive i lettelser hodepine smerte.

Detox

Ingefær bidrar naturligvis til å fjerne toksiner fra blodet. Du kan enten ta det internt eller tegne et bad og legge til et par teposer av ingefær te eller revet ingefær. Den rensing av systemet kan hjelpe deg å eliminere din spenningshodepine.

Gut-Brain Connection

Det er antatt å være en sammenheng mellom fordøyelseskanalen og hjernen. Fordøyelsesbesvær kan føre til hodepine smerte. Ingefær har vært brukt i århundrer for å avlaste flere former for fordøyelsesbesvær, så det kunne hjelpe magen og hodet samtidig.

Hvordan ta det

Ingefær kan tas som et supplement, te, eterisk olje eller krystallisert. Følg alle pakken retninger hvis du velger å bruke den.

Hvordan avlaste en Tension Hodepine Med en dishtowel

Spenningshodepine vanligvis starter på toppen av halsen nær bunnen av skallen, eller ved bunnen av halsen i nærheten av skuldrene. Smerter fra spenningshodepine kan synes å stamme foran eller på siden av hodet, men som oftest, du bare føle smerte det første stedet for på bunnen av hodeskallen. Ved hjelp av en liten dishtowel plassert strategisk og hensiktsmessig bidrar til å avlaste spenningen.

Bruksanvisning

•  Brett ut dishtowel, og hold en side i hver hånd, slik at du er helt strekke ut lengden av det, å holde lengden på toppen.

Plasser dishtowel bak hodet ved foten av skallen. Du må kanskje flytte lengre hår ut av veien for å plassere den på riktig måte.

Trekk på dishtowel forsiktig med begge hendene frem foran deg, slik at dishtowel danner en "U" -form. Vugge hodet i bunnen av "U" form.

Skyv hodet rett tilbake bare litt. Hvis du øve makt, er det for mye. Når du føler deg akkurat begynt å presse tilbake på dishtowel, stopp. Hold denne posisjonen i 10 sekunder, og slipp. Gjenta prosedyren opptil 10 ganger.

Plasser håndkle ca 2 inches høyere opp på skallen så "U" form er omtrent halvveis opp på baksiden av hodeskallen, og gjenta prosedyren hvis smertene ikke ble redusert ved å prøve på bunnen av skallen.

Tips og advarsler

  • Ikke glem å puste mens du holder stillingen. Du vet i de første ett eller to forsøk om denne prosedyren vil være nyttig i å lindre smertene. Ved hjelp av denne teknikken bør redusere mengden av reseptfrie smertestillende tatt som anvist og kan hjelpe med smerten forbundet med disse typer hodepine.
  • Den dishtowel er ment å ta litt presset av bunnen av hodeskallen, slik at blodet kan strømme mer fritt gjennom området og lindrende kilden til spenning. Men hvis smertene blir verre mens du utfører prosedyren, deretter umiddelbart stoppe. Hvis du tar reseptbelagte medisiner for hodepine i forbindelse med denne teknikken, ikke slutte å ta medisinen med mindre regissert av en medisinsk faglig. Oppsøk lege for å utelukke alvorlig sykdom hvis du opplever hodepine oftere, eller hvis de blir verre.

Måter å behandle & Cure Hodepine

Hodepine er en type smerte som folk flest kan forholde seg til. Nesten alle har, på et tidspunkt, opplevde minst én type hodepine. Det er viktig å kategorisere smertene riktig måte for å behandle den effektivt. Kategorisere hodepine kan noen ganger gjøres uten hjelp av en lege ved å definere plasseringen og graden av smerte.

Migrene

Migrene inkluderer vanligvis sterke smerter på den ene siden av hodet, kvalme og synsforstyrrelser. En migrene er et resultat av betente eller svellede blodkar i nærheten av hjernen. Denne typen hodepine er ofte utløst av mangel på søvn, hoppe over måltider og skarpt lys.

Forebygging anbefales fremfor behandling. Å vite hva som utløser smerte og unngå triggere kan redusere tilfeller av migrene. Hvis det er for sent for forebygging og rasende smerte har allerede begynt, det finnes måter å lette din lidelse. Slå av lyset og la seg. Redusere støy. En anti-inflammatorisk som ibuprofen eller naproksen kan redusere noen av svellingen i blodkar, resulterer i smertereduksjon. Excedrin migrene, Advil migrene og Motrin Migrene er produkter som er godkjent av Food and Drug Administration til å behandle migrene hodepine.

Sinus Hodepine

Sinus hodepine er følte som en smerte eller sterkt press i hodet eller ansiktet. De er forårsaket av betennelse i bihulene. Sinus smerte vil ofte være på sitt verste når den lidende først våkner fordi slim bassenger i sinus hulrom under søvn.

Sinus hodepine er behandlet ved å se på årsaksfaktorer av overflødig slim eller infeksjon. Leger vanligvis foreskrive en antibiotika. Infeksjonen kan ikke behandles av hjem rettsmidler, men smertene kan. Varme kompresser er nyttig. Kjør varmt vann fra springen nok at den damper og suge en vaskeklut i vannet. Vri ut duken og legg den over pannen og neseryggen din. Steam er et annet alternativ. Kok opp en kjele med vann og puste inn dampen i minst fem minutter. Dette fører sinus drenering som vil avlaste noe av den smertefullt trykk i ansiktet.

Tension Hodepine

Spenningshodepine er filt rundt pannen og i nakken. Smerten har blitt beskrevet som bankende og press. Spenningshodepine skje for en rekke årsaker. Ofte problemet er stress. Prøv å finne ut hva som forårsaker hodepine for å unngå tilbakefall. Hold en journal av når hodepine forekommer for å innskrenke mulige årsaker.

Spenningshodepine er vanligvis behandles hjemme med over-the-counter smertestillende som for eksempel paracetamol og ibuprofen. Disse medikamentene sammen med litt hvile og avslapning kan klare opp spenningshodepine raskt. Bruk en varm komprimere å løse opp spenninger i nakke og panne.

Hvordan behandle Sinus Hodepine Mens på Wellbutrin

Wellbutrin er en anti-beroligende medisiner utviklet for å dempe depresjon, selvmordstanker og humørforstyrrelser. Det er også brukt i røykeavvenning. Som med mange medisiner, er det anbefales ikke å blande Wellbutrin med alkohol eller med visse andre legemidler. Enkelte stoffer, slik som koffein, reagerer dårlig med Wellbutrin, forårsaker at pasienten kan ha en anfall. Når en pasient på Wellbutrin har en annen sykdom, for eksempel en sinus hodepine, forsiktighet må utvises i å behandle den. Heldigvis finnes det metoder for behandling av hodepine som ikke involverer koffein eller smerte inhibitorer.

Hvordan behandle Sinus Hodepine Mens på Wellbutrin

Når du føler en hodepine kommer på, prøve å slappe av og strekke ansiktet og halsen. Hodepine vanligvis føre til ansikt og nakke musklene til å stramme og lås, noe som resulterer i enda mer smerte. Ved å holde dem så løs som mulig, er det lettere å behandle de resterende hodepine og bihulene.

Bruk en massasjeapparat eller vibrator og forsiktig kjøre den over templer, panne, nakke, skuldre, og andre steder det er spenning. Unngå å kjøre den rett over ansiktet med mindre enheten er spesielt utviklet for å gjøre det.

Bruke et varmt vann urne, fange damp på ansiktet og puste det inn nøye gjennom nesen. Hvis du ikke har et varmt vann urne, varme vann i en kjele på komfyren. Varmen bidrar til ytterligere å slappe av ansiktsmusklene og fuktighet bidrar til å lindre sinus passasjer som kan være svært tørr.

Legg ned i et mørkt rom med en varm, våt vaskeklut over din øynene og pannen. Ta en lur hvis mulig.

Hint

  • Heat generelt fungerer best med sinus hodepine. Imidlertid er hodepine behandling ofte en enkelt prosess. Dersom ingenting ser ut til å virke, prøv å bruke en ispose til templene. Noen ganger kan det hjelpe nummen smerte.
  • Bland aldri Wellbutrin med andre medisiner mindre regissert av legen din. Populære smertestillende medikamenter som excedrin har høye doser av koffein, som kan forårsake anfall når blandet med Wellbutrin.
  • Hvis du begynner å oppleve reoccurring hodepine, informere legen din umiddelbart.

Årsaker til hodepine og kvalme hos barn

Årsaker til hodepine og kvalme hos barn


Barn kan oppleve hodepine fra tid til annen, akkurat som voksne. Hodepine ledsaget av kvalme kan være tegn på migrene eller andre medisiner forhold.

Tension Hodepine

Penn State Children Hospital hevder den vanligste årsaken til barndommen hodepine er muskelspenninger i hode, nakke og skuldre. Imidlertid, kvalme som regel ikke forekommer sammen med spenningshodepine.

Migrene

Ifølge Kidhealth.org, ca 5 prosent av alle barn i skolealder opplever migrene. Migrene er ofte ledsaget av kvalme. Mangel på søvn og stress kan utløse migrene, men de kan også forekomme uten grunn.

Behandling

Administrer over-the-counter smerte medisin så snart hodepine begynner. Tillate barnet å hvile i et rolig sted fri for sterke lys og annen stimulering.

Forebygging / løsning

Barn bør drikke 4-8 glass vann per dag og unngå koffein. Også barn krever 8 til 10 timer søvn per natt. Spise en balansert diett og spise regelmessig kan også forebygge hodepine.

Andre årsaker

Hodepine og kvalme kan også være et symptom på magen influensa, og en hjernerystelse eller annen hodeskade. Kontakt lege dersom hodepinen blir verre over tid, og hvis de forekommer regelmessig.