Digidexo.com

kronisk uvi

Komplikasjoner av ubehandlet kronisk UVI hos eldre

Urinveiene er ansvarlig for å filtrere ut giftstoffer fra kroppen. Ifølge healthcentral.com, urinveisinfeksjoner (UVI) står for 8-10 millioner legenes avtaler hvert år. Eldre er spesielt utsatt for komplikasjoner fra en ubehandlet UVI.

Risikofaktorer

De eldre er mer sannsynlig å utvikle UVI fra ikke helt å tømme blæren, som mister elastisitet som vi blir eldre, sier National Library of Medicine (NLM).

Anerkjennelse

Symptomer på en UTI inkluderer smerter ved vannlatning, blod i urinen, og mørk eller skyet urin. Ifølge University of Maryland Medical Center (UMMC), seniorer er mindre sannsynlighet for å ha åpenbare symptomer --- og kan være ute av stand til å kommunisere --- så sine infeksjoner kan gå ubehandlet i lengre perioder.

Psykiske symptomer

En ubehandlet UVI kan føre til en nyre infeksjon. I de eldre, mental forvirring eller personlighetsforandringer er ofte de eneste symptomer på en UTI og / eller en nyre infeksjon.

Komplikasjoner

Ubehandlet UVI kan forårsake sepsis --- en alvorlig, body-wide infeksjon i blodet --- samt arrdannelse og permanent skade på nyrene, sier UMMC.

Prognose

Prognosen for en UTI er vanligvis utmerket. For en ubehandlet UVI, kan utsiktene være rettferdig til dårlig, avhengig av på hvilket punkt i UTI ble oppdaget, og hvor langt den har spredd seg til nyrene.

Slik unngår du at kronisk UVI hos diabetikere

Urinveisinfeksjon, (UVI) er en vanlig sykdom og kan påvirke folk i alle aldre, kjønn og fra alle kulturer. Motsatt finnes det noen grupper av folk som er mer utsatt for UVI enn andre. Kvinner, for eksempel holde en større risiko for UVI. Pasienter med diabetes faller inn under denne kategorien også. Videre gravide kvinner med diabetes er mer utsatt for UVI. Urinveisinfeksjon er mer tilbakevendende og alvorlig hos pasienter med diabetes sammenlignet med ikke-diabetikere. Hvis du er diabetiker, vil denne artikkelen vise deg hvordan du kan forebygge og behandle en urinveisinfeksjon.

Slik unngår du at kronisk UVI hos diabetikere

Alkanize urinen ved å ta natriumsitrat og kalium citrate mineraltilskudd. Alle citrater produserer en alkalisk forskyvning i urinen, forårsaker en skadelig miljø for bakterier. Bare ta mineraltilskudd i løpet av dagen, helst etter lunsj. Disse mineralene bør aldri bli tatt på natta, som urin som er igjen i blæren under søvn kan irritere blæren vev og kan forårsake infeksjon. Mineraltilskudd er trygt å ta med diabetiker medisiner.

Ta Uva Ursi tabletter. Denne urten er en naturlig antiseptisk med beroligende og styrkende egenskaper. Uva Ursi fungerer ved å regulere glukose som benyttes av bakteriene til å spre seg og vokse. Glukoseregulerende tiltak er bra for diabetikere.

Ta marshmallow root tabletter. Denne urten har beroligende og antiseptiske egenskaper. Det fungerer ved å ødelegge UTI-bakterier ved kontakt. Det hjelper også redusere glukose i blodet, noe som er gunstig for diabetikere. Ta to tabletter daglig.

Drikk tranebærjuice. Drikk minst tre glass om dagen. Forbindelser kalt proantocyanidiner i tranebærjuice handling ved å hindre bakterier å klamre seg til veggene i urinveiene. Du kan også ta tranebær tabletter som har samme effekt.

Ta hvitløk kosttilskudd. Hvitløk er en kraftig naturlig bredspektret antibiotika. Den inneholder allicin, som ødelegger UTI-forårsaker bakterier ved kontakt og forhindrer dem fra å spre seg og formerer seg. Denne urten senker blodsukkeret så vel som er gunstig for diabetikere.

Kronisk urinveisinfeksjonerAlle kan få en urinveisinfeksjon (UVI). Å vite hva symptomene er, når man skal se legen, hvordan å behandle den, da det kan være kronisk, og prognosen, vil hjelpe hvis du noen gang tror du eller en du er glad i kan ha oppstått en UTI.

Hva er urinveisinfeksjoner?

En UTI kan forekomme hvor som helst i urinsystemet, men oftest forekommer i de nedre urinveier, urinrør eller blære. Kronisk urinveisinfeksjoner kan oppstå på grunn av ufullstendig behandling av en tidligere infeksjon eller kontinuerlig eksponering for bakterier som forårsaker det. En UTI anses kronisk dersom den ikke vil svare på behandling av valget, og hvis det fortsetter å komme tilbake.

Symptomer

UTI symptomer kan oppstå raskt. De kan inneholde noen eller alle av følgende: sterkere enn normalt vannlating oppfordrer, ofte med liten produksjon; følelse av brenning med vannlating; skyet, blodig eller stinkende urin; side smerte; feber; kvalme; press bekken; ubehag i nedre del av magen og frysninger.

Effekter

Cystitt kan oppstå når bakterier kommer inn i nedre urinveier og forårsaker en infeksjon med betennelse.

Når skal man oppsøke lege

Hvis du har noen av symptomene på UVI, bør du søke hjelp fra en lege. Hvis du har gjentatt eller kronisk UVI kan legen din anbefale en mer aggressiv behandling for å prøve og hindre smitte i å spre seg til nyrene, som er en risiko for personer med kronisk UVI.

Årsaker

En UTI kan oppstå når bakterien er i urinveiene. Vanlige årsaker er manglende væskeinntak, er inkontinent, ikke tømme blæren helt når du tisser, prostatitt og ha et kateter.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for å få en UTI inkluderer å være seksuelt aktive, har nyrestein, bruk av et kateter til blæren, å være diabetiker, som har sykdommer som reduserer immunforsvar og blir eldre.

Hva er i Cranberry Juice for UVI?

Tranebærjuice er en populær hjemme bøte for urinveisinfeksjoner (UVI). Det kan være effektive for å forebygge UVI ikke fordi det øker urin surhet, som en gang ble trodd, men fordi det bidrar til å hindre bakterier fester seg til veggene i urinveiene.

Surhet

Folk pleide å tro at tranebærjuice hjalp behandle UVI fordi det øker surheten i urinen, drepe bakterier. Dette har blitt tilbakevist av en rekke studier, blant annet en studie fra 2006 av forskere ved Worcester Polytechnic Institute.

Proantocyanidin

Tranebærjuice inneholder proantocyanidiner, en form for tanniner. Disse stoffene hindre E. coli (en viktig årsak til UVI) fester seg til veggene i urinveiene ved å endre bakteriens form, ifølge studie fra 2006 at WPI.

Fruktose

Ifølge en 2004 studie publisert av Raz et al. i Clinical Infectious Diseases, kan fruktose i tyttebær også spille en rolle i å forebygge E. coli ikke fester seg til urinveiene.

Forebygging

Tranebærjuice kan bidra til å forhindre UVI og kan være en del av et behandlingsregime for personer med kronisk UVI. Det betyr imidlertid ikke kurere eksisterende UVI, ifølge University of Maryland Medical Center.

Alternative metoder

Tranebær tabletter er en annen måte å få proantocyanidiner i tyttebær uten å drikke tranebærjuice. Disse nyttige stoffene er også til stede i blåbær.

Medullary Sponge Nyre Treatment

Medullary svamp nyre (MSK) er en fødsel defekt som kan føre til nyreproblemer. MSK forårsaker små cyster dannes på innsiden av nyre i medulla, og skaper problemer med urinstrømmen under etableringen i de små rørene inni nyrene. Ved å blokkere eller begrense dette urin flow, disse cyster føre til problemer som urinveis eller nyre infeksjoner, blod i urinen og stein formasjon inne nyrene. MSK behandling innebærer å løse komplikasjoner av MSK. Det er ingen måte å fjerne de små cyster fra medulla av nyrene som resulterer i MSK.

Akutt infeksjon

MSK cyster blokkere noen ganger urin flyter riktig fra tubuli i nyrene. Når urinen ikke flyter riktig, kan det føre til at bakterier for å bli fanget i nyrene, som fører til en urinveisinfeksjon (UVI). For å behandle en akutt UVI, leger forskrive antibiotika for å drepe bakterier. Den type antibiotika avhenger bakteriene legen finner i en urinprøve, og de bakterier nivåer bestemme styrken av medisinen, og hvor lenge den antibiotiske behandling varer.

Kronisk infeksjon

Noen ganger cyster fra MSK forårsake kronisk UVI. Cyster kan dannes på steder som konsekvent blokkerer urin fra å passere på riktig måte, slik at antibiotikabehandling fungerer, men bakteriene returnerer umiddelbart forårsaker en annen infeksjon. Disse kroniske UTI sin garanterer kontinuerlig bruk av antibiotika for å holde bakterier infiserer urinveiene. Disse antibiotika har vanligvis lav-dose.

Steinfjerning

Hvis steiner dannes i nyrene og kan ikke passere, andre tiltak er tilgjengelige for å bryte opp steinen. Ekstrakorporal sjokkbølgen lithotripsy (ESWL) er den vanligste prosedyren for å behandle stakk steiner. Sjokkbølger bryte opp steinen i bittesmå biter, slik at det å passere i urinen. I perkutan nephrolithotomy, gjør en lege et lite kutt i ryggen, setter inn en nephroscope og fjerner steinen.

Hvis steinen er i ureter, legen kan utføre ureteroscopic stein fjerning ved å sette inn en uteroscope gjennom blæren til å løsne steinen. Kalsium steiner er noen ganger et resultat av en svulst i biskjoldbruskkjertelen, eller problemer med kjertelen selv. I slike tilfeller kan en lege utføre parathyroid kirurgi og fjern den defekte kjertel å hindre høy kalsium den forårsaker.

Stone Forebygging

Når en person med MSK danner steiner ofte, kan de vurdere tiltak for å hindre steiner fra forming i første omgang. Økt vanninntaket og kosthold endringer er den første linjen av behandling for å forebygge nyrestein fra forming. De utsatt for nyrestein trenger å drikke minst 14 glass vann om dagen. Kostholdet inneholder lite salt og animalsk protein også redusere forekomsten av steinene som danner. Økt citrate hindrer steindannelse, så inkluderer sitrus mat og drikke som appelsiner og saft. For spesifikke steiner som de høyt i karboksvlat, anbefaler leger unngå de kjemikalier for å stoppe steindannelse. For noen er medisinering svaret for å stoppe steindannelse. Den type medisiner avhenger av den kjemiske sammensetningen av steinene i nyrene.

Checkups

Selv om MSK er asymptomatisk eller godartet, mange leger anbefaler periodisk kontroll av nyrene. Disse kontrollene inkluderer abdominal røntgen for å vurdere strukturelle misdannelser eller økte Cyste problemer. Urinanalyse er en annen periodisk kontroll er nødvendig for å evaluere for passasje av høye nivåer av mineraler. Senking mineral nivåer som er for høye Hindrer nyrestein.

Advarsel

MSK er normalt en symptom-fri medisinsk tilstand. Men alle med MSK som har noen tegn til nyre-eller urinveisproblemer trenger å se en lege umiddelbart. Urin fast bak cyster i lange perioder kan være livstruende eller forårsake nyrene slutter å fungere. Mens MSK fører sjelden til nyresykdom eller permanente skader, er det mulig. For å hindre at disse alvorlige komplikasjoner, får regelmessige kontrollene, behandle eventuelle problemer raskt og følge alle retninger leger anbefaler.

UTI & Back Pain

En urinveisinfeksjon, eller UTI, indikerer at en av de fire delene av kroppens urinveiene har blitt infisert. Det er ansett som en av de mest vanlige infeksjoner i menneskekroppen, karakterisert ved en bakteriell infeksjon som multipliserer ved åpning av urinveiene, og reiser seg inn i blæren. Ryggsmerter som det gjelder UVI kan være et tegn på en mer alvorlig infeksjon.

Urinveiene

De mannlige og kvinnelige urin systemer er i utgangspunktet den samme lengde og består av de samme fire organer - nyrer, urinlederne, urinblæren og urinrøret. I mange tilfeller opptrer urin som urinveiene forsvarsmekanisme, som urin bærer bakterier ut av systemet under vannlating. Den mannlige prostata og kvinnens vagina hver har sine egne naturlige forsvar.

Ryggsmerter og Nedre UTI

Ryggsmerter er en av mange symptomer på en nedre urinveisinfeksjon. Andre symptomer er hyppig vannlating, svie, smerter og oppblåsthet i magen stinkende urin og enda feber. I dette tilfellet, ryggsmerter og andre symptomer, komme plutselig. Infeksjonen er vanligvis raskt motvirket av antibiotika.

Pyelonefritt

Dette er en alvorlig infeksjon i nyrene, og ryggplager i en slik situasjon er ansett som et alvorlig symptomet på denne sykdom. I dette tilfellet, smerte vanligvis manifesterer seg i flanken av kroppen, som er i hoftenivå og på hver side. Smerten kan kjøre over ryggen møte flanken på hver side. I dette tilfellet, må pasienten å søke legehjelp umiddelbart, da en feil nyre kan føre til alvorlige problemer.

Spedbarn og småbarn

Ryggsmerter er et symptom på en UTI i et spedbarn eller småbarn, sammen med en høy feber, hyppig og stinkende vannlating, overskyet urin, sengevæting og oppkast. Når det gjelder yngre mennesker UVI er ansett som mer alvorlig, fordi de er mer sannsynlig å involvere nyrene. Hvis noen av disse symptomene er tilstede, leger anbefaler pasienten sjekkes ut umiddelbart.

Prognose

I tilfelle av lavere urinveisinfeksjoner, kan behandlingen eliminere symptomene, herunder ryggsmerte, i så lite som 24 til 48 timer, avhengig av alvorlighetsgraden av infeksjonen og hvor tidlig den ble fanget. Hvis infeksjonen har spredd seg til nyrene, da spredning av ryggsmerter og andre symptomer kan ta opptil en uke. I noen tilfeller kan UVI bli kronisk, som fører til tilbakevendende ryggsmerter hos disse pasientene. Disse kronisk UVI kan kreve behandling i seks måneder til to år, hvor symptomer som ryggsmerter kan komme og gå.

Blærekatarr hos babyer

Blærekatarr er en betennelse i urinblæren og kan kalles en nedre urinveisinfeksjon (UVI) når urinrøret er også betent. Det forekommer ofte hos babyer som følge av en fødsel defekt.

Årsaker

Blærekatarr hos babyer er ofte forårsaket av medfødte defekter i urinveiene som vesikoureteral refluks. Denne tilstanden hindrer blæren fra å bli fullstendig tømt, noe som kan tillate bakterier inn i blæren.

Frekvens

UVI hos babyer mindre enn et år gammel er fire ganger mer vanlig hos menn enn kvinner. Dette er på grunn av høyere forekomst av misdannelser i urinveiene hos menn.

Symptomer

Det vanligste symptomet på blærekatarr hos babyer er blodig urin, hyppig vannlating og ømhet i underlivet. Kullsyreholdige drikker kan også forårsake disse symptomene ved å irritere urinveiene.

Medical Care

Babyer bør undersøkes av en helse-omsorg leverandøren når de har smertefull vannlating eller blodig urin.

Tester

Babyer med kronisk UVI kan trenge en ultralydbildet av blære og nyrer for å identifisere eventuelle avvik. Urinblæren og urinrøret kan også bli undersøkt ved å injisere en kontrastvæske og ta røntgen.

Overgangsalder og urinveisinfeksjoner

Overgangsalder og urinveisinfeksjoner


Alle opplever minst en urinveisinfeksjon i livet, spesielt i spedbarnsalder, graviditet eller alderdom. Menopausale kvinner er spesielt utsatt for UVI fordi nedgangen i deres østrogen fører til kroppen sin for å endre. UVI er vanligvis ufarlig og det kan lett behandles med en to-ukers kurs av antibiotika. Hvis infeksjonen ikke behandles eller forverres, kan det utvikle seg til en nyre infeksjon. Nyre infeksjoner krever ofte at du legges inn på sykehus og forårsake irreversibel skade på nyrene. Siden menopausale kvinner ofte ikke engang klar over at de har en UTI, er det enda mer viktig å se etter symptomer og ta de nødvendige tiltak.

Urinveisinfeksjon

En urinveisinfeksjon (også kalt en blære infeksjon eller blærekatarr) er en betennelse i kroppen din urin produserende system, inkludert nyrer, blære og urinrøret. De begynner vanligvis i urinrøret, som er røret som drenerer urin fra blæren og fører det utenfor kroppen din. Blæren er den andre delen av urinveiene som oftest påvirke av en UVI, men det kan reise helt opp i nyrene. Som en regel, jo høyere din urinveisinfeksjon som reiste opp urinveiene, jo mer alvorlig at tilstanden din har blitt.

Årsaker

Får urinveisinfeksjoner når bakterier som normalt finnes på huden, i tarmkanalen, eller i avføringen blir spredt inn i urinveiene gjennom urinrøret. Dette kan skje noen tall måter, blant annet normale seksuelle handlinger eller hverdagslivet hygiene. Hvis du er gravid, er det mer sannsynlig å utvikle UVI fordi livmoren har blitt utvidet med babyen og presser ned på blæren. Som det presser ned på blæren, kan det blokkere noen av urin fra å forlate blæren. Som urinen stagnerer, blir det en yngleplass for bakterier og fører til hyppige UVI.

Symptomer

De første tegn på en urinveisinfeksjon er ofte en brennende følelse når du tisser eller i korsryggen. Blodig, skyet eller lukt urin indikerer også at noe kan være wrong.You kan også utvikle et økt behov for å urinere eller en plutselig problemer med vannlating. Begge er vanlige symptomer på en UTI. Også være på utkikk etter intense kramper eller smerter i korsryggen eller nedre del av magen.

Alltid se en lege for å få en profesjonell diagnose hvis du tror at noe hvis du opplever for disse symptomene. Hvis legen din bestemmer at du har en UTI etter å gi deg urinprøve, vil han mest sannsynlig foreskrive en antibiotikakur. Du vil være på antibiotika alt fra en dag til to uker, avhengig av alvorlighetsgraden av infeksjonen.

Menopause

Etter overgangsalderen, er en kvinnes sjanse for å utvikle en UTI mye større og kan du også finne deg selv å utvikle kronisk UVI. Hormonelle endringer knyttet til overgangsalder kan føre til fysiske endringer og gjøre det enklere å avtale en urinveisinfeksjon. Blæren mister noe av sin elastisitet og gjør det vanskeligere for deg å tømme den helt, som kan la bakterier vokse der. Urin surhet vil også avta, drepe færre bakterier i urinveiene.

Noen kvinner i overgangsalderen ikke engang klar over at de har en UTI fordi kroppene deres går gjennom så mange fysiske endringer allerede. Hvis du har noen problemer med vannlating eller se en endring i utseendet på urinen din, kan du ha utviklet en UTI og bør se din lege.

Hjem Rettsmidler

Drikk mye vann og andre væsker for å få fart på utvinningen fra en urinveisinfeksjon. Tyttebær og andre matvarer med høye konsentrasjoner av antioksidanter også hindre bakterier fra å feste seg til veggene i blæren og urinrøret. Bakteriene blir deretter skylt ut av urinveiene som urinere. Hold aldri urinen, så det kan invitere bakterier å bosette seg i blæren. Og tørk alltid tilbake til forsiden etter avføring for å unngå å spre bakterier til urinrøret og resten av urinveiene. Rengjøring kjønnsorganene grundig etter samleie vil også hindre bakterier fra å bli spredt rundt.

Hvordan behandle urin Reflux

Hvordan behandle urin Reflux


Urin tilbakeløp, eller vesicoureteral tilbakeløp, i en tilstand der et barns urin unormalt strømmer tilbake inn i nyrene fra blæren gjennom ureter. Reflux er en farlig tilstand. Det fører til kroniske urinveisinfeksjoner (UVI), nyre infeksjon og arr på grunn av bakterier som strømmer inn i nyrene. Omtrent 1/3 av barn som har UVI har reflux. Barn er født med reflux, men det finnes behandlinger og kurer.

Bruksanvisning

Se barnets lege regelmessig. De fleste barn med urin reflux vokse ut av det uten nødvendig behandling.

Har barnet ditt ta en antibiotika daglig hvis hans lege finner det nødvendig. Daglige lavdose antibiotika hjelpe barna med alvorlig kronisk UVI. Disse antibiotika er uti-spesifikke, og har minimale bivirkninger.

Få årlige ultralydundersøkelser og cystograms av ditt barns nyrer for å avgjøre om hennes reflux er borte, eller for å se om nyrene hennes er arrdannelse.

Vurdere kirurgi hvis barnet fortsatt utvikler arrdannelse på nyrene hans og fortsetter å ha alvorlige urin reflux etter fire til fem år.

Følg barnets lege råd for kirurgi, som innebærer en kort prosedyre, etterfulgt av en tre-fire dagers sykehusopphold. I løpet av fremgangsmåten, omstiller kirurgen tilbakeløps ureter eller urinrøret i sin blæreveggen.

Gi barnet ditt daglige antibiotika etter operasjonen, som foreskrevet av sin lege. En måned etter operasjonen, har barnet en ultralyd for å sikre ureter og blære helbredet.

Hint

  • Urin reflux går igjen i søsken med en hastighet på nesten 40 prosent.
  • Aldri la urinveisinfeksjoner går ubehandlet.

UTI Disease Prognose

Den nest vanligste formen for infeksjon hos mennesker, urinveisinfeksjoner, eller UVI, er årsaken til mer enn 8 millioner besøk til leger i USA hvert år. Prognosen for den gjennomsnittlige person som kontrakter en UTI er bra. Hun vil komme seg raskt med behandling. For en person med en mer komplisert form for infeksjon eller en avansert infeksjon, er prognosen ikke så klart.

Fakta

Urinveisinfeksjoner påvirker millioner av mennesker hvert år. En UTI oppstår når bakterier infiserer en del av urinveiene. Dette inkluderer urinrøret, urinledere, urinblæren og nyrene. Vevet av de infiserte organer blir betent. Smittet person opplever symptomer som smertefull vannlating og illeluktende urin. Hun kan også oppleve hyppige oppfordrer til å urinere og smerter under samleie.

Behandling

Behandlingen for en UTI er grei. En lege vil forskrive antibiotika, og noen ganger også et medikament som heter fenazopyridin som bidrar til å redusere hyppige oppfordrer til å urinere og lindrer smerter ved vannlating. For de fleste pasienter vil en enkelt kurs av antibiotika fjerne infeksjonen. Dette kan ikke være tilfelle for en pasient som er smittet med mer enn én type bakterier, hvis infeksjonen har kommet i alvorlighetsgrad, eller som opplever tilbakevendende UVI.

Flere Bakterier

De fleste som kommer ned med en UTI er infisert av en type bakterier. E. coli er den vanlige skyldige. En pasient som kontrakter en UTI i et sykehus kan være infisert med mer enn én type bakterier. Et kurs av antibiotika kan ødelegge en type bakterier som forårsaker sykdommen, men la andre bak. Med en lengre antibiotikakur eller ved å gi en annen type, kan en lege målrette alle bakterier i urinveiene. Så lenge pasienten fortsatt er under en lege omsorg før bakteriene er fjernet, bør hennes fullt igjen.

Avansert Infeksjon

Prognosen for noen som UTI har blitt en mer avansert infeksjon er ikke så klart. Ubehandlet UVI kan utløse blære og nyre infeksjoner. Med behandling, kan det ta en uke for symptomer på en avansert infeksjon å falme. Hvis en nyre infeksjon er venstre ubehandlet, kan pasienten oppleve nyreskader og redusert organfunksjon. Det er også en fare for at smitte vil føre til sepsis, som er potensielt dødelig.

Kronisk infeksjon

Noen mennesker, for det meste kvinner, erfaring kronisk UVI. De vil oppleve en avkastning av sykdommen på en jevnlig basis. For kvinner eller menn som har en anatomisk abnormitet, som en blokkering i urinrøret som gjør UVI mer sannsynlig å skje, kan kirurgi for å korrigere unormalt forbedre sine sjanser til å eliminere UVI i fremtiden. For andre med ingen slik blokkering, er prognosen ikke så håpefull. De vil trolig kreve flere kurs av antibiotika i fremtiden for å fjerne retur infeksjon.

Uniary veisinfeksjon behandling

En urinveisinfeksjon er en vanlig infeksjon som påvirker urinveiene - blæren, urinrøret, nyrer og urinlederne. De fleste urinveisinfeksjoner, eller UVI, involverer urinrøret og blæren. Tilstanden er mye mer vanlig hos kvinner enn menn. Det er anslått at mer enn 7 millioner lege og sykehusbesøk i USA hvert år er et resultat av UVI. Generelt, jo høyere opp i urinveiene infeksjonen er, jo mer alvorlig den er. Nyrene er det høyeste punktet i urinveiene, og en nyre infeksjon kan noen ganger føre til alvorlige komplikasjoner.

Antibiotika

De fleste enkle urinveisinfeksjoner kan behandles med vanlige antibiotika som Cipro, Levaquin, Amoxil, Trimox, Bactrim, Macrodantin og Furadantin. Som med alle antibiotika, er det viktig å ta hele foreskrevet løpet av legemidlet, selv om symptomer kan tippe opp i løpet av få dager. Mennesker som opplever kronisk UVI er også generelt behandles med antibiotika, men en lege kan forskrive en lengre løpet av stoffet. Noen pasienter som opplever tilbakevendende UVI kan også være foreskrevet en dose av en antibiotika for å ta etter samleie hvis den har vist seg å føre til infeksjoner i det siste. Hos pasienter med alvorlige urinveisinfeksjoner, kan sykehusinnleggelse være nødvendig så intravenøs antibiotika kan brukes til å behandle infeksjonen og pasienten kan overvåkes.

Hydration

Når du har en urinveisinfeksjon, er det viktig å holde riktig hydrert å fortynne urinen din, som vil hjelpe kroppen din bli kvitt bakteriene raskere. Å holde deg hydrert, drikke rikelig med vann. Sørg også for å unngå kaffe, brus og andre koffeinholdige drikker fordi de kan forverre hyppig behov for å urinere, og kan også ha en dehydrerende effekt på kroppen. Krydret mat og sitrus juice bør også unngås fordi de kan irritere blæren og urinveiene.

Pain Relief

En urinveisinfeksjon kan være en smertefull tilstand, spesielt hvis nyrene og blæren er involvert. De fleste pasienter vil kunne lykkes lindre smerten ved hjelp av over-the-counter smertestillende midler som aspirin, ibuprofen og paracetamol. Imidlertid bør aspirin aldri gis til barn, fordi det kan føre til Reyes syndrom. Sørg for å følge riktig dosering instruksjoner når du bruker over-the-counter smertestillende midler. Noen pasienter kan også finne lindring ved hjelp av en varmepute eller varmeflaske på den berørte området fordi det kan lindre smerte og avlaste trykket forårsaket av betennelse.

Apple Eddik for en urinveisinfeksjon

Apple cider eddik har vært brukt i matlaging i mange år og har også vært et effektivt helse middel for en rekke plager som akne. Men det har også en rolle i behandling av urinveisinfeksjoner. Hvis symptomene er mindre eller du ønsker å ta en naturlig tilnærming, kanskje eple eddik være den riktige behandlingsalternativ for deg. Vær oppmerksom på, men at det ikke skal ta plassen til lege-foreskrevne medisiner, og hvis symptomene vedvarer, se en lege heller enn å stole på at-home behandling.

Definisjon

En urinveisinfeksjon er en infiltrasjon av bakterier på et tidspunkt i urinveiene. Vanligvis er dette bakterier E.coli. E.coli kan komme inn i urinveiene ved å tørke fra tilbake til forsiden etter avføring, ved rengjøring ikke ofte nok, ved å ikke drikke nok vann, ved å holde urinen for lenge eller ved å engasjere seg i samleie. Symptomene kan variere fra trykk i nedre del av magen og smertefull vannlating til blodig urin og feber.

Apple Cider Eddik som Health Food

Apple cider eddik har blitt brukt i en årrekke som en del av matlaging og som helsekost. For eksempel, fungerer det å senke blodsukkernivået hos de med diabetes, samt lavere kolesterolnivå. Andre helsepåstander har knyttet eple cider eddik med kreftkurer og til og med vekttap rettsmidler. Mens de fleste av disse påstandene er bare gjetninger, har denne eddik en kraftig effekt på blæren og urinveiene.

Effekter av Apple eddik på UVI

Mens den mest konvensjonell behandling for urinveisinfeksjoner er antibiotika, noen mennesker ønsker å ta en hjemme-tilnærming til behandling. En slik måte å oppnå dette er å drikke en liten mengde av eple cider eddik hver dag. Eddik hjelper skylle ut bakterier fra kroppen og kvitte seg med aktiv infeksjon. Det fraråder bakterier som klamrer seg til urinveiene fra å bo rundt og bidrar til å løsne dem fra systemet.

Apple Eddik UTI Oppskrift

Å behandle en UTI hjemmefra, alt du trenger å gjøre bland sammen en spiseskje av eple cider eddik med åtte gram vann. Dette bidrar til å fortynne eddik slik at det ikke helt fornærme paletten og å ikke opprørt magen. Imidlertid kan smaken fortsatt være ubehagelig, så legger litt honning etter smak anbefales. Drikk denne blandingen hver morgen og kveld for å skylle ut urinveiene og for å eliminere infeksjon.

Ved å søke medisinsk hjelp

Mens du bruker naturlig og hjem rettsmidler er en god måte å erobre urinveisinfeksjoner, spesielt eple cider eddik-baserte seg, er det ikke alltid den beste veien å gå. Hvis du har kronisk UVI eller symptomene blir alvorlige, vil du trenger antibiotika for å behandle tilstanden. Oppsøk lege hvis du oppdager blod i urinen, sterke smerter ved vannlating, smerter i siden eller ryggen, feber eller frysninger.

Hvor raskt Må Antibiotika jobbe for en UTI?

Symptomer

Antibiotika bør begynne å gjøre en merkbar endring i pasientens urinveisinfeksjon (UVI) i løpet av to dager. Antibiotika vil ikke helt klare opp bakterier som forårsaker infeksjonen i løpet av denne tidsperioden, men symptomene på UVI bør begynne å minske innen to dager etter den første dosen. Disse symptomene er svie ved vannlating, hyppig vannlating og problemer med vannlating.

Bakterier

Bactrim, amoxicillin, nitrofurantoin, ciprofloksacin og levofloksacin er vanlige antibiotika foreskrevet for UVI, og disse stoffene er vanligvis foreskrevet for et kurs på tre til ti dager. Den nøyaktige tidsperiode vil avhenge av en rekke faktorer, inklusive den nøyaktige antibiotika foreskrevet, pasientens alder, alvorlighetsgraden av infeksjon og pasientens generelle medisinske helse.

Advarsler

Dersom symptomene dine ikke begynner å avta i løpet av to dager, eller hvis de blir verre, bør du kontakte lege umiddelbart dersom bakteriene har spredd seg. Hvis symptomene ikke forsvinne helt innen utgangen av antibiotikabehandling, se en lege. Omtrent en av fem kvinner har en tilstand som kalles kronisk UVI og motstand mot vanlige antibiotika indikerer kronisk UVI. Hvis du har denne tilstanden, vil du kreve en sterkere antibiotikakur. Alltid fullføre hele beløpet av antibiotika foreskrevet, selv etter at UTI gir ikke lenger noen merkbare symptomer. Unnlatelse av å fullføre den foreskrevne mengde fører ofte til en gjentakelse av UVI.

Hvor lang tid tar en urinveisinfeksjon vare?

Antibiotika

Leger fore et utvalg av antibiotika for pasienter som lider av en urinveisinfeksjon (UTI). Den eksakte antibiotikum, vil avhenge av alvoret av urinveisinfeksjon, en alder av pasienten, og pasienten unike medisinsk bakgrunn. Vanlige antibiotika brukes til å behandle UTI inkluderer Amoxicillin, Nitrofurantoin, Ciprofloxacin, Levofloxacin og Sulfamethoxazole-trimetoprim (Bactrim.) Avhengig av styrken og type antibiotika, legen vil foreskrive en antibiotikakur som vil vare alt fra 3 til 10 dager. Disse antibiotika må tas for hele kurset foreskrevet, men symptomene bør forbedre innen to dager etter behandlingsstart. Hvis symptomene ikke bedrer seg eller blir verre i løpet av to dager med å søke behandling, bør pasienter se en lege.

Ubehandlet

Urinveisinfeksjoner forsvinner ikke av seg selv. Venstre ubehandlet, vil en urinveisinfeksjon spres først til nyrene og deretter på blodstrømmen, hvor det kan være dødelig. En ubehandlet urinveisinfeksjon kan spre seg til nyren løpet av noen få dager med visse typer bakterier. Bakterienes evne til å spre seg så raskt til nyrene er grunnen til at pasientene må få behandling umiddelbart etter de første symptomene på en UTI. Disse symptomene er problemer med vannlating, smertefull vannlating og skyet urin.

Kronisk UTI

Med riktig antibiotikabehandling, de fleste urinveisinfeksjoner helbrede og ikke umiddelbart oppstår på nytt hos ellers friske individer. Imidlertid vil en av fem kvinner som opplever en UTI oppleve en annen UTI på et tidspunkt i livet. Mens en UTI er uvanlig hos menn, er de som opplever en sannsynlighet for å ha gjenta infeksjoner fordi bakterier gjemmer seg i prostatavevet og kan forårsake ytterligere infeksjon enkelt. Pasienter som opplever mer enn to infeksjoner i seks måneder klassifiseres som kronisk. Likeledes, pasienter med UVI ikke leges helt innen to uker er også klassifisert med kronisk UVI. Behandling av kronisk UTI skiller seg fra vanlig UTI, og kan kreve en forlenget periode med antibiotikabehandling. I tillegg, mange lider av kronisk UVI søke homøopatiske midler for å hindre utbruddet av en ny UTI. Hvis du opplever UTI, vil legen din foreskrive ekstra tekster og røntgen og kan i noen tilfeller henvise deg til en urolog for behandling.

Kronisk blærekatarr hos barn

Kronisk cystitt - en betennelse i blæren - kan påvirke både gutter og jenter. Men opp til alderen 1, fire ganger flere gutter enn jenter lider av det. Hvis du mistenker at barnet ditt lider av kronisk cystitt, få henne sjekket av en lege.

Urinveisinfeksjon

Ofte er kronisk cystitt forbundet med betennelse i andre strukturer tilstøtende blære og deretter referert til som urinveisinfeksjon.

Frekvens av forekomst

Gutter stort sett kontrakten en UTI før sin første bursdag mens jenter lider av det rundt den tiden de begynner pottetrening. Hos barn er kronisk cystitt ofte en medfødt problem.

Symptomer

Symptomer på kronisk blærekatarr hos barn inkluderer blodig eller skyet urin, hyppig behov for å urinere, og smerte eller brenning i forbindelse med vannlating. Feber, generell sykdomsfølelse, frysninger eller kvalme kan også være symptomer.

Behandling

Når barnet ditt lider av kronisk blærekatarr, vil hun mest sannsynlig trenger behandling med antibiotika, muligens for flere måneder eller lenger.

Forebygging

For å forhindre UVI, sørg for at barnet holder seg hydrert. Hold genital området rent for å redusere sjansen for bakterier å komme inn. Noen ganger er det nødvendig med langvarig bruk av forebyggende antibiotika.

Kroniske uti Symptomer

Urinveisinfeksjoner (UVI) kan påvirke den øvre eller nedre urinveier, og de ofte påvirke flere kvinner enn menn. Kvinner har kortere urinrør, som tillater bakterier å reise til blære og nyrer. Noen menn vil aldri oppleve en UTI. På den annen side, kvinner kan forvente å håndtere i det minste en urinveisinfeksjon i sin levetid. I noen tilfeller, urinveisinfeksjoner blir kronisk eller tilbakevendende. Dette resulterer ofte av feil behandling eller utilstrekkelig hygiene.

Smertefull vannlating

Det vanligste symptomet på kroniske urinveisinfeksjoner hos menn og kvinner er smertefull vannlating. Lider ofte opplever hyppig vannlating eller en vedvarende trang. Smerte er best beskrives som en brennende følelse. Denne følelsen kan vare i flere minutter etter å tømme blæren.

Blod i urinen

Et annet vanlig symptom på kronisk urinveisinfeksjoner er blodig urin. Dette symptomet kan også indikere andre urinveier som unormalt i urinveiene eller nyrestein. Alle som oppdager blod i urinen bør besøke en lege for å ta en blodprøve og urinanalyse. Dette er den eneste måten å finne ut om symptomene er relatert til en UTI.

Magesmerter

Fordi urinveisinfeksjoner ofte innebære blære og nyrer - som er plassert på høyre og venstre side av korsryggen - kroniske symptomer kan innbefatte smerter i buken på venstre eller høyre side og nedre bekkensmerter. Som tilstanden forverres, kan oppkast og kvalme oppstå.

Forebygging / løsning

Kronisk urinveisinfeksjoner er ikke-livstruende. Men hvis den forblir ubehandlet, kan infeksjonen intensivere og spre seg til nyrene. Når en UTI påvirker nyrene, symptomer inkluderer feber, ryggsmerter, frysninger og kvalme. Denne type infeksjon krever medisinsk behandling (antibiotika). Nyre infeksjoner er alvorlige og de kan føre til blodforgiftning.

Behandling Alternativer

Kroniske UTI symptomer svarer godt til reseptbelagte antibiotika. Ta medisiner som anvist for å hindre en gjentakelse. Hjem rettsmidler er også effektive. Drikk rikelig med vann for å skylle bakterier og giftstoffer fra urinveiene. I tillegg kan cranberry juice og tranebær kosttilskudd lindre urinveissymptomer.

Kjennetegn på nevropati og kroniske rygg smerter

Kjennetegn på nevropati og kroniske rygg smerter


Kroniske ryggsmerter er et svært vanlig problem hos personer med varierende grad av fysisk aktivitet. Betegnelsen "kronisk" beskriver en situasjon som har vært konstant eller periodisk over en periode på måneder eller år. Enten det innebærer nakken, korsryggen eller thorax området, kan kroniske smerter dramatisk endre en persons liv. Dette er spesielt sant når nevropati er i roten av ryggsmerter.
.

Beskrivelse

Klinikere vanligvis beskrive to kategorier av kronisk smerte: nociseptive og nevropatiske smerter. De samme gruppene gjelder kroniske ryggsmerter. I en 2006 utgaven av "Current Medical Research & Meninger" journal, rapporterte forskerne at stimulering av spesifikke nociceptors --- eller smertereseptorer --- fører til nociceptive smerter. Smerte grunn nevropati, på den annen side, resulterer fra skade eller sykdom
av, nervevev verket. I neuropati, nerver funksjonssvikt og kan ikke lenger nøyaktig prosessere de signaler de mottar.

Spinalnerver

Nervene er i hovedsak cordlike bunter av axon fibre. Axoner er lange, rørformede strukturer som overfører signaler fra nerveceller. Spine Helse lege Peter Ullrich bemerker at 31 par nerver oppstå langs ryggsøylen, fra nakken til korsryggen. Nerver forlater ryggmargen ved et punkt kalt nerveroten, og sende mindre grener nevnte perifere nerver, til ulike områder av kroppen. Noen av de 31 parene av spinal nerver kan bli skadet, noe som fører til nevropatisk ryggsmerter.

Typer

Den "Current Medical Research and Opinion" journal Artikkelen påpeker ulike typer kroniske ryggsmerter på grunn av nevropati. For eksempel, det påpeker at lesjoner av smerte reseptor spirer i en degenerert ryggvirvel plate føre til lokal nevropatisk smerte. Komprimeringen av nerveroten, på den annen side, forårsaker mekaniske nevropatisk smerte rot. En tredje type, som kalles roten inflammatorisk nevropatisk smerte, forekommer som degenerative plater utløse inflammasjon langs ryggraden. Betennelse er normalt en defensiv reaksjon i kroppens immunsystem til skade, infeksjon eller irritasjon.

Årsaker

The Robbins & Cotran Pathologic Basis of Disease viser ulike mulige kilder til midlertidig eller permanent nerveskade: betennelser, traumer, giftstoffer, metabolske forstyrrelser, genetiske defekter og svulster. Men de vanligste identifiserbare årsaker til nevropatisk ryggsmerter er degenerative forhold og nerve komprimering. Spinal nerver kan komprimeres eller klemt av en glapp, herniated, sprukket eller svulmende plate, samt av bein sporer.

Kliniske funksjoner

Ifølge Spine Helse, pasienter vanligvis beskrive nevropatisk ryggsmerter så skarp, alvorlig, dyp, svie eller kaldt. I tillegg til den typiske vedvarende nummenhet eller prikking, den "Current Medical Research & Meninger" Journal bemerker at depresjon og søvnløshet ofte følger kroniske ryggsmerter. For det tredje kan banen over det berørte nerve forårsake nevropatisk ryggsmerter å stråle til armer, hender, ben eller føtter. Endelig Spine Universe inkluderer kronisk allodyni og hyperalgesi som kjennetegn funksjoner på nevropati. I allodyni, vanligvis smertefri stimuli, for eksempel laken eller lett berøring, produserer smerte ved kontakt. Hyperalgesi, på den annen side, viser til en økt følsomhet for normalt smertefulle stimuli.

Diagnose og behandling

Den diagnostiske prosessen for nevropatisk kroniske ryggplager omfatter en grundig pasientens historie og fysisk undersøkelse, så vel som avbildningsstudier og nerve tester. Vellykket behandling i stor grad avhenger av tidlig anerkjennelse og aggressiv behandling av nevropatisk smerte, sier "Spine Universe" lege Steven Richeimer. Behandlingen krever ofte en kombinasjon av alternativer, inkludert medisinske prosedyrer, for eksempel steroidinjeksjoner og kirurgi; psykologiske behandlingsformer, som for eksempel atferdsmodifisering og avslapningstrening; og fysisk rehabilitering. Spine Helse talsmenn spesielt aktive ryggsmerter øvelser og individualisert rehabiliteringsprogram for å redusere hyppighet, alvorlighetsgrad og varighet av episoder av kroniske ryggsmerter.

Forebygging

Skader, aldring, generell helsetilstand og livsstil påvirker risikoen for å utvikle kroniske ryggsmerter. Selv om fysisk trening bidrar til å forbedre og opprettholde god helse, kan feil type eller metoder øvelser plassere overdreven belastning på ryggraden og øke risikoen for ryggsmerter. Riktig teknikk og beskyttelse er derfor spesielt viktig når engasjerende i high-impact aktiviteter. For å bidra til å forhindre ryggsmerter, eMedicine Health anbefaler at slike low-impact aktiviteter som svømming, turgåing og sykling.

Årsaker til kronisk muskelsmerter

Årsaker til kronisk muskelsmerter


Mens effekten av en aktiv livsstil kan omfatte perioder med akutt muskelsmerter, kan langvarig kronisk muskelsmerter ofte være et resultat av en mer alvorlig medisinsk tilstand. Mange sykdommer, syndromer og plager som inkluderer kronisk muskelsmerter er ofte mulig å behandle og håndterbare hvis riktig medisinsk behandling er søkt så snart symptomene i utgangspunktet oppstår.

Fibromyalgi

Fibromyalgi er et syndrom som forvirrer det medisinske fellesskapet. Selv om ingen er sikker på de riktige underliggende årsakene til fibromyalgi, er nummer én symptom uopphørlig, altomfattende muskelsmerter. Den muskelsmerter kan være bankende, skyting, knivstikking, rykninger eller verkende og kan bli ytterligere forverret av søvnforstyrrelser, overveldende tretthet, depresjon, synsproblemer, dårlig konsentrasjon, hodepine og irritabel tarm syndrom.

Diabetes

Diabetes kan utløse åreforkalkning i kroppen og hindre tilstrekkelig sirkulasjon, som til slutt kan føre til muskel kramper og smertefullt å gå. Diabetes pasienter kan også utvikle diabetisk amyotrophy, en tilstand der pasienter med skadede nerver forsyninger til føtter og hender erfaring muskel nedgang rundt hoftene og skuldrene og utvikle muskelsmerter og rykninger.

Guillain-Barre syndrom

Guillain-Barre-syndrom er en sjelden tilstand der kroppens perifere nervesystemet er angrepet av sitt eget immunsystem. Denne lidelsen, som finnes i flere mennesker i Kina og Japan enn i den vestlige verden, har symptomer på muskelømhet, prikking, progressiv muskelsvakhet, akutt nevromuskulær paralyse, refleks dysfunksjon, ryggsmerter, stiv nakke, pins og nåler opplevelser og en rekke andre lokale symptomer.

Thyroid Disease

Hypertyreose og hypotyreose kan bidra til kroniske muskelsmerter. Begge disse forhold kan utfelle myopatier, sykdommer som forstyrrer muskelvev på grunn av unormale biokjemiske substanser, metabolske tilstander og inflammasjon. Hypotyreose kan skape kroniske muskelsmerter som carpal tunnel syndrom, tarsal tunnel syndrom og senebetennelse. Hypertyreose, eller Graves sykdom, kan pasienten miste muskelstyrke og tone og pådrar vanskeligheter holder gjenstander, trapper og nådde over hodene deres.

Dermatomyositt

Dermatomyositt er en sykdom som forårsaker muskelsvakhet og betennelser samt hudinflammasjon. Sykdommen, som er mer vanlig hos kvinner enn hos menn, slår sakte i musklene i nakke, overarmer og ben og gradvis musklene atrofi mens permanent forkorte dem. Disse symptomene er ledsaget av en grå-røde utslett i lokaliserte områder av kroppen og en lilla hevelse rundt øynene.

Hvordan til å behandle kronisk migrene uten reseptbelagte legemidler

En migrene hodepine kan ødelegge dagen din - og hvis det ikke er behandlet på riktig måte, kan du fortsatt være lidelse flere dager senere. Selv om det er reseptbelagte legemidler som er tilgjengelige for å lette din smerte, noen ganger migrene svarer godt til behandlinger du kan gjøre selv, samt over-the-counter medisiner.

Hvordan til å behandle kronisk migrene uten reseptbelagte legemidler

•  Legg merke til de tidlige varseltegn på en migrene. Du kan legge merke til så tidlig som halv time før utbruddet av smerte som du opplever tegn på en klassisk migrene. Disse tegn er sensing en "aura" eller opplever synsforstyrrelser som flekker eller tåkesyn. Men de fleste migrene er ikke klassiske migrene. De fleste kronisk migrene er kalt "vanlige" migrene. Vanlige migrene, i motsetning til klassiske migrene, ikke begynn med synsforstyrrelser. Vanligvis starter de med en matt bankende på den ene siden av hodet. Andre symptomer kan være kvalme, brekninger, svimmelhet, forvirring og trøtthet.

Stopp hva du gjør og starte behandling. Forlate arbeidet, hvis du kan. Slippe bort fra at sosiale engasjement. Slå av datamaskinen eller TV. Catch migrene tidlig, for jo lenger du deltar i mental eller fysisk aktivitet, det er det verre sannsynlig å få. Og jo tidligere du delta på migrene og begynne å behandle den, jo mer vellykket behandling være.

medisinere din migrene med en anti-inflammatorisk over-the-counter medisiner. Noen smertestillende midler som kan hjelpe inkluderer ibuprofen, aspirin og paracetamol, men sjekk med legen din om hvilken medisin som passer for deg. Det er også over-the-counter smertestillende midler formulert spesielt for migrene som kombinerer flere smertestillende ingredienser.

Ta ingefær kapsler. Ikke en anti-inflammatorisk, hjelper ingefær likevel med kvalme. Du kan finne ingefær hjelper spesielt hvis du opplever magesyke.

Drikk en kopp kaffe. Selv om koffein i kaffe kan til tider være en trigger som forårsaker migrene, noen ganger kan det også redusere smerten av migrene. Annet enn kaffe, motstå fristelsen til å spise eller drikke noen av de andre vanlige utløse mat, noe som kan gjøre migrene verre. Blant mulige triggere er MSG (mononatriumglutamat), sjokolade, peanøtter, sitrusfrukter, dyrkede meieriprodukter, kjøtt behandlet med natriumnitrat - inkludert pølser, kjøttpålegg og bacon - og rødvin.

Redusere betennelse ved hjelp av en eller alle av disse metodene: Påfør et kaldt omslag eller ispose til hodet, nakke og skuldre der det er smerter og ømhet. Foruten å gi umiddelbar lindring, blir dette blodet flyter vekk fra hodet. Hvis migrene er bare begynnelsen, stupe hendene og armene opp til albuene i vann så varmt som du kan godt ta det. Du kan være i stand til å avverge migrene hvis du kan få blodet flyter vekk fra hodet og inn i hendene. Alternativt kan du ta en varm, grunt bad - ikke så varm at du skålde deg selv - og lev bare underkroppen, slik at blodet flyter vekk fra hodet. Hvorfor disse behandlingene? Migrene er vaskulære hodepine som involverer ekspanderende av blodkar i hodet ditt. Når du får blodet til å flyte vekk fra hodet, du hjelpe disse blodårene returnere tilbake til det normale - og det betyr lettelser smerte.

Hvil på et sted uten støy, skarpe lys og lukter. Koble telefonen. Senk blinds. Spør resten av husstanden ikke å forstyrre deg annet enn å se på deg innimellom. Mange mennesker som lider av migrene er svært følsomme for intense lyder, lys og lukter. Hvil i minst et halvt oppreist stilling. Dette hindrer blodet rushing til ansiktet ditt og gjøre migrene verre.

Hint

  • Disse anbefalingene er kun for voksne - ikke for barn.
  • Før du prøver noen av disse behandlingene, sjekk med legen din for å være sikker på diagnosen og for å sørge for at disse behandlingene er riktig for deg.
  • Ikke overdose på noen av de over-the-counter medisiner som er nevnt ovenfor. Hvis du trenger mer enn standard dose for å behandle migrene, få en resept.
  • Gravide kvinner bør ikke ta ingefær rot pulver. Ingefær rot pulver bør ikke tas uten vann på grunn av mulig forbrenning av spiserøret.

Årsaker til kronisk migrene hodepine

Årsaker til kronisk migrene hodepine


Migrene er en fellesbetegnelse som kan gjelde for alle alvorlig hodepine som forårsaker følsomhet for lys og lyd. Kronisk migrene er en lidelse som fører til smerter i kraniet på grunn av økt fartøy og kapillærene; vanlig hodepine smerte er forårsaket av blodkar innsnevring. Smerten forbundet med kronisk migrene er ofte beskrevet som bankende, ensidig smerte, konsentrert på den ene siden av hodet. Selv om de ulike typer migrene lider under mer enn 30 millioner amerikanere har en rekke årsaker, forstå de mulige risikofaktorer går langt i å hjelpe migrene forebygging.

Migrene og Aura

Migrene med aura og migrene uten aura er de to mest utbredte kategorier av migrene. "Aura" refererer til en nevrologisk fenomen som forekommer i ca 30 minutter før intens migrene smerte. Auras kan inkludere skimrende hallusinasjoner, synstap, talevansker og svimmelhet. Bortsett fra aura, klassisk migrene symptomer inkluderer intens hodepine smerte, lysfølsomhet, kvalme og oppkast. Hodepine frie migrene er en sjelden form for migrene som forårsaker aura fenomen uten de andre klassiske migrene symptomer.

Andre typer migrene

Migrene av andre typer er klassifisert av forskjeller i symptomer. Abdominal migrene er indikert med magesmerter uten en klar fordøyelses eller gastrointestinal årsak eller lidelse. En basilaris arterie migrene fører til forstyrrelser i basilaris arterie som forsyner hjernen med oksygenrikt blod; symptomer inkluderer talevansker, svekket motorisk evne og svimmelhet. Carotidynia kan føre til hevelse som ligger rundt halsen er arteria carotis og produsere intense smerter i de nedre regioner av ansiktet, inkludert kjeven eller nakke. Oftalmoplegisk migrene smerte er konsentrert i øynene og kan produsere oppkast og synsnerven lammelser. Status migrene gir smerter i perioder som varer lenger enn 72 timer.

Hormoner

På grunn av den rollen østrogen spiller i migrene, kvinner har større risiko for å oppleve migrene symptomer enn menn. Svingninger i østrogennivået forårsaket av menstruasjonssyklusen kan øke forekomsten av migrene symptomer. Medisiner som påvirker hormonelle nivåer, for eksempel p-piller, kan føre til østrogennivået å svinge. Graviditet, overgangsalder og månedlige perioder ser størst forekomst av migrene symptomer hos kvinner. Ifølge MAGNUM, oppstår de fleste svangerskapsrelaterte migrene symptomer i første trimester av svangerskapet.

Genetikk

Migrene er genetisk basert, noe som betyr at familiehistorie er en viktig risikofaktor i å oppleve migrene. Ifølge MAGNUM, nær 38 millioner amerikanere har en genetisk tilbøyelighet til å lære mer migrene symptomer. Hvis en av foreldrene av en person lider av migrene, har den enkelte en 50 prosent sjanse for å oppleve migrene. At risikoen er ikke oppblåst av psykologiske eller miljømessige årsaker.

Andre årsaker

Stress fra karriere eller familieliv kan øke forekomsten av migrene symptomer. Overdreven sensoriske stimuli, spesielt visuelle eller auditiv (lyd), kan utløse migrene. Visse matvarer, for eksempel øl, rødvin, sjokolade, koffein og alderen oster kan øke en persons mottakelighet for migrene. Fasting eller generell underernæring kan også bidra til migrene. Andre årsaker er barometer endringer i miljøet, endringer i søvnmønster og visse medisiner.

Behandlinger

Legemidler foreskrevet for å lindre migrene faller inn i to kategorier: smertestillende medisiner og forebyggende medisiner. Smertestillende medikamenter inkluderer ikke-steroide antiinflammatoriske midler (NSAIDs), triptaner, anti-kvalme medisiner og sovetabletter. Disse stoffene blir brukt under et migreneanfall og tar sikte på å hemme symptomer som allerede finnes. Forebyggende medisiner inkluderer kardiovaskulære medikamenter, antidepressiva, anti-beslag medisiner og Botox. Disse stoffene kan bidra til å hemme forekomsten av migrene symptomer hos personer med risiko for hodepine.

Komplikasjoner

Migrene behandlinger forårsake en rekke bivirkninger. NSAIDs tatt for migrene lettelse kan forårsake magesmerter, blødninger og sår. Som kroppen bygger opp motstand mot de smertestillende medisiner, en tilstand som kalles "rebound hodepine" kan forekomme, der smertestillende medisiner selv kan utløse migrene symptomer. De som bruker høye doser av medisiner mer enn ni dager ut i måneden er i faresonen. Triptaner og visse antidepressiva kan føre til serotonin-syndrom, et overskudd av serotonin som produseres i kroppen. Denne komplikasjonen kan føre til skjelving, diaré, feber, muskelstivhet og kramper, og det kan være dødelig hvis ubehandlet.