Digidexo.com

blodsukkernivåer

Betyr Dehydrering Hev blodsukkernivå?

Betyr Dehydrering Hev blodsukkernivå?


Glukose (sukker) er den primære energikilden for mennesker. Men for mye av det i blodet forårsaker skade på sarte blodkar og vev. Dehydrering, ikke konsumere nok vann, øker kunstig blodsukkernivået fordi det ikke er nok vann i blodet til å fortynne glukose.

Diabetes

Diabetes er en sykdom hvor blodsukkeret ikke blir riktig absorberes fra blodet inn i musklene. Dette fører til en forhøyet blodglukosenivå.

Dehydrering

Den menneskelige kroppen mister vann gjennom svette, pust og urinering. Som vann er tapt, må den skiftes ut. Dehydrering setter inn når vannet ikke blir erstattet.

Hemoconcentration

Hemoconcentration er en kunstig økning av de kjemikalier som finnes i blodet som konsentrasjonen av vann senkes. Når dette skjer, er ikke nok vann til stede for å fortynne glukose og andre kjemikalier.

Andre forhøyede blod Chemicals

Glukose er ikke den eneste kjemikalie som synes å være unormalt økt på grunn av hemoconcentration. Elektrolytter og blodproteiner er også kunstig økt i sin konsentrasjon på grunn av dehydrering.

Advarsel

Hvis du er en diabetiker, ikke ta sjanser. Hvis blodsukkerresultatet er forhøyet, ikke se bort fra det som å være et produkt av hemoconcentration. Følg Din helsepersonell instruksjoner om hva du skal gjøre hvis glukose er høy.

Høye blodsukkernivået hos barn

Høye blodsukkernivået hos barn


Høye blodsukkernivået hos barn, også kjent som hyperglykemi, kan være et symptom på diabetes. Ifølge 2011 faktaark fra American Diabetes Association, en i hver 400 barn og unge har type 1 diabetes. Hvis den ikke behandles riktig, kan høyt blodsukkernivå forårsake alvorlig sykdom hos barn på grunn av kjemikalier som heter ketoner som er utgitt i urin og blod. Utdanne deg selv om høyt blodsukker hos barna kan bidra til å forhindre denne sykdommen.

Årsaker på høyt blodsukker

Barn kan ha høyt blodsukker på grunn av mat som de spiser. Forbruker mye av karbohydrater bør unngås fordi kroppen av en diabetiker ikke kan fordøye en stor mengde av karbohydrater raskt nok til å gi energi. Blodsukkernivået vil gå opp. Sykdom som influensa kan også bringe på høyt blodsukker hos barn, som kan hoppe blodsukkeret medisin. Hvis du mangler trening, kan blodsukkernivået går opp fordi øvelsen bidrar til å regulere blodsukkernivået.

Symptomer på høyt blodsukker

Et barn med et høyt blodsukkernivå urinerer ofte fordi nyrene hans behov for å fjerne overflødig glukose fra kroppen hans. På grunn av hyppig vannlating, får han dehydrert og tørst og drikker mer væske. Vekttap er et annet symptom på høyt blodsukker hos barna. Barnets kroppen mangler insulin for å bruke for nedbryting av glukose og dermed muskelvev og fett blir brukt som energikilder i stedet. Tretthet, døsighet og tretthet også satt inn på grunn av mangel på energi. Vedvarende høyt blodsukker kan føre til mer alvorlige symptomer som pustevansker, koma og bevisstløshet.

Rettsmidler for High Blood Sugar

Til behandling av høyt blodsukker hos barn, må du finne ut hva som forårsaker det. Hvis det er en sykdom som gjør ditt barns blodsukkeret stige, må du behandle sykdom på hånden. Regelmessig mosjon og etter et måltid plan som er utviklet av en kostholdsekspert kan bidra til å kontrollere blodsukkernivået. Hvis høyt blodsukker er et symptom på diabetes, og hvis din diett og mosjon regime ikke fungerer, medisin eller insulin injeksjoner må brukes til å kontrollere nivåene.

Forebygging av High Blood Sugar

Høyt blodsukker kan forebygges ved å følge en diabetes forvaltningsplanen som holder barnets blodsukkernivået så normalt som mulig. Barn har til å overvåke deres blod sukker nivå flere ganger i løpet av dagen med hjelp av en glukose meter. La barnet ditt bære en medisinsk identifikasjon armbånd som nevner at de har diabetes. Telefonnumrene til foreldrene og legen kan også være inkludert. Armbåndet er nyttig i tider når barnet ikke føler seg bra og er blant fremmede. De vil umiddelbart vet hva problemet er og vil ringe etter hjelp.

Blodsukkernivået hos babyer

Blodsukkernivået hos babyer


Når på sykehuset, er nyfødte blodsukkeret overvåkes for de første 48 timene av pleiepersonalet. Ifølge La Leche League International, er et lavt blodsukker grunn til bekymring.

Risiko

Babyer som er født for tidlig eller mødre som enten har diabetes eller svangerskapsdiabetes har høyere risiko for blodsukker problemer etter fødselen.

Testing

Blodsukkernivået kan enkelt bestemmes ved hæl pinner mens på sykehuset. En liten dråpe blod kan bestemme blodsukkeret og ligner på hvordan diabetikere overvåke blodsukkeret.

Normale nivåer

Leger har ulik oppfatning av hva nivået utgjør hypoglykemi. Hos premature eller i en asymptomatisk baby, kan nivåer så lavt som 20 mg / dl være akseptabelt. Vanligvis normale nivåer er i området mellom 30 mg / dl til 40 mg / dl området.

Symptomer

Ifølge Barnas Hospital Boston, symptomer inkluderer skjelvinger, slapphet, dårlig fôring, lav kroppstemperatur og blå hud fargelegging.

Komplikasjoner

Blodsukkeret er viktig for hjernens funksjon. Et lavt blodsukker kan føre til anfall og hjerneskade.

Normal Infant blodsukkernivå

Normal Infant blodsukkernivå


Å være sunn, må et spedbarn har en normal blodsukkernivå. En blodsukkernivå som er for høyt eller for lavt kan behandles for å bringe den tilbake til det normale.

Viktig

Blodsukker er en måling av sukkeret glukose i blodet. Alle, inkludert spedbarn, trenger riktig mengde blod glukose for å gi energi og å holde kroppen fungerer som den skal.

Normalt nivå

Den normale blodglukosenivå i fullbårne barn er 40 mg / dl til 150 mg / dl. Hos premature barn, er det 30 mg / dL til 150 mg / dL.

Hypoglykemi

Hypoglykemi er en blodsukkernivået lavere enn det normale området. Hypoglykemi hos spedbarn kan være forbigående (kortsiktig) eller vedvarende (langsiktig).

Hyperglykemi

Hyperglykemi er et blodglukosenivå høyere enn det normale området. Denne tilstanden er noen ganger forårsaket av visse sjeldne lidelser, men det er vanligvis en midlertidig problem som følge av for mye glukose i IV-røret for lav fødselsvekt spedbarn.

Ledelsen

En unormal spedbarn blodsukkernivå er vanligvis brakt tilbake til det normale med behandling. For hypoglykemi, kan spedbarn får sondeernæring eller glukose via en IV; for hyperglykemi ikke forårsaket av for mye IV glukose, kan de få hurtigvirkende insulin.

Hvordan overvåke blodsukkernivået

Hvordan overvåke blodsukkernivået


Legen din har diagnostisert deg som hypoglycemic. Du følger dietten, spise små måltider, og engasjere seg i regelmessig fysisk aktivitet. Hvordan vet du om din innsats arbeider? Overvåking blodsukkernivået kan gjøres ved legens lab tekniker, men hvis du ønsker å investere i en diabetiker overvåking maskin foreskrevet av legen din, kan du gjøre det selv.

Hvordan overvåke blodsukkernivået

Overvåke blodsukkernivået i laboratoriet

Be legen om å planlegge regelmessig lab avtaler for å overvåke blodsukkeret etter behov.

Overvåk blodsukkernivået mens du har symptomer, eller etter en rask (som er godkjent av legen din). Dette gjøres vanligvis om morgenen før du har spist noe.

Ordne med din lege eller lab-tekniker for å ta testen på nytt etter at du har spist, og symptomene har forsvunnet. På denne måten kan du fortelle om ditt problem matcher blodsukkernivået, eller hvis det er forårsaket av noe annet.

Finn ut fra legen din hvis du trenger regelmessige lab blodprøver og / eller et hjem blodsukkermåler.

Overvåke blodsukkernivået på Home

Sjekk dine forsyninger for å sørge for at du har kjemiske strimler, lansetter og spritservietter hendig.

Plasser Lancet (den skarpe punktet som du vil stikke fingeren) inn i sin rette plass i lansettholderen (det ser ut som en penn).

Rengjør området der du tar blod (siden av en finger fungerer bra) med spritserviett.

Sett penslet området over Lancet. Trykk på knappen som frigjør det å stikke fingeren. Fjern Lancet. Hvis det er nødvendig, klem sammen huden for å få en tilstrekkelig bloddråpe.

9. Tørk av blod på den kjemiske stripe.

Sett stripe inn i maskinen og vente. Maskinen vil gjøre en pipelyd støy når den er klar.

Les nummeret på skjermen. Hvis det er under 60, er lav blodsukkernivået. Hvis over 125, er det høyt.

Gjenta hele dagen så ofte som legen anbefaler.

Skriv alle blodsukkernivået i glukose dagbok, slik at du og legen din kan sammenligne dem med dine symptomer og spot mønstre eller trender.

Hint

 • Øv med blodet maskinen for å mestre hvordan det fungerer. De første gangene, kan det hende du må bruke opp to eller tre lansetter, vattpinner og strimler før du får det riktig.
 • Leger har vanligvis ikke fore hjem blod overvåkning for ikke-diabetisk hypoglykemi, med mindre det har en medisinsk årsak, for eksempel en pankreatisk tumor, mage bypass kirurgi eller fruktose intoleranse.
 • Ikke selv-diagnostisere hypoglykemi ved hjelp av en hjem-skjermen. Bare profesjonelle laboratorietester kan levere nødvendig informasjon for å gjøre dette.

GI dietter for å kontrollere blodsukkernivået

Kontrollere blodsukkernivået i kroppen med kosthold kan ha en betydelig effekt på kroppssammensetning og sykdom unngåelse, noe som gjør deg langt mindre sannsynlighet for å bli overvektige, utvikle hypertensjon eller utvikle type 2 diabetes. GI står for glykemisk indeks, som er en tabell over forskjellige typer matvarer og deres virkning på blodsukkeret. Kjernen i en GI diett er å begrense deg til forbruket av matvarer som er lav på glykemisk indeks, holde blodsukkeret stabilt gjennom hele dagen og hjelpe deg til å leve et sunnere liv.

GI Diet

Konsumere en diett bestående av lav-GI karbohydrater, moderate mengder magre proteiner og en beskjeden mengde av sunne fettkilder følge en grunnleggende GI diett. De laveste elementene på GI skalaen er grønnsaker, med elementer som brokkoli, salat, agurk og spinat med en relativt nominell verdi på bare 10. Frukt er generelt neste på glykemisk indeks, med kirsebær, sitrusfrukter, epler, pærer og aprikoser alle blir gode valg for GI dieter. Endelig hele korn er den andre kategorien hvorpå vil du ønsker å fokusere mens du følger en lav-GI diett. Hold deg til 100 prosent hele korn elementer laget av rug, surdeig, bokhvete, bygg og havre for å holde blodsukkeret lavt. Angående proteinkilder på diett, hold deg til unbreaded naturlige kutt av biff, kylling, sjømat og kalkun, sammen med noen magre meieriprodukter. Fullfør din diett med en liten del av umettet fett til hvert måltid, noe som vil forsinke fordøyelsen og ytterligere kontrollere blodsukkernivået. Gode ​​prøver av umettet fett er olivenolje, mandler og fiskeolje.

Forstå glykemisk indeks

Forstå at glykemisk indeks er noe mer enn en rangering som viser karbohydrater i rekkefølgen av hvor raskt de blir absorbert av kroppen. Dette er viktig, da blodsukkeret er mer sterkt forhøyet ved raske-fordøye karbohydrater, som næringsstoffer fra disse elementene er sluppet ut i blodet i en torrent, blåse blodsukkernivået og tvinge kroppen til å takle situasjonen gjennom utgivelsen av store mengder av insulin. Insulin er et hormon som bindes til blodsukkeret, bærer det til muskler (som skal brukes som energi) eller fett (for å bli lagret for senere bruk). Hvor blodsukkeret er forhøyet i fravær av trening, er et flertall av det lagret som fett, som fører til vekt administrative spørsmål. Lav GI diett omgår dette problemet ved å holde blodsukkeret på et lavt og stabilt nivå gjennom hele dagen, minimere fettlagring.

Diett tips for å redusere blodsukkernivået

Diett tips for å redusere blodsukkernivået


Din blod-sukkermåling er avledet fra hvor mange milligram (mg) av glukose (sukker) er til stede per desiliter (1/10 av en liter = dl) av blod. Den normale blod-sukkerkjeden ligger mellom 80 og 110 mg / dl. Hvis blod-sukker nivå stiger over 110, din energi nivå, mental funksjon, humør og immunsystem kan alle bli negativt påvirket.

Vær konsekvent

Ikke overspise i en sittende. Mange mennesker føler de er for opptatt til å spise i løpet av dagen. Ikke spiser i løpet av dagen og spiser en stor middag negativt påvirker mange aspekter av helse, inkludert blodsukkeret.

Ikke glipp av et måltid

Blodsukkernivå er på sitt høyeste etter måltider og på sitt laveste i morgen. For å motvirke dette, spise frokost, lunsj og middag og snack når det trengs. Små måltider gjennom dagen holde blodsukkernivået i sunn rekkevidde.

Adlyd Chart

Konsumere karbohydrater som er lav på glykemisk indeks (se Ressurser). Unngå mat med en glykemisk indeks rating over 70.

Spis med måte

Unngå store porsjonsstørrelser, uavhengig av en matens glykemiske indeks rating. Spaghetti er på mellomområde på skalaen, men den gjennomsnittlige servering størrelse er minst 50g. Restauranter serverer 150m av spaghetti i en porsjon, noe som vil heve blodsukkernivå for en hel dag.

Keep Moving

Trening senker blodsukkernivå. Prøv å trene 30 minutter per dag.

Mat som øker blodsukkernivået

En utvikling innen ernæring er glykemisk indeks. Glykemisk indeks er et mål på hvor raskt matvarer øker ens blodsukker nivåer. Matvarer med høy glykemisk indeks produsere en rask økning i blodsukkeret, mens matvarer med lav glykemisk indeks har en mer gradvis effekt på blodsukkeret. Som et resultat, er matvarer med en høy glykemisk indeks tenkt som matvarer som "hever blodsukkernivået."

Candies

Visse godteri, for eksempel jellybeans eller godteri barer, har en svært høy glykemisk indeks. Å spise disse candies er nesten det samme som å spise ren glukose.

Bakt potatos og Vannmelon

Mens frukt og grønnsaker er generelt lavt på indeksen skala, bakte poteter og vannmelon er både i kategorien "høy".

Korn

Cornflakes og ekstruderte korn også raskt øke blodsukkeret. Ekstruderte korn er de, som ris Krispies, i hvilket kornene moses opp til en pasta som deretter omformet til kornform.

Brød og kaker

Hvitt brød har en høy glykemisk indeks, som gjør croissanter. Hvitt brød og mørk rug brød heve blodsukkeret mest.

Rice

Av alle ris grupper, har hvit ris (som inkluderer jasmin ris) høyest glykemisk indeks.

Hvordan virker Fasting påvirker blodsukkernivået?

Hvordan virker Fasting påvirker blodsukkernivået?

Blodsukker og insulin

Kroppen din trenger sukker i blodet, kalt blodsukker, for å overleve. Bukspyttkjertelen produserer et hormon som heter insulin som obligasjoner med blodsukker. Når insulin og blodsukker har limt, er de i stand til å gi kroppen din med en tilførsel av energi. Det er flere medisinske tilstander som kan føre til farlige pigger og fall i blodsukkernivået. En test som kalles en fastende blodsukker test er den beste måten å finne ut om du lider av en av dem.

Årsaker til Svingninger i blodsukkernivået

Normale blodsukkernivået er mellom 70 mg / dl og 120 mg / dl (milligram glukose til dl blod). Det er flere årsaker til mindre svingninger i og utenfor normalområdet: spise et måltid, hard trening, angst eller stress og alvorlig sykdom eller sykdom.

Mange av de matvarer som du spiser inneholder karbohydrater som blir blodsukker i systemet. Etter å ha spist et måltid, spesielt en som er høy i karbohydrater eller behandlet sukker, er systemet oversvømmet med glukose og bukspyttkjertelen ikke klarer å produsere nok insulin til å holde opp. Selv om du ikke lider av noen form for medisinsk tilstand, er det ikke uvanlig å se blodsukkernivået stige til så mye som 180 mg / dl i løpet av den første timen etter et måltid. En person med en insulinforstyrrelse vil se nivåer høyere enn 200 mg / dl.

Når du trener, kroppen din har et økt behov for energi. I løpet av denne tiden, produserer bukspyttkjertelen flere butikker av insulin for å gi deg den energien. Når du slutter å trene, blodsukkernivået midlertidig stige på grunn av mengden av insulin i kroppen din. Når bukspyttkjertelen stopper ekstra utskillelsen av insulin, faller blodsukkeret.

Fysiologi av insulinsekresjon

Det finnes to typer insulin sekresjon: måltidsrelaterte og basal. Måltidsrelatert insulinsekresjon er den raske insulin produksjon som skjer etter at du spiser et måltid. Eventuelle overskytende blodsukkeret lagres som fett.

Basal insulinsekresjon er hva som skjer etter siste måltid er fordøyd. Når du raskt, virker insulin i kombinasjon med andre hormoner for å opprettholde blodglukose er nødvendig for å mate hjernen og bryte ned eventuelle lagret fett som skal brukes som energi.

Under trening, faller basal insulinsekresjon for å gi en økt tilførsel av energi fra blodsukkeret.

Fasting

Når du faster, fortsetter kroppen å produsere blodsukker fra basal insulinutskillelse. Dette opprettholder kroppen din med en jevn tilførsel av energi og hjerneføde gjennom nedbryting av disse butikkene av fett. Hvis du er frisk, bør blodsukkernivået forbli normalt inntil det ikke er nok lagret fett for å holde tritt tilbudet.

Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer, blodsukkernivået hos en frisk person skal fortsette å være i normalområdet etter en åtte til 12-timers rask. En glukose-nivå høyere enn det som kan signalisere en alvorlig medisinsk tilstand som type 1 eller type 2-diabetes.

Hvilke effekter blodsukkernivået?

Hvilke effekter blodsukkernivået?


Blodsukkernivået er avhengig av en kombinasjon av kosthold, mosjon og insulinnivået i kroppen. Ekstremt høy, eller ekstremt lavt blodsukker kan føre til helseproblemer og bør unngås når det er mulig.

Diet

Mangel på mat kan føre til lavt blodsukker, som kroppen bruker opp sukker i blodet. Overdreven sukker i dietten resulterer i høye blodglukosenivåer, til kroppen behandler ytterligere sukker.

Trening

Exercise senker blodsukkeret midlertidig, siden kroppen bruker sukker i blodet for energi.

Insulin

Insulin er et hormon som frigjøres fra bukspyttkjertelen til å innlede sukker inn i cellene. Som insulin tar sukker fra blodet, blodsukkeret synker.

Risiko

Diabetes, en tilstand der blodsukkeret er konsekvent høy, behandles med insulin for å bringe blodglukosenivået ned. Dreven insulin kan føre til hypoglykemi, eller farlig lavt blodsukker.

Betraktninger

Det er mulig å kontrollere blodsukkernivået hos mange mennesker med en kombinasjon av å spise en balansert diett lav på sukker og raffinerte brød produkter, og moderat trening, under en lege tilsyn.

Blodsukkernivået og naturlig behandling

Blodsukkernivået og naturlig behandling


Bukspyttkjertelen og leveren hjelp kontrollere blodsukkernivået ved å slippe insulin (fra bukspyttkjertelen) for å senke blodsukkeret eller avgi glukose (fra leveren) for å heve blodsukkernivået. Diabetes resultater når bukspyttkjertelen ikke lenger utgivelser insulin for å motvirke høyt blodsukkernivå.

Løselig fiber

En diett høy i løselig fiber hindrer rask økning i blodsukkeret ved å bremse ned absorpsjon og fordøyelse av karbohydrater. Ifølge American Chronicle, er forbruker mellom 35 og 50 gram løselig fiber anbefales.

Protein

Protein ikke forårsaker bukspyttkjertelen til å skille ut insulin som karbohydrater, og demper suget etter søtsaker. Tre til fire gram protein til lunsj og middag gir maksimal stabilitet for blodsukkernivået.

Sunt fett

Sunt fett, som de finner i nøtter, avokado, frø, olivenolje og linfrøolje hjelp du føler deg mett og bidra til å stoppe cravings for søtsaker, så lenge de er i moderate mengder.

Trening

Hyppig trening gjør musklene øker insulin mottakelighet, slik at de kan absorbere mer sukker fra blodet, som de bruker med fett, oksygen og protein for drivstoff, per Mayo Clinic.

Unngå Sweets

Blodsukkernivået øker når du spiser enkle sukker og karbohydrater, altså, hvis du er en borderline diabetiker, unngå søtsaker og enkle karbohydrater som hvit ris og brød med bleket mel.

Matvarer som forbedrer blodsukkernivået

Matvarer som forbedrer blodsukkernivået


Ifølge Mayo Clinic, kan blodsukkernivået bli påvirket ikke bare av hvor mye du spiser, men også av når du spiser. Blodsukkernivået påvirker både energi og humør. Å spise riktig type mat kan bidra til å holde blodsukkeret på optimalt nivå. Kontrollere blodsukkernivået er spesielt viktig for personer med diabetes.

Sunne karbohydrater

Når det gjelder blodsukkernivået, karbohydrater har en større innflytelse enn fett eller protein. Forbruker like mengder karbohydrater under hver matbit eller mealtime kan bidra til å opprettholde et jevnt blodsukker gjennom hele dagen. Velg komplekse karbohydrater enn enkle reglene som komplekse karbohydrater tar lengre tid å bryte ned og la deg følelsen fornøyd lenger. Mål å gjøre karbohydrater 45 til 65 prosent av kaloriinntaket hver dag. Eksempler på komplekse karbohydrater er hele korn, havregryn, brun ris, korn og hele hvete pasta. Unngå å spise raffinerte karbohydrater som hvitt brød eller hvit ris.

Fiberrik mat

The Mayo Clinic anbefaler at kvinner bør spise minst 20 gram fiber daglig, mens menn bør spise minst 30 gram. Fiber er den delen av maten som kroppen ikke kan fordøye, og det spiller en rolle i å opprettholde optimal blodsukkernivået. Foods høy i fiber inkluderer frukt, grønnsaker, belgfrukter og nøtter. Bringebær, epler og pærer rangere høyt i fiber innhold. Husk å spise huden av disse fruktene som de inneholder næringsstoffer og ekstra fiber. Grønnsaker med særlig høyt fiberinnhold inkluderer erter, brokkoli og artisjokker. Belgfrukter som linser, svarte bønner, kidneybønner, kikerter og lima bønner gir protein og rikelig med fiber. Solsikkefrø og mandler er også en kilde for både protein og fiber.

Lean Protein

Legge protein til et måltid kan hjelpe redusere hastigheten som karbohydrater er absorbert i blodet, noe som fører til lavere blodsukkernivået. Inkluderer lav-fett proteiner som magert kjøtt, kylling, fisk, egg, tofu og kalkun. Om 15 til 20 prosent av det daglige kaloriinntaket bør komme fra protein.

Umettet fett

Når kroppen får fett og overskytende kalorier, er resultatet en økning av blodsukkeret. Prøv å redusere inntaket av fett som alle typer fett er ekstremt høy i kalorier. Unngå eller begrense mettet og trans fett som smør og margarin. I stedet velger enumettet fett, som finnes i peanøtter, olivenolje og rapsolje, samt i nøtter og avokado. Oljen finnes i nøtter er flerumettet og er sunnere enn mettet eller transfett. Solsikke, soya og mais olje alle inneholder flerumettet fett. Rundt 20 prosent av det daglige kaloriene bør være i form av fett.

Hvordan lavere blodsukkernivået

Hvordan lavere blodsukkernivået


Hvis blodsukkernivået er for høyt, er det viktig for din helse som du senke nivået med en gang. Høyt blodsukkernivå øker risikoen for hjertesykdom, hjerneslag, nyresykdom, diabetes og visjon og nerveproblemer. Lære å ta vare på kroppen din slik du vil nyte god helse.

Hvordan lavere blodsukkernivået

Øvelse vil senke blodsukkernivået. Sett av tid i timeplanen din for en vanlig øvelse rutine, selv om det er bare gang. Gange nedoverbakke hvis du er for tung eller svakt til å starte et treningsprogram, vil du fortsatt ha nytte av å redusere blodsukkernivået.

Spis et sunt kosthold og drikk rikelig med vann.

Spre dine måltider i løpet av dagen. Det er bedre å spise fem små måltider deretter tre store.

Legg kanel til kosthold hver dag for å bidra til å senke blodsukkernivået.

Ta dine medisiner, hvis du er på noen, på samme tid hver dag.

Unngå brus og matvarer som inneholder mye sukker og karbohydrater.

Vær klar over effekten at over-the-counter medisiner har på blodsukkernivået.

Hint

 • Ta deg tid til å lære om årsakene til at du har høyt blodsukker nivåer, og bli utdannet på alle måter å redusere disse nivåene.
 • Stressende situasjoner kan føre til at blodsukkernivået til å stige.
 • En fersk undersøkelse sier at kirsebær kan redusere blodsukkernivået.
 • Hvis du skal ha en alkoholholdig drikk, velg en som er lavere i sukker. Hvis du har en blandet drink, bruk sukkerfrie miksere.

Slik håndterer du blodsukkernivået hos diabetes

Slik håndterer du blodsukkernivået hos diabetes


Diabetes er en sykdom i en person stoffskifte. Som sådan, kan det forårsake problemer med glukose og insulinnivåer. Glukose er drivstoff for energi kroppen skaper fra mat, og diabetikere må overvåke sine blodsukkernivåer for å administrere deres tilstand. Det finnes tre forskjellige typer diabetes, type 1, type 2 og svangerskaps, som alle kan kontrolleres gjennom tett oppfølging og vedlikehold.

Slik håndterer du blodsukkernivået hos diabetes

Kontroller blodsukkernivået jevnlig. Hold en blodsukkeret skjerm med deg hele tiden og bruke den hele dagen. Hold en logg av målingene og tiden på dagen for å bidra til å etablere et mønster som viser når dine nivåer svinge mest.

opprettholde vekten din. Overvektige og overvektige mennesker har en høyere sjanse for å utvikle type 2 diabetes. Redusere sannsynligheten for å utvikle denne typen diabetes ved å miste vekt og opprettholde en sunn vekt for din kroppstype.

•  Spis regelmessig. Blodsukkeret kan falle hvis du ikke spiser på en jevnlig basis. For å holde blodsukkernivået balansert, har en enda blanding av stivelse, proteiner, fett og grønnsaker til hvert måltid.

Tren regelmessig. Musklene bruker sukker som energi, og trening hjelper kroppen din bedre svare på naturlig insulin og bidrar til å redusere høyt blodsukkeret. Exercise ofte og kraftig for å hjelpe virkningene vare lenger i løpet av dagen.

Hold medisiner på hånden. Avhengig av din form for diabetes, kan legen forskrive deg noen medisiner, inkludert glukose tabletter eller insulin injeksjoner.

6. Unngå alkohol. Det er greit å ha en drink med middag; men prøv å unngå å skape en drikking vane. Når du bestiller drinker, stokk med sukkerfrie blandebatterier, for eksempel club soda eller diet coke, og lys øl eller tørre viner.

Hvordan figur blodsukkernivået

Å holde en nøyaktig oversikt over blodsukkernivået er en viktig ingrediens for å holde diabetes i sjakk. En godt fylt ut blodsukkeret oversikt vil hjelpe deg og legen din for å avgjøre hvor godt din diabetes er styrt. Følg disse trinnene for å kartlegge blodsukkernivået.

Hvordan figur blodsukkernivået

•  Lag en oversikt i notatblokken som inneholder 5 kolonner. Dette vil gi deg nok plass til riktig kartlegge blodsukkernivået og holde den organisert.

Merk den første kolonnen "date", og den andre kolonnen "tid." Riktig merking av dag og tid for hver blodsukkeret vil hjelpe deg å spore hva som forårsaker økning eller reduksjon i blodsukkeret.

Merk den tredje kolonnen "blodsukkeret." Når du har diabetes, vel vitende om dette nummeret er nøkkelen til forståelse hvis du er å kontrollere din diabetes.

Legg inn den femte kolonne om du spiste noe mat før du testet blodsukkernivået. Hvis en mat har utløst en økning i blodsukkeret, dette er hvordan du vil vite.

Fyll ut hver kolonne hver gang du teste blodsukkernivået. Kartlegging blodsukkernivået vil hjelpe deg å kontrollere din diabetes.

Hint

 • Ta diagrammet av blodsukkernivået til hver lege appoinment slik at du kan diskutere med legen din hvordan å kontrollere din diabetes går.
 • Hvis du hopper over en normal testperiode av blodsukkernivået, merk det i diagrammet. Ikke prøv å fake et blodsukker i et diagram som dette vil negativt påvirke din diabetesbehandlingen.

Årsaker til høyt blodsukkernivå

Blodsukker eller glukosenivå stige når kroppen er i stand til å behandle mengden av glukose forbrukt. Det er flere grunner til dette kan oppstå. Hos dem med diabetes, kan det hende at kroppen ikke produserer nok insulin til tilstrekkelig prosess glukose eller kroppen kan behandle glukose ineffektivt. Pasienten kan kreve medisiner og endre sin livsstil for å opprettholde tilstrekkelig kontroll.

Funksjon

Karbohydrater konvertere til glukose (sukker) i blodet og tjene som kroppens viktigste kilde til drivstoff. Forbruker store mengder karbohydrater fører til en økning i blodsukkernivået, selv om maten ikke inneholder sukker. Hos friske individer som ikke har diabetes produserer kroppen tilstrekkelig insulin for å behandle sukker og omdanne den til en energikilde for kroppen. Økning i blodsukker er bare midlertidig, og vil komme tilbake til det normale i en kort periode.

Funksjoner

For de med diabetes, kroppen produserer ikke nok insulin til å konvertere sukker til brukbar energi, og økningen i blodsukkeret går ikke tilbake til normal på egen hånd. Medisinering kan være nødvendig å kontrollere sukker. Exercise påvirker også behandlingen av glukose og bistår i å returnere sukker nivåer innenfor det normale området. Regelmessig mosjon bistår i å opprettholde normale blodsukkernivået.

Misforståelse

Mange tror feilaktig at de med diabetes eller høyt blodsukker kan spise noe de ønsker, så lenge den ikke inneholder raffinert sukker. Selv raffinert sukker fører til en rask økning i blodsukkernivået, andre karbohydrater finnes i frukt, grønnsaker, pasta, brød, ris og korn også får blodsukkeret til å stige. Personer med diabetes må se det totale antall karbohydrater forbrukes, ikke bare mengden av sukker forbrukes.

Forebygging / løsning

Blodsukkermålere gir en rask sjekk av blodsukkernivået. Pasienten generelt stikk fingeren med en lansett og plasserer dråpe blod på strimmelen inn i glukose skjermen. I løpet av sekunder, gir skjermen en digital avlesning av glukosenivå. Testing av glukosenivå før spising og testing igjen en time etter å ha spist gir et bilde av hvordan maten påvirker blodsukkeret. Ved hjelp av denne metoden, kan en person raskt vurdere hvilke matvarer føre til at blodsukkeret til å stige og endre kostholdet sitt deretter. Følge samme prosedyre før og etter øvelsen viser hvor effektivt øvelsen senker høye blodsukkeret.

Advarsel

Gjentatt høye målinger som ikke returnerer til normalen innen noen få timer kan tyde på hypoglykemi eller høyt blodsukker. Kontakt legen din for en grundig evaluering.

Senke blodsukkernivået

Senke blodsukkernivået

Innledning

En del av å være diabetiker er å lære hvordan å kontrollere blodsukkernivået. Etter å ha et for høyt nivå av blodglukose kan være farlig. Faktisk, uansett om du har diabetes eller ikke, er det viktig å holde blodsukkernivået kontrolleres for å holde deg så frisk som mulig.

Lav glykemisk indeks

Den første måten å senke blodsukkernivået er ved å spise mat som er lav i glykemisk indeks. Glykemisk indeks rangerer matvarer ved å se på hvordan karbohydrater innen mat har en effekt på blodsukkeret. Foods lavere på glykemisk indeks vanligvis fordøye tregere, holde blodsukkeret jevnt mens du fortsatt fôring kroppen den energien den trenger for å holde i gang. Velge matvarer lavere på glukose-indeksen vil naturlig regulere blodsukkernivået, og vil bidra til å bringe blodsukkeret ned til riktig mengde.

Trening

Selv om du ikke mister vekt, trene kan dramatisk bidra til å senke blodsukkernivået. Når du trener musklene blir mer følsom for insulin kroppen din produserer. Som en effekt av denne følsomheten musklene begynner å absorbere mer glukose. Som musklene absorbere glukose, mengden av sukker i din blodstrømmen reduseres. Dette fører til at blodsukkernivået til å avta.

Medisinering

Hvis du har en hard tid manuelt prøver å senke blodsukkernivået, kan det være lurt å snakke med legen din om å øke insulin. Øke insulinbruk vil bidra til å holde blodsukkernivået lavere, noe som hjelper deg å holde mer balansert. Mens du gjør dette må du være forsiktig med å se for utvikling av insulinresistens på grunn av økt dosering.

Slapp

Avslappende kan selvsagt føre til at kroppen til å produsere mer insulin. Den naturlige insulin vil hjelpe kroppen din absorbere glukose og senke blodsukkernivået. Ta kontroll over stress ved å lære pusteteknikker, eller ta en yogatime. En yoga klasse vil gjøre dobbelt plikt som det øker treningsnivå og bidrar til å lindre stress.

Ikke-fastende blodsukkernivået

Ikke-fastende blodsukkernivået anses tilfeldige målinger der en persons nivå bør ikke være høyere enn 200 mg / dl, eller det viser type 2 diabetes. En fastende glukosenivå, på den annen side bør ikke være høyere enn 126. Videre tester gi innsikt i hvor lang tid det tar for en persons blodsukker å pigge og slippe etter spising.

Advarsel

Risikofaktorer for type 2 diabetes inkluderer å ha nære slektninger med tilstanden, å være over 45 år, overvekt, ikke trener regelmessig, og ha svangerskapsdiabetes under graviditeten. Fordi symptomene kan være mild i måneder eller år, type 2 diabetes ofte er i utgangspunktet indikert under en rutinemessig ikke-fastende blodprøve.

Betraktninger

Diabetes kan ikke bekreftes av ikke-fastende blodsukkernivået, slik at leger krever fastende tester også. Diabetes er mistanke om den ikke-fastende nivå er høyere enn 200 mg / dl, spesielt hvis pasienten har også symptomer på økt tørste og vannlating, sammen med tretthet. Selv snart etter å ha spist, er slike høye blodsukker tall anses usunn. Legen vil råde personen til å gå tilbake for en fastende blodsukker test, som er utført etter minst åtte timer uten mat.

Identifikasjon

En fastende blodsukker viser type 2 diabetes hvis avlesningen er høyere enn 126 på to forskjellige dager. Tall mellom 100 og 126 anses nedsatt, eller pre-diabetes, der en person kan lettere gå tilbake til normale nivåer gjennom kosthold endringer og mosjon.

Typer

En glukosetoleransetest er en annen type ikke-fastende blodsukker diagnostisk prosedyre. Pasienten drikker vanligvis vann med en bestemt mengde glukose lagt, og deretter helsepersonell avgjør hvor lang tid det tar blodsukkeret til topp og gå tilbake til det normale. Nivå bør slippe tilbake til 100 i løpet av to til fire timer. En lesning etter to timer med 139 eller lavere regnes som normalt, 140-199 pre-diabetiker, og 200 og høyere indikerer type 2 diabetes. Testen skal utføres på en annen dag for å bekrefte diagnosen.

Effekter

En person med blod sukker over 240 under en ikke-fastende lesing kan bli bedt om en urinprøve for et keton test, spesielt hvis personen er følelsen syk. Denne testen sjekker for en alvorlig tilstand som kalles ketoacidose, hvor en høy konsentrasjon av syrer har bygget opp i blodet på grunn av høyt sukker nivåer. I tillegg, når blodsukkeret når dette nivå, legen sannsynlig vil umiddelbart foreskrive medikamenter for å bringe antallet ned.

Hvordan måle blodsukkernivået

Hvordan måle blodsukkernivået


Overvåking blodsukkeret i diabetes er svært viktig for en vellykket forvaltning av tilstanden. Det vil hjelpe deg å avgjøre hvor visse matvarer og aktiviteter påvirker blodsukkernivået. Dette vil hjelpe helsepersonell vurdere hvor effektiv din nåværende behandling er. Hvis du har type 1 diabetes, kan det anbefales at du tester blodsukkernivået opp til tre ganger om dagen. For Type 2-diabetes, en gang om dagen er normalt tilstrekkelig. Den beste tiden å sjekke blodsukkernivået er enten før måltider, én til to timer etter et måltid eller før sengetid.

Hvordan måle blodsukkernivået

En kode apparatet. Noen skjermer krever ikke koding, mens andre trenger å bli kodet hver gang du åpner en ny beholder med teststrimler. Noen har en chip som må settes inn i skjermen for koding. Følg instruksjonene i håndboken.

Vask hendene. Bruk såpe eller en antibakteriell lesing. Det er viktig å vaske hendene som du kan ha stoffene på hånden som kan resultere i en unøyaktig lesing. Du kan også bruke alkoholholdige kluter, men sørge for at området er lov til å tørke.

Sett teststrimmelen inn glukose meter. De tester stripe kan bare gå i en retning. Når satt inn, vil du bli signalisert å legge en dråpe blod.

Bruk blodprøvetakeren å stikke fingeren din eller et alternativt sted. Du kan justere dybden på penetrasjon ved å flytte dial, og trykk deretter på knappen for å lade ut Lancet. Hvis stikke enheten er utstyrt med en plastspiss til å bruke på alternative nettsteder for å trekke blod, sette penetrasjon nivå høyere. Legg plasthetten over området. Slipp knappen.

Touch blod på teststrimmelen. Ta fingeren til strimmelen. Tillate en dråpe å falle inn på stripen ved å holde fingeren nede for å oppmuntre en dråpe å danne.

Vis og rekordresultat. Noen skjermer spore blodsukkeret lesing, tid og dato. Lagre resultatene. For de som ikke gjør det, manuelt skrive ned resultatene i vedlagte rekord bok, slik at du kan vise din heia omsorgsperson eller diabetes pedagog på din neste avtale. Gjør noen ekstra notater på posten din bok, slik hvis øvelsen ble gjennomført, eller hvis du spiser dine måltider tidligere eller senere enn vanlig.

Hint

 • Hold et ekstra batteri for hånden til enhver tid. Hvis en dråpe blod ikke danner lett etter Lancing, forsiktig klem fingertuppen. Når du bruker blodprøvetakeren på et alternativt sted å trekke blod, gni området for å stimulere blodsirkulasjonen.
 • Kast den brukte lansetten og strimler nøye. De anses farlig avfall.

Om Diabetic blodsukkernivået

Om Diabetic blodsukkernivået


Menneskekroppen er laget for å produsere insulin under fordøyelsen som bryter ned sukker kommer inn vårt blod stream. Dette insulin produseres daglig etter hvert måltid og vi sannsynligvis ikke gi den mye tanke. Som diabetes utvikler kroppens evne til å produsere insulin bremser ned og sukker bygger seg opp i blodet og dermed forårsaker høyt blodsukkernivå og mange andre symptomer som følger med diabetes. Tidlig påvisning er nødvendig for å hindre skader på vitale organer forårsaket av vedvarende høyt blodsukker.

Funksjon

Glukose eller blodsukker nivå representerer mengden av sukker som er tilstede i kroppen din. Blodsukkernivået er vanligvis lavest om morgenen eller etter en 8 til 10 time raskt. Dette er den beste tid for diabetikere for å kontrollere det sukker. Etter måltider blodsukkeret vil stige med noen få gram og gå tilbake til normal innen et par timer. Hos personer med diabetes blodsukkernivået vil holde seg forhøyet etter måltider med mindre insulin er tatt for å hjelpe kroppen prosessen sukker som de fordøye. Når kroppen er behandlingen av sukker normalt en blodsukker lesing bør være mellom 80 og 110. Når diabetes blir først diagnostiseres at nivået kan nå 600 eller høyere.

Behandling

Styre diabetes er den eneste behandling, er det ingen kur som foreløpig for kronisk sykdom. Ved hjelp av riktig kosthold, mosjon, helsestell, og foreskrevne medisiner er det mulig å unngå de fleste av kortsiktige og langsiktige problemer knyttet til diabetes. Den eneste måten å vite om du er i kontroll av din diabetes er å overvåke blodsukkernivået; Dette bør gjøres så ofte som legen anbefaler. Legen din vil spesifisere hva som er et akseptabelt område eller mål rekkevidde og sannsynligvis har du holde en dagbok. For de fleste diabetikere andre bekymring når sukker nivåer er under kontroll er å ikke la dem bli for lavt og dermed gjør skikkelig overvåking og sporing enda mer avgjørende. Tar medisiner alene uten å gjøre en livsstilsendring setter diabetikere har høyere risiko for å oppleve pigger og faller i løpet av dagen. Dette vil føre til at du føler deg mye verre og lider symptomer som økt tretthet, tap av hukommelse eller evne til å fokusere, tåkesyn og svimmelhet.

Advarsel

Hvis ubehandlet eller ukontrollert høyt blodsukker fra diabetes kan føre til høyt blodtrykk, høyt kolesterol, koronarsykdom, pankreatitt, cystisk fibrose, nevropati, tap av syn og fettlever. Noen mennesker er mer utsatt for å utvikle diabetes basert på genetiske egenskaper disse gruppene omfatte personer som lider av fedme, personer med en familie historie av sykdommen, latinamerikanere, indianere, afro-karibisk og Stillehavsøyene. Symptomer på diabetes inkluderer hyppig vannlating, sterk tørste, økt appetitt, hurtig vekttap og tretthet.

Betraktninger

Vanlige blodsukker screenings anbefales etter 50 år og regelmessig for folk som faller inn i høyrisikogruppen nevnt ovenfor. Det er et par av ulike prosesser for screening blodsukkernivået. Noen ganger før du tar blod en urinprøve vil bli testet for å se etter sukker i urinen. Det er vanlig for diabetikere å ha sukker tilstede i det urin fordi kroppen ikke er behandlingen av sukkeret og det utskilles som avfall. Sekund til en urin analyse ville være en blod uavgjort. De blodprøver normalt gjøres etter en 8 til 10 time fort når blodsukkernivået bør være på det laveste. En annen type test innebærer å måtte drikke sukkerholdig væske og deretter vente et par timer for å ha blod trekkes, viser denne testen hvis kroppen din er i stand til å behandle alle av sukkeret du nettopp inntatt. Legen vil anbefale testene som er best i henhold til dine symptomer, alder og andre sykdommer du måtte ha.

Forebygging

Kontrollere blodsukkeret krever en forpliktelse. Alt hvitt sukker og hvitt mel bør byttes ut med sammalt hvete og honning. Fiber bør spises daglig. Få utdannet om glykemisk indeks, lære hvilke matvarer har en høy indeks og som har en lav, og spise mer mat som har en lavere indeks. Hvis det er mulig ha en ernæringsfysiolog som en del av din medisinske tilbydere og finne en lege i ditt område som spesialiserer seg på diabetes. Det er støtte grupper, magasiner, kokebøker, nettsteder og ernæring rådgivning tilgjengelig for diabetikere. Diabetes kan være en ødeleggende sykdom, ta kontroll over blodsukkeret ikke la blodsukkeret ta kontroll over deg!