Digidexo.com

innhold vyvanse

Foods høy i jern innhold

Jern er en viktig del av menneskets diett. Matvarer som er rike på jern innhold befeste en persons blod system. Jern er det som er kjent som et sporelement, noe som betyr at det er et mineral som er nødvendig i det menneskelige legeme i svært små mengder. Jern er nødvendig i dannelsen av hemoglobin, noe som gjør det mulig for de røde blodlegemer til å transportere oksygen i hele kroppen. Å spise en rekke matvarer med høyt jerninnhold holder slike sykdommer som anemi i sjakk.

Størrelse

Det er mange faktorer som avgjør hvor mye jern er nødvendig i en person, med noen av dem er alder, kjønn, størrelse og hvor sunn den enkelte er. En typisk voksen mann må ha omtrent 4.5 gram av jern i kroppen til å opprettholde en god helse. 70% av dette jern går til å hjelpe til å produsere hemoglobin. Normalt så lite som 5% av det jern som forbrukes av mennesker absorberes inn i systemet, med jerninnholdet noen matvarer som absorberes lettere enn andre. Jern lagres i slike organer som nyrer, lever, milt, og også i benmargen.

Typer

Fordøyelig jern i mat kommer i en av to typer. Heme jern finnes i slike kilder som rødt kjøtt og sjømat, matvarer som har et veldig høyt jerninnhold som kroppen har litt problemer med å absorbere. Ikke-heme jern matvarer som brød og frukt inneholder jern, men det er ikke lett absorberes. Som en tommelfingerregel, animalske kilder til mat er rik på heme jern, mens grønnsaker inneholder ikke-heme former av mineral.

Identifikasjon

Matvarer som kokte bønner og linser, gresskarfrø, melasse, og visse beriket frokostblandinger er gode kilder til ikke-heme jern. Så er bakte poteter med skall igjen på, asparges og visse former for pasta. Foods høy i heme jerninnhold inkluderer muslinger, østers, svinekjøtt lever, kyllinglever, og okselever, blåskjell, reker, sardiner, fjærfe, biff og annet rødt kjøtt. I de fleste tilfeller absorpsjonen av jern fra ikke-heme matvarer kan bli forbedret ved å spise en heme jernkilden under samme måltid.

Funksjon

Visse matvarer kan også fungere som et hjelpemiddel i absorpsjon av jern i kroppen. Frukt som appelsiner, meloner, jordbær og grapefrukt utføre denne funksjonen. Så gjør grønnsaker som rosenkål, brokkoli, tomater, poteter og rød og grønn paprika. Hvitvin sammen med appelsinjuice og tomatjuice er drinker som kan gjøre jern absorpsjon bedre. Andre matvarer gjør denne oppgaven vanskelig. Slike hemmere av jern absorpsjon inkluderer røde viner, Chard, bete greener, søtpoteter, rabarbra, soyaprodukter, og kli.

Misforståelse

Spinat har lenge vært sett på som utmerket kilde til jern. Selv om det er høyt jern-innhold, nærmere bestemt ikke-heme jern, spinat inneholder en syre som kalles oksalsyre. Denne forbindelse vil binde med jern i kroppen, noe som gjør det ekstremt vanskelig å absorbere. Andre matvarer som har høy grad av oksalsyre er rabarbra og nøtter. For å få mest jern ut av å spise spinat, en person må også konsumere noen av jern forsterkere med det.

Hvordan måle Sukrose innhold

Hvordan måle Sukrose innhold


Den sukrose-innhold av en løsning kan bli testet med en saccharometer, en anordning som måler innholdet av sukker ved å måle den relative densitet. Dette er mest brukt til å måle sukkerinnholdet i frukt juice før du bruker den til å produsere vin.

Hvordan måle Sukrose innhold

•  Hell blandingen i en klar beholder. De fleste saccharometer sett omfatter et reagensrør sylinder som skal anvendes for dette. Hvis den ikke gjør det, kan du bruke noen klar beholder som er stor nok til å passe saccharometer. Den smalere beholderen, jo mer nøyaktig blir test være.

•  Plasser saccharometer inn i beholderen, løsner eventuelle luftbobler eller lommer. Du må kanskje snurre det eller eller trykke den mot siden av beholderen for å inngi den i akkurat.

•  Inspiser saccharometer å igjen sørge for at det ikke er luftbobler eller lommer før du får en offisiell lesing. Selv bare en liten lomme av luft i betydelig grad kan endre lesingen og gi deg unøyaktige resultater.

Les saccharometer ved å holde beholderen i øyehøyde. Ta opp det tall som er direkte på mark der saccharometer møter toppen av sukkerløsning.

registrere temperaturen i oppløsningen ved å sette inn et termometer. Din saccharometer vil inneholde et diagram for å finne ut rettelser til målingen i forhold til temperaturen. Saccharometers er generelt utformet for å måle en løsning på 68 grader Fahrenheit. Derfor, hvis det er temperaturen i løsningen din, du trenger ikke å bruke noen justeringer.

Korn Høy i Purine innhold

Korn Høy i Purine innhold


Puriner er til stede i vev av planter, dyr og mennesker. De hjelper skjema komponenter av DNA og RNA, byggesteinene i alle celler hos mennesker. Puriner bli urinsyre når metaboliseres av kroppen; en over akkumulering av puriner, og ved sin metabolisme av urinsyre i systemet, og kan føre til utvikling av gikt. Protein tette matvarer inneholder de høyeste konsentrasjonene av puriner, men de kan også fås fra anlegget kilder som korn.

Havre

Havre inneholder moderate nivåer av purin når sammenlignet med andre kilder til purin. Blant korn, havre inneholder en av de høyeste purin innhold, 94 mg per 100 g. Det gir også en høy konsentrasjon av fiber, vitaminer og fytokjemikalier. Næringsstoffet profilen havre hjelper lavere kolesterol, stabilisere blodsukkeret og støtte immunforsvar. Havre er tilgjengelig i flere forskjellige varianter: stål kuttet, havregryn, havregryn og øyeblikkelig.

Whole Wheat

Hel hvete korn inneholder omtrent 51 mg av purin per 100 g av maten. Den hvetekli og hvetekim av kornet gi purin. Raffinert korn matvarer (brød, pasta, nudler, etc.), som fjerner disse delene av kornet, inneholder lavere konsentrasjoner av purine. Se etter hele korn typer av disse matvarene hvis du ønsker å øke nivået av purine i kosten. Hveteflak som kan fremstilles som havregryn gi et annet alternativ. Hvete bær har en lett nøtteaktig smak som komplimenter smaker, søte og salte, som finnes i pilafs, salater og fyll.

Millet

I USA er det en stift ingrediens i fuglemat. Millet er mer enn fuglemat. Det leverer 62 mg av purin per 100 g. Den lille runde korn kommer i rød, hvit, grå og gule varianter. Det er konsumert av mennesker i Kina, Russland, India og Sør-Amerika. Hirse kan kombineres med andre korn eller ristet før forberedelse til å få frem sin smak.

Barley

Bevis på dyrket bygg har blitt funnet i gravene til oldtidens Egypt. Det er en av de første kornavlinger å bli dyrket ved mennesker. Barley gir 94 mg av purin per 100 gr. Det er et populært tillegg til supper og stuinger. Barley gir også variasjon og smak da lagt til varme og kalde frokostblandinger. Den er tilgjengelig med skroget på og med skroget fjernet. Den skrog rekke beholder mer av kli dermed mer næringsstoffer og fiber, men det kokker veldig sakte.

Rye

Rye inneholder 51 mg av purin per 100 gr. Det er spesielt høy i fiber, som gjør det en fylling lav-kalori valg for slankere. Det høye fiberinnholdet i rug gir det også en lavere glykemisk indeks gjør det til en sunn mat valg for diabetikere og andre som ser på blodsukkernivået. Rye brød og kjeks er to av de mest vanlige måter å inkludere rug i kosten. Rye bær og rug flak kan også legges til havremel for økt smak samt næringstetthet. Rye bær er rike på protein, kalium, jern og fosfor.

Hvordan lese mat Produkt Innhold etiketter

Hvordan lese mat Produkt Innhold etiketter


Mest forberedt matvarer i dagligvarebutikken er pålagt av US Food and Drug Administration (FDA) til å legge et produkt innhold etiketten på sine pakker. Frukt, grønnsaker og fisk er ikke pålagt å ha ernærings detaljer. Ernæring detaljer er viktig fordi det gir forbrukeren visse fakta om matvaren de kjøper. Mat ernæring etiketter kan være litt forvirrende å forstå, på grunn av all den informasjonen som er oppført. Den ernæring fakta informasjonen kan forstås lettere når alt er brutt ned.

Hvordan lese mat Produkt Innhold etiketter

•  Se på servering størrelse på etiketten. Mange er galt i det de anser for å være en korrekt servering størrelse. Ofte, folk tror at en kan eller pakke med mat har en porsjon, når det faktisk kan eller pakke kan inneholde to eller flere porsjoner. Resten av informasjon på etiketten vil angår en servering av matvaren.

Se på kalorier per porsjon. Dette vil fortelle deg nøyaktig hvor mange kalorier er i en porsjon av matvaren. Det vil også vise hvor mange porsjoner er på hele pakken av mat. Oppført til høyre for kalorier per porsjon er hvor mange av disse kaloriene kommer fra fett. Når du vet hvor mange kalorier er i en porsjon, vil du vite nøyaktig hvor mye du skal gjøre for uansett hvor mange mennesker du er mat for.

Se på daglige verdi prosenter av næringsstoffene i maten på høyre side av etiketten. En viss mengde av forskjellige næringsstoffer er nødvendig for å holde en person sunn. Den daglige prosentverdier indikerer hvor mye av et næringsstoff eller vitamin er i en porsjon av matvaren. En food etiketten viser generelt informasjon i henhold til noen som spiser 2000 kalorier om dagen. Disse prosentsatsene kan endres avhengig av hvor mange kalorier du spiser på en dag.

Se på hvor mye natrium, kolesterol, karbohydrater og fett er i en servering. Disse beløpene er oppført i gram eller milligram. Den totale fettet brytes ned i ulike typer fett, inkludert mettet fett, transfett, flerumettet fett og enumettet fett. Den karbohydrater delen inneholder fiber og sukker.

Les listen over ingredienser som er i matvaren. Ingrediensene er oppført i synkende rekkefølge, listing ingrediensen med det høyeste beløpet først. Hvis du har noen allergi mot en bestemt mat, men denne delen er viktig å ta til etterretning. Hvis det er en ingrediens oppført at du er allergisk mot, sette den tilbake.

Slik finner du ut Sukrose innhold

Den sukrose (sukker)-innhold i en løsning kan bli testet med en saccharometer. Denne enheten bruker den relative densitet av en sukkeroppløsning for å beregne konsentrasjonen av sukker. Legge sukker til en løsning vil gjøre det tettere og forårsake at saccharometer å være mer spenstig i løsningen. Du vil vanligvis utføre denne prosedyren for å måle sukkerinnholdet i frukt juice før fermen det til vin.

Slik finner du ut Sukrose innhold

•  Hell en prøve av sukkeroppløsning i en klar beholder. Din saccharometer kit vil typisk omfatte en test sylinder spesielt for dette formålet. Men du kan bruke hvilken som helst klar beholder dypt nok til å flyte din saccharometer. Du vil vanligvis ønsker beholderen til å være smal slik at du kan utføre denne testen uten å bruke en overdreven mengde sukker løsning.

•  Plasser saccharometer inn din test container og løsne eventuelle luftbobler fra saccharometer. Du må kanskje spinne saccharometer i løsningen eller banke forsiktig på den mot siden av test container.

•  Inspiser saccharometer nøye for å sikre at det er gjenværende på det luftbobler. Dette er viktig som selv en liten luftboble i betydelig grad kan endre saccharometer lesning.

Les saccharometer. Hold i beholderen slik at sukkerløsningen overflate er i øyehøyde og registrere den verdi som svarer til merket på saccharometer på overflaten av sukkerløsning.

Rett saccharometer lesing for temperaturen. Plasser et termometer i sukkerløsning og registrere temperaturen. Bruker den riktige korreksjonsfaktor for denne temperaturen. Din saccharometer kit bør inneholde en fortegnkorreksjonsfaktorer for saccharometer. Saccharometers er vanligvis kalibrert for en temperatur på 68 grader C, noe som betyr at du ikke trenger å bruke en korreksjonsfaktor dersom sukkerløsning har en temperatur på 68 F.

Høyeste Uløselig fiber innhold Foods

Høyeste Uløselig fiber innhold Foods


Fiber, som finnes i to typer - oppløselig (i oppløsning i vann), og uoppløselig (ikke løses i vann) - er vesentlig for å opprettholde en sunn magen, tarmkanalen og tykktarm. Forbruker uløselig fiber bidrar til at maten passerer gjennom fordøyelseskanalen og øker krakk bulk å hjelpe avfall passerer gjennom raskere, og dermed hindre forstoppelse og uregelmessig avføring. Menn 50 år og yngre behov 38 gram fiber om dagen, mens kvinner i samme aldersgruppe trenger 25 gram; og menn og kvinner eldre enn 50 trenger 30 gram og 21 gram, henholdsvis. Uløselig fiber finnes i hvetekli, hele hvetemel, nøtter, bønner og grønnsaker.

Helkorn

Matvarer laget av hele korn inneholder havregryn, brød, pasta og ris. Eksempler på hele korn er havregryn, brun ris, bulgur og hele hvetemel. Bortsett fra å gi uløselig fiber, hele korn har mange helsemessige fordeler, for eksempel bidra til å redusere kolesterolnivået og risikoen for hjertesykdom, hjelpe med vektkontroll og gir viktige vitaminer og mineraler. Disse inkluderer B-vitaminer (hjelper til med metabolisme), folsyre (oppmuntrer dannelsen av røde blodceller), jern (bærer oksygen i blodet), magnesium (bidrar til å bygge ben og frigjør energi fra muskler) og selen (opprettholde et sunt immunsystem ). Hele korn som har høyest uløselig fiber innhold i en 1-kopp servering inkluderer bygg kli (97,5 gram), bygg (24,4 gram), hvetekli (22,9 gram), tørr hirse (13,8 gram) og hel hvete (12,5 gram).

Nøtter

Bortsett fra å være en god kilde for uløselig fiber, nøtter tilbyr mange andre helsefordeler. Selv om hver mutter har ulike helsemessige kvaliteter, alle nøtter gir umettet fett (enumettet og flerumettet fett), som bidrar til lavere dårlige kolesterolet; omega-3 essensielle fettsyrer, noe som bidrar til å fremme et sunt hjerte, hud og hår; l-arginin, som er et stoff som bidrar til å gjøre blodårene dine mer fleksible for å hindre blodpropp; og vitamin E, som er nødvendig for et sunt hjerte og fuktighet for hud, øyne og hår. Nøtter med høyest uløselig fiber innhold i en 1-kopp servering inneholder mandler (14,3 gram), kastanjer (13,2 gram), pinjekjerner (13,1 gram) og kokos (11,9 gram). En mellomstor kokos har 31,8 gram uløselig fiber.

Belgfrukter

Bønner og andre belgfrukter er en god kilde til uløselige fiber med en pakket næringsinnhold. The Department of Agriculture anbefaler å spise minst tre kopper belgfrukter hver dag. Belgfrukter inneholder jern, kalsium, kobber, sink, kalium og folsyre. Som en vegetarisk alternativ, belgfrukter gjøre en god kilde for protein. Det er ca 16 gram protein i en kopp kokte belgfrukter. Belgfrukter bidra til å stabilblodsukkernivået som løselig fiber bremser oppføring av glukose fra mat i blodet, slik at kroppen må produsere mindre insulin (økte nivåer av insulin er en forløper til diabetes). En studie av USDA funnet ut at å spise en 1/2 kopp bønner om dagen hjalp lavere LDL-kolesterolet. Å spise bønner kan også bidra til å redusere risikoen for tykktarmskreft. Belgfrukter med høyest uløselig fiber innhold i en 1-kopp servering inkluderer ristede soyabønner (16,7 gram), linser (14,1 gram), gule erter (14,1 gram) og Pinto bønner (10,9 gram).

Innhold av Rose Essential Oil

Innhold av Rose Essential Oil


Rose essensielle oilâ € ™ s sterk floral duft har gjort oljen populært for en rekke bruksområder. Aromatherapists bruke olje i massasje for å redusere stress og behandle hudsykdommer, mens forbrukerne skvette noen dråper i duft diffusorer å friske luften inne i hjemmet. Rose essensielle oljen inneholder mange naturlige kjemikalier og forbindelser.

Citronellol og Geraniol

Hver av disse organiske forbindelser hjelper låne rose eterisk olje sin duft. Citronellol er en naturlig ingrediens i planteoljer, frukt, te og vin. Det fungerer også som en pest kontroll rettet mot midd, men ita € ™ s ikke skadelig for mennesker og har lenge vært inkludert i sminke og smakstilsetninger. Geraniol gir backup smaker i matvarer med fersken, vannmelon, ananas og blåbær smak profiler. I tillegg til å nyte geraniol i rose eterisk olje, vil forbrukerne finne stoffet i kremer, leppestifter, bad såper og sol blokker, blant andre varer. Begge forbindelser dele en rose-lignende duft og en gul fargetone.

Nerolidol og Farnesol

Som citronellol ble disse floral duft forbindelser opprinnelig isolert fra roser, citronella og sitrongress og brukes som midd-kontroll kjemikalier. Begge stoffene er ikke giftig i dyr og mennesker, så theyâ € ™ re trygg i matvarer og topikalt produkter. Forskerne vet nå hvordan å lage syntetisk nerolidol og farnesol i laboratorier, slik at disse kjemikaliene ikke lenger kommer fra planteriket.

Limonene

En naturlig kjemisk stede i skinn av appelsiner, sitroner, lime og grapefrukt, bringer limonen en subtil sitrus essens å rose eterisk olje. Limoneneâ € ™ s snerpende egenskaper gjør det ideelt i mindre doser for hudbehandlinger og tinkturer. Isolert og brukes i høyere konsentrasjoner, er limonen en naturlig rensemiddel. I høyere konsentrasjoner, ita € ™ s selv brukt til å lage maling og i kjølevæsker.

Eugenol

En del av fedd olje, bringer eugenol beroligende, anti-inflammatoriske egenskaper å rose eterisk olje. Eugenol havner en naturlig smertestillende middel som kan nummen i huden. Eugenol vises også i såper, kosmetikk og parfyme.

Linalool

En naturlig alkohol til stede i rosentre, bringer linalool et hint av kanel duft å rose eterisk olje. I andre former, serverer linalool som en aktuell insektmiddel, og sin høye vitamin E-innhold kan være terapeutisk for huden. Mange produsenter av personlige produkter, inkludert body lotion, såper og sjampo inkluderer også linalool i sine ingredienser. Linalool kan forårsake fakkel-ups av eksem hvis produkter som inneholder stoffet blir brukt for tungt til personer med en historie av hud uorden.

Myrcen og Pinene

Disse relaterte eterisk olje forbindelser tjene som kjemiske komponenter i etableringen av smaker og dufter. Produsenter bruker ofte myrcen i parfymer og i reseptbelagte og over-the-counter narkotika. Stikkluktende pinen representerer en viktig ingrediens i tea tree olje, og er utplassert i deodoranter og i hud medisiner. Forskere ved University of Minnesota har rapportert at pinen besitter antibakterielle egenskaper når påføres huden.

Vyvanse Vs. Strattera for voksne

Vyvanse og Strattera er medisiner som brukes i behandling av ADHD. Strattera er den første ikke-sentralstimulerende stoffet godkjent for bruk med ADHD, og ​​det har en helt annen bivirkningsprofil enn sentralstimulerende midler som Vyvanse.

Kjemisk Difference

Vyvanse (lisdexamfetamine) er et sentralstimulerende prodrug og omdannes til dextroamphetamine av enzymer i mage-tarmkanalen. Det virker hovedsakelig på signalstoffet dopamin. Strattera er et ikke-sentralstimulerende, først og fremst virker på signalstoffet noradrenalin.

Effekt

Begge stoffene har vært generelt klinisk bevist å lindre ADHD symptomer, men noen individer reagerer forskjellig på hver.

Side Effects

Vyvanse, å være en stimulerende, kan forårsake akutt takykardi, forhøyet blodtrykket og i noen tilfeller eufori. Bivirkningene av Strattera er mer subtil og generalisert, inkludert søvnløshet, seksuell dysfunksjon og "bomull munnen."

Onset

Som alle amfetamin, har Vyvanse en umiddelbar terapeutisk start, vanligvis innen en time etter at den første dosen. Strattera kan ta flere uker før sin terapeutiske fordeler blir lagt merke til.

Misbruk Potential

Vyvanse er ikke like vanedannende som eldre former for amfetamin som Adderall, men misbruk er fortsatt en risiko; det er en Schedule II narkotika på grunn av dette. Strattera produserer ingen "liking" effekt, og er ikke betraktet som et stoff som kan bli misbrukt.

Bivirkninger av Vyvanse medisiner for ADHD

Vyvanse i merkenavnet for lisdexamfetamine dimesylat. Det er et sentralstimulerende medikamenter som påvirker sentralnervesystemet. Det er foreskrevet for behandling av Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). Medisinen hjelper ved å øke ens evne til å ta hensyn, forblir fortsatt og kontroll impulser.

Søvnløshet

Pasienter som tar Vyvanse kan oppleve problemer med å sove. De kan ha problemer med å få sove og bor sover om natten.

Magen bivirkninger

Vyvanse kan forårsake kvalme, magesmerter og oppkast. Appetitt kan reduseres i tillegg.

Hodepine

Noen pasienter som tar Vyvanse kan oppleve hodepine.

Mood Endringer

Noen pasienter som tar Vyvanse kan oppleve irritabilitet, spesielt når medisinen har på seg av hver kveld.

Andre mulige bivirkninger

Andre bivirkninger kan omfatte utslett, tørr munn og svimmelhet.

Vyvanse bivirkninger hos barn

Vyvanse er et merkenavn for lisdexamfetamine dimesylat, som er en reseptbelagte medisiner som stimulerer sentralnervesystemet. Til tross for sin effektivitet for bruk i behandling av oppmerksomhetssvikt hyperaktivitet lidelse, og (ADHD) hos barn i alderen seks til 12, Vyvanse utgjør en risiko for bivirkninger.

Typer bivirkninger

Hos barn, de vanligste bivirkningene av Vyvanse inkluderer redusert appetitt, søvnløshet, irritabilitet, øvre magesmerter, oppkast og vekttap.

Betydning

De vanligste bivirkningene av Vyvanse oppstå i mellom 9 og 39 prosent av barn som tar stoffet, ifølge amerikanske Food and Drug Administration kliniske studier publisert på rxlist.com.

Legemiddelinteraksjoner

Rusmidler som hypertensjon tiazider og MAOI antidepressiva øker risikoen for bivirkninger fra Vyvanse.

Advarsel

Vyvanse har potensial til å være vanedannende hos barn, og hvis avviklet plutselig forårsaker symptomer på abstinens, inkludert tretthet og depresjon. I sjeldne tilfeller, tilbaketrekning fra Vyvanse fører til psykose eller symptomer som ligner på schizofreni.

Risiko

Hos barn med udiagnostisert hjertefeil, har Vyvanse potensial til å forårsake hjerteinfarkt eller plutselig død, ifølge rxlist.com. Andre risikoer for barn i forbindelse med Vyvanse omfatter plutselig aggresjon, kramper, uklart syn, rykninger og tics, og veksthemming.

Hvordan Vyvanse i behandling av voksne og barn ADHD

Attention Deficit Hyperactivity Disorder er en som plager millioner av amerikanere på en daglig basis. Avhengig av nivået av ADHD, kan du kreve bruk av sentralstimulerende midler. Sentralstimulerende midler har en opphevende effekt på hjernen av en ADHD person i at det faktisk roer dem i motsetning til å vekke dem. Selv om andre medisinske behandlinger er tilgjengelige, sentralstimulerende midler forblir den høyeste i effekt. En av de nyeste ADHD sentralstimulerende midler tilgjengelig er lisdexamfetamine, eller "Vyvanse."

Bruksanvisning

Avgjøre om du trenger Vyvanse

•  Se en kvalifisert lege for å avgjøre om sentralstimulerende behandling er nødvendig, før du begynner på et sentralstimulerende behandling for ADHD. Ifølge drugs.com, disse medikamentene er vane forming og kan utgjøre sterke bivirkninger, inkludert men ikke begrenset til: søvnløshet, hjertebank, angst og uro.

Ifølge Drug News, er Vyvanse foreskrevet i en gang daglig, 30 mg kapsel som skal svelges hele for å oppnå sine utvidet utgivelse effekter. Kapselen kan også bli tatt fra hverandre og satt inn i et glass vann for å være drakk umiddelbart ved oppløsning.

Monitor hvordan Vyvanse gjør at du føler. Hvis du opplever bivirkninger som hjertebank (racing hjertefrekvens), angst eller andre intense følelser, slutte å ta medisinen og kontakte lege umiddelbart.

Vyvanse er 100% Dexedrine, et medikament som brukes til å undertrykke appetitt. I motsetning til andre stimulerende midler, kan dette stoffet undertrykke appetitt enda mer enn normalt, noe som krever anvendelse av høye proteinsupplement drikkevarer.

Ta kontakt med legen din før du tar en over skranke eller reseptbelagte sovne, hvis Vyanese gjør det vanskelig for deg å gå i dvale.

Tips og advarsler

  • Vyvanse, som alle sentralstimulerende stoffer kan gi bivirkninger som kan bli så problematisk det kan være lurt å slutte deg selv eller barnet ditt mot å bruke stoffet. Hvis ja, må du kontakte legen din. Som med alle medisiner, er utdanning nøkkelen. Forskning og lære alt du kan om Vyvanse.

Hjelp for Weight Loss på Vyvanse

Vyvanse er et sentralstimulerende medisiner foreskrevet i behandling av ADHD. Som med en hvilken som helst sentralstimulerende medikamenter, er en av de bivirkninger av Vyvanse redusert appetitt, noe som kan føre til vekttap. Mens noen voksne kan finne denne bivirkningen ønskelig, kan det være skadelig for barn som fortsatt vokser hvis de taper for mye vekt. Hvis barnet ditt tar Vyvanse og opplever betydelig vekttap, er det noen ting du kan gjøre for å hjelpe ham.

Timing av medisiner

Tar Vyvanse på et annet tidspunkt på dagen kan hjelpe til med vekttap. Noen mennesker opplever at det er lettere å ta Vyvanse etter frokost, så de kan ha mat i sine systemer før Vyvanse tar bort deres appetitt. Tar Vyvanse tidlig på dagen kan også hjelpe, fordi effektene kan da slites av i tide for pasienten å spise middag på kvelden.

Mealtime Påminnelser

Noen mennesker på Vyvanse kan ha å spise når de ikke er sultne. I dette tilfellet, hvis en person tar Vyvanse husker å planlegge måltider i sin dag, kan hun opprettholde en sunn vekt, selv om sin appetitt er redusert. Siden større måltider kan være uappetittlig for noen med ingen matlyst, kan du prøve å spise små, sunne måltider og snacks hele dagen i stedet.

Alternative løsninger

Hvis endringer i rutinen bevise mislykket, snakke med barnets lege om alternative medisiner han kan ta. Det kan være at for barnet ditt, forårsaker Vyvanse et betydelig vekttap og er derfor ikke riktig medisin for ham. Andre sentralstimulerende midler kan gi de samme hyperaktivitet reduserende effekter uten problemet med vekttap. Mye av ADHD behandling innebærer prøving og feiling, så det kan være tid for barnet ditt til å prøve en ny medisin hvis Vyvanse er hindering hans evne til å vokse skikkelig.

Lav purine innhold Foods

Lav purine innhold Foods


Purine er et stoff som finnes i matvarer og den menneskelige kroppens celler. Puriner inneholder en del av den genetiske struktur av celler. Urinsyre former i blodet når purin brytes ned. Urinsyre skilles ut via nyrene, men noen ganger høye nivåer akkumulere. Det overskytende urinsyre lagres i leddene som ankler resulterer i gikt, en smertefull tilstand. I tillegg til medisinering, en diett lav på puriner bekjemper gikt.

Meieriprodukter

Ifølge dietaryfiberfood.com, en 12-årig studie fant at en høyere enn normalt inntak av meieriprodukter gir en lavere enn normalt sjanse for å pådra gikt. Low-purin meieriprodukter omfatter lav- eller fettfri ost, iskrem og fettfritt eller 1% melk. En lav-purine diett bør også være lav i fett. Purin-nivåer måles i milligram, eller mg, per 100 gram, eller g mat. To eksempler på svært lav purine innhold meieriprodukter er cottage cheese, som inneholder 8 mg, og vanlig yoghurt, som har 7 mg. For å illustrere hvor lavt disse innholdet er, sammenligne dem til leveren med 266,4 mg og fjørfe med 130,7 mg.

Brød, korn, pasta og ris

Brød uten gjær er lav i puriner, som for eksempel hvitt brød med 12,2 mg eller knust brød med 15,7 mg. Hvetemel har også et lavt nivå av puriner, 11,5 mg. Kjøp kosher, eller usyret brød, for å unngå puriner. Drugs.com steder på sin liste over lave purine matvarer frokostblandinger, pasta og makaroni sammen med brød. Ris er en annen mat på sin liste, på grunn av sitt innhold av 5,9 mg.

Andre Foods

En liste over matvarer med lave nivåer av puriner inneholder nøtter, peanøttsmør, krem ​​supper, brus, kaffe og te, gelatin, kjeks og kaker i små mengder, frukt og fruktjuicer, sjokolade og tomater. Spis ikke mer enn tre eller fire egg per uke; egg gjør den lave purine listen. Lys grønne grønnsaker er fine; mørke grønnsaker som spinat, erter og asparges er det ikke.

Generelle retningslinjer

Du vil ikke finne noen kjøtt eller sjømat på lavt liste purine innhold. En generell regel er at noe mat høy i protein er høy i purine. Limit øl og alkohol, som er høy i puriner. Vin er bedre, men sjekk med legen din. Konsumere alkohol i moderate mengder. Gikt øker risikoen for hjertesykdom; Kombinert med lavt fettinnhold og en lav-purin for å minimere risiko.

Hvordan Sammenlign Ellaginsyre Innhold av Pomegranate & Bringebær

Hvordan Sammenlign Ellaginsyre Innhold av Pomegranate & Bringebær


Ellaginsyre er en viktig del av alternative kreft behandlinger. Det antas at ellaginsyre bremser tumorvekst, dreper eksisterende kreftceller og hindrer kreft fra forming. Ellaginsyre er funnet i 46 varianter av frukt og nøtter, men er også tilgjengelig i supplement form.

Ellaginsyre innhold i Bringebær

For å sammenligne ellaginsyre innholdet i granat og bringebær, er det nødvendig å kjenne den omtrentlige konsentrasjon av ellaginsyre i disse frukter.

Svarte bringebær har 5,37 mg ellaginsyre per gram hel frukt. Dette funker til omtrent halvparten av en prosent.

Ulike varianter av røde bringebær har varierende grad av ellaginsyre, men de fleste er mellom 3 mg og 4 mg av ellaginsyre per gram av hele frukten, eller mellom en tredjedel og to femtedeler av en prosent.

Frø har et høyere nivå av ellaginsyre etter vekt.

Bringebær regnes som "høy" bærere av ellaginsyre sammenlignet med jordbær og blåbær, som er middels og lav, henholdsvis.

Ellaginsyre innhold i Pomegranate

Granatepler inneholder i underkant av 15 prosent ellaginsyre innhold per frukt, noe som gjør det like høy eller høyere enn bringebær. Det er mange granateple kosttilskudd hevder oppover på 40 prosent ellaginsyre, men disse nivåene ikke forekommer naturlig, og er lagt til, noe som gjør dem mindre pålitelig.

Hvilken du skal velge?

Begge frukt er høy i ellaginsyre og veldig næringsrik. Begge frukt kan være en verdifull del av en anti-kreft diett.

Hvordan virker Vyvanse Arbeid for depresjon?

Amfetamin (Dexedrine, Adderall) blir noen ganger brukt som en siste utvei alternativ for behandlingsresistent depresjon. Vyvanse er en amfetamin pro-narkotika; en gang i kroppen, blir den omdannet til d-amfetamin, og kan således brukes i stedet for eldre amfetamin preparater for dette formål.

Kjemi

De fleste antidepressiva, inkludert SSRI og eldre trisykliske familie av antidepressiva påvirker først og fremst signalstoffet serotonin. Vyvanse rammer først og fremst dopamin og noradrenalin.

Virkningsmekanisme

Dopamin er den primære nevrotransmitter på jobb i hjernens belønnings og mål søkende kretser. Vyvanse inhiberer reopptak av dopamin (og i mindre grad norepinefrin), "amplifisering" effektene av disse kretser.

Subjektive Effects

Ved å manipulere hjernen belønning og målrettede søker kretser, stimulerer Vyvanse generell motivasjon og reverserer anhedonia (manglende evne til å ta glede i normale aktiviteter).

Effekt

Amfetamin generelt vil føre til umiddelbar terapeutisk respons i de fleste depressive pasienter. Amfetamin er korttidsvirkende legemidler, imidlertid, og som dose forlater systemet, vil returen depresjon som regel være mer intense enn base-line depresjon. Vedvarende dosering er ikke mulig så toleranse for Vyvanse vil øke raskt.

Farene

Kontinuerlig må dosen størrelse på Vyvanse nødvendig ved behandling av depresjon stige som utvikler toleranse. På et tidspunkt, vil amfetamin psykose bli et problem på grunn av stor dose. Selvmord er også alltid en risiko, spesielt under "crash" perioden.

Hvordan man skal håndtere Vyvanse bivirkninger

Hvordan man skal håndtere Vyvanse bivirkninger


Lisdexamfetamine dimesylat eller Vyvanse, er en reseptbelagte medisiner for behandling av attention-deficit hyperactivity disorder, eller ADHD. Bivirkninger er lik de andre sentralstimulerende medikamenter. Mange bivirkninger vil gå bort med fortsatt bruk. Inntil da, kan mestringsstrategier hjelpe deg med å håndtere bivirkningene.

Bruksanvisning

•  Ta kontakt med legen din om medisiner for mageproblemer. Øvre mage smerte er en vanlig bivirkning av Vyvanse, ifølge selskapets hjemmeside Vyvanse.com. Ring legen din dersom du har vanskelig bevegelse, blodig diaré eller brystsmerter.

•  Gå til legen din dersom du opplever tørr munn. Hun kan foreskrive medisiner for å stimulere spyttproduksjon, eller til og med vurdere å bytte deg fra Vyvanse til en ny medisin.

Spis høyere kalori mat for å hindre vekttap hvis Vyvanse minsker appetitten. Ikke slå til mat høy i mettet fett og transfett, som kjeks og kaker. Velg sunt fett finnes i nøtter, avokado eller olivenolje. Konsumere næringsrike, høy-kalori mat som tørket frukt og ost. Drikk kaloriholdige drikker med masse vitaminer, som juice og smoothies.

Prøv mosjon, stress management teknikker eller rådgivning hvis Vyvanse gjør deg irritabel. Sørg for at din kjære vet at medisinen forårsaker denne bivirkningen, og beklager hvis du piske ut.

Unn kvalme med over-the-counter reisesyke medisiner. Spør legen din hvor ofte det er trygt å bruke disse medikamentene.

Fortell legen din at du ønsker å bytte til en annen medisin hvis du ikke kan håndtere svimmelhet, en annen mulig bivirkning. Svimmelhet behandles vanligvis ved å dele med den underliggende årsak som indre øret infeksjoner eller migrene, ifølge MayoClinic.com.

Ta din siste dose av Vyvanse tidlig i morgen for å hindre søvnløshet. Hvis du fortsatt ikke får sove, snakke med legen din om reseptbelagte sove medisiner eller en ny ADHD medisinering.

Varsle legen din umiddelbart hvis du opplever aggresjon, unormale tanker eller atferd, mani, veksthemming, forverring av bevegelse eller verbale tics, Tourettes syndrom, tåkesyn, symptomer på depresjon eller bipolar lidelse, kramper eller unormale EEG, høyt blodtrykk eller symptomer som tyder på hjerteproblemer, for eksempel brystsmerter eller besvimelse.

Tips og advarsler

  • Bruk av sentralstimulerende medisiner kan føre til avhengighet. De har også vært sjelden forbundet med plutselig død eller alvorlige kardiovaskulære bivirkninger.

Forskjellen mellom Concerta og Vyvanse

Concerta (metylfenidat HCl) og Vyvanse (lisdexamfetamine dimesylat) er to medisiner som brukes for behandling av Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). Begge medikamentene er sentralstimulerende midler som er tatt en gang daglig.

Historie

Konserten ble godkjent av FDA i 2000. Vyvanse ble godkjent av FDA i 2007.

Skjemaer

Vyvanse er tilgjengelig i 30 mg hvite og oransje kapsler, 50mg hvite og blå kapsler og 70mg blå og oransje kapsler. Concerta er tilgjengelig i 18 mg gule tabletter, 27 mg grå tabletter, 36 mg hvite tabletter og 54 mg brunrøde tabletter.

Kjemi

Vyvanse er et pro-medikament som skal bli metabolisert i kroppen og omdannes til et amfetamin, som er et aktivt medikament. Concerta inneholder metylfenidat, en relatert til amfetamin narkotika, i sin aktive form.

Misbruk

Vyvanse og Concerta er både tidsplan II kontrollerte stoffer og har en høy risiko for misbruk og avhengighet. I motsetning til Concerta, har Vyvanse lavt potensial for å bli misbrukt av innånding, siden det ikke er omgjort til et aktivt medikament med mindre tatt muntlig.

Lignende medisiner

Concerta og Vyvanse har svært like bivirkninger, inkludert søvnløshet, tørr munn, uro og tap av matlyst. Ikke alle personer som opplever bivirkninger av Concerta vil oppleve de samme bivirkningene fra Vyvanse.

Bivirkninger av Vyvanse

Vyvanse er en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle ADHD. Til tross for dets effektivitet, Vyvanse utgjør en risiko for bivirkninger hos noen pasienter.

Betydning

Ifølge studier publisert av Food and Drug Administration på RxList, 10 prosent av pediatrisk og 6 prosent av voksne deltagerne avviklet bruken av Vyvanse på grunn av bivirkninger.

Typer Vanlige bivirkninger

Vanlige bivirkninger av Vyvanse inkluderer redusert appetitt, hodepine, irritabilitet, kvalme, søvnforstyrrelser og søvnløshet, øvre magesmerter, oppkast og vekttap.

Funksjoner: Misbruk og avhengighet

Vyvanse er en amfetamin og noen ganger fører til fysisk avhengighet og rusmisbruk. Abstinenssymptomer oppleves av de avhengige Vyvanse er tretthet, depresjon, hyperaktivitet, alvorlige søvnproblemer og personlighetsendringer.

Risiko

Vyvanse har potensial til å forårsake alvorlige nevrologiske bivirkninger, inkludert psykose, mani, aggresjon, kramper, tåkesyn og symptomer på Tourettes syndrom.

Advarsel

Plutselig død, hjerteinfarkt og hjerneslag er mulig i voksne som tar Vyvanse. Barn som tar Vyvanse i lange perioder av gangen kan lide hemmet vekst.

Kan du teste Fruit Drinks for vitamin C innhold?

Mange fruktdrikker nå annonsere at de er beriket med vitamin C. Du kan gjøre en enkel test for å se om dette er sant, og for å sammenligne hvilke drinker inneholder mest vitamin C.

Kan du teste Fruit Drinks for vitamin C innhold?

Inn i den gjennomsiktige plasten cup Hell vann til det er to tredjedels full.

Sett tre dråper jod i koppen med vann.

sprute en liten sprøyte stivelse i vannet. Det bør snu en dyp blå-lilla farge.

4 Ha en sprudlende vitamin C tablett i koppen og observere hva som skjer. Oppløsningen skal slå klart. Vitamin C reduserer de fargede jod molekyler (laget av to jodatomer) til fargeløse ioner (en enkelt jodatom).

5 tomme koppen og skyll den ut.

Gjenta den samme fremgangsmåten som ovenfor: fyll opp med vann, tilsett tre dråper jod, deretter sprute på noen spray stivelse.

Legg til din første test frukt drikke en dråpe om gangen, telle hvor mange dråper du må legge til for å slå løsningen klar. Hvis det ikke slutt slå løsningen klar, så drikken ikke inneholder vitamin C.

Gjenta dette eksperimentet for hver test drink. Du kan sammenligne hvilke drikker inneholder den mest vitamin C ved å sammenligne antallet av dråper det tok for å slå oppløsningen klar. Drinker med mest vitamin C vil være de som tok minst antall dråper for å slå løsningen klar.

Matvarer med høyt kalium innhold

Matvarer med høyt kalium innhold


Kalium er et viktig og viktig næringsstoff for kroppen, og det kan bidra til å redusere blodtrykket og regulere nerve funksjon. Det er lett å bli mangelfull på kalium, som kan føre til tretthet, svakhet og problemer med hjertet. Heldigvis, det er visse matvarer som du kan spise for å være sikker på at du får riktig mengde kalium i kosten.

Bananer

Bananer er et godt elsket frukt inneholder høye nivåer av kalium. En middels banan inneholder 400 mg kalium.

Avokado

Avokado ikke bare inneholde 975 mg kalium hver, men er også full av gode enumettet fett.

Cantaloupe

En kopp cantaloupe inneholder 427 mg kalium, og det er også full av vitamin C og A.

Tomater

Tomater inneholder 427 mg kalium for hver kopp, og er betraktet som en "supermat" for sin høye nivåer av vitamin C.

Spinat

Spinat er høy i jern og vitamin A, og det også inneholder 335 mg kalium for hver 2 kopper.