Digidexo.com

sympatektomi

Sympatektomi for umedgjørlig Pain

Sympatektomi er en kirurgisk prosedyre som brukes til å behandle en rekke medisinske tilstander. Selv om disse helseproblemer bør tas opp av mer konservative metoder først, en sympathectomy viser seg ofte å være den mest effektive behandlingen.

Resultater

Under en sympathectomy blir de sympatiske nerver ødelagt i den hensikt å øke blodstrømningen og reduserer smerten forbundet med trange blodkar.

Beskrivelse

En sympatektomi er en minimal invasiv prosedyre der kirurgen gjør et lite snitt og setter inn en fiberoptisk rør, noe som gjør at nervene som skal vises på en skjerm. Kirurgen bruker lasere og bittesmå saks for å løsne ganglia.

Alternativ Prosedyre

Leger kan også utføre en tilsvarende, mindre inngrep ved å ødelegge ganglia gjennom elektroder festet til huden.

Effektiviteten

Avhengig av formålet med kirurgi, sympathectomies er mellom 75 prosent 90 prosent effektive for behandling av smerte. Pasientene er vanligvis i stand til å gjenoppta normale aktiviteter i løpet av få dager.

Forsikring Dekning

Mesteparten av tiden, vil forsikringsselskaper dekker disse operasjonene dersom de anses medisinsk nødvendig.

Hva er Torakoskopisk sympatektomi?

Hva er Torakoskopisk sympatektomi?


Torakoskopisk sympathectomy løser primær hyperhidrose, Raynauds fenomen og overdreven ansikts rødmende. I løpet av fremgangsmåten, en kirurg delvis deaktiverer nerven som styrer svettekjertlene, samt utvidelse av blodårer i nærheten av overflaten av huden i ansiktet og fingre. Utføres som en minimal invasiv prosedyre, har thoracoscopic sympathectomy noen risiko, men folk som gjennomgår operasjonen opplever ofte senere svette problemer i andre deler av kroppen sin.

Om Primær hyperhidrose

Mennesker med primær hyperhidrose svette voldsomt fra armhulene (axillae), hender og føtter selv når luften er kjølig og når de ikke er å øve seg. Primær hyperhidrose påvirker mellom 2 og 3 prosent av den amerikanske befolkningen og har en tendens til å kjøre i familier. Tilstanden forårsaker ikke smerter, men det kan gjøre lider ubehagelig og sosialt tilbaketrukket.

Om Raynauds fenomen

Når folk som opplever Raynauds fenomen er utsatt for kulde eller stressende situasjoner, blir huden av deres ører, fingre, nese eller ører hvit så blå. Primær Raynauds fenomen rammer oftest kvinner yngre enn 30 år og skjer uten en bestemt årsak, for eksempel blokkerte arterier (aterosklerose) eller tidligere frostskader. Så mange som 5 prosent av innbyggere i USA har tilstanden. Angrep av primær Raynauds fenomen vanligvis ikke forårsake smerte eller kribling.

Prosedyre

Under en thoracoscopic sympatektomi, en kirurg servere og sel høyre side av det sympatiske nerve, som går langs innsiden av ryggsøylen. Nerven blir kuttet ved et punkt parallell til rommet mellom den andre og tredje ribbe. De fleste torakoskopiske sympathectomies blir nå utført som endoskopiske prosedyrer, hvor kirurgen gjør et lite innsnitt under høyre armhule til å få tilgang til det sympatiske nerve og benytter en fleksibel kamerakabel for å styre anvendelsen av kirurgiske instrumenter. Pasienter som gjennomgår endoskopisk thoracoscopic sympatektomi får narkose og må ha sin høyre lunge deflatert under operasjonen, men pasienter vanligvis ikke trenger å bli på sykehuset over natten. Full gjenoppretting oppstår i løpet av få dager.

Risiko og komplikasjoner

Pasienter kan forvente noen smerte etter en thoracoscopic sympathectomy. Også gjør en innledende thoracoscopic sympathectomy ikke alltid løse pasientens problem, så en annen prosedyre kan være nødvendig. Sjeldnere risiko fra fremgangsmåten omfatter lungekollaps på grunn av oppsamling av luft i brysthulen i løpet av kirurgi og utilsiktet skade på andre nerver i nærheten av det sympatiske nerve. Noen pasienter har utviklet Homers syndrom etter thoracoscopic sympatektomi, opplever tunge øyelokk, trange elever og redusert ansikts svette.

Prognose

Thorax kirurg Y. Rajesh og kolleger fra Royal Liverpool universitetssykehus undersøkt kort- og langsiktige resultater for 40 personer som hadde gjennomgått thoracoscopic sympathectomy. Skrive i november 2002 "Postgraduate Medical Journal," de britiske forskerne registrert at alle unntatt fire av de undersøkte pasientene hadde sin armhulen svette, rødmende og hud tone problemene løses ved thoracoscopic sympathectomy. Men 28 pasienter, eller 77 prosent av dem, senere opplevde ukontrollert svetting fra ryggen, kister eller lår. En annen 8 pasienter (22 prosent) begynte å svette fra deres ansikter når de spiste.

Thoracic sympatektomi Prosedyrer

Hva er Thoracic sympatektomi?

Thoracic sympatektomi er en prosedyre som behandler hyperhidrose, en tilstand som forårsaker overdreven svetting. Selve inngrepet behandler svette i håndflatene eller ansikt. I utgangspunktet kutter thorax sympathectomy av nervesignaler fra hjernen som forteller kroppen til å svette utover det som er nødvendig.

Post-kirurgisk prosedyre

Kirurgen råder sin pasient å slutte å ta visse legemidler, for eksempel aspirin, ibuprofen, vitamin E og warfarin dager før operasjonen skal utføres. Disse medikamentene hindrer blodet fra clotting og kan hemme suksessen til operasjonen. Hvis pasienten er en røyker, kirurgen også råder ham til å slutte. På kvelden før operasjonen, pasienten avstår fra å spise eller drikke før midnatt og tar narkotika hans lege har foreskrevet for ham.

Thorax Sympatisk Prosedyre

Før operasjonen, er pasienten gitt en generell anestesi. Etter at pasienten er under narkose, gjør kirurgen to eller tre små snitt under armen. På siden der disse snittene blir gjort, tømmes kirurgen pasientens lunge, forårsaker den til å kollapse. Dette er gjort for å hindre luft fra å bevege seg ut av pasientens kropp under operasjonen og for å tillate kirurgen mer plass til å utføre den kirurgiske prosedyren. Kirurgen setter et endoskop, som er et lite kamera, inn i pasienten. Endoskopet er festet til en skjerm satt opp i operasjonssalen. Kirurgen bruker skjermen som en guide gjennom den kirurgiske prosedyren. Når kirurgen lokaliserer nervene som kontrollerer svette, skjærer hun eller ødelegger dem. Etter at kirurgen blåses pasientens lunge og lukker snittene med suturer, begynner hun samme prosedyre igjen, på den andre side av pasientens kropp. Hele fremgangsmåten utføres i en time.

Finnes det en pille for overdreven svette?

Dreven svetting i hender, føtter, ansikt eller underarmer er medisinsk betegnet hyperhidrose og rammer ca tre prosent av befolkningen. Medisinsk, er tilstanden ufarlig; men, for dem som er rammet med hyperhidrose tilstanden forårsaker ekstremt ubehag og sosial forlegenhet. Tilstanden kan behandles med oral medisiner, Botox-injeksjoner eller kirurgiske prosedyrer.

Typer

Primær hyperhidrose er karakterisert ved overdreven svette som ikke er relatert til en annen medisinsk tilstand og ikke er en bivirkning av medisiner. Det oppstår vanligvis begynner i barndommen eller ungdomsårene og påvirker en bestemt del av kroppen. Svette er ikke opplevd under søvn.
I sekundær hyperhidrosis oppstår overdreven svetting som resultat av en underliggende medisinsk tilstand eller som en bivirkning fra medisiner. Svette ofte forekommer i perioder med søvn, samt våkne timer.

Forebygging / løsning

Behandlingsalternativene spenner fra lokal applikasjon av pulver eller antiperspiranter til kirurgiske tiltak for å begrense overdreven svetting. Topiske applikasjoner er den første behandling, og kan være effektive for mange individer.
Iontoforese har vist seg å være effektiv for et bredt spekter av mennesker. Den bruker vann for å gjennomføre en mild elektrisk strøm på huden til det berørte området, generelt svett flatene eller føtter. Pasienten, under tilsyn av en lege, soaks føttene eller hendene i løsningen i 20 til 40 minutter på en vanlig tidsplan for alternerende dager for opp til 10 dager, eller inntil svetting har sunket til et akseptabelt nivå. Vedlikehold krever gjentatte behandlinger fra en gang i uken til en gang i måneden

Effekter

Botox-injeksjoner har vært effektiv i å redusere overdreven svetting med 50 prosent i 81 prosent av pasientene. Små mengder av Botox er injisert inn i det lokale området av overdreven svetting. Effektene er midlertidig og kan kreve gjentatte injeksjoner i intervaller på 6 til 17 måneder.
Når andre behandlinger har vært mislykket, kan lokale kirurgiske prosedyrer utføres for å skrape eller fjerne det svettekjertlene. Resultatene variere, men ofte er vellykket.

Betraktninger

Som en siste utvei, noen pasienter velger Endoskopisk Thoracic sympatektomi, eller ETS. Denne fremgangsmåten involverer invasiv kirurgi hvor en liten kameraet settes inn under armen, og som brukes til å vise brysthulen. Nerve ansvarlig for regulering av svetting klemmes eller kutte for å avskjære signalet for overdreven svetting. Prosedyren krever deflasjon på en lunge for å få tilgang til nerve. Det er reinflatert og prosedyren blir gjentatt på den motsatte side.

Advarsel

ETS medfører en reduksjon i svette i hendene, føttene, under armene og i ansiktet, men en stor bivirkning er kompenserende svette på ryggen, lårene eller magen i 80 prosent til 90 prosent av pasientene. Kompenserende svette er ofte mer plagsomt enn de opprinnelige klager, med 50 prosent av de pasientene som opplever kompensatorisk svetting som krever skifte klær i løpet av dagen på grunn av overflødig svette.

Hvordan Stopp svette hender

Overdrevet svette hender er mer enn bare en problemfri, og kan være en indikasjon på en underliggende medisinsk tilstand. Mens angst pleide å bli tolket som en hovedårsak for svette håndflater, er det bare én slik grunn blant mange. Nesten tre prosent av amerikanerne lider av overdreven svetting, kalt hyperhidrosis. Noen behandlingstilbud omfatter ekstra styrke antiperspiranter, muntlig medisiner, elektrisk terapi og kirurgi. Dessverre er det ingen billige løsninger for svette håndflater; hvis forårsaket av angst, kan avspenningsteknikker hjelpe, men hvis det er et symptom på hyperhidrose, trenger du en lege for å overvåke behandlingen.

Hvordan Stopp svette hender

•  Finn ut om din svette håndflater er knyttet til angst. Hvis de er, så arbeider med en terapeut for å avlaste en angstresponsen kan minimere svette hender. Hvis terapi alene er ikke nok til å redusere angst, så bør du snakke med legen din om muntlige medisiner.

Påfør antiperspiranter til hendene hvis svette er fra hyperhidrosis. Drysol er en spesielt formulert resept-styrke antiperspiranter. For å bruke det, gni det på hendene og la det lufttørke. Det kan bare brukes et par ganger i uken, ellers hendene kan bli over-tørr.

Spør legen din om alternative behandlinger. Botulinumtoksin (Botox) har vist seg å dramatisk redusere svetting, som har en rekke andre medikamenter, inkludert oksybutynin, glykopyrrolat, Propantheline bromid og benzatropine. Hver av disse har forskjellige alvorlige bivirkninger, så det er viktig å diskutere dem med legen din. Hver person er forskjellig, så du kan finne at en medisin som fungerer for deg, mens en annen ikke.

Finn ut om hvorvidt lokale dermatologi klinikker tilbyr iontophoresis, som bruker elektrisk stimulering for å redusere svetting. Mange rapporterer suksess med det, men det er ineffektiv for andre. En vanlig bivirkning er et svakt grep. Igjen, snakk med legen din om dine muligheter.

Be om informasjon om kirurgi. Den kirurgiske prosedyren for hyperhidrosis kalles endoskopisk thorax sympatektomi. Det fungerer ved å kutte av svettekjertlene i hendene fra det sympatiske nervesystemet. Den har en høy suksessrate, men kan føre til svette skifte til andre områder. På toppen av det, kan de nervene som forteller hendene til å svette regenerere, noe som resulterer i svetting. De fleste leger vil ikke la deg gjøre denne prosedyren med mindre du har prøvd andre metoder for å redusere svetting, på grunn av sin permanency. Før du går gjennom med det, sørg for at du vet alt om risiko og fordeler.

Hint

  • Når du først begynner å bruke ekstra styrke antiperspiranter, kan det hende du trenger å bruke dem daglig inntil de er effektive, og deretter gjenta en eller to ganger i uken.
  • Mange av disse fremgangsmåter har alvorlige bivirkninger. Sørg for at du bruker medisiner med tilsyn av lege.

Hvordan bli kvitt svette hender

Hvordan bli kvitt svette hender


Ifølge National Institutes of Health, overdreven svetting, eller hyperhidrose, påvirker anslagsvis 2,5 prosent av befolkningen. Overdreven flaten svetting kan føre til hudirritasjon, soppinfeksjoner og bakterielle infeksjoner i huden. Svette håndflater kan også forstyrre arbeid og relasjoner, og kan forårsake alvorlig skade en persons selvtillit og selvfølelse, ifølge Columbia University Medical Center. Mens den eksakte årsaken til overdrevent svett flatene ikke er kjent, er det antatt å skyldes en hyperaktiv sympatiske nervesystemet. De fleste behandlinger for hyperhidrosis fokusere på denne teorien.

Hvordan bli kvitt svette hender

utelukke andre mulige medisinske årsaker til overdreven svetting ved å gå til generelle lege eller en hudlege. Fordi noen vanlige medisiner kan føre til overdreven svetting, inkludert visse antidepressiva, vil hele medisinske historie må evalueres før en diagnose eller behandling kan vurderes.

Påfør antiperspirant til håndflatene for å redusere svetting. Ifølge National Institutes of Health, sterke antiperspiranter, som for eksempel de som inneholder 15 prosent eller mer aluminiumkloridhexahydrat, hjelpe kontroll svette ved å plugge svettekanalene. For palm program, bør antiperspirant brukes om natten og vaskes av i morgen.

Styr stress og angst med biofeedback eller andre midler. Svette håndflater er en normal reaksjon på stress og angst, og kroniske angstlidelser kan forårsake eller forverre overdreven svetting i håndflatene.

Prøv å iontophoresis, en FDA-godkjent behandling som krever innlevelse av hendene i en gryte fylt med vann. Under denne behandlingen, sender en spesiell enhet en strøm av elektrisitet gjennom vannet, og spenningen blir gradvis inntil en prikkende følelse er filt. Ifølge American Academy of Dermatology, må iontoforetiske behandlinger gjentas annenhver dag i minst en uke før det er en merkbar nedgang i svette. Iontoforetiske maskiner krever en resept, og bivirkninger kan være smerte, blemmer eller sprukket.

Ta en oral medisin for tilfeller av svette hender som ikke klarer å svare på hjem rettsmidler eller biofeedback. Flere stoffer er tilgjengelig som har vist seg å være effektiv på å bli kvitt svette hender, inkludert glycopyrrolate, Propantheline bromide, oksybutynin og benzatropine. The American Academy of Dermatology sier at betablokkere er effektive i noen tilfeller, spesielt når stress eller angst bidrar til overdreven svetting.

Få Botox-injeksjoner i håndflatene for å behandle overdreven svetting. Ifølge American Osteopathic College of Dermatology, er Botox effektiv på å kontrollere svette håndflater i flere måneder av gangen, og studere resultatene publisert i en 2001 utgaven av "American Family Physician" viste at Botox reduserer svette i håndflatene ved å hemme frigjøring av acetylcholin, en nevrotransmitter som er involvert i stimulering av svettekjertlene.

Be legen din om endoskopisk thorax sympatektomi (ETS), som er et kirurgisk inngrep utføres med små kameraer og snitt. Ifølge Society of Thoracic Surgeons, innebærer kirurgi fjerne eller ødelegge den delen av det sympatiske nerve, kalt T2 ganglion, som er forbundet med svette i håndflatene. Mens ETS kirurgi kan kurere noen tilfeller av overdreven flaten svetting, bærer det en høy risiko for permanente, og alvorlige bivirkninger, i henhold til den internasjonale hyperhidrose Society.

Hint

  • Hvis du raskt vil tørke opp svette håndflater, smøre litt maismel mellom håndflatene.

Remedy for svette håndflater

Hyperhidrose, eller tilstand som fører til overdrevent svett håndflatene, føtter og armhuler, kan forårsake daglig forlegenhet og vanskeligheter for lider. I forekomst av overdrevent svett håndflatene (som er kjent som palmoplantar hyperhidrose), kan hyperhidrose føre til problemer med å holde gjenstander og skjelvende hender.

Hva er årsaken til svette håndflater?

Svette flatene kan være på grunn av en rekke faktorer, inkludert symptomer assosiert med en neurologisk eller metabolsk tilstand (for eksempel diabetes), følelsesmessige triggere, eller genetisk sammensetning (for eksempel en mer konsentrert antall svettekjertler). Spise og drikke visse stoffer, som for eksempel de som inneholder koffein og nikotin, kan også forårsake svetting.

Pasienter som opplever hyperhidrose av hendene vil typisk ikke bare svette og drypper av hendene, men de kan også ha forstørret, sensitive eller sprukne hender i løpet av vinteren. Fordi tilstanden ofte påvirker en persons psykologisk velvære, er det viktig å søke behandling.

Konservativ behandling alternativer

Ved å bli diagnostisert med hyperhidrose og avhengig av i hvilken grad pasienten lider, kan en lege først anbefale konservative behandlingstilbud, inkludert:

• En resept-styrke aluminiumkloridoppløsning at når den brukes fungerer ligner på en antiperspirant. Den topiske oppløsning påføres hendene og hindrer overdreven svetting.

• Iontoforese, som er en behandlingsmetode hvor en person som plasserer sine hender i vann som er belastet med en elektrisk strøm. Den nåværende fjerner natrium og klorid molekyler (som produseres når en person svette) fra hendene.

• Aticholinergic medisiner, som er utformet for å blokkere nervesystemets signaler for svetteproduksjonen. Disse medikamentene har vist seg å redusere eller enda stoppe svette.

• Botulinum toxin injeksjoner for å redusere svette, selv om dette ikke har blitt godkjent av FDA for behandling av svette håndflater.

Kirurgiske alternativer

Når konservative metoder mislykkes, kan noen leger anbefaler en operasjon som kalles endoskopisk thorax sympatektomi. Under denne operasjonen bruker en kirurg instrumenter som føres gjennom brystet for å finne og ødelegge en del av nerver som forsyner hudens svettekjertler.

Selv om behandlingen har vist seg meget effektivt, er det mange farer forbundet med denne operasjonen. Lungen må tømmes for å få den beste utsikten over nervene, og prosedyren kan føre til overdreven svetting blir omdirigert til andre deler av kroppen samt nerve-skade-relaterte problemer. Operasjonen er permanent og er ofte bare utføres som en siste utvei.

Tips for å kurere Hyperhidrosis

Hyperhidrose er en medisinsk betegnelse for overdreven svetting. Mange steder av kroppen kan være involvert, men de håndflatene, under armene og fotsålene er de mest vanlige. Hyperhidrose kan være belastende, og mange berørte enkeltpersoner, selvbevisst om deres tilstand, bestemmer seg for å søke legehjelp. Selv om forvaltning av hyperhidrose kan være vanskelig, kan en lege hjelpe guide beslutninger om den beste behandling.

Årsaker

Hyperhidrose kan være følelsesmessig indusert, lokalisert eller generalisert. I lokalisert hyperhidrose, er det problemer med nerver som kontrollerer svette: det kan være for mange ekkrine (svette) kjertler i ett område, eller en vaskulær abnormitet kan føre til overdreven svetting. I generalisert hyperhidrose, er svetting forårsaket av en underliggende prosess, slik som en nevrologisk sykdom, metabolske sykdommer (for eksempel diabetes, hypertyroidisme, gikt, menopause), eller oppstår på grunn av bruken av visse medikamenter (for eksempel propranolol, trisykliske antidepressiva, selektive serotonin reopptakshemmere). I noen tilfeller, ingen årsak til hyperhidrose kan bli identifisert (betegnet "idiopatisk").

Aktuell og muntlig behandlinger

Hvis over-the-counter antiperspiranter og deodoranter ikke fungerer, kan en lege foreskrive en medisin som kan hjelpe. Det finnes en rekke potensielle behandlinger, inkludert aktuelle agenter, systemiske midler, iontophoresis, Botox-injeksjoner og med kirurgi.

Aktuelle agenter

Antikolinergika, borsyre, løsninger som inneholder garvesyre, aluminiumklorid, glutaraldehyd, metenamin og kaliumpermanganat er tilgjengelige aktuelle agenter for hyperhidrosis. Hver medisiner kan brukes direkte til det berørte området, vanligvis om natten, helt til et positivt resultat er sett. Men kan disse agentene forårsake irritasjon, beising, og desensitivisering. Den mest brukte topiske middel er aluminiumklorid.

Systemiske midler

Hvis topiske midler ikke er effektive, er det mulig neste trinn i behandlingen av hyperhidrose å bruke p-antikolinerge midler slik som oksybutynin, Propantheline bromid, glykopyrrolat eller benztropin. Antikolinergika er tenkt å påvirke nevrotransmitter som regulerer svetteproduksjonen kalles acetylkolin. Bivirkninger kan imidlertid begrense bruken av disse midler.

Iontoforese

Når topiske og systemiske midler er ineffektive, noen individer gjennomgår iontoforese, en prosedyre der en galvanisk strøm føres over de involverte området. Vann blir vanligvis brukt for å lede den elektriske strøm. Iontoforese synes å være effektiv i et flertall av individer som gjennomgår prosedyren.

Botulinum toxin (Botox)

Selv et relativt nytt alternativ i behandlingen armamentarium, har injeksjoner av botulinum toxin (Botox) er evaluert i hyperhidrose involverer underarmene og palmer og ser ut til å være effektive. Botox virker ved å lamme nervene ansvarlige for overskytende svette produksjon. Resultater siste fire til 12 måneder, og dermed behandling med Botox må gjentas for å opprettholde resultatene.

Kirurgi

En kirurgisk prosedyre som kalles sympathectomy kan permanent behandle hyperhidrose. Under sympatektomi, fjerner en lege svettekjertlene som er ansvarlige for svette overproduksjon. Denne prosedyren er ansett når alle andre behandlinger har mislyktes.

Hva er behandlingen for Raynauds sykdom?

Raynauds sykdom fører deler av kroppen, vanligvis tips av ører, nese, fingre og tær, for å bli nummen, uforholdsmessig kaldt og motstandsdyktig mot varme opp i respons til kalde temperaturer eller stress. Dette er forårsaket av innsnevring arterier ansvarlig for sirkulasjon til huden. Vanligvis er Raynauds sykdom ikke mer enn en liten irritasjon, men alvorlige tilfeller kan kreve behandling.

Diagnose

Diagnose av Raynauds sykdom er basert på en pasients detaljert redegjørelse for symptomer. Andre årsaker til symptomer må utelukkes, og en kald-simuleringstest (plasserer hendene i kaldt vann, eller direkte å utsette pasienten for kald luft) kan utføres.

Medisiner

Noen medisiner er foreskrevet for å behandle alvorlige symptomer med Raynauds sykdom. Vanligvis er kalsiumblokkere, alfablokkere eller vasodilators brukes til å utvide blodkar.

Stoppe Medisiner

Enkelte legemidler kan forverre symptomene på Raynauds sykdom, og noen ganger stoppe bruken kan gi betraktelig bedre en pasients tilstand. Over-the-counter kulde medisiner, p-piller og betablokkere faller i denne kategorien.

Nerve Surgery

De sympatiske nerver som styrer begrensning av blodårene til hender og føtter kan fjernes. Dette er kjent som en sympatektomi, og kan være vellykket på å redusere hyppighet og varighet av symptomene.

Kjemiske injeksjoner

Kjemiske injeksjoner kan anvendes for å stoppe sympatisk nerveaktivitet. Denne behandling for Raynauds sykdom er sjelden varig, og ofte må utføres flere ganger for kontinuerlig lindring av symptomene.

Raynauds fenomen Treatment

Raynauds fenomen Treatment


Raynauds fenomen er en medisinsk tilstand tilknyttet Raynauds sykdom. De to betingelser er forskjellige fordi Raynauds sykdom er den faktiske medisinsk tilstand og Raynauds fenomen er symptomer som følge av å ha en annen sykdom først.

Denne tilstanden er en vaskulær sykdom som påvirker hovedsakelig fingre og tær forårsaker prikking, nummenhet og misfarging av huden. Leger behandler personer med Raynauds fenomen på ulike måter, inkludert diett endringer og medisinering.

Unngå kald temperatur

Kald luft er den viktigste trigger som forårsaker lider av Raynauds fenomen å ha angrep fordi det fører til demping av blodstrømmen til de berørte områdene. Leger anbefaler pasientene å unngå kulde og varme klær spesielt tykke isolerte hansker hvis du går utenfor i kaldt vær. Folk som er ekstremt følsomme for kald luft ville trenge å bruke et ekstra lag med klær selv når innendørs. Leger advarer mot iført tettsittende klær eller smykker, da disse kan begrense sirkulasjon til fingerspissene og ben.

Stress Reduction

For milde tilfeller av Raynauds fenomen, leger anbefaler avslapping teknikker som biofeedback, yoga og selvavspenningsøvelser for å redusere stress. Biofeedback er når en person mentalt instruerer selv hvordan de skal reagere på en bestemt måte å faktorer som temperatur. Leger argumentere disse øvelsene siden stress fører de karene seg sammen, noe som igjen kan føre til fakkel-ups av Raynauds.

Kosthold og trening

Det er viktig å holde god ernæringsmessige vaner og spiser mat med høyt magnesium og sunne fettsyrer. Disse to næringsstoffene kan bidra til å bedre blodsirkulasjonen og holde blodårene sunne. Leger også råde folk til å avstå fra røyking og redusere koffein og alkohol inntak.

Trening hjelper også med blodsirkulasjonen og er en annen måte å behandle Raynauds fenomen. Dette kan forbedre oksygennivået, kardiovaskulær tilstand og generell fysisk form, som kan bistå personens primære medisinske tilstand.

Andre behandlings

Mesteparten av tiden, vil pasienter med Raynauds fenomen ikke trenger å ta medisinen. Noen ganger utvikler Raynauds fenomen til et nivå hvor annen behandling ikke hjelper. Leger foreskrive medisiner som kalsiumkanalblokkere og statiner sammen med andre medisiner normalt tatt for høyt blodtrykk. Noen individer gjelder nitroglyserin krem ​​direkte til det berørte kroppsdel.

Hvis alle konservative behandlinger har mislyktes, kan leger anbefale kirurgisk inngrep for behandling hvis tilstanden blir alvorlig og farlig for noens helse. Leger kan bruke velger å bruke laser terapi eller utføre en sympatektomi, en prosedyre som innebærer å kutte blodårene for å slippe blod. Som en siste utvei, og bare i sjeldne tilfeller hvor koldbrann har satt inn, kan legene måtte amputere området.

Behandling for ansikts Blushing

Ansikts rødmende er ikke bare et lite problem når noen blir litt flau. Det kan være en alvorlig medisinsk tilstand. Heldigvis er det flere behandlinger, medisinske og at-home, som kan redusere forekomsten av ansikts rødmende eller hindre at det skjer.

Om Facial Rødming

Rødming er et vanlig problem som berører mange mennesker. Imidlertid kan dette problemet bli svært alvorlig, påvirker livene til dem som lider av det. Ifølge Hyperhidrosis.org, "erythrophobia er en plutselig rød i ansiktet som oppstår spontant eller som svar på stressende stimuli." Ansikts rødmende eller Denne rødhet i huden kan også spre seg til andre deler av det øvre legeme. Hyperhidrosis.org sier ansikts rødmende kan være helt uforutsigbart: ". Facial rødmende er forårsaket av overaktivitet av det sympatiske nervesystemet Dette er en del av ufrivillig sentralnervesystemet Derfor er det ikke mulig å kontrollere eller stoppe det frivillig.». Det er imidlertid noen behandlinger og rettsmidler for å bidra til å redusere ansikts rødmende.

Medisinske behandlinger

Ifølge Hyperhidrosis.org, er best for dem som lider av ufrivillig rødmende kirurgisk behandling med sympatektomi. Under operasjonen, "det sympatiske nervene er ... funnet i brysthulen og er enten kuttet, klemmes eller reseksjon." Ifølge nettstedet, under klem kirurgi lege vil klemme den spesifikke nerve (r) med en titan klipp for å "forstyrre nervesignaler", men ikke ødelegge dem. Derfor, i fremtiden, klippet kan fjernes og nervene kan rekonstrueres.

Under klippe kirurgi, er nervene helt kuttet bort. Selv om dette kan hjelpe med ansikts rødmende, nettsiden heter det at "Ulempen med denne metoden er at det er ekstremt vanskelig å rekonstruere de sympatiske nerver i fremtiden."

Fordi ansikts rødmende er ikke bare et fysisk problem, men også en psykologisk en, er det behandlinger tilgjengelig. Ifølge BetterHealth.vic.gov, er kognitiv atferdsterapi (CBT) en fin måte å behandle rødmende. "Denne behandlingen tar sikte på å hjelpe folk endre måten de tenker, føler og oppfører seg i sosiale situasjoner," derfor å skape en roligere atmosfære for den lidende.

Det finnes også en rekke medisiner som er tilgjengelige for ansikts rouge, for eksempel: angst medisiner, betablokkere og klonidin. Ifølge nettstedet: "Angst medisiner ... kan bidra til å roe personen og redusere hyppigheten eller alvorlighetsgraden av rødmende, betablokkere ... kan bidra til å administrere noen av symptomene på angst, som rødmende og hjertebank Klonidin.. ..er noen ganger brukt til å behandle ukontrollerbar ansikts rødmende. Den fungerer ved å endre kroppens reaksjon på naturlig forekommende kjemikalier, for eksempel noradrenalin, som styrer dilatasjon og innsnevring av blodårene. "

At-hjem behandlinger

Det finnes en rekke at-home behandlinger for ansikts rødming som er enkel og billig. Ifølge "Doctors Book of Home Rettsmidler II," suge på isbiter i et øyeblikk av ansikts rødmende vil hjelpe fordi "holder is chips i munnen provoserer en varmemotstridende svar." Hold deg unna ansikt produkter / vasker som inneholder sterke kjemikalier som kan irritere huden. Dessuten vil huden rødmende økninger i kaldt vær, så å sette på litt vaselin på vinteren også hindre ansikts rødmende. Og under øyeblikk av alvorlige ansikts rødmende, antyder Betterhealth.vic.gov pusteteknikker, siden "mange av symptomene på angst er utløst av hyperventilering (rask, grunne pust), som tapper blod av karbondioksid. Langsomme, dype åndedrag kan redusere engstelige følelser "og redusere ansikts rødmende.

Hvordan Stopp Arm Pit Sweat

Svette er en normal og sunn funksjon i kroppen som er nødvendig for å fjerne avfall og toksiner fra kroppen. Men overdreven svetting, spesielt i kjølige forhold, kan være forårsaket av en rekke årsaker, og kan være pinlig. Overdreven armhulen svette eller primær aksillær hyperhidrose kan være på grunn av medisinske problemer, for eksempel skjoldbrusk problemer, malignitet og diabetes. Siden overdreven svetting i armhulene er ansett som en medisinsk tilstand, kan det bli behandlet på en rekke måter, inkludert med spesielle antiperspiranter og selv svette-kjertel fjerning operasjoner. Det er viktig å først prøve å kontrollere problemet selv før du tar noen ekstreme tiltak som for eksempel kirurgi.

Hvordan Stopp Arm Pit Sweat

Bruk medisiner for overdreven svetting som inkluderer sedativa, betablokkere og antikolinergika. Kontroller at du sjekke bivirkninger av disse medikamentene, som de fleste er ikke spesielt for behandling av hyperhidrose.

Påfør antiperspiranter som bidrar med overdreven svetting, disse vil inneholde aluminiumkloridhexahydrat. Påfør antiperspirant om kvelden før du går i dvale.

Gjør en avtale med en hudlege hvis overdreven svetting stopper ikke. Hvis medisiner, antiperspiranter og aktuell krem ​​ikke stoppe problemet, så hudlege kan anbefale at du har en iontophoresis behandling. Behandlingen anvender en mild elektrisk strøm til det ønskede området for å redusere produksjonen av svette.

har Botox behandling utføres hvis iontophoresis behandlingen ikke virker. Dette er medisiner som består av en gift som blir sprøytet inn i armhulen din. Behandlingen vil lamme nervene som er årsak til overdreven svetting.

Har endoskopisk sympatektomi kirurgi som en siste utvei. Operasjonen består i fjerning av en del av den svettekjertelen som forårsaker kraftig svetting. Operasjonen er trygt for behandling av hyperhidrose, og vil bidra til å stoppe svette håndflater og hender i tillegg.

Konvensjonell behandling for svette hender

Hyperhidrosis oppstår når svetten utskilles i mengder større enn hva som faktisk er nødvendig for å kjøle ned kroppen. Det kan påvirke mange områder av kroppen, men svette hender kan være spesielt frustrerende for noen mennesker, som det kan føre til forlegenhet i nye sosiale situasjoner. Det finnes flere ulike behandlingstilbud for de som lider av denne tilstanden.

Reseptbelagte behandlinger

En fastlege eller hudlege kan foreskrive spesielle antiperspiranter å hjelpe tamme svette håndflater. Antiperspiranter som inneholder aluminium-klorid anvendes til å behandle hyperhidrose. Påfør antiperspirant til palmer om kvelden før sengetid. La det tørke før du går til sengs.

Antikolinerge midler som glycopyrrolate arbeid ved å blokkere handlinger acetylkolin, en kjemisk budbringer i kroppen som bidrar til å stimulere svettekjertlene. Symptomer generelt bedre i ca to uker.

Iontoforetiske Behandlinger

For iontoforetiske behandlinger, må pasienter søker hjelp av en hudlege. I denne prosedyren, leverer en dermatolog et lavt nivå av elektrisk strøm til hendene for omtrent 15 til 30 minutter mens pasientens kropp er nedsenket i vann. Det er tenkt å midlertidig stoppe svettekjertlene. Behandlinger utføres en gang om dagen i ca to uker etterfulgt av vedlikeholdsbehandling.

Botox behandlinger

Botox kan også gis av en lege. Mens Botox blir generelt brukt i behandling av rynker, kan den også behandle hyperhidrose ved å blokkere nerver som utløser svettekjertlene. Det tar vanligvis flere injeksjoner for å oppnå ønskede resultater. Resultatene vare ca fire måneder.

Kirurgi

I noen tilfeller kan kirurgi være et alternativ. Cutting nervene som bærer meldingene fra de sympatiske nervene til svettekjertlene kan bidra til å stoppe svette håndflater helt. Operasjonen utføres ved hjelp av en prosedyre som kalles endoskopisk thorax sympatektomi, som krever tre små snitt. Det kan utføres som et poliklinisk prosedyre eller en en-dagers sykehusinnleggelse. Etter operasjonen, svette på hender stopper permanent.

Klær

Når du shopper, velger naturlig fiber klær. Slitasje naturlige stoffer, som bomull, ull og silke, som lar huden puste. Selv om svette håndflater er bekymringen, kan mer luft til huden bidra til å redusere svette håndflater.

Unngå iført hansker unntatt i de kaldeste været. For idrettsaktiviteter, bære en hanske eller annet atletisk utstyr på hendene bare når det er absolutt nødvendig.

Håndvask

Vask hendene ofte. Jevnlig vask bidrar til å holde bakterier ut av huden.

Hva er årsaken til Sticky Svette?

Hva er årsaken til Sticky Svette?


Svette eller svette ofte føles klissete hvis du svetter voldsomt eller la svetten tørke på huden din. Svette har salt i det og blander seg med de naturlige oljer på hudens overflate, som står for den ubehagelig klissete følelse når du svetter mye. Overdreven transpirasjon kan være en bivirkning av en medisinsk tilstand.

Science of Sweat

Svette er kroppens måte å kjøle seg selv. Kroppen svetter hele tiden. Svetten blander seg med talg, eller naturlige oljer, på huden, noe som kan gjøre det føles klissete. Når du svetter, slipper du en salt væske fra svettekjertlene. Du kan svette mer enn normalt som følge av trening, varme, feber, visse følelser (inkludert sinne og forlegenhet) og som en bivirkning av medisiner og medisinske tilstander som menopause. Svette kan også være en reaksjon på inntak av overdreven koffein, alkohol eller krydret mat.

Medisinske årsaker til Sticky Sweat

Noen medisinsk liste forhold dreven svetting som en bivirkning. Noen mulige gjerningsmannen inkluderer overgangsalderen, en overaktiv skjoldbruskkjertel, lavt blodsukker, hyperhidrose og tilbaketrekking fra visse narkotika. Hyperhidrose er en tilstand der kroppen din overproduces svette, selv når du er i ro eller i en kjølig temperatur. Det forekommer ofte i underarmene og hendene og føttene, kalt primær eller fokal hyperhidrosis.

Slik unngår du at Sticky Sweat

Den beste måten å unngå følelsen klissete etter at du svetter er å ta en dusj og vaske ansiktet, skifte klær, drikke rikelig med vann (overdreven svetting kan føre til dehydrering), og prøve og flytte til et kjøligere temperatur. Hvis du føler at kroppen er overproducing svette, kan du snakke med legen din om å få Botox skudd for å stanse produksjonen i svettekjertlene. Legen din kan foreskrive resept-styrke antiperspiranter, til narkotika hindre stimulering av svettekjertler, eller iontophoresis, en terapi som bruker strøm til å "skru av" svettekjertlene. I alvorlige tilfeller kan legen forskrive en endoskopisk thorax sympatektomi, der nervene som kontrollerer svetting er kuttet.

Hjelp med RSD

Refleks sympatisk dystrofi syndrom eller RSD, er en lidelse preget av kronisk, intens smerte som kanskje ikke har en bestemt tilsvarende sak. Det skyldes overaktivitet i det sympatiske nerve, som kontrollerer blodstrømmen og svettekjertlene i armer og hender. RSD mest typisk rammer en enkelt lem, og er den vanligste formen av en større lidelse kjent som komplekst regionalt smertesyndrom (CRPS). Effektiv behandling for tilstanden varierer fra individ til individ.

Forstå RSD Symptomer

Ifølge American Academy of ortopediske kirurger, vil RSD symptomene vanligvis avansere i tre etapper. Stage en varer i opptil tre måneder, og i løpet av denne tiden vil du oppleve intensivere smerte, hevelse, varme, og unormal svette produksjonen i den berørte lem. Dette kan være ledsaget av leddsmerter og stivhet under bevegelse, og uvanlig rask vekst av hår og negler. I fase to, som varer i tre måneder til ett år, vil hevelse intensivere og de naturlige rynker i huden din vil forsvinne. I tillegg vil temperaturen på huden din slippe, og din smerte og stivhet vil forverres og spre seg. Stage tre, som kan strekke seg i det uendelige, er karakterisert ved skinnende, blek hud som er strukket stramt. Mens din smerte kan reduseres, kan du oppleve en permanent reduksjon i mobilitet.

Medisiner

Vellykket behandling av RSD avhenger av riktig diagnose før tilstanden din når et avansert stadium. Vanligvis vil legen din lage en individuell behandlingsplan for å løse dine spesielle omstendigheter. Enhver pågående betennelse-relaterte smerter du opplever kan behandles med aspirin eller et ikke-steroid antiinflammatorisk (NSAID) medisiner som ibuprofen, indometacin, eller naproxen. Skarpe eller plutselige smerter kan rettes med antiepileptika slik som pregabalin eller karbamazepin, eller antidepressiva som doxepin, nortriptylin, eller amitriptylin. Hvis du har sterke smerter som ikke kan kontrolleres på andre måter, kan legen forskrive et opioid forbindelse slik som kodein, morfin, eller propoxyphene. Du kan også motta et opioid-liknende medisiner som kalles tramadol. Konsultere legen din for en full forklaring av risiko og nytte av eventuelle medisiner han kan foreskrive.

Nerve Block og kirurgi

Smerten av RSD kan også bli løst gjennom en teknikk som kalles en nerve blokk. I denne fremgangsmåten, en erfaren lege vil injisere en type anestesi kalt en alfa-adrenerg antagonist til et område i nærheten av en luftrøret. Dette anestesi vil blokkere smertesignaler normalt mottatt av en gruppe nerveceller kalles stel ganglion. Etter injeksjonen, vil du bli overvåket for å bedømme effekten av behandlingen. Hvis din reaksjon på en nerve blokk er positiv, men midlertidig, kan legen anbefale en kirurgisk teknikk som kalles en sympatektomi. I denne prosedyren, vil en kirurg skjære bort en seksjon av det sympatiske nerve å undertrykke dens aktivitet i området skaper smerte. Vær oppmerksom på at denne operasjonen ikke er godt ansett av alle RSD spesialister, og symptomene dine kan faktisk forverres etter behandling.

Andre alternativer

Bruk av en transkutan elektrisk nervestimulering (TENS) enheten kan bidra til å forbedre dine RSD symptomer. Emosjonell støtte, veiledning og råd fra en kronisk smertesenteret kan også være gunstig.

Botemidler for svette hender & føtter

Botemidler for svette hender & føtter


Svette håndflater (palmar hyperhidrose) og svette føtter (plantar hyperhidrose) kan variere i alvorlighetsgrad fra en lite fuktighet her og der for å dryppende svette. For sistnevnte blir en kur for svette hender og føtter en livsforvandlende fenomen. Slike behandlinger er varierte og spenner fra enkle medisiner til all-out kirurgi. Uansett banen forfølger, de dagene av å måtte bekymre dryppende føtter ødelegger ens sandaler eller forårsaker soppvekst eller svette hender soaking papir de berører skal nå være over.

Medisiner

Medisiner utviklet for å håndtere overdreven svetting finnes, og for mange mennesker de fungerer helt fint. Kort kirurgi, disse er en plaget persons beste alternativene. Drysol er en resept antiperspirant, en aluminium klorid aktuell løsning som vanligvis foreskrevet for de med mindre ekstreme tilfeller av hyperhidrosis. Robinul er en muntlig antikolinerge medisiner som hindrer frigjøring av acetylkolin (signalstoffet som gjør eccrine svette kjertel overarbeid), selv om det har vært kjent for å ha ubehagelige bivirkninger, som tåkesyn, tørr munn, forstoppelse, og til og med urinretensjon. Selv Botox brukes til å "kurere" svette hender og føtter; det injiseres i hender eller føtter, og som Robinul, hindrer frigjøring av acetylkolin.

Kirurgi

Svette hender kan kureres gjennom kirurgi kjent som sympathectomy. A sympatektomi avtaler med roten av problemet: økt aktivitet i sympathic kjede av det autonome nervesystemet, som ligger i brysthulen. Prosedyren utføres endoskopisk, med én til to snitt er gjort på hver side av brysthulen. Den fiberoptiske kamera og andre instrumenter blir deretter satt inn, og legen fortsetter å arbeide. Dette er en poliklinisk prosedyre, som betyr at pasientene kommer til å gå hjem samme dag. En lignende operasjon, lumbar sympatektomi, som fokuserer på korsryggen av det sympatiske kjeden, kan kurere overdreven fot svette. Selv om operasjonen er nesten alltid vellykket, er det alltid en liten risiko det vil ikke hjelpe.

Hvor Go

Operasjoner som en sympatektomi er utført av spesialister, noen ganger på sykehus, men også på svært spesialiserte kirurgiske sentre som omhandler spesifikt med plantar og palmar hyperhidrosis. En lege bør konsulteres når vi leter etter det beste alternativet her.

Behandling av hyperhidrose

Lotions

Selv om det ikke er entall grunn til overdreven svetting, gjør hyperhidrosis har en rekke symptomatisk behandling. Den Svette Palms nettsted hevder at visse lotions som Drysol kan være medisinsk foreskrevet for å lindre problemer knyttet til overdreven svetting. Noen aktuelle kremer som inneholder aldehyd og glutaraldehyd kan stoppe noen av svette, men de kan også forårsake allergiske reaksjoner. Maxim lotion inneholder høyere pH-verdier som kan redusere irritasjon.

Elektrisk Treatment

Maskiner som Drionic bruk iontoforese å behandle overdreven svetting ved å bremse ned svetteproduksjonen i kjertlene. Dette innebærer å plassere hender eller føtter inne i en vannbeholder med lav elektrisk strøm som går gjennom den. Anvendelse av denne prosedyren må gjøres i 30 minutter, 3-5 ganger i uken.

X-Rays og alkohol

Et annet alternativ behandling innebærer alkohol. Leger bruker røntgen for å finne de mest aktive svettekjertlene. De deretter injisere alkohol rett til de berørte områdene med tanke på å tørke den opp. Risikoen er at alkohol vil reise til andre steder i kroppen, muligens forårsake dehydrering i utilsiktede steder.

Botox

Botox har blitt assosiert med folk som ønsker å redusere forekomsten av rynker på deres ansikter. Botox er et botulisme derivat som injiseres i små, trygge mengder. Folk som er behandlet for overdreven svetting noen ganger slår til Botox fordi det kan forstyrre signalstoffene som aktiverer svettekjertlene. Leger injisere Botox til de spesifikke nerve områder av problem kjertler, lammer dem i opptil seks måneder. Bivirkninger inkluderer smerter i injisert områder som er noen ganger så intens at pasientene må gå under narkose for å få skuddene.

Kirurgiske alternativer

Flere kirurgiske prosedyrer innebærer fysisk fjerning av overaktiv svettekjertlene fra kroppen. Endoskopisk Thoracic sympatektomi (ETS) innebærer et snitt under armhulene. Fiberoptisk utstyr blir så innsatt for å lokalisere de spesifikke kjertler, hjelpe kirurgen i nøyaktig fjerning. For å redusere svette i føttene, er kirurgi utført langs korsryggen av ryggen nær mageområdet. For folk som armhulene svetter tungt, kirurger noen ganger fjerne overflødig hud under armhulene mens pasienten er under generell lett anestesi.

Hva skal jeg gjøre med svette hender

Hyperhidrose er den medisinske termen for overdreven svetting. Svette håndflater (Palmer hyperhidrose) spesielt kan skape ydmykende øyeblikk, siden håndrystelser er rett og slett en del av etikette, og uunngåelig. I rundt 40% av de syke er det ansett som en genetisk disposisjon. Det begynner vanligvis i barndommen og blir mer alvorlige nivåer i de siste tenårene og videre inn i voksenlivet. Flere løsninger, alt fra urte til kirurgisk, har utviklet seg.

Hyperhidrose

Hyperhidrose er betegnelsen som brukes for å beskrive en overskytende beløp av svette som genereres av kroppen.

Ekstrem svetting kan forekomme over hele kroppen. Imidlertid er focal hyperhidrose lokalisert og kan produseres i føtter, ansikt og armhuler, samt, i håndflatene. Det er forankret i det sympatiske kjeden, som er i brystet, og som forbinder de kroppsdeler til det autonome nervesystemet.

Rettsmidler for Hyperhidrosis

Den naturlige urt, salvie, har vært kjent for å redusere mengden av svette med halvparten. Andre nyttige urter er nimbi, patola, khadir, Haridra, manjishtha, og shatavari. Legg det til et glass te.

Aluminiumklorid er en effektiv ingrediens i antiperspiranter som kan gnis i håndflatene.

Antikolinerge midler nedsetter svette også, men en resept er nødvendig.

Botulinum en neurotoxin ("Botox") administreres gjennom en injeksjon i håndflatene som gjentas hver 7 til 12 måneder.

Iontoforese benytter en kjemisk i oppløsning, som blir skutt gjennom med en elektrisk strøm, mens hendene er i oppløsningen.

Kirurgi

Kirurgi er et annet alternativ, og fremskritt har blitt gjort i de siste to tiårene. Det kalles Bilateral ETS eller endoskopisk transtorakal sympatektomi. Det regnes som en trygg behandling og ikke så invasiv som andre prosedyrer. Det er utført under begge armene, under narkose. En kirurg plasserer en thoracoscope i et lite innsnitt mellom den tredje og fjerde ribben for å finne det sympatiske kjeden. Kirurgen deretter injiserer et stoff (propantelin bromide er et slikt stoff) for å blokkere nervene som vekke svettekjertlene.

Hva er årsakene til Night svette i menn?

Nattesvette er ikke bare vanlig å pre-menopausale kvinner. De er også en vanlig foreteelse hos menn. Det er minst 173 medisinske tilstander som forårsaker nattesvette. Ikke alle nattesvette er grunn til alarm, men de kan være forårsaket av alvorlige medisinske tilstander som trenger å bli undersøkt av en lege. Det er mye lettere for legen din for å finne årsaken til nattesvette hvis du utelukke miljøfaktorer først. Sørg for å fortelle legen din om eventuelle medisiner som du tar.

Night svette forårsaket av medisiner

Det er flere årsaker til nattesvette hos menn som ikke er livstruende, og medisinering er vanligvis en av dem. De inkluderer anti-depressiva, paracetamol, Viagra og nitroglyserin. Disse medisiner og andre reagerer med kroppens kjemi og forårsake nattesvette. Noen medisiner kan unngås, men andre kan ikke. Hvis symptomene vedvarer kan du snakke med legen din om eventuelt skifte til en annen medisinering.

Miljø

Vurder ditt miljø. Hvis rommet du sover i er for varm, kan det føre til nattesvette. Å ha for mange tepper er en annen årsak til nattesvette. Disse årsakene er lettest å fikse. Det er bare et spørsmål om å justere temperaturen, eller fjerne noen av deksler. Ikke bare er disse lettest å kurere, de er også det første stedet å begynne å eliminere faktorer.

Stress

Stress er en av de vanligste årsakene til nattesvette knyttet til menn. Stress eller angst setter en belastning på alle organer i kroppen. Det øker hjertefrekvensen, og hever nivåene av adrenalin. Stress utløser også nervene som fører til svettekjertlene. Stress setter kroppen i fight or flight-modus. Disse faktorene alene vil øke sannsynligheten for å svette om natten.

Ukjent årsak

Idiopatisk hyperhidrose er en type nattesvette har ikke vært knyttet til en hvilken som helst medisinsk eller miljømessig tilstand. Med denne tilstanden kroppen over-produserer svette og kan ikke knyttes til noen medisinsk eller miljøsaken. Den svette oppstår vanligvis i hodebunnen, under armene, på hendene og føttene. Det er en kirurgisk prosedyre som nå kan hjelpe med denne tilstanden. Denne prosedyren har hjulpet mange lider av idiopatisk hyperhidrosis. ETS-Endoskopisk Thoracic sympatektomi er en prosess der nerven som regulerer svette er rett og slett kuttet i problemområdene.

Medisinske tilstander

Det er flere alvorlige medisinske tilstander som kan forårsake nattesvette. Noen av disse tilstander innbefatter tuberkulose, hypoglykemi, kreft og infeksjoner. Tuberkulose er den mest vanlige medisinske tilstand til å forårsake nattesvette. Den viktigste formen for kreft er lymfom. Nattesvette er ofte et tidlig symptom på lymfom, men vanligvis ikke den eneste symptom. Infeksjoner som betennelse i hjerteklaffene også kjent som endokarditt kan også være en årsak til nattesvette. En annen medisinsk årsak til nattesvette er AIDS. Aids er en auto immune- mangel som reduserer kroppens evne til å bekjempe infeksjoner.

Hormoner

Mangelen på normale testosteronnivå hos menn kan forårsake nattesvette. Denne årsaken er mer utbredt hos menn over en alder av 50. Som du alder dine nivåer av testosteron begynner å avta. Dette hormonet nedgang kjent som Ufrivillig skjer ikke like raskt hos menn som overgangsalderen gjør kvinner. Det er en svært langsom og gradvis reduksjon i testosteron nivåer. Menn kan ha hetetokter og nattesvette det samme som kvinner gjør. Denne tilstanden påvirker bare ca 5 prosent av den mannlige befolkningen. Hormonbehandling kan hjelpe med dette problemet.

Identifikasjon

Det er viktig å starte utelukker de ikke-medisinske vanlige årsaker først. Hvis rommet du sover i er for varmt, kjøle det ned. Redusere stressnivået. Stress eller angst ikke bare fører til nattesvette, men det er vanskelig på din generelle helse. Når ikke-medisinske tilstander er utelukket, er det på tide å se en lege for å finne årsaken.

Hvordan slutte å svette så mye

Hvordan slutte å svette så mye


Hyperhidrosis er en tilstand som forårsaker overdreven svette. De plagede svette for mye selv når de er kjølig, rolig og i ro. Områdene som er mest berørt, omfatter hender, føtter, underarmer, ansikt og hode. Dette gjør for pinlige faglige og sosiale situasjoner. Det er flere måter å stoppe svette så mye. Alvorlighetsgraden av din tilstand, suksessen av grunnleggende kurs av behandling og andre individuelle faktorer som avgjør hvilke behandlinger som er best for deg. Snakk med legen din om dine symptomer.

Antiperspiranter

Hvis din overdreven svetting er i stor grad lokalisert til armhulene, kan kraftige antiperspiranter gi tilstrekkelig kontroll. De plugge svettekanalene, og mange kombinerer en deodorizing agent for å begrense ubehagelige kroppslukt lukter. Begynn med en høy konsentrasjon av aluminium klorid produkt som selges over disk. Sats på en 10 til 20 prosent løsning til å begynne med. Hvis dette viser seg ineffektive, kan legen forskrive en sterkere antiperspirant laget med en 20 prosent eller høyere konsentrasjon av aluminium klorid. Påfør antiperspiranter om natten, og igjen i morgen.

Medisiner

Legen din kan foreskrive en medisin - typisk muntlig - å bidra til å kontrollere overdreven svette. Dette omfatter ofte antikolinerge legemidler som hemmer nerveoverføringer til svettekjertlene. Imidlertid har effektiviteten av denne tilnærmingen ikke vært godt studert, bemerker University of Maryland Medical Center. Hvis du svetter som svar på stress, kan legen forskrive betablokkere, benzodiazepiner eller andre antidepressive eller antianxiety medisiner.

Botox

Botulinum toxin type A, mer familiarly kjent som Botox, kan redusere svetting. Terapi innebærer 15 til 20 injeksjoner som blokkerer nervesignaler som stimulerer svettekjertlene. Injeksjoner må vanligvis gjentas hver 4-6 måneder. Denne behandlingen er godkjent av Food and Drug Administration for aksillær hyperhidrose, en variant som påvirker underarmene. Det kan være svært effektive, men det er smertefullt, fører ofte bivirkninger som etterligner influensasymptomer, og det er litt dyrere.

Iontoforese

Iontoforese er en nonsurgical prosedyren brukes til å effektivt håndtere overdreven svetting. Området blir målrettet for behandling er vått, og deretter en mild elektrisk strøm føres inn i huden. Den nåværende øker gradvis i løpet av økter som varer i 10 til 20 minutter. Mens det uklart nøyaktig hva mekanismen er på jobb med denne behandlingen, synes iontoforese å plugge eller slå av området svettekjertlene å hindre svette. Bivirkninger vanligvis ikke forekomme, men er mest vanlig inkludere midlertidig lokalisert tørrhet, irritasjon eller blemmer.

Kirurgi

For de mest alvorlige tilfellene av hyperhidrose som ikke svarer til mindre invasive behandlinger, kan kirurgi være et alternativ. Et par forskjellige prosedyrer brukes. A sympatektomi blokker nerveimpulser langs den sympatiske nerve å slå av svette respons. Dette gjøres med klipp, kutt eller brannsår på nerve. Andre ganger er hele øvre thorax sympatisk nerve kjeden fjernet. En annen nyere prosedyre, kjent som en sympathotomy, innebærer fjerning av nervecellegruppene på sympatisk nerve. Et tredje alternativ er kirurgisk fjerning av svettekjertlene.