Digidexo.com

meningeomer

Typer av meningeomer

Hjernen og ryggraden er beskyttet av membraner som kalles hjernehinnene. En meningeom er en svulst som vokser i en av de tre hjernehinnene membran lag: pia mater, dura mater og araknoide. Om lag 85 prosent av meningeom svulster er noncancerous og 15 prosent av meningeomer kan bli kreft og spre ifølge Cancer.net. De typer av meningiomer er klassifisert etter hvor de forekommer i hjernen og ryggraden.

Falx og Parasaggital

Et spor skiller høyre og venstre side av hjernen. I dette spor er en stor blodåre beskyttes av en membran som kalles falx. Parasaggital meningeomer er svulster som vokser nær falx membran og blodåre nær toppen av sporet. Falx tumorer begynne i den del av membranen som ligger inne i sporet. Hvis en svulst er plassert nær fronten av hjernen, kan symptomer som hukommelse og evne til å resonnere bli svekket. Svulster i midten av hjernen kan føre til svakhet i bena.

Konveksitet

En type meningeom som vokser på overflaten av hjernen kalles en konveksitet meningeom. Denne type svulst oppstår ofte nær fronten av hjernen som forårsaker hodepine, synsproblemer eller anfall. Symptomer med store svulster, mens små ikke forårsaker noen symptomer.

Lukte Groove

Olfactory nerver kontrollere luktesans via en nerve som går fra nesen til hjernen. En svulst som vokser på disse nerve fører til en person til å miste evnen til å lukte. Olfactory nerver ligge nær synsnerven. Problemer med syn kan oppstå hvis olfactory meningeom svulster vokse seg stor nok til å påvirke synsnerven.

Sphenoid

Meningeom tumorer som vokser bak øynene kalles sphenoid vinge eller sphenoid ridge svulster. Synsforstyrrelser er den viktigste symptomet på denne type meningeom. Andre symptomer som kan oppstå er anfall, nummenhet eller fullstendig tap av følelse i ansiktet.

Skull Based

Baksiden av hodeskallen har mange arterier og nerver som kjører gjennom den, noe som gjør skallen basert meningeom svulster vanskelig å nå og operere på. To typer av meningeomer som kan vokse i dette området kalles posterior fossa meningeom og suprasellar meningeom. Posterior fossa tumorer er funnet på undersiden av baksiden av hjernen. Suprasellar svulster er plassert i bunnen av hodeskallen der hypofysen ligger.

The History of meningeom

Den Cedar-Sinai nettside rapporterer at en meningeom er en godartet svulst i hjernen, som utvikler seg i den tynne membran og dekker hjernen og ryggmargen. Meningeom er langsomt voksende, og ikke sprer seg til andre områder av hjernen eller ryggmargen. The Mayo Clinic skriver at en liten meningeom ikke kan føre til noen tegn eller symptomer, men hvis denne svulsten begynner å vokse det vil kreve behandling fra helsepersonell. Historien om meningeom speil vitenskapelig forskning og vekst i medisinsk forståelse av hvordan unormal utvikle tumorer i hjernen.

Historie

Denne type tumor ble først identifisert i 1730. Den første vellykkede operasjonen ble utført i 1878, og i 1904 ble denne type tumor som først ble beskrevet som et meningeom. Dette var da den ble identifisert som utvikler seg i den tynne membranen. I 1922, Verdens helseorganisasjon definert tre kategorier av disse svulstene, godartede, atypiske og maligne eller anaplastiske. I 1938 ble en bok utgitt, med tittelen "meningeomer", og 313 saker ble anmeldt, klassifisert og viktig patologisk informasjon var detaljert.

Studier

I 1957 ble fem grader av meningeomer identifisert og eksperter dokumentert sammenheng mellom graden av reseksjon og gjentakelse. I 1987 ble den første mikroskopisk undersøkelse av tumoren fant sted, og svulsten ble funnet å ha en homogen struktur med en tumor som ble tatt ut og deretter reoccurred. Siden 1987 har det vært flere case-studier på hvordan et meningeom berørt språkferdigheter, visjon, og om ikke selve svulsten har hormonreseptorer.

Advancement

Vitenskapsmann har oppdaget at svulster kan ha en tuberal form og vokse rundt optiske nervene og blodårer. Eksperter skal meisle måter å operere med minimal invasivitet, og lære å kutte disse svulstene ut eller avslutte effekter på hjernen.

Funksjoner

Over tid har leger lært at denne type tumor produserer endringer i form av skallen. Det er mer vanlig hos kvinner enn hos menn, men hos begge kjønn gjennomsnittsalderen for diagnose er mellom 40 og 60 år gammel. The Mayo Clinic rapporterer at vanlige symptomer inkluderer endringer i synet, hørselstap, hodepine, kramper og svakhet i armer og ben.

Behandling

Behandling av et meningeom har utviklet seg med leger overvåker en pasient med hjerneskanning for å bestemme været svulsten vokser eller ikke. I dag, medisinske fagfolk anbefaler to forskjellige typer behandlinger når du arbeider med meningeom. Disse behandlinger er kirurgi og strålebehandling. Kirurgi anbefales for å fjerne svulsten, men fordi meningeom ligger nær hjernen eller ryggmargen, kan det ofte være vanskelig å fjerne. Hvis tumoren ikke kan fjernes fullstendig, og deretter strålebehandling er utført for å ødelegge de gjenværende meningeom celler.

Meningeom Nevrologiske symptomer

Meningeom nevrologiske symptomer er funnet i hjernehinnene i hjernen eller ryggmargen. Meningeomer er svulster som ofte finnes i klynger. Hjernehinnene av hjernen er den tynne membran som omgir hjernen og befinner seg mellom hjernen og hjerneskallen. Selv om omtrent 90 prosent av meningeom tumorer anses å være godartet, kan de forårsake betydelige skader og problemer, fordi etter hvert som de vokser, kan de trykke mot hjernen, noe som resulterer i fysiske symptomer. Plasseringen av meningeom er ofte en avgjørende faktor i hva slags symptomer.

Falx og Parasagittal

Meningeom nevrologiske symptomer ofte blir oppdaget når tumorene vises i falx og prasagittal plassering av hjernen. Ifølge Brigham and Women Hospital, er falx blodåren som går langs sporet mellom de to sidene av hjernen fra foran til bak. Omtrent 25 prosent av meningeom svulster er funnet i denne plasseringen av hjernen. Den vanligste symptom for denne type tumor omfatter svakhet i begge ben.

Konveksitet

Konveksitet meningeom nevrologiske symptomer er ofte oppleves i områder som er plassert på forsiden av hjernen. Ifølge Brigham and Woman Hospital, svært ofte symptomer er ikke merkbar før svulster eller lesjoner har nådd en stor størrelse. Disse symptomene er anfall, hodepine eller underskudd i evnen til å fokusere eller konsentrere seg. Fronten av hjernen inneholder frontallappene som styrer dom, personlighet og evnen til å ta beslutninger. Omtrent 20 prosent av meningeom tumorer forekommer i dette området av hjernen membran.

Sphenoid

Sphenoid meningeom nevrologiske symptomer er et resultat av tumorer som er lokalisert i membranen direkte bak øynene. Ifølge Brigham and Women Hospital, kan vanligste symptomene er visuelle problemer, for eksempel uskarphet for både avstand og nært hold, ansikts nummenhet og tap av følelse i ansiktet. Omtrent 20 prosent av meningeom tumorer forekommer i denne plassering av hjernemembranen. Ofte er disse tumorer innebære betydelig blokkering av blodstrømmen til hjernen og ansikt og kan være vanskelig å behandle.

Lukte Groove

Olfaktoriske spor meningeom nevrologiske symptomer er et resultat av tumorer som er lokalisert i det olfaktoriske område av hodeskallen og hjerne. De er vanligvis plassert mellom hjernen og nesen. Ifølge Brigham and Womens Hospital, om lag 10 prosent av meningeom svulster oppstå i denne plasseringen. Ofte symptomer inkluderer problemer med luktesansen. Siden luktenerven ligger i nærheten av den optiske nerven i nærheten av ansiktet, kan meningeom svulster å trykke mot den optiske nerven også resultere i visuelle symptomer inkludert problemer med tap av synet i patcher eller blindhet. I tillegg, som svulster blir store, kan symptomer inkluderer endringer i mental status, for eksempel endringer i personlighet, irritabilitet eller vanskelighets ta beslutninger eller valg.

Bakre Fossa

Posterior fossa meningeom nevrologiske symptomer oppstår når svulstene er plassert på undersiden av hjernen. Ifølge Brigham and Womens Hospital, om lag 10 prosent av meningeom svulster oppstå i denne plasseringen. Det er flere symptomer som kan vises hvis svulster vises i denne delen av membranen som omgir hjernen. Sharp smerter og spasmer i ansiktet kan bli resultatet dersom svulstene trykk mot hjernenerver. Tap av hørsel kan også skyldes denne type press. Andre symptomer kan inkludere tap av balanse og hodepine.

Hva er et meningeom Tumor?

Hva er et meningeom Tumor?


De beskyttende membraner rundt hjernen og ryggmargen kalles hjernehinnene. En meningeom er en svulst som vokser fra hjernehinnene. De er vanligvis ikke-kreft og saktevoksende. På grunn av det faktum at de vokser til en så langsom fart umiddelbar oppmerksomhet er ikke alltid nødvendig.

Definisjon

En meningeom svulst er en svulst som har vokst fra de beskyttende hjernehinnene som omgir hjernen og ryggmargen. De beskyttende membraner faktisk består av tre lag: dura mater (ytterste laget), arachnoid mater (midterste laget) og pida mater (indre lag). En meningeom faktisk vokser fra cellene som danner det midterste laget, men festes til dura mater.

Identifikasjon

Meningeom svulster varierer i symptomer og kan ikke behandles ordentlig før deres plassering er bestemt. Noen av disse svulstene har cyster eller mineralforekomster som er forkalket, mens andre svulster kan ha hundrevis av små blodkar. Meningeom svulster vanligvis vokser på innsiden derfor kan de legge press på ryggmargen eller hjernen.

Symptomer

Symptomene på en meningeom tumor vil variere avhengig av størrelsen og plasseringen av tumoren. Normalt en meningeom tumor forårsaker anfall og / eller hodepine på grunn av trykket tumoren setter på hjernen og / eller ryggmargen. Svakhet i ben eller armer og plutselig tap av følelse er også vanlig. Tap av følelse normalt skjer med en meningeom svulst i ryggmargen.

Hvem de påvirker

Meningeomer påvirker ikke alle. De kan forekomme hos barn, men vanligvis skje med voksne av begge kjønn mellom 40 og 60 år. Mindre enn 10 prosent av disse meningeom svulster er kreft. Kvinner opplever de ikke-kreft meningeomer oftere enn menn.

Behandling

Behandling av en tumor meningeom varierer, avhengig av mange forskjellige faktorer, inkludert størrelsen av tumoren, hvor den er plassert, pasientens alder og pasientens generelle helse. Behandlinger for meningeom svulster bære risiko og bivirkninger, som med alle kreftbehandling.

Forskjeller mellom Acoustic neuroma & meningeom

Forskjeller mellom Acoustic neuroma & meningeom


Hjernesvulster inkludere alle svulster - definert som en unormal vekst av celler - i kraniet eller sentral spinalkanalen. Ifølge Brain Science Foundation, kan selv godartede svulster som akustikusnevrinom og meningeomer være livstruende på grunn av liten plass i skallen og sentrale spinalkanalen.

Origin

Ifølge Acoustic neuroma Association, eller ANA, akustisk neuroma svulster oftest oppstår i tinningbenet av skallen, langs den åttende hjernenerve på den interne øregangen nær toppen av kjeven. The Brain Science Foundation, eller BSF, beskriver meningeomer som svulster som oftest oppstår i skallen, utvikling fra vevet som dekker hjernen og ryggmargen, kjent som hjernehinnene.

Symptomer

ANA viser de vanligste symptomene på akustisk neuroma som hørselstap, øresus og balanseendringer. Senere symptomer er hodepine, gangvansker, smerter, nummenhet og ansikts svakhet. BSF viser den vanligste symptomet på meningeom som anfall. Andre symptomer varierer avhengig av svulstens beliggenhet og er hodepine, muskelsvakhet, forvirring, personlighetsforandringer, synsforstyrrelser og nedsatt hørsel.

Diagnose

Diagnostisering både akustisk neuroma og meningeom presenterer utfordringer på grunn av saktevoksende natur av svulstene og subtilitet av symptomene. The Brain Science Foundation og Acoustic neuroma Association sier diagnostisering av begge tilstander oppstår som oftest via magnetic resonance imaging eller MRI.

Behandling

Behandlingstilbud for akustisk neuroma og meningeom avhenge av den enkelte pasient. BSF og ANA sier legene kan foreslå observasjon for små svulster uten ødeleggende symptomer og eldre pasienter som ikke krever behandling under normal levealder. Stereotactic radiosurgery - et minimalt-invasiv teknikk vanligvis utføres som et poliklinisk prosedyre - stopper eller bremser tumorvekst ved nettopp å levere en dose eller stråling til de unormale celler. Leger noen ganger bruker det i forbindelse med tradisjonell kirurgi, som åpner skallen i narkose for å fjerne så mye av svulsten som mulig for å minimere eller eliminere ødeleggende symptomer. Kjemoterapi fungerer som en ekstra behandlingsalternativ for meningeom, men kirurgi og / eller stereotaktisk radiosurgery forbli de primære behandlinger, i henhold til Brain Science Foundation.

Forekomst

ANA sier at akustisk neuroma forekommer i om lag to i 100.000 mennesker, primært hos pasienter i alderen 30 til 60 år. BSF viser forekomsten av meningeom som 7.8 av 100.000 mennesker, primært hos pasienter i alderen 40 og 70 år.

Prognose

Alle akustikusnevrinom og 90 prosent av meningeomer er godartet, men farlige svulster, og behandling med hell eliminerer symptomer hos de fleste pasienter.

Symptomer på tilstanden til meningeom

Symptomer på tilstanden til meningeom


Meningeom er en tumor som stammer fra hjernehinnene, som er membraner som omgir hjernen og ryggmargen. Meningeom oftest vokser sakte og kan noen ganger være ondartet. Det finnes forskjellige typer av meningiomer, og det finnes også flere symptomer på tilstanden av meningeom. Noen av de vanligste symptomene på meningeom er hodepine som kan bli verre over tid, beslag, hørsel eller hukommelsestap, arm eller ben svakhet, synsforstyrrelser (uklare eller dobbelt syn) og kvalme eller oppkast.

Konveksitet meningeom Symptomer

Konveksitet meningeom er en tumorvekst på hjernens overflate. Symptomer inkluderer hodepine, kramper, mentale endringer og fokale nevrologiske utfall. Fokalnevrologiske påvirker nervefunksjon på et bestemt område av kroppen, slik som høyre ben, eller med en viss kroppslig funksjon, for eksempel tap av følelse.

Suprasellar og intraorbital meningeom Symptomer

Begge disse meningiomer påvirker øyet. Suprasellar meningeom innebærer optisk disk hevelse, som er der nervene bli med å danne synsnerven i netthinnen området i øyet. Synsproblemer er symptomer på denne type meningeom.

Intraorbital meningeom vokser rundt øyehulene og kan føre til en opphoping av trykk. Symptomer inkluderer øye svulmende og økt synstap.

Falx og Parasagittal meningeom Symptomer

Falx og parasagittal meningeomer utvikle seg fra den dural fold (falx) mellom høyre og venstre side av hjernen. Det kan være farlig å fjerne en svulst på dette området, siden to store blodkar er inneholdt i falx. Et symptom på denne type meningeom er benet svakhet.

Spinal meningeom Symptomer

Spinal meningeom utvikler innenfor dura mater (intradural) eller utenfor medulla (ekstramedullært). Disse svulstene vokser hovedsakelig i thorax, eller øvre del av ryggen området, av ryggraden. Spinal meningeom symptomer inkluderer ryggsmerter og smerter i armer, ben eller brystet fra komprimerte nerver.

Sphenoid & Olfactory Groove Meniongioma Symptomer

Sphenoid meningeom utvikler seg bak øynene og langs sphenoid rygg (legemet sommerfugl-formede ben i bunnen av skallen). Denne type av tumor kan være vanskelig å fjerne fordi visse deler av dette området, for eksempel carotis arterier eller den kavernøse sinus, tilveiebringe en blodtilførsel til hjernen. Sphenoid meningeom symptomer inkluderer sensasjon tap, ansikts nummenhet og synsproblemer, for eksempel dobbelt syn, blindhet eller mangler flekker i synsfeltet.

Som navnet antyder, vil lukte groove meningeom vokse langs olfactory ("luktende") nerver som går mellom nesen og hjernen. Som sådan, kan tap av lukt være ett av symptomene på lukte groove meningeom. Svulster som vokser stort nok for nervene i øynene for å bli komprimert kan forårsake visjon symptomer som nedsatt syn eller muligens enda blindhet.

Posterior Fossa meningeom Symptomer

Bakre skallegrop meningeomer utvikle seg under hjernen nær lillehjernen og hjernestammen. Hørselstap eller ansikts symptomer kan oppstå hvis svulsten komprimerer hjernenerver. Disse ansikts symptomer inkluderer ansikts nummenhet, skarpe ansiktssmerter og ansiktsmuskelspasmer. Andre posterior meningeom symptomer kan omfatte problemer med å gå, hørselstap og svelgevansker.

Intraventrikulært meningeom Symptomer

Med intraventrikulært meningeom, vokser en svulst i løpet av de væskefylte ventriklene som er dypt inne i hjernen. Tumoren kan blokkere cerebrospinalvæske, noe som kan resultere i en oppbygging av trykk. Symptomene kan utvikle, inkludert svimmelhet, mentale endringer og hodepine.

Hva er Grade 1 meningeom?

Hva er Grade 1 meningeom?


Meningiomer er tumorer som vokser i hjernehinnene - de tre beskyttende lag av membraner i hjernen og ryggmargen. Meningeomer har blitt klassifisert i tre grader av Verdens helseorganisasjon.

Beskrivelse

Grad 1 meningeom er den tregeste voksende og som regel kureres. Tumoren kan vokse innover og trykker på områder av hjernen eller ryggmargen.

Typer

De ni typer Grade 1 meningeomer er: Meningiothelial, Transitional,
Fiber, Psammomatous, Angiomatous, Microcystic, Sekretoriske, Lymphoplasmacyte-rike og metaplastiske meningeomer. Alle Grade 1 svulster anses godartet.

Årsaker

Meningiomer indikerer at cellene i hjernehinnene har blitt endret. En mulig årsak er overdreven eksponering for røntgenstråler. Siden kvinner lider mer av meningeom enn hannene, legene tror det kan være en hormonell link. Et forhold mellom svulster og hodeskader blir også undersøkt.

Symptomer

Tegn på meningeom ta beslag, hodepine, tap av syn eller svakhet i ekstremiteter. Symptomer som hukommelsestap eller ustøhet ofte vises over tid.

Behandling

Hvis svulstene ikke forårsaker symptomer, kan de bli overvåket med CT, MRI og eksamener. Den foretrukne behandling er kirurgisk fjerning av tumoren. Hvis kirurgi er ikke et alternativ, blir tumorer behandlet med stråling.

Frontal Lobe meningeom Operation Recovery

Frontal Lobe meningeom Operation Recovery


Meningeomer utgjør om lag 20 prosent av alle hjernesvulster. En meningeom er en tumortype som utvikles i hjernehinnene, de beskyttende membraner som dekker hjernen og ryggmargen. De fleste meningeomer er ikke-aggressive, eller godartet, selv om opp til 5 prosent er aggressive, eller ondartet. Godartede meningiomer er saktevoksende og ikke invadere omgivende vev eller spre seg til andre deler av kroppen, men de krever ofte kirurgi, fordi de tilstøtende komprimere hjernevev som de vokser. Meningeomer heldigvis bære en utmerket prognose - fullstendig gjenoppretting oppstår vanligvis i løpet av få måneder.

Frontal Lobe meningeom

Meningeomer stammer fra kreftceller som ligger i den midterste laget av hjernehinnene. De fester seg til det ytterste lag og normalt fortsette å vokse innover, men de kan også vokse utover, slik at hodeskallen til å tykne. Frontallappen meningeomer er svulster på den ytre membran lag som komprimerer frontallappen, et område av hjernen som ligger anterior til, eller foran, hjernehemisfærene. Den vanligste typen av meningeomer å forårsake trykk i frontallappen er olfactory groove meningeomer. De forekommer i midtlinjen under frontallappen i området som kalles "lukte groove."

Symptomer

Frontallappen meningeomer kan forårsake hodepine, kramper, synstap, betennelse i synsnerven, en svekket luktesans, hukommelsestap, svekket dømmekraft, redusert mental kapasitet og personlighetsforandringer som kan forveksles med depresjon. I sjeldne tilfeller kan frontallappsfunksjoner meningeomer føre til lammelser i den ene siden av kroppen.

Kirurgi

De fleste frontallappsfunksjoner meningeomer kan fjernes kirurgisk gjennom nesen eller gjennom et øyenbryn craniotopy. I det sistnevnte tilfelle trer kirurgen hjernen gjennom en liten åpning i hodeskallen ved bryn. Pasientens eget ben blir brukt til å dekke åpningen etter inngrepet. Målet for operasjonen er å fullstendig fjerne meningeom, inkludert vevet som fester det til det ytre membranlaget. I 20-25 prosent av tilfellene, men den meningeom kan ikke fullt ut fjernet. Stråling blir så brukt for å hindre ytterligere vekst.

Recovery

Etter operasjonen, vil de fleste pasienter bli overført til i intensivavdeling, og vil bli der i minst én natt. Hodepine, svimmelhet, forvirring og hukommelsestap er vanlig. Hevelse fra kirurgi eller strålebehandling kan dessuten gi hodepine, oppkast, dårlig balanse og koordinasjon, og personlighetsforandringer. Disse symptomene forsvinner vanligvis i løpet av noen uker eller måneder. Dersom svulsten har forårsaket lammelse, kan fysioterapi være nødvendig for å gjenvinne mobilitet.

Neuroplasticity

I noen tilfeller kan hjernesvulster og deres behandling føre til permanent hjerneskade. Imidlertid, selv med permanent skade er det mulig å gjenvinne funksjonalitet. Nevrologer pleide å tenke at hjernen ble kablet etter de første årene av livet. Men forskning har vist at hjernen vår er betydelig mer formbar enn vi trodde. Norman Doidge, en psykiater fra University of Toronto og forfatter av The New York Times bestselger "The Brain That Changes Itself", sier at med hardt arbeid kan vi tvinge hjernen til å ReWire seg selv. Men vi har den beste muligheten for full gjenoppretting før hjernen skaper sine egne nye "sta vaner," Doidge legger.

Hvordan behandle meningeom

Hvordan behandle meningeom


En meningeom er en svulst som oppstår fra meningeal vev. Meningeomer er vanligvis funnet på hjernens overflate, men kan også bli funnet inne i bein eller ventriklene innimellom. Meningiomer gi symptomer ved å komprimere hjernen, irriterende cortex og invaderende tilstøtende mykt vev. De er vanskelige å klassifisere fordi deres celler har epiteliale og mesenchymale egenskaper. Følgende trinn viser hvordan du skal behandle en meningeom.

Bruksanvisning

Utfør kirurgi som den foretrukne behandling for de fleste meningeomer. De spesifikke prosedyrer varierer fra sted til sted, men det er noen vanlige strategier. Alle involverte bein bør fjernes hvis det er mulig. Enhver involvert dura bør resected med en duraplasty.

Gjennomføre strategier som er spesifikke for spesielle steder for å håndtere meningeomer. Koagulere durale blodkar når du åpner dura for konveksitet meningeomer. Utfør dural pode for parasagittal meningeomer. Det primære hensynet til disse svulstene er bestemme engasjement med superior sagittal sinus.

Gjør alle forsøk på å fullstendig resect svulsten, spesielt clival meningeomer. En delvis reseksjon vanligvis ikke komme pasienten og bare gjør flere operasjoner vanskeligere.

Bruk medisinering preoperativt å bistå operasjonen. Kortikosteroider vil redusere dødeligheten av en kirurgisk fjerning og antiepileptika bør også gis i saker som gjelder supratentorial kirurgi. Kjemoterapi er ikke anses som effektive for behandling av meningeomer og brukes kun etter kirurgi og strålebehandling har mislyktes.

Begynn stråling behandlinger primært som adjuvant behandling når meningeom ikke var helt resected under operasjonen. Det er også brukt som den primære behandling for inoperable svulster og meningeomer av synsnerven.

Forskjellen mellom en meningeom og en schwannom

Forskjellen mellom en meningeom og en schwannom


Meningeomer og schwannomer er begge typer nevrologiske svulster. Verken type svulst har en kjent årsak, selv om begge vises i personer som har nevrofibromatose. Utover disse faktorene, de to typer svulster er svært forskjellige.

Utvikling

Meningiomer dannes fra hjernehinnene, membranen som omgir hjernen og ryggmargen. Schwannomer utvikles fra Schwannske celler, membranen som strøk nerveceller.

Beliggenhet

Meningiomer bare kan dannes i hjernen eller ryggmargen. Schwannomer kan forekomme i en hvilken som helst nerve i hele kroppen.

Vekstrate

Meningeom svulster har uforutsigbare vekst mønstre. De kan vokse sakte, gå gjennom en spurt hvor de raskt øke i størrelse, og deretter sakte ned igjen. Schwannomer har et vekstmønster som er veldig treg og konsekvent.

Symptomer

Vanlige symptomer på meningeomer er hukommelsestap, migrene, ustøhet og synstap. Schwannomer forårsake symptomer som nummenhet eller prikking i ett område av kroppen og elektrisk-lignende støt.

Identifikasjon

Meningiomer sjelden er synlig på kroppen. De vokser på hjernen og ryggmargen, slik at tumorene er dypt inne i kroppen. Schwannomer som vokser i de dypere nervene er ikke synlig, men siden mange schwannomer vokse i nervene i armer, ben og ansikt, de er synlige klumper.

Symptomer på et meningeom Tumor

Meningeom refererer til en tumor som utvikler seg i membraner som omgir ryggmargen og hjernen. Meningiomer kan utvikle seg i hvilket som helst av de tre lag av hjernehinnene: araknoid, pia mater og dura mater. De fleste meningeomer er ikke kreftsvulster; Men å kalle dem godartet er en misvisende benevnelse fordi selv godartede svulster kan være livstruende hvis de inngrep i hjernen.

Typer av meningeomer

Meningeomer kan oppstå i ett område, eller på flere nettsteder. Noen er sentvoksende (som de fleste godartede meningeomer er), mens andre vokser raskt. Vanligvis meningiomer er bare symptomatisk når de blir store, men avhengig av deres spesifikke plassering i hjernen eller ryggraden, kan noen være symptomatisk mer enn andre.

Vanlige symptomer

De vanligste symptomene på meningeomer, oppleves av de fleste pasienter, ta beslag, hodepine og synstap. Noen pasienter kan også oppleve problemer med hukommelsen eller impulskontrollproblemer. Noen pasienter har balansering problemer. Noen pasienter opplever også fokale nevrologiske defekter.

Focal Nevrologiske defekter

Fokale nevrologiske skader omfatter svakhet i beina, spesielt armene og bena. Synstap er også ansett som et samlings nevrologisk defekt. Disse symptomene er vanlig, særlig med visse typer av tumorer i hjernen. Ofte er disse fokale nevrologiske defekter er en av de tidligste symptomer, men starte mer mildt og progressivt forverres som vokser svulsten.

Symptomer på type tumor

Ulike typer av meningeom svulster føre til ulike spesifikke symptomer, basert på deres plassering. Noen svulster, kalt olfactory groove meningeomer, vokse på nervene som forbinder nesen til hjernen og forstyrre luktesansen.

Sphenoid meningeomer vokse i nervene bak øyet og forårsake synsproblemer. Disse svulstene kan også forårsake problemer med ansiktet, inkludert tap av følelse og nummenhet. Petrovlival meningeomer vokser nær trigeminusnerven, og også føre til skarp smerte i ansiktet eller kramper i musklene i ansiktet. Intraorbital meningeomer kan forårsake svulmende av øynene.

Bakre skallegrop meningeomer vokse under hjernen og kan føre til tap av hørsel.

Diagnose

Leger diagnostisere meningeom er basert på en rapport av symptomer, sammen med CAT skanner og MR-tester. CAT skanner kan bidra til å bestemme omfanget av størrelsen av tumoren, og kan bestemme hvorvidt tumoren er herding og sannsynligvis vil føre til ytterligere problemer eller symptomer.

Hva er en Høyre Parietal Falcine meningeom?

Hva er en Høyre Parietal Falcine meningeom?


Skallebasis Institute beskriver en meningeom som en hvilken som helst tumor som forekommer i hjernehinnene, membraner som omgir hjernen og ryggmargen. Meningeomer er klassifisert basert på hvor de oppstår. En høyre parietal falcine meningeom er en svulst som oppstår i høyre isselappen, langs falx cerebri.

Meningeom

Flere membran lag som dekker hjernen og ryggmargen, herunder en ytterste laget kalles dura, utgjør hjernehinnene. Dura kaster seg inn i hjernen, noe som skaper både durale folder og falx cerebri. Meningeomer er den nest mest vanlige typen hjernesvulst, som utgjør 20 prosent av svulster. De er vanligvis godartet, saktevoksende svulster og forekommer oftere hos personer mellom 40 og 70, som påvirker kvinner oftere enn menn.

Høyre Parietal Falcine meningeom

Svulster som vokser langs falx cerebri, den infolding av dura som skiller høyre og venstre hjernehalvdelene, kalles falcine meningeomer. Parietal meningiomer forekommer i parietallapp av hjernen, en av de fire fliker av storhjernen. Ifølge Bryn Mawr College, er det isselappen ansvarlig for bevegelse, orientering, anerkjennelse, og oppfatningen av stimuli. Merck Manuals bemerker videre at skader i høyre isselappen fører ofte apraksi, eller problemer med enkle oppgaver som å kle seg selv.

Årsaker til meningeomer

The Skull Base Institute lister stråling som eneste bekreftet årsaken til meningeomer. Meningeomer også kjøre i familier, noe som tyder på en genetisk kobling, men forskerne er usikre på hvilke gener som er involvert. Meningeomer er også assosiert med tidligere hodeskader, andre hjernesvulster eller aneurismer og eventuelt virusinfeksjoner.

Symptomer på meningeomer

Ifølge Skull Base Institute, symptomene på et meningeom avhenge av hvor det er, så press på visse områder av hjernen er det som forårsaker symptomer. Symptomer kan være hodepine, hjerneslag, beslag, tap av visjon og personlighetsforandringer. En sak er beskrevet i "Neurology India" involvert en 60-år gammel mann som rapporterte venstre side nummenhet, prikking og beslag lignende bevegelser. En computertomografi (CT) skanner avslørte en masse i hans høyre isselappen som var fast bestemt på å være en falcine meningeom.

Diagnostisering og behandling av meningeomer

Diagnostisering av meningeomer er ved magnetisk resonans imaging (MRI) eller CT scan. Disse skanner kan også bestemme størrelsen og plasseringen av svulstene. Biopsier kan avsløre informasjon om histopatologi av cellene som er involvert. Meningeomer som forårsaker mindre eller ingen symptomer er ofte bare observeres gjennom MR. Hvis symptomene er mer alvorlig, er kirurgi den beste behandling. The Skull Base Institute beskriver noen sjeldne meningeomer som er ondartet. Dette kan kreve stråling som en del av behandlingsplan. Meningeomer har et godt total prognose, som de er vanligvis godartet og avtagbar.

Symptomene på meningeomer

Symptomene på meningeomer


Meningiomer er typisk godartede tumorer som vokser i hjernen. De finnes i hjernehinnene, som er de membraner som dekker hjernen og ryggmargen. Meningeomer er mest vanlig hos eldre kvinner, men kan presentere seg på menn i alle aldre. De fleste meningeomer vil presentere noen symptomer, noe som betyr at de ikke trenger behandling. Men ved symptomer er umiddelbar behandling anbefales.

Time Frame

De fleste meningeomer vokser veldig sakte og presentere ingen symptomer i det hele tatt. Noen mennesker vil ha meningeomer hele sitt liv uten noen symptomer. Ganske ofte, er meningeomer funnet under rutineundersøkelser eller når en person blir sjekket for traumer. Hvis en asymptomatisk meningeom blir oppdaget, vil legen sannsynligvis anbefale å overvåke svulsten via magnetic resonance imaging (MRI) skanner over tid. Dersom svulsten ikke vokser betydelig eller forårsake symptomer, vil legen sannsynligvis anbefale ingen behandling.

Tidlige symptomer

De første symptomer forårsaket av meningeomer er vanligvis mild og kom gradvis. Typiske tidlige symptomer er hodepine og beslag. Begge disse oppstår på grunn tumoren er i økende grad å legge press på hjernen og ryggmargen. Et annet tidlig tegn er en endring i syn. Symptomer inkluderer uskarpt eller dobbelt syn.

Avanserte Symptomer

Som meningeomer vokse større og sette økt press på hjernen, vil symptomene forverres. Hodepinen vil bli mer alvorlig i tid; folk vil oppleve både hørselstap og minneproblemer. Dersom meningeomer er plassert på ryggmargen, kan folk oppleve svakhet og prikking i armer og ben, samt et tap av følelse. Hvis du opplever en plutselig visjon eller minne endring eller en plutselig anfall, se en lege umiddelbart.

Komplikasjoner

Hvis en meningeom er forårsaker symptomer eller er kreft, vil legen anbefale behandlingstilbud som kan omfatte kirurgi og strålebehandling. Selv meningeomer er mulig å behandle, kan de forårsake langsiktige komplikasjoner selv etter at de er fjernet. Dvelende symptomer kan inkludere problemer med konsentrasjon, tap av kort og-lang sikt minne, fortsatte anfall og endringer i personligheten. Noen alternative behandlinger, som akupunktur og massasje, kan bidra til å lindre noen symptomer assosiert med meningeomer.

Hva er årsakene til meningeomer?

Mengiomas er en viss type av tumor. En tumor er en anomal vevsvekst som resulterer i en ukontrollert, og akselerert vekst av celler i kroppen. Mengiomas kan være godartet eller ondartet. Imidlertid er det meget uvanlig for dem å være kreft. Mengiomas er sentvoksende svulster, og de er vanligvis finner hos middelaldrende voksne over 40 år Svulstene er så langsom vekst, at de har utviklet seg i person siden den enkelte var ung, men det er ikke før midten alder at personen begynner å vise symptomer på å ha et meningeom. Også meningeomer er mer utbredt hos kvinner enn menn.

Hvor Do meningeomer Form og Hva er symptomene

Meningiomer dannes på hjernehinnene, som er foringsrøret som omgir hjernen og ryggmargen. Derfor kan meningeomer dannes på ryggmargen eller på hjernen. Hvis svulsten skjemaer på ryggmargen, kan personen føler prikking i hender og føtter, og hennes lemmer kan føle at de er "sover". Som svulster på ryggmargen vokse, vil den enkelte har en hard tid å kontrollere hans ben og armer. Avhengig av hvor høyt på ryggmargen svulsten ligger, og hvis den vokser for stor før pasienten får behandling, vil den enkelte etter hvert bli paralysert og ikke lenger i stand til å gå eller løfte armene. Hvis svulsten er på nakkevirvler (halsen), kan svulsten trykke så hardt på ryggmargen at pust og hjertefunksjon er stengt.

Som for hjernen, vil svulsten vokser langsomt og legge press på hjernen. Når symptomene viser seg, de vanligvis inkluderer hodepine, synsproblemer og kvalme. Noen ganger folk med hjerne meningeomer vise et skifte i deres personlighet eller atferdsmønstre. Avhengig av hvilken del av hjernen svulsten er å trykke på, vil ulike symptomer som for eksempel kramper, endringer i humør, lammelser, uttalevansker, fingerferdighet problemer og tap av hukommelse.

Family History / Genetics

Noen forskere mener at det er en genetisk kobling angå meningeom svulster. Noen kan være genetisk disponert for å ha meningeomer på grunn av hans DNA. Også, hvis en person har et nært familiemedlem som hadde et meningeom, er at enkelte i fare.

Hodeskade

I en studie som dukket opp i Neurology tittelen "History of head trauma og risiko for hjerne meningeom: Befolkningsbasert case-control study" viste at det er en sammenheng mellom hodeskade og meningeomer.

Andre sykdommer

Hvis en person utvikler Nevrofibromatose type 2 i løpet av barndommen eller andre typer kreft (særlig brystkreft) hun kan muligens ha meningeomer. Fordi kvinner blir offer for meningeomer oftere enn menn, en studie utført i 2003 fant at kvinner som led av brystkreft er mer sannsynlig enn kvinner i den generelle befolkningen å utvikle meningeomer.

Stråleterapi

Ifølge Christina I Hill, et. al. i Physical Therapy, Vol. 82, fra mai 2002 mennesker som har fått strålebehandling mot hjernen er i faresonen for å utvikle meningeomer - særlig de som hadde leukemi som barn og fikk store doser av stråling behandling.

Hva er meningeomer?

Hva er meningeomer?


Hjernen og ryggmargen er omsluttet av det som er kjent som hjernehinnene, som er membraner. Når du kontrakt meningeom, utvikler en svulst på hjernehinnene. Ifølge Mayo Clinic, meningeomer er vanligvis godartet. Men selv en godartet meningeom forårsake komplikasjoner dersom svulsten vokser for stor eller påvirker hjernen din. Meningiomer kan behandles avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden.

Årsaker

Celler i løpet av dine hjernehinnene bli endret når du utvikler meningeom. Som et resultat, vil cellene vokse og formere seg i for stor mengde. Det er ikke akkurat kjent hvorfor en meningeom utvikler seg. Noen mulige forklaringer inkluderer arv muterte gener, miljømessig eksponering for toksiner eller høy eksponering for stråling. Ifølge Brigham and Women Hospital, det er en mulig sammenheng mellom meningeomer og tidligere hodetraume. Noen mennesker har utviklet et meningeom på stedet av en nylig hodeskade.

Forekomst

Meningeomer er mer vanlig hos kvinner. Det er ikke kjent om hormoner som progesteron og østrogen, spiller en rolle i meningeom utvikling hos kvinner, men. Meningeomer kan ha bisarre vekstrater, enten trans i sakte progresjon, eller utvikle med plutselige spruter av vekst. En meningeom måtte vokse til en betydelig størrelse før symptomene blir manifest.

Symptomer

Når du begynner å utvikle symptomer fra et meningeom, kan de være subtil. Vanlige symptomer inkluderer synsforstyrrelser, slik som uskarpt syn eller ser dobbelt. Du kan utvikle hodepine som gradvis blir verre, og som ikke kan lindres. Andre symptomer inkluderer hørsel og hukommelsestap, og svakhet som utvikler seg i armer og ben. Ifølge Mayo Clinic, hvis du begynner å oppleve anfall eller visuelle eller hukommelsesforstyrrelser som oppstår plutselig, oppsøke lege umiddelbart.

Diagnose

Hvis noen tegn, for eksempel hukommelsestap, uforsiktighet eller anfall, kan indikere et meningeom er til stede, vil din lege utføre tester for å bekrefte en diagnose. De fleste testene inkluderer en X-ray, CT scan og MRI. En X-ray er en foreløpig test for å fastslå om noen flekker kan defineres på hjernen din. CT og MRI kan gi detaljerte bilder av hjernen og kan peke ut de nøyaktige plasseringen av eventuelle meningeomer.

Behandlinger

Behandlinger for meningiomer, kan variere, avhengig av størrelsen og alvorlighetsgraden av tumoren. I noen tilfeller kan du ikke kreve noen behandling, som gjelder spesielt hvis meningeom ikke forårsaker noen tegn eller symptomer. Kirurgi kan utføres for å fjerne deler av meningeom, eller alle av tumoren. Imidlertid, hvis tumoren er plassert i en delikat område, for eksempel ryggmargen, bare deler av meningeom er sannsynlig å bli fjernet. Når en meningeom ikke kan fjernes helt, kan strålebehandling brukes til å ødelegge de gjenværende meningeom celler. Strålebehandling kan også redusere sjansene for å utvikle en annen meningeom, men prosedyren må være presis, fordi stråling er mistenkt som årsak til denne tilstanden.

Cavernous Sinus Tumor

Den kavernøse sinus-systemet er plassert bak øynene på hver sin side av bunnen av skallen og er fylt med blod. Grunnen til at den cavernous sinus systemet er så viktig er at den består av halspulsåren, nerver som gjør at øynene og ansiktet å ha sensasjon samt nerver som tillater musklene å bevege øyet.

Definisjon

Carvernous sinus svulster kan være godartet eller ondartet, og er en vanlig årsak til cavernous sinus syndrom. Det er tre vanlige typer svulster som påvirker dette området, inkludert meningeomer, karsinom, og metastaser

Årsaker til sinus cavernosus Tumor

Ifølge Cedars Sinai Sinus Center, sinus svulster er sjeldne og bare ca 2000 tilfeller er diagnostisert årlig i USA alene. Røyking og eksponering for støv og damp kan øke risikoen for cavernous sinus svulster. Noen ganger traume eller infeksjon til området kan føre til tumorer å utvikle seg i det kavernøse sinus-systemet.

Symptomer

Det vanligste symptomet på en cavernous sinus tumor er dobbelt syn; men du kan også lider av symptomer som periodisk tretthet, pustevansker, økt intercranial press, eller en svak puls.

Dersom svulsten presser mot skallen, folk vanligvis opplever hodepine og dobbeltsyn. Symptomene på en cavernous sinus tumor avhenger mye av størrelsen og presis plassering av svulsten.

Av og til, folk som har denne lidelsen varsel svimmelhet og uklar tale. I noen av de mest ekstreme tilfellene, har folk opplevd anfall, ensidig lammelser og koma.

Diagnose

Ved mistanke om en cavernous sinus tumor, vil en lege trolig begynne ved å bestille en CT scan eller en MR for å gi bilder av bein, kalsium og bløtvev. Bildene vil gi en strukturell visning for en lege å kunne diagnostisere pasienten. I noen tilfeller kan en fiberoptisk omfang settes inn i det nasale hulrom til en gjennomgang av den sinus-systemet. Et endoskop kan anvendes for å bestemme om massen er kreft.

Behandling

En av de mest vanlige behandlinger av en kavernøse sinus tumor er en delvis eller full reseksjon, eller fjerning av tumoren, men dette er ikke alltid mulig på grunn av plasseringen og vekst av svulsten. Imidlertid, hvis den kavernøse sinus tumor er liten, endoskopisk kirurgi kan bli brukt som en minimal invasiv behandling. Men hvis svulsten har spredt seg fra cavernous sinus system inn i kinnet, øyne, hjerne, nerver eller andre områder i skallen, kanskje mer avanserte behandlinger være nødvendig. Kjemoterapi og stråling kan være alternativer for pasienter som ikke er kandidater for kirurgi. Mange leger vil kombinere behandlinger for å maksimere effekten og skreddersy behandlingen til behovene til den enkelte pasient.

Komplikasjoner

I noen tilfeller, cavernous sinus svulster føre til en økning i trykket i hjernen og kan føre til en aneurisme. Et brudd av en aneurisme fører ofte til store blødninger, som kan være dødelig, og kan føre til hjerneslag, uførhet og død. Noen ganger, aneurismer føre til nevrologiske problemer, som svakhet og nummenhet.

Brain Cancer Symbol

Kreft i hjernen er en vanskelig å håndtere kreft: Årsaken er ikke fullstendig kjent, og behandlinger kan være komplisert, da de kan forstyrre normal hjernefunksjon, eller føre til ytterligere skader. Hjernekreft kan starte i hjernen (primær hjernekreft), eller et annet sted i kroppen og spredd seg til hjernen (sekundær hjernekreft). Pasienter, overlevende og pårørende vise sin støtte for hjernen kreftpasienter med seg eller vise hjernen kreft symboler, i farge, bånd og edelstener.

Typer av Brain Cancer

Primær kreft i hjernen kommer i mange former. Astrocytom er funnet i hjernestammen, cerebellum, hvit substans og ryggmargen. Hjernestammen glioma former i ulike deler av hjernestammen: medulla, pons og midthjernen. Choroid plexus papilloma er i ventriklene i hjernen, mens ependymom er i ventrikkelen membraner og den sentrale kanal i ryggraden. Glioblastoma multiforme, en av de dødeligste former for kreft i hjernen, begynner i gliacellene i storhjernen. Medulloblastom er funnet i den fjerde cerebral ventrikkel og cerebellum. Akustiske neuroma skjemaer på Nervus vestibulocochlearis. Lymfom er funnet på lymfocyttene begynner meningeom på hjernehinnene, og en pinealkjertelen svulst starter på pinealkjertelen. Hypofyseadenom skjemaer på overflaten cellene i hypofysen. Schwannom påvirker myelin skjede som brytes rundt axon av et nevron.

Generelt Cancer Awareness

Lavendel bånd omfatter alle former for kreft. The American Cancer Society Relay for Life bruker det.

Kreft

Mange barn er rammet av kreft i hjernen, samt av andre kreftformer. Den gull bånd er symbolet på alle barnekreft og av barn som har lidd av kreft.

Brain Cancer Ribbon

Båndet for kreft i hjernen er grå. Den grå bevissthet bånd omfatter alle former for kreft i hjernen, både primære og sekundære. Den grå bånd er også symbolet for hjerneskade, astma, allergi, diabetes og Parkinsons sykdom.

Edelstener

Noen mennesker bruker smykker for å vise sin støtte til hjernekreftpasienter og overlevende. Foruten smykker innlemme den grå bånd, har kreft i hjernen spesifikke edelstener, inkludert sølv blonder agat og hematitt, som også er grå.

Typer av Brain Cancer

Typer av Brain Cancer


Hjernekreft involverer unormal vekst av vev i hjernen. Brain vev celler vanligvis vokser i en fin og ryddig måte, men noen ganger ordren blir forstyrret og cellene dele seg og vokse feil. Dette fører til en svulst for å danne. Mens mange hjernesvulster er godartet, andre inneholder kreftceller og kalles ondartede svulster. Ondartede hjernesvulster vanligvis vokser raskt og kreften invaderer omkringliggende vev. Brain kreft er klassifisert etter hvilke vev celler påvirkes.

Gliomer

Glioma svulster utgjør den vanligste typen av kreft i hjernen hos voksne. Dette kreft oppstår i gliacellene som støtter og beskytter hjernen. Gliomer kan forekomme i flere ulike typer av hjerneceller. Ependymomas svulster vanligvis utvikler seg i ryggmargen. Ependymomas vanligvis vokser saktere enn andre typer kreft i hjernen, men har en høyere grad av tilbakefall. Oligodendrogliom svulster er plassert på de bærende celler i hjernen og er ofte funnet i storhjernen. Oligodendrogliomer har en tendens til å bli mer ondartet over tid. Vanlige symptomer på giloma kreft i hjernen ta beslag, hodepine, muskelsvakhet, søvnighet og personlighetsforandringer.

Meningeomer

Meningeom kreft i hjernen oppstår i hjernehinnene, som er de beskyttende ytre membraner av hjernen og ryggmargen. Meningeomer kan oppstå i hvilken som helst del av hjernen, men de vanligste områdene er hjernehemisfærene. Meningeomer er først og fremst funnet i kvinnelige pasienter eldre enn 65, og et flertall av disse svulstene er godartet. Selv om denne typen kreft i hjernen ikke alltid utløse symptomer, kan meningeomer forårsake hodepine, synsproblemer, oppkast og utydelig tale Ondartet meningeom svulster vanligvis vokser svært langsomt og blir effektivt behandles med kirurgi.

Akustikusnevrinom

Akustikusnevrinom, også kalt vestibulær schwannomer, representerer en svært liten andel av hjernekreft. Disse svulstene utvikler seg fra Schwannske cellene på akustisk og vestibular nerver. Mens akustisk nerve er ansvarlig for hørsel, vestibular nerve påvirker balanse. Akustikusnevrinom vokser veldig sakte, og de sjeldne ondartede svulster vanligvis ikke vil spre seg fra sine opprinnelige steder. Vanlige symptomer assosiert med akustikusnevrinom inkludere en konstant ringing eller summende i ørene, balanseproblemer og ensidig hørselstap. Ondartede svulster er vanligvis behandles med stråling.

Medulloblastoma

Medulloblastom er en type kreft i hjernen oftest funnet i barn. De fleste medulloblastoma tilfellene er diagnostisert hos pasienter under 10. medulloblastoma svulster er vanligvis dannet i lillehjernen, en del av hjernen som spiller en avgjørende rolle i å koordinere muskelbevegelser. De svulster vokse raskt, og kan raskt spre seg til andre deler av hjernen. Disse ondartede svulster føre til at pasienter lider av hodepine, jerky øyebevegelser, stive nakker og muskelsvakhet. Medulloblastom kreft i hjernen blir typisk behandlet med en intens kombinasjon av kjemoterapi, strålebehandling og kirurgi.

Hjernesvulst klassetrinn

Hjernesvulster er gradert i henhold til hvordan de ser ut når undersøkt med mikroskop. Grade I svulstene er godartet, og er preget av normale jakt celler og en langsom vekst mønster. Grade II svulster ser mindre ut som normale celler, men ondartet vev er ikke aktivt voksende. Grade III svulster bære unormal utseende vev som er anaplastic, eller aktivt vokser. Grade IV svulster involverer unormale hjerneceller som er raskt voksende og aggressiv. Grade IV svulster har veldig lav overlevelse. En lavgradig tumor kan utvikle seg til en høyverdig svulst, selv om dette er mer sannsynlig til å skje med voksne enn hos barn.

Hjernesvulst symptomer hos voksne

Hjernesvulst symptomer hos voksne


Hjernesvulster er masser av celler i hjernen som ikke fungere eller vokse som normale celler. Hos voksne, kan tilstedeværelsen av en hjernetumor resultere i et bredt utvalg av symptomer; Disse symptomer er basert på hvorvidt de voksende cellene er kreftceller eller ikke-kreftceller, i hvilken en del av hjernen tumoren er plassert, og størrelsen av veksten. Diagnosen er delvis basert på forekomsten av visse symptomer og behandlinger for ulike typer hjernesvulster er avhengig av mange faktorer.

Definisjon

Normale celler vokse, dele seg og utføre sine spesialiserte funksjoner for diskrete perioder. Kreftceller skiller seg fra normale celler ved at de vokser unormalt fort, ikke slutte å dele seg og formerer seg inn i nye unormale celler og utføre ingen av de spesialiserte funksjonene i normale celler. Som kreftceller deler seg og vokse til en større masse, de invaderer omkringliggende vev og hindre friske celler fra å fungere ordentlig. I en hjernesvulst, celler som normalt vil fungere som hjerneceller har, vanligvis på grunn av skadet DNA, sluttet å fungere som normale hjerneceller burde.

Typer

Det er tre hovedtyper av hjernesvulster som oppstår hos voksne: glioma, schwannomer og meningeomer. Alle tre typene kan være enten godartet (massene som ikke invadere andre kroppens vev) eller ondartet (masser av unormale celler som aggressivt spre seg til omkringliggende vev og organer). Gliomer er den vanligste formen for voksen hjernesvulst og inkluderer svulster som oppstår i hjernens støttende gliaceller. Menigiomas er svulster i meningial vevet rundt ryggmargen og hjernen. Schwannomer påvirke kappe cellene dekker hjernens nerveceller.

Symptomer

Hos voksne vil hjernesvulst symptomene varierer avhengig av størrelse, beliggenhet og type av veksten. De vanligste symptomene er alvorlige og hyppige hodepine, tåkesyn, oppkast og kvalme. Andre symptomer er avhengig av den delen av hjernen som påvirker tumor; Disse symptomene kan være unormal utvidelse av en elev, nummenhet eller svakhet på den ene siden av kroppen, plutselige problemer med balanse og koordinasjon, talevansker, dramatiske personlighetsendringer og plutselig innsettende anfall hos en person som har ingen tidligere hatt epileptiske anfall .

Diagnose

Mens noen symptomer alene kan hjelpe leger med en hjernesvulst diagnose, er en hjerneskanning og biopsi vanligvis nødvendig for å fastslå den nøyaktige plasseringen og type svulst stede. CT og MR skanner brukes til å identifisere svulsten størrelse og plassering, mens en spesialisert biopsi, kjent som en stereotaktisk biopsi, er nødvendig for å fastslå svulstens type. I en stereotaktisk biopsi, blir et lite hull boret gjennom skallen, biopsy og en nål brukes for å oppnå en prøve av tumoren.

Behandling

Det er tre hoved behandlingstilbud for voksne med hjernesvulster: kjemoterapi, strålebehandling og kirurgi. Pasienter som gjennomgår vanligvis en kombinasjon av disse behandlinger, vanligvis begynner med en operasjon for å fjerne så mye av tumoren som mulig, etterfulgt med kjemoterapi eller strålebehandling for å ødelegge eventuelle gjenværende bremse og unormale celler.

Ondartet hjernesvulst Typer

Ondartede hjernesvulster ble diagnostisert i 21 800 personer i 2008, i henhold til MD Anderson Cancer Center. De anslår at 13.000 mennesker døde på grunn av ondartede svulster i løpet av samme år.

Gliomer

Gliomer forekommer i gliacellene, som beskytter kritiske områder av hjernen. De er de mest vanlige hjernesvulster, noe som gjør opp 42% av voksne hjernesvulster, i henhold til MD Anderson Cancer Center.

Meningeomer

Meningiomer påvirker hjernehinnene, det beskyttende lag som dekker hjernen og ryggraden. Kvinner er dobbelt så sannsynlig som menn for å få disse svulstene, ifølge MD Anderson.

Akustikusnevrinom

Akustikusnevrinom vokse i vevet rundt den åttende hjernenerve, som kontrollerer hørsel. Symptomer på disse svulstene omfatter summende i ørene og balanseproblemer.

Medulloblastoma

Medulloblastomas er hjernesvulster vanlige hos barn. De vokser i lillehjernen, og kan være forårsaket av føtale celler i hjernen etter fødselen, i henhold til MD Anderson Cancer Center.

Metastatisk Hjernesvulster

Metatastic hjernesvulster som starter tumorer i andre deler av kroppen. De er også referert til som "sekundære svulster," ifølge National Brain Tumor Society.