Digidexo.com

rike ackne forme

Jern rik mat for menn

Jern rik mat for menn


I kroppen, jern spiller en viktig rull i immunfunksjon og transport av oksygen fra lungene til ulike musklene. Uten riktig mengde jern, kan en person oppleve apati: en følelse av tretthet eller utmattelse. Jernmangel oppstår når mengden av jern en mann mister daglig ikke er erstattet. Menn generelt mister rundt 1 milligram jern per dag, normalt gjennom skur hud og svette. Ifølge det amerikanske Røde Kors, den største økning av jern kommer fra kjøtt og matvarer rike på vitamin C, selv om frukt og grønnsaker inneholder også en form for jern.

Kjøtt og fjørfe

Den type jern finnes i animalsk vev er heme jern - jernet avledet fra protein i de røde blodcellene - og en person absorberer omtrent 30 prosent av det når du spiser jern rik kjøtt eller fjærfe. Ifølge Wellsphere, absorberer menneskekroppen jern i animalsk vev lettere enn jern i frukt eller grønnsaker. Jernrike kjøtt vises i nesten hver kategori av animalsk vev, og inkluderer biff, svinekjøtt, kylling, kalv, fisk og kalkun.

Frukt og grønnsaker

Inkludert jern-rik frukt og grønnsaker bidrar til å skape et balansert kosthold og samtidig øke jerninntak. Form av jern i frukt og grønnsaker er nonheme - et kosttilskudd eller supplerende kilde til jern brukes til å berike matvarer - og en person absorberer mellom to og 10 prosent av det fra disse matvarene. Grønnsaker høy i jern inneholder spinat, erter, brokkoli, søte poteter og grønnkål. Ifølge Mayo Clinic, øker vitamin C kroppens evne til å absorbere jern, så spise frukt eller drikke drikker med høyt vitamin C hjelper en person øke mengden av jern han kan absorbere fra frukt og grønnsaker. Appelsiner utgjør et naturlig valg for vitamin C når det gjelder frukt, men kiwi, vannmelon og jordbær har også en god mengde vitamin C og jern.

Andre Jern-beriket og jern-forsterkede Foods

Matvarer som er jern-beriket eller jern-forsterkede inneholder også en nonheme form av jern, og de blir konsumert i større mengder enn heme jern, ifølge National Institute of Health. Den type matvarer som inneholder denne formen for jern inkluderer de fleste frokostblandinger, pasta, mel, beriket ris og hele hvete brød. I likhet med andre matvarer som inneholder nonheme jern, absorpsjonen av jern er høyere fra jern-beriket og jern-forsterkede matvarer når en persons kosthold inkluderer mat rik på vitamin C.

Mat rik på arginin og lysin

Mat rik på arginin og lysin


Mat rik på arginin og lysin er avgjørende for generelle helse. Lysin, også kalt L-lysin er en aminosyre som hjelper kroppen absorbere kalsium og form kollagen, ifølge University of Maryland Medical Center. Aminosyrer er næringsstoffer som utgjør hele protein når de kombineres. Arginin er også en aminosyre, og det er funnet i noen av de samme matvarer som også inneholder lysin. Personer med arginin mangler kan lide med hårtap, utslett og treg healing, ifølge Mayo Clinic.

Linser

Linser er rike på både lysin, arginin, tryptofan, kobber, vitamin B1, kalium, folat og en lang liste av andre næringsstoffer. En liten linse bønne er fullpakket med hele mat ernæring som kan bidra til å forbedre energinivået og holde deg gående hele dagen. Verdens sunneste Foods hjemmeside sier at det å spise linser kan bidra til å redusere en persons risiko for koronar hjertesykdom.

Spinat

Spinat er høy i begge lysin, arginin, tryptofan og andre aminosyrer sammen med vitaminene A, Denne maten inneholder C og E. også høye mengder av kalsium, magnesium, jern og andre mineraler. Det høye næringsinnholdet i spinat gjør det til et utmerket daglig parabolen for komplett ernæring. Nyt rå spinat salater med andre favoritt grønnsaker eller lage din egen sunn grønn smoothie som inneholder spinat, bær og en banan.

Solsikkefrø

Solsikkefrø er en annen mat som inneholder flere aminosyrer slik som lysin og arginin. Denne maten også inneholder andre næringsstoffer som for eksempel vitamin E, kopper, selen, vitamin B5, fosfor og vitamin B1. Spise solsikkefrø rå, rå og uten salt for å få mest mulig næring.

Spirulina

Spirulina er en blå-grønn sjø grønnsak (alger) som er fullpakket med næring. Denne maten inneholder flere aminosyrer slik som lysin, valin, leucin og spormengder av arginin. Denne maten er også høy i vitamin A, C og E sammen med kalsium, magnesium, jern og kalium. Denne maten er vanligvis solgt i pulverform, men noen helsekostbutikker kjøpe hele spriulina alger.

Jern-rik mat for eldre

Jern-rik mat for eldre


Ifølge en artikkel publisert av American Family Lege i 2000, utbredelsen av anemi øker med alderen. Dette er hovedsakelig på grunn av tilstedeværelsen av kroniske sykdommer som påvirker jernstatus og den vanlige bruk av medikamenter. Mange medikamenter interferere med absorpsjonen av jern, som fører til redusert jernlagre i kroppen. Pensjonister bør konsumere en rekke jern-rik mat for å opprettholde tilstrekkelige lagre av jern.

Kjøtt og sjømat

Heme jern er en type jern som bare finnes i kjøtt av dyr. Denne spesielle form for jern blir bedre absorbert enn ikke-heme jern som finnes i andre matvarer. Innmat er spesielt høy i jern. Biff, kalkun, skinke og kylling også gi heme jern. Noen sjømat valg kan også gi jern. Reker, sardiner, østers, kamskjell, tunfisk og muslinger er noen sjømat alternativer ofte nytes av seniorer. Spise moderate mengder kjøtt og sjømat er ofte alt som er nødvendig for å opprettholde tilstrekkelige jernlagre. Vegetarianere kan ha en vanskeligere tid fordi de ikke bruker kilder til heme jern.

Frukt og grønnsaker

Mange frukt og grønnsaker gir ikke-heme jern, jo mindre absorberbare type jern. Mørkegrønne bladgrønnsaker, poteter, erter og snittebønner er gode vegetabilske kilder til jern. Frukt rik på jern inkluderer svisker, vannmelon, jordbær, rosiner, dadler og fiken. Sviske saft og tørket frukt som aprikos og fersken er også høy i jern. Vegetarianere behov for å sikre at de inntar en rekke jernrike frukter og grønnsaker, fordi de ikke skaffe jern fra animalske kilder.

Korn

Hele korn og beriket korn er gode kilder til ikke-heme jern. Mange produsenter berike deres kornvarer med jern, fordi dette er en av de næringsstoffer som oftest går tapt under behandlingen. Hvite og hele hvete brød, beriket pasta, ris, havre og kli frokostblandinger og kremen av hvete er vanlige korn kilder at det amerikanske Røde Kors anser som jern-rik mat.

Annet

Tørkede erter, bønner og linser er jern-rik mat kilder også. Egg, særlig eggeplomme, er også gode kilder til jern. Selv om de er gode kilder til jern, eggeplommer inneholder også kolesterol, som ofte er et vederlag for eldre individer. The American Heart Association anbefaler å begrense inntaket av eggeplommer for å opprettholde sunne kolesterolet. Instant frokost shakes er ofte beriket med jern, noe som gjør dem til et utmerket valg for eldre som har problemer med å spise fast føde eller foretrekker å spise mindre måltider.

Mat rik på HDL

Mat rik på HDL


HDL, eller "gode" kolesterolet, er et stoff som reiser i blodet og bidrar til å skure blodårene av forekomster av LDL, eller "dårlig" kolesterol, og dermed redusere risikoen for åreforkalkning. Heve nivåene av HDL kolesterol er en viktig komponent i lessening risikoen for hjertesykdom, sammen med exercizing regelmessig og ikke røyke. Fordi HDL kolesterol er et stoff syntetisert av kroppen din, trenger maten du spiser faktisk ikke inneholder det, men visse matvarer er rike på stoffer som stimulerer kroppen til å produsere HDL kolesterol.

Mat rik på niacin

Niacin er et B-vitamin som bidrar til å øke nivåene av HDL kolesterol. Ifølge Mayo Clinic, kan det øke nivåene av HDL kolesterol med 15 til 35 prosent og leger anser det som mer effektivt enn reseptbelagte medisiner for å øke HDL-kolesterolet. Mat rik på niacin inkluderer egg, nøtter, fisk, meieriprodukter og magert kjøtt. Selv om legene noen ganger foreskrive niacin kosttilskudd for å bidra til å heve HDL kolesterol, er det best å konsumere niacin i form av mat, fordi høye doser kan gi bivirkninger som oppblåsthet og diaré.

Omega-3 fettsyrer

Foods høy i omega-3 fettsyrer er også rik på HDL kolesterol og kan ha gunstige effekter på kolesterolnivået. Coldwater fisk som laks, albacore og makrell er rik på omega-3 fettsyrer, som er linfrøolje, solsikkeolje, og noen mørkegrønne bladgrønnsaker som Purslane. Hvis du spiser fisk som kilde til omega-3 fettsyrer, velger ville varianter når det er mulig fordi de har en tendens til å leve i et miljø med færre giftstoffer og de har en tendens til å konsumere sunnere kosthold enn oppdrettsfisk. I tillegg, valnøtter og soyaprodukter som tofu inneholder også omega-3 fettsyrer.

Enumettet fett og olivenolje

Matvarer som inneholder enumettet fett har gunstige effekter på nivåene av HDL kolesterol. Matoljer som olivenolje, rapsolje og druekjerneolje inneholder enumettet fett, som gjør nøtter, avokado og frø. Olivenolje inneholder også ytterligere forbindelser som bidrar til å heve nivået av HDL-kolesterol. Ifølge Annals of Internal Medicine, tilstedeværelse av forbindelser som kalles polyfenoler, som er til stede i større eller mindre mengder olivenolje enn i mer raffinerte kvaliteter, korrelerer med økte nivåer av HDL-kolesterol.

Fiber rik dietter

Diett rik på fiber er gunstig for riktig funksjon av fordøyelsessystemet. Leger anbefaler ofte en høy-fiber diett til pasienter med fordøyelsesproblemer. Ifølge Mayo Clinic, reduserer fiber også risikoen for å utvikle hjertesykdommer og diabetes. Hvis du har planer om å starte et fiberrikt kosthold, vet hvilke matvarer er best.

Korn

Velg brød, frokostblandinger og pasta laget med hele korn. Mange frokostblandinger markedsføres spesielt for deres fiberinnhold. Les etiketter og velge de frokostblandinger som inneholder minst 5 g fiber per servering. Prøv din favoritt pasta i hele hvete form, eller erstatte det med bygg eller brun ris. Corn er et annet valg for en siderett høy i fiber, som det er også et korn.

Frukt og grønnsaker

Velg tørket frukt for snacking som rosiner og svisker, eller til de dehydrerte aprikoser og datoer. En problemfri måte å innlemme tørket frukt i kostholdet ditt er å snack på noen trail mix hele dagen. Velg en med nøtter (helst mandler eller soya nøtter) så vel som de er også rik på fiber og hjelper fordøyelsen.

Legg mørke, bladrike grønnsaker til måltidet som spinat, brokkoli og erter. Hvis du ikke liker kokte grønne grønnsaker, prøve dem rå i en salat. Mange salatblandinger er klar til å tjene som inneholder baby spinat i stedet for salat. De inneholder også forskjellige grønnsaker, som brokkoli eller alfalfaspirer. Spis rikelig med belgfrukter i tillegg. Bønner som kidneybønner, black-eyed peas og linser er høy i fiber. Kikerter er høy i fiber i tillegg; konsumere dem "som den er" i salater eller andre retter, eller male dem i en lime og lage hummus.

Plant rike dietter

Plant rike dietter


En plantebasert kosthold kommer fra hele kilder matvarer som frukt, grønnsaker, nøtter, korn og bønner. Matvarer fra disse plantekilder har gode interne og eksterne fordeler for din generelle helse og velvære. En diett rik på planteføde er en viktig del av et sunt kosthold og en proaktiv måte å forbedre og opprettholde en sunn deg.

Plantebasert kosthold, Komponenter

En plante-rik diett er basert på en fibertett og næringsrike diett. Variasjonen og balansen av sunne næringsstoffer som finnes i et plantebasert kosthold er potent. Matvarer fra planteriket gi kroppen de næringsstoffene som trengs for å være sunn og fungere ordentlig uten at noen av de dårlige fett, karbohydrater og sukker som mange andre mat kilder inneholder. En plantebasert kosthold er pakket full av viktige næringsstoffer kroppen trives med, som for eksempel vann, vitaminer og mineraler, fiber, essensielle fett (sunt fett) sunt protein (ikke-animalsk kilde) hel-food karbohydrater (gode karbohydrater), enzymer , fytokjemikalier og antioksidanter. Ifølge United States Department of Agriculture et plantebasert kosthold er blottet for raffinerte matvarer populære i den vestlige kosthold og består hovedsakelig av hele matvarer som stammer fra naturlige kilder.

Fordeler med et plantebasert kosthold

Antioksidanter og fytokjemikalier er to kraftige fordelene som en plantebasert kosthold tilbud. Antioksidanter er rik på plante-baserte matvarer, og er kjent for å nøytralisere og å forhindre cellulær skade forårsaket av frie radikaler. I henhold til de Mayo Clinic antioksidanter slik som beta-karoten, vitamin C og E, lykopen, selen og lutein er bedre forbrukes fra mat kilder motsetning til å supplere form og kan være nyttig i forebygging av kreft, kardiovaskulær sykdom, Alzheimers sykdom og makuladegenerasjon. Fytokjemikalier har også kraftige antioksidantegenskaper og cellulær beskyttelse. I tillegg fytokjemikalier stimulere enzymproduksjon og redusere betennelser. Ifølge Futurity, fytokjemikalier også kan være fordelaktig for å hindre "oksidativt stress i kroppen, en prosess forbundet med fedme og utbruddet av sykdommen." En diett rik på antioksidanter og fytokjemikalier kan dra hjerte og mobil helse samt senke kolesterolet og blodtrykket og redusere risikoen for diabetes og fremme vekttap og vedlikehold.

Plante-rik mat

Ifølge Mayo Clinic, bær er en utmerket plante-rik mat. Blåbær, bjørnebær, bringebær, jordbær og tyttebær er blant de høyeste valg. Andre frukter som epler (med skall) rosiner, plommer, avokado granatepler, appelsiner røde druer og kirsebær er også gode valg. Rå nøtter og frø som valnøtter, mandler og sesamfrø og hele korn, som brun ris, quinoa, havre, hel hvete og bygg er fiber-pakket og nutritiously tette valg. Bønner, linser og erter i tillegg til grønne bladgrønnsaker og mørke røde og gule grønnsaker er alle en del av en plante-rik diett og støtter god helse og trivsel.

Go Organic

Velge planterike matvarer fra organiske kilder er den optimale måten å få de mest næringsrike hele matvarer for å gi næring og beskytte kroppen på cellenivå. Going organisk eliminerer kjemikalier, plantevernmidler voks og tilsetningsstoffer som ikke-økologiske plantebaserte matvarer kan inneholde. Organiske plante-rik mat er en renere, sunnere valg å få alle de helsebringende fordelene som et plantebasert kosthold inneholder.

Hvordan komme i form Fast

Hvordan komme i form Fast


Hvis du ønsker å komme i form raskt og nyte din nye tonet kropp i tide for sommeren, er du ikke alene. Mange ønsker å kaste ekstra pounds som været varmes opp, og med disse solide strategier, kan du stramme opp raskt og gå ned i vekt i tid for sommeren.

Hvordan komme i form Fast

•  Den grunnleggende formelen for vekttap er å forbrenne flere kalorier enn du tar inn per dag. Den beste måten å få fart på stoffskiftet og forbrenner flere kalorier, selv mens du hviler, er å utøve. Sett deg ned og skrive ut en øvelse plan som du kan passe inn i timeplanen din. Sørg for å planlegge med hviledager (en uke), så vil du være mer sannsynlig å holde seg til planen. Mange starter ut gung-ho på et treningsprogram, men ikke får resultater fordi de blir utbrent og gi opp alt sammen. Planlegging vil hindre det.

Velg en øvelse som du liker å gjøre fordi du vil være mer sannsynlig å holde seg til det. Løping, svømming, dans, fotturer, fotturer, sykling og trene på elliptisk maskin er alle gode cardio øvelser som vil brenne en masse kalorier. Plukk en å gjøre seks ganger i uken i minst en halv time om dagen, eller en time hvis du ønsker å gå ned i vekt enda raskere. Hvis du er lett lei, prøv å blande den opp og gjøre forskjellige cardio øvelser på forskjellige dager. Se lenkede artiklene nedenfor for retningslinjer på å skape en løpende plan.

•  Spis sunt. Det høres ut som sunn fornuft, men det er overraskende hvor mange matvarer vi spiser som har liten eller ingen ernæring og bare pakke på pounds. Vær oppmerksom på etiketter og unngå å spise ute hvis det er mulig. De fleste restauranter serverer svært høy fett, høy-kalori, og høy-natrium matvarer. Selv en veggie sub på Quiznos er lastet med fett, så pass på å sjekke ut ernæring informasjon på forhånd hvis du bestemmer deg for å spise ute. Se lenken under for ernæring informasjon på populære restauranter.

Drikk mye vann for å holde deg hydrert, spise masse frukt, fiber-rik mat og fersk mat. Unngå bearbeidet snack mat og holde seg borte fra desserter hvis du er virkelig seriøs om å miste vekt. Prøv yoghurt og frukt med granola eller friske bær for en velsmakende dessert eller snack. Grønnsaker og popcorn også gjøre stor gumlet mat uten en masse kalorier.

Hold deg motivert ved å legge opp et bilde av da du var tynnere, eller lage en oppmuntrende collage med ord og bilder som inspirerer og motiverer deg. Husk, jo hardere du jobber, jo større er gevinsten vil være for din helse og bilde.

Hint

  • Sørg for å konsultere legen din før du starter et treningsprogram.
  • Hvis du føler noen skarpe eller vedvarende smerter under trening, stopp og ta kontakt med legen din for å sikre at du ikke alvorlig skadet.

Jern-rik mat for barn

Jern-rik mat for barn


Jernmangel, også kjent som blodmangel, er et alvorlig problem for noen barn. En mangel på jern kan føre til utviklingsmessige forsinkelser og atferdsproblemer. Få barna til å spise sunn mat kan være ganske et ork. Litt mat rik på jern som spinat eller grønnkål vil gå oppspore hvis satt på et barns plate. Det er noen matvarer som er barnevennlige som også er rik på jern - du må bare vite hvilke.

Forsterkede frokostblandinger

Barn generelt elsker de morsomme frokostblandinger som har leker på dem eller spillene på baksiden. Disse er vanligvis lastet med sukker og ikke alltid har mye ernæringsmessig verdi. Det er langsomt endre, skjønt, og nå mange frokostblandinger som markedsføres mot barn blir beriket med vitaminer og mineraler, inkludert jern. Se nøye på pakken for å se om det er jern befestet, da disse er bedre for barn enn de med liten eller ingen jern.

Kjøtt

De fleste kjøtt inneholder en god dose av protein og jern. Begge disse er gode ting for barna. Blant de sunneste kjøtt som inneholder jern er laks og annen fisk, som barna ikke alltid gå for. I stedet prøve kalkun, magert svinekjøtt, magert kjøtt og kylling. Disse kan være i form av en hamburger eller grillet kylling fingre, som er barnevennlig. Bearbeidede versjoner av disse som kylling nuggets noen ganger inneholder lite kylling eller jern, så les pakkene nøye for å se om de virkelig er en god kilde til jern for barnet ditt.

Frukt og grønnsaker

Grønne grønnsaker og brokkoli er to jernrike matvarer som du kan ha problemer med å få barna til å spise. I stedet går for søtere frukt og grønnsaker som barna kan like, for eksempel jordbær, appelsiner, røde bananer, blåbær, bringebær og avokado. Romain salat er høy i jern og kan gå over med barn fordi den har en crunchy senter på hvert blad. Tomater har også jern, og noen barn liker dem, mens andre ikke gjør det. Du kan alltid tjene tomater i form av spaghetti og saus. Ved hjelp av en hel hvete pasta vil også øke jerninntak når du gjør spaghetti.

Meksikansk mat

Dette kan virke litt rart å inkludere meksikansk mat på en liste over barnevennlige, jern-rik mat, men biff, ost, avokado, salat og tomater er alle matvarer som er rike på jern. Bønner er også høy i jern. Å gjøre en burrito eller taco av oksekjøtt, bønner og ost er barnevennlig og har tre jern-rik mat i den. Ved hjelp av lav-fett versjoner av disse kan holde det hjertet sunt også.

Er Diaré en form for morgenkvalme?

Er Diaré en form for morgenkvalme?


Diaré er, ganske enkelt, ikke en form for morgenkvalme under svangerskapet. Vanligvis morgenkvalme inkluderer anfall av kvalme, oppkast og magekramper, men diare er ikke ofte inkludert i morgenkvalme pakken. Men det kan være en bivirkning av hormonelle endringer kroppen opplevelser under varigheten av svangerskapet. Hvis du har mer diare enn normalt, eller hvis du er plaget av dette svangerskapet symptom, er det mulig å behandle eller administrere diaré på måter som er trygt for deg og babyen din.

Første trimester Diaré

Mange gravide kvinner kan oppleve diaré sammen med morgenkvalme for forskjellige grunner. Hvis du er på en prenatal vitamin, kan den ekstra jern være den skyldige. Prøv å hoppe vitamin i noen dager (med legen din tillatelse) og se om det hjelper. Om nødvendig, kan legen din bytter du til en annen prenatal vitamin. En annen vanlig årsak til første trimester diaré er laktoseintoleranse.

Gravide kvinner drikker mer melk som en del av et sunt kosthold, og som kan føre til diaré hos kvinner som er laktoseintolerante. For å teste denne teorien, eliminere melk fra kosten din i noen dager og se om diaré vedvarer. Hvis du velger å fjerne noe fra kosten din, snakk med legen din først for å sikre at du fortsette å møte dine utvikle barnets ernæringsmessige behov.

Siste trimester Diaré

Diaré mot slutten av en graviditet kan tjene som et tegn på at kroppen din forbereder seg på arbeidskraft. Mange kvinner forteller magevirus symptomer, som diaré og / eller oppkast, før fødsel starter. Det er mulig dette er kroppens måte å rense ut tarmen å gjøre plass i kroppen før levering av babyen.

Behandling

Generelt, anti-diaré medisiner er trygge å ta under svangerskapet, men bare under tilsyn av lege. Hvis du kan tolerere diaré uten over disk medisiner, det er det tryggeste alternativet for barnet ditt. Men hvis symptomene er alvorlige, eller du føler du er i fare for dehydrering på grunn av diaré, spør legen din om du bruker anti-diaré medisiner som Kaopectate eller Imodium AD.

Forebygging

Spise en diett rik på fiberrik mat kan bidra til å forhindre både forstoppelse og diaré under svangerskapet. Noen kvinner spiser mer salater og andre kvinner drikker sviske saft å legge fiber i kostholdet. Drikke mye vann hjelper også å holde avføringen regelmessig. Dersom visse matvarer utløser diaré, slik som melk, snakk med legen din om trygge alternativer.

Dehydrering

Dreven diaré setter deg i fare for dehydrering. Å bekjempe dehydrering under svangerskapet, drikke rikelig med væske og spise kjedelig mat. Det samme Brat kosthold som du kan spise i løpet av morgenkvalme hjelper også når du har diaré. The Brat kosthold inneholder bananer, ris, applesauce og toast. Imidlertid kan denne dietten føre til forstoppelse, så prøv å ikke konsumere for mye av disse produktene. Hvis du mistenker at du lider av dehydrering, ringe legen din umiddelbart for å få råd.

Oppsøk lege

Hvis du mistenker at du har et mildt tilfelle av matforgiftning eller et magevirus, bør diaré forbedre i ca 24 timer. Hvis diaré fortsetter i mer enn en dag, ring din lege. Også ringe helsepersonell hvis du har diaré sammen med feber eller magesmerter, hvis du har eksplosiv diaré, eller hvis diaré inneholder slim eller blod i avføringen. Hvis du har vannaktig avføring, kvalme, oppkast, magekramper og / eller en oppblåst (oppblåst) mage, har du kanskje en intestinal obstruksjon, som krever øyeblikkelig legehjelp.

Former for menneskelig Fasiliteter som forårsaker global oppvarming

Former for menneskelig Fasiliteter som forårsaker global oppvarming


Global oppvarming er en gradvis heving av jordas gjennomsnittstemperatur. Den primære årsaken til global oppvarming er utslipp av klimagasser som karbondioksid i atmosfæren. Menneskenes bruk av fossilt brensel og avskoging er en primær bidragsyter av klimagasser. Mange moderne, menneske bekvemmeligheter forårsake utslipp som bidrar til global oppvarming. Biler brenne fossilt brensel, som avgir karbondioksid. Hvitevarer, Engangsprodukter og plastemballasje er eksempler på bekvemmeligheter som også bidrar til global oppvarming.

Transport

Praktiske former for transport som bruker fossilt brensel har bidratt sterkt til den globale oppvarmingen. I rike, industrialiserte land, mange kjører sine egne biler i stedet for å sykle, gå eller bruke offentlig transport. Reise med fly er også praktisk og rimelig for mange mennesker. I forstedene og landlige områder, men fravær av offentlig transport gjør biler en nødvendighet snarere enn en bekvemmelighet.

Apparater

Mennesker er vant til bekvemmeligheter som kjører på elektrisitet for sin komfort og underholdning. Hvitevarer og elektronikk som kjøleskap, TV, radioer og datamaskiner forårsake utslipp av klimagasser i løpet av produksjon og mens i bruk. Hyppig bruk av klimaanlegg, vifter, ovner og ovner bidrar til global oppvarming. Noen ganger er det mer lettvint for folk å skru opp varmen enn å sette på en genser. Mest elektrisitet kommer fra kraftverk som brenner fossile brensler.

Convenience Foods

Lettere mat bidrar til global oppvarming på flere måter. Folk forventer bekvemmeligheten av å spise frukt og grønnsaker ut av sesongen. Mange matvarer er levert av lastebiler og fly fra langt borte, så spiser ikke-lokale grønnsaker og frukt øker bruken av fossilt brensel. Rask mat, som hamburgere, øker drivhusgasser fordi fossilt brensel energi brukes til å dyrke storfe fôret, transportere storfe til slakterier, pakke og lagre produktene, og levere mat til restauranter. Pakket frossen mat og bearbeidet mat kommer ofte i wasteful plastbeholdere.

Materiell

Folk bruker mange Engangsprodukter for deres skyld. Kast-plastflasker, juice flasker og juice bokser er noen eksempler. Fossiler brensel er brukt under produksjonen av disse elementene. Ved hjelp av individuelt innpakket, små beholdere tendens til å øke klimagassutslippene. Bruker engangs bæreposer bidrar til global oppvarming. Ifølge Clean Water Handling, bruker en gjennomsnittlig shopper nok engangsposer til å slippe 13.4 pounds av karbondioksid i året. Personlige produkter, som for eksempel engangs barberblad og plasttannbørster, er andre moderne bekvemmeligheter. Ved hjelp av papirhåndklær i stedet for gjenbrukbare svamper eller rengjøring rags bidrar til avskoging, en annen årsak til den globale oppvarmingen.

Mat rik på Nonsaturated Fat

Mat rik på Nonsaturated Fat


Opprettholde et sunt kosthold er viktig for å leve et langt sunt liv. Ved å spise mat, foreslår legene å velge matvarer lav eller uten mettet fett og rikt på umettet fett, det sunt fett. Leger, ernæringsfysiologer og andre helsearbeidere anbefaler å velge for mat med høyt umettet fett, som er matvarer som inneholder to hovedtyper av umettet fett: flerumettet og enumettet fettsyrer.

Fordeler med umettet fett

Umettet fett i mat er ofte referert til av helsepersonell som "godt fett." Sunne, umettede fettsyrer er ofte funnet i fett i flytende form ved romtemperatur. Tallrike studier har funnet at de to hovedtyper av umettet fett, flerumettet og enumettet fettsyrer, ikke bare senke triglyserider, men også senke LDL kolesterol (dårlig kolesterol) og øke HDL kolesterol (godt kolesterol).

Umettede mat anbefalinger

Ifølge American Heart Association, den totale fettinntaket fra matvarer rike på umettet fett bør ikke overstige 25 til 35 prosent av totale daglige kalorier. Sjekk alltid mat etiketter for å sikre riktig inntak av riktig mengde fett. Anbefalinger fra National Cholesterol Education Program foreslår ikke mer enn 20 prosent av din normale daglige kaloriinntak bør komme fra enumettet fett, og bare 10 prosent bør komme fra flerumettet fett.

Foods høy i Umettet fett

Mange alternativer er tilgjengelige når det gjelder å spise mat høyt i umettet fett. Noen matvarer med det høyeste beløpet av umettet fett er oljer som raps, oliven, solsikke, og sesamolje. Noen nøtter som mandler, paranøtter, peanøtter, hasselnøtter, cashewnøtter og pistasjnøtter inneholder også store mengder av det sunne umettede fettsyrer. Enkelte fisk som laks, tunfisk og makrell er også kilder som er kjent for å være rik på umettet fett.

Velge Mat rik på umettet fett

Forstå riktig mat å velge når du justerer kostholdet til å inkludere mer umettet fett er viktig. Du må først redusere inntaket av de dårlige, usunne mettet fett før du øker inntaket av de sunne, umettede fettsyrer. Øke inntaket av umettet fett før erstatte mettet fett inntak kan føre til en usunn høyt kaloriforbruk. Leger anbefaler å spise mat rik på flerumettet og enumettet fettsyrer bare, eliminere mat lastet med mettet fett.

Hvordan holde seg i form på en pult jobb

Hvordan holde seg i form på en pult jobb


Å ha en kontorjobb kan være dårlig for helsen din. Ifølge forskere fra University of Leicester og Loughborough University, var de med stillesittende jobber og livsstil 112 prosent større sannsynlighet for å utvikle diabetes og 147 prosent mer sannsynlig at lider av hjerte-og karproblemer. Hvis du ønsker å holde seg frisk og i form, er det ting du kan gjøre selv når du holder en kontorjobb.

Hvordan holde seg i form på en pult jobb

Flytt så mye som mulig i løpet av dagen. Hvis du trenger å kommunisere med en kollega som sitter på den andre siden av rommet, stå opp og gå til pulten hans heller enn å sende ham en e-post eller ringe ham. Ta trappen til neste etasje hver gang du trenger å bruke toalettet. Disse små tingene kan ikke virke som mye i begynnelsen, men de lar deg strekke på beina og bevege seg rundt regelmessig gjennom hele arbeidsdagen. Stå opp når du gjør telefonsamtaler eller lese notater, for eksempel.

Dra nytte av lunsjen til å snike inn litt mosjon. Slutte å bringe lunsjen din til å jobbe slik at du er tvunget til å stå opp fra pulten og gå utenfor for å få litt mat. Deretter går så langt du kan for å kjøpe noe å spise, i stedet for å stoppe på cafe naboen. Hvis du har tid igjen etter å ha spist, gå for en spasertur.

Gjør strekninger og muskel øvelser ved skrivebordet. Strekke armene over hodet kan hjelpe slippe rygg og skulder spenning, spesielt hvis du gjør dette flere ganger i løpet av dagen. Eller prøve å bruke noe tungt - som en heavy-duty stiftemaskin - i stedet for manualer å gjøre armhevinger. Prøv å gjøre knebøy og utfall ved pulten din.

Sykkel eller gå til jobben hvis det er mulig. Hvis det ikke er et alternativ fordi du bor for langt borte fra kontoret, kan du prøve å hoppe av bussen før din vanlige stopp slik at du kan gå resten av veien. Eller ta en tur med en kollega i morgen, og deretter gjøre en kombinasjon buss tur / tur på vei hjem.

Różnych form kontroli urodzeń

Istnieje wiele rodzajów kontroli urodzeń, z których wszystkie są lepiej dostosowane do różnych osób. Niektóre postacie także są bardziej skuteczne w zapobieganiu chorobom przenoszonym drogą płciową, co jest ważne, aby rozważyć, czy ty lub twój partner miał wielu partnerów seksualnych. Formy zakresie kontroli urodzeń od bezinwazyjna do pół-stałe, w zależności od stadium jesteś w swoim życiu.

Prezerwatywy

Jednym z najprostszych form kontroli urodzeń jest prezerwatywa. Prezerwatywy zapobiec ciąży, jak i chorób przenoszonych drogą płciową (STD). Nie trzeba recepty na zakup prezerwatyw, i można je kupić w większości sklepów spożywczych, drogeriach i sklepach. Prezerwatywy może być używana tylko jeden raz. Istnieje również samice prezerwatywy, który może być włożony do kobiety dla zapobiegania ciąży. Prezerwatywę, jednak jest bardziej skuteczne niż kobiet prezerwatywy w zapobieganiu ciąży i chorób przenoszonych drogą płciową.

Membrana

Membrana musi być zakazane przez lekarza i dopasowanie do ciała kobiety. Membrany stosowane w połączeniu ze środkiem plemnikobójczym i obejmują otwór szyjki macicy w celu zapobiegania ciąży. Membrana musi zostać w ciągu kilku godzin po stosunku, w celu zapewnienia jego efektywności.

Pigułki antykoncepcyjne

Pigułki antykoncepcyjne powinny być zakazane przez lekarza. Są dawki hormonów zapobiegających ciało kobiety od ideału do poczęcia. Tradycyjne pigułki antykoncepcyjnej jest kombinacją estrogenu i progesteronu, które hamują ciało kobiety z uwolnienia komórki jajowej do zapłodnienia. Mini-pigułki antykoncepcyjnej pigułki tylko progestagen i działa poprzez zagęszczenie śluzu szyjki macicy w celu zapobiegania spermy z dotarciem do jaj. Kombinacja tabletki jest bardziej skuteczny niż mini-tabletki.

Wewnątrzmaciczna

Wewnątrzmaciczna (IUD) jest włożona przez lekarza i może pozostać na miejscu przez okres do 1 roku. Ponadto musi być usuwane przez lekarza.

Abstynencja okresowe

Powstrzymanie się od aktywności seksualnej podczas kobiecych najbardziej płodnych dni w miesiącu jest tylko formą kontroli urodzeń, która jest w 100 procentach skuteczne. Kobiety mogą określić swoje najbardziej płodne dni miesiąca, ucząc kiedy owulacja. Kobieta jest najbardziej płodna na 2 dni przed owulacją, dzień owulacji i dzień później. Jej temperatury, śluzu i szyjki macicy pozycji są wszystkie znaki, aby dowiedzieć się, aby ustalić, kiedy będzie owulacja lub wystąpił. Zestawy owulacji predykcyjne można również nabyć do wskazania zbliżającego się owulacji.

Hvordan Fil Medisinsk Forms

Hvordan Fil Medisinsk Forms

Filing medisinske former er en nødvendig del av administrasjon helsetjenester. Til tross for innføring av datastyrte medisinske registre, er det et fortsatt behov for å sende medisinske former. Prosessen kan være overveldende. Ved å utvikle din egen personlige medisinske data-fil, vil du være i stand til å sette seg ned med de medisinske former og enkelt fylle dem ut fordi den informasjonen du trenger vil være på fingertuppene. Innsamling av informasjon første gang kan virke kjedelig. Dessverre er det ingen måte å gjøre innlevering medisinske former mer behagelig, men med litt forberedelse, kan du administrere prosessen i en mindre stressende og mer effektiv måte.

Hvordan Fil Medisinsk Forms

Utvikle en personlig medisinsk datafil

•  Utvikle en personlig medisinsk datafil for bruk i søknaden medisinske former for å gjøre prosessen mer effektiv.

2 Få tak i dokumentasjon som er nødvendig for å besvare de spørsmålene som stilles av de medisinske former. Lag en kopi av førerkort, Social Security-kort og andre relevante former for identifikasjon. Plassere en kopi i personlig medisinsk datafil.

Ta kopier av noen forsikring eller Medicare / Medicaid kort. Kopiere begge sider av kortene så mange har kundeservice tall og annen relevant informasjon. Plasser denne informasjonen i filen.

Lag en liste over leger som har ytet omsorg. Inkluder på listen deres spesialitet, adresse, telefonnummer og faksnummer. Legg til andre viktige detaljer som navnet på deres fakturering eller betalingstjeneste og kontorsjef, hvis du vet det. Plasser denne informasjonen i filen.

Lag en liste over de sykehusene der omsorg har blitt gitt. Inkludere adressen, generell telefonnummer, faksnummer og telefonnummer for fakturering. Legge til detaljer som navnet på eventuelle fakturerings personell med hvem har du snakket. Plasser denne informasjonen i filen.

Lag en liste over alle steder der terapi eller andre medisinske tjenester har blitt gitt. Inkluder type tjeneste og adresse, telefonnummer og faksnummer. Legg alle relevante opplysninger. Plasser denne informasjonen i filen.

Lag en liste over alle medisiner som blir tatt. Oppgi navnet på medisinen, dosering og forskrivning lege, Plasser denne informasjonen i filen.

Lag en liste over alle de store medisinske og kirurgiske prosedyrer. Inneholde navnet på sykehuset og dato. Plasser denne informasjonen i filen.

Utvikle en liste over folk å kontakte inkludert navn, deres forhold og et telefonnummer. Plasser denne informasjonen i filen.

Komplett og File Medisinsk Form

Fullfør medisinsk skjema med en blekkpenn. Ha personlig medisinsk datafil nær. Fullfør den grunnleggende identifikasjon informasjon som adresse, telefonnummer, etc. Dobbeltsjekk all informasjon spesielt forsikring identifisering og Medicare / Medicaid tall.

Svar på alle spørsmålene på helseskjema. Referere til personlig medisinsk datafil etter behov. Skriv ut leselig. Ikke la noen spørsmål blank eller uten svar. Ta opp spørsmål som ikke er relevant som "N / A". Lage kopier av noen regninger, deler av medisinske journaler, etc., som blir forespurt som en del av filing av helseskjema.

Sign og dato utfylt skjema som er i ferd med å bli arkivert.

Lag en kopi av den medisinske form og eventuelle vedlegg som er i ferd med å bli arkivert. Plasser kopien i personlig medisinsk datafil.

Følg instruksjonene på helseskjema til hvordan det må være innlevert. Sett et stempel på en konvolutt, og inkluderer en returadresse hvis skjemaet er å være arkivert i posten. Noter datoen den medisinske skjema ble sendt, og plasser den i filen. Hvis den medisinske skjemaet er arkivert i person, få en kvittering og navnet på den personen som det var gitt. Plasser denne informasjonen i filen.

Hint

  • Å holde din personlige medisinske datafil nyttig, må du oppdatere med jevne mellomrom. Vurdere å oppdatere den etter noen lege besøk.
  • Din personlige medisinsk datafil kan hjelpe deg når du må fullføre en medisinsk historie for en ny lege. En oppdatert liste over medisiner, til navn på personer kontakt og en liste over operasjoner er alle spørsmål spurt av nye pasienter.
  • Ikke utsette når det gjelder innlevering medisinske former. Les eventuelle følgebrev nøye. Ofte en forespurt dato for retur av det medisinske skjemaet er inneholdt i følgebrevet. Plasser forfallsdato på kalenderen din, og en påminnelse om minst en uke før forfallsdato.

Formålet med angst støttegrupper

Støttegrupper for de med angstlidelser kan deles i to typer: terapi og sosial støtte. De to forskjellige typer støttegruppen har også distinkt forskjellige formål med hensyn til hva slags støtte og hjelp de gir til dem som lider med angstlidelser. Terapigrupper har en bestemt struktur; mens sosiale støtte grupper har en løs struktur, eller kan selv ikke har noen struktur i det hele tatt. Begge har noen grad av opplæringsdelen involvert; men ellers fokus skiller mellom disse to typer av angstlidelse støtte grupper.

Distinksjoner

Terapigrupper avtale i en mer formell modus bistå angstlidelse lidende med faktiske måter å håndtere sykdommen gjennom spesifikk terapeutisk øvelse. Sosiale støttegrupper imidlertid gi mer av en havn der gruppen tar for seg psykologiske og sosiale konsekvensene av lider av en angstlidelse. Sosiale støttegrupper har et todelt formål av utdanning og sosial støtte for angstlidelse lidende som beskrevet på Socialanxiety webområde for kundestøtte.

Utdanning

Sosiale støttegrupper primært avtale i formidling pedagogisk informasjon. Videre sosiale støttegrupper begrense seg i disse pedagogiske innsats for å utdanne bare de som lider av angst lidelse. En vanlig situasjon blant lider angstlidelser er en oppfatning av at de er alene i sin erfaring, som er langt fra tilfelle. Denne lidelsen er blitt ganske vanlig i vår moderne verden. Lindre følelsen av fremmedgjøring har betydelig verdi i å støtte utvinningen av de med angstlidelser; og sosiale støttegrupper for angstlidelse lider søke å fremme at forholdet ved å bringe sammen personer som lider av angst lidelse som beskrevet på Bodymindandhealth nettside.

Sosial

Sosial støtte grupper har også et formål å bygge opp lider av sykdommen ved hjelp av validere sin erfaring gjennom en felles sammenheng lider. Nonsufferers finne forstå lidelsen nesten umulig, og kan ilegge velmenende, men ødeleggende interaksjoner med den lidende, som for eksempel å være fast og rådgivning den enkelte langs linjene av "bare komme over det." Sosiale støttegrupper har som formål å øke individuell bevissthet om at slike reaksjoner er faktisk blant de verste måtene å nærme seg en angstlidelse lidende, dermed validere den enkeltes egne erfaringer.

Bevahorial

Terapi støttegrupper har et annet formål. En terapi støtte gruppen søker å gi angst lider med verktøy til å administrere sin lidelse mer effektivt. Fokuset i slike grupper er på repeterende praksis av atferd for hensiktsmessig håndtering av situasjoner som skape angst kriser; og gir en trygg gruppe å sette for praktisering av slike mestringsatferd.

Mestring

Det primære formålet med behandlingen støttegruppe for angstlidelse er å hjelpe den lidende individ i å utvikle mestringsstrategier. Terapi støttegrupper for angst bruker en metode som kalles kognitiv atferdsterapi (CBT) i en gruppe miljø for å behandle enkeltpersoner plaget med sosial angstlidelse.

Formålet med adenoids

The American Academy of Øre-Head and Neck Surgery sier at adenoids og mandlene arbeide sammen for å beskytte immunforsvaret. De adenoider er klynger av klumpet, svampaktig vev som finnes på hver side av halsen. Fordi de er på baksiden av halsen bak nesen og munn, kan adenoids ikke ses med det blotte øyne som mandlene kan. For leger å undersøke dette området av halsen og munnen, leger bruker spesialutstyr for å sjekke adenoids. Formålet med adenoids er å beskytte kroppen mot infeksjoner; Men på grunn av fremskritt antibiotika, har deres infeksjon-kampene formål blitt mindre viktig, og de kan faktisk slå på mange menneskers immunforsvar.

Fighting Infeksjoner

De Texas Pediatric Surgical Associates sier at det primære formålet med adenoids er å beskytte kroppen mot bakterie-eller virusinfeksjoner kommer inn i kroppen via puste eller svelge. Adenoids inneholde celler som har evnen til å produsere naturlig infeksjon-kampene antistoffer. Funksjonen av adenoids er viktig hos barn, fordi deres immunforsvar er ennå ikke fullt ut funksjonell. Men infeksjonen-kampene Formålet med adenoids avtar når barna blir eldre.

Past Formål

De Texas Pediatric Surgical Associates si at mange av de infeksjoner som adenoids og mandlene ble utformet for å beskytte barn fra, for eksempel parasitter og ormer, er relativt sjeldne i den tidlige utviklingen av mange barn. På den annen side, trenger ikke adenoider bekjempe mange av infeksjonene som barn i dagens samfunn. Dette kan være grunnen til at adenoids og mandlene ofte svikte i mange voksne og barn.

Blokkeringer

Fordi infeksjonen-kampene Formålet med adenoids har gått ned, de noen ganger føre til smerte og lidelse for mennesker og må fjernes. En av grunnene til fjerning er blokkeringer forårsaket av forstørret adenoids. Disse blokkeringer forårsake pustevansker, snorking og til og med livstruende søvnapné. Blokkeringer oppstår på grunn av væske buildup på grunn av øre og bihulebetennelse.

Adenoids og barn

De Texas Pediatric Surgical Associates sier at selv når barn opplever hovne adenoids, dette er ikke et signal om at de bør fjernes til tross for deres minimal formål. Så mange barn blir eldre, deres adenoids krympe og ikke lenger påvirke deres pustekapasitet. I stedet for kirurgi for å fjerne adenoids, kan leger forskrive antibiotika for å redusere infeksjoner og hevelse.

Når å vurdere fjerning

The American Academy of Øre-Head and Neck Surgery sier det, fordi det er ingen store hensikten med adenoids, legene vurdere fjerning hvis antibiotika og minimalt invasive metoder ikke demme opp for tilbakefall av betennelse. Leger gjennomføre en fullstendig fysisk undersøkelse, inkludert hals kulturer, røntgen og blodprøver. Når dataene er samlet inn og analysert, vurdere de om de trenger å utføre adenoidectomies på barn eller voksne. Det tar 2 til 4 uker å gjenopprette fra denne prosedyren.

Formålet med nyrer og urinveier

Formålet med nyrer og urinveier


Som humane celler metabolismer og skape energi, blir avfallet skilles ut i form av vann og karbondioksid. Disse to biprodukter er de ende resulterer i nedbrytning av essensielle næringsmidler, som for eksempel karbohydrater, fett og proteiner. Kjemikalier, for eksempel nitrogen, svovel og fosfor er strippet fra de fordelaktige forbindelser av mat grupper og skilles ut i det ekstracellulære fluidum. Excretory systemet filtrerer disse biprodukter ut av blodet og fjerner dem fra kroppen.

Struktur

Den menneskelige excretory systemet består av nyrene, blæren, urinlederne og urinrøret. Den funksjonelle enhet av nyrene er nevronet, som er der filtrering begynner. Når fordelaktige produkter blir tilbake til legemet og avfall er fjernet, blir urea sendt ned urinlederne hvor den er holdt i blæren. Blæren er et utvidbart, muskel-organ som holder urea til den er frivillig gitt ut gjennom urinrøret.

Nitrogenfjerning

Nitrogenholdige avfall er et biprodukt av proteiner. Proteiner fremstilles som lange kjeder av amino-syregrupper. Celler fjerne nitrogenatomer fra proteiner før dens omdanning til en nyttig energi-produkt. De fjernede nitrogenatomer kombinere med hydrogen for å danne ammoniakk. Ammoniakk er giftig for kroppen, slik at det er funksjonen av ekskretorisk system for å fjerne forbindelsen gjennom nyrene. Nyrene omdanne ammoniakk til urea, som blir sendt til blæren inntil det utskilles.

Balanse av salt og vann

Nyrene fungere som et filter som regulerer mengden av vanntapet og ion-forbruk. Mennesker har et par nyrer, men de fleste kan fungere med bare én, ta vare å spise riktig og unngå narkotika og alkohol. Inne i nyrene er tusenvis av glomeruli som mottar blod fra alle andre vev. Den saltkonsentrasjonen i nevronet tillater nyrene til å absorbere vann og ioner som er gunstig for legemet og sender dem tilbake til blodet. Avfallsprodukter omdannes til urea og sendes ned ureter til blæren.

Den Nephron

Den nevronet er den viktigste, funksjonell enhet av excretory system. Den nevronet består av glomerulus og en løkke av Henle. Løkken Henle er et U-formet fartøy som har økt natriumnivåer og vann. Som avfallsstoffer beveger seg nedover røret, forblir de i sløyfen til å bli utskilt, mens fordelaktige næringsstoffene blir absorbert i vevet. På toppen, er natrium-konsentrasjonen lav, slik at ionene er i stand til å trenge gjennom rørets membran. Omvendt, som natrium blir tettere, blir vannet tvunget inn i nyrevevet gjennom osmotisk trykk. Resirkuleres Disse absorberte ioner og vannmolekyler i kroppen for fremtidig bruk.

Sykdom

Sykdommer i excretory systemet er vanligvis smertefullt, og kan være dødelig hvis den forblir ubehandlet. Nefritt og nephrosis er to sykdommer der nephrons bli betent. Hvis nephrons dør, er den ikke i stand til å fjerne nyre avfall og kronisk renal svikt oppstår. Urinveisinfeksjoner oppstår når bakterier er i stand til å infisere urinrør, blære, urinleder og noen ganger nyrene. Urinveisinfeksjoner er eliminert ved bruk av antibiotika.

Formålet med nyredialyse

Dialyse er en medisinsk behandling foreskrevet for personer med midlertidig eller permanent nyresvikt. De fleste pasienter har behandling som varer tre til fire timer tre ganger i uken, men i økende grad, er folk som går inn for overnattings behandlinger tre ganger i uken. Overnatter behandling reduserer risikoen for død for nyrepasienter med 78 prosent, som rapportert av "Science Daily" i 2008.

Terminal nyresykdom

Når folk har terminal nyresykdom, kan nyrene deres ikke riktig å fjerne væske og avfall fra kroppen, eller opprettholde nivåene av nyre-regulerte kjemikalier, for eksempel elektrolytter.

Mest vanlig Formål

Den vanligste hensikten med dialyse er å tillate folk med permanent nyresvikt å holde seg i live og leve som normale liv som mulig.

Midlertidig Failure

Et annet viktig formål av dialyse er behandling av pasienter med midlertidig nyresvikt på grunn av sykdom eller infeksjon.

Tilleggs Formål

Nyre dialyse kan også hjelpe folk som har blitt forgiftet eller har tatt en overdose av narkotika, ved å fjerne disse stoffene fra blodet.

Transplant Vent

Mange mennesker som har dialysebehandlinger er på venteliste for nyretransplantasjon. Dialyse holder disse menneskene i live under deres vente, som varierer avhengig av pasienten og medisinsk senter. Froedtert og The Medical College of Wisconsin, for eksempel, sa i 2007 at ventetiden kan variere fra en måned til fem år.

Hvordan komme tilbake i form

Hvordan komme tilbake i form


Komme tilbake til formen er et generisk begrep. Avhengig av hvem du er, kan målet bære vekttap, utholdenhet og muskelbygging, for å nevne noen muligheter. Du tror kanskje at fysisk form handler om å oppnå en perfekt kropp. Selv om dette er en av de mulige utfall, det er mye mer til det enn det. Jogging 101 definerer å være i form som "en evne til å utføre daglige oppgaver med kraft og årvåkenhet, uten ugrunnet tretthet, og med rikelig energi." Med andre ord, hvis du er ofte trøtt eller ikke kan gå i trapper uten å stoppe for å få igjen pusten, så du er ute av form. Det er ingen hemmelighet at dårlig fysisk helse er en epidemi i USA Med dette i bakhodet, får tilbake i form kan ikke bare øke din generelle følelse av velvære, men potensielt redde livet ditt.

Hvordan komme tilbake i form

•  Ta kontakt med en lege. Før du begynner et treningsprogram, snakk med legen din om dine mål. Ikke bare kan hun gi verdifulle råd om hva tilnærming til å ta, men en rask sjekk viser hva dine fysiske begrensninger er. Om du har noen medisinske tilstander, spør henne om og hvordan de vil påvirke evnen til å utøve.

Endre vaner. For noen kan komme tilbake i form være en stor livsstilsendring. US Centers for Disease Control and Prevention gjør flere anbefalinger. Først holde stillesittende aktiviteter, som for eksempel TV og video spill, til et minimum. Også innlemme øvelse i dine daglige rutiner. For eksempel, ta turer under lunsjpausen eller angi en bestemt tid til side hver dag for fysisk aktivitet. Til slutt, spise riktig. CDC anbefaler minst fem porsjoner av frukt og grønnsaker hver dag. Sunn fornuft tilsier også at du unngår usunne ting som fast food og sukker.

Velg aktiviteter som du liker. Komme tilbake i form tar engasjement, og planene vil uunngåelig mislykkes hvis du trener rutine er kjedelig. Det er mange andre ting enn å løfte vekter eller jogge alternativer. Kampsport, boksing, svømming og lagidretter er bare noen få valg. Hvis du har det gøy, så fysisk form blir et biprodukt av dine fritidsaktiviteter.

Øvelse rimelig. Mens entusiasme er bra når du ønsker å komme tilbake i form, husk at du ikke er uovervinnelig. Overexercising er mot sin hensikt og øker risikoen for skade. Gradvis øke den fysiske intensiteten som du avanserer.

Spis hyppige, små måltider. Selv om det er vanlig praksis å spise tre måltider om dagen, spise mindre porsjoner hver tredje time holder kroppen din stadig pleies og hjelper deg å miste vekt. Ikke overstig 400 kalorier per måltid.

Drikk nok kaldt vann. Minste anbefalte beløpet er 64 ozs. Kaldt vann er nøkkelen her, fordi kroppen din har til å generere varme å motvirke kulden. Hvis kroppen din genererer varme, det brenner kalorier. I tillegg trenger du vann under trening for å unngå dehydrering.

Hvordan å komme i form til bikinisesongen

Hver sommer stranden er fylt med sol, sand, og bikini-iført kvinner. Det er på tide å slutte å være redd og begynner å komme i form. Ikke la bare nevne en bikini skremme eller rasende deg. Selv om iført en bikini er ikke i planene dine, kan du fortsatt se tonet og sunn i badedrakt av ditt valg. Ta deg tid til å komme i form for bikinisesongen til å nyte deg selv.

Hvordan å komme i form til bikinisesongen

•  Etablere mål å bidra til å holde deg motivert og på ønsket spor. Begynn tidlig å få mest mulig ut av tiden du har før bikini sesongen begynner. For eksempel bestemme hvor mye vekt du ønsker å miste i en bestemt tidsperiode. Kartlegge utviklingen å bidra til å skape og endre fremtidsplaner. Selv om det er umulig å miste 100 pounds i tre dager, kan du gjøre store fremskritt mot bikini-sesongen kroppen du ønsker over tid. Hold din ideelle badedrakt i bakhodet når du jobber deg til en sunnere deg.

Finn din motivasjon. Enten det er den nydelige bikini du passerte i kjøpesenteret forrige uke eller ønske om å sjokkere dine venner, må du vite hvordan du skal holde deg på rett spor. Spør deg selv hva du ønsker å få fra å få fit for bikini sesongen. Ha dette i bakhodet når tidene blir tøffe som en påminnelse om hvorfor du bør holde deg i bevegelse.

Siden det er ofte styrke i antall, får med en gruppe likesinnede individer kan være en trygghet og viljestyrke booster. La nære venner og kolleger vet om dine anstrengelser for å danne nyttige allianser. For eksempel kan du spise en sunn lunsj med kollegaen din i stedet for overskriften alene til buffé. Det vil være en større følelse av ansvarlighet hvis andre er klar over dine intensjoner.

Få kroppen i bikini form ved å delta på aerobic og condition klasser. Besøk treningsstudio et par ganger i uken for å bidra til å bygge og vedlikeholde en tonet ramme. Be om hjelp fra trenere til å sikre at du utfører han riktige øvelser for å nå målene dine. Fokusere på eventuelle problemområder, for eksempel magen eller lårene.

Endre ditt kosthold. Kutte ned på noen usunn aspekter av kostholdet ditt. Vurdere matvaner å etablere din ernæringsmessige inntak i forhold til dine faktiske behov. Reduser kaloriinntaket i problemområder som fett og sukker. Aldri sulte deg selv for moro skyld passer inn i en bikini. Rådfør deg med en lege eller ernæringsfysiolog for å finne dine spesielle ernæringsmessige behov for å sikre din sikkerhet.

Hint

  • Omgi deg med positive mennesker å holde motivasjonen oppe.
  • Bruk alltid solkrem når de utsettes for solen. Dette gjelder også for de med mørkere hudfarge.
  • Unngå å lage unnskyldninger for å neglisjere dine etablerte mål.
  • Aldri tvinge deg selv til å bære en bikini. Du skal føle deg komfortabel i badedrakt av ditt valg.