Digidexo.com

ubehagelig svetting i ansiktet

Ikke kirurgisk behandlinger for overdreven ansikts svette

Ikke kirurgisk behandlinger for overdreven ansikts svette


Facial hyperhidrose, ofte referert til som overdreven ansikts svette, er en sjelden tilstand som kjennetegnes av overdreven svetting i ansiktet. Denne tilstanden er vanligvis pinlig og ubehagelig for den lidende på grunn av sosiale implikasjoner og vanskelig lider erfaring forsøker å skjule problemet. Mens de fleste behandlinger for ansikts hyperhidrosis er kirurgisk, er det noen ikke-kirurgiske alternativer tilgjengelig for lider.

Typer

Det er to forskjellige typer hyperhidrosis inkludert primær og sekundær hyperhidrose. Med primær hyperhidrose, leger mener overdreven svetting oppstår på grunn av følelsesmessige stimuli; derimot, er en konkret årsak ukjent. Craniofacial primær hyperhidrose er også den sjeldneste formen. Sekundær hyperhidrose oppstår på grunn av en underliggende medisinsk tilstand, slik som en endokrin lidelse, infeksjon eller ondartet sykdom.

Diagnose og testing

Vanligvis begynner en hudlege den diagnostiske prosessen med en fysisk undersøkelse og en familiehistorie. Vanligvis under den fysiske undersøkelsen legen vil se indikasjoner på hyperhidrosis som svettedråper på kroppen. For å bekrefte, utfører en lege en test, slik som den mindre stivelse-jod-test. Med mindre stivelse-jod-test, gjelder legen en jod-løsning og tørt stivelsespulver til huden. Enhver sterk svetting fører pulveret til å snu mørk blå. Legen måler deretter det volum av svetten med et filterpapir for å bestemme graden av hyperhidrose.

Aktuelt Behandlinger

En ikke-kirurgisk behandling for ansikts hyperhidrosis er aktuell medisinering. For lette til moderate ansikts hyperhidrosis, leger anbefaler generelt en over-the-counter antiperspirant lotion eller gel til å søke på ansiktet. For mer alvorlige ansikts hyperhidrosis, leger anbefaler generelt reseptbelagte antiperspiranter. Pasienter gjelder disse reseptbelagte antiperspiranter til huden er helt tørr og vask av etter seks til åtte timer. I noen tilfeller, reseptbelagte antiperspiranter forårsake hovne, røde og kløende hud.

Muntlige behandlinger

Et annet nonsurgical alternativ for behandling av ansikts hyperhidrosis er oral medisin. Det finnes flere typer av effektive muntlige medisiner inkludert klonidin, antikolinergika, karboanhydrasehemmere og antidepressiva. Klonidin reduserer svette produksjon ved å redusere nerve stimuli. Antikolinergika redusere svette produksjon ved å blokkere nerveimpulsene til svettekjertlene. Karboanhydrase-inhibitorer er nyttige for inhibering av svette. Antidepressiva ikke bare redusere svette, men også bistå pasienter i følelsesmessig takle ansikts hyperhidrosis. I noen tilfeller, muntlig medisiner føre til uklart syn, tørr munn og problemer med vannlating.

Hjem rettsmidler for hevelse i ansiktet

Hjem rettsmidler for hevelse i ansiktet


Hevelse i ansiktet, eller ødem, er en vanlig sykdom forårsaket av en av en rekke plager. Ifølge US Department of Health and Human Services MedlinePlus nettsted, er hevelse i ansiktet resultatet av væske bygge opp i ansiktsservietter. Det er flere enkle hjem rettsmidler som kan hjelpe ta ned hevelsen.

Cold Komprimerer

The University of Maryland Medical Center anbefaler kaldt komprimerer å ta ned noen ubehagelig hevelse i ansiktet. De fleste store forhandlere selger masker som kan plasseres i fryseren til kaldt, og deretter slitt for å levere kaldt kompresjon til regionen rundt øynene, øvre nese og øvre kinn. Hvis du ønsker å lage din egen rett og slett å bruke is i en plastpose, sørg for å pakke sekken først i et isolerende lag av stoff, for eksempel et håndkle, slik at eventuelle kaldt skade på ansiktshuden. Ved å forårsake blod og vev av ansiktet til kontrakt, kan kalde omslag være effektive i å redusere eller eliminere hevelse i ansiktet.

Hev på Bedtime

En annen måte å heve hevelse i ansiktet hjemme, sier MedlinePlus, er å holde hodet hevet når du sover. Lederen for en justerbar seng kan heves hvis du har en, ellers er det tilrådelig å stable ekstra puter under hodet ditt før du går i dvale. Holde hodet hevet under søvn kan bidra til å forhindre overflødig væske fra å bygge opp i de hovne ansiktsservietter, og vil trolig redusere hevelse - den generelle regelen for heving av noen hovne kroppsdel ​​er å holde den over nivået på hjertet ditt. Propping hodet opp mens du sover er en enkel og komfortabel rette for hevelse i ansiktet.

Reduser Salt Intake

Å redusere saltinntaket er en effektiv måte å redusere eller eliminere hevelse i ansiktet. Den væskeansamling som fører til et hovent ansikt er årsaken av nyrene 'fastsetting av salt, noe som kan skyldes hjertesykdommer og andre plager, ifølge MedicineNet. Matvarer for å unngå - for å redusere saltinntaket - er vanlige elementer som potetgull, pommes frites, gatekjøkken og slett salt shaker selv. Dette rette har blitt anbefalt i mange år av leger som et alternativ til reseptbelagte diuretika.

Hjem Diuretika

Betegnelsen "diuretikum" betyr ganske enkelt et stoff som øker strømmen av urin fra kroppen. En ansikts hevelse middel som kan bli funnet i nesten alle hjem kan være overraskende enkelt. Kaffe, te, eller "vann piller" alt arbeid med samme virkestoff - koffein. Koffein er notert på MedicineNet som et vanndrivende, og er mer enn sannsynlig den vanligste vanndrivende du kan finne hjemme. Mens du bruker koffein som et vanndrivende kan gi effektive resultater å bekjempe hevelse i ansiktet, ikke gå over. Monitor koffein inntak på et fornuftig nivå, og hvis du har hjerteproblemer, diskutere bruke koffein som et middel for hevelse i ansiktet med legen din.

Hva er årsaken til overdreven ansikts svette?

Hva er årsaken til overdreven ansikts svette?


Overdreven ansikts svette er en medisinsk tilstand også kjent som ansikts hyperhidrosis. Det involverer overdreven svetting på ansiktet, herunder over leppene, panne, nakke, hodebunnen og nese. I mange tilfeller innebærer dette overdreven svetting uopphørlig drypper fra ansiktet og vanligvis oppstår selv uten en person å engasjere seg i hard fysisk aktivitet. Det er flere årsaker til overdreven ansikts svette.

Central Nervous System

Ulike forhold knyttet til sentralnervesystemet kan bringe på overdreven ansikts svette. Nerve og ryggmarg problemer kan resultere i normal svetting og kan føre til en viss lokalisert eller primær svetting rundt visse kroppsdeler av og til, spesielt armhulene, ansikt, føtter og hender.

Mental State

Et individs mentale tilstand kan også utløse overdreven ansikts svette, spesielt hvis hun føler seg nervøs eller engstelig. Dette er spesielt vanlig hos tenåringer. Hjernen er direkte ansvarlig for svette og kan føre til at ansiktet blir rød eller svett. En person har ingen kontroll over denne situasjonen.

Følelser

Følelser som depresjon, ekstrem lykke og glede kan også utløse overdreven ansikts svette. Hypothalamus styrer disse følelsene (samt sult og tørst), samt funksjon av svettekjertler og nervene som styrer deres forsyning.

Andre årsaker

Det er også noen medisinske tilstander som kan føre til overdreven ansikts svette, og de er ikke relatert til de vanligste årsakene til tilstanden (for eksempel følelser og mentale tilstand). De omfatter diabetes, fedme, hypertyreose og uvanlig binyrene svulster kjent som feokromocytom.

Behandling

En av de mest vanlige behandlingstilbud for overdreven ansikts svette er et medikament som kalles Ditropan. Dette legemidlet kommer i pilleform og er en antikolinerg som opererer ved hovedsak tørke ut et individs hele systemet. Medisinen er godkjent av US Food and Drug Administration (FDA) og er generelt tatt en eller to ganger om dagen. Det er også ofte brukt til å behandle urininkontinens for personer med blæren kontroll problemer.

Svette Problemer

Svette Problemer

Hva gjør at du svetter

Svette er en naturlig kroppslig funksjon. Du svetter når du trener eller anstrenge deg, under ekstremt varme været, eller når du er ekstremt nervøs eller opplever alvorlig stress. Ifølge Mayo Clinic, når følelser føre til at du svetter, vil du merke dette på ansiktet ditt, i armhulene, og på håndflatene og fotsålene. Beløpet du svetter og duft av svette kan også påvirkes av kosthold, visse helsemessige forhold, hormonelle svingninger og bruk av visse legemidler. Noen mennesker er genetisk disponert til å svette mer tungt enn andre. Svette ikke blir et problem før svetten selv blander seg med bakteriene på huden, noe som fører til svette for å bli illeluktende. Men i noen tilfeller, siver svette gjennom klærne, forårsaker mørke flekker --- andre kan legge merke svette når du håndhilser, eller bare av mengden svette i ansiktet ditt.

Felles Svette Problemer

Hvis du er bekymret for svette problemer som fører til dårlig lukt eller svette flekker på klærne, kan svaret være enkelt, ifølge Mayo Clinic. Antiperspiranter og deodoranter funnet i ditt apotek eller markedet kan bidra til å redusere svette og kontroll lukt, henholdsvis. Men det er en forskjell mellom disse to produktene. Deodoranter ikke hindrer deg i å svett; heller, alkoholinnholdet deodorant gjør huden surere, slik at færre bakterier er sannsynlig å danne. Deodoranter maskere lukt av svette også. Imidlertid, antiperspiranter er mer effektive ved nedad odor svette og, som de vanligvis inneholder aluminiumbaserte forbindelser som fungerer ved å blokkere porene i huden, og reduserer mengden av svette.

Hvis deodoranter og antiperspiranter ikke fungerer for deg, kan legen anbefale en resept antiperspirant som er sterkere. Men når svette problemer er slik at de ikke kan kontrolleres hjemme, kan dette signalisere behovet for et besøk med legen din for å finne ut hva som forårsaker du å svette overdrevet.

Alvorlig Svette Problemer

Hyperhidrose er en medisinsk tilstand der symptomene inkluderer konstant eller overdreven svetting. Hyperhidrose kan ha en medisinsk årsak, for eksempel hetetokter forårsaket av overgangsalderen, hypertyreose, lavt blodsukker eller leukemi; noen ganger kan det rett og slett være en bivirkning av et medikament pasienten tar. Ofte når den medisinske tilstanden er løst, er så overdreven svetting.

Alvorlige svette problemer kan kreve mer enn reseptbelagte antiperspiranter; en lege kan forskrive en muntlig antikolinerg stoff, som blokkerer de kjemiske "budbringere" som instruerer svettekjertlene til å fungere. Botox-injeksjoner, vanligvis brukt i kosmetiske prosedyrer, kan brukes i alvorlige tilfeller av hyperhidrose å svekke de nervene som utløser svettekjertlene. Iontoforese er en midlertidig metode for behandling av overdreven svette som innebærer å fordype pasienten i vann og bruke en batteridrevet enhet som sender en svak elektrisk strøm til pasientens hender, føtter og armhuler. I sjeldne tilfeller kan kirurgi utføres for å fjerne svettekjertlene.

Avgjøre om dine svette problemer krever medisinsk behandling innebærer en fysisk eksamen samt enkle noninvasive testprosedyrer, for eksempel en thermoregulatory svette test. Blod og urin tester kan sikre at overdreven svetting ikke har en treatable medisinsk årsak.

Symptomer hetetokter

Symptomer hetetokter


Hetetokter eller blinker er sensasjonen av varme som rush gjennom kroppen og blir ofte forbundet med overgangsalder og perimenopause. De kan også være forårsaket av opioidavvenning forstyrrelser i eggstokkene, premenstruelt syndrom, en autoimmun problem knyttet til kreft eller kreft behandling og en skjoldbrusk tilstand som kalles subakutt glaucomatous tyreoiditt. Noen medikamenter kan også forårsake dem. Hetetokter kan bli gjenkjent av flere symptomer.

Årsaker

Ifølge PubMed av National Institute of Health, nesten hver kvinne, og noen menn, vil oppleve en varm flush minst én gang. Uansett, hvorfor de skjer er fortsatt ukjent. Hormoner synes å være en ledende kandidat, men. Hormonbehandlinger, serotonin-reopptakshemmere og andre rusmidler, samt alternativ medisin som akupunktur, har blitt brukt til å motvirke dem.

Heat Sensation

Under en varm flush, vil du ha en plutselig, ubehagelig utbrudd av varme. Brystet, skuldre, nakke og ansikt vil alle har følelsen av å være varm. The Food and Drug Administration, i resultatene av en studie om hormonbehandlinger, beskrev hetetokter som korte, tilbakevendende perioder med ubehagelig svette og rødme.

Flushing

Den varme følelsen bringer ofte med seg hjertebank av hjertet og en rødme i ansiktet. Du kan føle deg engstelig uten å vite hvorfor. Hvis du har en varm flush i natt, det kalles nattesvette.

Frysninger

I kjølvannet av en hetetokter, kan du få frysninger. Noen pasienter klager over følelse kald og klam. Du kan til og med skjelve.

Andre bivirkninger

Andre Hetetokter bivirkninger inkluderer forlegenhet og en følelse av at livskvaliteten påvirkes.

Varighet

Hetetokter kan forekomme en eller to ganger i uken. Imidlertid er det ikke uvanlig å ha 10 eller flere hver dag. Heldigvis, som tiden går, minsker antallet. De fleste kvinner som har hetetokter i forbindelse med overgangsalderen vil ha dem i seks måneder til to år. Symptomene oppstår spontant og drar på samme måte. Om 29 prosent av 60-årige kvinner rapporten fortsetter hetetokter, ifølge en kontrollert studie rapportert i PubMed av National Institute of Health.

Perimenopausal vasomotoriske symptomer

Perimenopausal vasomotoriske symptomer


Du føler en plutselig rush av varme over nakke, ansikt og bryst. Ansiktet ditt blir rødt. Hvis du er mellom 40 og 58, kan det være en vasomotorisk symptom på perimenopause.

Perimenopause

Perimenopause forut menopause, den tiden i en kvinnes liv når hun ikke lenger ovulates eller menstruates. Menopause er et fast, fysiologisk hendelse som skjer over tid og innebærer en komplisert hormonelle prosess. Symptomer under perimenopause, som kan vare opp til fem år, varierer blant kvinner. Blant disse er vasomotoriske symptomer - de som er knyttet til musklene og nervene som regulerer blodårer.

Vanlige symptomer

Perimenopause symptomer inkluderer endringer i vagina, hud og hår. I en studie rapportert av OBGManagement, 95 prosent av kvinnene som ble intervjuet hadde problemer med å sove, 92 prosent erfaren glemsel, og 87 prosent nevnte irritabilitet. Muskel-og leddsmerter, og i noen tilfeller ble depresjon rapportert. Blant de fire mest alvorlige symptomer, men var varm flash. Det skjedde i 82 prosent av kvinnene studerte, med nattesvette (hetetokter under søvn) rapportert av 86 prosent av kvinnene.

Burst av Heat

Ifølge PubMed av National Institute of Health, nesten hver kvinne, og noen menn, vil oppleve en varm flash minst én gang. Under en varm flash, vil du ha en plutselig, ubehagelig utbrudd av varme. Brystet, skuldre, nakke og ansikt vil alle har følelsen av å være varm. Dette er ofte ledsaget av hjertebank.

Frysninger

FDA, i resultatene av en studie om hormonbehandlinger, beskrev hetetokter som korte, tilbakevendende perioder med ubehagelig svette og rødme. Hvis du har en om kvelden, er det som kalles en natt svette. I kjølvannet av en varm flash, kan du få frysninger, føle seg kald og klam, og selv skjelve.

Frekvens

Hetetokter kan forekomme en eller to ganger i uken. Imidlertid er det ikke uvanlig å ha 10 eller flere hver dag. Heldigvis, som tiden går, minsker antallet. De fleste kvinner som har hetetokter i forbindelse med overgangsalderen vil ha dem i seks måneder til to år. Symptomene oppstår spontant og drar på samme måte. Dessverre, om lag 29 prosent av 60-årige kvinner rapporten fortsetter hetetokter, ifølge en kontrollert studie rapportert i PubMed ved National Institutes of Health.

Hvordan gjenkjenne en Addison-krise

Hvordan gjenkjenne en Addison-krise


Addison-krise, også kjent som akutt binyrebarksvikt eller fiasko, er en livstruende tilstand som oppstår når binyrene ikke klarer å produsere nok kortisol, et steroid hormon. Denne tilstanden er beskrevet av Kevin M Klauer, DO, FACEP som unnvikende og resulterer i høy forekomst av sykelighet og dødelighet når diagnose av denne tilstanden er savnet. Denne tilstanden kan oppstå når binyrene er skadet fra en tilstand som Addisons sykdom eller primær binyrebarkinsuffisiens. Det kan også oppstå hvis hypofysen er skadet eller hvis binyreinsuffisiens ikke er riktig behandlet. Identifikasjon av denne tilstanden, og rask behandling kan forhindre dødelighet.

Hvordan gjenkjenne en Addison-krise

Be den enkelte, hvis han er ved bevissthet, om han opplever noe av det følgende: magesmerter, svimmelhet eller ørhet, tretthet eller smerter i siden.

Se etter tegn på forvirring, mørkere hud og vekttap. Den enkelte kan synes å ha bremset eller trege bevegelser og dyp svakhet.

Se etter symptomer på dehydrering, slik som overdreven tørste og tap av appetitt. Den enkelte kan også vises spyles, har tørr hud og kan være trett. Spørsmål om hennes urinen er mørk og om hun opplever frysninger.

Finn ut om den enkelte har en hodepine, høy feber eller leddsmerter.

Spørre om den enkelte opplever et tap av appetitt eller kvalme. Personen kan også være opplever oppkast.

Sjekk for flere symptomer som utslett eller lesjoner, uvanlige og overdreven svetting i ansiktet eller palmer, rask puls, rask pust eller lavt blodtrykk.

Hint

  • Kontakt en medisinsk faglig umiddelbart hvis du eller noen du kjenner har Addisons sykdom og viser noen av disse symptomene. Videre testing kan være nødvendig for å avgjøre om et skudd av hydrokortison gjennom en blodåre (intravenøst) eller muskel (intramuskulært) er påkrevd.

Hvordan søke et Eye Patch

Iført en øyelapp er en vanlig foreskrevet behandling for øye problemer og skader. Eye plastre er slitt etter øyekirurgi, eller etter en skade som en korneal abrasjon (en ripe på overflaten av øyet). Daily øyelapp bruk kan være foreskrevet for en pasient diagnostisert med amblyopi (lat øyne) eller skjeling (krysset øyne), som dekker den sterke øye vil kreve bruk (og styrke) av den svake øyet. Det er tre hovedtyper av øyelapper: selvklebende øyelapper som fester seg til huden rundt øynene; øyelapper som festes til briller og stoff øye patcher som er slitt med en stropp rundt hodet.

Hvordan søke et Eye Patch

Juster øyelapp for komfort. For et stoff patch, justere hodebøylen slik at den sitter godt rundt hodet. Stroppen bør være akkurat stram nok til å holde plasteret på plass. Lapp over et øye tropp som er for stramt vil føre til en hodepine eller ubehagelig friksjon i ansiktet og hodebunnen.

Legg et stykke gasbind over øyet for å holde øyelokket lukket. Mange øyelapper ikke direkte kontakt med øyelokket, særlig i tilfellet av et individ med dyptliggende øyne. Dette betyr at den enkelte kan instinktivt holde øye åpen under øyet lapp, som fører til ubehag og forsinket tilheling. Gasbind vil holde kontakt med øyelokk, holde øye lukket.

Sett øyelapp på det angrepne øyet og om nødvendig sette en timer eller vekkerklokke. Sette en tidtaker kan være nyttig når du bruker en øyelapp å behandle skjeling eller amblyopi, som øyelapp må bæres for en bestemt mengde tid hver dag.

Unngå kjøring, sykling og andre potensielt farlige aktiviteter som krever god dybdesyn mens iført øyelapp. God dybdesyn krever bruk av to øyne, så iført en øyelapp har en dramatisk effekt på dybdesyn. Barn og eldre personer bør holdes borte fra trappen for å unngå fall mens øyelapp er på plass.

Fjern øyelapp på slutten av den foreskrevne daglige økten eller om natten hvis øyelapp er utslitt etter en skade eller operasjon. Dette vil bidra til å begrense irritasjon fra øyet patch stropp eller fra limet i tilfelle av et klebe øye lapp.

6. Påfør hydrokortison krem til noen områder av hudirritasjon forårsaket av limet på en øyelapp. Huden irritasjon er vanligvis et resultat av en allergisk reaksjon på limet og hydrokortison krem ​​vil behandle som reaksjon.

Hint

  • Hvis det oppstår irritasjon fra selvklebende øyelapper, bytte til en stofflapp eller bruke saks til å klippe båndet av lim for å redusere bredden på klebefeltet. Mindre lim vil kontakte huden, noe som resulterer i mindre irritasjon. Hypoallergeniske selvklebende øyelapper kan være et godt alternativ for pasienter med sensitiv hud.

Parotiden Tumor Surgery

Parotiden Tumor Surgery


Parotiden svulst kirurgi, også kjent som en parotidectomy, er en prosedyre som fjerner svulster og avløp infeksjoner fra parotidkjertelen, en spyttkjertel som ligger på begge sider av ansiktet. Operasjonen er komplisert fordi ansikts nerve går hele parotidkjertelen. Forstyrre denne nerven kan ha alvorlige konsekvenser som ansikts lammelse. Kirurger må informere pasientene om de potensielle komplikasjoner og utføre operasjonen med nitid omsorg.

Indikasjoner

Kirurgi utføres når parotidkjertelen har en svulst, infeksjon eller blokkering. Svulsten kan være godartet (noncancerous) eller ondartet (kreft). En abscess, eller stor lomme for infeksjon, kan dannes i spyttkjertelen, forårsaker feber og problemer med å spise. Stones i spyttet kan blokkere kjertelen dreneringskanalen og forårsake hevelse eller føre til infeksjon.

Prosedyre

Ifølge Georgetown University Hospital, kan parotidkjertelen kirurgi tar 2-5 timer å fullføre, avhengig av hvor mye av kjertelen kirurgen fjerner. Pasienten blir satt under narkose, og kirurgen skjærer et snitt fra forsiden av øret til halsen. Den parotidkjertelen har to deler: den overfladiske lapp og den dype lobe. For godartede svulster, fjerner kirurgen den overfladiske lobe. Hvis kjertelen er kreft, kirurgen fjerner det helt.

Risiko

Ifølge Georgetown University Hospital, risiko for parotiden svulst kirurgi inkluderer ansiktsnerveskader som resulterer i ansikts lammelse; infeksjoner på snittstedet; spytt avløp; og Frey syndrom, som er preget av svette i ansiktet mens du spiser.

Etter kirurgi

Regner med å forlate sykehuset med sting på huden din og et avløp (liten slange festet til en pære) på plass. Avløps vil samle blod og spytt fra sårstedet. Ifølge Georgetown University Hospital, er avløpet fjernet 2-4 dager etter operasjonen. Forvent å ta antibiotika og følge en myk flytende diett i tillegg.

Alternatives

Parotidkjertelen kirurgi har ingen alternative behandlinger. Hvis du har en mistenkelig klump, vil legene ønsker å fjerne den eller teste den for å avgjøre om det er kreft. En lege kan utføre en tynn nål aspirasjon å smake på deigen, og avgjøre om det er en lymfeknute, spyttkjertel eller puss fra en infeksjon.

Hva er behandlingen for hyperhidrosis?

Hva er behandlingen for hyperhidrosis?


Personer med hyperhidrosis svette overdrevet selv når de ikke er overopphetet eller fysisk øve seg. Den svetting kan skje på en hvilken som helst del av kroppen, men oftest innebærer armhulene, hender og føtter. Behandlingstilbud for hyperhidrosis varierer fra sterke antiperspiranter til elektroterapi og kirurgi.

Antiperspiranter

Antiperspiranter arbeid ved å stoppe opp, eller plugging, porene i huden der svetten passerer. Personer med hyperhidrose må bruke en antiperspirant som Drysol fra Person og Covey eller Hypercare fra Stratus som inneholder et minimum, mellom 10 prosent og 15 prosent aluminiumkloridhexahydrat. De sterkeste antiperspiranter kan irritere pasientens hud, og aluminium kan flekker og skade klær.

Medisiner

Medikamenter som er klassifisert som antikolinergika har en sterk dehydratiserende effekt på pasienter som tar dem. På grunn av dette, noen leger foreskrive den anticholinergics glykopyrrolat (f.eks Robinul fra Baxter Healthcare) eller propantelin til pasienter med hyperhidrosis. Pasienter hvor stress utløser overdreven svetting kan få resepter for en betablokker som propranolol (f.eks Inderal LA fra Wyeth) eller et benzodiazepin som alprazolam (f.eks Xanax fra Pfizer). Før du tar noen av disse medikamentene, pasienter trenger å snakke med sine leger om potensielle bivirkninger.

Elektro

Noen pasienter med hyperhidrose kan ha nytte av en prosedyre som kalles iontoforese. Under iontoforese, plasserer en pasient føttene eller hendene i en vannfylt tank, og en tekniker passerer en elektrisk strøm gjennom vannet. Den elektriske strømmen stuns midlertidig svettekjertlene. En iontoforese prosedyren tar mellom 10 og 20 minutter, og de fleste pasientene vil oppleve noen bivirkninger utover en kriblende følelse under prosedyren. Sjelden, huden på de behandlede vedheng blir sprukket eller blemmer.

Botulinum toxin injeksjoner

Injisere botulinumtoksin (f.eks Botox fra Allergan, Myobloc fra Elan) direkte inn aktiv svettekjertlene vil lamme kjertler og stoppe dem fra å produsere svette i flere måneder. I juli 2009, US Food and Drug Administration spurte skaperne av farmasøytisk-grade botulinum toxin for å legge til en advarsel til sine produkters forskrivning informasjon om at toksinet kan spre seg fra sin injeksjonsstedet og forårsake potensielt dødelig muskellammelse i pasientenes hjerter, lunger eller fordøyelseskanalen.

Nerve Surgery

En av to finale skianlegg for mennesker med ellers ukontrollerbar hyperhidrose, den kirurgiske prosedyren kalt endoskopisk thorax sympathectomy innebærer skjæring og permanent deaktivering del av en nerve i ryggsøylen som kontrollerer svette. Pasienter som gjennomgår endoskopisk thorax sympathectomy kjører en svært liten risiko for hjerteinfarkt, hjerneslag, skade på andre nerver i ryggsøylen eller tap av evne til å svette fra ansiktet eller holde øynene helt åpne.

Svette Gland Fjerning

En annen kirurgi som kan være et alternativ for personer med alvorlig hyperhidrose er svette kjertel fjerning. De vanligst fjernet svettekjertlene er de i armhulene. En ledende komplikasjon fra denne operasjonen er, paradoksalt nok, overdreven svetting. Kirurger kan bruke fettsuging, en skalpell eller en skrapende enhet som kalles kyrette å fjerne svettekjertlene. Pasienter som har svettekjertler fjernet kan forvente arrdannelse.

Måter å håndtere hetetokter

Måter å håndtere hetetokter


Ifølge Mayo Clinic, er hetetokter oftest forårsaket av hormonelle svingninger i forbindelse med overgangsalder og påvirke mer enn 75 prosent av overgangsalderen og postmenopausale kvinner. Noen kvinner har en par timer i uken og andre har flere per dag. Varer opptil 30 minutter, er hetetokter kjent for å gjøre deg til å svette, snu ansiktet rødt og øke hjertefrekvensen. Hvordan du håndterer disse episodene avhenger av alvorlighetsgraden og hyppigheten i forhold til din livsstil.

Livsstil endringer

Justere din livsstil er den første forsvarslinje når hetetokter begynne. Selv om overgangsalderen varer i gjennomsnitt syv år, opp til 50 prosent av kvinnene opplever periodiske hetetokter i årevis etterpå.

Breastcancer.org oppfordrer kvinner til å spore hva de gjør når en hot flash oppstår for å se om mønstre finnes. Dette journalføring øker bevisstheten og kan fastslå at noen eller alle av følgende kan utløse en varm flash: varm dusj og varme rom, drikker alkohol eller koffein, røyking, stress og krydret mat. Når en kobling er funnet, endre denne atferden for å se om hetetokter avta. Andre endringer i livsstil som gjør hetetokter enklere å håndtere inkludere konsekvent trening til å håndtere stress og vekt, daglige dype pusteøvelser, dressing i bomull lag, senke et rom termostat, drikke kalde drikker, og kanskje til og med å stikke hodet i fryseren til tider .

Naturlig rettsmidler

Minimal forskning eksisterer for å støtte bruk av vitamin og urte kosttilskudd for hetetokter, men noen kvinner tror de får lindring ved hjelp av disse over-the-counter produkter som inneholder rødkløver, soya eller klaseormedrue, samt vitamin E, ifølge en 2009 New York Times artikkelen. Soya og rødkløver, særlig inneholde forbindelser som ligner på østrogen kalles isoflavoner, som kan bidra til å redusere hetetokter. Disse produktene kommer i form av te, tabletter, kapsler, kremer og geleer, og i henhold til den samme New York Times artikkel, kosttilskudd målrettet for å administrere overgangsalderen opprettet en $ 337 millioner virksomhet i 2007. Kvinner som har hatt brystkreft bør være spesielt forsiktig med kosttilskudd som inneholder planteøstrogen som isoflavoner. Ingen bør bruke urteprodukter uten å rådføre deg med lege.

Reseptbelagte medisiner

Leger anbefaler at kvinner som tar resept østrogen eller progesteron for å administrere hetetokter ta den minste effektive dose for en minste lengde av tiden. Hvis du har hatt en hysterektomi, kan du ta østrogen alene; ellers må du ta en kombinasjon av østrogen og progesteron. Ikke-hormonelle reseptbelagte medisiner som har gitt hot-flash lettelse for noen kvinner inkluderer antidepressiva som Paxil eller Prozac, klonidin (vanligvis brukt mot høyt blodtrykk) og gabapentin (vanligvis foreskrevet for beslag og helvetesild), ifølge Breastcancer.org. Disse medikamentene er generelt ikke så effektiv som hormonbehandling og bivirkninger kan oppveie eventuelle fordeler.

Overgangsalder ved 40: hetetokter

Hetetokter er en av de vanligste symptomer på overgangsalder. De er forårsaket av endringer i en womanâ € ™ s hormonelle nivåer forårsaker hennes østrogennivået å avta. De forekommer i om lag to tredjedeler av kvinner som opplever menopause. Varigheten av hetetokter varierer fra kvinne til kvinne. Medisinsk behandling er ikke nødvendig med mindre hetetokter bli belastende.

Hetetokter

En varm flash oppstår når et kort følelse av varme er filt. Det kan føre til en kvinne til å svette og ansiktet hennes til å vises rød og blussende. Hetetokter oppstår når blodårer nær Skina € ™ s overflaten begynner å utvide seg for å avkjøle seg. Dette fører til at womanâ € ™ s ansikt å ha en rød, blussende utseende. For å kjøle ned kroppen, kan kvinnen begynne å svette. Noen kvinner kan også oppleve frysninger eller en rask puls.

Hvem er i faresonen for å ha hetetokter?

Ikke alle kvinner i overgangsalderen vil oppleve hetetokter. Det er ukjent hvorfor noen kvinner har dem, mens andre ikke gjør det. Det er imidlertid noen faktorer som kan øke en womanâ € ™ s risiko for å ha dem. Kvinner som er røykere vil mest sannsynlig oppleve hetetokter. Kvinne som har en høyere kroppsmasseindeks, noe som indikerer at de er overvektige, er mer utsatt for hetetokter også. Også flere afrikansk-amerikanske kvinner har hetetokter enn kaukasiske kvinner. Det er mindre vanlig hos kvinner i kinesisk eller japansk anstendig.

Hormonbehandling

Hvis hetetokter blir for uutholdelig, kan en lege anbefale hormonbehandling. Den mest effektive hormonell behandling er østrogenbehandling. Den kommer i form av en pille, en patch eller en gel. Siden østrogen alene kan forårsake livmorkreft, er det kombinert med en progestin for kvinner som ikke har hatt en hysterektomi (fjerning av livmor). Progesteron-bare terapi er for kvinner som ikke kan ta østrogen, særlig kvinner med en historie med blodpropp eller brystkreft.

Alternative medisiner

Det er noen kosttilskudd som brukes til å kontrollere hetetokter. En av disse er klaseormedrue, som er svært populær blant amerikanske og europeiske kvinner. Remifemin er en av de mest populære merkene av klaseormedrue. Andre kosttilskudd er soya og rødkløver. Isoflavon er et stoff som finnes i kosttilskudd som ligner på østrogen. Konsultere med en lege først før du tar noen urte kosttilskudd. Som med alle alternativ medisin, ta dem med forsiktighet. Noen kan ha skadelige bivirkninger, og kan samhandle med andre medisiner som man kan ta.

Hvordan unngå hetetokter

Å ha hetetokter kan være uunngåelig i overgangsalder. Det er noen causable faktorer som kan unngås. Noen ting som kan utløse forekomsten av hetetokter er inntaket av alkohol, koffein og krydret mat. Stress, iført trange klær og røyke sigaretter kan også føre til hetetokter. Å ta kontroll over de hetetokter, prøve å være kul ved å bære lette lag med klær og ved hjelp av vifter eller aircondition. Om natten, til å ha en kjøligere pute legge hodet på, kan være nyttig. Stress kan reduseres ved å gjøre noen moderat trening og også ved hjelp av avspenningsteknikker som pusteøvelser eller yoga.

Hjem Hot Flash Remedy

Hetetokter er feiende sensasjonen av varme som passerer gjennom kroppen, forårsaker rødhet og svette. Ansiktet er oftest berørt, og kan vise rødhet i enten en selv eller flekkete mønster. Svette kan være mild eller rikelig. Hetetokter om natten blir ofte kalt nattesvette og forstyrrer søvnen. Årsaken til hetetokter er ikke kjent, men antas å bli påvirket ved å forandre nivåer av hormoner i løpet av og etter menopause. Standard praksis er å behandle symptomer på overgangsalder med hormonbehandling, som kan ha betydelige bivirkninger. Homeopatiske alternativene også er tilgjengelige.

Triggere

Foods, sterke følelser og andre faktorer kan utløse en varm flash. Unngå disse triggere kan redusere risikoen for hetetokter. Foods å unngå å inkludere: krydret eller syreholdig mat som cayenne eller pickles, hvitt sukker, mettet eller umettet fett, varme drikker, koffein og drikker som inneholder alkohol. Intense følelser som uuttalte sinne eller stress også kan fungere som en utløser. Varmt vær, badestamper og badstuer og bruk av tobakk eller marihuana er på listen over triggere i tillegg.

Trening

Under en varm flash, endorfin nivåer raser nedover. Trening reduserer luteiniserende hormon (LH) og follikkelstimulerende hormon (FSH) ved å mate hypothalamus og forårsaker endorfin nivåer å stige. Moderat trening minst tre ganger i uken kan være nok til å betydelig redusere hetetokter.

Breathing

Kontrollerte dype pusteøvelser også kan redusere hetetokter. Tar 6-8 dype åndedrag per minutt i 15 minutter, kan to ganger om dagen redusere hetetokter med 40 prosent. Denne teknikken kan være nyttig ved utbruddet av en varm flash å forkorte varighet eller intensitet.

Herbal rettsmidler

Ærbar Berry eller Vitex er anvendelig for å kontrollere hetetokter på grunn av sin virkning i å endre LH og FSH. Det senker østrogen og øker progesteron, som holder bein og vaginal vegger sterk. Resultatene er ikke opplevd før 2 til 3 måneder etter først å ta den. Beste resultatene trenger et helt år å akkumulere.

Svart cohosh ble brukt av USAs indianere for symptomer på overgangsalder og er effektiv for å lindre hetetokter. Tar 10-15 dråper en gang eller to ganger om dagen i flere måneder skulle vise seg tilstrekkelig. Svart cohosh er ikke uten risiko. Rådfør deg med legen din før du tar den.

Motherwort hjelpemidler i lindrende hetetokter, angst og søvnløshet og letter stress. Bruk 15-25 dråper av skjær 1-6 ganger per dag i tre måneder. Det bør ikke brukes hvis du opplever menstruasjons flom.

Klær

Klær laget av naturfiber har en tendens til å ventilere varme bort fra kroppen. Bomull, ull og silke er gode eksempler. Iført lag av klær kan være fordelaktig fordi sjiktene kan fjernes under en varm flash-lagt og tilbake etterpå, eller under et påfølgende kjøle.

Vitaminer

Hetetokter føre til tap av vitamin B og C, samt magnesium og kalium. Kosttilskudd kan tas for å motvirke effekten. Vitamin E i 400-800 hormonspiral kan også bidra til å behandle hetetokter. Personer med diabetes, høyt blodtrykk eller revmatiske hjertelidelser bør ikke ta vitamin E mindre du blir bedt om å gjøre det av sin lege. Nattlysolje kan hjelpe søvn og lette hetetokter.

Hva er plexus brachialis nevropati?

Hva er plexus brachialis nevropati?


Plexus brachialis nevropati, også kjent som brachialis pleksopati, er en tilstand som kan føre til smerter og andre symptomer i arm og skulder. Symptomer er forårsaket av et problem i plexus brachialis, en bunt av nerver.

Identifikasjon

Plexus brachialis er et nettverk av nerver som starter på ryggmargen og styrer arm og hånd, ifølge Mayo Clinic.

Symptomer

Plexus brachialis nevropati kan føre til nummenhet i skulder, arm eller hånd; smerter i skulderen; prikking og svie; svakhet i arm, hånd eller håndledd; og problemer med å utvide og løfte håndleddet, ifølge Medline Plus.

Horner syndrom

Horner syndrom er et annet symptom på plexus brachialis nevropati. I Horner syndrom, ifølge Medline Plus, det kan bli redusert svett i ansiktet, en hengende øyelokk, kan øyeeplet synke ned i ansiktet og pupillen i øyet kan virke små.

Årsaker

En rekke faktorer kan føre til en defekt i plexus brachialis. Ifølge Mayo Clinic, disse inkluderer skade, problemer i immunsystemet, arvet egenskaper og problemer i barsel.

Behandling

Avhengig av årsaken til tilstanden, kan en lege anbefale ingen behandling, som tilstanden kan klare seg på egen hånd. Behandlingstilbud omfatter oppkvikkende, spjelking, fysioterapi, steroide anti-inflammatoriske medisiner, anti-beslag medisiner, trisykliske antidepressiva og kirurgi for å fjerne trykket fra nerve, ifølge Medline Plus.

Årsaker til Persperation

Årsaker til Persperation


Svette er en normal og vanlig kroppslig funksjon som ofte fungerer som et irritasjonsmoment for mange mennesker. Det er mange grunner kroppen svetter. Noen er felles og andre grunner kan være grunn til bekymring. Det er viktig å merke seg at de fleste svette er en naturlig forekomst.

Trening

Når du trener, blir pulsen raskere og musklene jobber hardt slik at kroppstemperaturen begynner å stige. Svette er et resultat, fordi kroppen forsøker å kjøle seg ned. Noen mennesker kan svette mer når de trener på grunn av genetiske faktorer. Men det er vanlig for alle å svette når de arbeider ut. Hvis du ikke liker følelsen av å være svett etter vanskelig øvelse, bør du vurdere å trene i et svømmebasseng - det kjølige vannet vil eliminere kroppens behov til å svette.

Varme temperaturer

Når temperaturen er ekstremt varmt, for eksempel badstue eller ute på en sommer ettermiddag, vil kroppen din svette. Ligner å trene, må kroppen finne en måte å kjøle temperaturen ned og svetting er den måten at den vet hvordan du gjør dette. For mye svette når temperaturen er varm kan bety at kroppen din blir dehydrert. Alltid drikke vann når du er i ekstremt varme eller varme forhold - dette vil holde deg hydrert.

Feber

En feber er en annen vanlig årsak til svette. Som kroppen din prøver å kjøle ned unormal temperatur det svetter. Fordi du ikke klarer å unnslippe en feber som du kan varme temperaturer eller hard trening, svetter som en følge av feber kan være farlig hvis det går for lenge. Konsumere rikelig med væske når du har feber, slik at kroppen lett kan holde seg hydrert.

Koffein

Koffein kan også føre til at hjertet til å slå raskere, øke din kroppstemperatur og fører til overdreven svette. Koffein kan også gjøre deg engstelig, noe som fører til svette i noen mennesker. Unngå å drikke for mye koffein hvis du vet at du får dehydrert lett. Hvis du må forbruke koffein hver morgen for å hjelpe deg å våkne opp, må du også drikke rikelig med vann hele dagen - og se om du svetter for mye.

Palmer Hyperhidrosis

Noen ganger kraftig svetting er forårsaket av en fysisk tilstand. Palmar hyperhidrosis er en tilstand som fører til overdreven svetting i hender og kan også føre til overdreven svetting i ansiktet, armhuler, lyske og føtter. Denne fysiologiske tilstand er sjelden og forskning har ført til at mange leger til å tro det er arvelig. Det er mange ulike behandlingstilbud for å hjelpe lindre symptomene på denne tilstanden, alt fra enkle antiperspiranter til kirurgi. Personer med denne tilstanden bør snakke med legen sin om den behandlingen som er best for dem.

Angeliq bivirkninger

Angeliq er en reseptbelagte medisiner som brukes for behandling av menopause. Medisinen virker ved å redusere svette i ansiktet og overkroppen, samt spyling. Det hjelper også i vaginal kløe, svie og tørrhet. Medisinen består av to kvinnelige hormoner: progestin og østrogen. Som med alle typer medisin, er det mulige negative bivirkninger som kan oppstå som følge av å ta Angeliq.

Svært vanlige bivirkninger

Disse bivirkninger er vanligvis ingen grunn til alarm på grunn av det faktum at de har en tendens til å avta etter hvert som legemet blir brukt til legemidlet. Imidlertid bør bivirkningene blir dårligere eller vedvarer, kan legehjelp være nødvendig. Disse bivirkningene er hodepine, brystsmerter, vaginal blødning, øvre luftveisinfeksjon (som forkjølelse), magesmerter, og ben eller arm smerter.

Andre vanlige bivirkninger

Andre relativt vanlige bivirkninger av Angeliq er tegn på influensa (som frysninger og feber), ryggsmerter, forstørres eller ulykkesskade, og bihulebetennelse. Disse bivirkningene er også vanligvis ingen grunn til alarm, som de nesten alltid gå bort på egenhånd.

Alvorlige bivirkninger

I situasjoner med alvorlige bivirkninger, er det nødvendig å søke medisinsk hjelp så snart som mulig. Noen potensielt skadelige bivirkninger av medisinen omfatte angst, hjerteinfarkt, slag, høyt kalium i blodet, demens, depresjon, blodpropp, eggstokkreft eller brystkreft, og galleblæren sykdom.

Liver Damage

Leverskader er en annen svært alvorlig bivirkning av Angeliq. Hvis du har mistanke om leverskade, må du søke legehjelp så snart som mulig. Noen tegn på leverskade er smerter i øvre høyre del av magen, gulfarging av hud og det hvite i øynene, og mørkere farge på urinen.

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner er også ansett for å være alvorlige bivirkninger av Angeliq. Mennesker som opplever allergiske reaksjoner på medisin må få akutt medisinsk hjelp. Tegn på allergisk reaksjon på Angeliq er problemer med å svelge eller puste, tungpustethet, hevelse, kløe, hudutslett og bryte ut i elveblest.

Hvordan stoppe overdreven ansikts svette

Overdreven ansikts svette kan være flaut å si det mildt, og selv om det ikke er garantert kur for dette problemet, er det flere ting du kan gjøre for å minimere tilstanden og lindre dine nivåer av svette. Mange er enkelt å prøve og kan dramatisk forbedre svetting.

Hvordan stoppe overdreven ansikts svette

slutte å bruke ansikts produkter som blokkerer porene. Svettekjertler har en tendens til å svette når de er dekket opp. Det er en naturlig reaksjon for å forsøke å åpne porene. Derfor, hvis du har brukt ansikts kremer, oljer eller vaselin, kan det være lurt å avbryte bruken av disse produktene. Når ansiktet ditt er helt tørt i noen dager, kan overdreven ansikts svette lindres.

Påfør maisstivelse. Maisstivelse pulveret kan anvendes på en hvilken som helst ansikt som er utsatt for overskytende svetting. Den maisstivelse vil suge opp svette, slik at ansiktet ditt mindre skinnende og gjør at du føler deg mer komfortabel.

Carry et lommetørkle. Mopping en panne eller dabbing ansiktet som svetter, er en meget kjent og akseptabel praksis. Også, hvis du gjør det diskret, kan du hjelpe deg selv til å føle seg mer komfortabel om tilstanden. Dette kan faktisk føre til mindre svetting siden kroppen din svette mer i ubehagelige situasjoner.

Hint

  • Hvis du ikke har alltid hatt dette problemet, men bare nylig utviklet problemet, kan det være en indikasjon på et større hormonell problem. Konsultere legen din for å være sikker på at du ikke har en annen medisinsk problem kompliserer ting.

Hva er årsaken til Sticky Svette?

Hva er årsaken til Sticky Svette?


Svette eller svette ofte føles klissete hvis du svetter voldsomt eller la svetten tørke på huden din. Svette har salt i det og blander seg med de naturlige oljer på hudens overflate, som står for den ubehagelig klissete følelse når du svetter mye. Overdreven transpirasjon kan være en bivirkning av en medisinsk tilstand.

Science of Sweat

Svette er kroppens måte å kjøle seg selv. Kroppen svetter hele tiden. Svetten blander seg med talg, eller naturlige oljer, på huden, noe som kan gjøre det føles klissete. Når du svetter, slipper du en salt væske fra svettekjertlene. Du kan svette mer enn normalt som følge av trening, varme, feber, visse følelser (inkludert sinne og forlegenhet) og som en bivirkning av medisiner og medisinske tilstander som menopause. Svette kan også være en reaksjon på inntak av overdreven koffein, alkohol eller krydret mat.

Medisinske årsaker til Sticky Sweat

Noen medisinsk liste forhold dreven svetting som en bivirkning. Noen mulige gjerningsmannen inkluderer overgangsalderen, en overaktiv skjoldbruskkjertel, lavt blodsukker, hyperhidrose og tilbaketrekking fra visse narkotika. Hyperhidrose er en tilstand der kroppen din overproduces svette, selv når du er i ro eller i en kjølig temperatur. Det forekommer ofte i underarmene og hendene og føttene, kalt primær eller fokal hyperhidrosis.

Slik unngår du at Sticky Sweat

Den beste måten å unngå følelsen klissete etter at du svetter er å ta en dusj og vaske ansiktet, skifte klær, drikke rikelig med vann (overdreven svetting kan føre til dehydrering), og prøve og flytte til et kjøligere temperatur. Hvis du føler at kroppen er overproducing svette, kan du snakke med legen din om å få Botox skudd for å stanse produksjonen i svettekjertlene. Legen din kan foreskrive resept-styrke antiperspiranter, til narkotika hindre stimulering av svettekjertler, eller iontophoresis, en terapi som bruker strøm til å "skru av" svettekjertlene. I alvorlige tilfeller kan legen forskrive en endoskopisk thorax sympatektomi, der nervene som kontrollerer svetting er kuttet.

Underarm svette & Botox Komplikasjoner

Botox-injeksjoner er en behandling for en medisinsk tilstand som kalles fokus hyperhidrose --- dreven og uforklarlig svetting vanligvis bemerket på håndflatene, fotsålene og underarmer. Ifølge International hyperhidrosis Society, har Botox-injeksjoner blitt brukt til å behandle mer enn én million mennesker i ulike andre medisinske tilstander. I 2004, US Food & Drug Administration godkjent Botox for behandling av hyperhidrose.

Hyperhidrose & underarm svette

Ifølge Mayo Clinic, kan hyperhidrose være av generell karakter, forårsaket av en underliggende medisinsk tilstand eller bruk av et bestemt legemiddel som forårsaker overflødig underarm svette og svette på andre områder av kroppen. Men mer problematisk er å finne en behandlingsmetode for focal hyperhidrosis, som ikke har noen underliggende årsak (selv ifølge Mayo Clinic, er det mistanke om at denne tilstanden kan være arvelig). Focal hyperhidrose resulterer i overdreven svetting i løpet av dagen når pasienter er aktive. Noen pasienter opplever en slik overdreven og merkbar underarm svette klærne er gjennomvåt gjennom. Men focal hyperhidrosis også resulterer i ubehagelige og uønskede symptomer som kan gjøre pasienter syk på øst i sosiale og yrkesmessige innstillinger, for eksempel klamme hender, en dryppende ansikt og våte føtter.

Hvordan Botox kan hjelpe

Botox, avledet fra botulinum toxin type A, er tettest forbundet med kosmetiske prosedyrer for ansiktet, men ifølge en april 2009 Ny York Times rapport, har det også blitt brukt til å behandle medisinske tilstander som hyperhidrosis, samt cervikal dystoni, krysset øyne og øyelokk spasmer. Botox stopper dreven underarm svette ved midlertidig lammer nervene som sender signaler til svettekjertlene. Ifølge Mayo Clinic, er Botox injeksjoner oftest brukes til å behandle hyperhidrose som påvirker underarmene, men det kan også brukes på håndflatene; sjelden vil det bli brukt i ansiktet. Resultater av Botox behandlinger er notert raskt, mellom to og fire dager etter å ha mottatt injeksjoner.

Problemer med Botox-injeksjoner

Ifølge IHS, Botox gir håp til hyperhidrose lider, og studier viser at det er trygt, effektivt og bare sjelden fører til komplikasjoner. Pasienter kan få opp til 20 injeksjoner på en gang, noe som kan være smertefullt; ofte orale eller intravenøse anestesimidler eller sedasjon kan være nødvendig før behandling. Selv om Botox er ganske effektiv, kan legen gå glipp av noen av svettekjertlene, slik at du kan ha til å gå tilbake for påfølgende Botox-injeksjoner. Botox-injeksjoner er ikke en permanent metode for behandling av overdreven underarm svette; ifølge Mayo Clinic, vil underarm tørrhet vare mellom fire til seks måneder, etter som flere Botox behandlinger er nødvendig.

Mer alvorlige komplikasjoner

I april 2009, FDA annonserte at Botox og lignende legemidler avledet fra botulinumtoksin skal gjennomføre en streng advarsel etikett varsle leger og pasienter at stoffet kunne spre seg fra injeksjonsstedet til andre deler av kroppen, som påvirker svelge og puste. Ifølge New York Times som rapporterte den nye FDA advarsel, tendens komplikasjoner å oppstå hos pasienter som fikk Botox for ikke-godkjente behandlinger, for eksempel lem spastisitet hos personer med cerebral parese. Ifølge FDA tjenestemenn, er Botox trygt når det brukes på godkjente doser for godkjente behandlinger, for eksempel overdreven underarm svette.

Alternativer til Hyperhidrosis

Selv om Botox viser store løftet i behandling av pasienter med pinlig rikelig underarm svette, det finnes andre metoder for å adressere hyperhidrosis. En lege kan anbefale bruk av en sterkere resept antiperspirant. Et godkjent hjemme fremgangsmåte for behandling av underarmen svette kalt iontoforese tillater pasienter å behandle deres tilstand selv ved påføring av en batteridrevet enhet til den berørte del av legemet og sender en lav elektrisk strøm gjennom en fuktig klut. Sjelden vil kirurgi bli tilbudt som en løsning på overdreven underarm svette; men hvis alle andre behandlingsmetoder mislykkes, kirurgiske teknikker kan brukes til å fjerne svettekjertlene i armhulene eller bryte de nerver som fører til svettekjertlene til å fungere.

Hva er behandlingen for Facial svette?

Hva er behandlingen for Facial svette?


Overdreven ansikts svette er en tilstand som kan påvirke mer enn bare ansiktet selv. Det kan også påvirke hodebunnen og halsen, og kan føre til at personens håret til å se fet. Ansikts svette kan føre en person til å være ubehagelig, spesielt i sosiale settinger. Behandling for ansikts svette kan inkludere en rekke alternativer, inkludert hyperhidrose, antiperspiranter, Botox og kirurgi.

Hyperhidrose

Hyperhidrose, eller overdreven svetting, er forårsaket av det sympatiske nervesystemet ikke fungerer som den skal. Overdreven svetting kan også være forårsaket av fedme, angst eller svette kjertel lidelser.

Antiperspiranter

Den vanligste måten å behandle ansikts svette er å bruke over-the-counter eller reseptbelagte antiperspiranter, som Drysol og Maxim. De antiperspiranter er igjen på huden i åtte timer, og kan bidra til å tørke ut huden og forhindre overdreven svetting fra kjertler.

Botox

Et annet alternativ behandling er Botox, noe som innebærer en injeksjon i ansiktet eller område av svette. Botox er et kjemisk med proteiner som gjør musklene mindre aktive, og dermed redusere mengden av svette frigjøres. En bivirkning av Botox er at det kan gjøre ansiktet og huden vises strammet og kan føre til mindre hevelse. Oppsøke lege for å høre risikoen før du velger dette alternativet.

Kirurgi

Kirurgi er ikke gjort veldig ofte å redusere ansikts svette. Men i sjeldne tilfeller vil legen utføre endoskopisk thorax sympatektomi (ETS). ETS er en operasjon der kirurgen bruker et omfang å vise sympatiske nerver. Kirurgen så kutter nervene, noe som reduserer deres evne til å stimulere svette.

Personlige vaner

Ett enkelt alternativ for de med overdreven ansikts svette problemer er å endre dine personlige vaner. Prøv å unngå fet mat som chips, smør, nudler og annen fet mat. En annen måte å bidra til å redusere mengden av svette er å vaske ansiktet ofte (3-5 ganger per dag) for å rense huden.

Advarsel

Ikke prøv noen av disse behandlingsalternativene før du snakker med en lege om dem. Du kan bli diagnostisert med en annen lidelse som har en annen behandling.