Digidexo.com

pustevansker anemi

The Life Cycle of Malaria

The Life Cycle of Malaria


Anopheles mygg overfører malaria, dreper nesten 1 million mennesker i 2008 alene. Dette forebygges og kureres sykdom rammer mennesker i 108 land og territorier, men Afrika er langt den delen av verden mest berørt. Hvert 45. sekund dør et afrikansk barn av malaria. Barn er spesielt utsatt fordi de ennå ikke har bygget opp en immunitet. Reisende til malariainfiserte områder er også høy risiko.

Typer

Fire forskjellige typer malaria infisere mennesker: Plasmodium falciparum, Plasmodium vivax, Plasmodium malariae og Plasmodium ovale. De to vanligste er Plasmodium falciparum og Plasmodium vivax. Plasmodium falciparum er den farligste. Noen tilfeller i sørøst Asia har involvert Plasmodium knowlesi, en type malaria vanligvis forbundet med aper.

Avl og Biting

De 20 forskjellige Anopheles arter hekker i grunt ferskvann, slik som i hoven utskrifter, pytter og rismarker. De bite på kvelden. Malaria er en parasittsykdom, og jo mer utviklet parasitten er ved tidspunktet for bitt, jo verre er det for offeret. Så overføring er verst i mygg med lengre levetid, og på steder der myggen vil heller bite mennesker enn dyr. Begge er tilfelle i Afrika, hvor mer enn 85 prosent av det globale malariadødsfall forekomme.

En parasittiske Infeksjon

Livssyklusen til malariaparasitten krever to verter. Mens en malaria-bærende kvinnelige dines på et menneske, slipper hun ørsmå celler, kalt sporozoites, inn i hennes vert. Disse infisere menneskets leverceller, hvor de modnes og utslipp organismer kalt merozoites. Disse igjen formere seg i de røde blodcellene. Utviklingen fortsetter til de modnes til celler som kalles gametocytes. På dette punktet, kommer en annen Anopheles mygg sammen og biter verten. Inne i andre mygg, mannlige og kvinnelige gametocytes produsere zygotes. Disse utvikler seg, til slutt slippe sporozoites, som migrerer til spyttkjertlene av mygg. Myggstikk et annet menneske, og dermed perpetuating malaria livssyklus.

Symptomer

Symptomer syv til 15 dager etter å ha blitt bitt av en infeksiøs mygg. Personen lider av hodepine, feber, oppkast og frysninger. Symptomer kan i utgangspunktet være mild, slik at personen kanskje ikke har mistanke om malaria. Men dersom sykdommen ikke blir diagnostisert og behandlet i de første 24 timer etter symptomene oppstår, kan det raskt bli alvorlig. Mer alvorlige symptomer inkluderer pustevansker, anemi og skader på indre organer. Selv om pasienten mottar behandling, kan de P. vivax og P. ovale former holde seg i leveren. Personen kan tilbakefall uker eller måneder senere uten spesiell behandling for å helbrede leveren.

Bekjempe og utrydde

Verdens helseorganisasjon anbefaler å sove under insektmiddel behandles myggnett som den mest kostnadseffektive måten å forebygge malaria. Sprøyting insektmidler innendørs er også nyttig, men kan være usikre eller koste uoverkommelige, og myggen raskt tilpasse seg for å bli immun mot dem. Reisende som besøker infiserte områder ofte tar medisin for å hindre malariaparasitten fra utviklings inni dem. Men medisinen er for kostbart å beskytte hele lokalbefolkningen.

Pentosan bivirkninger

Pentosan, også kjent som pentosanpolysulfat natrium eller ved handelsnavn Elmiron den, er et stoff som brukes til å behandle symptomer på interstitiell cystitt inkludert blæren smerte og ubehag. Mens den eksakte mekanismen ikke er kjent, er pentosan ansett som en heparin-lignende stoff i at den har antikoagulerende (blodfortynnende) og fibrinolytisk (blodpropp-busting) egenskaper. Les videre for å lære om pentosan menn bivirkninger.

Vanlige bivirkninger

Moderat magesmerter, luft i magen, utslett, kløe, hevelse i hender og føtter, hodepine, kvalme, diaré og svimmelhet er de vanligste bivirkningene av pentosan. Alopecia eller håravfall, skjedde i 4 prosent av forsøkspersonene. Dette presenterte det meste som hårløse flekker i hodebunnen, også kjent som alopecia areata.

Alvorlige bivirkninger

I kliniske studier forekom sjelden alvorlige bivirkninger, inkludert alvorlige magesmerter, depresjon, diaré og dehydrering. Andre alvorlige reaksjoner inkludert elveblest, blodig avføring, oppkast og hevelse i munn, ansikt, lepper og tunge. Mulige blødningskomplikasjoner inkluderer neseblod, tannkjøtt blødning og blåmerker (hudblødning). Omtrent 6,3 prosent av forsøks pasienter etter markedsføring opplevd rektal blødning. Andre sjeldne bivirkninger under forsøkene inkludert faryngitt, tinnitus, følsomhet for sollys, pustevansker, anemi, kolitt og øsofagitt.

Effekter på gravide og ammende kvinner

Pentosan er klassifisert som en graviditet kategori B narkotika, noe som betyr at dyrestudier har ikke avdekket skade på fosteret eller adekvate studier er ikke utført. Dyrestudier er ikke alltid et tegn på menneskelig reaksjon, og mange legemidler er kjent for å passere gjennom morsmelk. Derfor er gravide og ammende kvinner advares mot å ta dette stoffet dersom det er ingen andre alternativ inntil videre studier er utført.

Legemiddelinteraksjoner

Pasienter anbefales å sjekke med sin lege før du tar pentosan hvis de allerede tar anti-inflammatoriske medisiner inkludert ibuprofen samt medikamenter som virker som antikoagulantia som streptokinase, warfarin natrium, heparin eller aspirin i høye doser.

Advarsler

Siden pentosan har blodfortynnende egenskaper, kan det øke blødning. Pasienter som tar stoffet rådes til å kontakte lege hvis de er under kirurgi, inkludert dental kirurgi. Pentosan kan redusere blodplatetall i blodet, som er nødvendige for blodpropp. Pasienter skal rapportere symptomer på dette, inkludert lett blåmerker, blod i urin eller avføring, eller små røde flekker på huden.

Pentosan er kjent for å forårsake forhøyede leverfunksjonstester, selv om dette skjedde i ca 1 prosent av forsøkspersonene, og kom ikke lengre å forårsake alvorlig nedsatt leverfunksjon. Men pasienter med leverproblemer rådes til å diskutere deres tilstand med sin lege før du tar stoffet.

Tegn og symptomer på anemi hos barn

Anemi er en tilstand som påvirker blodet. Det skjer når du ikke har nok røde blodceller eller det ikke er nok hemoglobin i blodet. Anemi kan føre til flere merkbare symptomer.

Typer

Symptomer på anemi hos barn kan inkludere blek hud, gulsott, sår eller hoven tunge, forsinket utvikling, svimmelhet, hodepine, uregelmessig hjerterytme, pustevansker, uregelmessig menstruasjon, irritabilitet og mangel på energi. Redusert appetitt kan også være et tegn på anemi hos barnet ditt.

Betydning

Hvis du mistenker at barnet ditt er blodfattig, er det viktig for ham å se en lege, fordi det er flere ikke målbare symptomer som kan være alvorlige, inkludert en forstørret milt eller lever, bleke slimhinner og bilyder.

Årsaker

Noen forhold som kan føre til anemi inkludere infeksjon, sykdom, medisiner og dårlig ernæring. Den type behandling vil være avhengig av årsaken til anemi.

Behandling

Anemi behandlinger kan inkludere vitaminer, kosttilskudd endringer, fjerning av milten, blodtransfusjoner, antibiotika og benmargstransplantasjon.

Betraktninger

Anemi er vanligvis et symptom på en annen tilstand, som er en annen grunn er det viktig for barnet å se en lege så snart du merker noen symptomer.

Tegn og symptomer på anemi hos menn

Tegn og symptomer på anemi hos menn


Mens forskjellige typer av blodmangel eksisterer, er det kjennetegnet ved en mindre enn normal røde blodceller (RBC) teller, å påvirke leveringen av oksygen i kroppen. Ifølge Dr. Siamak Nabili på MedicineNet.com, betyr diagnose av anemi hos menn RBC teller er mindre enn 13.5 gram / 100 ml. En rekke symptomer kan indikere anemi, og noen typer anemi har svært spesifikke tegn. En lege bør konsulteres dersom noen av disse symptomene vedvarer.

Vanlige symptomer

Vanlige anemi symptomer inkluderer mangel på energi, unormalt rask puls, hodepine, pustevansker, problemer med å fokusere på oppgaver, svimmelhet, blek hud, kramper og problemer med å sove.

Jernmangel

Tegn på anemi forårsaket av en jernmangel inkluderer ønske om å spise unaturlig eller uspiselige gjenstander som papir eller gresset, negler kurve i en oppadgående bevegelse, og munnen blir veldig sår og begynner å sprekke.

B-12 vitaminmangel

Anemi på grunn av en B-12 vitamin-mangel forårsaker prikkende følelse i beina, problemer med å gå, hukommelsestap, mentale ustabiliteter inkludert hallusinasjoner eller paranoia, og redusert følesans.

RBC Destruction (kronisk og Sudden)

To typer RBC ødeleggelse eksisterer, inkludert kronisk og plutselig. Begge former for RBC ødeleggelse omfatte følgende symptomer: gulfarging av hud og øyne, misfarget urin, og gallestein eller nyreproblemer. Andre tegn på plutselig RBC ødeleggelse er beslag og blåmerker.

Blyforgiftning

Blyforgiftning er en årsak til anemi. Symptomene inkluderer magesmerter, oppkast, en linje dannet over tyggegummi som er blå-svart i fargen, og forstoppelse.

Sigdcelle

Sigdcelleanemi er en sykdom som er preget av tretthet, enkel entreprenør infeksjoner og alvorlige felles, bein og magesmerter.

Hva er symptomene og årsakene til anemi?

Anemi er en blodsykdom som kan forårsake milde, midlertidige systemer eller symptomer som varer i hele livet, avhengig av den spesifikke årsaken til blodfattig tilstand. Årsakene til anemi inkluderer arvet lidelser av blodceller, kroniske sykdommer og mangler i kostholdet ditt.

Fatigue

Fatigue er symptomet du er mest sannsynlig å oppleve hvis du har blodmangel. Den fysiske tretthet kan også være ledsaget av kognitive vansker.

Skin

Hvis du har anemi, kan huden din være blek, spesielt på håndflatene, og du kan også oppleve kalde hender og føtter.

Cardiac og Nevrologisk

Anemi kan føre til at du har hjerte- og nevrologiske symptomer, inkludert smerte i brystet, rask hjerterytme, pustevansker, hodepine og svimmelhet.

Mineral Mangler

Mangel på jern, folat eller vitamin B12 kan føre til at du utvikler anemi som følge av treg røde blodceller og hemoglobin i blodet.

Kroniske sykdommer

Hvis du har kroniske sykdommer, slik som Crohns sykdom, leddgikt, kreft, nyresvikt eller HIV eller AIDS, kan kroppen din ikke være i stand til å produsere nok røde blodlegemer, noe som resulterer i anemi.

Sigdcelleanemi

Sigdcelleanemi kan føre til at du utvikler anemi på grunn av misformet som forårsaker røde blodceller til å dø for tidlig.

Blood Disorders

Forstyrrelser i blodet eller bein, for eksempel autoimmune sykdommer, leukemi og myelodysplasi, kan føre til at du gjør færre røde blodceller og kan føre til disse cellene til å dø tidligere enn normalt.

Symptomer på macrocytic Anemi

Macrocytic anemi er en tilstand der de røde blodcellene er for stor, ifølge National Institutes of Health. Det kan være forårsaket av mange ting, inkludert alkoholisme, vitamin B12-mangel, en folsyremangel, noen DNA-lidelser og visse intestinal forhold. Behandlingen er avhengig av den type av makrocytisk anemi noen har. I tilfelle av vitamin B12 og folsyre mangler, mottar nok av disse næringsstoffene er hoved behandling.

Fatigue

Fatigue er ofte oppleves av mennesker med macrocytic anemi.

Hodepine

Mange mennesker med macrocytic anemi opplever kronisk hodepine som et symptom på tilstanden.

Gastrointestinal Trouble

Ulike gastrointestinale problemer, inkludert magesmerter og diaré, er symptomer på macrocytic anemi.

Sår Tongue

Tongue smerte eller å ha en sår tunge er et tegn på macrocytic anemi.

Puste Trouble

Kortpustethet eller pustevansker er ofte oppleves av mennesker med macrocytic anemi.

Prikking

Prikking hud eller hud nummenhet er et symptom på macrocytic anemi.

Kan Anemi Årsak Late & uregelmessig menstruasjon?

Kan Anemi Årsak Late & uregelmessig menstruasjon?

Hva er anemi?

Anemi er en tilstand i hvilken kroppen mangler nok røde blodlegemer til å bære nok oksygen til resten av kroppen. Det er mange årsaker til anemi, inkludert den vanligste formen, jernmangelanemi. Jernmangel anemi oppstår fordi jern er nødvendig for å skape hemoglobin, som hjelpemidler i å skape friske blodceller. Uten jern, blodcellene ikke er i stand til å bringe tilstrekkelig oksygen til kroppen, inklusive hjernen. Andre årsaker til anemi inkluderer vitaminmangel, der kroppen mangler B12 og folat; Aplastisk anemi, hvor beinmargen ikke kan produsere røde blodceller; og sigdcelleanemi, hvor en defekt form av hemoglobin er arvet, forårsaker røde blodceller for å danne en halvmåneform og dør hurtigere enn normale røde blodceller.

Anemi og menstruasjon

Uavhengig av årsaken, anemi fører til en mangel på oksygen til kroppen, noe som kan føre til uregelmessig menstruasjon, og selv hoppet menstruasjon. Typer av uregelmessig menstruasjon som kan være forårsaket av anemi inkluderer en svært tung flyt, en fraværende flyt, hyppige småblødninger, eller hoppet over perioder. På grunn av blodtap som en kraftig menstruasjon kan føre til, kan symptomene på anemi forverres når du har mensen. Legen din kan gi deg jerntilskudd hvis du har jernmangel anemi eller andre kosttilskudd som skredder til dine spesifikke anemi diagnose.

Andre symptomer på blodmangel

Legen din kan gi deg kosttilskudd for å forebygge symptomene på anemi. Foruten uregelmessig eller kraftig menstruasjon, andre symptomer på anemi inkludere blek hud, tretthet, uregelmessig eller rask hjerterytme, pustevansker, brystsmerter, svimmelhet, hodepine, og kalde hender og føtter. Hvis du har noen av disse symptomene, og tror du kan være blodfattig, må du kontakte legen din så snart som mulig. Han eller hun kan foreskrive du med kosttilskudd som vil hjelpe din spesielle mangel.

Tegn og symptomer på aplastisk anemi

Aplastisk anemi er en sjelden tilstand som oppstår når forløper celler i benmargen nedgang og fett erstatter margen. En person kan bli født med tilstanden eller en person kjøper det senere i livet. Visse tilstander som graviditet, medisiner og infeksjoner kan utløse aplastisk anemi. Behandlingene inkluderer blodoverføringer, benmargstransplantasjon og medisiner.

Onset

Utbruddet av aplastisk anemi tar en gradvis kurset. Svakhet, en blek utseende og pustevansker ved anstrengelse er alle symptomer på tidlige stadier av aplastisk anemi.

Presenterer Symptomer

Normalt er unormal blødning det første tegn på at noe er galt med personer som lider av aplastisk anemi. Omtrent en tredjedel av mennesker vil presentere med blødende symptomer.

Andre symptomer

En person kan også oppleve feber, en infeksjon i hals eller en annen form for sepsis. En form for unormal blødning er utseendet av hud blødninger eller blåmerker.

Interne Funn

En blodprosent resultat i en person med aplastisk anemi kan vise mangler i enkelte typer blodceller. Utvidelse av kjertler og milt kan være til stede.

Fysisk Utseende

Annet enn blåmerker og blek hud, er det normalt ingen fysiske symptomer på aplastisk anemi.

Varselskilt for anemi

Anemi er en medisinsk tilstand som påvirker nivået av røde blodlegemer i en persons blod, beveger seg fra et normalt nivå av en redusert mengde. Dette kan være på grunn av blodtap, en medisinsk tilstand eller til og med en ødeleggelse av friske celler. Uansett grunn, det er en rekke faresignaler som lett kan indikere anemi.

Fatigue

En av de mest dominerende advarsel tegn på anemi er tretthet. Dette er et resultat av en endring i mengden av røde blodceller i kroppen. Når det er en reduksjon i antall røde blodlegemer, de organer blir fratatt oksygen som trengs for å fungere på et optimalt nivå, hvilket resulterer i tretthet.

Endring i Coloring

Mange ganger, vil en person som lider av anemi begynner å vises blekere enn normalt. Igjen, dette er en konsekvens i reduksjon av røde blodceller i kroppen. Vanligvis vil en persons farging gå tilbake til "normal" når tilstanden er behandlet.

Kramper

Mens de fleste mennesker forbinder leggkramper med behov for mer kalium i kosten, kan det også være et tegn på blodmangel. Men bare å ha noen kramper i bena er ikke nødvendigvis et tegn på blodmangel. Det vil vanligvis være i kombinasjon med andre symptomer.

Kardiovaskulære endringer

Noen mennesker som lider av anemi kan begynne å møte en endring i deres hjerte priser. Dette er vanligvis sett i tider med fysisk anstrengelse, stille som en mer økt eller hurtig tempo i hjerteslag.

Luftveis Endringer

Med endringen i nivået av oksygen i blodet, bør det ikke komme så mye av en overraskelse at en person som lider av anemi kan møte en endring i deres åndedrett. Denne spesielle faresignal vanligvis presenterer seg som en kortpustethet eller vanskeligheter med å fange pusten under fysisk aktivitet.

Fokus

En annen ganske vanlig advarsel tegn på anemi er en generell mangel på konsentrasjon. Det kan være på jobb, skole eller annen aktivitet. På samme måte som de andre tegn, dreier det seg endringen i oksygen transportert gjennom hele kroppen.

Andre faresignalene

Fra tid til annen kan en person som lider av anemi føle en viss følelse av svimmelhet eller en nesten svimmelhet. Dette kan skje i perioder med hvile eller aktiviteten, og vil vanligvis være ledsaget av andre symptomer. En rekke personer som lider av anemi ser også endringer i sine søvnsykluser. Dette kan komme som søvnløshet, noe som ville være en vanskelighet med å få sove eller forbli sovende, eller kan rett og slett være en rastløshet som forbyr en god natts søvn.

Symptomer på jern-mangel anemi

Jern-mangel anemi oppstår når du ikke får nok jern, noe som betyr at kroppen din ikke har nok friske røde blodceller til å frakte oksygen til sin vev. Det kan være forårsaket av kraftige menstruasjonsperioder, indre blødninger eller rett og slett ikke å spise en diett høy i jern. Jern-Anemi kan behandles med en jern supplement eller ved å spise en jern-rik diett.

Svakhet

Personer med jern-mangel anemi vil ofte føle seg svak og utmattet.

Puste Trouble

Kortpustethet, spesielt under trening, er et vanlig symptom på jern-mangel anemi.

Mental State

Konsentrasjonsvansker og irritabilitet er tegn på jern-mangel anemi. Svimmelhet og hodepine er også ofte opplevd.

Pale Skin

Personer med jern-mangel anemi kan merke at huden blir mer blek enn vanlig.

Pica

Pica, eller suget av ikke-matvarer som is, skitt eller stivelse, er et tegn på jern-mangel anemi.

Andre vanlige symptomer

Personer med jern-mangel anemi også kan legge merke til kalde hender og føtter, en sår tunge, en rask hjerterytme og sprø toenails og negler.

Hva er symptomene på anemi?

Hva er symptomene på anemi?


Anemi oppstår når en person ikke har nok hemoglobin i blodet hennes. Når et lavt nivå av hemoglobin er detektert i blodet, betyr det at det ikke er nok friske røde blodceller i kroppen. Hemoglobin er en del av de røde blodlegemer som er rik på jern. Avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden, kan pasienter som er blodfattig trenger å ta jerntilskudd, multi-vitaminer som er rike på jern, eller endre sitt kosthold for å inkludere jern rik mat som spinat eller rødt kjøtt.

Fatigue

Fatigue er en følelse av å være ekstremt sliten på unormale tider i løpet av dagen. Personer som lider av anemi kan ofte føle seg trett fordi organer og kroppens vev mangler oksygen. Formålet med de røde blodlegemer, er å transportere oksygen til resten av kroppen; hvis kroppen mangler friske røde blodceller, kan personen bli lei lettere enn en normal sunn person.

Pale Complexion

Oksygen i kroppen påvirker alt, inkludert hud. Mangel på hemoglobin pumping gjennom venene kan gjøre huden ser blekere enn normalt. Dette symptomet vil gå bort når kroppens jernnivået er tilbake til det normale.

Rask hjerterytme

Når noen er blodfattig, kan han ha en rask hjerterytme. Dette er fordi hjertet arbeider vanskeligere å pumpe tilstrekkelig blod til kroppen slik at de organer og kroppsvevet får nok oksygen. Han kan også oppleve hjertebank eller har en forhøyet puls.

Hodepine

De røde blodlegemer bære oksygen til hele kroppen, inklusive hjernen. Når det ikke er nok oksygen føres til hjernen vev, hodepine kan forekomme. Disse er vanligvis kjedelig hodepine som er lett behandles med over-the-counter smertestillende midler som Tylenol eller ibuprofen.

Svimmelhet

Svimmelhet kan oppstå når kroppens vev ikke får nok oksygen. Dette kan være en følelse av å være ør eller følelse av å besvime. Vertigo kan også forekomme. Vertigo er en følelse av bevegelse når ingen faktiske bevegelsen finner sted.

Årsaker til nyresvikt og anemi

Nyrene filtrerer blodet, fordrive avfallsstoffer, regulere blodtrykk og stimulere produksjonen av røde blodceller i kroppen din. Nyresvikt oppstår når nyrene slutter å fungere. Å være blodfattig betyr at du har en lav mengde røde blodceller i kroppen din. Begge forholdene har flere årsaker.

Blodtap

Extreme blodtap kan føre til en tilstand som kalles hypovolemi, som kan føre til nyresvikt. Likeledes, kan kroppen bli anemisk gjennom blodtap på grunn av tap av jern, som er i blodet, og hvor legemet er avhengig av å få røde blodceller.

Infeksjon

En lang sikt, kan ubehandlet infeksjon velde kroppens immunsystem, som kan inflame nyrene, noe som resulterer i nyresvikt. Det samme problemet kan føre til anemi, imidlertid er den eksakte årsak til dette er ikke kjent.

Anemi og graviditet

Graviditet er en vanlig årsak til anemi på grunn av vann vektøkning, som utvanner blodet.

Medisinering og nyresvikt

Medisiner, som smertestillende og antibiotika er giftige for nyrene i store doser, eksempler er ibuprofen og gentamicin. Følg alltid instruksjonene når du tar slike medisiner for å unngå nyresvikt.

Anemi og nyresvikt

Nyrene slipper et hormon som kalles erytropoietin som hjelper benmargen lage røde blodlegemer. Dette hormonet blir redusert når du har nyresykdom, som også reduserer jern i kroppen din trenger for å lage røde blodlegemer, noe som fører til anemi.

Hvordan oppdage anemi hos barn

Anemi, en mangel på røde blodceller, er en ganske vanlig blod uregelmessighet i både barn og voksne. Blodprøver er den eneste sikre måten å diagnostisere anemi, men det er flere mulige årsaker, og derfor et bredt spekter av symptomer. De mest vanlige tegn som kan hjelpe deg med å oppdage anemi hos barnet ditt er listet opp nedenfor. Hvis du kjenner igjen en konsekvens av disse symptomene hos barnet ditt, kan du besøke familien din lege for videre analyse.

Hvordan oppdage anemi hos barn

•  Undersøk barnets hudfarge. Uvanlig blekhet, spesielt i negler og lepper, kan anemi.

Overvåk barnets energinivå. Anemi kan føre ham / henne til å virke lett utmattet og ofte sliten.

Beregn barnets hjertefrekvens. En uvanlig rask puls, spesielt etter trening eller korte øyeblikk av fysisk aktivitet (som å gå opp en trapp), kan tyde på anemi.

Sjekk med barna for å se om han / hun er tungpustet, svake og / eller svimmel under trening eller korte øyeblikk av fysisk aktivitet (igjen, som å gå opp trappene).

Hold orden på ditt barns hodepine og muskelkramper. Note frekvens, varighet, aktiviteten av de foregående forekomsten, og, i tilfelle av kramper, plassering.

Ta hensyn til barnets koordinasjon, reflekser og imøtekommende og kognitive evner. Dårlig koordinering, langsomme reflekser og vanskeligheter med konsentrasjon og kognitive oppgaver er alle varselsignaler, spesielt i forbindelse med hverandre.

Vurdere barnets psykiske helse og atferd. Har han / hun synes å ha problemer sosialt samspill? Er han / hun spesielt irritabel og lett overveldet? Har du lagt merke til noen tegn på depresjon? Studier har vist en sammenheng mellom forhold som utviklingsspørsmål, ADHD og depresjon og jernmangelanemi.

Note ytterligere unormalt i ditt barns fysiske utseende og atferd. Ytterligere tegn på anemi kan omfatte (men er ikke begrenset til): endringer i appetitt; ice-tygging; søvnløshet; oppadgående kurve av negler; mørk brun eller rød urin; dreven blåmerker; unnlatelse av å trives. I alvorlige tilfeller kan symptomene på nyresvikt eller hjertesvikt overflaten.

Snakk med andre i kontakt med barnet ditt regelmessig. Spør lærere, andre foreldre og familiemedlemmer om de har lagt merke til endringer i barnet ditt.

Besøk familien din lege hvis du tror du oppdage anemi. Ta med registreringer av dine observasjoner med deg for å hjelpe legen spor symptom uttrykk og utvikling.

Hint

  • Forhindre anemi med riktig kosthold og kosttilskudd. Sørg for å diskutere med legen din før du gjør noen endringer.
  • Anemi er ofte vanskelig å gjenkjenne. Ikke skjelle deg selv hvis du går glipp av det først.
  • Finn mer informasjon om barn, tenåring og voksen anemi under "Ressurser".
  • Husk, det er mange mulige årsaker til anemi. Ikke anta at det er på grunn av jernmangel. Gå til legen din for en diagnose av årsak og nødvendig behandling.
  • Noen barn kan ha større risiko for anemi basert på genetiske faktorer.
  • Anemi som går ubehandlet kan føre til alvorlige langsiktige komplikasjoner, inkludert (men ikke begrenset til): unnlatelse av å trives i barndom, varig psykomotorisk og kognitiv utvikling utviklingshemning, forsinket fysisk vekst, og til og med komplikasjoner som demens eller hallusinasjoner, økt mottakelighet for infeksjon, og beslag.

Hva er årsakene til macrocytic anemi hos krigsveteraner?

Hva er årsakene til macrocytic anemi hos krigsveteraner?


Mange krigsveteraner lider psykologiske sår under militærtjeneste. Når de kommer tilbake til samfunnet, noen utvikler posttraumatisk stresslidelse og ser etter måter å unnslippe sine urolige minner. Mange tyr til alkohol og utvikle alkohol lidelser som leverskader. Overdrevent alkoholinntak fører også macrocytic ikke-megaloblastisk anemi.

Stress Wounds

En artikkel i "Journal of American Medical Association" fant at veteraner som lider av post-traumatisk stress lidelse har en økt sannsynlighet for å lide av en alkohol uorden, også. Artikkelen gir forklaringer som for eksempel manglende opplæring og utarbeidelse av soldatene for de påkjenninger de møter i krig. Andre faktorer er stress å måtte overgangen mellom militære og sivile liv ved retur fra tjenesten, særlig fordi en militær gruppe opptrer med en slik enhet når du er utenlands. Artikkelen statene som støtter tjenester er redusert når soldatene kommer tilbake fra service.

Overdreven alkoholinntak

Overdrevent alkoholinntak ser ut til å være en form for selvmedisinering for å bekjempe gjenværende stress fra krig. Alkohol stimulerer områder i hjernen som cortex, hippocampus og nucleus accumbens. Disse områdene er ansvarlig for tenkning og lykke. I tillegg stimulerer alkohol nevroner til å handle på en måte som fører kroppen avslapning. Som et resultat, noen av effektene av alkohol er lykke og avslapping, som hjelper veteraner flykte fra påkjenninger i livet.

Macrocytic Anemi

Anemi er en tilstand hvori blod har en utilstrekkelig mengde hemoglobin. Hemoglobin er ansvarlig for transport av oksygen og karbondioksid gjennom kroppen. Dette fører til symptomer som tretthet og svakhet. Macrocytic anemi former røde blodceller som er større enn normalt. Konsekvensen er et tilstrekkelig antall røde blodceller, og konsentrasjonen av hemoglobin er for lav. Makrocytisk anemi kan deles inn i megaloblastisk og ikke-megaloblastisk makrocytisk anemi.

Non-Megaloblastisk macrocytic Anemi

Personer som lider av kronisk alkoholisme produsere store røde blodceller som er runde i stedet for den normale biconcave form. De er runde fordi alkohol har en toksisk effekt på benmarg, der de røde blodcellene dannes. Alternativt mennesker som mistet betydelige mengder blod fra traume sår ofte har macrocytic anemi for en kort stund. Dette er fordi benmarg, i et forsøk på å erstatte blodtap, gjør de røde blodlegemer som er innledningsvis stor og vises macrocytic.

Megaloblastic macrocytic Anemi

Megaloblastisk makrocytisk anemi forårsaket av en nærings-mangel på vitamin B-12 eller folat, som er nødvendig for syntesen av DNA. Uten nok DNA, fortsetter røde blodceller vokser og bli macrocytic. Folat er funnet særlig i bladrike grønnsaker som spinat og vitamin B-12 er i matvarer som stammer fra dyr, slik som kjøtt og fisk. Mangel på vitamin B-12 forårsaker nerveproblemer, inkludert nummenhet og prikking i ekstremiteter.

Matvarer for å gi små barn å hjelpe med anemi

Anemi er en medisinsk tilstand som skyldes en mangel på friske røde blodceller (RBC). Mange typer anemi finnes, og hver variant blir behandlet annerledes. Barn vanligvis utvikle anemi skyldes ikke får nok jern til å lage nye RBC. I tillegg til å legge jern til ditt barns kosthold, er vitamin B12 og folsyre også nødvendig for å kurere anemi.

Leveren og annet kjøtt

Menneskekroppen er flinke til å absorbere rike jern nivåer som finnes i kjøtt. Leveren spesielt, samt oksekjøtt, svinekjøtt, lam og mørk fjørfekjøtt er jern-rik mat. Alltid velge en mager kutt av kjøtt. Kjøtt er en god kilde til vitamin B12 også. Å ta vitamin C piller eller forbruk av mat og drikkevarer med høyt vitamin C (for eksempel sitrusfrukter og juice) sammen med jern-rik mat kan hjelpe kroppen absorbere jern mer effektivt. Sitrus mat er også rik på folsyre.

Tørket frukt og nøtter

Du kan finne massevis av jern i tørket frukt som aprikoser, rosiner, dadler, svisker og fiken. Nøtter er også en rik kilde, for eksempel mandler, cashewnøtter, valnøtter, solsikkefrø, sesamfrø og tahini. Vurdere å gjøre barnet ditt en hjemmelaget blanding av trail mix fra disse jernrike matvarer.

Beans

Hvis barnet ditt ikke er en kjøtt eater, vurdere å prøve jernrike bønner (spesielt lima bønner). Andre typer bønner er rike på jern inkluderer kidneybønner, marineblå bønner, soyabønner, kikerter (garbanzos) og Pinto bønner. Barnet kan nyte en matbit av hjemmelaget hummus (laget med tahini og kikerter) som en dip for pita chips.

Grønne bladgrønnsaker

Spinat og broccoli er to rike kilder jern, samt folsyre. For blandet salat greener, velger den mørkeste forlater mulig. Asparges, grønne grønnsaker, sennep greener, grønnkål, nepe greener, persille og kål også faller inn under denne kategorien. For barn som ikke vil spise spinat, vurdere å innlemme noen spinat inn i en ost pizza eller spaghetti saus.

Hele korn og jern-forsterkede Foods

Mange brød og korn samt havregryn, pasta, ris og havregrøt er hele korn og / eller jern befestet. De er ofte gode kilder til folsyre, også. Sørg for å sjekke etiketten.

Tegn og symptomer på anemi og nyresykdom

Personer med nyresykdom er utsatt for å utvikle anemi. Dette skjer fordi nyrene ikke klarer å produsere hormonet erytropoietin, som er ansvarlig for å fortelle kroppen din til å lage røde blodlegemer. Når de røde blodcellene ikke blir produsert, kan anemi utvikle og bosette seg i. Forståelse anemi samt nyresykdom kan hjelpe når du søker etter lettelse.

Vanlige symptomer

Symptomer som vanligvis finnes i et flertall av anemi typer inkluderer en blek hudfarge, søvnløshet, raske hjerteslag, mangel på energi for noen grunnleggende aktivitet, hodepine og svimmelhet.

Jernmangel

En mangel på jern kan føre til anemi. Tegn på jernmangel inkluderer en sår munn med sprekker i hjørnene, en craving for ulike stoffer som smuss eller papir, og en oppadgående kurve av negler og / eller tåneglene.

High Blood Pressure

Mens høyt blodtrykk er et vanlig problem for mange mennesker, kan det også være et tegn på nyresykdom. Å ha en rutine skjerm for nyreskade kan bidra til å avklare om høyt blodtrykk er på grunn av tilstedeværelsen av nyresykdom.

Detection

Urin er sjekket for protein og blod under årlige physicals og for andre ulike grunner. I noen nyresykdom typer, kan de små filtre utvikle lekkasjer. Protein og røde blodlegemer da har mulighet til å gå inn i urin.

Varselskilt

Vær forsiktig hvis du opplever noe av det følgende, som de kan være tegn på nyresykdom: hyppig vannlating, smerter i korsryggen rett under ribbeina, høyt blodtrykk, smerte eller svie ved vannlating, problemer med vannlating eller hevelse i føtter og / eller hender. Selv puffy øyne kan være symptomer på nyresykdom.

Homeopatiske midler for Fanconi Anemi

Fanconi anemi (FA) er en sykdom som fører til benmargssvikt. Fanconi anemi har en tendens til å bli diagnostisert i barndommen, og barn med FA er mer sannsynlig å utvikle leukemi, samt andre former for hode, nakke, gynekologisk-tarm-kreft. En benmargstransplantasjon er eneste langsiktig kur for FA, selv om homøopatiske midler anses nyttig å lindre noen av de forhold som fører til benmargssvikt i FA pasienter. I tillegg er homøopatisk behandlinger sies å lindre bivirkningene, og forbedre den totale helsen til pasienter som arbeider med aggressive behandlinger for benmargssvikt.

Økende Blodplater

FA pasienter må hele tiden bli overvåket for å se om deres blodplater, eller røde blodceller, er synkende. Leger ofte administrere androgener, eller mannlige hormoner, for å prøve og stimulere blodplate vekst frem til en benmargstransplantasjon er nødvendig.

Det er flere homeopatiske midler tilgjengelig for å prøve og stimulerer produksjonen av røde blodceller, inkludert drikkevann papaya blad juice. Papaya blad er kjent for å inneholde meget store mengder av vitaminene A, C, E, K, B-komplekset og er spesielt høy i B17. Papaya leaf juice vanligvis gis til pasienter i tropene som lider av dengue feber, et symptom på noe som er et lavt antall røde blodlegemer.

Andre homøopatiske midler inkluderer å spise mat rik på vitamin A, C, E, K og B17, som inkluderer rødbeter, potet hud, biff, epler og grønne grønnsaker.

Foods å stimulere hvite blodlegemer

Stimulering av hvite blodceller via G-CSF (hematopoietiske vekstfaktorer) er også effektivt for mange pasienter FA. Et tap av hvite blodceller senker effektivt en pasients immunsystem, noe som i kombinasjon med lavere blodplater gjør FA pasienter mer utsatt for kreft.

Homeopatiske behandlinger for å heve antall hvite blodceller, også kjent som leukocytter, inkluderer flere ulike matvarer i kostholdet ditt som er rike på antioksidanter og aminosyrer syrer. Eksempler inkluderer hvitløk, jordbær, østers og gresskar. En lenke til andre matvarer som kan bidra til å øke antall hvite blodceller er oppført i Referanse-delen.

Herbal Supplement for å øke hvite blodlegemer

En homøopatisk supplement kalles immun-Aid + er også tilgjengelig på markedet, og gjør hevder å øke immunitet ved å øke dine hvite blodceller. Immune Aid + er laget ved hjelp av en kombinasjon av kinesiske urter, solhatt, aminosyrer og metabolitter.

Fordeler med Homeopatiske Behandlinger

Pasienter med Fanconi anemi etter hvert utvikle det som kalles aplastisk anemi, eller benmargssvikt. Ifølge Dr. Rajesh Shah på Lifeforce, en forskningsbasert homeopatisk nettside, spiller homeopati en viktig rolle i å håndtere aplastisk anemi. Hans forskning, gjennomført i Asias største homeopatiske klinikk betjener pasienter fra mer enn 160 land, viser følgende:

I forbindelse med konvensjonelle behandlinger, kan homeopati medisiner bidra til å redusere antall benmargsoverføring

Den generelle velvære for en pasient er betraktelig da homeopati behandlinger er ansatt, noe som bidrar til bedre utstyre pasienten til å bekjempe sykdommen.

Mens homeopati er ikke en kur for benmargssvikt, kan det bidra til å forsinke sykdommen fremgang.

Homeopati rolle i å hjelpe psyken

Fanconi anemi, og som et resultat aplastisk anemi, kan forårsake store trauma og stress hos pasienten som mottar diagnose og må gjennomgå vanskelige medisinske behandlinger og fremgangsmåter. Homeopatiske midler er sagt å bidra til å forbedre den emosjonelle tilstanden til en pasient, blant annet ved å redusere bivirkninger av tradisjonelle benmarg behandlinger.

Hvordan unngå Anemi

Hvordan unngå Anemi


Millioner av amerikanere - typisk kvinner og barn - lider av anemi. Denne tilstanden er forårsaket av redusert antall røde blodlegemer. Symptomene varierer fra svimmelhet til irritabilitet. Den vanligste typen anemi resultater fra jernmangel. Andre typer er forårsaket av kosttilskudd mangel av folsyre og vitamin B-12 og B-6, visse legemidler, tunge menstrual blødning, og en rekke medisinske lidelser. Følg denne fremgangsmåten for å unngå denne tilstanden.

Hvordan unngå Anemi

•  Spis et bredt utvalg av mat hver dag, inkludert jern-rik mat: frukt som epler, bananer, aprikos og plommer; grønnsaker som asparges, squash, yams, brokkoli og grønne greener; rødt kjøtt; tofu; og hele korn.

spise jernrike matvarer med mat høy i vitamin C. Dette bidrar til å øke jernopptaket.

Ta vitamin C samtidig du tar jern, hvis du bruker kosttilskudd.

Utelat sukker eller redusere forbruket. Dette vil øke jernopptaket.

Unngå å bruke antacids samtidig du tar jern. De forstyrre jern absorpsjon.

Ta kalsium, vitamin E og sink på et annet tidspunkt enn jern. De kan forstyrre jern absorpsjon.

Legg tørket frukt, for eksempel rosiner og svisker, til kosthold. De er gode kilder til jern.

Reduser inntak av kaffe og svart te. De inneholder polyfenoler og tanniner, som kan forstyrre med jern absorpsjon.

Drikk 1 ss. av blackstrap melasse blandet i en kopp varmt vann i stedet for kaffe eller te. Det smaker godt og er en utmerket kilde til jern, B-vitaminer og kalsium.

Snakk med legen din hvis menstruasjonen er svært tung. Du kan få jern-mangelfull.

Sjekk med legen din hvis du tar reseptbelagte legemidler. Noen kan forstyrre jern og B-vitamin absorpsjon.

Vurdere kostholdet ditt hvis du er en veganer siden det er vanskelig å få nok vitamin B-12 uten å spise animalske produkter. Diskuter kosttilskudd med helsepersonell.

Hint

  • Hvis du spiser på rømmen, primært spiser bearbeidet mat, hoppe over måltider, eller gå på periodiske krasje dietter, kan du ikke få nok jern og andre næringsstoffer i kostholdet ditt. Den beste måten å unngå anemi forårsaket av dietten mangler eller dårlig absorpsjon er å forbedre dine matvaner.
  • Reduser inntaket av raske og junk mat. De legger til tomme kalorier og er vanligvis høy i fett og natrium.
  • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, ta kontakt med en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Tegn og symptomer på akutt anemi

Tegn og symptomer på akutt anemi


Anemi er en lidelse forårsaket av mangel på røde blodceller som sirkulerer i blodet, noe som resulterer i lavt energinivå og en endring i utseende. Tegn og symptomer på akutt anemi kan komme på raskt. På grunn av den potensielt farlige underliggende årsaker som generelt følger akutt anemi, er det viktig å erkjenne problemet umiddelbart og behandles så raskt som mulig.

Typer

Anemi er definert som å ha et lavt antall røde blodlegemer. Mens en offisiell diagnose anbefales hvis anemi er mistenkt, er anemi generelt antatt å være et symptom på en underliggende årsak snarere enn en sykdom i seg selv. Anemi er delt inn i kategorier av kronisk og akutt anemi. Mens symptomene på de to er like, skiller akutt anemi seg ved sin raske inntreden og alvorlighetsgrad.

Identifikasjon

Tegn og symptomer på akutt anemi inkluderer ukarakteristisk ekstrem tretthet og utmattelse, svimmelhet og uvanlig blekhet av huden. Blødning og hemolyse (et sammenbrudd i de røde blodcellene) er vanlige bakenforliggende årsaker til akutt anemi og symptomer bør være merkbare. Hvis gulfarget hud, vanligvis forårsaket av gulsott, og mørk urin co-oppstår, kan det være en indikator på hemolyse. En fersk traumer og dype blåmerker i huden sammen med tegn på akutt anemi kan peke til indre skader, som kan føre til blødninger.

Betraktninger

For å nøyaktig diagnose akutt anemi og utelukke alle mulige bakenforliggende forhold som kan være årsaken sine tegn og symptomer, er det viktig at en grundig sykehistorie er gitt. Akutt blodmangel kan også være forårsaket av eksponering mot enkelte legemidler, andre kilder til blodtap og skjoldbrusk problemer. For å utelukke annen diagnose, bør en detaljert medisinsk familiens historie også bli gitt, og tegn og symptomer bør være detaljert. Noen lidelser som kan medføre akutt anemi tidligere har gått ubemerket hen.

Effekter

Akutt blodmangel kan ha en skadelig og muligens dødelig effekt. Ved akutt anemi ikke mottar øyeblikkelig medisinsk behandling, er død mulig, avhengig av årsaken til anemi, samt traumer til vitale organer hvis tegnene ikke blir umiddelbart lagt merke til. Blodtransfusjoner er ofte nødvendig ved behandling av akutt anemi. Andre samtidige tilstander som forekommer med akutte anemi symptomer er hjertesvikt og hjerneskade.

Misforståelse

Mens anemi regnes som en universell tilstand, alder og kjønn kan spille en stor rolle i som er mer utsatt for akutt anemi. Symptomene er de samme til tross for ulike årsaker til akutt blodmangel. Nyfødte er ofte påvirket av akutt blodmangel på grunn av fødsel traumer, eller kan bli blodfattig når du går gjennom en rask vekst sprute. Tenåringsjenter kan bli blodfattig skyldes uvanlig tunge perioder, og tenåringer generelt er utsatt for akutt blodmangel på grunn av rask vekst og mangel på ernæring også. Menn med en disponert genetisk tilstand kan ha blod som ikke koagulerer ordentlig og kan forårsake akutt blodmangel i selv de mildeste av traumer.

Advarsel

Selv om det ikke er vanlig, kan akutt anemi skje på samme tid som kronisk anemi. Tegn og symptomer på kronisk anemi kan komme sakte, før en person har blitt vant til et lavere energinivå. En plutselig innsettende mer alvorlig apati bør ikke ignoreres. Mens kronisk anemi er ikke alltid alvorlig og kan behandles medisinsk, trenger akutt blodmangel er ofte mye mer alvorlig og umiddelbar oppmerksomhet, og noen tegn eller symptomer må raskt etterfulgt av et besøk på en klinikk eller legevakten.

Tegn og symptomer på anemi magnesiummangel

Tegn og symptomer på anemi magnesiummangel


Magnesium er et viktig mineral næringsstoff, og det kreves av hver enkelt organisme på planeten. Uten det, vil en organisme blir syke og til slutt dø. Selv magnesiumsalter tilsettes til mange matvarer, er det anslått at halvparten av verdens befolkning er magnesium mangelfull. Det er mange uheldige bivirkninger som følge av ikke å ha nok magnesium i kostholdet, med anemi er en av dem. Her er de tegn og symptomer på magnesium-mangel anemi.

Apati

Som magnesium mangel anemi manifesterer seg i et individ, er en vanlig symptom apati. En person vanligvis føler kjøre ned, som om han trenger å sove hele tiden. En fullstendig mangel på energi og lite motivasjon til å få normale oppgaver gjort er vanlig. En person normalt føles svekket, som om å ha vært syk eller utvinne fra en tidligere sykdom.

Hodepine

Som en person blir mer blodfattig, kan hun begynne å lide av hodepine. Hyppighet, varighet og intensitet av hodepine ofte forverres over tid. Disse hodepine kan forveksles med migrene, som følelser av svimmelhet kan følge dem. Hvis en person har aldri hatt migrene opp til det punktet, er det sannsynlig at blodmangel kan være årsaken.

Uregelmessig hjerterytme og brystsmerter

Et annet symptom på magnesiummangel anemi er uregelmessig hjerterytme. Uregelmessig hjerterytme, eller arytmi, er en svært alvorlig tilstand, og bør behandles av lege. Arytmi er merkbar som hjerterytme strays fra et normalt mønster, og levendegjør og bremser på tilfeldige intervaller. Hjertet kan fremskynde uten grunn, og deretter hoppe over et slag eller sakte ned, eller det kan slå i en rekke ujevne mellomrom. Arytmi er ofte ledsaget av brystsmerter og kan være svært skremmende for alle som lider av det. Du trenger å komme til et sykehus umiddelbart hvis du mistenker at din hjerterytme har blitt uregelmessig eller uberegnelig, spesielt hvis du opplever brystsmerter!

Nummenhet i ekstremiteter

Anemi kan også føre til en følelse av nummenhet i en persons armer, ben, fingre eller tær. Følelsen kan begynne som en liten kriblende følelse, og utvikle seg til en generell følelse av nummenhet. Dette kan forveksles med en lem som har falt i søvn, som når en person sitter eller ligger i vanskelig posisjon. Hvis følelsen vedvarer selv etter å ha stått opp og gikk rundt i noen minutter, deretter en mer alvorlig tilstand av anemi kan være ansvarlig.