Digidexo.com

høyt testosteronnivå og uteblir mens

Sunn testosteronnivå for menn

Sunn testosteronnivå for menn


Selv om binyrene og eggstokkene kan produsere testosteron i små mengder, testiklene produserer det meste av kjønnshormonet testosteron hos menn. Dette hormonet bidrar til typiske mannlige egenskaper som penis størrelse, kroppshår og en dyp stemme. Testosteron bidrar også til en mana € ™ s sexlyst og sædkvalitet. Selv muskelmasse og styrke kan tilskrives testosteron.

Testosteron Testing

Visse medisinske tilstander fortjener testosteron testing. Ifølge American Association for Clinical Chemistry (AACC, labtestsonline.org), kan leger bestille denne testen for menn som opplever infertilitet, forsinket pubertet eller erektil dysfunksjon. For å teste menn for testosteronnivå, trekker en helsepersonell blod fra armen. Det oppsamlede blodet ble deretter analysert for sirkulerende testosteron.

Sunn testosteronnivå

Sunne verdier for testosteron faller mellom 300 og 1000 ng / dL, ifølge The Hormone Foundation (hormone.org), som er dedikert til å utdanne publikum om forhold knyttet til hormoner. Normale verdier kan variere avhengig av laboratoriet som utfører testen.

Lavt testosteronnivå

Hvis en mana € ™ s testosteron blir off-balanse, kan hans helse og velvære lide. Hypogonadisme eller lavt testosteron kan føre til menn for å utvikle brystkreft, lav sædkvalitet og dårlig ereksjon. Depresjon, irritabilitet, vektøkning og tretthet er også symptomer på lavt testosteronnivå. Lavt testosteron vanligvis skjer som en del av aldringsprosessen etter 40, når testosteron produksjonen synker rundt én prosent hvert år. I yngre menn, kan lavt testosteronnivå skje på grunn av medisiner, testikkel traumer eller genetiske forhold.

Høye testosteronnivå

For menn kan forhøyede testosteronnivå oppstå på grunn av svulster. Ifølge AACC, anabole steroider, også kalt androgener, er en annen bidragsyter. Visse forhold kan være å klandre for overflødig testosteron produkt. Menn med hypertyreose eller en overaktiv skjoldbruskkjertel, for eksempel, kan oppdage at de produserer for mye testosteron.

Behandling for testosteron-Related Disorders

Hormonbehandling behandler lidelser relatert til lavt testosteronnivå. Den testosteron terapi er levert via injeksjoner, tabletter, plaster og piller. Denne type behandling bærer risikoen for akne, søvnapné og prostataforstørrelse. Pasienter med forhøyet testosteronnivå vanligvis dona € ™ t krever behandling. I tilfeller der nivåene er unormalt høy, vil en helsepersonell bestemme løpet av handlingen avhengig av den underliggende årsaken.

Testosteron terapi for eldre menn

Testosteron er et hormon som produseres i testiklene til menn. Hormonet gir helsemessige fordeler for menn, slik som muskelmasse og styrke. Testosteronnivå nedgang som en mann aldre, og kan forårsake uønskede bivirkninger. Testosteronbehandling er gunstig i å redusere disse symptomene.

Symptomer

Testosteron begynner å avta hos menn begynner i deres 30-tallet. Symptomer på fallende testosteronnivå hos eldre menn inkluderer en reduksjon i muskelmasse og styrke, tap av bentetthet, hukommelsestap, depresjon eller humørsvingninger, endringer i kolesterolnivå og en nedgang i seksuell funksjon.

Diagnose

Blodprøver avslører en manns testosteronnivå. Flere blodprøver kan tas som hormon svinger i løpet av dagen. Høyeste testosteronnivå er i morgen og legen din vil foretrekke å ta blodprøve på den tiden.

Fordeler

Fordeler med testosteron terapi hos eldre menn inkluderer en forbedring i muskelmasse og styrke, økt bentetthet, energi og seksuell stasjonen. Andre fordeler er en fortykkelse av hår og en bedring i humør og hukommelse.

Risiko

Testosteronbehandling bringer risikoer som forstørrelse av bryster, en støttemur av vann, forårsaker akne, søvnapné og skallethet og begrense sædproduksjonen. Andre risikoer inkluderer urinveisproblemer, forårsake ikke-kreftsvulst i prostata eller kan øke stimulering av prostata kreft. En prostata screening bør tas før testosteron terapi startes.

Typer behandling

Testosteronbehandling kan gis i ulike former. Injeksjoner gis hver to til tre uker, og gi en høyere grad av konsentrasjon av hormonet når injeksjonen gis, med en tapering effekt før neste injeksjon. Dette kan føre til en økning i blodlegemer.

En testosteron plaster gir en mer jevn dose av hormonet i kroppen enn injeksjoner. Flekkene er slitt hver dag og rotere fra armer, rygg, mage og rumpe. Hudirritasjon kan oppleves hvor plasteret påføres på huden.

En aktuell testosteron krem ​​brukes til skuldre, armer og mage. Det er viktig å ikke overføre kremen på partneren din.
Piller er for øyeblikket ikke tilgjengelig for testosteronbehandling Ifølge Cleveland Clinic.

Testosteronbehandling er strengt individuell og bør diskuteres med legen din for å finne ut om det er riktig behandling for deg.

Hvordan redusere mengden av testosteron hos menn

Testosteron spiller en stor rolle i å bestemme maskuline fysiske egenskaper og hjernens utvikling. Høyere enn normalt nivå av testosteron kan være skadelig for en manns helse. Forhøyede testosteronnivå kan gjøre menn mer tilbøyelig til å røyke, drikke alkohol overdrevet, og hvis den forblir ubehandlet, skape stemningslidelser forbundet med aggressiv og risikofylt atferd. Menn med høyt testosteronnivå er også større risiko for å utvikle prostatakreft og leversykdom. Du kan senke testosteronnivået ved å endre kostholdet og opprettholde en sunn livsstil.

Hvordan redusere mengden av testosteron hos menn

•  Reduser mettet fett inntak. Mettet fett er ofte funnet i animalsk kjøtt. Menn med høyt testosteronnivå bør unngå mettet fett som kan forverre høyt testosteron symptomer og øke sin risiko for å utvikle kreft. Erstatte mettet fett med enumettet fett som finnes i fisk og oljer som oliven, raps og peanøtt.

spise en diett høy i fiber. Økt fiberinntak sammen med en mettet fettreduksjon kan vise en 12 prosent reduksjon i testosteron og andre androgen hormoner.

Reduser usunn alkoholbruk og eliminere røyking og / eller narkotikamisbruk. Mens alkohol, røyking og narkotika misbruk kan etter hvert lavere testosteron overtid, et daglig inntak av usunne stoffer kan øke høyt testosteron symptomer, som kan føre til for tidlig død.

Konsumere sunne mengder rødvin som det har antioksidantegenskaper, avgjørende for sunn hjertefunksjon og redusert prostata kreft risiko. Rødvin tatt i moderate mengder kan hemme testosteronproduksjonen.

Tenk medisiner som vil senke testosteron. Konsultere med en lege på de beste helse og narkotika alternativer tilgjengelig. Medikamenter som reduserer testosteronnivået hos menn kan positivt forandre humør og helsemessige problemer forbundet med å ha høyt testosteron.

Medikamenter som reduserer testosteron hos menn

Vanligvis når spørsmålet om hormoner er vurdert, er det i sammenheng med kvinner og om ikke å starte hormonbehandling. Men kan hormonnivået være en viktig sak for menn også, og narkotika kan brukes til å senke testosteronnivået hos menn.

Hvorfor?

The American Cancer Society sier at testosteron kan faktisk gjøre prostatakreft vokse. Senke testosteronnivå kan krympe og bremse veksten av prostatakreft hos noen pasienter.

LHRH Analoger

Luteiniserende hormon-frigjørende hormon narkotika (LHRH analoger) virker ved å redusere mengden av testosteron laget av testiklene via injeksjon eller liten oppdatering. I første omgang vil nivåene stige før slippe betydelig.

GnRH-antagonister

Drugs.com fastslår at gonadotropinfrigjørende hormon (GnRH)-antagonister, slik som Degarelix, arbeid ved å senke mengden av testosteron i blod. Medikamentet injiseres.

Bivirkninger

Bivirkningene av testosteronsenkende medikamenter, men er ikke begrenset til nedsatt sexlyst, høyt blodtrykk, svimmelhet, kvalme, forstoppelse, smerte mens urinering og rask hjerterytme. Kontakt legen din hvis disse vedvarer.

Østrogen og Anti-androgener

I det siste, ble østrogen (det kvinnelige kjønnshormonet) som vanligvis brukes til å senke testosteron; er det imidlertid sjelden brukt på grunn av dets bivirkninger. Anti-androgener hindre kroppen fra å bruke noen form for androgener (mannlige hormoner).

Forsiktig

Disse stoffene bære med seg bivirkninger som varierer fra pasient til pasient. Ta kontakt med din lege og utdanne deg selv på alle de tilgjengelige behandlinger før de bestemmer seg for en.

Hvordan Raise Mann testosteronnivå

Hormonet testosteron påvirker mange aspekter av den mannlige kroppen, inkludert sexlyst, bentetthet og muskelmasse. Testosteronnivå nedgang som menn alder, og du vil som regel merke en endring i humør eller fysisk form etter alder 40. Lavt testosteronnivå kan føre til angst og depresjon, nedsatt seksuell aktivitet, redusert muskelmasse og styrke, samt senket bentetthet. Symptomene kan variere for hver person, men heve testosteronnivå kan være effektive i å hjelpe deg med å bli mer aktiv på mange måter.

Hvordan Raise Mann testosteronnivå

•  Snakk med legen din om hormonbehandling, spesielt hvis du føler at testosteronnivået er lavt, selv om du er under 40 år Det kan være bivirkninger til hormonbehandling, men legen din kan diskutere fordeler og ulemper med deg .

Hold deg fysisk aktiv. Ved å trene (vektløfting, spesielt), vil du øke testosteron produksjonen. Ifølge Ron Geraci av menns helse Magazine, har studier vist at knebøy og benkpress produsere mer testosteron enn biceps krøller eller triceps pushdowns, selv om belastningen av musklene kan føle det samme. Prøv å gjøre forskjellige muskel øvelser annenhver dag for å ikke overtrener enkelte muskelgrupper.

Du bør sove for en full åtte timer om dagen, og får nok hvile mellom treningsaktiviteter for å unngå å senke testosteron nivåer, ifølge forskning utført ved University of North Carolina.

Spis en diett som er 30 prosent fett, som foreslått av Ron Geraci. Ved å holde en stor kilde til kalorier i kroppen din disposisjon, kan du lettere produsere testosteron. Ikke unngå måltider; og spiser rikelig med nøtter, da de inneholder enumettet fett som direkte påvirke testiklene funksjon.

Unngå binge-drikking. Alkoholinntak påvirker det endokrine system, som i sin tur senker produksjonen av testosteron.

Hold deg seksuelt aktiv. Ved å ha sex regelmessig, kan du øke nivåene av allerede-sirkulerende testosteron i kroppen din.

Hint

  • Vær på vakt mot testosteronfremmende kosttilskudd på markedet. Spør legen din mening først.

Nivåene av testosteron hos menn og kvinner

Testosteron er et hormon som finnes i både menn og kvinner, selv om det regnes som en mannlig hormon. Kvinner produserer mye mindre testosteron enn menn. Hos menn er testosteron produseres av testiklene, mens hos kvinner, eggstokkene lage testosteron.

Testosteronnivå i aldring menn

Hos menn er det ingen bevis for en stor drop-off i testosteron produksjonen senere i livet, eller tilsvarende en mannlig overgangsalder. The National Institute on Aging bemerker at det kan være noen reduserte nivåer i forhold til ungdom og unge voksne, men nivåene ikke faller betydelig.

Testosteronnivå i aldrende kvinner

En kvinnes testosteron nivået vil avta gradvis med alderen, ifølge Mayo Clinic. Det er ikke en hurtig dropping av testosteron med overgangsalderen, med mindre det forekommer på grunn av hysterektomi-indusert menopause.

Testing av Nivåer

Testosteronnivå kontrolleres via en blodprøve når kvinner viser mannlige seksuelle egenskaper, for eksempel en dypere stemme, økt kroppshår eller når perioder er uregelmessig. Nivåene er sjekket hos menn som lider av impotens eller infertilitet, eller gutter for tidlig eller sent innsettende pubertet.

Normale testosteronnivå

Hos kvinner, se etter en lesning av 20 til 80 ng / dL, eller nanogram per desiliter. I menn, er en normal testosteron nivå i 300 til 1000 ng / dL rekkevidde, ifølge National Institutes of Health.

Unormale nivåer

Økt testosteronnivå kan tyde på kreft, polycystisk ovarialsyndrom, tidlig pubertet eller medfødt adrenal hyperplasi. Redusert nivå kan bety forsinket pubertet, kronisk sykdom, eller forstyrrelser i hypofysen eller testikler.

Naturlig Kosttilskudd som øker testosteronnivå

Testosteron, en kritisk hormon for å bygge muskler, kontrollerende libido, og opprettholde høy energi, kan bli påvirket av mange ulike matvarer og naturlige kosttilskudd.

Mat og kosttilskudd

Ifølge Master stoffskiftet skrevet av fitness guru Jillian Michaels, kan en rekke naturlige stoffer øke testosteronnivået hos menn og kvinner.
Vitaminer og mineraler som øker testosteron er B-vitaminer, som finnes i kjøtt, meieriprodukter og egg; niacin, som også finnes i kjøtt og meieriprodukter; og sink, som er funnet i østers og rødt kjøtt.

Urter og urte kosttilskudd kan også øke testosteron. Ifølge MotherNature.com, koffein, ginseng, damiana root (fra en Sør-og Mellom-Amerika busk), og Yohimbe bark (fra det afrikanske treet), all økning testosteron. Macafem (fra dehydrert plante), har også vist promise.These kosttilskudd er tilgjengelig i pilleform på helse-butikker og apotek. De blir ofte brukt av vektløfting som en fettforbrenner eller muskelvekst enhancer.

Testosteron Reduksjonsgir

Ifølge den Jillian Michaels kan visse stoffer faktisk lavere testosteronnivå. Hvis man ønsker å opprettholde høy testosteron, bør han eller hun unngå alkohol, lignans, og lakris. Menn og kvinner bør også være sikker på at de får nok fett og protein i sine dietter.

Rettsmidler for overgangsalder hos menn

En reduksjon i hormonproduksjon som følge av aldring er en naturlig og normal del av livet for begge kjønn. For kvinner, refererer betegnelsen "menopause" til enden av fertilitet og er merket når de har opplevd 12 sammenhengende måneder uten en menstruasjonsperiode. Aldersrelaterte nedgang i testosteronnivået hos menn er noen ganger kalt "mannlige overgangsalderen." Siden menn ikke menstruere uttrykket er åpenbart unøyaktig. Denne tilstanden er økende blir referert til som "Ufrivillig", og finne løsninger for det kan være utfordrende.

Diagnose

Ha en grundig medisinsk sjekk, og fortelle legen din om noen nedgang i energinivået eller seksuell funksjon, forstyrrelser i søvnmønster og fysiske eller emosjonelle endringer. Før noen form for behandling for andropause eller mannlig menopause er foretatt, er det viktig å ha en nøyaktig diagnose av tilstanden. I motsetning til kvinner, som gjennomgår perimenopause, en periode på noen ganger vilt varierende hormonnivåer før innreise menopause, testosteron nivåer har en tendens til å avta gradvis i menn. Etter fylte 30, testosteronnivået synker med en hastighet på rundt 1 prosent hvert år. Virkningene av denne reduksjonen er vanligvis gradvis i tillegg og kan gå ubemerket uten skikkelig medisinsk testing. Symptomer på lavt testosteron bør ikke automatisk tilskrives normal aldring fordi det er andre alvorlige tilstander som kan føre til et fall i testosteronnivået. Den eneste måten å diagnostisere lave nivåer av testosteron er med blodprøver.

Lifestyle Choices

Ifølge Mayo Clinic, er det ingen måte å øke den naturlige produksjonen av testosteron for å behandle aldersrelatert Ufrivillig. Du kan være i stand til å kompensere med positive endringer i livsstil. Snakk med legen din om alle dine fysiske plager og medisiner du tar for dem, da disse kan bidra til erektil dysfunksjon eller har andre seksuelle bivirkninger. Starte et treningsprogram og spise et sunt kosthold. Opprettholde en aktiv livsstil vil bidra til å kontrollere vekten, forbedre søvnmønster og heve humøret. Vær oppmerksom på tegn på depresjon som kan følge et fall i testosteronnivå inkludert irritabilitet eller følelsen av isolasjon. Depresjon hos menn ofte manifesterer seg i spenningen-søkende, delta i farlige aktiviteter eller fråtseri i alkohol eller illegale rusmidler.

Medisinering

Snakk med legen din om eventuelle medisiner som er påstått å behandle mannlig overgangsalder. Testosteron-erstatning terapi kan være nyttig i enkelte menn, men behandlingen er kontroversiell og, ifølge Mayo Clinic, kan bidra til prostatakreft hos eldre menn. Hvis du vurderer å bruke urte eller "naturlige" kosttilskudd for å behandle deg selv, snakk med din lege først å veie de potensielle fordelene mot risikoen. Det er ingen godt dokumenterte studier om effektiviteten eller sikkerheten til urte rettsmidler for mannlige overgangsalderen.

Testosteron Behandling for Unge Menn

Testosteron er det viktigste, men ikke bare, sex hormon som produseres og brukes i hann-legemet for å bevirke seksuell opphisselse, ytelse og reproduktive funksjoner. En sunn testosteronnivå hos unge menn er normalt 700 ng / dl (nanogram per desiliter), og på disse nivåene, vil muskler og bein er fortsatt sterke, er begrenset kroppsfett, konsentrasjonen kan økes, er stemningen normalisert, og seksuelle libido er sunt . Normalt foreskrevet til aldrende menn, er testosteronbehandling blant nødvendig hos yngre menn på grunn av uvanlige medisinske eller hormonelle behov.

Testosteron Nedgang i Unge menn

Selv om eldre menn merke en nedgang i deres testosteron, symptomer hos unge menn trenger profesjonell diagnose. Symptomer kan inkludere stemmen aldri utdype eller andre sekundære kjønnskarakteristika aldri utvikling, slik som kroppshår eller utvidelse av penis og pungen. Behandleren vil se etter ufullstendig pubertetsutvikling eller tegn på genetiske lidelser. Et lavt testosteron-nivå for unge menn er normalt anerkjent som under 400 ng / dl og lavt testosteron produksjonen kan være forårsaket av primær testikkelsvikt og hypofysen hormon mangler. Testosteronnivå er tilsynelatende synkende blant alle unge menn i løpet av de siste tiårene, ifølge en fersk studie i Journal of Clinical Endocrinology og Metabolisme. Anabole steroider reduserer også naturlig testosteron produksjon.

Behandling

Behandlingstilbud omfatter intramuskulære injeksjoner, muntlig tabletter og depotpreparater, inkludert pung og rygg patcher. Tablettene har minimal effekt, som noen hormonet vil bli behandlet av leveren først. Intramuskulære injeksjoner har vært brukt i noen år og kan være lokalisert, skjønt den mindre smerte assosiert med disse injeksjonene ikke avskrekke noen pasienter. Pung og bak patcher overføre hormonet gjennom huden med varierende effekt, og noen menn vurdere testikkel patch for å være vanskelig og ubehagelig. Nåværende Seksuell helse rapporter sier at dagens gel resepter viser en høyere absorption rate av testosteron i kroppen, men kan være farlig hvis man berører en gravid kvinne med det samme område på kroppen.

Risiko

Nyere studier anmeldt i Narkotika Topics viser at testosteron erstatning terapi kan øke sjansene for prostatakreft hos menn. Studiens forfattere tror at mange leger er forskrivning erstatning terapi uten å vurdere langtrekkende risiko og uten en ekte diagnoser av hypogonadisme som er en faktisk feil i den mannlige gonadene. Andre risikoer av testosteronbehandling hos menn i alle aldre inkluderer acne, kardiovaskulær sykdom, testiklene atrofi, og godartet forstørrelse av prostata.

Tegn og symptomer på aldring hos eldre menn

Tegn og symptomer på aldring hos eldre menn


Aldringsprosessen er forskjellig for menn og kvinner. Selv om mange av de samme endringene skjer, distinkte forskjeller i noen av de avslørende tegn og symptomer på aldring skje med menn. Kropp og sinn alder, noe som blir tydelig i ytre utseende og atferd.

Muskel Atrofi og vektøkning

Selv om både menn og kvinner mister muskelmasse som den aldrende prosessen begynner, menn har en tendens til å presentere annerledes. En av grunnene til at menn mister muskel vekt og få fettvevet er på grunn av en reduksjon i fysisk aktivitet og senket testosteronnivå. Som menn alder, lommer av fett utvikle seg i områder som rundt midsection. En reduksjon i samlede utholdenhet og interesse for fysisk aktivitet skjer også på flere avanserte stadier av aldringsprosessen, videre compounding muskel tap og vektøkning symptomer.

Prostata Problemer

Menn har en prostata som styrer urin funksjon og frekvens. Prostata har en tendens til å vokse som den aldrende prosessen skrider frem. Som prostata utvides i størrelse, blir urin funksjon mer sporadisk og mindre momentant. For menn som har avanserte gjennom aldringsprosessen, og har hatt en prostata større over tid, kan vannlating bli vanskelig som større kjertel forårsaker trykket og dermed nekter å aide i utgivelsen av urin.

Håravfall og skallethet

Selv om tynning av hår i hodebunnen kan oppstå i både menn og kvinner, er problemet mer merkbare og vanlig blant aldrende menn. Som en mann aldre, kan håret hans starte gråning først og deretter prosessen med tynt hår blir merkbare. Over tid kan menn mister håret, og noen kan til og med bli helt skallet. Selv om genetikk spiller en stor rolle i hvordan en manns hår reagerer på aldring, endring av hår fra frodige låser til tynnere tråder er en god indikator på aldringsprosessen går fremover.

Reproduktive og seksuelle Signs

For kvinner er aldringsprosessen tilkjennegitt av utbruddet av overgangsalder. For menn, forvandler aldring ulike aspekter av reproduktiv og seksuell helse. Ett tegn assosiert med aldring er senking av testosteron nivåer. Denne endringen mest sannsynlig forekommer som et generelt nedadgående trend, som skjer i løpet av en periode på flere år. Den reduserte mengden av testosteron i en aldrende mannlige produserer symptomer som nedsatt sexlyst, søvn mønster forstyrrelser og en generell mangel på energi.

Bivirkninger av Lupron Shots i menn for prostatakreft

Lupron, et merkenavn for leuprolid, er en syntetisk form av et hormon klassifisert som et gonadotropin-frigjørende hormon agonist. Lupron reduserer testosteronnivået hos menn og østrogennivået hos kvinner. Det administreres ved injeksjon under huden eller inn i en muskel. En bruk for Lupron er å lindre symptomer på avansert prostatakreft. Mange av bivirkningene er mulig.

De fleste vanlige bivirkninger

De fleste bivirkninger forbundet med Lupron skudd er ikke alvorlig. De inkluderer gastrointestinale effekter som for eksempel mangel på matlyst, kvalme, oppkast og diaré eller forstoppelse. Lupron kan også føre til svimmelhet, tretthet, hodepine, muskelsmerter og svakhet. Det kan være hevelse i hender, føtter, ankler eller leggene (ødem). Menn kan ha økt behov for å urinere, spesielt om natten. Det kan være en reaksjon på injeksjonsstedet, slik som hevelse, kløe, rødme og smerte.

Hormonelle bivirkninger

Spesifikke hormonelle bivirkninger kan forekomme hos menn som tar Lupron for prostatakreft. Disse kan omfatte ømme bryster eller utvidelse, nedgang i sexlyst, nedsatt seksuell evne, redusert testikkelstørrelse, håravfall, tørr hud og skalering, og akne.

Psykiske bivirkninger

Menn tar Lupron shots også kan oppleve psykiske bivirkninger. Disse inkluderer angst, depresjon, konsentrasjonsvansker, søvnløshet, hukommelsesproblemer og nervøsitet.

Alvorlige bivirkninger

Noen Lupron bivirkninger er mer alvorlig. Pasienter som opplever nummenhet, smerter, prikking eller svakhet i føttene eller nedre deler av bena, eller en manglende evne til å bevege beina, bør søke øyeblikkelig legehjelp. Smerte eller uvanlige opplevelser i ryggen og et tap av blærekontroll også er alvorlige bivirkninger. Andre potensielt alvorlige bivirkninger er prostata eller testikkelkreft smerte og skjelettsmerter. Smertefull eller vanskelig vannlating eller blod i urinen krever legehjelp. Sjelden, noen menn har en allergisk reaksjon på Lupron, med tegn på pustevansker, hevelser i ansiktet og et utslett eller elveblest.

Hypofysen Effects

Sjelden har alvorlige hypofysen problemer vært knyttet til bruk av gonadotropin-frigjørende hormon agonister som Lupron. Symptomer inkluderer alvorlig hodepine, alvorlig tretthet, kvalme, brekninger, tåkesyn, dobbeltsyn, forvirring, besvimelse og en langsom hjerterytme, noe som kan være livstruende. De fleste av disse episodene skjedde i løpet av to uker etter første dose.

Impotens Diet

En avmakt diett fokuserer på å forbedre seksuell ytelse ved å øke blodtilførselen til penis under opphisselse og samleie. For å maksimere din ereksjon må du kutte ut stekt og fet mat som langsom blodstrøm, spise grønnsaker og kjøtt som gir riktig ernæring og ta vitaminer som inneholder ginkgo biloba og arginin. Andre endringer i livsstil inkluderer å redusere eller eliminere alkoholforbruk og slutte å røyke.

Stekt og fet mat

Fet mat og stekt mat er høy i mettet fett, noe som senker blodstrøm på grunn av vanskeligheter magen har fordøye dem. Mettet fett kan også bli funnet i meieriprodukter som helmelk ost og smør, rødt kjøtt, huden av kylling og nøtter. Hvis du ønsker å spise disse matvarene, redusere porsjonsstørrelsen og begrense inntaket til en gang i uken. Bytt til ikke-fett melk og erstatte smør eller margarin med hjerte-sunne oljer som oliven, peanøtter eller raps. Rødt kjøtt inneholder også store mengder mettet fett; hvis du velger å spise rødt kjøtt, velg ekstra mager kjøttdeig å kutte ned på kalorier og fett.

Grønnsaker og frukt

Frukt og grønnsaker er høy i vitaminer og gi energi når forbrukes i løpet av dagen på en daglig basis. Mat som er pakket med antioksidanter øke blodsirkulasjonen, noe som er avgjørende for å opprettholde en ereksjon under samleie. Ifølge Richard Milsten, forfatter av "The Sexual Male," asparges er ansett som et afrodisiakum fordi den er rik på vitamin E, noe som øker sperm count og forbedrer opphisselse. Spinat, sopp, artisjokker, persille og okra inneholder sink, et næringsstoff som naturlig øker testosteronnivået hos menn. Granatepler, fersken og bananer er naturlige aphrodisiacs også, på grunn av vitamin A og C i alle tre, og kalium i bananer. Disse vitaminene øke sirkulasjonen og sædkvalitet.

Vitaminer

Ginkgo biloba er brukt i mange naturlige seksuell ekstrautstyr piller, fordi det øker blodstrømmen uten å forårsake bivirkninger. Det kan tas i pilleform eller gjort til en te. Drikk minst to kopper ginkgo biloba te å øke blodstrømmen, eller ta det i pilleform en gang om dagen eller som anvist på flasken etiketten. Magnesium, som finnes i poteter, nøtter, spinat og kli og kan også tas i en multivitamin, hjelper ved å øke sperm count. Arginin, en aminosyre som forbedrer seksuell opphisselse, kan finnes i sjømat, soyaprodukter og kalkun. Det kan også tas som et vitamin, finnes på helsekost og narkotika butikker. Hvis du bestemmer deg for å ta vitaminer, varsle legen din for å overvåke eventuelle uvanlige bivirkninger.

Long-Term Impact of Alcohol Abuse

Drikking på et moderat nivå forårsaker vanligvis ingen helserisiko. Et moderat nivå av drikkevann for kvinner eller folk over 65 er en alkoholholdig drink om dagen og for menn, to alkoholenheter per dag. Drikking over disse nivåene bærer risikoen for bivirkninger som kan øke over tid.

Liver Disease

Leveren er ofte skadet under alkoholmisbruk begynner med en felles nesten symptom-fri fettlever, og går videre til levercirrhose der normalt vev i leveren er erstattet med arrvev. Skrumplever er livstruende hvis alkohol fortsetter å bli fortært, og det kan ikke reverseres.

Hjertesykdom

Drikker moderate mengder kan være gunstig for hjertet hos en frisk person, men langvarig alkoholmisbruk kan føre til høyt blodtrykk, hjertesykdom og noen former for hjerneslag.

Reproduksjon

Misbruker alkohol over en lengre periode kan redusere testosteronnivået hos menn, noe som resulterer i testiklene krymper og impotens. Hos kvinner, kan alkoholmisbruk føre til en uregelmessig menstruasjonssyklus, redusert sexlyst og, i ekstreme tilfeller, infertilitet.

Kreft

Langsiktig alkoholmisbruk kan øke risikoen for enkelte former for kreft, inkludert kreft i spiserøret, munn, svelg og voice box. Risikoen for andre former for kreft er også økt med langvarig alkoholmisbruk, inkludert tykktarmen og endetarmskreft.

Pankreatitt

Bukspyttkjertelen bidrar til å produsere insulin for å regulere blodsukkernivået og fordøye mat. En betent bukspyttkjertel, kjent som pankreatitt, kan være dødelig. Det bærer symptomer på magesmerter og vekttap.

Brain

Long-term misbruk av alkohol kan skade forbindelsene mellom nerveceller, noe som resulterer i hukommelsestap, personlighetsforandringer og hjerneskade.

Hvordan man kan sammenligne Testim til Androgel

Testim og Androgel er to forskjellige merker av testosteron gel, et reseptbelagt legemiddel som brukes til behandling av lavt testosteronnivå hos voksne menn. Begge geler inneholder de samme aktive bestanddeler i nivåer som varierer på resept, og de er like i de fleste måter. Til tross for disse likhetene, noen menn opplever bedre resultater med Testim, mens andre svare bedre å Androgel. Å sammenligne disse stoffene og bestemme hvilken som er riktig for deg, må du jobbe tett med legen din.

Hvordan man kan sammenligne Testim til Androgel

•  Snakk med legen din om dine testosteronnivå, og har disse nivåene sjekket om du ikke allerede har gjort det. Testim og Androgel er reseptbelagte legemidler for lavt testosteron, så du vil ikke ha en sjanse til å ta enten en mindre legen din bekrefter at nivåene er lave. Symptomer på lavt testosteron inkluderer lav sexlyst, erektil dysfunksjon, tretthet, irritabilitet, muskel tap, dårlig konsentrasjon og depresjon.

Spør legen din om testosteron gels kan være en hensiktsmessig løsning for lave hormonnivåer. Det finnes en rekke forskjellige testosteron behandlinger, inkludert injisert medisiner, plaster og kapsler, og legen din kan finne at en av disse andre former for testosteron erstatning er mer hensiktsmessig. Fortell legen din hvis du har en forstørret prostata, bryst kreft, leversykdom, nyresykdom eller hjertesykdom, eller har opplevd problemer med vannlating. Alle disse forholdene kan indikere en potensiell konflikt med testosteron gel.

diskutere fordeler av Testim og Androgel med legen din hvis det viser seg at du er en kandidat for testosteron gel behandlinger. Testim er en nyere stoffet enn Androgel, og studier fra MedReviews, en medisinsk forskningsselskap, tyder på at det kan være betydelig mer effektiv. Legen din kan ha en sterk preferanse for ett medikament over den andre, eller kan være klar over nyere medisinske studier av testosteron gels.

diskutere anvendelsen retninger av de to stoffene. Dette er en av de eneste signifikante forskjeller mellom de to. Androgel kan påføres enten skuldrene og overarmene eller til magen og korsrygg. Testim kan bare brukes på skuldre og overarmer. Hvis du har en fysisk tilstand som ville gjøre det vanskelig å bruke gel på dine skuldre og overarmer, kan legen ønsker å starte på Androgel på grunn av dette.

begynne å ta hvilken gel er foreskrevet av legen din. Ta stoffet nøyaktig i henhold til etiketten og legens anvisninger, og følger nøye med på dine symptomer som du tar det. Delta på regelmessige kontroller i løpet av denne perioden, og gjennomgår jevnlig testosteron nivå testing. Beskrive eventuelle bivirkninger eller forbedringer i detalj med legen din.

Snakk med legen om utsiktene til å bytte til den andre stoffet hvis gjeldende stoffet ikke blir bedre testosteronnivå eller forårsaker ubehagelige bivirkninger. Avhengig av spesifikk av din tilstand, kan legen din foretrekker å holde deg på den aktuelle stoffet eller skifte til en annen form for testosteron terapi.

Hva er Lupron?

Lupron er et merkenavn for leuprolide, en syntetisk form av et hormon som regulerer mange kroppslige prosesser. Tar Lupron overstimulates produksjonen av noen hormoner, forårsaker produksjonen å midlertidig stoppe. Lupron reduserer testosteronnivået hos menn og østrogen hos kvinner.

Prostate Cancer

Leger foreskrive Lupron til menn å lindre symptomer på prostatakreft. Lupron behandler ikke kreft selv, men.

Lupron for kvinner

For kvinner er Lupron foreskrevet for å lindre symptomene på livmor fibroids og endometriose, vekst av livmorslimhinnen utenfor livmoren. Kvinner bruker også Lupron for fertilitetsbehandling, selv om denne bruken ikke er godkjent av US Food and Drug Administration (FDA).

Autisme

Velig er noen foreldre administrere Lupron til barn i et forsøk på å kurere autisme. Men i 2009, over 20 prominente endokrinologer avviste behandling som unyttig og potensielt skadelig, ifølge Chicago Tribune.

Kjemisk Kastrering

Lupron er noen ganger administreres som en kjemisk kastrering agent i behandlingsprogrammer for seksualforbrytere. Legene er uenige om effekten av denne metoden.

Administrasjon

Lupron administreres ved injeksjon under huden eller i en muskel. Ofte Injeksjonene gis på et helsevesen anlegget, men pasientene kan få lov til å utføre dem hjemme. Avhengig av formålet, kan injeksjoner være foreskrevet for en gang per måned, eller hver tredje eller sjette måned.

Testosteron symptomer hos kvinner

Lav libido og nedsatt seksualdrift er symptomer kvinner kan oppleve når testosteron nivået synker i den kvinnelige kroppen, ifølge USA Today helse Scout.com. Og som kvinner alder, og gå gjennom overgangsalder, alle sine hormonnivået reduseres, blant annet testosteron. Imidlertid kan andre symptomer på lavt testosteronnivå oppleves som godt.

Testosteron

Testosteron (mannlig dominerende kjønnshormonet, som er medvirkende i utviklingen av mannlige kjønnsorganer) er også et hormon som finnes i kvinner. Men dens rolle i kvinnelig seksualitet tar baksetet til en kvinnelig hovedsake hormoner: østrogen og progesteron. Men selv om testosteron spiller ikke så fremtredende rolle hos kvinner som det gjør menn, er det fortsatt virkninger kvinnelig seksualitet ved å bidra til å påvirke seksuell lyst og pågangsmot.

Alders Induced Symptomer

Som en kvinne aldre, hennes hormonnivået begynner å avta. Og ifølge University of Michigan Health System, er nedgangen i hormonet testosteron i aldring kvinner betydelig. Faktisk er testosteron nivået av en 50 år gammel kvinne halvparten av hva hun hadde av testosteron når alderen 25. Dette dramatisk reduksjon i testosteronnivå kan produsere seksuelle symptomer som et resultat (tap av libido og seksuell stasjonen).

Lav Libido Symptom

Ifølge University of Michigan Health System (UMHS), er over 40 millioner kvinner anslås å lide av lav libido (seksuell lyst). Og mens noen av disse kvinnene lider dette symptomet skyldes andre forhold som depresjon, trøtthet eller stress, andre lider symptomet på grunn av de reduserer nivåene av testosteron i kroppen.

Sex Symptom Study og løsning

I en studie utført av University of Michigan Health System (UMHS), fase to prøve av studien indikerte at bruk av testosteron patch var gunstig i å øke lav libido blir opplevd av kvinnelige deltagerne på grunn av lavt testosteronnivå.

Men mens testosteron patcher kan være gunstig i å øke testosteronnivå (og libido) i den kvinnelige kroppen, bør det utvises forsiktighet i forhold til doseringsnivå av plasteret brukes, ifølge UMHS, siden høyere testosteron doser kan produsere uønskede maskuline bivirkninger som overflødig kroppshår.

Lav Sex Drive Symptom

Noen kvinner med fallende testosteronnivå er fortsatt interessert i sex mentalt, men de merker en markant fysisk nedgang i deres kjøre for det. Denne fysiske stasjonen nedgangen kan skyldes lavere testosteronnivå, akkurat som lav libido (seksuell interesse). Og ifølge Mayo Clinic, kan sexlysten nedgang være knyttet til hormonelle endringer som kvinner opplever i overgangsalderen.

Andre Testosteron Symptomer

Hvis en kvinne opplever for mye testosteron i kroppen, og nivået av den er for høy, kan hun lider av følgende symptomer: akne, hirsutisme (for mye hår på kroppen), så vel som humør og personlighetsforandringer.

Hormon ubalanse symptomer

Det endokrine systemet består av kjertler som produserer og skiller ut hormoner i kroppen vår. Disse unike kjemikalier spre seg inn i kroppsvæsken etter at de er tatt opp av en celle eller en gruppe av celler. Forskjellige typer av hormoner har varierende effekter på andre celler og kroppsvev. Du kan oppleve en rekke ubehagelige symptomer når noe kaster dette nøye utformet system ut av klask.

Hvorfor Hormoner Bli ubalansert

Når hormoner er utgitt i uregelmessige mengder som enten er sparsom eller overdreven, er kroppen din ikke klarer å fungere som normalt. Disse hormon ubalanser kan være forårsaket av en dysfunksjon i systemet som styrer hormonene i blodet.

Hvis en persons lever eller nyrer ikke fungerer som de skal, kan det resultere i svært høy hormon nivået i blodet.

Kvinner naturlig oppleve varierende hormonnivåer i løpet av sine menopausal år.

Hormon ubalanse og overgangsalder

Når kvinner når overgangsalderen, eggstokkene slutter å produsere østrogen. En gradvis nedgang i østrogennivået kan begynne mange år før menopause faktisk skjer.
Mange kvinner velger hormonbehandling for å korrigere de ofte plagsomme symptomer av et hormon ubalanse.

The American Menopause Foundation sier symptomer på overgangsalderen-relaterte hormonelle ubalanser kan inkludere osteoporose, uregelmessig menstruasjon, humørsvingninger, søvnløshet, depresjon, urininkontinens, tap av libido, tørr hud og tynt hår.

Menorrhaiga

Et symptom på en hormonell ubalanse hos premenopausale kvinner kan være kraftig blødning under menstruasjon (menorrhaiga). Under en normal menstruasjonssyklus en balanse mellom østrogen og progesteron justere oppbygging av slimhinnen i livmoren (endometrium), som er utgytt under menstruasjon. Når hormonene er ute av balanse, kan det buildup bli overdreven, noe som resulterer i en tung menstrual flow.

Hormonbehandling

The Mayo Clinic sier utskifting østrogenbehandling er langt den mest effektive behandling for lindring av menopausale hetetokter og nattesvette. Det kan også redusere vaginal tørrhet, kløe, svie og smertefullt samleie.

På grunn av sin potensielle helserisikoer, spesielt brystkreft og hjertesykdom, er langvarig hormonterapi for forhindring av postmenopausesymptomer ikke anbefalt. Men for kvinner med moderate til alvorlige symptomer, fordelene av kortsiktig behandling oppveier de mulige farer.

Lave hormon nivåer i menn

Testosteron (en kraftig androgene hormonet produseres hovedsakelig av testiklene) nivåer kan variere betydelig blant menn, men som en generell regel eldre menn har lavere testosteronnivå enn yngre menn.

The Mayo Clinic sier symptomer på lavt testosteron inkluderer avtagende seksuell lyst, søvnløshet, økning i kroppsfett og en reduksjon i bentetthet. Noen menn kan også oppleve depresjon, problemer med konsentrasjon og glemsel.

Testosteron terapi kan lindre symptomene på lavt testosteronnivå, men det kan også øke faren for prostatakreft og andre helsemessige problemer.

Den beste måten å få mer testosteron

De som lider av lavt testosteron har behandlingstilbud tilgjengelig som kan øke sine nivåer. Lavt testosteron kalles hypogonadisme hos menn, og det kan føre til en rekke symptomer. Legen må diagnostisere lavt testosteron før en behandling plan kan begynne. Økende testosteron hos disse pasientene kan ha en betydelig effekt på deres symptomer.

Diagnose

Det første skritt i behandling av lavt testosteron og øker hormonnivåene er å få en diagnose for tilstanden. Leger stille diagnosen lavt testosteron basert på symptomer og blodprøver som måler nivået av testosteron i blodet.
Flere tester kan være nødvendig å finne årsaken til lavt testosteron. Hypofysen er testet samt testiklene å finne ut hvor mangelen er oppstått. Testing kan inkludere en testikkelbiopsi og sædanalyse.
Testingen er viktig å finne riktig dosering av medisiner og riktig løpet av handlingen. Fortsatt testing kan være nødvendig under behandlingen for å finne ut om de medisiner fungerer som de skal.

Medisinske behandlinger

Hormonerstatningsterapi benyttes for pasienter som er diagnostisert lavt testosteron som er forårsaket av problemer i testiklene. Behandling som øker testosteron avhenger av årsaken til nedgangen. Svulster i hypofysen kan føre testosteronnivå til å slippe, men behandlingen kan innebære kirurgisk fjerning av svulsten for å løse lave hormonnivåer.
Legen vil foreskrive testosteronbehandling injeksjoner eller patcher. Testosteron kan også brukes lokalt med en gel. Den type erstatning terapi som du velger vil avhenge av din preferanse. Gels kan være vanskelig å håndtere, og kan overføre hormonet til andre hvis det er igjen på hendene. Patches kan forårsake hudirritasjon hos enkelte pasienter og injeksjoner må gis i legekontoret hvis du ikke er komfortabel med å bruke behandlingen på egen hånd.

Livsstil alternativer

Trening og kosthold kan også øke testosteron nivåer. Vektløfting øvelser og økt muskelmasse er en naturlig tilnærming til å øke testosteron. Kardiovaskulær øvelse, samtidig som viktig for god helse, ikke øker hormonnivåer på samme måte som muskel bygging øvelser. Vektløfting øvelser bør omfatte flere muskler i hver øvelse for å få de beste resultatene. Vektløfting øvelser bør gjøres før musklene mislykkes.
En godt balansert kosthold som inneholder gode kilder til protein kan stimulere produksjonen av testosteron. Sink, som finnes i kjøtt, bidrar til at kroppen produserer testosteron naturlig.

Midlertidig reduksjon av testosteron nivå

Testosteron er et overveiende mannlige kjønnshormonet som brukes av kroppen for muskelutvikling og vedlikehold, seksuell utvikling, libido og energi. For mye testosteron hos menn, men kan føre til tidlig innsettende pubertet, økt aggresjon, en høy seksualdrift, og mulig neuron celledød. For mye testosteron i en kvinne kan føre til kviser, tap av hodehår, veksten av overskytende ansikts-og kroppshår, overflødig svette og en økt risiko for eggstokkreft og ondartede svulster. , Senket heldigvis testosteron kan med en sunn livsstil, medisiner og til og med endring i kostholdet.

Måter å redusere testosteronnivå

Hold testosteron og andre hormonnivået i sjakk ved å spise en godt balansert kosthold, få nok søvn hver natt, gjør tjue minutter med moderat trening hver dag, og tar en multi-vitamin for å sikre at du får en tilstrekkelig mengde næringsstoffer.

Orale prevensjonsmidler har vært kjent for å forårsake seksuelle helseproblemer, blant annet reduksjon av biologisk produsert testosteron. Hvis du er en kvinne som opplever høyt testosteronnivå, kan legen anbefale at du begynner å ta foreskrevet p-piller.

Østrogen er et naturlig hormon som er effektiv i å redusere testosteronnivåene. Men å ta østrogen setter deg på en økt risiko for blodpropp og brystkreft. Tenk på din helse og eventuelle risikofaktorer før du tar østrogen.

Saw Palmetto er en urt som reduserer effekten av dihydrotestosteron (DHT), en testosteron-basert hormon som stimulerer håravfall på hodet og hårvekst i ansiktet og kroppen. Saw Palmetto er tilgjengelig i tabletter, kapsler, flytende ekstrakt og infusjonsskjemaet. Bruk så Palmetto under veiledning av legen din, og se for bivirkninger som kan inkludere magesmerter, ømme bryster og senket libido.

Hvis du er en kvinne, er en av de enkleste måtene å midlertidig redusere testosteron nivå for å redusere mengden av raffinerte karbohydrater og sukker du spiser. Overflødig sukker og raffinerte karbohydrater øke blodsukkeret, noe som øker mengden av insulin i blodet, noe som igjen fører til at eggstokkene til å lage testosteron og andre mannlige hormoner. Lavere blodsukker og insulin til å effektivt redusere testosteronnivå.

Hvordan tolke en Testosteron Test

Testosteron er det steroid hormon som produseres av endokrine vev i de mannlige testiklene. Det stimulerer utvikling av sekundære kjønnskarakteristika hos menn, så som vekst av kroppshår, dypere i stemmen, forstørrelse av penis, og muskelutvikling. Hormonet er også produsert av binyrene (over nyrene) i både menn og kvinner og i eggstokkene hos kvinner. Kvinner produserer små mengder av testosteron som blir konvertert til østradiol - kvinner 'hovedkjønnshormonet. Leger vanligvis bestille testosteron testing hos gutter som viser tegn eller tidlig eller sent i puberteten, hos menn og kvinner til å vurdere fruktbarheten, og hos menn for å lete etter årsakene til erektil dysfunksjon.

Hvordan tolke en Testosteron Test

1 Ditt søk lab rapport for testosteron test. Navnet på testen vises med en verdi ved siden av.

•  Sjekk normalområdet for testosteron i rapporten. Normalområdet for testosteron hos menn varierer basert på alder og stadium av modenhet. Testosteronnivået synker som menn alder. Hos kvinner er lav testosteron normalområdet.

Sammenlign din testosteron resultatet til normalområdet for din kjønn og aldersgruppe er angitt i laboratoriet rapporten. Hos menn redusert testosteronnivåer kan være på grunn av hypofyse sykdom, genetiske forstyrrelser, alkoholisme, leversykdom, legemidler som inneholder steroider og androgener, fysisk skade på testikler, og virale sykdommer som kusma. Testiklene eller binyrene svulster, samt legemidler som barbiturater og antiepileptika kan øke testosteronnivået hos menn. Hos kvinner, kan en økt testosteron produksjonen være på grunn av noen hormonell ubalanse syndromer, binyrene eller ovarietumorer, og østrogenbehandling.

Consult helsen din bil leverandør for gyldig tolkning av testosteron testresultatet. Mange faktorer spiller i å avgjøre normalområdet spesifikke for deg, basert på kjønn, alder og modenhetsnivå.

Hint

  • Leger vanligvis bestille testosteron sammen med LH og FSH - hormonene som styrer testosteron produksjon og modenhet av sperms - hos menn for å vurdere pubertet hos gutter.
  • Testosteronnivå er dagaktive, de topp i de tidlige morgentimer, og er på sitt laveste nivå i kveld.
  • Testosteronnivå øker etter trening.