Digidexo.com

flekker i huden

Ved hjelp av mat-baserte vitaminer for å fjerne sorte flekker fra huden

Svarte flekker på huden, eller hyperpigmentering, kan være forårsaket av mange ting, som hormonendringer eller overeksponering for solen, men noen hyperpigmentering er forårsaket mange vitaminmangel.

Vitamin A

Å ha et underskudd på vitamin A kan føre til svarte flekker på huden. Vitamin A er nødvendig for øyne og hud helse. Røde, gule og oransje frukt kan lindre dette.

Vitamin B

Vitamin B, viktig i blodlegemer produksjon og vedlikehold, kan føre til hyperpigmentering. Hvis blodceller ikke er sunt, vil huden ikke være enten. Hele korn og nøtter kan tilfredsstille disse behovene.

Vitamin E

Vitamin E er viktig for hudens elastisitet og helse. Med en vitamin E-mangel, kan huden ikke forynge seg. Hvetekim og nøtter er en utmerket kilde.

Kalsium

Kalsium er viktig for hormonbalansen. Lave nivåer av kalsium betyr hormoner kunne gå inn i ubalanse og føre til flekker. Melk remedier dette.

Magnesium

Legge magnesium til kosthold kan bidra til å nøytralisere nivåene av østrogen i leveren. Høye nivåer av østrogen kan føre til hyperpigmentering. Spinat kan fikse dette.

Sink

Sink er også nødvendig for hormon balanserer i kroppen. Ved sink er lav, da østrogen kan bygge opp. Kjøtt, for eksempel kalkun, svinekjøtt og laks, er en stor kilde.

Hvordan behandle brune flekker på huden

De brune flekker på huden har mange navn som pigmentflekker, leverflekker, solflekker, hud misfarging, hyperpigmentering eller fregner. Mens disse plassene er harmløse, mange mennesker tror også de er skjemmende. Disse flekkene vanligvis begynner å vises etter 50 år og vokse seg større som en person aldre. Brune flekker oftest vises på ansiktet, hodebunnen og hendene. Den viktigste årsaken til de brune flekker er for mye eksponering for solen. Forebygging oppnås med solkrem og sunblock. Men det finnes flere måter å behandle brune flekker å redusere deres utseende eller for å fjerne dem.

Bruksanvisning

Bruk sitronsaft. Dette er den enkleste og billigste metoden for å redusere pigmentflekker. Sitronsaft er naturlig blekemiddel. Påfør flasker sitronsaft eller saften av en sitron til stedene. Denne metoden fungerer best på mindre pigmentflekker fordi sitronsyre i saften er ikke så sterk.

Prøv hydrogen peroxide. Dette er en annen blekemiddel, men sterkere enn sitronsaft. Den brukes i hårfarger å lysne håret og også i tennene whiteners å bleke flekker av tennene. Den hydrogen peroxide funnet i stoffet butikker er en svak løsning med bare 3 til 3,5 prosent av peroxide. Det er industriell styrke hydrogen peroxide på 30 til 35 prosent konsentrasjon, men disse høyere styrke er ikke ment for kontakt med huden.

Påfør kjernemelk. Denne væsken inneholder melkesyre og er et naturlig hjemme bøte anbefales i flere tiår som en måte å behandle brune flekker.

Bruk over-the-counter visne kremer. Se etter en fade skrik laget med hydrokinon, en effektiv hud lightening agent. FDA tillater kun en 2 prosent konsentrasjon i over-the-counter fade kremer og lotions, men det er også resept styrke hydrokinon. Spør din hudlege hvis hydrokinon er riktig for deg.

Ha en kjemisk peeling. Med en peeling noen kjemikalier som glykolsyre brukes på huden. Kjemisk peeling påvirker bare overflaten av huden ved falming misfarging. Dette er en noe kostbar prosedyre med mulige risikoer og bivirkninger som rødhet og oser hud. Denne prosedyren bør gjøres av fagfolk som kosmetologer eller leger.

Ha en microdermabrasion session. Dette er en kostbar medisinsk prosedyre som er best utføres av fagfolk som en plastisk kirurg eller hudlege. Med microdermabrasion, små krystaller skrubbe huden, fjerner det øverste laget. Dette er effektivt med å redusere forekomsten av brune flekker.

Tenk laser resurfacing. Med denne teknikken, blir lys eller lysstråler rettes mot hver enkelt brun flekk. Laseren fjerner det øverste laget av huden og varmen akselererer veksten av nytt og klarere hud. Laser resurfacing bør gjøres av en lege.

Tips og advarsler

 • Ingen av behandlingene er garantert å fungere for alle.

Hjem rette for brune flekker på huden

Mange er plaget med brune flekker eller hud misfarging. I stedet for å bruke sterke kjemikalier for å behandle mørke flekker på huden, se til hjem rettsmidler for enkle løsninger, ofte ved hjelp av ingredienser du allerede har hjemme. Hvis du fortsetter å bli plaget med brune flekker, bør du kontakte lege for en mer konvensjonell behandling plan.

Pepperrot

Pepperrot kan ikke betraktes som en medisinsk urt, men den har noen få programmer som for eksempel muligheten til å visne brune flekker og fregner. Behandle brune flekker med pepperrot lim påføres direkte på huden. Gjør lim med en revet stykke pepperrot ca 4 inches lang; kombinere med 1/4 kopp eple cider eddik. Sett det i liten glassbeholder og la det sitte i to uker. Etter to uker, sil blandingen og påfør med en bomullsdott til det berørte området tre ganger om dagen. Lagre blandingen i kjøleskap.

Sitron

Sitroner har mild bleke evner og kan bidra til å visne brune flekker. Den sitronsyre i sitroner hjelper å bleke bort og ødelegge de aller øverste laget av huden. Selv om det vil ta litt tid, kan du begynne å merke en gradvis falming av mørke flekker etter noen måneder. Bare kuttet opp litt sitron, og gni skivene over din brune flekker to til tre ganger om dagen til du merke resultater. På samme måte kan du mette en bomullsdott med litt sitronsaft og gjelder for det berørte området et par ganger om dagen.

Aloe Vera Gel

Aloe vera har lenge vært brukt til å behandle alle typer hudlidelser og irritasjoner. Gni gel eller juice på det berørte området to ganger om dagen for å oppnå resultater. Du bør merke en viss bedring innen en måned.

Castor Oil

Castor olje har sterke helbredende egenskaper og kan brukes effektivt for å behandle brune flekker. Bare mette en bomullsdott med lakserolje og gjelder for det berørte området en gang om morgenen og en gang om natten. Du bør se noen resultater i omtrent en måned.

Red Onion

Rød løk har en lignende blekende effekt som sitroner. Bare skjære opp noen røde løk og gni skivene over det berørte området to til tre ganger om dagen. Den sure karakter av rødløk fungerer som en peeling effekt på huden, brenning og bleking av det øverste laget.

Hvordan bruke hjemme rettsmidler for å git kvitt føflekker på huden

Alle har minst et par føflekker på huden deres. Føflekker kan bli funnet på armer, ben og overkropp. Føflekker vanligvis aren € ™ t farlig, men kan slå kreft hvis den ikke behandles på riktig måte (f.eks dreven solskader). Føflekker kan fjernes kirurgisk, men det er billigere og mer naturlige måter å behandle og fjerne hud føflekker.

Bruksanvisning

•  Bland natron og lakserolje i en lime. Suge litt gasbind i denne blandingen og tape den gjennomvåt gasbind på til området av føflekken. La denne på over natten. Gjenta til føflekken er borte.

Grind noen korianderblader til et fint pulver og gjelder for muldvarpene. Dette hjemme bøte kan fjerne føflekker i løpet av få dager. Koriander er en plante innfødt til Asia og Afrika. Et annet navn for koriander er koriander.

Bland noen linfrø med litt linfrøolje og rå honning. Bruk denne blandingen til muldvarpene og tape noen gasbind eller en bomullsdott over det. Bruk denne blandingen og endre gasbind eller bomullsdott hver dag frem til føflekken er borte.

Knus et fedd hvitløk og gjelder føflekken. Dekk knust hvitløk med gasbind eller en bandasje og endre hver dag. Knust hvitløk kan være en effektiv måte å bli kvitt hud føflekker hvis det brukes hver dag frem til muldvarpene er borte.

Ta roten av en løvetann og gni det på muldvarpene før melkeaktig saften fra roten smøres muldvarpene helt. Bruk løvetann rot på føflekker tre ganger om dagen for å bli kvitt dem.

6. Påfør ekstrakt fra milkweed urt til muldvarpene og dekk med en bandasje eller et gasbind. La ekstraktet på over natten og gjenta for en uke. Bruk av ekstrakt fra milkweed urt hver dag i en uke vil lette muldvarpene før de er helt borte.

Ta en vitamin C tablett og knuse det før det er et fint pulver. Påfør pulver til mole og dekke den med en bandasje eller et gasbind. La den stå på over natten.

Tips og advarsler

 • Bruke saften fra en nyklipt ananas til muldvarpene flere ganger om dagen, og det vil lette muldvarp i 2 til 3 dager.
 • Melding området der muldvarpene er med lakserolje to ganger om dagen. Dette kan gjøre føflekken myk og redusere kløe hvis kløe er et problem.
 • Ta litt anstrøk av jod og gni det på føflekken ved sengetid. Gjenta dette for 2 til 3 dager før føflekken begynner å forsvinne.
 • Påfør grapefruktekstrakt to til tre ganger om dagen og dekke den med en bandasje eller et gasbind.
 • Væt området der føflekken er i varmt vann i 15 til 20 minutter. Tørk området og bruke eple cider eddik med bomull baller.
 • Dersom føflekken blir mørkere eller endringer i form, se en lege umiddelbart.
 • Ikke bruk en fil på dine føflekker for å bli kvitt dem. Dette kan føre dem til å blø og vil etterlate et arr.
 • Hvis noen av disse hjem rettsmidler føre føflekken å blø, slutte å bruke dem og se en lege umiddelbart.

Slik fjerner Aldring brune flekker fra huden

Alder flekker begynner å skje på huden i alderen 45 til 55. Brune flekker i huden begynner å vises på ansiktet og hendene. Noen ganger alder flekker vises på armer, bryst og rygg. År med over-eksponering for solen er årsaken til de fleste pigmentflekker kjent som alder leverflekker. Fotoaldring opptrer på et cellulært nivå. Melanin er ansvarlig for hudens pigmentering og normal sunn hud vev skal produsere homogene hudtoner noe eksponert for solen.

Flere metoder for fjerning av pigmentflekker er ansatt, inkludert microdermabrasion, kjemisk peeling og kirurgi for å få de plassene fysisk fjernet. De fleste kvinner foretrekker mildere metode for fjerning av pigmentflekker ved hjelp av en aktuell krem, i henhold til desember 2007 utgaven av Harvard kvinnehelse Watch.

Bruksanvisning

Søknad

•  Påfør kremen til tegnet området eller områder.

Gni kremen forsiktig inn i plasteret til topisk påføring absorberer grundig inn i huden.

Gjenta påføringen to ganger daglig.

Tips og advarsler

 • Unngå langvarig eksponering for solen uten å bruke beskyttende klær for å unngå fremtidige hudskader. Noen kremer som lover raske resultater bruke aggressive blekemidler. Påfør alltid til små områder av huden din og vente minst en dag for å se etter eventuelle hudirritasjoner som rødhet i huden eller utslett. Falming brune pigmentflekker tar vanligvis inntil tre måneder. Aldring stedene har en tendens til å komme tilbake når behandlingen er avsluttet. Resultatene varierer med hver enkelt. De fleste falming kremer fungerer på alle hudfarger. Falming kremer vanligvis ikke påvirker området rundt hud i anvendt regionen.
 • Produkter som inneholder Retin-A kan føre til røde, tørre flekker på huden. En reduksjon og forsvinningen av disse symptomene bør finne sted etter en periode på to uker. Hvis hudirritasjon skal fortsette eller forverres etter den tid, umiddelbart slutte å bruke. The Food and Drug Administration (FDA) motsetter seg bruk av over-the-counter-programmer som inneholder hydrokinon. Studier viser dette stoffet kan føre til kreft i lab mus. Det er ikke noe bevis på dette tidspunktet som støtter at hydrokinon fører til kreft hos mennesker.

Hjem Utbedring å Bleach en føflekk på huden

Hjem Utbedring å Bleach en føflekk på huden


Føflekker er oppstår når hudceller kalt melanocytter vokser for tett sammen. Oftest, disse mørke flekker på huden er godartet. Hvis du vurdere dine føflekker skjemmende, det er virkemidler tilgjengelig for deg å lysne dem hjemme.

Advarsel

Før du prøver noen hjemme rette for å bleke føflekker på huden din, ta kontakt med en lege for å sørge for at dine føflekker er ikke kreft. Hvis legen mistenker føflekken kan være farlig, kan han anbefale deg få den fjernet.

Identifikasjon

Hvis legen din ikke er bekymret for dine føflekker, kan du kjøpe hud bleking produkter som lette huden. Disse fungerer ved å lysne melanin i huden, noe som gjør føflekker og fregner mindre iøynefallende.

Betraktninger

Det finnes en rekke hjem blekesett: Noen bruker kjemikalier og andre benytter naturlige botemidler. Test ut en liten mengde på huden din før du bruker fullt, som du kan ha en reaksjon som hudirritasjon fra produktet.

Slik fjerner mørke flekker på huden

Slik fjerner mørke flekker på huden


Noen hudtyper er utsatt for mørkere flekker. Aldring rammer de fleste hudtyper med det som kalles "pigmentflekker". Ingen liker å se mindre enn sitt beste, så her er noen måter å håndtere disse uønskede mørk hud flekker og flekker.

Bruksanvisning

•  Lær om hva som forårsaker mørke flekker på huden. Tyrosinase (et kobberholdig enzym) regnes som den skyldige i klatter og flekker sett på overflaten av huden (ofte kalt leverflekker eller solflekker). De fleste av disse stedene er forårsaket av solen, aldring, hormonelle problemer, leverproblemer, dårlig hudpleie eller sterke kjemikalier.

Du har hørt dette før, men holde seg ute av solen! Eller slitasje en sterk SPF solkrem og en lue.

Trening og et godt kosthold virkelig hjelper tilstanden til huden vår ved å opprettholde god leveren helse, fjerner giftstoffer og forbedre blodsirkulasjonen. En godt balansert kosthold forbedrer funksjonen av alle organer og reduserer skade av frie radikaler som vi blir eldre.

•  Bruk produkter med hydrokinon som er en inhibitor tyrosinase. Du kan kjøpe det over disk på 2% og høyere prosenter på resept.

Prøv å bruke aktuell vitamin C. Det fungerer for noen, og det kan ikke skade deg på noen måte.

Glykolsyre vil fjerne de overfladiske lag av huden og kan hjelpe slites bort brune flekker. Det er både over-the-counter og reseptbelagte produkter tilgjengelig. Du kan nyte en glykol ansikts på din lokale spa.

•  Noen av disse behandlinger kan bli anvendt i kombinasjon. Mer alvorlig misfarging kan trenge behandling av hudlege med lasere eller andre mer aggressive metoder. Sjekk alltid med din hudlege når du er i tvil.

Tips og advarsler

 • Hvis du oppdager flekker av hud som ikke er normal og kjent, alltid sjekke med legen din. Det er mange mindre hudproblemer som kan behandles enkelt. Men du vil aldri overse alt som kan være mer alvorlig. Noen svært uskyldige hudutslett kan være et viktig tegn på en farlig kreft mens noen virkelig stygge manifestasjoner kan være bare mindre. Ikke gjett og ikke vente. Har legen din sjekke det ut for å være sikker!

Hva er de brune flekker på huden som du kan skrape av?

Hva er de brune flekker på huden som du kan skrape av?


Brown, utstående vekst flekker på huden kan være enten føflekker eller hud koder. Du kan skrape av hud koder, selv om det kan føre til smerter og blødning. Føflekker er større, og du kan ikke skrape dem av.

Utseende

Cultaneous hud koder som regel er små utstående vekster som enten er hud-tonet eller brun.

Årsak

Skin gni mot seg selv fører ofte hud koder. Derfor, de vanligvis er funnet på hals, bryst, rygg, armhuler, under brystene eller i lysken.

Betydning

Cultaneous hud koder utgjør ingen reell medisinsk trussel, men de kan føre til psykiske traumer for folk som er selvbevisst om utseendet av kodene.

Behandling

For folk som ønsker å fjerne sine cultaneous hud koder, kan de ha dem kuttet av med en skalpell eller gjennom kryoterapi (frysing) eller elektrokirurgi (brenne dem av).

Misforståelse

Mange mennesker forveksler hud koder for føflekker, men de er faktisk helt annerledes. Mol utvikle seg når melanocyte cellene vokse i en klynge i stedet for å være jevnt fordelt over huden.

Hva er de Hvite flekker på huden mot sol eksponering?

Hva er de Hvite flekker på huden mot sol eksponering?


Mange mennesker strever for en solbrun året rundt. Innendørs tanning salonger, selvbrunende kremer, eller en god lang suge i solen er alle måter å oppnå en sol-kysset glød. Noen mennesker bake i timevis i solens stråler eller bruke tanning boder og motta ikke bare en solbrun, men også solflekker.

Betydning

Solflekker er flekker på huden som oppstår etter soleksponering. Solflekker kan være mørk eller hvit. Hvite flekker kan ha flere årsaker, og de har alle en ting til felles, hindre de melanin blir produsert i det bestemte området av huden, og kan derfor ikke endre sin pigment. Med andre ord, kan huden ikke tan i disse små områder.

Fungus

Hvite solflekker er en vanlig hudlidelse over hele verden og spesielt utbredt i subtropiske klima. Den vanligste årsaken er tinea versicolor, en hudsopp, som vil spre seg hvis den ikke behandles med kremer og flassjampoer. Disse plassene vil vanligvis dannes på rygg, bryst og overarmer, og synes flaky eller skjellete.

Genetikk

Idiopatisk guttate hypomelanose, en genetisk lidelse, kan også resultere i hvite flekker. Det er en forhåndsdefinert tilstand som blir mer synlig etter eksponering for UV-lys på grunn av den mørkere huden rundt det. Ingen behandling er tilgjengelig.

Vitiligo

Vitiligo er en kronisk lidelse hud. Det fører til tap av pigment i huden som vises som hvite flekker i ansiktet, nakke, armer og ben, torso eller hudfolder. Vitiligo er også en genetisk lidelse. Kortikosteroid krem ​​og foto terapi er behandlinger.

Pressure Points

Noen ganger, kan hvite flekker bare være trykkpunkter. Dette er punkter i huden som har direkte presset mot Solseng begrense blodstrøm. Endre posisjon i sengen med få minutters mellomrom, eller stående, vil hindre trykkpunkter.

Advarsel

Hvis hvite eller mørke solflekker endres i størrelse, form eller farge oppsøke lege for en vurdering. Bruke solkrem med en solfaktor på minst 15, og unngå over eksponering for solen er den beste forebygging.

Hva er behandlingen for hvite flekker på huden?

Ifølge vitiligoguide.com, omtrent én av hundre mennesker lider av hvite flekker på huden deres. Det er trolig en sykdom som heter vitiligo. Selv om den eksakte årsaken til denne hud tilstand er ukjent, er det noen måter som det kan behandles.

Vitiligo

Den medisinske termen for hvite flekker på huden er vitiligo. Det finnes to hovedtyper av vitiligo: segment, som påvirker ett område av huden, og bilateral som jevnt påvirker begge sider av kroppen. De deler av huden som er mest påvirket er de som er utsatt for solen mest, slik som ansiktet. Det er mest vanlig blant personer med mørk-farget hud og hos personer yngre enn 30 år.

Vitiligo er en immunsykdom som ikke er smittsom. I huden av individer som har vitiligo, immunceller ødelegge celler som produserer pigmentering. Årsaken til vitiligo er ikke kjent for sikkert, men det er noen teorier. For det første er det antatt at vitiligo kan være genetisk. Det kan også være forårsaket av ekstrem belastning, eller som et resultat av en skade på den bestemte kroppsdelen der følgende hvite flekker har dannet.

Behandling

Når diagnostisert med vitiligo, kan det være vanskelig å behandle, da årsaken ennå ikke er fullt ut forstått. Det er noen måter, men for å redusere forekomsten av hvite flekker på huden og for å hindre dem fra å komme tilbake. Likevel, i mange tilfeller, vil flekkene tilbake.

En lege kan anbefale at en pasient gjennomgå psoralen og ultrafiolett A lys (PUVA) behandling for å eliminere de hvite flekker på huden forårsaket av vitiligo. I løpet av denne type behandling, tar pasienten en psoralen pille før stående i en boks i opptil 30 minutter, der de utsettes for UVA-stråler gjennom en lampe. For at denne behandling skal være vellykket, må pasienten gjennomgå prosessen 2-4 ganger i uken, og for totalt opptil 300 ganger. Dette er også den farligste formen for behandling, da denne type eksponering for UVA-stråler kan føre til hudkreft.

Noen pasienter kan velge å matche de hvite flekkene, heller enn å kjempe for å bli kvitt dem. Denne prosessen, kjent som depigmentation, fjerner de rester melanocyttene i kroppen for å jevne ut kroppens hudfarge.

Melanocyte transplantasjon behandlinger er up and coming, og involverer kirurgisk transplantere friske melanocyttene til områder av kroppen som er plaget med vitiligo.

Kortsiktig bruk av aktuell kortikosteroid kremer kan bidra til å redusere forekomsten av hvite flekker på huden, og kan stoppe dem fra å spre seg. Bruk daglig i opptil seks uker.

Laser behandling for å fjerne mørke flekker på huden

Mørke flekker eller alder flekker er mørke hyperpigmentations av huden, kjent i medisinske termer som lentigines. Ifølge American Osteopathic College of Dermatology, mørke flekker er resultatet av overeksponering for solen uten solkrem beskyttelse og kan påvirke en person av hvilken som helst rase.

Behandling

Laserbehandling er en ekstremt effektiv prosedyre for å fjerne brune flekker fra huden. Healing-lysenergi sletter hudskader, som gir huden mulighet til selv helbrede.

Sessions

Antallet økter avhenger av hvor mange mørke flekker du har og plasseringen av de stedene på kroppen din.

Årsak

Mørke flekker også ofte vises på ansikt og hals på grunn av hormonelle endringer som følge av graviditet. I tillegg kan de dukke opp etter kutt, og der blemishes har helbredet på mørkere hud.

Forebygging

Behandling eller ikke, unngå soleksponering er viktig for sunn hud. Når du er utendørs, bruk en solkrem for UVA og UVB beskyttelse.

Advarsel

En dag overeksponert solen kan angre måneders behandling.

Hvordan bli kvitt hvite flekker på huden Fra Sun Poisoning

Hvordan bli kvitt hvite flekker på huden Fra Sun Poisoning


Sun forgiftning omfatter mange symptomer som svakhet, kvalme, brekninger, utslett og kan også føre til en serie med hvite flekker på huden. Hvis du lider av de mer alvorlige symptomer på sol forgiftning, er det viktig at du ser en lege med en gang. Men hvis du er bare ute etter en måte å redusere forekomsten av disse hvite flekker, kan noen tips hjelpe.

Bruksanvisning

•  Gni på en sunblock med minimum 15 SPF minst to ganger om dagen, selv på overskyete dager. Mens sunblock er alltid viktig, er det enda viktigere etter lider av sol forgiftning, som huden din er mer følsom for skadelige stråler fra solen. Prøv å holde seg borte fra direkte sollys så mye som mulig, iført langermede skjorter, bukser og hatter for å beskytte huden din, spesielt de områdene som dekkes i hvite flekker.

Påfør ren vitamin E olje til områder berørt med hvite flekker hver morgen og om kvelden før sengetid. Vitamin E bidrar til å ernære og fukte huden, men vil også hjelpe i healing din skadet hud, redusere brenne samt eventuelle misfargede flekker.

Sug i et varmt bad daglig eller så ofte som mulig, og legger til omtrent 1/2 kopp naturlig havsalt til karet. De sjøsalt vil bidra til å helbrede og lindre brent hud samt eksfoliere brent, døde lag av huden din der de hvite flekkene bor.

Se de hvite flekkene forsiktig, inspisere dem for forbedring. Hvis tilstanden ikke blir bedre i 7 til 10 dager, kan de hvite flekkene være forårsaket av en vanlig hud sopp som ligner på fotsopp og ikke faktisk sol forgiftning. Ofte disse plassene gå ubemerket før resten av huden blir formørket av solen, derfor er det ofte forvirret for sol forgiftning. For å behandle denne soppen, påfør et lett lag med fotsopp krem ​​til det berørte området daglig i 2 uker.

Kan Retin-A bli brukt Long-Term for brune flekker på huden?

Retin-A kan brukes langsiktig å falme brune flekker på huden. De samme forholdsreglene som er gitt for kortsiktig bruk gjelder for langsiktig program: unngå soleksponering med mindre du er iført en høy SPF solkrem og gjelder ikke mer medisin enn legen din.

Forholdsregler

Brune flekker er forårsaket av overeksponering for solen og Retin-A gjør huden mer sensitiv for sol. Folk som bruker Retin-A for å eliminere solflekker bør holde seg ute av solen eller bruke verneutstyr og solkrem når du er utendørs.

Age

Hvis du er yngre enn 50, råder Mayo Clinic du søke tretinoin (generisk form av Retin-A) daglig før sengetid. Hvis du er 50 eller eldre, får dosering instruksjoner fra legen din. Etter hvert som du blir eldre, kan det hende du må bruke medisiner sjeldnere.

Historie

Svært få bivirkninger har vært forbundet med den aktuelle bruk av tretinoin siden den ble godkjent av US Food and Drug Administration i 1971.

Side Effects

Ifølge Mayo Clinic, de fleste bivirkningene er overfladiske hudirritasjoner. Disse inkluderer mild kribling, rødhet og flassing.

Forsiktighetsregler

The Mayo Clinic advarer studier har vist Tretinoin kan påvirke fosteret. Kvinner som blir gravide mens du bruker Retin-A bør konsultere sine leger.

Misfargede føflekker på huden

Misfargede føflekker på huden


Føflekker er kalt nevi. De er helt normalt og er opprettet fra melanocyttene i huden. Melanin gir huden farge. Føflekker er små mørke humper og er ufarlig. De vanligvis bli merkbar i ungdomsårene. Den gjennomsnittlige voksne kan ha 10 til 40 føflekker. Føflekker kan danne seg på overkroppen, under negler og mellom fingrene og tærne.

Former og størrelser

Melanocyttene klynge sammen for å danne føflekker. De kan starte ut som en liten bump, men kan vokse til å se ut som en vorte. De kan til og med vokse hår. Hvis noen har en føflekk, de har som regel mer. På lys skinned mennesker, de er stort sett funnet i områder som er utsatt for sol. Føflekker kan påvirkes av hormoner. Gravide kvinner og ungdom kan ha føflekker som forstørrer og mørkere. Som folk alder noen føflekker visne bort.

Normale føflekker er selv i størrelse, og måle ca 1/4 tommer. De er symmetrisk, noe som betyr at de vises den samme fra den ene side til den andre. Teksturen kan heves eller flat.

Farge

Fargen på en føflekk kan være alt fra rosa til kjøtt farget til lys brun. Fargen på en føflekk kan følge hudfarge. Mørkhudete mennesker produserer mørkere føflekker. En normal mol er enda i farge. Den kan ha falmet grenser, men de opprettholder den samme form som den mer pigmenterte området. Hvis en føflekk blir misfarget, er det mørkere i enkelte områder, men ikke jevnt fordelt. Dette betyr ikke at det er kreft. Atypiske føflekker vises på denne måten.

Atypisk Moles

En atypisk føflekk eller ikke-typisk føflekk vokser inn i ulike former og farger. Noen mennesker har en tendens til disse typer føflekker og det kan kjøre i familier. De er ikke kreft, men det er en høyere risiko for hudkreft (melanom), for folk som har atypiske føflekker. Enhver endring, for eksempel kløe, blødning, ødelagt hud eller smerte bør sjekkes av lege.

Forebygging

For å unngå risiko for hudkreft, bør en sol blocker brukes når noen gang huden utsettes for UV-stråler. En selvstendig undersøkelse av alle føflekker på huden bør gjennomføres en gang i måneden. Risikofaktorer er; personer som har en familiehistorie med melanom, og har mer enn ti atypiske føflekker eller mer enn 20 normale føflekker.

Skin Cancer

Ifølge Mayo Clinic, tegn på melanom og annen hudkreft følge ABCDE guide utviklet av American Academy of Dermatology:

A er for asymmetrisk form. Se etter føflekker med uregelmessig form, slik som to svært forskjellige utseende halvdeler.
B er for uregelmessig grensen. Se etter føflekker med uregelmessig, hakk eller scalloped grenser karakteristikker av melanomer.
C er for endringer i farge. Se etter vekster som har mange farger eller en ujevn fordeling av farge.
D er for diameter. Se etter ny vekst i en føflekk større enn ca 1/4 tommer (6 millimeter).
E er for utvikling. Se etter endringer over tid, for eksempel en føflekk som vokser i størrelse eller som endrer farge eller form.

Hvordan å behandle en brun flekk på huden

Hvis du har en brun flekk på huden din, bør du først finne ut at det ikke er hudkreft. Brune flekker kan oppstå for en rekke forskjellige grunner. De kan være fregner, pigmentflekker eller føflekker. Når du har fastslått at brune flekken er ikke farlig, kan du ta skritt for å bli kvitt det. Det finnes ulike behandlingsmetoder som kan visne brune flekker på huden. Enkle behandlinger inkluderer aktuell kremer du kan bruke hjemme. Det er også mer invasive og dyre behandlinger du kan ha gjort på din hudlege kontor.

Bruksanvisning

Se hudlege. Hvis du oppdager en ny brun flekk, er det en god idé å få det sjekket ut av legen din. Hvis flekken virker mistenkelig, kan legen utføre en biopsi for å bekrefte at det er ikke kreft.

Ta bilder av stedet. Du vil da ha en rekord å referere i tilfelle du merker endringer i den brune flekken. Når du tar bilder, legger en mynt ved siden av det slik at du har et referansepunkt for sin størrelse. Hvis du merker noen endringer i spot eksempel svingninger farge eller størrelse, bør du oppsøke lege.

Påfør en hud bleking krem til stedet. Det finnes en rekke bleking kremer tilgjengelig over-the-counter i de fleste narkotika og kosmetiske butikker. Den kremer arbeid for å gradvis lysere områder av mørk pigmentering. Med regelmessig bruk, bør brun flekk slutt visne så det går i ett med omkringliggende hud. Hvis du ønsker en mer alvorlig bleking krem, snakk med hudlege om en resept-styrke krem.

Bruk solkrem. Flertallet av brune flekker er forårsaket av soleksponering. Hvis du fortsetter å utsette huden din for solen, vil den eksisterende brun flekk mørkere og nye flekker vil danne. Påfør et høyt nivå SPF solkrem på huden din hver dag, selv på overskyede og regnværsdager. For ekstra beskyttelse, bruke klær som dekker området.

Få kjemisk peeling. Regelmessige kjemisk peeling bidra til å lette brune flekker. Kjemikaliene brenne de øverste lagene av huden, effektivt gir yngre og mindre sår hud under. Som et resultat av brune flekker er generelt mindre merkbar etter en serie av skreller. Snakk med din hudlege om hvilken styrke peeling er riktig for deg.

Tenk laserterapi. Under behandlingen vil intense laserlys målrette pigment i brun flekk. Spot vil bli brutt opp, og pigment absorberes av kroppens immunsystem. I tillegg stimulerer lyset kollagenproduksjonen slik at huden din vil se yngre og glattere.

Tips og advarsler

 • Øke sirkulasjonen via regelmessig mosjon og massasje. Dette forbedrer blodtilførselen til huden, noe som gjør for en sunnere hud.
 • Aldri gå utenfor uten riktig solbeskyttelse. Solens stråler kan forårsake hudkreft, rynker og solflekker.

Hvite flekker på huden på småbarn

Hvite flekker på huden på småbarn


To betingelser, Pityriasis alba og Tinea versicolor, kan føre til hvite flekker på huden av småbarn. En lege kan behandle dem lokalt, selv om det kan ta litt tid å bringe fargen tilbake til det normale.

Identifikasjon

Pityriasis alba er utseendet på hvite, skjellende flekker som spenner fra 1 til 2 inches i diameter og finnes i nakke og armer av barn. Tinea versicolor er forårsaket av en sopp som lever på huden og forårsaker ujevn farge.

Funksjoner

Mest vanlig hos ungdom og unge voksne i alderen 15 til 30 år gammel, kan tinea versicolor skje i alle aldre, småbarn inkludert.

Diagnose

En barnelege kan skrape en liten prøve av huden for å bekrefte diagnosen. Denne prosedyren er smertefri og innebærer å ta en prøve fra en av de misfargede flekker.

Behandling

Fungicider til lokal medisin behandler Tinea versicolor. En fuktighetskrem brukes sammen med solkrem for å hindre mørkere flekker i behandling Pityriasis alba. Med sistnevnte, kan legen også foreskrive aktuell steroid krem.

Betraktninger

Selv når begge forholdene er behandlet, kan hvite flekker forbli. Det kan ta i det minste flere uker før den friske huden justerer sin farge som passer omkringliggende hud.

Kan Cold Weather gir røde flekker på huden?

Dry Air

Røde flekker på huden kan være forårsaket av en rekke faktorer, men den vanligste årsaken i kaldt vær måneder, ifølge Physicians 'Desktop Reference nettstedet, er rett og slett tørr luft (tilstanden er så vanlig, faktisk, at leger henviser til tilstanden som "vann itch"). Mennesker stadig mister fuktighet gjennom huden ved normale Fordampingsavkjøling prosesser, og den tørre luften som finnes i kaldt klima og vintervær kan akselerere prosessen. Når vann fordamper, fravær av overflødig fuktighet i luften fører til at huden blir utarmet av sin naturlige smøring; når huden blir veldig tørr, kan det se ut som flaky eller rød med hvite, skjellende områder. Områdene mest påvirket er ansikt, hender, føtter, leggen og underarmer, selv om noen del av kroppen kan miste nok vann til å dukke opp røde og kladdete i kaldt vær.

Central Heat

Mens luften utenfor er generelt veldig tørr i kaldt klima, kan luftkvaliteten inne boliger og kontorer faktisk bidra til tørr hud forhold. Sentral varme og luft systemer er utviklet for å redusere fuktigheten som de tilstand luften, så mange områder er enten fuktig året rundt eller underlagt undertrykkende fuktighet i løpet av sommeren. Personer som arbeider i kontorer og bor i boliger med sentral varme og luft nesten konstant utsatt for tørke forhold under perioder med kaldt vær, slik at huden ikke gis muligheter til å rehydrere seg selv. I tillegg kan den kalde, tørre vind vanlig under kaldt vær plukke opp fuktighet på hudens overflate og bærer den bort, forårsaker at huden for å opprettholde en rød, irritert utseende. Av denne grunn, til personer som må være ofte ute i vintermånedene bør bruke fuktighetsgivende kremer og kroppen vasker holde huden hydrert, og de som bor i boliger med sentral varme og luft kan vurdere å bruke en luftfukter i løpet av vinteren.

Medisinske tilstander

Selv kalde, tørre forhold kan gjøre noens huden ser rød og flekkete, er noen personer med visse medisinske tilstander bare disponert for dette utseende. Når personer som lider av rosacea og eksem er utsatt for kulde, blåsende forhold, for eksempel, blir deres pre-eksisterende hud tilstand opphisset og fører til at huden blir rød og flekkete (denne tilstanden er noen ganger ledsaget av et utslett). Andre medisinske tilstander som virus og bakterieinfeksjoner kan også forårsake rød flekkete hud, og disse forholdene kan bli mer vanlig i løpet av kaldt vær som folk bruker mer tid på å dele plass med andre inne oppvarmede områder. Mens hudbalsam, kremer og lotions generelt lindre rød, flekkete hud i kaldt vær, bør de som mistenker at deres hud problemene er forårsaket av mer alvorlige medisinske tilstander oppsøke lege for riktig behandling.

Slik fjerner brune flekker på huden

Misfarging av huden er en tilstand som vanligvis rammer millioner av mennesker over hele verden. Denne tilstanden har mange medisinske termer inkludert leverflekker, hyperpigmentering, fregner, pigmentflekker og brune flekker. De mest alminnelige årsaker inkluderer konstant eksponering til solen, graviditet, medisiner, sykdom og aldring. Disse blemishes kan dukke opp hvor som helst på kroppen, spesielt i ansiktet. Ved å ansette følgende behandling, kan du effektivt fjerne brune flekker på huden din.

Bruksanvisning

•  Vask noen poteter og kutt dem i biter med en ren kniv. Pass på at du inkluderer huden. Du vil etter hvert snu dette til et lim som du vil gjelde på berørte områder. Poteter inneholder catecholase, noe som bidrar til å lysne huden.

Sett hakkede poteter i en blender til puré. Blend dem før de er deigaktig. Overfør pastaen i en ren bolle.

Vask det berørte området av huden din med antimikrobiell såpe og vann i ett minutt. Etter vask, bruke lim ved hjelp av hånden eller et rent redskap.

Masser potetpasta forsiktig over huden i en sirkulær bevegelse. Gjør dette i ca fem minutter og la på huden i 30 minutter.

Skyll av potetpasta med lunkent vann. Forsiktig klapp tørr med et håndkle før området er fritt for potetpasta.

Tips og advarsler

 • Du må ta kontakt med lege før du prøver noen selv-behandlinger for huden din.

Hva er årsakene til hvite flekker på huden?

Hvite flekker på huden har mange forskjellige årsaker, avhengig av type av plasteret. Noen flekker er rett og slett huden uten pigment, mens andre er skjellende hvite flekker som tyder på noen form for infeksjon. Noen hudsykdommer føre til hvite flekker å spre seg til andre områder av kroppen. Behandlingstilbud varierer, avhengig av årsaken til de patcher.

Vitiligo

Vitiligo er en hudsykdom som fører til hvite flekker vises på huden. Huden mister gradvis pigment på flere steder gjennom en persons kropp resulterer i tilfeldige hvite flekker på armer, ben og andre områder. Vitiligo er ikke farlig, men det kan være belastende fordi hudfargen ser ujevn og denne tilstanden er vanskelig å skjule. Kraftige dekke kremer som Derma Blend blir ofte brukt til å kamuflere patcher, men daglig bruk kan være tidkrevende.

Tinea Versicolor

Ifølge Mayo Clinic, er tinea versicolor en annen årsak til hvite flekker på huden. Tinea versicolor er en soppinfeksjon i huden som forårsaker pigment i huden blir lysere og usammenhengende. I noen tilfeller huden kan også se mørkere. Hvert tilfelle er forskjellig, men behandlingen er den samme. Du kan behandle denne type infeksjon med anti fungal kremer og lotions.

Eksem eller

Hvite flekker på huden kan også være forårsaket av hudsykdommer som eksem. Lawrence E. Gibson, er MD lege og skribent for Mayo Clinic. Han sier at generelt en hvit flekk på huden er ikke en grunn til bekymring. Barn med allergi pleier å ha eksem eller astma. Huden kan brekke med flere røde eller hvite flekker på torso, ben og armer. Imidlertid kan eksem også dukke opp i ansiktet og andre områder av kroppen også. Hvis lappene er forårsaket av eksem vil du legge merke til kløe og mild irritasjon. Se en lege for en riktig diagnose.

Idiopatisk guttate hypomelanose

Idiopatisk guttate hypomelanose er en annen hud tilstand som kan føre til hvite flekker på huden. Disse stedene er flate flekker som ligner rive dråper. Disse flekkene kan fremstå som en person blir eldre, og årsaken er ukjent. Lys terapi og laser behandlinger er vanlige metoder som brukes til å behandle disse plassene.

Hvordan eliminere mørke flekker på huden

Hvordan eliminere mørke flekker på huden


Hyppig eksponering for solen kombinert med den naturlige aldringsprosessen øker mengden av melanin i kroppen, noe som kan resultere i mørke flekker, som lever flekker, som lyte huden. Mens mange av disse mørke flekker er relativt harmløse, de kan være skjemmende, forårsaker en følelse av selvbevissthet. Det finnes en rekke behandlinger, fra naturpreparater til samme dag kirurgiske prosedyrer som kan bidra til å redusere forekomsten av og med eliminere mørke flekker.

Bruksanvisning

•  Gni sitronsaft over mørke flekker på huden din to ganger daglig, slik at saften tørke helt før du skylle huden med rent vann. Denne metoden kan føre til irritasjon for personer med sensitiv hud.

Skjær en potet i to og gni innsiden av potet mot den mørke flekken. Syren inne i potet juice kan gi lightening resultater. La saften tørke helt før du skyller huden med rent vann og gjenta igjen før sengetid.

Lag en hjemmelaget lyn maske ved å koke 1/2 kopp havregryn i 1/4 kopp vann. Som havreflakene begynner å mykne, rør inn 1 ss. av honning og bland godt. Påfør den myke blandingen til mørke flekker og la det tørke på huden før du skyller rent.

Kjøp en over-the-counter krem som inneholder hydroquinine og påfør kremen daglig. Hydroquinine kremer hjelpe selv ut pigment i huden, og vil i stor grad redusere forekomsten av mørke flekker på huden.

Prøv en resept tretinoin krem. Du må få en resept for tretinoin fra legen din, og siden de fleste mørke flekker bør undersøkes for å fastslå om de er skadelige eller ikke, det er en god idé å oppsøke lege uansett.

Diskuter samme dag prosedyrer som syre hud skreller og laser behandling med legen din for å finne ut om de er riktig for din tilstand. Hvis du har bare én eller to mørke flekker, er denne type behandling vanligvis ikke nødvendig, og kan bli kostbart. Disse typer prosedyrer er også noe smertefullt og kan føre til misfarging av huden eller arrdannelse som er like ille som de mørke flekker.

Tips og advarsler

 • Forhindre mørke flekker fra å vises på huden ved å begrense eksponeringen for sollys og bruke et sunt lag med solkrem når venturing utendørs.