Digidexo.com

achilles sene

Achilles sene skader hos barn

Akillessenen er den største sene i kroppen. Ligger i hælen, det er oppkalt etter en figur i gresk mytologi som eneste sårbarhet var hans hæl. Selv om akillessenen i seg selv ikke er spesielt sårbare --- kan den tåle opp til 1000 pounds av kraft --- det er en av de vanligst skadede sener i kroppen. Skade på akillessenen er forårsaket av en rekke forskjellige tilstander. Den vanligste akillessenen skade hos barn, men er Achilles senebetennelse.

Årsaker til senebetennelse

Senebetennelse refererer til betennelse i akillessene. Det kan være forårsaket ved å delta i aktiviteter som forårsaker betennelse, som for eksempel å kjøre uten å varmes opp, eller kjører på en skråning, for eksempel opp en trapp eller på en høyde. Bøye leggen for iherdig eller ofte er også en årsak til senebetennelse. I tillegg til disse vanlige årsaker, noe som resulterer i senebetennelse hos både barn og voksne, barn er utsatt for en type kalt sene enthesis. Enthesis er forårsaket av vekst spruter, noe som resulterer i inflammasjon av hælen.

Symptomer

Symptomer assosiert med senebetennelse, og / eller andre sene skader, er smerter i hælen. Smerten kan begynne enten under eller etter trening. Til tider kan smerte synes å begynne tilfeldig; dette tyder på at enthesis er årsaken. Smerten kan være vedvarende og kronisk (tilstede hele tiden) eller sporadisk (kommer i korte støt, spesielt etter trening). I tillegg til hæl smerter, hvis felles og hælbenet er hovne og beinet føles svak, da senebetennelse er den mest sannsynlige diagnosen av seneskade.

Behandling

Behandling for de fleste sene skader, inkludert Achilles senebetennelse, er å begrense bevegelse av senen. Dette kan gjøres ved å hvile, avstå fra aktivitet, iført en sport brace, eller en kombinasjon av disse tiltakene. Over-the-counter kan også anbefales smertestillende medikamenter (NSAIDs, eller ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler) til å behandle smerte som senen er healing.

Andre årsaker til akillessene paind

I tillegg til senebetennelse, er det tre andre store Achilles seneskader som forekommer i barn. Den første, kalt calcaneal apophysitis, kalles av repeterende muskelspenninger. Dette repetitive strain forårsaker stress på veksten plate av hælen, og skader akillessene. En stress brudd --- en hårfestet brudd i ankelen --- kan også forårsake smerter i hælen som kan forveksles for akillessene smerte. Til slutt, en tilstand som kalles plantar fasciitt oppstår som et resultat av seg utilbørlige sko, der vevet langs hælen bein blir betent, forårsaker smerte i hælen og akillessenen.

Forebygging

Det er flere tiltak som kan iverksettes for å unngå Achilles sene skader hos barn. Barn bør alltid bære komfortabelt, riktig montering sko, spesielt når du trener. Varmer opp og stretching, av foten, leggen, og ben, er viktig før du kjører eller gjør annen trening. Når oppgaven er utført, bør barna gradvis øke tempoet og intensiteten i sine sportslige aktiviteter. Endelig en skikkelig nedkjølt anbefales etter trening.

Hvor å Fastsette Achilles sene problemer

Akillessene er en sterk sene som forbinder leggmusklene med foten. Idrettsutøvere, turnere og løpere har høy risiko for problemer med akillessenen. Men dårlig aircondition idrettsutøvere --- spesielt de som spiller tennis, basketball og fotball --- samt dansere er høyest risiko. Stretching og condition øvelser er viktige i forebygging av akillessenen skader.

Bruksanvisning

•  Legg merke til tegn og symptomer. Symptomene på Achilles senebetennelse som regel dukke opp gradvis og blitt mer markert over tid og med økt aktivitet. Disse inkluderer tetthet i senen, hevelse i senen med varme og smerte ved berøring, smerte når du løfter opp på tærne eller skyve med tærne, smertefull hæl på første vandre og begrenset utvalg av bevegelse.

Se din lege eller sportsklinikk. Initial diagnose av Achilles senebetennelse eller rift er basert på en fysisk eksamen og din sykehistorie. Hvis legen mistenker en tåre eller brudd, er diagnosen noen ganger bekreftet av magnetic resonance imaging (MRI). Hvis du er 40 eller eldre, be om en kolesterol test, fordi høye nivåer kan øke risikoen for skader.

Nonsurgical behandling for Achilles bursitt (betennelse) eller senebetennelse inkluderer glasur senen området, bruk av over-the-counter-steroide anti-inflammatoriske legemidler som ibuprofen eller acetylsalisylsyre og hvile. Hev benet mens du hviler og unngå overforbruk av beinet ved å gå eller sparke. Casting beinet er kontroversiell, og noen orthopedists anbefaler kirurgisk reparasjon for sine yngre aktive pasienter.

Kirurgisk reparasjon av akillessene skader er sjelden nødvendig. En fremgangsmåte for kirurgisk reparasjon innebærer å gjøre et snitt på baksiden av ankelen, fjerne skadet vev og koble endene av senen. I en annen kirurgisk behandling for brudd, blir de to endene av den knuste sene sutureres sammen.

Hint

 • Utføre stretching og styrke før engasjerende i noen idrett aktivitet. Strekk Achilles sener ved vendt mot en vegg, og setter ballen til venstre fot mot veggen med hælen på gulvet. Len deg forover, trykk venstre hofte mot veggen og strekke hele foten i 10 sekunder. Gjenta med høyre fot. Gradvis øke lengden og intensiteten i treningen din, unngå plutselige påkjenninger på bena eller ankler. Wear høy kvalitet kjører eller joggesko; sørge for at de er en god passform. Ta deg tid til å komme seg mellom idrettsbegivenheter; gi din vev tid til å reparere og gjenoppbygge seg selv før du spiller et annet spill. Unngå eller avbryte stillesittende livsstil; ikke bruke sko med hæler. Disse har en tendens til å forkorte og stramme sener, noe som gjør dem mer utsatt for smerte og skade med enda mild bevegelse.

Achillies sene skader

Akillessene forbinder hælen til leggmuskelen. Når leggmuskelen forkorter, trekker akillessenen og flytter foten nedover, noe som åpner for slike bevegelser som hopping, løping, går og står på tærne. Selv om akillessene er i stand til å bære 1,000 pounds av makt eller mer, er det også utsatt for skade.

Årsaker

Det er mange årsaker til Achilles sene skader. Iført høye hæler eller sko med for mye eller for lite demping, støtte eller bevegelseskontroll kan skade akillessenen. Visse medisiner kan også svekke senen, noe som øker risikoen for skader. Andre årsaker til skader inkluderer atletiske aktiviteter som setter stress på akillessenen og lidelser i bein og føtter som misdannede hæl bein.

Typer

Den vanligste skadetypen kalles Achilles tendinose, og er en gradvis forverring sårhet i senen. Achilles senebetennelse er lik Achilles tendinose, men forekommer ikke i akillessene selv. En annen akillessene skader som kan forveksles med Achilles tendinose er Achilles senebetennelse, en betennelse i akillessenen. Akillessene ruptur er en rift i senen, og tennis etappe er en strekning eller rive av krysset mellom akillessenen og leggmuskelen.

Symptomer

Smerter i akillessenen er et vanlig symptom på alle Achilles sene skader. Den "klypetesten" kan brukes for å detektere smerte tidlig. For å utføre testen, knip opp og ned akillessene med tommel og pekefinger. Hvis senen føles sår det kan indikere et problem. Andre symptomer avhenger av typen av skader og kan omfatte stivhet, hevelse og en følelse av treghet i benet. Fordi ulike skader kan ha de samme symptomene, bør du oppsøke lege for en spesifikk diagnose.

Behandling

Behandlingen avhenger av type akillessene skade. Relativ hvile, stretching, massasje, styrke leggen, fysioterapi og is terapi kan hjelpe behandle Achilles tendinose, Achilles senebetennelse, Achilles tenosynovitis og tennis etappe. Behandling for akillessene ruptur er annerledes, som krever umiddelbar immobilisering og eventuelt kirurgi. Aktivitet vil bare gjøre bruddet verre.

Forebygging

Lytt til kroppen din. Hvis din akillessene er sår, stoppe den aktiviteten som kan være årsaken til smerter og løse problemet. Hvis du har problemer som høye buer eller ben av litt forskjellige lengder, kompensere ved å bære rett par sko. Varm opp før treningen ved å gå eller å gjøre en tilsvarende lav effekt aktivitet. Strekk ryggen, hofte, lår og legg muskler før og etter trening. Et annet forebyggende tiltak er å styrke leggmuskulaturen; mange mennesker med akillessene problemer har svake leggen.

Hvorfor har jeg Klumper på Mine Achilles Sener?

Hvorfor har jeg Klumper på Mine Achilles Sener?


Akillessene kobler kalv muskler på baksiden av ankelen. Det er ikke vanskelig å stamme denne senen, spesielt over tid, og det kan til slutt ende opp med mild hevelse eller klumper i det.

Tilstand

Klumper i akillessenen kan indikere kronisk Achilles senebetennelse. Dette er en avansert form for senebetennelse som resultat dersom de tidligere stadier av akutt senebetennelse ikke er skikkelig behandlet.

Årsaker

Achilles tendinitis kommer om fra overforbruk av senen, enten ved plutselig økende aktivitet, ikke tillater nok nedetid mellom aktiviteter eller using svake leggen, per Mayo Clinic. Kjører oppoverbakke eller på føttene som slår innover, eller overpronate, kan også føre til senebetennelse.

Sko

Shoe typen kan også spille en rolle i senebetennelse som fører til knuter eller klumper. Høye hæler forkorte Achilles sener, som så kan overexerted i flate sko, og en endring i trening sko kan også bidra.

Behandling

En kald pakke kombinert med hvile senen hjelper lindre tilstanden, som betyr iført en hæl pad mens senen er healing.

Avansert behandling

A spesialister kan være nødvendig for riktig behandling; de kan anbefale anti-inflammatoriske medisiner, taping beinet for å støtte senen eller bruke en cast. Kirurgi, kan idrettsmassasje, ultralyd behandlinger eller orthotics, som er støttende innleggssåler, også bli foreslått.

Achilles sene skader

Akillessene fester leggmuskelen til helbrede bein rett bak ankelen. Den styrer funksjoner som tillater foten å bevege seg opp eller ned. En akillessene skade oppstår når senen blir skadet eller separert fra benet. Achilles smerter ofte føles som en slagskade, men hvis venstre ubehandlet mobilitet av foten og ankelen blir kompromittert.

Symptomer

Smerter forbundet med en akillessene skade inkluderer en verkende, sår følelse sammen med stivhet i hælen området. Det er mulig å føle symptomene hvor som helst på senen, som strekker seg fra hælen til leggmuskelen. Smerte er ofte følte etter perioder med hvile ankelen og vil øke med aktivitet. Etter aktivitet, vil smertene bli intensivert.

Årsaker

Achilles sene skader er vanlige når en person øker sin aktivitet raskt uten å bygge opp til det. Dette bevirker belastning på senen området, noe som resulterer i små rifter til senen. Hvis aktiviteten fortsetter på et høyt tempo, ikke sene ikke har tid til å gro skikkelig. Dessuten er en person med flate buer mer utsatt for en Achilles skade.

Diagnose

Undersøkelse av en lege for diagnose innebærer å vurdere omfanget av bevegelse i senen og dens tilstand. Ytterligere undersøkelser utføres gjennom et røntgenbilde av skjelettet. En MR eller ultralyd av det myke vevet brukes til å fastslå omfanget av skaden.

Behandling

Behandling for en akillessene skade varierer basert på skadenivået. En tidlig diagnose er behandlet ved immobilisering av senen, redusere inflammasjon og fysioterapi. Senen er immobilisert med en støpt eller går boot for å begrense belastningen på senen og fremme riktig helbredelse. Bruke isen til sene sammen med anti-inflammatoriske medisiner vil redusere hevelse og smerter i området. Fysioterapi vil styrke sener og utdanne pasienten på forsvarlig drift og bevegelsesteknikker. Kirurgi er nødvendig for alvorlige skader tilstander eller tilfeller der annen behandling ikke responderer. Healing kan ta opptil seks måneder.

Forebygging

Forebygging av Achilles sene skader oppnås ved å bygge styrke i leggen sammen med skikkelig strekke leggen og ankelen før aktivitet. Bære en sko som har vært i god form for foten type og aktivitetsnivå, noe som vil gi støtte til sener og muskler. Tilpassede orthotics kan være nødvendig for ekstra støtte.

Achilles sene Vs. Gikt

Ved første øyekast kan det ikke virke som gikt og Achilles senebetennelse vil være relatert. Gikt innebærer problemer med bein og Akillestendenitt avtaler med en bestemt sene. Men ifølge Seton Family of Sykehus, gikt er en risikofaktor for Achilles senebetennelse.

Gikt

Gikt angrep oppstår når urinsyre i blodet krystalliseres i leddene. Dette skjer når urinsyrenivået i blodet blir for høyt, enten fordi kroppen ikke kan kvitte seg med det gjennom urinen, eller du spiser mat som er for høy i puriner.

Tegn og symptomer

En gikt angrep er vanligvis preget av skarp smerte som kan bli uutholdelig i løpet av en dag. Den smertefulle området vil føle deg varm å ta på og vil se røde og hovne. Det vil også være svært øm. Rundt 90 prosent av angrepene er i leddene i de store tær, men andre ledd, for eksempel ankel, kne, håndledd og fingre, kan også oppleve gikt. Angrep vare alt fra tre til ti dager med uregelmessige perioder mellom angrepene. Over tid, kan angrepene skje oftere og med større intensitet.

Achilles senebetennelse

Akillessene hjelper til med gåing, løping og opprettholde balansen. Selv om det er den sterkeste senen i kroppen, kan det tretthet, bli betent og utvikle seg til senebetennelse. Akutt Akillestendenitt kommer raskt og forårsaker smerter i hælen der sene fester. Kronisk Achilles senebetennelse kan føre til utvidelse av hælen og sene.

Gikt i akillessene

Som gikt blir en kronisk tilstand, kan det til slutt angripe andre leddene i tillegg til stedet for det opprinnelige angrep. Denne sekundære gikt angrep kan også forekomme i akillessenen, selv om det ikke er en felles. Gikt kan selv forlate tophi (store krystallisert urinsyre innskudd) på senen som kan føre til at hælen til å bli forstørret. Gikt smerte kan forveksles med Achilles senebetennelse på dette punktet.

Alvorlig tilstand

På sitt verste kan gikt føre til en spontan ruptur av akillessenen, ifølge en National Institutes of Health kasuistikk. Dette er en sjelden tilstand. Urinsyregikt ble oppdaget som årsak når Gikttofi ble funnet på slutten av de ødelagte sener.

Achilles sene problemer

Achilles sene problemer


Akillessene er et band av bindevev som fungerer som en kontakt fra hælen av foten til leggen. Akillessene kontrakter og strekker hver gang du tar et skritt og er underlagt hele kroppsvekten. Problemer og skader kan oppstå på akillessene med overforbruk, dårlige sko og uriktig stretching.

Årsaker

De fleste Achilles seneplager skyldes using det eller øke belastningen det har å bære for fort. For eksempel kan en løper øke sine miles 4-12 miles, ikke å gi nok tid for sene til å styrke og tilpasse seg økningen. Eller, kan det oppstå problemer når du bare trene eller spille en sport en dag i uken og legge for mye belastning på senen plutselig.

Noen ganger Achilles problemer er forårsaket når en idrettsutøver har ikke de riktige sko for å støtte ankelen området. Andre grunner for Achilles senebetennelse er dårlige sko og eller innleggssåler, stramme kalver, overdreven oppoverbakke løping, høyhælte sko på jobb forkorte senen, ikke strekke før og etter en treningsøkt, føtter som ruller innover under trening (over-pronasjon) og sko som ikke korrigere pronasjon.

Problemer

Achilles problemer kan deles inn i to kategorier; Achilles senebetennelse og Achilles tendonosis. Achilles tendonosis er begynnelsen av problemet, hvor senen begynner å svelle og forårsake smerte. Hvis du ikke gjøre noen justeringer i dine sko eller ditt treningsprogram senen vil begynne å få tårer og dette kalles Achilles senebetennelse. Hvis du fortsetter å begrense bruken av senen, uten å la det gro, kan du ende opp med en sprukket sene der operasjon er nødvendig for å sette den på igjen.

Symptomer

Symptomer på Achilles senebetennelse er smerter, stivhet eller ømhet hvor som helst i hælen og Achilles området. Smerten er mest merkbar når du våkner opp etter hvile hele natten. Ved å trykke på senen noen ganger fører til ekstrem smerte. Du kan merke en endring i omfanget av bevegelse av senen, med andre ord, du kan ikke være i stand til å løfte opp på tærne så mye som før.

Se legen din for en diagnose på din tilstand. Han kan bestille en X-ray eller MR for å se omfanget av skaden.

Behandling

Behandling for senebetennelse inkluderer resten. Stoppe all idrett for en tid vil tillate sene til å begynne å gro. Ice området i 20 minutter hver time. Ta ibuprofen eller en anti-inflammatoriske medisiner den første uken av utvinning. Legen din kan sende deg til fysioterapi.

Forebygging

Kontroller at du har riktig montering sko og gode innleggssåler for å holde Achilles problemer oppstår. Bytt ut skoene dine hver 3. måned hvis du er en idrettsutøver. Prøv å trene moderat minst tre ganger i uken for å holde senen fleksibel. Strekk forsiktig, før og etter, hver gang du trener, eller spille en sport. Gradvis øke miles, hvis du er en løper.

Hva er behandlingen for Achilles sene Delvis Rupture?

En delvis ruptur av Achilles oppstår når sene er delvis revet. Det føles som en skarp smerte, med stivhet om morgenen og redusert mobilitet. Delvis tårer av akillessenen oftest oppstår til idrettsutøvere. Spesielt de som konkurrerer i idretter som krever mye hopping, løping og kasting.

RICE

Den vanligste behandlingen for en Achilles delvis ruptur er å følge RICE rutine for de første to eller tre dager: hvile, is, komprimere, heve.

Iboprofen og Taping

I tillegg til RICE behandling, omfatter en felles behandling av en delvis rive av akillessenen å ta ibuprofen å redusere hevelse og å tape eller pakk ankelen for å hindre overdreven bevegelse.

Fysioterapi

Hvis rive er spesielt ille, kan styrke og condition arbeidet med en fysioterapeut være nødvendig.

Cast

Alvorlige tårer også ofte kreve plassere ankelen i gips i fire til seks uker.

Kirurgi

De fleste partielle rupturer av akillessenen ikke krever kirurgi, men dette kan være nødvendig i de mest alvorlige tilfellene.

Om Achilles sene Forlengelse hos barn

Om Achilles sene Forlengelse hos barn


En sene er en sterk, tau-lignende, bindevev som forbinder muskelen til beinet. Når muskelen kontrakter, trekker senen benet og fører til bevegelse av en joint. Den sterkeste senen i kroppen er akillessenen, som har fått navnet sitt fra den mytologiske Achilles og betyr et område av stor svakhet tross for sin samlede styrke. Akillessenen fester leggmuskelen av beinet til hælen slik at en person til å gå, stå, løpe og hoppe. Hos barn er det akillessenen koblet til en vekst plate i hælen og er utsatt for skader. Sene forlengelse, også kjent som snor utløsning eller tenotomy, er utført hos barn først og fremst fordi akillessenen har forkortet eller kontrahert.

Diagnose

Helsepersonell vil bruke fysisk undersøkelse, subjektiv undersøkelse, røntgen og ultralyd for å diagnostisere behovet for å rette akillessenen.

Årsaker

Ifølge Natarajan og Ribbans, årsaker til pediatrisk akillessenen engasjement er: medfødt, utviklingsmessige, traumatisk og nevrologisk.

Medfødte årsaker kan omfatte, medfødt vertikal Talos, en uvanlig fødsel defekt som er preget av en alvorlig, stiv flat fot; og klumpfot, en vanlig fødsel defekt der akillessenen kan inngås og bein i foten er malrotated.
En felles utviklings årsaken er idiopatisk toe-walking som går på tip-tær uten noen åpenbar grunn. I utgangspunktet, de fleste småbarn tå-tur, men etter hvert vokse ut av det. Et barn som fortsetter å toe-tur etter tre år bør vurderes av helsepersonell for nevrologiske eller nevromuskulære sykdommer.
Nevromuskulære årsaker inkluderer cerebral parese, ryggmargsbrokk, ryggmargsskade eller svulster, lammelser, og ulike typer muskeldystrofier som Duchannes.
Traumatiske årsaker kan inkludere Server syndrom som er en midlertidig betennelse i akillessenen sekundært til over-bruk gjennom friidrett eller vekst spruter.

Fordelene av behandling

Fordelene ved behandlingen inkluderer redusert ankel, legg, eller foten smerte; økt fleksibilitet av ankel og fot; omstillingen av foten for økt gangart (måten en går), og slik at bevegelse og hvis barnet ikke kan gå. Behandling kan også forebygge kontrakturer (stivne av en joint i en posisjon).

Ikke-kirurgisk behandling

Ifølge Maffulli og Almenkinders, bør den innledende behandling av forkortede sener være ikke-operative. Korrigerende manipulasjon og serie anvendelse av kaster, etterfulgt av calcaneal tenotomy og utgivelsen av en avvikende tendoachilles sene hvis det blir funnet, skal lykkes i minst 85 prosent av pasientene som blir først behandlet noen dager etter fødselen. Serie avstøpning er lik iført kjeveortopedisk bukseseler. Som foten retter, er den tidligere cast fjernet og erstattet med en annen cast. Noen leger foretrekker å bruke bukseseler som foreldre kan plassere og fjerne seg. Denne metoden kan ta to år til fire år. Med serie casting, barnet vanligvis kan leke og gå.
Barn med mindre alvorlige clubbing kan være i stand til å bære orthotic sko snarere enn avstøpninger.
Fysioterapi og vanlige tøyningsøvelser kan strekke akillessenen og lindre smerte.

Kirurgisk behandling

Tradisjonell åpen kirurgi der en 6 til 8 cm innsnitt er gjort ovenfor hælen. Senen er kuttet, strukket, og deretter festes på nytt. Barnet blir satt i en under-the-knee cast i ca seks uker for å immobilisere området.
Perkutan forlengelse innebærer å sette inn en tenotomy kniv like over hælen og igjen like under sene sin innsettingspunktet i leggen. Denne prosedyren skal løsne senen. Igjen, er barnet plass i en under-the-knee støpt i ca seks uker. Perkutan forlengelse kan utføres under lokalbedøvelse og som et poliklinisk prosedyre.

.

Betraktninger

Etter kirurgisk eller ikke-kirurgisk forlengelse, skal pasienten fortsette å trene området hjemme
henhold til terapeutens instruksjoner. Unnlatelse av å gjøre dette kan føre til stivhet og kontrakturer. Ankelen / foten brace må brukes konsekvent for pålitelige resultater. Barnet holder vanligvis evnen til å gå / løpe med spenne på. Tenotomy (akillessenen forlengelse) kan gjøres på poliklinisk basis.

Risiko

Risikoen ved enhver operasjon omfatter blødning, infeksjon og død (vanligvis sekundært til anestesi). Risikoer spesifikt knyttet til tenotomy inkludere de nevnte pluss en sjanse for at en annen operasjon kan være nødvendig for ytterligere korreksjon.

Hvordan behandle en Achilles gjete skaden

Hvordan behandle en Achilles gjete skaden


Akillessene forbinder musklene på baksiden av leggen til hælen bein, og det er brukt nesten hver gang du bruker din fot. Skader til det ofte resultere fra å ta del i en aktivitet som du ikke er skikkelig aircondition, eller fra en enkelt episode av overaktivitet, for eksempel Hekkeløp eller høy hopping.

Bruksanvisning

Hvil beinet. Minimer aktivitet og holde av foten. Ellers vil healing bli svekket.

Bruk ice tre eller fire ganger om dagen i 15 minutter om gangen. Dette vil redusere betennelser og nummen smerte.

Påfør varme til området etter de første 24 timer dersom hevelsen har gått ned. Bruk varm soaks, en varmepute eller varme salver.

Pakk den skadde ankelen med en elastisk bandasje. Kompresjonen vil bidra til å holde den immobile og tilrettelegge for healing.

Hold beinet hevet så mye som mulig. Dette bidrar til å holde svelling på et minimum.

Bruk krykker eller annen støtte for å gå i minst 72 timer hvis du har en moderat til alvorlig forstuing. Hvis foten er støpt, trenger du støtte for en lengre periode.

Ta ibuprofen eller paracetamol for mindre smerte. Ibuprofen vil også bidra til å redusere betennelse.

Tips og advarsler

 • Hvis du er utsatt for Achilles sene skader, bør du gjøre riktig condition og varme-ups før du deltar i sport eller trening.
 • Helbredende klokkeslett er vanligvis 2 til 10 dager for en mild belastning, 10 dager til seks uker for en moderat belastning, eller 6 til 10 uker for en alvorlig belastning. Gjentatte skader kan ta lenger tid å helbrede og er mer utsatt for komplikasjoner.
 • Se en lege dersom symptomene ikke begynner å minske i løpet av en passende tidsperiode (se parametrene ovenfor), eller dersom skaden synes å være alvorlige. Foten kan trenge å bli støpt, eller det kan være mer omfattende skader enn bare en forstuing eller belastning.
 • Hvis symptomene vedvarer eller hvis du har spesielle medisinske tilstander eller problemer, anbefaler vi at du kontakter lege. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Achilles seneskade Symptomer

Hensikten med en sene er å koble en muskel til et bein. Akillessenen er en sterk sene som forbinder hælbeinet til leggmuskelen på baksiden av benet. Det er senen som er mest tilbøyelige til å briste. En skade på akillessenen er en vanlig tilstand som oppstår med idrettsutøvere.

To typer

Achilles senebetennelse fører til sårhet og stivhet i leggen. En Achilles ruptur eller "tennis leg" er en rift eller brudd på leggmuskelen.

Symptomer

En plutselig snap eller en følelse av at du er sparket i baksiden av beinet er et vanlig symptom på akillessene ruptur. Dette er sammen med smerter og hevelse i hælen.

Årsaker

Plutselig tar opp anstrengende øvelser kan stamme akillessene. Aktiviteter som trappetrinn klatring, langdistanse løping og selv bivirkninger av medisiner som kortison (steroider) og Ciprofloxacin (et antibiotikum) er mulige årsaker.

Behandling

Skader krever administrasjon av medisiner til lindring av smerte og redusere hevelse. Kirurgi for å reparere skaden av en lacerated eller sprukket sene er den vanligste tilnærmingen.

Forebygging / løsning

Nøkkelen til å hindre Achilles sene skader er ved å legge strekker rutiner for å varme opp musklene før trening. Også bruke sko med skikkelig støtte og unngå anstrengende klatreaktiviteter.

Hva skjer med en Smashed Achilles Heel?

Hva skjer med en Smashed Achilles Heel?


I motsetning til gresk mytologi, trenger mennesker ikke har akilleshæler, vi har Achilles sener. Den sene går fra hælen opp på baksiden av leggen; den er oppkalt etter legenden om Achilles 'fatal svakhet, hans hæl. De fleste Achilles sene skader er lett diagnostisert og behandlet. De er mest vanlig hos idrettsutøvere, spesielt tennis og fotball spillere, på grunn av den kontinuerlige hæl-til-bakke pounding involvert i de idretter.

Achilles tendinose

Achilles tendinose er et kronisk problem som gjør senen smertefullt å berøre, men ikke forårsaker hevelse eller betennelse. Achilles tendinose kan forårsakes av mange små rifter i senen. Dette kan begynne uten varsel og forverres over tid. De beste måtene å behandle Achilles tendinose strekker senen daglig, gjennomgår fysioterapi eller bruke skoen setter inn.

Achilles senebetennelse

Achilles senebetennelse oppstår når senen blir betent eller irritert. Det kan være forårsaket av overforbruk av akillessenen eller ved rett ut slående hælen på bakken. Achilles senebetennelse bør behandles så snart som mulig, fordi tilstanden vil forverres hvis venstre ubehandlet. I mindre saker, hvile og av og til glasur senen bør redusere hevelse. I mer alvorlige tilfeller kan krykker eller sene immobilisering være nødvendig.

Mørbanket Heel

Noen ganger hopper fra store høyder eller bruke for mye press på baksiden av hælen under atletisk aktivitet kan knuse hælen. Dette er ofte forvekslet med en akillessene skade fordi hælen er nær senen. En forslått hæl vil skade å gå på og føler anbud. Hvis du opplever en kvestet hæl, is området daglig og satt svært liten vekt på det før det har grodd.

Seneruptur

Akillessene er ganske sterk, men alvorlige ulykker kan resultere i en skade som krever ortopedisk kirurgi. En full brudd deler akillessenen, slik at den ikke lenger forbinder med leggmuskelen, typisk immobilisering av personen. Hvis det er en sjanse for at din akillessene er revet, må du oppsøke lege umiddelbart.

Ankel sene smerter

Flere hoved sener ligger i ankelen, inkludert akillessene, den største og sterkeste i kroppen, fremre og bakre tibial sener og peroneal sene (inne en del av ankelen). Folk kan lide av flere typer ankelen sene smerter som stammer, senebetennelser, seneskader, blåmerker og sprukket eller revet sener. Behandling kan inkludere aktuelle programmer, medisiner og rehabilitering øvelser.

Effekter av Rest & Ice

Personer med sene smerter, for eksempel forstuing eller senebetennelse, i anklene er ofte beskjed om å hvile og holde av føttene sine så mye som mulig. Dette sikrer skaden og smerten blir ikke noe verre. Ice kan hjelpe kontroll betennelser og smerte. Ice forårsaker vasokonstriksjon som bremser bevegelsen av blodstrøm og lymfe væske, noe som kan føre til hevelse. Is kan påføres med kjøleelementer for å holde kulde komprimert mot skade. Heving av ben over hjertet kan også styre betennelse.

Typer av medisinsk behandling

Ibuprofen, naproxen og andre anti-inflammatoriske medisiner kan også kontrollere betennelser og smerte. Disse medikamentene er Cox-2-hemmere. De forhindrer Cox-2 enzymer og prostaglandiner, som er kroppens naturlige reaksjon, fra helt å svare på en ankelskade eller belastning. Aktuelle salver som Bengay kan også gi en viss lindring for ankel smerter, spesielt milde stammer. Leger kan gi steroider for mer alvorlige skader eller smerter.

Andre typer behandling

Enkle tøyningsøvelser kan bidra til å avlaste ankelen smerte. For eksempel kan en person stå i nærheten av en vegg, flytter den ene foten tilbake og strekke hennes akilleshæl, noe som kan bidra til å lindre smerte. Stretching kan fremme blodstrømmen til ankelen senen etter betennelse har blitt redusert eller sunket. Utføre lys kalv høyninger kan også fosterhjem blodtilførselen til området. Ifølge Injurytreatment.com bør styrke programmer starter først når skaden ikke er smertefullt å berøre. Masserer ankelen kan også lindre smerter og betennelser ved lindrende stivhet.

Advarsel

Folk bør være spesielt forsiktig med akillessene smerte som det kan føre til en sprukket akillessene. Foruten vektløfting, kan sprintere være spesielt utsatt for ødelagte Achilles sener. Dr. Stephen M. Pribut, en podiatric idrettsmedisin spesialist, sier, "krefter opp til 12 ganger kroppsvekt kan oppstå under sprinting." Plutselige økninger i trening eller hastighet ofte føre til Achilles eller ankelen senen smerte eller skader. Full utvidelser på kalv høyninger (en vektløfting øvelse) med tunge vekter kan også forårsake ankelen sene smerte eller skader.

Time Frame

Det er ingen fast tidsramme fra vinne ankel senen smerte fra en forstuing eller skade. Folk som tar en proaktiv tilnærming under healing prosessen er sannsynlig å komme raskere. Dessuten kan ankel senen smerte fra mer alvorlige skader ta lengre tid å helbrede.

Om Achiles sene smerter

Akillessene er bindevev som forbinder hælen til kalven musklene i leggen. Akillessenen er ansett som den sterkeste sene i kroppen, å motstå betydelig kraft fra daglige aktiviteter og mosjon.

Årsaker til Achilles sene Pain

Smerter i akillessenen kan knyttes til en rekke årsaker, blant annet upassende sko, overforbruk, forskyvning og ulykke eller skade. Det er to hoved lidelser som er kilden til akillessene smerte: Achilles senebetennelse og Achilles tendonosis.

Achilles senebetennelse er betennelse i akillessene. Denne tilstanden utvikler seg ofte inn i Achilles tendonosis, eller degenerasjon av sene, noe som kan forårsake mikroskopiske rifter i vevet.

Achilles sene smerter Symptomer

Akillessene smerte er vanligvis en gradvis prosess som er preget av sårhet og stivhet. Smerten er vanligvis ledsaget av smerter, stivhet, sårhet og ømhet. Denne smerten oppstår ofte under leggmuskelen. Områder i ømhet har ofte intense smerter, spesielt hvis senen blir klemt eller hvis noen legger press på baksiden av senen.

I tilfelle av vev degenerasjon, kan den sene kan bli utvidet og knuter kan utvikle hvor vevet er skadet eller døende.

Hvis smertene kommer plutselig og er ledsaget av en høy lyd, kan det være en akillessene ruptur eller rive.

Diagnostisering av akillessene smerte

Diagnostisering av akillessene smerte vil innebære en undersøkelse av foten og ankelen for å fastslå omfanget av bevegelse, muskelrespons, og tilstanden til sene og vev. Noen leger vil ofte bruke røntgenstråler, ultralyd eller en MR for å bestemme alvorligheten av skaden.

Behandling av akillessene smerte

Behandling for akillessene smerte innebærer ofte hvile, muskel styrke og fysioterapi i de tidlige stadier av skade. Dette løpet av behandlingen inneholder is og oral medisin for å redusere hevelse, betennelse og smerter. Fysioterapi er inkludert for styrke øvelser, re-opplæring for gåing og løping for å redusere virkningen, og massasje for soft-tissue healing.

Hvis smertene skyldes et brudd eller rive, er immobilisering av benet ofte nødvendig å redusere belastningen og styrken av virkningen fra å gå.

I noen tilfeller er kirurgi nødvendig hvis ikke-invasive metoder ikke er vellykket i avtagende smerte og gjenopprette akillessene til normal tilstand.

Forebygging av akillessene smerte

Akillessene smerte kan forebygges ved å opprettholde forsvarlig helse, spesielt om regelmessig mosjon, samt å sørge for at oppvarming og stretching skjer før og etter trening.

Ikke å ha riktig fottøy kan føre til at akillessenen å overkompensere for manglende stabilitet, forårsaker en økning i smerter og betennelser. Velge riktig fottøy innebærer å finne riktig demping, bue høyde og vektfordeling. Hvis problemene fortsetter, kan ha tilpassede sko laget være gunstig i å ta alle disse kravene i betraktning, og gi deg en bedre sjanse til å redusere smerte.

Hvordan diagnostisere Achilles senebetennelse

Hvordan diagnostisere Achilles senebetennelse


Akillestendenitt kan presentere på forskjellige måter. I sin verste form, kan det gjøre hvert steg agonisingly smertefullt. Det kan også begrense deltakelsen i nesten alle atletisk aktivitet. Lær hvordan å gjenkjenne tilstanden og har den behandlet.

Bruksanvisning

gjenkjenne symptomene på Achilles senebetennelse. Symptomer omfatter smerter like over hælen og strekker seg opp mot din kalv. Du kan også oppleve smerter i det samme området når du går opp trappen, gå eller løpe opp bakker eller trener generelt. Du kan også ha en følelse av fylde i området.

Undersøk leggen. Se etter ømhet starter på baksiden av hælen og som strekker seg oppover til kalven. Du kan finne en bump, noen ganger anbud, i samme område.

Gjennomgå nyere historie for noen av de vanligste årsakene til Achilles senebetennelse. Årsaker inkluderer en plutselig økning i fysisk aktivitet, en økning i miles du kjører per uke eller deltakelse i basketball spill, spesielt turneringsspill. Vær også oppmerksom på om du har begynt å gå eller løpe opp bakker eller trapper, har lagt trening for å øke din kalv styrke eller hvis du har endret fottøy.

Kontakt legen din hvis du har en kombinasjon av disse elementene, siden sannsynligheten for Achilles senebetennelse er høy.

Tips og advarsler

 • Det finnes to typer av kronisk Achilles sene problemer. Hvis du har betennelse og sårhet, er årsaken som regel knyttet til en aktivitet eller skade. Hvis det ikke er sårhet, men du har en følelse av fylde i nærheten av senen, aldring og degenerasjon av senen probabably er de skyldige.
 • En avrevet sene er vanligvis en plutselig hendelse, akkompagnert smerte og en manglende evne til å stige opp på tærne på den skadde foten.
 • En liten muskel kalt plantaris muskelen kjører i tett tilnærming til leggen. Denne muskelen har kroppens lengste sene - en egenskap som gjør det til en førsteklasses kandidat for ruptur. Dette er en plutselig, smertefull hendelse, ofte beskrevet som blir skutt i ryggen av beinet med en pellet pistol. Forskjellen mellom denne skaden og en total Achilles rive er leggmuskelen fortsetter å arbeide. En delvis rive av en akillessene kan noen ganger etterligne et plantaris ruptur. Det er viktig å søke legehjelp for å skille mellom de to.
 • Achilles senebetennelse er forbundet med en økt risiko for seneruptur. Det er derfor det er viktig å ta vare på problemet tidlig.

Hvordan strekke Leg Sener

Hvordan strekke Leg Sener


Unngå skader på sener i bena ved å følge noen enkle strekker bevegelser før du trener. Achilles sener fra kalver til hæler er fremtredende nettsteder for sene skader som senebetennelse. Akillessene hjelper peke tærne og kontrakter i løpet av idretter som løping, hopping, ski eller sykling. Du har også sener festet rundt knærne til musklene i leggene og i lårene, foran og bak.

Sener koble musklene til knoklene så bare unntak stammer vil rive et leddbånd bort fra benet. Den største sene rundt kneet er patellarsenen. Denne senen forbinder patella (kneskålen) til tibia. Denne senen dekker patella og fortsetter opp låret der det heter quadriceps senen siden det festes til quadriceps musklene på forsiden av låret. Hamstring musklene på baksiden av leggen har også sener som festes på forskjellige steder rundt kneleddet, ifølge "The Complete Medical Guide" av Benjamin F. Miller, MD

Det finnes øvelser som, hvis det gjøres riktig, vil forberede legg sener til bruk. Eksperter er enige om at varmer opp med en øvelse gjøres riktig vil bidra til å forhindre skader.

Bruksanvisning

Tøyningsøvelser

Jolie Bookspan, M.Ed, PhD, FAWM, på Healthline.com råder dette akillessene stretch: Stå foran en vegg på ca armlengdes avstand unna. Stå med begge føttene parallelle og vender rett fram; ikke viste seg, selv en liten mengde. Sette en fot på veggen i knehøyde. Trykk at hælen mot veggen. Se ned og se om foten du står på er vendt rett fremover. Gjør at stående fot rett, ikke viste seg. Ikke len deg mot veggen. Løft brystet til du står rett. Ikke la din hip curl under eller i din stående kne eller hofte sving. Smil, slappe av skuldrene, og puste. Hold i noen sekunder og bytter ben.

Sener knyttet til knær og muskler i bena. Gastrocnemius muskel og sene (over kneet) er best strukket når kneet er rett og soleus muskel og sene (under kneet) er best strukket med en bøyd kne, i henhold til "Hvordan arbeide med dine Stretch Reflex: The Calf Muskler "av David Holt. Han sier et helt strukket par av leggen er din første forsvarslinje mot skade på akillessenen, musklene, eller til at viktige muskel-sene-enhet.

Han antyder utfall er egnet for å strekke begge. Han beskriver den riktige måten å utføre et utfall: Start med å holde hælen på bakre bein på bakken. Forfoten går bra fremover. Holde balansen og holde seg høy. I denne oppreist stilling, lene seg forover til strekningen er filt på rett tilbake beinet.

Gjør noen lunges med ryggen kneet rett og noen med kneet bøyd.

quadriceps er muskelen på forsiden av låret, viktig for å løfte knærne og øke hastigheten din når du kjører. For å gjøre denne øvelsen mens du står, bare ta tak i en stillestående gjenstand for balanse med den ene hånden og bruk den andre hånden til å ta tak i benet rundt ankelen, løfter den mot baken, i henhold til "Fem fantastiske tøyningsøvelser" fra Debbie Pitchford. Pitchford påpeker flere skjemafeil som la kneet å drive frem i forkant av holdning beinet. Hun bemerker at "en masse løpere slentre fremover, noe som effektivt opphever strekningen effektivitet."

Pitchford sier de fleste løpere gjør dette hamstring stretch øvelsen ved å sette sin fot på en midje-høy stasjonært objekt som en stol og sakte lener seg fremover, nå ned leggen til de føler en strekk i hamstring. Så du holder og gjenta dette flere ganger. Hamstring er den muskelen som går fra rett under kneet opp i baken. Det er den muskel som løfter det nedre ben og bøyer kneet.

Tips og advarsler

 • En enda mer effektiv måte å gjøre det quadriceps strekningen øvelsen ifølge Pitchford ligger på en benk, ved hjelp av et håndkle surret rundt ankelen for å trekke foten mot baken.
 • Plasser deg selv på kanten av benken med foten av dinglende ben fremover, kneet bøyd, beinet avslappet. Som med de andre tøyningsøvelser, hold hver strekning i 10 sekunder og gjenta så mange som 10 ganger for hvert ben.
 • En annen måte å gjøre det hamstring strekningen er å ligge på ryggen, holde ryggen flat og øynene fokusert oppover, sier Pitchford.
 • Ta tak i baksiden av det ene låret med begge hendene og (ben bøyd) trekker at låret inn i en 90-graders posisjon til gulvet. Så sakte rette kneet. Etter at du har blitt vant til å gjøre denne øvelsen, kan du oppnå en bedre strekk ved å trekke låret nærmere brystet-men ikke overdriv.

Hva er behandlingen for Skadede sener i foten?

Hva er behandlingen for Skadede sener i foten?


Mennesker har flere store sener i foten, inkludert peroneal tibial, anterior tibial, extensors, flexors og Achilles sener, som forbinder foten muskler til bein. Idrettsutøvere, løpere og aktive mennesker kan rive, stamme eller utvikle senebetennelse i ett av dem. Behandlinger kan variere avhengig av alvorligheten av skaden.

Betydning

Personer som belastning eller skade foten sener bør stoppe all fysisk aktivitet og hvile inntil den opprinnelige betennelser og smerte har sunket. I noen tilfeller kan spesielle sko eller orthotics bli anbefalt å ta belastningen av senen.

Typer behandlinger

Anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen og naproxen kan bidra til å lindre smerter, hevelse og betennelse. Leger kan foreskrive kortikosteroider for mer alvorlige smerter.

Andre typer behandling

Ice bør brukes ved 20-minutters intervaller i løpet av de første to eller tre dager eller til hevelse og smerte er borte, ifølge Med.umich.edu: Peroneal sene belastning og senebetennelse. Det bidrar også til å holde foten hevet over hjertet for å holde blod fra fosser inn i den berørte senen.

Effekter av Exercise

Etter at smertene har avtatt, kan du utføre grunnleggende tøyningsøvelser eller gå for å øke mobilitet og styrke i den skadde foten sene. Bygge styrke i tilstøtende muskler kan bidra til å øke stabiliteten i foten og avlaste presset på senen.

Massasje og Heat

Massasje og varme kan også være effektive behandlinger for foten seneskade, spesielt etter at smertene har blitt redusert. Massasje og varme vil øke blodgjennomstrømningen, som transporterer oksygen og næringsstoffer som er nødvendig for helbredelse.

Terapi for Achilles seneskade

Akillessene, som ligger i hælen der hælen og leggmuskelen koble til, er den største senen i kroppen. Selv om det kan opprettholde trykket opp til 1000 pounds, er det utsatt til tårer og betennelser. Tears of the akillessene må kanskje repareres ved kirurgi, mens en vanlig betennelse i sene kalt senebetennelse kan behandles med kirurgi, terapi eller begrenset bevegelighet.

Vanlige Skader

Senebetennelse er et vanlig problem i akillessene. Det oppstår når pasienter kjøre for fort etter å ha vært i en hvileposisjon uten skikkelig stretching, eller hos pasienter som kjører ofte eller raskt øke hastigheten på deres kjører. Kjører på en skråning, slik som opp trapper eller på en høyde, kan også føre til senebetennelse.

En rift i akillessenen er også mulig hvis senen strekker for mye og blir revet. Mange av de samme atferd som forårsaker senebetennelse kan forårsake en rift i akilleshælen.

Symptomer

Symptomer på en Achilles seneskader er smerter i området av hælen, hvor senen er plassert. Smerten kan forverres under eller etter trening, og kan være vedvarende og kronisk eller komme i skarpe bursts. Etappe med den berørte hælen kan føle seg svak og bein i føttene kan hovne opp eller bli stiv.

Ikke-kirurgisk behandling

Ikke-kirurgiske behandlinger er ofte det første kurset av behandling for Achilles sene skader. Hvile er en viktig terapi og bør inkludere avstå fra aktiviteter som plasserer stress eller spenning på hælen mens sene hæler eller betennelse opphører. Iført en bandasje eller seler for å begrense bevegelse av senen til en tidsperiode som strekker seg fra noen få dager til noen få uker, kan også være en nyttig terapi, som det vil gi sene tid å gjenopprette. Orthotics er en annen terapi brukes til å behandle akillessene skade. Orthotics, eller andre støtteinnretninger, kan bæres på innsiden av skoen for å beskytte akillessenen under aktiviteter. Endelig strekke senen i løpet av utvinning og før du begynner på et atletisk aktivitet er en viktig terapi for å hjelpe hæl skade og beskytte senen.

Smertebehandling Therapy

En akilleshæl skade kan være smertefullt, særlig når han går på den berørte mat. NSAID er generelt tilstrekkelig til å behandle smerte. NSAIDs er en klasse av ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner utviklet for å håndtere smerte. De kan være over-the-counter, som Tylenol, eller gitt på resept i høyere doser. Massasjeterapi eller ultralyd terapi kan også anbefales som terapi for den berørte hælen, både for smertebehandling og utvinning.

Kirurgisk Therapy

Mens kirurgi er en behandling alternativ for en akillessene skade, er det vanligvis ikke tilbys eller anbefales til alle andre metoder har blitt oppbrukt. Den kirurgiske behandling omfatter fjerning av fibrøst vev som dannes mellom akillessenen og kappen som omgir sene. Kirurgi kan også reparere en revet akillessene. Etter kirurgi, rehabilitering og fysioterapi anbefales for flere uker for å sikre en full gjenoppretting. Denne terapien innebærer strekke senen og gjør andre øvelser som anbefalt av legen din.

Hva er behandlingen for Achilies sene skader?

Akillessene er utrolig sterk og i stand til å tåle 1,000 pounds av torsjon ifølge Dr. Andrew Feldman, forfatter av The Jock Doc Body Repair Kit. Likevel, det er fortsatt sårbare for skader, betennelser og blir revet. Dette kan skje plutselig eller sakte over tid. Behandlingen avhenger av skadetypen.

Achilles sene skader

Achilles senebetennelse (betennelse i sene) er svært vanlig for sportsentusiaster og den generelle befolkningen. Den kommer på sakte, øker i intensitet, og er knyttet til overforbruk. Snøball crepitation (tenosynovitt) er når den betente senen gnir mot sliren (beskyttende belegg), gjør en crunchy lyd. En Achilles ruptur tårer senen fra benet.

Achilles senebetennelse Treatment

Du kan strekke og styrke leggen med spesifikke øvelser for å minimere smerter og betennelse i Achilles senebetennelse. Iført en natt skinne for å holde foten i en bøyd stilling vil passivt strekke leggmuskelen mens du sover. Dessuten vil glasur senen redusere hevelse.

Snøball Crepitation Treatment

Du kan få snøballen crepitation hvis Akillestendenitt går på for lenge eller forblir ubehandlet. Strekke og bruke is til å lindre denne tilstanden. Du må også konsultere en medisinsk faglig til å sette opp en effektiv behandling plan.

Akillessene Tear Treatment

Rådfør deg med en lege for en akillessene tåre. Du må enten kirurgi eller en cast som holder foten forlenget med tærne pekende ned. Ifølge alles Sports Medicine Book, er det ingen vellykkede hjem behandlinger for denne tilstanden.

Alternative behandlinger

For de som lider av Achilles senebetennelse, akupunktur, massasje, fysioterapi og varmt vann terapi kan være nyttig. Dessuten kan hvile fra anstrengende aktiviteter og riktig fottøy fremskynde utvinning.

Achilles senebetennelse hos barn

Achilles senebetennelse er en vanlig tilstand som er forbundet med smerter og betennelse i akillessene. Akillessene er den største i kroppen, og er plassert i hælen. Den kobles hælen til leggmuskelen, og hver dag opprett 1,000 pounds av kraft, mens vi gå og gjøre daglige aktiviteter. Achilles senebetennelse er vanlig hos barn, og kan være forårsaket enten av friidrett eller ved en vekst sprute.

Enthesis

Enthesis er en bestemt type Akilles senebetennelse som er eksklusiv for barn som forekommer ofte. I motsetning til standard Achilles sene skader, tilstanden er ikke forårsaket av en bestemt atletisk skade eller strekking av senen. I enthesis, betennelse i hælen oppstår som en del av en vekst sprute.

Andre årsaker til senebetennelse

Barn kan også få senebetennelse ved å delta i visse aktiviteter som forårsaker betennelse i akillessene. Disse aktivitetene omfatter utfører friidrett uten skikkelig oppvarming. Hvis barn begynner å kjøre for fort fra en hvilestilling, kan dette irritere senen og forårsake betennelse forbundet med senebetennelse. Kjører opp trapper eller opp en bakke eller på skrått kan også føre til senebetennelse. Bøye leggen overdrevent er en annen mulig årsak til Achilles senebetennelse hos barn.

Symptomer

Symptomer på Achilles senebetennelse hos barn er smerter i hælen. Denne smerten kan synes å begynne tilfeldig, hvis senebetennelse er forårsaket av en vekst sprute. Det kan også begynne eller oppstår under eller etter trening. Smerten kan være til stede hele tiden, eller de kan eksistere i korte støt under eller etter trening. Felles og hælen bein kan bli hovne, og benet kan begynne å føle litt svak.

Behandling

Den vanligste behandlingen for senebetennelse hos barn, spesielt enthesis, er å hvile og begrense bevegelse av senen, enten ved å avstå fra aktiviteter eller iført en spenne eller begge deler. Stretching før trening, eller under utvinning perioden, kan også bidra til å kurere Akillestendenitt hos barn. Over-the-counter smertestillende medikamenter, såkalte NSAIDs (ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler) kan lindre smerter forbundet med senebetennelse. Hvis senebetennelse er forårsaket av en atletisk skade, kan kirurgi være nødvendig, men dette er sjelden og er en siste utvei.

Forebygging

Mens senebetennelse forårsaket av vekst spruter ikke kan kontrolleres eller forhindret, sene Achilles forårsaket av skade kan. Det er viktig å sikre at barn slitasje riktig montering sko med tilstrekkelig støtte, spesielt når du trener. Barn trenger også å varme opp før du kjører, og strekke sine leggen. En skikkelig kul ned er også rådet, som er gradvis økende tempo og hyppighet av sportslige aktiviteter.