Digidexo.com

endringer ascites

Hvordan diagnostisere Ascites

Ascites er den medisinske betegnelsen som brukes for å beskrive en tilstand der væske bygger opp uventet i magen. Selv om det er oftest en syk tilskrives leveren, som ikke er den eneste tilstand som utløser den. Sykdommer som kreft, hjerte, nyre eller bukspyttkjertel lidelser kan føre til den så godt som abdominal traumer, blindtarmbetennelse, kolon betennelse og infeksjon.

Hvordan diagnostisere Ascites

Diagnostisering lever-relatert Ascites

•  Sjekk medisinske poster for tidligere forhold som alkoholisme, kolestase, hepatitt, lever encefalopati, eller portal hypertensjon.

Gjør en fysisk eksamen. Se etter magesmerter, ødem, forstørret lever eller milt, feber, gulsott, mental forvirring, unormal avføring, tegn på fordøyelseskanalen blødning, talevansker, hevelser og vannlating problemer.

•  Spør pasienten om han har blødende tannkjøtt, blod i oppkast, nedsatt appetitt, forstoppelse, pustevansker, overdreven fordøyelse, økt tretthet eller døsighet, rask vektøkning eller tap, ukontrollert neseblødning eller uforklarlige klør. Også finne ut om han bruker alkohol, og hvis så, hvor ofte.

Run laboratorietester, sjekke for anemi, blodpropp ganger, og forhøyet bilirubin, leverenzymer eller serum albumin nivåer. Bestille en CT scan for å se etter tegn på kreft; en Doppler ultralyd for å lete etter blodpropp; en MR for å søke etter relaterte sykdommer og en ultralyd for å bekrefte væske tilstedeværelse.

Utfør kirurgi. Laproscopic kirurgi tilbyr en visuell visning av tilstanden. En biopsi kan bekrefte tilstedeværelse av skrumplever.

Diagnostisering Chylous Ascites

Sjekk medisinske poster for tidligere diagnostisering av anoreksi, kreft, hjertesvikt, hepatitt, tuberkulose eller seksuelt overførbare sykdommer. Disse kan være forløpere for denne form av ascites.

Fullfør en fysisk eksamen. Se etter anemi, endringer i huden eller lymfekjertler, hjerte knurrer, lunge væske, smerter, tegn til infeksjon eller indre blødninger, hevelse og venøs eller magen oppblåst.

8. Finn ut om pasienten har forstoppelse, nedsatt matlyst, tretthet, influensalignende symptomer, hyppige halsbrann eller kvalme. Også finne ut om han bruker narkotika eller alkohol på en jevnlig basis og hvor ofte.

Run laboratorieprøver for å se etter forhøyet bilirubin, leverenzymer og albuminnivået. Bestill buk og bryst røntgenbilder for å se etter underliggende problemer. Gjennomføre en CT scan for tegn på kreft, og en ultralyd for å bekrefte væskeretensjon.

Fullføre en paracentesis å se etter unormalt farget væsken i bukhulen. Væske som er hvit i fargen som utvannet melk er et tegn på chylous ascites.

Komplett en bakteriekultur av fluidet oppsamlet.

utføre kirurgi. Laproscopic kirurgi kan gi en visuell visning av problemet.

Diagnostisering bukspyttkjertelen Ascites

Gjennomføre en fysisk eksamen. Se etter endringer i galleblæren, leveren eller bukspyttkjertelen funksjon, størrelse, føle og form, hud gulsott og hevelse.

Finn ut om pasienten har magesmerter, tap av appetitt, overdreven tretthet, problemer med å puste, eller vekttap.

Run laboratorieprøver for å se etter forhøyet bilirubin. Gjennomføre en CT eller endoskopisk ultralyd for bilder av bukspyttkjertelen; en endoskopisk retrograd cholangiopancreatography eller perkutan trashepatic cholangriography en anmeldelse av funksjonaliteten av galleveier; en ransabdominal ultralyd for å vise hvordan de bygget opp væske beveger seg i bukhulen; eller en ultralyd for å sjekke for svulster.

Utfør en nål biopsi for å sjekke for mulig underliggende sykdom som kreft.

Utfør laproscopic kirurgi.

Hint

 • Kreft forårsaker omtrent en tiendedel av alle tilfeller av ascites.
 • Chylous ascites kan være forårsaket av noe av det følgende: Mage infeksjon, kreft, mage traumer eller tuberkulose.
 • Skrumplever tilsvarer nesten tre fjerdedeler av alle ascites tilfeller.
 • Endocrine ascites er uvanlig. Når det skjer, er det vanligvis på grunn av et problem med kroppens endokrine systemet.
 • Bukspyttkjertel ascites oppstår når bukspyttkjertelen væske lekket inn i magen.
 • Nedsatt ascites er sjelden, forekommer når serum albumin har farlig droppet.
 • Kvinner som tar fruktbarhet narkotika står i fare for endokrine ascites.

Hvordan vite dersom du har Ascites av magen

Ascites er en opphopning av væske mellom vevet som linjer magen og bukhulen (eller abdominal organer). Ascites er vanligvis forbundet med flere alvorlige tilstander, slik som leversykdom, cirrhosis, kongestiv hjertesvikt, leverkreft, eggstokk-kreft og pankreatitt. Hvis du allerede har en av disse forholdene, og du lider av abdominal oppblåsthet, kan det være et tegn på Ascites. Hvis du ikke har en av disse forholdene, er det flere tegn på at du kan ha Ascites og bør oppsøke lege umiddelbart.

Hvordan vite dersom du har Ascites av magen

Føl magen å merke om det er hovent eller oppblåst. Hvis du ikke kan føle at magen er oppblåst, noe som ville være det første tegn på abdominal hevelse, deretter se på deg selv i speilet og merke hvis det er betydelige endringer i størrelsen og følelsen av magen. Tydeligvis er det mange grunner til at en mage kan være oppblåst eller hovne, hvorav mange ikke er medisinsk nødhjelp. Så det du leter etter er hvis magen er alvorlig hoven, oppblåst og rund, eller hvis magen ser hoven i forbindelse med en følelse av ekstrem ubehag og oppblåsthet. Disse symptomene kan være tegn på Ascites.

Ta flere dypet åndedrag. Hvis du finner det svært vanskelig å puste, i kombinasjon med ubehag i magen eller hevelse, så du kan ha Ascites.

Mål din kroppstemperatur. Hvis du har feber, mens også lider av en hoven eller oppblåst mage, eller hvis du har problemer med å puste, så du kan være opplever symptomer på Ascites, og bør søke lege.

Besøk en lege som vil enten utføre en ultralyd på magen eller trekke væske fra magen din og kjøre en test på at væske for å finne ut om du har Ascites. Det er ingen måte å bekrefte om du har Ascites inntil legen tester væske buildup som forårsaker oppblåsthet, pustevansker og feber.

Hint

 • Fordi symptomene på Ascites kan lett tilskrives andre forhold, hvorav mange ikke er alvorlige, bør du snakke med legen din hvis du føler at du kan ha Ascites og har ham kjøre de nødvendige tester for tilstanden.
 • Milde Ascites ikke ofte produserer ikke noen symptomer, derfor må du få testet fra en lege for å avgjøre om du har sykdommen, og for å diskutere hvilken behandling som er best for deg. Små mengder væske i buken vanligvis ikke gi symptomer.

Slik håndterer Ascites

Slik håndterer Ascites


Ascites, oftest assosiert med leversykdom, er oppsamling av ascitisk fluid inne i bukhulen, forårsaker abdominale hevelse og ubehag. Væsken oppsamlingen kan også trykke mot lungene, noe som gjør det vanskeligere å puste, og magen, avtagende appetitt.

Ascites manifesterer vanligvis duraing den cirrhotisk fasen av leversykdom, ccording til American Liver Foundation. Den tilnærming til å håndtere ascites er systemisk og begynner med dietetiske endringer. Men noen lidelse med ascites, som en komplikasjon av leversvikt, kanskje til slutt må en levertransplantasjon.

Slik håndterer Ascites

Administrerende Ascites

•  Begrens saltinntaket. Pasienter bør forbruker ikke mer enn 2000 mg natrium per dag, anbefaler American Association for Study of Liver Diseases. Natrium beholder fluidet, forårsaker en økning i blodvolum. Økt blodvolum, kombinert med leversykdom, kan føre til portal hypertensjon. Det trykk som oppstår portal hypertensjon kan føre ascitisk fluid å lekke fra leveren i bukhulen.

Ta kontakt med en kostholdsekspert, eller be om en lav-natrium diett fra legen din. Kjøpe lav natrium kokebøker, og tilberede maten uten å bruke bearbeidet mat eller legge salt.

Ta medisiner for å håndtere ascites. Når diett alene ikke kontrollerer din ascites, kan legen forskrive diuretika, også kjent som vanndrivende. Duretics arbeide innenfor nyrene å øke utvisning av salt og vann fra kroppen din, ifølge Michael Neal, forfatter av "Medical Farmakologi at a Glance».

Du må kanskje også antibiotika til behandling av infeksjoner. For eksempel kan inflammasjon i peritoneum være forårsaket av en spontan infeksjon av ascitesvæske og må behandles med antibiotika.

•  Gjennomgå paracentesis. Denne fremgangsmåten fjerner peritoneal væske fra bukhulen, Drs. Faried Banimahd og Irene M. Spinello forklare i november 2009 utgaven av Journal of Emergency Medicine. I løpet av denne stasjonære prosedyren, er fluidet fjernes ved hjelp av en nål, eller, i tilfelle av store volum paracentesis, gjennom et rør inn i bukhulen. Store volum paracentesis fjerner mer enn 5 liter væske, og krever en albumin infusjonsvæske.

Krever paracentesis kan signalisere en forverring av din tilstand, og det er sannsynlig at du vil trenge å gjenta prosedyren for å opprettholde kontroll over dine ascites.

Tenk å få en transjugular intrahepatisk Porto shunt, kalt TIPS, eller et kirurgisk shunt, hvis legen din anbefaler at tiltaket. En shunt avleder blod fra portvenen, synkende trykk og hindre serie ascites.

Behandlingsresistent ascites er en akseptabel indikasjon for TIPS, rapporterte Dr. Elizabeth Verna i desemberutgaven 2008 av Virtual Mentor, en publikasjon of American Medical Association. På grunn av komplikasjoner i forbindelse med TIPS er denne prosedyren reservert for de pasientene som ikke kunne tolerere hyppige paracentesis.

gjennomgå transplantasjon kirurgi hvis tiltak for å administrere dine ascites har mislyktes. Oppmuntre dine venner og familie til å bli organdonorer. Ifølge Mayo Clinic, folk dør hver dag mens du venter på en transplantasjon. Det er rett og slett ikke nok donert organer for alle i nød.

Hint

 • Følg legens råd.
 • Få nok sengeleie.
 • Ikke innta alkohol.
 • Ikke ta noen medisiner uten godkjenning fra legen din.

Hvordan redusere Ascites

Ascites --- overflødig væske i rommet mellom vev lining magen og abdominal organer --- er symptomatisk for flere sykdommer og tilstander. Behandlingen avhenger av årsaken og intensiteten av ascites. Bare en lege kan tenke ut en systematisk diett for å bekjempe sykdommen. Suksess avhenger i stor grad på pasientens evne og vilje til å gjøre noen endringer i livsstil.

Hvordan redusere Ascites

•  Ta kontakt med en ernæringsfysiolog. Hvis ascites er et resultat av skrumplever eller hjertesykdom, kan endringer i kostholdet ditt være nødvendig. Spør om hvor mye natrium du bør være forbruker per dag. Følgelig, redusere mengden salt du bruker under matlaging. Følg ernæringsfysiolog veiledning om matvarer for å unngå. Vanligvis behandles, utarbeidet eller pre-pakket mat er høy i saltinnhold.

Unngå leverskader. Pass på at du ikke lenger belaste leveren din. Ikke bruker produkter som inneholder alkohol. Snakk med legen din om eventuelle medisiner du tar som kan forverre leverfunksjoner.

Kontroller at du forstår riktig måte for å ta medisiner foreskrevet av legen din. Ta medisiner til de fastsatte tider. I tilfelle ubehag, bør du kontakte legen din for å finne ut om medisinen bør endres. Aldri gjøre en uhjulpen beslutning om å stoppe, redusere eller øke dosene. Konsultere legen din før du tar over-the-counter medisiner.

overvåke tilstanden regelmessig. Få tester gjort i henhold til legens instruksjoner. Disse testene vil hjelpe legen evaluere effekten av medisinen. Ikke prøv å analysere testresultatene. Møt med legen din for å lære mer. Gjenta testene med de intervallene anbefalt av legen din.

Unngå selvmedisinering med urteprodukter eller kosttilskudd. Slike produkter kan forstyrre dine foreskrevet medisiner.

Rapport med legen noen hevelse, endring i kroppsvekt eller endring i frekvens av urinering. Hver av disse symptomene kan tyde på et behov for andre tiltak for å kontrollere ascites.

Ascites behandling

Ascites er en medisinsk tilstand som vanligvis rammer pasienter som lider av leversykdom. Hvis du lider av ascites, da har du overflødig væske mellom magen og organene i buken. Det finnes ulike behandlinger som brukes til å behandle ascites, og legen din vil gjøre de riktige anbefalinger.

Vurderer dine symptomer

Før behandling vil bli bestilt, vil legen vurdere dine symptomer for å avgjøre om du lider av ascites. Hvis du har den komplikasjonen, vil magen vises hovne og kjennes ømme. Legen kan utføre en paracentesis, som innebærer å fjerne væske fra buken ved hjelp av en tynn nål. Væsken vil bli testet for å bekrefte diagnosen.

Underliggende tilstander

Din lege vil bestille diagnostisk testing som en måte å finne den underliggende årsaken til ascites. Leversykdom er den viktigste årsaken til ascites og pasienten kan bli diagnostisert med skrumplever, hepatitt, leverkreft eller nephritic syndrom. Hjertesvikt og pankreatitt har også vært knyttet til ascites. I tillegg til spesifikk behandling for ascites, vil disse underliggende tilstander overvåkes for å kontrollere sykdommen.

Medisiner

Diuretika er ofte anbefalt til pasienter som lider av ascites som en måte å redusere væske buildup. Lasix og Aldactone blir ofte foreskrevet fra tilstanden. Ved mistanke om en infeksjon, vil antibiotika være foreskrevet i tillegg.

Livsstilsendringer

Målet med lege vil være å hjelpe deg å redusere hevelse og væske buildup. Du må kanskje fjerne mat med høyt salt fra kosten, som chips, spekemat og frossen mat entrees. Alkohol bør også unngås som en del av behandlingen for ascites.

Kirurgisk behandling

Dersom endringer og medisiner livsstil er ikke vellykket på behandling av ascites, kan brukes flere drastiske tiltak for å fjerne overflødig væske fra bukhulen. Et rør kan ha behov for å bli satt inn i bukhulen for å drenere væske. En shunt kan også plasseres for å kvitte seg med væsken. Begge disse fremgangsmåter vil bli utført under anestesi.

Kan Migrene være forårsaket av endringer i luftfuktighet?

Kan Migrene være forårsaket av endringer i luftfuktighet?


Migrenepasienter og leger mener begge fuktighet kan være en trigger for migrene (se referanser 1). Mens høy fuktighet kan være en migrene trigger i noen tilfeller, studier viser at lav fuktighet, og en kombinasjon av målefaktorer, inkludert barometertrykkendringer, er like eller mer sannsynlig forårsake migrene (se referanser 2).

Betydning

Migrene smerter og symptomer påvirke om lag 16 prosent av befolkningen, så mange som 303 millioner på verdensbasis, ifølge Verdens helseorganisasjon (se referanser 3).

Triggere

Leger behandler migrene erkjenner at fuktighet kan være det som er kjent som en migrene "trigger" eller årsak, i kombinasjon med kjemiske og genetiske faktorer. Andre triggere inkluderer for mye eller for lite søvn, hormonelle endringer, stress og angst, eller, ironisk nok, avslapping etter stress, alkohol, koffein, eller mat som inneholder nitrater, tryamine, MSG eller aspartam. Ikke alle migrenepasienter vil reagere på alle triggere, og noen ganger er det nødvendig med en kombinasjon av triggere for å forårsake en migrene (se referanser 1).

Bevis

I en studie av migrenepasienter, i forbindelse med New England Center for Hodepine i Connecticut, Dr. Patricia Birgeneau Prince fant at en kombinasjon av høy temperatur og luftfuktighet var en trigger for 12 prosent av deltakerne; 22 prosent var påvirket av en kombinasjon av lav luftfuktighet og lav temperatur. Femti-en prosent av pasientene ble påvirket av værforhold ordnede (se referanser 4).

Forkjøpsrett Treatment

Identifisere hvilke faktorer, som for eksempel høy eller lav luftfuktighet, utløse deres migrene kan tillate lider å foregriper angrep. Lider kan være i stand til å unngå triggere, eller, i tilfelle av været, tar sin migrene medisiner i forkant av en forventet angreps forårsaket av værforholdene. (Se referanser 4).

Advarsel

Migrene kan være en alvorlig medisinsk tilstand. Konsultere legen din før du tar noen medisiner for migrene og ikke justere resept uten legens godkjennelse.

Endringer i hjernen på grunn av Migrene

Migrene er en type av forstyrrelse i hjernen, som endringer i hjernen er både årsak, og resultatet av migrene. Noen forskere med vise migrene som et symptom på en potensiell hjernesykdom.

Oksygenmangel

Når en migrene treff, hjernens kjemiske balanse endringer og krever mer oksygen for å korrigere det. Skjønt arteriene åpne for mer blod, blir deler av hjernen fortsatt uunngåelig ute av oksygen.

Hjerneceller

Når fratatt oksygen, hjernecellene er ikke lenger i stand til å fungere, forårsaker en nedbryting av cellenes signal evner - det samme som skjer når en person lider av en liten slag.

Tykk Somatosensoriske Cortex

Migrenepasienter har tykkere somatosensoriske cortexes enn andre. Denne del av hjernen som er involvert i sensorisk informasjon, og det kan enten føre til migrene eller være en endring som forekommer for å kompensere for disse.

Cerebellum

En studie av Mark Kruit ved Leiden-universitetet i Nederland og Lenore Launer, Ph.D., ved US National Institute on Aging, avslører at lider av migrene ledsaget av auraer, som er sensoriske sensitiviteter, er 14 ganger mer sannsynlig å ha døde hjerneceller i lillehjernen - hjernen området ansvarlig for motorisk kontroll - enn andre.

Små hjerneskader

Ifølge Kruit og Launer, gehørmigrenepasienter har en tendens til å ha flere små hjerneskader enn andre.

Grunner for raske endringer i FSH Levels

Grunner for raske endringer i FSH Levels


Follikkelstimulerende hormon, også kjent som FSH, er et naturlig forekommende hormon produsert av hypofysen, viktig for fruktbarhet for både kvinner og menn. Hos kvinner, FSH regulerer menstruasjonssyklusen og er delvis ansvarlig for eggproduksjon; for menn, kontrollerer FSH sædproduksjonen. FSH-nivåene varierer naturlig hos friske kvinner i henhold til deres månedlige syklus mens FSH i friske menn holder seg på et konstant nivå. Når FSH-nivåer er uvanlig høyt eller lavt, kan det bety helseproblemer eller fruktbarhet problemer for begge kjønn. Det er flere grunner til raske endringer i FSH nivåer, både sunn og usunn individer.

Forestående eggløsning

En kvinnes FSH nivået stiger raskt umiddelbart før eggløsning. Dette er en vanlig og ønskelig endring i FSH; det sikrer riktig produksjon og utgivelsen av egg fra eggstokken. Ifølge NaturalFertilityInfo.com, bør normale FSH nivåer for menstruerende kvinner under follikkelfasen (før eggløsning) og lutealfasen (etter eggløsning) varierer fra 5 til 20 internasjonale enheter per liter, eller IU / L. Under mid-cycle peak rett før eggløsning, bør FSH nivåer pigg til mellom 30 og 50 IE / L.

Menopause

En annen vanlig endring i en kvinnes FSH nivå oppstår i overgangsalderen. Når slutter eggstokkene å produsere østrogen i overgangsalderen, vil FSH nivåer stige og falle uberegnelig, noen ganger i et hurtig tempo. Etter menopausen, FSH vil vanligvis regulere seg selv og holde på et konstant nivå på 50 IU / L eller høyere.

Ovarial eller testikkelsvikt

Tidlig svikt i eggstokkene hos kvinner eller primær testikkelsvikt hos menn kan føre FSH å pigge til høye nivåer. Denne svikt og etterfølgende endringer i FSH kan være på grunn av skade, for eksempel infeksjon, trauma, stråling eller kjemoterapi. Det kan også være forårsaket av binyrene, skjoldbruskkjertelen eller auto-immun sykdom, eller ved svulster på eggstokk eller testikkel. Polycystisk ovariesyndrom også ofte påvirker eggstokkene og kan føre til en rask økning i FSH.

Hypofysen Feil

En feil i hypofysen kan føre til raske endringer i FSH. Skade eller traumer til hypofysen forårsaket av tumorer eller betennelsesprosesser i hjernen, for eksempel, raskt kan redusere produksjonen av FSH. Lave nivåer av FSH i betydelig grad kan forstyrre en kvinnes syklus og en manns evne til å produsere sperm; I noen tilfeller kan det føre til infertilitet hos begge kjønn.

Dårlig Livsstil

Dårlig livsstil valg, for eksempel å være undervektig, røyking og eksponering for kronisk stress, kan raskt endre FSH nivåer og påvirke fruktbarheten. De som er mer enn 15 prosent under deres ideelle kroppsvekt har for lite kroppsfett; Dette kan resultere i en unormal reduksjon av østrogen og FSH. Røyking kan føre til en heving i FSH nivåer; kronisk stress har en tendens til å senke FSH nivåer.

Hvordan behandle Ascites

Ascites er en lidelse hvor store mengder væske akkumuleres i bukhulen. Leversykdom, hovedsakelig skrumplever, er den ledende årsak til ascites. Andre årsaker omfatter hjertesvikt, nyresvikt og kreft. Symptomer på ascites er en forstørret mage og vektøkning. Ascites er ikke dødelig, men det er et tegn på andre potensielt dødelige sykdommer.

Hvordan behandle Ascites

Se legen din og spør om å ta en vann pillen er nødvendig. Diuretika hjelpe skylle ut overflødig væske i magen.

Få nok hvile i sengen og redusere saltinntaket. Spis ikke mer enn 1500 mg salt pr dag.

Pass på vekten nøye. Hvis du har mer enn en to-kilos forskjell på en enkelt dag, bør du kontakte lege umiddelbart. Det skal ikke være noen betydelig endring i vekt. Sjekk vekten din på samme tid hver morgen for å få de mest pålitelige resultater.

Spør legen din om en paracentesis er nødvendig. Dette er en prosedyre hvor leger fjerne overflødig væske fra buken med en stor sprøyte. Denne fremgangsmåten er kun nødvendig ved andre teknikker mislykkes.

Hint

 • Se legen din umiddelbart hvis du har ascites symptomer. Hvis leversvikt er årsaken til dine ascites, må du registrere deg for en levertransplantasjon.
 • Vann piller kan påvirke mineral-og vitamin nivåer. Se en lege regelmessig hvis du tar disse pillene.

Hvordan Drain Ascites

Ascites er en tilstand karakterisert ved væske bygge opp i bukhulen. Den vanligste årsaken er en leversykdom; Andre årsaker er visse typer kreft, nyresykdom og hjertesvikt. Behandlinger er tilgjengelige, og inkluderer medisiner, egenomsorg og muligens kirurgi for å hjelpe avløp og forhindre væske bygge opp.

Hvordan Drain Ascites

Administrer bakenforliggende årsaker flittig. Ta alle medisiner som anvist og overholde alle livsstil anbefalinger. Riktig håndtering av tilstanden som bidrar til ascites er en viktig del av behandlingen.

Begrens ditt daglige inntak av salt til 1500 mg eller mindre. Ikke legg til salt til maten. Øke inntaket av ferske matvarer og redusere inntaket av behandlet og pakket mat vil hjelpe deg å kontrollere saltinntaket. Tilberedt mat er vanligvis svært høy i natrium. Arbeide med en ernæringsfysiolog er en god måte å tenke ut en riktig spising plan.

Ta alle medisiner som anvist. Du vil motta en resept for diuretika å redusere væske bygge opp. Den vanligste behandlingsregime er en kombinasjon av Lasix og Aldactone. Tar dem i morgen vil hindre behovet for å urinere ofte i løpet av natten. Du trenger antibiotika hvis en infeksjon utvikler; du må fullføre hele resept for å sikre at infeksjonen er utryddet.

Snakk med legen din om hvordan du fjerner væske bygge opp hvis ovenstående system ikke produserer tilfredsstillende resultater. Du kan kreve paracentisis, som innebærer å sette inn en nål inn i kroppen din for å drenere væske. Du trenger denne behandlingen på en jevnlig basis, og legen din vil fortelle deg hvor ofte. I de mest alvorlige tilfeller, visse prosedyrer som mål å drenere væske og redusere væske bygge opp ved å sette inn shunter, som hjelper omdirigere væske i kroppen.

Hint

 • Ikke drikk alkohol.

Ødem & Ascites

Ødem & Ascites


Ødem, bedre kjent som ødem, er unormal akkumulering av fluid under huden eller i et av hulrommene i legemet. Den generelle strømning av kroppsvæske gjennom legemet opprettholdes ved homeostase, og når den er brutt, kan det hindre i kroppens evne til å fjerne væske fra et bestemt område eller kan spyle et område med fluid på grunn av skade. Ascites er opphopning av væske i bukhulen. Nærmere bestemt, ascites oppstår når fluid blir stresset inn i bukhulen, slik at buken et forstørret, kuppel-lignende form.

Oedama / ødemdannelse

Ødem dannelse kan tilskrives fem faktorer: økt hydrostatisk trykk, redusert kolloidosmotiske trykk i blodårene, betennelser, lymfesystemet obstruksjon, og tilstanden nyrene evne til å holde vann. Noen av disse faktorer kan føre til ødem i et bestemt område.

Organ Spesifikk Ødem

Ødem kan forekomme i en hvilken som helst av de organer som følge av en inflammatorisk respons. Følgende er de mest observerte tilfeller av ødem. Kutan ødem er trolig den vanligste typen av ødem. Dette kan være forårsaket av betent hud fra mygg, edderkopp og slangebitt. Cerebralt ødem er akkumulering av ekstracellulær væske i kraniet. Sykdommer som lupus kan føre til unormale metabolske tilstander som fører til hjerneødem. Cerebralt ødem kan forårsake døsighet. Lungeødem er forårsaket når blodkar ikke er i stand til å fjerne blod fra lungene gjennom lungevenene. Hvis du ikke fjerner blod fra lungene kan forårsake pustebesvær og kan forårsake plevravæske som fører til væske som lekker inn i pleurahulen.

Naturlige måter å lindre Ødem

Endre kostholdet. Sjekk din saltinntaket, kutte ned på sukkerholdige matvarer og meieriprodukter og hold deg unna fet mat. Øke inntaket av fiber og proteinrik mat, som skinn kylling og kalkun. Du kan oppleve at å heve dine ben og føtter kan bidra til å bringe ned noen av hevelsen. Ta alfalfa tabletter daglig, rundt 2000 til 3000 milligram. Det bidrar til å gifte deg kroppen effektivt. Pass på at du ikke tar dem alle på en gang, men dele opp dosene, for å unngå magesyke eller diaré. Til slutt, vurdere å bruke ayurvedic rettsmidler for å hjelpe kvitte seg med væske buildup. Disse inkluderer Behera, chirchita og kateli. Det er best å gå til en ayurvedisk lege, men å se om disse er de beste behandlinger for deg og for å få ayurvedisk rettsmidler som er trygge. Hvis du allerede er på en resept vanndrivende, må du ringe legen din før du tar disse ayurvediske urter, for å se om det kunne være interaksjonsproblemer.

Ascites

Ascites er en svært alvorlig tilfelle av ødem. Diagnostisering av årsaken er vanligvis med blodprøver, ultralyd av magen, og direkte fjerning av væske ved nål eller paracentesis. Behandling kan være med medisiner, paracentesis, eller andre behandlinger rettet mot årsaken. Det er tre nivåer av ascites. Nivå 1 er et mildt tilfelle av asictes som bare kan oppdages ved ultralyd, og nivå 3 er ansett som en mer alvorlig sak som kan oppdages og ses med det blotte øye.

Ascites behandling

Ascites blir vanligvis behandlet, mens en underliggende etiologi er søkt, for å forebygge komplikasjoner, lindre symptomer, og forhindre ytterligere progresjon. Hos pasienter med mild ascites, er terapi vanligvis som et poliklinisk. Målet er vekttap på ikke mer enn 1,0 kg per dag for pasienter med både ascites og perifert ødem og ikke mer enn 0,5 kg per dag for pasienter med ascites alene. Saltrestriksjoner, vanndrivende medisiner, vann restriksjoner, levertransplantasjon og skifte er alle gjeldende ascites behandlinger.

Ascites Fjerning

Ascites Fjerning


Ascites er opphopning av væske i bukhulen. Det er et symptom på leversvikt, levercirrhose, hjertesvikt, kreft, forskjellige infeksjoner og / eller nyresvikt. I tillegg til væskeopphopning, er ascites preget av rask vektøkning, oppblåst mage, kortpustethet og ankelen hevelse. Som med mange andre forhold som forårsaker overflødig væske buildup, utvisning av væsken er ved vanndrivende forbruk og noen ganger via nål aspirasjon. Videre, som ascites er et symptom på en predisponerer tilstand, trinn må tas for å hindre at væske fra re-akkumulerende etter at det har blitt drenert.

Ascites Fjerning

•  Gjør en avtale med en lege så snart som mulig hvis du mistenker at du kan ha ascites. Hvis du oppdager rask vektøkning i mengden av 2 til 3 kg. per dag i tre påfølgende dager, kan du ha ascites. Dokumentere hvis du har opplevd kortpustethet, følelse av oppblåsthet, smerter i magen eller følelser av fylde etter å spise mindre porsjoner av mat.

Forbered deg på å gjennomgå en rekke fysiske tester. Hvis legen din ikke har allerede diskutert en predisponerer tilstand med deg som leversykdom, hjertesvikt, nyresvikt, vil legen ønsker å finne ut årsaken til vektøkning og væskeansamling. Hvis ascites er mistenkt etter at en fysisk undersøkelse, vil en ultralyd eller datastyrt topografisk scan av magen gjøres for å bekrefte diagnosen.

Send inn til en paracentesis test hvis en predisponerer vilkåret ikke er lett identifiseres. Paracentesis involverer ekstrahering av mindre enn 10 ml væske gjennom en nål. Trukket ut fluid blir deretter kontrollert for årsak, infeksjon og mulige tegn på kreft. Når predisponerer tilstand er fastholdt, er den ascites mer kontrollerbar.

Følg legens ordre. Du kan være foreskrevet diuretika som spironolakton eller furosemid. Diuretika, også kjent som vanndrivende, tvinge utskillelsen av natrium fra urin og vann fra blodet av nyrene. Diuretika alene ikke kan arbeide uten å betale forsiktig oppmerksomhet til inntak av natrium. Legen din kan råde en streng daglig natrium inntak av 1500 til 2000 mg.

Vei deg daglig og dokumentere eventuelle vektendringer. Delta på oppfølging avtale med legen din. Hvis diurectics og saltinntaket begrensning ikke i tilstrekkelig grad fjerne ascites, kan det hende du må gjennomgå terapeutisk paracentesis å fjerne overflødig væske ved nålen. Pasienter med leversvikt kan ha å gjennomgå plassering av en transjugular intrahepatisk Porto shunt å senke venetrykk fører til ascites. En komplett levertransplantasjon er et tredje alternativ behandling.

Hindre ascites re-akkumulering ved å følge legens utslipps bestillinger. Dette kan kreve kontinuerlig inntak av salt begrensning, alkoholinntak begrensning, ikke-steroidal anti-inflammatorisk medikament restriksjon og etter en pågående diuretikum inntak diett.

Østrogen Endringer under vekttap

Hormonet østrogen er viktig for kvinnelige helse, men østrogennivå som er for lavt eller for høyt kan påvirke andre aspekter av total helse. Legene har oppdaget en sammenheng mellom østrogen og vekt, særlig blant kvinner inn i overgangsalderen. Deres funn kan være like viktig for alle kvinner som prøver å gå ned i vekt.

Østrogen Basics

Østrogen er et hormon som påvirker utvikling og helse av den kvinnelige reproduktive system og brystvev. Eggstokkene produserer mest østrogen i kroppen mellom stadier av puberteten og overgangsalderen. Den viktigste funksjonen av østrogen er å stimulere eggløsning. Menn har også små mengder av østrogen i kroppen sin, selv om legene ikke har en klar forståelse av hormonet funksjon hos menn. Denne artikkelen vil fokusere primært på spørsmålet om østrogen og vekttap hos kvinner.

Endringer over tid

Som kvinner inn overgangsalder eller perimenopause (en scene før full menopause), eggstokkene produserer mindre østrogen. Denne reduksjonen i hormoner er ansvarlig for mange vanlige overgangsplager og hvorfor mange år leger rutinemessig foreskrevet østrogen erstatning for kvinner i overgangsalderen.

Østrogen og vektøkning

Mange leger mener at østrogen bidrar til vektøkning blant kvinner under og etter overgangsalderen. Enkelte undersøkelser tyder på at under menopause kroppen reagerer på tap av østrogen fra eggstokkene ved å forsøke å produsere mer østrogen fra fettceller. For å gjøre østrogen, cellene har til å lagre mer fett. Cellene 'ønske om å lagre fett utløser metabolske endringer som fører til vektøkning. Dermed en postmenopausal kvinne kan få vekt selv om hennes kosthold og mosjon nivået forblir det samme som de var før overgangsalderen.

Østrogen og vekttap

På grunn av sammenhengen mellom fettcellene og østrogen, studier viser at folk som er overvektige har en tendens til å ha høyere enn normalt østrogennivå. Også folk som er ekstremt tynne, slik som anoreksi pasienter, har østrogennivå som er altfor lavt. Motsatt, når en overvektig kvinne mister vekt, hennes østrogennivået vil vanligvis slippe.

Konklusjoner

Basert på nye kliniske studier, de fleste leger tror at flertallet av kvinnelige pasienter som mister vekt vil oppleve en nedgang i østrogennivået. Så lenge diett og mengden av vekttap er rimelig, men mengden av østrogen tap bør ikke være av interesse. Men ikke legene anbefalte at kvinner forbereder seg på å starte et vekttap diett plan har en fullstendig fysisk, inkludert testing av hormonnivåer. Enhver ikke-menopausal pasient som opplever symptomer på lavt østrogen mens slanking bør rådføre seg med sin lege. Slike symptomer kan være tretthet, nattesvette, hetetokter, hukommelsesproblemer, mangel på konsentrasjon, leddsmerter, tørr skjede, tørr hud eller tap av seksuell lyst.

Hvordan redusere nattesvette Bruke livsstil endringer

Hvordan redusere nattesvette Bruke livsstil endringer


Nattesvette kan være forårsaket av en rekke ulike forhold, spesielt perimenopause og overgangsalder hos kvinner. På bestemte måter, er nattesvette anses ligner hetetokter. (De er liksom en nighttime versjon av dem.) Nattesvette er periodiske episoder av overdreven svette som streik i hele natt. De kan være veldig forstyrrende for søvnen din fordi de kan føre til at du våkner opp gjennomvåt. Heldigvis finnes det noen måter å redusere nattesvette. Les videre for å lære spesifikke endringer i livsstil som kan bidra til å redusere nattesvette.

Hvordan redusere nattesvette Bruke livsstil endringer

•  En måte å redusere nattesvette er å senke temperaturen på soverommet om natten. (Sjekk med partneren din om dette først, selvfølgelig.) Et kjøligere soverom vil ikke nødvendigvis fjerne nattesvette, men det kan hjelpe.

Hold en kald drink ved siden av sengen. Hvis du våkner opp midt på natten opplever nattesvette, en måte å kjøle seg ned minst en liten bit er å drikke et par slurker med en kald drikke, gjerne vann.

Suge en vaske tøy i kaldt vann, vri den godt ut, og bruke det på pannen når du våkner opp svette. Alternativt kan du holde en ispose eller et kaldt omslag ved sengen din.

Prøv å roe ned så mye som mulig før du går i dvale. Feeling stressa kan øke hyppigheten og alvorlighetsgraden av episodisk nattesvette. Så sørg for å gjøre hva det er du liker å gjøre for å slappe av rett før sengetid. Noen effektive avspenningsteknikker inkluderer dyp pusting, meditere, gjøre yoga og / eller lytter til myke, beroligende instrumental musikk.

Ikke bruk sokker til sengs. Noen mennesker føler seg mer komfortabel sove med sokker på beina, men dette vil bare hjelpe kroppen din beholde mer kroppsvarme, noe du absolutt ikke ønsker hvis du er regelmessig opplever nattesvette. (Det samme gjelder for natt hatter eller caps. Unngå å bruke dem.)

Tenk å sove under bare et ark stedet for under tepper og / eller under en dyne eller dyne. Dette kan ta litt tid å bli vant til først, spesielt hvis du har alltid brukt flere tepper eller en dyne, men sover under kule ark (og ikke noe mer) kan bidra til å redusere nattesvette.

Bruk noe ganske spinkel til sengs. Jo tynnere materiale av din pyjamas eller nattkjole, jo bedre vil du bli når du håper å redusere nattesvette.

Hint

 • Hvis du har gjort alle disse endringer i livsstil, men du fortsatt sliter med å redusere nattesvette, kan det være lurt å snakke med legen din om problemet. Sammen kan du bestemme om du ønsker å prøve noen urte rettsmidler og / eller medisinsk behandling for å løse problemet.

Hvor lang tid tar det for FTM Testosteron endringer?

Variasjon

Alle transmen (kvinnelig til mannlig transseksuelle) gjennomgår testosteron terapi erfaring dens virkninger annerledes. Ifølge Hudson FTM Guide Resource, er dette på grunn av variasjon i doseringsmetoder og de mengder hormoner som blir administrert, så vel som forskjeller i individuelle kroppens kjemi. På samme måte som opplever individer varierende resultater, fysiske endringer som forårsakes av administrering av testosteron innta ulike mengder tid for å bli tydelig.

Kumulative effekter

FTM Resource Guide rapporterer at effekten av testosteron terapi er kumulative, noe som betyr at de bygger opp over tid og bli mer merkbar som terapi utvikler seg.

Effekter over tid

Ifølge Trans Care, en tjeneste av Vancouver Coastal Health, de fleste av endringer knyttet til testosteron terapi oppstå i løpet av de to første årene av behandlingen. Effekter følte innen en til tre måneder, omfatter økt libido, klitoris vekst, hårvekst, tørrhet i skjeden, økt produksjon hud olje, vekst av muskulatur og fett omfordeling. Mellom ett og seks måneder perioder stoppe, og innen tre til seks måneder etter at behandlingen begynner stemmen begynner å forandre seg og fortsetter å forandre for de neste månedene. I løpet av andre året av behandlingen, kan det oppstå vekst av ansiktshår og hann-mønster baldness.

Passerer

Passerer, eller blir sett på som en mann av de som ikke kjenner den enkelte, er en av de ultimate mål for kvinne-til-mann transseksuelle. Ifølge FTM Guide Resource, skjer dette i mange transmen som tar testosteron mellom seks og 12 måneder etter behandlingsstart.

Endringer i livmoren under perimenopause

Endringer i livmoren under perimenopause


Under en kvinnes fruktbare år, prosessen med menstruasjon forbereder livmoren til hus og nærer liv. Som deres kropper alder, kvinner på scenen kjent som perimenopause forårsaket av fysiske og kjemiske endringer knyttet til opphør av reproduktive funksjon. Disse endringene begynner vanligvis på ca 30 til 40 år og vare til overgangsalderen, noe som skjer ett år etter siste menstruasjon. Endringene som skjer i livmoren under perimenopause kan i utgangspunktet bli manifestert av en uberegnelig menstruasjonssyklusen og humørsvingninger knyttet til varierende eggstokkene hormonnivåer.

Menstruasjonssyklus

Som en del av menstruasjonssyklusen, to hormoner, østrogen og progesteron, er produsert av eggstokkene, i henhold til Taylor Medical Group. Østrogen forbereder slimhinnen i livmoren (endometrium) for graviditet ved å få den til å tykne, tilrettelegging for implantasjon av et befruktet egg. Hvis graviditet ikke oppstår, gjør det mulig for progesteron løsgjøring av slimhinnen, som deretter kasseres i form av blod og vev rusk under menstruasjon. I perimenopause, hormonproduksjonen gradvis avtar og menstruasjonssyklusen blir uregelmessig. Hoppet perioder er vanlig i løpet av månedene når østrogenproduksjonen er minimal.

Ovariefunksjonen

Før perimenopause, follikler i eggstokkene utvikle seg til egg og blir sluppet inn i livmoren hver måned i løpet av menstruasjonssyklusen. Denne prosess, som kalles eggløsning, forekommer som et resultat av hormoner som er produsert av det endokrine system og fraktes med blodet til eggstokkene. Follikkelstimulerende hormon (FSH) bistår i utviklingen av egg, og luteiniserende hormon (LH) utløser utgivelsen fra eggstokken inn i livmoren.

Under perimenopause, eggløsningen ikke lenger forekommer med jevne mellomrom, og til slutt stopper som følge av den synkende responsen aldrende follikler til FSH og LH, som det fremgår av MSN Encarta i en artikkel på overgangsalder.

Egglederne

Egglederne er festet til livmoren og strekker seg til eggstokkene. Under eggløsningen, er et egg frigjøres fra eggstokken og går inn i egglederen hvor det fortsatt for ca en uke etter befruktning før du begynner sin reise til livmor. Hvis egget ikke blir befruktet før de når livmoren, ikke graviditet ikke oppstår og ubefruktet egg oppløses i livmoren. Som kvinner inn perimenopause, signaliserer tilnærming av slutten av sin reproduktive år, har tilgangen på levedyktige follikler redusert.

Graviditet

Ubesvarte perioder og uberegnelig menstruasjonssykluser i løpet perimenopause er bare begynnelsen av opphør av den kvinnelige reproduktive funksjon. Den misforståelse at kvinner ikke lenger er fruktbare på denne tiden har resultert i mange uventede graviditeter. Det gjenstår mulig for at graviditet kan oppstå før minst ett år har gått siden siste menstruasjon, vanligvis i alderen 45 til 55.

Medisinering

Mange kvinner ikke opplever noen negative symptomer under perimenopause. For andre, kan symptomene variere fra mild til alvorlig. På deres hjemmeside, lister St. John Health System hvilke typer medisiner tilgjengelig for å bidra til å lindre problemer som uregelmessig menstruasjon, redusert interesse for sex, og humørsvingninger. De foreslår å diskutere symptomer med en lege som kan anbefale p-piller, hormonbehandling, eller antidepressiva. MSN Encarta tilbyr andre forslag: trening, vitaminer, røykeslutt og kostholdsendringer for å bekjempe disse symptomene.

Slik unngår du at Acid Reflux gjennom kosthold og livsstil endringer

Slik unngår du at Acid Reflux gjennom kosthold og livsstil endringer


Sure oppstøt, også kjent som gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), i en tilstand der innholdet i magen og mage-syre ryggen opp i spiserøret og forårsaker en brennende følelse, som over tid kan føre til skade på spiserøret. De fleste tar over-the-counter antacida eller syrereduserende medikamenter for å lindre problemet, mens andre tar reseptbelagte medisiner. Men i henhold til Bethany Medical Center i sin artikkel "gastroøsofageal reflukssykdom og halsbrann", kan 44% av folk som lider av acid reflux hindre den fra tilbakevendende ved å endre kostholdet. Sammen med diett, kan noen endringer i livsstil også bidra til å hindre acid reflux. Her er noen måter å hindre acid reflux.

Slik unngår du at Acid Reflux gjennom kosthold og livsstil endringer

En klokke som drikker du drikke - Alle kullsyre brus, koffeinholdige drikker som brus og te og kaffe (koffeinholdige og koffeinfri) kan forårsake acid reflux. Alkoholholdige drikker kan også øke utskillelsen av syre i magen. Prøv å begrense drikke disse drikker eller eliminere dem helt fra kostholdet ditt.

Kutt ned på Surt Frukt og grønnsaker - sitrusfrukter og juice, for eksempel grapefrukt, sitroner, appelsiner eller appelsinjuice, kan øke risikoen for acid reflux. Surt grønnsaker som tomater og lok kan også forårsake syre refluks å oppstå. I stedet spiser frukt som bananer, epler og pærer og grønnsaker som gulrøtter, erter, poteter og grønne bønner.

Hopp hvitløk - For mye hvitløk ikke bare øker risikoen for acid reflux ved kan også svekke den nedre esophageal sphincter (LES) muskel som jobber for å holde mat fra sikkerhetskopiering i spiserøret. Hvis du spiser hvitløk for hjerte-sunn grunner, prøve å ta en hvitløk supplement i stedet eller begrense inntaket av frisk hvitløk til ca 1 hakket fedd (eller 4 mg) daglig.

unngå visse Sweets - Sjokolade, peppermynte og peppermynte kan alle svekke LES muskelen og forårsake acid reflux. Hvis du må ha sjokolade fikse, prøv carob i stedet for et sunt alternativ til sjokolade.

Glem Pepper og Chili Peppers - Mens chili peppers og pepper kan være bra for helsen din, de er farlige for mennesker med kronisk acid reflux. Disse krydret mat kan forårsake mer skade en allerede sensitiv esophageal fôr og forårsake smertefull brennende. Prøv å krydre dine matvarer med oregano, timian, paprika eller salvie i stedet.

Spis mindre måltider - Acid reflux kan også være forårsaket av å spise for mye mat på en sittende. Mat overbelastning gjør det vanskeligere for magen å fordøye det og kan føre mat til tilbake opp i spiserøret. Prøv å spise fem mindre måltider hver dag i stedet for tre store.

Ta en Walk - Etter et måltid kan du prøve å ta en tur for å gi maten tid til å fordøye skikkelig. Dette vil også holde deg i oppreist stilling som er viktig for å holde maten fra sikkerhetskopiering i spiserøret.

Spis middag tidlig - Prøv å spise siste måltid på dagen minst 2-3 timer før sengetid for å la maten å fordøye før du ligger nede. Å spise rett før sengetid er nummer én grunn folk lider av acid reflux.

sove med hodet hevet - Ifølge en artikkel på HealthCentral.com, 75% av de som lider av acid reflux opplever symptomer om natten. Prøve å sove på ryggen med hodet hevet enten med en reflux bord, kilt pute eller ekstra puter. Holde hodet og overkroppen forhøyet vil hindre magesyre fra sikkerhetskopiering i spiserøret mens du sover.

Sove på din venstre side - Sove på din venstre side i stedet for høyre holder magen på en lavere vinkel enn spiserøret og hindrer syre fra sikkerhetskopiering om natten. Det hindrer deg også i å legge press på LES så det er mindre sjanse for det åpne og la mageinnhold opp igjen.

unngå visse smertestillende midler - Mange over-the-counter smertestillende midler som ibuprofen, aspirin og naproxen kan faktisk øke risikoen for acid reflux. Begrense bruk av disse produktene eller ta en smertestillende som inneholder paracetamol i stedet. Følg alltid doseringsanvisningen og aldri ta mer enn anbefalt.

vurdere disse andre måter å forhindre Acid Reflux -
• Slutte å røyke. Røyking øker magesyre samtidig redusere muligheten for spytt for å beskytte spiserøret fra acid reflux. Røyking også direkte skader på spiserøret som gjør det mer utsatt for skade fra magesyre.
• miste vekt. Folk som er overvektige er mer sannsynlig enn andre til å lider av acid reflux.

• Unngå trange bukser - Stramme klær, spesielt rundt magen området, bidrar til å øke risikoen for acid reflux.

Har et sunt liv - Å leve et liv fritt for syre reflux uten å måtte ta medisiner gjør gi opp et par ting verdt. Spis sunne måltider, mosjon, få nok søvn og nyte livet fritt for syre reflux.

Hint

 • Diskutere alltid medisinske problemer som acid reflux med legen din.
 • Diskutere hvilke smertestillende midler er riktig for din egen personlige bruk med legen din.
 • Snakk med legen din om måter å slutte å røyke.
 • Snakk med legen din om sunne måter å gå ned i vekt.
 • Alltid snakke med legen din før du tar en ny medisin eller endre medisiner.

Tegn og symptomer på hjertesvikt Fra Ascites

Tegn og symptomer på hjertesvikt Fra Ascites


Ascites er en tilstand som fører væske til å hope seg opp i bukhulen rett under brystet. Det er vanligvis forbundet med skrumplever, men hjertesvikt kan noen ganger være en underliggende kilden til tilstanden. Ifølge Mayo Clinic, oppstår hjertesvikt når trange arterier eller høyt blodtrykk føre til at hjertet til å svekke eller mislykkes og pumpe en utilstrekkelig mengde blod gjennom kroppen. Hvis behandles i tide, kan hjertesvikt ofte forebygges. Det er viktig å ta forebyggende tiltak ved å kjenne tegn og symptomer på hjertesvikt.

Ascites

Milde ascites viser ofte ingen symptomer i starten, sier MedicineNet.com. Men som fluid økninger i magen, kan bli skilt tilstede. Ettersom magen blir større, kan symptomer inkluderer oppblåsthet, smerter eller verke i magen. Ascites kan også føre til kortpustethet fra en økning av fluidtrykket på membranen. Synlige tegn på tilstanden inkluderer en hevelse og vansiret magen med rask vektøkning fra tilbakeholdelse av væske.

Ødem

Ifølge Mayo Clinic, kan hevelse i føtter, ben, hender eller ankler er kjent som ødem og være et tegn på hjertesvikt. Kroppens vev sveller på grunn av overskytende blod at hjertet ikke er i stand til effektivt å pumpe hele kroppen. Blod blir fanget i visse områder av kroppen og begynner å sikkerhetskopiere forårsaker synlig betennelse.

Hjertebank

Ifølge Johns Hopkins Medicine, hjertebank er et vanlig symptom på hjertesvikt. De beskrives ofte som en følelse av hjertet hopper over beats og racing på et unormalt tempo. Uregelmessig hjerterytme er ikke alltid et tegn på en alvorlig tilstand, men bør tas på alvor når andre symptomer på hjertesvikt er til stede.

Brystsmerter

Hvis hjertesvikt er akutt snarere enn kronisk, kan plutselig brystsmerter være til stede, sier Mayo Clinic. Plutselige brystsmerter indikerer et hjerteinfarkt, som forårsakes av en blokkering i en blodåre av hjertet. En klemme i midten av brystet, smerte i armen og smerter i den øvre del av magen ofte følger smerter i brystet.

Fatigue Signs

Uforklarlig tretthet eller svakhet kan være et tegn på hjertesvikt, ifølge Mayo Clinic. Symptomer kan inkludere uforklarlig svakhet, utmattelse og en uvanlig kortpustethet under fysisk anstrengelse. Et annet tegn på tretthet på grunn av hjertesvikt kan være et tap av evne til å utøve.

Luftveisproblemer

The Mayo Clinic sier at både kronisk og akutt hjertesvikt er ofte ledsaget av luftveisproblemer. Vedvarende hoste eller pipende pust med rosa eller hvit farget slim er ofte en indikasjon på et problem. Kortpustethet er også en vanlig luft tegn på hjertesvikt.

Tap av håret på grunn av hormon endringer

Tap av håret på grunn av hormon endringer


For både menn og kvinner, kan håravfall negativt påvirke selvtillit. Mens det er mange faktorer som kan bidra til uforklarlig håravfall, er et hormon ubalanse en av de vanligste årsakene.

Thyroid

En overaktiv eller underactive skjoldbruskkjertelen kan føre til hormonelle endringer som resulterer i håravfall, spesielt for kvinner. En kvinnes hårsekkene og hodebunnen er avhengig av skjoldbrusk avledet hormoner for optimal helse og vekst.

Graviditet

Økt østrogen hormonnivået under graviditet betyr at en større andel av hårsekkene forbli i den første vekstfasen. Etter barnets fødsel, kaster hodebunnen de overflødige hår, noe som resulterer i det som synes å være overdreven hårtap.

Menopause

Som graviditet, endrer menopause hormoner i kroppen (for eksempel redusert østrogen) og ett resultat kan være håravfall. Hormonbehandling for overgangsalderen kan dempe hårtap problem.

Testosteron

Testosteron ubalanse er en av de viktigste årsakene til hårtap for menn. Et enzym i hårsekken konverterer testosteron til DHT (dihydrotestosteron), og store mengder av DHT (som følge av overdreven testosteronnivå) resulterer i mannlig mønster skallethet og håravfall.

Medisinering

Noen medisiner kan forårsake en hormon forandring i kroppen din, noe som fører til håravfall. Disse medikamentene er blodfortynnende, høyt blodtrykk og andre hjerte problem medisiner, overdreven vitamin A tilskudd, p-piller og antidepressiva.

Vekst og hår endringer i Voksne

Vekst og hår endringer i Voksne


Hårets tilstand gjenspeiler ofte kroppens indre tilstand. Som kroppen modnes, vokser hår på nye steder, faller ut i andre, og skifter farge og tekstur. Hair reagerer på endringene i hormoner og helse som kommer med alderen.

Androgen alopeci

Alopecia er en tilstand som rammer mennesker, hvor håret er tapt fra noen av eller alle deler av kroppen, men vanligvis fra hodebunnen. Den vanligste formen for alopesi, androgen alopesi, er et resultat av aldring, genetikk og hormoner, og forårsaker follicle endringer som fører til miniatyrisering og stopper veksten. Kjent som "mannlig mønster skallethet" hos menn, tar håret tynning sted i front og på kronen, videre i en hestesko mønster rundt hodet, ifølge HairFinder.com.

Gray Hair

Melanocytter celler i folliklene under hodebunnen produsere melanin, hårets pigment. Melanin bestemmer blonde, rødhåret eller brunette hårfarge, og utarming over tid fører til at håret til å bli nyanser av hvitt, sølv og grått.

Håret tekstur

Den fallende nærvær av melanin bidrar også til å tørke, grått hår. Som håret blir lettere, blir teksturen mer grov, noe som gjør grått hår mer krøllete eller stritt, ifølge InteliHealth.com.

Kvinne håravfall

Ifølge HairFinder.com, om lag 40 prosent av mennesker opplever noen form for hårtap. Hos kvinner er androgen alopeci mer gradvis og involverer fortynning i hele kronen og toppen av hodet.

Genetikk

Going grå og håravfall er genetisk kodet i DNA. Folk er sannsynlig å følge i foreldrenes fotspor om når og hvordan de grå og skallet, ifølge InteliHealth.com.